23/3/12

ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΞΕΝΩΝ


ΠΡΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΦΡΑΓΚΟΛΕΒΑΝΤΙΝΟΥΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΨΥΧΟΥΣ, ΕΒΡΑΙΟΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΗΜΙΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΕΞΟΜΩΤΕΣ

[ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ]

Τα εγχωρια σκοτεινα κεντρα - θυγατρικές των διεθνων αντιστοίχων, που εχουν εξαπολύσει μια ολομετωπη επίθεση κατά της Ελλαδας ήδη από την εποχή της εξωθεν παρεμβασης για το θεμα των ταυτοτήτων ή και της στήριξης επικινδυνων σεχτών που προσβαλλουν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχουν στοχοποιήσει την Ορθόδοξη Εκκλησία και στο θεμα της συμβολής της στην διατήρησης της εθνικής γραμματείας, γλώσσας, ιστορίας και ταυτότητας.

Μια ανίερη συμμαχία που απαρτίζεται από παρατρεχαμενους των βαρώνων του Εωσφορικού "διαφωτισμού", της μασονίας και της Γερμανογενούς εβραιομασονίας, από αυτοαποκαλούμενους και αυτόκλητους εκπρόσωπους του εβραϊσμού, από ελληνες αφελείς νεοπαγανιστες, διαχειριζομενους από την μασονία -κατά τον Φουράκη, από διαπλεκομενους με συμφεροντα πολιτικούς με άπειρες παρθενοραφές στο ιστορικό τους και γενικότερα ενας comme-il-faut υπόκοσμος που ευαγγελίζεται τον διαφωτισμό από σκοτεινες στοές χωρις παραθυρα, έχει επιδοθεί αφ ενός στην κατασυκοφάντηση της Ορθοδοξης Εκκλησιας, με αντιεπιστημονικά επιλεκτική παρουσίαση δεδομενων, διαστρεβλωση γεγονότων, υπερτονισμό δεδομενων και υποβαθμιση άλλων, ανάδειξη σκανδαλων κλπ.

Από περσι με την σειρα του ΣΚΑΪ που τα φιντανια αυτα εκαναν προδηλη την εμφανισή τους -κανοντας φανερο ότι προσκεινται στο περιβαλλον της κας Μπακογιαννη και του Στεφανου Μανου και σε διαφορους συσχετιζομενους με αυτούς (όπως π.χ. ο Δημητρας του Παρατηρητηριου του Ελσινκι ή ο Ιος της Ελευθεροτυπίας κλπ) προσπαθουν να διαχωρισουν την Ελληνική εθνική ταυτότητα (αν και αυτην ακομα προσπαθουν να αποδομησουν με αρμα τον αντεστραμενο ρατσισμό) από την Ορθοδοξη Εκκλησία.

Σε ενα ανιστορητο παραλήρημμα δηλαδη καμώνονται πως ταχα δεν αντιλαμβανονται οτι αυτο που διαφυλαξε επί Οθωμανών την Ελληνική και οχι μονον ταυτότητα αλλα και την ιστορία, την γλώσσα και τον πολιτισμό ειναι η Ορθοδοξη Εκκλησία η οποία όχι μονο σε εποχες ανυπαρκτης παιδείας και βιαιου εκτουρκισμού, αλλα και αργότερα οταν οι καταστασεις επετρεψαν πλεον στις διαφορες καταπιεζομενες κοινοτητες να οργανωθουν, επαιξε πρωταρχικό ρόλο στην παιδεία. Περιοριζονται στο να εθελοτυφλουν ή ακομα χειροτερα, στο να ψαχνουν για τυχον ημιμαθείς ή και αγραμματες προσωπικότητες ρασοφόρων για να στηριξουν σε αυτους την υποτιθεμενη αντιδραση της εκκλησιας στην μαθηση, με την συλλογιστική που καταμετρώντας το ποσοστό Αλβανων στις φυλακες ή επιθετικών αγέλων Αλγερινων στην Ομονοια θα μπορουσε να συμπερανει οτι οι Αλβανοι και οι Αλγερινοι ειναι όλοι  εγκληματίες.Απλα η μια γενικευση βολευει το ιδεολογικο τους τερατουργημα ενω η άλλη πάλι οχι.

Rsit Galip
Οι ξενες πηγες βεβαια διαψευδουν τα νεόπλουτα βλαχαδερά μας, όσα Armani κι αν φορεσουν τό 'να πάνω στ' αλλο, αγορασμένα με άγνωστους πόρους.

Λένε δηλάδη τα σεσημασμένα ψώνια - επαγγελματιες σχολιαστες επαγγελματικων blogs ότι το Βυζαντιο δήθεν δεν είχε να επιδείξει διανοηση, τεχνες, επιστημες κλπ. Από που να αρχισω και που να τελειωσω. Θα πρεπει να γινουν πολλαπλες αναρτησεις ανά τομέα. Απλα θα επικαλεστω συνοπτικά τις δηλώσεις του Ροδίτη Τουρκου Υπουργου Παιδείας Resit Galip (1893-1934) όπως μας τις παραθετει ο Γερμανοεβραίος και καταγόμενος από οικογενια ρεφορμιστών Ραββινων Frank Tachau (1929-2010):


Όταν η Κωνσταντινουπολη έπεσε περίπου 500 χρόνια πριν, οι Βυζαντινοί λόγιοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την χώρα. Τίποτα δεν μπορουσε να τους κρατήσει. Πολλοί πήγαν στην Ιταλία και έφεραν ως αποτέλεσμα την Αναγέννηση εκεί.

Ας το προσεξουν λοιπον αυτό οι ελληνοποιημένοι ετερόψυχοι εξωμότες φιλοι μας. Δια γραφιδος εβραιου διαφωτιστή και δια στοματος Τουρκου μάλλον η δήλωση εχει μεγαλύτερο κυρος από οτι οι κιτρινες κατινιες στις οποίες αρεσκονται να κυλιούνται χωρις καν να τους ενοχλεί η δυσοσμία των κοπρανων επι των οποίων κανουν την πρακτική τους.

Αλλα και ο Gaston Deschamps (1861-1931), αντικειμενικός Γαλλος περιηγητης του 1888 αναφερει:


Οι μητροπόλεις της Σμύρνης, της Εφέσου και της Φιλαδελφείας διαθετουν ίσως τα περισσότερα σχολεία και το πιό πολυάριθμο διδακτικό προσωπικό από όλες τις ορθόδοξες μητροπόλεις της Τουρκίας. "Η Ελλαδα" εγραφε στα 1728 ο Ελληνας γεωγραφος Μελέτιος "ονομα που άλλοτε ήταν μεγαλο κι ενδοξο και σημερα ταπεινο, η Ελλαδα αποκαλείται από τους ευρωπαίους Γραικία και από τουςΤουρκους και τους άλλους λαούς Ρούμελη. Στην πιο εκτεταμενη εννοια τη περιλαμβανει την Ηπερο, την Ακαρνανια, την Αττικη, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Αιτωλία, τη Μακεδονία, τη Θρακη, τα ελληνικα νησια του Αιγαίου και του Ιονίου και ολοκληρη την Μικρα  Ασια."

Αδυνατωντας να καταλάβουν με το ξιφος αυτη τη χιμαιρινη αυτοκρατορία, οι Ελληνες, κληρονομοι των Ρωμαιων της Ανατολής, οι Ρωμιοι, όπως τους αποκαλουν οι Τουρκοι, προσπαθουν να διατηρησουν την παλια τους εποπικρατεια επιστρατευοντας παντου δασκαλους και δασκαλες. Επι αιωνες η αμεταβλητη και πραγματικα επιτυχημενη τακτικη τους ηταν να διατηρουν με τα σχολειά την παραδοση του ελληνισμου και την ελπιδα της εθνικης αναγεννησης.
Την επομένη της υποταγής τους, τότε που τα παιδιά δεν μπορούσαν να βγούν από το σπίτι τους χωρίς να κινδυνευουν να απαχθούν και πωληθούν ως σκλάβοι, οι μικροι μαθητες γλιστρουσαν τοιχο-τοιχο τη νυχτα για να πανε στο σπιτι του παπά ή του δασκάλου και να μάθουν να διαβαζουν. Ένα δημοτικο τραγουδι διαφυλαττει την συγκινητικη αναμνηση αυτου του θρυλου:

Φεγγαρακι μου λαμπρο
Φεγε μου να περπατω

Ενω οι Πατριαρχες υπερασπιζαν με ολες τους τις δυναμεις τη "Μεγαλη Σχολη του Γενους" του Φαναρίου, η οποία διαθετει παμπολλα χειρογραφα και βιβλια, ενα δικτυο μικρων διασπαρτων σχολείω απλώνονταν στην αυτοκρατορία καω απο τα ματια ων κατακτητων, που δεν κατεδεχονταν να δωσουν σημασια σ αυτο το εργο μεγαλης υπομονης αγνοωντας οτι καποια μερα θα έφενε την ήττα τους. 
Αυτος που θα γραψει την ιστορία του Ελληνισμου κατα την Τουρκικη κυριαρχια και θα καταδειξει με αυτο τον τροπο οτι καμμια πραξη κτηνωδους καταστασης δεν παραγραφεται οταν ο υποταγμενος λαος ξερει να δρα και να περιμενει, πρεπει να εκθεσει λεπτομερειακα και με χρονικη σειρα όλα τα αποτελεσματα και τη σπουδαιοτητα της αποκρυφης και ακατανικητης προσπαθειας: Τα κρυφα σχολεια στις εκκλησίες ή τα σπίτια των ιερέων

>>>>>>>>>>

Τα Ελληνικά σχολεια της Σμυρνης διοικουνται από μια εφορία.. Εφτά ενορίες διαθετουν η καθε μια ένα δημοτικο σχολείο για αγόρια όπου η φοιτηση ειναι δωρεαν. Αυτα τα σχολεια εχουν 1000-1100 μαθητες. Πανω από 600 κοριτσια φοιτουν στο σχολειο της Αγιας Φωτεινης.

Αλλα δεν υπαρχουν μονο οι αναφορες του Deschamps. O Γαλλος επιστήμων Αρχαιολογος Felix Sartiaux (1876-1944) αναφερεται στο Αϊβαλί

Η ευημερια στο ΑΙβαλι ξεκινησε από την πρωτοβουλία και την επιρροή του Έλληνα ιερέα Ιωαννη Δημητρακελλη Οικονομου. Οι Κυδωνιες γρηγορα εγιναν μια πολη αποκλειστικα Ελληνικη , πολυ πλουσια της οποιας ο πληθυσμος αυξηθηκε με μαγικο τρόπο και στα 1816 αριθμούσε 16.000 κατοικος.


Αυτη η προοδος οφειλεται στην αναπτυξη της εκπαίδευση και στην αξιοσημειωωτη συνεργασια εργατων και εργοδοτων που ειχαν συνενωσει τα συμφεροντα τους σ' ενα ειδος συμμετοχης στα κερδη.


Η Ακαδημια ων Κυδωνιων που χρονολογειται από τα τελη του 18ου αιωνα ειναι εργο ενος απαιδευτου Κυδωνιατη που παρεκινειτο ομως από ενα φλογερο πατριωτισμό.

 Ο Sartiaux μαλιστα παρουσιαζει εμπεριστατωμενα το γεγονός ότι τα εγκληματα της κυβερνησης των Νεότουρκων σε βαρος των Ελληνικων και Χριστιανικων πληθυσμών, οι σφαγες, οι καταστροφές κλπ ήταν αποτελεσμα ενος Γερμανικου think tank. Αυτο που διαφευγει του Sartiaux ή απλα αποφευγει εκεινος να το αναφερει είναι οτι τοσο ο Γερμανος αρχηγος στρατου Otto Lieman Von Sanders όσο και ο υπουργος εξωτερικών της Γερμανιας Gottlieb Von Jagow την περιοδο της βιαιης εξοντωσης των Ελληνων σε στρατοπεδα εργασιας για να φτασουν οι Γερμανοεβραίοι λομπίστες στα πετρέλαια του Κουρδισαν και του Ιρακ, ήταν Εβραίοι εξομώτες της πίστης. Οι ίδιοι που έβλεπαν την ίδρυση μιας εβραϊκης αποικίας με χιλιαδες κομπαρσους στην Παλαιστινη ως γεωστρατηγικά συμφερουσα.

Και επειδη ισως νομισει κανεις οτι η εποχη των Κρυφων Σχολειων αλλα και των δυσκολιών και διωγμων από τους κατα τόπους τυράννους ειχε περασει ανεπιστρεπτι απλά και μονον επειδη στην δευτερη περιοδο της Οθωμανικης κατοχης τα πραγματα ήταν περισσότερο ελαστικά και άρχισαν πλεον να ιδρυονται σχολεια σε κατα τόπους περιοχές μεταφέρω την αφήγηση ενός ακόμα ξενου περιηγητη του Diderot ο οπίος αναφερομενος στο σχολειο των Κυδωνιων γραφει

Το 1816 στο σχολειο αυτό μιλουσαν τa Aρχαια Eλληνικα και επαιζαν αρχαιες τραγωδιες όπως την Eκαβη του Ευρυπιδη στις αποθηκες, με τις πορτες κλεισμενες προσεκτικα από τον φοβο μηπως αντιληφθουν απ εξω τα οπλα που αποτελουσαν μερος της ενδυμασιας των ηθοποιων. Και η παραμικρη αφορμη ηταν αρκετη για να κλεισουν το σχολειο όπως το εκλεισαν τον περασμενο χρονο οταν οι Τπυρκοι βλεποντας εναν καθηγητη μουσικης να κτυπα τον χρονο στους μαθητες του ισχυριστηκαν πως τυς εκπαιδευε μ αυτο τον τροπο στην Τεχνη του πολεμου".

Τελιωνοντας, αναρωτιεμαι, η μισαλλοδοξία, ο ανθελληνικος ρατσισμός και ο αντιστοιχος του αντισημιτισμου αντιχριστιανισμος εκεινων των αυτομολημενων δοσιλογων που ομιλουν την ελληνικη ως ξενη γλωσσα, μεχρι ποιου σημειου αχαριστιας και κιτρινισμου μπορει να τους οδηγησουν;. Υπαρχουν όρια τελικα για τους εξωμότες όταν μεχρι και Γαλλικες πηγες αναγνωριζουν αμεσως ή εμεσως της συμβολη της Εκκλησιας στην διατηρηση τoυ Eλληνικου πολιτισμου εν αντιθεσει με δαυτους για τους οποιους πολιτισμος ισον χρημα; Kαι ως ποτε θα τους φιλοξενουμε ακομα αφου προφανως ο χωρος αυτους τους ειναι τοσο ξενος και ανοικειος όσο δηλητηριο σταζει η γραφιδα αλλα και τα εργα και οι ημερες τους. Ποτε θα απαλλαγουμε από δαυτους απελευθερωμενοι από την τυραννία των καθωσπρεπισμών με βαση το λαϊκο δόγμα:

Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς.

Νεώτερα Κρυφα Σχολεια του 20ου Αιώνα
Σχολεια Κατακομβων (Katakombenschule).

Λειτουργησαν στο Νότιο Τυρόλο μετα την προσάρτησή του
το 1918 από την Φασιστική Ιταλία και την απαγόρευση τής
διδασκαλίας της Γερμανικής γλώσσας από τους κατακτητές.
Στα 324 σχολεια με 30.000 μαθητες οι Γερμανοι διδάσκαλοι
αντικαταστάθηκαν από Ιταλούς.

Με πρωτοβουλία του ιερέα Michael Gamper και του
δικηγόρου Josef Noldin η Γερμανοφωνη εκπαίδευση
συνεχίστηκε υπογείως με λαθραία διακίνηση διδαλκτικών
βιβλίων από αγρόκτημα σε αγρόκτημα από τους
απολυμένους Γερμανους δασκαλους
και περι τις 500 εθελόντριες. Η εκπαιδευση επικεντρωθηκε
στην γραφη και αναγνωση των Γερμανικών.
Όσοι διδάσκοντες συλλαμβανονταν
εξορίζονταν στην Νοτιο Ιταλία ενώ και ο ίδιος ο Noldin
εξορίστηκε στην νήσο Λίπαρι.



_________________________________________________

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ 24 / 3 / 2012 
ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΕΚΑΥΜΕΝΟΥ
"ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ"
ΑΝΤΙΒΑΡΟ [link]


Γενναδιος Σχολαριος


Μνήσθητε αδελφοί πόσον τε και ποταπόν υπήρξε το γενος ημών. Ηνα γαρ σοφόν ενδοξον, γενναίον [...] Αλλα νυν, φευ των κακών! Απώλετο παν! Που τα παιδευτήρια της σοφίας; Κατεπόθηαν υπό του Μωάμεθ...

Nis (Νυσσα), Σερβία. Ο Πυργος των Κρανιων,
Ћеле Кула, Ćele Kula
κατασκευασμένος από τα κεφαλια
Σέρβων επαναστατων το 1809 εναντιον του Σουλτανου
Μαχμουντ Β'.

Τα ματια και η καρδιά μου χαιρέτησαν τα λείψανα
των αποκεφαλισμένων εκείνων ανδρείων
των οποίων οι κομμένες κεφαλές αποτέλεσαν
τον ακρογωνιαίο λίθο της ανεξαρτησίας τους.
Μακάρι οι Σέρβοι να διατηρήσουν το μνημείο τους.
Θα διδασκει παντα τα παιδιά τους  την αξία
της ανεξαρτησίας ενός λαού
δείχνοντας τους το τίμημα που οι πατεράδες τους
έπρπε να πληρώσουν γι αυτήν.

Alphonse de Lamartine,
Journey to the East
, 1833
Ιησουϊτης Francois Richard (1650)


Πολλες φορές απορω πως κατώθρωσε να επιβιώσει η Χριστιανικη πίστη στην Τουρκία και πως υπάρχουν στην Ελλαδα 1.200.000 Ορθοδοξοι. Και να σκεφτει κανεις ότι ουδεποτε από εποχής του Νερωνος, του Δομητιανού και του Διοκλητιανου έχει να υποστεί ο Χριστιανισμός διωγμους σκληροτερους από αυτους που αντιμετωπίζει σήμερα [1650] η ανατολικη Εκκλησία. Κι όμως οι Έλληνες ειναι αυτυχισμένοι που παραμένουν Χριστιανοί.


Sir Paul Rycaut (1678)

The Present State of the Greek and Armenian Churches
.
« Είναι τραγική η μετατροπή των ιερών της θρησκείας, η αποπομπή του βασιλικού ιερατείου και η μετατροπή των ναών σε τζαμιά. Τα μυστήρια του θυσιαστηρίου τελούνται κρυφά σε μυστικές και σκοτεινές τοποθεσίες. Τέτοιες είδα στις πόλεις και τα χωριά που ταξίδεψα και μοιάζουν μάλλον με κρύπτες ή τάφους παρά με εκκλησίες. Οι στέγες τους είναι σχεδόν στο ύψος της επιφάνειας του εδάφους, για να μην κατηγορηθεί και η ελάχιστη έξαρσητου οικοδομήματος ως θρίαμβος της θρησκείας και πρόκληση προς την υπερηφάνεια τωντεμενών. […] Δεν είναι λοιπόν παράδοξο για την ανθρώπινη λογική, που βλέπει την καταπίεση και την περιφρόνηση στην οποίαν είναι εκτεθειμένοι οι καλοί χριστιανοί, και την αμάθεια στις εκκλησίες τους, που οφείλεται στην πενία του κλήρου, το ότι βρέθηκαν πολλοί που εγκατέλειψαν την πίστη. Μάλλον είναι θαύμα, και επαλήθευση των λόγων του Χριστού πως πύλαι Άδου ου κατισχύσουσιν αυτής , που η εκκλησία εξακολουθεί να διατηρείται μέσα σε τόσομεγάλη καταπίεση, και παρά την τυραννια και τα τεχνασματα που στρεφονται εναντιον της.


Κύριλλος Λούκαρις
Απαντησις προς Λατίνους

«Πως η ανατολική εκκλησία και όλον το γένος των Ελλήνων είναι κακά καταστρεμμένον, τούτο δεν το αρνούμεθα. […] Όσον πως δεν έχομεν σοφίαν και μαθήματα, αλήθεια είναι. […] Αν [όμως] είχε βασιλεύσει ο Τούρκος εις την Φραγγίαν δέκα χρόνους, χριστιανούς εκεί δεν [θα] εύρισκες(!). Και εις την Ελλάδα τώρα διακόσιους χρόνους ευρίσκεται. Και κακοπαθούσιν οι άνθρωποι και βασανίζονται δια να στέκουν εις την πίστιν τους, και λάμπει η πίστις του Χριστού. […] Και σεις μου λέγετε πως δεν έχομεν σοφίαν;»


Χρυσανθος Νοταράς, Πατριαρχης Ιεροσολύμων (1728)

«[Με τα «φροντιστήρια» και τις ακαδημίες που είχαν παλιά,] Αθήναι και Ελλάς ξύμπασα, επί μέγα ευκλείας και δόξης παρήλασεν. Εφ’ όσω γαρ ταύτη γυμνάσια περιφανή και ακαδημίαι ήκμαζον, τοσούτω διατεθρυλλημένη […] ετύγχανε, ως και παροιμία παρ’ Έλλησι κεκρατηκέναι, τον μη Έλληνα βάρβαρον αποφαίνουσα. Εξ ότου δε τούτων εστέρηται, ζυγώ δουλείας βαρυτάτω και τυραννικοτάτω υποπετωκυία, […] δύστηνος και αξία θρήνων αποκατέστη»


 Κούμας 1770

«Οι άγριοι γιανίτσαροι κατέτρωγαν τους πτωχούς χριστιανούς ασπλάχνως. Εζήτουν κρασιά, φαγητά, ενδύματα, αργύριον. […] Τις ηδύνατο να αντισταθή εις τιούτους απαιτητάς; Πολλοί έπιπταν θύματα των γιανιτσάρων ατιμωρητί εις τους δρόμους, διότι δεν ηδυνήθησαν να εκπληρώσωσι τα ζητήματά των. Η Λάρισσα έδειξε τρομερότατα παραδείγματα του λεγομένου. Η τιμή των αρρένων εθυσιάζετο εις τα άγρια πάθη των. Και όσοι φιλόστοργοι και οπωσούν ευκατάστατοι γονείς δεν υπέφεραν την αισχύνην ταύτην, ηναγκάζοντο να εξορίζωσι τα τέκνα των από τας πατρικάς των αγκάλας εις κώμας κατοικουμένας υπό μόνων χριστιανών»

«Δεκαετής έγινε χωρίς να ιδή ούτε εκκλησίαν (διότι την μόνην της Λαρίσσης είχαν κριμνήσει οι Τούρκοι), ούτε κοινόν σχολείον, διότι εφυλάττετο έγκλειστος, δια τον φόβον των γιανιτσάρων»

«Συνηθισθέντες οι γιανίτσαροι να φονεύουν χριστιανούς, ετουφέκιζαν καθ’ εκάστην 10-20 χριστιανούς. Ένα μόνον ναόν είχαν πέντε χιλιάδες κάτοικοι της πόλεως εκείνης, τιμώμενον εις όνομα του αγίου Αχιλλίου, και τούτον τον εκρήμνισαν, με όρκον να μη συγχωρήσωσι πλέον την ανάκτισίν του. Μετά παρέλευσιν εικοσιτεσσάρων ετών, κατά τα οποία οι χριστιανοί εστερούντο την ιεράν ταύτην παραμυθίαν […] ανεκτίσθη ο ναός ούτος επί Σελίμ Γ΄, δια φροντίδος του αξιεπαίνου μητροπολίτου Λαρίσσης Διονυσίου Καλλιάρχου, οπότε ο καλός ούτος ποιμήν ανήγειρε και το παλαιόν Ελληνικόν σχολείον».

«Εις τα πόλεις τα κατοικουμένας το πλείστον μέρος υπό Τούρκων έπασχαν οι άθλιοι [Έλληνες] κακά μεγάλα, ως επί το πλείστον από την κατωτέραν μερίδαν του έθνους τούτου. Διότι ως εκ μέρους της εξουσίας δεν εδοκίμαζαν πολλά βάρη».

«Η τουρκική κυβέρνησις παρεχώρησε [από το 1708] προς τους Έλληνας αξιόλογα προνόμια, εκλέγουσα εξ αυτών τους ηγεμόνας τους διερμηνείς και τους ηγεμόνας της Μολδαβίας και Βλαχίας. Η πολιτική εμπιστοσύνη των ηγεμόνων τούτων παρά τοις οθωμανοίς υπουργοίς εβελτίωσε την τύχην του ελληνικού έθνους. Διά της προστασίας αυτών ήρξαντο τα γράμματα αναφαινόμενα, σχολεία ανεγειρόμενα και η παιδεία διαδιδομένη"

«μετά τον ρωσικόν πόλεμον του 1768-1770 έτους» (ορλωφικά), οπότε «εις καμμίαν πόλιν της Τουρκίας δεν επρόκοπταν οι Γραικοί ούτε εις πλούτη, ούτε εις γνώσεις»

Ρηγας Φερραίος
«Ουρανέ, εσύ είσαι απροσωπόληπτος μάρτυς των τοιούτων κακουργημάτων [του οθωμανικού βλερυρωτάτου δεσποτισμού]. Ήλιε, εσύ βλέπεις καθημερινώς τα τοιαύτα θηριώδη τολμήματα. Γη, εσύ ποτίζεσαι αδιακόπως από τα ρείθρα των αθώων αιμάτων. Ποίος έχει στόμα να με ειπή το εναντίον; Ποίος είναι εκείνος ο τίγρις, ομόψηφος των τοσούτων ανομημάτων, ας εύγη εις το παρόν, και δια πολέμιόν του μάρτυρα, θέλει αποκτήσει όλην την κτίσιν, ήτις αγλώσσως γογγά δια τους αδίκους ώδε εκχυνομένους ρύακας των ανθρωπίνων αιμάτων» 

Α. Κοραής
Σάλπισμα Πολεμιστήριον [1801]:
«Tις εξ ημών δεν εδοκίμασε την απάνθρωπον αγριότητα και ασπλαγχνίαν της διεστραμμένης των Oσμανλίδων γενεάς; Αυτοί […] μας εγύμνωσαν από την προγονικήν ημών δόξαν. […] Τους ιερούς ημών ναούς μετέβαλον εις τζαμία, και μη αρκούμενοι εις το να μας στερούσι τα αναγκαία μέσα του να συστήσωμεν σχολεία εις ανατροφήν και φωτισμόν των ημετέρων τέκνων, μας αρπάζουσιν από τους πατρικούς κόλπους και αυτά τα τέκνα, δια να τα κατηχώσιν εις την θρησκείαν του Μωάμεθ, ή να τα μεταχειρίζωνται..... ω Γραικοί, και πώς να προφέρη το στόμα μου τοιαύτην των Γραικών καταισχύνην; Δια να τα μεταχειρίζωνται εις τας ασελγείς και παρανόμους αυτών ηδονάς. Μας κρίνουσιν αδίκως και μας στερούσι την ζωήν χωρίς έλεον ή κρίσιν. Εις τας κεφαλάς των δυστυχών Γραικών έπεσαν σήμερον όλαι αι φρικταί εκείναι κατάραι, με τας οποίας ο Θεός εφοβέριζε πάλαι τους Ιουδαίους».

«Εξαιτίας των Τούρκων η κοινή πατρίς ημών, η πατρίς των τεχνών και των επιστημών, η πατρίς των φιλοσόφων και των ηρώων, έγινε σήμερον κατοικητήριον της αμαθίας και βαρβαρότητος, αληθές σπήλαιον ληστών, των και απ’ αυτούς τους ληστάς αναιδεστέρων Oσμανλίδων. Δια τους Τούρκους ονειδιζόμεθα και καταφρονούμεθα από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι χωρίς τα φώτα της Ελλάδος ήθελον ίσως ακόμη κοιμάσθαι εις τον σκότον της προγονικής αυτών βαρβαρότητος. Tοιαύτα και τοσαύτα, φίλοι και αδελφοί, επάθομεν από το απάνθρωπον γένος των Μουσουλμάνων"

«Των σπουδαζόντων σήμερον εις τα γυμνάσια της Ελλάδος νέων ο αριθμός είναι εκατονταπλάσιος του προ τριάκοντα χρόνων αριθμού»


Αλέξανδρος Υψηλάντης
Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος [24-2-1821]:

«Στρέψατε τους οφθαλμούς σας, ω συμπατριώται, και ίδετε την ελεεινήν μας κατάστασιν! Ίδετε εδώ τους ναούς καταπατημένους, εκεί τα τέκνα μας αρπαζόμενα δια χρήσιν αναιδεστάτην της ασελγούς φιληδονίας των βαρβάρων τυράννων μας, τους οίκους μας γεγυμνωμένους, τους αγρούς μας λεηλατημένους και ημάς αυτούς ελεεινά ανδράποδα!»


