2/2/11

BULLS HIT EMMONES

Το βάθυ κράτος παντός καιρού που μισεί την Ελλάδα και την Χριστιανική πίστη (για να επιβάλλει την δική της) νομοθετεί για την Παιδεία, ελέγχει τα ΜΜΕ και τις εκδόσεις, ελεγχει το διαδύκτιο και την ναυτιλία, λειτουργεί ως μεγαλορουφιάνος και καταδότης, εμπορευεται τα ανθρωπινα δικαιώματα ως εντολοδόχος, πρεσβεύει ξενα συμφεροντα σε βάρος της Ελλαδας, παραχαράσσει την ιστορία, αποσταθεροποιεί την περιοχή, παρακολουθεί πολιτικούς και δικαστές, προωθεί νέους κομματικους σχηματισμους και ότι κάτσει, δημιουργεί ανίερες συμμαχίες για να πετύχει τους στόχους της, προωθεί τους Δημάρχους της και τους Δημοτικους της συμβούλους, μισεί οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει συνεκτικό ιστό με το παρελθόν της χώρας και μεταξύ των πολιτών της, προωθεί τον πολιτιστικό κατακερματισμό και επιβάλλει την ατζέντα της Νεάς Ταξης, προσποιείται το Άθεο ενω είναι μόνο Αντιχριστιανικό, χρησιμοποιεί αριστερίστικη ρητορική ενω είναι βαθύτατα Νεοφιλελεύθερο για να εξαπατησει τους αριστερους. Ειναι το βαθυ κρατος που ενίοτε στελεχωνει και το ρηχό.

Τόσο ρηχό δηλαδή που ο Πρωθυπουργός δεν ντρεπεται να αναπαραγει την αντιχριστιανική του υστερία στην επίσημη ιστοσελίδα του αποκαλώντας των Αγιο Κοσμα τον Αιτωλό μεντιουμ προς τέρψιν των Εβραιων αφεντικών του.

41 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτο!! Έχει κείμενα του ψυχάκια Ροϊδη!! Βασικά η διοικούσα Εκκλησία φταίει, που δεν αντιδρά. Πετάει μια εγκύκλιο και...καθάρισε!!! Αγωνίστηκε!!

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Emeritus

Η διοικουσα εκκλησια εχει τις δικες της αμαρτιες να μετανοήσει πρωτιστως. Και εμεις τις δικες μας.

Τον Ροϊδη του το λεω καταμουτρα οτι μουτζουρωνει την ψυχη του με κακίες και επιβαρύνει το... κάρμα του.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι να μετανοήσουμε θα μας έχουν μαμήσει! Αγώνας τώρα!

Emeritus

e- είπε...

θα πάει κι αυτός στην Πόλη!
με κόκκινα γένια!
Καιρός φέρνει τα λάχανα!
καιρός τα παραπούλια!

Skinious είπε...

Φαντάσου το μένος του ΓΑΠ προς την θρησκεία μας, που ποσταρει τον υβριστή του, τον βουρκώδη Ροΐδη....

Theoprovlitos είπε...

@eklag
Να πάει στο Νιου Γιορκ με ανοιγμενο κεφαλι το θεωρω πιθανότερο...


@Skinious

Κρατα και μικρο καλαθι περι υβριστων. Υπαρχουν και οι κοινοι γνωστοί, υπαρχουν και τα ανταλλαγματα (για να εκλεγει ο Α ή ο Β Δημαρχος για παραδειγμα) υπάρχουν και οι λυκοφιλίες.

Υπαρχουν και εχθροι που εχουν κοινες φιλίες - αν με αντιλαμβανεσαι...

Theoprovlitos είπε...

Διαβάστε σχολιο στου Ροίδη από κείμενο του Βαλλιανατου το οποιο ουτε λιγο ουτε πολυ υιοθετει τις θέσεις του βαθέος Τουρκικου κρατους

http://roides.wordpress.com/2009/01/31/31jan09/

Βολταίρος

ATHENS VOICE

Tου Γρηγόρη Ν. Βαλλιανάτου – 22.01.2009

Να λοιπόν που ξαναχορεύουμε στη γνωστή ταραντέλα της «τουρκικής εξαλλοσύνης» και «εθνικιστικής υστερίας» της γείτονος. Για άλλη μια φορά, τα γεράκια της ελλαδικής «δημοσιογραφίας» παραληρούν στο τέλμα της άγνοιάς τους, όπως καλά γνωρίζουμε από τις αoριστίες για τις «παραβάσεις» και «παραβιάσεις» του εναέριου χώρου καθώς και του FIR. Είμαστε υποχρεωμένοι πολύ απλά και καθαρά να ρωτήσουμε:

Πού ακριβώς αναφέρεται ότι όλες οι νησίδες που βρίσκονται κοντά στα Δωδεκάνησα (και μερικές πιο κοντά στην Τουρκία) ανήκουν στην ελληνική κυριαρχία; Ποιο είναι επιτέλους αυτό το αόρατο κείμενο που αναγράφει ένα προς ένα τα ονόματα των βραχονησίδων αυτών και τις αποδίδει στην Ελλάδα;

Αν με ρωτήσετε αν υπάρχει κείμενο που αναφέρεται στα νησάκια που προείπαμε και καταλήγει ότι ανήκουν στην Τουρκία, προφανώς δεν το έχω υπόψη μου, και γιʼ αυτό επίσης θλίβομαι με την αφέλεια των συναδέλφων μου των μεγάλων εφημερίδων και τηλεοπτικών καναλιών.

Ας συνέλθουμε.

Υπάρχουν γκρίζες ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και αν δεν βρούμε τρόπο, είτε μεταξύ μας είτε με τη διαιτησία διεθνούς δικαστηρίου, να αποσαφηνίσουμε την πραγματικότητα της κυριαρχίας επί των νησίδων αυτών, θα τροφοδοτούμε την εχθρότητα μεταξύ των δύο λαών, και βέβαια θα εξακολουθούμε να κλέβουμε απʼ το μέλλον των παιδιών της Ελλάδας και της Τουρκίας μυθώδη ποσά για «άμυνα», καθώς και να σκοτώνουμε άδικα τα στρατευμένα παιδιά στις «ηρωικές» και μάταιες επιχειρήσεις αφροσύνης που παρατηρούμε τόσα χρόνια.

Για όσους γνωρίζουν κάτι παραπάνω, το Σύμφωνο Οριοθέτησης των Υδάτων με το οποίο η Ιταλία παραλαμβάνει από την Τουρκία τα νησιά το 1932 (και μας παραδίδει 14 συγκεκριμένα το 1947) δεν πρωτοκολλήθηκε στην Κοινωνία των Εθνών (τον ΟΗΕ της εποχής), όπως απαιτεί το Διεθνές Δίκαιο, η δε αναφορά σε «παρακείμενες νησίδες», όπου απαντάται, θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της αν οι νησίδες είναι πιο «παρακείμενες» στα νησιά μας ή στην Τουρκία!

Και βέβαια οι εχθροπραξίες στον αέρα μεταξύ 6-10 μιλίων από την Ελλάδα είναι ένα διεθνές ανέκδοτο που μόνο στη χώρα μας συζητάμε σοβαρά.

Θα δοθούν ποτέ απαντήσεις στα απλά αυτά ερωτήματα ή θα βαυκαλιζόμαστε με τα παραμύθια που μας έλεγαν κάποτε για να κοιμόμαστε γλυκά;

Mάρκο Τ είπε...

Ο ΓΑΠ συμβουλεύεται τον Ροϊδη (αλλά πηγαίνει για ξεκάρφωμα και ψηφαλάκια παραμονές εκλογών στην αγρυπνία για τον άγιο Νεκτάριο) και είχε, όντας ΥΠ.ΕΞ., σύμβουλο έμμισθο τον Βαλλιανάτο.
Το ζήτημα είναι τι κάνεις όταν αντιλαμβάνεσαι ότι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας είναι - ίσως και αμισθί, λόγω ιδεολογίας - πεμπτοφαλαγγίτης...

Στέφανος είπε...

Δηλαδή ο μεγαλύτερος Άγιος της τουρκοκρατίας, ο προστάτης των ραγιάδων, αυτός που ενσάρκωνε την αντίσταση του υποδούλου ελληνισμού, αυτός που μιλούσε για την ανάγκη να δημιουργηθούν πρώτα σχολεία και μετά εκκλησίες, στα μάτια αυτού του ακατανόμαστου, έχει την ίδια αξία που έχουν τα μέντιουμ, οι χαρτορίχτες, οι καφετζούδες. Κύριε ελέησον!! Ε ρε βρεγμένη δανίδα που χρειάζεται.

e- είπε...

βρε! τον Γρηγοράκη!
εμ! στο υπουργείο παιδείας
ήταν το παιδί!
το 'μαθε καλά το μάθημα!

Theoprovlitos είπε...

@Marko

Εχω ακουσει οτι ο Βαλλιανατος ειχε σχεση και με τον Γερουλανο. Προφανως ο "συνεργατης" του Παπανδρεου που εβαλε τετοια χοντραδα στην ιστοσελιδα του Παπανδροευ προερχεται από αυτο το κυκλωμα.

Οταν εκπαραθυρώθηκε ο αντίχριστος τω πνευματι Βαλλιανατος (πρεπει να ειναι απο τις σκοτεινοτερες προσωπικοτητες που εχει υπαρξει απο την ιδρυση του Ελληνικου κρατους από ΟΛΕΣ τις απόψεις) τα σπασανε.

Χαρακτηριστικη ειναι η επιθεση που γινεται τωρα στον Γερουλανο από το Λασκαρατο (Κεφαλλονιτες άπαντες όπως και ο Λοβερδος του οποιου το ονομα εχει εμπλακει και με την σαϊεντολογια) αμεσως μετα την αναρτηση του παροντος κειμενου.

Βεβαια το πραγμα παει ακομα πιο βαθεια και αγγιζει ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, Υπουργους και της ΝΔ και διαφορους αλλους οι οποίοι ΔΕΝ ανηκουν στην αριστερα αλλα στο "Μεσαιο χωρο" που ξεκινα από την Δαμανακη και φτανει μεχρι την Κουτσίκου.

Οι πληροφοριοδοτες τους πάντως φτανουν και μεχρι ΕΝΤΟΣ της εκκλησιας από κυκλωματα που εχθρευονται κατ εξοχην το Χριστοδουλο.

Theoprovlitos είπε...

Τα "παιδιά" αυτα απλα εχουν βολευτει και βιποριζονται απο ενα συστημα το οποιο ανηκει στον Φιλελευθερο Μεσαιο χωρο. Και προσβλεπουν στην επικρατηση του ωστε να αποκομισουν και οι ιδιοι οφέλη.

Για να γινει αυτό, πρεπει να δουλεψει πολύ ιντριγκα και παρασκηνιο σ επολιτικο επίεπδο ενω σε οικονομικο η διαπλοκη. Για να τα κανεις αυτα - ωστε να εξασφαλισεις το ευ ζειν σου - πρπει να πορωσεις την συνειδηση σου η οπιοα κατα βαθος σε ελεγχει.
Και γαι να μην σε ελεγχει η συνειδηση σου ενας τροπος υπαρχει:
η αθεϊα του φιλελευθερισμου και η επιθεση προς την εκκλησια. Ιδιαιτερα αν ο σκληρος πυρηνας της ομαδας αυτης εκφραζει και τα συμφεροντα του σκοτεινου πυρηνα άλλου δογματος.

Γεγονος ειναι παντως οτι διαφοροι που εμφανιζονται ως bloggers κατα βαθος ειναι επιχειρηματιες πολιτικοι.

Theoprovlitos είπε...

@ Ροιδη σχετικα με την τελευταια πρακτορικη ανθελληνικη δημοσιευση του όπου ταυτιζεται με τους ΚΟΜΙΤΑΤΖΗΔΕΣ όπως και το Παρατηρητηριο του Ελσινκι

Βρε γεννηματα εχιδνων, ξεφτιλισμενοι. Φτασατε μεχρι του σημειου να παιρνετε το μερος των σφαγεων Κομιταζηδων που μπαινανε σε χωρια και κανανε γενοκτονιες κατα των Ελλήνων, τους μαζευανε σε στρατοπεδα συγκεντρωσης και τους πηγαινανε σε πόλεις των Σκοπίων από όπου γυρισαν οι μισοι. Εσεις που ταχα μου δηθ εμου καλυπτετε πισω από το ολοκαυτωμα τα εγκληματα σας φτασατε μεχρι του σημειου να υπεραμυνεσθε φασιστικων κρατων και κυβερνησεων που κανανε εθνοκαθαρσεις. Μπορει να μην αισθανεστε Ελληνες και να οραματιζαστε ανεξαρτητη Μακεδονια όπου το επικρατουν θρησκευμα δεν θα ηταν το Ορθοδοξο αλλα ντροπη βρε παλιανθρωποι στον κοσμο που υπεφερε από τα φασιστοειδη που ξεκινησαν τις σφαγες από τον κληρο ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. Εξ αλλου ειναι γνωστο για το ποιας μειονοτητας η ηγεσια πηρε το μερος των Βουλγαρων. Αυτη που μερικα χρονια αργοτερα εστελνε τους ΔΙΚΟΥΣ της ανθρωπους στα κρεματορια και στην εξορια ενω η ιδια διεθετε και αλευρομυλους και κεραμοποιεία.

