24/6/12

ΥΠΗΡΞΑΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

Σχολή εφέδρων Αξιωματικών απ' όπου αποφοίτησαν ο πρωθυπουργός Αλεξανδρος Κορυζής και ο φίλος του Χαράλαμπος Πορλίγγης πριν προωθηθουν στο μετωπο των Βαλκανικών πολέμων.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΥΖΗΣ: ΕΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ

Εχω αναβαλει εδω και καιρό να γράψω κατι σχετικά με τον σχετικά άγνωστο τραπεζίτη και πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξανδρο Κορυζή αλλά και τον προσωπικό του φίλο και εθνομάρτυρα Χαράλαμπο Πορλίγγη. Δυο ανθρώπους που ανήκουν σε άλλες εποχές. Τοτε που ο πλουτος δεν ήταν κατ αναγκη συνδεδεμενος με την ξιπασιά. Τότε που ο εχων τα δέκα τάλαντα - μεταφορικά ή κυριολεκτικά - τα διεθετε και στην υπηρεσία του λιγότερο προνομιούχου συνανθρωπου του χωρις καμμια διαθεση υπεροπτικής "φιλανθρωπίας", επίδειξης ή φοροαπαλλαγής. Τότε που ο  πλουτος δεν ήταν ούτε άπατρις ούτε και συνδεόταν με το δοσιλογισμό.

Με θλιψη μου βλεπω μετά από τοσα χρόνια διαφορους σημερινούς εθνικούς μειοδότες να θελουν να βαλουν λουκέτο και στην Αγροτική Τραπεζα την οποία είχε ιδρύσει το 1929 ο Κορυζής, ο οποίος είχε διατελέσει και προεδρος της Εθνικής Τραπεζας της Ελλαδος. Οποιαδήποε συγκριση με το σήμερα παραπεμπει στην ιστορία της Χιονατης και των Επτά Νάνων.

Αλέξανδρος Κορυζής
Διαβαζω στην wikipedia ότι ο Κορυζής από τον Πόρο Τροιζηνίας (ιδιαιτερη πατρίδα της γιαγιάς μου) εθήτευσε και ως υπουργος στην κυβερνηση Μεταξά, και πριν παραιτηθεί διορίστηκε υπουργός Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως όπου και παρέμεινε στη θέση αυτή επί τρία σχεδόν συνεχή χρόνια. Σημειώνεται ότι κατά την υπουργία του αυτή η προσφορά του κρίθηκε ιδιαίτερα σπουδαία ιδιαίτερα σε νομοθετικές ρυθμίσεις θεμάτων που απευθύνονταν στη λαϊκή βάση και αφορούσαν διοικητικό τομέα και κοινωνικής πρόνοιας τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό χώρο π.χ. νοσοκομείων και κοινωνικών κέντρων.

Νωριτερα επί κυβέρνησης Βενιζέλου συνέβαλε στην ίδρυση του Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού, (ΑΣΟ), του οποίου διετέλεσε πρώτος πρόεδρος (1925-28).

Ο Κορυζης δεν υπήρξε καρεκλοκενταυρος κηφήνας αλλα υπηρετησε κανονικά στο στρατό ως εφεδρος αξιωματικός και μάλιστα πολεμησε κατα τους Βαλκανικους πολέμους όπου γνωρίστηκε και με τον Χαραλαμπο Πορλίγγη από την Πορταριά Μαγνησίας (ιδιαίτερη πατριδα του πατέρα μου). Αρνηθηκε να παραχωρήσει τη χώρα στους ναζί και επανελαβε το ΟΧΙ του Μεταξά.

Φημες τον θελουν να αρνηθηκε να ενδώσει και στις έντονες πιέσεις του Βασιλιά Γεώργιου να παραδώσει το χρυσό της Τραπεζας της Ελλαδας στους Αγγλοσάξωνες και κατα την διάρκεια επίσκεψης στην οικία του τού διαδοχου Παυλου προκειμενου να τον μεταπείσει, ο Κορυζής φέρεται πως αυτοκτονησε με ΔΥΟ (2) σφαιρες στην καρδιά.

Μια άγνωστη πτυχη του εργου του Κορυζή παντως ήταν η συνεργασία του με τον γιατρό Χαράλαμπο Πορλίγγη.

Οι Αργύρης και Χαραλαμπος Πορλίγγης φωτογραφίζονται στην Ελληνική πλέον Θεσσαλονίκη.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΟΡΛΙΓΓΗΣ

Χαράλαμπος Πορλίγγης.
Ο Πορλίγγης μετα τους Βαλκανικους πολέμους βρεθηκε στο Ροδολίβος Σερρών και αποφασισε να εγκατασταθεί εκεί ως γιατρός. Συντομα είχε την τύχη των κατοίκων της πόλης και βρεθηκε σε στρατόπεδο συγκεντρωσης στη Βουλγαρία, στο σημερινο Κιτσεβο των Σκοπίων, όπου οι περισσοτεροι Έλληνες αντρες της Μακεδονιας ξεκληρίστηκαν, ιδιαιτερως δε ο Ορθοδοξος κλήρος. Αν όχι παντα με σφαγες, σε στρατοπεδα εργασίας -κατα την γερμανική πρακτικη που εφαρμοστηκε το 1914 στους Ελληνες της Μικρασίας κατα τη δημιουργία της σιδηροδρομικης γραμμης που στοχευε στην προσβαση των Γερμανικων συμφεροντων στα πετρέλαια του Ιρακ και δυο δεκαετίες αργότερα στα Γερμανικά στρατόπεδα συγκεντρωσης.

Χαρακτηριστικό ειναι και το σημερινο μισος της συγκεκριμενης απόχρωσης μασονίας τόσο προς τον κλήρο όσο και προς οτιδήποτε θα υπεραμυνοταν της Ελληνικότητας της Μακεδονίας. Πρακτικη που εφαρμόστηκε τόσο από φασιστικα καθεστώτα όσο και από κομμουνιστικά αφού αμφότερα εχουν ώς κοινη παραμετρο και προελευση την Γερμανική Εβραιομασονία, αναβαπτισμενη ως "διαφωτισμό", την Haskalah. Εξ αλλου μην ξεχναμε πως και ο Karl Marx όσο και τα πρωτα του εξαδελφια οι κεφαλαιοκρατες Philips για παραδειγμα, ήταν πνευματικοπαιδια του "διαφωτισμου" της Aγίας Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας που κατεστρεψε οικονομικα τον ευρωπαϊκο Νότο και προωθησε με δυο εναλλακτικους μηχανισμους την Ευρωπαϊκη "ενοποίηση" και "αναπτυξη" δια της βιομηχανοποίησης - κατα το δόγμα του Σαινσιμονισμού.

Οικογενειακή φωτογραφία των Χαράλαμπου και Αργύρη Πορλίγγη στην Ελληνική Θεσσαλονίκη, με συγγενείς τους από το Πήλιο που είχαν εγκατασταθεί εκεί όταν ήταν ακόμα Οθωμανική.

Μετα από την απελευθερωση του από την Βουλγαρία και την επιβιωση του από τον εθνικιστικο Γερμανοπρεπη φασισμό, ο Πορλίγγης ειχε να αντιμετωπίσει μια νεα απειλη: To εβραιομασονικό γερμανικό κεφάλαιο το οποίο είχε εγκατασταθεί στην Οθωμανική Μακεδονία και απομυζουσε τον πλούτο της καταχρεωμενης στους Ρωτσιλντ Οθωμανικης Αυτοκρατορίας καταπιεζοντας τους εργαζομενους. Το ιδιο ακριβως που γινεται αυτη τη στιγμη σην Ελλαδα. Μαλιστα το κεφαλαιο αυτο ειναι εκεινο που εριξε στην αγορα εργασίας και τις γυναικες ως φτηνο εργατικο δυναμικό βαπτιζοντας το μαλιστα ως "απελευθερωση της γυναικας" - το ιδιο που γινεται και σημερα με την λαθρομεταναστευση την οποια βαπτιζουν "πολυπολιτισμικοτητα".

Ως αποτελεσμα ήταν να μενουν οι αντρες άνεργοι, τα νοικοκυριά να υπερχρεώνονται, οι τοκογλυφοι να αλωνίζουν και οι εμποροι των λομπυ να εξαγοραζουν τα παντα κοψοχρονιά. Η μεγαλη απεργια και οι ταραχες των καπνεργατων στην Καβάλα κατα των ξενων εκμεταλλευτων (όπως οι γνωστοι Allatini που εριξαν και φυλακισαν τον σουλτανο και δημιουργησαν το τερας των Νεότουρκων) ειναι ενδεικτικό. Και μαλιστα οι αδιστακτοι κεφαλαιοκρατες δεν ειχαν κανενα προβλημα να εκμεταλλευτουν και ομοεθνεις τους εβραίους (τους οποίους αργοτερα ξεπαστρεψαν και ξεριζωσαν) χρησιμοποιώντας ως απεργοσπαστες βαρβαρους Τουρκογυφτους οι οποίοι τρομοκρατουσαν με ξυλα τους εργατες.


Ο πρωτοπόρος Χαράλαμπος Πορλίγγης (στο μεσον της πανω σειρας) με τους γιατρούς που στελέχωσαν τον υγειονομικο συνεταιρισμό Ροδολίβους Σερρων, πρωτοποριακόν για την εποχή του. Στην ουσία προκειται για τον προαγγελο του ασφαλιστικου συστηματος δημοσιας υγείας και ακολουθησε την ιδρυση του Αγροτικου Συνεταιρισμού με την εμπνευση του ιατρου Πορλίγγη και την οικονομικη αρωγη του πατριώτη τραπεζίτη Αλέξανδρου Κορυζή, διοικητη τη Εθνικης Τραπεζας της Ελλαδας, ιδρυτη της Αγροτικης Τραπεζας και μετέπειτα πρωθυπουργού. Καμμια σχεση με τα αντιστοιχα εγκαθετα και κοινωνικα αναλγητα προσωπα που διαχειριζονται την οικονμια της Ελλάδας και τις τυχες των Ελληνων.

Μπροστα σε αυτη την κατασταση, ο Χαραλαμπος Πορλιγγης, ως πιστός Χριστιανός -καμμια σχεση με τα σημερινα νεροπλυμματα - αποφασισε να κανει κατι για να βοηθησει και να σωσει τους κατοικους του Ροδολίβους από τους τοκογλυφους και τους εκμεταλλευτες εμπορους, "Έλληνες" και Εβραίους. Περιγραφει την κατασταση στον Κορυζη και ιδρυουν στο Ροδολιβος τον φερομενο ως πρωτο Αγροτικο Συνεταιρισμό στην Ελλαδα, με Τραπεζικα κεφαλαια, που στοχο ειχε τον χαμηλοτοκο δανεισμο ωστε οι κατοικοι να ανασανουν και εν συνεχεια την αναπτυξη. Το πειραμα οχι μονο πηγε καλά (μεχρι που ήρθε το ΠΑΣΟΚ και το ξεπαστρεψε) αλλα εφτασε μεχρι και να προικοδοτεί τα κορίτσια και λιγο αργοτερα να δημιουργήσει και αυτοδιαχειριζόμενο Υγειονομικο Σταθμό, με ετήσια συνδρομή η οποία εξασφαλιζε υγειονομικη καλυψη για τον συμβαλόμενο.

Η Κιτρινη Αποθήκη, τόπος μαρτυρίου Βολιωτών
από τους ναζί. Επρόκειτο για τις Αποθηκες της
Αμερικάνικης Εταιρίας Καπνού που φαίνεται
πως πήρε την εκδίκησή της, αφού κατά τραγική
ειρωνία εκεί μαρτύρησε ο ιατρός Πορλίγγης που
αντιστρατεύθηκε στα συμφεροντά της στη Μακεδονία
Δυστυχως ο Πορλιγγης - όπως και ο Κορυζής - δεν είχε καλό τελος σε αυτη τη χώρα. Φοβουμενος νέα Βουλγαρικη Κατοχή εφυγε από την Μακεδονια για να επιστρεψει στο χωριό του τη Πορταριά Μαγνησίας. Εκει ως Χριστιανός παρειχε τις υπηρεσίες του προς όλους, ακομα και εκεινους που κατα την Κατοχή δεν ειχαν να πληρώσουν, συχνα δε εβαζε και απο την τσεπη του για τα φαρμακα των ασθενων του. Πιστος στο Χριστό (διετελεσε και πρωτος ψαλτης στον νεοδόμητο Αγιο Σωστη της Λ.Συγγρου όταν σπουδαζε στην Αθηνα) αλλα και στον όρκο του Ιππποκρατη και τα διδάγματα της Αντιγόνης του Σοφοκλή, ανυστερόβουλα παρειχε μυστικά ιατρική περίθαλψη και σε προσωπα τα οποία για την εξουσια ήταν κοκκινο πανί. Και ας μην ηταν ο ίδιος ούτε κομμουνιστής, ούτε Εβραίος.

Το ετησιο μνημοσυνο των εκτελεσθεντων στο
Δασόλοφο Φαρσάλων δεν γίνεται τα τελευταια
χρονια από τον καποδιστριακό δήμο διότι
διαφοροι κομματικοι χοντροκέφαλοι "δεν ηθελαν
να γινει κομματική καπηλεία από το αντιπαλο κομμα".
Ευεργετηθείς από αυτόν γειτονας του, ως κουκουλοφόρος κατεδωσε τον ίδιο και τον εφηβο γιό του, Γιαννη, στους Γερμανους. Φυλακίστηκαν στη Κίτρινη Αποθηκη του Βολου μαζι με άλλους πατριώτες, κομμουνιστες, και Εβραίους και παρα τις προσπαθειες του οικειου Μητροπολίτη Ιωακείμ δεν γλυτωσε την εκτέλεση δι απαγχονισμου με άλλους σαράντα, στο Δασόλοφο Φαρσαλων (Ορμαν Μαγούλα).

