13/11/10

Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ


Ενας σοφός γεροντας από την Κωνσταντινούπολη που συνεβούλεβε πολυ κόσμο και που προσφατα κοιμηθηκε σε ηλικία 99 ετων, πριν φυγει από αυτη τη ζωη μου ειχε διηγηθει μερικες ιστορίες σαν παρακαταθήκη. Μια από αυτες την χρησιμοποιώ για να στηριξω την άποψη, του γιατι στις εκλογες πρεπει να ψηφιζουμε ακομα και αν δεν υπαρχει κανενας κομματικος σχηματισμος που να μας αντιπροσωπευει, ακομα και αν δεν τρεφουμε αυταπατες οτι η ψευτοδημοκρατία μας είναι χακλκευμενη, νοθευμενη και ποδηγετούμενη.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 1930'

Ο νεαρός Πέτρος, ενα σεμνό και ταπεινο παιδί, είναι υπάλληλος σε Ελληνικό μπακάλικο καπου σε μια συνοικία της Πόλης όπου ζουν Έλληνες, Λεβαντίνοι και Εβραίοι. Ο μεγαλομπακάλης που το διατηρεί εχει και ενα από τα 5 γνωστά Ελληνικά κουσούρια που υπαγορεύονται από την ελληνική λατρεία του γρηγορου και εύκολου χρηματος: Tον ΤΖΟΓΟ (τα άλλα 4 είναι η απάτη, η κλεψιά, ο μαυραγοριτισμός και το ΠΑΣΟΚ).

Μοιραία έρχεται η στιγμη που η κερδοφόρα κατά τα άλλα επιχείρηση του μπακαλικου ("Αποικιακά" τα ελεγαν τότε) να βγει στο σφυρί. Το νεο μαθαινεται στην γειτονια και ο Πετρος προβληματίζεται για το τι θα απογίνει τόσο ο ιδιος όσο και το καταστημα το οποίο κρατούσε στην ουσία ο ίδιος.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Ενα πρωί ένας γνωριμος και καλός πελατης μπαινει στο μαγαζι. Ενας πλουσιος Εβραίος, εξέχον στελεχος της Εβραϊκης κοινοτητας.


-Και τωρα τι θα κανεις Πέτρο;
-Ε τι να κανω, θα ψαξω να βρω καμμια δουλειά.
-Ε, και καλα, γιατι δεν το αγοραζεις εσυ το μαγαζι αυφού εισαι η ψυχη του εδω μέσα;
-Με τι χρηματα να το παρω;
-E, τοσα χρονια δεν εχεις τιποτα στην άκρη;
-Εχω, αλλα δεν φτανουν. Εχω μαζεψει αυτό το ποσό.
-Α! Τοσο νεος και να εχεις μαζεψει αυτο το ποσό παει να πει οτι εισαι εξυπνος, καπατσος και οικονομος. Θελεις να σου δανεισμουμε εμεις το υπολοιπο ποσό και μας τα δίνεις λιγα λιγα με αυτόν τον τοκο;

Όπερ και εγένετο. Και ο Πετρος σε νεαρη ηλικία βρεθηκε ιδιοκτητης "αποικιακού" με την βοήθεια και την χρηματοδοτηση προσώπων της Εβραϊκης κοινότητας με τα οποία συνδεθηκε. Μπαινοβγαινε στα σπίτια τους, βγαινανε μαζι και ανεπτυξε και καπιιες φιλιες. Μην παει το μυαλο σας στο πονηρο. Εμαθε ομως καλα την νοορτροπια τους.

Ετσι σε καποια συζητησε τους ρωτησε τα εξης:

-Εμεις οι Έλληνες στελνουμε τα παιδια μας σε Ελληνικα σχολεια. Οι Βουλγαροι στα Βουλγαρικα. Οι Φραγκοι στα Γαλλικά. Οι Αγγλοι στα Εγγλεζικα. Εσεις οι Εβραίοι γιατι στελνετε τα παιδια σας στα ΤΟΥΡΚΙΚΑ σχολεια;

Και η απάντηση:

-Διοτι, ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ.

Δεν θα καταπιαστώ με την δηλωση αυτη σε ολο της το μηκος και πλατος και η οποια μοιραια σε οδηγει σε διαφορα γεωπολιτικα συμπερασματα. Εμπεριεχει ομως μια ΣΟΦΙΑ ή εστω ΠΟΝΗΡΙΑ που υποδηλώνει το πώς μπορεις να διαβρωσεις ενα συστημα και ειτε να το υποδουλωσεις είτε να το καταστρεψεις προς όφελος σου.

Λοιπον. Με το ιδιο σκεπτικο, εμεις οι καταταλαιπωρημενοι από τους Ελληνες τζογαδόρους, τα λαμογια, τους κλεφτες και τους μαυραγορίτες που εχουν υφαρπαξει την εξουσια ΟΧΙ επειδη αυτοι ειναι εξυπνοι, αλλα επειδη ο Ελληνικος λαος ειναι ΗΛΙΘΙΟΣ ή απλα το ιδιο κλεφτες και απατεωνες σαν αυτους που τους κυβερνανε και γι αυτο τους ψηφιζουν, δυο τροπους εχουμε να σκοτωσουμε το φιδι:

Ειτε να σηκωθουμε από καναπέδες, κρεβατια, ντιβάνια, πολυθρονες και με καδρονια να τους τσακισουμε στον δρομο την ωρα που εξερχονται από την βουλη για να να βρουν την λεια τους.

Ειτε να τους ΔΙΑΛΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ.
Ριχνοντας κυβερνησεις
την ωρα που ανεβαινουν στο σκαμπο για να φανε το μελι από το ντουλαπι.
Κανωντας τους να μην μπορoυν να δημιουργησουν ουτε μια αυτοδυναμη κυβερνηση - στην ουσια μια ψευτοεκλεγμενη δικτατορια.
Στελνοντας στην βουλη Λεβεντηδες, Παπανικολες-Οικολογους, τον Βεργη, την κα Ελισσαβετ από τα Παρατραγουδα, την Εφη Σαρρη, την Χριστοπιστία, ακομα και την Χρυση Αυγη για να εχουμε την χαρα να βλεπουμε στα τηλεοπτικα πανελ την Δαμανακη ή τον Παγκαλο να βγαζουν on air τεραστια σπυρια υποχρεούμενοι να συνομιλήσουν με τον Μιχαλολιακο και να ψηφιζουμε μετα μεταξύ μας ποιος απο τους δυο ειναι ο πιο σιχαμερος.

Το ζητουμενο ειναι να διαλυσουμε τον κοινοβουλευτισμο ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ. Να δημιουργηθει στην βουλη ΧΑΟΣ και στα τηλεοπτικα παραθυρα ΑΝΑΡΧΙΑ ωστε να περναμε ευχαριστα απογευματα τρωγοντας ποπ-κορν.

Και μη φοβομαστε οτι δηθεν η αναρχια θα εχει στην καθημερινοτητα μας αντικτυπο. Γιατι η αθλια καθημερινοτητα μας εχει δημιουργηθει τοσα χρονια από την υποτιθεμενη ταξη και ασφαλεια.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΤΟ ΦΙΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙΣ ΠΡΩΤΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ. Η φωλια του ειναι η ΒΟΥΛΗ και λοσταρι μας η ΨΗΦΟΣ μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: