21/2/11

300 TOY SOROS vs 300 ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Φαινεται πως οδεύουμε πλεον σε έναν λανθάνοντα ολοκληρωτισμό, όπου το εγχωριο και το διεθνες παρασκήνιο χρησιμοποιώντας άλλοτε ταλαίπωρους ανθρώπους κι' άλλοτε διαφορους τυχοδιώκτες ως πιόνια - σίγουρα πάντως τους λακέδες των ΜΜΕ ως τελάληδες - καταλαμβάνει με τρόπο σκοτεινό και αδιαφάνη την εξουσία καταλύοντας κάθε έννοια διαφάνειας και άμεσης δημοκρατίας.

Οι συγκροτημένοι σε σώμα 300 απεργοι πείνας, ως άτυποι αντιπρόσωποι κάποιων χιλιάδων λαθρομεταναστών και ως Δούρειος Ιππος του νεοταξικου σχεδιασμού της Παγκοσμιοποίησης στην ουσία εκβιάζουν και απαιτούν από τους 300 της Βουλης των Ελληνων να εκχωρήσουν σταδιακά και άνευ όρων όλα τα δικαιώματα του Έλληνα πολίτη - ακόμα και της ψηφου- σε όσους βρισκουν τον τρόπο και το χρήμα να φτάσουν μέχρι εδώ. Και αυτό σύμφωνα με την λογικη του ταϊστε μας, ποτίστε μας, στεγαστε μας και εμεις θα καθόοομαστε εις υγειαν του κασίδη, ο οποίος αντιμετωπίζει και ο ίδιος τεράστιο προβλημα επιβίωσης και δεν εχει τα χρήματα να πληρώσει ούτε θέση κατάστρωμα για φύγει ως νομιμος μετανάστης στην Γερμανία με το καράβι, την ίδια στιγμή που επίδοξοι λαθρεπιβάτες κουνούν τα κατοστάρικα στα μούτρα κακοπληρωμένων φορτηγατζηδων για να τους περάσουν στην Ιταλία.

Το ότι κάποιοι υποβολιμαία αποφάσισαν να κάνουν απεργία πείνας προκειμενου να καταστρατηγηθει η έννοια του Πολίτη μιας χώρας ή έστω το δικαιωμα ενος λαού για αυτοάμυνα και αυτοπροστασία από ορδές Αγαρηνών και Σαρακηνών που περνούν άοπλοι τα σύνορα για να εξοπλισθούν στην συνέχεια δεν με συγκινει καθόλου.

Και μην ακουσω ανοησίες ότι πολλοί "αναγκαζονται" να καταφυγουν στην εγκληματικοτητα - ιδιαίτερα σε μορφες βιας όπως ο βιασμός - επειδή πεινάνε, διότι αφ ενός δεν καταφευγουν όλοι σε εγκληματικες πραξεις (πραγμα που σημαίνει πως αυτοι που το κανουν είναι επιρρεπείς σε αυτές και η βια ειναι μερος της κουλτουρας τους) αφ' ετέρου όταν καποιος πληρωνει για να φτασει μεχρις εδώ και "επενδύει" στην εγκατάστασή του, έχει κατά νου εναλλακτικες λύσεις για το τι θα κανει αν για παράδειγμα δεν του προσφερθει με το που περναει τα συνορα μια καλη θέση στο δημόσιο.

Ασε δε που σήμερα αν μπορει να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο για να ριξει στην χώρα του ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, μπορεί εξ ίσου καλά να το χρησιμοποιήσει για να μαθει για την οικονομική κατάσταση που ισχύει στην χώρα προορισμού του. Ιδιαίτερα αν το εισητήριο κανει 2-3 χιλιάρικα, που δεν θα τα έδινε ούτε η κα Μιλένα Αποστολάκη για το γαμηλιο ταξιδι της πριν ενημερωθει για τις παροχες του ξενοδοχείου της.

Στην Φινλανδια που όλοι οι μετανάστες (50.000) ειναι νόμιμοι και στεγαζονται με κρατικη μεριμνα υπαρχει βια των μεταναστων είτε μεταξυ αντιπαλων ομάδων είτε προς τους γηγενείς. Ειναι η πολιτισμική βια που κουβαλάνε μαζι τους και που τους "νομιμοποιεί" ηθικά να ριξουν για παράδειγμα σκαμπίλι στο δρόμο σε κοπέλα που γυριζε από ένα μπαράκι "ασυνόδευτη" το βραδυ με δυό φίλες της. Και δεν είναι αστικός μύθος. Η κοπέλα είναι συγγενης μας. Ούτε νομίζω να είναι τυχαίο ότι οταν κατέκλυσαν την Ελλάδα οι Αιθίοπες δεν παρατηρήθηκε από την κοινότητά τους ίχνος εγκληματικότητας ενώ τουναντίον η κοινότητα των Σομαλών είναι σχεδόν ταυτισμένη με την διακίνηση ναρκωτικών και άλλες παραβατικές δραστηριότητες.

Επειδη και εμενα με εχει απασχολησει το τι θα έκανα αν υποχρεωνόμουν να φυγω από την Ελλάδα και το αντιμετωπίζω και σαν ενδεχόμενο, το μονο που έχω αποκλεισει είναι η βια, ιδιαίτερα σε απροστατευτους γερους και παιδιά. Ή η διακίνηση ναρκωτικών. Και εδω να εμενα και να πεινουσα, θα προτιμούσα να ψοφίσω παρα να ληστεψω την συνταξη της γριας. Άντε το πολυ να έκλεβα κανενα ψωμι από κανενα φούρνο. Και σιγουρα παντως δεν θα δημιουργουσα συμμορία.

Συνεπώς οι υποβολιμαίοι εκβιασμοί του τύπου "ή μας νομιμοποιείτε (= μονιμοποιείτε) ή αυτοκτονούμε" που έχουν σαν σκοπό να δημιουργήσουν ένα τετελεσμένο για μαζικές μονιμοποιήσεις και εν ευθετω χρόνω ελληνοποιήσεις και που θα σήμαιναν το τέλος της αυτοδιάθεσης και της ανεξαρτησίας ενός λαού, μου κανουν και λιγο σε Ταϋγέτη που εκβιαζε το Βεγγο πως αν δεν της βρει γαμπρο εδώ και τώρα θα πεσει από την ταράτσα.



Αυτό βέβαια το "αναπάντεχο" περιστατικό, εκτος από κάποιους ιδεολογους που ακρίτως και ανοήτως άγονται και φέρονται από τον δογματισμό τους, την ιδεοληψία τους και από ένα νέο, trendy συστημα αξιών (τι να απέγιναν άραγε σήμερα οι χίππηδες του '70 και η "τακτοποιημένη" γενιά του Πολυτεχνείου) που μπερδεύει το ethnic με την καφρίλα, τον ανθρωπισμό με το ξεβράκωμα και το κρατος με το παρασκήνιο, βρηκε υποστηρικτές και σε επαγγελματίες ανθρωπιστές και σε κομματικά στελέχη, και σε διανοούμενους των Βορείων και Νοτίων προαστείων και σε εξαθλιωμενους οικονομικά δημοσιογραφους, καλλιτεχνες και ηθοποιούς με σχέσεις εξάρτησης από τους καρχαριες των ΜΜΕ, που επιστρατεύουν επί χρήμασι Αντισοφίες ή Ασοφίες Βέμπο για να περάσουν την ατζέντα τους:

Αυτή των νομιμοποιημένων δουλοπαροικων στην υπηρεσία των Εθνικών Οδών και της Διαχείρησης των Σκουπιδιων - όπως στο Ισλαμικο Καταρ των εισαγώμενων σκλαβων των 120 ευρώ και με τα διαβατηρια στα χερια του εργοδότη. Και αυτή του αποχριστιανισμού και αφελληνισμου της χώρας στο όνομα της "πολυπολιτισμικότητας" των "πολυεθνικών" που στην ουσια ειναι... μονοεθνικές.

Μετά από μια επεισοδειακή συνεδρίαση του Δήμου Αθηναίων προκειμενου ο Δημος να καθορίσει την σταση του στο θεμα της νομιμοποίησης των 300 ηθικών εκβιαστών κατά την οποία κατατέθηκαν δύο προτάσεις του αυτού προσανατολισμού - η μια πιό μετριοπαθης και λογική (αυτη του Δημάρχου Καμίνη) και η δευτερη ακραια νεοταξικη - ακολούθησαν παραιτήσεις στελεχων του Δήμου.

Το ζητημα ήρθε για τρίτη φορά στο δημοτικό συμβουλιο. Γιατί άραγε; Ποιοί το έχουν αναλάβει με τόσο ζήλο αφού προηγουμενως είχε καταψηφισθεί άλλες δύο φορες; Δεν θυμιζει τα επαναληπτικά δημοψηφίσματα της Ιρλανδιας μεχρις ο Coen κατορθώσει να υποδουλώσει τους Ιρλανδους στο ΔΝΤ;

Η μείζων αντιπολίτευση στο Δήμο είχε ξακάθαρη θέση - και δεν καταπιάστηκε με το ζήτημα. Οι "εναλλακτικες" παρατάξεις είχαν επίσης ξεκάθαρη θέση. Αλλά ποιοί ήταν αυτοί οι δημοτικοί συμβουλοι του Καμίνη που καταψήφισαν την πρόταση του Δημάρχου;

Γιώργος Αναγνωστόπουλος, Νέλλη Παπαχελά, Ρέα Γαλανάκη, Μαρία Κουβέλη, Φώτης Προβατάς και Άννα Χατζηγιαννάκη...

Δεν συμφωνούσαν γενικότερα με το ψηφισμα όπως ο συνδυασμός του Κακλαμάνη ή δεν το βρηκαν αρκετά ενδοτικό και θα ήθελαν να ψηφίσουν την προταση της μειοψηφίας που καταργεί στην ουσία τα σύνορά μας, αλλά θα ήταν σκάνδαλο να ψηφίσουν θεση της αντιπολίτευσης που πρεσβεύει το ΚΚΕ, ο δήθεν apolitical Αμυράς και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ;

Και τέλος πάντων υπαρχει κατι που να συνδεει τον ιδεολογικό και πολιτικο χωρο στελεχων συμπολίτευσης και ελλάσονος αντιπολίτευσης. Υπόγεια ρεύματα, διεθνεις επαφές, φιλικες σχεσεις, επαγγελματικες συνεργασίες;

Υπάρχουν!

