17/5/12

YETZIRAH ΞΑΝΑ


Ο εργοδότης της γυναίκας μου ανήκει στην κατηγορία των επιχειρηματιών που έχουν, απέκτησαν  ή βρήκαν κάποια κεφάλαια και τα οποία προσπαθουν να επενδύσουν σε διαφορες επιχειρηματικες δραστηριότητες, ανάλογα με το τι τραβάει η εποχή. Άλλοτε επενδυσε σε χρηματιστηριακη εταιρία, άλλοτε σε κατασκευαστική εταιρία κλπ. ανήκων σε ένα κυκλο ανθρωπων του χρήματος που κανει τοποθετήσεις κεφαλαίων. Για να ειμαι δίκαιος πάντως, από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω η τιμιότητα του δεν αμφισβητείται, με την έννοια του δόγματος "ότι ειναι νόμιμο ειναι και ηθικό".

Την περίοδο που οι τραπεζες ήταν σε άνθιση - και το θυμαμαι πολύ καλά -  σε καποια από τις διαβουλευσεις του με τους οικονομικους αυτους και τραπεζικους κύκλους είχε λεχθεί και το εξής αμίμητο: 

Τα Ελληνικά νοικοκυριά δεν είναι αρκετά χρεωμένα ακόμα. Ο στοχος πρεπει να είναι ο κάθε Έλληνας να ειναι χρεωμένος με 30.000 ευρω!

Τόσο ήταν το μέγεθος της κτηνωδίας - όπου η "αναπτυξη" σχετίστηκε με το τραπεζικό χρέος και η οικονομική εξαρτηση θεωρήθηκε προγραμματικός στόχος από ένα πυρηνα που παρενοχλούσε τον κοσμάκη πέντε φορες την ημέρα για πιστωτικές καρτες και διακοποδάνεια ώστε να καταστησει τον οικονομικό παρασιτισμό επιχειρηματικη δραστηριότητα - που σε μια κριση ειλικρίνειας το ομολόγησε μα καποια ανησυχία.

Τα χρονια περασαν και δεδομενου ότι όταν κατσεις με στραβό το πρωί αλλοιθωρίζεις ο ίδιος επιχειρηματίας, επιρρεασμενος από τους ιδιους επιχειρηματικους και οικονομικούς κυκλους έγινε δραστηριο μελος της νεοσυσταθείσας "Δημιουργίας Ξανά", του διαφημιστή - υπηρετη του μονοπωλειακου συστήματος -  κου Τζήμερου. Εκεινοι οι άθλιοι τυποι που καποτε ήθελαν να χρεώσουν μεχρι και το νεογέννητο με 30.000 ευρω, οι ίδιοι αποφασισαν να δημιουργήσουν ένα κομμα κομμενο και ραμμενο στα μετρα τους.

Βεβαια ο κος Τζημερος δεν προερχεται από παρθενογενεση. Εξαφανισμενα από το διαδίκτυο δημοσιευσευματα τον έφεραν συνεργατη του κου Αβραντίνη του Δημοτικου συνδιασμου Πορτοκαλί, του Στεφανου Μάνου. Απλά ο κος Μανος ανήκει σε ένα κομμα κατ εξοχήν στιγματισμένο ως εκπροσωπόν, να μη πω και αντιπροσωπευον το διεθνες Γερμανοεβραϊκο μασονικό κεφάλαιο και τα συμφροντα του οίκου Ρωτσιλντ στην Ελλαδα αφού και ο ιδιος όπως εχουμε γραψει ανήκει στην Trilateral Commission. Εξ αλλου αυτο ειναι και προφανές αφού όπως και ο ίδιος με καμαρι ισχυρίζεται ειναι εκεινος που ανέθεσε σε Γερμανικες εταιρίες "αναπτυξιακά" εργα με εξωτερικό δανεισμό.

Εξ αλλου και οι υπόλοιπες πολιτικες θεσεις της Δρασης (χωρισμος εκκλησιας-κρατους, Τσαουσεσκικου τυπου κατασχεση της εκκλησιαστικης περιουσιας με στοχο την εν συνεχεια εκποιηση της στο διεθνες κεφαλαιο, νομιμοποιημενη δουλεία, καταστροφή της μικρομεσαίας επιχειρησης για να επελασουν οι πολυεθνικες, διαλυση του κοινωνικου κρατους και ιδιωτικοποίηση των παντων, εξαθλιωση του εργατικου δυναμικού, κατακερματισμός της Ελληνικης επικρατειας, το Εβραιομασονικο σχεδιο ανεξαρτητης Μακεδονιας κλπ) η διαλυση των εθνων και η πολιτισμικη τους γενοκτονια ώστε να μετατραπουν οι παντες σε λοβοτομημενους καταναλωτες με τις ιδιες πολιτισμικες, μεχρι και διατροφικες συνηθειες, ειναι μασονικής έμπνευσης, καμουφλαρισμενες άλλοτε σε Φιλελευθερες και άλλοτε σε αριστερίστικες. Εξ ου και η επι μερους συνεργασία αθλίων παρατρεχαμενων σαν το Ψαριανό, τη Ρεπουση κλπ με τον σκληρο πυρηνα του καπιταλισμου που ειναι τα φιλελευθερα κομματα.
Ο κος Τζημερος εχει σαν στοχο να τονισει την διαπλοκη και τη διαφθορα στο δημοσιο τομεα αποκρυπτοντας εντεχνως οτι το ετερο ποδι της διαπλοκης ειναι ο ιδιωτικός. Και για να ακριβολογουμε, ο ιδιωτικος ήαν εκεινος που σε επίπεδο μεγαλων μιζών διεβρωσε το δημοσιο. Ο εναγκαλισμος των μεγαλοκαρχαριων εργολαβων-εκδοτων με την πολιτκη εξουσια και η ποδηγετηση των μαζων με βαση τα ιδιωτικα τους συμφεροντα νομιζω δεν υποχρεωνει κανεναν στην βασανο της επιχειρηματολογιας. Ολοι ξερουμε τι σημαινει Βαρδινογιαννης, Τεγοπουλος, Μπομπολας, Κοκκαλης, Λαμπρακης κλπ αλλα αυτο που δεν ξερουμε ειναι το πως τα προσωπα αυτα εμφανιστηκαν με αμυθητες περιουσιες εκ του μηδενος. Και όλοι ξερουμε τι σημαινει ιδιωτικά ΜΜΕ.

Διερωτωμαι λοιπον ως τεως διαφημιστης: Αν επικρατήσει το προγραμμα του Μανοτζημερου-Ξαφα-ΔΝΤ με την ιδιωτικοποιηση των παντων και το ξεπουλημα στο διεθνες κεφαλαιο το οποίο θα μας αρμεγει ισοβια, ο κος Τζημερος θα έχει συντεχνιακα οφέλη; Εχουμε μηπως υπ όψιν τα διαφημιστικα κονδύλια που διαθετει καθε χρονο ο ΟΠΑΠ; Τα ΜΜΕ εχουν λογους να προβαλλουν ενα διαφημιστή του οποίου η συντεχνια τους καταθετει κεφάλαια;

____________________________

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

22 Μαΐου 2012

Τελικά στο κόμμα του Τζήμερου υπάρχουν και πατριώτες.... που τώρα παραιτούνται.

Χάριν του καλού μου φίλου Cummulus και της αναρτησής του για τον Βαλλιανάτο (δείτε ΕΔΩ) ανακάλυψα έναν από τους πατριώτες πρώην υποψηφίους του κόμματος "Δημιουργία Ξανά". Τον Ιπποκράτη Χατζηαγγελίδη.
Πιστεύω ότι πρέπει να τον έχουμε υπόψιν μας...

Διαβάστε την επιστολή παραίτησής του όπως την δημοσίευσε το ιστολόγιο ΤΑΧΑΛΙΑ.

Αγαπητοί φίλοι και μέλη της «Δημιουργίας, ξανά!»,

Αφού σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο καθώς και για την τιμή που μου έγινε, να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο των Σερρών, σας ανακοινώνω ότι μετά τη σημερινή απόφαση της Εθνικής Επιτροπής της «Δημιουργίας, ξανά!», για κάθοδο στις επερχόμενες εκλογές σε συνασπισμό με τη ΔΡΑΣΗ και τη ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και υπό την συναρχηγία του Στέφανου Μάνου, διακόπτω τη συνεργασία μου με τη «Δημιουργία, ξανά!» και αποχωρώ από κάθε θέση στον εκλογικό της μηχανισμό καθώς -και κυρίως- από τα ψηφοδέλτιά της.

Έλαβα την απόφαση αυτή προκειμένου να προστατεύσω την πολιτική και προσωπική μου αξιοπρέπεια. Αρνούμαι να συμμετάσχω στο ίδιο ψηφοδέλτιο με ένα πολιτικό όπως ο Στέφανος Μάνος, ο οποίος επανειλημμένως επέδειξε αλλοπρόσαλλη και ανακόλουθη συμπεριφορά, μετακινούμενος από τη Ν.Δ. στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ιδρύοντας και διαλύοντας μικρότερα κόμματα. Ένα πολιτικό που χαρακτηρίζεται από αναλγησία και εντελώς αποσπασματική θεώρηση της πραγματικότητος, ένα πολιτικό που επανειλημμένως έχει λάβει θέσεις αντίθετες στα εθνικά συμφέροντα της χώρας, ένα πολιτικό που προέτρεπε σε προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. ενώ ακόμη η χώρα μπορούσε να την αποφύγει εάν ασκούσε τις κατάλληλες πολιτικές. Πολιτικές τις οποίες ο κ. Μάνος ποτέ δεν είχε και ποτέ δεν μπόρεσε να καταλάβει, χαμένος μέσα στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του.

Πολλώ δε μάλλον, θεωρώ εξευτελιστικό να συμπράξω με τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, πρόεδρο της Φιλελεύθερης Συμμαχίας, γνωστό για τη δημοσιοποίηση των ερωτικών του προτιμήσεων αλλά και -κυρίως- για την υποστήριξη που προσφέρει σε ποικίλες ομάδες και οργανώσεις, οι οποίες αναπτύσσουν δράση κατά των εθνικών μας συμφερόντων. Χαρακτηριστική είναι η ταύτιση του Βαλλιανάτου και του κόμματός του με τις θέσεις των Σκοπιανών σε βάρος των συμφερόντων της χώρας μας.
Όμως, ακόμη χειρότερα, κατά δήλωση του Θάνου Τζήμερου, ο συνασπισμός ΔΡΑΣΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ-ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, θα έχει την πλήρη υποστήριξη του συγκροτήματος Αλαφούζου ακόμη και με τη συμμετοχή στελεχών του!!!

Η προσωπική μου πορεία είναι γεμάτη συγκρούσεις με τα πάσης φύσεως διαπλεκόμενα και κρατικοδίαιτα συμφέροντα, μικρά και μεγάλα, στην πολιτική και στον επαγγελματικό στίβο. Αποχώρησα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1996, ακριβώς για να μην ταυτισθώ με όλα αυτά τα καρκινώματα! Έτσι ακριβώς όπως τα αποκάλεσε προσφάτως, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο ίδιος ο Τζήμερος… για να παραδοθεί σε αυτά λίγες μέρες μετά, προκειμένου να εξασφαλίσει την είσοδό του στη Βουλή! Στην κοινοβουλευτική ομάδα του Θάνου Τζήμερου δεν έχω καμμία θέση γατί δεν θέλω να υπηρετώ κανένα διαπλεκόμενο συγκρότημα, ούτε να συναγελάζομαι με άτομα που πάντοτε υπήρξαν πιστοί υπηρέτες του φαύλου και ανίκανου πολιτικού συστήματος της μεταπολιτεύσεως και των συμφερόντων που αυτό εξυπηρετούσε. Εάν ήθελα να ξεπουληθώ μπορούσα να το είχα κάνει μόνος μου, δεν χρειαζόμουνα τη διαμεσολάβηση κανενός Τζήμερου!!!

Ευχαριστώ όλους όσους στήριξαν την τοποθέτησή μου στη σημερινή συνεδρίαση και χάρηκα που είχα την τιμή να σφίξω το χέρι πολλών εξ αυτών! Κατά τα λοιπά, καθ’ ένας έχει την ευθύνη των πράξεών του…

ΣΧΟΛΙΟ
Μετά και την επιστολή του Τζήμερου στην "εξοχοτάτη" (όπως την αποκαλεί) κ. Μέρκελ στην οποία ναι μεν λέει κάποιες αλήθειες για την λειτουργία του δημοσίου και της ελληνικής κοινωνίας αλλά το ύφος και ο οι απαράδεκτοι υπαινιγμοί του είναι άκρως προδοτικοί... (άσε και το ότι δεν είχε κανέναν λόγο να στείλει τέτοια επιστολή στην Μέρκελ) έρχεται να ολοκληρώσει την εικόνα μας για το συγκεκριμένο κόμμα η επιστολή του νεαρού υποψηφίου από τις Σέρρες...
Φυσικά ο Τζήμερος ζήτησε την απομάκρυνση του Βαλλιανάτου (και μάλλον το πέτυχε καθότι είναι και το δελαστικό 2%- δείτε ΕΔΩ) που είναι πρόεδρος της ομοφυλόφιλης "Φιλελεύθερης Συμμαχίας" αλλά ότι κι αν πράξει ο Μάνος το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό.....
Ελπίζω πλέον να αποκτήσαμε όλοι άποψη για την ανίερη συμμαχία "Δράσης" και "Δημιουργίας Ξανά"...

123 σχόλια:

e- είπε...

Βρήκαν κι έχουν,το αντιλαμβάνομαι!
Εκείνο το...απέκτησαν,με δυσκολεύει!
Καμιά ιδέα να...αποκτήσω κι εγώ;

mnk είπε...

Στο πρόγραμμά τους έχουν και θέση υπέρ της κατάργησης της απαγόρευσης του προσηλυτισμού, διότι τους καταπιέζει την ελεύθερη έκφραση, άκουσα/διάβασα.

-Εκτός θέματος: Χαιρετίσματα στον βάτερ Παναγιώτη, και συγχαρητήρια για τον ουνίτη επίσκοπό του, που δέχεται την ευλογία του καρδινάλιου. Δεν ξεχνώ πως, υπεραμυνόμενος των "διαλόγων", προσπαθούσε να με βγάλει παλαιοημερολογίτησσα, ώστε να ξεμπερδεύει συνοπτικώς δια της ταμπέλας. Τώρα;

http://aktines.blogspot.com/2012/05/blog-post_5513.html

e- είπε...

Τώρα κατάλαβα!
δεν τον ήξερα ώσπου τον είδα
-κατά λάθος-στου Κωστόπουλου χτες να παίζει κιθαρίτσα!
Είπε πάντως πως δεν έχουμε πολιτικούς ή σοβαρούς πολιτικούς ή κάτι τέτοιο κι εδώ δεν θα διαφωνήσω.
Αν δεν εξαφανιστεί,θα ασχοληθώ μαζί του στις...μεθεπόμενες εκλογές!

Ανώνυμος είπε...

Ο Λασκαράτος τον επαινούσε ως σοβαρό και ειλικρινή, κωλοτρίβεται στον Τζήμερο και καλά πως είναι αριστερός αλλά θα τον ψηφίσει ως έντιμο, εκεί θα το πάει λάου λάου.

Στέφανος είπε...

Mέσα σε δύο μήνες ο κ.Τζίμερος κατόρθωσε και πήρε ένα 2%! Μεγάλη υπόθεση.Πότε πρόλαβε και τον έμαθε ο κόσμος! Να φανταστείς ότι έμαθα την ύπαρξη του όταν πήρα τα ψηφοδέλτια στα χέρια. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για μία βελτιωμένη έκδοση του Σ.Μάνου επί το ηπιότερον. Σίγουρα πάντως νεοφιλελεύθερος και μάλλον αρνητικά διακείμενος για την Ορθοδοξία.

Ανώνυμος είπε...

Mnk,
εξακολουθώ να πιστεύω πως είσαι παλαιοημερολογίτισσα, τουλάχιστον στη νοοτροπία. Η ταμπέλα είναι δική σας ειδικότητα και σου την επιστρέφω. Προφανώς είδες μια φωτογραφία και χωρίς να έχεις ΙΔΕΑ για το πλαίσιο της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου μας, ύστερα από πρόσκληση, στο Katholikentag, το ετήσιο ιωβηλαίο της ρκαθ. εκκλησίας, στην χώρα της οποίας είμαστε ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ. Βαριέμαι να αναλύσω δογματικά και θρησκευτικά ζητήματα σε ανθρώπους που ποτέ δεν έμαθαν τι θα πει διάλογος και συμβίωση. Αν ήσουν συνεπής σε όσα γράφεις, θα έλεγες ουνίτη (μια φορά ας αναλύσουμε να δούμε ποιοι δήθεν υπερορθόδοξοι έπαιρναν παχυλές ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ για τις υπερορθόδοξες μονές τους κατευθείαν από ΕΤΕΡΟΔΟΞΟΥΣ) και τον μακαρίτη τον Χριστόδουλο: Τόλμησε και θυμίασε προς τη μεριά του μακαρίτη Ιωάννη Παύλου του Β' (τρανταχτή απόδειξη ουνίας), τον συνόδευσε στο Βήμα του Αποστ. Παύλου (τι χρείαν έχωμεν μαρτύρων;), του έψαλε Χριστός Ανέστη στην κηδεία του στο άντρο των βρωμερών αιρετικών στη Ρώμη και, τι τρομερό, τι τρομερό, ΔΕΝ έβγαλε την Εκκλησία της Ελλάδος από το παγκ. Συμβούλιο Εκκλησίων του οποίου είναι ΤΡΑΝΤΑΧΤΟ μέλος. Αν ήσουν συνεπής σε όσα γράφεις θα έφευγες από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, διότι ΚΑΙ ο πρώτος της πρόεδρος ήταν...Ρωμαιοκαθολικός ΚΑΙ ήδη ΤΕΛΟΥΣΕ ΓΑΜΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΙΔΡΥΘΕΙ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ! Πρώτος και καλύτερος ο ανώτατος άρχων της χώρας Γλύξμπουργκ, με τις ευλογίες του ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ Αθηνών! Και συνεχίζει να τελεί ως σήμερα!

Αν έχεις μάθει το κλασικό ποίημα:"μπλα μπλα Οικ Πατριάρχης μπλα μπλα Τούρκος, μπλα μπλα οικουμενιστής μπλα μπλα ουνίτης μπλα μπλα μονή εσφιγμένου μπλα μπλα αληθινή ορθοδοξία μπλα μπλα Πειραιώς μπλα μπλα αληθινός ιεράρχης μπλα μπλα όλοι οι άλλοι ουνίτες.... "

συγγνώμη, δεν θα πάρω. Αν η χολή είναι ο αδελφικός τρόπος συνομιλίας, εγώ δεν γυρνάω το μάγουλο και δεν υπομένω καρτερικά.

π. Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Στο πρόγραμμά τους έχουν θέση για διακοπή της μισθοδοσίας του κλήρου χωρίς επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Theoprovlitos είπε...

Το προγραμμα του ειναι παραλλαγη της Δρασης του Μανου που το δημοσιευει ο Λασκαρατος.

Δεν ειναι να εκπλησσεται κανεις βεβαια αφου στην εκθεση βιβλίου στο Πειραια σπονσορες ηταν η Athens Voice της οππιας οι αρθρογραφοι ειναι παρατρχαμενοι της Δρασης και του Παρατηρητηριου του Ελσινκι και του Λασκαρατου. (Μα ποσα να βγαζει μια δωρεαν φυλλαδα που νa τις περισσευουν και χρηματα για χορηγιες;)

mnk είπε...

@ ppanosk

Άλλαξες ψευδώνυμο και με μπέρδεψες.

- Όχι, δεν "έχω ΙΔΕΑ για το πλαίσιο της παρουσίας του Αρχιεπισκόπου σας".
- Ούτε νομίζω πως έχω υποχρέωση ν' απολογηθώ για τα πεπραγμένα του Χριστόδουλου.
- Τον αν θα "έφευγα από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, διότι... μπλαμπλαμπλα...." είναι νομίζω προσωπικό μου θέμα.
- Το ποιος διακατέχεται από εμπάθεια και χολή, το φανερώνει ο τρόπος γραφής εκάστου κι ο έχων οφθαλμούς βλέπει.

Εκείνο τελικά που έχει σημασία, είναι πως εσύ το βρίσκεις εντάξει να δέχεται ο επίσκοπός σου "ευλογία" από τον ρωμαικαθολικό καρδινάλιο.
Ο.κ. με κάλυψες.

Ανώνυμος είπε...

Λένε ότι ο Τζήμερος είναι μάρτυς του Ιεχωβά.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΑΧΩΒΑΣ.
ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΥΤΟ,ΤΟΤΕ ΚΟΛΛΑΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΟ 2,5% ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΘΗΤΙΚΗ ΦΑΤΣΑ.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ.
''ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΟΠΟΙΟΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ''
ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟ ''ΚΛΟΥΒΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩ''ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ Ο κ.ΑΡΟΥΛΗΣ.[Η ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΛΕΣ?]
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ αν και έχω λίαν μπερδευτεί.

Όποιο ποστ και να ανεβάσεις, φταίνε οι ροϊδολασκαράτοι - και σε όλα ανεξαιρέτως, υπαίτιοι είναι οι Εβραίοι.

Κατά τα άλλα γράφεις απολύτως λογικά, στα πλαίσια εντός μιας λογικής ενός άλλου κόσμου. Αυτού που μπορεί και παίρνει αυτά τα πράγματα στα... σοβαρά!

Μη τυχόν και πάρεις ηρεμιστικά, θα βλάψουν το χιούμορ σου. Το γέλιο που μεταδίδεις στους περαστικούς είναι πολύτιμο.

Συνέχισε να το προσφέρεις αφιλοκερδώς.

Λιάνα.
Μια ανεγκέφαλη παρθένα

e- είπε...

ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΩΡΕΣ.

e-στο blogger
eklag-στη wordpress
Σαλώμη-το βαφτιστικό
(για να μην νομίζουν κάποιοι ότι κρύβομαι)

Theoprovlitos είπε...

