22/5/08

EUROVISION GAMES

ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΤΩΝ

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision εκτός από μουσικό πανυγήρι πού πάντα ήταν, εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί ένα σκηνικό πάνω στο οποίο άλλοι εκφάζουν την συμπάθειά τους προς την γείτονα ή την φιλική τους χώρα, ένω οι απανταχού μετανάστες όλων των λαών βρίσκουν την ευκαιρία να στείλουν την αγάπη τους στην πατρίδα τους ψηφίζοντας το τραγούδι της, όσο ποιοτικά απαράδεκτο και κιτσάτο και να είναι αυτό, και όσο παράφωνη ή κακοντυμένη και να είναι η συμπατριώτισσά τους ερμηνεύτρια ή ερμηνευτής.

Είναι βεβαίως γνωστό (και ως ένα σημείο αναπόφευκτο) ότι έχουν δημιουργηθεί συντεχνίες και ομάδες που αλληλοπροωθούνται. Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι ότι οι περιφερειακές χώρες, που αποτελούν και χώρες εξαγωγής μεταναστών αλληλοψηφίζονται ενώ οι μετανάστες που βρίσκονται στις χώρες υποδοχής ψηφίζουν την χώρα προέλευσή τους ΑΛΛΟΙΩΝΟΝΤΑΣ τις προτιμήσεις του λαού της χώρας στην οποία εγκαταβιούν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ολλανδία και η Γερμανία κατά την ψηφοφορία, κάθε χρόνο δίνουν τους περισσότερους βαθμούς στην Τουρκία, και αυτό γιατί ο αριθμός των Τούρκων μεταναστών είναι τέτοιος που από μειονότητα τους καθιστά μειοψηφική πλειονότητα, η οποία τελικά να μπορεί να μετατρέπει, να αλλοιώνει, και να μανιπουλάρει την πραγματική βούληση των Γερμανών, των Ολλανδών ή των Βέλγων, οι οποίοι έτσι ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ. Αυτό το αναφέρω και για έναν ακόμα σοβαρότατο λόγο: Για να καταδείξω πόσο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ είναι αυτά τα φαιδρά που λέγονται περί ΨΗΦΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Όπως σε ένα τόσο ευτελές ζήτημα όπως η Eurovision, η Γερμανία κατευθύνεται τόσα χρόνια από τους μετάναστες της, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν ο Γερμανικος λαός έπρεπε να βγάλει μια ιστορική απόφαση (όπως λ.χ. η είσοδος της Τουρκίας στην ΕΕ, ο εξοπλισμός της κ.λπ.) για την οποία η ψήφος των μεταναστών αφ' ενός θα έπαιζε κρίσμο ρόλο, αφ' ετέρου δε θα νόθευε την πραγματική βούληση του Γερμανικού λαού.

Όσον αφορά τον εν λόγω διαγωνισμό, το πρόβλημα ξεκινησε από τότε που δόθηκε ψήφος στους... μετανάστες. Τουτέστιν, όταν καθιερώθηκε το televoting σαν τρόπος υποτιθέμενης έκφρασης της βούλησης των πολιτών. Αλλά το ζήτημα δεν σταματάει μόνον εκεί. Διότι σε ένα διαγωνισμό που ψηφίζουν τα... τηλέφωνα, ξερει κανείς ΠΟΙΟΣ είναι στην άλλη μεριά της γραμμής;

Από την εποχή του televoting, τα αποτελέσματα των κουκουλοφόρων-τηλεψηφοφόρων έχουν και μια κοινωνική ή γεωστρατηγική σημασία και ο αόρατος λαός της Ευρώπης ψηφίζει πιά με άλλα "κριτήρια". Ας τα δούμε από τα αποτελέσματα:


ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ... TELEVOTING

1998 ΙΣΡΑΗΛ. Η Ευρώπη κάνει μετάνοιες για το ναζιστικό παρελθόν της και έτσι ψηφίζει ανωνύμως με televoting την Ομοφυλόφιλη Εβραία τραβεστί. Η ομοφυλοφιλία γίνεται ανοικτά αποδεκτή μέχρι βράβευσης.

