19/3/08

Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ"

Αληθεια γιατι αλλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ αρχηγο; Ποια η σκοπιμοτης; Ετεθη μαζικα θεμα αλλαγης προεδρου απο τα στελεχη; Αν δεν ετεθη προς τι η αλλαγη; Αν ομως ετεθη, γιατι οι οποιες διεργασιες και οι λογοι που οδηγησαν στην παραιτηση του Αλαβανου δεν ηταν εμφανεις σε ενα υποτιθεται δημοκατικο κομμα.

Και γιατι μολις βγηκε ο Τσιπρας αλλαξε η προθεση ψηφου του κοσμου εν μια νυκτι συμφωνα με δημοσκοπισεις των μεγιστανων του Τύπου; Δηλαδη αλλαξε ο Συριζα ΚΑΙ πολιτικες θεσεις και δεν το καταλαβαμε; Ποτε τις αλλαξε; Και εαν τις αλλαξε ποτε προλαβε να τις επικοινωνησει στον κοσμο; Δεν ειχε λεγειν δηλαδη ο Αλαβανος;

Προφανως το μονο προβλημα που μπορω να φανταστω ειναι οτι ο Συριζα δεν τραβουσε με τον ερειστικο και αντιπαθη για πολλους Αλαβανο. Χρειαζοταν καποιος αρχηγος, ο οποιος να μην ειναι τοσο επιθετικος. Καποιος που να φερνει σε πιο χαμογελαστο μαρτυρα του Ιεχωβα, σε πιό Καλομοίρα, σε πιό Ρουβά. Η έρευνα αγορας και τα μυστικα γκαλοπ ειπαν και ελαλησαν: Ο Αλαβανος επρεπε να αποσυρθει.

Βαλανε λοιπον στην βιτρινα τον Τσιπρα για να μαζεψει κοσμο η συναυλια (δεν κατακρινω τον Τσιπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ κριτικαρω) αλλα μανατζερ παραμενει ο Ψινακης, ο Αλαβανος δηλαδη. Οταν αποσυρεσαι, αποσυρεσαι και αφηνεις αλλους να μιλησουν. Διαφορετικα καθιστασαι κατι σε Μητσοτακη. Κατι σε επιτιμο δηλαδη, κατι σε τεως και κατι σε αντ' αυτου.

Προφανως ομως ο συμπαθης Τσιπρας δεν ειναι παρα εκφωνητης ειδησεων. Τις ειδησεις τις γραφουν ακομα άλλοι. Και μαλλον για λογαριασμο των μεγιστανων του Τυπου. Αυτων που παραγγελνουν και τις δημοσκοπήσεις. Αυτων που καθοδηγουν την πολιτικη ζωη του τόπου σε μια ασταθη συγκυβερνηση για να μπορουν στην ουσια να κυβερνησουν αυτοι.

Ας προσεξει λοιπον ο ΣΥΡΙΖΑ γιατι πολυ ξαφνικη και υποπτη συμπαθεια βλεπω απο το εκδοτικο κατεστημενο. Μην την πατησουν στο τελος οπως ο Γιωργακης ο Παπανδρεου που περσι τους μυριζε κα φετος τους βρωμισε. Οπως και εκεινος ο χοντρος βουλευτης του ΠΑΣΟΚ από την Θεσσαλονικη που τον εσπρωξε το εκδοτικο κατεστημενο να προβει σε αθλιοτητες το βραδυ που εχασε το ΠΑΣΟΚ τις εκλογες και αργοτερα οταν είδαν πως το άλογο δεν τραβαγε (παρά το εκτόπισμά του), του πεταγανε και εκεινου καφεδες στο κεφαλι. Οπως και εκεινος ο Αμερικανοτραφεις βιομηχανος απο τη ΝΔ που εκανε δικο του κομμα για να καταντησει στο ιδιο ψηφοδελτιο με τον Τσοχατζοπουλο. Οπως και εκεινος ο Δημαρχος της Αθηνας, που εκανε μετα από πιεση των ΜΜΕ δικο του κομμα και τωρα νομιζω ειναι Υπουργος Υγειας.
Αχ, να δεις πως τους λεγανε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: