28/5/08

BUBULINA: ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ

ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΡΓΟΝΑ (ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ)

Ο George Bush να βάλει το χέρι του. Διότι την μία μετά την άλλη δέχεται η χώρα μας τις προκλήσεις από τους γείτονές της. Μετά τα Σκόπια, τα οποία διεκδικούν χθες τον Μέγα Αλεξάνδρο, σήμερα τους Αγ. Κύριλλο και Μεθόδιο και αύριο τον Ψωμιάδη, (ενθαρυμμένα από το εν Ελλάδι λαϊκό έρισμα που εκφράζει η πρέσβειρα καλής θελήσεως "Ελευθεροτυπία"), ΚΑΙ η Αλβανία μπήκε στο χορό των διεκδικήσεων.

Έτσι, από τις αποκλειστικές πηγές μας που είναι σε θέση να γνωρίζουν και την παραμικρή ύποπτη κίνηση σε βάρος της εδαφικής μας ακεραιότητας (μέχρι και το οργανωμένο σχέδιο των Ολλανδών να καταλάβουν την παραλία της Στούπας με σεζ-λογκ και ομπρέλλες μέσω μυστικών υπηρεσιών που εμφανίζονται σαν tour operators), μαθαίνουμε ότι οι Αλβανοί εκτός από την μάννα του Μέγα Αλέξανδρου (και συνεπώς και τον ίδιο κατά το ήμισυ, με προτίμηση από την μέση και πάνω), διεκδικούν τελευταίως και την γνωστή Γοργόνα (αυτή που όταν νευριάζει βυθίζει κρουαζιερόπλοια) καθως και τους ήρωες της επανάστασής μας, με αιχμή του δόρατος την Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, γνωστή από το Αλβανικό μέτωπο του 1940. (Για το τελευταίο δεν είμαι και σίγουρος, αλλά με το άριστο σύστημα παιδείας που έχουμε και μετά από κάτι ρεπορτάζ δρόμου στις εθνικές εορτές που έχω δει, εφησυχάζω πως πολλοί θα το δούν-λίγοι θα το καταλάβουν).

Λέγεται πως οι Αλβανοί έμαθαν ότι η Μπουμπουλίνα ήταν Υδραία Αρβανίτισσα (και κατ' επέκτασην, σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, νομιμοποιημένη αλλοδαπή που διαμαρτυρόταν στο Σαράι επειδή δεν της έδιναν δικαίωμα ψήφου) από που νομίζετε; Από το αποσυρθέν βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, το οποίο παρεμπιπτόντως πουλάει σαν τρελλό στην Αλβανία, τα Σκόπια, την Τουρκία, την Βουλγαρία και το Πεντάγωνο (των ΗΠΑ). Κατόπιν τούτου, προσέθεσαν ΚΑΙ την Μπουμπουλίνα στην χορεία των διεκδικήσεων τους.

Γενικά πάντως και επειδή στα Βαλκάνια όλοι διεκδικούν όλα, (και κυρίως από αυτόν που έχει τα περισσότερα) και για να δοθεί τέλος στην εθνικιστική υστερία, ο Αλέκος Αλαβάνος αναλαμβάνει νέα διαβαλκανική πρωτοβουλία και τα χαρίζει ΟΛΑ στους γείτονές μας, ώστε να σταματήσουν πιά αυτές οι διεκδικήσεις, εκτός και αν αποκαλυφθεί αργότερα καμμιά Αρβανίτικη ή Βλάχικη καταγωγή της Καλομοίρας και γίνει πάλι της κακομοίρας.

Έτσι λοιπόν προτείνει μια δέσμη μέτρων που θα φερουν επί τέλους την πολυπόθητη Ειρήνη.
Αυτά είναι:

Α) Καταργούνται τα σύνορα στα Βαλκάνια και μπαινοβγαίνουν όλοι παντού. Και επειδή εμείς δεν έχουμε που να πάμε, έρχονται όλοι εδώ.

Β) Ο Μέγας Αλέξανδρος καθιερώνεται ώς Πατριάρχης των Βαλκανίων μετά τον Νώε και πριν τον Βαρθολομαίο.

