21/3/08

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ SHOPPING

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠίΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

Αποφάσισαν λοιπον οι του ΔΗΜΟΣΙΟΥ να απεργήσουν για να σωσουν λεει το τομαρι τους από την λαιλαπα του ασφαλιστικού. Ειναι απαράδεκτο, λένε, να πάνε χαμένα τα ένσημα που πληρώνουν τόσα χρόνια και να απαιτουνται περισσότερα ένσημα και χρονια δουλειας για να βγουνε στη σύνταξη. Επ' αυτου έχουν τόσο ΔΙΚΑΙΟ όσο και ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι, δηλαδή ΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΙΚΟΙ, προς τους οποίους καποιοι τοσο ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ανθρωποι και με ΤΟΣΟ ανεπτυγμενο το αισθημα την κοινωνικης αλληλεγγύης, όσο οι συνδικαλιστες του ευρυτερου δημοσιου τομεα, θα περίμενε κανείς να δείξουν την ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ τους δεδομενου μαλιστα οτι τα ενσημα των δημοσίων υπαλλήλων τα ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ οι υπόλοιποι.

Όμως τα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ (το "όργανα" μου αρεσει γιατι έχει πολλαπλές έννοιες), η προνομιουχα αυτη ταξη ανεργαζόμενων και μελλοντικων στελεχων της εξουσιας, που περιφέρονται με απλανη ματιά στα κεντρα των αποφάσεων, στα κομματικα γραφεια και στα παραθυρα της TV σαν ΑΨΥΧΑ ΖΟΜΠΙ που καθοδηγουνται από καποιες "αόρατες δυνάμεις" και τρέφονται με ανθρωπινες σαρκες, αποφασισαν και διέταξαν ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των εργαζομενων στον δημοσιο τομέα να διεκδικησουν από ΕΜΑΣ τους είλωτες τα δικαιώματά τους. Τι να φοβηθουν άλλωστε; Η ΓΕΣΕΕ εξ αλλου έχει και ΚΑΛΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥΣ.

Και ετσι όπως μας τα ειχαν και μαζεμένα για τις κατηγορίες που τους προσάπτουμε, πως εκείνοι που διορίζονται στο δημόσιο ειναι συνήθως οι κομματοφρουροί (και αυτοί που σερνονται και σφουγγαρίζουν με τη γλώσσα τα πολιτικα γραφεία των βουλευτων, και οι κουμπαροι, και αυτοί που καθονται να τους πηδηξουν στον τεταρτο όροφο χοντροι Γενικοι Γραμματεις), μας εκδικήθηκαν.

Ετσι λοιπον αποφάσισαν να μας ΠΝΙΞΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ. Τιμώρησαν τον μαγαζάτορα κλείνοντας του το μαγαζι με σκουπίδια. Τιμώρησαν τη γρια του ημιυπόγειου βαζοντας ξεχειλισμενους καδους απορριματων εξω από το υπνοδωμάτιο της. Τιμώρησαν τα παιδιά αφήνοντας σκουπίδια εξω από τα σχολεία και παραδίδοντας στη νεα γενια ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΗΘΙΚΗΣ: Του ΚΟΙΤΑΩ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ. Προσπαθησαν να μας ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΟΥΝ όλους χωρίς οίκτο, αφήνοντας σκουπίδια να σαπίζουν δίπλα-διπλα με τα τρόφιμα στις λαϊκες αγορές. Ευτυχως για μας δεν ήταν πάλι γιορτες σαν το 2001-2002 που περίμεναν τα ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και την πρωτοχρονια για να ξεκινησουν απεργία διαρκείας και να χαρίσουν σε όλους μας την ΒΡΩΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΙΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, συναισθήματος που δεν γνωρισαν ποτέ.

Αλλα και οι αλλοι της ΔΕΗ, ίδια πάστα ανθρώπων. Τυφλωμενοι ανεβοκατεβαζαν διακοπτες αφηνοντας τον αρρωστο χωρις οξυγονο, καταστρέφοντας επαγγελματιες, βαζοντας φωτιες με το κερί σε σπίτια, καταστρεφοντας και ζωες. Πληροφορηθηκα οτι ανεβοκατεβαζοντας τους διακοπτες κατεστρεψαν μηχανηματα αξιας 13.000 ευρώ σε ιατρικο κεντρο εξωσωματικης γονιμοποιησης με κινδυνο να ΣΚΩΤΩΣΟΥΝ ΕΜΒΡΥΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ και μαζι τα όνειρα ανθρωπων που λαχταρουσαν ενα παιδί.

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠίΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ που λεει και ο Γιανναρας.

