18/11/08

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ


ΚΑΙ Η GAY ΜΑΦΙΑ ΞΕΣΠΑΘΩΝΕΙ

Ο Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος Φινλανδίας Λέων μόλις αναγνώρισε τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων!

Σύμφωνα με συνέντευξη του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα της Λουθηρανικής Εκκλησίας "Kotimaa" (Πατρίς) και στην έκδοση της 13/11/2008 αναφέρεται :

_________________________________

Η εγγραφή ενοριτών ως ζευγάρι του ιδίου φύλου δεν αποτελεί πρόβλημα, σύμφωνα με τον Αρχιεπιίσκοπο Λέοντα. [ΣΗΜ. Στην Φινλανδία για να ανήκεις επίσημα ως μέλος σε οποιαδήποτε εκκλησία, εγγράφεσαι]

Και συνεχίζει η εφημερίδα με τα λόγια του ιδίου τού Αρχιεπισκόπου:

"Σε κανέναν που επιθυμεί να συμμετάσχει στην ενοριακή και λειτουργική ζωή δεν τίθεται το ερώτημα για την οικογενειακή του κατάσταση."

Κατα τον Λέοντα τα κοινωνικοηθικά θέματα είναι σε μεγαλο βαθμό ζητήματα κουλτούρας.

"Ειδικα στην Ανατολική Ευρώπη οι ηγεσίες των Εκκλησιών είναι υποχρεωμένες να ισορροπούν εξ αιτίας των αιτημάτων των θορυβοποιών εξτρεμιστικών φουνταμενταλιστικων οργανώσεων. Σε αυτά τα κυκλώματα ο φιλευλευθερισμός δεν είναι της μόδας."

Κατά τον Λέοντα, η Ορθοδοξη Εκκλησία προσέχει πολυ να μην καταπιάνεται με θεματα που αφορούν ομοφυλοφιλια.

"Όποιος είναι εγγεγραμένος ως ζευγάρι με άτομο του ιδίου φύλου, δεν μπορεί να ενταχθεί στις τάξεις της ιερωσύνης. Αλλά για τους λαϊκούς συνεργάτες και εργαζόμενους δεν θέτουμε τα ίδια κριτήρια."

__________________________

Η συνέντευξη πήρε δημοσιότητα και απασχόλησε και την μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Helsingin Sanomat, έκδοση 13/11/2008

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Arkkipiispa+Leo+Ortodoksipappi+ei+voi+el%C3%A4%C3%A4+rekister%C3%B6idyss%C3%A4+parisuhteessa/1135241059236

Η Φινλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία όχι μόνο έχει αλλοτροιωθεί πλήρως και σε ανεξέλεγκτο βαθμό από το πνεύμα του Οικουμενισμού άλλά έχει περιέλθει πλήρως υπό την διακυβέρνηση μιας Εκκλησιαστικής μαφίας ομοφυλοφίλων η οποία πλέον ανοικτά και ξεδιάντροπα προπαγανδίζει όχι μόνο την αποδοχή της ομοφυλοφιλίας (και όχι απλά του ομοφυλόφιλου ως πρόσωπο) ως φυσιολογικής κατάστασης αλλά και την εκκλησιαστική αποδοχή της.



Χαρακτηριστικό είναι οτι ο αδρά αμοιβόμενος πρόεδρος του Οικουμενιστικού Κέντρου της Φινλανδίας είναι o "Ορθόδοξος" ιερέας Heikki Huttunen [φωτο] ο οποίος είναι και συνιδρυτής της Ομοφυλοφιλικής Οικουμενιστικής Χριστιανικής Ένωσης Yhteys (http://www.yhteys.org/) (στην οποία συμμετέχουν και μερικοί ορθόδοξοι ιερωμένοι και λαϊκοί που έχουν απασχολήσει και το εκκλησίασμα με τον βίο τους) με σκοπό την πλήρη αποδοχή του ομοφυλοφιλικού "γάμου" και της ομοφυλοφιλίας από τις Χριστιανικές Εκκλησίες και την κοινωνία, συμμετέχει και διοργανώνει δε παρελάσεις ομοφυλοφίλων gay pride [από πότε η οποιαδήποτε σεξουαλικότητα ή το φύλο του καθενός έγινε και αντικείμενο υπερηφάνειας και από πότε η υπερηφάνεια κατέστη και Χριστιανική αρετή;] και άλλα φαιδρά.

Προσφάτως μάλιστα χοροστάτησε και σε Λουθηρανική Θεία Λειτουργία για ομοφυλόφιλους! Το ξέρατε πως υπάρχουν και Θείες Λειτουργίες ανάλογα με την ιδιότητα των συμμετεχόντων, π.χ. Φαντάζομαι πως θα μπορουσε να γίνει και λειτουργία ειδικά για ξανθειές, λειτουργία για ψηλούς μελαχροινούς με τετράγωνους ώμους και θεληματικό σαγόνι, λειτουργία για οδηγούς τρόλλεϋ κλπ. Εκτός αν στην Λουθηρανική εκκλησία έχουν εμπνευστεί ειδικές ακολουθίες στα... Καλιαρντά και οι δικές μας οι αθεόφοβες με τα λαμέ ζήλεψαν.

