2/6/08

KALIOPI BUKLE: PROBUDI ME (ξύπνα με)

Ή ΜΑΛΛΟΝ ΤΣΙΜΠΑ ΜΕ [ΜΗΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ]

Υπάρχει ένα είδος ανθρώπων που είτε από κάποια τραυματική εμπειρία στα παιδικά τους χρόνια, είτε κινούμενοι από ιδιοτέλεια εναντιώνονται στο κοινωνικό σύνολο στο οποίο θεωρητικά ανήκουν. Και μάλιστα συχνα-πυκνά εργάζονται εναντίον του. Μια παγκοσμίως γνωστή περίπτωση τέτοιου ανθρώπου είναι και η περίπτωση του Εφιάλτη των 300. Άλλες τέτοιες περιπτώσεις, λιγότερο γνωστές είναι και οι Γερμανοτσολιάδες της κατοχής.

Σήμερα το είδος αυτό, το οποίο περιστρέφεται εντός, εκτός και επί τα αυτά συγκεκριμένου πολιτικού χώρου φροντίζει να καμουφλάρεται με το μανδύα του ανθρωπιστή, του προστάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του ιδεολόγου, ως επάγγελμα δε συχνά δηλώνει αυτό του δημοσιογράφου.

Διάβασα πριν λίγες μέρες σε μια αφίσα πως ο δημοσιογραφος του Ιού της Ελευθεροτυπίας Τάσος Κωστόπουλος (αλήθεια δεν μάθαμε ποτέ ο Εφιάλτης τι επάγγελμα είχε) μαζί με την "Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας" (η οποία προφανώς είναι υπέρ των Εξουσιαστικών Κινήσεων της Εξουσίας των Σκοπίων) και ο εκπρόσωπος του "Ουράνιου Τόξου" κος Βοσκόπουλος (ο οποίος προφανώς αλλού τρώει, αλλού πίνει, αλλού πάει και το δίνει) διοργάνωσαν στις 28/5 εκδήλωση για τον ρόλο του Ελληνικού κράτους και την "Μακεδονική" μειονότητα.

Το προαναφερθέν αυτό συνάφι, αποφάσισε λοιπόν (και εναντίον των θέσεων της χώρας που ζουν) ότι υπάρχει στην Ελλάδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ μειονότητα και όχι σλαυόφωνη κοινότητα. Προφανώς διότι αν αναγνωρίσουμε μειονότητα και μάλιστα "Μακεδονική" εξυπηρετούμε καλύτερα τα εθνικιστικά σχέδια των Σκοπίων και τα σχέδια των Αμερικανών στα Βαλκάνια. Χαρακτηριστικό δε ειναι ότι μερικοί από αυτούς που αναγνώρισαν τον όρο Μακεδονική μειονότητα είναι ο George Bush και ο κος Τάσος Κωστόπουλος της Ελευθεροτυπίας.

Δεν θα παραστήσω τον ανίδεο. Ναι έχω διανυκτερεύσει στο Αμύνταιο Φλωρίνης και στο Πόζαρ (Λουτράκι) Αλμωπίας. Οι άνθρωποι μεταξύ τους μιλούν Βουλγαρομακεδόνικα. Ούτε είμαι κατ' ανάγκη ενάντιος στο να διδάσκονται τα παιδιά τους ΚΑΙ αυτή τη γλώσσα. Όμως άλλο αυτό και άλλο να την αναγνωρίζεις ως Μακεδονική γλώσσα, να αναγνωρίζεις μονομερώς και ΞΕΝΗ μειονότητα (και όχι δίγλωσση κοινότητα) και μάλιστα χωρις διακρατική συμφωνία, και να δίνεις λαβες σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας σου από έναν προκλητικό γείτονα που υπό το καθεστώς υπερεθνικιστικής υστερίας παραχαράσει ακόμα και την ιστορία για να προβάλει εδαφικές διεκδικήσεις.

Διότι αγάπες μου, αν θα ήταν απαραίτητο να αναγνωριστεί κάποτε επισήμως κάποια σλαυόφωνη μειονότητα (η οποία δεν θα αποκαλείται πάντως Μακεδονική) θα πρέπει και η άλλη πλευρά να αναγνωρίσει την Ελληνική μειονότητα, και την Ελληνοβλαχόφωνη μειονότητα οι οποίες καταπιέζονται μέχρις αφομοίωσης. Διότι εάν όντως οι Βουλγαρομακεδόνες της Ελλαδας καταπιεζόντουσαν τόσο, μέσα σε 60 χρόνια τώρα η γλώσσα τους θα είχε εξαφανισθεί και δεν θα τους άκουγε κανεις να μιλούν ελεύθεροι το ιδίωμά τους εν αντιθέσει με τους Έλληνες των Σκοπίων που πλέον έχουν εκσλαυισθεί εντελώς.