Και δε φτανει που οι διεστραμενοι αυτοι κυριοι όση φαιά ουσία διαθέτουν την αναλώνουν στο να εφεύρουν τα επόμενα Κινεζικα βασανιστηρία που θα κανουν προς τον άμαχο πληθυσμο για να ικανοποιηθουν. (Πως λέμε βομβαρδίζουμε τα γυναικοπεδα στη Βαγδάτη και το Βελιγραδι για να ριξουμε τον Σανταμ και τον Μιλοσεβιτς; Ένα τέτοιο πράμα. Γενική συσκότιση και βομβαρδισμό με σακούλες σκουπιδιών). Ενω οι ίδιοι δηλώνουν απεργοί, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΑΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ για τους είλωτες, τους πολιτες χωρίς δικαιώματα που πληρωνουν αυτών τους μισθους και τις συνταξεις.

Κατεβαινε ταλαίπωρη γνωστη μου να δουλεψει ολες αυτες τι μερες των απεργιων σε ιδιωτικο διαγνωστικο κέντρο. Μετρό δεν είχε, λεοφωρεια δεν εύρισκε, και εαν περνουσαν ήταν γεματα σαν τις κλουβες που πήγαιναν οι ναζί τα θύματά τους στα στρατοπεδα συγκεντρωσης. Πληρωσε και ταξί και εφτασε η ταλαίπωρη στην δουλειά της στο Μαρούσι γιατι έπρεπε να παραδώσει αποτελέσματα σε ασθενεις που τα περίμεναν εναγωνίως αλλά και γιατί εχει αναγκη ΚΑΙ το μεροκαματο, ΚΑΙ την δουλειά, ΚΑΙ τα 940 ευρω που παίρνει το μηνα μετα από 15 χρονια προυπηρεσίας, ανωτερο πτυχειο, 4 γλωσσες, 4 παιδιά και βαρεα και ανθυγεινα.

Και όταν εφτασε στην δουλειά της μετά από τόση ταλαιπωρία τι να δει; Τριπλάσια κίνηση από τις υπόλοιπες μέρες. ΓΕΜΑΤΟ ΤΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. Φρεσκοι φρεσκοι, ηρθαν να κανουν τις εξετασεις τους πληρωνοντας ενα μικρο αντιτιμο (το μικροτερο από καθε άλλη κατηγορια εργαζομενων). Φανταζομαι δε και τη σκηνη που θα της πεταγε ο δημόσιος της ΔΕΗ με περιφρονηση τα λεφτα για τις ιατρικες εξετάσεις στα μουτρα:

"Πάρτα άρρωστη! ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΠΕΡΓΩ. ΕΣΥ ΔΟΥΛΕΥΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ. Και για τιμωρία κατσε και 2-3 ώρες υπερωρία (αφου τωρα εχει διακοπη ρευματος) μεχρι να τελειωσεις τις εξετασεις μου".
Και θα έφευγε για να συνεχίσει το shopping του στο Μαρούσι.

Αγάααααπες μου. Μια ΤΕΤΟΙΑ αριστερα ΔΕΝ θα πάρω.

ΥΓ. Ο εικονιζομενος κυριος που βομβαρδισε τους αμάχους με τα σκουπίδια ΔΕΝ ειναι τελικά ανεξαρτητος από κομματικους μηχανισμους όπως όλοι νομίζαμε. Διορίσθηκε το 1983 (με πγιάνιεις;) στο Δήμο Γλυφαδας, εντελως στην αντιθετη κατευθυνση από τα Κάτω Πατησια (με ξαναπγιάνιεις;) φανταζομαι με ενα αξιοκρατικο συστημα προσλήψεων. Διαθετει και προσωπική σελίδα στο site της ΠΟΕ-ΟΤΑ (με ξαναματαπγιάνιεις;).
Το μόνο που δεν ξερω ειναι αν πάει με το παλιό ή με το νέο. Ποιό ημερολόγιο καλέ; Για το ΠΑΣΟΚ μιλάμε.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ, μην γενικεύεις τόσο εύκολα. Ποιος σου είπε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν διοριστεί με γλύψιμο? Δεν καταλαβαίνεις ότι το ελάχιστο τμήμα του δημοσίου που δουλεύει, οι λίγοι που κάνουν τη δουλειά τους δηλαδή, όταν συνέχεια και συνέχεια έχουν μια συλλήβδην αντιμετώπιση εξομοίωσης με τους υπόλοιπους όντως ανταποκρίνονται στις περιγραφές σου, όλο και πιο συχνά αναρωτιούνται γιατί να συνεχίσουν να είναι κορόϊδα...