Δεν ειναι τυχαιο ότι οι κ.κ. Παπαχελά, Κουβέλη και Προβατάς ανήκουν στον κύκλο γνωριμιών του γνωστού και χρηματοδοτούμενου από τον Soros, Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι του οποίου πρόεδρος είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος παίρνοντας την σκυτάλη από τον επίσης γνωστό ανθέλληνα Panayote Dimitras ενώ και η προαναφερθεισα δημοτικη συμβουλος κα Ρέα Γαλανάκη βραβευτηκε το 2006 από τον ΣΚΑΙ και το ΕΚΕΒΙ (του οποίου προϊσταται ο κος Τατσόπουλος του 1821) παρουσία του κου Προστοσάλτε για το βιβλίο της "Αμίλητα Βαθειά Νερά" των εκδόσεων Καστανιώτη.

Η κα Γαλανάκη είχε συνυπογραψει μαζί με τον Νίκο Δήμου και τον Πάσχο Μανδραβέλη και διακυρηξη στηριξης του δημοσιογραφου και γνωστού για τις Εμμονές του με την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και οτιδήποτε εθνικό, blogger Μανώλη Βασιλάκη, του νεοφιλελεύθερου κλίματος της Ντόρας Μπακογιάννη, στενού συνεργάτη και κειμενογραφου του Στέφανου Μάνου στην διαμάχη του κατά της "πατριωτικής" οργάνωσης Δίκτυο 21.

Σε καμμια περίπτωση δεν θέλω να υποτιμησω την επαγγελματικη δουλεια της κας Γαλανάκη και το συγγραφικό έργο κανενός - πολυ περισσοτερο όταν δεν έχω διαβασει το βιβλίο - αλλά απλά μου ήρθε στο νου ο διαγωνισμός του Αθηνοράματος πριν κάμποσα χρόνια για το Καλύτερο Σουβλάκι της Αθήνας τον οποίο κέρδισε κατόπιν ανοικτής ψηφοφορίας η... διατροφική αλυσίδα Πίτα Παν πριν καλά καλά ανοίξει.

Στον ίδιο διαγνωνισμό χορηγος επικοινωνίας ήταν το γνωστό gay περιοδικό Athens Voice, που εκδιδεται με αυτοθυσία και διανέμεται δωρεάν, ενω προσφέρει τακτικά βήμα στον κο Γρηγόρη Βαλλιανάτο (του Παρατηρητηρίου του Ελσινκι) και τον κο Στεφανο Μάνο, στελεχη του οποίου τοποθετήθηκαν σε καίριες θέσεις στο Δήμο Αθηναίων και στο κόμμα του οποίου συμμετέχει επίσης ως συνιδρυτης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Μπουτάρης.

Τι μικρός που είναι ο κόσμος τελικά. Όλοι μια οικογένεια είμαστε...

17 σχόλια:

e- είπε...

το μόνο που μου 'ρχεται είναι ό,τι
στον επιθεωρητή του Ροζ Πάνθηρα:
''KILL! KILL! KILL!''
KILL them all!

what είπε...

Θεοπρόβλητε, νομίζω πως είμαστε ακόμα στην αρχή. Δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα.

Τους έκατσε και η χρεωκοπία και δεν υπάρχουν πολλά φράγκα για μάσα. Σκέψου τι θα γινόταν αν δεν είχαμε οικονομικό πρόβλημα. Τους έχω ικανούς να βγάζαν και διαφήμιση στο Πακιστάν για προσέλκυση κι άλλων λάθρο.

Σε διαβάζω συχνά αν και πρώτη φορά δημοσιεύω σχόλιο εδώ. Θα ήθελα να δω και την άποψή σου για τον βαθύ διχασμό της ελληνικής κοινωνίας.
Δηλαδή, θεωρώ πως δύσκολα μπορούμε πια σαν λαός να ακολουθήσουμε ένα εθνικό όραμα γιατί αυτοί που πιστεύουν σε αυτό είναι πια μειοψηφία. Ενώ η αντίπερα όχθη εργάζεται πυρετωδώς για μια εθνική γενοκτονία. Και έχει και τα φράγκα και την απαιτούμενη προβολή.

Theoprovlitos είπε...

@eklag

Δεν χρειαζεται... Υπαρχει και η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Και στην άλλη ζωη και σε αυτην.

Theoprovlitos είπε...

@ what

Σε ευχαριστω που έγραψες. Χρειαζομαι κι εγω λιγο ενθαρρυνση οτι καποιοι διαβαζουν καποια ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΑ πργματα τα οποία γραφω με μια δοση χιουμορ, οση επιτρεπει η βαρυτητα τους.

Το μεταναστευτικο ειναι μονο ΕΝΑ μερος από τον γενικοτερο σχεδιασμό. Υπαρχει ο διχασμος που λες επι του θεματος αλλα υπαρχει κατι που δεν εχει τονισθει αρκετα.

Αυτοι που αντιδρουν στην "ειρηνικη" εισβολη βαρβαρικών ορδων επειδη καταλαβαινουν το τι προκειται να γινει στο μελλον.

Αυτοι ομως που ειναι υπερ των "ανθρωπινων δικαιωματων" ανηκουν σε 2 κατηγοριες και εχουν και ενα παιδί μπασταρδο.