1999 ΣΟΥΗΔΙΑ. Η πατρόνα χώρα της Eurovision, η χώρα που μανατζάρει τον διαγωνισμό και αναλαμβάνει εργολαβικά τις διοργανώσεις και σε όλες τις άλλες χώρες, χαίρεται για την νίκη της ξανθής μίμου των ABBA.

2000 ΔΑΝΙΑ. Μια ανάσα η Δανία από την Στοκχόλμη. Αν δεν στηρίξουμε τον γείτονα ποιόν θα στηρίξουμε;

2001 ΕΣΘΟΝΙΑ. Το Αμερικανο-εσθονικό δίδυμο τραγουδώντας εις άπταιστον Αγγλικήν χαρίζει στην Εσθονία την ανεξαρτησία της απότην μαμά Ρωσσία και κοιτάει πιά σταθερά με το βλέμμα στη Δύση. [Σημειώνω πως και ο γνωστός σε εμας κος Nicholas Burns ήταν υπεύθυνος της Αμερικανικής πολιτικής στην Εσθονία, τη Βαλτική και την Ουκρανία.]

2002ΛΕΤΤΟΝΙΑ. Άλλη μια Σοβιετική Δημοκρατία κερδίζει την υπόψηφιότητά της για να γίνει μέλος της ΕΕ.

2003 ΤΟΥΡΚΙΑ. Η Τουρκία στην Ευρώπη επί τέλους, και η ημίγυμνη σουλτάνα λικνίζεται χωρίς μαντήλα μπροστά στα αχόρταγα μάτια των στρατηγών. Για την κοσμική Τουρκία, μιλάμε βεβαίως, βεβαίως.

2004 ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Η πορτοκαλί επανάσταση και ο απογαλακτισμός από την μαμά Ρωσία θέλει και την Ουκρανίδα Σοφία Βέμπο της. Αυτόχθονες πρωτόγονες φυλές φωνάζουν γύρω από την πυρά, ΔΕΝ είμαστε Ρώσοι, ΔΕΝ είμαστε Ρώσοι. Το πιάσαμε το υπονοούμενο.

2005 ΕΛΛΑΔΑ. Τα καλά παιδιά της Ολυμπιάδας αφού έδωσαν γη και ύδωρ στους Αγγλοαμερικάνους για την ασφάλεια - ρε γαμώτο - των Ολυμπιακών αγώνων, κέρδισαν bonus μαζι με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και τον διαγωνισμό ώστε να γίνει και η απόσβεση.

2006 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ. Η περιθωριοποιημένη πρωτεύουσα της ΕΕ επιτέλους κερδίζει μετά από 50 χρόνια με ένα αντιχριστιανικό τραγουδάκι σε μία Ευρώπη που δεν είναι πιά χριστιανική. Με ένα σμπάρο δυό τριγώνια.

2007 ΣΕΡΒΙΑ. Η αρρενωπή τραγουδίστρια με τις λεσβιάζουσες συνοδούς της δίνει την νίκη στην ΣΕΡΒΙΑ βάζοντας την στην πανσεξουαλική πιά Ευρώπη, αφού όμως σαν καλή κοπέλα ξεπουλίσει πρώτα και το Κόσοβο. Με ένα σμπάρο, δυό τριγώνια.

2008. Για να μαντέψω πoιές χώρες έχουν τα καλύτερα... τραγούδια:

ΑΖΕΡΜΠΑΙΤΖΑΝ: Αυτός ο Αγωγός μας ενώνει.
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Αυτές τις βάσεις πρέπει να γίνουν.
ΡΩΣΙΑ: Μια παρεξήγηση ήταν όλα, σε έχω ανάγκη πολύ.

τα υπόλοιπα να τα ακούσω πρωτα.