Σημείο των καιρών; Αναμφίβολα! Όπως και απόλυτη εκκοσμίκευση και αλοίωση του Ορθόδοξου πνεύματος και δογματικής, που καμμία σχέση δεν έχουν με την αποδοχή του προσώπου του άλλου όσο και αμαρτωλός και εαν είναι, αλλά βλέπουν τον κόσμο σύμφωνα με την προτεσταντική, δυϊστική, δυτική κοσμοθεωρία όπου οι άνθρωποι είτε είναι αποκλειστικά καλοί (και για να αποδεχθούμε τους ίδιους πρέπει να απενοχοποιήσουμε και τις αδυναμίες τους) είτε αποκλειστικά κακοί (και τους απορρίπτουμε με βάση μίαν ιδιοτητά τους και μόνο).

Κάποιοι λοιπόν -κατ' όνομα μόνον Ορθόδοξοι- αντιλαμβάνονται την σημερινή Εκκλησία κάπως σαν μπροσούρα των μαρτύρων του Ιεχωβά: Με ένα ηλίθιο χαμόγελο μονίμως κολημένο στο πρόσωπο, που αποδέχεται πλέον τα πάντα στο όνομα μιας κακώς εννοούμενης New Age αγάπης και μιας New Age πνευματικότητας, ενώ κάποιοι άλλοι στον αντίποδα, κυκλοφορούν μονίμως με τον δείκτη προτεταμένο σαν από αγκύλωση, που προδίδει και την πνευματική αγκύλωσή τους.

Ενώ η πραγματική αγάπη σου υποδεικνύει να αποδέχεσαι τον άλλο όχι ως δήθεν "αναμάρτητο" αποχαρακτηρίζοντας μάλιστα και την αμαρτία του ως τέτοια, αλλά ως αμαρτωλό, βλέποντας μάλιστα στο πρόσωπό του όχι αυτό πού τώρα είναι (και που υπό κάποιες συνθήκες θα μπορούσες να ήσουν και εσύ), αλλό αυτό που θα μπορούσε να ήταν ή αυτό που θα μπορούσε να γίνει αν έρθει πρώτα σε αυτογνωσία.

Το σχίσμα πάντως είναι προ των πυλών. Όπως και το Τέλος του Κόσμου, τουλάχιστον όπως τον ξέραμε για χιλετίες τώρα.

_____________________________
3 Βλέπετε τοὺς κύνας, βλέπετε τοὺς κακοὺς ἐργάτας, βλέπετε τὴν κατατομήν

17 Συμμιμηταί μου γίνεσθε, ἀδελφοί, καὶ σκοπεῖτε τοὺς οὕτω περιπατοῦντας καθὼς ἔχετε τύπον ἡμᾶς. 18 πολλοὶ γὰρ περιπατοῦσιν οὓς πολλάκις ἔλεγον ὑμῖν, νῦν δὲ καὶ κλαίων λέγω, τοὺς ἐχθροὺς τοῦ σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ, 19 ὧν τὸ τέλος ἀπώλεια, ὧν ὁ θεὸς ἡ κοιλία καὶ ἡ δόξα ἐν τῇ αἰσχύνῃ αὐτῶν, οἱ τὰ ἐπίγεια φρονοῦντες.

20 ἡμῶν γὰρ τὸ πολίτευμα ἐν οὐρανοῖς ὑπάρχει, ἐξ οὗ καὶ σωτῆρα ἀπεκδεχόμεθα κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, 21 ὃς μετασχηματίσει τὸ σῶμα τῆς ταπεινώσεως ἡμῶν σύμμορφον τῷ σώματι τῆς δόξης αὐτοῦ κατὰ τὴν ἐνέργειαν τοῦ δυνάσθαι αὐτὸν καὶ ὑποτάξαι αὐτῷ τὰ πάντα.

Προς Φιλιππησίους Επιστολή.

85 σχόλια:

expaganus είπε...

!!!!!!!!!
Σχόλια θα καταθέσω όταν θα συνέλθω!

Ανώνυμος είπε...

