23/3/11

NEOTAΞIKA ΣKYΛIA KAI ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟΣ


ΕΥΗΜΕΡΟΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΝΤ

Κρατικοδίαιτοι ή συστημοδίατοι ενώ προβάλουν ένα δήθεν αριστερό προφίλ.

Υποδύονται σαν άλλοθι τους κοινωνικά ευαίσθητους ενώ είναι τεκνα της κρατικής και της επιχειρηματικής διαπλοκής.

Παριστάνουν τους ανεξάρτητους ενώ εργάζονται με συγκεκριμένη ατζέντα η οποία όλως τυχαίως είναι ταυτόσημη με αυτή της κυβέρνησης του ΔΝΤ ή με των ξένων κέντρων που μας οδήγησαν εκεί.

Τέκνα του ιδεολογικού τερατουργήματος του "Μεσαίου Χώρου" που κάνει τον Κουβέλη να συντρώγει με τον Στέφανο Μάνο ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα συγκεκριμένων εργολάβων - εφοπλιστών - καναλαρχών που έχουν ανάγκη την αποδόμηση για να κανιβαλίσουν την χώρα που είχε την ατυχία να τους φιλοξενεί.

Άθλια καμουφλαρισμένα φερέφωνα που εξαπατούν ευατούς και αλλήλους ότι δήθεν πολεμούν το σύστημα ενώ εργάζονται γι αυτό. Γι αυτό και χρηματοδοτούνται.

Ατάλαντοι δεν είναι. Κανένας δεν επενδύει τα χρήματά του σε έναν ατάλαντο. Αλλά ταλαντούχοι υπάρχουν πολλοί. Γιατί αυτοί οι συγκεκριμένοι έγιναν τα αγαπημένα παιδιά των επιχειρηματιών της αποδόμησης και των κυβερνητικών μηχανισμών; Πως εμφανίστηκαν στο προσκήνιο; Ποιοί μηχανισμοί τους ανέδειξαν και τους καθιέρωσαν; Πως δηλαδή ένας μέχρι χθές ανώνυμος δημοσιογράφος ξαφνικά γίνεται γνωστός και ένα μεγαλο κανάλι του αναθέτει δική του εκμπομπή;

Να παίζει ρόλο άραγε ότι κάποιος εκτός από ταλαντούχος να πρεπεί να είναι και διαθέσιμος;

Να παίζει ρόλο άραγε ότι η καταγωγή του είναι από την Κρήτη και δη από τον νομό Ρεθύμνης;

Να παίζει ρόλο ότι ανήκει στον αποδομητικό μεσαίο χωρο που ζει από τις ιδιωτικοποιήσεις;

Να παίζει ρόλο ότι συναναστρέφεται με ανθρωπους του παρακράτους που λιβελλογραφούν κατά της πίστης, της εκκλησίας, της πατρίδας και του έθνους επειδή το μονο ιδανικό κατ αυτούς είναι ο παράς;

Να παίζει ρόλο και το υποκριτικό ταλέντο ώστε  να μπορούν να υποδυθούν τον ανθρωπιστή με ξένα κόλλυβα και παίζουν το ρόλο αυτό τόσο καλά ώστε να κοροϊδεύουν και τον εαυτό τους;

Να διακατέχονται από  τον ουμανισμό της κυρίας που διατηρεί 3 σκυλιά και ένα μαυράκι στην Αφρική μέσω της Action Aid ή του μαυραγορίτη που κάνει και δωρεες σε εκκλησίες;

Να παίζει ρόλο οτι εντάσσεται στον κύκλο εκείνο των αλλόδοξων και μισαλλόδοξων επαγγελματιών ανθρωπιστών που αιματοκυλουν τα Βαλκανια και τον Αραβικό κόσμο σταυρώνοντας τον Χριστό και παίρνοντας το μέρος του Βαραβά ξανά και ξανά και ξανά;

Παιδιά δεν ξέρω αν σας το έχουν ξαναπεί, αλλά είστε τόσο ψεύτικοι που καταντάτε πιο σιχαμεροί και άθλιοι και από τον Πρετεντέρη, και από τον Πορτοσάλτε, και από την Τρέμη, και από τον Καμπουράκη -Οικονομέα, και από τον Αυτιά και από τον Καψή και από την Στάη και από τον Λυριτζή και Οικονόμου και όλους αυτούς τους γραββατοφορεμένους μεγαλοαστούς με συνολικά μηνιαία εισοδήματα όσο οι συντάξεις μιας επαχιακής πόλης. Αφήνω δε στην άκρη όλους εκείνους τους άθλιους που μεταπήδησαν από τα μικρόφωνα στην πολιτική αποδεικνυοντας ότι ως δημοσιογραφοι εξαπατούσαν την κοινωνία. Και γι αυτό έγιναν βουλευτές, ώστε να κάνουν το ίδιο αλλά με καλύτερα μεροκάματα, συνεχίζοντας την παλιά τους τέχνη κόσκινο: Το ρουφιάνεμα και τις υπόγειες αρπαχτές.