ΥΓ. Εχοντας ακουσει σχεδον ολα τα ασματα προσθετω και τα εξης ακομα outsiders.
ΓΕΩΡΓΙΑ: Εξω οι Ρωσσοι από τον Καυκασο
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Και η Άπω Δύση της Ευρωπης δεν ειναι περιφερεια
ΒΟΣΝΙΑ: Ετοιμαζεσθε και εσεις για την ΕΕ σιγα σιγα.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια χαρά Θεοπρόβλητε,


ενδιαφέρον το θέμα που άγγιξες, και με επιμέρους άλλα θέματα.

Ψήφος ή όχι στους μετανάστες; Οκ, αυτό είναι θεματάρα , αλλά , τί εννοείς "όπως λέγεται", γενικώς και αορίστως; Να τα λέμε όλα και να τα βλέπουμε και λίγο και από..ιστορική σκοπιά, δεν βλάπτει: Ζήτημα ψήφου των μεταναστών στην Ελλάδα, έθεσε πρώτο το ΠΑΣΟΚ, ο δε Γιώργος Παπανδρέου ήταν αυτός που δεχθηκε με χαρά "προβληματισμούς πολιτών", τύπου "όταν είμαστε νόμιμοι μετανάστες", με υποχρεώσεις και δικαιώματα στην Ελλάδα, γιατί να μην μπορούμε έστω να ψηφίζουμε στις Δημοτικές και να έχουμε λόγο για τα ζητήματα που απασχολούν το δήμο στον οποίο διαμένουμε; Είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;
Σε πληροφορώ -ως δημοσιογράφος που δεχομαι αρκετα΄συχνά συγκεκαλυμμένα και ευγενικά κατά τα λοιπά -παράπονα μεταναστών που με παροτρύνουν να δημοσιεύσω υπό μορφήν άρθρου ή ρεπορτάζ το θέμα αυτό, πως πρόκειται για μείζον ζήτημα που απαιτεί πολύ λεπτό και προσεκτικό χειρισμό, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥ ΦΥΣΙΚΑ επισημαίνεις εφόσον , μάλιστα, θέτεις και τη γερμανική περίπτωση. Προσωπικά, έχω δει πολλούς πολιτικούς από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τάσσονται υπέρ του δικαιώματος της ψήφου, και εξίσου πολλούς και από τα δύο κόμματα να είναι φανατικά εναντίον.
Για να σε ...ερεθίσω ελαφρώς, γιατί θα μπορούσα και περισσότερο, θα σου θέσω το εξής ερώτημα: Αν το δεις σε βάθος χρόνου το ζήτημα αυτό, όταν δηλαδή οι Ελληνες θαναι μειονότητα στην ίδια τους τη χώρα, πόσο και σε τί θα μπορείς να στηρίζεις την επιχειρηματολογία περί της μη παροχής ψήφου στους μετανάστες; Θεωρείς ότι είναι πολύ μακριά η εποχή κατά την οποία θα λέμε "όλοι μετανάστες είμαστε" ουσιαστικά απομακρυνόμενοι από ένα έθνος-κρατος υπέρ (εκ των πραγματων)ενός πολυπολιτισμικού κράτους που απλώς θα λέγεται Ελλάδα; Θα σου μιλήσω στα ίσια, όπως δυστυχώς παντα μιλάω: προσωπίκά, δεν είμαι υπέρ της ψήφου, τουλαχιστον σε επίπεδο Ελληνικό. Εννοώ, δεν θα ήθελα οι μεταναστες στην ελλάδα να ψηφίζουν, αν τώρα η ΕΕ πάρει μια απόφαση για το θέμα ενωμένη και βγει και πει το ο,τιδήποτε ομόφωνα, είναι άλλο. Δεν μπορώ όμως να μην αναρωτιέμαι, πόση και τί είδους επιχείρημα θα έχω στη φαρέτρα μου κατά του δικαιώματος της μεταναστευτικού ψήφου, όταν εκ των πραγμάτων , οι Έλληνες σιγά σιγά λιγοστεύουμε, ενώ συγχρόνως οι "κοινότητες" και οι "μειονότητες" στο Ελληνικό έδαφος (αδιαφορο αν είναι υπαρκτές ή φαντασιακές)αυξάνουν...

2. Η ευρώπη κάνει μετάνοιες για το ναζιστικό παρελθόν της γράφεις. Πού το είδες; Δεν ξέρω τί ενοχές έχει ένας 80αρης Γερμανός εναντι ενός συνομιλήκου του Εβραίου. Αλλά, όσον αφορά τη δική μου εμπειρία αποό την Ευρώπη, βλέπω να πηγαίνει μια χαρά ο νεοφασισμός (όρα τη γκόμενα εγγονή του Μουσολίνι στη γείτονα) , μια χαρά παρελασούλες και ταραχούλες τα νεοναζι-αρικα στη Γερμανία, το ίδιο και σε κάτι Ουγγαρίες, Σλοβακίες και Σλοβενίες.Kαι να μη μιλήσω για Ολλανδίες και Αυστρίες.
3. Θερμά συγχαρητήρια για το θέμα της τηλεψήφου και των ζητημάτων που εγείρει. Δημοκρατία και τηλεψήφος, είναι κατά τη γνώμη μου ζήτημα σος, και απορώ με τους "επαναστάτες" Γάλλους τους τόσο "δημοκρατικούς" που συζητούν τελευταία τόσο "αγαπητικά" το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας "από το σπίτι" στις γενικές εκλογές της χώρας.

Theoprovlitos είπε...

Πω πω απάντηση. Χαιρομαι παντως.

Η ψηφος των μεταναστων ειναι ενα ζητημα. Στο θεμα της ψηφοφοριας σε γενικες εκλογες εμαι ΟΡΙΖΟΝΤΙΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ. Δηλαδη, μονο πάνω από το πτωμα μου θα δεχομουνα να έρθουν μεθαυριο οι Τουρκικης και Αλβανικης καταγωγης μεταναστες και να μας κανουν ο,τι θελουν, και να ανεβοκατεβαζουν κυβερνησεις. Ιδιαιτερα σε θεματα εθνικης ασφαλειας και εδαφικης ακεραιοτητας.

Θα ημουν ισως πιο ελαστικος στις Δημοτικες εκλογες αλλα και παλι εχω αντιρησεις. Δεν ξερω αν εχεις παει να δεις πως εχει καταντησει το ιστορικο κεντρο. Γκετο. Ολοι οι Ελληνες την κανουν τρεχοντας. Λοιπον ο Δημος Αθηναιων ΠΟΙΟΝ θα προστατευσει, το Ελληνα που τρεμει να κυκλοφορησει και ζητα ταξη και καθαρση ή τον καθε μεταναστη ο οποιος ειναι συνυπευθυνος για την κατάντια; Και από που και ως που θα βαλει ο Δημος το γερο που ζει 70χρονια στην περιοχη στην ιδια μοιρα με εναν ΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ο οποίος σημερα ειναι εδω και αύριο στην χωρα του; Να δωσουμε ψηφο και στους τουριστες;

ΑΚομα πιο ελαστικος θα ημουν και με τα παιδια των μεταναστων που εχουν γεννηθει εδω. Αλλα πολλά από αυτα, Ελληνοπουλα ΔΕΝ γινονται. Το παιδι του Αλβανου, Αλβανος θα παραμεινει με οτι σημαινει αυτο. Το βλεπουμε και στα σχολεια εξ αλλου.

Μετα μην ξεχνας οτι αυτο που γινεται στην Γερμανια γινεται ακομα και από μεταναστες δευτερης και τριτης γεννεάς.

Συνεπως AN ειναι κατι που να μου μεινει σε αυτη την κωλοχωρα αφου ΟΛΑ τα άλλα μου τα εχουνε παρει, μεχρι και την καρεκλα που καθομαι ας ειναι τουλαχιστον Η ΨΗΦΟΣ μου. Και στην δημοκρατικη Αρχαια Ελλαδα ακομα, διαχωρισμος ΥΠΗΡΧΕ.

