26/3/11

SAME OLD STORY


Ανήμερα την 25η Μαρτίου και στην  ΕΡΤ η χανουμ (εκ του χάνος, αποχαύνωση κλπ) με τα γαλάζια μάτια, την αχρωματοψία  και την προχωρημένη ωχρά κηλίδα κάλεσε δύο κομπογιαννίτες ιστορικούς (σαν αυτούς που χρησιμοποίουσαν όλα τα ολοκληρωτικά καθεστώτα για να αλλοτριωσουν τις εθνικές συνειδήσεις των καταδυναστευομένων λαών, από τους Εθνικοσοσιαλιστες του Χίτλερ μέχρι και τα Σοβιέτ) για να βγάλουν το λογίδριο τους περί "κατάρριψης των ιστορικών μυθων."



Όσον αφορά του εγκάθετους υπαλληλάκους του δημοσίου που μεταμφιέζονται σε επιστήμονες ένα θα πω:

Ο ισχυρισμός ότι υπήρχαν κρυφά σχολειά ΔΕΝ αποκλείει ούτε την ταυτόχρονη ούτε την διαδοχική ύπαρξη και νομίμων, επισήμων σχολείων. Ο ισχυρισμός όμως οτι "κρυφά σχολειά ΔΕΝ υπήρξαν" αν στα 500 χρόνια δουλείας  κάπου στα Βαλκάνια και σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο υπήρξε έστω και ΕΝΑ κρυφό σχολείο γελοιοποιούνται. Και σαν προσωπικότητες και σαν επιστήμονες.

Ο στοχος τους βεβαια είναι να αναδειξουν τι καλή που ήταν η Οθωμανική ηγεσία εν αντιθέσει με την Ορθόδοξη Εκκλησία που ως μισαλλόδοξη την κατασυκοφάντησε εκ των υστέρων. Πέρα από τα διάφορα ντοκουμέντα όμως που υπάρχουν ως ισχυροτατες ενδείξεις - αν όχι αποδείξεις - για την ύπαρξη ΚΑΙ κρυφων σχολείων  (εγω έχω στα χέρια μου δύο βιβλία μαρτυρίες ξένων περιηγητών που αναφέρονται και στο ρόλο της Εκκλησιας στην εκπαίδευση και στην υπαρξη κρυφων σχολειών) η παρούσα ιστοσελίς τους έκανε την χάρη και βρηκε επιτέλους εκείνες τις αποδείξεις που τόσο διακαώς ζητεί η "επιστημονική" κοινότητα για να πεισθεί.

Έστι το αρχείο μας περιλαμβάνει.

Α. Ιστορική πινακίδα του 1516 "Προς Κρυφό Σχολειό. Ωρες λειτουργίας 18:00 - 23:00"
Δεν διευκρινίζεται όμως αν πρόκειται περί επαγγελματικού Λυκείου.

Β. Τα σχολικά βιβλία τυπωμένα από το Υπουργείο Παιδείας της Ισταμπουλ στο εξωτερικό (και μάλιστα Made in China). Κατάλοιπο της συνήθειας αυτής υπάρχει και σημερα με την αποστολή Τούρκικων βιβλίων στα Πομακοχώρια ώστε να διδάσκονται τα Πομακόπουλα άλλη γλώσσα από την μητρική τους. Βιβλία υπάρχουν και σε άλλες γλώσσες πλην "Μακεδονικής" καθότι οι Οθωμανοί είχαν τόσο μίσος ειδικά για αυτη την εθνότητα ώστε να μην υπαρχουν σχολικά βιβλία στην γλώσσα τους μεχρι τον 20ο αιώνα.

Γ. Κουπόνια από σχολικές εκδηλώσεις [φωτο] προκειμένου να μαζευτουν χρηματα για σχολική εκδρομη στην Edirne.

Δ. Τον καταλογο των συμβασιούχων διδασκάλων των Κρυφων Σχολείων της Πελοποννήσου.

Ε. Σχολικό λεύκωμα του Κρυφού Σχολειού Ιωαννίνων με χαιρετισμό του Μυστικού Λυκειάρχη στην πρώτη σελίδα με στολή παραλλαγής πολυπολιτισμένου και διαφωτισμένου εις Εσπερίαν Ιστοριοδίφη. [φωτο]

Μετά από τόσα ντοκουμέντα πλέον η επιστημονική κοινότητα μπορεί να παραδεχθεί πλεον άφοβα ότι κρυφά σχολειά υπήρχαν στην Τουρκοκρατία και στρέφει πλεον την προσοχή της στο να αποδείξει οτι οι αντάρτες της ΕΠΟΝ δεν κρυβόντουσαν στα Ελληνικά μοναστήρια την περιοδο της Κατοχής αλλά βρισκόντουσαν εκει εν γνώσει των Γερμανών στα πλαίσια της ανάπτυξης του προσκυνηματικού τουρισμού.
Επειδη δε ο Ελλαδικος χωρος ήταν πολυπολιτισμικός  και υπαρχουν πολλες κοινότητες θα διερευνήσουν και  τον ρόλο της ηγεσίας της Εβραϊκης κοινότητας στην διάλυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, στην χρηματοδότηση των Νεότουρκων, στην παράδοση της εξουσιας του Σουλτανου στα δικά τους παιδιά και στον αποχριστιανισμό της Μικράς Ασίας. Φυσικά και υπάρχουν ντοκουμέντα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Α.Χ. δεν διαστρέβλωσε το εθνικό πνεύμα αλλά πρόταξε το εθνικό συμφέρον εναντίον όλων των υπολοίπων συμφερόντων. Και πέθανε αφήνοντας μόνο τα ρούχα του και κάποια βιβλία όταν η Ασία νίκησε.

Emeritus