Λιανα, ανεγκφαλη παρθενα.

Κατ αρχην εχω καλα νεα για σενα. Τωρα με την προοδο της επιστημης τα ΠΑΝΤΑ θεαπευονται.

Δευτερον, ορθως το αντεληφθης -αν και ανεγκεφαλη- προφανως διασιθητικα και οχι εγκεφαλικα οτι ΣΕ ΟΛΑ φταινε η Ροιδολασκαρατοι και οι Εβαιομασονοι. Και θα στο αναλυσω με δυο λογια ωστε να το καταλαβεις ακομα κι εσυ.

Λοιπον, η ιδεολογια που εφραμοζει το Εβραιομασονικο Τραπεζικο λομπυ ειναι ο Φιλελευθερισμος. Απο ολες τις ιδεολογιες πολιτικες κλπ αυτη του ταιριαζει και αυτοι βρισκονται πισω του διοτι αφ ενος ο στοχος του ειναι ο πλουτισμος και η κοσμοκρατορια επί πτωματων και ο νομος της ζουγκλας το οποιο για να εφραμοσθει πρεπι ο πασχων να μην εχει καμμια συνειδηση και κανενα φοβο για Νεμεσι και Θεια δικη σε αυτη ηή στην άλλη ζωη. Εξ ου και το μισος του φιλελευθερισμου για τι θρησκειες.

Με λιγα λογια το θρησκευτικο, ιδεολογικο και πολτικο δογμα του φιλελευθερισμου ειναι το "η ζωη ειναι οτι φαμε, οτι πιουμε κι οτι αρπαξει ο κωλος μας". Γι αυτο και βλεπει τον ανθρωπο χρηστικά και αναλωσιμο. Αλλον τον βλεπει ως χερια (εργατικα) άλλον τον βλεπει ως κώλο (εφηβικο) άλλον τοβ λεπει ως στομα (που καταναλωνει μεταλλαγμενα προϊοντα) κλπ.

Το εβραικο μασονικο λομπυ των Ρωτσιλντ λοιπον που ελεγχει το τραπεζικο συστημα και δι αυτου την παγκοσμια επιχειρηματικοτητα και τις πολυεθνικες με εγκαθετα λαμογια προσπαθει να εφαρμοζει την ιδεολογια του.

Χαρακτηριστικο ειναι οτι στην υπερχρεωμενη Οθωμανικη αυτοκρατορια στους Ρωτσιλντ, εγκατεστησε τετοια λαμογια όπως οι Carasso, Allatini, Modiano, Fernandez κλπ που ΔΕΝ ειναι "γηγενεις" εβραιοι αλλα εγκατασταθηκαν ως παρασιτα στη Θεσσαλονικη με διακλαδωσεις σε ολη την τεως Οθωμανικη αυτοκρατορια. Ο ρολος τους ήτσν να απομυζουν σαν τις βδελλες των Οθωμανικο πλουτο, να μην φορολογουνται ως υπηκοοι ξενων χωρων (η... Τροικα της εποχης ειχε περασει και τετοιο νομο) και να μεταφερουν τα πλοτη στο εξωτερικο -καλη ώρα.

Οι κυριοι Ροιδολασκαρατοι ειναι αισροι και απατριδες παρατρεχαμενοι του Φιλελευθερισμου και ΑΜΕΣΑ διαπλεκομενοι του συγκεκριμενου φιλελευθερου εβραιογεννους λομπυ. Τα στελεχη της Δρασης της οποιας και οι Ροιδολασκαρατοι αποτελουν μελη, οι κλακαδοροι σχολιαστες τους, και οι Εβραιοι γονοι σετελεχοι των ψηφοδελτιων τους που ανηκουν ευθεως και στο τραπεζικο συστημα προφανως ΔΕΝ ενδιαφερονται για την Ελλαδα αλλα για την τσεπη τους.

Εκτος βεβαια από τα φιλελευθερα κομματα (Δραση, ΔΥΣΗ, ΔΗΞΑ) τα οποια υπερασπιζεται ευθεως και ανοικτα η Εβραικη ΕΛΙΤ, οι κυριοι αυτοι εχουν τα πλοκαμια τους και σε αλλοους πολιτκους χωρους. Στο εκσυγχρονιστικο ΠΑΣΟΚ για παραδειγμα και δεν μπορει να σας διεφευγει οτι ο κος Ροιδης φιλοξενειεται στην επισημη ιστοσελιδα του Παπανδρεου. Επισης στην ΝΔ της κωλοτουμπας του κου Μηταρακη της Fidelity Investments. Επισης στην ΔΗΜΑΡ του Κουβελη και σε στελχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αριστερος χωρος εχει ΑΛΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του φιλελευθερισμου οι οποίοι περνανε τα προγραμματα τους ως αριστερες θεσεις. Θελετε κι ενα παραδειγμα;

Οταν η Εβραικων συμφεροντων βιομεηχανια και αγροτικη παραγωγη της Θεσσαλονικης θελησε φτηνα εργατικα χερια νομιμοποιημενης δουλειας με φτηνοτερες αμοιβες και τεχνητη αυξηση της προσφορας εργασιας πατροναρισε το "διαφωτιστικο" φεμινιστικο κινημα και εριξε σκλαβες στην αγορα με τα μισα λεφτα υποχρεωνοντας τη γυναικα σημερα να παει εναντια στη φυση της χωρις πλεον την επιλογη του φυσικου της ρολου.

Τωρα η ιδια απανθρωπη γιαφκα, χρησιμοποιει τους λαθρομεταναστες κανοντας την σημαια της αριστερας με εγκαθετους πρακτορες της ωστε να νομιμοποιησει για λογους "ανθρωπιστικους" την εσωτερικη δουλεία (μετατρεποντας την σε δουλεια των μαυρων των Νοτιων ΠΟλιτειων) και να αυξησει τεχνητα την προσφρα εργασιας σε βαρος των γηγενων οι οποιοι εξαθλιωμενοι θα κανουν κωλοτουμπες για να επιβιωσουν.

Και ερωτω: Σε ποιους φανηκε χρησιμη η δολοφονια του Αφγανοπουλου. Σχετιζεται αυτη με τους 300 της Υπατιας;

Απλα τα πραγματα για όποιον ειναι σε θεση να καταλαβει και να βρει και τα καταλληλα κονε.

e- είπε...

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, επειδή το σχόλιό μου βρέθηκε κάτω από της ανεγκέφαλης παρθένας:
απευθύνομαι στον οικοδεσπότη κι όχι στην ανεγκέφαλη παρθένα και συγκεκριμένα στην εκτίμησή του για τις κοινές γραμμές των προγραμμάτων Μάνου (παλαιός)- Τζήμερου (new entry),γεγονός που επιβεβαιώνει η κοινή κάθοδος στις εκλογές.
Merci!

Ολα τα ψάχνω είπε...

LOL
http://i48.tinypic.com/r0bmvk.png

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ που απαντήσατε!
Με τόση σαφήνεια!

Ευχαριστώ για τις Τόσες, μα τόσες... απτές αποδείξεις για τους ροϊδολασκαράτους και τη σύνδεσή τους με τον εβραιομασωνισμό.

... και η δολοφονία του Αφγανόπουλου είναι φαντάζομαι κι αυτή μία... απόδειξη για τη δράση τους!

Δεν χρειάζεται να πάρετε Maalox, τα έχετε 104.

Είστε απολύτως στα καλά σας, ιδιαίτερα αυτοί που σας διαβάζουν!

Να είστε πάντα καλά.
Πάντα Τέτοιες απτές αποδείξεις!

Λιάνα.
Η ανεγκέφαλη παρθένα

Theoprovlitos είπε...

Δις Λιανα (δις=δεσποινις και οχι δισεκατομμυρια)

Αλοιμονον αν οι Ροιδολασκαρατοι ηταν ΤΟΣΟ πολυταλαντοι ωστε να ειχαν σχεση ΚΑΙ με το Αφγανοπουλο. Βασικα ατάλαντοι ειναι, ΚΑΙ ανηθικοι (φυσει και θεσει) που όπως όλοι οι ατάλαντοι εσπευσαν να ενταχθουν ως παρατρεχαμενοι καποιου σχηματος.

Άλλοι π.χ. εγιναν κομματικοι παρατρεχαμενοι για μια θεση στο δημοσιο ή για καμμια επιδοτησουλα, άλλοι εγιναν συνεργατες διαφορων στρατων κατοχής για να περνανε καλά μεταξυ τους όπως οι ΕΑΣΑΔιτες, οι Ταγματασφαλίτες, οι Μαυραγορίτες, οι δωδιλογοι, οι Τουρκαλβανοι, οι Τσαμηδες κλπ) και άλλοι εγιναν παρατρεχαμενοι του παγκοσμιου κεφαλαιου.

Πως να το πω και αλλιως για να το καταλαβει και μια ανεγκεφαλη...
Να! Ας πουμε κατι σαν τους κραχτες στις χασαποταβερνες τις Βαρης που ντυμενοι ως τσολιαδες της Παγκοσμιοποιησης διαφημιζουν τα προϊοντα τα κρεωσφαγια και αμοιβονται με μισθο και ποσοστά και παιρνουν και κοψιδια για το σπίτι.

Οπότε το Αφγανοπουλον και οι 300 συγκροτημενοι σε σωμα Αλγερινοι λαθροτυχοδιώκται De Canea, αφορούν σε ΑΛΛΟ τομεα, πιο αξυριστο και vulgaire για να συστρατευει ως image και ως look άααλλο κοσμο ενω οι Ροιδολασκαρατοι απευθυνονται σε ενα πιο comme il faut κοινο -της Λυρικης Σκηνης να πούμε, της Γλυφάδος και του Ψυχικού.

Τωρα βεβαια εσεςι ορθως ζητατε τεκμηρια, καθοτι δεν σας αρκουν τα non-paper. Αλλα βρε αδελφη, δηλαδη για να αποδειξω οτι π.χ. ο Λαλιωτης (για να πω και ενα ονομα στη τυχη) αγορασε και ξαναπουλησε αμεσως στη Φιλοθεη την βιλλα Αρχοντακη (για να ξαναπω και παλι ενα ονομαστη τυχη) πρεπει να προσκομισω και τα συμβολαια; Δεν αρκει οτι η κα Αρχοντακη (ομοιοτης με προσωπα και πραγματα συμπτωματικη) μπορει και να ηταν και οικογενειακη μας φιλη; Υποθετικος λογος πάντα...

Τωρα αν οι Ροιδολασκαρατοι εργαζονται για τον Εβραιομασωνικη επιχειρηματικοτητα και το εχουν καταλαβει ολοι οι άλλοι εκτος από τους ίδιους; Ε τι να πω; Τα βλεπετε; Tο Κεφαλαιο εκμεταλλεύεται μεχρι και ατομα με ειδικες αναγκες. Εδω στη Selanik εκμεταλλευοταν στις φαμπρικες μεχρι και ανηλικα παιδια - από οτι ενημερωνομαι κι εγω από τις εβραΙκες πηγες μου. Να μη σας πω οτι τα βλεπουν και με ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ -δεν θελω και να σας πονηρεψω κι ολας- τη στιγμη που ο Χριστιανισμος κατεστρεψε τον ερωτα...

ΑΣΧΕΤΟ. Το ακουσατε οτι δικαιωθηκε το παιδεραστικο Φιλελευθερο κομμα Ελευθεριας και Διαφορετικοτητας (Party for Neighbourly Love, Freedom, and Diversity) στην Ολλανδια. Θα το ακουει αυτο ο Βαλλιανατος-Δραση και ο Νικος Δημου-Δραση και η οργανωτικη επιτροπή του Gay Pride-Athens Voice και θα ΣΚΑΝΕ απο τη ζηλεια τους που ζουν στην οπισθοδρομικη μας χωρα.

Theoprovlitos είπε...

Ολα τα Ψαχνω

Σε ευχαριστω για την παραπομπη. Προκειται βεβαιως για τον γνωστο παρατρεχαμενο Σταυρο του Ροιδη εμμονες και συστηματικου υβριστη μου. Το ηξερα και απο αλλου οτι ειναι παγανας που προσποιειται τον άθεο.

Απλα η παρουσια του επιβεβαιωνει και αυτο που ανοικτα ειχε πει και ο Φουρακης οτι πισω από την αναβιωση του παγανισμου ειναι η Εβραιομασονια με στοχο την αποχριστιανοποιηση της Ελλαδας και τη εισαγωγη των παγανιστικων δοξασιων που και οι ιδιοι ως αποστατες πιστευουν.

Αλλα σκεφτομαι ποσο αηδιαστικα υποκριτης μπορει να ειναι ο Λασκαρατος και ο Ροιδης που αφηνει εναν ανεγκεφαλο λατρη της Θεας Αφροδιτης και του Διονυσου να επιχειρηματολογει στο ονομα της κοινης λογικης και να θεωρει παραλογο καποιον που τιμα που αν μη τη άλλο ηταν υπαρκτα.

Οσο για το Εωσφορικο υποβαθρο όλων αυτων των κυριων, ας μιλησει η wikipedia

http://en.wikipedia.org/wiki/Eliphas_Levi

See also

Fire worship
Hermetic Qabalah
Kabbalah
Hermeticism
Esotericism
Occultism
Neoplatonism

μπορειτε δε να προμηθετειτε και τα βιβλια του από τους μασονους.

Ανώνυμος είπε...

"Ο αριστερος χωρος εχει ΑΛΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ του φιλελευθερισμου οι οποίοι περνανε τα προγραμματα τους ως αριστερες θεσεις"

χαχα, πλάκα έχεις. προφανώς σου διαφεύγει ότι ο "αριστερός χώρος" είναι ο ίδιος το κατεξοχήν ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ αυτών που κατά τα άλλα καταγγέλλεις. Μήπως ξέρεις τι καταγωγής ήταν οι Μαρξ, Λένιν, Τρότσκι, Λούξεμπουργκ, Λούκατς, Μπέλα Κουν, Αβραάμ Μπεναρόγια κλπ.;
Η αριστερά γι'αυτό δημιουργήθηκε, για να χρησιμοποιήσει τις λούμπεν μάζες της Ευρώπης κατά της καθεστηκυίας τάξης, της εκκλησίας, της μοναρχίας κλπ. ώστε οι ίδιοι να ανέλθουν στην εξουσία.
Μετά τον πόλεμο κι επειδή το παλιό κόλπο ξέφτιζε πλέον, ιδίως στην φιλελεύθερη Δύση, έβαλαν μπρος το plan Β που λέγεται πολιτισμικός μαρξισμός. Δηλαδή να χρησιμοποιούν διάφορες μειονότητες (εθνικές, θρησκευτικές, φυλετικές, σεξουαλικές κλπ.) και τα "δικαιώματά" τους ώστε να διαλύουν την κοινωνική συνοχή της πλειοψηφίας κι έτσι να βρίσκονται πάλι οι ίδιοι στην κορυφή, δες ΗΠΑ μετά το '60.
Ο φιλελευθερισμός (δημιούργημα γηγενών Ευρωπαίων) είναι που έχει αλλωθεί από πράκτορες της αριστεράς οι οποίοι περνανε τα προγραμματα τους ως φιλελεύθερες θέσεις.

Theoprovlitos είπε...

Καλα ρε ανωνυμε. Μια κουβεντα ειπαμε. Προφανως και τα ιδεολογηματα αυτα ειναι θυγατρικες του Φιλελευθερισμου και της Εβραιομασονιας της φυλης των εκλεκτων.

Αλλα το λεω διοτι δεν πιστευω οτι οι ουραγοι διαφορων ιδεολογηματων γνωριζουσι τι ποιουσι. Η αναγκη τους για κοινωνικη δικαιοσυνη τους σπρωχνει στο στομα του λυκου. Οι ηγεσιες προφανως και ειναι ελεγχομενες.

Οποτε με την εκφραση "εχουν αλλοιωθει" δεν εννοω τους πολλους αλλα τους λιγους που ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους προλεταριους και τους επαναστατημενους.

Και οπως ανεφερε ο Στεφανος Ληναιος τους ιδιους ινστρουχτορες του ΕΛΑΣ στα βουνα στην κατοχή τους πετυχε μετα την απελευθερωση ως φανταρους ως αντικομμουνιστες υπαξιωματικους στο στρατό.

Θες κι αλλο - για να μην με νομιζεις ανυποψιαστο; Ο πατερας της Βουλγαροβραζιλιανας προεδρου από διωκομενος κομμουνιστης στη προπολεμικη Βουλγαρια βρεθηκε εμπορικος αντιπροσωπος της Γερμανιας στη Βραζιλια.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Μηπως και στον ελληνοκεντρικο νεοπαγανισμο της Χρυσης Αυγης ευρισκονται ΚΑΙ εκει τα ιδια παρακεντρα εξουσιας;

Δεν εννοω τους οπαδους της ΧΑ, αλλα σε ηγετικο επιπεδο διερωτωμαι. Αν οι Ροιδολασκαρατοι επιδιωκουν την αλλοτριωση της Ελληνικης παραδοσης και την μεταλλαξη του ελληνα με τον κοσμοπολιτισμο και τον πολυπολιτισμό και την επιβαολη του παγανισμου αλά Ρεας Γαλανακη και Παναγιωτη Δημητρα, μηπως το πατριωτικο μετωπο που δεν θα γινοταν ποτε πελατες του Στεφανου Μανου και της Ρεπουση θα αλλοτριωνοταν πιο ευκολα από ενα ελεγχομενο από τους εβραιομασονους πατριωτικο κινημα του οποιου ο ρολος θα ηταν να προβαλει τον νεοπαγανισμο ως παραμετρο εθνικης υπερηφανειας και εθνικου προσδιορισμου εν αντιθεσει με την "εβραιογενη" ορθοδοξια; Παραγνωριζοντας βεβαια οτι το ευαγγελιο ειναι αυτο που κατεστησε την ελληνικη παγκοσμια γλωσσα.

O τροπος που οι εβραιομσονοι συνεργαζονται με τους νεοπαγανες και μαλιστα παριστανοντας τους αθεους ειναι ενδεικτικός.

Ολα τα ψάχνω είπε...

O Eliphas Levi δεν ήταν Εβραίος κύριε - το γράφει και η wikipedia.
Kαι δεν νομίζω να υπάρχει άμεση σχέση των κκ. Ρο και Λασκαράτου με τον ανεγκέφαλο athriskos.

Theoprovlitos είπε...

Ολα τα ψαχνω.

Το ποιος και τι ειναι εβραιος ειναι μεγαλη κουβεντα. Ο ορος εβραιομασονια που χρησιμοποιω συνειδητα προσδιοριζει μια κατηγορια εβραιογενων και μη οπαδων μιας συγκεκριμενης θρησκειας, της ιδιας που λατρευαν και οι εβραιοι του Βασιλειου του Ισραηλ την εποχη της Ιεζαβελ και οχι μονον. Απλα η θρησκεια αυτη εκφραζει τα συμφεροντα του μαμωνα και του ηδονισμου (μεχρις και παιδεραστιας) ως "απελευθερωση" από συνειδησιακα ταμπου και ηθικους περιορισμους που οι θρησκειες και συγκεκριμενα η θρησκεια του Γιαχβε "επεβαλε".

Η εμπλοκη των "εβραιων" εγκειται στο γεγονος οτι κατα κυριο λογο εχουν συααωρευσει αναλογικα το μεγαλυτερο κομματι πλουτο στην ανθρωποτητα κι αυτο γιατι λειτουργουν ως κλειστη καστα και δευτερον λογω της εσχατολογιας τους η οποια στη διεστραμενη μορφη της αφορα σε επιγειο πλουτο και αγαθα ενος εβραιογενους μεσσια παγκοσμιου δικτατορα.

Ειμαι πολυ ανεκτικος με τους παραδοσιακους φανατικους εβραιους, τους εθνικιστες, τους Ισραηλινους κλπ διοτι η εσχατολογια τους και η θεολογια τους αν και λανθασμενη τους κανει να περιμενουν εναν ιουδαιο μεσσια καθαρο από διεθνισμους. Οι συγκεκριμενοι βεβαια απεριψαν το Χριστό επειδη ο Χριστος ΗΤΑΝ και διεθνιστης και εβραιος ταυτοχρονα. Δεν ηταν αυτο που εκεινοι θα ήθελαν να ειναι: Ενας Μεγαλέξανδρος.

Και εδω συμβαινει το εξης οξυμωρο: Ενω οι παραδοσιακοι εβραιοι ειναι εθνικιστες ενω οι παγανοεβραιοι του τυπου Soros και αλλοι τοιουτοι διεθνιστες (όπως και ο Χριστος ηταν διεθνιστης) οι παγανοεβραίοι ειναι ΠΙΟ επικινδυνοι για την ανθρωποτητα γιατι ειναι ενα πολτικα, θρησκευτικα, ηθικα και μεταφυσικα ερμαφροδιτο κατασκευασμα, ενας εμμετος που λεει και η Αποκαλυψη, ενα παγκοσμιο διαφθορειο ψυχων και μια κιμαδομηχανη. Ενω οι Ισραηλινοι πατριωτες απλα εχουν μια συγκεκριμενη δοξασια. Όπως και οι Ιταλιανοι εχουν μια παραδοση με τον Παπα, λαθος κατ εμε, αλλα παντως καθαρη.

Και για να δειτε για παραδειγμα το γιατι τα κτηνη αυτα ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΝΤΑΙ οτι ενδιαφερονται για τα ανθρωπακια του Τριτου Κοσμου που ερχονται εδω ως λαθρομεταναστες διερωτωμαι: Γιατι με τα 2000 που στοιχιζει ο καθε λαθρομεταναστης να ερθει εδω ως φθηνο εργατικο δυναμικο στην καλυτερη περιπτωση ή ως κακοποιο στοιχειο στη χειροτερη δεν βοηθαται να δημιουργησει ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ βιομηχανικες παραγωγικες μοναδες με αυτα τα λεφτα. Μηπως γιατι το "φιλανθρωπο" μασονικο λομπυ των υπερανθρωπων δεν θελει να βγαλει τα ματια του μονο του και να δημιουργησει ανταγωνιστες;


Ακομα και εαν ο Λεβι ηταν εβραιος φυλετικα θα ηταν αποστατης από την Ιουδαικη πιστη οπως και αποστατες ειναι ολοι αυτοι οι μεγαλομασονοι. Υπαρχει και ο σχετικος ορος Erev Rav.