2. Υπαρχουν ακομα Ναζιστες αλλα δεν ειναι πλειοψηφια. Αλλα χαρις στην Eurovision βλεπουμε πως τελικα διοικουν τα παντα οι μειοψηφιες. Πέφτει γραμμη απο την καθε κοινοτητα και ψηφιζουν ολοι ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ. Ειτε λεγονται Τουρκοι, είτε ομοφυλοφιλοι, είτε Χριστιανοι κλπ. Και για να μην νομιζεις οτι εχω καποια προκαταληψη υπαρχουν 4-5τουλαχιστον περιπτωσεις στην eurovision που καποιος καλλιτεχνης ο οποίος ανηκε σε καποιo θρησκευμα ενεργα, εκπροσωπησε τελικα την χωρα του με ενα μετριο τραγουδι γιατι έπεσε συρμα και οι "πιστοι" τον ψηφισαν μαζικα. Εχει συμβει στο Βελγιο, την Σουηδια και την Φινλανδια.

Αλλα και αλλο σχετικο παραδειγμα. Στον προσφατο διαγωνισμο της Σουπερ κατερινας για το "πιο όμορφο κοριτσι" κερδισε η κόρη ενος γνωστου μου. Η μαννα της ειναι μαρτυρας του Ιεχωβα και έπεσε συρμα και την ψηφισαν ΜΑΖΙΚΑ οι Ιεχωβαδες στελωντας SMS στο περιοδικο. Και πάλι μια μειοψηφια νοθευσε τα αποτελεσματα.

Τελος για την χαλκευση των αποτελεσματων στην eurovision απο μυστικες υπηρεσιες εγω ειμαι ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ. Ισως θα αξιζε να γινει μια τεκμξηριωμενη δημοσιογραφικη έρευνα για το κατα ποσον υπαρχουν αυτοματοι μηχανισμοι που να βομβαρδιζουν ενα τηλεφωνικο κεντρο με εκατονταδες κλισεις με το πατημα ενος μονο κουμπιού.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ρατσιστικό αυτό που θα πω, αλλά , δεν σου κρύβω, πως, διαβαζοντας για το κορίτσι-Ιεχωβά της Σούπερ Κατερίνας, τρελλάθηκα στο γέλιο.. Δεν ξέρω πώς και γιατί με πήραν τα γέλια φανταζόμενη τη φούρια των Ιεχωβάδων να ψηφίζουν μαζικά!!

Θεοπροβλητούλη γλυκέ , χμ... πάλι μου θέτεις σοσάρα θέμα. Αναφερομαι στους αυτόματους μηχανισμούς που μπορούν να βομβαρδίσουν ένα τηλεφωνικό κέντρο. Σαφώς και υπάρχουν. ΑΛΛΑ ειδικά ως προς το Eurovision και μυστικές υπηρεσίες, δεν νομίζω ότι οι μυστικές υπηρεσίες έχουν καμιά πρεμούρα με το συγκεκριμένο διαγωνισμό. Εννοώ, σαφώς και μπορεί να ναι πολλά "στημένα" σε αυτόν το διαγωνισμό, ο οποίος όμως, για να γίνει "στημένος", γίνεται πολύ εύκολα, χωρίς δηλαδή την "υψηλή" παρέμβαση των μυστικών υπηρεσιών, με τη βοήθεια άλλων "μηχανισμών", λιγότερο "μυστικών".

Από την άλλη, ομολογώ πως τόσο πολύ δεν το χω ψάξει.

Τώρα, για να βάλουμε και λίγο χιούμορ σ όλα αυτα΄, χμ... κι οι πράκτορες άνθρωποι είναι, και δη άνδρες (οι περισσότεροι!)!Ε, να μη ψηφίσουν κι αυτοί ....ανθρωπίνως ...; Από την καούρα και τη καψούρα να βγει πχ μια σαν τη φετινή Αρμένισσα που είναι όμορφο κορίτσι, ε, μπορεί να πατηθεί και κανα κουμπί παραπάνω...

Theoprovlitos είπε...

Την Αρμενισσα την ανδειξαν οι απανταχου Αρμενιοι μεταναστες που δεν ειναι και λιγοι.