Και δεν αοριστολογω. Ειχα συγγενη Βολιωτη που υπηρετουσε στη Δραμα ως γιατρος και εκανε σε στρατοπεδο συγκεντρωσης στα Σκόπια. Και στο Β Παγκοσμιο πόλεμο εφυγε στο Βολο για να γλυτωσει αλλα δεν γλυτωσε επειδη ως χριστιανος γιατρός περιεθαλπτε κομμουνιστες και εβραιους στο Πήλιο ( ο ηλίθιος) και καποιος κουκουλοφορος - καλη ωρα - τον κατεδωσε στους ναζί και μετα από ενα μηνα στην κιτρινη φυλακη κρεμαστηκε μεα αλλους 30 στο Ορμαν Μαγουλα κοντα στα Φαρσαλα.

Συγκρινεται βρε παλιανθρωποι το γλωσσικο "καπελωμα" με τα εθνικιστικα μπουλουκια που για να εχουν διεξοδο στο Αιγαιο κατεσφαξαν τον κληρο πρωτα πρωτα και μετα τον αμαχο πληθυσμο; Τι ηταν το Πατριαρχειο ανοητα ανθρωπαρια το 1800, η Βιβλικη εταιρια να στελνει μισσιοναριους στην οθωμανικη αυτοκρατορια προκειμενου να δημιουργησει εθνικη αφυπνηση του καθε λαου μεσω της γλωσσας μπροστα στα ματια του Σουλτανου;

Αλλα την τεχνικη του διαιρει και βασιλευε προκειμενου να επικρατησουν οι ημετεροι την ξερετε διαχρονικα. Η Γιουγκολαυια δεν θα μπορουσε να εκδημοκρατιστει παραμενοντας ενωμενη? ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ; ΠΟΙΟΙ εξοπλισαν τους υπερεθνικιστες; Ποιοι δρομολογησανε την διαλυση της. Ποιοι την επεβαλαν στον Κλιντον στα εγκαινια του Μουσειου του Ολοκαυτωματος στην Νεα Υορκη? Σε ποιο λομπυ ανηκε ΣΥΣΣΩΜΗ η ηγεσια της Αμερικης που διελυσε την Γιουγκοσλαυια για να καθυποταξει τους λαους της? Ποιοι διελυσαν και την Οθωμανικη αυτοκρατορια επειδη ο Σουλτανος αρνηθηκε να τους παραχωρήσει την Παλαιστινη;

ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ. Διαφορετικα καλα κανουν όσοι και βριζουν τα αφεντικα σας.

ΥΓ Θα μπορουσα να συμφωνησω για τον Ελληνικεντρισμό ή τον Ρωσοκεντρισμο των Ορθοδοξων. Αλλα λυπαμαι. Τα ΑΙΣΧΗ που γραφετε εδω μεσα και αηδια μου προξενουν ΚΑΙ επιβεβαιωνουν οτι εδω δεν λειτουργειτε ως blog αλλα ως ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ.

Theoprovlitos είπε...

ΠΕΡΙ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

@Ροϊδη

Εγω παντως εχω παρει ποπ κορν και μπυρες και βλεπω την υπερπαραγωγη του ΣΚΑΙ: 2011: Ο διαφωτιστης Gladiator Τατσοπουλος και η αντεπίθεση των Νεάντερταλ".

Μπραβο στην ψυχαγωγικη ζωνη του ΣΚΑΙ. (Αν και ειχει και αρκετα στοιχεία κλεμμένα από τον Άρχοντα των δακτυλιδιών).

ΥΓ. Η ανοησία και αλλαζονία αφου ξεκινάει από μια μονοφθαλμη και κατευθυνόμενη παρουσιαση γεγονότων καταλήγει στο τελος και σε ολοκληρωτική τυφλωση σε βαθμό που να διοργανώνεις στον εαυτό σου θριάμβους κανοντας τον καθε τυχάρπαστο φιλο σου στο facebook.

Theoprovlitos είπε...

ΠΕΡΙ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

Xαιρεκακίες ναι, (ε να μη ξεσκασουμε κι εμεις απο τα προβληματα) αλλα κακοηθειες και εξυπναδες γιατι; Διαπιστωση κανω οτι οποιος ανακατευεται με τα πίτουρα (προφανως γιατι από τα πιτουρα τρεφεται) τον τρωνε οι κοτες. Αν δικαιουται ο Τατσοπουλος να κανει χιουμορ ε, αλλο τοσο το δικαιουμαι κι εγω.

Αν εννοεις επί της ουσιας και η παρουσα αναρτηση διολισθαινει κλασσικα σε μονοπλευρη κριτικη και προειλημενα συμπερασματα / γενικευσεις (αλλα λιγοτερες από αλλη φορα) και το "ντυκομαντερ" ειναι αναλογο του βιβλίου της ιστοριας της Ρεπουση η οποία ως καλοβαλμενη δημοσία υπάλληλος μπερδεψε το συνωστισμό κατά το shopping στην Ερμου την ωρα που κανει κοπανα από το γραφειο της, με την εθνοκαθαρση της Σμυρνης. Όπως θα έλεγε και ο Πλευρης: "οι Εβραιοι τα weekends και την αργία της Αγιας Χάννουκας συνωστιζονταν στα chalet του Dahau."

Τωρα πιο συγκεκριμενα για το συστημα Παιδείας επί Τουρκοκρατιας ομολογώ πως οι γνωσεις μου ειναι περιορισμένες όσον αφορα τα εγχειρίδια με την διδακτέα ύλη που μοίραζε πανοθωμανικά το Υπουργείο Παιδειας στα παιδάκια και μαλιστα σε όλες τις εθνικες γλώσσες ΚΑΙ στην Μακεδονικη. (Αλλα αυτοι οι ανόητοι δεν παίρναν από γραμματα γιατι φαίνεται ότι η εξελικτική διαδικασία καθυστερησε για αυτους κατά 2400 χρονια και γι' αυτο μιλαγαν ποτε Ελληνικα και πότε Βουλγάρικα από τα γειτνιαζοντα έθνη του πλανητη των πιθήκων.)
Αν όμως τα βιβλία θρησκευτικών, ιστοριας και γλωσσας τα έγραψε η προγιαγια της κας Ρεπούση τοτε ευχαριστως να τα μοιραζε ο Σουλτανος στους υπηκοους του που ειχαν και τεραστιο ποσοστο αλφαβητισμου εξ άλλου για να μην τους βλεπουν οι τουριστες και τους λυπούνται.

Οσο για τον κο Τατσοπουλο, οι βαρβαροι και οι ανεγκεφαλοι ειναι το καλυτερο άλλοθι για να νομιμοποιησει ηθικα τις όποιες ανοησίες του. Αλλα να αναλαβει και το κοστος τους.

Διαφορετικά θα μπορουσε να γυρισει με μεγαλυτερη δημοφιλία ακομη μια Τουρκικη σαπουνοπερα της φετινης σεζον μέχρι να τα μαθουμε τα Τουρκικα by heart που λενε. Και να κερδισουν οι λαοί μας στην αγάπη και τα αφεντικα του Georgakis στα χαρτια. ΑΝ γινομαι αντιληπτος...

Ή σαν την προηγούμενη Πασοκιαδα, επί Σημιτη, όπου ξαφνικα στην εικονικη πραγματικότητα του Mega ο Μουσουλμανος τα έφτιαχνε με την Χριστιανη και τουμπαλιν. Και μάλιστα χωρις προστατευτικό διχτυ, αφού οι ηθοποιοι κινδυνευσαν οταν οι brutal Πομακοι τα εκαναν λίμπα επειδη προσβλήθηκαν. Μα τετοιαν διείσδηση του ΛΑΟΣ και της Χρυσης Αυγης στους Μουσουλμανικους πληθυσμους δεν την περίμενα!

Ας γραψει λοιπον καμμια σαπουνοπερα ο Τατσοπουλος με θεμα π.χ. (προ Χριστου) την δυσκολεμένη σχεση του Muhtar (top) με τον Nikos (bottom) και με κανενα straight στο ρόλο του κακού για να σπάει η ομοιομορφία, και να δεις αν θα κτυπήσει την τηλεθεαση της Πολυκατοικίας. Θα βγάλει και... καλλλα λεφτα...

Theoprovlitos είπε...

@ Λασκαρατο

Δεν ξερω αν σου κανω ποδαρικό. Θα πω οτι εχεις κανει ενα ποτ-πουρι κακιων, έναν αχταρμα θεολογικων θεμάτων, εκκλησιαστικών θεμάτων, εκκλησιολογικών θεμάτων, και ανθρωπολογικών θεματων απλα για να στηριξεις το δογμα που εχεις προαποφασίσει ως σωστό.

Το καθενα από αυτα τα φαινομενικά συναφή - στην ουσια ετεροκλητα θεματα - τα οποία ειναι και αντιφατικά μεταξυ τους ως τοποθετηση χρήζει διαφορετικής συζητησης που δεν πολυ έχω όρεξη να κανω. Αφ ενος γιατι ειναι χασιμο χρόνου αφου η παρουσα αναρτηση δεν αποτελει καταθεση ψυχης ή αφορμη για συζητηση αλλα ειναι ανάλογη εκεινων των blogs τα οποια μεμφεστε ενω στην ουσια είναι μεσοτοιχία με το μαγαζι σας και απλά πουλάνε διαφορετικό εμπορευμα. Αφ ετέρου ο μπατσος που βαραει τον συνταξιούχο των 500 ευρω - όσα παίρει ο πατέρας του - φοραει τη στολή εχοντας θαψει την συνειδηση του. Διαφορετικά θα ειχε πετάξει το γκλομπ και το κρανος και θα ειχε γινει κουλουρας στο Συνταγμα να οικτήρει οχι τοσο αυτους που το τρωνε αλλα αυτους που το δινουν.

Αλλα επειδη τα κειμενα δεν γραφονται με αυτοματη γραφη και καποιος τα γραφει και καποιος τα δημοσιευει πεταγομαι και εγω ο θρησκοληπτος ελπίζοντας πως εκει που η επιστημη σηκώνει τα χερια να επεμβει και ο Θεός.

Εν πασει περιπτωσει. Απλα 2-3 ερωτησεις γιατι μονιμως αυοπροσδιορίζεσαι με βαση αυτο που ΔΕΝ πιστευεις:

Η αθεϊστική ερμηνεια του τσουναμι και των σεισμών ποιά είναι;

Στις απεικονίσεις της κολασης γραφει πουθενα ρητως ότι ο εχων το μαγαζι με το λαχανοκηπο ειναι και ο εχων το μαγαζι με τον κλιβανο; Δηλαδη ότι Βασιλόπουλος έχει και τον Σκλαβενίτη;

Ο ναζί-φούρναρης και ο εβραιος-σταχτη στην άλλη ζωη (αν υπαρχει) θα τρωνε αγαπημένα σαν να μην συνεβη τιποτα και η κτηνωδία του ενός εξαργυρωνεται (σχηματικα) το ίδιο με το μαρτυριο του άλλου; Και αν δεν υπαχει ζωη γιατι να μην θεωρησουμε τον ναζι τον έξυπνο της παρεας που τσεπωσε το παραδακι του ηλίθιου του εβραίου;
(Αυτό πιστευετε και για αυτό σας βγαζουν οι... κακοήθεις το όνομα ότι γουσταρετε Νεα Ταξη, που τρεφεται από τον κανιβαλισμο των αδυνατων, αφου φαγωμεν, πίωμεν αύριο γαρ αποθνησκωμεν).

Τέλος, υπαρχει κατι σαν το American Dream που ισχυριζεται οτι οι ανθρωποι στην γη θα ζουνε με βαση ενα συγκεκριμενο μοντελο μακαριοτητας; Και αφου ο Θεος ειναι ανυπαρκτος συνεπως η αδικία ειναι ανθρωπινο "κατόρθωμα". Σωστά;

Η μηπως υποσυνειδητα βολευει να υπαρχει καποιος Θεός για να μπορουμε να του φορτωνουμε την δικη μας κακοδαιμονια και αδικία απαλλασσοντες εαυτους από τις ευθύνες μας; Και τελικα διαφοροι τύποι με εμμονη στην αθεία βιώνουν την προσωπική τους Οδύσσεια περιφεροντας εαυτούς γυρω γυρω από την Ιθάκη σε μια μοιρα που τους εχει καταδικάσει το υποσυνειδητό τους (για να τα πω και λίγο Φροϋδικά).

Theoprovlitos είπε...

"Τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε ποιοι βοήθησαν να ετοιμαστεί η Αθήνα των Ολυμπιακών, ποιους καταπλάκωσαν τα χώματα κι οι πέτρες απ’ το Μετρό μας, τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε ποιοι έχτισαν τις οικοδομές μας με τρία ένσημα το μήνα"

Ποιοι θα μας μαζευουν και τα σκουπίδια σε λίγο με 350 ευρω - συμπληρώνω εγω...

Μπραβο στο Μαινα!

Με υπονοούμενα φωτογραφίζει το Μπόμπολα ενω άλλοι σιωπούν! Η τέως Εθνικη Οδός Αθηνων-Θεσσαλονικης δεν εχει ουτε εναν Ελληνα εργαζομενο πλην των διοδιων. Αυτο ειναι diversity.