Επισης προφανως και δεν ειναι εβραιος ο Λασκαρατος ή ο Ροιδης. Ομως παιρνουν ενσυνειδητως τις θεσεις του συγκεκριμενου λομπυ.

Επειδη υπήρξα ευγενης θαμων του blog Ροιδη Εμμονες (και αλλων τινων πριν πεσει ντιρεκτιβα να αποκλειστω με την μεθοδο των εγκαθετων μπαχαλακηδων -προβοκατορων που απαντουσαν υβριστηκα σε καθε μου επιχειρημα ωστε να δημιουργειται "αναστατωση") σας διαβεβαιω οτι ο κος athriskos-Σταυρος Β. (τα στοιχεια του ειναι γνωστα) αποτελει θαμωνα του συγκεκριμενου blog και υβριστη βωμολοχο τον οποίο ανενοχλητα οι "κυριοι" Ροιδολασκαρατοι αφηναν να χλευαζει και να επιτιθεται ανευ επιχειρηματων υποδυομενος μαλιστα τον άθεο.

Ενω λοιπον οι κυριοι αυτοι κανακευαν τον "αθεο" παρατρεχαμενο τους μολις τολμησα να διαμαρτυρηθω για μνημονιακη θεση-εισηγηση του λασκαρατου περι περικοπης των πολυτεκνικων επιδοματων (απο εκει φαινεται και το μεγεθος της φιλελευθερης κτηνωδιας) αποκαλωντας τους πολυτεκνους παρασιτα χρησιμοποιωντας μια υβριστικη λεξη light "εθιγησαν" και με απεκλεισαν ενω από τον κυριο Σταυρο Β ειχα ακουσει συχνα πυκνα τα εξ αμαξης.

Σαφως και ο κος Σταυρος ανηκει στον ομιλο τους, όπως και άλλοι θαμωνες των οποιων οι ταυτοτητες μου ειναι γνωστες.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Το οτι ο Alphonse Constant επελεξε ν απαρει εβραικο ονομα, αλλα και η συνδεση του ονοματος του με


Hermetic Qabalah
Kabbalah
Hermeticism
Esotericism
Occultism
Neoplatonism

ειναι ενδεικτικα. Εξ αλλου στο μασονικο βιβλιοπωλειο μπορειτε να βρειτε και βιβλιο το οποίο τοποθετει την παγανομασονια σε προσολομωνικη και μετασολομωνικη. (Eξ ου και τα ασπρομαυρα πλακακια της μασονιας που συμβολιζουν το ναο του Σολομοντα και τα συνανταμε μεχρι και σε ζαχαροπλαστεια μασονικων συμφεροντων.)

http://www.tetraktys.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=1194&category_id=42&option=com_virtuemart&Itemid=53

http://en.wikipedia.org/wiki/Tetractys

Ολα τα ψάχνω είπε...

Oσο για το περιβολι των δωδεκα-παγανο-μασονο-...-θειστων (και μην φανταστειτε πως μιλαμε για χιλιαδες) ειχα έναν στενο φιλο που περασε ενα φεγγαρι απο εκει. Τι δεν ακουσα για Ολυμπους, χλαμυδες, τελετες, φαλλικα ομοιωματα, αδερφες και τετοια. Παρομοια δηθεν αρχαιοελληνικη κινηση ανθησε τη δεκαετια του 60 στην Αγγλια (ισως και αλλου) και δεν προλαβαιναν να αγοραζουν σανδαλια για τις γιορτες τους (μαρτυρια αλλου φιλου μου σανδαλοποιου). Δεν ξερω να σου πω σιγουρα αν ο λεγαμενος ανεγκεφαλος ειναι αδερφη, αλλα δεν αποκλειεται κιολας. Και οπως ειπες οι περισσοτεροι απο αυτους (πλην ελαχιστων) αποτελουν τη μαγια για τους χρυσαυγιτες. Πηγαινε στο αρθρο του τζανγκλ ριπορτ για τη Χρυση Αυγη και προσεξε τα γραφομενα των πρωτων σχολιαστων. Με την ευκαιρια, ειδες το αλλο αρθρο για την κρυπτεια ; Μεγαλο μερος ολων αυτων των παγανο...τετοιων ασχοληθηκε και συγχωνευθηκε και με αλλες αποκρυφιστικες ομαδες δημιουργωντας τερατωδεις θεωριες. Αυτα για την ωρα.

Ολα τα ψάχνω είπε...

Και κατι ακομα. Η νομοθεσια που αφορα το διαδικτυο ειναι σαφης. Ακομα και αν καποιος δημοσιευσε σε μια σελιδα τα προσωπικα στοιχεια του, απαγορευεται καποιος αλλος να τα αναπαραγει. Για τον λογο αυτο να ειστε διακριτικοι και εξυπνοι, αφου υπαρχουν πολλοι τροποι να εκθεσεις καποιον. Με το γαντι.

Theoprovlitos είπε...

Σ ευχαριστω για τη συμβουλη. Απλα οι "θιγομενοι" θα πρεπει να αποκαλυψουν την ιδιοτητα τους και να πεταξουν τις κουκουλες τους, και εχουν γραψει τετοιες χυδαιοτητες, υβρεολογιο μεχρι και εκβιασμους που μαλλον αρεσκονται να παμεινουν στο βαθυ σκοτος που τους χαρακτηριζει.

Διαβασα και για την κρυπτεια. Δεν την ηξερα αυτη την πρακτικη. Αλλα αναρωτιεμαι αντι να βαρανε το καθε κακομοιρη και μη γιατι δεν τα βαζουν με τις οργανωμενες μαφιες που τους εφεραν εδω. Σε ολα τα κλιμακια. Τα βαζουν με τη μαυρη πορνη και δε τα βαζουν με το νταβατζη που την εφερε και την εγκατεστησε στη Πατησιων; Κατω απο το σπιτι της μαννας μου κανει πιατσα.

Αυτο που μου ηρθε στο νου παντως με τον αρρωστημενο ελληνοκεντρισμό ειναι η... παραδοσιακη παιδεραστία η οποια φαινεται πως εχει θαυμαστες τόσο μεταξυ των στελεχων της Δρασης οσο και μεταξυ των παγανοεθνικιστων του τυπου του παιδεραστη προπονητη του Ρεθυμνου.

Για τη συνδεση της αναβιωσης του αρχαιοελληνισμου από τη μασονια, το φιλελευθερισμο, με τον πανηδονισμο, την ομοφυλοφιλία και την παιδεραστια υπαρχει υλικο απλα δεν εχω χρονο να γραφω. Αν εγραφα οτι περνα από το χερι μου θα ανεβαζα δυο ποστ την ημερα.

Η εκφυλισμενη αστικη ταξη παντως της αναβιωμενης Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας ως γκουρμε, καταναλωνει τα παντα. Απλα χρειαζεται και ενα ιδεολογικο υποβαθρο για να στηριξει και την αποστολη των νεων ως βορα στο Μινωταυρο των ανακτορων του Μινωα.

Ολα τα ψάχνω είπε...

Κοιτα και αυτο και βγαλε συμπερασματα. Αυριο θα σου στειλω κι αλλα καλουδια
http://i48.tinypic.com/2n6g215.jpg

Ολα τα ψάχνω είπε...

Ξεβράκωμα nο 1
http://i49.tinypic.com/2j2ano6.jpg
Ξεβράκωμα nο 2
http://i46.tinypic.com/iqeljr.jpg
.
Η δεύτερη φωτογραφία αναλυτικά
Ημερομηνία δημοσίευσης (πριν από 5 χρόνια): Πέμπτη 1 Μαρτίου 2007
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=663541#664338
[ ολόκληρο εδώ http://athens.indymedia.org/front.php3?article_id=663541&lang=el ]
.
Ψεύτες και κουτοπόνηροι άρα αναξιόπιστοι
Ημερομηνία δημοσίευσης: 16 Μαΐου 2012
(αναπαραγωγή σε διάφορα sites μέσω της γνωστής μεθόδου)
http://athriskos.gr/?p=10972
.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Ο θείος "Ολα τα ψάχνω"
έχει μεγάλα αρχεία :)

Ολα τα ψάχνω είπε...

Aρτι αφιχθέν στα αρχεία του θείου:
http://kleitor.blogspot.com/2012/05/blog-post_10.html
10 Μαΐου 2012
Πιθηκαλώπιξ, Σιληπορδέος εγέρθητι

e- είπε...

Εσύ Αγαπητέ που όλα τα ψάχνεις:
εκτός από μεγάλα...αρχεία,
φαίνεται τα πας καλά και με τις τεχνολογίες!
βάλε ένα ''αυτόματο'' λινκ και για μας τους άσχετους!
πού να πληκρολογούμε ένα κατεβατό διευθύνσεων;

Theoprovlitos είπε...

Ε καλα, τι ειναι αυτο τωρα το τελευταιο; To βιβλιο το ειχα υπ οψιν μου αλλά δεν εχει σχεση με τη ΧΑ. Ασε που το υβρεολογιο αυτο ταιριαζει και σε πολλους άλλους της δημοσιας σκηνης.

Αλλα και το ιστολογιο ειναι δογματικο και μισαλλοδοξο. Γιατι ντε και καλα το τι ειμαστε εμεις και το τι πιστευουμε πρεπει να περνα από το τι ΔΕΝ ειναι ο άλλος;

Ο λογος που κραζω και το Ροιδη ειναι ακριβως αυτος. Ο δογματισμος και η αρρωστημενη μισαλλοδοξια του μεχρις απολυταρχισμου αλλα και τα καμουφλαρισμενα συμφεροντα που κρυβονται πισω του.

Δεν μπορει στην χωρα της Αντιγονης να λοιδωρειται η τιμη στους νεκρους επειδη το αφεντικο του (το ίδιο που εποφθαλμια την διαχειρηση απορριματων και νοσοκομειακων αποβλητων) θελει να κονομησει εγκαθιστωντας αποτεφρωτηρες σε καθε δημο της Ελλαδας και του ειναι προβλημα η Ορθοδοξη παραδοση.

Ολα τα ψάχνω είπε...

Copy-paste οι διευθύνσεις - πάντα δεξί κλικ. Εντελώς χωρίς πληκτρολόγηση !

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος που Όλα τα ψάχνει έχει όπως είπε κι ο "e" μεγάλα... αρχεία

-τα οποία τα βρίσκει οιοσδήποτε επιθυμεί και που ξέρει να ψάχνει στον γκούγκλι -Τόοοοσα δηλαδή μεγάλα τα έχει.

Βέβαια ένας παιδαριώδης καταδότης μόνο εκεί που του επιτρέπουν κάνει τον...Παντογνώστη.

Κι εσείς αγαπητέ Θεοπρόβλητε του το επιτρέπετε.

Πόσο Ηθικό;

Κρίνετέ το!

Ανώνυμος είπε...

Αυτό με τον... Καταδότη και τον γκούγκλι, είναι δικό μου.

Λιάνα.
Η ανεγκέφαλη παρθένα

Ανώνυμος είπε...

Αν κάποιος επιθυμεί αποτέφρωση δεν πρέπει να μπορεί κάπου να την κάνει; Πρέπει να τρέχει στη Βουλγαρία (αυτοί άραγε δεν είναι ορθόδοξοι;)
Σε πειράζει που κάποιος θα βγάζει λεφτά από αυτήν την ιστορία; Οι παπάδες δηλαδή δεν βγάζουν λεφτά από όλα αυτά που κάνουν; Τζάμπα τα κάνουν;

Ολα τα ψάχνω είπε...

Μια φίλη μου με πληροφόρησε πως μια από τις φωτογραφίες δεν υπάρχει πια. Ετσι την ανέβασα εδώ:
http://i.imgur.com/plVpd.png

Oσον αφορά το ιστολόγιο που λες, σου έδωσα τον σύνδεσμο μιας που η ξεχωριστή αυτή ανάρτηση μπήκε στα αρχεία του θείου. Και συμφωνώ μαζί σου πως ταιριάζει σε πολλούς άλλους της πολιτικής ζωής. Η άποψή μου πάντως είναι πως ό,τι συμβαίνει τώρα είναι για καλό - το πόσο θα κρατήσει όλη αυτή η αναταραχή και ζύμωση εξαρτάται από όλους εμάς και σαν σύνολο, αλλά ιδιαιτέρως "κατά μόνας".
"Τurn Turn Turn" - The Byrds

Kubi είπε...

Έλα ρε γαμώτο πάλι απογοητευτικά !
Περίμενα και εγώ ότι θα διαβάσω κάτι για την καταγωγή του Τζήμερου , για την σχέση του με τον αποκρυφισμό και τελικά αυτό? Ένας σχολιασμός των πολιτικών θέσεων της Δημιουργία Ξανά?
Είσαι ντεφορμέ αδελφέ.
Επειδή όμως εγώ σε θέλω σε φόρμα θα σε ταΐζω εγώ με παρετυμολογίες. Tzimmer είναι λέξη Yiddish που σημαίνει εξοχικό .Θα μου πεις τι σχέση έχουν οι Ασκενάζι στην Ελλάδα , και όμως υπήρχαν όπως ο Ερμαν Σπίρερ που είχε και εργοστάσιο στον Βόλο (ο Τζήμερος είναι από τον Βόλο).
Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι την παλιά συναγωγή του Βόλου την έχτισαν με δωρεές ποιων νομίζεις? Του Rothchild , του Αλλατίνη και του Χιρς !

Όσα έγραψα παραπάνω είναι απόλυτα αληθή αλλα φυσικά και απόλυτα παραπλανητικά μια και ο Τζήμερος δεν έχει καμια σχέση με τον Σπίρερ τον Rothchild και τον βαρόνο Χιρς. Είναι ένα παράδειγμα λογικής Theoprovlitos , για να δείξω πόσο εύκολο είναι να συνδέσεις στο μυαλό σου τα πάντα.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Απο οσο θυμαμαι δεν εχω λογοκρινει ποτε κανενα (ισως μαι φορα μονο καποιον psycho που επαναλαμβανοταν χωρις συνειρμο). Ετσι δεν λογοκρινα ουτε και τον "Ολα τα Ψαχνω".

Τωρα αν υπονοεις ως καταδοση τον αναφερομενο στο link, δεν εκομισε και καμμια γλαυκα σε μενα καθοτι την ταυτοτητα του και την ιδιοτητα του την ηξερα εδω και καιρο.

Ομως ο συγεκριμενος κυριος υπήρξε χυδαιολογος υβριστης μου και θαμων του Ροιδη και ο κος Ροιδης τον αφηνε να με υβριζει ανενοχλητα απροκλητα. Η ιδια ανοχη δεν υπηρξε στην δικη μου περιπτωση. Αυτο τωρα το κρινετε ως ηθικο;

Επομενως δεν βλεπω και κανενα λογο να εχω τυψεις για την αποκαλυψη της ιδιοτητας του, του άθεου- μαιμου.

Ισα ισα επιβεβαiωνεται για ακομα μia φορα ο ισχυρισμος μου οτι στο Ροιδη ειαι μαζεμενοι οτιδηποτε αλλο εκτος από αθεους και οπαδους του Ορθου λογου.

Καποια στιγμη μονο ευχομαι οι αρχαιολατρες να ξυπνησουν και να αντιληφθουν οτι ειναι πιονακια της Εβαιομασονιας.

Ολα τα ψάχνω είπε...

Λιάνα μου, καλό μου κορίτσι.
Το να είναι κανείς καταδότης απαιτεί πολύ κόπο. Πρέπει να βρει αυτά που ψάχνει στον Γούγλη, να τα αντιγράψει ή να τα σώσει, να τα αρχειοθετήσει (και να αγοράζει διαρκώς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους για να τα αποθηκεύει) και φυσικά να θυμάται που τα έχει ...κάτι σαν ιντερνετικός βιβλιοθηκάριος, ας πούμε. Φυσικά ο θείος-που-όλα-τα-ψάχνει δεν επιτίθεται και δεν ξεμπροστιάζει ποτέ απρόκλητα, οπότε εσύ το μόνο που έχεις να φοβάσαι είναι η πρώτη σου φορά. Μετά, θα περάσει κι αυτό :)

Ο θείος
(που συμβουλεύει την Λιάνα
να παντρευτεί κάποιον με μυαλό
για να βρούμε όλοι την υγειά μας.
Κι όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ)

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Εχω γραψει οτι οποιος επιθυμει μετα θανατον ας τον αφησουν να τον φανε και τα ορνεα - όπως στο Νεπαλ. Ουτε διανοηθηκα ποτε να κατηγορησω τους Νεπαλεζους γι αυτο.

Η ορθοδοξη Εκκλησια εχει συγκεκριμενο δογμα περι αποδοσης τιμης στους νεκρους. Και δεν βλεπω κανενα λογο να αλλαξει το δογμα της για να κονομησει ΚΑΙ από αυτο η ΕΛΑΚΤΩΡ - για να λεμε και ονοματα.

Οποιος παρα ταυτα θελει ως μη ορθοδοξος να αποτεφρωθει ας του δινεται η δυνατοτητα κατοπιν πολιτικης κηδειας.

Το προβλημα εγκειται στο οτι τα Μεγαλολαμογια βαζουν ξεπουλημενους κονδηλοφορους να υβριζουν νεκρους, ηθη, εθιμα και παραδοσεις για να αυξησουν το τζιρο τους. Διοτι εξ αιτιας της Εκκλησιαστικης θεσης ΕΚΕΙΝΟΙ χανουν πελατακους, αφου βλεπουν ως χρημα και τους νεκρους.

Ναι βεβαιως και με πειραζει να κονομησουν οι συγκεκριμενες μεγαλοεταιριες ακομα και απο τους νεκρους. Και μαλιστα αν εχουμε παρει διεθνη δανεια τα οποια χρησιμοποιηθηκαν για να κανει εργα ο συγκεκριμενος ομιλος θα προτεινα και την κατασχεση των περιουσιακων τους στοιχειων μαζι με τα περιουσαιακα στοιχεια των πολτικων που τους τροφοδοτουσαν με δουλειες.

Με αυτα που λες περί παπαδων απλα αναπαραγεις την ενορχηστρωμενη κακοήθεια. Πρωτον γιατι τις κηδειες της αναλαμβανουν οι ΔΗΜΟΙ, τα γραφεια τελετων τα καφενεια και τα ανθοπωλεια. Οι παπαδες παιρνουν ενα ελαχιστο ποσοστο του κοστους της κηδειας, και το ιδιο θα γινοταν και στην περιπτωση αποτεφρωσης.

Δευτερον αν οι παπαδες ηταν τοσο φιλοχρηματοι θα εβαζαν νερο στο κρασι τους και θα κηδευαν θρησκευτικα ακομα και εκεινους που επιλεγουν την αποτεφρωση. Ετσι κι αλλιως τα μνημοσυνα δεν απαιτουν την... φυσικη παρουσια του νεκρου.

Αν εννοεις τωρα οτι ολος ο καυγας γινεται για το τρισαγιο που κανουν πολλοι 1-2 φορες το χρονο και δινουν στο παπα 5 ευρω, ε τι να πω; Το προβλημα ειναι τα 30 ευρω που θα κονομαγε συνολικα ο Α ή ο Β παπαδακος από τα τρισαγια μεχρι την εκταφη; Τα μεγαλολαμογια που θα διαχειριζοναν ολους τους αποτεφρωτηρες σε ολους τους δημους της Ελλαδας εις τον αιωνα τον άπαντα πόσο θα κονομαγαν;

Να το πω κι αλλιως; Αν ξεπεσουμε στο σημειο να βλεπουμε σαν κονομα και τους νεκρους να γινω κι εγω χυδαιος σαν το Λασακρατο. Η ΕΛΑΚΤΩΡ θα κονομαγε σε βαρος των Δημων που διατηρουν τα νεκροταφεια. Ολος ο τζιρος, όλων των νεκροταφειων της ελλαδας θα περνουσε στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Απλα η δογματικη θεση της Εκκλησιας τους δημιουργει... ΔΙΑΦΥΓΟΝΤΑ ΚΕΡΔΗ.

Και μ αρεσει οτι κατηγορουν τους Ορθοδοξους οτι λατρευουν τους νεκρους ενω εκεινοι τους ΚΑΝΙΒΑΛΙΖΟΥΝ.

Theoprovlitos είπε...

Ο Κουμπής!

Βρε καλως το το παιδίιιι.
Κι ελεγα που χαθηκε αυτη η ψυχη.

Πατριωτης μου ειναι ο Τζημερος και μην ξεχνας οτι μας ελεγαν Αυστριακους. Φερνει και λιγο φυσιογνωμικα σε Γερμανο και το Zimmer ακομα και ως Yiddish προερχεται από την Γερμανικη.

Δεν ξερω ποιος εκτισε τη Συναγωγη (περναω και ενιοτε απ εξω όποτε ταξιδευω στο Βολο). Ξερω οτι στην Κιτρινη Αποθηκη (την Αμερικανικη καπναποθηκη) περασαν οι Θειοι μου οταν τους κατεδωσε κουκουλοφορος και ο ενας κατεληξε στο στρατοεπδο συγκεντρωσης Παυλος Μελας και εν συνεχεια στο Dachau επί 18 μηνες ο δε άλλος απαγγχονιστηκε στα Φαρσαλα. Το σπιτι μας στο Πηλιο το εκαψαν οι Γερμανοι. Η θεια μου σκοτωθηκε από Γερμανικη οβίδα.

Και ξερω οτι ο Τζημερος εγραψε ανοικτη επιστολη στην διαφθορεα κα Μερκελ όπου εκθειαζει την αψογη και ηθικη αφεντρα του, όπως εκαναν και οι καταδοτες στο Βολο που εγλυφαν την kommandatur. Σαν αυτον που εστειλε τους συγγενεις μου στο αποσπασμα.