Ο διαγωνισμος δεν μπορει να στηθει αλλιως παρα μονο με televoting. Αν και ποτε μη λες ποτε, οι διοργανωτες δεν θα επαιρναν ποτε τετοιο ρισκο επεμβασης επί των αποτελεσματων παρα μονο θα περιοριζοντουσαν σε επιπεδο προμοταρισματος (κανα καλυτερο σκηνικο, καμμια καλη σειρα εμφανισης). Ουτε ειναι δυνατο να γινει νοθεια στα αποτελεσματα (ετσι πιστευω τουλαχιστον). Επισης ουτε ειναι ποτε δυνατο ολες οι χωρες μαζι να συνωμοτησουν για να κερδισει η Χ χωρα. Και γιατι να το κανουν δηλαδη.

Τουναντιον αν η αφανης Ευρωπαϊκη κυβερνηση ή οι Αμερικανικες υπηρεσίες ή δεν ξερω και γω ποιός αποποφασισει να αναδείξει "δημοκρατικα" την Χ χωρα ή την Ψ κοινωνικη γραμμη αυτο μπορει να γινει μεσω televoting όπου εγω ο φουκαρας θα παρω ενα δυο τηλεφωνα ΑΝ πιασω γραμμη για να ψηφισω πχ. την Κυπρο ή την Φινλανδια ενω οι απανταχου Αμερικανικες πρεσβειες θα ψηφιζουν μαζικα και από ολες τις χωρες π.χ. το Ατζερμαπιτζαν για να μας θυνισουν πως ανηκει και αυτο στην Ευρωπη των Αγωγων πετρελαιου, ή την Ουκρανια για να θυμισει οτι ειναι μια δυτικη χωρα που έχει αναγκη τις βασεις του ΝΑΤΟ.

Όμως σου λεω και μια ειδησουλα: η ΕΡΤ (και φανταζομαι και η καθε ΕΡΤ) δεν ανακοινωνει τα αναλυτικα αποτελεσματα του televoting παρα μονο τους βαθμους της δεκαδας. Δηλαδη δεν μαθαινουμε ποσοι ψηφισαν ας πουμε την Τουρκια, την Αλβανια ή τα Σκοπια ουτε και καμμια αλλη χωρα από τις 43 που συμμετεχουν. Το μονο που μαθαινουμε ειναι το ντουζ πουάντ κλπ. Ειχα γραψει μια φορα πριν από 3-4 χρονια στην ΕΡΤ να ρωτησω γιατι δεν ανακοινωνονται τα αποτελεσματα για τα οποια ΧΡΕΩΝΟΜΑΣΤΕ. Η ΕΡΤ δεν μου απαντησε ποτε. Εγραψα και γραμμα στην EBU και παλι μου απαντησαν ηξεις αφηξεις. Αυτο μου αφηνει υπονοιες για μαγειρεματα από τις τηλεορασεις της καθε χωρας. Και στην επιτροπη γινοντουσαν αυτα βεβαια (προ televoting) αλλα οχι σε τετοιο βαθμο. Ειχε παει ο αδελφος μου επιτροπη στην ΕΡΤ τοτε που διαγωνιζοταν η Καιτη Γαρμπη, και η Ευη Δεμιρη που ηταν τοτε υπευθυνη στην ΕΡΤ ψιλοκατηυθυνε τα αποτελεσματα με διαφορα σχολια του τυπου "αυτους δεν μας συμφερει να τους ψηφισουμε παιδια" ή αυτη την χωρα που μας στηριζει πρεπει να την στηριξουμε. Σαφως υπηρχε και γραμμη αλλα δεν ησουν και υποχρεωμενος να την ακολουθησεις. Τωρα με το televoting ολα αυτα ειναι περιττα. Οι γνωστες από το σκανδαλο της siemens και απο το σκανδαλο της vodaphone τηλεπικοινωνιες εχουν πια το λογο.

Theoprovlitos είπε...