Κύριοι ρεβιζιονιστες του βολέματος. Η παπάς - παπάς ή ζευγάς-ζευγάς. Αλλά είστε τόσο ψεύτικοι που ανήκετε στον απόπατο της δημοσιογραφίας και τόσο διαπλεκόμενοι και βρώμικοι ώστε από την λιγδα πιά δεν ξεκολά το αμπέχωνο από πάνω σας. Και δεν σας κολακεύει και καθόλου. Ενώ η στολή του δραγουμάνου, του Χατζιαβάτη, του Βελιγκέκα και του Γερμανοτσολιά θα σας πήγαινε πολύ περισσότερο. Στην ανάγκη και μία γραββατα με ένα σακάκι Armani και θα είσαστε κουκλιά. Ότι πρέπει και για τα Μεσαία έδρανα της Βουλής. Με την καλή έννοια.


Όσο για τον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΣΜΟ είναι η "τέχνη" του να αγοράζεις μια είδηση των 30 και να την πουλάς για 300 ή τουναντίον μια είδηση που αξίζει για 300 να την πουλάς για 30.

Θέλει κόπο σήμερα να κτίσεις την μαιζονέτα σου στο χωράφι του κεραμέα - μέρες πού 'ρχονται...

Και ρίχνοντας τα αργύρια μέσα στον ναό, αναχώρησε· και φεύγοντας κρεμάστηκε. Και οι ιερείς, παίρνοντας τα αργύρια, είπαν: Δεν επιτρέπεται να τα βάλουμε στο θησαυροφυλάκιο· επειδή, είναι τιμή αίματος. Και αφού έκαναν συμβούλιο, αγόρασαν μ' αυτά το χωράφι τού κεραμέα, για να θάβονται εκεί οι ξένοι. Γι' αυτό, το χωράφι εκείνο ονομάστηκε: Χωράφι αίματος, μέχρι τη σημερινή ημέρα. Τότε, εκπληρώθηκε εκείνο που ειπώθηκε διαμέσου τού Ιερεμία τού προφήτη, που είπε: «Και πήραν τα 30 αργύρια, την τιμή που εκτιμήθηκε, τον οποίο εκτίμησαν οι γιοι Ισραήλ, και τα έδωσαν στο χωράφι τού κεραμέα, καθώς ο Κύριος παρήγγειλε σε μένα".

14 σχόλια:

e- είπε...

Δεν χρειάζεται να πω ότι συμφωνώ.
Η ''ανοησία'' της φαυλότητας
έχει απόλυτα επικρατήσει.
Είμαι δε απόλυτα απαισιόδοξη ως προς
τις εξελίξεις και μιλάω απλώς για να εκτονώνομαι!
0ι ''λύσεις'' φοβάμαι πως θα είναι βίαιες αργά ή γρήγορα και δεν θα δρομολογηθούν απ' τη λογική σκέψη.

Theoprovlitos είπε...

Δεν ξερω πότε και από ποιούς θα δρομολογηθουν οι λυσεις αυτες αλλα θα ήθελα πολυ να συμπεριλάβουν και την δημοσιογραφική φάρα.

Ευνοητο ειναι οτι όταν λεμε δημοσιογραφικη φαρα δεν ενοούμε το παλικάρι ή την κοπελιά που στηνεται στο χιονιά για να κάνει είδηση την χιονοθύελλα για 500 ευρω. Το πιο πιθανο ειναι οτι μετα από λιγα χρονια στην μεθεπόμενη χιονοθύελα θα την βρουν ξυλιασμενη και θα γλυτωσει και το μαρτυριο της συνταξης.

