5/5/08

ΤΙΝΑΞΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ !

ή ΜΠΟΥΦΕΣ ΓΙΑ ΜΠΟΥΦΟΥΣ

Σήμερα βγήκαμε να φαμε οικογενειακώς στο Κινεζικο της γειτονιάς μας μια και είχε μπουφέ. Επτά στόματα γαρ μαζί με την Αμερικανιδούλα φιλοξενούμενη.

Ντάξει, καλό ήταν το φαγητό αλλά αηδίασα με αυτά που έβλεπα γυρω μου με τους Ελλαδιστανούς. Το αχορταγο ματι του μονίμως υπέρβαρα πεινασμένου Ελλαδιστανού έτρωγε περισσότερο από ότι μπορούσε να χωρέσει η κοιλιά του. Δεν θα μου φαινόταν παράξενο αν οι Κινέζοι ιδιοκτήτες και σερβιτόρες μας χλεύαζαν ή μας οικτήραν από μέσα τους. Στην κουζίνα πάντως θα τράβαγαν τα μαλλιά τους για την ποσότητα των ανέπαφων αποφάγιων που θα έπρεπε να πεταξουν.Περιγράφω σκηνες από τριγύρω τραπέζια:

______________________
Μητέρα και κόρη, ετών ήντα και εικοσιτόσο, από ΔΥΟ και μάλιστα ΞΕΧΕΙΛΙΣΜΕΝΑ πιάτα μπροστά τους η καθεμιά. Σε καθε πιάτο ένα ΒΟΥΝΟ από όσα προσέφερε ο μπουφές. Το δεύτερο πιάτο με τα ΟΡΕΚΤΙΚΑ κρύωνε υπομονετικά περιμένοντας να φαγωθει ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, μετά την σουπα (η οποία παραδόξως υπήρχε σε δικό της, τρίτο πιάτο και δεν προστέθηκε καπέλο σαν... σαλτσα στα άλλα δυο) και ΜΕΤΑ τα κυρίως γεύματα τα οποία είχαν ανακατευθεί σε ενα ξεχειλισμενο βουνό.

Το γλυκόξινο χοιρινό με απο πάνω το μοσχάρι τσοπσούι και από πάνω το πικάντικο κοτόπουλο με απο πάνω τα νούντλς και στην κορυφή δύο κράκερς γαρίδας έρχονταν και εδεναν σε έναν γλυκόξινο εμμετό.Φυσικά παρά την grande abbuffata τα περισσοτερα (μαγαρισμένα) φαγητά δεν φαγώθηκαν.

_______________________________
Ζευγαράκι γυρω στα πρώτα άντα πηγαίνει στο μπουφε και αντι να παρει από ένα, δύο, άντε τρία τεμαχια ή κουταλιές στο πιατο του από καθε ορεκτικό ή γεύμα (όπως γίνεται στους μπουφέδες) και μετά να ξαναπάρει, παίρνει πολλά πιάτα μπροστά του βαζοντας στο καθένα από ΕΝΑ φαγητό και σε ποσότητα που θα ήταν αρκετή να χορτάσει όχι ένα ζευγαράκι αλλά Άραβα από το Ντουμπάι με το χαρέμι του. Στο γνωστό Ελλαδιστανικό στυλ: Φερε μας μια τζατζικι και μια κολοκυθακια και μια μελιτζανες και μια σαγανακι και μια τυροκαυτερή και 2 κιλά παϊδάκια. Μόνο που επειδή ήταν self-service το μια κολοκυθακια έγινε τέσσερεις μερίδες spring rolls και το μια σαγανάκι έγινε τρείς μερίδες won ton.

Με έπιανε η ψυχή μου να βλέπω ενα κανονικού μεγέθους πιάτο ΓΕΜΑΤΟ chicken wings να παραμένει μέχρι τέλους ανέπαφο. Τόσα κοτόπουλα σφάχτηκαν για να αποτελέσουν οφθαλμολαγνικό ντεκορ για αχόρταγα ζευγάρια.

____________________
Έφτασε και η στιγμή του γλυκού. Έσκασε πιατέλα με λουκουμαδοειδείς τηγανητές μπανάνες. Τα ρανταρ των καραδοκούντων Ελλαδιστανών τόπιασε στον αέρα. Δεν χρειάστηκε καμμά μεραρχία για να αποδεκατίσει την πιατέλα που ήταν αρκετή για 15-20 άτομα και να αδειάσει και το μπουκάλι με το σιρόπι. Πέντε-έξι Ελλαδιστανοί ήταν αρκετοί να εξαφανίσουν τις μπανάνες βάζοντας από 7-10 τεμάχια στο πιάτο τους την στιγμη που μεχρι και εγώ ο κοιλιόδουλος όταν ήρθε η επόμενη φουρνιά πήρα 4 και το τέταρτο το έφαγα σχεδόν με το ζόρι.