Με αυτά που μου λες, αν πάω ποτέ στο Ελσίνκι, θα εκκλησιαστώ στο ρωσικό μετόχι εκεί, που ανήκει στο Πατριαρχείο Μόσχας. Ειλικρινά, θα έχω συνειδησιακό πρόβλημα σοβαρό να εκκλησιαστώ και να κοινωνήσω σε εκκλησία της "Ορθόδοξης" Εκκλησίας της Φινλανδίας. Το ωραίο είναι που η Εκκλησία αυτή υπάγεται ως Αυτόνομη Εκκλησία στο Φανάρι. Λες και η Αυτόνομη Εκκλησία της Εσθονίας, την οποία η Φινλανδική "Ορθόδοξη" Εκκλησία έχει πάρει υπό την προστασία της, να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο; Ο Στέφανος είναι και αυτός αρχι-οικουμενιστής. Άμα λέω ότι οικουμενισμός δεν σημαίνει διάλογος με τους ετεροδόξους, αλλά νεοεποχίτικη σούπα, εξανίστανται μερικοί.
Και άντε τώρα να βάλει πάγο ο Βαρθολομαίος στη Φινλανδία...Σκέψου να βγει το Πατριαρχείο να καταδικάσει την ομοφυλοφιλία στον κλήρο και το ανακοινωθέν να το διαβάσει γνωστός μητροπολίτης του Φαναρίου, με το κλασικό χαριτωμένο στυλ...Θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι.
Μήπως είναι ώρα πια να τελειώνουμε με την υποχρεωτική αγαμία των επισκόπων; Η υποκρισία έχει πια ξεχειλίσει.

Theoprovlitos είπε...

@Expaganus

Και δεν εγραψα ουτε τα μισα από όσα συμβαίνουν. Τοσα χρονια σιωπής και το μονο αποτελεσμα ειναι οι εκφυλοι όχι μόνο να αποθρασυνωνται αλλά και να διωκουν αυτους που παραμενουν στην υγιαίνουσα διδασκαλια.

@Μαρκο

Δεν ειμαι φανατικος αντιοικουμενιστης. Δηλαδη δεν φοβαμαι την συνεργασια και τον διαλογο, ουτε καν να αποδεχθω πως ο Θεος κατ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ μπορει και να αποδεχεται Χριστιανους άλλων δογματων. Υπαρχει ομως μαι κοκκινη γραμμη περαν της οποιας ο οικουμενισμος αποκτα και εκκλησιολογικη υποσταση και αυτοματως καθισταται ΑΙΡΕΣΗ. Τα όρια αυτα ειναι δυσδιακριτα αλλα πίστευω πως οσο εχω σωας τας φρενας μπορω να τα αναγνωρισω.

Στην Φινλάνδια πάτως τα ορια αυτα εχουν ξεφυγει ΕΝΤΕΛΩΣ, περισσοτερο δε απο τους ανωτερους ρασοφορους και τα ΑΘΛΙΑ περιβαλοντα τους.

Ιδου λοιπον γιατι δεν έχω παει να ζησω στην Φινλανδια τοσα χρονια: Γιατι στην Ελλαδα η δραση του Εφραιμ ή του Αττικης Παντελεήμονα φαινεται τουλαχιστον σαν καταπτωση και παρακμη τόσο απο τους εκτος όσο και απο τους εντος της Εκκλησιας, ενω στην Φινλανδια ο εκφυλισμος καποιων ρασοφορων παρουσιαζεται και ως ΑΡΕΤΗ και ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ!

Ανώνυμος είπε...

μπράβο! μου θύμισες ότι η πραγματικότητα βρίσκεται μέσα μας, και αυτήν προβάλουμε και προς τα έξω. χαίρομαι δε όταν οι πραγματικότητες μας συγκρούονται προσπαθώντας να ερμηνεύσει η μια την άλλην.
προβάλω-βλέπω σε κάποιον τα αμαρτήματα μου και εύκολα τον απορρίπτω ώστε να εξιλεωθώ εγώ ο ίδιος! δύσκολα απορρίπτω τον εαυτό μου, είναι πολύ δυνατός αντίπαλος.
ενώ ένας "άγνωστος"...
να σχολιάσω ότι είμαι πολύ κοντά στις ερμηνείες του ευαγγελίου που δίνεις. όμως γιατί να επιδέχονται ερμηνείας, και μάλιστα από κάποιους, αντιφατικής? κάτι δε μου αρέσει σε αυτό αλλα πάλι μήπως ευθύνονται οι "πραγματικότητες"?

expaganus είπε...

Νομίζω ότι πέραν της έντονης προσευχής και νηστείας από μέρους μας πρέπει να φερθούμε ακτιβιστικά: σαν πρώτη αντίδραση, να βομβαρδίσουμε το Φανάρι με επιστολές διαμαρτυρίας για να κινηθεί προς τη λύση της απαράδεκτης κατάστασης, και ας διαβάσει την καταδίκη όποιος θέλει. Άλλο πράγμα είναι να παρεκτρέπεται προσωπικά ένας ιερωμένος χωρίς να πειράζει το δόγμα, κι άλλο να προσπαθεί να κάνει την αμαρτία του έγκυρη εκκλησιαστικά.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΟΛΥΚΑΤΑΛΑΒΑ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
ΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ,ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΩΣ ''ΑΠΟΣΧΙΣΘΕΝΤΕΣ'' ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ.
ASLAN.

Theoprovlitos είπε...

@Expaganus

Το έκανα ΚΑΙ αυτο πρινα από 1 χρόνο. Η "εμπιστευτική" επιστολή μου προωθήθηκε στην Ιερά Συνοδο της Φινλανδίας η οποία συνεδρίασε με θεμα την επιστολή μου και απάντησε στο Πατριαρχειο αναγραφοντας τετοια ψευδη και κουκουλωνοντας τα πραγματα που ΕΚΕΙ καταλαβα πως ήρθε η αρχη του τελους. Μια ολοκληρη "Ιερά" Συνοδος να ψευδεται. Το Πατριαρχειο εν συνεχεια μου απλά προώθησε την απαντητική επιστολή.