Σατωβριανδος
«Από του πολέμου των Ρώσσων, η Πελοπόννησος είναι έρημος. Ο ζυγός των Τούρκων εγένετο βαρύτερος εις τους κατοίκους αυτής. Οι Αλβανοί έσφαξαν μέρος του πληθυσμού. Μόνον χωρία κατεστραμμένα δια πυρός και σιδήρου βλέπει τις. […] Δειναί και παράνομοι εισπράξεις, ύβρεις παντοειδείς αφανίζουσι πανταχόθεν την γεωργίαν και την ζωήν. Ο τυχών αγάς και του μικροτάτου χωρίου δύναται παίζων να διώξη τον χωρικόν εκ της καλύβης του, να αρπάση την σύζυγον αυτού και τα τέκνα και να φονεύσει αυτόν επί προφάσει αναξία λόγου»


J. Griffiths 
Ταξίδια στην Ευρώπη, την Μικρά Ασία και την Αραβία. 
Εμπορικοπολιτική κατάσταση των Ελλήνων,

«Η πολιτική κατάσταση των Ελλήνων που κατοικούν στην Τουρκία είναι εδώ και πολύ καιρό πραγματικά αξιοθρήνητη, και η ποικιλία των ταπεινώσεων στις οποίες αυτοί είναι εκτιθέμενοι, τους έχει οδηγήσει περισσότερες από μια φορές σε απελπισμένους αγώνες για την απελευθέρωσή τους και την αποκατάσταση των αναμφισβήτητων δικαιωμάτων τους»

 «Κατά την διάρκεια της συνομιλίας μας [ο κάπος της Αφισιάς Προποντίδος] επαναλάμβανε συνέχεια το πόσο διακαώς εξακολουθούσε να ελπίζει σε μια αλλαγή στην κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης. Γιατί, ενώ η καλλιέργεια των κτημάτων του και τα φυσικά πλεονεκτήματα του νησιού ήταν τέτοια, ώστε να μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη, και να οδηγήσουν ακόμη και στην ανεξαρτησία, οι ετήσιοι εκβιασμοί των Τούρκων είχαν καταστήσει όλες τις προσπάθειές του άκαρπες, ενώ η αγωνία, σε κάθε τους επίσκεψη, της προσωπικής του τιμωρίας ή κακοποίησης, δηλητηρίαζε κάθε στιγμή την ύπαρξή του» [Σ.Σ βλεπε Goldman Sachs, ΔΝΤ, Τρόϊκα κλπ]


Δανιήλ Φιλιππίδης

«Δια τα ήθη τους [των Ελλήνων], μα τι να πη τινάς [=κάποιος] δια τα ήθη αυτών οπού είναι υπόζυγοι, υστερημένοι από σχολεία, από βιβλία, από αναθροφή, από παιδεία. Μ’ όλον τούτο, το ελληνικόν εκείνο πνεύμα οπού εμψύχωνε τους προπάτοράς τους, ένας πολυχρόνιος ζυγός, οπού ζωόνει όλα και τα νεκρώνει, δεν ημπόρεσε να το σβήση. Δεν προσμένει παρά ένα αίσιο άνεμο να πνεύση, δια να ανάψη πάλιν εις το θέατρο του κόσμου. Τι ημπορεί να κάμη τώρα από κάτω εις μια ομίχλη, οπού επιπολάζει;»


 Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

«Σαράντα χρόνους εσπούδαζε ο Μωυσής γράμματα. Έτσι πρέπει και εμείς να σπουδάζωμεν, να μανθάνωμεν γράμματα, δια να ηξεύρωμεν που περιπατούμεν. Και αν δεν εμάθετε γράμματα οι πατέρες και αι μητέρες, να βάνετε τα παιδιά σας να μανθάνουν. Δεν βλέπετε οπού αγρίεψε το γένος μας από την αμάθειαν και εγίναμε ως θηρία; Δια τούτο σας συμβουλεύω να κάμετε κάθε τρόπον να έχετε σχολεία εις τες χώρες σας δια να καταλαμβάνετε το άγιον Ευαγγέλιον, να μην περιπατήτε εις το σκότος»


Θεόδωρος Κολοκωτρώνης

«Εις τον καιρό της νεότητος, όπου ημπορούσα να μάθω κάτι τι, σχολεία, ακαδημίαι δεν υπήρχαν. Μόλις ήσαν μερικά σχολεία, εις τα οποία εμάθαιναν να γράφουν και να διαβάζουν. Οι παλαιοί κοτσαμπάσιδες, όπου ήσαν οι πρώτιστοι του τόπου, μόλις ήξευραν να γράφουν το όνομά τους. Το μεγαλύτερο μέρος των αρχιερέων δεν ήξευρε παρά εκκλησιαστικά κατά πράξιν, κανένας όμως δεν είχε μάθησι. Το ψαλτήρι, το κτωήχι, ο μηναίος, άλλαι προφητείαι ήσαν τα βιβλία οπού ανέγνωσα»


Ματθαίος Παρανίκας:

«Βαθμηδόν όμως, των δεινών αυξανόντων, εμαραίνετο [στην Πελοπόννησο] κατά μικρόν και το δένδρον της παιδείας. Ώστε, ότε οι Ενετοί κατέλαβον την Πελοπόννησον (1685-1715), […] εύρον τους κατοίκους γενικώς ειπείν, αμαθείς, συνετέλεσαν δε και εις την παντελώς παραμελημένην εκπαίδευσιν. Το δε παράδοξον, μοναχοί Λατίνοι ίδρυσαν εδώ και εκεί εκπαιδευτικά καταστήματα, διηύθυνον σχολεία, εις α άνευ δισταγμού οι Έλληνες έπεμπον τα τέκνα των. Ειργάζοντο επίσης να συστήσωσιν εν Τριπόλει τακτικόν Γυμνάσιον. Δια τούτων και ετέρων παραπλησίων ενόμιζεν ο Γριμάνης, ο Ενετός Αρμοστής, ότι «ίσως θέλει αποσπασθεί της βαρβαρότητος, υπό την αισίαν εξουσίαν των Ενετών, η διδάσκαλος πάσης επιστήμης και τέχνης αρχαία Ελλάς»

«Εν ταις ασιατικαίς επαρχίαις του Οθωμανικού κράτους […] μετά παντοία δεινά, α υπέστησαν, η αχλύς βεβαίως επικάθησε βαρυτέρα, και το σκότος ην παχύτερον. Ου μόνον δε το έθνος επιέζετο, αλλά και η γλώσσα, φευ! πολλαχού έπαθε διαστροφήν, παραφθοράν και ήτταν. Και όμως, εν ταις επαρχίαις ταύταις, εν αις που περί τας μονάς το ζώπυρον των γραμμάτων διετηρείτο, ίχνη Σχολών και λογίων μέχρι των μέσων της ΙΖ΄ εκατονταετηρίδος δεν ευρίσκομεν»

 
Ιακωβάκης Ρίζος-Νερουλός

«Ο Μαυροκορδάτος, απολαύων ευνοίας και τιμής παρά το οθωμανικώ υπουργείω, υπερησπίζετο το έθνος αυτού κατά των αρπαγών και συκοφαντιών των εν ταις επαρχίαις διοικητών, ελάμβανεν άδειαν του συνιστάν σχολεία δημόσια εν διαφόροις τουρκικαίς πόλεσι της ευρωπαϊκής και ασιατικής Τουρκίας»,

«έκλειον δε τα στόματα των εν ταις επαρχίαις διοικητών ότε μεν δια δώρων, ότε δε δια της ισχυράς προς τους πάτρωνας αυτών μεσιτείας». «Τα ανωτέρω σχολεία των επιστημών και της φιλολογίας ηνοίγοντο [από τον Μαυροκορδάτο αλλά και από τον Παναγιωτάκη Νικούσιο] μόνον ως δήθεν σωφρονιστικοί οίκοι [Maisons de correction], ήτοι φυλακαί» 

«Οι Τούρκοι απηγόρευαν επί κεφαλική ποινή την οικοδομήν νέων εκκλησιών. […] Εμπόδιζον δε δια της αυτής αυστηρότητος και την καθίδρυσιν δημοσίων σχολείων, φοβούμενοι μήπως οι χριστιανοί διδασκόμενοι αποβώσι δούλοι επικίνδυνοι και δυσκυβέρνητοι»



 Noehden (1820).  
The Classical Journal,

«Το Γυμνάσιον ή Λύκειον Μηλιωτικόν είναι αρκετά μακριά από το φθονερό μάτι του Τούρκου κυβερνήτη, και επιπλέον έχει διασφαλισθεί από τις επιβουλές του με ιδιαίτερα προνόμια και ασυλίες, που έχουν δοθεί στην πόλη από την κυβέρνηση»

«Και ενώ αυτές οι θετικές και ευχάριστες ιδέες γίνονται πράξη, είναι αδύνατο να μην θυμηθούμε και την δύναμη του δεσποτισμού που αιωρείται πάνω από τη χώρα, και που με την ψυχρή αρπακτικότητά του μπορεί αμέσως να καταστρέψει τους καρπούς των προσπαθειών πολλών επίμοχθων ετών. Αλλά, παρόλα αυτά, οι φίλοι της ανθρωπότητας οφείλουν να μη να αποθαρρυνθούν από το να θέτουν χείρα σε μια τόσο αξιέπαινη εργασία»


Steven Ransiman

«Tα σχολεία χρειάζονταν χρήματα. Και το πατριαρχείο ήταν πάντοτε στενεμένο από χρήματα. [… Άλλωστε], ήταν απίθανο ότι οι Τούρκοι θα επέτρεπαν ποτέ στην Εκκλησία να μαζέψει αρκετά χρήματα για να προικοδοτήσει πολλά σχολεία. Αλλά, ακόμη κι αν βρισκόταν χρήματα, είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οι τουρκικές αρχές στις επαρχίες θα επέτρεπαν να λειτουργήσουν ελληνικά σχολεία σε ευρεία κλίμακα. Καμιά επίσημη απαγόρευση δεν υπήρξε ποτέ. Αλλά τα σχολικά κτίρια μπορούσαν να δημευθούν και οι μαθητές να σταλούν σπίτια τους, έτσι ώστε στο τέλος να μην αξίζει να συντηρούνται τα σχολεία». Και αυτό γιατί ενώ «η Υψηλή Πύλη δεν επενέβη ποτέ στην Πατριαρχική Ακαδημία στην Κωνσταντινούπολη, οι επαρχιακοί διοικητές μπορούσαν να είναι όσο καταπιεστικοί ήθελαν. Και πολλοί από αυτούς θεωρούσαν την εκπαίδευση των μειονοτήτων ως το περισσότερο ανεπιθύμητο πράγμα»


Δανιήλογλου, ιστορικός

«Εκ των πολλών της Ανατολής χωρών, αίτινες επέπρωτο να καταπλακώθωσιν υπό την βαρείαν πλάκα της βαρβαρότητος και της αποξενώσεως παντός εθνικού χρήματος, πρωτίστως έλαβε δυστυχίαν να είναι η Μικρά Ασία ως πρωιμότερον απολέσασα την προγονικήν γλώσσαν και τα παρεπόμενα αυτή εθνικά αγαθά. Ακόμη και περί τα μέσα του ΙΗ΄ αιώνος (1750) ουδαμού της Μικράς Ασίας υπήρχον σχολεία εκτός της Σμύρνης και της Καισαρείας. Πανταχού της Μικράς Ασίας γενική υπήρχεν αμάθεια και άγνοια των εν τοις ναοίς αναγιγνωσκομένων, άπερ κατά πατροπαράδοτον μόνον συνήθεια ήσαν εν χρήσει»


Νικόλαος Δραγούμης

«Κατά τας ασιάτιδας χώρας […] προ αιώνων δεν είχεν ακουσθή η γλυκεία του Πλάτωνος ή του Χρυσοστόμου φωνή, όπου δια τον φόβον των κρατούντων ελάχιστος αριθμός μαθητών μετέβαινον δια νυκτός εις σχολείον κείμενον εν παραβύστω τινί γωνία, άδοντες, ως ει επλανόντο χάριν ευθυμίας εις τα οδούς, το επίτηδες ποιηθέν άσμα: Φεγγαράκι μου λαμπρό»

«Ουχί μόνον κοπιώντες, αλλά και κινδυνεύοντες εσπούδαζον οι πατέρες ημών γράμματα. Έκαστος των Τούρκων, και ο έσχατος, ως γνωστόν, είχε το δικαίωμα να τυραννή, να φορολογή και να φονεύη τους οπαδούς του Χριστού. Επειδή δε τα σχολεία διήγειραν τας υποψίας αυτών και τα κατέτρεχον παντοιοτρόπως, και διδάσκαλοι και μαθηταί εσοφίζοντο παντοίους επίσης τρόπους δια να αποφεύγωσι την οργήν των. Και οσάκις συνήρχοντο εις το σχολείον, εις εξ αυτών, ιστάμενος πλησίον του παραθύρου ως κατάσκοπος, έστρεφεν ανήσυχος πανταχού το βλέμμα, και έδιδε προς τους άλλους την είδησιν ότι έβλεπεν Οθωμανόν ερχόμενον μακρόθεν. Και αμέσως εγίνετο βαθεία σιωπή! Διότι ουαί και εις διδάσκοντας και εις διδασκομένους, εάν ο αγέρωχος διαβάτης ήκουε θόρυβον ή φωνάς μαρτυρούσας διδασκαλίαν! Ανέβαινεν όλως πνέων θυμόν εις το επίτηδες ζοφούμενον σχολείον, και εξυλοκόπει και ετραυμάτιζε και μίαν-μίαν απέσπα τας τρίχας του διδασκάλου, ένα ετύγχανε φέρων (ως σύνηθες τότε) πώγωνα!

Ως εάν έφερε μεγαλόσταυρον εις τον λαιμόν, και ταινίαν εγκάρσιον εις το στήθος, εκαυχάτο πάντοτε ο πατήρ μου ότι εδάρη υπό Οθωμανού χάριν των ελληνικών γραμμάτων.

«Δια τοιούτων κόπων και κινδύνων, προσέθετεν επί τέλους οσάκις διηγείτο ταύτα, εδιδασκόμεθα και εδιδάσκομεν. Και υπεμένομεν όλα καρτερικώς και αγαλλώμενοι»


Χαρίλαος Τρικούπης

«Πρό τινος καιρού είχαν συστηθή εν ταις πρωτευούσαις των Χανίων και της Ρεθύμνης δύο αλληλοδιδακτικά σχολεία. Αν και η περί της συστάσεως αυτών άδεια ηγοράσθη διά αδράς δαπάνης, και η διδασκαλία ήτον η συνήθης, τα σχολεία ταύτα εθεωρήθησαν σχολεία αποστασίας και πολέμου, εκλείσθησαν μεσούντος του Μαρτίου, και οι διδάσκαλοι εφυλακίσθησαν».


Κ. Κριτοβουλίδης

«Παρωργισμένοι οι Τούρκοι της Κυδωνίας εναντίον του επισκόπου της Κισάμου Μελχισεδέκ Κρητός, […] μισούντες δε και τον εν τω φρουρίω αλληλοδιδάσκαλον Καλλίνικον Βερροιαίον, δια τον νέον της αλληλοδιδασκαλίας τρόπον, […] απεφάσισαν να δώσωσι το πρώτον σημείον των μελετηθέντων σχεδίων κατά των χριστιανών εις πρώτους αυτούς.

Ώρμησαν λοιπόν […] και αμφοτέρους οχλαγωγικώς έρριψαν εις τα φυλακάς του φρουρίου, καίτοι εναντιουμένου του Λατίφη, πασά τότε όντος της διοικήσεως Κυδωνίας. Συνάμα δε περιεκύκλωσαν και το ελληνικόν της Κυδωνίας σχολείον, από το αυτό της εκδικήσεως πάθος ελαυνόμενοι. […]

Εκ συνθήματος δε, αυθημερόν σχεδόν, απήγαγον και οι εν Ρεθύμνη Τούρκοι εκ των χωρίων τον αλληλοδιδάσκαλον Γεώργιον Βάον Σίφνιον. […]

Οχλαγωγικώς λοιπόν, μετ’ ου πολύ οι Τούρκοι [της Κυδωνίας], διαρρήξαντες την ειρκτήν, απήγαγον εις την αγχόνην […] τον αρχιερέα και [τον] ελληνοδιδάσκαλον. Ημιθανής έφθασεν εις τον τόπον της καταδίκης ο Καλλίνικος! […] Απαγχονίσαντες δε τούτους, ετράπησαν παραχρήμα εις βιαιοπραγίας κατά χριστιανών, μη υπείκοντες του λοιπού ουδέ εις διαταγάς αρχών»


Ελληνες Επαναστατες Αρκαδίου 14/5/1866

«35 έτη παρήλθον, και κατά το διάστημα τούτο η ζωή των πατέρων ημών και ημών των ιδίων υπήρξε σειρά καταπιέσεων, αδικιών και δυστυχημάτων. […] Βαρυτάτους φόρους καθ’ εκάστην αυξανομένους πληρώνομεν, πλην ουδέν των καλών, όσα πάντες οι λαοί εις αντάλλαγμα των βαρών τούτων χαίρουσιν, απολαμβάνομεν. Η δικαιοσύνη είναι παρ’ ημίν άγνωστος. Ούτε δικαστήρια αντάξια του ονόματος έχομεν, ούτε νόμους. Διοίκησις είναι η αυθαίρετος θέλησις του αντιπροσώπου της Υψηλής Πύλης. Τα τέκνα ημών ένεκα ελλείψεως σχολείων ανατρέφονται εν τω σκότει της αμαθείας. Τα ολίγιστα σχολεία τα οποία έχομεν, συντηρούμεν σχεδόν πάντα εκ του υστερήματος ημών»

C. Iken (Γερμανος λογιος)
Στέφανος Κανελλος 1822


«Οι Τούρκοι εμπόδιζαν τα σχολεία αυστηρότερα και από τας εκκλησίας. […] Δια τούτο… [ οι Γραικοί] επροσπαθούσαν […] να συστένουν κοινά σχολεία κρυφίως, όπου και των πτωχών τα τέκνα τα τέκνα ανεξόδως εδιδάσκοντο»

«Οι Τούρκοι απηγόρευαν επί κεφαλική ποινή την οικοδομήν νέων εκκλησιών. […] Εμπόδιζον δε δια της αυτής αυστηρότητος και την καθίδρυσιν δημοσίων σχολείων, φοβούμενοι μήπως οι χριστιανοί διδασκόμενοι αποβώσι δούλοι επικίνδυνοι και δυσκυβέρνητοι»


Φωτάκος
«Μόνοι των οι Έλληνες εφρόντιζαν δια την παιδείαν, η οποία εσυνίστατο εις το να μανθάνουν τα κοινά γράμματα, και ολίγην αριθμητικήν ακανόνιστον. Εν ελλείψει δε διδασκάλου ο ιερεύς εφρόντιζε περί τούτου. Όλα αυτά εγίνοντο εν τω σκότει και προφυλακτά από τους Τούρκους»


 Rene Puaux 1913


«Κανένα βιβλίο τυπωμένο στην Αθήνα δεν γινόταν δεκτό στα σχολεία της Ηπείρου. Ήταν επιβεβλημένο να τα προμηθεύονται όλα από την Κωνσταντινούπολη. Η Ελληνική Ιστορία ήταν απαγορευμένη. Στην περίπτωση αυτή λειτουργούσαν πρόσθετα κρυφά μαθήματα. Χωρίς βιβλία, χωρίς τετράδια ο νεαρός Ηπειρώτης μάθαινε για τη μητέρα Πατρίδα, διδασκόταν τον Εθνικό της Ύμνο, τα ποιήματά της και τους ήρωες της. Οι μαθητές κρατούσαν στα χέρια τους τη ζωή των δασκάλων τους. Μία ακριτομυθία, μια καταγγελία ήταν αρκετή. Δεν είναι συγκινητικό, αυτά τα διακόσια μικρά αγόρια και τα διακόσια πενήντα κοριτσάκια να δέχονται τις επιπλέον ώρες των μαθημάτων (στην ηλικία, που τόσο αγαπούν τα παιχνίδια), να συζητούν για την Ελλάδα και επιστρέφοντας στις οικογένειές τους με τα χείλη ραμμένα να κρατούν τον ενθουσιασμό μυστικό στην καρδιά;»


Παρανίκας

«Βαθμηδόν όμως, των δεινών αυξανόντων, εμαραίνετο [στην Πελοπόννησο] κατά μικρόν και το δένδρον της παιδείας»





Γεωργιος Χασιώτης

«Για μακρά περίοδο, η εκπαίδευση ήταν ασήμαντη. Πραγματικά, πώς να πάει κανείς σχολείο; Πώς να διασχίσει τους δρόμους; Γιατί μόλις έβγαιναν τα παιδιά από το πατρικό τους σπίτι –αλίμονο!– τα άρπαζαν οι γενίτσαροι, μια ορδή τόσο μισητή και τόσο φοβερή! Την νύχτα, με το φως της σελήνης, λέει ένα λαϊκό τραγούδι, τα Ελληνόπουλα, αψηφώντας την τουρκική σκληρότητα, έτρεχαν στα σχολεία για να πάρουν από εκεί μερικά ράκη του αρχαίου πολιτισμού της πατρίδας τους»

«Το σχολείον της κοινότητος ή της χώρας ην ταπεινός τις πρόναος ή αφανές οίκημα, περιδεώς κλειόμενον και ανοιγόμενον, ένθα οι μαθηταί, επί ψαθίων καθήμενοι οκλά, εδιδάσκοντο τα κολλυβογράμματα»


Ευαγγελίδης

«Οι χρόνοι ήσαν σκοτεινοί και ζοφεροί διά το γένος, η δε καλλιέργεια των γραμμάτων επικίνδυνον εγχείρημα και όμως, παρ’ όλους τους απαγορευτικούς νόμους των Τούρκων, […] οι Έλληνες κρύφα και εν παραβύστω εκαλλιέργουν τας Μούσας»






ΠΡΟΣΘΗΚΗ 28/3/2012
ΑΝΤΙΒΑΡΟ [link]



Σταυρος Μάνεσης 1953
Δημήτρης Ζηκόπουλος

Οι Τούρκοι δεν μας άφηναν να μαθαίνωμε γράμματα κι ερχόμασταν σε τούτο το κρυφό σχολειό. Το μόνο που δεν τους πολυένοιαζε ήταν να διαβάζωμε το χτωήχι και το ψαλτήρι, για να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα με τ’ άλλα διαβάσματα. Θυμάμαι με τι χαρά και με τι τρομάρα οικονόμησε τω καιρώ εκείνω ο παππούλης που μας διάβαζε - άγιο το χώμα που τον σκεπάζει- μια Ιλιάδα του Ομήρου. Σαν τελειώναμε την ανάγνωση, την παράχωνε κάτω από την πλάκα που βλέπεις εδωγιά»

100 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι άθεοι κομμουνισταράδες οι Ροιδηδες οι χεσμένοι στο τάλλαρο από ΄ξένα κέντρα χτυπούν την Εκκλησία μας.
ΜΠΡΑΒΟ που τους βάνεις στην θέσην τους

Theoprovlitos είπε...

Ε όχι και κομμουνισταραδες! Μην την πατατε κι εσις σαν τα θυματα τους.
Ο πυρηνας του Φιλελευθερισμου στην Ελλαδα ειναι. Με την κακη εννοια.
Κομμουνιστη που να αρθρογραφεί στο κομμα των Ταυρων του Στεφανου Μανου δεν γνωριζω...

e- είπε...

Φεγγαράκι μου λαμπρό
φέγγε μου να περπατώ,
να πηγαίνω στο σχολειό
να μαθαίνω γράμματα,
γράμματα σπουδάματα
του Θεού τα πράματα!

Να καταγραφεί
να πρωτοκολληθεί
να καταχωριστεί
να διαδοθεί
να ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Οι μητροπόλεις της Σμύρνης, της Εφέσου και της Φιλαδελφείας διαθετουν ίσως τα περισσότερα σχολεία και το πιό πολυάριθμο διδακτικό προσωπικό από όλες τις ορθόδοξες μητροπόλεις της Τουρκίας

και φαντάζομαι ότι πάμπολλα σχολεία λειτουργούσαν παντού.

Εκτός δηλαδή των ημερησίων, υπήρχαν και Κρυφό Σχολείο;;;

Νίκος

Theoprovlitos είπε...

e

Για να γινουν ολα αυτα που εισηγείσαι πρεπει να να βρεθει καμμια... μασονια από πισω να τα προβαλει. Εγω ειμαι ενας πτωχος πλην τιμιος καουμπόυ που απλα βαρεθηκε την αναλήθεια του κιτρινισμού και την κακεντρεχεια των κουκουλοφορων.

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε Ανωνυμε

Παρακαλώ τα άτομα φύσει ή θεσει περιορισμενης αντιληψης να διαβαζουν τα κειμενα και να βγαζουν τις παρωπίδες πριν υποβαλουν αναλογα ερωτηματα.

Διοτι θα ειχαν ευκολα, αβιαστα και αβαδιστα αντιληφθει οτι

Α. Η ανοχη στην εκπαιδευση των Ελληνοπαίδων διαφοροποιείται σε βαθος χρονου. Συνεπως η υπαρξη σχολειων στην Οθωμανικη αυτοκρατορία το 1910 δεν σημαινει οτι υπήρχε η ίδια ανοχή και το 1500. Τα κρυφα σχολεια προφανως -όπως και αναφερεται- αφορουσαν κυριως στα πρωτα χρονια της Τουρκοκρατίας. Οι δωσιλογοι και η μασονερία παρουσιαζουν την υπαρξη ΚΑΠΟΙΩΝ σχολειων από τον 18ο αιωνα και μετα σε συγκεκριμενες περιοχες για να ισχυριστουν την πομφόλυγα οτι... υπηρχε και Υπουργειο Παιδειας επί Σουλτανου το οποίο μοιραζε σχολικα εγχειριδια στην Ελληνικα από το Βουκουρεστι μεχρι την Αλεξανδρεια.

Β. Η ανοχη στην εκπαιδευση των ραγιαδων επίσης διαφοροποιείται και τοπικα (και χρονικα) αφου σχετιζεται με τον εκαστοτε πασα και την ανεκτικοτητα ή την σκληρότητα που ο ίδιος είχε. Ενω ειναι γνωστό οτι η ανθιση των γραμματων αφορουσε κυριως την Μικρα Ασια ενω οι ιδιες πηγες που αναφερω στο αρθρο σαφως υπαινισσονται την σκληραδα της Τουρκικης μποτας στην Ελληνικη χερσονησο λογω της σκληρότητας και αγραμματοσυνης των τοπικων πασαδων.

Ενας λογος που η Ιωνια ανθισε έιναι οτι υπήρξε καταφυγιο Ελλαδιτων και νησιωτων που κατεφευγαν σε αυτην διοτι στην Ελλαδα υπήρχε ακομα σχετικος Μεσαίωνας.

Οταν π.χ. αναφερει το κειμενο οτι το πρωτο νομιμο και αναγνωρισμενο σχολειο στο Αιβαλι ιδρυθηκε μετά το 1773 (από ιερεα) θα μπορουσε μηπως να μας εξηγησεις πως εκπαιδευοντουσαν και ΠΟΥ οι Ελληνοπαιδες μαθαινοντας γραφη, αναγνωση και ιστορια ΠΡΙΝ από την συγκεκριμενη περιοδο; Και οχι μονο στο Αιβαλι. ΠΑΝΤΟΥ!

e- είπε...

Τουλάχιστον δεν θα σου πει κανείς ότι ΕΣΥ δεν ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΣ!
κάνει όλη τη διαφορά του Κόσμου!

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Ευκαιριας δοθείσης ηθελα να αναφερθω και στην λαϊκη και προφορικη παραδοση που διεσωσε την υπαρξη κρυφων σχολειων.

Η μασονερια που βαλει κατα της υπαρξης των κρυφων σχολειών σε ενα αντιεπιστημονικο οργιο αγραμματοσυνης αμφισβητεί την υπαρξη τους λογω ελλειψης γραπτων μαρτυριων (φανταζομαι μια ταμεπελα που να γραφει ΠΡΟΣ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ).

Οποτε φανταζομαι πως η ιστορία, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις όλων των ιθαγενων λαων της γης που δεν εχουν γραπτη μαρτυρια τίθενται ΕΚΤΟΣ επιστημονικης μελετης προφανως διοτι μονο τα γραπτα κειμενα αποτελουν ιστορικο τεκμηριο.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε,

Να βάλω λίγο το λιθαράκι μου εδώ, επειδή χωρίς παρεξήγηση έχεις πέσει στην φιλελεύθερη παγίδα παραπληροφόρησης και έτσι απαντάς σε ανιστόρητους όπως ο Νίκος πιο πάνω με σωστά μεν, αλλά εν μέρει σωστά στοιχεία.

Σχολεία στην Οθωμανική αυτοκρατορία υπήρχαν.

Το ένα θέμα με αυτά ήταν πως η λειτουργία τους ήταν απόλυτα εξαρτημένη από αυτό που θα λέγαμε σήμερα τοπική αυτοδιοίκηση και όταν έπρεπε να γίνουν οικονομίες στα λεφτά, τα σχολεία των γκιαούρηδων ήταν το πρώτο πράγμα που έκλεινε για αυτές τις εξοικονομήσεις. Και μπορούσαν να παραμείνουν κλειστά για όσο διάστημα κρινόταν απαραίτητο.

Το δεύτερο ήταν πως τα μαθήματα που μπορούσαν να λάβουν χώρα στην τάξη ήταν συγκεκριμένα και ακόμη και η υποψία διδασκαλίας του κάτι παραπάνω πάντα είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του σχολείου (και βέβαια τις αναγκαίες τιμωρίες στους υπεύθυνους). Τα μαθήματα αυτά ήταν τα θρησκευτικά, η καλλιγραφία, η μουσική και η ζωγραφική. Οτιδήποτε άλλο απαγορευόταν. Μάλιστα έχουμε τα παραδείγματα μερικών περιπτώσεων, άλλων στρατευμένων πρακτόρων και άλλων αφελών ανθρώπων σπουδαγμένων στο εξωτερικό οι οποίοι προσπάθησαν να ανοίξουν δικά τους κέντρα τα οποία θα δίδασκαν π.χ. φυσική και τους οποίους τους έδιωξαν οι ίδιες οι τοπικές κοινωνίες φοβούμενες τις τιμωρίες.

Για να φανταστείς, εδώ έχουμε την μαρτυρία του Κολοκοτρώνη που μας λέει ότι το επίπεδο παιδείας ήταν τέτοιο που δεν ήξεραν το όνομα του διπλανού χωιού. Εξ' ου και η ανάγκη ύπαρξης κρυφών σχολείων.

Είναι πραγματικά αστείο να παρακολουθείς τους τάχαμου αρχαιολάτρες να υπερασπίζονται τις θέσεις των Ρεπούσηδων και των Λιάκων, αλλά να μην αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν ό,τι θεωρούν αλήθεια και πραγματικά Ελληνικό να είναι είτε επίσημη θέση των Μαρξιστών, είτε των Εβραίων.

Αλήθεια, ο υπερέλληνας αρχαιολάτρης, αυτή η φιγούρα φωτός και αλήθειας, ο πανηγέτης σας, ακόμα πάει στα κιμπούτζ για διακοπές;

0987654321.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΡΘΡΟ που έχω διαβάσει για το κρυφό σχολειό.
Να το βουλώσουν με σκατά οι Ροιδιδες που έχουν το ψέμα στην άκρη της γλώσσας τους, όταν πέφτει το παραδάκι.
Εμμανουήλ

Theoprovlitos είπε...

0987654321

Κατ αρχην θα ήθελα να διευκρινισω ότι δεν καταδεχομαι από κανενος είδους αντιτουρκισμου εις το διηνεκες.

Το δυιστικο δυτικο συστημα που εχει επιρρεασει την νοοτροπια πολλων οφειλει να ενταξει τα παντα ή στο καλο ή στο κακό αναλογα με την νοοτροπία, την ιδεολογια ή ΚΥΡΙΩΣ τα συμφεροντα του.

Ετσι λοιπον ολη αυτη η εκστρατεια εναντιον της Ορθοδοξης Εκκλησιας αλλα και της Ελλαδας κυριως από το μασονικο και εβραϊκο στοιχείο και τα παραγωγά του (κομμουνισμος, αθεϊα, φιλελευθερισμος) λογω παραδοσικαης Τουρκοφιλιας η μεν λόγω αθείας η δε παραχαρασσουν την ιστορικη αληθεια.

Στην ουσια τα ανα τους αιωνες διαμορφωμενα δογματα και ήθη δημιουργηθηκαν δια της ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΗΣ. Δεν καθοντουσαν διαφοροι αργοσχολοι δηλαδη και διατυπωναν δογματα αλλα το αντιθετο, υποχρεωνονταν να διαμορφωνουν δογματα επειδη κατα κανονα καπου καποιος εγωπαθης "πεφωτισμενος" θεωρουσε ότι η κουτρα του ειναι πιο εξυπνη από όοοολων των υπολοίπων και διατυπωνε βλακειες ωστε να θεωρηθει αυθεντια. Ειναι η πλανη της εγωπαθους, διαβρωμενης ή διεστραμενης προσωπικοτητας που υποχρεωνε τους υπόλοιπους να τοποθετηθουν και να θεσμοθετησουν δογματα.

Σωστα υπαρχει μια υπογεια συνδεση Εβραιομασονιας και νεοπαγανιστων καθοτι οι δευτεροι ειναι ανεξαιρετως ατομα εμπαθους ψυχισμού και περιορισμενης νοημοσυνης και ευκολα μανιπουλαρονται από τον αντισημιτισμό τους και τον ρατσισμο τους. Που ναξεραν βεβαια οι ανόητοι οτι αυτοι που τους ποδηγετουν και τους κατευθυνουν ειναι οι εβραιομασόνοι.

Μην νομιζεις βεβαια οτι τα μοναδικα θυματα της εβραιομασονιας ειναι οι Ορθοδοξοι. Που να δεις τι εχει υποστει εκ των εσω και η εβραϊκη κοινοτητα η οποία υπήρξε και το πρωτο θυμα της.

Theoprovlitos είπε...

Εμμανουηλ

Οικτο χρειαζονται οι συγκεκριμενοι. Οι αρνησιχριστοι αγγελοι του σκοτους εχουν εξασφαλισει μια θεση στην κολαση. Οι Τουρκοι οτι εκαναν το εκαναν για να διασφαλησουν το δικο τους λαο και τα δικα τους συμφεροντα. Το ιδιο εν μερει και οι εβραιοι. Ενω ετούτους εδω σε ποια κατηγορια να τους καταταξεις; Με τους Εασαδίτες της κατοχής;

e- είπε...

Εξαιρετικές προσθήκες!
να τι έπρεπε να διδάσκεται στα σχολειά την 25η.
Δυστυχώς οι δωσίλογοι ''ηγέτες''
αποκρύβουν συστηματικά το ρόλο της
εκκλησίας στη διατήρηση πρωτίστως της γλώσσας των υπόδουλων.
Αυτό είναι γεγονός,άσχετα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις κάποιου.
Όπως γεγονός είναι η βαρβαρότητα των Τουρκαλβανών,κάτι που και ο Κοραής επισημαίνει,αλλά πολλοί
π.χ. so called Aριστεροί,τον επικαλούνται μόνο όταν θεωρούν ότι εξυπηρετεί τη βλακώδη προπαγάνδα τους.
Αυτή είναι η απάντησή μου στο θρασύδειλο που στέλνει mail αυτοαποκαλούμενος fonias και σε κάθε θρασύδειλο που με παρακολουθεί
και αδυνατώντας να με αντικρούσει επί της ουσίας,καταφεύγει στις μεθόδους που ξέρει,όπως κι αυτοί που ψηφίζει βεβαίως
(δηλ. τους ''παίρνουμε μίζες κι εμείς αλλά είμαστε καλύτεροι απ'τους άλλους'').
ΟΥΣΤ! ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ!

Theoprovlitos είπε...

Το ζητημα των Τουρκαλβανων ειναι μαι ααλλη πονεμενη ιστορια και επ αυτου υπαρχουν πολλες ιστορικες μαρτυριες.

Προκειται περί περιπτωσεως ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΟΥΣ εξισλαμισμου λογω ανταλλαγματων ωστε να αποτελεσουν μερος της εξουσιας την οποία και οι ιδιοι υπερεβαιναν επιδιδομενοι στο πλιατσικο, την φωτια και την καταστροφη. Πόσα και ποσα ιστορικα μνημεια δεν καταστραφηκαν από δαυτους τους απολιτιστους. Ποσες ερημωσεις ολοκληρων περιοχων από τις σφαγες. Και ερχονται οι άλλοι, και παιρνουν το μερος των Κοσοβαρων, των συνεργατων του στρατου κατοχής που αφου εξολοθρευσαν τους Σερβους για 5 αιωνες ξαφνικα εγιναν και οι ιδιοι απο θυτες θυματα.

Μηπως τελικα οι υπερασπιστες των Βοσνιων και των Κοσοβαρων ανηκουν σε μια ΑΛΛΗ ομαδα πεμτοφαλαγγιτων που συνεργαστηκε αριστα με τον Οθωμανο κατακτητη σε βαρος των γηγενων πληθυσμων;

Theoprovlitos είπε...

Απλα ενημερωνω οτι για την συγκεκριμενη αναρτηση εχει γινει ενα ΟΡΓΙΟ παρακολουθησης από την blogger/google, αφου δεχεται επισκεψεις από την εδρα των παραπανω εταιριων.

