4/4/08

THE KING OF THE MACEDONALDS

Ελεγα να μην ασχοληθω με το θεμα γιατι κανει και λίγο μπαναλ. Άσε που σέρνεται και τρομοκρατία κι αν ασχοληθω με το Μακεδονικό και φακελωθώ κινδυνεύω να μου χρεωθεί και ως κόλλημα για την ιερωσύνη.

Ειναι και το άλλο, ότι γνωριζω και μια εξαιρετική οικογένεια ιερέα από τα Σκόπια, έχω μεινει και σπίτι τους, η παπαδια μεταφραζει και Ελληνικα βιβλία στα Σλαβομακεδόνικα (όπως τον Γεροντα Πορφυριο) και ΔΕΝ μου κανει καρδιά να τους πληγώσω, γιατί κάθε άλλο παρά φανατικοί και μισέλληνες είναι. Ψαχνω μαλιστα και τους τρόπους να γίνουμε αδελφια. Να τους χαρακτηρίσω ακόμα και εκσλαβισμένους Έλληνες. Τους αγαπώ. Και αυτούς, αλλά και τους φουκαραδες του πατριωτες τους που περνουν μια μονιμη κρίση ταυτοτητας.

Αλλά δεν αντεξα, θα το πω απλα και λακωνικά χωρις χαρακτηρισμους και κορώνες (θα παρακαλεσω και εσας το ίδιο). Τι μας λένε λοιπον οι φανατικοί κάτοικοι της FYROM;

Ότι οι Αρχαίοι Μακεδόνες ΔΕΝ ηταν Έλληνες αλλά Μακεδόνες. Μιλούσαν την δική τους Μακεδονική γλώσσα.

Μέχρι που ήρθε στην περιοχή τον 6ο αιώνα ένα νέο, σλαβικό έθνος, οι Μακεδόνες, που μιλουσε την Μακεδονική γλώσσα και κατέλαβε τους Μακεδόνες που ζουσαν στην περιοχή μεχρι τότε και που μιλουσαν την Μακεδονική.

Τουτεστιν: Οι 'Μακεδόνες' είναι ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ. Δεν ξερουμε βεβαια αν του εκανε και γενοκτονια. Το σιγουρο ειναι πάντως οτι ως γενοκτονία λογαριάζεται και η αυτοκαταστροφή.

ΦΩΤΟ: Τα MACEDONALDS των Σκοπίων. Ο κλόουν έλειπε στο Βουκουρέστι.

PHOTO: Macedonalds in Skopje. Ronald the Clown was missing in NATO congress in Bucharest.

3 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Θυμάσαι και τα παιδιά στην κατασκήνωση που ποτέ δεν είπαν "είμαστε Μακεδόνες", αλλά πάντα έλεγαν "από τα Σκόπια". Έτσι είναι οι άνθρωποι και αλλιώς είναι η πολιτική.

Πέρα όμως από τα άλλα: Η φωτογραφία από τα Macedonalds βρωμολέει. (Μη μου πεις ότι είναι μοντάζ).

Theoprovlitos είπε...

Και βεβαια δεν είναι μονταζ. Ούτε η άλλη φωτο με τον Ronald McEdonland και το παιδακι

Cacofonix είπε...

Εγώ πιστεύω ότι η δεύτερη είναι στημένη. Ο τύπος σίγουρα τρομάζει τα παιδιά όταν τα πλησιάζει, ακόμη και τα αγγόνια του...