Αλλά, αν θα κατεβω στην παρελαση με το γιο μου, έτσι για το χαβαλέ, με 5 ευρω στην τσέπη (αν δεν μου τα κλεψουν και αυτα οι Ρουμανοτσιγγανοι όπως προπερσι τα χριστουγεννα στο μετρό επείδη όλοι οι μπατσοι φιλανε τα δημοσιογραφικά γουρουνια) και πετυχω τον Τατσόπουλο ή τον Θεοδωράκη με ολοκληρο δημοσιογραφικό συνεργείο να με βριζει αναμεσα στις γραμμες ως εθνικιστη, απατεώνα ή ηλίθιο, ε να του το ρίξω το βρωμόξυλο και να του βουτήξω ότι αργύρια έχει στην τσέπη;

Ξερω και λίγα Σλάβικα, αν κάνω και τον τσιγγανο θα έχω και ασυλία. Δόξα τον George Soros που Παρατηρεί και φροντιζει για όλα.

Theoprovlitos είπε...

Ο Μπαξεβανης φιλοξενει στην κρατικη εκπομπή του τον Τατσοπουλο του ΣΚΑΪ. Τυχαίο;

Μπαξεβανης, Σταυρος Θεοδωρακης και Τατσοπουλος άπαντες Ρεθυμνιωτες και πατριωτες του Βαρδηνογιάννη και του Βασιλάκη.
Τυχαίο;

e- είπε...

όλα τα γουρούνια την ίδια μύτη έχουν!
άμα έρθει η ώρα για ξύλο πάντως
πολλοί θα είμαστε μέσα!
κι αυτό εννοούσα παραπάνω...

Theoprovlitos είπε...

Να βαλετε και περιβραχιόνια του ΣΥΡΙΖΑ για να μην ταλαιωρείται και ο Παγκαλος να βρει τους ενόχους.

Παντως ο Κωστης Χατζηδακης, ο τ. υπουργος συγκοινωνιων από το Ρεθυμνο, το ξυλο μπροστα στα ματια μου το φαγε από επιμελως ατημέλητους που σαν κατι να ψαχνανε στις παρυφες της πορείας, εκεί μπροστα στην Μεγαλη Βρεττανια του ομίλου Βασιλάκη από το Ρέθυμνο. (Καμμια σχεση με το King George και το "Καλημερα Κρητη" που ειναι του Δασκαλαντωνακη από το Ρεθυμνο, πεθερού του Νίκου Σηφουνάκη από το Ρεθυμνο.)

Πάντως τον Σταυρο Θοδωρακη από το Ρεθυμνο και τον Νικο Σηφουνακη κάπου τους έχουμε δει παρέα. Νάταν σε καμμια θρησκευτική πανήγυρι;

Στέφανος είπε...

Nεοταξισμός, υπέρ της παγκοσμιοποίησης, υπέρ των (λαθρο)μεταναστών,της θολοκουλτούρας υπέρ των γάμων των ομοφυλοφίλων και φυσικά κατά της Εκκλησίας και του κακού "εθνικισμού". Τι κοινό άραγε έχουν οι τέσσερις εικονιζόμενοι? Τι άραγε?

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά,
θεωρώ μια "επερχόμενη εξέγερση" απλά μεσσιανισμό. Δεν πρόκειται να γίνει τίποτε απολύτως. πρώτον διότι οι μάζες είναι απολύτως ασύνδετες και κανένας δεν μπορεί να τις κινητοποιήσει. Από μόνες τους πάλι δεν κινούνται εκ των πραγμάτων χωρίς σημείο αναφοράς.
και δεύτερον διότι η Φάρα είναι πολύ δυνατή, έχει ιδρύματα, ινστιτούτα κλπ τα οποία φροντίζουν και μας ελέγχουν μια χαρά.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Emeritus
Πολυ φοβαμαι οτι θα συμφωνησω μαζι σου.

Ομως ελπιζω και στην αυθορμητη αντιδραση καποια στιγμη όπως εγινε και το 2004 με το euro που βγηκε ο κοσμος στους δρομους από μια ασημαντη αφορμή που τους αφυπνισε.

Το τι θα ειναι αυτη η αφορμη δεν το ξερω. Εγω παντως αλλου ελπίζω:

Οι αθλιοι αυτοι τυποι ειναι τοσο φιλοχρηματα μεχρι τυφλωσης. Και οι τυφλωσοι οδηγει σε τραγικα λαθη.

Για παραδειγμα στο άλλο post ο Βερέμης αυτογελοιοποιείται με αυτα που λεεί και οι νοημονες καταλαβαινουν πια το ρολο του Τατσοπουλου. Θελω να πω οτι οι τυποι αυτοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ειναι εξυπνοι.