Ο γιος του Γιάννης μεταφερθηκε σε άλλους τρόπους μαρτυρίου, στο στρατοπεδο Παυλος Μελας και εν συνεχεια στο Νταχάου από όπου επιβίωσε χάρις στον Ερυθρο Σταυρό μετά από 18 μήνες φυλάκιση. Όταν επεστρεψε στην Ελλάδα, η φυλακιση του στο Νταχάου του στερησε το δικαιωμα δωρεαν σίτισης στη Φοιτητικη Λέσχη Θεσαλονίκης και καθυστερησε την επαγγελματική του ανέλιξη ως καθηγητη στο ΑΠΘ καθότι παρέπεμπε σε "συγκεκριμενα" πολιτικα φρονημάτα τα οποία ο ίδιος δεν είχε ποτέ. Απλά του έλαχε να γεννηθεί σε αυτη την χώρα όπου ο δοσιλογισμός και ο καννιβαλισμός των παιδιών της ανεκαθεν ήταν εθνικό σπόρ

Μνημειο για τον Αλεξανδρο Κορυζή υπάρχει στην ομώνυμη πλατεία στη Φιλοθέη.

55 σχόλια:

e- είπε...

Καταπληκτικές πληροφορίες!
Μπράβο για την ανάρτηση!
τι ξεπεσμός σήμερα να διαθέτουμε ως ''υγιή'' επιχειρηματική έκφραση,ευτελή λαμόγια τα οποία όχι μόνο δεν προσφέρουν στη χώρα αλλά απειλούν ότι αν πας να τους φορολογήσεις,θα μεταφέρουν τις βρομιές στους στο Τόγκο και αλλού...

Theoprovlitos είπε...

Στο προηγουμενο ποστ αναφερθηκα στη μυρωδια του έλους την οποια εχουμε συνηθίσει.

Τα λαμογια προσωπικα τα κατατασσω σε δυο κατηγοριες. Σε αυτα που ιδεολογικοποιουν την υστεροβουλια τους βαπτιζοντας το γουρουνι φακή και σε αυτα που εχουν εκχυδαϊστει και πορωθεί τοσο ώστε να μην βρισκουν καν τον λογο να το κάνουν.

Η decadence αυτη εχει αμεση σχεση με τον υλισμό. Η αρνηση της πνευματικης διαστασης του ανθρωπου αλλα και ενος Λογου - κεντρου που βρισκεται εξω από αυτον οδηγει είτε στην αλαζονικη και εωσφορική διαστροφή οτι η αληθεια ειναι κατι κατα το δοκουν εκαστου ενος ο οποίος και νομιμοποιείται να το επιβαλλει και στον υπολοιπο κοσμο ως πιο "εξυπνος", "ικανος", "δυνατος", ή "σοφος" από τους υπολοίπους ειτε σε πορωση όπου ο Δαρβινικος νομος της ζουγκλας "φαε, πίε και εφραίνου" και η επικρατηση του ισχυρου του δινει και την εξουσια να το κανει.

Για να καταλαβεις δε την πορωση, η ομαδα Κουβελη - Γαλανακη, Delphic Society προσπαθει να παρουσιασει ως "επιστημονική" την άποψη οτι μεχρι και η συνειδηση ειναι προϊον βιοχημειας. Και αυτο γιατι η ανοητη άποψη οτι "δεν εχουν μονο οι θρησκευομενοι ηθική αλλα και η άθεοι" οχι μονο δεν αποτελεί όπλο στην φαρετρα της αθεϊας αλλα το βατερλό της, διοτι η συνειδηση και οι τυψεις - κατα τον Αποστολο Παυλο - αποτελει απόδειξη εμφυτης παρουσιας του Θεού στον ανθρωπο.

mnk είπε...

Ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Έχεις ιδεοληψίες. Δεκτό, όλοι έχουμε. Αλλά μερικά απόόσα γράφεις είναι απλά ακροβασίες.
Ενδεικτικά: Τα στρατόπεδα εργασίας και συγκέντρωσης δεν είναι φυσικά γερμανική πατέντα. Μια χαρά ανάλογα στρατόπεδα είχαν πολλές δεκαετίες πριν οι Εγγλέζοι στην Ν. Αφρική, όπου βασάνιζαν Boers και Ζουλού, ενώ οι ίδιοι ήταν και οι πρώτοι διδάξαντες των χημικών βομβαρδισμών στο Ιράκ, όταν ακόμη προσπαθούσαν να διαλύσουν την Οθ. Αυτοκρατορία. Αν είναί να γενικεύουμε, ας χρεώσουμε την τακτική αυτή στους...Αθηναίους, κρίνοντας από το πως φέρθηκαν στους Μήλιους.
Εντάξει, καθάρματα οι Γερμανοί αλλά δευν ευθύνονται και για τις 7 πληγές του Φαραώ. Α, οι Ρώτσιλντ δεν είναι Γερμανοί αλλά Χαζάροι.

Οι Κορυζής και Πορλίγγης ήταν πράγματι όπως του περιγράφεις, ήρωες. Ενισχύεται έτσι και η άποψη (και δική μου) πως ό,τι φτιάχτηκε σε αυτή τη χώρα έγινε από τις κυβερνήσεις Μεταξά και Γ. Παπαδόπουλου.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Ενα κατι να αλλαξεις παραποιεις το νοημα μου.

Δεν απεδωσα στους Γερμανους τις πληγες του Φαραω. Συνεδεσα ομως τα Τουρκικα ταγματα εργασιας στην Μικρα Ασια του 1914, τη Βουλγαρια του 1918 και των ναζι το 1943 ως εχοντα την Γερμανια ως ηθικό αυτουργό και υποστηρικτή. Διοτι κατ εμενα κακως διαμονοποιούνται οι Τουρκοι όταν η Γερμανια και εκεινοι που την ελεγχουν ηταν τελικα οι υπευθυνοι των γενοκτονιων.

ΟΙ Τουρκοι ως μπουνταλαδες ευκολα μανιπουλαριζοντουσαν από αλλοτριες δυναμεις και δεν ξερω αν ειναι τελικα μισελληνες περισσοτερο από οτι τους υπεβαλλε ο θεσμικος ρολος τους ως κατακτητων.

Αλλα να πουμε του στραβου το δικιο αν η Οθωμανικη αυτοκρατορια ειχε παραμεινει Βυζαντινη, αναλογα "μετρα" θα ειχαν παρει και οι Ελληνες Αυτοκρατορες κατα των κατα τόπους στασιαστων.

Επίσης ουτε το οτι οι Γερμανοι εχουν συγκεκριμενη ψυχοσυνθεση και μεγαλομανια σημανει οτι οι Εγγλεζοι ειναι καυτεροι και δεν εχουν κανει και αυτοι αίσχη.

Ενας λαος ομως που ενω ευαγγελιζεται την φυλετικη ανωτερότητα αυτοακυρωνεται από τα εργα του, ενω παραλληλα εχει μια μεγαλομανια και εκδικητικοτητα προς λαους όπως οι Ελληνες ειναι αξιοθρηνητος.

Οι Εγγλεζοι αν μη τι άλλο δεν εθεσαν θεμα ιδεολογικο και φυλετικο. Την κονομα και την παρτη τους κοιταξαν απενοχοποιημενα. Οι Γερμανοι εδωσαν στα εγκληματα τους ιδεολογικο χαρακτηρα και αυτο ακριβως ειναι που τους κανει άρρωστους.

Μην ξεχνας οτι και ο Πορλιγγης θυμα του ναζισμου υπήρξε όσο και του Βουλγαρικου φασισμου, ως χριστιανος και ως Έλλην.

Οσον αφορα το Μεταξα και το Παπαδοπουλο, ομολογω ευθαρσως οτι όντως δεν ειναι οτι χειροτερο εχει περασει από αυτη τη χώρα. Αλλα αυτο ειναι το ζητουμενο, το μη χειρον;

Μην ξεχνας οτι συχνα δικτατορες εκαναν μεγαλα εργα, όπως ο Γαλλεριος την Καμαρα στην Θεσσαλονικη, τη Ροτοντα κλπ. Αναλογα επιτευγματα εχουν να επιδειξουν και ετεροι Ρωμαιοι τυραννοι, και ο Μουσολινι. Να τους εξιδανικευσουμε κι όλας;

Ανώνυμος είπε...

....Οι Γερμανοι εδωσαν στα εγκληματα τους ιδεολογικο χαρακτηρα και αυτο ακριβως ειναι που τους κανει άρρωστους..

Μάλλον δεν ήταν και η καλύτερη ατάκα σου. Δηλαδή ποιοι ακριβώς δεν έδωσαν ιδεολογικό χαρακτήρα στα εγκλήματά τους; Οι κομμουνιστές; Οι αποικιοκράτες; Η Ιερά Εξέταση; ¨η μήπως δεν είναι άρρωστη και η γνωστή φυλή που ουρλιάζει πως ο Θεός υπέγραψε να πάρουν τη γη από τους Χαναναίους; Δηλαδή οι υπόλοιποι είναι υγιείς; Δε νομίζω.

Δεν ξέρω αν πρέπει να εξιδανικεύσουμε ανθρώπους που έκαναν κάτι σε σύγκριση με άλλους που είναι άχρηστοι. Απλά αναφέρω πως τα μη δημοκρατικά καθεστώτα με εθνική βάση είναι περισσότερο παραγωγικά από την εκφυλισμένη αηδία που αποκαλούμε δημοκρατία σήμερα.

Λυπάμαι που δεν θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά οι μεγαλύτεροι ρατσιστές και υπερασπιστές της ανωτερότητας της λευκής φυλής υπήρξαν Εγγλέζοι. Πολιτικές φυλετικής καθαρότητας εφάρμοσαν ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ πριν τη Γερμανία οι ΗΠΑ, ο Καναδάς (ιδίως στην περιοχή της Αλμπέρτας), το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιαπωνία και πολλοί άλλοι. Η απαξίωση των μαζών και η ιδεά πως πρέπει να ¨οδηγηθούν¨ από κάποιους δήθεν φωτισμένους διαδόθηκε από τον Λε Μπον και όχι από Γερμανούς. Δεν είναι απλά τα πράγματα.

Οι Γερμανοί έχουν εντρυφήσει πολύ βαθειά στον ελληνικό πολιτισμό, όσο και αν αυτό δεν φαίνεται από έναν εξωτερικό παρατηρητή. Σιγά το μίσος που μας είχαν. Διάβασε τον γερμανικό τύπο του 18ου και 19ου αιώνα. Υπάρχει μια διάχυτη ελπίδα για τον αγώνα των Ελλήνων και παρουσιάζονται ως η φλόγα της ελευθερίας. Δεν μας αποκαλούσαν καν Griechen αλλά Hellenen! Η κατάσταση δεν άλλαξε ούτε κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Απλά η κυβέρνηση που προέκυψε μετά τη δολοφονία του Μεταξά, παρέδωσε τη χώρα στους Εγγλέζους, όπως πλαγίως έγραψες και εσύ στο παρόν.

Καμία αυτοκρατορία δεν μπορεί να επιζήσει αν δεν έχει ο λαός δεσμούς αίματος, άρα σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να αντέξει η Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Δεν θα μάθουμε ποτέ τι μέτρα θα έπαιρνε αλλά σε αυτό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Όσο για το αν οι Γερμανοί είναι μεγαλομανείς (συμφωνώ), τι να πει ο λαός που μέχρι πριν λίγες μέρες φώναζε: Μέρκελ, πλύνε τον κώλο σου, ερχόμαστε!!

Emeritus

Kubi είπε...

Emeritus πως ξέρεις ότι η συγκεκριμένη οικογένεια είναι Χαζάροι? Είχες σχέσεις με την γιαγιά τους?

Άσχετο αλλα το "Λεξικό των Χαζάρων" του Milorad Pavić είναι καταπληκτικό βιβλίο.

Ανώνυμος είπε...

Κουμπί,

εσύ πως ξέρεις πως δεν ήταν; Κοιμήθηκες με τη γιαγιά τους; Μάλλον ναι, διότι και οι περισσότεροι δικοί σας από κει προέρχονται.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Δεν θα επιμεινω να παρω θεση σε ενα διαγνωισμο βαρβαροτητας και μεγαλομανιας, πολυ απλα γιατι δεν εχω κανενα λογο να το κανω, ουτε ειναι δυνατον να γινει ενας αντικειμενικος τροπος αξιολογησης τους.

Η θεση ολως της Γερμανιας (και παλαιοτερα της Ναπολεοντειας Γαλλιας) στην Ευρωπη ειναι Μασονικης εμπνευσης. Θα εχεις διαβασει πιστευω παλαιοτερη αναρτηση για τα λεγομενα του καταστροφεα της κατω Ιταλιας Γαριβαλδι και του Μτασινι για το πως οραματιστηκαν την ενωση της Ευρωπης υπό Γερμανικη ηγεμονια αλλα και το μασονικο υποβαθρο του Ναπολεοντειου μεγαλοιδεατισμου ο οποιος περασε από την Γαλλια και στην Ιταλία πασπαλισμενη και με την ζαχαρη αχνη του "διαφωτισμου".

Εσυ παν τω ςπου εκτιμας τοσο πολυ τους εβραιους δνε μπορει και να σου διαφευγει οτι ο Γερμναικςο διαφωτισμος ειναι και εβραΙκης προλευσης. Και οταν λεω εβραικης εννοω τους εξεβραϊσμενους "Χαζαρους" όπως τους ονομαζεις.

Αλλα ουτε θα πρεπει να παραβλεπεις οτι ο Εβραικος Διαφωτισμος, η εκκοσμικευση και τα εβραικα κεφαλαια, η μασονικη φιλοδοξια και μεγαλομανια και η ελληνοπρεπης αρχαιολατρεία μπλεκονται στο υποβαθρο αυτου που βιωνουμε σημερα και που εβιωσε η Ευρωπη τα τελευταια 150-200 χρονια.

Αν θελουμε να ειμαστε αντικειμενικοι ο νεοκλασσικισμος και η Ελληνολατρεια αποτελει νεκρανασταση μιας κατασκευασμενης εν πολλοις εννοιας αναλογης με την κατασκευη του κρατους του Ισραηλ και της αναβιωσης της εβραϊκης γλώσσας, ομιλουμενης μαλιστα από εναν πολιτισμικο αχταρμα με μονο κοινο σημειο μια καποια εβραϊκη πίστη από όλες τις αποχρωσεις που υπαρχουν. Ιδεολογικο κατασκευασμα το ενα, ιδεολογικο κατασκευασμα και το άλλο.