Ο Μάινας ναι, είναι χριστιανός! Να τρωει την ιπτάμενη ροχάλα του μεθυσμένου Πολωνου στο σουβλατζιδικο (πριν βαλει λουκετο λογω μεθης) στον αριστερό ωμο την ώρα που τρώει και να στρεφει και τον δεξιον. Να του ουρουν την εξώπορτα και να μην διαμαρτυρεται. Να του χεζει η Αφρικανη το πεζοδρομιο και να αναγνωριζει την αξια της πολυπολιτισμικοτητας. Να του κανουν κάθε βραδυ κατά το Ραμαζανι πάνω από το υπνοδωμάτιο του 20 Αφγανοι μετανοιες μεσα στην άγρια νυχτα και να ξυπναει από το ποδοβολητό και αυτος να διαβαζει βιους Αγιων αναγνωριζοντας την πνευματική αξια της αγρυπνίας. Να κοιμουνται οικογενειες Ελληνων σε λεβητοστασια πολυκατοικιων ή στα gazebo της Ποσειδωνος αλλα εκεινος να εχει στραμενο το βλέμμα προς τους 300.000 απεργους πεινας εξ αλλοδαπής των οποίων το μονο κακό ειναι οτι απεχθανονται την Γλυφαδα και την Εκάλη.

Με τετοιες δηλωσεις δεν του αξιζει να ενταχθει μονιμα στο τηλεοπτικο team του mega; Ή να του παραχωρηθεί καποιος καλλιτεχνικός χωρος από τον Δήμο τιμης ένεκεν; Ο κόσμος χρειάζεται πρότυπα...

ΥΓ1. Ευτυχως παντως που την έπεσαν οι μεταναστες στον ίδιο. Αν την είχαν πεσει 2-3 φορες στα παιδια του την ωρα που γυρνουσαν από το σχολείο ή το φροντιστηριο- σαν σε κατι κουμπαρων μου - θα αναγκαζοταν να τα πηγαινοφερνει ο ίδιος σαν escort, με κίνδυνο να χαρακτηρισθει ξενοφοβικός.

ΥΓ2. Μπραβο στον Αβραντινη! Επι τελους οι παροδοι της Αθηνάς που δεν τολμουσες να περάσεις καθαρισαν. Η περιοχη επι τέλους ανέπνευσε. Όχι σαν τον Κακλαμανη που επί ημερών του λειτουργουσε ανενόχλητη μεχρι και prezonerie στην οδο Σαρρη και Αριστοφάνους δίπλα στην Πυροσβεστική.

Για την άλλη πρεζονερί των Σομαλών, σε πάροδο Πειραιώς, ένα όροφο πάνω από κάποια γραφεία της ΔΕΗ θα μαθω από τον τσιλιαδορο τους ο οποίος -νάναι καλά ο άνθρωπος - κατευθυνει ευγενικά τους συνδιαλασομενους της ΔΕΗ γιατι οι ηλίθιοι κατεβάινουν σε λάθος όροφο με κινδυνο να μαστουρωσουν και να γινει κανενα ατυχημα στο κλιμακοστσιο...

Theoprovlitos είπε...

Εν γνωσει μου οτι χανω τον χρονο μου εδω μέσα.

Χαίρομαι που αναφερεσαι θετικα στον Αμβροσιο Κοζανης, τον μοναδικο μου υποστηρικτη και μεντορα σε όσα θελαμε να κανουμε καποτε. Η δήλωση του "για να ενσωματωθουν οι αλλοδαποι ο καθε Ελληνας να παντρευτει απο εναν αλλοδαπό" προκαλεσε την απομακρυνση του. Κατ αλλους επειδη τον υποχρεωσε σε παραιτηση ο Χριστοδουλος, κατ άλλους ο Χριστοδουλος τον ανακαλεσε εις την ταξιν για να τον προστατευσει από εκεινους που ειχαν εξεγερθει εναντιον του.

Βεβαια για μερικους ελληνοφωνους εδω μεσα μαλλον ο αλλοδαπος θα τους αφομοιωνε αφου δεν διαθετουν ουτε ιχνος ελληνοπρεπειας να μοιρασθουν. Σε κανενα επίπεδο πλην μιας καλης γνωσσης της ελληνικης γλωσσας η οποία χρησιμοποιείται όμως για την αποτυπωση ανοησιών και δαιμονωδους δογματισμου εκ του περισσευματος της καρδιας.

Απο την αλλη η μονοπλευρη πληροφορηση δεν σας αφηνει να δειτε οτι ο Χριστοδουλος και παρεστη και βοηθησε οικονομικα πολυπολιτισμικες κατασκηνωσεις στις οποίες συμετειχαν και χριστιανοι από το Ιραν (διωκτες των οποιων ερχονται στην Ελλαδα ως "αναξιοπαθεις") και Παλαιστινιοι και Πομακοι Μουσουλμανοι και παγανιστες Καλας.

Και επειδη αναφερεσαι ανοητως σε θρησκευτικα και εθνικα συμβολα ως η ενσαρκωση της φιλοσφιας των mcDonalds πολυπολιτισμος και ανεξηθρησκεια ΔΕΝ ειναι να μην υπαρχουν θρησκευτικα ή εθνικα συμβολα. Τουναντιον μπορεις να δωσεις σε μια βαθυτερου χριστιανικου προσανατολισμου κατασκηνωση 250 παιδιων την ευκαιρια στα Σλαβομακεδονακια να εχουν την σημαια και τον υμνο τους, να εκπαιδευσεις τα 230 παιδια οτι τα 20 μουσουλμανακια της παρεας εχουν ειδικη διατροφη χωρις διδασκαλιστικο τροπο αλα Ρεπούση, να βαλεις στον ιδιο χωρο τα Σλαβομαλεδονακια και τα Σερβακια με τους Αλβανους διδασκοντας εμπρακτως την συνυπαρξη αφηνωντας την δικη τους κοινοτητα να επαναφερει σε ταξη με την πειθω οποαδηποτε παρεκτροπη και πολλα άλλα. Και ολα αυτα με τις ευλογιες και του Χριστοδουλου και του τοπικου δεσποτη.

Εσας εδω μεσα, δεν σας ενοχλει η υποτιθεμενη εξ ορισμου μη αποδοχη της διαφορετικοτητας της εκκλησιας τα μελη της οποιας το καθενα εχει και την δικη του αντιληψη την οποια κουβαλαει μαζι του. Στην ουσια σας ΕΝΟΧΛΕΙ η υπαρξη της διαοφερτικοτητας για αυτο και μαχεστε λυσσαλεα κατα της υπαρξης των εθνων ως φορεων πολιιτισμου (εξαιρουμενου του Αφγανισταν). Η κοσμοθεωρια σας ειναι αυτη της ΙΣΟΠΕΔΩΣΗΣ και της ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ. Γι αυτο παιρνετε και το μερος των Βαβαυρων ιμπεριαλιστων.

Και η ιδεολογικη αυτη συγχυση που προερχεται απο εναν τυφλο δογματισμό (ο οποίος ειναι και εμπορευσιμος) σας κανει να πεφτεται και σε αντιφασεις: Την μια κατηγορειτε την εκκλησια ως ελληνοκεντρικη που καπελωνει και την αλλη στιγμη την κατηγορειτε οτι εχει εθνικες εκκλησιες. Δηλαδη ποιο μοντελακι θα σας αρεσε να μεσολαβησω κι εγω στον Πατριαρχη.

Τον δε πατερα Αντωνιο καλυτερα εσυ ο στειρος να μην τον πιανεις στον οχετο σου. Επειδη εχω και εκει ατομα που εργαζονται ως ΜΗ θρησκευομενοι και μαθαινω τι γινεται δεν γινεται μηχανη προπαγανδας. Ο πατηρ Αντωνιος ειναι παπας και ως παπας κανει αυτο που κανει όσο και αν σας ενοχλει αυτο το μοντελακι. Αν καποιος αποφασισει να ακολουθησει το δικο του ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ οσο και αν αυτο σας δαιμονιζει δικαιωμα του.. Εκτος αν εισηγειστε να γινεται στα παιδια λοβοτομη ωστε να μην μπορουν να διακρινουν την αγαπη από το μισος που σαεστατα εκπροσωπειτε εσεις.

Τελος δε για τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποιο "εβριζα" και "βριζω" επανειλημενα από το blog μου, ενα θα πω. Οτι το blog το ξεκινησα υστερα από ενα επίσης επώνυμο "υβριστικο" email για τις θεσεις τους και μου απαντησαν -οχι βεβαια επι των θεσεων - αλλα οτι εχω δυνατη πέννα και γιατι δεν ξεκιναω ενα blog. Αν μη τι αλλο ειδα καποια αποδοχη της διαφορετικοτητας στην πραξη εν αντιθεσει με εσας που λειτουργειτε με ατζεντα και σε διατεταγμενη υπηρεσία. Και χωρις την απαραιτητη πόρωση κατι τετοιο δεν μπορει να γινει. Και εχετε καταντησει γκρουπουσκουλο.
Θα μου πεις αν βγαζεις χρηματα από κατι, γιατί οχι. Χεστηκε ο Καμπουρακης αν τον βριζουν όλοι από την στιγμη που κονομαει τον μισθουλακο του...

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε Αθεε συνταξιουχε

Δυστυχως Ιμαμης δεν μπορει να κανει "Λειτουργια" στην Αθηνα διοτι την αλλη στιγμη θα ευρίσκετο δολοφονημένος από τους οπαδους του ως εξωμότης. Ως γνωστον το Ισλαμ που όλοι θαυμαζετε δειχνει θανατηφορα ανοχη και μηδενικη ανεξιθρησκεια. Δια τουτο και καλον ειναι να περιοριζεται στις χωρες και στις κλίνες όπου θεωρείται αρεστον.

Αν εννοείτε αν μπορουν να εξασκησουν τα λατρευτικά τους καθήκοντα βεβαιως και μπορουν, σε δεκαδες άτυπα τζαμια ανά την Ελλαδα και μαλιστα ανενοχλητοι. Παρεστην δε και σε μειζονα θρησκευτική τους τελετη στο Ολυμιακο σταδιο μιαν πρωία όπου καποιοι περιεργοι και μηχανικά επαναλαμβανόμενοι αλλαλαγμοι από μεγαφώνων αφυπνησαν την Φιλοθέη, το Ηρακλειο, την Νεα Ιωνια, το Μαρουσι και το Χαλανδρι. Και θαυμασα αυτην την ομορφια της πανσπερμιας του ανδρικου πληθυσμού να δοξαζει το θειον σε κατασταση τρανς ενω οι διάφορες μπουργκοφορες και μαντηλοφόρες με τα παιδάκια τους εθαύμαζαν χαμαί τους καλους τους παραπλευρως.

Αν εννοείτε την μη υπαρξη τζαμιου για τους τουριστες και τους διερχομενους υπαρχει απο οσο γνωριζω στην οροφη του ξενοδοχειου Καραβελ εδω και χρόνια. Οι Ελληνες υπήκοοι Πομακοι εχουν λατρευτικο χωρο στην οδο Πατησιων. Τωρα όποιος θεωρει οτι στερειται πιο γκλαμορους λατρευτικου χώρου με ψυξη-θερμανση κλπ μπορει να διοργανωση ενα ρεφενα ωστε να αγορασει οικοπεδο και να κτισει με τα ΔΙΚΑ του λεφτα τζαμι - όπως ακριβως γινεται και για τις εκκλησιες πολλες εκ των οποίων παραμενουν γιαπιά ακόμα και για δεκαετίες παρ' όλο τον... πακτωλο χρηματων που υπαρχουν στα εκκλησιαστικα θησαυροφυλακεια.

Επί του θεματος της Λιβυης, ε, κανανε και αυτοι οι αχρηστοι ιερείς και ενα ψυχικό οταν επισκεπτονταν, εμφυχωναν και λειτουργουσαν τακτικά υπό επτιτηρηση τις Ορθοδοξες Βουλγαρες νοσοκομες που αντιμετωπιζαν θανατική ποινη. Πιθανον να εγινε αυτο και ως τηλεσυνδιασκεψη. Δεν προσδιοριζουν οι πηγες μου.

http://www.state.gov/g/drl/rls/irf/2005/51605.htm

http://www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/anti-semitism/rellibya04.html

(πληρης ταυτιση)

Δεν ξερω βεβαια ποια η σχεση του Ορθοδοξου κληρου αυτη τη στιγμη με καποιους γνωστους μου που εχουν αποκλεισθει εκει ή ποια ήταν όταν καποιοι αλλοι Ελληνες εργαζονταν εκει την δεκαετία του 80. Ρωτηστε κι εσεις τις πηγες σας που γνωριζουν μεχρι και τι χρωμα σωβρακο φορουσε ο Χριστοδουλος από ΑΓΝΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ. Και όποιος ενδιαφερεται βρισκει και τους τρόπους

Theoprovlitos είπε...

@ Ροιδη

Να ρωτησω κατι κι εγω ο αμαθης;

Υπαρχει περιπτωση σαν ενδεχομενο την περιοδο που ενα παιδι ή ενας εφηβος αναπτυσσει και ανακαλυπτει την σεξουαλικοτητα του καποιοι κυριοι να του κεντρισουν το ενδιαφερον με τον παραδειγματισμό και με βομβαρδισμό ομοφυλοφιλικών προτυπων για να πειραματιστει με την ομοφυλοφιλία είτε με μεγαλυτερους κυριους (όπως γινεται κατα κορον σε ολες τις ομοφυλοφιλικες πορνοιστοσελιδες που εχουν προτιμηση σε νεαρες ηλικίες) είτε μεταξύ τους ιδιαιτερα αν του περασουν στο μυαλουδακι οτι ειναι μια ισοτιμη, ισοκυρη και φυσιολογικη επιλογη και ας ειναι βιολογικα στείρα;

Υπαρχει περιπτωση ας πουμε ο κος με τις καραμελιστες που συχναζε εξω από γυμνασια και λυκεια παλιοτερα σημερα αντι για καραμελιστες να δημοσιευει πορνογραφικο υλικό ή υλικο που καταξιωνει την ομοφυλοφιλία περιμένοντας ποτε τα παιδακι ααυτα θα αποφοιτησουν ωστε να ειναι 18+.