Ανώνυμος είπε...

“Οι Τούρκοι δεν μας άφηναν να μαθαίνωμε γράμματα κι ερχόμασταν σε τούτο το κρυφό σχολειό. Το μόνο που δεν τους πολυένοιαζε ήταν να διαβάζωμε το χτωήχι και το ψαλτήρι, για να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα με τ’ άλλα διαβάσματα. Θυμάμαι με τι χαρά και με τι τρομάρα οικονόμησε τω καιρώ εκείνω ο παππούλης που μας διάβαζε - άγιο το χώμα που τον σκεπάζει- μια Ιλιάδα του Ομήρου. Σαν τελειώναμε την ανάγνωση, την παράχωνε κάτω από την πλάκα που βλέπεις εδωγιά»

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Σε ευχαριστω για την προσθηκη. Το ιδανικο θα ηταν η δημιουργια μιας βασης δεδομενων συνεχως εμπλουτιζομενης.

Απλα για τους υπολοιπους αναγνωστες αναφερω οτι το αποσπασμα σου από το Αντιβαρο αναφερεται στον Σταυρο Μανεση που το 1953 καταθετει την μαρτυρία του 80άρη Δημητρη Ζηκοπουλου από τη Δυτικη Μακεδονια. (1880-3)

http://www.antibaro.gr/node/1367

Στέφανος είπε...

Τι λόγο έχει η google/blogger για να προβεί σε όργιο παρακολούθησης της συγκεκριμένης ανάρτησης; Απλή απορία εκφράζω.

Theoprovlitos είπε...

Δεν ξερω αν παρακοουθουν την συγκεκριμενη αναρτηση ή καποια παλαιοτερη, αλλα πριν μερικες μερες μολις δημοσιευθηκε η συγκεκριμενη υπήρξαν πολλες επισκεψεις από τα κεντρικα της blogger στο Mountain View οι οποίοι προφανως ελεγχουν το τι γραφονται στα blogs για λογους... ρατσισμου και τρομοκατιας.

Μπορει ισως να ειναι μια συμπτωσ και να αφορα σε αλλο κειμενο που εγραψα, παντως εχω σταμπαρει ιτι δεν μπαινουν για ελεγχο συνεχεια αλλα σε συγκεκριμενες αναρτησεις.

Μεχρις στιγμης εχω δεχθει 147 ελεγχους από το Mountain View.

Ανώνυμος είπε...

Καλά, πάντως καλού-κακού κράτα και ένα αντίγραφο αυτών που λέμε εδώ σε κανέναν σκληρό μήπως και χρειαστεί να πας σε wordpress, ποτέ δεν ξέρεις (ή μάλλον ξέρεις).

Πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύεις ότι σε κατηγόρησα για αντιτουρκισμό.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Καθολου δεν πιστευω οτι με κατηγορησες για οτιδηποτε. Εξ αλλου θελω να πιστευω οτι ειμαι αρκετα ακομπλεξαριστος και δεν πιστευω σε στερεοτυπα οπότε ποσώς θα με εμνδιεφερε και να με ειχες κατηγορησει.

Η αναφορά εγινε γιατι μας διαβαζουν και οι πιστευοντες σε στερεοτυπα, είτε αποδομητες παγκοσμιοποιητες τουρκοδουλοι είτε υπερπατριωτες οπότε ξεκαθαρισα την θεση μου ότι αν και σαφως θεωρω αθλιοτητες τα αισχρα των μισελληνων περι συνωστισμου στη Σμυρνη και της επιφανειακες τουρκοφιλίες από την άλλα δεν πιστευω οτι πας Τουρκος δαίμων και καθε τι τουρκικο αθλιοτητα ιδιαιτερα αν συγκριθει με τις αθλιοτητες των δυτικων.

Γενικευμενη ενοχη δεν αποδιδω ουτε καν στους εβραιους συλληβδην αν και ειμαι πεπεισμενος ότι εβραικα κεντρα ευθυνονται σχεδον για οτι κακο εχει συμβει στην ανθρωπότητα, τουλαχιστον για τα τελευταια 120 χρονια. Και αναφερομαι στους εβραιομασονους τραπεζιτες και τις πολυεθνικες που προεκυψαν με δικα τους κεφαλαια. Οι υπόλοιποι απλά αγονται και φερονται από δαύτους.

Ανώνυμος είπε...

Κατά την γνώμη μου η διαφωνία για το αν υπήρχαν κρυφά σχολεία ή όχι δεν έχει σχέση με το θέμα αυτό καθαυτό αλλα με άλλες διαφορες των δυο διαφωνούντων πλευρών που βρίσκουν εκτόνωση σε ένα θέμα που δεν διαφωνεί κανεις με κανέναν στην ουσία.

Αν κάποιος πιστεύει ότι το να ανοίξει βιβλίο ένας Έλληνας την περίοδο της τουρκοκρατίας σε όλη την οθωμανική επικράτεια καταδικαζόταν σε θάνατο , πιστεύει σε έναν μύθο.
Αν κάποιος πάλι πιστεύει πως οι Έλληνες κατά την περιοδιό της τουρκοκρατίας σε όλη την επικράτεια είχαν ελεύθερη πρόσβαση στην μόρφωση και αυτός πιστεύει σε έναν μύθο.
Νομίζω όμως ότι ούτε εσείς ισχυρίζεστε το πρώτο , ούτε η άλλη πλευρά το δεύτερο , γιατί λοιπόν η διαμάχη ?

Ανώνυμος είπε...

"εβραικα κεντρα ευθυνονται σχεδον για οτι κακο εχει συμβει στην ανθρωπότητα, τουλαχιστον για τα τελευταια 120 χρονια"
Είσαι φοβερός !
Να καταγγείλω και εγώ με την σειρά μου ότι για τις ψείρες στα κεφαλια των μαθητών στα σχολεια φταίνε οι Εβραίοι . Δεν είναι περίεργο ότι κάθε χρόνο γεμίζουν ψείρες τα κεφαλια των παιδιών και γεμίζουν και λεφτά οι τσέπες των Εβραίων που πουλάνε τις σκόνες για τις ψείρες ?
Νομίζω επίσης ότι και οι Rolling Stones είναι εβραϊκή συνωμοσία , αυτοί είναι πεντακοσίων χρονών και τραγουδάνε ακόμα! Είναι βρικόλακες οι Rolling Stones!

Ανώνυμος είπε...

Το Αthens review of books(Aπρίλιος 2012) γιατί τα βάζει με τον Σεραφείμ Πειραιώς; Τόσο πολύ το πείραξε τα αναθέματα που είπε την Κυριακή της Ορθοδοξίας; Ποιος να είναι άραγε πίσω από την επίθεση αυτή;

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε Ανωνυμε Α

Την διαμαχη δεν την ξεκινησα εγω ουτε οι υποστηρικτες της υπαρξης των Κρυφων Σχολειων αλλα οι αρνητες της υπαρξης τους.

Και θα καταδειξω ευκολα γιατι οι δευτεροι ειναι οι τσαρλατανοι και οι αντιεπιστημονες με πολυ απλη συλλογιστικη. Οι πρωτοι δεν αρνηθηκαν ποτε την υπαρξη ΚΑΙ κανονικων σχολειων ή μαλλον για να ακριβολογουμε κατα τοπου σχολων. Ενω τουναντιον οι δευτεροι αυτογελοιοποιουνται ενω επικαλουνται και δηθεν επιστημονικοτητα.

Οντως τα κινητρα τους ειναι άλλα και σκοτεινα. Πισω από αυτην την προσπαθεια υπαρχει αφ ενος το παραδοσιακη αντιπαθεια προς την εκκλησια κυκλων της αριστερας αλλα και κατι ευρολιγουρηδες καραβλαχοι που μια ωραια ημερα σηκωθηκαν από το ψειραρικο στρωμα τους και εμαθαν κατι κουτσογαλλικα με βαρεια ελληνικη προφορα και μετα με ζμπρωξιμο από την κλαδικη του ΠΑΣΟΚ ή του Μητσοτακη βρεθηκαν και καθηγητες σε εκπαιδευτικα ιδρυματα αφ ετερου υπαρχει η αντιπαθεια προς οτι εκκλησιαστικο της Μασονιας και προς οτι ελληνικο και εκκλησιαστικο της εβραιομασονιας.
Αυτοι κρυβονται πισω από την αντιεπιστημονικη και μισελληνικη προσπαθεαι οχι μονο να εξοβελιστει η εκκλησια και η πιστη από την κοινωνια αλλα χαλεκευουν και την ιστορια αναδρομικα για τον ιδιο λογο.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε Β

Συνειδητα κατεφυγα σε μια υπερβολη σε αυτο που εγραψα περι Εβραϊκων ΚΕΝΤΡΩΝ -και οχι ενικως και αοριστως περι Εβραιων- αλλα εμπεριεχει μια μεγαλη δοση αληθειας.

Κατ αρχην να το παρουμε αναδρομικα, η σημερινη κριση της επελασης του ανθρωποφαγου φιλελευθερισμου οφειλεται στους τραπεζιτες και στις πολεθνικες καθως και στα ελεγχομενα από το συστημα ΜΜΕ. Μια αναγωγη στα ποσοστα των Εβραιων στο Τραπεζικο και επιχειρηματικο συμπαν τους αποδιδει το μεριδιο ευθυνης που τους αναλογει. Δηλαδη την συντριπτικη πλειοψηφια.

Αν παμε πιο πισω και δουμε ποιοι κρυβονται πισω από το Μακεδονικο και ποιοι ειχαν σαν σχεδιασμο επι χαρτου την δημιουργια ανεξαρτητης Μαεκδονιας με πρωτευουσα την Θεσσαλονικη και ποιοι κανουν πλατες στο ποντικι που βρυχαται τα σκοπια, ευκολα θα βρει από πισω το εβραικο λομπυ.

Αν παμε στην Τουρκικη επιθετικοτητα και το γιατι ενα κρατος που κατεχει ενα αλλο χαΙδευεται ενω στον πολεμο του Κολπου η "διεθνης" κοινοτητα ευαισθητοποιηθικε υπερ του Κοβειτ παλι θα βρουμε για το ποιο λομπυ ελεγχει την Τουρκια, γεγονος που φαινεται και απο το γεγονος οτι ο παγκοσμιος προεδρος της Coca Cola ειναι Τουρκος.

Αν παμε στις σφαγες των Χριστιανων στην Τουρκια και την Μιρκασιατικη καταστροφή ευκολα θα βρει και παλι πισω Γερμανοεβραιους όπως και στην γενοκτονια με τα ταγματα εργασιας του 1914 για να βαλει στα χερι ο Ρωτσιλντ τα πετρελαια του Ιρακ.

Αν παμε στο γεγονος οτι οι Αραβες και οι Μουσουλμανοι γενικοτερα εγιναν επιθετικοι, τρομοκρατες και απειλη για την ανθρωποτητα και τι ηταν αυτο που τους αλλοτριωσε ας αναρωτηθουμε το ρολο των Εβραικων κεντρων στην δια της βιας δημιουργια του ΙΣραηλ στη καμπουρα του Κασιδη.

Να παμε στο ολοκαυτωμα και την βιαιαη απομακρυνση από την Ευρωπη της εβραϊκης πλεμπας και την μεταφορα της σαν στρατο αυτοκτονιας στο Ισραηλ όταν με ειρηνικα μεσα ελαχιστοι ηθελαν να γινουν κατοικοι Μεσης Ανατολης στην Αραπια μηπως ηταν ο ολος σχεδιασμος μεταφορας πιονιων εβραϊκης προελευσης?

Να παμε στο Φιλελευθερισμο και την εκμεταλευση ανθρωπου από ανθρωπο όπου επειδη το νομιμο ειναι και ηθικο καταργουνται ολοι οι ηθικοι και νομικη φραγμοι ώστε ο καννιβαλισμος να γινει ταυτοχρονα και νομιμος και ηθικος. Ο Φιλελευθερισμςο ειναι η δεν ειναι το ημιεπισημο δογμα των συγκεκριμενων εβραικων κεντρων? Αποδειξη και οι διασυνδεσεις του Μανου και της Μποακογιαννη με αυτον και το Καμπαλιστικο Δεντρο της Ζωης που εχει κοτσαρει η Μπακογιαννη σαν λογοτυπο.

Να παμε στην καταστροφη του περιβαλλοντος, στην οικολογικη κομπινα (βλεπε λαμπτηρες Philips), στα μεταλλαγμενα προΙοντα, στην πολυφαρμακεια κλπ? Τι ποσοτο αναμεσα σε αυτες τις πολυεθνικες ανηκει σε Εβραικο λομπυ?

Να παμε σε πολεμους, εν ψυχρω εκρελεσεις κρατων και λαων ωστε να ακολουθησει πλιατσικο ποιοι ελεγχουν τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και αφου περασουν τα στρατα ξαφριζουν τα χρυσαφικα?

Theoprovlitos είπε...

Επειδη ανεφερες δε και τις ψειρες και θα μπορουσα να το παρω για καλαμπουρι, θα σε εκπληξω. Οι εταιριες που κυκλοφορουν φαρμακα κατα των ψειροκτονων φαρμακων τι συμφεροντων ειναι?

ΣΑΦΩΣ και δεν ειναι ΟΛΟΙ οι Εβραιοι αυτου του επιπεδου, μιλω για συγκεκριμενη ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΟΜΑΔΑ που σχετιζεται με αλλοτρια πιστευω, νοθευμενα από την εποχη του Ισλαμ και του ΕβραΙκου εξελληνισμου που οδηγησε μαλιστα και τον συγγραφεα της Σοφιας του Σολωμοντος να γραψει στα Ελληνικα βιβλιο κατα των παγανιστικων νεωτερισμων που ειχαν αρχρισει να εισερχονται στην Εβραικη πιστη από τους Ελληνες και τους Βαβυλωνιους. Γεγονος που απεικονιζεται και στην Παλια Διαθηκη (προφητες κλπ).

Αλλα η συνενοχη των Εβραιων εγειται σε τουτο: Τα Εβραικα αυτα κεντρα ειναι κατι σαν το ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ. Μια παρεα ανηθικων και αχρειων εχει καταλαβει την ηγεσια του ΕβραΙσμου σαν βδελλα και ολοι οι αλλοι ειτες διαπλεκονται με αυτην από εκμαυλισμο είτε από αναγκη για επιβιωση. Δηλαδη οτι ακριβως εκανε το ΠΑΣΟΚ 30 χρονια τωρα.

Στην Αμερικη όμως που και που ακομα και στο Ισραηλ ακουγεται και καμμια φωνη εναντιον του συστηματος της σκοτεινης ηγεσιας των διαφωτιστων. Και δεν μιλω μονο για τους Ορθοδοξους κλπ. Μιλω και για απλα σκεπτομενους ανθρωπους εβραΙκης καταγωγης που τολμουν να τα βαλουν π.χ με την Εβραϊκη Goldman Sachs. Εδω στην Ελλαδα η μονη τους φαγουρα ειναι για τον Πλευρη και για το αν η Κρητη θα γινει ανεξαρτητη.

Κανω λαθος; H σιωπή ειναι η δεν ειναι συνενοχη; Στο Εβραϊκο Κωσταλεξι της Ελλαδας γιατι δεν ακουγονται φωνς διαμαρτυριας κατα του Μνημονιου; Παραξενο δεν ειναι; Ή μηπως όχι...

ΥΓ Αν βρω χρονο θα ετοιμασω και κειμενο για τα σχεδια της Εβραιομασωνιας και των αποστατων "Ισραηλιτων" να καταλαβουν το Ισραηλ και να μεταβαλουν το λαο του σε αποστατες από τον Θεο που τους εδωσε ταυτοτητα. ¨ηδη τα πολιτισμικα πογκρομ κατα των Ορθοδοξων Εβραιων ξεκινησαν. Τωρα ετοιμαζουν να επιβαλουν σαν επικρατουσα θρησκεια του Ισραηλ την παγανιστικη Καμπαλα.

Theoprovlitos είπε...

Το Athens Review of Books ειναι παρατρεχαμενος της Μπακογιαννη και του Μανου και Εβραιοδιαιτος. To Review of Books ειναι Εβραιομασονικη φυλλαδα όπως ευκολα φαινεται και από την διαχρονικη θεματολογια του που υποστηριζε για παραδειγμα τον κατακερματισμο της Γιουγλκοσλαυιας από τα Εβραικα συμφεροντα.

Εξ αλλου εκει μεσα αρθογραφει -όπως και στην Lifeo και το Athens Voice όλη η ανθελληνικη και αντιχρισταινικη φιλελευθερη γιαφκα. Εδω κοντευει να κλεισει το Αθηνοραμα και οι αλλοι μοιραζουν δωρεαν φυλλαδες? Με ΤΙ κεφαλαια?

Ανώνυμος Α είπε...

Βρείτε μου έναν σοβαρό ιστορικό που έχει δημοσια πει ότι δεν υπήρχε κανεις περιορισμός στην μάθηση για τους Έλληνες κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Δεν λέω ότι έχω διαβάσει τα πάντα , αλλα δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου τέτοιο κείμενο.
Κατά ποιων ξιφουλκείτε λοιπόν?
Από το μηδέν δημιουργήσατε μια ιστορία για σκοτεινά κίνητρα και εβραιομασονιες.
Πριν κάνετε έφοδο αγαπητέ ως νέος Δον Κιχώτης , φρονήστε να βεβαιωθείτε αν οι εχθροί σας είναι πραγματικοί γίγαντες ή απλοί ανεμόμυλοι.

Ανώνυμος είπε...

1. Η σημερινή κρίση δεν είναι αποτέλεσμα των τραπεζιτών (μη Εβραίων στην συντριπτική τους πλειοψηφία φυσικά) , είναι αποτέλεσμα αδιέξοδων πολιτικών Κενσιανισμού εδώ και δεκαετίες . Το να κατηγορεί κανείς τους φιλελεύθερους για την υπερχρέωση κρατών είναι σαν να κατηγορήσω εγώ εσάς για Σιωνιστή , τόσο πολύ δεν έχουν σχέση.
2. Γιατί είναι το εβραϊκό λόμπι πίσω από την προσπάθεια δημιουργίας κράτους με το όνομα Μακεδονία? Έχετε ιστορικά στοιχεία που στηρίζουν μια τέτοια θέση? Η λανθασμένη και μεροληπτική εναντίων της Ελλάδας θέση που πήρε το ίδρυμα του Σόρος στις αρχές της δεκαετίας του 90 δεν συνιστά σε καμια περίπτωση συνωμοσία. Και το ίδρυμα και ο Σορός προσωπικά πολύ γρήγορα κατάλαβαν ότι πόροι του ιδρύματος χρησιμοποιήθηκαν για εθνικιστική προπαγάνδα και αναθεώρησαν.
3. Επειδή ο πρόεδρος της Coca cola είναι Τούρκος το εβραϊκό λόμπι ελέγχει την Τουρκία. Αν αυτό εσάς σας μοιάζει λογικό .... εγώ υποκλίνομαι.
4,5,6. Πίσω από κάθε σφαγή στον πλανήτη εύκολα κανείς θα βρει και Γερμανοεβραίους και Άγγλους και Γάλλους και Ιταλούς και Αμερικανους και .... Μογγόλους , αυτό δεν συνιστά συνωμοσία από μονο του. Συνωμοσία είναι η συμφωνία ατόμων για την διάπραξη αξιόποινης πράξης. Ποια είναι αυτή η συμφωνία , μεταξύ ποιων και πως αυτή η συμφωνία στοιχειοθετείται? Δεν μας λέτε τίποτα επί της ουσίας. Μας αφήνετε να σκεφτούμε τον ρόλο των εβραϊκών κέντρων ,μα γιατί να τον σκεφτούμε αγαπητέ? Αφού εσείς τα ξέρετε πείτε και σε μας τους αδαείς. Κρύβετε την παντελή έλλειψη στοιχειων που να στηρίζουν τις θέσεις σας πίσω από ερωτηματικά και υπονοούμενα. Όταν έγινε η δίκη της Νυρεμβέργης , για να στηριχθεί η κατηγορια της συνωμοσίας για διάπραξη γενοκτονίας συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες σελίδες πρωτοτύπων εγγραφων και μαρτυρικών καταθέσεων , εσείς εξαπολύετε παρόμοιες κατηγοριες και το μονο που τις στηρίζει είναι ένα "μήπως?" , είναι λίγο αγαπητέ , τραγικά λίγο.
7. Ο ορισμός του φιλελευθερισμού ως εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο είναι δική σας πατέντα. Διαβάστε φιλελεύθερους φιλοσόφους και οικονομολόγους και θα αλλάξετε γνώμη νομίζω , ο φιλελευθερισμός έχει στόχο την απελευθέρωση του ανθρώπου και όχι τον κανιβαλισμό. Το σύμβολο του κόμματος της Μπακογιάννη είναι ένα ΔΕΝΤΡΟ , το Etz Hachayim της Kabbalah λέγεται "δέντρο της ζωής" αλλα δεν είναι δέντρο , όποιος το έχει δει ποτέ στην ζωή του ξέρει ότι δεν μοιάζει με δέντρο , είναι δέκα τελείες (τα δέκα Sephirot) ενωμένες μεταξύ τους με γραμμές. Αν βάλετε το Etz Hachayim και το σήμα του κόμματος της Μπακογιάννη διπλα διπλα και βλέπετε ομοιότητες χρειάζεστε επειγόντως οφθαλμίατρο.
8,9. Για μια ακόμα φορά αόριστα ερωτηματικά που δεν στοιχειοθετούν τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το επιχείρημα για τη δίκη της Νυρεμβέργης είναι τραγικό. Ο Julius Streicher,ας πούμε, εκτελέστηκε με μόνο "αποδεικτικὀ" στοιχείο πως αρθρογραφούσε στο περιοδικό Der Stürmer εναντίον των Εβραίων! Αυτό που κάποιοι ονειρεύονται να άνουν και στον Θεοπρόβλητο, ας μην κρυβόμαστε! Για τα υπόλοιπα της δίκης στη Νυρεμβέργη η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά. Ούτε καν την δήθεν συνάντηση στο Wannsee μπορούν να στοιχειοθετήσουν, και για αυτό το λόγο από ολόκληρη την δίκη του Eichmann έδωσαν στη δημοσιότητα 106..δευτερόλεπτα!! Αγαπητέ ανώνυμε, δεν είσαι φυσικά ανιστόρητος αλλά εγκεφαλοπλυμένος. Είναι σα να πιάνει όλες τις θέσεις το σόι σου σε ένα Υπουργείο και να απαντάς:"Αποδείξτε το, όλα έγιναν νόμιμα μέσω ΑΣΕΠ". Όσον αφορά τη σύμπλευση των Εβραίων για ανεξαρτησία της Θεσσαλονίκης, διάβασε για ποιο λόγο η ΕΕΕ έκαψε την εβραϊκή συνοικία της πόλης. Μήπως διότι η creme de la creme των Περιούσιων συμμετείχε στο συνέδριο του Βουλγαρικού κομιτάτου με θέμα..ε..να δεις πως μου διαφεύγει τώρα.....α, ναι!! Την ανεξάρτητη Θεσσαλονίκη βρε!! Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

ΑΝΩΝΥΜΕ Α

Δεν ειμαι βεβαια ουτε εναντιος στην ιστορικη μελετη, ουτε υπερ των κλισε που είτε δαιμονοποιούν ειτε αγιοποιουν προσωπα και πραγματα ουτε υπερ της αντιθετης άποψης, αρκει αυτη να μην υποβαλεται από ακοτεινα ΚΙΝΗΤΡΑ.

Αναφερομαι λοιπον στον κο Βερεμη του κομματος του κου Μανου, του παρατρεχαμενου του, κου Τατσοπουλου και του σιναφιου της κας Ρεπουση, άπαντες ανηκοντες στον Φιλελευθερο χωρο. Τον δε κο Βερεμη όπως και τον Τατσοπουλο τους ακουσα με τα αυτιά μου και μαλιστα με μια δοση αλλαζονικου εκνευρισμου στη φωνη στο αθλιο δημιουργημα του ΣΚΑΙ 1821 να καταφερονται εναντιον όσων τολμουσαν να ισχυρισθουν οτι υπήρξαν ΚΑΙ κρυφα σχολεια.

Και επειδη ως γνωστόν ντοκυμαντερ δεν ανατιθενται, και πολυ περισσοτερο δεν χρηματοδοτουνται προς τον πασα ενα, προφανως η αντιχριστιανικη προπαγανδα του ΣΚΑΙ εκτος από τα φερεφωνα της ειχε και τους εντολεις της.

Το θεμα της Εβραιομασονιας ειναι μεγαλο και ο ΕβραΙσμος ειναι το πρωτο θυμα της. Αλλα οταν απο ενα σημειο και μετα εχει επελθει είτε μια καθολικη αλλοτριωση του ΕβραΙσμου είτε μια σιωπηρη αποδοχη μιας καταστασης και μια ελιτιστικη κλικα οπαδων της Γερμανογεννους Εβραϊκης Χασκαλά ελεγχει πλεον τα παντα μοιραια ο καθε εβραιος που δεν υψωνει το αναστημα του σε αυτο καθισταται συνυπευθυνος. Η σιωπη ειναι συνενοχη σε καθε επίπεδο.

Εσεις πιθανον να θεωρειτε οτι αοριστολογο με τον ορο Εβραιομασονια αλλ ααν εισασταν αρκετα διαβασμενος από τις εβραικες πηγες θα γνωρισατε και τον ρολο που επαιξε ο Κωνσταντινης εκ Χανιων (Consatntini de Canea) στο ρολο της νοθειας των δογματων του ΕβραΙσμου στην Μασσαλια, όπως επίσης και τον ρολο των μασονων εβραιων του Λιβορνο οι οποίοι διεθετοντες πολλα λεφτα με τις πλατες των Ρωτσιλντ εβαλαν στο χερι όχι μονο της Ιταλικη παραγωγη αλλα και την Οθωμανικη με εγατασταση Λιβορνεζικων οικογενειων στην θεσσαλονικη που σαν βδελλες απομυζησαν την οικονομια της Οθωμανιας και εζησαν παρασιτικα σε βαρος των γηγενων. Συμπεριλαμβανομενων των προϋπαρχοντων εβραιων της Θεσσαλονικης οι οποίοι είχαν και ταπεινοτατα επαγγελματα. Ο δε σκοτεινος ρολος των Εβραιομασονων Αλλατινι, Καρασσο, Φερναντεζ, Μοδιανο κλπ τοσο για το Μακεδονικο και την μασονικη στοα Macedonia Risorta όσο και στην υποθαλψη των ντονμεδων σε βαρος του κρατους το οποίο οι ιδιοι καιβαλιζαν ειναι επισης γνωστος στους ιστορικους. Οι πηγες μου παντως επ αυτου ειναι Εβραικες. Και γι αυτο απολυτα αξιοπιστες.

Σας διαβεβαιω δε οτι δεν θα ειχα απολυτως καμμαι σκασιλα να ασχοληθω με τους εβραιους -περα από θεολογικη άποψη αλλα και εσχατολογικη- αν δεν ηταν προφανες οτι μια οργανωμενη μαφια εθνικα εβραιων, πολιτισμικα μπασταρδων και πνευματικα και θεολογικα αποστατων από τον Γιαχβε δεν ήθελε να επιβαλει το δικο της μοντελο παγκοσμιας διακυβερνησης.

Θα μου πειτε γιατι να εχουν οι Εβραιοι αυτο το κουσουρι; Πολυ απλα διοτι τους το επιβαλλει ή τους το υποβαλλει η εσχατολογια τους. Μονο που αναθεμα αν οι συγκεκριμενοι εχουν διαβασει καν τους δικους τους προφητες της Τορά οι οποίοι μπορει να μιλουν μεν για αποκατασταση των παντων και για ερχομο του Μεσσια (που ειναι και δικο μου ζητουμενο και πιστευω) αλλα ολα τα άλλα περι αποστασιας ΔΕΝ τα διαβαζουν;

οὐαὶ ἔθνος ἁμαρτωλόν, λαὸς πλήρης ἁμαρτιῶν, σπέρμα πονηρόν, υἱοὶ ἄνομοι· ἐγκατελίπατε τὸν Κύριον καὶ παρωργίσατε τὸν ἅγιον τοῦ Ἰσραήλ.

Αυτο ισχυει και για τους Ελληνες που θεωρουνται επισης λαος Ισραηλ. Αλλα βλεπετε εσεις τους Εβραιους Ισραηλιτες να εχουν ιχνος μεταμελειας που το εχουν γυρισει στην Πυθαγορεια Αριθμοσοφία, στα Ταρω, στην Βαβυλωνια αστρολογια και σε παγανιστικα καταλοιπα;

Theoprovlitos είπε...

Η συντρηπτικη πλειοψηφια των τραπεζιτων ΕΙΝΑΙ ειτε εβραιοι είτε παρατρεχαμενοι τους. Και αυτο γιατι το τραπεζικο αλλα και το ειπιχειρηματικο συστημα της Ευρωπης διαμορφωθηκε από την Εβραικη οικογενεια των Ρωτσιλντ. Οταν λεω εβραικη ενοω εθνικα , ουτε καν φυλετικα γιατι μπορει να ειναι εξεβραισμενοι χαζαροι) και φυσικα καθε άλλο παρα θρησκευτικα. ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ειναι οι ανθρωποι και χρηματολατρες και εχουν την ιδια αντιληψη για τον κοσμο με τους Ρωμαιους αυτοκρατορες. Με την διαφορα ότι εχουν περασει και 2200 χρονια από τοτε.

2. Ο κος soros ανηκει σε αυτη την διαβολικη φαρα των απστατων εβραιων. Δεν θα σταθω στο σκοτεινο ρολο που επαιξε η οικογενεια του. Η εσχατολογικη προσεγγιση αι κοσμοθεωρια του ςπερι επιβολης παγκοσμιας διακυβερνησης φαινεται και από το γεγονος ότι ο πατερας του ηταν Εσπεραντιστης.

Ο ιδιος ο Σορος ειναι ενας ιδεολογικος εμμετος και συμφεροντολογος. Ενω υποτιθεται οτι ειναι αντεθνιστης χρησιμοποιει τον εθνικισμο και διαφορα εθνικιστικα κατακαθια γι ανα διαλυσει τις κοιωνιες και τα εθνικα κρατη ωστε να επιβαλλει την ιδεολογια του και το δικο του μοντελω διακυβερνησης. Γι αυτο και συνεργαζεται με σεσημασμενους παρακρατικους εν Ελλαδι και υπερεθνικιστικους κυκλους τους οποίους χρησιμοποιειε ως πιονια. Και λυπαμαι πολυ που ολα αυτα τα κατακαθια της ανθρωποτητας συνεργαζονται και με την εβραϊκη ελιτ. (Εχω τεκμηρια και επιχειρηματα αλλα δεν μπορω να γραψω ως σχολιο το θεμα μιας ολοκληρης αναρτησης).

2. Το Εβραικο λομπυ ειναι πισω απο το Μακεδονικο διοτι η δημιουργια ανεξαρτητου Εβραικου κρατους στην Μακεδονια του 1910, πληρως ελεγχομενου από την Λιβορνεζικη εβραΙκη ελιτ η οποια διαμορφωσε την στοα Macedonia Risorta ειναι εβραικου σχεδιασμου. Αυτο αποδεικνυεται και από το μανιπουλαρισμα των εβραικων λαικων στρωματων και το σχεδιασμο Μακεδονικου κρατους από την εβραΙκη αριστερα αλλα και ην προστυχη σταση του Bush με την αναγνωριση της Μακεδονιας ως κρατος αφου ΚΑΙ ο διαμελισμος της Γιουγκοσλαυιας ήταν εβραΙκου σχεδιασμου καθοτι το 90% της κυβρενησης Clinton που διαδραματισαν ενα προστυχο ρολο για το εγκλημα αυτο ήταν εβραικης καταγωγης. ¨οπως επισης του ιδιου λομπυ ηταν εργο και η ιδρυση του κρατους του Ισραηλ όπως, όπως ενω ΔΕΝ αποτελεσε ποτε καθολικο αιτημα ουτε των γηγενων εβραιων αλλα ουτε και των εξευρωπαισμενων εβραιων. Σχεδιασμοι επι χαρτου ειναι ολα αυτα με βαση ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ συμφεροντα μερικων και με οχημα των εθνικισμό κατα το διαιρει και βασιλευε.

3. Δεν με παρακολουθειτε και αναγκαζομαι να επαναλαμβανομαι παρουσιαζοντας λιγοτερα στοιχεια απο οτι σε ενα κειμενο. Ο πατερας Κεντ δεν ειναι ενας τυχαιος Τουρκος. Ανηκε στο κινημα των Νεοτουρκων το οποιο ειναι εβραϊκο μασονικο γεννημα της Θεσσαλονικης και ήταν κατα πασα πιθανοτητα ντονμες. Βρεθηκε ως προξενος στην Γαλλια και επαιξε ενα προστυχο ρολο με την αποστολη εβραιων τεως Οθωμανων υπηκόων στο ΙΣραηλ ενω τους ειχε υποσχεθει ψευδως ότι θα επεστρεφαν στην Τουρκια -όπως και θα εδικαιουντο λογω καταγωγης. Αντ αυτου οι ανθρωποι νομιζαν οτι οδευαν προς την Σμυρνη και ξημερωθηκαν στην Χαιφα ως πιονια σε επιτραπεζιο.

