4/5/08

ΕΕΕ ΡΕ ΓΛΕΝΤΙΑ!

Η ιδέα δεν είναι δική μου, απλά την προεκτείνω. Την δανείζομαι από τον Θύμιο Καρακατσάνη που σε καποια εκπομπή ανέφερε ότι η τηλεόραση καθρεφτίζει την εκάστοτε εποχή, και το χαρακτηριστικό της τρέχουσας τηλεοπτικής εποχής μας είναι τα γλέντια.

Η αποβλάκωση του τηλεθεατή είναι οργανωμένη έτσι, που να βλέπει στο γυαλί αυτό που στην πραγματικότητα δεν έχει και ψαχνει διακαώς να το βρει. Ετσι σήμερα, όποιο κανάλι και να βαλεις, γλέντια και ξεφαντώματα! Περνάει καλά φαίνεται ο κόσμος και από αυτό το ξεχείλισμα κεφιού διασκεδάζει ασταμάτητα.

Οσάκις η βραδυνή ζώνη δεν καλύπτεται με τηλεπαιχνίδια νεοπλουτισμού, εκατομυριούχων, πολυεκατομμυριούχων και υπερπολυεκατομμυριούχων και επιβράβευσης του τζόγου (αφού οι γνώσεις και οι δεξιότητες στο Ellada μας είναι άχρηστες προ πολλού) καλύπτεται με γλέντια. Δηλαδη γλέντια και τζογος εναλλαξ είναι τα οράματα της νέας Ελληνικής πραγματικότητας. Κάπως σαν τον σεξουαλικά πεινασμένο που μιλάει συνεχώς και μονίμως μονο για σεξ.

Είδα ξώφαλτσα τις εκπομπες γλεντιού την τελευταια εβδομαδα:
Γλέντι το Μεγαλο Σαββατο και γλέντι την Κυριακή του Πάσχα. Γλέντι και την Πρωτομαγιά, γλέντι και το Σαββατο της διακαινισίμου. Γλεντια αφιερωμένα προς καποιους επίσημους καλεσμένους, αλλά και αναδρομικά γλέντια για το 1965, το 1974 και το 3.252 π.χ.

Ευτυχώς που δεν πέθανε ΤΩΡΑ ο Μακαριστώτατος γιατί σε κάποια κανάλια θα διοργάνωναν γλέντι και επ' αυτού.

Γλέντια, γλέντια, γλέντια. Και μοιαζει το αύριο σαν αύριο να μην είναι.

Εμένα γιατί με έπιασε κατάθλιψη;

3 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Μόνο εσένα έπιασε κατάθλιψη; Υπάρχει χειρότερο πράγμα να είσαι μέσα Σαββατόβραδο, μόνος και να βλέπεις τους άλλους να γλεντούν;

Cacofonix είπε...

Να γλεντούν!!! Φώτη μεγάλη κουβέντα είπες...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρεις όμως ότι οι παρουσιαστές των εκπομπών(Παπαδόπουλος, Σεμίνα, Παυλόπουλος) τα κονομάνε χοντρά για το κάθε τηλε-γλέντι;
Οι μοντέλες που εμφανίζονται ως γλάστρες, ούτως ή άλλως, ψωμολυσσάρες είναι, πέρνουν κάτι ψίχουλα για το ρόλο τους ως "καλλωπιστικά φυτά" και ως κράχτες των παππούδων του καναπέ. Η χοντρή κονόμα πάει αλλού. Χρυσοπληρώνονται οι διάφοροι "ολίγον ηθοποιοί, ολίγον δημοσιογράφοι, ολίγον παρουσιαστές" για την "πολιτιστική" Τσιφτετελοελλάδα που προβάλλουν. Για τον Παπαδόπουλο (που ήταν και στο μαοϊκό ΕΚΚΕ κάποτε) είχα μάθει και το ποσό από πρόσωπο σοβαρό μέσα στην ΕΡΤ και είχα φρίξει. Φαίνεται ο άνθρωπος κάνει πράξη την πολιτιστική επανάσταση που υποστήριζε το ΕΚΚΕ.