Εδω και ενα παραδειγμα τετοιου αχταρμα ο "Δανος" ιδρυτης της μπυρας calsberg, Jacob-sen.

Με αρχαιοελληνικες κολωνες, σβαστιγες, και ινδουϊστικους ελεφαντες.

http://en.wikipedia.org/wiki/J._C._Jacobsen

http://beerprole.wordpress.com/2012/05/23/carlsberg-and-the-copenhagen-interpretation-beer-bohr-and-the-bomb/

http://dailyhitler.blogspot.gr/2011/02/carlsberg-beer-swastika.html

http://www.cemeteryscribes.com/showmedia.php?mediaID=4442&medialinkID=4656

Που θελω να καταληξω; Ας μη παρασυρομαστε από ριγη εθνικης υπερηφανειας οταν η Χ, Ψ προσωπικοτητα δανειζομενη στοιχεια του ελληνικου πολιτισμου τα διαστρεβλώνει, τα παραμορφωνει, τα μεταλλασσει και τα νοθευει και μετα μας τα ξανασερβιρει από θεση ισχυος και εξουσιας. Τετοιου είδους "θαυμασμοι του ελληνικου πολιτισμου" να μας λείπουν.

Theoprovlitos είπε...

@Kubi

Aν και δεν εχω καταπιαστει με το θεμα από μια προχειρη ερευνα ως Χαζαρους εννοει τους συγκεκριμενους (να υποθεσω Εσκεναζηδες)

http://www.khazaria.com/

Ανώνυμος είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Khazars
Khazars and Byzantium
Khazar dominion over most of the Crimea dates from the late 7th century C.E. In the mid-8th century, the rebellious Crimean Goths were put down and their city, Doros (modern Mangup) occupied. A Khazar tudun was resident at Cherson in the 690s, despite the fact that this town was nominally subject to the Byzantine Empire.

The Khazars are also known to have been allied with the Byzantine Empire during at least part of the 8th century. In 704/705 Justinian II, exiled in Cherson, escaped into Khazar territory and married Theodora, the sister of the Khagan Busir. With the aid of his wife, he escaped from Busir, who was working against him with the usurper Tiberius III, murdering two Khazar officials in the process. He fled to Bulgaria, whose Khan Tervel helped him regain the throne. The Khazars later provided aid to the rebel general Bardanes, who seized the throne in 711 as Emperor Philippicus.

The Byzantine emperor Leo III married his son Constantine (later Constantine V Kopronymous) to the Khazar princess Tzitzak (Çiçek in Turkish), daughter of the Khagan Bihar) as part of the alliance between the two empires. Tzitzak, who was baptized as Irene, became famous for her wedding gown, which started a fashion craze in Constantinople for a type of robe (for men) called tzitzakion. Their son Leo (Leo IV) would be better known as "Leo the Khazar".

--------
http://en.wikipedia.org/wiki/Theodora_of_Khazaria
http://en.wikipedia.org/wiki/Tzitzak

--------
Οσο για μαυρο(σαν-το-χάλι-τους)κρινίτες
όπως ο κουτοπόνηρος ραγιάς Emeritus
σιγά μην ασχοληθώ

Kubi είπε...

Αυτός είναι ο Θεοπρόβλητος που όλοι αγαπήσαμε. Συνωμοσίες σε ετικέτες μπίρας , μασονικά σύμβολα σε μπουκάλια και γύψινα , εβραϊκή καταγωγή ακόμα και της κουτσής Μαρίας.
Αρχηγέ μου , τα εβραϊκά ονόματα λόγω της εξάπλωσης του χριστιανισμού υπάρχουν ως πρώτο συνθετικό ονόματος σε όλο τον κόσμο , δεν σημαίνουν εβραϊκή καταγωγή. Το Jacobsen είναι το πιο συνηθισμένο επίθετο στην Δανία , υπάρχουν μερικοί Jacobsen εβραίοι αλλα οι συγκεκριμένοι της Carlsberg είναι χριστιανοί. Ακόμα η σβάστικα τον 19 αιώνα δεν είχε καμία σχέση με όλα αυτά που συνδέουμε τώρα εμείς την σβάστικα , ήταν ένα Ελληνικό σύμβολο , τίποτα άλλο.

Emeritus , η συγκεκριμένη θεωρία ουδέποτε απέκτησε καμία επιστημονική αξοπιστία , είναι μια θεωρία που κινείται στα όρια της φαντασίας χωρίς αποδείξεις , στοιχεια και λογική. Φυσικά υπάρχουν πάμπολλα στοιχεια για το αντίθετο , ότι οι Ασκενάζι ΔΕΝ είναι Χαζάροι , στοιχεία ιστορικά αλλά προσφάτως και στοιχεία από αναλύσεις DNA . Οι Χαζάροι ήταν Τουρκικό φύλο και τους Ασκενάζι Τούρκους δεν τους λες ....

Theoprovlitos είπε...

Κουμπη

Η ελληνολατρεια του χιτλερ αλλα και η σημειολογια άλλων αντιστοιχων σκοτεινων κυκλων σαφως και δεν ειναι συμπτωματικο γεγονος. Ο χιτλερ επελεξε μια να αξιοποιήση ως συμβολο την σβαστγγα, δεν την καθιερωσε εκ του μη οντως. Ενταχθηκε σε υφισταμενα φιλοσοφικα ρευματα.

Οι συμβολισμοι των ναζι και της αρειας φυλης ειναι τοις πασιν γνωστο οτι απτονται διαφορων θεωριων.

Ο Προμηθεας Εωσφορος σε ναζιστικη βερσιον

http://myte.systime.dk/typo3temp/pics/9613f2fa5a.jpg

σε εβραιομασονικη

http://vigilantcitizen.com/wp-content/uploads/2011/01/PrometheusStatue-RockefellerCenter.jpg

ΥΓ Οι συσκευασιες του Jacobsen ειναι τιγκα στα occult και μασονικα συμβολα. Οταν λεμε τιγλα τιγκα. Απλα επειδη εισαι παριστανεις τον αφελη κανεις οτι δεν το βλεπεις.

Theoprovlitos είπε...

Επίσης, Κουμπη

διαβαζω για την ναζιστικη Θουλη ενα αποσπασμα απο την wikipedia και στο αφιερωνω.

This knowledge was to be put to use to save the Fatherland and create a new race of Nordic Aryan Atlanteans. A new MESSIAH would come forward to lead the people to this goal."

Τωρα το ποιοι περιμενουν επισης να ερθει ο Μεσσιας να σωσει την ανθρωποτητα ως απολυτος δικτατωρ -όπως και οι ναζι- το αφηνω να το απαντησεις εσυ.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μας ...αποστόμωσες
(για τις μεταφορές έχεις υπ' όψιν σου;
- στα φινλανδικά μάλλον δεν θα 'χει, ε;)
------
http://www.arts.yorku.ca/hist/tgallant/documents/mazowervenizelos_001.pdf
Mark Mazower, "The Messiah and the Bourgeoisie:
Venizelos and Politics in Greece, 1909-1922."
Historical Journal 35, no. 4 (1992): 885-905.

------
http://www.economist.com/node/13038996
Europe and America Waiting for the Messiah - Jan 29th 2009

Ανώνυμος είπε...

Προς τον άσχετο ανώνυμο:

...In the year 669 the Ugrians or Zabirs freed themselves from the rule of the Obrians, settled between the Don and the Caucasus, and came under the dominion of the Chazars. For this reason the Ugrians, who had hitherto been called the" White" or "Independent" Ugrians, are described in the chronicles ascribed to Nestor as the "Black," or "Dependent," Ugrians. They were no longer governed by their own princes, but were ruled by the kings of the Chazars. In 735, when the Arab leader Mervan moved from Georgia against the Chazars, he attacked the Ugrians also. In 679 the Chazars subjugated the Bulgars and extended their sway farther west between the Don and the Dnieper, as faras the head-waters of the Donetz in the province of Lebedia (K. Grot, "Moravia i Madyary," St. Petersburg, 1881; J. Danilevski and K. Grot, "O Puti Madyars Urala v Lebediyu," in "Izvyestiya Imperatorskavo Russkavo Georaficheskavo Obshchestva," xix.). It was probably about that time that the chaghan of the Chazars and his grandees, together with a large number of his heathen people, embraced the Jewish religion. According to A. Harkavy ("Meassef Niddaḥim," i.), the conversion took place in 620; according to others, in 740. King Joeph, in his letter to Ḥasdai ibn Shaprut (about 960), gives the following account of the conversion:

(see Harkavy, "Soobshchenija o Chazarakh," in "Yevreiskaya Biblioteka," vii. 153)
"Some centuries ago King Bulan reigned over the Chazars. To him God appeared in a dream and promised him might and glory. Encouraged by this dream, Bulan went by the road of Darlan to the country of Ardebil, where he gained great victories [over the Arabs]. The Byzantine emperor and the calif of the Ishmaelites sent to him envoys with presents, and sages to convert him to their respective religions. Bulan invited also wise men of Israel, and proceeded to examine them all. As each of the champions believed his religion to be the best, Bulan separately questioned the Mohammedans and the Christians as to which of the other two religions they considered the better. When both gave preference to that of the Jews, that king perceived that it must be the true religion. He therefore adopted it".

Πηγή:http://www.jewishencyclopedia.com/articles/4279-chazars

Προς το(ν)Κουμπί:
Γιατί να μην πεις τους Ασκενάζι Τούρκους;'Τέτοιοι φαίνονται, ούτως ή άλλως.

Αφού η ενασχόληση με το DNA είναι φασιστική, γιατί σε ενδιαφέρει;
Για να δούμε τι λέει ένας από σας:
“Countering official Zionist historiography, Sand questions whether the Jewish People ever existed as a national group with a common origin in the Land of Israel/Palestine. He concludes that the Jews should be seen as a religious community comprising a mishmash of individuals and groups that had converted to the ancient monotheistic religion but do not have any historical right to establish an independent Jewish state in the Holy Land. In short, the Jewish People, according to Sand, are not really a “people” in the sense of having a common ethnic origin and national heritage. They certainly do not have a political claim over the territory that today constitutes Israel and the occupied Palestinian territories, including Jerusalem.”
(The Invention of the Jewish People
by Shlomo Sand)

Οι πηγές που παραθέτω είναι ΜΟΝΟ οι εβραϊκές. Προφανώς, όσο πιο κοντά κάθεσαι στον ταχυδακτυλουργό, τόσο πιο εύκολα καταλαβαίνεις το κόλπο.
Α, ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της χαζαρικής προέλευσης "εκείνων" ήταν ο Arthur Koestler. Και τον Arthur Koestler ¨Αριο ΔΕΝ τον λες..

Μόνο το γεγονός πως βρίσκεστε σε άλλη χώρα (προφανώς ως Sayanim) δείχνει το ποιόν της συμμορίας.
Το επαναλαμβάνω: αυτή η γη δεν σας ανήκει.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Emeritus

Ειναι μαλλον αποδεχτη η αποψη οτι οι Εβραιοι ειναι θρησκευμα και οχι εθνος/ φυλη. Γι αυτο και οι παραδοσιακοι εβραίοι αντικεινται άκομα και στην δημιουργία του κρατους του Ισραηλ το οποίο το θεωρουν ως ιδεολογικο κατασκευασμα.
Απο την μια των εθνικιστων-σιωνιστων και από την άλλη του εβραικου κεφαλαιου το οποιο με την διαλυση της Οθωμανικης Αυτοκρατορίας ηθελε μια εμπορικη αποικια στην περιοχή με το βλεμμα στραμενο στην ενδοχωρα της Μεσης Ανατολης.

Η ολη μεθοδευση της δημιουργίας του Ισραηλ ως εθνικου κρατιδιου μεθοδευτηκε και υλοποιηθικε από περιεργα αν οχι σκοτεινα κεντρα, ΕΡΗΜΗΝ των σημερινων κατοικων του.

Τωρα, ομως από τη στιγμη που εχει δημιουργηθει νομιζω πως για λογους ανθρωπισμου προς τους δυσμοιρους ανθρωπους που εγκατασταθηκαν εκει και το θεωρουν πλεον ως πατρίδα θα πρεπει να βρεθει μια φορμουλα συνυπαρξης και επιβιωσης του ως κρατος.

Τωρα κι εσυ εμπιπτεις σε μια αντιφαση, ή μαλλον δυο αντιφασεις:

H πρωτη: Αν οντως οι Εβραιοι ειναι θρησκευμα - και οχι εθνος - τοτε νομιμοποιούνται να ειναι διασπαρτοι σε διαφορα μερη του κοσμου (και στην Ελλαδα) ως πολιτες της χωρας αυτης συγκεκριμενου θρησκευματος. Αν παλι ειναι εθνος, τοτε ειναι μεν στην Ελλαδα ξενο σωμα αλλα εχουν καθε δικαιωμα να εχουν και αυτοι μια πατριδα, το Ισραηλ.

Διοτι εγω αισθανομαι μια ηθελημενη διγλωσσια και απο τους Ελληνες εθνικιστες και από τους εβραιους:

Οι μεν πρωτοι άλλοτε τους θεωρουν εθνος και άλλοτε θρησκευμα ώστε κατα περιπτωση να τους θεωρουν ξενους και παρεισακτους από προσωπου γης ΠΑΝΤΟΥ, οι δε δευτεροι χρησιμοποιουν και αυτοι την ιδια πρακτικη για να κανουν ακριβως το αντιθετο. Αλλοτε παριστανουν τους κατα τόπους εντοπιους πολιτες διαφορετικου θρησκευματος και άλλοτε το εν διασπορα εθνος του οποιου η πατριδα ειναι το Ισραηλ. Τα καλα και συμφεροντα δηλαδη και μονα-ζυγα δικα τους.

Αλλα και η δικη σας αποψη οτι δεν ειναι ουτε το ενα ουτε το αλλο δεν ειναι παραλογη;

To δευτερο: Aφου και οι σημερινοι Ελληνες ειναι σε μεγαλο βαθμο ενα γενετικο συνονθυλευμα, είτε ως προϊον επιμειξιων με αλλα εθνη ειτε ως προϊον ελληνοποιησεων γιατι αυτη η εμμονη περι της φυλετικης καθαροτητας και της φυλης γενικοτερα κατι το οποίο δεν βρισκω διολου απαραιτητο αφου ο Ελληνας δεν την εχει καθολου απαραιτητη αλλα τουναντιον την επιμειξια την αφομοιωνει ή την ενσωματωνει δημιουργικα και εν τελει την ελληνοποιεί;

Theoprovlitos είπε...

Ποιος εκανε το σχολιο περι μεταφορων και Βενιζελου; Δεν καταλαβα τι εννοεις και επισης ας αφηνεις ενα ψευδωνυμο για να μπορυμε να συνενοηθουμε.

Αν εννοεις την χρηση του ορου "Μεσσιας" για την περιπτωση του Βενιζελου ή του Ομπαμα, μεταφορικη ή οχι η χρηση του υποδηλωνει ή απεικονιζει τους ευσεβεις ποθους καποιων για καποιοι τυπου μεσσιανισμο. Και οταν αυτοι οι καποιοι συνδυαζουν τον μεσσιανισμο αυτο με παγκοσμιοποιήσεις, καυποταξει ςκρατων και παγκοσμιες επικυριαρχιες, τοτε ταπραγματα αυτα δεν ειναι καθολου αστεια.

Εξ αλλου το Ευαγγελιο ομιλει σαφως περι διαφορων ψευδοχρίστων (ψευδομεσσιων) που θα εμφανιστουν πριν εμφανισουν και τον αντιχριστο, πριν ερθει ο παραγματικος Μεσσιας, ο οποιος ουδεμια σχεση δεν θα εχει με την Wall Street ή το Βερολίνο.

Ο Ναπολεων, Ο Γαριβαλδι, ο Χιτλερ, Ο Λενιν, ο Σταλιν κλπ αλλα και οι Ρωτσιλντ, τα τσιρακια τους και το παγκοσμιο σιωνιστικο κεφαλαιο μοιραζονται τον ιδιο κοινο "οραματισμό" την Νεα Ταξη σε μια Νεα Εποχή σε μια ενοποιημενη ανθρωποτητα υπο ενα παγκοσμιο δικτατορα.

Ανώνυμος είπε...

Προς κουτοπόνηρο ραγιά Emeritus:

Μια άποψη που εκφράζει η Ρεπούση π.χ ισχύει απαραίτητα?

χοχοχο
Φυσικά και δεν περιμένω να το αντιληφθείς - απαιτείται IQ μεγαλύτερο από το νοούμερο των παπουτσιών σου.
χοχοχο

Ανώνυμος είπε...

O Abraham Harkavy ήταν και η πηγή έμπενυσης του Arthur Koestler
http://en.wikipedia.org/wiki/Abraham_Harkavy
Harkavy was a prolific author,
both as an individual and in collaboration with other Russian-Jewish scholars.
He wrote in Russian, German, and most notably in Hebrew,
which had only recently been revived as a language of common discourse.
Among his theories, he speculated that certain groups of Eastern European Jews,
such as the Krymchaks, Karaims and even many Ashkenazim,
might be descended from the Khazars.
This theory, largely debunked by modern genetic testing,
inspired Arthur Koestler's The Thirteenth Tribe,
which took Harkavy's hypothesis ΤΟ ΑΝ ΕΧΤΡΕΜΕ.
In the course of his Khazar research Harkavy
refuted many of Avraham Firkovich's theories
and exposed some of his forgeries.

Aλλά όπως βλέπω εδώ μάλλον είχε πρόβλημα
http://en.wikipedia.org/wiki/Arthur_Koestler
Hallucinogens
In "Return Trip to Nirvana," published in the Sunday Telegraph in 1967,
Koestler wrote about the drug culture and his own experiences with hallucinogens.
He challenged the defence of drug use in Aldous Huxley's The Doors of Perception

Κουτοπόνηρε ραγιά Emeritus,
ΑΝ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΕΙ στα προηγούμενα posts
http://elderofziyon.blogspot.gr/search?q=Shlomo+Sand
Showing posts sorted by relevance for query Shlomo Sand

OΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ
http://www.aish.com/ci/sam/48937817.html
Jewish Genes
There is now new and exciting DNA evidence for common Jewish origin -
- not just among Cohanim, the Priestly Class,
but among Jews scattered all over the globe.
by Rabbi Yaakov Kleiman - July 1, 2000

ΚΑΙ
http://www.aish.com/ci/sam/48936742.html?s=rab
The Cohanim - DNA Connection
The fascinating story of how DNA studies confirm an ancient biblical tradition.
by Rabbi Yaakov Kleiman - January 12, 2000

Κουτοπόνηρε ραγιά Emeritus,
για να μην κουράζεσαι η Jewish Encyclopedia περιέχει πολλές ανακρίβειες
και ΟΛΟΙ οι ακαδημαϊκοί και ερευνητές ανά τον κόσμο
την χρησιμοποιούν με χίλιες επιφυλάξεις.
Δεν συμβαίνει το ίδιο με την Encyclopedia Judaica.

Κουτοπόνηρε ραγιά Emeritus,
Sayan(im) ξέρεις τι είναι
ή το αντέγραψες από κανέναν άλλο κουτοπόνηρο ραγιά?
χοχοχο

Theoprovlitos είπε...

Aνωνυμε

Διαφορες στημενες ερευνες κατασκευαζονται για να αποδειξουν αυτο που θελει ο εκαστοτε "πελατης". Ακυρωνεις δε αυθαιρετα τις πηγες που δε συμφερουν τη Α θεωρια και εξ ισου αυθαιρετα θεωρεις ως αξιοπιστες εκεινες που βολευουν την ανωθεν επιβεβλημενη θεωρια.

Βλεπω οτι συμφωνεις πληρως με τον Emeritus για την αναγκαιοτητα της υπαρξης φυλης και ρατσας. Αλλα όπως και να το κανουμε οτι η Kim Bassinger, o Jeff Goldblum, η Ofra Haza και οι εξ Αραβιας και Αιθιοπιας Εβραιοι ειναι δηθεν μια ενιαια φυλετικα ρατσα δεν στεκει ουτε στην κοινη λογικη ουτε στην επιστημη. Ισα ισα υποδηλωνει ρατσιστικες και υποπτες σκοπιμοτητες.

Εδω δεν συμωνειτε οι εβραιοι μεταξυ σας αν ο Ιουδαισμος ειναι εθνος-φυλη ή πνευματικο εθνος-θρησκευμα εγκαλεις τον Emeritus; Αφου ειστε και οι δυο εθνικιστες.

Ανώνυμος είπε...

ΓΡΑΦΕΙΣ
"Διαφορες στημενες ερευνες κατασκευαζονται για να αποδειξουν αυτο που θελει ο εκαστοτε πελατης"
Tο ίδιο ισχύει και για τις θεωρίες που παρουσιάζεις.
Και δεύτερον: aν έχεις στοιχεία για κάποια (ή καλίτερα την) συγκεκριμένη έρευνα,
δώσε και σε μας να διαβάσουμε,
αλλιώς παραμένεις στο ΕΛΟΣ που συνήθισες την μυρωδιά του.
(και όπως διαφαίνεται στον ορίζοντα,
η κατρακύλα σας αυτή δεν θα έχει τέλος,
εν είδει Νέμεσης ή Θείας Δίκης αν προτιμάς).
---------
ΓΡΑΦΕΙΣ
"Ακυρωνεις δε αυθαιρετα τις πηγες που δε συμφερουν τη Α θεωρια και εξ ισου αυθαιρετα θεωρεις ως αξιοπιστες εκεινες που βολευουν την ανωθεν επιβεβλημενη θεωρια".
ΑΝ ισχύει αυτό για μένα, το ίδιο ισχύει και για σένα.
Αδιέξοδο, έτσι?
---------
ΓΡΑΦΕΙΣ
"Βλεπω οτι συμφωνεις πληρως με τον Emeritus για την αναγκαιοτητα της υπαρξης φυλης και ρατσας"
Mήπως τα μπέρδεψες λίγο?
Στα link από την aish.com αναφέρονται ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΓΟΝΙΔΙΑ και ΧΡΩΜΟΣΩΜΑΤΑ.
ΕΙΔΙΚΩΤΕΡΑ για τους κοανίμ (πληθυντικός του κοέν)
[σημειώνω εδώ πως όποιος έχει επώνυμο Κοέν δεν είναι απαραίτητα κοέν
και υπάρχουν κοανίμ που δεν λέγονται Κοέν, αλλά έχουν άλλο επώνυμο]
υπήρχαν και υπάρχουν ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ σχετικά με τον γάμο τους
ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ υπήρχαν σχετικά με τον κοέν χα_γκαντόλ (=αρχιερέας).
Αν ήσουν σχετικός (κι αυτό διορθώνεται ρωτώντας)
θα ήξερες πως υπάρχουν μαύροι Εβραίοι, κίτρινοι Εβραίοι
(προσωπικά γνωρίζω και μια Εσκιμώα από την Ιερουσαλήμ).
Για να σου λυθούν όλες οι πιθανές απορίες
Εβραίος μπορεί να είναι
1)κάποιος που έχει γεννηθεί από μητέρα Εβραία
ή
2) έχει προσηλυτισθεί (Ορθόδοξα).
Σε αυτό το δεύτερο προστίθενται μεταξύ άλλων
ο Γιτρό (πεθερός του Μωυσή και πρώτος προσήλυτος)
και η Ρουθ (προγιαγιά του βασιλιά Δαβίδ).
---------
ΓΡΑΦΕΙΣ
"Εδω δεν συμωνειτε οι εβραιοι μεταξυ σας αν ο Ιουδαισμος ειναι εθνος-φυλη ή πνευματικο εθνος-θρησκευμα εγκαλεις τον Emeritus;"
Ενα από τα πρώτα πράγματα που έμαθα στη yeshiva
είναι ότι (σε αντίθεση με τη συμφωνία) η διαφωνία είναι εξέλιξη και πρόοδος
(εξάλλου το Ταλμούδ καταγράφει και τις αντίθετες απόψεις)
και αυτό αγαπητέ έχει να κάνει με κουλτούρα.
Για να τελειώσω "ΣοΒΛανούτ" στα Εβραϊκά σημαίνει "ανοχή"
και "ΣαΒΛανούτ" σημαίνει "υπομονή"
και τα δύο από την ίδια ρίζα ΣΒΛ.
Εύκολα από εδώ μεταφερόμαστε σε όλους τους -ισμούς
(ρατσ- εθνικ- κλπ κλπ)
που μπορείς να φανταστείς
προϊόντα των δοιαφοτεισμόν

Αυτά για την ώρα

Theoprovlitos είπε...

Μαλλον κανεις - εσκεμμενα - λαθος.

Εγω παρουσιαζω διαφορα στοιχεια και αφηνω τον καθε νοημονα αναγνωστη να σκεφθει αν η Α ή η Β θεωρια στεκει ή ενδεχομενως δεν στεκει καμμια από τις δυο.

Γεγονος ειναι οτι αυτο που παρουσιαζεις εσυ ως ΔΟΓΜΑ μονο δογμα δεν μπορει να χαρακτηρισθει από την στιγμη που υπαρχουν εξ ισου ισχυρες θεωριες που ισχυριζονται το αντιθετο.

Οταν κι εγω διαφωνω με τον Emeritus στην προσπαθεια του να αναφερθει στην ιδιοτητα του Ελληνα πανω σε φυλετικη βαση ΠΟΛΛΩ ΜΑΛΛΟΝ δεν μπορω να ισχυριστω το ιδιο για τους εβραιους. Ιδιαιτερα οταν μολις προχθες συμπτωματικα διαβασα καπου σε εβραικη πηγη οτι τελικα τελικα υπαρχουν καποιες αποχρωσες ενδειξεις οτι ο εβραϊσμος ειναι και φυλη. Που σημαινει οτι μεχρι προτινος δεν ηταν και απόλυτα σιγουρο και εξακολουθει και να ισχυει;

Πολυ απλά διοτι όπως και με τους Ελληνες υπήρξε καποτε ενα καθαροαιμο φυλο-πολις το οποιο φυλετικα μπασταρδευτηκε με επιμειξιες και -ακομα "χειροτερα"- με μαζικες ελληνοποιησεις άλλων φυλων το ιδιο ακριβως εχει γινει και με τους εβραιους και μια από αυτες τις περιπτωσεις ειναι και οι Χαζαροι. Αλλη τετοια περιπτωση ειναι οι Αιθιοπες.

Επ αυτον που γραφεις εγω δεν εχω κανεαν λογο ουτε την αναγκη ουτε και την δυναοττητα να παραγγειλω καμμια "ερευνα" σε αντιθεση με αυτους που το κανουν ήδη. Συνεπως η υπονοια για στοχευμενες "ερευνες" βαρυνει στο ακεραιο την αλλη πλευρα και οχι εμενα.

Δευτερον, εγω δεν ακυρωνω καμμια πηγη, ουτε αυτη που δεν ισχυριζεται αυτα που πιστευω προσωπικα. Διατηρω ομως το δικαιωμα να αμφιβαλω για την στοχευμενη παρουσιαση "επιστημονικων" ευρηματων οχι ως πλαστα αλλα ως στοχευμενα και μονομερη. Ας πουμε κατι σαν τις στημενες ερωτησεις των εταιριων δημοσκοπήσεων που σε ρωτουν αν κατι ιεναι είτε έτσι είτε γιουβετσι χωρις να σου δινουν τη δυνατοτητα να απαντησεις "παστιτσιο". Οποτε βγαινουν μετα και διαλαλουν οτι ο κοσμος προτιμα το γιουβετσι.

Και μεταξυ δυο απόψεων οταν η μια ισχυριζεται φυλετικες καθαροτητες και ομοιογενειες και η άλλη ισχυριζεται το αντιθετο, παρουσιαζοντας και εκεινη στοιχεια τοτε μοιραια το βαρος γερνει προς τη δευτερη. Πολυ απλά διοτι αν βαλεις στο κρασι νερο, είτε η αναλογια ειναι 50-50 είτε 80-20 ειτε 90-10 το κρασί παντως σε καθε περιπτωση καθαρο ΔΕΝ ειναι.

Και φθανουμε στην απολυτη αντιφαση. Απο τη μια διακυρησεις την φυλετικη καθαροτητα των Κοεν. Έστω ετσι. Οι υπολοιποι; Δεν ειναι εβραιοι; Ειναι δυνατον να μιλαμε για φυλετικες καθαροτητες επιλεγοντας αποκλειστικα τους κοανιμ; Και αμεσως μετα ο ιδιος γραφεις οτι ο εβραιος προσδιοριζεται από την μητροτητα (αρα εξασφαλισμενη φυλετικη συνεχεια) και στη συνεχεια αναφερεις τον προσυλητισμό όπου η φυλετικη συνεχεια σαφως και χανεται. Εκτος και αν υπαρχει κανενας νομος που αγνοω που λεει οτι μονο οι προσυλητοι αντρες θα παντρευονται εβραιες ενω οι προσυλητες γυναικες θα ειναι αποσυναγωγες.

Κι αναρωτιεμαι κι εγω. Ολοι αυτοι οι "Εβραιοι" τραπεζιτες, επιχειρηματιες κλπ, αθρησκοι, αχρωμοι, εκκοσμικευμενοι και κοσμοπολιτες ειναι οντως εβραιοι; H εντασσουν εαυτους αυθαιρετα σε μια εθνοτητα με την οποια εν τελει δεν εχουν καμμια ουσιαστικη σχεση προ πολλου.

Γραφει ο Emeritus περι Χαζαρων το οποιο μου φαινεται απολυτως λογικο και ισα ισα ενδυναμωνει την δικη μου αποψη οτι υπήρξαν φυλετικες και θρησκευτικς επιμειξιες στον εβραϊσμο με αποτελεσμα την αλλοτριωση και τον εκφυλισμο του σε ανωτατο επιπεδο. Και ερχεσαι εσυ και αντικρουαοντας και αυτον και εμενα (στο συγκεκριμενο ζητημα) και βαζεις βουτυρο στο ψωμι του.

Για μενα η φυλετικη καθαροτητα για να εχει καποιος μιαν εθνικη ιδιοτητα δεν ειναι ζητουμενη. Και απορω γιατι αυτη η εμμονη. Το ζητουμενο - κατ εμε - ειναι η διαφυλαξη μιας ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ παρακαταθηκης, και μεσα σε αυτην εντασσω και την θρησκεια. Να μην πω κυριως αυτην.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ. Η επινοηση και καθιερωση του ορου "Αντισημιτης" αντι του ορθοτερου 'Αντιουδαϊος" ή "Αντιεβραίος" δεν ειναι λιγακι ύποπτη;

Αφηνε και κανενα ονομα 'η ψευδώνυμο. Και ο Φριζης να εισαι, δεν δαγκωνω κανενα.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε,

δεν πρόκειται ούτε για εθνικό, ούτε για θρησκευτικό σύνολο. Πρόκειται απλά για μια συμμορία. Φαίνεται και από τον τρόπο που γράφει ο ανώνυμος wannabe εβραίος: φτηνή μαγκιά και η ψύχωση του δήθεν περιούσιου, απουσία επιχειρημάτων και απλής λογικής. Α, και φοβερό ΙQ, όταν απορρίπτει την Jewish Encyclopedia αλλά δέχεται ως αλάνθαστη πηγή την...wikipedia.

Προφανώς ο ραββίνος με το ξυράφι δεν θα του ρούφηξε καλά την πόσθη ή θα τον κουτσούλησε κάποιο από τα κοκκόρια που στριφογυρνάνε οι καπελωμένοι κοτσιδάτοι ψυχάκηδες.

Ας μάθει, αφού θέλει να είναι και επίκαιρος με την επιστημονική έρευνα, πως μπορεί να λέει τα παραμύθια για τον Γιτρό, τον Μωυσή και τον μπατζανάκη του αλλού. Οι περισσότεροι βιβλικοί αρχαιολόγοι δεν δέχονται καν πως υπήρξε ο Μωυσής της Πεντατεύχου και οι γλυκανάλατες ιστοριούλες της. Βαριέμαι να παραθέτω ονόματα διότι η εβραϊκή διαλεκτική θα απαντήσει σε στυλ:"Υπάρχει όμως και ο αρχαιολόγος Βαρούχ Τάδεstein ο οποίος μπλα μπλα.." Χαμένος χρόνος.

Τι να περιμένεις όμως από μια θρησκεία στην οποία:

α. Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της είναι η σφαγή ενός άλλου λαού;
β. Δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε σχεδόν ο,τιδήποτε μεταφυσικό παρά στο πως θα ξεγελάσεις τους μη πιστούς (τα ταλμουδικά παραδείγματα άπειρα και πάντα αναπάντητα).
γ. Η λατρεία της δεν είναι δημόσια.

Αφήνω δε τα ωραία έθιμα με τα στριφογυριστά κοτόπουλα (το καλύτερο)και τις καραμούζες με τις οποίες ξορκίζουν το όνομα του Haman, εκείνου δηλαδή που πήρε πρέφα τη συνωμοσία τους.

Α, και κάτι ακόμη:ο ανώνυμος ειρωνεύτηκε, ειρωνεύτηκε, ξαναειρωνεύτηκε (κλασική εβραϊκή yeshivιστική τακτική) αλλά πάλι δεν μας εξήγησε τι σημαίνει sayanim, έτσι για να μαθαίνουμε και εμείς με το χαμηλό IQ. Το υψηλό δικό τους θα οφείλεται στον βρεφικό πεοθηλασμό μάλλον.

¨Ενα ωραίο παράδειγμα:
http://www.conspiracyplanet.com/images/ACF3D5.jpg

Emeritus

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιό μου τι έγινε? Το έφαγε η μαρμάγκα?

Theoprovlitos είπε...

Aν και πιστευω πως εχεις ξεφυγει, οχι, το σχολιο σου δεν το εφαγε η μαρμαγκα.

Ακομα και αν ο αλλος απαντα με μια δοση υπεροψίας και αλαζονιας δεν υπαρχει λογος να απαντας με επιθετικοτητα.

Επι πλεον διαφωνω μαζι σου εντελως επι της ουσιας στους ισχυρισμου ςσου, και βαριεμαι να εξηγω το γιατι ενα προς ενα. Αυτ απερι "Βιβλικων Αρχαιολογων" τα θεωρω ανυποστατα, τοσο γιατι ποιος καθοριζει το ποσοι ειναι και δευτερον η μασονια εχει ξεκινησει ενα πογκρομ απαξιωσης των θρησκειων ως ανυποστατες και ανιστορητες. Θυμιζω και τα δημοσιευματα της εβραιομασονιας περι "του ταφου του Χριστου" του "Ευαγγελιου του Ιουδα" κλπ.

Επισης και μεταφυσικος Ιουδαισμος υπαρχει αλλα και η αποψη οτι ο βιος του Μωυσεως ειχε (ΚΑΙ) συμβολικο χαρακτηρα. Επ αυτου εγραψε ο Γρηγοριος Νυσσης. Αν οι ισχυριζομενοι οτι ο Μωυσης ηταν ανυπαρκτο προσωπο αρχαιολογοι ειναι και εβραιοι τοτε καλο θ αητνα να δουμε μηπως τελικα ειναι καμπαλιστες διοτι η Καμπαλα απαξιωσε την ιστορικη διασταση της Παλιας Διαθηκης μετατρεποντας την σε συμβολικες ιστοριες (άρα και μεταφυσικες) και μαλιστα υπηρξε κοντρα μεταξυ Καμπαλιστων Εβραιων και παραδοσιακων ήδη καμποσουυς αιωνες πριν.

Σημερα που η Καμπαλα προοριζεται να καταστει πανθρησκεια υπαρχει καθε λογος η μασονια να απαξιωσει την ιστορικοτητα των παραδοσιακων θρησκειων.

Επισης για τις κατηγοριες κατω των εβραιων θυμιζω τον Δουρειο Ιππο, της πονηριες του Οδυσσεα, τις εκ βαθρων καταστροφες πολεων αλλοφυλων αλλα και ελληνικων πολεων από ελληνες, τις βρεφοθυσιες στο Λυκαιον Ορος και τις ανθρωποθυσιες στο ταφο του Πατροκλου. Μην παμε στις φυλες της Νοτιου Αμερικης και των Παπουα. Θελω να πω η αποσπασματικη απαξιωση ενος λαου ή ενος πολιτισμου δεν ειναι τιμιος.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ (που δεν είμαι ο Φριζής) έγραψα για το σχόλιο και την μαρμάγκα. Οχι ο KaragiozEmeritus.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ MAΛΛON ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΟ blogger
KAI AΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ 1 Ιουλίου 2012 4:25 μ.μ.
TO ΚΟΒΩ ΣΤΑ TΡΙΑ (μήπως δεν το πήρε λόγω μεγέθους)
ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΠΩ ΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ (χρησιμοποιώ διπλή παύλα --).
ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΗΔΗ.
ΜΕ ΤΟΝ τρυπιοβρακάκη KaragiozEmeritus θα ασχοληθώ μετά.
-------
Δεν ξέρω αν διαβάζεις αυτά που γράφεις
ή ποστάρεις την απάντηση έτσι.
-------
1) ΓΡΑΦΕΙΣ
--συμπτωματικα διαβασα καπου σε εβραικη πηγη οτι τελικα τελικα υπαρχουν καποιες αποχρωσες ενδειξεις οτι ο εβραϊσμος ειναι και φυλη--
(ΣΗΜ. ξέρω τι διάβασες).
'Λογικό' άλμα - από το ειδικό στο γενικό (επισημάνθηκε από τον Αριστοτέλη χιλιάδες χρόνια πριν).
Αν εγώ διαβάσω σε ένα Ελληνικό site την α,β,γ άποψη αυτό σημαίνει πως ισχύει?
Και ακόμα καλύτερα με 1,2,3, 10 άρθρα βγάζεις συμπέρασμα?
Ούτε οι δοιαφοτεισταίσ δεν το κάνουν αυτό :)
-------
2) ΓΡΑΦΕΙΣ
--Συνεπως η υπονοια για στοχευμενες 'ερευνες' βαρυνει στο ακεραιο την αλλη πλευρα και οχι εμενα--
Αυτό που λες δεν στέκει ούτε από λογική ούτε από ρητορική, ούτε από νομική άποψη.
Οταν κάποιος διατυπώνει κατηγορίες, φέρνει και τις αποδείξεις (ή έστω ενδείξεις)
αλλιώς λέει μπαρούφες και κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά.
Γιατί διαφορετικά, δεν τίθεται καν ΘΕΜΑ.
-------

Ανώνυμος είπε...

-------
3) ΓΡΑΦΕΙΣ
--Και φθανουμε στην απολυτη αντιφαση. Απο τη μια διακυρησεις την φυλετικη καθαροτητα των Κοεν. Έστω ετσι. Οι υπολοιποι; Δεν ειναι εβραιοι;--
Εγώ θα έλεγα φθάνουμε στην απόλυτη άγνοια.
http://www.chabad.org/library/article_cdo/aid/468267/jewish/Kohen-Marriages.htm
Kohen Marriages
...The Bible (Leviticus 21:6–8) records the relationship of the kohen and the Israelites...
Verse seven emphasizes the strict requirements for their family purity:
They shall not take a woman that is a harlot (zonate), or profaned (chalalah);
neither shall they marry a divorced woman (ge’rushah); for he is holy unto his G-d...
Ακολουθεί αναλυτική παράθεση. Enjoy!

Ποιός μίλησε για φυλετικές καθαρότητες με τον τρόπο που την εννοείς (μάλλον η άγνοια).
Αν διάβαζες προσεκτικά τα λίγα που έγραψα - θα έβλεπες ότι δεν διαχωρίζονται φυλές.
Εβραίος παντρεύεται προσήλυτη (ΠΛΗΝ των κοανίμ), Εβραία παντρεύεται προσήλυτο,
προσήλυτοι παντρεύονται μεταξύ τους. ΠΟΙΑ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ με τον τρόπο που την εννοείς?
Οι προσήλυτοι ΕΛΕΥΘΕΡΑ προέρχονται από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ περιοχή της γης
(και μπαίνουν σε μια μακριά και δύσκολη διαδικασία προσηλυτισμού).
-------
4) ΓΡΑΦΕΙΣ
--Ολοι αυτοι οι 'Εβραιοι' τραπεζιτες, επιχειρηματιες κλπ, αθρησκοι, αχρωμοι, εκκοσμικευμενοι και κοσμοπολιτες ειναι οντως εβραιοι;--
α) Κάπου είχες γράψει για το erev rav (αναλύθηκε και αυτό από τους σοφούς μας - ελπίζω να το κατανοείς).
Για πες μου μιαν εποχή που οι Εβραίοι ήταν κατά πλειοψηφία θρήσκοι (ποτέ!).
Ομως αυτή η ήρεμη μειοψηφία είναι που μας στηρίζει χιλιάδες χρόνια τώρα.
Βλέπε αριθμός 3 εδώ και υπολόγισε τη μειοψηφία της μειοψηφίας
http://www.simpletoremember.com/articles/a/7-wonders-of-jewish-history/
7 Wonders of Jewish History
β) μόνο οι Εβραίοι είναι --τραπεζιτες, επιχειρηματιες κλπ, αθρησκοι, αχρωμοι, εκκοσμικευμενοι και κοσμοπολιτες-- ?
Η' μήπως (ΚΑΙ) αυτή είναι η ανθρωπότητα ?
Οπως λέει κι ένας γνωστός μου Εβραίος --έχουμε κι εμείς όπως όλοι, τις πόρνες μας, τους κλέφτες μας κλπ κλπ--
-------

Ανώνυμος είπε...