24/5/2008
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕΝ

και πανηγυρικα μαλιστα, ως blog.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Θεό,

δεν ξέρω νέε μου ίνα τί πανηγυρίζεις, αλλά εγώ είμαι σύννους και κατηφής και πολλά άλλα αρνητικά ύστερα από τα χθεσινά.
Το μόνο για το οποίο χαίρομαι σήμερα είναι αυτό το μοναδικά μοναδικό διορατικό και προορατικό μου χάρισμα! Πώς γινόταν βρε παιδί μου κάθε φορά που η κάθε χώρα έλεγε πού δίνει τους βαθμούς της, να πετιέται η Μαριάννα και να λέει "εκεί θα δώσει.." και να πέφτει μέσα , απορώ! Πρέπει αυτή Μαριάννα -εγώ δηλαδή- ναναι πολύ έξυπνη , δεν βρίσκεις; ;;;;;

Αnyway, όλα καλά, και μπράβο μας και για την τρίτη θέση δεδομένων των συνθηκών και των δεδομένων, και σήμερα μια χαρά θα ξυπνούσα , ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ μου χθες ένας Βρετανός... ΌΠως θα θυμασαι , οι Βρετανοί, αφού έδωσαν 10 στη φίλη Τουρκία, έδωσαν 12 σε μας. Κι ο Βρετανός τσαντίστηκε και μαζί απόρησε με τους συμπατριώτες του. Το θέμα είναι ότι τσαντίστηκα και γω ξέρεις μαζί του. Γιατί, είναι ωραίο έως κι επιβεβλημένο , όταν είσαι φίλος να σαι ειλικρινής , και ωραιότερο να αφήνεις τον αλλον να εκφράζεται αν όντως πιστεύεις στη Δημοκρατία. Αλλά , το δικαίωμα στην ελεύθερη άποψη είναι διακριτό από την αγένεια και την εμπάθεια.
Αστα. Ζορίστηκα πολύ και επειδή με ζόρισαν άλλοι επ αρκετόν για να μην του θυμίσω πώς κλωτσάνε οι Αγγλοσάξονες με μαριαννίσιο τρόπο, τελικά με .."μπούκωσαν" με εκλαιράκια και δεν σηκώθηκα από την καρέκλα. Κοινώς, η Γιουροβίζιον δεν πέτυχε το στόχο της όσο με αφορά: να με βοηθήσει να αδελφωθώ με ορισμένους ανθρώπους..

Ξέρω , ξέρω: να γίνω πιο σαφής. Οκ, "φαε" σαφήνεια: Εσύ πώς θα τον κοίταγες τον Αγγλιδούλη όταν , ακούγοντας το 12αρι της χώρας του σε μας, φωνάζει "τους μαλακες, χαρισαν το 12αρι σε μια μαλακία μιας πουτάνας.. "
Ξέρω , ξέρω: βλέπω φαντασματα εκεί που δεν υπαρχουν. Ηταν απλώς η άποψή του για το τραγούδι,τίποτε περισσότερο. Ο άνθρωπος είχε απλώς δικαίωμα να λέει ότι δεν του άρεσε και συνεπώς τσαντίστηκα αδίκως.

Οκ, δεκτή η ένσταση. Στο κάτω-κάτω, αν δεν υπήρχαν ενστάσεις, διαφωνίες, συμφωνίες, πώς θα διακρίνονταν οι "μετριοπαθείς" από τους "φανατικούς";
Τσάο μπέλο.
Μ.

Παναγιωτης είπε...

Γεωστρατηγικη, πολιτικο-οικονομικη, κοινωνικη αναλυση με βαση...τους ποντους της Eurovision. Τι πινεις και δεν μας δινεις ρε ψηλε?

Theoprovlitos είπε...

@ Παναγιωτη

Ειδες που όλα ειναι θεμα ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ αλλα με televoting.

Το televoting ειναι ΑΝΩΝΥΜΟ και μη ελεγξιμο. Επομενως μας περνανε ως ΔΗΘΕΝ κοινη γνωμη αυτα που θελουν οι ίδιοι να μας περασουν και απο πανω να μας κανουν να πιστεψουμε οτι μας αρεσουν κιολας.

Το χειροτερο ειναι οτι ετοιμαζουν και ψηφοφοριες σε ΕΚΛΟΓΕΣ μεσω televoting.

Με πιάνεις;