Ενα αλλο ζητημα ειναι οτι οι τυποι αυτοί οι Αμερικανοσπουδαγμενοι χαρτοφιακάδες ειναι ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ με βαση ενα τυφλοσουρτη που εχουν μαθει σε αποστειρωμενα περιβαλλοντα. Φια αυτο και το συστημα τους καταρρεει τωρα παγκοσμιως. Διοτι εχουν δογματικα ακολουθησει με θρησκευτικο φανατισμο ενα συγκεκριμενο μοντελο και ως γνωστον ο φανατσιμος τυφλώνει.

Στους τυπου αυτους το μοντελο αυτό και η ανοητη κσμοθεωρία τους δεν ειναιτο ΜΕΣΟΝ αλλα ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ.

Το μοντελο αυτο θα καταρρευσει μια ωραια πρωία.

Και το τριτο πραγμα που ελπιζω ειναι οταν οι τυποι αυτοι θα αρχισουν να τρωγονται μεταξυ τους διοτι η απληστια τους ειναι ακορεστη. Παντοδυναμοι ηταν καποτε και οι Φαραω, και οι Τσαουσεσκου, και οι Χιτλερ και μια ωραια πρωία κατερρευσαν οταν ήρθε το πληρωμα του χρονου.

e- είπε...

Εδώ ακόμα τουλάχιστον τρώμε,
όταν πεινάς κυριολεκτικά!
δεν χρειάζεται να σε υποκινήσει άλλος
ν'αρπάξεις το κουλούρι του γείτονα
και λίγο σε νοιάζει το ιδεολογικό
υπόβαθρο ή η επόμενη μέρα...
Ίδωμεν...

Theoprovlitos είπε...

Επειδη ενας φιλος ειχε καποια αντιρρηση για τον Κουλογλου επειδη εχει καποια αριστερη ρητορική εδω ενα link που αφορα σε δημοσιευση αρθρων του σκοτεινου Ιου της Ελευθεροτυπίας

http://www.tvxs.gr/news/people/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82%20%CE%A8%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%AC%CF%82

what είπε...

"Θελω να πω οτι οι τυποι αυτοί ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ειναι εξυπνοι."

Και όχι μόνο. Έχεις παρατηρήσει στον "μέτριο συγγραφέα" Τατσόπουλο το στόμφο και την οίηση με την οποία αρέσκεται να επιτελεί αποδομητικό έργο; Σχεδόν τον λυπάται κανείς.

Η ιστορία μάλλον ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι σε εκπομπή του Βαξεβάνη, πάλι με τον Τατσόπουλο όπου μας έλεγε τα ίδια και το έπαιζε πέραν από ιστορικός και γενετιστής. Ξέρεις, επίκληση Φαλμεράυερ σαν το αποτελειωτικό επιχείρημα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι μας τα πρήξαν με μπούρδες περι 1821, καταγωγής των Ελλήνων και τα τοιαύτα και σήμερα 25 Μαρτίου σε κανένα κανάλι καμία επετειακή εκπομπή.

Theoprovlitos είπε...

What

ειναι σε ΠΛΗΡΗ συγχυση επιχειρηματων. ΔΗλαδη, ακομα και εαν δεχθουνμε την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ συλλογιστικη φασκουν και αντιφασκουν. Προκειται κυριολεκτικα περι ηλιθίων.

Ας πουμε για παραδειγμα οτι δεχομαστε την θεωρια του Φαλεμραυερ την οποία θα μπορουσα να αποδεχθω. Το γεγονος ότι διαφορετικες εθνοτητες συνενώνονται κατω από την ίδια σημαια, της Ελλαδας και της Ορθοδοξιας εναντιων των ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ενω οι Αρβανιτες προτιμουν να ταυτιστουν με τους ορθοδοξους έλληνες παρα με τους Τουρκαλβανους αποδεικνυει οτι η ορθοδοξια και η πίστη στην ελληνικη γραμματεια ηταν αυτό που εκανε ενα ετεροκλητο πληθος να συμπορευθει.

Επομενως το να επικαλειται μια γιαφκα σκοταδοψυχων που μισουν την εκκλησια (διοτι προφανως ειναι και εβραιόφιλοι) την υπαρξη διαφορετικων εθνοτητων γυριζει μπουμεραγκ εις βαρος τους.

Ο λογος του στερειται καθε αξιοπιστίας και ειναι βαθυτατα αντιεπιστημονικος. Απλα η εβραϊκη γιαφκα που ελεγχει τα ΜΜΕ δεν βαζει απεναντι τους αξιοπιστους αναλυτες για να τους αποστομωσουν.

Ενω υπαρχουν ντοκουμεντα και για το κρυφο σχολειο (ανακαλυψα κι εγω ενα) δεν βγαζουν μελετητες να τα πουν.