Τα σεξουαλικα προτυπα διαμορφωνονται πριν τα 18 ή μετα;

Όσο για την φυση, και τα παιδια με συνδρομο down και με αυτισμό απαντωνται στη φυση αλλα φυσιολογικά δεν τα λες νομιζω, ασχετως αν χρειαζονται την αποδοχη μας και την αγαπη μας.

Στο βασιλειο των ζωων σωστα λες οτι απαντωνται και εναλλακτικα φαινομενα στην ερωτικη ζωη. Υπαρχει και η θηλυκια αραχνη που μετα το σεξ θανατωνει την αρσενικη, υπάρχουν και τα σκυλάκια που όταν είναι χαρμανιασμενα βλεπουν και το ποδι σου ή τον 4χρονο γιο σου σαν αντικειμενο του ποθου μια χαρά...

Οι καψες να φευγουν και ολα μπορουν να θεωρηθουν φυσιολογικα...

Theoprovlitos είπε...

@ Ροιδη

Γιαννη,

Υπαρχει μια ουσιαστικη διαφορα που ηθελημενα ή αθελα παραβλεπεις. Η διαφορα μεταξυ του αγνωστικιστη που δεν πιστευει και άθεου.

Αγνωστικισμός σημαινει δεν πιστευω, δεν ξερω, δεν απαντω. Δεν με ενδιαφερει στην τελικη. Διατηρει δε το δικαιωμα να θεωρει και ανοησιες αυτα που πιστευουν οι άλλοι χωρις να προτιενει κατι είτε από σεμνότητα είτε από Σωκρατικη σοφία.

Η αθεία όμως ειναι ΠΙΣΤΗ εξ ισου τυφλη σαν τις αλλες, διοτι στηριζεται σε αξιώματα και ιδεοληψίες, σε θεωριες και εικασιες αναποδεικτες και σε τεραστια λογικα χασματα και κενα που ηθελημενα παραβλεπει. Δηλαδη μπορω να παραθεσω εκατονταδες δυσκολα ερωτηματα στα οποία η αθεία είτε δεν μπορει να απαντησει είτε δινει εξηγησεις πιο γελοιες από αυτες που θα εδινε για την πιστη η κα Λουκα. Οσο και να γραφουν διαφοροι εξυπνακηδε βιβλια.

Παμπολλες φορες η αθεία υποσυνειδητα βολευει γιατι υπαρχει ενας εσωτερικος συνειδησιακος έλεγχος (ο οποίος ΔΕΝ εξηγειται με την αθεία) και ο οποίος πρεπει να φιμωθεί. Και δεν εννοω συνειδητα.

Αν δε η ζωη καποιου με βαση της επαγγελματικες του ή αλλες επιλογες τον καθιστα δεσμιο σε αυτες η αθεία βολευει για να ξεπεραστει αυτη η εσωτερικη υπαρξιακη διαπαλη διαφορετικα ο αλλος θα βρεθει ενωπιος ενωπίω και θα πρεπει σε μια μειζονα υπαρξιακη κριση να δωσει μια και να γκρεμισει τον κοσμο του με τα χερια του.

Και για να το κανει αυτό, σαν αμυνα μιας καταπιεσμενης συνειδησης χρειαζεται ερείσματα για να πεισει τον εαυτό του ότι η πίστη εν γενει είναι μια αθλιοτης. Και τα ερεισματα αυτα είτε του τα δινουν τα καμωματα των εκπροσωπων της θρησκειας (με επιλεκτικη παντως επικεντρωση στα κακεκτυπα και παραβλεποντας τα προτυπα) είτε τα δημιουργει μονος του διαμονοποιωντας και δινοντας την αρνητικη ερμηνεια στα παντα.

Μακαρι παντως η πολεμικη σας να στηριζεται σε αυτό. Γιατι πολυ φοβαμαι πως τόσο για σενα όσο και για τον ετερο ταυρο σε υαλοπωλείο (ιδιως γι αυτον) δεν ειναι θεμα υπαρξιακης αναζητησης που απλα κατεληξε στην αθεία αλλα θεμα δεσμευσεων και υποχρεωσεων όπου η αθεία ειναι ταυτοχρονα και αλλοθι και αυτοάμυνα.

Ουτως η αλλως διακρινω μια νευρωση σε πολλους θρησκευομενους οι οποίοι υιοθετουν ενα στερεοτυπο μοντελο θρησκου το οποίο υπαρχει μονο στην γκλαβα τους ή στην κουρουπα καποιου πνευματικου και που ειναι στην πραξη αλλ' αντ' αλλων σε σχεση με αυτό που ήθελε να πει ο Ποιητης. Και οταν τα ατομα αυτα ερθουν σε συγκρουση με τον εαυτό τους διοτι δεν μπορουν να συμφιλιωθουν με την αδυναμη και αρρωστη φυση τους τρελαινονται.

Ομοιως και υμεις το ιδιο εργο βλεπετε απο την πίσω πλευρα της οθονης. Κανετε τα παντα για να πεισετε διανοητικά, εγκεφαλικά εαυτους και αλληλους οτι τα πραγματα στην ζωη ειναι ΕΤΣΙ λες και το μυστηριο της ζωης αναλυεται με εγχειριδιο. Και επειδη η ψυχη και η καρδια αντιλαμβανονται οτι το μυαλο οταν χειραγωγειται και επιστρατευεται προς μια κατευθυνση επαναστατουν, τοτε δεν μενει παρα να μην εχεις καμμια αλλη ασχολια παρα το ποιος παπας έκλασε που και αν ο διπλανος σου θα στρωνει το χαλι του να κανει μετανοιες στην δυση του ηλίου ακομα και αν εσενα σου φαινεται γελοιοτηττα.

ΕΚΤΟΣ αν η γραφιδα σας ειναι καθαρά... επαγγελματική και στρατευμένη στο να δυσφημιζει και να εκτελει ηθικά. Θελω να ελπίζω πως δεν ισχυει αυτό.

Ουτως ή αλλως παντως έκαστος το δρομο του. Κι αν ειναι ενας λογος που εγω προσωπικα πιστευω ειναι το αισθημα του δικαιου είτε σε αυτη τη ζωη ή στην άλλη με μοναδική ευκαιρία παραγραφής την μετάνοια.

Theoprovlitos είπε...

Νεαρχε,
εκτος από ειδικες περιπτωσεις η ομοφυλοφιλία δεν είναι παθηση.

Παθηση είναι η στητικη δυσλειτουργία για παραδειγμα ή η ψυχρότητα.

Ειναι όμως συμπτωμα ΑΛΛΩΝ παθησεων καθαρα ψυχολογικών που δημιουργουν αντιπαθεια ή αποστροφή ή και μίσος στο αντιθετο φύλλο απέχθεια στο γεννητικο οργανο του άλλου φυλλου και που σιγουρα χρειαζονται ψυχαναλυσης και θεραπείας.

Επειδη εχω ασχοληθει πολυ με το θεμα μιας και ετυχε να εχω και ομοφυλόφιλους καλους φιλους ανθρωπους που εκτιμω και μαλιστα ενα νεο παιδι το οποίο εχω σαν παιδι μου, ενεργο ομοφυλοφιλο τον οποίο καποια εκκλησιαστικα ομοφυλοφιλικα κυκλωματα της Φινλανδιας τον εκαναν σαν τα μουτρα τους μετατρεποντας τον σε gay σουφραζετα για να βγαινει αυτος στις παραελασεις ωστε να μπορουν αν κρυβονται οι ίδιοι, οι ανθρωποι αυτοί αν δεν διολισθησουν σε συνειδησιακοι πορωση μπορουν να ομολογησουν το δραμα που βιωνουν.

Το υποβαθρο; Τραγικα παιδικα ή εφηβικα χρόνια, ανικανες μητερες, ανυπαρκτοι πατερες, τραυματικες εμπειρίες, μυηση στην ομοφυλοφιλία από μεγαλύτερους. Άλλα οχι μονο αυτό.
Σημερα, την εποχη της εγωπάθειας και του εγωκεντρισμου ο αλλος δεν κανει καμμια προσπαθεια να συναντησει τον αντιθετο. Δηλαδη η ομοφυλοφιλία ειναι ενα ειδος υποσυνείδητου ρατσισμου προς το αντιθετο φυλο.

Αλλος γινεται παλι ομοφυλοφιλος από αανασφαλεια επειδη δεν χωραέι στο μοντελο της αντρακαλα ή της κουκλαρας που επιβαλει η κοινωνια ως μοντελο σε ενα κοσμο που έχει αποθεωσει την φυσικη ομορφια.

Αλλος παλι εχει τοση λατρεια στον εαυτό του που ερωτεύεται το ειδωλό του στο πρόσωπο του άλλου. Κανει ερωτα στον εαυτό του στο σωμα καποιου άλλου. Γι αυτό και είναι γεματα τα γυμναστηρια με ωραιποαθεις αδελφες.

Εν πασει περιπτωσει ο καθενας ζει όπως θελει ή όπως ΜΠΟΡΕΙ με τα τραυματα του ή τα πάθη του. Αλλα δεν μπορω να δεχθω ότι μια κατασταση που αν μη τι αλλο ειναι βιολογικα στείρα και υποδηλώνει άλλα παθη ή τραυματα που εχουν την ομοφυλοφιλία ως σύμπτωμα τι ειναι δυνατον ποτε να αποτελέσουν φυσιολογικη κατασταση και ακομα χειροτερα ΑΝΘΡΩΠΟΜΟΝΤΕΛΟ όπως μας βομβαρδιζουν απο παντου.

Καταλαβαινω το δραμα του άλλου που επειδη τον παρατησε η γυναικα του το ριχνει στο φαί και γυνεται 150 κιλά αλλα δεν μπορω να δεχθω και την παχυσαρκία ως φυσιολογικη κατασταση, ακομα και αν απανταται στη φύση...

Theoprovlitos είπε...

Untandag

Εμαθα λοιπον από σενα οτι η στειρότητα ειναι μια φυσιολογικη κατασταση. Επομενως να μαζεψουμε υπογραφες για να σταματησουν τυχον επιδοτησεις ασφαλιστικων ταμειων για τη θεραπεια της στειροτητας να μη πετουν και οι ασφαλισμενοι τα χρηματα τους. Φανταζομαι οτι με το ιδιο πνευμα θα συμφωνεις και με την επιβεβλημενη τεκνογονια ενος μονο παιδιου (πολιτικη στειρωση) που εχει επιβαλει το δημοκρατικο καθεστως της. Κινας

Τωρα βεβαια δεν διευκρινιζεις αν η στειροτητα εφ οσον απανταται στην φυση όπως και η ομοφυλοφιλία ειναι επίσης φυσιολογικη.

Η προδιαθεση η οποια ειναι σαφεστατα και κατα κυριο λογο επικτητη και εχει να κανει με βιωματα από την νηπιακη κι ολας ηλικια δεν ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΕΙ την μαζικη πληση εγκεφαλου εκεινων των κυρίων που απευθυνονται σε αγορακια τα οποια αργα ή γηργορα θα ενηλικιωθουν.

Όπως για παραδειγμα η εταιρια τσιγαρων την οποια διαφημιζα καποτε μας εδωσε brief οτι η καμπανια της απευθυνεται σε ηλικιες 13-20 και ας ηταν αυτο παρανομο και ανηθικο. Όπως επισης και οι καμπανιες κινητης τηλεφωνιας απυεθυνονται κατα κυριο λογο στα 14χρονα+.

Υποθετω βεβαια οτι θα ησουν υπερ της παιδεραστικης κοινωνιας των ΔΟΥΝΕΊΚΩΝ όπου το 1980 οι μεγαλυτεροι μυηούσαν στην ομοφυλοφιλία τα νεώτερα αγορια ΧΩΡΙΣ να τα βιαζουν εκτος αν πιστευεις οτι η σεξουαλικοτητα δεν διαμορφωνεται πριν τα 18. Εγω παντως μετα το σκανδαλο τις θαυμαμαι τις δυστυχες μανναδες να τραβολογανε τα παιδια τους σε ψυχολογους.

Φαινεται οτι εισαι υπερμαχος της μετατροπης μιας ολοκληρης κοινωνιας σε Δουνέικα όπου οι εχοντες την ιδιαιτεροτητα αυτη είτε τους προέκυψε είτε την απεκτησαν, να μπορουν να την προαγουν και να την ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ως φυσιολογική ευνουχίζοντας ψυχολογικα τα θυματα τους όπως και η ιστορια του Αισωπου με την κολοβη αλεπού.

Διοτι και ΕΝΑ (1) παιδί να απορπροσανατολισθει σεξουαλικα είτε από μιμητισμό είτε επειδή παρασύρθηκε είτε επέιδη επιρρεάστικε είτε από πειραματσιμο οι κυριοι αυτοι θελουν ΚΡΕΜΑΛΑ. Οι συγκεκριμενοι κυριοι - προαγωγοι της ομοφυλοφιλίας από τηλεοράσεως και οχι οι ομοφυλοφιλοι γενικως που διαγουν τον βιο τους σεμνα και ταπεινα.