Ο ενας γονιος ειναι ο ακρατος φιλελευθερερισμος της νεοταξικης παγκοσμιοποιησης μεσω του κατακερματισμου των κοινωνιων και την μετατροπή των κρατων σε ποτ πουρι εθνοτητων επι των οποιων θα ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΠΟΝΗΡΟΤΕΡΗ. Ο αλλος γονιος ειναι οι ανόητοι ένιοτε δε και καλοκαρδοι αριστεροι ιδεολογοι που μεσα από την τυφλα του δογματισμου τους δεν βλεπουν οτι οτι ο σημερινος αθωος υπο καποιες συνθηκες μπορει να γινει επικινδυνος

Το κοινο τους παιδι ειναι το εξης: Τυφλωμενοι αριστεροι ιδεολογοι χρηματοδοτουνται από ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ και ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥΣ φορεις και οργανισμους για να περασουν - εν τη ανοησια τους - την ατζεντα των φιλεύλεθερων οι οποίοι σιγα μην κατεβαιναν οι ΙΔΙΟΙ από τα νότια προάστεια στο κεντρο και την Κυψελη, αφου ως γνωστον "οι μεταναστες βρωμανε" και αν τους μεινει η μποχα στα λαστιχα του τζιπ μετα θα τους βρωμαει και το γκαραζ.

Ο σκληρος πυρηνας ειναι ο Μανος, το Μητσοτακέικο, το εκσυγχρονιστικο ΠΑΣΟΚ και η ανανεωτικη "αριστερα". Τωρα γινονται μαχες και παρασκηνια για το ποιος θα επικρατησει παρασκηνιακα. Για αυτο και οι τριβες στο Δημο, για αυτο και τα επιθετικα δημοσιευματα κατα του ΠΑΣΟΚ από τα τσιράκια του Μάνου και cia. Ο απώτερος στοχος τους ειναι ΝΑ ΑΠΑΞΙΩΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ώστε να ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΝ "ουδετερο" ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗ στην κυβερνηση όπως εγιεν και με τον Μπουταρη.

Δηλαδη από τον σιχαμερό υπαρχει παντα και ο σιχαμερότερος. Ο οποίος άπαξ και πουλησε την ψυχη του στο διάολο, ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Δεν υπαρχει για αυτον γυρισμός...

Το μονο που μπορουμε να προσευχομαστε ειναι η ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ή η ΑΛΛΗΛΟΕΞΟΝΤΩΣΗ τους που θαγινει από μια αρρωστημενη διψα για εξουσια και χρημα ενω το παιζουν άνθρωποι της καθαρσης, των γραμματων και των τεχνων...

what είπε...

Θεοπρόβλητε, ευχαριστώ για την απάντηση. Κάπου εκεί κοντά είμαι κι εγώ.

Αλλά το μίσος των χρήσιμων ηλιθίων δεν μπορώ να το κατανοήσω ...

Και πάνω που έλεγα πως δεν τους παίρνει για χειρότερα, δες τι νόμο θέλουν να ψηφίσουν (ενάντια στην εχθροπάθεια, χαχαχαχα):

http://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=1012

Theoprovlitos είπε...

@What

Σε ευχαριστω για την ενημερωση. Δεν το ηξερα οτι ηρθε η ωρα.

Το ειχα δυστυχως προβλεψει απο περσι τον Ιουνιο

http://theoprovlitos.blogspot.com/2010/06/etoimazoyn.html

Epanechnikov είπε...

Εδώ θα έλεγα πως με απογοητεύεις. Ενώ έχεις κάποια σωστά σημεία επιδίδεσαι σε μεγάλο βαθμό στο αγαπημένο σπορ του Έλληνα. Αναφέρομαι στη συνομωσιολογία...

Theoprovlitos είπε...

@Epanechnikov

Γενικα ειμαι της αποψης οτι καπνος χωρις φωτια δεν υπαρχει και οτι κατα κανονα οι φημες αντλουν ερεισμα από καποιο υπαρκτο υποβαθρο διαφορετικα θα φαινοντουσαν εντελως γελοιες ακομα και αν ειναι ψευδεις.

Αλλα τα γραφομενα μου κατα κανονα ειτε βασιζονται σε στοιχεια που για διαφορους λογους δεν δημοσιευω επακριβως είτε συνθετουν ενα παζλ το οποιο στηριζεται σε επιμερους πραγματικα δεδομενα και ο καθενας ΑΝ θελει το συμπληρωνει. Παντως δεν λειπουν και πολλα κομματια.

Οτι υπαρχουν στοιχεια περαν αυτων που δημοσιευονται υπαρχουν.

Και δεν ξερω αν θα συμφωνησεις αλλα πολλες φορες εξ ισου επικινδυνο με την συνομωσιολογια ειναι και ο ισχυρισμος οτι αφου κατι δεν αποδεικνυεται επομενως δεν υπαρχει όπως για παραδειγμα το σκανδαλο siemens που ολοι βγηκανε λαδι...

Epanechnikov είπε...

"Γενικα ειμαι της αποψης οτι καπνος χωρις φωτια δεν υπαρχει..."

Εδώ θα διαφωνήσω μαζί σου. Είναι γνωστό εδώ και αιώνες πως καπνός μπορεί να υπάρξει και χωρίς φωτιά. Σου προτείνω το παρακάτω ωραιότατο κλασσικό βιβλίο

Extraordinary Popular Delusions and the Madness of Crowds

http://www.amazon.co.uk/Extraordinary-Popular-Delusions-Wordsworth-Reference/dp/1853263494/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1298680645&sr=8-1



"Οτι υπαρχουν στοιχεια περαν αυτων που δημοσιευονται υπαρχουν."