Στην Φινλανδια πάντως ΥΠΑΡΧΟΥΝ υγιεις φωνες. Ειναι αυτες που ο Αρχιεπισκοπος και η μαφια του χαρακτηρισζει ως "εξτρεμιστικες και φουνταμενταλιστικες". Προσφατα μαλιστα εξεδωσαν και βιβλιο με θεμα την σταση της Ορθοδοξιας απεναντι στο ζητημα της ομοφυλοφιλίας. Ε τοτε το κυκλωμα της μαφιας περασε στην αντεπίθεση και ο Αρχιεπισκοπος εδωσε την συγκεκριμενη συνεντευξη.

Και για να φανταστεις και την διγλωσσια, όταν καποιοι που αντιστεκονται του ζητησαν ακροαση και πηγαν και τον ειδαν, ο ίδιος ο Αρχιεπισκοπος τους ειπε πως είανι πολύ δυσκολο να τα βαλεις (αυτολεξί) με την "gay μαφία".

Και αμεσως, λιγους μήνες μετά τοποθετησε εναν απο τα πιο δραστηρια μελη της ως υπευθυνο δογματικής και κατηχησης της Ορθοδοξης Εκκλησιας της Φινλανδίας! Να μην πουμε πως διευθυντης Ορθοδοξων εκδοσεων ειναι ένας ομοφυλοφιλος έγγαμος με ΑΝΤΡΑ ο οποιος μαλιστα ειναι και κουμπαρος του "Ορθοδοξου" ιερεα ή μαλλον αιρεσιαρχη που ειναι και προεδρος του Οικουμενιστικου κινηματος της Φινλανδιας. Να μην σου πω οτι στα χερια τους εχει περασει εκτος από τον τομεα των εκδοσεων και τον τομεα της κατηχησης και δογματικης ΚΑΙ η ιεραποστολή με την αντιστοιχη "Αληλεγγυη" (Ortaid) της Φινλανδιας. Να μην σου πω πως προσφατως για την θεση του προϊσταμενου του καθεδρικου ναου του Ελσινκι οι 2 στους 3 υποψήφιους ειναι ανοικτα ομοφυλοφιλοι ιερείς.

Οταν μιλαμε για ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ και χρησιμοποιουμε και τον όρο ΜΑΦΙΑ δεν χρησιμοποιουμε ΙΧΝΟΣ υπερβολης. Για να παρεις την οπιαδήποτε διοικητικη πολυθρονα πλεον στην Εκκλησια της Φινλανδιας το βασικοτερο σου προσον ειναι οι αλλαξοκωλιές.

Τι περιμενεις απο μια Μητροπολη της οποιας ο Μητροπολιτης ειναι ΚΑΙ ομοφυλοφιλος ΚΑΙ υποτιθεται τεως ΜΑΣΩΝΟΣ, και λεει δημοσιως στον τύπο πως η ιδιοτητα του Μασωνου και του Ορθοδοξου ΔΕΝ ειναι ασυμβιβαστες.

Theoprovlitos είπε...

