17/2/11

Η ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ THΣ XPYΣHΣ ΛIPAΣ;


Και ξαφνικά, που; Στην ευημερούσα Φινλανδία της ανάπτυξης, της σταθερής οικονομίας και του ισχυρού ευρώ γεμισαν οι εφημερίδες, τα κανάλια και τα περιοδικά με διαφημίσεις εταιριών που αγοράζουν χρυσό! Από δακτυλίδια που τους χάρισε ο τέως ( ο δικός τους - όχι ο Κωνσταντίνος) μέχρι και τα χρυσά δόντια του παππού...

Σε μιά χώρα που δεν υπάρχουν άστεγοι, που άπαντες παιρνουν επίδομα ανεργίας ή χρηματα από την πρόνοια αν είναι άνεργοι, και που μέχρι οι κηφήνες και τα παράσιτα επιβιώνουν, προβάλλονται μέχρι και τηλεοπτικά σποτάκια από ευχαριστημένους πελάτες που ξαφνικά τους την βάρεσε να πωλήσουν ότι χρυσαφικό έχουν, ακόμα και τη βέρα της γυναίκας τους την ώρα που τη φοράει.

Σε μεγάλες πόλεις διοργανώνονται σε κεντρικά ξενοδοχεία ημέρες αγοράς χρυσού που καλούν τους κατοίκους να προσέλθουν για να πουλήσουν και να γυρίσουν σπίτι κεφάτοι.


Ο ίδιος καταιγισμός και στο internet.

http://www.myykultaa.fi/
http://kultaposti.fi/
http://www.kultajousi.fi/
https://www.kultarahaksi.fi/
http://www.tavex.fi/
http://www.verkkokulta.fi/
http://www.postikulta.com/

Στην Φινλανδία πάντως υπάρχουν τα μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού στην Ευρώπη στην πόλη Kittila. Από την άλλη, αυτός που παίζει παιχνιδάκια με την φούσκα του Χρυσού ως μεγαλομετοχος σε εταιρίες εκμετάλλευσης χρυσού είναι ο γνωστός Ανθρωπιστής George Soros, χρηματοδότης και οργανισμών παρατηρητών... πουλιών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μάλιστα πίσω από την εταιρία Χρυσωρυχεία Θρακης - θυγατρικής της Eldorado Gold - βρισκεται ο George Soros ενώ οι συνεργάτες του έχουν τον τρόπο να αμβλυνουν την αντίδραση της κοινής γνώμης, να πείθουν με δημοσιεύματα τυχον αντιδραστικούς παράγοντες, ενώ διάφορες μειονότητες -ανθρωπιστικά πάντα μιλώντας - εφησυχάζουν όταν βλέπουν ότι η περιοχή τους αναπτύσσεται.

Το ερώτημα πάντως είναι:
Έχουμε να κανουμε με μια ακομα φούσκα όπως την χρηματηστηριακή ή των Real Estate;
Κάποιοι αποσύρουν το χρυσό παγκοσμίως

Α. Απλά για να κονομήσουν;

Β. Γιατι έρχονται καιροί κατοχής και κρισης και ο χρυσός πρεπει να βρισκεται σε ασφαλή θησαυροφυλάκεια;

Γ. Δρομολογείται νεο παγκοσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα στο οποίο θα υποταχθουν όλοι ενω ο χρυσός αφήνει περιθώριο επιβίωσης εκτος συστήματος όπως στην κατοχή με τις χρυσες λίρες;

Δ. Όλα τα παραπάνω μαζί;

3 σχόλια:

e- είπε...

έχεις αντιληφθεί προφανώς ότι ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ό,τι δεν συμφωνεί μαζί τους καταχωρίζεται αυτόματα ως ανόητο ή υβριστικό κι ότι οι καυγάδες είναι βούτυρο στο ψωμί τους,
χωρίς αυτούς όλοι θα βαρεθούν να διαβάζουν 3 μαλάκες που συμφωνούν μεταξύ τους,if you know what i mean,
συγνώμη κιόλας!

Theoprovlitos είπε...

I fully understand...

Οι τυποι ομως δεν ειναι τυχαιοι. Ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσία που στοχοποιει την Ορθοδοξη Εκκλησια ενω προσπασθει να φθειρει τα άλλα κοματα προκειμενου να ερθουν οι ιδιοι στην εξουσια όπως στους Δημους Αθηνας και Θεσσαλονικης οι δημααρχοι των οποίων ΔΕΝ ειναι ΠΑΣΟΚ, αλλα μαλλον ειναι ΚΑΙ αυτοι οι εκλεκτοι του ΔΝΤ οι οποίοι ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ στο ΠΑΣΟΚ είτε άνωθεν είτε κοινη συναινεσει...

Του Δντ! Καταλαβαινεις...

ΥΓ Αυτο που μου την σπαει παντως ειναι η αλλαζονια και η προσκυνηση του καθρεφτη. Περα από τα όποια εμμετικα γραφονται υπαρχει ενας αρρωστημενος ελιτισμός και σνομπισμός του ανθρωπου που ενω δεν εχει το γνωθι σ' αυτον ουτε με βοηθεια ψυχολογου (η επιστημη σκιζει τα πτυχεια της) αναλαμβανει το ρολο του διανοούμενου που διαφωτιζει ενω η ατμοσφαιρα μυριζει νοσοκομίλα.

Δυστυχως επειδη δεν γνωριζουν οιτι το γραμμα σκοτωνει το πνευμα άσ'τους να νομιζουν οτι ειναι άνθρωποι των γραμματων. Του πνευματος παντως δεν ειναι ουτε και θα γινουν ποτε, εκτος αν γινει κανενα θαυμα ή φανε κανενα χαστουκι και πνιγουν στο Αιγαιο σαν τον Ικαρο. (Ή σαν το Σαμίνα για να ακριβολογουμε).

e- είπε...

αυτό που με ανησυχεί είναι το ''κοινή συναινέσει''
(π.χ.προβολή ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟΥ από κυβερνητικό site κ.τλ.),
ίδωμεν...