Γ) Η Γοργόνα παραμένει μόνο Ελληνοτουρκική, καθότι οι Σλαβομακεδόνες παραιτούνται των διεκδικήσεών τους, μιας και τα Σκόπια ΔΕΝ έχουν θάλασσα μέχρι να εκδιωχθούν οι Έλληνες από την Θεσσαλονίκη, εκτός πάλι και εαν ανακαλυφθεί καμμιά υπόγεια σήραγγα που ενώνει το Αιγαίο με την Λίμνη Οχρίδα. Παρ' όλα αυτά, η Γοργόνα καθιερώνεται σαν παμβαλκανικό σύμβολο και ήδη ετοιμάζεται διάβημα προς την πόλη της Κοπεγχάγης για να αποκαθηλώσουν την δική τους, και να την στείλουν να βρει την Δανέζικη φέτα.

[ Η γνωστή από τις προκλήσεις των Δανών γοργόνα του Μεγαλέξανδρου, η επωνομαζόμενη και της Κοπεγχάγης (δεξιά) και η νέα ανδρική Εθνική στολή της Δανίας την οποία παρουσίασε για πρώτη φορά ο Peter Andersen (αριστερά) στο φεστιβαλ Eurovision 2007. Φαίνεται πως η Δανια έχει παράδοση στους ψυχαγωγούς παιδιών και μάλιστα με το ίδιο επώνυμο]

Δ) Καθιερώνεται η Αγγλική σαν πρώτη γλώσσα των Βαλκανίων για τα επίσημα έγγραφα (αυτή ήταν πρωτοβουλία της κας Διαμαντοπούλου), αλλά θεωρούνται επίσης σαν επίσημες γλώσσες (εκ περιτροπής για την Eurovision) και τα Ρουμάνικα, τα Τούρκικα, τα Πομάκικα, τα Βουλγάρικα, τα Σέρβικα, τα Αλβανικά, τα Ελληνικά, τα Μακεδονικά, τα Πελοποννησιακά, τα Ρουμελιώτικα, τα Κρητικά, τα Άνω Λιοσικά, τα Κάτω Μπραχαμικά, τα Νέα Ελβετικά, τα σπασμένα Ελληνικά (κυρίως για τα Δημοτικά Σχολεία, διότι επειδή πολλά παιδιά δεν μιλούν καλά τα Ελληνικά, για να μην γίνονται διακρίσεις η πολιτεία φροντίζει να υποβαθμίσει και το επίπεδο των υπολοίπων), και τέλος τα Καλιαρντά τα οποία κερδίζουν συνεχώς έδαφος.

Ε) Σαν επίσημη γραφή και για να μην γίνονται διαμάχες μεταξύ των οπαδών του Ελληνικού, Κυριλλικού, Λατινικού και Αραβικού αλφάβητου, εισάγεται η Αναλφάβητος γραφή που ήδη καθιερώνεται σιγά σιγά.

ΣΤ) Σαν επίσημη εθνική ενδυμασία, καθιερώνεται ένας συγκερασμός όλων των μέχρι τώρα εθνικών στολών των Βαλκανίων, σχεδιασμένος από τον Vasileio Kostetso με ανάθεση, σαν μια κίνηση κατά των διακρίσεων και κατά του AIDS, της Νευρικής Ανορεξίας, και της Νευρικής Κρίσης από τα μποτιλιαρίσματα. Επειδή δε οι νέοι πρέπει να είναι και στρατευμένοι για την σωτηρία του κόσμου από την συντήρηση, κατόπιν υποδείξεων, αυτό θα αντικατοπτρίζεται και στην νεα στολή. [βλέπε παρακάτω]


Ζ) Τελος καθιερώνεται νέος, κοινός εθνικός ύμνος, σε Βαλκανικούς ρυθμούς, ο οποίος θα εμπεριέχει όλα τα Βαλκανικά σύμβολα, μέχρι και την Μπουμπουλίνα και την Γοργόνα, και τον οποίο ερμηνεύει κατόπιν αδιάβλητου διαγωνισμού που διοργάνωσε ο κος Προκόπης Παυλόπουλος η Maya Aliçkaj εξ Αλβανίας [βλέπε τέρμα άνω], αφήνοντας σαν πρώτη επιλαχούσα την δική μας Έφη Θώδη.

VIDEO: Η κα Aliçkaj συνοδευόμενη από πολυμελές συγκρότημα, μας κάνει ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ εθνικά υπερήφανους ερμηνεύοντας την Bubulina

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που το ραντάρ σου λειτουργεί τόσο καλά και πιάνεις όλες τις προκλήσεις και τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αηδία, λόγω μανίας καταδιώξεως, που διαβάζω αυτήν την εβδομάδα! Γιατί μη νομίζεις πως μόνο εσύ είσαι τραγική φιγούρα, υπάρχουν και χειρότεροι (αυτός sorry αλλά σε ξεπέρασε...).