@Ασλαν

Κατι τα Βατοπαίδια με τον Πακτωλο χρηματων, κατι οι Μητροπολιτες που οσο παει και γινονται κατωτεροι των περιστασεων, κατι τα Αρχιεπισκοπικα περιβαλλοντα, κατι η εκκοσμικευση της Εκκλησιας που την βλεπω μεχρι και εγω που θεωρω τον εαυτο μου κοσμικο παρα πνευματικο άνθρωπο, κατι η νοθεια του Αγιου ποτηριου με τα σαλια που φτυνει ο καθε αιρετικος μεσα σε αυτό, κατι που η εκκλησια είναι συνιφασμενη με τα του κοσμου τουτου τοχεις παρει χαμπαρι πως οδηγουμαστε σε Εκκλησια των Κατακομβων. Απλά να παρακαλαμε να δημιουργησουμε γυρω μας μια άτυπη Χριστιανικη κοινοτητα από λαϊκους και καποιους άξιους ιερεις οι οποιοι χωρις να ειναι αναχρονιστικοι και φανατικοι με την κακη έννοια, να μπορεσουν να πουν καποια στιγμη το ΣΤΩΜΕΝ ΚΑΛΩΣ σε αυτην την κατάπτωση όταν πια η κατάσταση θα έχει φτασει στο απροχώρητο.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ
ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ,ΔΗΛ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΟΣΣΑΙΑ,ΑΦ'ΕΝΟΣ ΕΛΕΓΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ,ΑΦ'ΕΤΕΡΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΘΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ.
Ο ΦΟΒΟΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΚΥΛΑ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ,ΧΩΡΙΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΧΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ.
ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ[ΔΥΣΕΥΡΕΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ].
ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ KAI ΑΝΑΘΑΡΡΩ.
''ΟΤΑΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΙΑ ΚΑΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ,ΨΑΞΕ ΚΑΛΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.ΑΝ ΔΗΣ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΟΛΙΓΩΡΙΑ Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ,ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ.ΕΑΝ ΔΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ,ΚΑΘΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΥ ΑΝΕΧΟΥ ΑΠΕΧΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ.Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ.ΘΑ ΤΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ Ο ΘΕΟΣ ''.
ΕΤΣΙ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ.
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ,ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΗ Ο ΘΕΟΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ.
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, όπως λέει ο σοφός τραγουδιστής. η αλλιώς όλα για καλο γίνονται. τώρα ποτε θα φανεί αυτό το καλο! είδωμεν.
άλλες φορες με ενοχλεί ακόμα και το περπάτημα ενός μυρμηγκιού! άλλες φορες κανόνια να βαράνε, τα ακούω σαν αγγελική μελωδία!
γιατί να με πειράξει τι κάνει ο ένας και ο άλλος και πόσους παίρνει στο λαιμό του! μονο κακό δικό του κάνει. σε όλους τους άλλους καλο κάνει. ουδείς μπορεί να με πειράξει αν δεν του το επιτρέψω πρώτα.
μάλλον για τον τρόπο της αποτροπής μιλάμε εδώ. μπορεί ο τρόπος μου να αποτρέψω το κακό, να με τραυματίσει ψυχικά. και έτσι να κάνω μεγαλύτερο κακό στον εαυτό μου από αυτό που πάω να αποτρέψω.
τι να κάνω, τι να σκεφτώ, πως να αντιδράσω δεν ξέρω. ξέρω μονο ότι χαίρομαι να διαβάζω και να γράφω σε αυτό το blog.
μυστήριο ο πανάγαθος, μυστήριο οι βουλες Του, μυστήριο και η ίδια η αγαθότητα Του.

Theoprovlitos είπε...

@Luffy

Ξερεις δεν πειραζει τοσο εμενα προσωπικα. Ούτε μπορει να μου προξενησει κανενα άλλο συναισθημα πλην της θλιψης. Άντε το ομολογω: και της οργης.

Με νοιαζει ομως που οταν μια πτωτικη κατασταση, μια αρρωστεια παρουσιαζεται σαν ΥΓΕΙΑ στην κοινωνια και μακροπροθεσμα παρασυρει ψυχες.

Αν θεωρησουμε την ομοφυλοφιλια σαν ακομα ένα παθος όπως πολλα άλλα δεν θα χρειαστει να ενοχοποιησουμε τον ομοφυλοφιλο περισσοτερο απο οποιονδηποτε άλλο. (Π.χ. τον Εφραιμ τον Βατοπαιδινό). Αν μάλιστα τον θεωρήσουμε και ως άρρωστο, τοτε πως θα μπορουσαμε να κατηγορησουμε καποιον επειδη πασχει απο μια αρρωστεια. Ειναι σαν να κατηγορεις καποιον επειδη εχει π.χ. βουλιμία ή νευρική ανορεξία.

Όμως οι κυριοι αυτοι ειναι SERIAL KILLERS ψυχων. Διοτι ειναι σαν έναν φορεα του AIDS ο οποίος ΓΝΩΡΙΖΕΙ πως έχει AIDS και οχι μονο δεν ζητα την θεραπεια του, αλλα σκορπα γυρω του και τον θανατο στους άλλους προσποιουμενος τον υγειή.

Και ενω φαινομενικα παρουσιαζεται πως έχει μεσα του αγάπη και πως οτι κανει το κανει για τα "ανθρωπινα δικαιωματα" στην πραγματικοτητα μεσα του κρυβει ενα φοβερο ΜΙΣΟΣ προς την κοινωνία επειδη αυτος ειναι διαφορετικος. Και το εξωτερικευει με μια λογικη του τύπου, "ρε πουστηδες, θα παω που θα παω στον τάφο, αλλά θα παρω κι αλλους μαζι μου, για να μαστε στην κόλαση πολλοί". Ή μαλλον πολλές.

Theoprovlitos είπε...

@Aslan

Είδες που ο πνευματικος σου είχε δίκιο. Ναι και εγω τα θεωρουσα αυτα υπερβολες και ενιοτε ακομα τα θεωρω. Ίσως γιατι τα ορια μεταξυ συνομοσιολογίας και επιφυλακης είναι δυσδιακριτα.

Σωστα λες για τις δικες μας πιθανες αντιδρασεις που έτσι και αλλιως ειναι επισφαλεις.

Εγω νομιζω πόσο τόσο εμεις όσο και οι πνευματικοι πατερες θα πρπει να πορευομαστε ούτε ως αναρχοαυτονομοι (με την πνευματικη εννοια) ούτε ως υποτακτικοί και υποτελεις σε άνωθεν ειλημενες αποφασεις καποιων Συνοδικων γραφειων.