Οσον αφορα την αναφορα μου στα παιδια με συνδορμο down, νομιχω ο ελαχιστα αντικειμενικος και νοήμων αναγνωστης ειναι σε θεση να καταλαβει οτι απαντας με την μεθοδολογια της ΑΙΡΕΣΗΣ απαντωντας αλλα αντι αλλων - αναλογα βεβαια με τα συμφεροντα σου. Αποκοπτεις από μια προταση αυτο που χρειαζεσαι για να επιχειρηματολογησεις μετα αφαιροντας αυτα που δεν σε συμφερουν. Οτι δηλαδη τα παιδια αυτα χρειαζονται την αγαπη και τον σεβασμο μας.

Εκτος βεβαια αν εκτος από την στειροτητα θεωρεις ως φυσιολογικη κατασταση και το συνδρομο down και τον αυτισμό οπότε να ξαναμεζεψουμε υπογραφες για να κλεισουν τα ειδικα σχολεία και να πηγαινουν τα παιδια αυτα μαζι με τα υπολοιπα αφου τα θεωρεις απολυτως φυσιολογικα και χωρις ιδιατερες αναγκες.
Παντως έλα καημενε και καμμια φορα στην Αγια Βαρβαρα Πατησιων να δεις ενα νεωκορο με συνδρομο down που βοηθαει στο ιερό από τα χρηματα των προβατων. Γιατι στους δικους σου επαγγελματικους χωρους από ότι καταλαβαινω ατομα με down δεν προκειται να συνατησεις. Μόνο χαρωπες υπαρξεις.

ΥΓ για τις προρνοσελιδες κανε κατι και μονος σου. Τοσες ωρες εχεις σπαταλησει εκει. Απορω πως σου διέλαθαν τα adult boys. ΒΡΙΘΕΙ το διαδικτυο από παιδοφιλικο υλικό. Και ενα περίεργο πραγμα... Οι περισσότεροι παιδόφιλοι εχουν αδυναμία στα αγοράκια... Να οφειλεται αραγε σε καποιο ΓΟΝΙΔΙΟ;

Theoprovlitos είπε...

@Undantag

Δεν ανταπανω σε γαυγισματα αντι τοποθετησεων. Μαθε πρωτα τι ηταν τα Δουνεϊκα και μετα τα ξαναλεμε.

Αλλα οτι θα ησουν και φιλικά προσκέιμεος προς τους κυρίους με τις καραμελίτσες δεν το περιμενα. Φαινεται πως και οι καταδικοι εχουν περισσοτερη ηθική ξκαι κατι τετοιοι τυποι εδεν μπορουν να σταθουν ουτε στη φυλακη. Μονο στα ΜΜΕ...

Εγω απλα λειτουργω σαν ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ όσων ΕΣΥ λες. Οποτε μπορεις να θυμωνεις με τον ευατό σου.

@11888

Το National Georgeaphic από τοτε που περασε σε συγκεκριμενο λομπυ δεν αποτελει μαρτυρια. Οπως δεν αποτελουν μαρτυρια και οι "επιστημονικες" μελετες που αλλαζουν καθε τρια χρονια και φαρμακα επικινδυνα αποδεικνυονται ακινδυνα.

Ή μελετες που "αποδεικνυουν" οτι τα μεταλλαγμενα τροφιμα ειναι ακινδυνα ( και περιεργως πως η Γερμανιδα επιτροπος που εβγαλε την εμταλλαγμενη πατατα ακινδυνη προσεληφθη ετα απο εταιρία παραγωγης μεταλλαγμενων σπόρων αφου ολοκληρωσε το... επιστημονικο της εργο.)

Λοιπον η επιστημονες μπορουν να στρατευτουν να αποδειξουν οτι θελεις αναλογα με ΠΟΙΟΣ τους πληρωνει. Δεν ξερω αν με εννοεις. Θα σου βγαλω κι εγω ενα βιντεακι που θα λεει οτι οι μαυροι ειναι ζωα αν πλρωθω και με μια καλη εταιρια παραγωγης.

Δεν ξερω αν αντιλαμβανεσαι την ειρωνια γιατι ειτε λογω πορωσης ειτε λογω περιορισμενης αντιληψης πολλοι δεν αντιλαμβανονται τι λεω. Εν πασει περιπτωσει η επιστημη ειναι ΔΟΥΛΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Με πρωτο διδαξαντα τον Χιτλερ.

Τωρα από ντοκυμαντερ της ευρεσης του ταφου του Χριστου, του ¨θαμενου" ευαγγελιου του Ιουδα (για τα 30 αργυρια δεν λεει που επενδυθηκαν) για τις σχεσεις της Μαγδαληνης και αλλα φαιδρα εχουμε μπουχτισει από τον μεγαλοεπιχειρηματια αντιχρηστο ιδιοκτητη του National Geographic.

Εξ αλλου η ΨΥΧΟλογια δεν καταπιανετααι με το ποδι ή το χερι ή κατι συγκεκριμενο για να ειναι και η ερμηνεια της σταθρη. Αλλαζει συμφωνα με μοδα, θεωριες και συμφεροντα. Αναλογως τους ΧΡΗΑΜΤΟΔΟΤΕΣ. Ψυολογος μου ελεγε οτι καταρηγθηκε προσφατα ο ορος "υστερικη κριση" και βαπτισανε τον Μανωλιό αλλιως. Λοπον το τι ενα "επιστημονικο" γκρουπουσκουλο - 29 κατασκευαστες πλυντηριων λεει εγω το ακουω βερεσε διοτι αν οι ψυχολογοι τωρα εχουν δικιο τοτε αυτο τους κανει υπο αναιρεση ανα ΠΑΣΑ στιγμη και αυτα που μας λενε σημερα αυριο μπορει να αποδειχθουν μπουρδες οποτε απλα κανουν πειραματα στην κεφαλα του κασίδη που τους εμπιστευεεται την ψυχικη του υγεια.

Εξακολουθεις ομως να σιωπας. ΕΠΙΚΤΗΤΗ ομοφυλοφιλικη δραστηριοτητα η οποια προηρθε

α. Από ελλειψη ανδρικου προτυπου στο σπιτι
β. Από αντιπαθεια στο γυναικειο προτυπο
γ. Από αποπλανηση
δ. Απο βιασμό
ε. Από μιμητισμό
στ. Από τραυματικη ερωτικη σχεση
ζ. Από ανασφαλεια
η. Απο μαρκοχρονια η καταναγκαστικη στερηση

υπαρχει η δεν υπαρχει. ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Συμβουλεψου κανενα ψυχολογο και μετα τα ξαναλεμε.

Μια γνωση μου παντως και μαλιστα συνδικαλισμενη εγινε λεσβια υστερα από βιασμό σε συνδυασμο με την τραυματικη ανακαλυψη οτι ηταν υοθετημενη και η μαννα της την ειχε εγκαταληψει. Οχι λογω... DNA και κουραφεξαλα.

Αλλα και στο DNA να οφειλεται και ολες οι συγγενεις ασθενεις στο DNA οφέιλονται. Δεν παυουν ομως να ειναι ασθενειες. Ειτε λεγεται καταθλιψη ειτε σχιζοφρενεια. Παντως ασθενειες τις λες ακομα και αν οφειλονται σε βιοχημεια.

Συνεπως ο χαρακτηρισμος μιας συμπεριφορας ως φυσιολογικης ή απόκλισης από το φυσιολογικο ειναι θεμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Η ανατομια άλλα λεει. Και εαν η ανατομια λεει άλλα και η πολιτικη άλλα τοτε εχουμε να κανουμε ειτε με λαθος της φυσης είτε με λαθος πολιτικη.

Και μη φτασουμε στο σημειο να τα φορτωνουμε ολα στο DNA και να βγαλουμε λαδι και τους παιδεραστες και τους βιαστες.

Διοτι και ο βιασμος απανταται στην φυση. Σωστά;

Theoprovlitos είπε...

@Δημοσιογραφο Σταυρο Θ.

Αν και εισθε δημοσιογραφικα ενημερος κε Σταυρο, ο Παγκοσμιως γνωστος Σοφοκλης είχε αλλη άποψη στο επισης παγκοσμιως γνωστο εργο του Αντιγονη που προασπίζεται τον σεβασμο στο νεκρο προβαλλοντας τους αγραφους θειος νομους εναντια στην Υβρι της ανθρωπινης μεγαλομανίας και αυταρχισμου.

Ενω η δικια σας αποψη το πολυ πολυ να την ενστερνιζοταν ενα μερος του ακροατηριου του Mega (ή του ΣΚΑΪ) που ευκολα θα πουλουσε και τον ταφο της μαννας του για αντιπαροχη μαιζονετα.

Σε ολους του πολιτισμενους λαους και τους πολιτισμενους ανθρωπους, ο τροπος κηδειας ειχε σχεση με το θειο, μια βαθυτερη φιλοσοφια και με το σεβασμο στο νεκρο.

Ειτε τον πεταγανε να τον φανε τα όρνια (βλεπε και την Γαλλικη ταινια ΙμαλάΙα), είτε τον καιγανε - για να ελευθερωθει το πνευμα του από εξαρτησεις κλπ. Σε ΚΑΘΕ περιπτωση ο σεβασμος στον νεκρο ειχε σχεση με την ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ και το ΘΕΙΟ.

Εν αντιθεσει με την σημερινη γιαφκα των φιλελευθεριστων και των φιλελευθεριζοντων ψευδοαρεστερών που καιει νεκρους για να θερμανει πισίνες και που δε σέβεται όχι μονο τους νεκρους αλλα μπροστα στην κονόμα ΟΥΤΕ τους ζωντανους σεβεται.

Το θεμα ειναι να μην ξεπουλησεις την ψυχη σου στο διάολο. Άπαξ και τόκανες, το αν θα καψουν το πτώμα σου θα σε πειραξει; Ασε που για μερικους ειναι προτιμότερο να τον καψουν για να μην περνάει ο κοσμος πανω από τον ταφο του να τον φτύνει.

Theoprovlitos είπε...

Αυτο δεν αναιρει ολη την υπολοιπη χλεύη προς τους νεκρους και την φυσικη διαδικασια της αποσύνθεσης ούτε το δικαιωμα καποιων θρησκειων για τους ΔΙΚΟΥΣ τους νεκρους να θεωρήσουν οτι η καυση των νεκρων παραπεμπει σε διαχειριση σκουπιδιών, σε καυση αποβλήτων και σε ναζιστικα κρεματορια της Γερμανιας. Εξ αλλου τους Εβραιους νεκρους τους έκαιγαν, όχι ζωντανους, αφού ειχαν φροντιζει προηγουμενως να τους ξεκανουν.

Βεβαιως τόσο η διαχειριση των νεκρων όσο και η διαχειριση των σκουπιδιων ειναι καποιας νεας μορφης επιχειρηματικη δραστηριότητα η οποία θα κατευθυνει το χρημα σε συγκεκριμενες τσεπες που ευκολα θα αποκαλυφθουν εκ των υστερων, και κατι μου λεει οτι θα εχουν να κανουν και με συγκεκριμενες δημοτικες αρχες και το πολιτικο τους παρασκηνιο το οποίο ειναι η αποθεωση της επιχειρηματικοτητας στην πολιτικη.

Θα ηθελα παντως να ηξερα και την αποψη επι του θεματος της Εβραικης κοινοτητας για τους ΔΙΚΟΥΣ της νεκρους γιατι αν δεν κανω λαθος και η δικη τους παραδοση ειναι κατα της καυσης και μαλιστα και κατα της εκταφης -ως ιεροσυλία.
Δωρητης Σωματος ηταν πάντως και ο Αρχιεπισκοπος Χριστόδουλος οπότε είτε θα πρεπει να γινει καποτε και μια θετικη αναφορα στην κινηση του αυτη είτε πρεπει να αναθεωρήσετε την δικη σας απόφαση για να μην σας βγει κακο όνομα.

Theoprovlitos είπε...

Αν ησουν λιγοτερο προκατειλημμενος θα ειχες αντιληφθεί ότι πανω πανω εγω ο ιδιος πρωτος εγραψα οτι ΚΑΙ η καυση εχει θρησκευτικες προεκτασεις για καποιες θρησκειες. Και συνεπως δεν ειναι το θεμα σας το πως θα χειριζεται μια κοινωνια ή μια θρησκεια τους δικους της νεκρους αλλα

Α. Αν εχει το δικαιωμα να το κανει, ή μια σταλινικη Δημοτικη Αρχη περιστοιχιζομενη από παπαγαλάκια επιτιθεται σε όποιον της χαλαει το μαγαζι

Β. Οτι οι νεκροι για όλους τους πολιτισμους ειναι κατι το ιερό πλην της σημερινης εποχης όπου οι ύαινες και τα τσακαλια δεν σεβονται ουτε νεκρους ουτε ζωντανους.

Γ. Οτι και οι νεκροι σημερα αντιμετωπίζονται εξ ορισμου ως διαχειρισιμα αντικειμενα σαν να ειναι σκουπίδα, γεγονος που ευκολα επιβεβαιωνεται απο τα γραφομενα μερικων αρθρογραφων ή σχολιαστων.

Εδω δεν τιθεται θεμα για το κατα πόσον θελει ο Ινδουιστης ή ο οποιοδηποτε να καει. Αλλα η επίθεση προς οποιονδηποτε φορέα μειώνει το υποψηφιο πελατολόγιο του επίδοξου κρεμάτορα, λόγω θρησκευτικων ή ιδεολογικων αντιλήψεων.

Καποτε ακομα και ο τεμαχισμος πτωματων (όπως του εγκληματος Φραντζη) επεφερε και ποινικη διωξη για περιύβρηση νεκρου (αν δεν απατωμαι). Σημερα οι νεκροι περιυβριζονται δημοσίως χωρίς αιδώ και ακομα χειροτερα, διαχειρίζονται.

