21/3/11

ΕΓΩ ΠΟΥΛΩ ΣΤΟ ΣΚΥΛΟ ΜΟΥ ΚΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΣTHN OYPA TOY


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ

Τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία διύλισης της Ελλάδας και ένας από τους σημαντικότερους ομίλους στον τομέα της ενέργειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στο τέλος του 2009 ο όμιλος Λάτση (μέσω της Paneuropean Oil and Industrial Holdings S.A.) κατείχε το 39% των μετοχών των ΕΛΠΕ, το Ελληνικό Δημόσιο 35.5%, ενώ το ευρύ επενδυτικό κοινό 25.5%.



Τον Δεκέμβριο του 2010 υπό την διοίκηση του τ.Υπουργου του Σημίτη Τάσου Γιαννίτση τα ΕΛΠΕ πωλούν τα δικαιώματά τους για εξώρυξη Πετρελαίου στην Αίγυπτο στην εταιρία συμφερόντων Βαρδινογιάννη Vegas Oil. Η Vegas Oil μάλιστα είχε διοργανώσει και με χρηματοδότηση ΥΠΕΞ της Ελλαδας συνέδριο με θέμα "Δημιουργώντας Ηγεσία: Ο ρόλος των ΜΜΕ στην Ανάπτυξη της Αιγύπτου  (BUILDING LEADERSHIP - "Entrepreneurship & Economic Development in Egypt: The Role of the Media") ενώ ταυτόχρονα με την αγορά των δικαιωμάτων της ΕΛΠΕ στην Αίγυπτο στην Vegas κατέλαβε την θεση του Manager o κος Nick Davidson προερχόμενος από την Shell Λιβυης.


Ο κος Davidson, αμέσως πούλησε εκ των δικαιωμάτων που μόλις είχαν περιέλθει από τα ελληνικά Πετρέλαια στην Vegas το 20% στην προηγούμενη εργοδότρια του Shell. Έτσι τα πετρελαια της Αιγυπτου ανήκουν κατά 40% στην Ολλανδική Shell (της οποίας διευθυνων είναι και ο προεδρος της DeutscheBank αλλά και της Siemens, ο Ελβετοεβραίος Josef Ackerman) το 35% παραμένει στην Vegas και το 25% περνάει στην Γαλλooλλανδική GDF Suez η οποία προέρχεται από την συγχώνευση της ιδιωτικοποιημένης από τον Σαρκοζί Gaz De France και της Ολλανδικής Suez.


Με την άνοδο στην εξουσια του Αγγλοεβραίου David Cameron η Suez GDF συγχωνεύτηκε με την Βρεττανική International Power σε έναν Βρεττανο-γαλλο-Ολλανδικό κολοσσό από τον οποίο δευτερογενώς αποκομίζουν ωφέλη και οι Βαρδινογιάννηδες της οικογενειας του Ιωαννη Βαρδινάκη (δηλαδη του γιου του Βαρδή) της οικογενείας των Vardi η οποία έχει αναδείξει και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της Μεσογείου, όπως και οι Shaul Vardi, Moshe Vardi, Yossi Vardi, Arie Vardi, Yoram Vardi κλπ.


Κατά συνέπεια ειναι εύκολα αντιληπτό ότι και η πώληση των πετρελαίων της Αιγυπτου της ΕΛΠΕ στην Vegas αγγιζει τα όρια της εσχατης προδοσίας όπως και η ανάμειξη της Ελλαδας σε ένα βρωμικο πόλεμο προς όφελος μιας παγκόσμιας ληστρικής συμμορίας.

4 σχόλια:

e- είπε...

πες τα όσο προλαβαίνεις!
σε λίγο λέει θα μπαίνουμε φυλακή!
με το νόμο για το ρατσισμό!
θα μας βάλουν σε τάξη!

Theoprovlitos είπε...

Σωστο κι αυτο αλλα αν ειναι κατι από τα λιγα που εχουν απομεινει στην ελλαδα ειναι η ελευθερια του λογου. Ενω βλεπω σε άλλες βορειες χωρες μουγκα. Τα αποδεχοντα όλα με εκνευριστικη απάθεια. Το πολυ πολυ να εχουν προβλημα οι δημοσιογραφοι που ετσι κι αλλιως σημερα ειναι ξεπουλημένοι. Οπότε αυτοι δεν εχουν αναγκη αντιρατσιστικων νομων. αυτολογοκρίνονται...

Ανώνυμος είπε...

Στις βόρειες χώρες δεν έχει μούγκα. Απλά δεν φτάνουν στα ΜΜΕ οι φωνές της διαμαρτυρίας. Η Φάρα είναι και εκεί κυρίαρχη.

Emeritus

Theoprovlitos είπε...

Emeritus

δεν ειναι κι ετσι ακριβως. Βολεμενοι ειναι γιατι τρωνε και αυτοι από τα κλεμένα και επισης διακατεχονται και από έναν Χριστιανικο Σιωνισμό που τους αποβλακώνει.

Θυμαμαι παλιοτερα μολις τολμουσα να ξεσκτομισω κατι για τα σκοτεινα παρασκηνια κοντευανε να με φάνε ως υπερβολικό κατι Φινλανδοί για παραδειγμα. Εκτος από την Γαλλια και την Γερμανια που υπαρχουν αρκετοι αντιρρησίες στις υπόλοιπες βορειες χωρες ειναι απολυτως διαχειρισμοι. ϊδως επειδη ειναι και απονηρευτοι και ανυποψιαστοι μεχρι βλακείας.