20/5/08

BLONDIE: ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Blondie: Για να καταλάβω Δέσποτα,

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ είναι όταν λέμε ΟΧΙ στους Γερμανούς και στους άλλους ξενους όταν ζητάνε να τους παραδώσουμε τα αεροδρόμια, τις τηλεπικοινωνίες, τους εθνικούς δρόμους, τα λιμάνια...

ενώ Δημοκρατία είναι όταν λέμε ΝΑΙ.

Σωστά κατάλαβα;

Α, και επίσης: Τι γίνεται στην Δημοκρατία όταν θα τα έχουν ήδη πάρει ΟΛΑ οι ξένοι και δεν θα έχουμε να τους δώσουμε τίποτα πιά;

6 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Την άποψή μου για το θέμα την ξέρεις και δεν θα την αναπτύξω τώρα. Θέλω μόνο να σημειώσω τον ρατσισμό της πεφωτισμένης συριζικής και άλλης αριστεράς μας εναντίον των Γερμανών, Αμερικανών και των Ευρωπαίων.

Theoprovlitos είπε...

@ Fvasileiou

Μμμμ, ετσι που το εγραψες με μπερδεψες. Εισαι τελικα υπερ η κατα; Ασχετως του τι πιστευεις, οτι για καποιες δυναμεις υπαρχουν οι καλοι ξενοι και οι κακοι ξενοι ειναι γεγονος.

Αν μεθαει ο Βρεττανος, ξεβρακωνεται και σπαει μοπουκαλια στην Κω και ο Ιρλανδος στην Ιο είναι αλλοτριωση και απεριγραπτο χάλι, αν μεθαει ο Πολωνος και ο Ουκρανος στον Αγ. Παντελεημονα και σου σπανε μπουκαλια και σου κατουρανε την εξωπορτα είναι πολυπολιτισμος.

Αν αγοραζουν οι Γερμανοι την μιση Σαντορινη και το μισο Πήλιο εκδιωκοντας τους Ελληνες είναι αφελληνισμος των περιοχων, αν αγοράζουν οι Αλβανοι την μιση Κυψελη και τα Πατησια ειναι ισα δικαιώματα.

Ο μονος φουκαρας της υποθεσης που ειναι στην χειροτερη μοιρα από ολους ειναι ο Ελληνας. Που δεν μπορει να αγορασει ούτε εδώ, ούτε στην Γερμανία, ουτε στην Βρεττανια, ούτε στην Αλβανια ενω ξεπουλιωνται τα ΠΑΝΤΑ στους ξενους. Από δημοσιες επιχειρησεις μεχρι ιδιωτικες βιομηχανικες μοναδες, από λιμανια, αεροδρομια και εθνικες οδοι μεχρι τα σπιτια στα νησια και τους παραδοσιακους οικισμους μεχρι και το ιστορικο κεντρο των Αθηνων.

Ανώνυμος είπε...

Την άποψή μου, σε σχέση κυρίως με την υποκρισία των συνδικαλιστών του ΟΤΕ, την έχω γράψει:
http://a-ergodes.blogspot.com/2008/05/blog-post_15.html
Όταν ελληνικές επιχειρήσεις (και ο ΟΤΕ) δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια, αλλά και αλλού, θα πρέπει οι εκεί λαοί να μας φοβούνται;

Ανώνυμος είπε...

Διευκρίνηση: Κανείς από την οικογένειά μου δεν ήταν λαδέμπορας ή μαυραγορίτης ή συνεργάτης των Γερμανών στην Κατοχή, ή έστω γερμανόφιλος. Όσο για μένα, η μόνη μου γερμανοφιλία βρίσκεται στο επίπεδο της γερμανικής γλώσσας (αν και θα ήθελα να ξέρω καλύτερα γερμανικά) και της μουσικής (εντάξει, μου αρέσει πολύ η μουσική των κλασικών γερμανών συνθετών και ο Βάγκνερ επίσης, δεν φαντάζομαι να είναι αδίκημα!).

Ανώνυμος είπε...

Αλλά θα πω και κάτι προκλητικό: Αφού εμείς οι Έλληνες την καταστρέψαμε τη Σαντορίνη χτίζοντάς την ολόκληρη, δεν με νοιάζει ειλικρινά αν την αγοράσουν οι Γερμανοί, ειδικά μάλιστα αν οι Γερμανοί σεβαστούν το περιβάλλον του νησιού περισσότερο από κάτι νεόπλουτους Αθηναίους.

Theoprovlitos είπε...

Το ζητημα Μαρκο ειναι εαν εγω σαν Ελληνας εχω το βαλαντιο του Γερμανου για να μπορεσω να αγορασω το σπιτι στη Σαντορινη. Ή του Αγγλου για να αγορασω σπιτι στην Κερκυρα. Δεν τοχω. Και απο την στιγμη που καταργηθηκαν σε αυτην την Ευρωπαϊκη Ψευτοενωση οι φραγμοι μπορει ο Χ αλλοδαπος που εχει τις τριπαλσιες αποδοχες από εμενα να ερθει στην πατριδα μου και να τα σηκωσει όλα.

Εκτος αυτου εγω ήξερα οτι στην Σαντορινη οταν εμπαινες σε καμμια αυλη να βγαλεις φωτογραφια σε κερναγαν και καφε. Δεν εβλεπες ταμπελες PRIVATE και VERBOTEN οπως βλεπεις σημερα.

Ο μεσος Ελληνας ειναι χαμενος από χερι.

Οσο για τις επιχειρησεις, παρ ολο που εχω την χειριστη γνωμη για τους Ελληνες συνδικαλιστες (δεν το αναλυω τωρα) δεν μπρορει ενα κρατος να μην εχει μια αεροπορικη εταιρια, τηλεπικοινωνιες και εθνικες οδους. Αυτο ειναι καταληψη της χωρας απο ξενα κεφαλαια και ξενα κεντρα. Θα χορευουμε όπως μας παιζουν οι ξενοι.