-------
5) ΓΡΑΦΕΙΣ
--Γραφει ο Emeritus περι Χαζαρων το οποιο μου φαινεται απολυτως λογικο και ισα ισα ενδυναμωνει την δικη μου αποψη οτι υπήρξαν φυλετικες και θρησκευτικς επιμειξιες στον εβραϊσμο με αποτελεσμα την αλλοτριωση και τον εκφυλισμο του σε ανωτατο επιπεδο. Και ερχεσαι εσυ και αντικρουαοντας και αυτον και εμενα (στο συγκεκριμενο ζητημα) και βαζεις βουτυρο στο ψωμι του.--
Προφανώς δεν διάβασες τα link που έδωσα πιο πάνω.
Η θεωρία αυτή είναι καλή για κανένα καφενείο ή για την Espresso
ή για κανένα κουφιοκέφαλο νεοναζί που κάνει επανάσταση στα forum
ή για κανένα κουτοπόνηρο ραγιά (που νομίζει πως είναι εθνικοσοσιαλιστής) εντός και εκτός Ελλάδας.
Ο Shlomo Sand αποδείχτηκε ανιστόρητος
και για τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε στους γενετιστές

http://en.wikipedia.org/wiki/Y-chromosomal_Aaron
ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Category:Jewish_genetics
-------
Για να απαντάμε σε κάθε μπαρούφα που εκτοξεύει ο κάθε ...πικραμένος
με έναν πρόχειρο υπολογισμό, θα έπρεπε να είχαμε 50-100 εκατομμύρια χρήστες του internet
επί ημερησίας βάσεως. Αδύνατον, όπως καταλαβαίνεις και μάλλον αδιάφορο.
Αχρηστο επίσης.
-------
Γράψε μου ένα e-mail και θα επικοινωνήσω μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

KaragiozoEmeritus
Μαυροκρινίτικη κούνια που σε κούναγε και σε κουνάει ακόμα.
Αφού παραβλέψω αυτό που εσύ γράφεις
(το υψηλό δικό τους θα οφείλεται στον βρεφικό πεοθηλασμό μάλλον)
που είσαι και ειδικός στους πεοθηλασμούς και ειδικά στη σύνδεση τους με το ΙQ
(κακομοίρη, τόση προσπάθεια έκανες και πήγε χαμένη)
περνάω γρήγορα στις νεοναζιστικές μπαρούφες που αράδιασες
για το μπερτάκι (μτφ) υπ' αριθμόν 4.

α. άσχετος
β. άσχετος
γ. άσχετος

Προσφορά: Να σου δώσω βρακάκι ν' αλλάξεις
(αν προλαβαίνεις να το φοράς είναι ένα ερώτημα)
και ν' αφήσεις τις μπαρούφες.

Φιλική συμβουλή: ασχολήσου με τους πεοθηλασμούς
που όπως φαίνεται κατέχεις (όπως ο Jorg Haider)
κι άσε τις θρησκείες και τα μεταφυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε,

δε διαφωνώ ως προς τις αναφορές στις αρχαίες ανθρωποθυσίες αλλά υπάρχει η εξής μεγάλη διαφορά: οι ¨Ελληνες δεν ανήγαγαν σε θρησκευτική εορτή τη γενοκτονία άλλων λαών. Δεν είναι η καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο εορτή του..χριστιανισμού, ούτε γιόρταζαν οι Αθηναίοι κάθε χρόνο με τιμές τις σφαγές στη Μήλο. Η θεοποίηση γενοκτονιών (και η σκηνοθεσία τους) ανήκει στο ταπεραμέντο άλλου λαού-συμμορίας.

"Όχι ψωμί με κάθε κόστος, αλλά τιμή με κάθε κόστος." (Κορνήλιος Κοντρεάνου)

Το μίσος εκείνων που δεν είχαν ποτέ τιμή, δείχνει πως είμαστε στο σωστό δρόμο.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Emeritus

Μπορεις να γινεις πιο συγκεκριμενος;
Εννοεις τη Χαννουκα;

Μα ειναι αποδεκτη και από την Ορθοδοξη εκκλησια - κατα καποιο τροπο - αφού η Αγια Σολομονη και τα τέκνα της και μαλισατ ειναι και προστατιδα των πολυτεκνων.

Δεν γιορταζουν την γενοκτονια των αλλων γιορταζουν τη δικη τους νικη αν δε κανω λαθος, όπως εμει ςγιρρταζουμε την άλωση της Τριπολιτσας κλ. ΑΠλα επειδη εκεινη την εποχη το εθνος κρατος ήταν ταυτισμενο με την θρησκεια γιορταζουν τη Χανουκα ως νικη του Φωτος του Ενος Θεου εναντι των παγανιστων.

Για να μην νομισεις οτι χαριζομαι σε κανενα, εχω εκνευριστει και εγω διοτι ενω οι εβραιομασονοι αποχριστιανιζουν τα κρατη και τι ςκοιωννιες και δεν τολμας να πεις καλα χριστουγενα και τα χριστιανικα συμβολα διωκονται, γιενται ενα οργιο από μενορες και χανουκες, και καλαντα της χανουκας σε κατ εξοχην χριστιανικες χωρες. Δηλαδη ευρεοποιουν και αποχριστιανζιουν την κοινωνια. ΕΠίσης δεν ξερω αν αυτη η πρακτικη δεν ειναι ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΗ καθοτι η nea age πανθρησκεια που προωθειται εχει περι πολλου το εβραϊκο φως, τον "φωτισμό" κλπ.

Αυτα τα παραπανω οντως τα καταγγελω διοτι αποτελουν υπουλες μεθοδευσεις και... εβραιουργίες σε βαρος τριτων. Αλλα αλλο αυτο, άλλο το να απαξιωνεις κατι που ο αλλος πιστευει κρινοντας με δυο μετρα και δυο σταθμα. Το βιβλικο γεγονος ειναι αποδεκτο και από μας ως νικη του Θείου. Απλα οι εβραιοι δινουν και εθνικιστικη διασταση στο γεγονος πολυ απλα διοτι δεν θα μπορεσουν να απεγκλωβιστοπυν ποτε από τον εθνικισμο τους και τον εθνοκεντρισμο τους, που ειναι και ο λογος που απεριψαν και το Χριστό.

Theoprovlitos είπε...

Αγνωστε,

Ειχα γραψει ενα σχολιο μακρυναρι και ηρθε ο γιος μου για να παιξει στο κομπιουτερ και μου το εχασε κατα λαθος. Βαριεμαι να το ξαναγραφω τωρα.

Συνοπτικα δυο επισημανσεις. Κατ αρχην δε μου αρεσει το αλαζονικο υφος χιλιων καρδιναλιων που απαντας. Λιγη σεμνοτητα δεν βλαπτει.

Δευτερον αφου τουλαχιστον συμφωνουμε οτι σε μια ομαδα κατα κανονα "πολλοι εισιν κλητοί ολιγοι οι εκλεκτοι", το ποιμνιον "μικρον" και ευρεια η οδος της απωλειας (προτιστως και για τους χριστιανους) εχω την εξης ερωτηση;

Αφου το εβραικο εθνος εχει μια παρακαταθηκη να διαφυλαξει (κατ εμενα αυτο βεβαια εκπληρωθηκε με την ελευση του χριστου αλλα μιλω από την δικη σας σκοπια) και ιστορικα υπηρξαν οι μαζες που λατρευαν το μοσχο, ή που χλευαζαν τον προφητη Ηλια, υπήρξαν οι προφητες οπως ο Αμως (ο αγαπημενος μου) που τα λενε χυμα και τσουβαλατα εναντιον του δκου τους λαου και τον εκφυλισμο του, με πιο χαρακτηριστικη την περιοδο των δυο βασιλειων οπου οι πολλοι ακολουθησαν την Ιεζαβελ κλπ.

Α) Σημερα ποιοι ειναι αυτοι που διαφυλασσουν αυτην την παρακαταθηκη ακομα και φυλωντας θερμοπύλες σε ενα παγκοσμιο εβραισμο ο οποίος παραπαιει μεταξυ αθεϊας, υλισμου-μασονιας και new age (βλεπε Madonna ως καμπαλιστρια). Διοτι σε συγκροτημενη μορφη ο κοσμακης εχει να αντιμετωπισει μονο τα παρα πανω παρακμιακα φαινομενα.

Β) Αφου πολλοι εβραικης καταγωγης (φανταζομαι κι εσυ), λιγοτερο ή περισσοτερο θρησκευομενοι, φυσιολογικοι ανθρωποι τελος παντων (σαν και αυτους που κανω και θα εκανα παρεα και με τους οποίους καταγγελουμε χρονια τωρα τον εκφυλισμο των Ελληνων και του ελληνικου κρατους) τον βλεπουν όλον αυτον τον εκφυλισμο των "εβραιων" και τα καμωματα τους (μιλω για συγκεκριμενα προσωπα της παγκοσμιας πολιτικης και οικονομικης σκηνης) γιατι δεν υπαρχουν δυναμεις αυτοκριτικης και καταγγελιας εκ των έσω ώστε να σταματησει ο καθενας που τυγχανει εβραικης καταγωγης να λοιδωρείται και να αντιμετωπίζεται με εχθρικοτητα.

Διοτι τον Παπανδρεου, τον Τσοχατζοπουλο και αλλους τετοιους αναλογους παντα υπήρχαν αυτοι που τους υποδεχοντουσαν μετα βαϊων και κλαδων, κυριως δε το επιχειρηματικο και εκδοτικο κατστημενο της διαπλοκης αλλα υπήρχαν ομως και πολλοι που ανοιχτα τους κατηγελλαν ως φαυλους, ως απατεωνες και οτι κοσμητικο επιθετο θες.

Στον εβραϊσμο γιατι υπαρχει μια ατυπη ομερτα ΜΗ καταγγελιας προσωπων και φαινομενων τα οποία σαφως ειναι αντιθετα με τα πιστευω του και με το θεο που πιστευει. Δεν τολμουν οι αντιφρονουντες να αρθρωσουν λεξη για να μην βρεθουν αποσυναγωγοι και περιθωριοποιημενοι και από την ιδια τους την κοινοτητα;

Διοτι εμενα ενταξει. Θα βγει καποιος και θα μου κολησει το γνωστο -ηλιθιο - ταμπελακι του αντισημιτη και ξεμπερδεψε. Αν προκειται για τον Emeritus θα τον πουν και ρατσιστη (ε, και δεν θαχουν κι αδικο :-) οποτε τον εβγαλαν εκτος (αν και οι ρατσιστες ακομα μπορει να εχουν και καποια δικια στην παρουσα κατασταση που βιωνουμε). Εβραικες φωνες που να καταγγελουν εκ των εσω και ανοικτα τα παρακμιακα αυτα φαινομενα δεν υπαρχουν; Διοτι ειδικα στην Ελλαδα, τσιμουδια. Μεχρι και στην Αμερικη και το Ισραηλ θα βρεις και καποιους που να αντιδρουν. Εδω;

Ανώνυμος είπε...

"Μπλα μπλα μπλα μαύρος κρίνος Μπλα μπλα μπλα τρύπιο βρακί Μπλα μπλα μπλα καμιά άποψη δεν αυταπόδεικτη εκτός από τις εβραϊκές Μπλα μπλα μπλα ήμουν μπροστά στις σεξουαλικές συνευρέσεις του Jorg Heider Μπλα μπλα μπλα δεν απαντάω σε καμιά ερώτηση Μπλα μπλα μπλα"

Ανώνυμε με το βλογιοκομένο μόριο,
η πρωτόγονη κουλτούρα των λεπρών Υκσώς που δοξολογείς, έχει ακόμη έτη φωτός για να φτάσει την Άρια κοινωνική και φυλετική συνείδηση. Συνεχίστε λοιπόν να κόβετε με τα δόντια την πόσθη σας, ασχοληθείτε με όσα κατέχετε (τόκος, χρυσά δόντια, συσσώρευση τοκογλυφικών προϊόντων),στριφογυρίστε τα έρημα τα πουλερικά πάνω σας και αφήστε τους φορείς ενός ανώτερου πολιτισμού ήσυχους.
Το "τρυπιοβρακάκης" και τα υπόλοιπα δείχνουν απλά την κατώτερη καταγωγή σου. Όσο χρήμα και να συγκεντρώσετε, παραμένετε οι δραπέτες των λεπροκομείων της Αιγύπτου.

Θεοπρόβλητε,
εννοώ τη γιορτή πουρίμ, όπου οι απόγονοι των λεπρών αιγυπτίων έσφαξαν καμιά 70.000 Πέρσες, αφού έντεχνα (όπως πάντα) διέβρωσαν την εξουσία από μέσα βάζοντας μια πουτάνα της φυλής τους (δεν είναι συνώνυμο της "παλλακίδος";)να γίνει γυναίκα του Πέρση βασιλιά. Αυτό που κάνουν πάντα δηλαδή.
Αλήθεια, ποια είναι η δική σου άποψη για την περιτομή και τη σχέση της με τα λάγνα χείλη του ραββίνου και για την περιφορά των κοτόπουλων επί της (άδειας) κεφαλής;

Emeritus

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε,
συμφωνώ πως πολλοί θα με αποκαλούσαν ρατσιστή :) Ιδίως εκείνοι που θεωρούν πως μια θρησκεία μεταδίδεται μόνο μέσω των γονιδίων της μαμάς τους και αποκαλούν ΟΛΟΥΣ τους μη ανήκοντες στη συμμορία τους "εθνικούς". ¨Εχει μια λογική βρε αδελφέ.

Emeritus

Ανώνυμος είπε...

Α, και ένα δείγμα λαμπράς σοφίας και πνευματικότητος, αντάξιο ενός Μαϊμωνίδη.

http://www.youtube.com/watch?v=GFhSAcnXjFY

Emeritus

Ανώνυμος είπε...

Αν το ύφος μου σου φάνηκε αλαζονικό
μάλλον υπαγορεύθηκε από την επιθετικότητα (γενικώς).
Επίσης, επειδή το επόμενο 24ωρο (ίσως και λιγότερο)
θα είμαι υπέρ του δέοντος απασχολημένος,
οπότε θα έχεις όλο τον χρόνο
να ετοιμάσεις τα ερωτήματα που σε απασχολούν
και στα οποία θα απαντήσω (απ' όσο ξέρω...).
Μια παράκληση μόνο: one thing at a time,
να επικεντρώνουμε σε ένα κάθε φορά
(και να μην χάνουμε χάριν της μορφής
του σχολίου λ.χ το περιεχόμενο).
Ετσι θα γίνουμε όλοι σοφότεροι και μακαριότεροι :)

Theoprovlitos είπε...