Μου αρκει αυτο για τον κο Τζημερο. Τι κι αν συμφωνω μαζι του σε αρκετες από τις θεσεις του. Αποπνεει ενα αρωμα καταδοτη που φορωντας κουκουλα υποδεικνυει με το δακτυλο στο στρατο κατοχής ποιος και ποιος θα πρεπει να παρει δρομο για το Dachau.

Οποτε δεν ειναι να απορει κανεις γιατι προτεινει και ως λυση την παραδοση της χωρας στα παρασιτα σαν αυτα που προανεφερες. Τον εμπνεουν και εχουν τις ιδιες φιλελευθερες ιδεες:

_______

Οι 610 καπναποθήκες και ο οίκος Allatini

Περπατώντας κάποιος έξω από τα τείχη της Καβάλας, μπορεί να δει τα ίχνη αμέτρητων καπναποθηκών, πολλές από τις οποίες χτίστηκαν από τον οίκο Fratelli Allatini.

_____

Στη Θεσσαλονίκη γίνεται στις 27.3 κοινή συγκέντρωση των δύο συνδικάτων στα γραφεία της Φεντερασιόν. Εκεί ο Βασίλης Ζαϊρόπουλος, ως εκπρόσωπος της «Πρόοδου» λέει, στα ελληνικά: «Οι καπνέμποροι μας θεωρούν είλωτάς των. Η σημερινή ζωή μας είναι κάθε άλλο παρά ανθρώπινη. Η βελτίωσις αυτής εξαρτάται από ημάς… Εάν ημείς δείξωμεν ότι είμεθα ηνωμένοι, θα μας σεβασθούν οι έμποροι. Δεν θα τολμήσουν εις το μέλλον να περιφρονούν τα δίκαια, τα λογικά, τα ανθρώπινα αιτήματά μας».

>>>>>>>>>

Τα γεγονότα θα γενικευθούν, καθώς στις 30.3 μπαίνει σε λειτουργία απεργοσπαστικός μηχανισμός. «Οι καπνέμποροι επιστρατεύουν κιτρίνους», αφηγείται ο Μπεναρόγια, «ιδίως τουρκάλες και ατσιγγάνους, περαστικούς μετανάστας, υπό την προστασίαν της χωροφυλακής. Οι απεργοί κάμνουν επανειλημμένας επιθέσεις κατά των καπναποθηκών προς παρεμπόδισιν της εργασίας και κατά των υπό συνοδείαν μεταβαινόντων εις τα εργοστάσια κιτρίνων. Η έφιππος χωροφυλακή επίσης χρησιμοποιείται». Στο σχετικό, πυκνό, ρεπορτάζ ο ανταποκριτής της «Νέας Ελλάδος» στη Θεσσαλονίκη περιγράφει την έκρυθμη κατάσταση: «Σήμερον την πρωίαν ολίγαι Ισραηλίτιδες απεργοί απεπειράθησαν να προτρέψωσι τας “κιτρίνας” Μουσουλμανίδας να απεργήσουν, αλλ’ εκρατήθησαν, απολυθείσαι μετά δίωρον. Από της πρωίας μέχρι της τετάρτης απογευματινής προσήλθον εις το οίκημα του συνδικάτου των καπνεργατών 104 Μουσουλμανίδες “κίτριναι” και ενεγράφησαν εις το μητρώον. Τριάκοντα Μουσουλμανίδες “κίτριναι” συνοδεία χωροφυλάκων διήρχοντο την 9ην πρωινήν προς του οικήματος του συνδικάτου. Οι απεργοί ήρχισαν τότε να τας προτρέπουν όπως απεργήσουν. Αι “κίτριναι” απήντησαν υβριστικώς. Επήλθε συμπλοκή μεταξύ χωροφυλάκων, “κιτρίνων” και απεργών, ων τρεις ετραυματίσθησαν. Την πρωίν κατεσχέθησαν τα φύλλα της σοσιαλιστικής εφημερίδος “Αβάντι”, μόλις την εσπέραν επιτραπείσης της πωλήσεώς της. Εκρατήθησαν τρεις χωροφύλακες, ως ένοχοι βιαιπραγιών εναντίον των απεργών. Οι απεργοί ετηλεγράφησαν προς την εφημερίδα “Ουμανιτέ” του κ. Ζωρές διαμαρτυρόμενοι… Οι απεργοί διενήργησαν μεταξύ των εράνους. Συνελέγησαν 200 δραχμαί όπως διατεθούν δια την πληρωμήν ημερομισθίων των κιτρίνων υπό τον όρον να μη εργασθούν». Όπως σημειώνει ο Φουντανόπουλος οι «Μουσουλμανίδες» δεν βρέθηκαν τυχαία έξω από τα γραφεία της Φεντερασιόν, αλλά οπλισμένες με ξύλα –και με την προτροπή της Κρητικής χωροφυλακής– έκαναν αντιαπεργιακή διαδήλωση εκεί.

e- είπε...

''Ποτέ δεν θα καταλάβω τους Ανθρώπους.
Εμείς οι Εξωγήινοι τους μελετάμε καιρό τώρα.
Το Μεγάλο Αφεντικό λέει να τους εξαερώσουμε γιατί όλο βρομίζουν και τσακώνονται.
Εγώ του λέω πως κατά βάθος είναι καλοί.Μόνο που κλέβουν ο ένας τα γλυκά του άλλου.
Κι αυτός μου λέει πως μ' αυτά τα μυαλά,θα μείνω πάντα ένας απλός Διαγαλαξιακός Γραμματέας και ποτέ δεν θα πάρω προαγωγή.
Μ'αυτά και μ'αυτά τον καθυστερώ να μην πατήσει το...κουμπί και τους κάνει Διαγαλαξιακή Σκόνη.
Όλους.''
Aπόσπασμα Απόκρeφου Αρχeου

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε!
καλέ, μου ήρθε φλασιά που πρέπει να την πω, γιατί ως ανεγκέφαλη παρθένα θα τα ξεχάσω όλα μετά!

Διαβάζοντας τα όσα σούρεις σχεδόν από παντού στου ροιδολασκαράτους, κατάλαβα το λόγο που το κάνεις.

Το κάνεις ΜΟΝΟ γιατί οι ροιδολασκαράτοι χτυπούν τη βρομιά, τη δυσωδία και τη διαφθορά της αγαπημένης σου ορθόδοξης εκκλησίας. Αλλιώς δεν θα τους συνέδεες (χωρίς ίχνος αποδείξεων!) με διάφορα εβραιομασονικά κέντρα, Μάνους-φιλελεύθερους. Δεν θα τους έλεγες σατανιστές και εωσφόρους και άλλα αστεία που φωλιάζουν αποκλειστικά στο (υγιές κατά τα άλλα) εγκέφαλό σου.

Τώωωωρα κατάλαβα.
Από μένα να το ξέρεις, δεν κρύβεσαι!

Άργησα αλλά τώρα κατάλαβα αυτά που ξέρουν εδώ και καιρό οι περισσότεροι στο ιντερνετ και ξεκαρδίζονται στα γέλια!

Λιάνα.
Μια ανεγκέφαλη παρθένα

e- είπε...

Όσοι πειράζουν τους φίλους μου(όλους)
έχουν να κάνουν μαζί μου!
Καλά είναι τα γέλια!
αλλά με μέτρο γιατί καμιά φορά...
βγαίνουν ξινά...

Theoprovlitos είπε...

Λιανα Ανεγκεφαλη Παρθενα

Α ναι;

Λες υποσυνειδητα να τα σουρω γι αυτο; Καλη η προσπαθεια - για ανεγκεφαλη - αλλα αν δεν ειχα γραψει και εγω αρθρα που κραζω χοντρα κακως κειμενα στην Ορθοδοξη Εκκλησια θα μπορουσες να ισχυριστεις κατι τετοιο. Δεν χαριζομαι σε κανεναν.

Εγω παντως πως νομιζα οτι ο λογος που τους κραζω ειναι γιατι ειναι φασιστοειηδεις υποκριτες, διγλωσσοι και λαμογια, εχουν μαζεψει τριγυρω τους επιδοτουμενους σε ειδος παρατρεχαμενους κλακαδορους και διαφορα ζομπι που παριστανουν τους δηθεν άθεους, διαπλεκομενα με το κρατος λαμογια και μισθοφοροι του διεθνους παρακρατους; Σιχαμερα καρκινωματα χωρις ιερο και οσιο που ενεργουν για λογαριασμο σκοτεινων βοθρων που οζουν;

Τελικα οι ιστοριες με τους κολασμενους σε κοχλαζοντα καζανια με περιττωματα ειναι περα για περα αληθινα - μη σε παρασυρει η άθεος προπαγανδα. Απλα επειδη ο Θεος τους δινει που και που καμμια αδεια, ενσαρκωνονται και ανεβαινουν στη γη για να παρουν κι αλλους μαζι τους. Εκεινους που ειναι προθυμοι και διαθεσιμοι και τους τραβα από τη μυτη η δυσοσμία.

Εσυ ομως που εισαι καλη να τους προσεχεις αυτους - και το παρακρατος γενικοτερα. Δεν σεβονται τιποτα ετουτοι. Ειναι ικανοι να σε παρασυρουν και να ασελγησουν κατα φυσιν και παρα φυσιν (ιδιαιτερως το δευτερο) ακομα και σε κοριτσια περιορισμενης αντιληψης- καλη ωρα...


ΥΓ. Ξεχασα να σου πω πως τα λαμογια ετουτα που αφηνιαζουν με την ταφη των νεκρων και προωθουν με υβρεις και Υβρι την καυση των νεκρων απο συγκεκριμενο επιχειρηματικο οργανισμο ως συντελεστη ανοδου του δεικτη αναπτυξης της χωρας εχουν και άλλο λογο να το κανουν, ακομα πιο συμφεροντολογικο:

Αν τους θαψουν, αφ ενος κινδυνευουν να μεινουν άλιωτοι - διοτι και τα σκουλίκια εχουν ενστιγκτο αυτοπροστασίας - αφ ετερου διακινδυνευουν να παρελασει το πανελλήνιο και να φτυνει τους ταφους τους. Ενω ως σταχτη το πολύ που μπορει να σου συμβει ειναι να καταλήξεις κολλημενος στη λακ της καούκας και τη μάσκαρα καμμιας κυριας ναυαρχου.

Xήρα ευωδιάζουσα είπε...

Η eλπίδα πeθαίνeι τeλeυταία: http://www.retronaut.co/2011/07/mike-the-headless-chicken/

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ2

Επειδη εκτος από τους ανεγκεφαλους/ες μας διαβαζουν και αλλοι, εχω να δηλωσω το εξης περι της ποιοτητος ανθρωπινων υποπροϊοντων του τυπου Λασκαρατου:

Επειδη εχω κοσμοπολιτικα βιωματα και πολυπολιτισμικη κουλτουρα -παραμενοντας ταυτοχρονα Ελλην Χριστιανος (το κατα δυναμιν) Ορθοδοξος - εχω ανατραφει απο το σπίτι μου με ενα βασικο κανονα: Του σεβασμου του αλλου υπ τον ορο οτι αυτο ειναι αμοιβαιο -διαφορετικα υπαρχει το δικαιωμα στην αυτοαμυνα.

Τα λαμογια ετουτα, οταν μιλουν περι σεβασμου της διαφορετικοτητας ΨΕΥ-ΔΟ-ΝΤΑΙ διοτι ειναι προφανες οτι δεν σεβονται ΚΑΝΕΝΑ και ΤΙΠΟΤΑ. Ο στοχος τους ειναι να επιβαλουν τις ΔΙΚΕΣ τους, Σταλινικες αποψεις εφ' όλων, ως ΔΗΘΕΝ "διαφωτιστικες", αφ ετερου ο ΜΟΝΟΣ λογος που αναδεικνυουν ή και κατασκευαζουν την διαφορετικοτητα ειναι ωστε σε δευτερη φαση να την χρησιμοποιήσουν ως μηχανισμο ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ. Στην πραγματικοτητα μισουν τους ΠΑΝΤΕΣ το ιδιο, απλα υποκρινονται. ΔΕΝ αποδεχονται την διαφορετικοτητα. Τον επι χρημασιν ΜΟΝΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟ επιδιωκουν.

Δευτερον, ο λογος τους και η επιχειρηματολογια τους ειναι τοσο ΧΥΔΑΙΑ, που φανερωνει χαμηλωτατου ηθικου υποβαθρου ανθρωπακια. Ειναι του επιπεδου καποιας δυσφημιστικης εκστρατειας προ μηνων που παρουσιαζε σε ενα βιντεο τις μικρες παρανυφες Παλαιστινιων γαμπρων ως νυφες σε ομαδικο παιδεραστικο γαμο!

Λιστες με παιδεραστες Ραββινους ή στελεχη της Εβραικης κοινοτητας μπορω να βρω κι εγω και να διολισθησω σε υποβολιμαιο κιτρινισμό σαν αυτους. Να παμε και σε άλλους χωρους;

Δεν το κανω όμως, οχι για λογους διπλωματιας ή επειδη το θεωρω κιτρινισμό αλλά επειδη δεν μου παει να κατηγορησω ενα θρησκευμα επειδη υπηρξαν στις ταξεις του και δυο Ραββινοι παιδεραστες. Ομοιως δεν ειμαι και Ρωμαιοκαθολικος γιατι δεν πιστευω στο θεσμο του πάπα, και οχι επειδη ο Χ πάπας ειναι αδελφή ή λαμογιο.

Και να σκεφτει κανεις οτι παριστανουν τους ανθρωπους των γραμματων και των τεχνων με το αναλογο image στις ταξεις της Φιλελευθερης μπουρζουαζιας των νεοπλουτων επαρχιωτων. Ισως γιατι δεν μπορουν να αντιληφθουν οτι η αριστοκρατια ΔΕΝ ειναι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ μεγεθος, ΟΥΤΕ διανοητικό ελλα εχει να κανει με την εμφυτη φυσικη ή και επίκτητη ΨΥΧΙΚΗ καλλιεργεια του ανθρωπου.

Βλεπε και την παραβολη του σπορεως.

e- είπε...

Kι η ανοησία προτελευταία,
Αγαπητή Χήρα.
Επειδή λοιπόν κινδυνεύετε άμεσα!
προσπαθείστε να ξαναφτιάξετε τη ζωή σας,βρίσκοντας κάποιο σύντροφο με μυαλό,όπως σωστά κάποιος εδώ επεσήμανε.
Δεν θα δυσκολευτείτε,καθώς είναι προφανές πως είστε απ' αυτές που ανοίγουν την πόρτα...

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητη e

Αν αντεληφθην ορθως η παραπομπη της Χηρας αφορουσε την Λιαναν την ανεγκεφαλον. Οπότε κακως την εγκαλείτε...

e- είπε...

θα τα βρουν αυτοί μεταξύ τους Θεοπρόβλητε.
Εμείς να είμαστε
-ο καθένας με τον εαυτό του-
εντάξει!

Χήρα ευωδιάζουσα είπε...

Αχ σήμερα! ποιός να κοιτάξει γιαγιές! Θα έγραφα γιαγιάδες, αλλά το πρώτο ακούγεται πιο sic(k).
O Κουτσομπασίνας μου άρεζε, αλλά πέθαινε τηζ πείναζ !

Xήρα ευωδιάζουσα είπε...

Η οπίσω θύρα χαλάει το σπίτι
Ζαγοριανή παροιμία.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ Θεοπρόβλητε, με τον τρόπο που απάντησες, επιβεβαιώνεις του λόγου το αληθές.

Αν οι ροιδολασκαράτοι δεν έγραφαν για τη βρομιά του ορθόδοξου κλήρου, ούτε που θα είχες ασχοληθεί μαζί τους.

Το ότι κάνα-δυο φορές εσύ ασχολήθηκες και μετά σταμάτησες, δεν μας λέει κάτι.

Ποιος ξέρει τους λόγους που σε έκαναν να σταματήσεις έστω αυτή τη μικρούλα κριτική που τους έκανες.

Ποιος ξέρει τι παίζει και ποια συμφέροντα σε συμβούλεψαν να σταματήσεις και να αρχίσεις να τους υπερασπίζεσαι.

Για να έχουν οι ροιδολασκαράτοι συμφέροντα, κάποιο συμφέρον έχεις κι εσύ.

Δεν μπορεί.

Αλλού αυτά.
σε έχω καταλάβει!

Λιάνα.
Μια ανεγκέφαλη παρθένα

Theoprovlitos είπε...

Mαλλον Λιανα καλή μου δε σε δασκαλεψανε καλα.

Η απαντηση μου ειχε σχεση με το ΔΙΚΟ ΣΟΥ σκεπτικο. Γι αυτο και περιοριστικα σε αυτο. Εξ αλλου το κολημα τους αφορα την Ορθοδοξη εκκλησαι και μονο αυτην και οχι αλλα σκοτεινου υποβαθρου δογματα.

Επι μηνες εσχολιαζα στο blog τους επιχειρηματολογωντας κατα των κιτρινοροζ αθλιοτητων τους. Ακομα και οταν ως επαγγελματιες υποκριτες παρισταναν τους αντιπαπανδρεΙκους ενω τα κειμενα τους φιγουραριζαν στην προσωπικη ιστοσελιδα του Παπανδρεου ή εισηγουντο τις θεσεις της Δρασης ενω παρισταναν τους αριστερους. Εξ αλλου τους εχουν κραξει και αλλα ιστολογια ενω και οι διασυνδεσεις τους με παρακρατικους φιλελευθερους κυκλους ειναι πασιφανης - για τους μη αναγκεφαλους.

Εκει που τα πηρα ηταν οτνα τα φιλελευθερα αυτα λαμογια αρχισαν να χλευαζουν τους αγανακτισμενους σε πληρη αρμονια με τον μαλακα τον Ψαριανο της ΔΗΜΑΡ που μας αποκαλεσε "αγανακτισμενους πελατες" φραση που παραλαλγμενη στο "Ειμαστε πολιτες-οχι πελατες" επαιξε και ως προεκλογικο σλογκαν της Δρασης.

Εκει που εξανεστην δεν ηταν οταν ο καημενος ο αντιχριστος εβρισε τον Α ή τον Β παπαδάκο. Εκανα υπομονη ακομα και οταν δημοσιευε και κατουρημενους εσταυρωμενους - συμφωνα με το μασονικο ναϊτικο τυπικο. Αλλα δεν μπορει να αποκαλει τους πολυτεκνους "παρασιτα" και να εισηγειται το καθαρμα περικοπή όλων των βοηθηματων τους όταν το στερφο από καθε αποψη αυτο καθίκι θα εξασφαλισει την συνταξη του από τα δικα μας παιδιά.

Καταλαβες Λιανα μου. Δεν με απασχολει τοσο αν ο κος Μ.Β. ή ο κος Γ.Σ. ειναι αθεοι, ακομα και μισαλλοδοξοι. Με απασχολει οτι ειναι σκατομασόνοι του χειριστου ειδους. Κι ας μην ειναι περιτεμημενοι. Λοβοτομημενοι παντως σιγουρα.

e- είπε...

Καταλαβαίνεις τι εννοώ Θεοπρόβλητε;
εσύ με ξέρεις πάνω σ'αυτό,
γιατί το 'χουμε ξανασυζητήσει.
Η ελευθερία μου είναι μη διαπραγματεύσιμη και σ' ό,τι αφορά ποιους χώρους επιθυμώ να επισκέπτομαι,για λόγους που έχουμε πει(ευχαρίστηση,ενημέρωση,δημιουργική αντιπαράθεση κ.τλ.)
Δυστυχώς κάποια τσογλάνια
(αυτά του ''αν δεν είσαι μαζί μας,είσαι με τους άλλους'')
αδυνατούν να δουν πέρα από τη μύτη τους.
Παρακολουθούν,αν είναι δυνατόν,τι παρακολουθώ και προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Ας αντιληφθούν ότι δεν περνάνε αυτά σε μένα.
Θα πηγαίνω όπου μ'αρέσει,εφόσον γίνιμαι δεκτή πάντα.
Άδικα ιδρώνει ο τέτοιος τους...pardon το pc τους.
Θέλω πολλά-μπλογκάκια θέλω πολλά,
ξανθά-μελαχρινά...
Τόσο e-περάνω είμαι παιδιά!

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Επειδη ρωτας - για να μαθαινεις, τι άλλο; - γιατι δεν ασχολουμαι πλεον με τον κληρο, οταν ενα οργανωμενο παρακρατος εχει στηθει επιδοτουμενο από αθλια συμφεροντα για να χτυπησει την Εκκλησια με τη αθλια μεθοδο της γενικευσης δεν σκοπευω να βαλω ουτε βουτυρο στο ψωμί τους ουτε να συμμετασχω σε τραμπουκισμους κουκουλοφορων που βαζουν καποιον κατω και τον κτυπανε. Ποιοι; Εκεινοι που θελουν να αναδειξουν την παιδεραστία σε κοινωνικα αποδεκτη πρακτικη.

Και δευτερον, καποια ατιμουλικα χερακια, επαιρναν τα αντικληρικαλιστικά μου κειμενα και τα "χτυπαγαν" ισα και με 150 φορες σε μια μερα ώστε να τα αναδειξουν τεχνιεντως πρωτα στην σειρα δημοφιλιας των δημοσιευματων μου και να τραβουν την προσοχη. 150 επισκεψεις από τη Γαλλια σε μια μερα στο ιδιο κειμενο κατι βρωμαει.

Προς το παρον εχουμε ΑΑΛΗ κοπρο του Αυγειου να ασχοληθουμε. Αυτη που μας παρουσιαζει τα περιττωματα της για cake.

Xήρα ευωδιάζουσα είπε...

Aχου καλέ πάλι τα μπέρδεψε το ακατοίκητο. Η ελευθερία των άλλων να σχολιάζουν τις ελληνικούρες και τα λοιπά ευτράπελα, επίσης μη διαπραγματεύσιμη. Κανείς δεν σου είπε "μη!" - you are a big girl now. Σε δημόσια θέα όμως, στον ημι-ιδιωτικό χώρο των μπλογκακίων!

mnk είπε...

Χαίρετε!

Επειδή επεπλήγην πως γράφω χωρίς να "να έχω ιδέα", έψαξα λοιπόν κι έμαθα...