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε/η έχεις δίκιο. Η γενικευση πάντα αδικεί. Το ξερω πως υπαρχουν και ανθρωποι που εργαζονται. Εξ αλλου αν δεν υπήρχαν και αυτοί ακομα θα τρεχαμε για διαφορες υποθεσεις.

Αλλα ομως η γενικευση ειναι αναποφευκτη απο τη στιγμη που υπαρχει ενα συνδικαλιστικο οργανο που υποτιθεται οτι καλυπτει το 100% των εργαζομενων που ανήκουν σε αυτο. Μετα χαρας θα ηθελα να εβλεπα και φωνες που διαφωνουν. Μπορει και να ειναι πολλες αυτες οι φωνες που να διαφωνησαν ως προς τον ΤΡΟΠΟ της απεργιας, αλλα αν φιμώθησαν τοτε ακομα χειροτερα. Θα μιλαμε πια για μια μαφια συνδικαλιστων οι οποίοι τον μεν αντιλογο τον προσπερνουν και αποφασιζουν και διαταζουν για να πετυχουν τα κομματικα τους παιχνιδια και σιγουρα οχι για το "συμφερον του λαού".

Φανταζομαι και εσυ να εχεις πει καποτε, αχ αυτοι οι γιατροι ειναι αγιογδύτες, οι δικηγοροι ψευταραδες, οι δημοσιογραφοι πουλημενοι, οι ταξιτζηδες ρεμαλια αν και ισως να εχεις γνωρίσει και ταξιτζηδες διαμαντια. Οι κανονες ομως ειναι αυτοι που μολις ανεφερα. Απο μια μερια δεν πειραζει, διοτι δινει την ευκαιρια στους καλους να κανουν οτι μπορουν για να δειξουν οτι τελικα ο μεσος ορος δεν ειναι τοσο κακος. Σταυρος ειναι αλλα σκεψου οτι ετσι βοηθας τον καθαι ταλαιπωρο πολιτη που νταραβεριζεται εμ το δημοσιο.

Εχω και φιλη η οποία ηταν για χρονια συμβασιουχος και αυτη και ο ανδρας της και με 3 παιδια. Μονιμοποιηθηκαν τελευταια. Αυτη εργαζεται σε γραμματεια πανεπιστημιου. Το τι εχει τραβηξει η καημενη από συναδελφισες που αντι να εργαζονται ασχολουνται με τα ταρω και τις καφετζουδες δεν λεγεται. Ασε τις κομπινες μεγαλοστελεχων που ανακαλυπτε και δεν μπορουσε να μιλησει.

Θελω να πω πως το ξερω πως υπαρχουν και εργατικοι Δημοσιοι υπαλληλοι διαφορετικα το κρατος θα ειχε διαλυθει.
Θα μου επιτρεψεις παντως να ισχυρισθω οτι αναμεσα στους εργατικους ΔΕΝ ειναι οι συνδικαλιστες.

Μετα αυτο για το γλυψιμο που λες δυστυχως οδηγηθηκα πια τελεσιδικα σε αυτο το συμπερασμα οταν η γυναικα μου με 15 χρονια προυπηρεσια, 4 ξενες γλωσσες, 4 παιδια και πτυχειο εξωτερικου εκανε αιτηση το 2005 μεσω ΑΣΕΠ για να διορισθει στο δημοσιο και τελικα εμεινε εκτος, ενω διορισθηκε η 23χρονη συναδελφος της που μολις αποφοιτησε από σχολη. Πως ειναι δινατον να γινει αυτο; Λεπτομερειες μαλλον σε προσεχη αναρτηση.
Οποτε αντιλαμβανεσαι την πικρα μας και το γιατι πια ειμαι ΤΟΣΟ καχυποτος με τους διορισμους στο Δημοσιο.
Αν σε αδικησα ζητω συγγνωμη αλλα απο την αλλη ευχομαι να σε αδικησα γιατι αυτο θα σημαινει πως εισαι καλος εργαζομενος.

Ggian είπε...

Φίλε μου,

με 4 παιδιά και πτυχίο εξωτερικού(είναι αναγνωρισμένο όμως;) το ψάξατε για διορισμό όχι μέσω ΑΣΕΠ,αλλά με την ιδιότητα της πολύτεκνης, ως καθηγήτρια στη Βθμια εκπαίδευση; Μην σου φανεί παράξενο, αλλά πάρα πολλές ειδικότητες μπορούν να δουλέψουν και να εργαστούν ως καθηγήτριες. Ακόμη και οι κομμώτριες και οι αισθητικοί!!! Εμείς πάντως, ως πολύτεκνοι διοριστήκαμε. Κάνε μια ερώτηση στο ΥΠΕΠΘ, θα σου πουν.