Emeritus

Δεν μπορουμε να κρινουμε γεγονοτα αλλοτινων εποχων με το σημερινο σκεπτικο. Ειναι λαθος. Το κανουν και εσκεμμενα οι αποδομητες (επιλεκτικα βεβαια) οταν κατακρινουν π.χ. την ελληνικη επανασταση, ή αναφερονται σε εργα και ημερες αυτοκρατορων κλπ.

Το αν καποιος ηταν βαρβαρος ή ανθρωπιστης θα πρεπει να ενταχθει στο ιστορικο πλαισο της εποχης του. Λενε οτι οι βυζαντινοι αυτοκρατορες ηταν αγριανθρωποι. ΕΝ συγκρισει με ποιους? Τους Ουνους, τους Βουλγαρους, του Γοτθους κλπ. Ο Ξερξης δηλαδη ηταν ουμανιστης? Οι Ελληνες που ισοπεδωσαν την Τροία?

Συνεπως ενα γεγονος που ελαβε χωρα πριν από 2-3.000 χρονια δεν μπορει να ερμηνευτει με το σημερινο σκεπτικο. Αυτα - περι των εορτων που αναφερονται σε σφαγες.

Επισης οντως οι Εβραιοι ειναι ρατσιστες. Σε αυτο τους κατακρινω κι εγω. Πρεπει ομως να δουμε το γιατι ερμηνευοντας την Παλαια Διαθηκη. Μετα την διασπορα ολων των φυλών από τους κοινους μας προγονους τα διαφορα εθνη εκτραπεησαν σε αμπελοφιλοσοφιες, παγανισμο, δαιμονισμό, μαγειες, κλπ. Στους εβραιους τους ελαχε να πρεπει να διαφυλαξουν την ιδεα του ενος Θεου με καθε τροπο. Δια πυρος και σιδηρου. Δια ροπαλου. Ισως γιατι ηταν και οι πλεον ναιβ και υπαναπτυκτοι σε σχεση με τους αλους λαους γυρω τους.

Η ιδεα του ενος Θεου βεβαιως υπήρχε και στους ελληνες όπως και η ιδεα της πολυθείας σε εβραιους. Η διαφορα ομως ηταν οτι οι μεν ελληνες ως φιλοσοφουντες και δημοκρατικοι οντες αλλα και εφανταστοι δεν ειχαν μια συγκροτημενη θρησκεια και επισης οι μεγαλοι φιλοσοφοι που μιλουσαν περι του ενος Θεου δεν μπορουσαν να πεισουν τις μαζες που ειχαν παραδοθει και σε διαφορα παθη, ιδιατερως δε η Ρωμαιοι (εδω εφτασαν να θεοποιήσουν τον Αντινοο, το τεκνό του Ανδριανου.)

Τουναντιον στον εβραισμο εφαρμοστηκε ενας σταλινισμός ΠΡΩΤΑ στους εβραιους και φυσικα και στους ξενους. Οι εβραιοι λιθοβολουσαν τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ για να κρατησουν μια δογματικη καθαροτητα (αν και τελικα την μπασταρδεψαν σε μεγαλο ποσοστο και γι αυτο το εχουν γυρισει πολλοι σε μασονιες, καμπαλα κλπ που ειναι δανεια από διαφορες δοξασιες ομορων εθνων -ασσυριοι, βαβυλωνοι, αιηυπτιοι και ελληνες). Οποτε ευνοητο ειναι οτι δεν θα χαριζοντουσαν και στους άλλους όποτε υπήρχε διαμαχη. Διοτι ως εμποροι φυσικα ειχαν σχεσεις με αλλα εθνη και κατα την Αλεξανδρινη περιοδο εξελληνιστηκαν τοσο ωστε να επικοινωνουν πλεον και μεταξυ τους στα ελληνικα.

Εκεινη ηταν και η περιοδος της μεγαλης νοθειας της πιστης τους και γι αυτο το δευτεροκανονικο "Σοφια Σολομοντος" γραφτηκε στα Ελληνικα.

Η ρατσιστικη τους διαθεση που μας θωρουν ολους ακαθαρτους ειναι επειδη κατα το παρελθον η φυλη και η θρησκεια της ηταν απολυτως ταυτοσημα. Η ιδεα π.χ. οτι μπορω να ειμαι ελληνας βουδιστης ειναι πολυ προσφατη. Επομενως οι λαοι που δεν τηρουσαν την σωστη πιστη ήταν ακαθαρτοι. Ενω η αποδοχη της θρησκειας τους καθιστουσε και τον προσυλητο εβραιο. Γι αυτο και εξεφρασα την αποψη οτι οι εβραιοι δεν ειναι πλεον φυλη αλλα φυλετικος αχταρμας.

Theoprovlitos είπε...

Το προβλημα τους ειναι το εξης - κατ εμε. Ο Μεσσιας που εψαχναν ήρθε πριν 2000 χρονια, δεν ήταν ουτε γκλαμουρατος, ουτε κιλερ, ουτε φραγκατος και το "Χειροτερο" δεν ηταν αρκουντος εθνικιστης και τον απερριψαν.

Εκτοτε η ανθρωποτητα εχει αλλαξει κατα πολυ και επιρρεασμενη από την ελληνικη φιλοσοφία αλλα και κυριως από το κυρηγμα του Χριστου υιοθετησε άλλες, "ανθρωπιστικες" αξιες στις οποίες ο εθνικισμος δεν εχει θεση. Οχι ο εθνισμος, ο εθνικισμος. (Η αντιληψη δηλαδη μεχρι και του τελευταιου ηλιθιου από την Ταγκανικα ότι ειναι ταχα ανωτερος από το μαυρο που μενει απεναντι.)

Το προβλημα λοιπον των Εβραιων ειναι οτι ζουν στην εποχη της Καινης Διαθηκης με τις αξιες της Παλαιας. Και ενω τα διογματα τους εχουν αλλοτριωθει και η Τορά εχει ξεπεσει τους εχει μεινει μονο αυτο το "κλειστο" σιναφι μεταξυ τους απεναντι σε ολα τα αλλα τα "ακαθαρτα" εθνη.

Προβλημα τους! Και περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Αρκει να μην γινεται δικο μας προβλημα - όπως και γινεται. Και δυστυχως δεν γινεται τουλαχιστον από καποιους παραδοσιακους εβραιους, θρησκευομενους εστω. Γινεται από τους αποστατες, εκεινους που εχουν αρνηθει το Γιαχβε, λατρευουν αλλοτριους θεους και ακολουθουν αλλοτριες δοξασίες και το μονο που τους εχει απομεινει από τον εβραισμο τους ειναι ενας ξεπεσμενος μεσσιανισμος που μεταφραζεται σε χρημα και εξουσια. Ειναι αυτο που λεμε εμεις ως Χριστιανοι ο Αντιχριστος. Χωρις αυτο να σημαινει οτι θα τον ακολουθησει συσσωμος ο εβραϊσμος αλλα οι αδιαφοροι και οι πορωμενοι, ασχετως θρησκειας και εθνικης καταγωγης διοτι η Αποκαλυψη αναφερεται πρωτιστως σε Χριστιανους.

ΥΓ Η περιτομη ειναι οντως λογικο σκανδαλο. Εχω διαβασει την θεολογικη ερμηνεια που δινουν οι εβραιοι αλλα δεν με πειθει. Το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι η αποφυγη της φιμωσης στους άρρενες. Ισως και η καθαριοτητα σε εποχες που οι ανθρωποι πλεονονταν μια φορα το χροο. Αλλα θα μου πεις, οι γυναικες πως πλενονταν;

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Βαλε ενα επωνυμο βρε ανθρωπε. Ξερω εγω, Μπεν Φουφουτος.

Ερωτηματα σε εθεσα δυο και δεν ειναι προσς χαριν της κουβεντας αλλα με απασχολουν.

Α. Ποια εβραικη ομαδα θεωρεις σημερα ως γνησιο εκπροσωπου του εβραΙσμου η οποια διατηρει τη παρακαταθηκη χωρις αλοιωσεις. Χωρις εκκοσμικευσεις, ουτε παρεκτροπες, αλλα ουτε και υπερβολες.

Β. Γιατι ενω ειναι πασιφανες πως υπαρχουν "εβραικες" ομαδες που ειναι πλεον τυποις, λογοις και εργοις εντελως ξενοι με τα προσταγματα του Θεου, (μαλλον την Ιεζαβελ ακολουθουν) και οι οποίοι φερονται ως αυτοκλητοι εκπροσωποι του εβραισμου, (προφανως για να ενταχθουν σε ενα συνολο και να μεινουν στο απυροβλητο) οι εβραιοι, και κυριως οι ελληνες εβραιοι δεν τους καταγγελουν ανοικτα, καθαρα και ξαστερα. Και μοιραια το κανουν αυτο (απολυτως θεμιτα) μη εβραιοι οι οποίοι ευκολα μπρουν να απαξιωθουν με τη ρετσινια του "αντισημιτη".

Αυτα.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Εχω κι ενα παραπονο. Καθομαι και γραφω τοσα και τοσα και τελικα καταληγουμε να μιλαμε μονιμως για το ιδιο θεμα.

Ανώνυμος είπε...

Πες ποια πτυχή του ποστ θες να αναπτύξουμε και θα το κάνω. Δε νομίζω να ξεφεύγουμε τόσο πολύ πάντως.

Emeritus

Ανώνυμος είπε...

Γιατί Θεοπρόβλητε; Τυχαίο νομίζεις πως είναι να καταλήγετε να μιλάτε συνεχώς για το ίδιο θέμα ή κάποιος την στρέφει την κουβέντα κατά εκεί συνεχώς;

Εγώ γι'αυτό δεν κάνω σχόλια πλέον. Τι να πω για τον Κορυζή για παράδειγμα όταν θα πνιγεί το σχόλιό μου μέσα σε έναν οχετό από σπαμ.

0987654321.

Theoprovlitos είπε...

0987654321

Mε συγχωρεις αλλα ειναι λαθος αυτη η λογικη. Η συζητηση στρεφεται προς τα "εκει" γιατι δεν κανεις κι εσυ και αλλοι σχετικα σχολια.

Ως ενα βαθμο υπαρχουν συσχετισμοί βεβαια, όπως για παραδειγμα το ιδιο λομπυ που μας καταδυναστευει τωρα καταδυναστευσε και τους Μακεδονες. Αυτοι τη δουλεια τους κανουν και απλα δειχνουν το ειδεχθες τους προσωπο. Το προβλημα ειναι άλλο:

Υπαρχουν σημερα στην Ελλαδα προσωπα τα οποία να μην ειναι δουλοι στο κεφαλαιο, που να εχουν μια πατριωτικη συνειδηση, που να κατεχουν από τους νομους των αγορων ωστε να μπορυν να ελισσονται και που να μην εχουν και αριστεριστικες ιδεοληψιες και δογματισμους.

Ο Κορυζης τελικα τι ηταν? Φιλελευθερος ή σοσιαλιστης? Γιατι σημερα κατα τη κριση μου οσοι σχετιζονται με το τραπεζικο και επιχειρηματικο κυκλο στην Ελλαδα ειναι κατα κανονα ξενοδουλοι και λοβοτομημενοι καπιταλιστες χωρις καμμια αξια περαν των "αγορων" που εχει καταντησει αυτοσκοπος με παραπλευρες απώλειες?

Theoprovlitos είπε...

Emeritus

Aντιλαμβανομαι την αγανακτηση σου με αυτα τα κυκλωματα στα οποια αναφερεσαι και αναφερομαι. Αλλα όπου και οταν αυτο προκυπτει θα μπορυσαν οι αναφορες σου να ειναι σχετικες - για να ειναι ενδεχομενως και χρησιμες. Το αν ειναι οι εβραιοι φυλη ή θρησκεια δεν εχει και πολυ νοημα να το συζηταμε, ειναι και ασχετο. Σχετικη θα ηταν ας πουμε η αναφορα στα λομπυ που εκμεταλευονταν την Οθωμανικη αυτοκρατορια.

Επισης ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ μετα τον Κορυζη. Επ αυτου και τεχει αφησει να εννοηθει ο Καζακης.

e- είπε...

Θεοπρόβλητε,
το..πετρωμένο! (σου) φυγείν αδύνατο!
απόλαυσέ το τουλάχιστον!

Kubi είπε...

Ο ραβίνος Altmann καθότανε σε ένα καφέ στο Βερολίνο το 1935 και διάβαζε το ναζιστικό περιοδικό Der Sturmer , όταν το πρόσεξε η γραμματέας του τον ρώτησε "ραβίνε γιατί διαβάζετε αυτά τα σκουπίδια , είσαστε μαζοχιστής?"
"Αντιθέτως αγαπητή , όταν διαβάζω τις δικές μας εφημερίδες μαθαίνω για τα πογκρόμ , για τις ταραχές στην Παλαιστίνη και τον χάσιμο της ταυτότητας των εβραίων στην διασπορά . Όταν όμως διαβάζω το Der Sturmer μαθαίνω ότι ελέγχουμε όλες τις τράπεζες , όλες τις τέχνες και σε λίγο θα κατακτήσουμε όλο τον κόσμο , αυτό με κάνει να νιώθω πολύ καλύτερα!"


Ο λόγος που όπως και να το φέρεις εκεί καταλήγεις (στους εβραίους) είναι το ότι αυτή είναι η εμμονή σου .Πρέπει να καταλάβεις όμως ότι κανεις κάποιους εβραίους να νιώθουν καλύτερα με αυτά που λες , έστω και αν τα βλέπουν σαν comic relief μετά από μια κουραστική μέρα.

Ανώνυμε το να ζητάς από τον Theoprovlitos να μην ανοίγει εκατό θέματα παράλληλα είναι το να ζητάς από τον Βουτσά να μην μασάει τα λόγια του , αν το κάνει δεν θα είναι το ίδιο αστείο.

Emeritus πως θα έλυνες εσύ το "εβραϊκό πρόβλημα"? Φώτισε μας με την σοφία σου.

Theoprovlitos είπε...