...πως δεν πρόκειται καθόλου για κάποιο "ιωβιλαίο της ρκαθ. εκκλησιας"...

...αλλά για εκδηλώσεις, επ' ευκαιρία της Ημέρας του Οικουμενισμού, οι οποίες έλαβαν χώρα στο κράτος, στο οποίο είναι "ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ" ο ως άνωθι κληρικός.

(Επικίνδυνο πράμα η μακρά φιλοξενία τελικά. Κάπως έτσι θα την έπαθαν και οι εβραίοι στην Βαβυλώνα.)

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:

https://www.google.com/search?q=%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B1+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=com.yahoo:en-US:official&client=firefox

mnk είπε...

χμμμμ...
Μάλλον "επεπλήχθην" και ουχί "επεπλήγην".
Ή όχι;..
Την βοήθεια του κοινού!

e- είπε...

ΜEΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ φανατικέ μου ακόλουθε!
να τον! παίρνεις!
αλλά με μέτρο παιδάκι μου!
για να προλαβαίνω κι εγώ ν'ανοίγω
τα Λεξικά Ανωμάλων Ρημάτων,
τα ειδικά γραμμένα για την περίπτωσή σου.

Theoprovlitos είπε...

χμμμ

αν το εκπλήττω ειναι της αυτης ριζης με το επιπλήττω τοτε κατα το εξεπλάγην παιζει και το επεπλάγην.

:)

Ολα τα ψάχνω είπε...

Στην απολαυστική "Βαβυλωνία" του Δημ.Βυζάντιου απαντάται "Επεπλήχθην"
ενώ ο Τζάρτζανος γράφει
Πλήττω (= κτυπῶ· θ. πληγ-, πλαγ-), παρακμ. β΄ (μὲ σημασίαν ἐνεργ.) πέπληγα . - Παθ. μέλλ. β΄ πληγήσομαι , παθ. ἀόρ. β΄ ἐπλήγην , παρακμ- πέπληγμαι , τετελ. μέλλ. πεπλήξομαι . (Μόνον οὗτοι οἱ χρόνοι τοῦ ἁπλοῦ πλήττω μὲ τὴν σημασίαν τοῦ κτυπῶ εἶναι εὔχρηστοι, καὶ ἀντ’ αὐτῶν δὲ καὶ ἀντ’ ἄλλων χρησιμοποιοῦνται οἱ ἀντίστοιχοι χρόνοι τῶν συνωνύμων ρημάτων παίω, πατάσσω καὶ τύπτω ἢ συνώνυμοι ἐκφράσεις, ὡς πληγὰς δίδωμι, πληγὰς ἐμβάλλω κ.ἄ.). Βλ. καὶ ἐκπλήττω .
http://www.oedb.gr:8080/oedvLibrary/user/presentDoc.jsp?docId=176&docType=1&fileName=book176.xml

mnk είπε...

Ευχαριστώ θερμώς το κοινόν!
Ιδιαιτέρως δε, ευχαριστώ δια την Γραμματικήν του Τζάρτζανου. Λίαν χρήσιμος.

Τελικώς, νομίζω πως θα προτιμήσω το "Επεπλήχθην" της "Βαβυλωνίας", που είναι και επίκαιρος. ;)

Xήρα ευωδιάζουσα είπε...

Ε βέβαια, ήρθε ο καιρός να μάθεις να ΑΝΟΙΓΕΙΣ και κανένα βιβλίο ;)

Ανώνυμος είπε...

mnk,

εγώ ζω εδώ, εγώ ήμουν εκεί αλλά εσύ προφανώς έχεις δίκιο. Du hast recht und ich meine Ruhe, που λένε οι αιρετικοί που μισείς από τα σπλάχνα σου. Βαριέμαι να ασχοληθώ με αμαθείς και φανατικούς. Η Ορθοδοξία είναι κάτι άλλο από την πενιχρή σου φαντασίωση.

Ολα τα ψάχνω είπε...

miDDle το Εγγλέζικο,
βρΩμικο το Ελληνικό
Δεύτερον να βλέπω τα στοιχεία,
("φαίνεται τα πας καλά και με τις τεχνολογίες"
με τη νομοθεσία επίσης ΛΟΛο).
Στο φινάλε δεν χάνεις τίποτα να προσπαθήσεις.

Ο θείος
που προσέχει.
Get a real life - not the virtual one.

Ανώνυμος είπε...

τρεχάτε οι ροιδηδες τα βάλανε με Μάνο Ντόρα Τζήμερο.
Κάτι παίζει που δεν μπορώ να το μυριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά έβαλα σχόλιο γιατί δεν μπαίνει;
Οι Ροιδιδες αλλάξανε στρατόπεδο.
Με ακούει κανείς;
Κάτι πρέπει να συνέβη.
Εγκατάλειψαν την Μητσοτάκαινα και τον Μανοτσήμερο.
Αλλαγή στάσης της ΕΕ ή των Στοών;

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Η εγκριση των σχολιων μπαινει για ενα μονο λογο. Μας βομβαρδιζουν με διαφημιστικη σαβουρα με οτι φανταστεις. Οποτε υποχρεωθηκαμε να βαλουμε μετριασμο "σχολίων" που ειναι spam.

Δεν εχω δει τα τελευταια τους κειμενα, αλλα δεν εκπλησσομαι με τους χαμαιλεοντες.

Ενας λογος μπορει να ειναι το καμουφλαζ. Τους πηρε χαμπαρι ο κοσμος οτι προκειται περι φιλελευθερων λαμογιων. Μην ξεχνας και την συνεργασια Σηφουνακη, Κυρκου, Μητσοτακη, Μανου. Μια φαρα ειναι αυτοι απλα κυκλοφορουν σε διαφορα χρωματα.

Το δυετερο που μποριε να σημαινει ειναι να μυριζονται ανδοδο του Τσιπρα και μεταλλαχθηκαν πρωτον για να εγκαταληψουν το σκαφος και δευτερον να το παιξουν δηθεν αριστεροι της ΔΗΜΑΡ ωστε αν προκυψει κυβερνηση συνεργασιας με τον ΣΥΡΙΖΑ να βαλουν κι εκει τα σιχαμερα τους πλοκαμια μαζι με τη Ρεπουση, τον Ψαριανο και αλλους που ειναι ΔΙΚΑ τους παιδια.

e- είπε...

Για το αγγλικό έχεις δίκιο,
όταν ανακατεύομαι με τα πίτουρα,
με τρων οι κότες!
για το ελληνικό:
βρόμα<βρέμω#βρώμα<βιβρώσκω=φάγωμα,
όπως αυτό των σκυλιών.
Για κάποια ήμουν σίγουρη,
βεβαιώθηκα και για τα υπόλοιπα.
Όπως είπε ένας σοφός:
τους εχθρούς μου τους ξέρω,
φύλαγέ με από τους φίλους μου...

Theoprovlitos είπε...

e

Μπηκα μετα απο μηνες να δω τη κωλοτουμπα που κανουν οι Ροιδηδες και πετυχα καποιες απειλες προς blogger που ασχολειται μαζι τους, (ενω οι ιδιοι δεν κανουν ΠΟΤΕ ονομαστικες αναφορες, ουτε στην κα Αποστολάκη, ουτε στην κα Πιπιλή ουτε εχουν πιασει ποτε κανενα στο στομα τους).

Θα επρεπε όμως να ξερουν οτι οι καρικατουρες και οι φανταστικες περσονες ΔΕΝ εχουν οντοτητα και υποσταση ωστε να θιγονται ή να συκοφαντουνται, εκτος αν εχουν εταιρικη μορφη (π.χ. γραφεται ας πουμε κατι εναντιον του supercaotonic και ζημιωνεται ο Γιωτης).

Επισης η παραθεση στοιχειων και διασυνδεσεων (π.χ. το να συντρωγει κανεις με το Μιχαλολιακο, ή το να φιλοξενει ενα εντυπο αρθρογραφια της Χρυσης Αυγης ή το οτι ανηκει π.χ. στους Ροταρυ, ή η επισημανση της πληρους ταυτισης των θεσεων καποιου προσωπου με τις θεσεις και τις επιδιωξεις συγκεκριμενων κομματων ή άλλων κυκλων επίσης δεν ειναι κακό. Κακο θα ηταν ενδεχομενως αν γραφοταν οτι τους χρηματιζει ο μιχαλολιακος. Αλλα η ιδεολογικη ταυτιση και ο συγχρωτισμος κακο δεν ειναι. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Ουτε ειναι κακο να ταυτιζεται καποιος ή κατι με τον Εβραισμο, εκτος αν αυτη η επισημανση αποκτα αρνητικο χαρακτηρα μονο στο μυαλο καποιου αντισημιτη.

Η δε ταυτιση υπογειων κοσμων, κυκλων και κοσμοθεωριών (πραγμα με το οποιο πραγματευονται δεκαδες βιβλια και περιοδικα) ειναι αντικειμενο επιστημονικης ερευνας η οποια ειναι αντικειμενο μεχρι και της wikipedia.

Ας κοιταξουν λοιπον ευσυνειδητα τη δουλείτσα τους ως απλοι εργαζομενοι στην πραγματικη ζωη - όπως κανουν μεχρι τωρα - κρατωντας το blog τους ανιδιοτελως από χομπυ ως περσονες, και ας αφησουν τις απειλες και τις φοβερες.

Στο τελος θα πιστεψω κι εγω οτι για να θιγονται, προκειται οντως περι ταυτοπροσωπείας και γι αυτο μυγιαζονται. Διαφορετικα γιατι να θιγώ εγω αν καποιος βριζει τον Σεβαχ το Θαλασσινο ή τον Τεν-Τεν;

Εμενα παντως ως παρασιτο δεν με εχουν σε καμμια εκτιμηση. Γι αυτο και με απεκλεισαν απο σχολιαστη προτιμώντας την εκλεκτη παρεα του Μεκαδονα κου Μισιρκωφ ή του παγανιστη ορθολογιστη κου Σταυρου. Δεν γνωριζουν όμως οτι το παρον blog το ξεκινησα πριν από 4-5 χρονια παρακινουμενος από κυκλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχως δεν ξερω πως γινεται και κανω μονιμως λαθος επαγγελματικες επιλογες. Κανεις δεν βρεθηκε ποτε να του αρεσει η γραφιδα μου και να χρηματοδοτησει τα επαγγελματικα μου οραματα. Τον εχω η αληθεια ειναι αυτον τον καημο. Ενω σε άλλους τους χαμογελα η τυχη. Ναναι αραγε θεμα προσόντων και δεξιοτήτων;

e- είπε...

Εσύ μου είπες σωστά δεν ανακατεύομαι σε διαφωνίες άλλων.
Τι να πω;
θα δημοσιεύσεις το προηγούμενο σχόλιό
μου ή θα το κόψεις όπως ο Σταύρος;
καλά να περνάτε όλοι!

e- είπε...

το έκανες!
ευχαριστώ!
να είσαι καλά!
αλήθεια!

Ολα τα ψάχνω είπε...

Τα βλέπω είπαμε.
Περιμένω με αγωνία τις νομικές κινήσεις.
Και μετά, τι;

O θείος
ανυπόμονα.

Theoprovlitos είπε...

Γιατι εχω λογοκρινει ποτε κανενα;

Eχεις σχολιασει και στο Σταυρο;

Αυτο που υπαινισσεσαι δεν ειναι θεμα διαφωνιας. Ισα-ισα. Ειναι θεμα χαοτικης διαφορας ηθους.

Ας ερθουν καποια στιγμη εις αυτον. Αν ειχαν ασχοληθει ποτε σοβαρα με την Εκκλησια χωρις ιδεοληψιες και μισαλλοδξιες ισως να τους επεφτε καποτε στο χερι τους και κανενα κειμενο που λεει οτι η κριτικη που μας κανουν οι αλλοι ειναι μια αφορμη προς ενδοσκοπηση και αυτοκαθαρση από παθη και ιδεες. Αλλα δεν το κανουν γιατι αν ερθουν ποτε εις εαυτον θα επρεπε να αλλαξουν ρότα στη ζωη. Και προφανως δεν ειναι καιρος για πειραματα σε καιρους ανασφαλειας.

e- είπε...

Θεοπρόβλητε σκέφτηκα αρκετά περί ήθους αυτές τις μέρες και μπορώ να μιλήσω μόνο για μένα.
Τις όποιες ενστάσεις μου για πρόσωπα και πράγματα,προτιμώ να τις διατυπώνω ευθέως στον αντίστοιχο αποδέκτη,όπως καλά ξέρεις πως κάνω.
Όταν αυτό δεν είναι εφικτό για χ λόγους,επιλέγω να υπερασπίζω την εκδοχή μου με θέσεις υπέρ αυτής κι όχι με θέσεις κατά της εκδοχής του άλλου.
Φυσικά δεν είμαστε ρομπότ αλλά άνθρωποι και η πικρία γι'αυτό που θεωρούμε και είναι συχνά άδικο απέναντί μας,δικαιολογεί κάποια ξεσπάσματα,όχι όμως μόνιμη εμπλοκή με αδιέξοδες καταστάσεις.
Εγώ βρέθηκα εδώ γιατί βρήκα ενδιαφέρουσες κάποιες τοποθετήσεις,
δοσμένες μάλιστα με το προσωπικό σου ύφος και χιούμορ κι όχι για να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω με τις δικές σου συμφωνίες ή διαφωνίες με άλλους.
Θα μπορούσα να αποκτήσω θέματα επί προσωπικού αν με ενδιέφερε π.χ.
με όποιον δηλώνει πολέμιος των θρησκειών ενώ στην πράξη δεν είναι,
αλλά δεν με ενδιαφέρει.
Για να το πω πιο απλά:
όταν κάτι παύει να είναι ευχάριστο για τα συμβαλλόμενα μέλη-για χ πάλι λόγους-καλό είναι να τραβάνε χωριστούς δρόμους.
Ισχύει και για το διαδίκτυο,
που είναι μια έκφανση αληθινής ζωής
στην εποχή μας.
Ξέρω πως απευθύνομαι σε κάποιον που με καταλαβαίνει,ανεξάρτητα απ'το αν ταυτίζεται η οπτική μας για επιμέρους θέματα ή όχι.
Όταν γνωρίζουμε καλά τι θέλουμε και δεν το έχουμε είναι λυπηρό,
είναι όμως ακόμα πιο λυπηρό να καλύπτουμε-όλοι μας-το κενό με τη διαρκή ενασχόληση μ'αυτά που δεν θέλουμε.
Εύχομαι και στους δυο μας περισσότερο κέφι σε τέτοιους καιρούς.
Show must go on!
(ελπίζω να μην έκανα πάλι λάθος)
Καληνύχτα!

Theoprovlitos είπε...

e-

Αν εννοεις τη σχεση μου με το συγκεκριμενο blog παιζουν πολλοι παραμετροι.

Κατ αρχην η πληρης ταυτιση αποψεων συχνα με κανει να πληττω. Δευτερον αποφευγω τα κλισε και τα στερεοτυπα, tα ανθρωπομοντελα με προκαθορισμενες συμπεριφορες και πιστευω.

Πιθανων να με αντιπαθησουν απαντες γι αυτο που θα πω, αλλα δεν μου αρεσει ουτε το μοντελο του πατριωτη, ουτε του αριστερου, ουτε του δεξιου, ουτε του θρησκευομενου, ουτε του αθεου κοκ.

Να πω ενα παραδειγμα; Η σταση μας προς τους Τουρκους θα πρεπει να ειναι είτε θανατος στους απιστους είτε Συνωστισμος στη Σμυρνη - της ανεκηγητης αυτομολημενης διαπλεκομενης; Γιατι δηλαδη η επαναχαραξη των σχεσεων με ενα λαο θα πρεπει να περνα από την λοβοτομη και την παραχαραξη της ιστοριας. Ποιας ιστοριας δηλαδη; Σιγα μην πει ποτε η Ρεπουση, ο Βερεμης και ο Τατσοπουλος ποιοι βρισκονται πραγματικα πίσω από το τερατουργημα των Νεοτουρκων και το βαθυ Τουρκικο κρατος που εχει επιβαλλει παντου τα εικονισματα του Κεμαλ Αττατουρκ εν ειδει θρησκευτικου φετιχ.

Ξεχνουν δε οι διαφοροι ενθεν και ενθεν οτι αυτη τη στιγμη υπαρχουν χιλιαδες - να μην πω εκκατομυρια - ελληνογενεις εξισλαμισμενοι Τουρκοι και παμπολλοι κρυπτοχριστιανοι τους οποίους αντι να προσεγγισουμε με βαση την Ορθοδοξια και τον Ελληνοβυζαντινο, ακομα και τον Οθωμανικο πολιτισμό ειτε πρεπει να τους βλεπουμε σαν εχθρους είτε να σπασουμε καθε πολιτισμικο σημειο επαφης μονο και μονο επειδη η μασονικη αριστερα εχθρευεται οτιδηποτε ελληνικο ως "εθνικιστικο".

Βιωνουμε μια καταστροφικη τραγωδια ακριβως επειδη ως λαος εγκλωβιστηκαμε σε ιδεοληψιες και στερεοτυπα τα οποια καποιοι εκμεταλλευτηκαν και διαχειριστηκαν προς οφελος τους. Εχω βαρεθει να ακουω απο παντου κλισε. Ε δεν ειναι βρε αδερφε τα παντα πρετ-α-πορτε στη ζωη.

Theoprovlitos είπε...

Δεν θα με δεις να σχολιαζω συχνα σε ιστοσελιδες που ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ θα επρεπε να "ανηκω". Αλλοτε γιατι διαφωνω με αρκετες αντιληψεις που προανεφερα, άλλοτε γιατι αν σχολιαζω σε χωρους με τους οποιους ταυτιζομαι πληρως θα ειναι σαν να παραμιλω στον καθρεφτη.

Η αληθεια ειναι οτι πασχω ολιγον και από ενα μεσσιανικο συνδρομο μισιοναριου (αυτοσαρκαστικα το λεω βεβαιως) επειδη ως κοινωνικο ον προσπαθω να μοιραστω σκεψεις με τους αλλους εκαι να τους δειξω οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι ή μονον ετσι και οτι υπαρχει ενας άλλος ολοκληρος κοσμος στο μυστηριο που λεγεται εκκλησια ή εστω χριστιανικη κοσμοθεωρια τον οποιον οι ιδιοι αποκλειουν αυτοεγκλωβιζομενοι.

Ολο αυτο ηταν η εισαγωγη για να ερθω τωρα στο προκειμενο. Τα ατομα αυτα (αν και βαυκαλιζομουν εθελοτυφλων) μου τραβηξαν λιγο την προσοχη. Να σου πω την αληθεια, μεταφυσικα μιλωντας, αισθανομουν και ενα βαθυ οικτο και θλιψη για την πνευματικη τους κατασταση. Δηλαδη για το πως καποια ανθρωπινη υπαρξη μπορει να εχει ΤΟΣΟ μισος για αλλες ανθρωπινες υπαρξεις, ακομα και αν βρισκονται σε πτωση (και παραλληλα να εγκαλει για το ιδιο την Χρυση Αυγη) και πως μπορει να ειναι τοσο τυφλωμενο από την μισαλλοδοξια του. Βασικα σκεπτομουν και το αλλο. Καποιος που εχει εμμονη με ενα θεμα - η χριστιανικη θρησκεια στη προκειμενη περιπτωση - στο πολυ βαθος κυνηγαει τους δικους του δαιμονες που τον κυνηγουν μηπως και πεισει πρωτα τον ΕΑΥΤΟ του οτι δεν υπαρχει Θεός.

Συντομα καταλαβα τα εξης. ΔΕΝ προκειται για εναν αθεο και πολιτισμενο συζητητη αλλα για φανατικο οπαδό μιας αθεης Χεζμπολαχ με μεταφυσικες προεκτασεις. (Θυμιζω τον λατρευτικο χωρο της Λογικης στο Παρισι)

Δευτερον λειτουργουν με ατζεντα που παραπεμπει σε συμβολαια εξοντωσης προσωπων και πραγματων τα οποια ολως συμπτωματικα ειχαν μπει και στο στοχαστρο συγκεκριμενων σκοτεινων οργανωσεων.

Τριτον, τα θεματα που πραγματευονται βριθουν ιδεολογικου ερμαφροδιτισμου σε τετοιο βαθμο που στην ουσια δινουν την εντυπωση οτι στην πραγματικοτητα στερουνται ΚΑΘΕ ιδεολογιας και παραπαιουν μεταξυ ακροδεξιων, σταλινικων και κυριως νεοφιλελευθερων απόψεων. Την μια βριζουν χυδαια του αγανακτισμενους (το λεξιλογιο ειναι δευτερευον) ή τους πολυτεκνους και την αλλη παριστανουν τους αριστερους. Και ετσι και γιουβετσι.

Αν ειχα να κανω με εναν φιλελευθερο κουστουμαρισμενο οικονομολογο - λογιστακο θα μπορουσα να επιχειρηματολογησω περι μνημονιου με βαση την κοσμοθεωρια του. Εδω να συζητησω ΤΙ; Το αν ειμαι ή δεν ειμαι αγανακτισμενος πελατης;

Τεταρτον, ενω υποτιθεται πως ειναι αθεοι εχουν μαζεψει ως μονιμους σχολιαστες - τους οποίους ουδεποτε επαναφεραν στην ταξη - οτι φρουτο φανταστεις. Οι σχολιαστες τους μονο αθεοι δεν ειναι εκτος από κατι ευπιστους. Ο αλλος υπογραφει ως μασονος, αλλος ως Εωσφορος, άλλος διαπλεκεται με συγκεκριμενο ξενο λομπυ, αλλος ειναι ανισορροπος νεοπαγανιστης κλπ.

Παρ ολα αυτα αναλωθηκα σε μια γονιμη αντιπαραθεση (πραγμα αρνητικο γι αυτους γιατι αρεσκονται σε θρησκοληπτα υποπροιοντα για να ειναι του χεριου τους). Ανεχθηκα και προσωπικες επιθεσεις και υβρεις από τους κλακαδσορους τους. Κσι στο τελος με απεκλεισαν ΑΥΤΟΙ. Οι φιλελευθεροι αριστεροι δημοκρατες.