Υπάρχουν ελεύθερα διαθέσιμα; Αν ναι που; Και αποτελούν αποδείξεις ή απλά δημιουργούν υποψίες;



"πολλες φορες εξ ισου επικινδυνο με την συνομωσιολογια ειναι και ο ισχυρισμος οτι αφου κατι δεν αποδεικνυεται επομενως δεν υπαρχει ..."

Δεν διαφωνώ. Προσπαθώ να μη λησμονώ πως "Absence of evidence is not an evidence of absence". Ωστόσο οι θεωρίες μας οφείλουν να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα πρέπει να είναι ελέγξιμες (συγκεκριμένα πρέπει να προσδιορίσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη κατάρρευση τους) και ii) να έχουν σημαντικό εμπειρικό περιεχόμενα (οι διαψεύσιμες υποθέσεις τους να είναι πολύ περισσότερες από τη μη-διαψεύσιμη μεταφυσικής τους θεωρία)...

Μια θεωρία (σαν αυτή των κακών Ούγγρων που εχθρεύονται στη χώρα μας) δεν νομίζω πως διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά..

Theoprovlitos είπε...

Epanechnikov,

Καποια στοιχεια τα δημοσειυω στην αναρτηση. Καποια άλλα παλι που αφορουν στην ομιγυρη που καταλαμβανει ως εκβιαζουσα μειοψηφια την εξουσια, τα συγκοινωνουντα δοχεια, τις υπογειες διαδρομες εν τα ανακοινωνων διοτι τουλικο αυτο θα μπορουσε να δημιοιυργησει ερωτηματικα. Περιμενω να δω εως που τα το τραβηξουν.

Επειδη ανεφερα την κα Γαλανακη για παραδειγμα ως εσωτερική αντιπολιτευση του Καμινη καποια αλλα στοιχεια που την αφορουν:

Αρθρογραφει στην γκαζετα που αφορα στο "βιβλιο" Athens Review of Books η οποία κατ ' επίφαση αφορα στο βιβλίο ενω στην πραγματικοτητα εχει πολιτικη ατζεντα, βαθυτατα ανθελληνικη και σαφεστατα νεοταξικη. Η πρωτοτυπη εκδοση Nyew York Review of Books, Εβραιοαμερικανικων συμφεροντων κανει ακριβως την ιδια δουλεια. Δυστυχως ΚΑΙ ο χωρος του βιβλιου εχει αλωθει ιδεολογικα από μια συγκεκριμενη ομαδα με ονοματεπωνυμο.

Αν εχετε την δυνατοτητα ψαξτε να βρειτε τον σκοτεινο ρολο που εχει διαδραματισει ο εκδοτης της διαχρονικα, με ποιους συνεργαζεται κλπ. Αρθρογραφος του συγεκριμενου περιοδικου με το οποιο συνεργαζεται η κα Γαλανακη ειναι ο Τασος Αβραντινης του ιδιου κομματος του Στεφανου Μανου, αντιδημαρχου Αθηναιων στην Δημοτικη Αστυνομια,με αρθρο "οι Ελληνες ανάμεσα στους Μακεδονες" υοπονοώντας διαφορετική εθνοτητα μεταξυ τους συμφωνα με την γραμμη του Soros στα Βαλκανια.

Η κα Γαλανακη αρθρογραφησε συμφωνα με τα γνωστα χιλιοειπωμενα κλισε για το μεταναστευτικο. Και της δόθηκε βημα.

Προφανως για μενα ή η ιδεολογικοπολιτικοοικονομικη αυτη φραξια εντος του Δήμου εκβιαζει ή εχουμε να κανουμε με μια καλοστημενη οπερέτα όπου το ποιοι συμφωνουν και ποιοι διαφωνουν ειναι προσυμφωνημενα ώστε να είναι το φαίνεσθαι διαφορετικό από το είσθε και να χειραγωγείται ο λαουτζικος.

Παντως οι υπογειες διαδρομες ειναι καταγεγραμενες πληρως. Περισσοτερα οταν και οι ιδιοι αποθρασυνθουν εντελως.

Epanechnikov είπε...

"επίφαση αφορα στο βιβλίο ενω στην πραγματικοτητα εχει πολιτικη ατζεντα..."

Δεν είχα υπόψιν τη συγκεκριμένη γκαζέτα. Ωστόσο έριξα μια ματιά στο τελευταίο τεύχος τους και δεν είδα κάτι το μεμπτό

http://www.booksreview.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=96:-15-2011&catid=46:-15--2011&Itemid=55


Θα σταθώ ωστόσο στο παρακάτω

"Εβραιοαμερικανικων συμφεροντων"

είναι κακό να είναι κάποιος Εβραιο-Αμερικάνος;;; Έχετε συναντήσει κανέναν από δαύτους; Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ άλλο τη γνωστή συνομωσιολογία που καλλιεργείται στην Ελλάδα από ακροαριστερούς/ακροδεξιούς/σοσιαλιστές/εκκλησία της Ελλάδος!

Theoprovlitos είπε...