Ο καθενας ας εχει τον πνευματικο του και από εκει και περα προχωραμε στην ζουγκλα σαν σε κατι πολεμικες ταινιες που ο καθενας κοιτα γυρω του για να προστατεψει και τον εαυτο του και τα νωτα του άλλου. Και αν καποιος κινδυνευσει θα τρεξουν οι αλλοι να τον βοηθησουν.

Αυτο το σχημα της ΚΟΙΝΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΔΕΝ μπορει να ειναι λανθασμενο, εκτος αν ολοι οι πνευματικοι παθουν ταυτοχρονως παρακρουση και τα πνευματικοπαιδια μαλακυνση.

Ενα απο τα ΚΑΛΑ του σκανδαλου της Βατοπαιδιου που με χαροποιησε πολυ ειναι πως τελικα υπαρχουν ΠΟΛΛΟΙ μοναχοι, ιερείς και λαϊκοί οι οποίοι ούτε εθελοτυφλούν μπροστα στα σκανδαλα ανωτερων ρασοφορων ούτε δισταζουν να τα αποκηρυξουν αλλα ουτε και εξαρτουν την πίστη τους και την Αληθεια της Εκκλησιας από αυτά.

Ανώνυμος είπε...

Τραγικότατα πράγματα, τραγικότατα...

έχει πέσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΛΑΝΗ... για πόσο όμως ακόμη;

Ανώνυμος είπε...

>Το έκανα ΚΑΙ αυτο πρινα από 1 χρόνο.
> Η "εμπιστευτική" επιστολή μου
>προωθήθηκε στην Ιερά Συνοδο της
>Φινλανδίας η οποία συνεδρίασε με
>θεμα την επιστολή μου και απάντησε
>στο Πατριαρχειο αναγραφοντας τετοια
>ψευδη και κουκουλωνοντας τα πραγματα
> που ΕΚΕΙ καταλαβα πως ήρθε η αρχη
>του τελους. Μια ολοκληρη "Ιερά"
>Συνοδος να ψευδεται. Το Πατριαρχειο
>εν συνεχεια μου απλά προώθησε την
>απαντητική επιστολή.

Εδώ δεν θέλει ΜΙΑ επιστολή. ΘΕλει πολλές. (είμαι ο ανώνυμος που συζητούσαμε το θέμα της κατακρισης πριν λίγο καιρό...). Θέλει να σφίξουν οι ... ΒΟΛΟΙ...(νοών νοείτο)

Προτασή μου: Φτιάξε μια επιστολή εδώ με όλα τα στοιχεία αλλα άσε το όνομα και την υπογραφή εκτός. Να την κατεβάζει ο κόσμος να την υπογράφει και να την στέλνει σουμπιτη στο Οικ. Πατριαρχείο.

Επίσης χρειάζονται περισσότερα στοιχεία (βιογραφικά , φωτογραφίες) για τους ανθρώπους που έχουν να κάνουν με όλα αυτά...

Ανώνυμος είπε...

Giati einai kako na apodextei h opia eklhsia thn omofylofilia ws pareklish kai oxi san "amartia"?
Oi ekklhsies prepei na einai anoixtes pros olous tous an8rwpous kai na mhn yparxoun exsidikeymenes se str8 h gay
Den nomizw kanenas gay na exei kapsa na padreyete sthn ekklhsia. To dhmarxio arkei pisteyw.
Epishs to olo keimeno etsi opws einai grameno egeirei ratsistika synais8imata enandion mas, kati poy den to 8ewrw swsto na egeironde tetia synais8imata pros opiondhpote an8rwpo

Katerina είπε...

το μονο που έχω να πω ειναι το αντικανονικο της χειροτονιας. (αν όντως ειναι έτσι). Αλλά παντου υπάρχουν απλά δεν αναγνωρίζονται και κρύβονται.

Ανώνυμος είπε...

@kwstas

Φαντάζομαι πως και η γιαγιά που το πλήθος των Gay της πήρε τον Σταυρό, τον πέταξε και τον πάτησε, φτυνωντας την και ριχνοντας και καμια σφαλιάρα, ηταν φοβερή απειλή για τα δικαιώματα των gay..

http://video.yahoo.com/watch/3910906/10643244

Ανώνυμος είπε...

Όταν μιλάς για ομοφυλόφιλο και πρώην μασόνο μητροπολίτη, εννοείς αυτόν του Ελσίνκι; Για να ξέρουμε τί λέμε.
Καλή η ιδέα της ομαδικής επιστολής διαμαρτυρίας προς το Φανάρι, που προφανώς νίπτει τας χείρας. Ακόμα όμως καλύτερα να ερχόμασταν σε επαφή με τους "αντιφρονούντες" (=Ορθόδοξους) Φινλανδούς, που προφανώς βρίσκονται υπό διωγμό μέσα στην ίδια την εκκλησία τους από τους ψευδοποιμένες τους. Αυτό είναι και το τραγικό, να ξέρεις ότι οι ποιμένες σου είναι ψευδο-ποιμένες και να είσαι υποχρεωμένος να τους ανέχεσαι, επειδή μπορεί να σου επιβάλουν και ακοινωνησία! Προσωπικά, θα αρνιόμουν να εκκλησιαστώ σε εκκλησία όπου λειτουργούσε ο εν λόγω επίσκοπος. Από το να σκανδαλίζομαι, καλύτερα προσευχή στο σπιτάκι μου.