Η χωρα περνα μια τραγικη περιοδο ακριβως γιατι μια διαβρωμενη πολιτικη ηγεσια συναλλασομενη με ενα αθλιο επιχειρηματικο συστημα μας οδηγησε μεχρις εδω. Τα παντα γυρω μας καταρρεουν ενω οι παπαγαλοι του συστηματος μας λενε άλλα αντ αλλων, μας παρεουσιαζουν το μνημονιο για φαρμακο - όπως και οι συγκεκριμενοι - και μας ενοχοποιουν ως λαο με το μαζι τα φαγαμε του Παγκαλου ειπωμενο αλλιως. Οραματιζονται ιδιωτικοποιησεις δημοσιας περιουσιας και δημευση και εποιηση ιδιωτικης και εκκλησιαστικης.

Το διεθνες παρακρατος εχει θεσει σε λειτουργια τους μηχανισμους του σε πληρη αναπτυξη.

Να σιωπησουμε; Και αν ειναι να καταστραφουμε, γιατι να μην μεταβληθουμε σε ανθρωποβομβες σαν στο Αρκαδι αντι να αυτοκτονησουμε οικειοθελως;

e- είπε...

Καλημέρα!
πολύ ποιητική η αναλογία με το Αρκάδι.
Φυσικά και δεν σιωπά ένας συνειδητός πολίτης.
Άλλο όμως να επισημαίνει τους κινδύνους που εγκυμονούν για τη Χώρα π.χ. από συγκεκριμένα ιδεολογήματα κι άλλο να τους προσωποποιεί π.χ.
στην ''Ομάδα Ανυπάκουων Οδοκαθαριστών
Πίσω Κουτσοραχούλας'' και στον Αρχηγό της π.χ. Φούφη Παρλαφιόγκο
του Κωσταλέξη και της Παρλαπιπίτσας,
χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία,
τα οποία πρέπει
-ας μην γελιόμαστε-
να κομίσει σε κάποιο δικαστήριο,
αν είναι τέτοιας βαρύτητας.
Αν αυτό για χ πάλι λόγους δεν είναι εφικτό,παραλείπει τις αναφορές αυτές ώστε να μην βλάψει το κύρος των επιχειρημάτων του πρώτα,
για να τα αξιοποιήσει όταν θα είναι δυνατό σε νομικές διαδικασίες,
τις μόνες κατά τη γνώμη μου αρμόδιες να επιλαμβάνονται τέτοιων θεμάτων,όσες ενστάσεις κι αν έχω Σήμερα για το θεσμό.
Διαφορετικά γινόμαστε Ζούγκλα όπου όλοι λένε τα πάντα για όλους,
κανείς δεν ακούγεται και η αλήθεια
-γιατί είναι βέβαιο ότι υπάρχει-
συσκοτίζεται και καταβυθίζεται με το σωρό ανακριβειών οποιουδήποτε για οποιονδήποτε.
Θα επιθυμούσα εσύ
-που δηλώνεις ανένταχτος κι ακριβώς γι'αυτό-να μην παίζεις έστω κι άθελά σου το παιχνίδι κάποιων που
στο ένα blog στηρίζουν π.χ. τους
Έλληνες και τους κορο'ι'δεύουν σε άλλο.
Άλλο πράγμα να θίγω τα κακώς κείμενα-όπως ξέρεις-κι αυτών που συμπαθώ και εντελώς άλλο να αλλάζω διαρκώς μάσκες,ώστε τελικά κανείς να μην αναγνωρίζει ποιος είμαι και κυρίως κανείς να μην πιστεύει στο τέλος τίποτα για τίποτα.
Ουφ! τα 'παιξα ο ρήτορας.
Ευτυχείτε!

Ολα τα ψάχνω είπε...

Εμένα μου φτάνει το «αναπνοάς βρωμώδεις» του Στράβωνα.
Τώρα τι λένε οι μεταγενέστεροι, υπό αμφισβήτηση :)
Οπως και η παραληρηματική "παρουσίαση"
του [26 Μαΐου 2012 1:21 π.μ.]
που θα μπορούσε να συνοψιστεί
"φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης".

Ο θείος
σκέτο.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Υπαρχουν και blog... θυγατρικες του Ροιδη.

Οποια αλλαγη πλευσης και ταυτιση αποψεων με το αρθρο απαξιωσης των Φιλελευθερων κομματων. Τι συνεβη;

ΜΗΠΩΣ το οτι ο Τζημερος εβαλε βετο στον Βαλλιανατο του Παρατηρητηριου του Ελσινκι υποχρεωσε καποιους κυκλους να προωθησουν την ατζεντα τους σε διαφορετικη ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ;

To αθρο υπογραφει ο Δημητρης Φυσσας, αρθρογραφος στην Athens Voice στην οποια έχει γραφει πως τυγχανει μετοχος και γνωστος blogger.

Προσεξτε και την διαφημιση του Athens Review of Books.

http://politicalreviewgr.blogspot.com/2012/05/blog-post_7583.html

Theoprovlitos είπε...

Καλη μου e

Ολα αυτα που λες θα ηταν ετσι υπο την προϋποθεση οτι ο Χ κειμενογραφος, παραγωγός ή προαγωγός συγκεκριμενης πολτικης σκεψης θα εγραφε ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ και θα αναλαμβανε και την οποια ηθικη, πολιτικη η άλλη ευθυνη θα προεκυπτε από αυτο.

Εδω εχουμε να κανουμε με λιβελογραφους - υβριστες στερουμενους καθε στοιχειωδους δεοντολογιας και ήθους. Αν ειχα να κανω με ακραια ιδεολογικα μορφωματα που κινουνται στο χωρο του ιδεολογικου περιθωρίου και του χουλιγκανισμου δεν θα υπηρχε λογος να ασχοληθει κανενας μαζι τους.

Εδω ομως εχουμε να κανουμε με προσωπα και πραγματα που εχουν ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑ εικονα και αλλη διαδικτυακη. Η μεν πρωτη τους θελει ως δηθεν διανοητες που απευθυνονται στην υποτιθεμενη πνευματικη ελιτ η δε δευτερη ανηκει στο χωρο του κιτρινισμου και της λιβελλογραφιας.

Αν δε συνδυαστουν οι δυο ταυτοτητες με τον ιδεολογικοπολιτικο χωρο που ανηκουν και των συμφεροντων του χωρου αυτου και, για να ακριβολογουμε, του ιδεολογικου χωρου που βρισκεται ΠΙΣΩ από τον πολιτικο χωρο καταλαβαινουμε οτι δεν εχουμε να κανουμε με καποιους comme-il-faut διανοητες.

Ο ρολος που υποδυονται καποιοι επιδοτουμενοι κυκλοι ειναι σκοτεινοτατος. Και οσο το σκαλιζεις τα ιδια και τα ιδια προσωπα συναντας. Από τους υπερεθνικιστικους κυκλους "εθνικων" μειονοτητων της Θρακης, των Αρβανιτων, των Βλαχων και των "Μακεδονων" (πλην των Πομακων οι οποιοι δωριζονται πεσκεσι στο Βαθυ Κρατος της Αγκυρας) μεχρι υποτιθεμενα ανθρωπινα δικαιωματα (οπως η παιδεραστια) μεχρι μιλιταριστικες επεμβασεις σε κυριαρχα κρατη (ενω υποτιθεται πως ειναι πασιφιστες), μεχρι παραθρησκευτικα κατασκευασματα οπου τα ανθρωπινα δικαιωματα καταπατουνται καταφανως, μεχρι σταλινικη επιβολη της αθείας καμουφλαρισμενης ως ανεξιθρησκειας, μεχρι παραχαραξη της ιστοριας (το πετρελαιο μας ενωνει), μεχρι νομιμοποιηση παρανομων δραστηριοτητων όπως η διακινηση ναρκωτικων και η σωματεμπορία κλπ. Γενικα μιλω, δεν υπονοω καποιον συγκεκριμενα. Αλλα οποιος ψαχνει βρισκει ποιοι κυκλοι προαγουν τα παραπανω χωριστα, να μην πω και ολα αυτα μαζι.

Εκτος αν ισχυριστει κανεις οτι καποιος ο οποιος π.χ. συχναζει στη Χρυση Αυγη ή σχετιζεται με στελεχη της ΔΕΝ ειναι και ιδεολογικα προσκειμενος σε αυτην αλλα ΕΤΥΧΕ να ταξιδευουν στο ιδιο λεοφωρείο.

e- είπε...

Θεοπρόβλητε,
όταν μιλάμε οι δυο μας,
επιθυμώ
-όταν έχεις διάθεση-
τις δικές σου ανταπαντήσεις.
Ευχαριστώ.

ps
Διαφορετικά πολλοί θα θεωρήσουν πως ό,τι ''φτάνει'' του κάθε θείου,
''φτάνει'' και σε σένα κι αυτό
-trust me on this-δεν είναι διαλεκτικά υπέρ σου.

e- είπε...

Με πρόλαβες πάλι...
Σου θυμίζω ότι ούτε εμείς σχολιάζουμε ενυπόγραφα.
Αν αφαιρέσουμε την ''καλή πίστη'' λοιπόν τι μένει;
Απόψεις ανθρώπων που υπόκεινται σε κριτική μη ενυπόγραφη,με ό,τι αυτό συνεπάγεται...
Αν αναλογιστούμε όλοι σοβαρά πάνω σ'αυτό,είμαι βέβαιη πως το ήθος αυτής της διαδικτυακής επικοινωνίας,θα παρουσιάσει αναμφισβήτητη βελτίωση,χάριν της διαλεκτικής και όχι μόνο...

Theoprovlitos είπε...

e

Σωστα ειπες οτι ουτε εμεις σχολιαζουμε ενυπογραφα. Βεβαια το δικο μου το κινητρο ειναι αλλο απο αυτους. Εκεινοι λειτουργουν ως παρακρατος ενω εγω προστατευομαι από το παρακρατος. Αυτο επι του ηθικου σκελους.

Δευτερον, ακριβως επειδη κειμενογραφουν ανυπογραφα αναφερομαι σε αυτες τις ανυπαρκτες διαδικτιακες περσονες - εκτος αν πεισθω οτι αναστηθηκαν ή μετενσαρκωθηκαν οι θανοντες.

Οποιος γραφει επωνυμως θα τυγχανει του αναλογου σεβασμου της προσωπικοτητας του. Ας γραφουν και εκεινοι οτι ο Θεοπροβλητος χρηματοδοτείται από τον Αμβροσιο Αιγειαλιας ή σχετιζεται με εθνικιστικους κυκλους της ΕΥΠ - αν αυτο τους εξυπηρετεί. Αλλα να υπαρχει τουλαχιστον και καποιος λογικος ειρμος...

Τελος δε, η αποκαλυψη ιδιοτητας δημοσιων προσωπων ή η απλη παρουσιαση δεδομενων ή η κριτικη των θεσεων τους δεν αποτελει ουτε καν ηθικο ατοπημα. Τουναντιον ατοπημα ειναι - και κανονικα θα εχριζε εισαγγελικης παρεμβασης - το αυστηματικο φακελλωμα δημοσιογραφων, πολιτων και του δικαστικου σωματος το οποιο καποια εξωθεσμικα κεντρα ταξινομουν σε καλους και κακους.

Και αναφερομαι σε προσωπα του δημοσιου βιου που εχουν κατεβει και υποψηφιοι βουλευτες με Φιλελευθερο εκλογικο μορφωμα. ΠΟΙΟΣ διατηρει τα αρχεια αυτα και ΠΟΥ; Kαι ΠΟΙΟΣ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΟΣ παραγων μπορει να κατατασσει το δικαστικο σωμα με βασει ΠΟΙΩΝ δεδομενων και κριτηριων; Για να αναφερθω σε ενα από αυτα...

Συνεπως καποιος που ειναι ενταγμενος ή παρατρεχαμενος οργανωσεων, πολτικων κομματων και δημοσιογραφικων και παραπολιτικων κυκλων σαφως και θελει να παραξει πολιτικη θα πρεπει να δεχεται αγογγυστα την κριτικη χωρις διαμαρυριες περι κιτρινισμου γιατι πολυ απλα θα μπορουσε να διδαξει κτρινισμο και λιβελλογραφια σε δημοσιογραφικο ΙΕΚ.

Αν νομιζουν αυτοι οτι η μονη μας επιλογη η σιωπή ή η υποταγη κανουν λαθος.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Ισως κακως να νομιζεις οτι προκειται περι προσωπικης βεντετας εξ αιτιας της αισχρης τους συμπεριφορας.

Αυτο που συμβαινει ειναι οτι μονοι τους προδιδουν τις διαδρομες και διακλαδωσεις του βαθεως κρατους που καταστρεφει με μισελληνισμο την Ελλαδα και τους Ελληνες βασει σχεδιου -που ειπε και ο Τσομσκι. Αποτελουν την κορυφη του παγοβουνου με τις θεσεις τους οι οποιες εχουν το χαρακτηρα προγραμματικων δηλωσεων. Λειτουργουν ως ιδεολογικη σημαδουρα.

Και δεν θα ασχολιομουν μαζι τους αν οι ΙΔΙΟΙ δεν εμφανιζοντουσαν εδω ως σχολιαστες. Τωρα το τι γραφω για την Σαιεντολογια δεν τους αφορα. Ή μηπως όχι;

e- είπε...

Δεν νομίζω τίποτε.
Απλώς-εγώ-προτιμώ κανείς να μην γράψει ''ο Θεοπρόβλητος τα παίρνει από κει π.χ.'',
αλλά,αν έχει στοιχεία
-που στέκονται στη δικαιοσύνη-
να γράψει ''ο Κος Λουκουμαδάκης του
Ανανά και της Φραουλίτσας το γένος
Εσπεριδοειδή κ.τλ.'',
αν είναι απόλυτα βέβαιος ότι το όνομά σου είναι π.χ. Λουκουμαδάκης,
εν γνώσει των συνεπειών του νόμου και όχι μόνο...
Διαφορετικά το μόνο-για μένα-που επιτρέπεται να γράψει είναι π.χ.
''κατά τη γνώμη μου κάποιοι κύκλοι
προωθούν αυτό κι αυτό,τους παρακολουθούμε κι επιφυλασσόμεθα
κ.τλ. κ.τλ.
Επί προσωπικού λοιπόν δεν θα επανέλθω,χωρίς ακριβή στοιχεία.
Για όλα τ'άλλα,το ξέρεις πως το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση!

Ολα τα ψάχνω είπε...

Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι όλης της Επικράτειας.
http://www.lawyersvoice.gr/links/dikegorikoi-sullogoi/

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων:
210 77 93 777

Ο θείος
ενημερωτικά.

Kubi είπε...

Βρε Theoprovlitos εγώ να συμφωνήσω μαζί σου ότι υπάρχουν κύκλοι που προωθούν την παιδεραστία , τα ναρκωτικά , την υποχρεωτική αθεΐα , την παράδοση της πατρίδας στους εχθρούς και όλα αυτά που ισχυρίζεσαι. Δεν έχω καταλάβει όμως κάτι , αν είναι έτσι όπως τα λες υπάρχουν πολλές χιλιάδες Έλληνες (γιατί όλη αυτή η .... μητέρα όλων των συνωμοσιών με λίγα άτομα δεν βγαίνει) που ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ κάνουν αυτά τα πράγματα στην πατρίδα τους . Αν είναι έτσι ποιο είναι το κίνητρο όλων αυτών των ανθρώπων? Τι είναι? Βρικόλακες? Το κάνουν από ευχαρίστηση? Αν είναι για τα λεφτά τότε πιστεύεις ότι οι Έλληνες είναι οι χειρότεροι άνθρωποι του κόσμου !
Η γνώμη μου είναι ότι μεγάλο κομμάτι του συνωμοσιολογικού σου πάθους ξεκινάει από μια ριζωμένη βαθιά μέσα σου πεποίθηση ότι ο κόσμος που σε περιβάλλει είναι κακός , αυτό λέγεται "Mean world syndrome" . Αν το ψάξεις μέσα σου και βρείς τους λόγους που σε οδήγησαν σε αυτό νομίζω ότι θα νιώσεις καλύτερα.
Θυμάμαι τον παππου μου (νομίζω θα τα πηγαίνατε καλά οι δυο σας) να μου λέει όταν έβγαινα έξω να παίξω με τα αλλα παιδιά "πρόσεξε , δεν πάνε μαζί οι λύκοι με τα πρόβατα" , και να μαλώνει την μάνα μου που με άφηνε να παίζω με τους "λύκους". Εγώ ευτυχώς δεν τον άκουσα και την γλίτωσα , εσύ νομίζω την πάτησες

Ανώνυμος είπε...

Από Δημήτρης Φύσσας.

Γεια σας. Πολύ θα ήθελα να είμαι μέτοχος σε οτιδήποτε, να έχω μετοχές εννοώ. Πιθανόν έτσι να είχα να πληρώσω και το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) μου. Επίσης, δεν είμαι μπλόγκερ. Κι αφού αυτά δεν ισχύουν,είναι μάλλον απίθανο να έχουν γραφτεί στην εφημερίδα όπου εργάζομαι.

Εντάξει, υπάρχουν και κάποια στοιχεία σωστά: πράγματι είμαι αρθρογράφος στο σάιτ της "Άθενς Βόις" και πράγματι διαφώνησα με το τελεσίγραφο Τζήμερου, τη συμμόρφωση του Μάνου, αλλά και τη συμμόρφωση του ίδιου του Βαλλιανάτου. Το σχετικό άρθρο μου οδήγησε σε μάλλον οξείες επιθέσεις εναντίον μου και ποικίλα σχόλια. Αν τυχόν ενδιαφέρεται κανείς, να το λινκ: http://tinyurl.com/6us3tyl

Φιλικά
Δημήτρης Φύσσας
d.fyssas@gmail.com

Theoprovlitos είπε...

e

Εχεις καποιο δικιο σε αυτο που λες, αλλα η διαπλοκη στην οποια εγω εχω κατα καιρους αναφερθει δεν αφορα κατ αναγκη σε οικονομικα μεγεθη, σε χρηματα ή σε ειδος. Αλλα σε ιδεολογικη διαπλοκη η οποια ενδεχομενως και να μπορει να μεταφραστει ή να εξαργυρωθει ποικιλοτροπως.

Επισης, αν γινεται μια αυθαιρετη ταυτοποιηση προσωπων καποιος θα ειχε λογο να θιγει μονο αν το προσωπο με το οποιο ταυτοποιειται - εστω και λανθασμενα - ειναι ταυτισμενο με χυδαιοτητες ή άλλες εκνομες ενεργειες. Διαφορετικα γιατι να θιγει;

Nα το κανω και πιο κατανοητό. Αν εγω σε ταυτοποιησω με την Μαρω Βαμβουνακη ή την Δημητρα Γαλανη η οποια σχολιαζει incognito θα ειχαν κανενα λογο να θιγουν εκεινες ή εσυ από την ταυτοπροσωπια; Θα ειχαν λογο να θιγουν μονο αν τις ταυτιζα π.χ με τηλεφωνητριες ροζ τηλεφωνων.

Παρομοιως αν καποιος, ο οποιοδηποτε, θιγεται επειδη ταυτοποιειται με το Λασκαρατο θα ειναι σαν να ομολογει εμμεσως πλην σαφως οτι η διαδικτυακη αυτη περσονα ειναι φορτισμενη με ατοπήματα ή άλλες δραστηριοτητες που θα καθιστουσαν την ταυτιση του με αυτην διασυρμο ή συκοφαντία. Και σε αυτην την περιπτωση θα επρεπε να γινει διατεταγμενη ερευνα για να αποκαλυφθει το πραγματικο προσωπο πισω από την περσονα καθως και οι ενασχολησεις εκεινες που το καθιστουν αντικειμενο αποστροφης και ηθικης βλαβης.

Οποτε θα μαθουμε και εμεις ολοι ποιος ειναι πραγματικα και απο εκει και περα θα παραδοθει σε ολον αυτο τον οχλο, επωνυμο και ανωνυμο ή και αφανη, που εχει θιγει από τα λιβελλογραφηματα του. Και αντε να ξεμπλεξεις μετα από την Χρυση Αυγη.

e- είπε...

Η ποικιλία των απόψεων καλέ μου Θεοπρόβλητε,διευρύνει και εμπλουτίζει το δημιουργικό μου προβληματισμό για θέματα ζωής π.χ.
για να είσαι blogger πρέπει tο site να σου ανήκει αποκλειστικά ή ποιοι είναι λύκοι και ποιοι πρόβατα ή ποιος είναι ο κάβουρας και ποιο το ζουμί του κ.τλ.
Φυσικά όπως συμβαίνει με όλους σχεδόν τους δημιουργικούς προβληματισμούς,δεν βγάζω ακριβώς άκρη,ενώ χάνω θαυμάσια τον ύπνο μου,προσπαθώντας να αντιληφθώ το νόημα της παραίνεσης->do not go gentle into that good night...
Προσπάθησε κι εσύ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ.

ps προς θείο:
you give reason to live!

Theoprovlitos είπε...

Τωρα Kubi σοβαρολογεις οτι οι συνωμοσιες αφορoυν χιλιαδες διαπλεκομενους; Μια ελιτ αφορα και την διακομματικα διαπλεκομενη και παρατρεχαμενη πλεμπα της.

Για παραδειγμα ΔΕΝ αποτελει συνομοσιολογια οτι η Αλεξια Μπακογιαννη παντρευτηκε χρηματιστη του περιβαλλονοτς του Νικου Παπανδρεου με κουμπαρα την Ολγα Τρεμη. Ή οτι η συζυγος Κυριακου Μητσοτακη εργαζεται για την Deutschebank. Ειναι απλα γεγονοτα.

Το ψυχογραφημα σου ειναι εντελως εκτος πραγματκοτητας. Ζω σε πραγματικο κοσμο με πραγματικους ανθρωπους απο ολο το κοινωνικο, πολιτικο και οικονομικο φασμα (την ειχα αυτην την τυχη αλλα το επιδιωξα κι ολας).