Εχω στα χερια μου 2-3 τευχη. Καποια αρθρα δεν εχουν ΟΥΔΕΜΙΑ σχεση με το βιβλιο. Ειτε ειναι παντελως ασχετα είτε χρησιμοποιουν καποιο βιβλιο ως αφορμη για να αναπτυξουν μια ολοκληρη επιχειρηματολογια συγκεκριμενου ιδεολογικου προσανατολισμου. Και ουτε καν ιδεολογικου. Στρατευμενη δημοσιογραφία είναι και προσβολη για το βιβλιο σαν αντικειμενο.

Στο τελευταιο τευχος το αρθρο του Αβραντινη (Αντιδημαρχου Αθηναιων) για τους Ελληνες "αναμεσα" σε Μακεδονες αφηνει εμμεσως ή και αμεσως υπονοιες οτι οι Μακεδονες δεν ειναι Έλληνες προωθωντας ετσι την Εβραιοαμερικανικη ατζεντα.

Σε αλλο τευχος παιρνει χυδαια και απροκαλυπτα θεση υπερ του διαμελισμου της Γιουγκοσλαυιας και κατα των Σερβων μονομερως, παραβλεπωντας την αληθεια, αποκρυπτωντας γεγονοτα και ταπεινα κινητρα που υπαγορευσαν την υποθαλψη του εθνικισμου από καποιους προκειμενου η Γιουγκοσλαυια να διαλυθει.

Την εποχη εκεινη συσσωμη η ηγεσια των ΗΠΑ (σχεδον άνευ εξαιρεσεων) ήταν Εβραιοαμερικανοι. Αν με πεισεις οτι αυτο το τελευταιο ή οτι η εντολη για παρεμβαση των ΗΠΑ δοθηκε στα εγκαινεια του μουσειου του Ολοκαυτωματος (συμφωνα με το CNN) ήταν τυχαια συμπτωση ε τότε ευχαριστως να παραδεχθω ότι ειμαι συνωμοσιολογος.

Theoprovlitos είπε...

Σχετικα με το εβραιοαμερικανικο λομπυ.

Γενικα δεν εχω προβλημα με καμμια ομαδα, εθνοτητα κλπ. Ειτε παω σε ενα Νορβηγικο σπίτι είτε σε σκηνη Βεδουίνων θα αισθανθω σαν στο σπίτι μου λογω κουλτουρας παραμενοντας ο ίδιος απολύτως Έλληνας.

Μου αρεσει η πολυπολιτισμικοτητα απλα αυτο που ζουμε ειναι στην πραγματικοτητα η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της, σαν να πας σε μπουφε και να βαλεις σε μια πιατάρα κινεζικο sweet n sour και από διπλα μια καρμποναρα και από πάνω μπουρίτος και να το φας. Η Ευρωπη ηταν πιο πολιπολιτισμικη όταν τα κρατη της ηταν αμιγως εθνικα. Τωρα παντου τα ιδια. Λεει και ενα παλιο τραγουδι των 80's του Βελγικου συγκροτηματος Telex:

Freeshop ici c'est comme
Partout c'est monotone.

Freeshop, κι εδω ειναι όπως παντου, είναι μονοτονο.

Πολυπολιτισμος ειναι αυτο το τερατουργημα να ερχεται ο Ισλανδος τουριστας στην Αθηνα για να δει Ελλαδα και να βλεπει μια τριτοκοσμικη γειτονια που αν ηθελε να την δει υπαρχει και στο Καρατσι; Την Αθηνα δεν θα βρει αλλου!

Theoprovlitos είπε...

Ο πατερας μου προερεχεται από την πολυπολιτισμικη Αλεξανδρεια, μαγειρευαμε στο σπίτι αραβικα φαγητα, δουλευε σε ξενη αεροπορικη εταιρια και ταξιδεψαμε πολυ σε εποχες που ελαχιστοι ειχαν αυτο το προνόμιο, πηγα σε ρωμαιοκαθολικο σχολειο, παντρευτηκα Σκανδιναυη Προτεσταντισα κλπ

Και surprise, surprise τοσο εγω όσο και ο πατερας μου μπαινοβγαιναμε σε Εβραικα σπίτια. Εκεινος στην Αλεξανδρεια όπου ειχε δυο γειτονοπουλα εβραιους (Ματατια από την Κερκυρα και Horwitz). Μαλιστα βοηθησε να διαφυγουν οι -πλουσιοι- Εβραιοι εργοδοτες του με το καραβι της μεγαλης φυγης οταν τους κατασχεσαν όλη την περιουσια οι επαναστατες που κατεστρεψαν την Αίγυπτο και τους μπαγλαρωσαν σε ενα καραβι με τα ρουχα που φοραγανε. Ο πατερας μου επειδη μιλουσε αραβικα προσποιηθηκε τον Άραβα και τους πλευρισε στο καραβι για να τους δωσει καποια χαρτονομισματα σε ενα πακετο τσιγαρα τα οποια ειχε πατικωσει κατω από το τραπεζι για να χωρεσουν. Ποιος ξερει που να βρισκονται σημερα αυτοι οι ανθρωποι. Ελπιζω να τον μνημονευουνε αν ζουνε.

Εγω παλι στο γυμνασιο ειχα 2-3 φιλους Εβραιους ο ενας μαλιστα ηταν Ο κολλητος μου -αν και τωρα εχουμε χαθει. Και μετα οταν δουλευα παλι εβραιος ηταν ο συναδελφος που εδεσα και με τον οποιο κραταμε σχεση 22 χρονια τωρα.