Σοβαρά τώρα, μην πιάνεις στο στόμα σου τον μόνο σοβαρό πολιτικό αρχηγό που διαθέτουμε, τουλάχιστον όχι χωρίς επιχειρήματα. Get a f* life!

Theoprovlitos είπε...

Θεοπροβλημα

αρχιζω να διαγιγνωσκω σε εσένα μια απελπιστική έλλειψη χιούμορ και κυρίως ικανοτητας του να αντιληφθει τον αυτοσαρκασμό αλλα και την ειρωνία προς πάντας: Και προς τους εθνικιστες και την εθνικιστικη υστερία αλλα και τους Σωτήρες της Πηνελόπης, o καλυτερος εκ των οποίων θεωρείς οτι ειναι ο Αλαβανος.

Όταν γραφω ένα ολόκληρο κείμενο, αποθεωση του κιτς για να ειρωνευτώ πως ακομα και η Μπουμπουλίνα έφτασε να γινει σημειο τριβης για τους εθνικιστικους κύκλους της Αλβανιας και της Ελλαδας, και το περιγραφω σκοπτικα βαζοντας ακόμα και την Γοργονα του Μεγαλέξανδρου, και εσυ καταλαβαινεις το ακριβως αντιθετο τι να πω;

Οτι θα υπήρχε και fan club πολιτικων δεν το περιμενα. Όλα θέμα management έγιναν σήμερα.

Προφανως ερμηνευεις τα γραφομενα μου μεσα από ενα αυστηρα δογματικό πλαισιο (που χαρακτηριζει και τον ιδιο τον Αλαβάνο περισσότερο από καθε άλλο Έλληνα πολιτικό) που αδυνατει να βρει αληθειες και αλλού (ενώ η Παπαρήγα το κάνει), και που εχει αναγκη να πιστευει σε εναν κοσμο δυϊστικό, οι καλοί εμεις - και οι κακοί άλλοι.

Και πως γινεται πάντα να δεις, που όλοι οι καλοί ειναι μόνο με τον Αλαβανο, ο οποίος κοντραρει ακομα και τον Πάπα για το αλάθητο. Για την εξωτερική μας πολιτική δε, για τον Αλαβανο ισχυει και το εξης: Οι ΚΑΚΟΙ εμεις -και οι καλοί οι ΑΛΛΟΙ(βαζοντας τον εαυτο του με τους άλλους). Αυτην την μεταλαγμενη ξενομανία του βλαχου που παριστανει τον κοσμοπολίτη για να αυτοδικαιώνεται ως ανώτερος άνθρωπος την αντιλαμβανομαι αλλά δεν την δικαιολογω. Φανταζομαι πως και στην Αρχαιότητα καποιοι Έλληνες θα ήταν με τους Πέρσες και το '40 κάποιοι θα ηταν με τους Γερμανούς. Να δεις πως τους λέγανε...

Και γιατι φτανω να καταλήγω στο συμπερασμα οτι υπάρχει και χειρότερη μάστιγα από το να στηριζεις τον Εθνικισμό των Ελληναράδων; Ποιά ειναι αυτή; Το Έλληνας ων, να στηρίζεις σε βαρος της πατριδας και των δικών σου ανθρωπων τον Εθνικισμό των Αλβαναράδων, των "Μακεδοναράδων", των Τουρκαλάδων κλπ. Να μην σε ενοχλει δηλαδη η επιθετικότητα και ο Εθνικισμός αυτού που σε επιβουλευεται, αλλα του συμπολίτη σου ο οποίος στο τελος τελος βρισκεται και σε ΑΜΥΝΑ και μπορουμε να του δικαιολογησουμε και καποιες παρεκτροπες.

Δεν εχει γινει φαινεται ακομα αντιληπτό πως στην Ελλαδα, εκτος από την Εξωβουλευτική Αριστερά, υπάρχει και η ΕΞΩΕΛΛΗΝΙΚΗ Αριστερά, και μάλιστα εντος Βουλης.

Είναι αυτη που στηρίζει τον εθνικισμό των "Μακεδονων", των Τούρκων, των Αλβανων και που αποδεχεται ακόμα και τον Εθνικισμο, αρκει να μην είναι Ελληνικος.