Αλλα δεν μπορω να ανεχθω πλεον αυτη την παραμυθα περι δηθεν αμωμων και αμολυντων πολιτικων δυναμενων και προσωπων διοτι ειναι εξ ισου διεφθαρμενες και εξ ισου διαπλεκομενες. Ενιοτε δε και μεταξυ τους. Εν ταξει, για να μην υποερβαλλω, το ΠΑΣΟΚ ηταν οντως οτι αθλιοτερο υπήρξε ποτε στην γεωγραφκη αυτη περιοχη από την εποχή του λημναιου οικισμου του Δισπηλιου στην Καστορια μεχρι σημερα. Αλλα οχι οτι οι αλλοι ειναι και παρθενες όπως εμφανιζονται.

Τωρα αν θες να το παμε πιο συνωμοσιολογικα και πιο υποβρυχια το θεμα γιατι να μην το παμε αλλιως. Να κανω εγω το δικο ΤΟΥΣ ψυχογραφημα που σχετιζεται αμεσα με την πνευματικη (spiritual -δεν εννοω διανοητικη) τους κατασταση.

Κατ αρχην εχουμε να κανουμε με μια διαπλεοκμενη πλεμπα που καταφευγει στη Μασονια με το ιδιο ακριβως σκεπτικο που καποιοι κατεφευγαν στην κλαδικη του ΠΑΣΟΚ ή γραφοντουσαν σε διαφορα κομματα άλλος για αν διορισθεί, αλλος για να βρει καμμια δουλιτσα ή αλλος για να "εκλεγει" καθηγητης π.χ. στη Παντειο. Δεν αοριστολογω επ αυτου. Γνωριζω προσωπα που το εχουν κανει για να τους τακτοποιησει η μασονια. Τουναντιον ο παππους μου - ηταν ανωτερος δικαστικος - ουδεποτε επιιδωξε να ενταχθει σε κομματα ή μασονιες για να ανεληχθει.

Δεν μπορουμε λοιπον να εγκαλουμε και να λοιδωρουμε τον κυρ Μητσο τον αγραμματο επειδη σηκωνε αθλιες κομματικες πλαστικες σημαιες για να επιβιωσει το παιδι του και να μην εγκαλουμε τον μασονο που διαπλεκεται με τους ομοιους του για αναλογα οφελη. Θα τονα φησουμε στο απυροβλητο επειδη κατα κανονα ανηκει σε ανωτερο μορφωτικο ή κοινωνικο επιπεδο; Δηλαδη το θεμα ειναι πολιτισμικο και οχι ηθικο; Δυο μετρα και δυο σταθμα;

Theoprovlitos είπε...

Η δευτερη κατηγορια αφορα σε απληστα λαμογια που οραματιζονται και κυνηγουν το χρημα ή και τη δοξα πασει θυσια. Ηρθε ενας φουκαρας τις προαλλες και μου λεει. Ολοι ξεραμε καποιον από το χωριο μου και την οικονομικη του κατασταση. Ξαφνικα ενταχθηκε στην Μασονια, κανει οτι δεν μας γνωριζει παρα μονο τυπικα, παιζει γκολφ με τον Σπεκχαρντ και σημερα εχει δικη του εταιρια διακινησης βιβλιων (με αρχαιοελληνικη επωνυμια). Εγω δηλαδη γιατι να μην μπορω να πιασω την καλή;

Και παμε στη τριτη κατηγορία, εκεινων που εχουν πολλα λεφτα αλλα σαν παρακμιακες ηθικα βιβλικες φιγουρες ή ελληνιστικες τραγικες φιγουρες δεν ικανοποιουν το πνευματικο τους κενο με τιποτα παρα μονο με περισσοτερα και περισσοτερα μηπως και γεμισει το απυθμενο βαρελι της ψυχης τους. Βαζουν στοχο να αρουν μεγαλυτερο κοματι της αγορας, να κλεισουν τον ανταγωνισμο, να γινουν μονοπωλειο, να φιγουραρει το ονομα τους ως επιδειξίες δωρητες -ωstε να αποκτησουν και το παρασημο του philanthropist- να καταστουν χορηγοι γραμματων και τεχνων ωστε να αναβαθμιστει το image τους.

Εδω, να αναφερω οτι ΔΕΝ πεφτω στην παγιδα της Παπαρηγα οτι αυτο δηθεν ειναι κατι ταξικο. Απλα ο αδιστακτος και ο απληστος ανθρωπος μπορει μεν να εχει τον ιδιο ψυχισμο αλλα αναλογως της δοξας, της ισχυος, του πλουτου ή της εξουσιας που αποκτα ειναι εκ των πραγματων σε εση να προξενησει περισσοτερο κακο από εναν κομπαρσο της ζωης, που αν βρισκοταν στη θεση του πλουσιου μπορει και να ηταν τρις χειροτερος.

Ο αρρωστημενος ψυχισμος, ο ναρκισισμος, η εγωπαθεια, ο εγωκεντρισμος, η αλαζονεια, συχνα οδηγουν τον αλλον στο να καταστει εωσφορικη προσωπικοτητα και να νομισει εαυτον ανωτερο ανθρωπο από την πλεμπα, την οποια καλειται εκεινος να διαφωτισει με βαση καποια ανωτερη αληθεια την οποια εκεινος φαντασιωνεται πως κατεχει.

Διαφορεοι ακτιβιστες ανθρωπινων δικαιωματων που με αυταρχισμο και εγωπαθεια ως αντ Αυτου θεοι προσπαθουν να τα εφραμοσουν με καθε θεμιτο και αθεμιτο μεσον στη κοινωνια ως "διαφωτιστες" της, ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα. Η δε ομοφυλοφιλία μερικων εξ αυτων - όπου το ατομο στην ουσια ερωτευεται και ερωτοτροπει με τον κλωνο του και το ειδωλο του - ειναι και αυτο ενα τεκμηριο ναρκισισμου και εγωπαθειας η οποια στην προκειμενη περιπτωση δεν ειναι καν ανυστεροβουλη αλλα τουναντιον, απολυτως ωφελιμιστικη.

Συνεπως δεν πασχω απο το συνδρομο που μου προσαπτεις. Ξερω και πολυ καλο κοσμο που - όπως κι εγω - βρεθηκε μονιμως στην απ εξω πολυ απλα γιατι δεν επιδιωξε ποτε να βρεθει στην "απο μεσα" και αυτο για λογους ηθικης και αξιακης συνεπειας. Μερικοι εξ ημων - ισως ηλιθιωδως - ελπιζουμε στην δικαιωση σε καποιαν αλλη ζωη ή στην κοινωνικη καθαρση σε ετουτη, πραγμα πιο ουτοπικο και από το πρωτο.

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε - και παλιε γειτονα - κε Φυσσα

ειλικρινα χαιρομαι που μου γραφετε και μαλιστα επωνυμως. Δεν ειναι πολλοι που εχουν το θαρρος αυτης της επιλογης αλλα βεβαια εσεις επωνυμως υπογραφετε και τα κειμενα σας. Γνωριζω επισης ότι - οπως και πολλοι αλλοι - δημοσιογραφειτε για λογους βιοπορισμου.

Εγω αναφερθηκα σε αρθρο σας στο διαδικτυο. Δεν γνωριζω - ή δεν προσεξα- αν το συγκεκριμενο αρθρο αποτελει αναδημοσιευση από την εφημεριδα.

Ευκαιριας δοθεισης όμως θα σας πω κι εγω τις αντιρρησεις μου επι του κειμενου σας το οποιο φιλοξενειται σε καποιον υποτιθεται αριστερο διαδικτυακο τόπο.

Το πρωτο θεμα αφορα στο προσωπο του κου Βαλλιανατου το οποιο ειναι απολυτως απεχθες για ενα μεγαλο κομματι του Ελληνικου λαου και των ψηφοφορων για πολλους και διαφορους λογους. Προφανεις και μη. Υπαρχει καποιος λογος να εγκαλεσετε τον κο Τζημερο με σημειο αναφορας το προσωπο του κου Βαλλιανατου; Eιναι δηλαδη η παρουσια του σε εναν πολιτικο και ιδεολογικο χωρο εκ των ουκ ανευ; Θα επρεπε ο κος Βαλλιανατος - ισως λογω καποιων ιδιοτητων του - να επιβληθει ανωθεν (και από ποιον) σε ενα κομματικο σχηματισμο την στιγμη που κατωθεν δεν ειναι αρεστός; Αν ειναι ΕΝΑΣ τον οποιο θα πρεπει να εγκαλεσετε αυτος θα ηταν ο κος Μανος ειτε γιατι τον μαζεψε στο κομμα του είτε γιατι τον πουλησε.

Το δευτερο αφορα στην παρουσια του συγκεκριμενου κειμενου σε εναν αριστερο διαδικτυακο χωρο που προσκειται στην ΔΗΜΑΡ. Υπαρχει λογος που ενα αρθρο που ενδιαφερεται και ανησυχει για τα τεκταινομενα στο χωρο του ακραιου φιλελευθερισμου να φιλοξενειται σε αριστερο χωρο; Να εφιλοξενειτο στο e-rooster να το καταλαβω. Ή, αν επρεπε να αναφερθει σε αυτο το πολιτικο χωρο από αριστερη σκοπια θα επρεπε οχι μονο να ειναι επικριτικο για τον φιλελευθερο χωρο συνολικα αλλα να επιχαιρει μαλιστα για τις ρωγμες που υπαρχουν. Ως αναγνωστης δεν αντιληφθηκα μια τετοια διαθεση ή προθεση. Κανω λαθος;

Το διευκρινιζω οτι σε εναν φιλελευθερο χωρο θα κατεθετε εναν δικαιολογημενο προβληματισμό. Αλλα η Αριστερα γιατι να ενδιαφερθει αν εκπαραθυρωθηκε ο νεοφιλελευθερος Βαλλιανατος από ενα νεοφιλελευθερο εκλογικο μορφωμα;

Kubi είπε...

Αντιγράφω από αυτά που έγραψες :
"Ζω σε πραγματικο κοσμο με πραγματικους ανθρωπους"
"διαπλεοκμενη πλεμπα" , "απληστα λαμογια" , "παρακμιακες ηθικα βιβλικες φιγουρες" , "ο αδιστακτος και ο απληστος ανθρωπος" , "αρρωστημενος ψυχισμος" , "ο ναρκισισμος, η εγωπαθεια, ο εγωκεντρισμος, η αλαζονεια" , "με αυταρχισμο".

Εγώ αν ζούσα σε αυτόν τον κόσμο που περιγράφεις θα θεωρούσα ότι ζω σε επικίνδυνο κόσμο , προσπάθησε να βγείς από αυτόν τον κόσμο. Προσπάθησε να χαρείς για την επιτυχία του φίλου σου του εκδότη και μην πέφτεις στην εύκολη λύση να τον κατηγορήσεις ότι συνωμοτεί (αυτό βεβαια αθωώνει εσένα στα μάτια σου για την δικιά σου αποτυχία στα επιχειρηματικά σου σχέδια).
Από ότι κατάλαβα από τα γραφόμενα σου έχεις μια πολυμελή ευτυχισμένη οικογένεια και μάλιστα πολυεθνική (πράγμα που κάνει τα πράγματα πιο δύσκολα για ένα ζευγάρι , αλλα όταν πετύχει κατά την γνώμη μου είναι τεράστιος πλούτος για τα παιδιά) αυτό δεν είναι μια τεράστια επιτυχία?
Έχεις πολλά για τα οποία θα έπρεπε να χαίρεσαι και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να κάθεσαι να κατινιάζεις για τον άντρα της Αλεξίας Μπακογιάννη , στον κύκλο που κινείτε χρηματιστές γνωρίζει , τι θα έπαιρνε? Κουλουρτζή?
Όσο αφορά την πικρία που έχεις για αυτό που εσύ χαρακτηρίζεις "να μην μπορω να πιασω την καλή" , θα ήθελα να σου πω μερικά πράγματα. Την μισή ενέργεια να έβαζες σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα από αυτήν που βάζεις στην προσπάθεια σου να αποδείξεις ότι υπάρχει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ συνωμοσία πίσω από όλα , θα είχες πετύχει. Μήπως τελικά δεν το ήθελες πραγματικά να αποκτήσεις χρήματα? Μήπως δεν ήταν ποτέ μέσα στις προτεραιότητες σου? Εγώ πιστεύω ότι δεν ήταν ποτέ δικό σου "Θέλω" η επιχειρηματική επιτυχία , προφανώς ήταν κάτι που σου επιβλήθηκε σε βαθμό που νόμισες ότι το θες και εσύ.
Ξέρεις ότι τα περισσότερα από αυτά που πιστεύεις τα θεωρώ αστήρικτες συνωμοσιολογικές μπούρδες και πιστεύω ότι κάνεις κήρυγμα μισαλλοδοξίας , αλλά ξέρω ότι αυτά πουλάνε , γιατί λοιπόν δεν τα πουλάς? Ο λόγος σου θέλει χτένισμα , είσαι πολλές φορες ασύνδετος , πηδάς από θέμα σε θέμα , αλλα νομίζω έχεις την απαιτουμενη ενέργεια να φτιάξεις ένα βιβλίο συνωμοσίας και το κοινό ξέρουμε ότι υπάρχει για τέτοια βιβλία. Γιατί δεν το κανεις? Εγώ νομίζω ότι η απάντηση είναι ότι δεν θέλεις , άσε λοιπόν αυτούς που θέλησαν να δώσουν την απαιτουμενη ενέργεια για να πετύχουν ήσυχους.

Ολα τα ψάχνω είπε...

grapsε sta εllinika na katalabainoumε.

Ο θείος
για το πούσι (ps)

Theoprovlitos είπε...

Κουμπη

Καλα εχεις πλακα. Εισαι και λιγο κουτσομπολης.

Προσπαθεις να με βγαλεις οτι δηθεν πασχω από μανια καταδιωξης, οταν αυτα που ισχυριζομαι τα υποστηριζει ολος ο κοσμος που ψηφισε αντιμνημονιακα κομματα. Πασχω από μανια καταδιωξης οσο πασχουν και οι ομογενεις σου Νοαμ Τσομσκι ή Ναομι Κλαιν.

Στην Ελλαδα λαμογια; Που ακουστηκε!
Παγκοσμιο κεφαλαιο με τα τσιρακια του; Φαντασιοπληξιες!

Αν εχεις ορεξη για κουβεντουλα ανοιξε αλλο θεμα. Στο συγκεκριμενο δεν σε παιρνει. Μας διαβαζει και αλλος κοσμος και ειλικρινα αν ειναι να επιχειρηματολογησω για κατι αυτο δεν θα ειναι το πασιδηλο και το προφανες.

Οσο για τους χαρακτηρισμους που αναφερω δεν ανηκουν σε συνωμοσιολογια. Ψυχογραφηματα ειναι αρρωστημενων προσωπικοτητων. Θα μπορουσα να ειχα σπουδασει και ψυχζολογία ή κοινωνιολογια ή ανθρωπολογία κλπ.

Οσον αφορα τη κα Μπακογιαννη σαφως και ειναι λογικο να παντρευτει καποιν συγεκριμενης συνομοταξιας. Δεν ειναι αυτο το προβλημα μου. Ας παραιτηθει η συγκεκριμενη οικογενεια από την πολιτικη ζωη και ας αφοσιωθει στις μπιζνες. Διαφορετικα αν ειναι με το ενα ποδι στη Βουλη και το άλλο στη μπιζαν, δεν βρισκω καμμια διαφορα από τους παρατρεχαμενους πρασινοφρουρους και τ ακομματοσκυλα που ανακατευτηκαν στην πολιτικη για να κατοχυρωσουν τα συμφεροντα τους.

Θερω την διαπλοκη αυτη - όπως βιαστα προκυπτει και από το σκανδαλο Siemens - το ιδιο ανηθικο με την ηθικη Κιμωνα Κουλουρη και Ακη Τσοχατζοπουλο. Διοτι πιστευω να συμφωνειτε πως δεν ισχυει το οτι το νομιμο ειναι και ηθικο.

Η μονη διαφοροποιση που βλεπω με το πολιτικο ηθος του Τσοχατζοπουλου ειναι οτι εκεινος εβγαλε οσα ειχε να βγαλει ΠΡΙΝ την συναψη συμβολαιων, παρανομα και κατω απο το τραπεζι , ενω στην περιπτωση των φιλελευθερων πολιτικων τα αφανη κερδη εκταμιευονται νομοτυπα και εκ των υστερων μεταφραζομενα σε κερδη από "επιχειρηματικες" δραστηριοτητες.

Κατα συνεπεια ολοι αυτοι οι "πολιτικοι" ατζεντηδες καλο θα ειναι να μας αδειαζουν τη γωνια και κυριως να μην υποτιμουν την νοημοσυνη του κοσμου.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα. Εγώ το άρθρο μου στην "Άθενς Βόις" το ανέβασα, σας έδωσα μάλιστα και το λινκ, δεν ξέρω για ποιο αριστερό μπλογκ μιλάτε. Υποθέτω ότι πρόκειται για αναδημοσίευση, για λόγους που φυσικά δεν ξέρω.

Το γιατί διαφώνησα με το τελεσίγραφο Τζήμερου, αλλά και τη στάση όλων (Μάνου, Τζήμερου και Βαλλιανάτου) φαίνεται επίσης μέρα στο άρθρο.

Φιλικά

Δημήτρης Φύσσας
d.fyssas@gmail.com

Theoprovlitos είπε...

Αναφερθηκες στην οικογενεια μου. Να σου ικανοποιησω την περιεργεια. Ναι εινι οντως πολυεθνικη και διπολιτισμικη. Παλιοτερα ειχα γραψει και συγκεκριμενο ποστ οπου εξεθετα οτι μια φυλετικα μεικτη οικογενεια δεν ειναι λιγοτερο ελληνικη από μια καθαροαιμη ελληνικη ΕΦΟΣΟΝ τα μελη της αποδεχονται τον ελληνικο πολιτισμό σε ολη του την εξελιξη διανθισμενο και με αλλα θετικα στοιχεια από τον δευτερο πολιτισμό αφ οσον αυτα δεν ειναι αντικρουμενα.

Ξερω πολλες Σκανδιναυες που δεν προσαρμοστηκαν ποτε εδω αλλα ξερω και αλλες που προτιμουν ακομα και την Ελληνικη μιζερια του μνημονιου παρα να επιστρεψουν στην πατριδα τους, διοτι εχουν μεταλλαχτει τοσο πολυ που πολλα θα τους φαινοντουσαν εκει παρανοικα και εκνευριστικά. ΑΝ τεθει τωρα θεμα επιβιωσης - όπως και τιθεται - αργα η γρηγορα η φυγη στο εξωτερικο θα ειναι μια μοιραια λυση...

Δεν εγινα ομως πολυπολιτισμικος εξ αιτιας ενος τυχαια μεικτου γαμου. Ειχα ηδη πολυπολιτισμικη παιδεια η οποια μαλιστα με επιρρεασε στο να παντρευτω μια ξενη γυναικα -ισως και γιατι το Ελληνικο δυναμικο mother-figure μιας ελληνιδας να το αισθανομουν σαν καταπιεση.

Εδω θα σου αναφερω και κατι, λεπτων αποχρωσεων, ελπιζοντας πως δεν απευθυνομαι σε ενα χοντρανθρωπο, παρ ολο που προσποιεισαι πως δεν αντιλαμβανεσαι τι λεω.

Η μανα μου ειναι Ελλαδιτισα γεννημα θρεμμα και μαλιστα από καλη οικογενεια. Ο προπαππος μου ηταν υπασπιστης του πριγκηπος Νικολαου και η γιαγια μου οταν ηταν μικρη εμενε στην οδο Αγγελου Γεροντος 2, δαιγωνιως απεναντι από το σπιτι της Αγγελικης Χατζημιχαλη την οποια αν θυμαμαι καλα εγνωριζε.
Μεγαλωσε ομως στην επαρχια - λογω των μεταθεσεων του δικαστικου παππου μου - και απεκτησε εκει μια ιδιοτητα την οποια εγω αντιπαθω. Αυτο που υποτιμητικα καλειται ευρωλιγουρα! Οτι Ευρωπαικον άρα και ωραίον. Επρεπε τα παντα να ειναι οπως εις τας ανεπτυγμενας Ευρωπας. Ψωνια στο Λονδινο, το παρισι και τα σχετικα.

Τουναντιον ο πατερας μου ως τριτης γενεας Ελλην εξ Αιγυπτου μεγαλωσε σε ενα εντελως πολυπολιτισμικο χωρο (εκτος από Ελληνες ειχε και πειστηθιους φιλους Ιταλους, Αρμενηδες, Γαλλους, Εβραιους κλπ) αλλα απο την άλλη διατηρησε στο ακεραιο την Ελληνικοτητα του και την διοπορσωπεια του σε ενα κοσμοπολιτικο περιβαλλον. Ο προπαππος μου οταν ερχοταν στην Ελλαδα με κομποδεμα πριν παει στο Βολο, σταματαγε στην Αθηνα, ανεβαινε στην Ακροπολη και δακρυζε.

Συνεβαινε λοιπον το εξης οξυμωρο. Ενω αμφοτεροι οι γονεις μου ηταν κοσμοπολιτες, η μεν Ελλαδιτισα μανα μου προσαπθουσε να απεμπολησει ως ενα βαθμο την Ελληνικοτητα της ενω ο πατερας μου, ο εκ των πραγματων πολυπολιτισμικος, διατηρουσε την καλως εννοουμενη Ελληνικη του ταυτοτητα και ηταν υπερηφανος γι αυτην - αν και δεν προσαρμοστηκε ποτε στην Ελλαδα των καφρων και της φαυλοκρατιας.

Αν σου κοβει λοιπον λιγακι θα με πιασεις. Παντρευτηκα μια αλλοδαπη φιλελληνα που αγαπαει τα παντα στην Ελλαδα, από τις Καβοκολωνες μεχρι τα πανηγυρια της Παναγιας και τα σουτζουκακια και που εγινε Ορθοδοξη παρα να παντρευτω μια ευρωπαιζουσα Ελλαδιτισα με αυτομολημενη συνειδηση - του τυπου Ρεπουση and the alike.