Ο κος Κεντ εν συνεχεια εις ανταμοιβη των υπηρεσιων του πατερα του βρεθηκε από υιος διπλωματη μεαγς και τρανος επιχειρηματιας στην μεση ανατολη και η coca cola του εμπιστευθηκε τον ρολο του παγκοσμιου διευθυντη της. Ωρες να μου πειτε ειτε οτι ηταν τυχαιο είτε επειδη ηταν ομορφαντρας.

Theoprovlitos είπε...

Προφανως δεν αναφερομαι σε γενοκτονιες του 300 π.χ ή της εποχης των αβαρων. Αναφερομαο σε περιπτωσεις το 20ου αιωνα που εχουν χαρακτηρα γενοκτονιας.

Ειναι γεγονος οτι η Τουρκια λογω υπερχρεωσης στους Ρωτσιλντ με ενα τεραστιο δημοσιο χρεος και τον παρασιτισμο των εβραιομασονων της Θεσσαλονικης και των παρακλαδιων τους σε ολη την οθωμανικη αυτοκρατορια (ξαναγραφω οτι ο πατερας μου εργαστηκε στις επιχειρησεις Καρασσο στην Αλεξανδρεια της Αιγυπτου και μαλιστα με ρισκο του βοηθησε κατα την διαφυγη τους, η μαλλον την απελαση του ςαπό την Αιγυπτο -αλλα εδω περναμε στο ανθρωπινο επιπεδο που δεν υπαρχουν ιδεολογικα περιθωρια για να κανεις το συνειδησιακα σωστο) κατεστη Γερμανικη αποικια.

Ο σχεδιασμος ηταν να γινει εθνικη εκκαθαρηση από το Ελληνικο και Αρμενικο χριστανικο στοιχειο ώστε μετα τις γενοκτονιες των χριστιανων να περασει η οικονομια στα εβραικα χερια καθοτι οι Τουρκοι περα από την πολτικη ηγεσια ήταν αξεστοι, μπουνταλαδες και αγροτες. Μαλιστα εγινε μεσοπολεμικα και μετοικεσια εβραιων από τα Βαλκανια στην Τουρκια. Εκτοτε η Τουρκια κατεστη οικονομικα εβραΙκη αποικια συναλλασομενη με διαφορα οικονομικα κεντρα της Ευρωπης. Γι αυτο και μεχρι τωρα ευρισκεται στο απυροβλητο παρ ολα τα εγκληματα της.

Οσον αφορα την Γιουγκοσλαυια επισης ειναι "εβραιομασωνικο" εγκλημα συνεργασιας του Γερμανοεβραικου λομπυ και του Αμερικανοεβραικου αφ ενος για να βγαλουν ενα μεγαλο παικτη απο την αγορα αφ ετερου να τον κατακερματισουν και να επιβαλουν από στρατιωτικες βασεις μεχρι και ελεγχομενα καθεστωτα.

Το ιδιο εγινε και στο Ιρακ αλλα και την Λιβυη. Όποιος παρακολουθησε τις επιχειρηματικες και στρατηγικες κινησεις των πολυεθνικων εταιριων πετρελαιων λιγο πριν τις στρατιωτικες επεμβασει ςυπο διαφορες προφασεις δεν θα εχει αμφιβολια.

Τελoς αν παμε στο ολοκαυτωμα να απαντησω με μια ερωτηση; Υπαχουν καταγγελιες εβραιων ακομα και ραββινων για εκ των εσω προδοσίες όπως στη Ρουμανια, τη Σλοβακια, τηε Θεσσαλονικη τη Βουδαπεστη, την Γαλλια και αλλαχου οι οποιες επιμελως κουκουλωθηκαν;

Υπαρχουν επισης ομοιοτητες της ναζιστικης θεωριας της Θουλης με αναλογες μασονικης, αποκρυφιστικης, νεοπαγανιστικης, εωσφορικης, προμηθεϊκης εμπνευσης μεχρι και την σαϊεντολογια, που μιλουν για πεφωτισμενους υπερανθρωπους;

Theoprovlitos είπε...

7. Η μνημονιακη και αντιχριστιανη (εκ των παρατρεχαμενων της διοτι για λογους υποκριτικης διπλωματιες καμουφλαρεται) κα Μπακογιαννη ειναι ισως εκ των ελαχιστων αν οχι η μονη πολιτικη αρχηγος που εσπευσε να δωσει ομιλια στην Εβραικη κοινοτητα της Θεσσαλονικης. Ως τι; Ως εθνικη μειονοτητα ή ως θρησκευτικη κοινοτητα; Να αρχισει δηλαδη η Αρχιεπισκοπη των Ρωμαιοκαθολικων ή η μητροπολη Δημητριαδος να καλει πολιτικους να βγαζουν πολτικα λογιδρια στους πιστους των σε μητροπολτιτικες αίθουσες; Οι Ελληνες υπηκοοι εβραιοι στο θρησκευμα εχουν ΑΛΛΑ συμφεροντα από τους υπολοιπους συμπολιτες τους ωστε ειτε να χρειαζονται ειδικε ςεκδηλωσεις έιτε να σπευδουν να υοδεχθουν εν χορω την κα Μπακογιαννη μετα βαϊων και κλαδων;

Οσον αφορα το καμπαλιστικο δεντρο της ζωης, το βαμμενο και με τα γνωστα εβραΙκα χρωματα το πορτοκαλι και το indigo-μπλε, σαφως ο γραφιστας δεν εχει δογματικες γνωσεις. Εξ αλλου και το οποιο ενδιαφερον και της ιδις της κας Μπακογιαννη με τον Εβραισμο ειναι επιφανειακος και υποκριτικος. Το χρισμα απλα θελει να παρει. Ολοι αυτοι οι πολιτικοι ειναι διατεθειμενοι να πουλησουν μεχρι και την ψυχη τους στο διαολο αρκει να εκλεγουν και εν συνεχεια να κονομησουν. Οποτε το να γινει κανεις αλά Μαντοννα και New Age Καμπαλιστρα σιγα τα ωα.

Οσον αφορα τον συμβολισμο του δεντρου στα καλα καθουμενα ομολογω πως ως γραφιστας αδυναω να βρω καποι αλλη ερμηνεια για την επιλογη του ως συμβολο. Τουναντιον η ομοιοτητατα του με το διακοσμιτικο δεντρο στο καμπαλιστικο εστιατοριο στου Ψυρρη αλλα και με αλλους λογοτυπους επιχειρησεων και οργανσιμων εβραικων συμφεροντων στην Αμερικη και αλλου δεν αφηνει και πολλα περιθωρια για παρερμηνειες.

Οσον αφορα τον Φιλελευθερισμο εχω δωσει τον δικο μου ορισμο τον οποιο ανεφερα και καπου αλλου νωριτερα.

Φιλελευθερισμος στην αγορα ειναι η καταργηση όλων των νομικων αναστολων ωστε να καταστει το ανηθκο νομιμο, και ως νομιμο και ηθικό. Δηλαδη το ο θανατος σου η ζωη μου και ο νομος της ζουγκλας όπου το ισχυρο σαρκοβορο θηριο εξοντωνει ολα τα υπολοιπα ως τροπςο διακυβερνησης τς ανθρωπινης κοινωνιας και με ενα κρατος να εχει τοσο παρεμβατισμό όσο εχει ενας δασοφυλακας που βλεπει ενα κοπαδι υαινες να ξεσκιζει μια φουκαριαρικη αντιλοπη.

Και για να το πω και με μη συμβολικους όρους στην μη διεφθαμενη και οικονομικα ακμαζουσα Φινλανδια εβγαλαν φιλελευθερη ντιρεκτιβα να κλεισουν όλα τα δημοσια περιερειακα κεντρα υγειας υποχρεωνοντας μεχρι και 80χρονους γερους να ταξιδευουν 40 χιλιομετρα στο καταχειμωνο για μια εξεταση αιματος. Και εκει που εκλεισε ενα δημοσιο κεντρο υγειας την επομενη ανοιξαν ΔΥΟ ιδιωτικα ανηκοντα σε ιδιωτικες ιατρικες αλυσιδες.

Να τι θα πει φιλελευθερισμος λοιπον : Ο αποχαρακτηρισμος της διαπλοκης ως τετοιας με την βαπτιση του χοιρινου ως φακη.

Theoprovlitos είπε...

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

http://www.anixneuseis.gr/?p=33229

Theoprovlitos είπε...

Emeritus

To γεγονος οτι και ο Benaroya ηταν εβραιοβουλγαρος ο οποίος εκληθη στην Θεσσαλονικη δεν νομιζω να ηταν τυχαιο. Ουτε φυσικα το γεγονος οτι το ΚΚ της ΕΣΣΔ βοηθησε τα Νεοτουρκικα στατρυεματα εναντιον ων Ελληνικων και συνεβαλε στην μικρασιατικη καταστροφη. Επισης δεν νομιζω να ειναι τυχαιο και το γεγονος οτι ο πατερας της νυν Βουγαρας προεδρου της Βραζιλιας από εκει που ηταν κομμουνιστης βουλγαρος βρεθηκε πριν το Β παγκοσμιο πολεμο να εργαζεται για εταιριες Γερμανικων συμφεροντων ση Βραζιλια.

Επισης ειναι σιγουρα ιστορικο γεγονος οτι η ΕΕΕ (Εθνικη Ενωσης Ελλας?) εκαψε ην ΕΒραικη συνοικια; Διοτι επειδη ειμαι πολυ υποψιασμενος και ξερω οτι οι εβραιοι αρνιοντουσαν να μεταγκατασταθουν οικειοθελως στην Αραπιά (προπολεμικα από ολη την Οθωμανικη αυτοκρατοια ειχαν εγκατασταθει στην Παλαιστινη μονο 1400 ατομα) ενα γεγονος που θα τους αφηνε αστεγους θα ηταν ενας ακομα μηχανισμος της βιαιης μεταγκαταστασης τους στο Ισραηλ. Εξ αλλου η ελιτ λογω του παγκοσμιου πολεμου που προηγηθηκε ειχε φροντισει να αποκτησει Ιταλικα, Ισπανικα, Γαλλικα και Γερμανικα διαβατηρια (για να μην πληρωνει και φορους στο Οθωμανικο κρατος και να ζει ετσι παρασιτικα) και ως ξενοι υπηκοοι μολις μυριστηκαν μπαρουτι αρπαξαν τα χρυσαφικα και την εκαναν λουηδες στα εξωτερικα. Τοτε αφησαν και τις επιχειρησεις Αλλατινι σε δικο τους ανθρωπο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Sigmund Freud είχε πει κάποτε σε έναν ασθενή του που είχε δει ένα πούρο στον ύπνο του και αναρωτιόταν αν ήταν φαλλικό σύμβολο : "μερικές φορες ένα πούρο είναι απλά ένα πούρο".
Όσο αφορά το δέντρο της Μπακογιάννη αλλα και πάμπολλα αλλα θέματα που αναφέρεσθε καταλήγοντας σε απίστευτα λογικά άλματα θα έπρεπε να αακούσετε τον σοφό αυτόν άντρα . Μερικές φορες τα δέντρα είναι δέντρα , τα πούρα πούρα και πίσω από τα πράγματα που δεν καταλαβαίνουμε δεν κρύβεται ο Σατανάς.
Ίσως θα σας φανεί περίεργο αλλα υπάρχουν άνθρωποι στο Ισραήλ ΑΚΡΙΒΩΣ σαν εσάς , λέτε τα ίδια πράγματα . Η μονη διαφορα σας είναι ότι εσείς βρίσκετε πίσω από όλα εβραϊκές συνωμοσίες ενώ αυτοί αντιεβραϊκές συνωμοσίες. Ο ίδιος τρόπος σκέψης , τα ίδια λογικά άλματα , τα ίδια αστήρικτα συμπεράσματα !
Μια και είμαι αρκετά μεγάλος σε ηλικία έχω καταλάβει ότι ανθρώπους με τα πιστεύω σου είναι αδύνατο να τους πείσει κανεις για οτιδήποτε , ο λόγος που εκμεταλλεύομαι την φιλοξενία σου και γράφω (παρεπιπτόντως ευχαριστώ που δημοσιεύεις τα σχόλια μου) είναι γιατί δεν θα ήθελα ένα νέο παιδί να διαβάζει αυτά που γραφεις και να μην εκτεθεί σε έναν άλλο τρόπο σκέψης. Να καταλάβει ότι δεν είναι όλα σκοτεινά και ύποπτα , δεν υπάρχουν παντού συνωμοσίες , δεν υπάρχει μια αλήθεια , δεν θέλουν όλοι το κακό του και τότε μπορεί να διαλέξει να ζήσει στον κόσμο που .... τα πούρα είναι απλά πούρα.

Ανώνυμος είπε...

Για την αποκατάσταση της αληθείας , η .... creme de la creme που συνωμοτούσε για την ανεξάρτητη Θεσσαλονίκη ήταν ένας .... γυμναστής ονόματι Ζακ Κοέν. Είχε πάει στην Βουλγαρία προσκαλεσμένος μιας τοπικής εβραϊκής οργάνωσης , κατά την παραμονή του εκεί παραβρέθηκε (τον πήγαν οι Βούλγαροι φίλοι του) σε μια εκδήλωση Βουλγαρων εθνικιστών. Δεν λέω ότι έκανε καλά που πήγε αλλα από αυτό μέχρι να βγάλουμε ότι οι εβραίοι είναι πίσω από τα πάντα έχει τεραστια απόσταση. Την απόσταση μεταξύ λογικής και παραλογου.

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε ανωνυμε,

το θεωρω απολυτως θεμιτο για ανθρωπους του Ισαηλ να φοβουνται συνωμοσιες εξοντωσης τους. Θα σας εκπληξω και ολας. Συμφωνω μαζι τους! Γιατι θεωρω το ΙΣραηλ ενα τεραστιο στρατοπεδο συγκεντρωσης. Δεν ειμαι αντιισραηλινος σε επιπεδο λαου ειμαι ομως αντιισραηλινος σε επιπεδο κυνβερνητικο αλλα και του τροπου δημιουργιας του κρατους.

Η αποψη πως οτι δεν το λεει το mega ή το CNN ανηκει στο χωρο της συνωμοσιολογιας το γνωριζετε φανταζομαι πως δεν ειναι σοβαρη.

Επισης επειδη ειμαι διεθνιστης θεωρω απολυτως θεμιτο το διακιωμα των Ισραηλινων σε αυτοαμυνα αρκει να μην ξεπερνουν τα ορια του ρατσισμου και του εθνικισμου. Το αυτο δικαιωμα αναγνωριζω και στους Παλαιστινιους ομως.

Δεν καταλαβα για τι από όλα δεν μπορειτε να με πεισετε για το αντιθετο. Για την Μπακογιαννη, για τον φιλελευθερισμο, για την υπαρξη ή μη της εβραιομασονιας και το ρολο της. Μα σας εξηγησα οτι ο,τι γραφω σπανιωτατα ειναι ατεκμηριωτο και αν δεν ειναι υπαρχουν εντονωτατες ενδειξεις. Η θεολογικη προσεγγιση του θεματος ειναι εβραϊκη. Οι πηγες μου ειναι επίσης εβραϊκες.

Τα συμπερασματα μου δεν στηριζονται σε κλισε και φαντασιωσεις αλλα αφορουν σε ιστορικα γεγονοτα. Αλλα δεν σας καταλαβαινω, εχετε κανενα λογο να υποστηριξετε το συστημα των Ρωτσιλντ και των συν αυτοις ταυτιζοντας αυτα τα βδελυγματα εν Κυριω με τον εβραικο λαό ενω εγω που τους κατηγορω δεν το κανω; Γιατι αυτη η μανια να φαινεται ο εβραισμος ως μονομπλοκ ενω γνωριζετε πως δεν ειναι; Αν κατι εχω να προσαψω στον εβραικο λαο, στις πλατιες μαζες δηλαδη ειναι οτι σε μεγαλο ποσοστό εχουν αφεθει να αγονται και να φερονται από τους απσοτατες επειδη εχουν χρημα και εξουσια στα χερια τους. Τους ταυτισα μαλιστα με το συστημα ΠΑΣΟΚ και την καταστροφικη αλλοτριωση που επεφερε στην Ελλαδικη κοινωνια με τον εκμαυλισμο της. Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να ομολογησουμε το ιδιο και για τους εβραιους διαχωριζοντας μαλιστα την θεση εκεινων που δεν εχουν ουτε συμμετοχη ουτε συνενοχη από τα εργα των αργυρωνυμων καθαρματων;
Μετα εκπλησσεστε καπου βγαινει η Χρυση Αυγη ή και ο απλος λαουτζικος και γενικευοντας ταυτιζει το καθε εβραιο με την Goldman Sachs; Διοτι αυτο ας το παραδεχτουμε τουλαχιστον. Μπορει το κομματικο παρακρατος να κατεστρεψε την κοινωνια και την ελλαδα αλλα παντα υπήρξαν φωνες διαμαρτυριας καικαταγγελιας. Προσωπικά -και χωρις να το παιζω ανωτερη καστα ανθρωπου - δεν γνωριζω ουτε εναν γνωστο μου που να εκανε απατεωνιες και να διεπλακη με το κομματικο συστημα. ¨οπως καταγγελουν σημερα τα κομματικα λαμογια για απτεωνες το ιδιο καναμε και πριν 10 και πριν 20 χρονια. Θα βγουν ποτε καποιες εβραϊκες φωνες στην Ελλαδα να καταγγειλουν τα λαμογια της Goldman Sachs ή εκεινη τη σκυλα, την Ωλμπραϊτ και ας ειναι "δικη" τους;

Theoprovlitos είπε...

Οσον αφορα την Μπακογιαννη και τους ομοιους της, θα μπορουσα να τοποθετησω και τον εαυτο μου στο πολιτικο φασμα καπου στον δικο της χωρο. Αλλα εκ των πραγμαων μου ειναι αδυνατο για τους κατωθι λογους

Α. Ειναι ανθελλην και αντιχριστη - όπως φαινεται και από τους παρατρεχαμενους της Ροιδηδες, Λασκαρατους, Μανο κλπ και εγω τους απατριδες και τους μισαλλοδοξους δεν τους γουσταρω γιατι εκτος των αλλων ειναι και πεμπτοφαλαγγιτες και πασχουν απο σταλινισμο ακομα και αν δηλωνουν αντιθετοι με αυτον.

Β. Παρουσιαζει εναν φιλελευθερισμο απατη, ενω ειναι γνωστο οτι ο στοχος της ειναι το ξεπουλημα των παντων σε εγχωριους ημετερους-λαμογια και σε πολυεθνικες, χωρις ηθικες αναστολες. Σας θυμιζω οτι ο Στεφανος μανος και ο παρατρεχαμενος του Σφηνιας ειχαν το χαρτοφυλακιο των ιδιωτικοποιησεων την περιοδο 1991-1993, ο Σαλλας ειναι δικο τους δημιουργημα και οι ιδιοι βολεψαν το τομαρι τους μια χαρα.

Γ. Ειναι φιλομνημονιακη και κοινωνικα αναλγητη, θελοντας να παραδωσει π.χ την υγεια στους μεγαλογιατρους που εχουν κανει απαγορευτικο μεχρι και το ιεροτερο πραγμα στον κοσμο που ειναι η γεννα με στημενη μαλιστα βιομηχανια καισαρικων (ελευθερη αγορα γαρ) ή τους άλλους που πας να τους δεις με πονοδοντο και σε περνουν αξονικες δεκατεσσερεις μεχρι να σου φανε οτι εχεις και δεν εχεις ετσι και μυριστουν ψητο. Ειδαλως πεθαινεις στο δρομο και περνουν από πανω σου με την τζιπαρα σαν να εισαι ψοφιο σκυλι. (επειδη η συζυγος μου εχει εργασθει και σε μαιευτηριο και σε αλλους τομεις της υγειας επιτρεψτε μου να γνωριζω πολυ καλα τι λεω ).

Απλα τα παραθετω ολα αυτα για να καταδειξω οτοι ο ισχυρισμος πως η διαφθορα και η διαπλοκη δηθεν αφορα μονο το δημοσιο τομεα και το κοινωνικο κρατος το οποιο ο φθλελευθερισμος θελει να καταργησει ωστε να ιδιωτικοποιηθουν τα παντα, ειναι μια μπαρουφα και μιση.

Η διαφορα απλα εγκειται στο οτι στο μεν δημοσιο ο γιατορς λαμογιο τα παιρνει μαυρα σε φακελακι ενω στο ιδιωτικο σου παιρνει πολλαπλασια αλλα με αποδειξη, ως τεκμηριο απανθρωπιας και αναλγησιας μπορστα στον ανθρωπινο πονο. Και αν κανω λαθος διορθωστε με.

Τελος ηθελα να σας διαβεβαιωσω οτι δεν εκμεταλευεσθε καμμια φιλοξενια. Δεν περιμενω να συμφωνισουν ολοι μαζι μου, θεωρω την διαφορειτκη αποψη χρησιμη για να εχει καποιος μια πληρη θεση και εικονα των πραγματων, δεν ανηκω δογματικα καπου (ακομα και από τον ορθοδοξο χωρο κρατω αποστασεις και εχω αποφυγει μεχρι τωρα να καταστω εκκληιαστικος παρατρεχαμενος) και τελος και ο ιδιος παλαιοτερα σχολιαζα σε blogs διαφορετικων ιδεολογιων (ακομα και εντεταλεμνων) γιατι θεωρω την ομοφωνια απιστευτα βαρετη.

Καποια στιγμη παντως θα πρπει να βρειτε και εσεις το κριτηριο για το τι ειναι ευφανταστη συνωμοσια και τι πραγματικοτητα. Αν τα παντα ηταν όπως φαινονται τοτε τα απορρητα ιστορικα και κυβερνητικα αρχεια και οι υπηρεσιες του τυπου ΕΥΠ, ΣΙΑ, MYT η Μοσσαντ θα ηταν απολυτως περιττες. Και δεν σας θεωρω τοσο αφελη ωστε να μην αντιλαμβανεσθε οτι η χωρα μας εχει εμπλακει σε ενα σκοτεινο πολεμο συμφεροντων.

Theoprovlitos είπε...

Δεν ξερω αν το σχολιο περι Ζακ Κοεν ειναι δικο σας (ας γραφετε τουλαχιστον με ενα καποιο ψευδωνυμο για να ξερω κι εγω αν απευθυνομαι στο ιδιο προσωπο μεταξυ πολλων ανωυμων).

Αλλα σας επαναλαμβανω οτι οι ευθυνες που προσαπτω σε καποιους εβραϊκης καταγωγης αφορουν μονον εκεινους τους οποιους θεωρω συγκεκριμενης ιδεολογιας και διαπλοκης. Να μην πω και θρησκευτικης αντιληψης των πραγματων.

Η κατα καιρους αντιδραση του εβραϊσμου προς διαφορους νεωτεριστες και αιρετικους (π.χ. ο Σαπεται Ζεβι) δεν μπορει να σς διαφευγει ουτε μπορει να θεωρουνται οι αντιδρωντες παρανοικοι. Η καταγγελια αποστατων απο την εβραικη πιστη και μαλιστα σε συγκροτημενο σωμα και ιδεολογια δεν μπορει να θεωρηθει παραλογισμος. Η πηγη του κακου ακουει στο ονομα Ρωτσιλντ. Η δε ιδεολογια τους πριν αλλοτριωθουν ακομα παερισσοτερο ωστε να εμταβληθουν σε παναιρεση ειναι ο υποτιθεμενος made in Germany εβραικος διαφωτισμος

http://en.wikipedia.org/wiki/Haskalah

Ανώνυμος είπε...

Είδες Θεοπρόβλητε; Δεν θέλει να διαβάζουν τα παιδιά αυτά που γράφεις! Πάντοτε είχαν οι "περιούσιοι" μια τάση να μας μορφώνουν-γι'αυτό σπουδάζουν πολλοί από αυτούς δημοσιογραφία, για να μορφώνουν σωστά τα παιδιά μας. Αχάριστε.

Η φράση "αντι-εβραϊκές συνωμοσίες" είναι τουλάχιστον γελοία. ¨Ενας και μοναδικός λαός συνωμοτεί από την εποχή του Μαρδοχαίου & του Χάμαν και αυτοί δεν είναι οι Μαορί.

Ένας λαός έχει εθνική (η θρησκευτική;ακόμη να αποφασίσουν)εορτή την σφαγή των γυναικόπαιδων ενός άλλου λαού, και αυτοί δεν είναι οι Ίνκας.

Επίσης, Θεοπρόβλητε, δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο αναφέρεις την Τορά. Είναι ξεχασμένη υπόθεση, άλλωστε βασικό τους βιβλίο είναι το Ταλμούδ, αυτό το ποίημα ανεκτικότητος, το οποίο προφανώς δεν έχει κανένα πρόβλημα να διαβάζουν τα παιδιά του ο ανώνυμος περιούσιος. Και η εσχατολογία η οποία αναφέρεις είναι μάλλον λανθασμένη υπόθεση. Η συντριπτική πλειοψηφία των εντολών αυτής της ιδουμαϊκής προελεύσεως θρησκείας, αφορά την εδώ ζωή και όχι μια μεταφυσική της συνέχεια. Αλλά φυσικά κανείς δεν μπορεί να την κρίνει ανοιχτά και να πει πως τα περισσότερα "διδάγματά" της αποτελούν απλά απαρχαιωμένες δεισιδαιμονίες (όπως το υπέροχο στριφογύρισμα της ..κότας γύρω από το κεφάλι!) διότι..μαύρο φίδι που τον έφαγε.

Και κάτι τελευταίο:είναι τουλάχιστον γελοίο να μιλάνε εναντίον των ναζί αυτοί οι οποίοι νοιάζονται ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ για την φυλετική τους καθαρότητα.
Αλλά ποτέ δεν θα πάρουμε απάντηση σε πραγματικά ερωτήματα παρά μόνο την κλασική κασέτα:"αντισημίτη, αντιεβραίε, ναζιστή μπλα μπλα". Χειρότεροι και από ανακοίνωση που εκφωνεί ο Χαλβατζής.

Αυτή η γη δεν είναι για πούλημα.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε Emeritus

Οσον αφορα την εσχατολογια τους εχεις δικιο μεν ως προς την ερμηνεια της αλλα και αυτη η αιρετικη αποψη που εχουν υιοθετησει βασιζεται σε λαθος ερμηνευτικη καποιων οντως ιερων κειμενων. Στην ουσια ο συγχρονος ιουδαισμος προκειται περι αιρεσης. Εχει δικιο και για τον παραγκωνισμο της Τορα που ηταν και η αφορμη για να μπασταρδευτει ο Εβαισμος με παγανιστικα και σκοταδιστικα δογματα τα οποια προΙοντος του χρονου κερδιζουν εδαφος στον ΕβραΙσμο μεχρι να τον καταστησουν καθαρη παραθρησκεια.

Στα πρωτα μετα Χριστον χρονια ηταν απλα μια χριστιανικη αιρεση αλλα θεμιτη με τν εννοια οτι δεν ειναι ο αλλος υποχρεωμενος να αποδεχθει τον Χριστο ως μεσσια με το ζορι. Εξ αλλου ειμαι της αποψης οτι το προ χριστου και μετα χριστον ισχυει χρονολογικα μονο από ιτορικη αποψη. Για καθε εναν απο εμας όμως χριστιανο ή εβραιο ή και αλλοθρησκο το προ Χριστου και το μετα χριστον ειναι καθαρα θεμα βιωματικο και προσωπικο.

Θελω να πω οτι και σημερα οι περισσοτεροι Ελληνες ζουν προ Χριστου όπως ακριβως και οι Εβραιοι. Καλα για αλλες χωρες όπως Βρεττανια με τις δαιμονολατρειες δεν το συζηταω. Γι αυτον ακριβως το λογο δεν φοτωνω στους σημερινους εβραιους την Σταυρωση του Χριστου και την εθνικη συνενοχη ΕΚΤΟΣ απο εκεινους τους εβραιους που καταγγελω και οι οποίοι με τραγουδακια, με ταινιες, "επιστημονικες" ερευνες, με "ντοκυμαντερ και με στοχευμενη "δημοσιογραφια Τον ξανασταυρωνουν.

Εχεις δικιο για την "θεολογικη" τους προσεγιση που στην ουσια ειναι παγανιστικη και στηριζεται στο δογμα πως η ζωη ειναι οτι φαμε, οτι πιουμε και οτι αρπαξει ο κωλος μας. Γι αυτο και εχουν μεταβληθει σε αρπαχτικα χωρις ηθικους ενδιασμους προσπαθωντας να γεμισουν με την μαχη για την εξουσια το υπαρξιακο τους κενο. Αυτοι θα επιβαλουν ως παγκοσμιο ηγετη τον Αντιχριστο.

Εχει δικιο και για το θεμα της φυλετικης καθαροτητας. Διοτι πνευματικη καθαροτητα εχει σταματησει να υπαρχει προ πολλου. Δεν ειναι σε θεση να ερμηνευσουν σωστα ουτε τα ιδια τους τα δογματα. Η φυλετικη καθαροτητα θεσμοθετηθηκε ΚΑΠΟΤΕ ως εναν μηχανικο τροπο αποφυγης των επιμειξιων για λογους διατηρησης της ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ καθαροτητας.

Διοτι το βλεπω και απο οικογενειες με μεικτους γαμους -όπως και η δικη μου- αν ο συζυγος ειναι θρησκευτικα αδιαφορος και η αλλοδαπη συζυγος απροθυμη να ενστερνησθει τα δικα μας πατρωα εθιμα τα παιδια βγαινουν πολιτισμικα και θρησκευτικα στείρα. Από ενα πραγμα αοσμο και αχρωμο μεχρι ενα πραγμα μπασταρδο. Δεν μιλω βεβαια για την δικη μου οικογενεια διοτι η γυναικα μου ενστερνησθηκε σε μεγαλο βαθμο τα δικα μας εθιμα και δογματα χωρις να χασει ομως το δικο της εθνικο υποβαθρο.

Επιδη λοιπον οι εβραιοι εχουν μπασταρδευτει δογματικα με Ελληνιστικα, Βαβυλωνιακα, Αιηγυπτιακα, Αθειστικα, Αραβικα και αλλα δογματα (εκτος από τους Ορθοδοξους) δεν εχουν αλλη επιλογη από το ειτε να μετατραπουν σε θρησκευτικα και πολτισμικα αδιαφορους (μετατεποντας την δικη τους αναπηρια στο δογμα του πολυπολιτισμου και της παγκοσμιοποιησης) ειτε να το γυρισουν σε New Age Καμπαλα - την χαρα της καφετζους - και να αντικαταστησουν τους παραδοσιακους ραββινους με την Αση Μπίλιου. Την ιερεια του μέλλοντος.

Kubi είπε...

Συχνά αναφέρεστε στον ψευδομεσία Sabbatai Zevi , δεν έχω καταλάβει την σημασία που του δίνετε. Είναι μια ενδιαφέρουσα ιστορία δεν θα διαφωνήσω σε αυτό , αλλα έχει καμια ιδιαίτερη σημασία στην εξέλιξη της ανθρωπότητας ? Δεν νομίζω , στους κόλπους του λαου του Ισραήλ φυτρώνουν ψευδοπροφήτες και ψευδομεσσίες όπως στην Ελλάδα φυτρώνουν ελιές.

Τώρα αν ο Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ακόλουθος της πίστης στον Sabbatai Zevi ή ακόμα και απευθείας απόγονος του όπως λέγεται , και αυτό είναι ενδιαφέρουσα ιστορία που και εγώ τείνω να πιστεύω χωρίς να υπάρχουν τρανταχτές αποδείξεις αλλα ισχυρές ενδείξεις. Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι πολλοί Donmeh συμμετείχαν στο κίνημα των νεοτούρκων.
Από εδώ όμως μέχρι τις θεωρίες συνωμοσίας υπάρχει ένας ωκεανός έλλειψης στοιχειων. Δεν υπάρχει ούτε το παραμικρό στοιχειο ότι ο Κεμάλ ελεγχόταν από κάποια κέντρα , ότι κάποιος τον προώθησε στην εξουσία , ότι εξυπηρετούσε σκοτεινά συμφέροντα και ότι ήταν κομμάτι μιας παγκόσμιας συνωμοσίας.
Εδώ είναι η διαφορά μας , επιτρέπεις σε περιστασιακά στοιχεια να επιβεβαιώνουν τις προκαταλήψεις σου , εγώ όχι.
Αν αποδείξω ότι είσαι απευθείας απόγονος του βασιλιά Ντούσαν της Σερβίας αυτό κάνει το blog σου φερέφωνο Σερβικών συμφερόντων?