Και πως γινεται τωρα, η γραμμη του Αλαβανου να συμπιπτει ΕΝΤΕΛΩΣ με την γραμμη των Αμερικανων στα Βαλκανια, ένα περίεργο πραγμα.

Εμ δεν ειναι και χαζοί οι Αμερικανοι. Όλα κι ολα, αυτο να τους το αναγνωρίσουμε. Τα ξεχωρίζουν τα ταλέντα και τα στηρίζουν για να πανε μπροστα. Μεσω γκαλοπ, μεσω καναλιών, μεσω δημοσιευματων και πρωτοσελιδων σε ανεξαρτητες εφημερίδες, που δεν παιζουν κανενα σκοτεινό ρόλο στην Ελληνικη πολιτική σκηνη.

Τι δηλαδη, εγω με τις βλακειες που γραφω είμαι πιό έξυπνος από τον Οργανισμο Λαμπρακη, τον Μπόμπολα, τον Κοντομηνά και τον Τεγοπουλο; Μη γενοιτο Παναγία μου.

24 Μεγαλοεκδοτες στηριζουν SYRIZA. Αυτοί θα ΞΕΡΟΥΝ.

Cacofonix είπε...

Θεοπρόβλητε,
μερικές σου απαντήσεις, όπως οι προηγούμενη, πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν ξεχωριστά θέματα.

Theoprovlitos είπε...

Εχεις δικιο. Το σκεφτηκα και εγω. Γιατι μερικες αναλυσεις προκυπτουν πανω στην "κουβεντα"

Ανώνυμος είπε...

>Σοβαρά τώρα, μην πιάνεις στο στόμα
> σου τον μόνο σοβαρό πολιτικό
>αρχηγό που διαθέτουμε, τουλάχιστον
> όχι χωρίς επιχειρήματα. Get a f*
>life!


γκουχ-γκούχ!

Οσοι δεν έχουν χιούμορ, ίσως να πρέπει να ξέρουν πως έχει συλλαλητήριο για την βαρέτα-βαρέτα και την τοπαίζους-μονάχους, αγαμων και ανεράστων γωνία. Παράλληλες οδοί είναι η τονπαίζογλου και η αυνάνογλου

Ευχαριστώ δια την συμμετοχήν σας στο masturbatathon 2008.

Ανώνυμος είπε...

@blogarxis
μιας και το χιούμορ σου έχει ξεφύγει από το μέσο επίπεδο και έχει φτάσει τουλάχιστον σε επίπεδα Λαζόπουλου (δηλαδή εντελώς επίπεδα), απαντώ με το:
I fart in your general direction (Monty Python and the Holy Grail - 19785)

Ανώνυμος είπε...

>I fart in your general direction (Monty Python and the Holy Grail - 19785)

Ω, μας τιμάτε φίλτατε...Eau de fasolad...τι άρωμα..τι λεπτές διαφορες στην οσμή...σνιφφφφφφ

Αν είναι αρκετά πηχτή, μπορείτε να την ακολουθήσετε στον γυρισμό για να μην χάσετε τον δρόμο σας! Ετσι σας θελω! Ανώτερη διάνοια! Με χάρη και ευλυγισία! ΠΡΑΟΥ που λέει και ο λαζόπουλος.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=xpS-fB7AiP4

για να θυμηθούν οι παλαιοί και να μάθουν οι νέοι ;-)

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τη Μπουμπουλίνα, ας πως κάτι ως Αρβανίτης: Σαφώς και ήταν Αρβανίτισσα Υδραία και μιλούσε Αρβανίτικα. Δεν ήταν όμως Αλβανίδα, εφ' όσον την ένταξη στην κοινότητα που ονομάζεται "έθνος" δεν την προσδιορίζει μόνο η (απώτερη) καταγωγή, αλλά κυρίως άλλα πράγματα, όπως η κουλτούρα και φυσικά υπάρχει και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού. Οι Αρβανίτες δεν αυτοπροσδιορίζονται ως Αλβανοί, αντίθετα θεωρούν εαυτούς - και είναι - τμήμα του ελληνικού έθνους, άσχετα με την καταγωγή τους. Άλλωστε, έθνη με αμιγή καταγωγή δεν υπάρχουν - δείτε πόσοι "άρειοι" Αυστριακοί έχουν επώνυμα που λήγουν σε -ιτς, δηλωτικό σλαβικής καταγωγής.
Άρα, όποιος Αλβανός δίνει αλβανική εθνική ταυτότητα στην Μπουμπουλίνα, απλά είναι ανιστόρητος. Άλλωστε, την εποχή εκείνη η αλβανική εθνική συνείδηση ήταν παντελώς αδιαμόρφωτη.