Σαφως και υπαρχουν σε ενα γαμο με αλλοδαπη και προβληματα διαφορετικης ιδιοσυγκρασιας - οχι ομως κατ αναγκην και νοοτροπιας.

Γνωριζω δε σε φιλικο επιπεδο πολλες Φινλανδες στην Ελλαδα που εχουν 3 και 4 παιδια, Ελληνοπουλα, που ειχαν αυτην την επιλογη χωρις ιδιατερη οικονομικη ανεση. Απλα ισως η Σκανδιναυικη λιτοτητα να μην τις εκανε τοσο ευκολα θυματα του καταναλωτισμου και της καλοπαιρασης ωστε να προβαινουν με ευκολια σε μια εκτρωση για να μην χαλασει το σωμα τους ή να θυσιασουν ωρες από την καλοπεραση τους.

Ανώνυμος είπε...

http://larouchepac.com/node/22830

If anybody believes that all these are conspiracy theories, either he's a fool or living in denial...

Theoprovlitos είπε...

Παμε στη σχεση μου με το χρημα. Εδω εχεις δικιο σε ενα βαθμο. Το χρημα το βλεπω ως ενα αναγκαιο κακο, ενα χρηστικο αντικειμενο - όπως και το χαρτι υγειας - το οποιο θα επρεπε να εξασφαλιζει στον ανθρωπο την αυταρκεια καλυπτοντας τις παραγματικες του αναγκες, αντε και καμμια περιττη πολυτελεια που θα σπα την μονοτονια.

Αυτο το δευτερο σκελος προυποθετει ομως και την σχετική κοσμοθεωρία. Διαφορετικα ευκολα ο διαχειριστης του χρηματος μετατρεπεται σε ενα αδηφαγο και παμφαγο βουλιμικο ον, το οποίο αποκτα λογω υπαρξης μονο μεσα από υλικά αγαθα ενιοτε δε η αποκτηση χρηματος του γινεται και αυτοσκοπος.

Δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια σε καμμια περιπτωση ομως δεν ειμαι και μαζοχας. Το ιδανικο θα ηταν να μπορουσα να βιοποριζομαι υλοποιωντας οραματα τα οποια ο τοπος τα εχει αναγκη. Το να αποκτησω χρημα με καθε τροπο, κανοντας οτιδηποτε, η πατωντας επί πτωματων οχι, δεν προκειται να το κανω και δεν το εκανα. Τουναντιον εχω υπαρξει και αντικειμενο κανιβαλισμου από διαφορους. Ή παλι - ισως βλακωδως - εχω απορριψει και προτασεις που μου εγιναν από προσωπα ομως εντελως ακαταλληλα να υλοποιησουν ενα οποιαδηποτε οραματισμό. Πολυ απλα γιατι οι βλεψεις τους αρχιζουν και τελειωνουν στην κονομα (συνειδητα χρησιμοποιω αυτη τη χυδαια λεξη).


Στην Ελλαδα, ο ΜΟΝΟΣ τροπος να επιτυχεις κατι, το οπτιδηποτε ειναι να εισαι συναλλασομενος ή διαπλεκομενος με συστηματα εξουσιας ή με επιχειρηματικα συμφεροντα αγροικων και προσωπων χαμηλου ηθικου και πνευματικου υποβαθρου. Πολυ απλα γιατι αν δεν ηταν τετοιου δεν θα ειχαν ουτε εξουσια ούτε χρηματα. Το αθλιο Ελλαδικο συστημα ελκει σαν μαγνητης μονο τους ομοιους του (με ελαχιστες εξαιρεσεις) για να μπορει να διατηρειται και να αναπαραγεται. Και - μεταξυ μας - στην Ελλαδα επιχειρηματικη, οικονομική ή πολιτικη εξουσια που να μην βριθει δεκαθων παθογενειών δεν ευελπιστω οτι προκειται να υπαρξει ποτε! Ουτε απο αυτους που ευαγγελιζονται την "καθαρση". Διοτι αν δεν ειναι και οι ιδιοι διαπλεκομενοι πασχουν από δογματισμό, μισαλλοδοξια και κοινωνικη αναλγησια.

Ισως για μενα η λυτρωση να ερθει την ημερα που θα τιναξω τα σανδαλια μου και θα την κανω από εδω με ελαφρα πηδηματακια. Η θεση που θα μου ανηκε σε αυτη τη χωρα ειτε δεν υπαρχει ειτε ειναι κλεμμενη από ολους αυτους που ισχυριζεσαι πως φαντασιωνομαι πως υπαρχουν. Τρελλος παντως δεν ειμαι.

Οσο για το υποτιθεμενο βιβλιο συνωμοσιας που θα επρεπε να γραψω ειναι ενας ευσχημος τροπος να απαξιωσεις τα γραφομενα μου τα οποια καθε αλλο παρα ασυνδετα ειναι.

Δεν χτενιζω το λογο μου. Δεν με πολυενδιαφερει να το κανω. Δεν βαζω τονους, εχω ανορθογραφιες και αναγραματισμους λογω κεκτημενης ταχυτητας αλλα και ως ιδεολογικη θεση κατα της γλωσσικης λαγνειας των θεουσων της διανοησης. Αυτη η υπεροψια προς τους ανορθογραφους μου τι σπαει όσο ομως μου τη σπανε και τα greeklish.

Ας πουμε δεν καταλαβαινω γιατι η Ρεα Γαλανακη ειναι καλυτερη από την Τζινα Βαρωνη (του μασαζοκαλσον). Την μια την ανεδειξε ενα συγκεκριμενο συστημα αξιων τη δε αλλη ο κος Ψησταριες Λεωνιδας - με το αρχαιοπρεπεστατο ονομα. Oχι σε ρωταω! Ποιος προσεφερε περισσοτερο σε αυτο το λαο και την κοινωνια; H Delphic Society ή οι Ψησταριες Λεωνιδας;

Theoprovlitos είπε...

Δημητρη

Αναφερομαι σε αυτο.

http://politicalreviewgr.blogspot.com/2012/05/blog-post_7583.html

Δεν μπορω να εγκαλεσω εσενα για το κειμενο σου (ως πιστο σε μια συγκεκριμενη πολιτικη κοσμοθεωρια) αλλα σαφεστατα θα μπορoυσα να εγκαλεσω εκεινον που επελεξε να το αναδημοσιευσει εδω, για πολιτικη διγλωσσια και ιδεολογικη ασυνεπεια ή συγχυση.

Και ετσι και γιουβετσι δεν γινεται, εκτος αν γινεται εκ του πονηρου.

Νασαι καλα.

Ανώνυμος είπε...

Το είδα, ευχαριστώ πολύ. Αν δε μου το λέγατε, δε θα το έπαιρνα είδηση.

Καλή σας μέρα και καλή συνέχεια.

Δημήτρης Φύσσας
d.fyssas@gmail.com

e- είπε...

Καλά ρε θείο!
μην βαράς!
You give Me reason,εννοούσα.
Παρεμπιπτόντως,
αν σου διαφεύγει κάποιος ιστότοπος
απ'αυτούς που παρακολουθώ,
''ενημέρωσέ'' με σχετικώς.
Δεν θέλω να πηγαίνω πουθενά χωρίς τον προσωπικό μου μπράβο.
Άλλοι πληρώνουν για κάτι τέτοια...

Kubi είπε...

Βρε ανώνυμε με έκανες και γέλασα , αλήθεια λέω.
Παραθέτεις link με την γνώμη του Larouche ? Και λες ότι αυτό δεν είναι συνωμοσιολογία?
Ο Theoprovlitos είναι μικρό παιδί μπροστά στον Larouche. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που ισχυρίζεται ότι η μουσική Rock είναι συνωμοσία των Βρετανικών μυστικών υπηρεσιών , ότι τον ιο του AIDS τον δημιούργησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εξολοθρεύσει τους κατοίκους της Αφρικής και έχει προβλέψει (ανεπιτυχώς ευτυχώς για εμάς) το τέλος της ανθρωπότητας καμιά δεκαριά φορές τα τελευταία σαράντα χρονια. Ένας πρώην συγκρατούμενος του (μια και έχει κάνει χρόνια στην φυλακή για απάτες ο .... ήρωας σου) είχε πει για αυτόν "το να πει κανείς ότι ο Larouche είναι λιγάκι παρανοϊκός είναι σαν να πεις ότι ο Τιτανικός μπάζει λίγα νερά".
Φυσικά αυτός και πολλοί από τους πιστούς του (μια και η οργάνωση του έχει χαρακτηριστικά σέκτας) είναι συνδεδεμένοι με το νεοναζιστικό κίνημα της Αμερικής.
Παιδιά που ζείτε? Θέλω να ξέρω για να μην έρθω και εγώ , μια και εκεί που ζείτε σίγουρα σας ψεκάζουν .....

Theoprovlitos , σε επαίνεσα για την οικογένεια σου , δεν ξέρω γιατί απάντησες απολογητικά.

Ολα τα ψάχνω είπε...

e-
Oh sorry, I didn't smell my fingernails :)

Ο θείος
σε διατεταγμένη υπηρεσία anti-trolling

Theoprovlitos είπε...

Δεν απαντησα απολογητικα. Το εξελαβα ως αφορμη και ευκαιρια να καταθεσω καποιες αποψεις.

Επισης όπως δεν μπορω να πιστευω το καθε τι που ισχυριζεται ο καθε φαντασιοπληκτος και μη, αλλο τοσο δεν μπορω να απορριπτω a priori καποιο ισχυρισμο υπο το δογμα οτι τα παντα ειναι συνωμοσιολογιες. Σαφως και υπαρχουν συνωμοσιες. Και η μιζες του Τσοχατζοπουλου μια ωραιοτατη συνωμοσια ηταν...

Ανώνυμος είπε...

http://sweetness-light.com/archive/george-soros-on-helping-the-nazis-during-the-holocaust

Who's the NAZI mate?
On the other hand whatever YOU smoke must be good :)

Ανώνυμος είπε...

PS
Gotta love the bloggers who have the b@lls to show their faces!

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=ehtQ8PI-ilU&feature=BFa&list=PLECF5524274144A28

Got more conspiracy theories (guess who's gonna pay the tub)

Hey!
http://www.cnn.com/video/?/video/living/2011/02/19/ted.naomi.klein.ted#/video/living/2011/02/19/ted.naomi.klein.ted

and that's my fave :)

e- είπε...

Πολύ ενδιαφέρον:
μας λέει να δείξουμε τα πρόσωπά μας ένας ανώνυμος!
Ημείς προσωπικώς τα έχουμε δείξει κατ'εξακολούθηση και επειδή είμαστε και κουκλιά ζωγραφιστά!
μας μάτιασαν!
Ασχολούμαστε έτσι με το ΤΙ λέμε εμείς
ΚΑΙ οι άλλοι,ειδικώς αυτοί που μιλάνε χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη...

Theoprovlitos είπε...

Thanks mate

Good stuff but you are too far so that we could share it :))

Ολα τα ψάχνω είπε...

Σιγά τα νέα για τον Σόρος.
Ο ίδιος ο David Horowitz το έχει αναρτήσει αυτό προ αμνημονεύτων χρόνων.
http://www.discoverthenetworks.org/individualProfile.asp?indid=977

Σε εγχώριο μπλογκ εδώ (screenshot):
http://i.imgur.com/ayJEu.png
δηλαδή εδώ (comment-link)
http://bit.ly/LMoYMe

ενώ 8 σχόλια πριν, στην ίδια ανάρτηση σχολιάζει o Aγγελος
όπως κι εδώ:
http://angelos940.blogspot.com/2012/04/blog-post.html

O θείος
που τα ψάχνει
και τα έχει όλα στα αρχεία του.

e- είπε...

Watch out!
YOU're under the threat of dismissal!

Theoprovlitos είπε...

Θειο

Horowitz! Φανταζομαι πως ειναι από το ιδιο σοι με τους γειτονες του πατερα μου στην Αλεξανδρεια, που πηγαινε και τους αναβε τα φωτα πιτσιρικας καθε Παρασκευη βραδυ. Οι άλλοι εβραιοι γειτονες του ηταν καποιοι Κερκυραίοι, ονοματι Ματατια, αλλα αυτοι ηταν εκκοσμικευμενοι και τρωγανε και ζαμπον. Ποιος ξερει που βρισκονται και αν ζουν τα πιστιρικια που παιζανε μαζι - πρεπει να ειναι γυρω στα 78 σημερα.

Τους ξερουμε καλα οικογενειακως τους εβραιους γιατι ο πατερας μου δουλευε και στους Καρασσο στην Αλεξανδρεια, και μαλιστα - το εχω ξαναγραψει ως σχολιο - οταν ο Καρασσο συνελήφθη από το ΠΑΣΟΚικό καθεστως του Νασερ μεσα στο γραφειο του, διεσωσε ενα ματσο χαρτονομισματα και αντι να τα τσεπωσει - ενω αλλοι εκαναν πλιαστικο- με κινδυνο τα ενεχειρισε στην κλειδαμπαρωμενη συζυγο του Καρασσο στη βιλλα που εμενε.

Ενα αλλο στελεχος του Καρασσο (καποιον Ζακ) τον βοηθησε πηγαινοντας του καποια χαρτονομισματα στο πλοιο της απελασης κρυμμενα σε ενα πακετο τσιγαρα γιατι ο ανθρωπος και η οικογενεια του ηταν με τα ρουχα που φορουσαν. Από μια ανωθεν συμπτωση τον ξαναπετυχε μετα πό χρονια στο Παρισι τυχαια στο δρομο με κλαμματα και αγγαλιες.

Αλλα κι εγω, αν το κριτηριο για το ποιος ειναι φιλος σου στο σχολειο ειναι το σε ποιου συμμαθητη σου το σπίτι πηγαινες ως επισκεπτης, (αν εξαιρεσεις καποια παρτυ) περιεργως πως οι 3/6 φιλους μου ηταν εβραιοι. Και αυτο γιατι επειδη πηγα σε ιδιωτικο σχολειο ήμουν σε ενα τμημα που πολλοί συμμαθητες μου ηταν κατι κακομαθημενα πλουσιοπαιδα, αλητες. Τωρα συνειδητοποιω πως οι αλλοι δυο ηταν παιδια καπετανεων, ανθρωπων του μοχθου αλλα με πιο διευρυμενους οριζοντες και ενας Κωνσταντινοπολίτης.

Αφιερωμενο κειμενο στον πατερα ενος εξ αυτων εγραψα καποτε εδω.

http://theoprovlitos.blogspot.com/2011/03/blog-post_12.html

Αλλα οσον αφορα τον Αγγελο και γενικοτερα, δεν μπορω να καταλαβω ποια υπαρξιακη ή άλλη αναγκη (πλην συγκεκριμενης) μπορει να κανει καποιον να υπερασπιζεται το Soros και οποιος δεν τον γουσταρει πασχει από... μανία καταδιωξεως.

Ο Αγγελος εχει σχολιασει και εδω μερικες φορες. Αλλα τι να πω. Αδυνατει να δει οτι καποιος ο οποιος ενστερνιζεται την ιδεα μιας παγκοσμιας γλωσσας σαφως και ειναι υπερ της πολιτισμικης και οικονομικης παγκοσμιοποιησης -κατα τα δικα του παντα γουστα και βιτσια...

Στον Abravanel δεν σχολιαζω πλεον γιατι μερικα blog αν δεν ειναι τα ιδια συγκεκριμενης κατευθυνσης βριθουν και σχολιαστων που ή γλυφουν αισχρα ή προκειται περι διαδικτυακων τραμπουκων, ενω εμενα μου αρεσει ο διαλογος που βασιζεται σε επιχειρηματα. Εξ αλλου κανενας διαλογος δεν μπορει να βασιζεται είτε σε εξωραϊσμους ειτε σε γενικευμενες δαιμονοποιήσεις.

Ειναι εκει θαμων ο Φριζης, θρησκοληπτος μεν ως ραββινος αλλα εχει και τα δικια του για την εκκοσμικευση και την αποθρησκειοποιηση της εβραικης κοινοτητας και ο πολύς Κοεν, ο οποιος ανηκει σε αυτην ακριβως την κοινοτητα διολισθαινοντας ενιοτε σε ενα υφερποντα εθνικισμο και ανθελληνισμο ο οποιος ομως εχει επισης καποιο δικιο στο οτι οι ανθρωποι δνε μπορουν να ζουν πλεον σε γκεττο.

Τη χρυση τομη παντως που βασιζεται στην ισορροπια δεν τη βλεπω. Και οι διαφοροι τραμπουκοι καραδοκουν να πιαστουν από μια λεξη ή μια θεση για να σου κολλησουν διαφορες ρετσινιες. Εδω παραποιουν συνειδητα τα λεγομενα μου στο δικο μου το χώρο. Γι αυτο και 2-3 φορες που πηγα να παρεμβω με καποιο σχολιο στον Abravanel το μετανιωσα και το απεσυρα.

Τα link παντως ευπροσδεκτα...

Ολα τα ψάχνω είπε...

Γενικά για τους Horowitz εδώ
(με κάθε επιφύλαξη για την ετυμολογία -
- δεν το έχω ελέγξει προσωπικά)
http://en.wikipedia.org/wiki/Horowitz

Ειδικά για τον David Horowitz (για αρχή )εδώ
http://en.wikipedia.org/wiki/David_Horowitz

και το FrontPage Magazine εδώ
http://www.frontpagemag.com/

Αγγελος είπε...

Πράγματι, ο Αγγελος "αδυνατει να δει οτι καποιος ο οποιος ενστερνιζεται την ιδεα μιας παγκοσμιας γλωσσας σαφως και ειναι υπερ της πολιτισμικης και οικονομικης παγκοσμιοποιησης -κατα τα δικα του παντα γουστα και βιτσια..."

Ας το επαναλάβω: η Εσπεράντο ΔΕΝ αποσκοπεί στο να υποκαταστήσει τις υπάρχουσες γλώσσες· φιλοδοξεί μόνο να παράσχει ένα ευκολομάθητο, εκφραστικό και προπάντων ουδέτερο μέσο επικοινωνίας μεταξύ αλλόγλωσσων. Όποιος είναι εσπεραντιστής είναι υπέρ της επικοινωνίας και της αμοιβαίας κατανόησης των λαών σε ισότιμη βάση, και τίποτε περισσότερο.

Όσο για τον Σόρος, διαβάζοντας (κάπως διαγώνια, γιατί πολλά που αναφέρονται σε στενά ενδοαμερικανικά θέματα δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω) τον κατά Χόροβιτς κατάλογο των δραστηριοτήτων του δεν μπορώ να μη σκεφτώ "μπράβο του καλού ανθρώπου, που αφού έγινε ζάπλουτος προσπαθεί τώρα να χρησιμοποιήσει τα πλούτη του για να κάνει καλύτερο τον κόσμο!" Και όχι, δεν πληρώνομαι από κανένα δικό του ίδρυμα :-)

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε Αγγελε

Δεν κρινουμε εδω την Εσπεραντο - αν και δεν εχω ασχοληθει με το ποτε, ποιος και γιατι δημιουργηθηκε - αλλα τον Σορος.

Ο οποιος υιοθετησε την γλωσσα αυτη ως ενα ακομα μηχανισμό γλωσσικης και πολιτισμικης ενοποιησης όπως και η μασονικης εμπνευσης ενοποιηση της Ευρωπης υπο τη Γερμανικη μπότα.

Σαφως προδιδει μια συγκεκριμενη κοσμοθεωρια που παραπεμπει στην ιδεα της παγκοσμιοποιησης και του εθνικου αποχρωματισμου των.... ΑΛΛΩΝ.

Αγγελος είπε...

Ο γνωστός Σόρος ΔΕΝ "υιοθετησε την γλωσσα αυτη" κλπ. Ο ένθερμος εσπεραντιστής ήταν ο πατέρας του. Ο Γεώργιος Σόρος χρησιμοποίησε την Εσπεράντο για να φύγει από την Ουγγαρία το 1947, αλλά απ'όσο ξέρω μέσα στα τόσα λεφτά που δίνει εδώ κι εκεί ΠΟΤΕ δεν υποστήριξε οικονομικά τον Εσπεραντισμό -- ίσως γιατί εκτιμά (και δικαίως) ότι η επιρροή του είναι μηδαμινή...

Theoprovlitos είπε...

Στοχος μου ειναι να αναδειξω το πολτισμικο και ιδεολογικο υποβαθρο στο οποιο μεγαλωσε ο Soros. O Εσπεραντισμός και ο παμπολιτισμός ανηκε στο οικογενειακο του υποβαθρο, την στιγμη που άλλοι Εβραιοι προτιμοσυαν να μαθουν π.ψχ Εβραϊκα ή κραοτυσαν τις Εβραικες παραδοσεις. Ο Σορος θρησκευτικα, γλωσσικα και εθνικα ειναι ενα ερμαφροδιτο κατασκευασμα εβραικης καταγωγης. Η αναθεση στον πατερα του και στον ιδιο από τους ναζι (και οχι σε οποιονδηποτε άλλο) να αναλαβουν το ρολο του κεντυριωνα σε βαρος των υπολοιπων εβραιων μιλαει και αυτη από μονη της.

Ο Schwartz (το πραγματικο του ονομα) ειναι τεκνο της Γερμανικης Εβραικης Χασκαλά. Εχει εναν λανθανοντα αρνητικο εθνικισμό συμφωνα με το οποίο ο εβραϊσμος καλειται να διαφωτισει την ανθρωποτητα περα από εθνη και παραδοσεις με καθε τρόπο, θεμιτο και αθεμιτο. (Βλεπε και εργα και ημερες Ωλμπραϊτ).

Στην ουσια θελει να υποκαταστησει τον διεθνιστη εβραιο Χριστό του "Οστις θελει πισω μου ελθειν" - που ειναι και η πραγματικη ελευθερια με τον υπερεθνιστη Εβραιο Αντιχριστο του "θελετε δεν θελετε θα σας επιβαλουμε τον φιλελευθερισμο και τον λιμπεραλισμο με το ζορι".

Γι αυτο και ο καθαροαιμος Ιουδαϊσμος (δεν μπαινω εδω σε δογματικες αναλυσεις) υπήρξε το πρωτο θυμα του.