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ στο ... πάθος σας για τους Rothschild . Είναι φυσικά μια ισχυρή οικογένεια με τεράστια πλούτη , αν και δεν είναι από άποψης οικονομικής ισχύς αυτό που ήταν κάποτε λόγω και της πολυδιάσπασης τους. Μέσα στους κόλπους αυτής της οικογενείας που είχε εβραϊκή καταγωγή (υπήρχαν δεκάδες άλλες οικογένειες πανίσχυρες στην ευρώπη που ΔΕΝ είχαν εβραϊκή καταγωγή) υπήρξαν και κάποιοι που υποστήριξαν την Σιωνιστική ιδέα , που το κακό σε αυτό ? Που η συνωμοσία ? Αν εσύ γινόσουν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου δεν θα έδινες μια δωρεά για κάποια Ελληνικά εθνικά θέματα? Δεν θα χρησιμοποιούσες και τις γνωριμίες σου για να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα σαν χώρα στο επιθυμητό αποτέλεσμα? Εσύ αν τα έκανες αυτά θα γινόσουν μέγας πατριώτης και εθνικός ευεργέτης , ο Edmont Rothschild που έκανε το ίδιο γιατί ήταν συνωμότης??? Άσε που όπως και οι Έλληνες που γίναν πάμπλουτοι έτσι και οι Rothschild από ένα σημείο και μετά δεν γνώριζαν πατρίδα , γενιές ολόκληρες με γάμους εκτος της φυλής τους , αδιαφορία για την θρησκεία και πλούτος τους έκαναν απλά πολύ πλούσιους πολίτες του κόσμου , μόνο εξαιρέσεις μεταξύ αυτών ενδιαφέρθηκαν για εβραϊκά εθνικά θέματα , οι περισσότεροι αδιαφόρησαν ακόμα και για το ολοκαύτωμα.

Ανώνυμος Α και Β

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε/η κε/κα Κουμπή

Μαλλον υποτιματε τον ρολο που διαδραματησαν οι αιρεσεις στο διαβα των αιωνων γενικως. Ιδιαιτερα μαλιστα σε επιχες που οι κοινοτητες ειχαν και ρησλευτικη ομοιογενεια.

Θα αναφερθω για παραδειγμα στις χριστιανικες αιρεσεις, ακομα και αν αυθαιρετα της χαρακτηρισζω ως τετοιες αλλ αεκ των πραγματων αποδεικνυεται οτι τετοιες ηταν.

Ας παρουμε τους Νεστοριανους, αιρεση που μαστιζε την εκκλησια της Περσιας (η οποια κατα το Ορθοδοξο εορτολογιο ανεδειξε και ακρετους αγιους) και η οποία αφου αλλοτριωσε το θρησκευτικο αισθημα της τοπικης κοινωνιας εν συνεχεια την οδηγησε στην αγγαλια του Ισλαμ, με αποτελεσμα το θρλιβερο καθεστως που βλεπουμε σημερα το Ιραν. Τοσο δηλαδη οι πρωπατορες τους "αγαπουσαν" το Χριστο ωστε σε βαθος χρονου τον αρνηθηκαν.

Το ιδιο ισχυσει και με την αιρεση των Βογομιλων η οποια τοσον αγαπησε το Χριστο (δηθεν διαμαρτυρομενη για τα παρατραγουδα του βυζαντιου και τον πνευματικο εκφυλισμο της κραουσης εκκλησιας και της κοινωνιας) ωστε στο τελος Τον αρνηθηκαν και αποτελεσαν το κατασκευασμενο προ ολιγων δεκαετιων εθνος των Βοσνιων).

Νομιζω πως τοσο οι Ιρανοι όσο και Βοσνιοι επαιξαν καταλυτικο ρολο για την παγκοσμια ιστορια. Το ιδιο ισχυει και για τους Σαββατιστες οπαδους του λαοπλανου Ζεβι ο οποιος ας μην ξεχναμε οτι τοσον αγαπησε το Γιαχβε, ωστε κατοπιν των διαμαρτυριων των εβραικων κοινοτητων για την δραση του να τον αρνηθει και να γινει τοσο εκεινος όσο και οι οπαδοι του μουσουλμανοι εξωτερικα, εβραικη μυστικιστικη αιρεση εν τω κρυπτω.

Εν συνεχεια οι μαθητες του εφτασαν από την Αιγυπτο ως την Πρωσσια και εκει προεβησαν και σε αλλο θολογικο τερατουργημα να βαπτιστουν επιφανειακα χριστιανοι ως οπαδοι του Γερμανοεβραιου Φρανκ (Φρανκιστες) εμπαιζοντας Θεο και ανθρωπους. Απο εκει και πεα περασαμ στην αρχουσαν οικονομικη ταξη της Γερμανιας ως υποτιθεμενοι χριστιανοι ή ως εχοντες ερμαφροδιτη συνειδηση και καρπος των Φραγκιστων ειναι και το κινημα της Χασκαλά που επισης εμφανιστηκε στην Γερμανια από μυστικιστες, εκκοσμικευμενους και διαβρωμενους θρησκευτικα εβραιους μεταξυ των οπιων οι Ρωτσιλντ και το συστημα τους.

Η ιδεα ανος εβραιου κατα σαρκα επιγειου παντοδυναμου μεσσια μεσα σε ενα παγοσμιοποιημενο πολιτισμικο και θρησκευτικο αχταρμα ειναι καθαρα Σαββατικη και ελεκι την καταγωγη της απο τον Ζεβι.

Βεβαια δεν εχω ασχοληθει τοσο σε βαθος ωστε να ανακαλυψω τι φορυτο ηταν και ο Ζεβι, διοτι η οικογενια του εγκατασταθηκε στην Πατρα προφανως πρερχομενη από την Ισπανια όπου η Εβραικη θρησλκεια ειχε ληδη αρχισει να αλλοτριωνεται από το Αραβικες παγανιστικες δοξασιες που περασαν στην Αραβικη κουλτουρα και επιστημες από την ελληνιστικη εποχη και απο τους Φαραω.

Συνεπως ας μη βλεπουμε τα πραγματα επιφανειακα. Δυστυχως οσο ασχολουμαι με την ιστορια εκπλησσομαι.

Theoprovlitos είπε...

Επισης το θεμα του θρησκευτικου και ηθικου εκφυλισμου δεν αποτελει... μονοπωλιο των εβραιων. Η υπαρξη τοσων χριστιανικων σεχτων, αιρεσεων αλλα και η ηθικη παρακμη του Βυζαντιου, ο Ρωμαιοκαθολικος μεσαιωνας κλπ μαρτυρουν για του λογου το αληθες.

Η διαφορα εγκειται στο οτι στην Ορθοδοξη εκκλησια παρ ολο τον εκφυλισμο της και την αποστασια κατα καιρους του ελληνικου λαου από τον ορθο λογο και την καθαρη πιστη παντ αυπήρξαν φωνες και σημαντικες ομαδες ανθρωπων που κραουσαν και το ορθοδοξο λογο και το ορθοδοξο ηθος και μια δογματικη καθαροτητα απαλλαγμενη τοσο από ηθικισμους όσο και από εκφυλισμους.

Βλέπετε να συμβαινει κατι αναλογο στον Εβραισμο σημερα? Το μονο που βλεπω ειναι ενας ολοενα αυξανομενος δογματικος εκφυλισμος που αφηνει τον σημερινο Ισραηλιτη σε ενα τραγικο αδιεξοδο να εχει να επιλεξει μεταξυ του κοσμοπολιτικου συγκριτισμου και της εκκοσμικευσης μετατρεποντας τον εβραισμο σε ενα εθνικιστικο απολιθωμα (η γραμμη του Ζαν Κοεν) ή την γραμμη του Μορδεχαι Φριζη οπου και εκει προτασσεται η εθνικιστικη συνειδηση και ταυτοτητα ενω σε θρησκετυικο επιπεδο, περα από μια επιφανειακη τηρηση του γραμματος του νομου (που θυμιζει υπερορθοδοξο θεολογο με μουστακακι χριστιανικου σωματειου) κατα τα άλλα και εκεινος το εχει γυρισει στα ζωδια, τα ταρω, τις προηγουμενες ζωες και στην... ρουλετα (το τελευταιο το λεω ειρωνικα). Μα ειναι σοβαρα πραγμαα αυτα?

Και δεν ισχυριζομαι οτι αυτο ειναι αποτελεσμα του Ιουδαισμου - διοτι και ο χριστιανισμος επισης προερχεται από τον Ιουδαισμο και μαλιστα σε μια περιοδο κατα κρατος εξελληνισμου του). Αλλα βλεπετε εσεις σημερα εναν τριτο δρομο που εμενα μου διαφευγει;

Κοντος ψαλμος αλληλουια. Θελω να πιστευω και να ελπιζω πως ο (πραγματικος) μεσσιας θα (ξανα) ερθει, συμπεραινοντας απο τα σημεια των καιρων. Ενα απο αυτα ειναι και η καθολικη πλεον αλλοτριωση του Ιουδαισμου που θα καταστησει την ελευση του Μεσσια πλεον επιτακτικη αναγκη μηπως και σωθουν τουλαχιστον εκεινοι -ασχετως εθνικης καταγωγης- που επελεξαν ως σταση ζωης και με καθε τιμημα να μην ανηκουν στον παροντα αιωνα ουτε σε συντεχνιες.

Ανώνυμος είπε...

Για τους Σαββατιστές εβραιοχριστιανούς δεν είναι τυχαίο που ο μη χέσω Λασκαρισμένος ξέθαψε πως κάποτε η ρωσική εκκλσία τους έκαιγε ζωντανούς. Είμαι διδάκτωρ της Θεολογικης Θεσσαλονίκης και δεν το ήξερα, αυτός που το ξεθαψε. Του το σφιρίξανε οι φίλοι του οι Εβραιομασώνοι.Υπάρχουν ξένες μυστικές υπερεσίες που τους δίνουν πληροφορίες και ύλη για να γράψουν τις σκατούλες τους.

Theoprovlitos είπε...

Κε καθηγητα

σαφως και ο πεμπτοφαλαγγιτης εωσφοριστης διαθετει δικτυο αντιχριστων πληροφοριοδοτων. Τοση αγραμματοσυνη δεν θα δικαιολογουσε τετοιες γνωσεις.

Αλλα εξ αφορμης του συγεκριμενου αντιχριστου και της παρεας του βγαινουν ΑΛΛΑ λαβρακια στην φορα που επιμελως αποκρυπτονται.

Για παραδειγμα, τα εχει βαλει με τον Γρηγοριο τον Ε ενω αλλου μιλαει για πογκρομ κατα των εβραιων στην Οδησσο και οτι οι κακοι χριστιανοι ρωσοι τα εβαλαν με τις καημενες τις αθωες περιστερες.

Μια ερευνα λοιπον στα γεγονοτα αποκαλυπτει τον σκοτεινο ρολο που διαδραματησαν οι εβραιοι της κωνσταντινουπολης ως συνεργατες των κατακτητων, τον ρολο τους στη δολοφονια του Γρηγοριου του Ε αλλα και στα αντιχριστιανικα πογκρομ που ακολουθησαν με φετφα εναντιον του χριστιανικου στοιχειου της πολης λιγες μερες μετα την 25η Μαρτιου (Αληθεια αν η 25η δεν ηταν ημερομηνια οροσημο για την επανασταση γιατι ΤΟΤΕ ο απαγγχονισμος του Γρηγοριου και οχι μια άλλη εποχη του χρονου).

Εν συνεχεια οταν η σωρος του κακοποιημενου από τους Εβραιους Πατριαρχη (σκεφτειτε τι θα ειχε γινει σημερα αν χριστιανικος πληθυσμος εσερνε στους δρομους και διαπομπευε το πτωμα δολοφονημενου αρχιραββινου) εφτασε με το καραβι στην Οδησσο και μαθευτηκε στον χριστιανικο πληθυσμο για την δολοφονια του Πατριαρχη τους και τα αντιχριστιανικα πογκρομ της Πολης και τον ρολο των εβραιων σε αυτα φυσικο και επομενο ήταν να ξεσπασουν πογκρομ εναντιον των Εβραιων στην Οδησσο, τα ΠΡΩΤΑ που εγιναν σε βαρος εβραΙκων κοινοτητων.

Η βιομηχανια παραπληροφορησης και θυματοποιησης τους ομως ενω αποκρυπτει τα δικα τους αισχη και προβοκατσιες, τους παρουσιαζει ως αθωα θυματα που καποιοι σαδιστες ρατσιστες απροκλητα μιαν ωραια πρωια στραφηκαν εναντιον τους. Ετσι, χωρις λογο και αφορμη.

Θα μου πειτε, τι φταιει ο εβραιος της Οδησσου που ο άλλος ο παρατρεχαμενος του Σουλτανου συμμετειχε σε μια ομαδικη δολοφονια και διαπομπευση. Και τι φταει ο Πατριαρχης ή ο Κωνσταντινοπολιτης που καποιοι στην Πελοπονησο σηκωσαν μπαιρακι. Και το κυριωτερο, τι τους εκοπτε τους εβραιους να παρουν θεση εναντιον των γηγενων Ελληνων και υπερ της αιμοδιψους εξουσιας του Σουλτανου την ιδια ωρα που μεχρι και ο Μεγας Ιμαμςη της Πολης υψωσε το αναστημα του και αρνηθηκε να υπογραψει φετβα για αντιχριστιανικα πογκρομ και ξηλοκοπηθηκε από τους δικους του μεχρι θανατου.

Νομιζω οτι η διαφορα ήθους ειναι παραπανω από προφανης. Και αν το επισημανω σε ειδικη αρθρογραφια θα βγουν μερικοι και θα πουν οτι δινω λαβες σε αντισημιτες.

Μα αγαπητοι μου, ο ΡΟΙΔΗΣ και το σκοτεινο του υποβαθρο, το σχετιζομενο με σκοτεινους εβραϊκους κυκλους εχει κηρυξει ΠΡΩΤΟ τον πολεμο στην εκκλησια και την χριστιανοσυνη. Διαφορετικα, άλλη σκασιλα δεν θαχα να ασχολουμαι με την αναψιλαφιση της ιστοριας και αναδειξη σκοτεινων πλευρων των διαχρονικων εχθρων της Ελλαδας και της Χριστιανοσυνης που εχουν την ταση να θεωρουν τα δικα τους δικα τους και τα δικα μας δικα τους. Αλλα δεν μπορω να ανεχομαι αυτο το ΑΙΣΧΟΣ και αυτες τις γυναικουλιστικες δολοπλοκιες.

Στέφανος είπε...

Το άκουσα πριν από λίγο στις ειδήσεις: Θα κατεβούν μαζί στις εκλογές η Δράση(Στ. Μάνος)και η Φιλελεύθερη Συμμαχία(Γρ. Βαλλιανάτος). Τώρα αν πω ότι εκπλήσομαι από το γεγονός αυτό της κοινής καθόδου στις εκλογές των δύο συγκεκριμένων θα ήμουν μεγάλος ψεύτης. Θεοπρόβλητες τι λές; Θα πάρουν κι οι δυό τους ένα 0,10 %; Υπόθεση εργασίας κάνω...

Ανώνυμος είπε...

http://3.bp.blogspot.com/-Nt6AcJK3Q9o/T3ZDz0BnyLI/AAAAAAAABZQ/Xp678yq9NCY/s1600/Ellinas.jpeg

Ανώνυμος είπε...

Aκούω πως οι ροιδης λασκαρατος θα κετέβουν με μπακογιάννη και δράση αντίστοιχα, Χανιά και Α Αθήνας.
Χεστήκαμε κι η βάρκα γέρνει.
Δεν θα βγει κανεις.

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποιο σημείο αναφέρεται στο κρυφό σχολειό. Ίσως το βιβλίο στο οποίο αναφέρεται να έχει ήδη κυκλοφορήσει.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που λες για τα μαιευτήρια. Ρώτησε γνωστή μου σε δημόσιο νοσοκομείο πόσο πάει η γέννα και της είπαν 1000 Ευρώ ακριβότερα από το ιδιωτικό. Κάπου έχει χαθεί μπάλα. Εντελώς όμως.

Theoprovlitos είπε...

Στεφανε

Η Αντιχριστη Συμμαχια εν... Δρασει. Στην Φιελευεθερη Συμμαχια ειχε κατελθει και ως υποψηφιος ο πασιγνωστος πρακτορας ξενων συμφεροντων Παναγιωτης Δημητρας, αντιχριστος, μισελληνας, υπογειος υποστηρικτης του εβραΙκου λομπυ και συμμετεχων στο ευρωπαικο μασονικο λομπυ όπως και ο συζυγος της τεως προεδρου του 984 και συνεριογραφου του Αγγελοπουλου που βραβευτηκε και απο το ΕΚΕΒΙ στο οποίο υπήρξε διεθυνων ο Τατσοπουλος.

ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ παντα! Οχι σαν τους Πασοκους που ειναι μπαναλ...

The result was that the Commission created a separate dialogue for non-confessional organisations – in which it has included numerous representatives of Freemasonry.

http://humanistfederation.eu/campaigns/ehf-and-the-european-union/opposing-special-rights-for-churches-in-the-eu/

ΡΕ ΟΥΣΤ, σιχαμενα λαμογια, βοθροι με Γαλλικα και πιανο...

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

δεν ειναι και τοσο εφυες το υποτιθεμενο χιουμορακι. Προφανως η διεθνης οικονομικη διαπλοκη και η εγχωρια και η διεθνης μασονια ΑΥΤΟΥΣ επεβαλε ως υποψηφιους πολιτικους, αυτους προωθησε από τηλεορασεως, αυτους ψηφισαν οι αδαεις, άντε και οι απατεωνες. Αυτο που υπονοεις θα ειχε νοημα αν οι πολιτικοι εξελεγοντο όντως απο τη βαση. Ξερεις πολλους που να εξελεγησαν απο την βαση, και που να επιβιωσαν διαφοροποιυμενοι απο την γραμμη?

Οσον αφορα τους αθλητες, δεν τους χειροκροτησε κανεις ΕΠΕΙΔΗ ντοπαριστηκαν, ισα ισα που το ειδωλο τους κατερρευσε. Παιδια του καπιταλιστικου συστηματος ηταν και αυτα. Αλλα να ρωτησω αν η Αθλητες των ΗΠΑ εκει στην Αμερικανικη βαση της Σουδας που κατοικοεδρευαν περασαν απο αναλογα τεστ?

Ατυχεστατο το παραδειγμα.

Theoprovlitos είπε...

Αν κατεβαινουν στις εκλογες ευκαιρια να τους κανουμε ρομπα, τα διαπλεκομενα λαμογια. Που παιρνουν εργολαβια δουλειες οι απατεωνες και μετα κατηγρουν τον καθε κακομοιρη που κακως ή καλως εβαλε μεσον για να βρει το παιδι του μια δουλιτσα. Εγω προσωπικα και πολλοι αλλοι δεν το εκανα ουτε επροκειτο να το κανω. Αλλα οχι τα μεγαλολαμογια της διαπλοκης να παριστανουν της παρθενες. Στην ξεπουλημενη από το Μανο Τραπεζα Πειραιως εργαζεται ο γιος του. Ο δε Ροιδης επαιρνε εργολαβιες από τη Μπακογιαννη. Μηπως ειναι αντιστροφα?

Theoprovlitos είπε...

Για το κρυφο σχολειο οσο ψαχνει βρισκει κανεις. Μολις θυμηθηκα σε καποια περιηγηση μου στην Βεροαι μυστικη εξοδο-παραπορτι που εβγαζε απο στεγη σε στεγη για να δραπευτευουν από το κρυφο σχολειο, συμφωνα με μαρτυριες της ηλικωμενης περιοικου η οποια και αυτη τα ακουσε από τον πεθερο της ο οποιος μαλλον γεννηθηκε επί Οθωμανικης αυτοκρατοριας.

Theoprovlitos είπε...

Για τα μαιευτηρια επεσαν και αυτ αθυματα της διαπλοκης του φιλελευθερισμου.

Κατ αρχην η Σκανδιναυη γυναικα μου ειχε εργασθει το 1988 σε μεγαλο μαιευτηριο των Αθηνων ως μαια και σχηματισε ιδιαν εικονα για την ποιοτητα των παρεχομενω υπηρεσιων. Αρκει να σου πω οτι με βαση τα Σκανδιναυικου επιπεδου κριτηρια προτιμησε να γεννησει 4 παιδια σε δημοσια μαιευτηρια διοτι -αυτο να το παραδεχθουμε ως εθνικο μας κουσουρι - ως ξενη δεν ηταν ψωροφαντασμενη για να πεταει λεφτα σε ξενοδοχειακες μοναδες. Αφηνω κατα μερος το γεγονος οτι το νεογεννητο δεν κοιμαται διπλα στην μητερα στα ιδιωτικα αλλα τα βγαζουν βολτα όπως τα σκυλακια.

Εν συνεχει ατο τι ειδαν τ αματακια της στα ΙΔΙΩΤΙΚΑ δεν λεγεται. Γιατροι να βλεπουν μπαλα λαι να εμφανιζοντια μονο την ωρα που βγαινει το μωρο και η μαια να τρωει ολη τη γεννα μονη της ή ακομα χειροτερα να στηνουν βιομηχανια καισαρικων για να ξεμπερδευουν.

Αν δε το απιδι γενηθει με οποιοδηποτε προβλημα τα ιδιωτικα μαιευτηρια στερουνται μοναδων υποστηριξεις και τα στελνουν τα παιδια στα δημοσια μαιευτηρια. Οι δε τιμες στα ιδωτικα απαραδεκτες. Η κτηνωδια του φιλελευθερισμου σε ολο της το μεγαλειο.

Αλλα δεν σταμααει ο φιλελευθερισμος πουθενα. Τα εχοντα και κατεχοντα πιρανχας και τα ανδρεικελα τους ανεβασαν τεχνιεντως τα νοσηλεια (εν μεσω φτωχειας και κρισης) στα δημοσια μαιευτηρι αωστε να επιλεγουν εκ των πραγματων οι γυναικες να γεννουν στα ιδιωτικα σε τιμες Ηilton και Intercontinental για να κονομησουν τα φιλελευθερα λαμογια και οι φιλελευθεροι σκιτζηδες με την ανθρωποφαγια.

ΟΥΣΤ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΛΑΜΟΓΙΑ!

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Για τον Μαρκεζινη

Το λαμογιο Βασιλακης-Λασκαρατος ενω ενοχλειται και βγαζει αφρους για το Μαρκεζινη και προβαλλει την σχεση του πατερα του με τη χουντα κανει γαργαρα και συνεργαζεται ανενδοιαστα με τον Παναγιωτη Δημητρα του οποίου ο πατερας επισης ηταν υπουργαρα της Χουντας και καλοσπουδασε τον γιοκα του στο Χαρβαντ με χρηματα του Ελληνικου δημοσιου.

Γενικως πολλα απο αυτα τα λαμογια ειναι Χαρβαρντοσπουδαγμενα και συνευρισκονται ως αποφοιτοι κατα διαστηματα...

Ανώνυμος είπε...

Theoprovlitos...
Χωρίς να ξέρεις, χωρίς στοιχεία, χωρίς ίχνος αποδείξεων γράφεις αυτά που γράφεις και επιπλέον τα αναλύεις κιόλας.

Σου βγάζω το καπέλο!

Νίκος

Theoprovlitos είπε...

Νικο

Τι ακριβως εννοεις στοιχεια; Ας πουμε κατι αναλογο με φωτογραφια του Don Corleone να πουλα ο ιδιος αυτοπροσωπως προστασια ή ναρκωτικα στη γωνια; Ή ενσταντανε από μασονικες τελετες σε χαρουμενα στιγμιοτυπα;

Σου φαινεται για οτι γραφω να μην εχω στοιχεια; Και πολύ περισσοτερα έχω απο αυτα που γραφω.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ @Νικος

Εν τω μεταξυ, μου λες οτι δεν εχω στοιχεια αλλα δεν διευκρινιζεις για ΤΙ απο ολα οσα γραφω;

Για το οτι Μανος κιαι Μπακογιαννη ειναι διαπλεκομενοι με Siemens?

Για το σκοτεινο υποβαθρο της Εβραιομασονιας και το ρολο της σε διαφορες σφαγες?

Για το ρολο φιλελευθερισμου και ομοφυλοφιλιας και δη παιδεραστιας?

Για το οτι τα μαιευτηρια επι σφιλελευθερισμου εχουν γινει βιομηχανια καισαρικων και οι αεροπιρικες εταιριες καρτελ φιλελευθερων ημετερων?

Για τις διασυνδεσεις μασονιας, αθεϊας, νεοπαγανισμου και εβραΙσμου?

Για το οτι η Μεγαλη Γερμανια και τα διαφορα Ραιχ ειναι μασονικο κατασκευασμα και οτι η αριστερα ειναι ομογαλακτο κατασκευασμα με την δεξια? Και οτι φιλελευθεροι καπιταλιστες συνεργαζονται με ψευτοαριστερους?

Για το οτι ο εβραιμσος εδω και χροναι εχει αλλοτριωθει κατα κρατος από την μασονια και άλλες παγανιστικες και θοσοσογικες δοξασίες?

Για το οτι η ιδια αρρωστη παρεα ευρισκεται πισω από αντιχριστιανικα πογκρομ?

Για ποιο ακριβως δεν εχω στοιχεια? Να μην εχω για ΟΛΑ αυτα δεν θα σου φαινοταν λιγακι περιεργο?

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ @Νικος

Εν τω μεταξυ, μου λες οτι δεν εχω στοιχεια αλλα δεν διευκρινιζεις για ΤΙ απο ολα οσα γραφω;

Για το οτι Μανος κιαι Μπακογιαννη ειναι διαπλεκομενοι με Siemens?

Για το σκοτεινο υποβαθρο της Εβραιομασονιας και το ρολο της σε διαφορες σφαγες?

Για το ρολο φιλελευθερισμου και ομοφυλοφιλιας και δη παιδεραστιας?

Για το οτι τα μαιευτηρια επι σφιλελευθερισμου εχουν γινει βιομηχανια καισαρικων και οι αεροπιρικες εταιριες καρτελ φιλελευθερων ημετερων?

Για τις διασυνδεσεις μασονιας, αθεϊας, νεοπαγανισμου και εβραΙσμου?

Για το οτι η Μεγαλη Γερμανια και τα διαφορα Ραιχ ειναι μασονικο κατασκευασμα και οτι η αριστερα ειναι ομογαλακτο κατασκευασμα με την δεξια? Και οτι φιλελευθεροι καπιταλιστες συνεργαζονται με ψευτοαριστερους?

Για το οτι ο εβραιμσος εδω και χροναι εχει αλλοτριωθει κατα κρατος από την μασονια και άλλες παγανιστικες και θοσοσογικες δοξασίες?

Για το οτι η ιδια αρρωστη παρεα ευρισκεται πισω από αντιχριστιανικα πογκρομ?

Για ποιο ακριβως δεν εχω στοιχεια? Να μην εχω για ΟΛΑ αυτα δεν θα σου φαινοταν λιγακι περιεργο?

Kubi είπε...

Εγώ πιστεύω ότι στοιχεία δεν έχεις για τίποτα από τα παραπάνω , αυτά που εσύ ονομάζεις στοιχεία δεν είναι τίποτα άλλο από περιστασιακές ενδείξεις που τις χρησιμοποιείς για να στηρίξεις τις προκαταλήψεις σου.
Αυτό που θα με ενδιέφερε πολύ είναι να αποδείξειες την σχέση φιλελευθερισμού και παιδεραστίας . Γιατί αν θες να μας πεις ότι υπήρχαν φιλελεύθεροι παιδεραστές θα σου πω ότι προφανώς θα υπήρχαν αλλα σίγουρα όχι τόσοι όσοι παπάδες.!

Ανώνυμος είπε...

Mην κωλώνεις Θεοπρόβλητε αυτά που γράφεις όλοι τα νιώθουμε πως είναι αλήθεια. Δεν χρειάζεται απόδειξη η αλήθεια

Ανώνυμος είπε...

Αποδείξειςνα βρούνε στα Μαθηματικά οι άθεοι και οι βαλτοί τους γιατί βαλτοί στα γράφουνε αυτά.
Ο ίδιος

Ανώνυμος είπε...

Aντικομμουνιστής, μεταμφιεσμένος αριστερόμορφος φιλελεύθερος, οπαδός του εκσυγχρονισμένου καπιταλισμού είναι σύμφωνα με το left g700 o γνωστός Μ.Βασιλάκης. Θεοπρόβλητε τελικά είχες δίκαιο για αυτά που έγραφες εδώ και καιρό.

Theoprovlitos είπε...

κε/κα Kubi

Περι παιδεραστίας ειχα αρχισει ενα εκτενες αρθρο και δημοσιευσα μονο το πρωτο μερος. Ο σεξισμος, η απελευθερωση από "ταμπου" ειναι μερος της φιλευθερης ατζεντας και της ελληνιστικης και της εβραιογενους ως επιρεασμενης από τη πρωτη.

Κατ αρχην ο υμνος του στελεχους της Δρασης κος Νικου Δημου-Μπενρουμπη καθως και το κρυφοπαιδεραστικο παιδωμαζομα διαπαιδαγωγησης και μυησης των ανηλικων παιδιων στην ομοφυλοφιλια από τον κο Βαλλιανατο - επισης συνεργατη της Δρασης μιλαει από μονη της. Διοτι πιστευω οτι θα γνωριζετε πως η σεξαουαλικοτητα διαπλαθεται και διαμοφωνεται ΚΑΙ με προτυπα ΚΑΙ με την μεθοδο της αποπλανησης. Κλασσικη μεθοδος αυτη πασιγνωστη σε ολες τις κλασσικες οικογενειες που ενηεμρωναν τα παιδια τους για τους γνωστους κυριους με τις καραμελιτσες που συχναζουν εξω απο σχολεια.

Προφανως οι κυριοι αυτοι πλευροκοπουν τον ανηλικο τον αρχιζουν στο μπλαμπλα ώστε να καμφθουν οι οποιες ηθικες αναστολες και να του μπει στο μυαλο οτι αυτο που θα επακολουθησει ειναι κατι το φυσιολογικο. Στο τελος το θυμα ενδιδει.

Σημερα οι κυριοι δεν συχναζουν με καμπαρντινες εξω απο σχολεια αλλα στις τηλεορασεις. Εξ αλλου επειδη γνωριζω την τεχνη της αποπλανησης των μαζων σας ενημερωνω οτι οταν διαφημιζα την γνωστη φιρμα Gauloises στην Ελαλδα η εντολη ανωθεν ήταν - παρα την ισχυουσα νομοθεσία - να αποτεινονται οι διαφημιστικες εκστρατειες σε ανηλικα 13-14χρονα και να προβαλεται το καπνισμα ως κοινωνικο προτυπο. Πιθανον θα ενθυμειστε και την γνωστη καμπανια της camel με μια καμηλα-κουκλακι.

AΚΡΙΒΩΣ η ιδια μεθοδος της μυησης σε μια αρρωστη σεξουαλικοτητα όπου τα νεα παιδια εχουν καταστει αντικειμενα του ποθου διαφορων εβραικων συμφεροντων δισκογραφικων εταιριων - σας θυμιζω και την κυκλοφορια του τραγουδιου Ιουδας από την Λαιντυ Γκαγκα περσι Μεγαλη Δευτερα - ωστε αφου γαλουχηθουν τα παιδια να καταστουν τα κοριτσια ξεκωλα και τα αγορακια παρταολα, οι υθινοντς μεγαλοδιαφθορεις θα εχουν μια μεγαλη γκαμα ανηλικων ή και μη ανηλικων να διαλεξουν για το κρεββατι τους. Περιεμνοντας αν δεν θελουν να παρανομησουν να γινει ο ανηλικος 18+ μια μερα.

Εξ αλλου οι ομοφυλοφιλικου περιεχομενου ιστοσελιδες βριθουν από παιδεραστικο και εφηβικο πορνο ενω οι υποκρτικη δηθεν δημοσια ταξη ερχεται παντα εκ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ να παταξει δηθεν καποιους παιδεραστες. Παρακαλω πολυ και σας προκαλω να μου βρειτε ΕΝΑΝ οργανισμο, όπου μπορει καποιος να καταγγειλει φωτογραφιες που παιρνουν αφιλτραριστες από μηχανες αναζητησς και περιλαμβανουν από παιδεραστια μεχρι κοπρολαγνεια. Για να μην κουραζεσθε δεν υπαρχει ουτε ΕΝΑΣ, διεθνης οργανισμος. Ειναι απασχολιμενοι με τα δημοκρατικα δικαιωματα στην Τυνησια...

Ε

Theoprovlitos είπε...

Εν πασει περιπτωσει με ρωτησατε περι συσχετισμου με τους φιλελευθερους. Ο Φιλελευθερισμος αποτελει το δογμα της καταργησης ΚΑΘΕ φραγμου σε ολα τα επιπεδα καθοτι οι περιορισμοι ειναι γεννημα "αναχρονιστικων" ιδεολογιων.