Σχετικά με τον Αλαβάνο: Μετά και τα τελευταία επεισόδια που προκαλούν στα Πανεπιστήμια οι προστατευόμενοί του, προκειμένου να μην εκλέγεται ο πρύτανης από το σύνολο των φοιτητών αλλά μόνο από τις παρατάξεις, και μετά από την κάλυψη που τους παρείχε ο αξιότιμος κύριος αυτός, η γνώμη μου για τον κ. Αλαβάνο είναι ότι εκπροσωπεί την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΣΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ και επιπλέον ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΛΑΣΙΕ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Αυτά...

Παπαθείτσα είπε...

Ναι

Theoprovlitos είπε...

@ Παπαθειτσα,

Θειά, τίνουσισισί;

Ανώνυμος είπε...

τελικά τι είμαστε, Ελληνες η Ρωμιοί? το Βυζάντιο ήταν Ελλάδα η Ρώμη? οι υπερασπιστές της Πόλης ποιάς εθνικότητας ήσαν? υπάρχουν πάντως κάποια πράγματα που αποδεικνύουν πως τελικά ο χρόνος δεν σβήνει τον αληθινό Έλληνα, το αλληλοφάγωμα, και η ρητορεία.Είμαστε οι πιο εφευρετικοί σε συνθήματα και ύβρεις, σε ειρωνία και φθόνο. Ας μην ξεχνούμε πως οι Ελληνες απεδείκνυαν την μεγαλωσύνη τους όταν βρίσκονταν κάτω απο ζυγό. Κατάφεραν την Ρώμη να την Ελληνοποιήσουν και απο το πουθενά να έχουν αυτοκρατορία(Βυζαντιο), κατάφεραν να εξασθενήσουν την Ωθομανική αυτοκρατορία κλπ. Οταν όμως νομίζει πως είναι ελέυθερη, τότε........

Theoprovlitos είπε...

Υπαρχει οντως μια αντιφαση. Απο την μια αναπολούμε το Βυζαντιο το οποίο ηταν εντελως πολυεθνικο και από την άλλη θελουμε την Ελλαδα ως εθνικα ομοιογενες κρατος.

Εγω θα ρωτησω. ΑΝ τα Σκοπια παραδεχοντουσαν οτι η Μακεδονια ειναι Ελληνικη και οτι τα εδαφη τους μας ανηκουν και οτι οι ιδιοι ειναι απογονοι του Μεγαλου Αλεξανδρου οι οποιοι εκσλαυισθηκαν εμεις θα ημαστε ετοιμοι να προσαρτησουμε τα εδαφη τους και να δεχτουμε και τους ιδιους σαν πολιτες της Ελλαδας αλλα με δικη τους γλωσσα, σχολεια, πανεπιστημια, κλπ., πραγμα το οποιο θα σημαινε πως η Ελλαδα θα επαυε να ειναι ομοιογενης του λαχιστον γλωσσικα. Και εαν μια διεθνης συμβαση μας χαριζε την Βορειο Ηπειρο και την Κωνσταντινουπολη, ειμαστε ετοιμη να δεχθουμε οτι στην νεα Μεγαλη Ελλαδα θα υπάρχουν και πληθυσμοι Τουρκοφωνοι και Αλβανοφωνοι ή θα τους εξολοθρευσουμε πρωτα βαζοντας ποντικοφαρμακο στο νερο;

Δηλαδη αν μας αρεσει η ιδεα της Μεγαλης Ελλαδας και των χαμενων πατριδων να ξαναγυριζουνσε μας, αυτη η Μεγαλη Ελλαδα θα ειναι αναγκαστικα πολυεθνικη.

Cacofonix είπε...