Σχετικά με το θέμα του οικουμενισμού, με τον διάλογο και την αλληλογνωριμία δεν διαφωνώ. Όμως, οι θεατρινίστικες συμπροσευχές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε φαινόμενα στυλ Αμβροσίου Ελσίνκι και του άλλου του παπά του gay pride. Θα διαφωνήσουν φυσικά κάτι "ιδιωτικές οδοί δημοσίας χρήσεως" - κατάλαβες τώρα - που έχουν εργολαβικά αναλάβει να προπαγανδίζουν τέτοιους θεατρινισμούς και ταυτίζουν την Εκκλησία με το Φανάρι, αλλά τι να κάνουμε...Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Φοβούμαι ότι στο μέλλον η "επίσημη" Εκκλησία θα είναι απλά ένα "πουκάμισο αδειανό", ένας "Αγγλικανισμός ανατολικού τυπικού". Μακάρι να μην ζήσω να το δω αυτό.

Theoprovlitos είπε...

@Kwsta Antwniou

Που την ειδες βρε αδελφε την ρατσιστικη διαθεση εναντιον των gay; ϊσα ίσα οι δικες μου θεσεις ειναι ΑΝΤΙρατσιστικες απεναντι στο καθε ομοφυλοφιλο σαν άτομο και σαν προσωπο. Αλλα οταν ερχομαστε σε συλλογους, σωματεια και γκρουπουσκουλα τα οποια δημιουργουνται μονο και μονο με βαση τον σεξουαλικο προσανατολισμο και επιτιθενται στην υπολοιπη κοινωνια εκει ειμαι καθετος. Εκει μιλαω για gay μαφια.

Για να καταλαβεις την διαφορα, είναι σαν να λες πως όποιος δεν γουσταρει κατι υστερικους φεμινιστικους συλλογους και κατι κακιασμενες κομπλεξικες φεμινιστριες ειναι δηθεν και... μισογυνης.

Πιστευω πως ειναι προφανεστατη η διαφορα μεταξυ του όρου γυναικα και του όρου φεμινιστρια. Και απο που και ως που καποιες φεμινιστριες δηθεν εκπροσωπουν το συνολο των γυναικων; Δεν εκπροσωπουν κανενα παρα μονο τον ευατο τους. Καλά του τα έχωσε ο Χατζηστεφανου του Βαλιανατου σε εκπομπη του Τριανταφυλοπουλου. Τους ξεφτυλισε όλους αυτους τους δηθεν εκπροσωπους των ομοφυλοφιλων.

Εγω τι λεω; Πως δεν μπορουμε να αποκλειουμε κανεναν εκτος εκκλησιας. Βαζω την ομοφυλοφιλια στην ιδια θεση με μια οποιαδηποτε αλλη αδυναμια, ή ιδιαιτερότητα, ή πάθος ή διαστροφη. Και χρησιμοποιω συνειδητα αυτους τους διαφορετικους όρους για να περιγραψω το ιδιο πραγμα γιατι στα παντα υπαρχουν διαβαθμησεις. Ας πουμε καποια βιωνει την γυναικεια της φυση ως ερωμενη, συζυγος και μητερα και άλλη σαν τσουλαρα που πηδιεται στα μπαρ με τον ένα και τον άλλο. Άλλη χρησιμοποιεί το νινι της για να... σέρνει καραβια. Άλλος βιωνει τον αντρισμο του σαν εραστης σαν συντροφος, σαν προστατης και σαν πατερας κάι άλλος σαν καμακι για ξεσκισμενες αλλοδαπες στη Ρόδο.

Επομενως αφού καποιος βιωνει την ετεροφυλια του με λαθος τρόπο γιατι για ενα ομοφυλοφιλο δεν μπορει να ισχυσει το ιδιο; Ποιοι ειναι αυτοι λοιπον που βαζουν τους ομοφυλοφιλους ΣΤΟ ΙΔΙΟ τσουβαλι; Όχι εγω παντως. Αλλα μαλλον οι υποτιθεμενοι εκπροσωποι τους.

Τωρα για την συγκεκριμενη περιπτωση εχω να κανω τις παρακατω παρατηρησεις. Το ότι η Εκκλησια της Φινλανδιας έχει ομοφυλοφιλους το ηξερα. Μαλιστα αρκετους απο αυτους τους εχω φιλοξενησει σπιτι μου. Εναν μαλιστα που σπουδασε και Θεολογια στην Θεσσαλονικη όχι μονο τον φιλοξενουσα στην Αθηνα αλλα για να βγαζει χαρτζιλικι τον ειχα και για βοηθο και μαλιστα και ως BABY SITTER στα παιδια μου. Το ξεραμε πως ειναι gay. Ξεραμε πως ειχε και καποια σχεση στην Θεσσαλονικη. Εμεις τον δεχομαστε χωρις καμμια διακριση και καμμια κατακριση.