Ετσι οι νοσταλγοι του αρχαιου καλους και τοος Δημου - ηδονιζονται με την ιδεα του ολοι τα κανουν ολα και δη οι μεγαλυτεροι στους μικροτερους. Την ιδια αποψη εει βεβαια και ο εκμαυλιστης της κοινωνιας κος Βαλλιανατος και οι παρατρεχαμενοι του (τους οποιους ο ομοφυλοφιλος κος Χταζηστεφανου ειχε κανει ρομπα σε μια εκπομπη της οποιας το αποσπασμα εξαφανιστηκε από το διαδικτυο). Συνεργατη του κου Βαλλιανατου και πρωτοπαλληκαρο στις παρελασεις gay pride -κατα τα άλαλ ενοχλειται απο τις παρελασεις ο Βαλλιανατος - για να νομημοποιηθει σταδιακα η παιδεραστία σε διαλογο του αποκαλυψε οτι η αποπλανηση ανηλικου να κατεβει στην ηλικια των 15 και κατω. Δηλαδη οι κυριοι με τις καραμελιτσες να ρωτουν την ωρα που σχολαει η 3 γυμνασιου ποσο χρονων ειναι ο μαθητης και εαν πηγε νωρις σχολειο και εκλεισε τα 15 βουρ στο ψητό.

Για τα βιντεοκλιπ της Γκαγκα, της Τζενιφερ Λοπεζ, της Μαντονα, της Καιλθυ Μονογκ ακομα και της Σακιρα και το πως της μετετρεχαν από τραγουδιστριες σε ξεκωλα και παρτουζιαρες για ενα κοινο ΑΝΗΛΙΚΩΝ δεν νομιζω να σας διαφευγει. ¨οπως δεν μπορει να σας διαφευγει και το υποβαθρο των ιδιοκτητων των δισκογραφικων εταιριων αυτων. Το οποιο φυσικα και ειναι φιλελευθερο liberal.

Αυτα για το σημερα. Αν θελετε να παμε στο παρελθον και το πως ειχε αρχισει η διαβρωση και η ηθικη χαλαρωση στους μασονικους και εβραιομασονικους κυκλους θα ξεκινησουμε από τους οπαδους του μαθητη του Ζεβι Φραγκιστες οι οποίοι ειχαν την χειροτερη ηθικα φημη για ακολασιες που περιελαμβαναν μεχρι και ανταλλαγες συζυγων (ο ιδιος Ψευδομεσσιας ο Ζεβι παντρευτηκε μια πορνη της σειρας σε αντιθεση με την παρθενο Μαρια) και απο εκει αρχισε και η ηθικη διαβρωση της ευρωπης καρπος της οποιες ειναι και οι αρωστημενες φαντασιωσεις του Ντε Σαντ ο οποιος νοσταλγει Γανημηδηδες και χρηση του ανθρωπου ως αντικειμενο res , περναμε σε καλλιτεχνες της Κεντρικης ακι ΔΣυτικης ευρωπης που απεικονισαν την ομοφυλοφιλία μεχρι και την παιδεραστία στα εργα τους και οι οποιοι ΚΑΙ αυτοι σχετιζονται με τον Εβραικο διαφωτισμό ο οποιος ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ και αναμφιβολα σχετιζεται με τον φιλελευθερισμο.

Περισσοτερα οταν ξαναασχοληθω με το θεμα. Αν και δυστυχως ειναι δυσκολο να ανεβασω τις φωτογραφιες που θα ήθελα για ευνοητους λογους.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Ρε συ ο Βασιλακης εκτος οτι ειναι παρατρεχαμενος του Μανου και της Μπακογιαννη μαζι με τον Ροιδη (του αυτου φυραματος) το εστησαν το φιλελευθερο εβραιομαγαζο του Athens Review of Books (Εβραικων συμφεροντων με εδρα στην Σκωτια- αν αυτου σου λεει κατι) με τον Ηλια Κανελη, παρατρεχαμενο της ναρκομανους Πεπης Ραγκουση (Saragoussi- Εβραιοι από την Σαραγκοσα) του Ταχυδρομου του ΔΟΛ και ξαδελφη τοσο του Μνημονιακου υπουργου Ραγκουση, όσο και της Αννας Ραγκουση -Νταλαρα. Και το Dalara επισης δηλωνει μη ελληνικη καταγωγη - βλεπε charles Dalara. [Σημ. Το ξαναλεω οτι ΔΕΝ ειναι το εθνικο υποβαθρο σχεδον, ουτε το θρησκευμα αυτο που κανει καποιον Ελληνα αλλα το ποσο ειναι πραγματικα ελληνας ή πεμπτοφαλλαγιτης).

Εν συνεχεια τα εσπασαν με τον Κανελλη και ο καθενας βγαζει την κωλοφυλλαδα του η οποια προαγει χωρις παρεκλιση τα συμφεροντα και την κοαμοθεωρια της εβραιομασονιας που ειναι η παρουσιαση του πατηματος επί πτωματων ως διαφωτισμος. Χαρακτηρισιτκο ειναι οτι η φυλλαδα του Βασιλακη μοιραζεται δωρεαν στις πτησης της Agean ιδιοκτησιας του συνωνοματου του που ΑΓΝΩΣΤΟ πως βρεθηκε με τοσα λεφτα ωστε να αποκτησει και αεροπoρικη εταιρια με την οποια στα σπαργανα της ασχοληθηκα και εγω όταν ονομαζοταν ακομη Cronus Airlines.

Αλλο ωραιο θεμα παρουσιασης ειναι οι κοινες καταβολες και οι κοινος στοχος και εσχατολογια του κομμουνισμου και του φιλελευθερισμου-καπιταλισμου. Αφ ενος εχουν το ιδιο υποβαθρο (ο Μαρξ και ο Φιλιπς των ηλεκτρικων συσκευων ήταν πρωτα ξαδελφια και ιδεολογικος του ςπατερας ηταν ο Σενσιμον) αδφ ετερου αμφοτερη θελουν να επιβαλουν μια παγκοσμια κυβερνηση οπου μια ελιτ και η παρατρεχαμενη της ιντελιγκενσια θα κατασχεσουν τα παντα - όπως καπου προαναφερα.

Μια και ανεφερα τον Ερβαιο Φιλιπς, ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΜΟΓΙΟ. Επεβαλαν για λογους "οικολογιας" την παγκοσμια αποσυρση επικινδυνων λαμπτηρων με περισσοτρο υδραργυρο από ενα θερμομετρο, καταστροφικες για το περιβαλλον, και που καθε αλλο παρα πολλαπλασια διαρκεια ζωης εχουν ενω εχουν πολλαπλασια τιμη και οταν κανει αποσβεση θα αποσυρθουν αυτοι οι λαμπτηρες (αφου η φιλελευθερη Φιλιπς θαχει κανει μια γερη μπαζα καταστρεφοντας το περιβαλλον και ληστευοντας την ανθρωποτητα) και θα αντικατασταθουν από τις led οι οποιες ειχαν ανακαλυφθει ΠΡΙΝ κυκλοφορησουν οι λαμπτηρες οικονομιας (ή μαλλον κονομας) αλλα τις ερθαψαν. Πηγη: Ισραηλινος επιχειρηματιας λαμπτηρων led. Φυσικα και δεν ειναι ολοι διεφθαρμενοι, αλλα αυτοι που ειναι μαζι με το Χριστο θα σταρωναναν και τη μαννα τους αν επροκειτο τα 30 αργυρια να γινουν 40.

Οταν φτανουμε στα φιλελευθερα λαμογια που να αρχισω και που να τελειωσω...

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ @ κο/κα Κουμπη

Επειδη εμμεσως με θεωρειτε φαντασιοπληκτο ή ανενημερωτο να ρωτησω κι εγω κατι μηπως κανω λαθος;

Ισχυει οτι το Αμερικανοεβραικο λομπυ θελει να τσακισει την Μερκελ, οτι μαλλον το να παμε στη δραχμη ειναι αναποφευκτο και οτι το συγκεκριμενο λομπυ θελει Μπακογιαννη σε θεση πρωθυπουργου - αλα Στεφανοπουλο που ενω δεν εξελεγη μετα εγινε προεδρος Δημοκρατιας ως χρυση τομη?

Αν προερχεσθε από το περιβαλλον της, μεταφερετε της σας παρακαλω να απομαρυνθει και η ιδια και να απομακρυνει απο γυρω της τα λαμογια των οποιων τα εργα και τα λογια όχι μονο κυνηγανε την ιδια ως αδικη καταρα αλλα την εκθετουν. Η περιοδος της κοντης μνημης μαλλον περασε ανεπιστρεπτί. Και εγω ο φουκαρας με χρονια προυπηρεσια στη διαφημιση (εστησα μαλιστα τον 984 εκ του μηδενος) και στον τουρισμο και 4-5 ξενες γλωσσες, μια θεσουλα δεν βρηκα να εργασθω στον οργανισμο Αθηνα 2004. Ενω τουναντιον καποιοι άλλοι φιλελευθεροι του περιβαλλοντος της εβγαλαν από το πουθενα καλλλλα λεφτα, και χωρις περιττες διαδικασιες. Αξιοκρατρικα! Αν δεν καταλαβαινετε εσεις, εκεινη θα καταλαβει.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ @ κο/κα Κουμπη

Καλο Πασχα. Αν δεν κανω λαθος φετος "συμπιπτει" για μια μερα. Καποτε αυτες οι διαφορες θα καταργηθουν άνωθεν (μακρυα απο μενα συγκριτισμοι) και εκαστος θα κριθει κατα τα εργα του. Όπως εγραψα και πιο πανω δεν ειναι υποχρεωμενοι ολοι να δεχθουν το Χριστο ως Σωτηρα και ο καθενας ζει ατομικα στην προ Χριστου ή μετα Χριστον εποχη, ανεξαρτητα του ποτε γεννηθηκε. Αλλα προς Θεου, μη φτασουμε στο σημειο να αρνηθουμε σημερα, και μαλιστα ως εβραιοι,τον ιδιο τον θεο και να στραφουμε σε ακοτεινα τουνελ πιστευοντας οτι στην αλλη ακρη θα βρουμε το φως. Στην αλλη ακρη το μονο που θα βρουμε ειναι η κολαση. Οχι toσο για τiς αμαρτιες μας αλλα για εναν τεραστιο υστεροβουλο εγωισμο που καθιστα τον καθενα μας φιλοδοξο σωτηρα του ευατου του.

Chag Sameach

Ανώνυμος είπε...

Πες το theo ότι όλα για τη θεσούλα γίνονται. Αν σου την είχε δώσει θα είχες τώρα τέτοια μανία εναντίον της;

Πάντως αυτό που υποστηρίζεις είναι η εβραϊκή αντίληψη περί σεξουαλικής ηθικής, όχι η (αρχαία) ελληνική. Δηλαδή τους κατηγορείς επειδή δεν τηρούν το μωσαϊκό νόμο (που είναι εν πολλοίς κι ο χριστιανικός) αλλά παρτουζιάζονται, είναι άθεοι κλπ.
Άρα δεν είσαι αντισημίτης, αλλά υπερσημίτης.

Kubi είπε...

1.Σε τι διαφέρουν αυτά που έγραψες με αυτά που γράφουν αυτοί που βγάζουν όλους τους παπάδες παιδεραστές?
Πήρες τον Δήμου (παρεπιπτόντως το ότι παντρεύτηκε κάποια ονόματι Μπενρουμπή τι σχέση έχει? Είσαι υπεύθυνος για ότι αρλούμπα έχει πει και κάνει ποτε Φινλανδός επειδή παντρεύτηκες Φινλανδη???) , τον Βαλιανάτο και ..... τα video της Σακίρα , τα έκανες έναν αχταρμά και βγάζεις συμπεράσματα. Έτσι και ο Ροΐδης παίρνει όλες τις υποθέσεις παιδεραστίας μέσα στην Εκκλησία , τις στοιβάζει όλες μαζί και βγάζει συμπέρασμα ότι αν μπει το παιδί σου σε εκκλησία ... την πάτησες.
2."Ο Φιλελευθερισμος αποτελει το δογμα της καταργησης ΚΑΘΕ φραγμού σε ολα τα επίπεδα".
Αυτός δεν είναι ο ορισμός του φιλελευθερισμού. Θα σε παρακαλούσα να διαβάζεις λίγο περισσότερο πριν πετάς ορισμούς που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο ορισμός σου ταιριάζει λίγο με τον "Libertinism" του Ντε Σαντ αλλα με τον φιλελευθερισμό καμία σχέση δεν έχει.
3. Κάθε μια από τις μεγάλες θρησκείες είχε αιρέσεις που προπαγάνδιζαν τον ελεύθερο ερωτα. Γιατί νομίζεις ότι οι Φρανκιστές έπαιξαν τόσο σημαντικό ρολο? Πηγάζει από κάπου αυτή η πίστη? Οι Βογόμιλοι , οι Βαλδιοι , οι Παταρινοι , οι Δολτσινιανοί και οι Καθαροί κατηγορήθηκα για ελευθεριάζουσα συμπεριφορά (το κατά ποσο έστεκαν οι κατηγορίες δεν ξέρω) τι κάνει τους Φρανκιστές πιο σημαντικούς από όλους αυτούς? Το ότι ήταν εβραίοι?
Σαν αίρεση ήταν πολύ μικρή ,μερικές δεκάδες χιλιάδες άτομα, και αυτά περί οργίων μπορεί να είναι και υπερβολές των διωκτών τους όπως στην περίπτωση των χριστιανικών αντιστοιχων αιρέσεων.
4. Το ότι πάμε στην δραχμή είναι μάλλον σωστή πρόβλεψη με πιθανότητες γύρω στο 90% να υλοποιηθεί , έχετε δίκιο ότι στην Αμερική υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να έχουν έναν έλεγχο στην μετά ευρώ εποχή για την Ελλάδα μια και φοβούνται τι μπορεί να γίνει αν η έκρηξη γίνει και ποίες συμμαχίες μπορεί να αναζητήσει η Ελλάδα σε αυτή την περίπτωση. Η Μπακογιάννη απέδειξε ότι δεν έχει την δυναμική να παίξει αυτόν τον ρόλο οπότε μην φοβάστε. Δεν υπάρχουν μυστικά .... εβραιομασονικά συμφέροντα πίσω από αυτό.
5. Ο Marx ήταν ξάδελφος του πατέρα του ιδρυτή της Philips και όχι του ιδρυτή της Philips.
6. Οι ετοιμολογίες δεν είναι το φόρτε σας , μην το ζορίζετε άλλο , πονάνε τα ματια μας με αυτά που γράφετε. Ραγκούση είναι επίθετο από την Πάρο με πολλούς αιώνες παράδοση στο νησί , η καταγωγή είναι από την Ragusa (σημερινό Ντουμπρόβνικ) της Αδριατικής . Τι Σαραγόσα , εβραίοι και κουραφέξαλα?

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί η Εκκλησία να είναι γεμάτη ομοφυλόφιλους και παιδεραστές αλλά έχει ταπείνωση και θεία Χάρη, ελπίζει στη Σωτηρία οι άθεοι σε τι ελπίζουν; Στα σκουλίκια που θα τους φάνε;

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Μην φανερωνεις την κακεντρεχεια σου κρινοντας εξ ιδιων τα αλλοτρια. Εγω απλα κατεθεσα μια αιτηση εργασιας. Αν ανηκα στη δικη σου συνομοταξια διαπλεκομενων πολυ απλα θα ειχα φροντισει να διορισθω γιατι θα ειχα μεριμνησει να καταστω πολιτικος παρατρεχαμενος καποιου λαμογιου. Το ηθος δεν ανταμοιβεται ποτε. Αναφερθηκα απλα σε μενα γιατι γνωριζω οτι διεθετε πολλα ερισσοτερα προσόντα από άλλους που προσεληφθηκαν στον Αθηνα 2004. Προφανως θ αυπηρξαν και παμπολλοι ακομα που θα ειχαν ακομα περισσοτερα απο τα δικα μου και που επισης εμειναν εκτος νυμφωνος και τους οποιους απλα δεν γνωριζω για να αναφερθω σε αυτους

Αλλου ηθελ ανα στοχευσω και μην προσποιείσαι οτι δεν καταλαβαινεις. Στο οτι η κα Μπακογιαννη, ο Μανος και το σιναφι τους παριστανουν τους ΔΗΘΕΝ αξιοκρατες, και τους ΔΗΘΕΝ αμεροληπτους και τους ΔΗΘΕΝ υπερανω, και οτυς ΔΗΘΕΝ αδιαβλητους ενω στην πραξη ειναι μερος του συστηματος των λαμογιων και μαλιστα ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ. Διοτι στο μεν ΠΑΣΟΚ και στις χωρες του τεως ανυπαρκτου σοσιαλισμου τα παρατραγουδα ηταν ηθικες παρεκτροπες και παραβατικη συμπεριφορα, ενωστον φιλευθερισμο η διαφθορα ειναι απλως νομιμοποιημενη.

Να το θεσω και αλλιως; Το σκανδαλο της Siemens αφορα στον δημοσιο ή πρωτιστως στον ιδιωτικο τομεα δεομενου μαλιστ αοτι ο διεφθειρων και ο χρηματιζων ειναι πιο ενοχος από τον χρηματιζομενο.

Theoprovlitos είπε...

κα Kubi

Σας παρακαλω πολυ αν βριετε καπου οτι εγω ισχυριστηκα οτι οι εβραιοι ειναι παιδεραστες γενικως ή οτι στις ταξεις τους ευδοκιμει η παιδεραστια παρακαλω να μου το υποδειξετε και εγω να ανακαλεσω. Σαφς εχω στα χερια μου υλικο για φαινομενα παιδεραστιας μεταξυ των ραββινων και εβραικων κοινοτητων αλλα ουτε προκειται να το χρησιμοποιήσω ποτε ως επιχειρημα για ναδαιμονοποιησω μαι ομαδα και μια θρησκεια όπως κατ ακορον κανουν δυστυχως οι εβραιομασονοι που ξεθαψαν σκανδαλα παιδεραστιας πριν 30 χρονια μεσα στην Σαρακοστη, η διογκωνουν τετοια νοσηρα φαινομενα στις ταξης της Ορθοδοξης Εκκλησιας για να δαιμονοποιησουν την Ορθοδοξια.

Αυτ απου εγραψα αφορουν σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΣΤΑ, σε συγκεκριμενη ελιτ που οχι μονο αποτελει το πλεον αντιπροσωπευτικο δειγμα οτυ φιλελευθερισμου αλλα βγαινει και η ΙΔΙΑ προς τα εξω, ανοικτα και απο τηλεορασεως και ισχυριζεται με θρασος οτι τα εφηβικα οπίσθια αποτελουν εδεσμα για τα δοντια τους και οτι ο χριστιανισμος που το καταργηση εφερε τον Μεσαιωνα.

ΚΑτ αναλογια δηλαδη ειναι σαν βα βγαινει απο τηλεορασεως ο Αττικης Παντελεημων ή ο Χρυσοστομος Ζακυνθου και να λενε οτι η παιδεραστια ειναι κατι καλο και αποδεκτο απο την Εκκλησια. ΕΠομενως ο συσχετισμος κακεκτυπων με τους θεσει παιδεραστες και φιλοπαιδεραστες δεν εχει καμμια σχεση.

Επειδη γνωριζω και άλλους που παντρευτηκαν χριστιανους ή χριστιανες (π.χ ο παιδικος μου φιλος απο το σχολειο ο οποίος ειχε χριστιανη μητερα και εβραιο πατερα και ο ιδιος ακουστηκε οτι επεσε σε καταθλιψη επειδη αγαπησε κορη μεγαλου αντιπροσωπου αυτοκινητων ο οποίος ουτε να ακουσει για εβραιο γαμπρο, οπως η συμπεθερα του Αρχιραββινου των ΑΘηνων από την Λαρισα ειναι επισης εξεβραισμενη χριστιανη, όπως και η φιλη μου δασκαλ ατων παιδιων μου παντρευτηκε Εβραιο εξ Αθηνων κλπ) δεν αναφερθηκα σε αυτους. Αν η γυναικα του λεγοταν Ματατια ή Λαζαρ ουτε θα ασχολιοταν κανενας μαζι τους. Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ κος Δημου όμως με το αντιχριστιανικο του ρατσιστικο παραληρημμα παντρευτηκε εβραια μεγαλοαστη ε, ΔΕΝ εκπλησσομαι που ο Δημου ειναι αυτος που ειναι και εχει τις συγκεκριμενες αρρωστημενα μισαλλοδοξες και ρατσιστικες θεσεις ουτε οτι εξυπηρετει ιδεολογικα τον οδοστρωτηρα που παραδιδει για τριαντα αργυρια τον λαο που μισει στους "ομοεθνεις" τραπεζιτες της γυναικας του.

Ουδεμια σχεση ο παραλληλισμος μου με το Ροιδη. Δεν μπορεις να συγκρινεις εναν ηθικο εκφυλισμο ενος παρατραγουδου με μια ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ θεση. Διοτι το γνωριζετε φανταζομαι οτι και ο Ροιδης, και ο Μανος-Αλλατινι, και ο Δημου-Μπενρουμπη και ο Βαλλιανατος ειναι απαντες μεγαλοστελεχη του κομματος της Δρασης και οχι ενα απλο μελος που ετυχε να υπαχει στους κολπους μιας οιασφηποτε ομαδας ειτε πολιτικης, είτε εθνικης είτε θρησκευτικης.

Theoprovlitos είπε...

Σχετικα με τον ορο Φιλελευθερισμος δεν κανω καμμια προσπαθεια να αποδωσω το πως τον αντιλαμβανομαι ΕΓΩ. Εξ αλλου υπαρχουν και διαφορες πολιτκες σεχτες εντος του Φιλελευθερισμου. Αυτο που κανω ειναι να καταδεικνυω στο πως τον αντιλαμβανονται οι ΑΛΛΟΙ, και μαλιστα εκεινοι που ζητουν την ψηφο μας. Παρουσιαζω τα εργα και τις ημερες τους και κυριως τους στοχους τους που ειναι ο κανιβαλισμος ολοκληρων λαων.

Δεν μπορουμε να παρουσιαζομε απο την μια ενα αθλιο κακεκτυπο του ΠΑΣΟΚικου σοσιαλισμου ή του Σταλινικο κομμουνισμου και απο την άλλη να εξιδανικευουμε το Φιλελυεθερισμο σε θεωρητικο επίπεδο αφού στην πραξη ειναι επισης αποδεδειγμενο οτι ειναι ο νομος της ζουγκλας και το live and let die.

Δεν θα κατσω να ασχοληθω με το τι ειπε ο Α ή ο Β σε θεωρητικο επιπεδο σαν σε συνεδριο σργοσχολων πολτικων επιστημονων. Εμενα με ενδιαφερει η πραξη. Ο Φιλελευθερισμος σκοτωνει τα αλογα οταν γερασουν επειδη δεν του ειναι πλεον χρησιμα? Χανουν οι ανθρωποι τα σπιτια τους στην Αμερικοι από της Τραπεζες και μενουν αστεγοι? Υπαρχουν ανθρωποι που δεν εχουν λεφτα ουτε να φανε απο την ανυπαρξια καθε μπρφης κοινωνικου κρατους και καθε μπορφης κρατικου παρεμβατισμου που επεβαινει στην ασυδοσία και στην αυθεραισια του ισχυρου σε βαρος των αδυναμων? Ναι! Ισχυουν ολα αυτα στις Φιλελευθερες κοινωνιες. Επομενως με τι καρδια να παω εγω και εσιες να ψηφισετε τον καθε γιαπη χαρτογιακα και ολη αυτη την αισχρη φαρα των Τομσεν , των Παπακωνσταντινου και των τοιουτων αν δεν ειμαι είτε βολεμενος, ειτε πορωμενος είτε και τα δυο.

Και φυσικα επισημαινω οτι το ειναι οτι δηλωνουν εχει πεθανει προ πολλου. Δεν ειναι το τι λενε ολα αυτα τα λαμογια αλλα το τι κανουν και κυριως, το τι εχουν στο πισω μερος του μυαλου τους.

Οσον αφορα το Libertarianism και το Libertinism απορω πως δεν βλεπετε την αμεση ιστορικη συνδεση και των δυο η οποια γινεται ακομα πιο προφανης από τις θεσεις κατι υποκειμενων όπως τις εκφερουν στα καναλια ως υποψηφιοι Φιλελευθερων κομματων.

Για να μην παρεξηγηθω δεν εννοω φυσικα οτι οποιος -κατ εμε επιπολαια - ενταχθηκε σε ενα φιλελευθερο σχημα ειναι κατ αναγκη υστεροβουλος ή διαπλεκομενος, όπως επισης δεν ειναι φασιστας ή ναζι όποιος από μια επιφανειακη θεωρηση των πραγματων και εναν πατριωτισμο εντασσεται σε διαφορα σχηματα.

Αλλα σς ειναι τοσο δυσκολο να αναγνωρισετε οτι ΟΛΟΙ, μα ΟΛΟΙ ειε ειναι διαπλεκομενοι είτε αρνουνται να αναγνωρισουν οτι οι ανθρωπινες κοσμοθεωριες ειναι ολες για τα σκουπιδια απο την στιγμη που ο ανθρωπος δεν εχει θεο στην ψυχη του και συνειδηση. Διοτι αν ειχε -στο μετρο του ανθρωπινου δυνατου- ουτε η Σοβιετικη Ενωση θα ειχε καταρευσει ουτε η ανθρωποτητα θα ηταν ερμαιο της Goldman Sachs. Και για να ακριβολογουμε των ιδιοκτητων της.

Theoprovlitos είπε...

Σχετικα με τους Φρανκιστες.

Να σας πω τι κανει την τεραστια διαφορα. Οτι στην ιστορια των χριστιανων (μεσσιανικων εβραιων και εθνικων) εβγαιναν διαφορα φρουτα κατα καιρους πισω απο καποιον ή καποιους πλανεμενους επαιζαν ενα καποιο ρολο στην ιστορια και μετα εξαφανιζοντουσαν. Πχ. οι Νεστοριανοι που εφτασαν μεχρι την Κινα (εω δει και κινεζικη αγιογραφια του 7ου αιωνα) εκφυλιστηκαν σε σεχτες. Εν τουτοις το ορθο δογμα που δεν ειναι η αποψη του ενος αλλα αυτο που προερχεται από θεολογικες διαμαχες, συζητησεις και αποφασεις επιβιωσε. Φυσικα υπαρχουν και διαφορετικες αποχρωσεις ακομα και μεσα στην ορθοδοξη Εκκλησια για να μην αναφερθω στην Ρωμαιοκαθολικη.

Οι Φραγκιστες ομως αλλα και οι ντονμεδες αλλα και ο εβραικος κοσμοπολιτισμος που ηταν καρπος του αθεου "διαφωτισμου" εχουν ενσωματωσει δοξασιες απο τον παγανισμο των Ελληνων, των Αραβων και των Αιγυπτιων και σταδιακα απο θεση ισχυος αλλοτριωσαν σαν γαγγραινα τον ορθοδοξο εβραισμο σε τετοιο βαθμο που να η παραδοσιακη λατρεια του Ιαχβε να κοντευει να καταργηθει και να αντικατασταθει με την λατρεια της Ιεζαβελ.

Επειδη ο προφητης Ηλιας υπήρξε -και μαλιστα την εποχη που εργαζομουν στην διαφημιση- αγαπημενος Αγιος, όπως και ο Μωυσης, σας καλω να διαβασετε τη ιστορια του καθω ςκαι την ιστορια των δυο Βασιλειων, του Ισραηλ και του Ιουδα όπου από τις 12 φυλες οι 10 λατρευαν τον Βααλ και οι 2 μονο τον Γιαχβε. Και εφτασε να μεινει μονος του ο Μωυσης στο σπηλαιο σε απογνωση μεχρι που πληροφορηθηκε οτι από ΟΛΟΝ το λαο των Εβραιων εχουν απομεινει μονο 7000 πιστοι. Ολοι οι υπολοιποι τοχαν γυρισει σην λατρεια του Βεελζεβουλ, της Ασταρτης (το Κοκκινο Αστρο της Νεας Ανατολης) -Εωσφορο ελληνιστι κλπ.

Και εγω σας ερωτω. Δεν με νοαιζει καθολου αν εισθε εβραια. (Και εμεις ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ να υποδυθουμε τους χριστιανους): Σε μια καθολικη αλλοτριωση του Εβραισμου από τον υλισμό, την αθεία, την εκκοσμικευση, τον συγκριτισμο και ακομα χειροτερα από τον νεοπαγανισμο (εναντιον του οποιου γραφτηκε και το Δευτεροκανονικο βιβλιο Σοφια Σολομοντος, μπας και συγκρατησει τους εκφυλισμενους εξελληνισμενους Αλεξανδρινους εβραιους απο την δογματικη αλοτριωση) η ΔΙΚΗ ΣΑΣ θεση ποια ειναι; Εντος ή εκτος των 7000 που δεν αλλοτριωθηκαν;

Theoprovlitos είπε...

Σχετικα με τα παγκοσμια συμφεροντα μου φαινεται με δουλευετε. Απο την μια αναγνωριζετε πως υπαρχουν και απο την άλλη μιλατε σαν οι γινεται να ειναι μια αλληλουχια συμπτωσεων. Σαφωςτο συστημα δουλευει με ανδρεικελα, και με προθυμους. Και ως γνωστον προθυμος δεν γενιεσαι, γινεσαι. Για μενα ο πυρηνας αυτον των δοξασιων ειναι η εβραιομασονια, πολυ απλα γιατι ευρισκεται σε θεση ισχυος λογω του κλειστου τραπεζικου συστηματος που ελεγχει και τον οικονομικο τομεα παγκοσμιως. Εσεις πολυ απλα δεν εχετε κανενα λογο να ταυτιζεσθε μαζι τους όπως κι εγω ουδεποτε ταυτιστηκα π.χ με το συστημα ΠΑΣΟΚ και των "λοιπων δημοκρατικων δυναμεων" ακομα και οταν αυτες ηταν στις δοξες τους.

6. Σχετικα με τοον Ραγκουση, Παραινο ξανθο Γαλανοματη σπανιο φαινομενο καθοτι οι Κυκλαδιτε ςμαλλον με Αραβες εχουν επιμειξιες. Αλλα αυτο που γραφω δεν ειναι και παλι αυθαιρετο. Υπαρχει εξ αλλου και ως τεκμηριο στο διαδικτυο. Saragoussi ηταν και ο φωτογραφος της Βιλλας Allatini οταν φυλακισαν το Σουλτανο. Κατοιοκος Παρου ηταν ο κος. Εξ αλλου θα γνωριζετε ισως και οτι οι Κυκλαδες και ιδιατερα η Τηνος ειχε και Εβραιους εποικους οι οποίοι ενδεχομενω αργοτερα να εκχριστιανιστηκαν και να ενσωματωθηκαν στην Ρωμαιοκαθολικη κοινοτητα και οχι μονο. Υπαρχει και η σχετικη ερευνα και μαλιστα το Νεοπλατωνικο αστρο του Δαυιδ (το οποιο επιβληθηκε στον Εβραισμο κατα τον Μεσαιωνα) σε μερικα υπερθυρα. Σας ξαναλεω οτι δεν με απασχολει το τι ηταν ο καθενας στο παρελθον του. Εξ αλλου πολυ θα ηθελα να ξερω αν εχω κι εγω καποια εβραικη καταγωγη που χανεται στα βαθη των αιωνων. Αλλα οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ Ραγκουσηδες αν δεν ειναι Εβραιοι ε τοτε με ντροπιαζουν ως Ελληνα. Οπότε δεν εχετε και αδικο να θελετε να τους φορτωσετε σε καποιους άλλους....

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ. Υπο το ενδεχομενο να αναγκαστω εξ αιτιας των φιλελευθερων και των σοσιαλιστικων λαμογιων να μετοικισω στη Φινλανδια (ο σωσον εαυτον σωθειτω) αντιλαμβανομαι πληρως το ποσο δυσκολο ειναι να ανηκεις σε μια κοινοτητα ή ομαδα η οποία ενιοτε ειναι φορτωμενη με πραγματικες ενοχες ενιοτε δε δαιμονοποιείται αδικως και καθ υπερβολην.

Το λεω αυτο γιατι ξερω οτι αν κυκλοφορησω ως ελληνας στην Φινλανδια θα βρεθω αντιμετωπος από το να με κοιτουν με μισο ματι ως λαμογιο, ως υπευθυνο της δικης τους κακοδαιμονιας που ηρθε να ζησει στη Φινλανδια ως παρασιτο. Στην χειροτερη περιπτωση δε κινδυνευω να φαω και βρωμοξυλο. Εδω οι μπεκρουλιακες δεν εδιστασαν να δειρουν πριν απο χρονια τον Ιαπωνα πρεσβυ.

Η γενικευση σιγουρα ειναι κατι το ασχημο. Αλλα όπως προανεφερα υπαρχουν δυο ειδων γενικευσεις. Η μια ειναι αυτη που λεει π.χ οτι ολοι οι μεταναστες ειναι κλεφτρονια, τυχοδιωκτες και φονιαδες. Η αλλη ειναι εκεινη που υιοθετειται κυριως απο την αριστερα και τα φιλελευθερα κομματα που λεει οτι ολοι οι μεταναστες ειναι τιμιοι και εργατικοι και φιλησυχοι ανθρωποι που ηρθαν στην Ελλαδα χωρις να ενοχλησουν γιαν α βρουν μια τιμια δουλιτσα. Και το λενε αυτο σε εκεινον που εχει ακομα μελανιες στο προσωπο και την ψυχη ή στην ανημπορη γρια που τις αρπαζουν την συνταξη η τη χηρα με το μωρο του δολοφονημενου φουκαρα.