Θελω να πω με τους εβραιους οχι μονο δεν εχω αντιπαθεια αλλα ευρισκομαστε και στο ιδιο πολιτιστικο επίπεδο, ως ολιγον κοσμοπολιτες και ολιγον... μειονοτητες, διοτι και εγω στην Ελλαδα ως μειονοτητα αισθανομαι. Και αν δεν επαιρνα αυτα που γινονται εδω ως... κουλερ λοκαλ θα ειχα επιδιωξει να φυγω. Απλα το βιωνω σαν να ζουσα στο... Κάιρο.

Αυτο που μου την δινει ομως με το εβραιοαμερικανικο λομπυ ειναι τα εξης:

A. Διακατεχονται από μια απληστία η οποια ειναι ακορεστη σε τετοιο βαθμο ωστε να θελει να καταπιει τις οικονομιες άλλων χωρων με καθε τρόπο ακομα και με πολεμους και μανιπουλαρουν για αυτο την κοινη γνωμη. Δεν με ενοχλει για παραδειγμα αν ο ιδιοκτητς του CNN ή του National Geographic ειναι Εβραιος. Με ενοχλει η ΠΟΙΟΤΗΤΑ του παραγομενου προϊοντος που σαφεστατα παραγει πολιτικη, και αθλια μαλιστα.

Β. Ειμαι κατα των λομπυ και των συντεχνιων γενικοτερα, ειτε λεγεται Εβραιοαμερικανικό λόμπυ, είτε Ρώσσικη μαφία, είτε κλαδικη του ΠΑΣΟΚ, είτε Ισλαμικη αδελφότητα, ειτε Χριστιανικη Αδελφοτης Ψ, είτε ΓΣΕΕ, κλπ.

Δυστυχως οι Εβραιοι δεν είναι απλά καποιοι μεμονωμενοι επιχειρηματιες οι οποιοι απλα κοιτουν τη δουλεια τους. Η πρωτη μου δουλεια μετα που απολυθηκα από φανταρος ήταν σε εβραιο επιχειρηματια. Ναναι καλα ο ανθρωπος. Αλλα κι εγω εργαστηκα ευσυνειδητα. Από τους εβραιους ψωμι έφαγα από την Ελλαδικη Ορθοδοξη Εκκλησια έβαλα κι από την τσεπη μου, αλλα αυτο ειναι μια άλλη πονεμενη ιστορια

Η ακορεστη διψα για πλουτο όμως (κοινο γνωρισμα όλων των tycoons) σε συνδυασμό με το γεγονος οτι για καποιες χιλιαδες χρονια η θρησκεια τους που ειναι ακρως εθνοκεντρικη τους περασε την ιδεα του περιουσιου λαου εναντι των ακαθαρτων και την αισθηση του κλειστου κυκλου που ανακυκλωνει το χρημα, αυτο ειναι που κανει μερικους αντιπαθεις στην κοινη γνωμη.

Ή παλι φταιει και η εσχατολογια τους που ειναι κοινη για Χριστιανους και Εβραιους. Το ζητημα της απόρριψης του Χριστου εχει να κανει με το ποιοι Εβραιοι προσεδωσαν στον αναμενόμενο Μεσσια πνευματικά και υπερεθνικα χαρακτηριστικά σε αντιθεση με άλλους που του προσέδωσαν εθνοκεντρικά χαρακτηριστικα που εχουν να κανουν και με Σολωμοντεια ευημερια, εξουσια και πλουτο υποτασσοντας τα άλλα εθνη.

Να το πω και αλλιως, οι ακολουθησαντες τον Χριστο ανηκαν στο χωρο του... Συριζα, ενω οι απορριψαντες στο χωρο του ΛΑΟΣ. Και φυσικα παμπολλοι ηταν αδιαφοροι και απλα απειχαν από τις... εκλογες.

Αυτο το εγχειρημα της Παγκοσμιοποίησης και του απεθνισμου των κρατων αυτο το σκοπο εχει. Την Μεσιανικη ολοκληρωση. Μονο που ευκολα μπορει να καταλαβει κανεις οτι επειδη στερείται οποιασδηποτε μεταφυσικης και σωτηριολογικης χροιας ειναι ενα ακομη ανθρωπινο κατσκευασμα σαν αυτο του Ναπολέοντα, του Χιτλερ ή του Λένιν. Και τετοιου είδους παγκοσμια ειρηνη δεν μπορω να την αποδεχθω πολυ περισσότερο επειδη ειμαι εξ ορισμου αντιθετος με το "ο σκοπος αγιαζει τα μέσα".

Αυτα.

Theoprovlitos είπε...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ:

ΠΡΟΣΟΧΗ, κυκλοφορουν στα Χριστιανικα blogs κατα συρροην πρακτορες που υποδύονται τον ανισοροπο Χριστιανό και αερολογουν για να οδηγηθουν οι αναγνωστες στο συμπερασμα οτι η θρησκεια ειναι για τους ανισορροπους.

Οι πραγματικα ανισορροποι ομως αφηονουν ίχνη ενω οι πρακτορες πάλι οχι...

Epanechnikov είπε...

