23/3/11

BINBIR GECE: ΟΙ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΕΣ ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ


 ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΦΑΝΦΑΡΑ

Δεν μας φτάνει αυτή η εισβολή Τούρκικων σαπουνόπερων - τις οποίες πάντως προτιμώ από ανάλογες Ελληνόφωνες όπου σεναριογράφοι και σκηνοθέτες μοιράζονται με το αποβλακωμένο κοινό τους το ιδεολογικό τους ξεχείλισμα: Δηλαδή κάτι μεταξυ αμοραλισμού, χρηματολαγνείας, εκφυλισμού, σεξισμού και κιναιδισμού -  έχουμε και τα σαπουνοντοκυμαντέρ.

Και ενταξει, καθε που το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ περνάει ως κομήτης από την Ελλάδα κατακαίγοντας την χώρα με την ουρά του, ενα-δυο σήριαλ με Έλληνες που καψουρεύτηκαν Μουσουλμάνες ή το αντίστροφο τα αντέχεις. Αντέχεις και τα τρία πρώτα Τούρκικα σηριαλ γιατί τουλάχιστον σε αυτά οι πρωταγωνιστες δεν πηδιούνται όλοι με όλους και στην ανάγκη και με το ντόμπερμαν. Binbir Gece - Χίλιες και Μια νύχτες σου λέει, κάτι να κρεββατωθείς μια δυο μέρες από κανά κρυολόγημα κατι να το πετύχεις στην ανοιχτή τηλεόραση σε cafe mbar, ε θα δεις στα κλεφτά και μερικά επεισόδια Λες, άλλες 198 νύχτες και σήμερα και τελειώνει.

Αλλα εκτός από τα σήριαλ, εκεί που που δίνεται η δυνατότητα στον εκάστοτε συγγραφέα, κειμενογράφο, λιβελλογράφο, δημοσιογράφο, παραχαράκτη, εκδότη ή εκδιδόμενο να αφήσει την φαντασία του εντελώς φιλελεύθερη και αχαλίνωτη είναι τα ντοκυμανταίρ. Εκεί υπάρχει πεδίον λαμπρον για όποιον γεννήθηκε με τον πυρσό του Αγάλματος της Ελευθερίας στο χέρι.

'Ασε που σου δίνεται και η δυνατότητα να γραψεις ότι θέλεις ώστε ο φιλοθεάμων εργοδότης να μείνει ευχαριστημένος. Διότι όταν αποφασίσεις να ξαναγράψεις την ιστορία, μέχρι οι νεκροί να αναστηθούν μπορείς να τους υβρίζεις και να τους καταμαρτυρείς ότι θέλεις. Σάμπως θα σηκωθει κανένας από τον τάφο να σε κάνει νταντά; Τωρα αν θα σε λιντσαρουν οι κολασμένοι όταν κάποτε θα προστεθείς στην χορεία τους (γιατί τους Δουρήδες και η φυλακή ακόμα τους ξερνά) αυτό είναι άλλη υπόθεση.

Θα μου πεις τι σχεση έχει ο Δουρής με έναν επί χρήμασι ρεβιζιονιστή της ιστορίας;. Έχει και παραέχει διότι αμφότεροι αποβλέπουν στην βίαιη μύηση του νεου ανθρωπου σε μια διεστραμένη οπτική, εκείνη ακριβως την κρισιμη περίοδο που αναζητά την οντολογική του ταυτότητα ώστε να τον καταστήσoυν ερμαφρόδιτο όπως και οι ίδιοι. Άλλος σεξουαλικά, άλλος ιδεολογικά κι άλλος εθνικά.