Ο θάνατός σου το Ευ ζειν μου, για μερικους.

Theoprovlitos είπε...

"Ιερεα" Χ, παιζεις εν ου παικτοις.

Καλα, ο Λασκαρατος υπηρετει καποια γραμμη και ειναι και ασχετος με τα πνευματικα, ζωντας αναμεσα στο παρασκηνιο και την επιφανεια των πραγματων, αλλα και εσυ, ιερεας πραμα;

Γραφει ο καθενας χυδαιότητες χωρις ιχνος σεβασμου αλλα και θεωρωντας οτι ολα οσα συμβαινουν γυρω από ενα φαινομενο αποτελουν εκ προοιμίου πλεκτανη ή μαζικη παρακρουση. Επίπεδο διελεκτικης δηλαδη του επιπεδου και εποχων του "ο ηλιος γυριζει γυρω από την γη αφου δεν μπορουμε να διαπιστωσουμε ψηλαφιστά το αντιθετο".

Το οτι ο Παντελεημων έκανε αυτα που εκανε ειναι γνωστό και δεν χρειαζεται να επιχειρηματολογησουμε. Ο συνυποψηφιος του Αμβροσιος, (μετεπειτα Κοζανης πριν παραιτηθει), δεν εξελεγη παρ' όλο που ειχε και την λεκτικη τουλαχιστον στηριξη του Αρχιεπισκοπου Σεραφειμ. Η μη εκλογη του αποδώθηκε και στον κύκλο που ειχε... ιδιαιτερες προτιμησεις στα δικα του παιδια και οποίος παντου συγκροτει την δικη του μαφια σε βαρος των υπολοιπων.


Μαλιστα ο Παντελεημων πήγε να δημιουργησει και φραξια στην αδελφοτητα επιβαλλοντας ως ηγουμενη την εκλεκτη του εις βαρος της εκλεγεισας. Απαιτουσε δε σαν Νονος και χρημα από το μοναστηρι, χωρις αυτο να σημαινει οτι τα περισσοτερα μοναστηρια σημερα αντιλαμβανονται την κοινοκτημοσυνη σε πολυ... στενο κύκλο και εξω από τα τείχη τους γαία πυρί μειχθητω.

Οι μοναχες παντως εκλεισαν εδω και πολλα χρονια το παγκαρι και ΔΕΝ εισπραττουν χρηματα απο τα κερια αλλαχοθεν όπως κακοπροαίρετα γραφτηκε προ ημερων.

Γεγονος ειναι παντως οτι ο προηγουμεος πνευματικος της μονης με όλα αυτα που γινοντουσαν εγκατέλειψε την πνευματικη ευθυνη της μονης.

Theoprovlitos είπε...

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Είμαι σε θεση να γνωριζω οτι το εν λογω βιβλιο επροκειτο να μεταφρασθει στα Αγγλικα. Και μαλιστα είχε ζητηθει να γινει ενα γενναιο ξεσκαρταρισμα των "Θαυμάτων" διότι πολλά από αυτα εδιναν την εντυπωση οτι τα γραφουν άτομα που δεν εχουν και τοσο σωας τα φρενας μια και στην μονη συρρεουν άπαντες μεταξυ των οποίων και ψυχασθενεις, και αλαφροίσκιωτοι. Τα μοναστηρια τραβουν τα ατομα με διαταραγμενο ψυχισμό σαν τις μυγες. Οι άλλοι αναλογοι χωροι ειναι τα δημοσιογραφικά γραφεία και τα γραφεια των πολιτικων όπου τα κομπλεξ αποκτουν και εξουσια.

Δυστυχως κατι τετοιο δεν εγινε, η δε μονη αφ ενός δεν ηθελε να αναθεσει σε καποιον εκδοτη και επιμελητη την εκδοση του βιβλιου (για να μην εχει διαφυγοντα κερδη) αφ ετερου δεν ηθελε να πληρωσει και επαγγελματιες του χωρου ωστε να βγει ενα αξιοπρεπες βιβλίο για να μην βαλει το χερι στην τσεπη αφου ο παρασιτισμος μαζι με τον δημοσιοσχεσιτισμό ειναι και αυτος μεσα στην μοναστηριακη κουλτουρα.

Αποτελεσμα: το δωσανε σε καποιαν μεταφραστρια εθελοντρια και το βιβλιο εκδόθηκε με τον τρομερο Αγγλικο τίτλο: Visions and Miracles of Ephraim Neophanoys.

Ουτε Neophanous, ουτε Neophanes (ονομαστικη) ουτε Newly Revealed που ειναι η σωστη απόδοση της λεξης. Neophanoys!

Theoprovlitos είπε...

Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ

Απο εκει και περα μεσα σε ολο αυτο το μπαχαλο που συμβαινει και ασχετως με το τι θεωρει ο καθε αλαφροίσκιωτος θαυμα, μεσα στην κοσμοσυρροη και την βαρβαροτητα που συγκεντρωνει τα κουσουρια του λαου μας υπαρχει και ο Αγιος Εφραιμ. Προσωπικα αναφερω οτι

Α) εχω συνοδεψει Αμερικανο μη Ελληνα τεως ναρκομανη ο οποίος θεραπευτηκε από ηπατίτιδα με αρχες κυρωσης του ήπατος κατοπιν ονειρου του Αγου Εφραιμ.

Β) Εχω συναντισει εκει, μεσα στο καρακατζουλιό και την συναφεια του κοσμου τουλαχιστον 2 περιπτωσεις ανθρωπων που θεραπέυτηκαν από καρκινο και διακονουν όποτε μπορουν τη μονη.

Γ) Η εμπειρη περι τα μικροβιολογικα συζυγός μου, που ειναι και αλλοδαπή και εχει δει να φευγουν ασθενεις της από καρκινο παρακολουθωντας σταδιακα το δραμα τους με την εξελιξη της ασθενειας αναρωτιομενη ποτε θα ειναι και η τελευταια φορα που θα ξαναδει τον ταδε ασθενη, ξαναειδε ξεγραμμενη περίπτωση ετοιμοθανατης, αθεης, ενταγμενης πολιτικα στον αριστερο χωρο, που τα ειρωνευοταν ολα αυτα και δεν πατουσε ποτε σε εκκλησια να εχει θεραπευθει πληρως, να ειναι οι εξετασεις της καθαρες αφου επισκευθηκε με το ενα ποδι στον ταφο κατοπιν προτροπής τριτων τον Αγιο Εφραιμ στην Νεα Μακρη και μαλιστα κατ εξαιρεση στο υψος της κεφαλης του το τζαμι ειχε χνωτα από μεσα, όπως οταν καποιος κοιμαται.

Δ) Παλι η αλλοδαπη συζυγος μου ενω κατα το παρελθον αναρωτιομαστε για την επισφαλη υγεια και τις απειρες γκαντεμιες ενος φιλου που ασχολιοταν με πολλα και επαιζε εν ου παικτοις - σαν κι εσας - ειδε στον υπνο της τον Αγιο Εφραιμ, (τον οποιο ο ιδιος ο φιλος ευλαβονταν ενω της γυναικας μου της ηταν αδιαφορος) να της λεει "πως να μην παθει αυτα που παθαινει αφου τον προσεγκυλισαν 7 δαιμόνια." Δεν θεωρησαμε το ονειρο τιποτα σοβαρα και μαλιστα διορθωσα τα Ελληνικα της υποδεικνυοντας της την λεξη "προσέγγισαν" ή "περιτυλιξαν". Αλλα εκεινη επεμενε στο Προσεγκυλισαν. Μεχρι που ψαχνοντας σε ενα παλιο λεξικο για κατι ασχετο επεσε το ματι μου σε μια λεξη εν αχρηστία πλεον, το εγκυλίω, ως παραγωγο του οποίου αναφερόταν το προσεγκυλίω = περιτυλισσω κατι όπως μεσα σε ένα χαλί! Δηλαδη ο Αγιος Εφραιμ μιλουσε παλαιοτερη γλωσσα και ανεφερε λεξη που δεν χρησιμοποιείται σημερα και που δεν την ηξερα ακομα κι εγω που τελειωσα το Δημοτικο επί καθαρευούσης.

Τωρα αν θελετε πειτε τα όλα αυτα "Φαινομενο Poltereist" πειτε ακομα και ότι... η γυναικα μου στην προηγουμενη της ζωη ηταν καθαρευουσιανα, αλλα σταματηστε να χλευαζετε τα πιστευω του άλλου και να βγαζετε όποιον δεν πιστευει τις αποψεις σας (δηλαδη το απολυτο τιποτα) ως απατεώνες.

Theoprovlitos είπε...

Την μια εγκαλειται η εκκλησια για την μη στηριξη της σε μια επανασταση η οποία εχει εθνικο ή ακομα χειροτερα (για σας) θρησκευτικο χαρακτηρα (ορθοδοξοι εναντιον μουσουλμανων και εβραιων) εναντι του πολυπολιτισμικου χαρακτηρα της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας και την άλλη εγκαλειται ως υποθαλπτουσα τον εθνικισμο.

Χρησιμοποιουμε ως μαρτυρία την προδοσια ενος κληρικου αλλα μας διαφευγει οτι τους Τουρκαλβανους εξωμότες των οποίων οι φαρες (=οικογενειες) αλλαξοπίστησαν για να εχουν προνομια από τον κατακτητη και να μπορουν να πινουν το αιμα των χριστιανικων πληθυσμων (όπως οι Κοσσοβαροι) συντηρουμενοι από το πλιατσικο, ο προδωμενος λαος τους αποκαλει "σκυλουαρβανίτις". Μηπως ο προδοτης ιερεας ηταν απλά... αντιρατσιστης και ο προδομενος επαναστατης εθνικιστης Χρυσαυγιτης;

Γραψτε και τον ρολο που διαδραματησαν οι εβραιοι στην Επανασταση που διαπομπευσαν το πτωμα του Πατριαρχη Γρηγοριου πληρωνοντας, επειδη τον θεωρουσαν υπευθυνο για την επανασταση κατα του πολυχρονεμένου τους. Υπηρξαν ως θυτες θυματα αστικου μυθου ή ήξεραν οτι το εισθαι και το φαινεσθαι του Γρηγοριου ηταν αντιφατικά;

Ειναι διακριτο δια γυμνου οφθαλμου οτι το τελευταιο που σας ενδιαφερει ειναι η ιστορικη αληθεια και η αντικειμενικοτητα. Η ιστορια ειναι συνισταμενη διαοφρετικων αποψεων και τα πραγματα δεν ειναι ασπρα ή μαυρα. Κατηγορειτε συστηματικα την εκκλησια (και ΜΟΝΟΝ αυτη) για διαφορα παρατραγουδα και την αλλη στιγμη την εγκαλειτε ακριβως για τα αντιθετα. Δεν υπαρχει λογικη, ουτε καν ιδεολογικη πλατφορμα. Δεν σας εχει απασχολησει ουδεποτε ο σκοτεινος ρολος των Τουρκαλβανων για παραδειγμα στα Βαλκανια ή αλλων εθνοτητων. Ομαδοποιειτε αυθαιρετα όποιον θελετε κατα το δοκουν για να επιτυχετε την παραχαραξη της ιστοριας ενω ειναι προφανες και από τα γραφομενα σσας οτι σε μεγαλες ομαδες υπαρχουν και ανθρωποι και απόψεις οι οποίες μπορυν να ειναι και εκ διαμετρου αντιθετες. Και μαλιστα χωρις αυτό να σημαινει κακες προθεσεις.

Παραδειγμα; Αν ο Μητροπολιτης Τριπολεως καρφωνε στους Τουρκους μια επερχομενη σφαγη με σκοπό την καταληψη της πόλης από τους επαναστατες εσεις ποιου το μερος θα παιρνατε; Του Κολοκοτρωνη ως επαναστατη κατα της κεντρικης εξουσιας και καταπιεσης του Σουλτανου ή υπερ του Δεσποτη που κατεδωσε προκειμενου να αποφευχθει μια σφαγη και να περασει η εξουσια στους κλεφτες; Οτι και να απαντησετε θα σας εκθεσει γιατι ερχεται σε πληρη αντιφαση με ολα αυτα που ΕΣΕΙΣ αραδιαζετε τοσον καιρό και τα οποια διαβαζω στωϊκα.

Αναφερεσθε στους Αλβανους με βαση την εθνικη τους καταγωγη ενω υποτιθεται οτι εισθε αντιεθνικιστες. Τουναντιον την ταυτιση χριστιανων ελληνων και Αρβανιτων εναντιον των Τουρκαλβανων οι οποίοι οικειοθελως ταυτιζονται με τους Τουρκους την παραβλεπετε.

Αποφασιστε ποια ειναι η ιδεολογια σας - αν εχετε - για να τοποθετηθουμε. Η υποτιθεμενη επιστημονικοτητα η οποια επιστρατευεται για να υπηρετησει (τι άραγε) καθε αλλο παρα επιστημονικοτητα ειναι. Στην καλυτερη περιπτωση ειναι ιδεολογικη συγχυση αφου άλλοτε σας εξυπηρετει ο εθνικισμος (των άλλων) άλλοτε ο πολυπολιτισμος (και παλι παντα των αλλων) άλλοτε ο εθνοφυλετισμος (μονο των εβραιων). Για την χειροτερη ο καθενας μπορει να φανταζεται οτι θελει.