Theoprovlitos είναι γεγονός πως μπορούν να βρεθούν 1002 διαφορετικοί συσχετισμοί (λιγότερο ή περισσότερο ασθενείς) οι οποίοι φαινομενικά μπορούν να στηρίξουν οποιαδήποτε εικασία. Ωστόσο πρέπει πάντα να έχουμε υπόψιν μας το πόσο απέχει η πραγματικότητα από την υποκειμενική πίστη που μας έχει δημιουργηθεί εξαιτίας των συγκεκριμένων παρατηρήσεων.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση διαπιστώνω (σαν ελάχιστη απαραίτητη παρατήρηση και χωρίς να θέλω να σε προσβάλλω) ένα μείγμα άγνοιας του ότι "correlation is not causation" και conjunction fallacy... Συνεπώς δεν πείθομαι (αυτό σε σχέση με τη στάση του ανομοιογενή πληθυσμού των Αμερικανοεβραίων)

υ.γ. ελπίζω πως δεν αναφέρεσαι σε εμένα στο τελεταίο σου μήνυμα
- ευχαριστώ επίσης για τη συμμετοχή σου στο blog μου. Έχω απαντήσει στο μήνυμα σου

Theoprovlitos είπε...

Α οχι! Αν εννοουσα εσενα θα ειχε προηγηθει και διαλογος όποτε θα σου ηταν απολυτως σαφες.

Αναφερομαι σε καποιον/αν ο οποιος με εχει βομβαρδισει με ασυναρτητα μυνηματα οντας ή υποδυόμενος τον φουνταμενταλιστη χριστιανό. Στην αρχη την πατησα και απαντουσα σε αυτα που εγραφε αλλα μετα κατάλαβα οτι εχω να κανω με ανισορροπο ατομο. Και σταματησα να δημοσιευω τα μηνυματα του επειδη στερουνταν της οποιασδηποτε επιχειρηματολογιας και λογικων συνειρμων


Θα ισχυριζομουν με μεγαλη ευκολία οτι στους θρησκευτικους χωρους παρεισφυει και πολυ... ψυχασθενεια ή διαταραγμενος ψυχισμός αν δεν διαπιστωνα το ίδιο και σε αθεϊστικα blogs όπου οι σχολιαστες και οι κειμενογραφοι και βριθουν διαφορων κομπλεξ - με μεγαλη προτιμηση στο κομπλεξ ανωτερότητας - και δεν εχουν το γνωθι σε αυτον.

Δεν προσβαλλομαι γενικοτερα ευκολα. Μπορει να θυμωσω περισσοτερο αν αντιληφθω οτι καποιος κανει bullying σε καποιον τριτο επειδη ειναι του χεριου του.


Μπορει και να εχεις δικιο στα αλλα που λεςαλλα από την αλλη, ενας συνδυασμος δεδομενων που δεν μπορει να τα θεωρησει κανεις τυχαια (random) δημιουργουν περισσοτερες πιθανοτητες κατι να ισχυει. Ιδιαιτερα εαν υπαρχει και μια κοινη ιδεολογικη πλατφορμα ως υποβαθρο και συνεκτικος κρικος.

Το ζητημα της συνωμοσιολογιας ειναι μεγαλο και δεν ειναι ξεκαθαρισμενα τα ορια του. Εγω προτιμω να χρησιμοποιω παντως μια αστυνομικου τυπου μεθοδολογια ερευνας.

Ομολογω οτι πολλες φορες το προφανες δεν ειναι και το σωστό αλλα αλοιμονο αν η αποδειξη πρεπει να προηγηθει της ερευνας.

Αυτο παντως που παντα βαζω ενα ερωτηματικο επαγγελομενος τον συνηγορο του διαβολυ ειναι τα κινητρα για κατι που μπορει οντως να ισχυει. Οποτε η Α ή Β κινηση καποιου να μην ειναι τελικα ηθικα επιληψιμη.

Δεν ειμαι της αποψης του σκοπου που αγιαζει τα μεσα και πιστευω οτι πολλοι ιδεολογοι χρησιμοποιουνται ή κατευθυνονται εν αγνοια τους από αλλοτρια συμφεροντα.

Μπορει αυτοι που γραφουν στην γκαζετα για παραδειγμα να αποτυπωνουν τις οποιες σκεψεις τους ειλικρινα χωρις ομως κατ αναγκη να συνειδητοποιουν οτι οι επιλεγμενοι αρθρογραφοι ειναι ολοι της αυτης ιδεολογικης γραμμης και οτι η γκαζετα εχει στενα και συγκεκριμενα ιδεολογικα πλαισια πραγμα απαραδεκτο για ενα υποτιθεμενο σοβαρο εκδοτικο εγχειρημα που αν μη τι αλλο πρεπει να ειναι πλουραλιστικο.

Στο μεταξυ αγορασα μερικα τευχη ακομα και η συγχορδια τους ειναι εκκωφαντικη. Μπορει το καθε ενα απο τα αρθρα να ειναι απο μονο του αθωο (αν και πολλα ουδεμια σχεση εχουν με το βιβλιο αλλα ειναι ξεακθαρα πολιτικα) αλλα ολα μαζι προδιδουν καποιον master mind που παραγει πολιτικη (με την στενοτατη εννοια του ορου) σε ενα περιοδικο που τελικα αφορα το βιβλίο μονο κατ επίφαση.

Εκτος αν ο βιος και η πολιτεια του Καρατζιτς ή οι πολιτικες θεσεις του Νεντανιαχου αποτελουν αντικειμενο ερευνης της λογοτεχνιας...