Σε καμμια περίπτωση δεν θεωρώ ότι τα πραγματα ειναι άσπρα ή μαύρα ή ότι η ιστορία δεν δέχεται και ιδεολογικά πουσαρίσματα προς την Α ή την Β κατεύθυνση. Αλλά από όλα τα ιστορικά τερατουργήματα που έχουν συμβει στην ανθρωπότητα -ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες- και από εκείνους που παραχαράσσουν την ιστορία για να καμουφλάρουν τα συμφέροντά τους και να αποκρύψουν τα εγκλήματά τους η Ελληνική ιστορία τους μάρανε;

Με το φασιστοειδές Τατσόπουλο που μιλούσε αγριεμένα πάνω στην καθηγήτρια-ιστορικό του Ιονίου Πανεπιστημίου Ελένη Αγγελοµάτη-Τσουγκαράκη όταν τόλμησε να αρθώσει κάποιον σχετικόν αντίλογο δεν θα ασχοληθώ. Ο άνθρωπος είναι φαιδρός και ως προς το ύφος και ως προς το ήθος του. Μερικοί ξεπερνουν τα υπαρξιακά τους κενά μέσω αυτοεπιβεβαίωσης. Αλλά ο άλλος, ο Θάνος Βερέμης πως αυτοεξευτελίστηκε έτσι, από τα ίδια του τα λόγια.

Διοτι την μια σε συζητηση με τον Γιανναρά σε ερώτηση γιατι αποδεχθήκαμε τυφλοσούρτη τα πάντα από τους Βαβαυρούς χωρις να εξετάσουμε αν αυτο το μοντέλο διακυβερνησης, διοίκησης και παιδείας καλύπτει τις δικές μας ανάγκες ο Γερμανολάγνος Βερέμης προκειμένου να απαξιώσει το Ελληνικό γένος (ή ακόμα χειρότερα για αυτόν το Ορθόδοξο έθνος) αντιτείνει σε έντονα διαφωτιστικό και διδασκαλικό ύφος προς τον Γιανναρά ότι οι λαοί των Βαλκανίων ήταν πολιτισμικά σκουπίδια (λογικά θα έπρεπε να ισχυρισθεί το ίδιο σήμερα και για τους λαθρομετανάστες που είναι αναλόγου πολτισμικού και πολιτιστικού επιπέδου) καθότι "το μονο που υπήρχε εκείνη την εποχή ήταν ο Γεννιτσαρισμός, το Devshirme (παιδομάζωμα), το Οθωμανικό Δίκαιο, τα Αρματολίκια και η Ληστρική λειτουργία των κοινοτήτων." Και μόνον αυτά.



Αλλα επειδη ο Κυριος μωραίνει όποιον βούλεται απωλέσαι ξεχνά ο Βερέμης ότι σε άλλο επεισόδιο της σαπουνόπερας προκειμενου να απομυθοποιήσει την ύπαρξη των κρυφών σχολείων και του πολιτισμικού μεσαίωνα ισχυρίζεται ότι: Λάθος είναι αυτό, η έννοια μιας διακοπής ρεύματος που βυθίζει τους ανθρωπους σε σκοτάδι τετρακοσίων ετών.



Δηλαδη κε Βερέμη μου, είπαμε, κι εσείς και το συνεργείο καταδεφίσεων στο οποίο έχετε ενταχθεί ως υπεργολάβος να πάρετε φόρα. Αλλα εσείς από κεκτημένη ταχύτητα γκρεμίζετε και την παράγκα που κτίζετε. Δεν ξερω αν μια τετοια "αντικειμενική" έρευνα ή επιχειρηματολογία είναι για τα μπάζα, αλλά αυτό που συμεπραίνεται αβίαστα είναι ότι σπεύδετε να ξεπουλήσετε την χωρα σας bir para για να την βυθισετε στο βαθύ σκότος που ταιριάζει απόλυτα με την ψυχή των σκοταδόψυχων που δεν έχουν στην ζωή καμμία χαρά εκτός από τους παράδες.Σαν το κομπλεξκό παιδάκι της τάξης, που χαίρεται στα διαλείμματα καταστρέφοντας το παιχνίδι των άλλων.


ΥΓ. ΚΑΙ ο κος Βερέμης  ανήκει στο κόμμα της "Δράσης" των αποδομητών μαζί με έτερους Καππαδόκες αφού είναι μέλος της Διοικούσας επιτροπήw.
.


1 σχόλιο:

e- είπε...

εκπληκτική! ανάρτηση!