Στην τελική τραγικό είναι η πιό καταξιωμένη σου καλλιτέχνιδα, η αντίστοιχη Χαρούλα Αλεξίου της χώρας σου (της ΠΓΔΜ) να είναι Ελληνοβλάχικης καταγωγής, να την λένε Kaliopi Bukle (σαν τη γιαγιά της την Καλλιόπη) και εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα.

[Φωτο άνω: η Kaliopi Bukle σε συναυλία στο αρχαίο θέατρο της Ηράκλειας, στην ΠΓΔΜ.
Κάτω: το video clip του Probudi Me -Ξύπνα με, ερμηνευμένο στα Σερβοκροάτικα (για λόγους εμπορικότητας) και γυρισμένο στον νέο κεντρικό σταθμό λεοφωρείων των Σκοπίων.
Πως λέμε σταθμός ΚΤΕΛ Λιοσίων; Ε, καμμία σχέση!]




Probudi me (Σερβοκροάτικα)

Pogledaj me u srce
Pronađi gdje boli me
Ugasi žeđ u tišini
Tako ćeš stići do mene

Iskrena laž guta vatru
S kojom progovore i anđeli
Bez traga nestaju plave ptice
One nikad ne polijeću

Budi me, budi me
Il kada loše sanjam
Budi kraj mene
Daj probudi me
Sve su noći hladne
Jer kad sanjam vidim sve
samo sebe ne

Izmisli me kad me nema
Presvuci dan u moju postelju
Ugasi svjetlo tamnih sjena
Noći nek mirišu

Iskrena laž guta vatru
S kojom progovore i anđeli
Bez traga nestaju plave ptice
One nikad ne polijeću

Budi me, budi me...

6 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Έχω βεβαιωθεί πια ότι αυτό το μίσος για την χώρα και τον λαό δεν προέρχεται από ιδεολογίες, συμφέροντα, απόψεις, αλλά από μια πολλή βαθιά, πολλή σκοτεινή ανεπάρκεια.

Theoprovlitos είπε...

Καλως τον πεζεβεγκη. Σκοτεινη ανεπαρκεια το λες; ΠΟΛΥ επιεικη σε ακουω.

Μπορεσες να πας στην άλλη χαμενη πατρίδα βορειοτερα;

Ανώνυμος είπε...

πεζεβέγκης;;;Είχα αιώνες να ακούσω αυτήν την λέξη!!!

Λοιπόν,νομίζω πως πρέπει να υιοθετήσουμε τρόπους Γερμανίας, όπως:

-Σε κανένα σχολικό βιβλίο δεν θα αναφέρεται το γειτονικό κράτος.Μόνο η ονομασία που θα του δίνουμε εμείς,χωρίς καμία πρόσθετη πληροφορία.

-Δεν θα υπάρχει καμία αναφορά σε καμία σλαβική γλώσσα που ομιλείται στην Φλώρινα.Δεν θα διδάσκεται,δεν θα βγαίνουν έντυπα σε αυτήν, δεν θα υπάρχει βρε αδελφέ.

-Σε κάθε προσπάθεια σε στυλ Ιού,Ουράνιου Τόξου κλπ είτε αδιαφορία είτε ύπουλη αντίδραση (όπως το να βρούμε πόσο έχουν φοροδιαφύγει,πόσοι απατούν τις γυναίκες τους κλπ)ώστε να τους εκβιάζουμε.

-Αφαίρεση υπηκοότητας (ναι,όπως παλιά)σε όσους απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.΄

Όλα τα παραπάνω εφαρμόζονται με το ...παραπάνω σε άκρως δημοκρατικές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.Π.χ: Όλες οι πόλεις στην περιοχή που μένω έχουν ολλανδικά ονόματα.Οι Γερμανοί που ζουν εδώ ονομάζονται κοροϊδευτικά "Ολλανδοί" από τους άλλους.Η προφορά τους..ολλανδίζει κάπως.Ας τολμήσουν κάποιοι να κάνουν κάποιο...Ολλανδικό Ουράνιο τόξο...Μαύρο Φίδι που τους έφαγε...Όπως επίσης ως δια μαγείας δεν υπάρχουν πια Πρώσσοι!!!Υπάρχουν ως...παλαιά αριστοκρατία του 19ου αιώνα και αυτό ήταν.

Υπάρχει η ρεαλιστική πολιτική και η πολιτική του καναπέως...

Theoprovlitos είπε...

Σοβαρα γινονται όλα αυτα π. Παναγιωτη στη Γερμανια.
Ε τοτε εμεις απλά ηλίθιοι τόσον καιρό.

Όντως υπαρχουν Πρώσσοι?

Theoprovlitos είπε...

Ευχαριστουμε του φίλους από τα κεντρικά γραφεια της google και blogger στο Mountain View της Καλιφόρνιας καθως και τους φιλους στην Νεα Υορκη αλλα και κάποια γραφεια της Ευρωπαϊκης Ενωσης για την ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ επίσκεψή τους στην ιστοσελίδα μας στις 3/5/2008 στις 03:25

fvasileiou είπε...

Ταυτόχρονες επισκέψεις?

Ποιος στη χάρη σου, αδερφέ...