Ειναι δυσκλολο να κρατησει κανεις ισορροπιες. Και ναι στη Ελλαδα υπηρχε ενα καθεστος λαμογιων πρωτο θυμα των οποιων υπήρξα και εγω. Και το κατειγγειλα. Με ονοματεπωνυμα. Γιατι δεν κανετε και εσεις το ίδιο? Αν εσεις τοποθετειτε πρωτη την θεση σας ως εβραια κατω απο μια γενικευση -εστω και απο θεση αμυνας- δεν το βλεπετε οτι ειναι προφανες οτι το ιδιο θα κανουν και οι άλλοι αλλα απο την αρνητικη πλευρα;

Οι δικες μου αναφορες στον εβραισμο δεν εχουν να κανουν με καποια προκαταληψη με τους εβραιους γενικως και αοριστως αλλα με την αποκωδικοποηση των πραγματων που συμβαινουν σημερα σε βαρος μας, καθως επισης με τον ΘΕΟΛΟΓΙΚΟ εκφυλισμο του Εβραισμου σε νεοπαγανιστικη σεχτα.

Φανταζομαι πως θα ειναι εξ ισου δυσκολο να εισαι αντιφρονων Γερμανος στην Γερμανια του Χιτλερ. Διοτι τοτε θα ησουν το μαυρο προβατο και δακτυλοδεικτουμενος από την δικη σου ομαδα, τους Γερμανους, και μετα που τελειωσε ο πολεμος και παλι ολοι οι αλλοι θα σου επιρρίπτουν ευθυνη ως ναζιστη μονο και μονο επειδη ησουν Γερμανος ενω εσυ ο φουκαρας ναζιστης δεν υπήρξες ποτε.

Ανώνυμος είπε...

"Διοτι στο μεν ΠΑΣΟΚ και στις χωρες του τεως ανυπαρκτου σοσιαλισμου τα παρατραγουδα ηταν ηθικες παρεκτροπες και παραβατικη συμπεριφορα, ενωστον φιλευθερισμο η διαφθορα ειναι απλως νομιμοποιημενη."

"οι ανθρωπινες κοσμοθεωριες ειναι ολες για τα σκουπιδια απο την στιγμη που ο ανθρωπος δεν εχει θεο στην ψυχη του και συνειδηση. Διοτι αν ειχε -στο μετρο του ανθρωπινου δυνατου- ουτε η Σοβιετικη Ενωση θα ειχε καταρευσει"

Και οπαδός της Σοβιετικής Ένωσης theo?

Πες μας τώρα ότι τα πασόκια από ηθική παρεκτροπή μόνο κατάκλεψαν το δημόσιο, ή ότι στις χώρες του υπαρκτού η διαφθορά δεν ήταν θεσμοθετημένη. Βλέπεις πού καταλήγει ο εθνικοσοσιαλισμός σου; Οπαδός του Αντρέα και του Φλωράκη καταντάς.
Τη Μπακογιάννη και το Μάνο βρίζεις συνέχεια, ενώ δεν σε βλέπω να κάνεις το ίδιο με τον Τσοχατζόπουλο, τον Μαντέλη και όλα αυτά τα καλά παιδιά. Αλλά αυτοί είναι σοσιαλιστές, δηλαδή κατά βάθος "καλοί" άνθρωποι πού απλά "παρεκτράπησαν", δεν είναι διαβολικοί φιλελεύθεροι, ε;

Εγώ ξέρω ότι ο σοσιαλισμός μας χρεωκόπησε όχι ο φιλελευθερισμός. Αν ο Μητσοτάκης είχε αφεθεί να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις τότε, σήμερα δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε.

O Kubi είπε...

1.Έχετε μπερδέψει τις οικογένειες Ραγκούση που είναι Παριανοί με αναφορές σε αυτούς στα αρχεία του νησιού από το 1500 και την οικογένεια Saragoussi από την Θεσσαλονίκη . Οι δεύτεροι ήταν εβραίοι και όντως είχαν φωτογραφείο στην πλατεία Ελευθερίας. Ονόματα που μοιάζουν μεταξύ τους δεν είναι απαραίτητα ίδια , παραδείγματος χάριν ο συνεταίρος του Saragoussi λεγόταν Rousso και ήταν επίσης εβραίος , αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλοι οι Ρούσσοι τις Ελλάδος είναι εβραίοι ! Έλεος πια με τις παρετυμολογίες! Όλοι οι βαρεμένοι συνωμοσιολόγοι βγάζουν όλους τους ανθρώπους που μισούν εβραίους με τις πιο απίθανες και αστήρικτες ετοιμολογίες , εσείς ψάξτε λίγο πριν τα αναμασήσετε , έτσι για να μην εκτίθεστε χωρίς λόγο.
2. Η σύζυγος του Δήμου δεν είναι μεγαλοαστή , πάλι βγάλατε συμπέρασμα χωρίς να ψάξετε , δεν είναι κόρη του γνωστού Σαμ Μπενρουμπή . Είναι γιατρός , διευθύντρια του διαβητολογικού κέντρου στην Πολυκλινική Αθηνών.
3. Για να μάθετε τι είναι ο φιλελευθερισμός φυσικά και πρέπει να διαβάσετε τι είπε ο A και ο B , αν δεν έχετε κατανοήσει το θεωρητικό υπόβαθρο τότε πως θα ξέρετε αν αυτά που σας ενοχλούν στον κόσμο είναι όντως φιλελεύθερα ή κάτι άλλο? Αυτό που κάνετε είναι να βαφτίζετε φιλελευθερισμό ότι σας ενοχλεί στον πλανήτη γη , άσχετα αν αυτό έχει σχέση με τον φιλελευθερισμό ή όχι.
4. Δεν νομίζω ότι έχω το απαραίτητο επίπεδο γνώσεων για να κάνω σοβαρή θεολογική συζήτηση για τον ιουδαϊσμό , νομίζω όμως ότι ούτε και εσείς το έχετε. Αν συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι νομίζω ότι θα γίνουμε γραφικοί , δυο ημιμαθείς που ξεφουρνίζουν ότι τους κατεβει για θέματα τα οποία δεν κατανοούν.
5. Προφανώς και όλη αυτή η οργή σας , η στοχοποίηση αθώων και η κατασκευή ανύπαρκτων εχθρών έχει ξεκινήσει από την προπάθεια σας να ανταπεξέλθετε στα προσωπικά σας προβλήματα. Έχετε την προσωπική μου συμπάθεια ,όπως και κάθε άνθρωπος που θα αναγκαστεί λόγω της κρίσης να ζήσει μακριά από αυτή την πανέμορφη χωρα που λέγεται Ελλάδα.
6. Μπορεί κάποιος να μην έχει Θεό στην ψυχή και να έχει συνείδηση. Αυτά τα δυο δεν πάνε μαζί , η συνείδηση μας είναι ανεξάρτητη των θρησκευτικών μας πεποιθήσεων. Ακόμα και οι θρησκόληπτοι αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι σε όλες τις θρησκείες , αναγνωρίζουν έτσι εμμέσως ότι το σύστημα αξιών που νομίζουν ότι έχουν λάβει από την θρησκεία τους δεν έχει καμια σχέση με αυτήν. Τις αξιες μας τις λαμβάνουμε από το περιβάλλον μας , διαλέγουμε αυτά που μας κάνουν , απορρίπτουμε αυτά που δεν μας κάνουν. Όταν διαβάζει ένας πιστός την αγία γραφή συνεχώς επιλεγει τι θα πιστέψει και τι θα διαλέξει να αγνοήσει , κρατάει π.χ το "μάχαιραν έδωσες και μάχαιραν θα λάβεις" , απορρίπτει το κομμάτι που λέει ότι πρέπει να γυρίζεις το άλλο μάγουλο. Κρατάει το κομμάτι της αποκάλυψης που μιλάει για την δευτέρα παρουσία αλλα διαλέγει να αγνοήσει την φράση "ο καιρός γαρ εγγύς" μια και έχουν περάσει δυο χιλιάδες χρονια και νισάφι πια ... εγγύς δεν θα το έλεγες.
Μην ταυτίζεις την καλοσύνη με την πίστη στον Θεό λοιπόν.

Theoprovlitos είπε...

Κα Κουμπη

1. Δεν εχω καταλαβει ακομα αν η προσπαθεια σας εγκειται στο να παρουσιασετε τους Ραγκουσηδες ως καλους χριστιανους από την Παρο ή στο να αναδειξετε οτι η συγκεκριμενη οικογενεια δεν ειναι με κανενα τροπο Εβραικη. Τουλαχιστον συμφωνουμε στο οτι δεν ειναι Ελληνικης καταγωγης όπως προκυπτει και απο την ετυμολογια και στο οτι ειναι χαμηλοτατου ηθικου προφιλ ωστε να διαγκωνιζομαστε να τους φορτωσει ο ενας στον άλλο.

Προφανως εσεις διατηρειτε καποιο αρχειο το οποιο αποκλειει και καθε ενδεχομενο συγγενειας μεταξυ των Ragoussi και των Saragoussi σε βαθος χρονου, οποτε εγω παω πασο.

Για τον Elijah Moshal, κατα κοσμον Ηλια Μοσσιαλο και κυβερνητικο εκπροσωπο της κατοχικης κυβερνησης τραπεζιτων τι εχετε να πειτε;

2. Δεν ισχυριστηκα εγω οτι ειναι κορη του Σαμ Μπενρουμπη, ουτε ηταν αναγκαιο να ανηκει στην αμεση στενη οικογενεια του συγκεκριμενου κυριου. Ε μη μου πειτε οτι ειναι και αυτη από την Κροατια! Ασχετως της ιδιοτητας της, και της διευθυντικης της θεσης -την οποια φανταζομαι κατελαβε αξιοκρατικα- το ζητουμενο δεν ειναι η κα Μπενρουμπη αλλα ο συζυγος της ο οποίος ενδεχομενως για να διατηρησει την... οικογενειακη του γαληνη επελεξε να αυτομολησει και να καταστει Ελενη Λουκα του Αντιχριστιανισμου και να ενταχθει στην Χρυση Αυγη των αντιχριστων που προαγουν τις αρχαιες αξιες όπως οι υπηρεσιες του Γανημηδη. Αν η κα Μπενρουμπη εκτιθεται, ας προσεχε ποιον επαιρνε. Αν και ο κος Δημου που αρθρογραφει ακομα σε δωρεαν φυλλαδες οπως η Lifo και η Athens News, ως διασημη τηλεπερσονα προσδιδει και στην ιδια ενα καποιο κυρος της συζυγου ενος celebrity.

3. Σχετικα με τον φιλελευθερισμο δεν μου ζητατε να διαβασω την Α ή την Β εκδοχη του. Αυτο που μου ζητατε ειναι να διαβασω την συγκεκριμενη ιδεολογικη του μορφη την οποια μακιγιαρισμενη επιλεγετε να ασπαστειτε. Για την πραξη του φιλελευθερισμου όπως εφαρμοστηκε στην Αμερικη και στην ΕΕ, όπως την βιωνομε τωρα με το Μνημονιο που εχει ως ζητουμενο την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της αγορας, όπως την βιωνουν εδω και χροναι στην Φινλανδια όπου χωρις τεραστια χρεη και κλεπτοκρατια διαλυεται εκ προμελετης το κοινωνικο κρατικο κρατος για να επελασουν τα φιλελευθερα λαμογια δεν λετε τιποτα. Απορω πως δεν το βλεπετε δηλαδη οτι αυτο που βιωνουμε ΕΙΝΑΙ φιλελευθερισμος, μεχρι και η Κατσελη ειπε προχθες οτι το ΠΑΣΟΚ εγινε Φιλελευθερρο κομμα (ουτε εκεινη ξερει?) και εμμενετε σε μια ΦΥΣΕΙ καταστροφικη κοσμοθεωρια εξαπατησης των μαζων αναλογης με το λεφτα υπαρχουν. Εξ ονυχος γνωριζεται ο λεοντας. Αν φτασεις να το αντιληφθεις οταν τα νυχια του ειναι πολυ κοντα, πολυ αργα για σενα.

Theoprovlitos είπε...

4. Αγαπητη μου, δεν χρειαζεται να εχετε βαθειες θεολογικες γνωσεις για να αντιληφθειτε το βαθυτερο νοημα μιας θρησκειας. Αυτα ολα ειναι θεολογικες αρλουμπες των επαγγελματιων θεολογων. Για αιωνες οι ανθρωποι υπήρξαν αναλφαβητοι. Μπορειτε και παραμπορειτε - αν το θελετε- να αντιληφθειτε αυτα που ιχυριζομαι με τον επιλεγμενα απλοικο τροπο γιατι εχω μια εμφυτη αντιδραση στους χαρτογιακαδες και τους γραβατωμενους, όπως και στην ιντελιγκενσια και τους λεγομενους "ανθρωπους των γραμματων και τεχνων" και το παπαδαριο ως συστημα και το ραββινατο και τις συνδικαλισμενες αδελφες κοκ.

Συνεπως η ελειψη ειδικων γνωσεων δεν μπορουν να αποτελεσουν αλλοθι στο να ειναι καποιος αθρησκος. Το ζητημα ειναι πρωτιστως καρδιακο.

5, Εδω με προσβαλετε βαναυσα και χρησιμοποιείτε μια δηλωση μου με εξομολογητικη διαθεση που ειχε ΑΛΛΟ στοχο, στο να καταδειξω πως τα σοσιαλιστικα και τα φιλελευθερα λαμογια, αχρηστα, αταλαντα και ανηθικα κυβερνουν τον τοπο. Ακομα και οταν αυτοπροβαλλονται ως λυση ενω πολυ κοσμος με οντως προσοντα (επιτρεψετε μου αν εχω προς τον εαυτο μου μια ελαχιστη αυτοεκτιμηση) ηταν και θα παραμεινει εκτος νυμφωνος διοτι ΟΙ ΜΟΝΕΣ επιλογες που ειχαν (και θα εχουν) ειναι ειτε να καταστουν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΙ καποιων απατεωνων ή ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ καποιων μεγαλολαμογιων που θα ελεγχουν το κρατος δια της ιδιωτικοποιησης.

Εσεις οχι μονο διαστρεβλωσατε το σκεπτικο μου, αλλα εμμεσως υπονοειτε οτι αυτα που γραφω τα γραφω απο ιδιοτελη αγανακτηση και ταπεινα κινητρα που δεν συμμετειχα ποτε εκ πεποιθησεως σε ενα ανθρωποφαγικο παρτυ ατομων ανυπαρκτης ηθικης και χαμηλου διανοητικου επιπεδου, ικανου να τους ενταξει σε καποιο κομμα;

6. Το τελευτσιο επιχειρημα σας σηκωνει ολοκηρη κουβεντα και ειναι το κλασσικο επιχειρημα των αθεων. Οτι δηθεν η ηθικη ειναι ανεξαρτητη των θρησκευτικων πεποιθησεων καποιου.

Επ αυτου συνοπτικα σας αναφερο οτι το επιχειρημα αυτο ειναι σαθρο αν και σωστο.

Πρωτον, πρωτος ο Αποστολος Παυλος μιλησε για μια εμφυτη ηθικη σε καθε ανθρωπο εκ δημιουργιας ως αγραφο νομο που γραφεται στην ακρδια του καθε ανθρωπου. Δηλαδη η εμφυτη αυτη ηθικη ειναι η Χριστιανικη (Ιουδαικη αν θελετε) και μ,εταδιδεται σε καθε ανθρωπινη υπαρξη όπως και η οραση ή η διψα. Το επιχειρημα αυτο ως δογματικη θεση το διατυπωσε πρωτος ο Παυλος/Σαυλος, εχει copyright επ αυτου και συνεπως δεν μπορουν να το οικειοποιηθουν οι αθεοι και οι αθρησκοι.

Τουναντιον, η συνειδηση με βαση τα ανθρωπινα παθη, τις επιθυμιες αλλοτριωνεται, η συνειδηση πορωνεται ή διαστεβλωνεται και ο ανθρωπος σταδιακα μετατρεπεται σε Βαλλιανατο ή σε libertarian που θεωρει την συνειδηση και τις ηθικες αναστολες ως κατι το περιοριστικο στην υποτιθεμενη ελευθερια του που ανηκει στον Μεσαιωνα. Για αυτο και οι καταργηση καθε ηθικων αναστολων με τον επικρατηση του σεξισμου, του τζογου ή των ναρκωτικων αποτελει ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ των φιλελευθερων κομματων όπως η Δραση.

Δευτερον ακιρβως η υπαρξη μιας συνειδησης λιγοτερο ή περισσοτερο πορωμενης ή διεστραμενης δεν ερμηνευεται κατα κανεναν επιστημονικοφανη τροπο από τους αθεους. Τουναντιον η υπαρξη μιας καποιας ηθικης ακομα και σε βαρυποινιτες μαρτυρει την εκ κατασκευης υπαρξη συνειδησης από μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ δυναμη με ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ σκετπικο και οχι απο αρρωστες προσωπικοτητες οπως η η ζηλοφθονη Ηρα ήψο παιδεραστης θεος Διας που καποιοι προσαπθουν να μας επιβαλουν ως ηθικο προτυπο δινοντας στους ανθρωπους την Εωσφορικη αντιληψη οτι με την γνωση θα καταστουν και οι ιδιοι θεοι ενω η συνειδηση τους και η ηθικης του ζει στο σκοταδι. Γι αυτο και ολα αυτα τα εγκληματα που γινονται γυρω μας στο ονομα της γνωσης και της επιστημης ή ως αποτελεσμα αυτης, όπω ςη ατομικη βομβα.

Για τα υπολοιπα, αποτελουν επι μερους αντικειμενα συζητησης. Απλα για παραδειγμα για το καιρος Εγγυς που λετε αναφερομενη στον χωροχρονο σας παραπεμπω στον Αινσταιν. Ουτε η βιβλικη ημερα εχει το χρονο μιας ημερας. Πως θα μπορουσε να ισχυσει κατι τετοιο ΠΡΙΝ δημιουργηθει η γη;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν,

Κατ' αρχάς να πω πως μεγάλωσα στην Καισαριανή από τον Θείο μου και την Θεία μου, οι οποίοι αμφότεροι ήταν γραμμένοι στο ΚΟΜΜΑ. Όπερ σημαινει πως είμαι συνηθισμένος στο να βλέπω και να ακούω ανθρώπους που αρνούνται την πραγματικότητα και όλα τα αποδίδουν σε συμπτώσεις και την ώρα την κακή. Καλοί και άγιοι άνθρωποι, αλλά η αλήθεια είναι πως περισσότερη τύχη έχεις να κάνεις μία συζήτηση με έναν παπαγάλο παρά με τέτοιον άνθρωπο. Και αυτό πολλές φορές με βγάζει από τα ρούχα μου.

Το ότι την Φεντερασιόν την ίδρυσαν Βουλγαροεβραίοι ήταν σύμπτωση. Το ότι τον Εβραίο Τρότσκι τον συνέλαβαν στην Αγγλία με έναν χαρτοφύλακα να κουβαλάει ένα αμύθυτο ποσό δεν το ξέρουμε-δεν το ακούσαμε. Ούτε βέβαια πως τελικά οι Αγγλικές υπηρεσίες τελικά με διαταγές άνωθεν τον άφησαν να φύγει. Ούτε ποιος ήταν ο Εβραίος Ρακόφσκυ ξέρουμε. Το ότι ο Εβραίος Μπογκρόφ δολοφόνησε τον Στολύπιν σταματώντας έτσι την αγροτική μεταρρύθμιση που ήθελε να κάνει ενώ οι Εβραίοι κατείχαν τότε περίπου 2 εκατομμύρια εκτάρια καλλιεργήσιμης γης, σύμπτωση.

Κάπως έτσι λειτουργεί και το μυαλό του Κουμπή από πάνω. Για να εξηγούμαστε λοιπόν:

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ούτε για την καταγωγή του Ραγκούση, ούτε της Μπακογιάννη. ΚΑΜΙΑ. Η θεία του Ραγκούση μάλιστα μόλις πάτησε το πόδι της στην Αμερική, έδωσε το κανονικό της όνομα (Victoria Saragousi), θρήσκευμα (Hebrew) και μάλιστα ως εθνικότητα δήλωσε Αγγλική (πρόκειται περί Μαράνων δηλαδή, οι οποίοι μετά πήγαν Ιταλία, μετά Θεσσαλονίκη και τέλος Πάρο). Μιλάμε λοιπόν για μία οικογένεια η οποία ξέρει ακιβώς τι είναι και σκόπιμα μετακόμισε στην Πάρο, όπου και το όνομα Ραγκούσης είναι κοινό με δόλο. Κλασσική συμπεριφορά Σαββαταϊστών και Φραγκιστών.

Αντίστοιχα, το κανονικό όνομα των Μητσοτάκηδων είναι Ανδρεαδάκης. Ο Μορρίς-Μωϋσής Μητσοτάκης (καθόλου Εβραίος, ε) άλλαξε το όνομά του όταν εγκαταστάθηκε στην Μονεμβασιά σε Νικόλαο από ό,τι θυμάμαι. Και ναι, η οικογένεια του Μορρίς έμενε στην Εβραϊκή συνοικία επίσης.

Θα μπορούσα να μιλάω κι άλλο για τα φληναφήματα του Κουμπή, αλλά δεν ασχολούμαι άλλο, δεν αξίζει καν τον κόπο μου.

0987654321.

Theoprovlitos είπε...

0987654321

Ισως να μη ειναι συμπτωματικο οτι και οι ΕΔΕ-Τροτσκιστες ειχαν πριν από 30 χρονια αρχηγο την Τερεζα Μπουκη. Μεχρ που ανακλυψα οτι προερχεται από το ονομα Bucchi Μαρρανο εγκαταστημενοι και στο Βελιγραδι για εμπορικους λογους.

Για την οικογενεια Μητσοτακη επισης γραφει λιγο η Μεγαλη Ελληνικη Εγκυκλοπαιδεια και οντως ηταν από την Μονεμβασια.

Οσο ψαχνεις βρισκεις. Η πλεκτανες τυς ειναι τερατωδεις όπως το οτι ο Κυρτσος πηγε με τον Καρατζαφερη αλλα στην σιχαμερη φυλλαδα του προτεινει να ψηφισουμε το... Στεφανο Μανο. Τετοια σκευωρια δηλαδη. Εχουν γινει ολα τα κομματα θυγατρικες τους.

Σημερα παλι ανημερα το Πασχα μας εδειξαν στο Mega Ισραηλινοεβραϊκη ταινια με τον Ανταμ Σαντλερ με αθλια και χοντροκομενη πασιφιστικη προπαγανδα που απευθυνονταν σε θεατες με νοητικη υστερηση.

Εκει που εγω συνειδητα διαφοροποιουμαι ειναι η αρνηση στην γενικευση, μπαινω και στη θεση του μεσου εβραιου και μαλιστα του Ισραηλινου και κατανοω συμπεριφορες και αναγνωριζω διαφοροποιησης στον εβραισμο.

Εκει που ειμαι καθετος και χωρις εμφιβολια ειναι η σταδιακη διολισθηση του εθνους αυτου στον εωσφορισμό, στην αρνηση της πιστης στον Γιαχβε και στην προσληψη παγανιστικων και αλλων αθλιων δοξασιων στην κουλτουρα και την πιστη τους που αν ζουσε σημερα ο Μωυσης θα ξαναεσπαγε τις πλακες με τις εντολες και ο Ηλιας θα τους ξανακαιγε με το πυρ.

Δεν φταιει γι αυτο ο αγραμματος και ο φτωχος κοσμος. Η ηγεσια τους ομως ειναι κυριολεκτικα, και οχι μεταφορικα, σατανικη. Γι αυτο και εχει προσχωρησει στον παγανισμο και στην μασονια (βλεπε και ολα τα συμβολα και τα αγαλματα στο Ροκφελλερ Πλαζα που δεν μπορει να αμφισβητησει κανενας Κουμπή διοτι δηλωνουν τα ιδια τι ειναι) και γι ααυτο συνεργαζονται και στηριζουν το μασονικο δωδεκαθειστικο κατασκευασμα και συνεργαζονται και με αρχαιολατρες οι οποίοι κατηγορουν τους χριστιανους ως ιουδαίζοντες.

Συνεπως αβιαστα εξαγεται το συμπερασμα οτι η συγκεκριμενη γιαφκα ειναι απλα ΕΘΝΙΚΑ Εβραιοι και ΟΧΙ Ιουδαίοι -που υποδηλώνει μια ξεκαθαρη θρησευτικη πιστη. Και για αυτο εχουν εφευρει και εχουν κατασκευασει την κομπινα του αντιΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ και οχι του αντι ΙΟΥΔΑΙΣΜΟΥ. Διοτι και οι Αραβες και οι αλλοι γηγενεις λαοι ειναι Σημιτες και ο τοπικος παγανισμος (λατρεια του Βααλ) ανηκει στο Σημιτισμό και αυτοι ως ΣΗΜΙΤΕΣ παρουσιαζονται. Ενω τουναντιον ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ εχει ως κυριο χαρακτηριστικο την σταθερη πιστη προς τον ΕΝΑ ΘΕΟ, προς ενα ΝΟΥ-ΛΟΓΟ που συντονιζει το συμπαν αντι να λατρευουν Σεληνες και ηλιους και αλλα δημιουργηματα είτε προσωποποιόντας τα είτε λατρευοντας την φυση.

Απο εκει και περα η κα Κουμπη εκτος από καχυποψια μπορει να ιδωθει και με συμπαθεια αναλογως των πραγματικων προθεσεων της τις οποιες γνωριζει μονο η ιδια. Θελω να πω δεν ειναι και ευκολο να ευρισκεσαι συνεχως σε αμυνα και να δεχεσαι τη χλευη του κοσμου για κατι που κανουν καποιοι ΑΛΛΟΙ όπως δεν ειναι και ευχαριστος να κυκλοφορεις ως ελληνας στην Ευρωπη σημερα επειδη υπαρχουν τα ΠΑΣΟΚικα λαμογια και η φαυλοκρατια τους.

Προσωπικα με το αθλιο πολιτικο συστημα δεν ειχα ουδεποτε αναμειξη από ΕΠΙΛΟΓΗ και το κατηγγελνα εδω και 30 χρονια. Αν δεν διαπλεκεται και η ιδι αμε το αθλιο εβραικο τραπεζικοοικονομικο συστημα, αν δεν μπορει επιτελους να το καταγγελει τουλαχιστον να αποστασιοποιηθει από αυτό. Δεν θα καταστει λιγοτερο Εβραία- τουναντιον. Και ενας Τσομσκυ δεν φερνει την ανοιξη.

Kubi είπε...

Γιατί το ζορίζετε άλλο ρε παιδιά ? Αφού δεν το έχετε το άθλημα , πάτε για χρυσό μετάλλιο μπουρδολογίας.
Το θλιβερό είναι ότι με όλες αυτές τις αστήρικτες βλακείες πρώτα κοροϊδέψατε τον εαυτό σας και τώρα πάτε να κοροϊδέψετε και άλλους.
Λοιπόν αναμεταδότες των ηλιθιοτήτων του Χατζάρα ας βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους. Το .... ντοκουμέντο από το Ellis island που υποτίθεται ότι μιλάει για την ... θεία του Ραγκούση δεν μιλάει για καμια θεία , ούτε ξαδέλφη , ούτε κουνιάδα του Ραγκούση. Ανοίξτε τα ματάκια σας και διαβάστε , η γυναικα λέγεται Saragoussi και είναι από την Καλλίπολη , όχι από την Νέα Καλλίπολη στον Πειραιά όπως έγραψε ο ηλίθιος που το ανάρτησε στο διαδίκτυο αλλα από την πραγματική Καλλίπολη στην Τουρκια. Ο λόγος που γράφει " Kallipolis Greece" είναι γιατί μιλάμε για το 1920 βρε ανιστόρητοι ημιμαθείς και από τον Ιούνιο του 1920 έχει συμφωνηθεί η απόδοση της Ανατολικής Θράκης στην Ελλάδα. Προς ενημέρωση σας το επίθετο Saragoussi ήταν από τα πιο συνηθισμένα στην Εβραϊκή κοινότητα της Καλλίπολης. Έγραψε ένας ηλίθιος για "μια γυναικα από τις Κυκλάδες" (αλήθεια από που προκύπτει αυτό?) κάποιος άλλος βλάκας την έκανε θεία του Ραγκούση και πάει λέγοντας.
Για τον Μωρις Μητσοτάκη τώρα , ο Κωστής Μητσοτάκης (παππούς του Κωνσταντίνου) είχε έναν αδελφό που τον έλεγαν Νικόλαο , βγήκε κάποιος και είπε για ένα προικοσύμφωνο που τον αναφέρει ως Μωρις , καλά ως εδώ. Το έχετε δει αυτό το χαρτί? Ξέρετε κάποιον που το έχει δει? Υπάρχει κάποια σοβαρή πηγή που να το αναφέρει? Μέχρι να το βρείτε λοιπόν βουλώστε το. Αν εγώ πω ότι σε είδα με φούστα και τακούνια στην Συγγρού ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΩ , αλλιώς είμαι συκοφάντης. Επίσης η οικογένεια των Μητσοτάκηδων δεν είναι από την Μονεμβασία , εκεί γεννήθηκαν μονο οι παππούδες του Μητσοτάκη , η οικογένεια και πριν και μετά ήταν Κρητικοί εκατό γενιές πίσω. Το ότι ζήσαν στα Χανιά που είχε ανθηρή εβραϊκή κοινότητα δεν αποδεικνύει τίποτα , κοινότητα εβραίων είχε σχεδόν κάθε πολύ στην Ελλάδα , με αυτή την λογική είσαστε και εσείς εβραίοι.
Το επίθετο Μπούκη μπορεί να είναι πολλά πράγματα , δεν λέω ότι ξέρω την καταγωγή της ασήμαντης αυτής κυριας αλλα η πρώτη μου αίσθηση είναι ότι είναι Ηπειρώτικο και όντως στο Βρυσοχώρι Ιωαννίνων υπάρχουν Μπούκηδες αλλα όχι μονο στο Βρυσοχώρι. Ας υποθέσουμε όμως ότι έχετε δίκιο εσείς στην παρατραβηγμένη ερμηνεία σας της καταγωγής την κυριας αυτής , τι αποδεικνύει?
Και εσείς και ο συμπαραστάτης σας αραδιάζετε άσχετα μεταξύ τους πράγματα και επειδή τα βάλατε σε ένα σορό νομίζετε ότι κάτι κάνατε. Νομίζετε ότι χτίζετε επιχειρήματα , στην ουσία χτίζετε μνημείο αστήρικτης μπουρδολογίας.

O Kubi όχι η Kubi

Kubi είπε...

Θα προσπαθήσω να αναλύσω γιατί αντιτίθεμαι στην συνωμοσιολογία που εκπροσωπείτε.
Η δημοσιογράφος Μαίρη Παπαγιαννίδου , είχε μια ιστοσελίδα που ανέλυε τον ... μύθο του AIDS. Σελίδες επί σελίδων , αναλύσεις , παρέλαση ονομάτων και εξωτικών όρων , συνωμοσίες φαρμακευτικών εταιριών , σκοτεινά συμφέροντα , κακοί ύπουλοι άνθρωποι που εξοντώνουν πληθυσμούς .... όλα τα είχε ο μπαχτσές. Σε αυτή την ιστοσελίδα έβρισκαν καταφύγιο άνθρωποι απογοητευμένοι , τρομαγμένοι , θυμωμένοι για το κακό που τους έτυχε , άνθρωποι με σοβαρές παρενέργειες από την τοξικότητα των φαρμάκων για το AIDS.
Η Μαίρη Παπαγιαννίδου πέθανε ανήμερα το Πάσχα από .... AIDS. Και καλά αυτή , έφαγε το κεφάλι της μόνη της , πίστεψε ότι όλοι γύρο της συνωμοτούσαν , έκοψε τα φάρμακα και πέθανε . Οι άλλοι που παρασυρμένοι από τον εντυπωσιακό όγκο μπουρδολογίας που συγκέντρωνε το site της διακόψανε και αυτοί την θεραπεία τι φταίγαν?
Η συνωμοσιολογία είναι επικίνδυνη , το να μπούμε σε ένα μονοπάτι όπου όλοι έχουν άδικο και μονο εμείς έχουμε δίκιο μπορεί να σκοτώσει. Έχετε χαθεί σε λαβυρινθους παρερμηνειών , παρανοήσεων και σύνδεσης ασύνδετων μεταξύ τους πραγμάτων και αυτό είναι δικό σας πρόβλημα. Αυτό όμως μπορεί να έχει και συνέπειες σε άλλους ανθρώπους που υποτίθεται ότι εσείς διαφωτίζετε για τα .... φοβερής σημασίας θέματα όπως την καταγωγή μιας γυναικας πρώην στελέχους της ΕΔΕ. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να είναι οργισμένοι , απογοητευμένοι , με μανίες καταδιώξεως , ψυχικά ασταθείς , και τα παρατραβηγμένα και αστήρικτα συμπεράσματα σας να τα πάνε ένα βήμα παραπέρα , να φτάσουν δηλαδή στο έγκλημα. Ο μακελάρης της Νορβηγίας Brevik είναι τέτοιο παράδειγμα.
Εσείς το κήρυγμα μισους που κάνετε το κρατάτε υπό έλεγχο , είστε όμως σίγουρος για το ποσο μπορούν να το κρατήσουν υπό έλεγχο αυτοί που σας διαβάζουν?

Theoprovlitos είπε...

Κε Kubi

Σχετικα με το Saragoussi και Ραγκουση δεν επιμενω. Ουτε η καταγωγη του τον κανει χειροτερο από οτι ο ιδιος ειναι. Αλλα δεν κατανοω το πως καποιος καταχωρημενος στα μητρωα του Ellis island με το ονομα π.χ. Papastamatis ειναι Ελληνικης καταγωγης ενω ενας άλλος με το ιδιο επωνυμο μπορει και να μην ειναι. Και οτι το επωνυμο Ραγκουσης ετυμολογικα ειναι Κροατικης προελευσης.

Γενικα παντως εχετε μια ταση να ισχυριζεσθε οτι τιποτα όλα αυτα που συμβαινουν γυρω μας ειναι ακριβως οπως φαινονται και δεν παιζονται σκοτεινα παιχνιδια στην καμπουρα μας από διαφορα λομπυ, με κυριαρχο το εβραικο. Ε τοτε, αν τα πραγματα ειναι αθωα όπως ισχυριζεσθε ποιος ο λογος του lobbying και ποιος ο λογος των διαφορων μυστικων υπηρεσιων, από την Μοσσαντ και την ΣΙΑ μεχρι την ΕΥΠ και την ΜΥΤ. Ποιος ο ρολος των οργανωσεων αυτων? Να κατασκευαζουν ανυποστατες συνομοσιολογιες?

Με ρωτατε τι αποδεικνυει το αν η κα Μπουκη ή Bucchi και μαλιστα Τερεζα ειναι εβραια. Πολλα! Κατ αρχην ειναι γνωστό οτι και η Οκτωβριανη επανασταση εν πολλοις και ως ιδεολογια και ως στελεχωση ηταν εβραιογενης, και κατα συνεπεια ολες οι σφαγες χριστιανων που εγιναν και το τυρανικο καθεστως που επιβληθηκε επιμερίζεται ποσοστιαια και στους εβαΙκης καταγωγης διοργανωτες και εκφραστες του.

Δευτερον, ο ρολος των αριστερων κομματων, (και δεν μιλω για την πλεμπα) ήταν τετοιος ώστε να μανιπουλαρεται και να κατευθυνεται ιδεολογικα η εργατικη ταξη καθως επισης και να χρησιμοποιείται άλλοτε ως φοβητρο και άλλοτε σαν στρατός για την επιτευξη διαφορων βραχυπροθεσμων και μακροπροθεσμων στοχων όπως η δημευση και η κατασχεση της ατομικης ιδιοκτησιας και η παραδοση και διαχειρηση της από μια ελιτ (όπως και στον καπιταλισμο) και τελος η παραδοσή της στην καπιταλιστικη ελιτ όπου στην μετσκομμουνιστικη Ρωσσια απο εκει που υποτιθεται πως ηταν όλα κρατικα ξαφνικα βρεθηκαν να ανηκουν τα παντα σε 5-6 μεγαλοκαπιταλιστες εκ των οποίων - οποία εκπληξη- πολλοι εξ αυτων ειναι και εβραίοι. Θα πρεπει να κοπιασετε πολυ για να μου δωσετε μια λογικη εξηγηση για το πως βρεθηκε σε μια νυχτα πολυεκατομυριουχος ο Αμπραμοβιτς. Αλλα και γιατι στην Οθωμανικη Τουρκια ολη σχεδον η βιομηχανικη και η αγροτικη παραγωγη ανηκε σε μια χουφτα εβραίων και μαλιστα ΜΗ γηγενων Ρωμανιωτων, ουτε απο εκεινους που εγκατασταθηκαν τον 16ο αιωνα αλλα εγκαθετους δυτικους με ξενες υπηκοοτητες μαλιστα ωστε να μην φορολογουνται κι ολας.

Και ερωτω: Ειναι ή δεν ειναι τα ιδια ακριβως παρασιτα-πιρανχας που μας καννιβαλιζουν αυτη τη στιγμη;


Χωρις να απαντατε σε ενα σωρο ερωτηματα που σας εχω θεσει, με κατηγορειται για υποτιθεμενο "κυρηγμα μισους". Προφανως ειστε της αποψης οτι οταν ενας λαος υφισταται πογκρομ δεν εχει δικαιωμα στην αυτοαμυνα ουτε δικαιωμα να καταγγειλει τον βιαστη του. Μπορει να υφισταται πονηριες και σκευωριες, προσβολες στην πιστη του και ολοκληρωτισμό αλλα δεν πρπει να κατωνομαζει εκεινους που τις μηχανευεται.

Δεν θεωρειτε κηρυγμα μισους την καταγγελια των Γερμανων και τον μεγαλοιδεατισμο τους για ενα 4 Ραιχ, ουτε την παγκοσμια δυσφημιστικη εκστρατεια κατα των Ελληνων (αναλογη με εκεινη που προ ετων υπεστησαν οι Σερβοι) με χαλκευμενα δεδομενα και παραμορφωση της πραγματικοτητας από τα ελεγχομενα από εβραιως κυριως ΜΜΕ αλλα θεωρειτε ως κηρυγμα μισους το να κατονομασει κανεις εκεινων που του επιτιθεται.

Theoprovlitos είπε...

Προφανως θεωρειτε οτι τα εβραικα κεντρα των οποιων υπεραμυνεσθε έχουν δικαιωμα να δημιουργουν οργανισμους όπως το Antidefamation League ή να εξοντωνουν τον Mel Gibson, αλλα το ιδιο ακριβως δικαιωμα δεν το αναγνωριζετε στους άλλους λαους και θεωρειτε ως μονη επιλογη τους να υπομενουν παθητικα την μια προσβολή πισω από την άλλη από τα ΜΜΕ μεχρι το Χολιγουντ στο οποιοι Εβραιοι σκηνοθετες όπως οι αδελφοι Κοεν δεν κανουν αλλη δουλεια από το να πετανε αθλιες ρατσιστικες και υβριστικες σποντες κατα των χριστιανων και δη των ορθοδοξων, τετοιες που αν τις εκανς χριστιανος σκηνοθετης εναντιον του εβραισμου θα ειχε ξεσηκωθει θυεαλλα αντιδρασεων για αντισημιτισμό.

Προφανως τα δυο μετρα και τα δυο σταθμα τα θεωρείτε ως ιδεολογικη θεση μαζι με το θεωρημα ότι μερικοι λαοι ειναι πιο ισοι από τους άλλους.

Εσεις ΑΝ αισθανεστε καθολου Ελληνας σας ερωτω ευθεως και παρακαλω χωρις τα τετρημενα περι διογκωμενου δημοσιου (το οποιο ειναι απο τα μικροτερα στην Ευρωπη) ή περι διαφθορας (η οποια αρχιζει από το πολτικο συστημα:

Εχετε να καταγγειλετε καποιους εκτος Ελλαδος αλλα και εντος (ως πεπτοφαλαγγιτες) για αυτα που υφισταται ο λαος μου και η οικογενεια μου;

Εγω την απαντηση την ξερω γιατι φαινεται από τις αθλιες υπογεις διαδρομες που ξεκινουν από παναθλια υβριστικα και μισαλλοδοξα blog όπως του Ροιδη το οποιο σαφεστατα σχετιζεται με τον νΦιλελευθερο χωρο (Μανο, Δημητρα, Μπακογιαννη, Μπουταρη, Εβραικο λομπυ).

Καταδικαζετε ως μισαλλοδοξους τους χλευαστες και υβριστες της χριστιανικης θρησκειας και της πεμπτοφαλλαγιτικης και χαιρεκακης στοχοποιησης του Ελληνικου λαου;

Γιατι αν δεν το κανετε ή αν ισχυριστειτε και παλι οτι ο κος Δημητρας, ο κος Μανος, ο κος Βαλλιανατος, ο κος Βασιλακης και ο υπολοιπος συρφετος δωσιλογων δηθεν δεν εχουν καμμια συνεργασια με ελλαδικα και διεθνη εβραικα κεντρα τα οποια συναλλασονται και διαπλεκονται με συγκεκριμενη επιχειρηματικοτητα δεν δικαιουστε να καταγγελετε κανεναν περι μισους και μισσαλοδοξιας.

Τα αλλα, περι υποτιθεμενης συνομωσιολογιας, νομιζω πως ολοι οι δημοσιευμενοι και αδημοσιευτοι διαλογοι και οι κοινοι τοποι των προαναφερθεντων κυριων δεν αφηνουν κανενα περιθωριο για ισχυρισμους περι του αντιθετου. Προφανως επιλεγετε να ανηκετε σε αυτους επιβεβαιωνοντας συνωμοσιολογους και μη.

Αυτα περι αυτοελεγχου εκεινων που ουτως η άλλως και χωρις την αναγκαια υπαρξη επιχειρηματολογιας θα φανατιστουν ή θα παρεκτραπουν δεν χρειαζονται καν την δικη μου αφορμη. Γιατι πολυ απλα δεν χρειαζονται επιχειρηματα.

Τουναντιον σας διαβεβαιω οτι συγκαλυπτω και φιλτραρω αρκετα περισσοτερα απο οσα θα μπορουσα να παρουσιασω ειτε γιατι μου ειναι ευνοητο οτι καθε τι που κανει ενας ψυχοπαθης μιας κοινοτητας δεν αφορα στο συνολο της είτε γιατι δεν θελω να ξυνω παλιες πληγες. Αυτο που θα με εξωθουσε να το κανω ειναι ενα και μονο:

Η ΔΙΚΗ σας αρνηση αφ ενος να αναγνωρισετε την ευθυνη του εβραικου λομπυ για πολλα και -ακομα χειροτερα- την αρνηση σας να παραδεχθειτε τις διαφορετικες θεσεις και τασεις εντος του Εβραισμου τινες εκ των οποιων ειναι αθλιες και σκοτεινες. Να υποθεσω πως ειναι αυτες ακριβως που υπεραμυνεσθε;

Eιναι σαν να γραφω εγω παραμονες του Γερμανικου τερατος του Γ Ραιχ εναντιον του Γερμανικου μεγαλοιδεατισμου, του Γ Ραιχ, της παγανιστικης θεωριας της Θουλης, της Αρειας φυλης, και της Ναζιστικης παγκοσμιοποιησης κλπ. και εσεις Γερμανος ων να εγκαλειτε εμενα για... αντιγερμανισμό και για κηρυγμα μισους.

Το προβλημα το εχω εγω, ή ΕΣΕΙΣ που ειτε ταυτιζετε υποχρεωτικα τον Γερμανισμο με τον Ναζισμο ειτε ισχυριζεστε πως ο ναζισμος ουδεμια σχεση ειχε με την Γερμανια, βγαζοντας ολον τον υπολοιπο κοσμο ψυχωσικους που φαντασιωνονται πραγματα. ΕΣΕΙΣ το κανετε αυτο, οχι εγω.

Ανώνυμος είπε...

Όπως είπα και πρωτύτερα, καλύτερο διάλογο κάνεις με παπαγάλο. Τουλάχιστον δεν ξέρεις τι θα σου πει μετά, όπως κάνει το μαγνητόφωνο τύπου Κουμπή. Μια μου λέει για τον Χατζάρα(;) και μετά μου λέει αν είδα το προικοσύμφωνο. Όλα διαβολικές συμπτώσεις, πλεκτάνες κι όποιος το αρνείται στην πυρά. Τι έχεις λέει; Αποδείξεις; Ντοκουμέντα; Ε πάρε μία δόση προπαγάνδας και ισοφαρίζουμε. Μια από τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια.

Εντάξει, όλα είναι συμπτώσεις. Εσύ ξέρεις την μόνη, πραγματική αλήθεια. Και ο Χίτλερ, θύμα των περιστάσεων ήταν. Ένας σωσίας του ήταν με το ίδιο όνομα που ήθελε να σπιλώσει το όνομά του και όποιος λέει το αντίθετο είναι συνομοσιολόγος.

Υ.Γ.: Είδες τι ωραία που σε εξυπηρέτησε ο Μπρέιβικ; Μπράβο αγόρι μου. Συνέχισε να πατάς σε πτώματα.

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν, έκανα ένα γκουγκλάρισμα και βρήκα τον Χατζάρα του Κουμπή. Σ'ευχαριστώ Κουμπή για το ad hominem αντί επιχειρήματος (λες και θα μπορούσες ποτέ) γιατί έτσι έμαθα και το μπλογκ του και φαίνεται πως θα έχει και άλλους πολιτικούς μέσα. Το μειονέκτημα βέβαια είναι πως πολιτεύεται με το ΛΑΟΣ το οποίο δεν ξέρω πόσο αντικειμενικό τον κάνει, προσωπικά έχω χείριστη γνώμη για τον Καρατζαφέρη.

Μία συμβουλή μόνο αν επιτρέπεται και πέτα την και στα σκουπίδια: Μην κάνεις πολλές εικασίες, όπως βλέπεις υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι οι οποίοι έχουν κάνει τις δικές τους έρευνες και όλες φτάνουν στο ίδιο συμπέρασμα. Ο Θεοπρόβλητος, εγώ και ο Χατζάρας σου είμαστε τρεις από αυτούς. Αλλά ναι, για σένα κι αυτό προφανώς είναι σύμπτωση. Ειδικά στις κοινωνίες της Πάρου και της Μονεμβασιάς, οι οποίες είναι μικρές, όσες στρατευμένες πένες και να πληρώσεις για να θολώσουν το τοπίο, όλο και κάποιος θα θυμάται κάτι για να σε προσανατολίσει προς τα πού να κοιτάξεις. Όπως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που θυμούνται από πού κατάγεται ο Λαλιώτης για παράδειγμα (εντάξει, ευκολάκι είναι αυτό) έτσι υπάρχουν άνθρωποι που θυμούνται ανάλογα για άλλους και το πιο απλό είναι να επιβεβαιώσεις τα λεγόμενα από τα αρχεία. Το να ξεβρακώνεσαι υποστηρίζοντας συμπτώσεις, κακές γλώσσες και το κακό συναπάντημα υποτιμά τον ίδιο σου τον εαυτό και όταν έχεις πραγματικά δίκιο και θα πρέπει να σε ακούσουμε, δεν θα το κάνουμε γιατί θα μας έχεις αποξενώσει.

0987654321.

Theoprovlitos είπε...

0987654321

Προσωπικα δεν ειμαι Ελληνολατρης.Πιστευω στο φυλετικο μπασταρδεμα των συγχρονων Ελληνων, τους θεωρω σε πολλα αξεστους και υπευθυνους για την καταστροφη της χωρας τους και ανικανους να διαχειριστουν τα ταλαντα που τους εδωσε ο Θεός. Δεν εχω λογω να γραφω περι εθνοφυλετικων υπεροχών και δεν πορκειται να συμετασχω σε κανενος ειδους ομερτα όπω εκανα οταν κατηγγελα τα λαμογια πολτικους και τους φαυλους παρατρεχαμενους τους όπως και τα λαμογια επιχειρηματιες και τους αθλιους διαπλεκομενους δημοσιογραφους.

Ηλπιζα πως αν ποτε εγραφε χαριν διαλογου εδω ενας εβραιος θα ηταν εκεινος που ΔΕΝ θα επιβεβαιωνε ως κανονα την γνωμη των πολλων για αυτους. Πως θα αναγνωριζε πονηρες μεθοδευσεις σκοτεινων επιχειρηματικων κεντρων αλλα και την ηθικη εξαθλιωση καποιου μερους του λαου του και δυστυχως του ισχυροτερου οικονομικα.

Διαψευστηκα τραγικα! Φαινται πως η καταρα του εβραισμου να λειτουργει σαν αδιασπαστο σωμα ενσωματωνοντας μεσα του τερατογενεσεις και καρκινωματα δεν θα σπασει ποτε. Προτιμα να επιχειρη ματαιως να βγαζει όλους τους άλλους τρελλους σαν να λεμε δηλαδη οτι τα ναζιστικα στρατευματα δεν ηταν Γερμανικα, ή αν ηταν ήταν σε πασιφιστικη αποστολή.

Ευτυχως που παρηγοριεμαι με την ιδεα οτι γνωριζω στην προσωπικη μου ζωη και καποιους, αγαπητους, που δεν ειναι καθολου ετσι. Οι αλλοι αρεσκονται στο να αυτογελιοποιουνται υποτιμωντας την νοημοσυνη μας. Αλλα με αυτους δεν επροκειτο να ειχα ποτε προσωπικη θεση. Πολυ απλα γιατι ειναι λαμογια. Γι αυτο και ταιριαζουν ως καπακι στον ντετζερη του αθλιου πολιτικου μας συστηματος των επαγγελματιων λαμογιων.

Kubi είπε...

Όλη σας η επιχειρηματολογία τελικά καταλήγει στο κατά πόσο ένα όνομα είναι ξενικό ή όχι ρε γαμώτο ? Τι ρόλο παίζει? Και να τα πετυχαίνατε στις ετοιμολογίες καλά θα ήτανε , είσαστε τρεις λαλούν και δυο χορεύουν , δεν το έχετε ψάξει καν πριν πείτε την κάθε αρλούμπα για την καταγωγή του κάθε ενός που δεν τον πάτε.
Ο Theoprovlitos σε ένα σημείο μάλιστα είχε καταγγείλει την ξενική καταγωγή του επιθέτου του Νταλάρα και τον έβγαλε συγγενή του Charles Dallara. Γελάνε και οι πέτρες ρε παιδιά , έλεος , λυπηθείτε μας.
Προς ενημέρωση το Νταλάρας είναι καλλιτεχνικό επίθετο και όχι το πραγματικό του.
Το Νόμπελ παρετυμολογίας όμως πάει σε μια άλλη φοβερή ανακάλυψη του Theoprovlitos , Ο Ηλίας Μόσιαλος από τα Τρίκαλα ο γιος του Αρχοντή και ο εγγονός του Λάμπρου Μόσιαλου είναι ΕΒΡΑΙΟΣ (οι πρόγονοι του αυτοί έχουν ευτυχώς αποδημήσει εις κύριον μια και θα τους είχε συνταράξει βαθύτατα μια τέτοια αποκάλυψη).
Δυστυχώς η ανακάλυψη δεν είναι μονο του Theoprovlitos , την μοιράζεται με τον (σωστά το μαντέψατε) Χατζάρα.
Ο τρόπος που ο Ηλίας ο Μόσιαλος έγινε εβραίος είναι ακόμα πιο γελοίος και από τον τρόπο που έγινε .... συγγενής των διεθνών τραπεζιτών ο Νταλάρας.
Στο e-bay πωλούσαν βιβλία του Μόσιαλου , στον τίτλο όμως το e-bay έχει περιορισμό αριθμού χαρακτήρων , οποτε έγραφε "Elias "Mossial..." . Κάποιος γκάου συνωμοσιολόγος το διάβασε και αντί το βούρλο να πατήσει ένα κλικ και να του βγει η πλήρης περιγραφή με ολόκληρο το όνομα του Μόσιαλου , σκέφτηκε : " oooo! κοίτα να δεις , ο εβραίος συνωμότης Μόσιαλος όταν πουλάει τα βιβλία του στο e-bay χρησιμοποιεί το πραγματικό εβραϊκό του επίθετο" . Από εκεί το τσίμπησε ο Χατζάρας και μετά ο Theoprovlitos και πάει λέγοντας.

Συνεχίστε να χαρίζετε άφθονο γέλιο παιδιά , είμαστε μαζί σας.

Theoprovlitos είπε...

Οχι κε Κουμπη

Μαλλον δεν με διαβαζετε προσεκτικα ή καμωνεστε πως δεν με διαβαζετε.

ΔΕΝ ειναι η εθνικη καταγωγη ή το επωνυμο καποιου που σημαιναι κατ αναγκην κατι γι αυτον. Εξ άλλου εχω δηλωσει και εν μερει οπαδος της θεωρίας του Φαλμεραυερ την οποία αλλωστε χρησιμοποιω και ως επιχειρημα οταν βλεπω διαφορους ανοητους παγανοπληκτους αρχαιολατρες με επωνυμα όπως Βλαχοδημητρης, Γκικας, Λεκκας, Τζαμαλης, Τζαφερης κλπ ξαφνικα να παριστανουν τους γνησιους απογονους της αρχαιας Ελλαδας της οποιας τον πολτισμο δηθεν κατεστρεψε ο σκοταδισμος του "ιουδαιοχριστιανισμου". Πλην ομως ας μην ξεχναμε την αριστη συνεργασια του νεοπαγανισμου και της Ελληνολατρειας με την εβραιομασονια.

Απο την άλλη, εξ ισου εξαλλος γινομαι και με κατι πολυπολιτισμικα φερεφωνα επίσης της εβραιομασονιας τα οποία επικαλουνται και υιοθετουν την θεωρια του Φαλεμεραυερ ωστε να πετυχουν την πολιτισιμικη διασπαση της ήδη πολυπολιτισμικης κουλτουρας των νεοελληνων και εν συνεχεια τον εθνολογικο κατακερματισμο της χωρας αλά Γιουγκοσλαυια ωστε να δημιουργησουν εθνικες μειονοτητες.

Ισως καποια στιγμη να αναφερθω σε αυτα εκτενως και φυσικα με στοιχεια. Θα μου πειτε πως γινεται η εβραιομασονια να βρισκεται και πισω από τους Αρχαιολατρες και πισω από τους αριστερους πολυπολιτιμοπληκτους. Απλα τα πραγματα. Η εβραιομασονια εχοντας η ιδια υιοθετησει τον νεοπαγανισμο στο θρησκευμα και εχοντας αποκυρηξει τον Γιαχβε εδω και χρονια και ουσα η ιδια πολυπολιτισμικη εχει ενα στοχο. Να κατακερματισει την Ελλαδα θρησκευτικα και εθνολογικα ωστε να την καταστησει σαν τα μουτρα της.

Το επωνυμου καποιου λοιπον αφ ευατου δεν σημαινει κατ αναγκη κατι. Εκει που σημαινει ειναι οταν σε λένε Λαλιωτη με τον γνωστο βιο και πολιτεια σου και εισαι προυχοντας σε χωριο της Πελοποννησου και τελικα φαινεται οτι η αρπαγη και το πλιατσικο ειναι ζητημα γονιδιακο καθοτι η Λαλιωτες εκ Λαλα Πελοπονησσου ειναι Τουρκαλβανοι σφαγεις εγκαταστημενοι στην πελοποννησο σε περιοχες που ερημωθηκαν από τις σφαγες και οι οποιοι για λογους ωφελιμιστκους ξαναάλλαξαν εν μια νυκτι το θρησκευμα τους για να γλυτωσουν την ανταλλαγη των πληθυσμων του 1922 όπως ακριβως εκαναν και οι προγονοι τους που μεταλλαχτηκαν από χριστιανοι της κακαιας ωρας σε μουσουλμανους ωστε να αποκτησουν προνομια και εξουσια επι των χριστιανων ως στρατος κατοχης.

Τουρκαλβανικης καταγωγης ειναι αν δεν απατωμαι και οι Αρναουτηδες και κατα συνεπεια και ο κος Γηργορης Αρναουτογλου. Η διαφορα όμως μεταξυ των δυο ειναι πασιφανης. Ο μεν Αρναουτογλου εχει Ελληνοποιηθει πληρως και ουδολως με απασχολει το ονομα του, ισα-ισα χαιρομαι, όπως χαρηκα όταν ειδα στον κεντρικο ναο του Αμαρουσιου ενα ζευγαρι Ελληνιδας παντρεμενης με Αφρικανο και το παιδακι τους που προσηλθαν στο ευχελαιο Μεγαλη Τεταρτη και ειχαν και οικειοτητα με τον ιερεα, ενω ο Λαλιωτης συνεχισα να κανει αυτο που εκανε και ο παππους του. Την αρπαγη, την κομπινα και την συνεργασια με διαφορους στρατους κατοχης προς ιδιον όφελος.

Theoprovlitos είπε...

Σχετικα με τους Εβραιους.

Δεν με απασχολει αν καποιος ειναι εβραικης καταγωγης. Εξ αλλου πλειστοι οσοι Ελληνες εχουν και εβραικο αίμα άπό καταβολης της χριστιανικης εκκλησιας και ανα το διαβα των αιωνων.

Δεν με απασχολει αν ο μπασκετομπολιστας Σιγαλας (Sigala) ειναι εβραικης καταγωγης. Δεν με εναδιαφερει και το αν πολλοι εβραιοι εξελληνισαν το επωνυμο τους εγιναν-δεν εγιναν χριστιανοι.
Παρα μονο εκεινοι οι οποίοι ειναι αποστατες από την δικη τους πίστη και αρνησιθρησκοι για λογους ωφελιμιστικους και ταπεινους γιατι αυτο προδιδει κατωτατου επιπεδου ποιοτητα ανθρωπου.

Με ενοχλει μονο οταν ο αλλος γινεται εξωμοτης από τον Εβραισμό και αλλαζει θρησκευμα και παριστανει τον Ελληνα και τον χριστιανό ενω στην ουσια ειναι μισελληνας και πεμπτοφαλαγγιτης, ατζεντης ξενων συμφεροντων και οικονομικων στρατων κατοχης όπως ειναι ο Μοσιαλος και ο Ραγκουσης με την συγκεκριμενη ετυμολογικη προελευση ονοματος όπως αβιαστα προκυπτει.

http://moshalscholarship.org/wp-content/uploads/Martin_Ilana_Moshal.jpg

Το αν ο αλλος λεγεται Μαρσελ Γιοελ ή Μωυσης Ασσερ ή άλλως πως, ποσως με απασχολει. Με ενδιαφερει οταν λεγεται Ηλιας Μοσιαλος και ξεπουλα στους ομοεθνεις του τραπεζιτες την χωρα στην οποια κατοικει ως παρασιτο ή αν λέγεται Ζαν Κοεν και λειτουργει απροκαλυπτα για ξενες δυναμεις προωθωντας προφανεστατα τα δικα ΤΟΥΣ συμφεροντα σε βαρος των Ελληνικων -όπου αυτα συγκορυονται- αποδεικνυοντας ετσι οτι ηταν, ειναι και θα ειναι ξενο σωμα στην Ελληνικη κοινωνια.

Γενικα με απωθουν οι καιροσκοποι, οι αποστατες, οι δωσιλογοι, οι πεμπτοφαλαγιτες και τα παρασιτα ανεξαρτητως αποχρωσης.

Οσον αφορα τους ισχυρισμους σας ειναι σαν να ζω εγω στην Φινλανδια και να μου πει καποιος οτι το Ελληνικο κρατος μαστιζεται από πολιτικους απατεωνες και λαμογια, κατωνομαζοντας π.χ. τον Τσοχατζοπουλο ή τον Λαλιωτη κλπ και εγω να βγω και να υπερασπιζομαι τα συγκεκριμενα αυτα λαμογια κατηγορωντας παραλληλα εκεινον που το επισημαινει ως... ανθελληνα. Αυτο κανετε και εσεις. Υπερασπιζεσθε απροκαλυπτα κοινωνικα κατακαθια και αποβρασματα ελλαδικης ή παγκοσμιας εμβελειας μονο και μονο επειδη ειναι εβραιοι.

Το γιατι αισθανεστε την αναγκη να το κανετε το αφηνω στην κριση του καθε αναγνωστη όπως θα αφηνα στην κριση του αναγνωστη τους άθλιους υπερασπιστες του Τσοχατζοπουλου ή τους κλακαδορους του Βενιζελου.

Kubi είπε...

Νομίζω ότι τα πετάς εξεπίτηδες για να με τσιγκλίσεις και να με βάζεις να γράφω , ο Σιγάλας εβραίος , αν είναι ο Σιγάλας εβραίος εγώ είμαι από την νήσο Βόρνεο.
Άκου φιλε μου , όταν μια λέξη έχει κάποιο νόημα και σε άλλη γλώσσα δεν σημαίνει ότι κατάγεται από εκεί . Sigala έχει νόημα και στα Εσθονικά (σημαίνει χοιροστάσιο) δεν σημαίνει ότι έχει Εσθονική καταγωγή.
Το όνομα υπάρχει στην Ελλάδα και στις Κυκλάδες από την εποχή του βυζαντίου και ήταν Έλληνες , η οικογένεια έχει Ιταλικές ρίζες για αυτό και υπήρχαν και καθολικοί με αυτό το επίθετο.
Μερικοί από τους κατοίκους της Ελλάδος με το επίθετο Σιγαλας (Εβραίοι για εσένα) είναι και ο μεγαλύτερος ιεροψάλτης της Σαντορίνης Αντώνιος Σιγάλας , ο Μητροπολίτης Κιλκισίου πατήρ Εμμανουήλ Σιγάλας και ο Μητροπολίτης Γρεβενών Σέργιος Σιγάλας.
Εβραίους έβγαλες ακόμα και τους μητροπολίτες βρε αθεόφοβε? Έτσι όπως πας σε βλέπω να σε αφορίσουν , σταματα τις ετυμολογίες για το καλό σου.

Theoprovlitos είπε...

Δεν σας κατανοω. Δεν εχω εγω προβλημα αν ολοι αυτοι στους οποίους αναφερεστε εχουν εβραικη καταγωγη και εχετε ΕΣΕΙΣ?

Μπορει στα Εσθονικα το χοιροστασιο να λεγεται Sigala εκ του siga, όπως και στα Φινλανδικα sika και sikala αντιστοιχως, αλλα αν ο Σιγαλας ηταν Φιννοουγγρος θα το ηξερα.

Τουναντιον το Sigala σημαινει στα Εβραικα βιολετα ή βιολετί και ως γνωστον (φανταζομαι και σε σας) οι εβραιοι οταν επαιρναν υποχρεωτικα επωνυμα εκτος από τα -berg -stein στο βορρα στο νοτο επικρατησε η πρακτικη της υιοθετησης επωνυμων που παραπεμπουν σε χρωματα και λουλουδια.

Παντως η εκ Σαντορινης καταγωγη ισχυροποιει και την θεση μου περι εκχριστιανισμενων εβραιων που εγκατασταθηκαν επι ενετοκρατιας στην κυκλαδες ή αργοτερα ως παρατρεχαμενοι του Σουλτανου. Δεν πιστευω να σας διαφευγει οτι ολοκληρη η Σαντορινη και η Ναξος υπηρξε δωρο του Σουλτανου προς τον Εβραιο Joseph Nazi (ακου nazi!).

Απο που και ως που ενα ολοκληρο νησι με ολα τα ζωντανα του, συμπεριλαμβανομενων και των χριστιανων σκλαβων του, δωρο από εναν τυραννο σε εναν παρεισακτο εβραιο εισοδηματια ας βαλει ο καθενας με το νου του το τι επακολουθησε καθως και την συνεργασια ενος ζαμπλουτου εβραιου με εναν απανθρωπο στρατο κατοχης στη καμπουρα του κασίδη. Το ιδιο μοντελο αιωνες τωρα.

Θα μου πειτε μονο ο εβραιος ηταν ο κακος και οι άλλοι οι ορθοδοξοι και οι ρωμαιοκαθολικοι φεουδαρχες ηταν καλοι χριστιανοι. Οχι βεβαια! Αλλα το σκανδαλο της δουλειας των χριστιανων και της παραχωρησης ολοκληρων νησιων σε εναν εγκαθετο εβραιο "επιχειρηματια" γεννα πολλα ερωτηματικα. Και αν μη τι άλλο ας σταματησουν οι εβραιοι να παριστανουν μονιμως τα κακομοιρα θυματα που αντιμετωπιζουν την κατακραυγη των άλλων οταν οι ΙΔΙΟΙ κανουν τα ΠΑΝΤΑ για να την προκαλεσουν (βλεπε και ταυτοτητες). Και μετα παραξενευονται που οι άλλοι τους κοιτουν με καχυποψια.

Το να "εκχριστιανιστηκαν" πολλοι εβραιοι (στην ουσια δηλαδη να αποδεχτηκαν τον υπερεθνιστη Μεσσια-Χριστο μη ταυτιζοντας τον με ενα Χιτλερικου τυπου κτηνος με Σολομωντεια πλουτη που θα καθυποταξει ολα τα εθνη υπο την μποτα του, επιβαλλοντας τους την Εωσφορικη θρησκεια του που πορφανως δεν εχει καμμια σχεση με τον Γιαχβε) δεν το βρισκω καθολου απιθανο. Αρκει -όπως προανεφερα- τα κινητρα να ειναι ειλικρινη.

Εδω μεταξυ πολλων αλλων και καποιες αναφορες των ιδιων των Sigala για την εβραικη τους καταγωγη, και μαλιστα ειναι σόι Λεβιτων και ραββινων πραγμα που δικαιολογει πληρως και την φυσικη ή μεταφυσικη έφεση των Σιγαλαιων στην ιερωσυνη και τη θρησκεια.

http://boards.ancestry.com/surnames.sigala/23/mb.ashx

http://boards.ancestry.myfamily.com/surnames.sigala/1.2.4.5.7.22/mb.ashx

Ευχομαι και στα δικα σας.