Kubi

Ή εισαι πραγματι αφελης - με το συμπαθειο - ώστε όντως να μη βλεπεις την πραγματικοτητα ή εισαι πραγματι αφελης ωστε να νομιζεις οτι δεν την βλεπουν οι άλλοι.

Διοτι ως γνωστον ο Soros, η Albright, οι Rothchild, οι Rοψkfeller, οι Allatini, o Strauss Kahn, ο Abramovic, o Sarkozy, o Cameron, και πλειστοι αλλοι δεν ειναι εβραιοι. Απλα εμεις ειμαστε φαντασιοπληκτοι...

Δεν ψαχνεις λεω εγω στο διαδικτυο ιστοσελιδες εβραϊκης υπερηφανειας που καμαρωνουν για τον ελεγχο στην τεχνη, το κιμνηματογραφο και την επιχειρηματικοτητα για να σε "διαφωτισουν" οι δικοι σου;

Μομιζω πως απαντες ειδαν οτι δεν ανοιξα εκατο θεματα, παρα μοναχα δυο. Αυτα που αποφευγεις να απαντησεις. Ας ελπισω τουλαχιστον οτι δεν θα κανει το ιδιο ο Ανωνυμος. Φαινεται να εχει μεγαλυτερη επαφη με την πραγματικοτητα από ότι εσυ. Δεν ξερω και τον ορο της ψυχολογιας όπου το ατομο καλυπτει μια δυσαρεστη πραγματικοτητα κατω από το χαλί.

Υπαρχει βεβαια και η άλλη ιδιοτητα, του μπαχαλακη.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε,
ο χρυσός της Τράπεζας της Ελλάδος έκανε φτερά από αγγλικά χέρια. Αφού καθάρισαν τον Μεταξά, λόγω μιας πιθανής συμμαχίας με τους Γερμανούς, καθάρισαν και τον Κορυζή. Πήραν το χρυσό (εκείνο το διάστημα χάθηκε) και έφεραν τους στρατιώτες τους στην Κρήτη. Ο Χίτλερ, τον Μάιο του 1941 σε λόγο του στη Βουλή, είπε πως τρεφει απεριόριστο σεβασμό στον ελληνικό λαό αλλά όχι στην πουλημένη στους Εγγλέζους και τους Δεν το λέμε, δεν το λέμε ηγεσία του. Αυτό που αρνηθήκαμε (δικαίως) στους Γερμανούς (αβλαβή διέλευση) το δώσαμε με τη μία στους Εγγλέζους. Από την μεταπολεμική υποστήριξη που μας έδωσαν, φάνηκε πόσο το εκτίμησαν. Και αν οι Γερμανοί μας χρωστούν το κατοχικό δάνειο, οι Εγγλέζοι μας χρωστούν τους 600 τόνους ελληνικού χρυσού που έφυγαν στο Κάιρο. Αυτά, για να διαλύονται σιγά σιγά οι μύθοι με τους οποίους ζούμε τόσα χρόνια.

Kubi,
τι να ξέρω εγώ ο καημένος ο εθνικός, δεν έχω τη σοφία του ραββίνου που έπινε τον καφέ του στο Βερολίνο. Αν και η σοφία του δεν τον βοήθησε να καταλάβει πως ήταν αναλώσιμος για τους συγγενείς του στο Μανχάταν.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Νομιζω πως το τοτε σκηνικο ειναι πανομοιοτυπο με το σημερινο. Εχουμε να επιλεξουμε μεταξυ της ιδιας Γερμανιδας Σκυλας και της ιδιας Αγγλοφωνης Χαρυβδης οι οποιες τσακβνονται μεταξυ τους για το ποια θα επικρατησει.

Γι αυτο και οσο και να αντιπαθω την Γερμανοκρατια του Μνημονιου αλλο τοσο εχω τεραστιες επιφυλαξεις για τους οπαδους της δραχμης ως υπηρετουντες εκουσιως ή ακουσιως τα Αμερικανικα συμφεροντα. Βεβαιον ειναι παντως οτι στα δευτερα μας οδηγησε ο Γιωργακης και γι αυτο εχει σκυλιασει και η Μερκελ.

Με λυπη μου βλεπω την παραδοση της οικονομιας μας σε εγκαθετους του τυπου Στουρναρη και Βουρλουμη τους οποιους στην πολιτκη σκηνη εκπροσωπει ο Μανο-Allatini. Τα ιδια κεντρα δηλαδη που εκαναν νομιμοποιημενο και αφορολογητο πλιατσικο στις αρχες του 20ου Αιωνα.

Μορντεχάϊ Φριζής είπε...

H παραφιλογογία και φυσικά ο αντισημιτισμός πάει και έρχεται εδώ μέσα. Κλασσικοί ημιμαθείς κομπλεξικοί που φθονούν την εβραϊκή πίστη, έθνος και λαό. Περαστικά λοιπόν σε όλους αυτούς

Μορντεχάϊ Φριζής (ο αληθινός, χεχε)

Theoprovlitos είπε...

Καλως τον κο Φριζη,

Σας περιμενα εδω και καιρο να σχολιασετε γενικως.

Αν το σχολιο σας αφορα τους σχολιαστες, κατ αρχην τα διαφορα σχολια δεν με εκφραζουν ουτε με αφορουν κατ αναγκη. Αφ ενος δεν λογοκρινω ποτε αφ ετερου δινω βημα και την δυνατοτητα και σε διαμετρικα αντιθετες αποψεις να εκφραστουν. Και για να βλεπονται τα πραγματα υπο διαφορετικες γωνιες αλλα ακομα καλυτερα, μηπως και υπαρξει κοινος τοπος συμβιωσης μεταξυ τους - οσο κι αν αυτο αποτελει ουτοπία.

Αν παλι αναφερεστε σε μενα, οι αποψεις μου αφορουν συγκεκριμενους κυκλους εβραιων που εχουν προσχωρήσει σε αλλοτρια δογματα, ουτε καν εβραικα , αλλα μαλλον ελληνιστικα, αιγυπτιακα και βαβυλωνιακα.

Εχετε αναφερθει και εσεις στους Erev Rav, (ακομα να γραψετε σχετικα στο Τριτο Ματι) εμενα επιτρεψτε μου να τους αποκαλω μασονους και Φραγκιστες ή Ντονμδεδες επιγονους του ψευδομεσια Σαμπεται Ζεβι. Γι αυτο και αλλαζουν θρησκευματα σαν τα πουκαμισα ενω δεν ακολουθουν τιποτα απολυτως από το εβραϊκο τυπικο παρα μια γραφικη αναμνηση της εβραϊκοτητας τους.

Μεχρι και ο ορος αντισημιτισμος που εχει εφευρεθει και χρησιμοποιείται εχει εσκεμμενα μονο φυλετικη αναφορα και οχι θρησκευτικη (ως θα οφειλε) γιατι ο ορος αντιϊουδαϊσμος δεν θα χωραγε τους πιστους της Ιεζαβελ που διαφθειρουν την ανθρωποτητα.

Ως θεολογος - φανταζομαι, να υποθεσω και ως ιστορικος, θα γνωριζετε την αλλοτριωση που επιχειρηθηκε στις Ευρωπαϊκες κοινοτητες με την εκκοσμικευση και την αποθρησκιοπιηση τους μεχρι και με την βιαιη δημιουργια παρασυναγωγων - όπως στην Μασσαλια από τον Κωνσταντινι καθως και στη Θεσσαλονικη ή την Κομοτηνη με την εισαγωγη "ευρωπαϊκων" προτυπων από τους εγκαθετους αποϊουδαϊσμενους στην ουσια εβραιους εππιχειρηματιες από τη Μασσαλια, το Λιβορνο και τη Γερμανια γενικοτερα.

Αν κι εσεις εχετε το δικαιωμα να εγκαλειτε αυτους για αντιϊουδαϊκες συμπεριφορες φανταζομαι οτι το ιδιο δικαιωμα εχω κι εγω υπο την αποψη οτι στην πραγματικοτητα ειναι και αρνητες του θεου και της εθνικης τους υποστασης - αν και αναγνωριζω σε καποιους οτι οι παραδοσιακες εκφρασεις θρησκειας ειναι δυσκολο να κρατηθουν σημερα με το γραμμα του νομου. Ουτε εγω νηστευω αυστηρα Τεταρτες και Παρασκευες τουλαχιστον το τυρί. Αλλα αλλαο οι ανθρωπινη αδυναμια σε ενα εχθρικο προς την πιστη περιβαλλον και αλλο η πολεμικη κατα της θρησκειας ιδιαιτερα από εκκοσμικευμενες μειονοτητες που θελουν να την επιβαλουν στην πλειονοτητα (αφου προηγουμενως την επεβαλαν ΚΑΙ στην δικη τους μειονοτητα).

Η δικη μου θεση σε κοινωνικο επιπεδο ειναι αναλογη του πατερα μου στην Αλεξανδρεια της Αιγυπτου όπου συγκατοικουσε στον ιδιο οροφο με δυο εβραϊκες οικογενειες. Τους εκκοσμικευμενους Κερκυραιους Ματατια και τους παραδοσιακους Χοροβιτζ, με τα παιδια των οποιων επαιζε.

Αν και ως τροπο ζωης οι Ματατια του ηταν σαφως πιο κοντα, εν τουτοις καθε Παρασκευη βραδυ ειχε αναλαβει το καθηκον να αναβει τα φωτα στο σπιτι των Χοροβιτζ.

Της ιδιας γραμμης, του σεβασμου του διπλανου και του παραδιπλανου ειμαι κι εγω. Θα προτιμουσα βεβαια ο καθενας να ζει οπως θελει στο δικο του το χωρο και με τους δικους του νομους, ηθη και εθιμα. Οι μουσουλμανοι στη χωρα τους κλπ. Ή εστω σε ξεχωριστες περιοχες - όπως για παραδειγμα στην Βεροια - αντι να υποχρεωνομαι τωρα να ακουω τις μετανοιες 30 Αφγανων που κοπανουν το πατωμα πανω από το υπνοδωματιο μου στις 4 το πρωί καθ ολο το ραμαζανι.

Theoprovlitos είπε...

Εν πασει περιπτωσει, προσαπτω το τερατουργημα της παγκοσμιοποιησης = ενοποιησης των οικονομιων καθως και ολες τις γενοκτονιες που εχουν λαβει χωρα στην Ευρωπη ως εργο των "Εβραιων" Γερμανων Τραπεζιτων οι οποίοι ηθελαν να ελεγχουν την οικονομια της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας ειτε ολοκληρης ειτε κατακερματισμενης σε κρατιδια που θα ηταν και πιο ελεγχομενα.

Ηταν εκεινοι που ανεθρεψαν και δημιουργησαν το αντιθρησκευτικο τερατουργημα του Κεμαλ, που ξεπαστρεψαν ολο το χριστιανικο στοιχειο της Μικρας Ασιας για να περασει η οικονομια της Τουρκιας στα χερια τους και που εξοντωσαν και εξαπατησαν τους εβραιους της Ευρωπης δινοντας τους μαλιστα Τουρκικα διαβατηρια ωστε "να τους εγκαταστησουν στον τοπο καταγωγης τους, την Τουρκια" και αυτου τους εστειλαν εκοντες -ακοντες στην Παλαιστινη. Ενω το πιο λογικο θα ηταν να τους αποκαταστησουν στην χωρα διαμονης τους οπου υπεστησαν τα πογκρομ.

Στην ουσια, η εβραϊκη εθνοκαθαρση ολοκληρωθηκε απο αυτους μετα τον πολεμο, ωστε να φυγει ολη η εβραϊκη θρησκευομενη πλεμπα - πλην της εκκοσμικευμενης ελιτ - και να καταστουν ως δυστυχισμενα πιονια ενα κρατος προσφυγων ενω για την δημιουργια του Ισραηλ θα ηταν αρκετοι και οι υφισταμενοι γηγενεις εβραικοι πληθυσμοι.

Για να κλεισω, προσωπικα με ενδιαφερει ο σεβασμος στο θειο και στον συνανθρωπο -χωρις να υποχρεουμαι ομως να ενστερνισθω και ακραιες συμπεριφορες και αποψεις.

Στο πλαισιο αυτο, γνωριζω πως με εναν εβραιο δυσκολα θα συμφωνησουμε οτι ο Ιησους ήταν ο Μεσσιας και ουτε θα προσπαθησω να το κανω - όπως καποιοι χαζοχαρουμενοι Μεσσιανιστες προτεσταντες (αν και γνωριζω αρκετους εβραιους που εγιναν ορθοδοξοι χριστιανοι). Δεν παυει ομως να σεβομαι αυτο που ο αλλος εκλαμβανει ως προσεγγιση και σεβασμο στη θεοτητα. Γι αυτο και σε ενα τζαμι ακομα προσερχομαι με σεβασμο. Ουτε καν ως αξιοθεατο.

Αυτο που με εξοργιζει ομως ειναι η απολυταρχικη επιβολη είτε μιας παγκοσμιας συγκριτιστικης πανθρησκειας σε αναλογους διεθνεις οργανισμους, ειτε η επιβολη της μασονιας των Ερεβ Ραβ ως τετοιας πανθρησκειας οπου ο Θεος αποκαλειται Μεγας Αρχιτεκτων και καθαρισαμε, ειτε με την αποβολη της θρησκειας από την κοινωνικη ζωη ωστε ολοι να γινουν ομογενοποιημενοι.

Υπ αυτην την εννοια, σε μια παγκοσμιοποιημενη ανθρωποτητα όπου η εικονα του θεου έιτε ποδοπατειται είτε παραμορφωνεται, θα ήθελα να σας επιστησω την προσοχη μηπως ο Μεσσιας που εσεις περιμενετε δεν θα ειναι ο πραγματικος μεσσιας αλλα ενα απολυταρχικο δημιουργημα των Ερεβ Ραβ.

Προτιμω δηλαδη να εχω κανει λαθος και να αποδειχθει οτι ο Χριστος που πιστευω δεν ηταν ο Μεσσιας, παρα να φτασω σε μια βιαιως ομογενοποιημενη, εκκοσμικευμενη και ερμαφροδιτη ανθρωποτητα να φτασω να πιστεψω ως Μεσσια τον Αντιχριστο.