Το βυζάντιο είχε συνδετικό κρίκο, όχι τη γλώσσα και την καταγωγή, αλλά τη θρησκεία. Το ίδιο συνέβαινε και την τουρκοκρατία, αν και οι έλληνες ρωμιοί είχαν πρωτοκαθεδρία στα γράμματα, στο εμπόριο και στ' αξιώματα...
Αυτά ονειρεύτηκε κι ο Ρήγας Φεραίος, στο όνομα του σταυρού όρκιζε για μια φιλελευθερη συνομοσπονδία.
Τα πράγματα αρχίζουν να είναι τραγικά από τον Κοραή και μετά. Αλλά αυτό είναι μια μεγάλη πολύ μεγάλη ιστορία...

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η δήθεν εξασθένιση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας εξαιτίας των Ελλήνων είναι ένας μύθος. Οι Φαναριώτες περίμεναν ότι θα εξελλήνιζαν την Οθωμανική αυτοκρατορία, αυτό όμως ήταν ένας ευσεβής πόθος, χωρίς πραγματιστική βάση, και η εμφάνιση του τουρκικού εθνικισμού ήταν κάτι αναπόφευκτο, έστω και με καθυστέρηση.
Οι πολυθενικές αυτοκρατορίες της Ευρώπης ξέρουμε όλοι ότι κατέρρευσαν στον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το μοντέλο του κράτους-έθνους, με σεβασμό στις μειονότητες, είτε γλωσσικές είτε και εθνικές, δεν φαίνεται να έχει ξεπεραστεί. Το βλέπουμε ακόμα και στο τόσο πολιτισμένο και δημοκρατικό και ειρηνικό Βέλγιο, που με το ζόρι εξακολουθεί να υπάρχει ως κράτος, το βλέπουμε και στον συνομοσπονδιακό Καναδά, όπου το Κεμπέκ δεν αποσχίστηκε μόνο και μόνο επειδή οι μετανάστες εκεί ψήφισαν κατά της απόσχισης στο δημοψήφισμα. Και να σκεφτείτε ότι έχει ουσιαστική αυτονομία στον πλαίσιο του Καναδά, μέχρι και δικούς του φόρους. Εδώ η Ευρώπη, αποτελούμενη από κράτη δημοκρατικά, αδυνατεί να προχωρήσει σε μεγαλύτερη πολιτική ενοποίηση, για ποιά Μεγάλη πολυεθνική Ελλάδα συζητούμε;

Ανώνυμος είπε...

Κάτι σχετικά με τον Κοραή: Απομονώμουμε τον Κοραή από όλη την ιστορική συνυφή. Ο Κοραής ήταν ένας λόγιος βαθιά επηρεασμένος από την Γαλλική Επανάσταση, η οποία έγινε η "μήτρα" του ευρωπαϊκού εθνικισμού. Η θέληση για δημιουργία κράτους-έθνους θα υπήρχε ακόμα και χωρίς τον Κοραή, ήταν αίτημα των καιρών.
Ας μην ξεχνάμε και τη βαθιά αποστροφή των Ελλήνων (ή Χριστιανών) προς τους μουσουλμάνους μετά από τόσους αιώνες καταπίεσης. Όταν κατέλαβαν οι Έλληνες το Μεσολόγγι (το 1822 νομίζω) γκρέμισαν τα τζαμιά, αυτό το αναφέρει και ο Μακρυγιάννης. Ανάλογα φαινόμενα υπήρξαν και σε άλλες πόλεις, και ήταν επόμενο. Οι άνθρωποι αυτοί δεν το έκαναν επειδή ήθελαν ένα αμιγές κράτος-έθνος, το έκαναν ως μία ενστικτώδη ενέργεια αντεκδίκησης.

Ανώνυμος είπε...

o kirilos filaraki skotose tin panepistimona ypatia.ixe grapsi:
"Αυτή έγραψε ότι οι δογματικές θρησκείες είναι λανθασμένες και από αυτοσεβασμό και μόνο δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτές. Κράτησε το δικαίωμά σου από το να μη σκέφτεσαι καθόλου να σκέφτεσαι λάθος. Είναι φοβερό πράγμα να διδάσκεις δεισιδαιμονίες για αλήθειες."

fisika o kirilos agiopiithike apo tin orthodoksia

to link periexi stixia
http://erinya-hellenica.blogspot.com/2008/03/blog-post_22.html

pados kalo kouragio ston agona pou kanis kai bravo

Cacofonix είπε...

Προς ανώνυμους:
Τουλάχιστον να είστε πρωτότυποι σε αυτά που λέτε και γράφετε... Το θέμα της Υπατίας έχει λυθεί. Βρείτε κάτι άλλο καινούριο...