Ειναι γελοιοι.

what είπε...

Θεοπρόβλητε, η θεωρία του Φαλμεράυερ καταρρίφθηκε κατ'αρχάς την ίδια εποχή από άλλους Γερμανούς επιστήμονες.

Δεν το πάω σε καθαρότητες και τέτοια. Αλλά εφόσον παν να παίξουν το παιχνίδι της γενετικής και ανθρωπολογίας σύγχρονες μελέτες και επιστήμονες δείχνουν ότι είμαστε πολύ περισσότερο "συνεχείς" απ'ότι θα ήθελαν και μας κάναν να πιστεύουμε.

Όχι τίποτα άλλο αλλά τους απαντώ με τα ίδια τους τα όπλα. Αν κάποιων δεν συμφέρει το παιχνίδι της γενετικής και ανθρωπολογίας είναι εκείνων. Πρόκειται περί μεγάλης μπλόφας και απάτης!

Theoprovlitos είπε...

@protagon

Αναφερεστε στο Πασχα των Άλλων ή στο δικό σας;

Να υποθεσω πως και επειδη οι περισσοτεροι δεν ψηφιζουν κομματα της αρεσκειας σας απεχετε και από τις εκλογες ή οραματιζεστε καθεστωτα και λυσεις που δεν συμπεριλαμβάνουν την διαδικασία των εκλογων;

Θεωρειτε πως η δική σας αντίληψη των πραγματων για καποιο λογο ειναι ορθοτερη ή ανώτερη από το πως αντιλαμβανεται το Πάσχα η πλέμπα; Η κοινωνια είτε θα πρεπει να ακολουθεί ή να υποτάσσεται στο δογμα καποιας ελίτ η οποία θα αποφασίζει για αυτην το αν μια Βιβλιοθηκη θα πρεπει να μεινει ανοικτη Πασχαλιάτικα ώστε να φτασει το αυριο για αύριο να μην μοιάζει;

Η εκκλησια η ίδια αν και δεν χαιρεται με το φαινομενο του διασκορπισμού των πιστων της 12 λεπτα μετα την Ανασταση πάντως δεν διανοείται να εκδώσει πιστοποιητικά θρησκευτικών φρονημάτων και το αναλαμβανετε εσεις για λογαριασμό της;

Η συμμετοχή της ύλης στην καθημερινή ή και την λατρευτική ζωη του πιστού θα έπρεπε απαξιώνεται αντι τουναντιον να αναγνωρίζεται η ισορροπημενη αποδοχή της, ειδικά στην Ορθοδοξη Εκκλησια;

Οι παρεκτροπες ειναι κατακριτέες ως μαρτυρούσες μια πνευματική ζωή η οποία θα επρεπε να φτανει σε ομοθυμία και ομοφωνία επίπεδου σταλινικών δημοψηφισμάτων και ηθική λοβοτομής παραθρησκευτικών οργανωσεων όπου όλα λειτουργουνε ρολόι;

Και εν τελει μηπως γινεστε κι εσεις συμμετοχος σε εναν λανθανοντα ευσεβισμό, τυπολατρεία, ηθικισμό η άγνοια τα οποία ευθύνονται και για διαφορα παρατραγουδα τα οποία περιγράφονται εδώ;

Θα προσδιοριζει ο καθενας την πίστη του με βαση του τι ΔΕΝ πιστευει ο άλλος ή σε σχεση με το πόσο κακα το πιστεύει; Εσεις κρινετε μιαν όπερα με βαση το πόσο φάλτσα την τραγουδάω εγω;

Ο καθενας με το δικο του το όστρακο ασχολείται. Αν ο διπλανός αποφάσισε να το εγκαταλείψει δεν με/σας αφορά καθόλου. Το Πασχα ειναι πρωτιστως προσωπικο βιωμα και εν συνεχεια συλλογικο και κοινωνικό όπως τα ΠΑΝΤΑ σε αυτη τη ζωη. Και όποιος το βιώνει έτσι ουτε αναγκη λαογραφων εχει να του το ερμηνευσει, ούτε δημοσιογραφων ούτε αθλίων θρησκευτικών ή ψυχαγωγικων εκπομπων.

Αν οι θεολογοι πουλανε ηρωίνη επειδη μιλουν στην αθανασία της ψυχης εσείς τι κανετε με αρθρα τα οποία πουλανε το θανατο υποννοώντας ότι η ζωή ειναι απλα μια αθλιοτητα χωρις ελπίδα; Για να ρωτήσουμε και κανεναν ναρκομανή...