Το μονο σταθερο ειναι το μισος σας για την Ορθοδοξη εκκλησια και για τον λαο του οποίου την γλωσσα ομιλειτε - προφανως ως ξενη. Αμα σου μπει ο Ιος του ανθελληνισμου δυσκολα βγαινει.

Η ιστορια όντως δεν μπορει να γραφεται με ωραιοποιήσεις αλλα - ακομα χειροτερα - ούτε με εμπάθεια.

ΥΓ. Για τα κρυφα σχολεια περιμενω στοιχεια για το ωρολογιον προγραμα και την διδακτεα ύλη του Υπουργειου Θρησκευματων του Σουλτανου. Και αν αυτη περιελαμβανε στοιχεια εθνικης μνημης εις βαρος του κατακτητη οταν ακομα και ΣΗΜΕΡΑ 2010 οι Πομακοι υποχρεωνονται από τον φίλο σας τον Ντεντε να διδασκονται Τουρκικα και με εγχειριδια που ερχονται από την Αγκυρα. Τα σχολεια στα Πομακοχωρια σε ποια κατηγορια τα εντασσετε; Στα κρυφα ή στα φανερά;

Theoprovlitos είπε...

Κα Παλαμιωτου,

κανεις δεν αποχαυνωνεται από τον άλλον. Υπαρχει παντα η δικη του προαίρεση και το υποβαθρο το οποιο ειναι κατα κυριο λογο βαθυτατα ψυχολογικο (η αναγκη να διαφοροποιοηθουμε, να ξεχωρισουμε, να αισθανθουμε ανωτεροι από τους άλλους, να αισθανθουμε πρωτοποροι, να ανακαλυψουμε την Αμερικη για να αισθανθουμε σπουδαίοι, να προσδώσουμε στον εαυτό μας ιδιοτητες που δεν εχουμε, να ενταχθουμε σε ενα κατασκευασμενο συστημα αξιων για να προσδωσουμε στον εαυτό μας αξία, να δωσουμε στον εαυτο μας την ψευδαισθηση οτι ανηκουμε σε μια ελιτ ή ιντελιγκενσια, να χαλασουμε το παιχνιδι των αλλων παιδιων επειδη ζηλευουμε, να διαλυσουμε την χαρα των αλλων επειδη εμεις δεν μπορουμε να γινουμε συμμετοχοι ή να βρουμε δικη μας ωστε να μην μας απασχολει καν τι κανουν οι άλλοι κλπ.)

Το ψυχολογικο υποβαθρο εν συνεχεια μετατρεπεται σε ιδεολογικό στους ενήλικες και σιγουρα όλοι εχουμε στο στενοτερο ή ευρυτερο οικογενειακο ή επαγγελματικο περιβαλλον μας τετοιες προσωπικοτητες. Γεγονος ειναι παντως οτι τον αρνητισμο σαν σταση ζωης αλλος τον βλεπει στους αλλους και προσπαθει να τον εξοστρακισει χρησιμοποιωντας τον και σαν μεσο αυτοκριτικης , άλλος μενει μεσα στο πηγαδι που βρεθηκε και απλα τον αναπαραγει ωστε να στερηθουν και οι αλλοι την χαρα που και ο ιδιος στερείται.

Να το πω και σχηματικά με κατι πολυ πιο ευτελες. Επειδη η λαϊκη κοπτοραπτου κανει κεφι και ξεδινει τραγουδωντας τραγουδια της Βισση (τα οποια ειναι οντως φρικτα) να της επιτιθεμαι επειδη ακούω μονο Στραβινσκι ή τροπάρια, αποκαλωντας την ηλίθια, αγραμματη και αξεστη επειδη εγω δεν κανω κεφι ποτε, πουθενα και με τιποτα.

Συνεπως επειδη η αποχαυνωση δεν ισχυει ως εννοια για τους εχοντας άποψη (δυστυχως γι αυτους) η επόμενη εξηγηση περαν της αναγκης για επιβεβαιωση ειναι η συμμετοχη σε αγαθα ακομα και αν ειναι το κοκκαλο από την μπριζολα.

Theoprovlitos είπε...

κα Eklag

Ελπιζω να μην σας απογοητευσω αλλά η παρουσιαση γεγονοτων από μονη της δεν ειναι κακό. Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ τους ειναι πορβληματικη καθως και η σκοπιματητα της ερμηνειας αυτης.

Ενα κειμενο ας πουμε που θα περιεγραφε την βαρβαροτητα μιας σφαγης αμαχων μιας ανωτερης παντως καστας προνομιουχων καταπιεστων από εναν εκδικητικο εξαθλιωμενο όχλο, ωστε να εξαχθουν τα σωστα συμπερασματα δεν ειναι κακη από μόνη της.

Κατ αναλογια οι σφαγες των Μπολσεβικων ήταν επισης μια αθλιοτητα ως απαντηση στην αθλιοτητα της αρχουσας ταξης της Τσαρικης Ρωσσιας.

Πολυ φοβουμαι όμως ότι εδω δεν επιχειρειται κατι τετοιο. Και αυτη η δραστηριοτητα το μονο που κανει ειναι να απευθυνεται σε οσους θελουν να ακουσουν αυτα που θελουν να ακουσουν ενω για τους υπολοιπους αφηνει τοσα ερωτηματικα ωστε τους οδηγει σε συμπερασματα που ουτε πατριωτικα blog δεν θα τα καταφερναν τοσο επιτυχημενα. Οι ιοί που προσβαλουν εναν οργανισμό εχουν την ιδιοτητα να δημιουργουν αντισωματα

Theoprovlitos είπε...

Απαντατε νομικιστικα καλυπτομενοι πισω από το γεγονός οτι κατι από τα γραφόμενα σας δεν αποτελει συκοφαντία. Η καμουφλαρισμένη σπίλωση όμως της πίστης και της υπόστασης του αλλου στο ονομα του "διαφωτισμού" με πογκρομ αρνητικων δημοσιευμάτων ακόμα και εαν ειναι νομιμη την θεωρείτε και ηθική;

Η πολιτικοοικονομικη διαπλοκή αν ειναι νομιμη είναι και ηθική; Διοτι την τεχνικη του νομιμοφανους λιβελλογραφηματος την γνωριζω κι εγω άσχετα αν σεβομαι τα πιστευω του άλλου.

Δεν θα σας ξαναενοχλήσω για να παψουν να ενοχλούνται και αυτοί που συμφωνουν μαζι σας μηπως και σταματησουν να ενοχλουν τα τηλέφωνα μου από τότε που "ξεκίνησα την συκοφάντησή σας στο ιστολόγιο μου". Αυτοί ξερουν, αλλά το ίδιο και εμείς.

Τελειώνοντας, σας παραθέτω κάτι ωραίο που βρηκα:

The surest way to corrupt a youth is to instruct him to hold in higher esteem those who think alike than those who think differently

Η παραθεση αντιθετων θεσεων έχει νοημα όταν υπάρχει ενδεχόμενο διαλογου και κάποιας μετακίνησης. Και πιστεψτε με, ο διαλογος ΔΕΝ ειναι το δυνατό σας χαρτί.

Ελπιζω να δημοσιευσετε το τελευταιο μου σχόλιο εδω και δεν ζητω καμμια απάντηση παρακαλω από κανεναν.

Theoprovlitos είπε...

Σας γραφω μονο και μονο για να μη θεωρηθει ότι υπεκφευγω για να κλεισει αυτος ο κυκλος της παρουσιας μου εδω.

Ξεκινατε το κείμενό σας:

"για το ΔΗΘΕΝ μαρτυρολόγιο των ορθόδοξων κληρικών στην ΕΣΣΔ"

Αυτό δεν αποτελεί Υβρι προς τους νεκρους και υβρι προς όλους εμας που σαφως υπονοείτε ότι προπαγανδιζουμε ενα ψεμμα και επομένως είμαστε ψεύτες και απατεώνες; Δεν αποτελεί και περιυβριση νεκρων και συκοφαντία ζωντων;

Ή το μονο που θεωρείται περιυβριση νεκρων και διωκεται και ποινικά είναι η άρνηση του Ολοκαυτώματος των Εβραιων που ειναι το... μονο που εγινε. Ενω μερικοί με Ουγγροποιημένο επώνυμο από το Γερμανικό Schwartz όχι μονο δεν διωχθηκαν αλλα από την "διαχειρηση" των συμπατριωτων τους επί ναζισμούτε και επί κομμουνισμού έβγαλαν τοσα λεφτα ώστε σημερα να μανιπουλαρουν τα Βαλκάνια και την Σκανδιναυία. Αρκει να βρισκουν προθυμους ιδεολογους να περνουν το "ανθρωπιστικό" τους μηνυμα...

Και σας ενοχλει μεν το καψιμο ενος αιρεσιαρχη τον 16ο αιώνα (που σαφως και δεν με βρισκει συμφωνο αλλα θα ηθελα να γνωριζω και το βιο και την πολιτεια του ενθυμούμενος τον περιβόητο Rainbow κομμουνιστη αιρεσιαρχη Jim Jones - τον οποίο εθείαζε και ο gay ακτιβιστης Harvey Milk - στην Γουϊάνα που οδηγησε σε μαζικη αυτοκτονία 918 ανθρωπους) αλλά εσεις ξανακαίτε τα θυματα του εβραιογενούς αθεϊστικου ρεβανσισμού ξανά και ξανα. Και μιλαμε περι αντικειμενικοτητας;

Και καλά το "νομιμο να ειναι και ηθικό" αλλα τις ψυχες εκεινων που μαρτυρησαν και που καποια στιμη θα βρεθουν ως κατηγοροι μπροστα σας δεν τις λαμβανετε υπ όψιν; Και ας είναι και τα κακομαθημενα ανήλικα παιδια του τσάρου.

Από την στιγμη που ένα αρθρο ξεκινα με το δόγμα περί "ΔΗΘΕΝ μαρτυρολόγιου των ορθόδοξων κληρικών στην ΕΣΣΔ" όλο το υπόλοιπο ειναι αναλογου κύρους και απευθυνεται σε αναλογο κοινό με εκεινο που πιστευει οτι το ολοκαυτωμα των εβραιων δεν εγινε ποτέ. Και ας εχει και 500 παραπομπές.

Καλό σας βραδυ

ΥΓ http://molokane.org/subbotniki/Israel/Yitav.html

Theoprovlitos είπε...

Η γνωμη μου για έτερον αφησυχάζοντα μητροπολίτη της Θεσσαλιας που συνελήφθη σε αγροτικό με τον εραστη του ειναι συγκεκριμενη γιατι ο συγκεκριμενος ήταν τέκνο της ευνοιοκρατίας, του νεποτισμού και των ιδιαιτεροτήτων ομαδας μητροπολιτων της Συνοδου. Αλλα δεν σας σοκαρει το γεγονός ότι η ιδιωτική ζωη καποιου ανθρωπου παρακολουθείται και εποπτεύεται ώστε να αποτελέσει καποια στιγμη δημόσιο θέαμα και να εξοντωθει;

Εκεί μαλλον εξαντλούνται οι δημοκρατικες σας ευαισθησίες και τα ανθρωπινα δικαιώματα διότι προφανώς ανήκετε -τουλάχιστον ηθικά- στο σύστημα της εξόντωσης υπολήψεων ενδεχομενως για διαφορετικους λόγους. Ο συγκεκριμενος μητροπολίτης παντως όταν ξαφνικα τον βρηκε η αστυνομια στο αγροτικό (αναρωτιεμαι αν η αστυνομια παρακολουθει αγροτικά ή κοινοποιεί πληροφορίες για το καθε ζευγαράκι που ερωτοτροπεί μεσάνυχτα στα χωράφια ή πασχει από επιλεκτική ομοφοβία) ήταν η εποχή που διαπραγματευόταν με τον Κοντομηνά την δημιουργία εκκλησιαστικού τηλεοπτικού σταθμου.

Θελω να πω αν μη τι αλλο μην σηκωνετε την σημαια της καθαρσης ως ανηκοντες στην Μεγαλη Σχολή των Καθαρων επικαλουμενοι "δημοσιογραφικές πηγες". Σημερα μολις ο Κώστας Μπεης δηλώσε οτι αρνηθηκε να αναλαβει μετά την Μελίνα το Υπουργείο Πολιτισμού για να μην γινει υπάλληλος του ΔΟΛ. Και τότε ξαφνικα ανοιξαν τα στοματα για την διαπλεκομενη δημοσιογραφία. Εσας η δημοσιογραφικη διαπλοκη σας διαφευγει;

Οσον αφορά πολλες από τις κρισεις σου πολυ φοβαμαι οτι ωφείλονται σε μια στρεβλή αντιληψη που έχεις στο τι ειναι νομιμο και στο τι ειναι ηθικό, στο τι ειναι αγιοτητα κλπ. Εχεις μια μεταπουριτανική ηθική (σαν διαπιστωση το λεω όχι σαν κατηγόρια) η οποία θεωρεί την αναμαρτησία ως αναγκαια προϋπόθεση για την πίστη ή την αγιότητα. Και επειδη φυσικά κατι τετοιο δεν μπορει να ισχυσει (παρά μονο σε κατι Αμερικανικες χαζοχαρούμενες σεχτες) ουτε το λεει αυτό η πίστη, κατηγορεις την εκκλησια μεσα από αυτό το πρίσμα.

Theoprovlitos είπε...