Theoprovlitos είπε...

@erynia

Εννοεις τον Κυριλλο Αλεξανδρειας; Ασχετο ειναι με το θεμα μας αλλα προσωπικα δεν πιστευω ότι οταν καποιοι φανατισμενοι προβαινουν σε εκτροπα οτι ευθυνεται κατ αναγκη ο υπευθυνος για την ιδεολογια αυτη. Εξ αλλου σου θυμιζω πως τις κεφαλες των Ερμων δεν τις εσπασαν οι Χριστιανοι αλλα ο Αλκιβιαδης.

Και για την Υπατια την ιδια αν και ΔΕΝ εχω ασχοληθει και σε καμμια περιπτωση ΔΕΝ δικαιολογω τον θανατο της, δεν ξερουμε αν τα κινητρα για την θανατωση της από εναν ΟΧΛΟ ηταν καθαρα ιδεολογικα.

Ας πουμε ποιοι ηταν χειροτεροι, οι Ισπανοι κονκισταδορες που εσφαξαν τους Μαγια και τους Αζτντεκους ή οι Ιθαγενεις που εκαναν μαζικες ανθρωποθυσίες και ετρωγαν την καρδια των θυματων τους.

Τωρα απο κει και περα δεν ειναι τα πραγματα ασπρα ή μαυρα ουτε καποιοι ειναι αποκλειστικα φωτισμενοι και αλλοι σε βαθυ σκοτος.

Μην ξεχνας πως και η Ορθοδοξια ΜΟΝΟ ως προς το ιστορικο της υποβαθρο και το σωτηριολογικο της μυνημα συνδεεται με τον Εβραϊσμο.
Στην φιλοσοφία της αποτελει ΕΛΛΗΝΙΚΗ σκεψη και γι αυτο διαφερει τοσο πολυ από των προτεσταντων και των καθολικων.

Εγω δεν ειμαι διατεθημενος να εμπλακω σε εναν Ελληνικο εμφυλιο όταν οι κινδυνοι ερχονται αοπό αλλου.

Ανώνυμος είπε...

Θαυμάστε τους και δοξάστε τους

http://diaelefsis.pblogs.gr/2008/06/thaymaste-toys-kai-doxaste-toys.html

Theoprovlitos είπε...

Αποφασιστε τελος πάντων όλοι μαζι εαν ειμαι ρατσιστης, Ελληνάρας και ξενοφοβικός ή προοδευτικός, ξενομανης και ανθελληνας.

Και όταν συτήσετε μιαν επιτροπή για το τι από τα δυο ειμαι φωνάξτε με να σας απαντησω αναλογα με το πως θα με εχετε προσδιορίσει.

Οσον αφορα για την παραπομπη στο ιστολογιο ΒΡΙΘΕΙ αντιφασεων σε τετοιο βαθμο που ακομα και με μια αντιχριστιανικη αλλα ΑΘΕϊΣΤΙΚΗ ματια να το κρινει κανεις, οι αντιφασεις είναι προφανεστατες.

Μία θα αναφερω ετσι για πλακα. Πότε ο Κωνσταντινος ήταν ρατιστης, όταν έφερνε τις ορδες των βαρβαρων στην νεα πόλη ή οταν κυνηγουσε αποκλειστικα τους Ελληνες. Επιλεκτικό ρατσισμό εναντιον των Ελληνων από Ελληνομαθη Ρωμαίο αυτοκράτορα;

Εγω παντως το μαντειο του Απόλλωνα στην Διδύμη (όπους και όλυς τους αλλους αρχαιους και βυζαντινους ναους) το επισκεφθηκα πέρσι όταν έκανα διακοπες στην Ιωνία. Δίπλα ακριβως είχε ενα τζαμι που ήταν τέως Ορθοδοξος ναός του Αγ Ιωαννου του Θεολογου. Λυπήθηκα γι αυτο αλλα δεν θύμωσα. Γιατι και πάλι ναός του Θεού ήταν, όπως αντιλαμβανονται οι σημερινοι κατοικοι το Θείο καλως ή κακώς.

Αν ο Θεός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το ήθελε το νυν τζαμι του Αγ Ιωαννη θα ειχε παραμεινει Ορθοδοξη Εκκλησια και ο Αρχαιολογικός χώρος του Απόλλωνα θα ηταν ακομα ναός. Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου και προφανώς και του Απόλλωνα.