Στο τέλος ο 4χρονος μικρος μου που παρακολουθούσε το πλιάτσικο του μπουφέ αποσβολωμένος, κάποια στιγμή δεν άντεξε και φώναξε με αγανάκτηση σε μια κυρία που έστιβε με μανία το μπουκάλι με το σιρόπι πάνω από ενα κιλό τηγανιτές μπανάνες:

ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΟΛΟ!
Αλλά εκείνη χαμογέλασε αμήχανα και συνέχισε να κάνει την Κινέζα...

Αναρωτιέμαι ΠΌΤΕ θα μάθει ο περιούσιος λαός μας αυτό το RIEN NE VA PLUS. Γιατι στην προσπάθεια να τινάξουν την μπάνκα στους μπουφέδες, όλο και περισσότεροι τινάζουν τα πέταλα!

9 σχόλια:

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Kάθε πότε και που γίνεται αυτός ο μπουφές να πάω να "μπουκώσω" μπανάνα;

Εις πολλά έτη πατέρα και ποιμενάρχα;-)

Theoprovlitos είπε...

Καθε Κυριακή μεσημερι στην Νεα Φιλαδελφεια. Τιμαται 12 ευρω.
Φερε και τα ταπερακια σου σε μεγαλη αδιαφανη τσαντα.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι σε (μας) πρόλαβε ο Σαββόπουλος και τα περιέγραψε ωραιότατα και μονολεκτικότατα...

Theoprovlitos είπε...

Που ακριβως;
Ενδιαφερον θα εχει.

Ανώνυμος είπε...

Με έκανες να πεινάσω με τις τόσο γλαφυρές και ορεκτικές περιγραφές σου. Πάω στο ψυγείο να πάρω κά'να αρνίσιο μπούτι να κάνω βούτημα στον φραπουτσίνο μου.

5 Μάϊος 2008 8:21 πμ

Cacofonix είπε...

Κι όσο σκέφτομαι σχόλια των Ελλήνων και ειδικά των εγγλεζοτραφών για τη λιγουριά των ξένων:

Οι εγγλέζοι μη δουν τσάμπα φαγητό. Δεν αφήνουν τίποτα.

Τουλάχιστον αυτοί δεν πετάνε τίποτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά το σύνδρομο της Κατοχής έχει περάσει στο γονίδιό μας και έχει γίνει κληρονομικό;
Κάτι σχετικά με τους γνήσιους ιθαγενείς του Ελλαδιστάν όταν βρίσκονται γενικά σε ξένο περιβάλλον: Όταν ήμουν φοιητής στο Παρίσι και βρισκόμουν στο αεροδρόμιο προς Ελλάδα, ειδικά αφότου είχε ανοίξει η Ντισνέιλαντ, με έπιανε ναυτία όταν έπεφτα πάνω σε ελληνικό γκρουπ, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων βέβαια. Τα πιο "ψαγμένα" σχόλια ήταν του στυλ "οι Γάλλοι είναι σωβινιστές, τους μιλάς αγγλικά και σου απαντούν γαλλικά" (τώρα, τί αγγλικά μιλούσαν τα μέλη του γκρουπ, αν έκρινα από τις φάτσες τους και τα ελληνικά που μιλούσαν, το συμπέρασμα ήταν εύκολο...), "έπρεπε να είχαμε μείνει και άλλες μέρες στη Ντισνέϊλαντ" (και όχι στο Παρίσι, εννοείται!) και διάφορα άλλα φαιδρά. Είχα δει και Ελληναρά με την κλασική κοιλάρα που είχε αγοράσει καπέλλο τεξάνικο, προφανώς από τη Ντισνέϊλαντ (το γκρουπ ήταν από τις δυτικές συνοικίες του Λεκανοπεδίου, όπου και μένω). Και φυσικά το φορούσε στο αεροδρόμιο του Παρισιού! Εκεί και να μην ήθελα μου έβγαινε ένας σνομπισμός...θανατηφόρος!

P. Kapodistrias είπε...

Κυλιόδουλοι!!!!
Απ' τις κοιλιόμενες μετά.......


Χα, χά, χαίρεσθε!!!!!

Ανώνυμος είπε...

έχεις κληθεί σε παίγνιον

http://tsouknida.blogspot.com/2008/05/blog-post_06.html