Εχεις δηλαδη μια λανθασμενη και παραποιημενη εικονα (συνειδητα ή όχι δεν γνωριζω- ο Θεος κι η ψυχη σου) για το τι ειναι εκκλησια και στην θεωρια και στην πραξη και την εγκαλεις με βαση αυτό που νομιζεις εσυ οτι θα επρεπε να ειναι. Ενω εκει που πρεπει να επεμβαινει κανεις κριτικά ή και επικριτικά δεν ειναι όταν υπάρχει μια ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ αποκλιση από το ιδεατό (εγω για παραδειγμα ειμαι 25 κιλά υπέρβαρος ενω ευαγγελίζομαι την εγκρατεια και την νηστεία) αλλά όταν αυτη η απόκλιση και η αλοίωση ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ή καθίσταται ΣΥΣΤΗΜΑ.

Αποφασίστε λοιπον αν ειστε υπερ ή κατά των συστημάτων γενικότερα ή αν γραφετε εναντίον ενός συγκεκριμένου συστήματος προκειμένου να εισάγετε ή να επιβάλλετε κάποιο άλλο, εξ ίσου συστημα και εξ ίσου διεφθαρμένο- κατ' εμέ.

Οσον αφορά δε καποιες μαρτυριες θαυματων που καταθέτω, σε πληροφορω ότι ειμαι αρκουντος ορθολογιστης ώστε να μην πιστευω αβιαστα την βλακεια του καθενός. Σου εχω γραψει παλιοτερα και για το κακιστο βιβλιο θαυματων του Αγ Εφραιμ το οποίο ήθελα να εκδωσω στα Αγγλικα παραλέιποντας το 80% των "μαρτυριων" που αγγιζαν ή υπερέβαιναν τα όρια της διαταραχής ή του συναισθηματικης φόρτησης "γυναικαρίων πεφορτισμένων με αμαρτίες". Αλλα όμως δεν μπορεις να αμφισβητεις τις μαρτυριες που αφορουν σε απολυτως αξιοπιστα προσωπα όπως και προσωπικες εμπειριες ή μαρτυριες ανθρωπων εχόντων σώας τα φρενας οι οποίοι πολύ απλά επέλεξαν να μην γινουν βουκινο σε ένα βιβλίο θαυμάτων.

Εκτος από τα άθλια βιβλια της ηγουμενης του Αγιου ραφαηλ τα οποία ειναι στην ουσια εκθειαστικες επιστολες πλανεμένων προς μια διαταραγμενη προσωπικότητα (ΟΛΟΙ το γνωριζουν αυτό) υπαρχει π.χ. και η μαρτυρια της κοσμικης κυριας συζυγου γυναικολογου μεγαλου κεντρου πνευματικοκορης και στενης συνεργατιδας του μητροπολιτη τον οποιο λες ότι εκτιμας η οποία μαζι με μια φιλη της ειδαν τον Αγιο Ραφαηλ να εμφανιζεται σε μια νεφελη στο δωματιο τους όπως ακριβως είδε και αναρχικος Καλαβρος φιλος μου με στενες διασυνδεσεις κατα το παρελθον με την εντελως underground αριστερα της ιταλιας τον Αγιο Ανδρεα, όταν τον βαπτισαμε πριν από καμποσα χρονια που; Στην μονη Βατοπαιδίου. Παραμενει αριστερός παραμενει αναρχικος απλά ειναι και βαπτισμενος. Μακάρι δε να μπορουσα να αναφερω και τα προσωπικά μου βιώματα.

Τα ονοματεπωνυμα ειναι αυτα που κανουν μια μαρτυρια αξιοπιστη; Μου ζητας να παραβω ιατρικα απόρητα ή την προσωπική ζωη του άλλου για να ειναι η μαρτυρια μου αξιοπιστη, όταν εσυ γραφεις τα μυρια όσα με ψευδώνυμο;

Με εγκαλει και ο Ροιδης για παραφιλολογια όταν ενα ανωνυμο - στην ουσια ανυπόγραφο blog - ευκολα αποτελει παραφιλολογια από μονο του. Τουλαχιστον τα περιοδικά, τα βιβλία και τα κομματα εκθετουν τις απόψεις τους και δεχονται κριτικη και αντιλογο με εναν ξεκαθαρο τρόπο.

Theoprovlitos είπε...

Ροιδη,

Ο διαλογος και ο αντιλογος ειναι το τελευταιο που με φοβιζει. Αν το παρον blog αποτελουσε ενα εντυπο, μια κομματική θεση τοτε τα πραγματα θα ηταν απολύτως καθαρα και ξεκαθαρα και δεν θα αφηναν κανενα περιθωριο παραφιλολογίας.

Ο χαρακτηρισμος "νεοταξικο" μπορει να σημαινει διαπλοκή υπερ ιδίων και αλλοτρίων συμφερόντων που έχουν να κανουν και με το πολιτικό, δημοσιογραφικό και οικονομικό καθεστως που εχει επιβληθεί στην χώρα.

Μπορει όμως και να σημαινει και επι μέρους ή και καθολική ιδεολογικη ταύτιση με τις απόψεις που τόσο εγω όσο και πολυς κοσμος θεωρεί νεοταξική επιβολή, η οποία σαφως και εχει αμεσο αρνητικό αντικτυπο στην προσωπική μας ζωή σε όλα τα επίπεδα ώστε να καταστησει την αυτοάμυνα επιβεβλημενη.

Μπορει εσεις να γραφετε οσα γραφετε εκ του ασφαλους και εχοντας εξασφαλίσει την επιβιωση σας. Εγω όμως βλεπω το ιδιο καθεστως το οποίο εφερε την χωρα εδω που την έφερε μεσω των πολιτικων που το υπηρετουσαν να αγωνιζεται δηθεν να μας βγαλει από αυτο το αδιέξοδο. Και πιστευω ότι αντιλαμβανεσθε οτι το καθεστως αυτό δεν ειναι τα ανδρεικελα οι πολιτικοι, αλλα ο αφανης και άπατρις επιχειρηματικος κοσμος που εχει διαβρωσει τα παντα προς ίδιον ώφελος βλεποντας την ανθρωπινη ζωή ως στατιστική.

Αν τωρα ΕΣΕΙΣ δινετε την εντυπωση σε εκεινους τους αναγνωστες σας που δεν ανηκουν στο στενο σας περιβαλλον ότι ταυτιζεσθε είτε ιδεολογικά είτε φυσικά με το καθεστως αυτό που ερχεται τωρα να παραστησει τον καλό μπατσο που θα μας σωσει από τον κακό, ε τοτε επανεξετάστε την δική σας ρητορική. Ενα blog γραφεται για να εχει αποδέκτες.

Δεν νομιζω να φταινε οι τηλεθεατες που χαρακτηριζουν το δελτιο ειδησεων του Star ροζ και κιτρινο. Σαφως υπαρχει και το κοινό που του αρεσει, και δικαιωμα του. Αλλα εσεις ειδικά, ως πολιτικό όν και ως φιλοδοξων να πατε την ελλαδα λιγο πιο περα γραφετε σε ενα blog για να επικοινωνησετε με ενα πεπερασμενο κοινό που ομοφωνει μαζι σας εκ των προτερων ή για να επικοινωνήσετε γενικώς με όλους ώστε να πείσετε όσο το δυνατόν περισσότερους κάτω από μια ευρύτερη ομπρέλα πως έχετε δικιο;

Γιατι για το τελευταίο σας το υπογραφω ότι ουτε προκειται να "διαφωτισετε" ποτέ κανεναν ουτε να επιτυχετε μια υγειη συνυπαρξη διαφορων τάσεων κατω από μια όμπρελα που θα αποτελέσει μοχλό αλλαγης της κοινωνιας. Εκτος αν οι απόψεις σας για να επιβληθουν δεν εχουν καν αναγκη ευρείας αποδοχής. Ιστορικά τουλάχιστον δεν θα είναι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταία φορά.

Όποτε το αντιληφθειτε, φωνάξτε με. Την αποδομηση δεν την ακολουθει αναγκαστικά η αναδόμηση. Μπορει να την ακολουθήσει και η σήψη.

Theoprovlitos είπε...

Αν και η παρουσα αναρτηση δεν βγαινει εκ των στενων πλαισιων του λογου υπαρξης του παροντος blog ειναι ισως εκ των ελαχιστων αντικληρικαλιστικων αναρτησεων που εχετε γραψει η οποια τοποθετει τα πραγματα στην σωστη τους βαση χωρις να πλατιαζει, αν και επικαλειται τις υπερβολες της Ελευθεροτυπιας ως προς το κοστολογιο.

Δεν θα αναφερθω σε Έλληνα celebrity μητροπολίτη, Δίκαιο των ΕΘνων - Yad Vashem, ο οποίος διοργάνωσε θρίαμβο στον εαυτό του (μαλλον από ζηλεια για τον Καλλινικο του Πειραιά που ειχε κανει το ίδιο) και μοιραζε τόπια ολόκληρα από πανακριβη στόφα αποκλειστικου design (όπως και η Μονη Βατοπαιδου που δεν ψωνιζει pret a porter) στους εκλεκτους καλεσμενους του μαζι με κουτια κρασί που ειχαν τυπωμένη επανω την αγια του μορφη.

Απλα θα αναφερω οτι βιοτεχνια εκκλησιαστικων υφασματων διαμαρτυρηθηκε εγγραφως προς τον Γιωργο Μαγκα όταν αντελήφθη ότι ο κλαρινιστας ραβει κουστουμάκια με στόφα για ιερατικά άμφια με κινδυνο να παραστει σε καμμια θρησκευτικη πανηγυρι δεσποτης και οργανοπαικτης με ασορτί αμφίεση.

Ενταξει. Σωστα αυτα που γραφετε ως ενα βαθμο. Ομως τα συγκεκριμενα αμφια φερονται μονο κατα την διαρκεια των ακολουθιων και δεν συνοδευουν τον παπά εκτος εκκλησιας όπου ειναι καταδικασμενος να φορά την καπελαδουρα και τα μαυρα ρασα κανοντας και την ιδιωτικη του ζωη δημοσιο θεατρο υπο τα αδηφαγα ομματα των παντων. Δεν ειναι η χρηση το προβλημα αλλα η καταχρηση, στην οποια ειναι επιρρεπείς οι εμπαθεις.

Εξ αλλου τοσο τα αμφια όσο και τα ιερατικα σκευη ειναι καταλοιπο ή επιδραση του Ιουδαισμου στην Ορθοδοξια.

Υπαρχει παντως και ενας ολοκληρος κοσμος που βιοποριζεται από την ματαιοδοξια του ανωτερου ιερατείου μεχρι και πολλοι αλλοδαποι μουσουλμανοι που εργαζονται ως υφαντες ή αργυροχόοι εκκλησιαστικων ειδων. Εν τελει σε αυτους καταληγουν τα χρηματα. Εκτος των αλλων η ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατηγορια υφαντουργιας που αντεχει ακομα την κριση λογω αντικειμενου - ενω όλες οι αλλες εχουν κλεισει - είναι οι βιοτεχνιες εκκλησιαστικων υφασματων καθοτι εξαγουν υφασματα.

Το πονηρο ανωτατο ιερατειο βεβαια και οι ιερες μπιζνες εκ Ρουμανιας σκεφθηκαν να παρακαμψουν την Ελληνικη βιοτεχνια κλεβοντας σχεδια των ελληνων βιοτεχνών και στελνοντας τα πεσκεσι στην Κινα ώστε το Πατριαρχειο Ρουμανιας να αποκτησει και εταιρια εμποριας εκκλησιαστικων αμφιων προς τους υποτακτικους του, με made in China υφασματα με κλεμενα μοτιβα από την Ελλαδα.

Το τελευταιο τελικα δεν έγινε καθοτι φροντισα να ενημερωσω τις Ελληνικες βιοτεχνιες για τις επικειμενες επιχειρηματικες δρασεις της ηγεσίας του πατριαρχειου Ρουμανιας, με το οποιο συνεργαστηκε στενα ο κος Φουρλεμαδης της γνωστης Αλληλεγγυης πριν παρει μετεγγραφη στην Ελλαδα και βρεθει -αγνωστο πως- ως αλεξιπτωτιστης συνεργατης του Χριστοδουλου. Προφανως θα ειχε καλες συστασεις...

Διαφοροι παντως μητροπολιτες διεθνως, Yad Vashem και μη, εχουν μια ταση προς την επιχειρηματικοτητα. Ειτε λεγεται προσκυνηματικος τουρισμος, είτε βιοτεχνια εκκλησιαστικων ειδων. Απο την αλλη μην ξεχναμε οτι κι εκεινος που σχολιασε αρνητικα τη γυναικα που ερανε τα ποδια του Χριστου με μυρο ήταν ο Ιουδας, που κρατουσε και το ταμειο μια και ειχε και την σχετικη έφεση. Οι Ιουδες βεβαια δεν ειναι σημερα 1/12 αλλα πολλοι περισσοτεροι.

Στέφανος είπε...

Θεοπρόβλητε, ο εφησυχάζων Μητροπολίτης από τη Θεσσαλία που αναφέρεις ποιός είναι? Είναι εν ζωή? Μήπως αναφέρεσαι στον Μητροπολίτη Λάρισας τη δεκαετία του 60(έχει πεθάνει το 1985) που έδιωξε η Χούντα όταν ήρθε στα πράγματα?

Theoprovlitos είπε...

@Στεφανο

Ως πρωταγωνιστης του σκανδαλου φερεται από τον τυπο ο Θεσσαλιωτιδος, πνευματικοπαιδι του Χριστοδουλου. Ο ιδιος ειχε αναλαβει και τις διαβουλευσεις για εκκλησιαστικο τηλεοπτικο σταθμο σε συνεργασια με επιχειρηματια.