Αλλα εδω ομως μιλαμε για ενα σκληρο πυρηνα κακιασμενων και προκλητικων αδελφων, με ρασα ή χωρίς, για μια αθλια συντεχνια που εχει στησει τα πλοκαμια της στην Φινλκανδικη εκκλησια και ρατσιστικα προωθει στην Εκκλησια ΜΟΝΟ ομοφυλοφιλους, που εχει ξεσηκωσει διωγμο σε οποιον προσπαθησει να της αντισταθει, εχουν καταλαβει ολες τις θεσεις κλειδια σαν μασωνια και το χειροτερο, εχουν αρχισει να αλλαουν και τα δογματα της εκκλήσιας συμφωνα με τα μετρα τους. Μιλαμε για ξεκαθαρη gay μαφια. Φαντασου το Βαλιανατο και το περιβαλον του αλλα στην Εκκλησια.

Αυτο και μονο δειχνει πως ειναι ανθρωποι εμπαθεις. Δηλαδη μακαρι να ηταν ΜΟΝΟ ομοφυλοφιλοι. Αλλα αν καποιος βιωσει την ομοφυλοφιλια του σαν παθος χωρις καμμια στηριξη ή πνευματικη καθοδηγηση τοτε το παθος αυτο τον κατακυριευει και του κατατρωγει την ζωη. Τον δενει χειροποδαρα.

Η εκκλησια ειναι ενας χωρος που πηγαινει ο καθενας για να καθαριστει απο τα παθη του.¨ΟΣΟ μπορει. Και αντ αυτου εδω εχουμε μια εκκλησια να ειναι πιό εμπαθης απο αυτους που υποτιθεται πως θεραπευει. Εχουμες μια εκκλησια που υποβιβαζει τις αρχες της και τα δογματα της σε επιπεδο "μοντερνισμου" και "εκσυγχρονισμου". Μα για το ονομα του Θεου το σωστο και το λαθος ειναι δυνατον να ειναι ποτε θεμα μοδας.

Και για να μην μακρυγορω. Στην Εκκλησια υπαρχουν ομοφυλοφιλοι σε ολες τις ταξεις της. ΔΕΝ ειναι αποριπτεοι και ουτε θα μπορεσουν να μεινουν αναμαρτητοι εκτος αν προκειται περι βραχων ψυχικων δυναμεων. Αυτο ισχυει για οποιαδηποτε πτωτικη κατασταη και τετοιες κουβαλαμε μεσα μας ΟΛΟΙ.

Αλλα αλλο αυτο, και αλλο η ΗΘΙΚΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ και ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ μιας πτωτικης καταστασης μεσα απο μια τελετη που αποκαλειται ΓΑΜΟΣ. Διοτι το να εισαι ομοφυλοφιλος μπορει και να μην το επελεξες. Το να ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ομως είναι παθος για το οποιο δεν υπαρχει καμμια δικαιολογια.

Ο οποιοσδηποτε, ακομα και ενεργος ομοφυλοφιλος ΕΧΕΙ θεσει στην κοινωνια της Εκκλησιας. Ακομα και αν προτιμα να συζει με καποιον απο το να ψωνιζεται στα gay bar ποτε με τον ενα και ποτε με τον αλλο. Η διαχωριστικη γραμμη ειναι οταν προσπαθησει να αυτοδικαιωθει μεσα απο ενα γαμο. Και εαν η Εκκλησια καταντησει να νομιμοποιει του ενος την ομοφυλοφιλία, του άλλου την λαγνεια, του τρίτου την λαιμαργια και την κοιλιοδουλεία, του τεταρτου την φιλαργυρια, του πεμπτου την οργη κλπ, τοτε δεν μιλαμε για Εκκλησια, αλλα για ΑΙΡΕΣΗ. Μιλαμε για νοσοκομειο του ΤΡΟΜΟΥ που πας να θεραπευθεις απο ενα προβλημα και κολλας άλλα δύο.

Theoprovlitos είπε...

@Kwsta

Και ενα υστερογραφο. Θεολογικα δεν υπαρχει το ΕΣΕΙΣ. Υπαρχει το ΕΣΥ. Εσυ και ο Θεος. Δεν θα λογοδοτησω εγω για τον Εφραιμ ουτε ο Εφραιμ για μενα. Η σχεση του καθενος με τον Θεο όπως και ο βιος και η πολιτεια του ειναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ υποθεση και δεν γινεται αντικειμενο... συλλογικων συμβασεων.

Εκκλησιαστικα παλι δεν υπαρχει το ΕΜΕΙΣ και το ΕΣΕΙΣ. Εμεις οι ομοφυλοφιλοι, εμεις οι νέοι, εμεις οι γεροι, εμεις οι άντρες, εμεις οι Ελληνες. Αρα και παλι το ΕΜΕΙΣ δε ισχυει.

Το μονο που ισχυει ειναι το ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ. Και υπ αυτην την εννοια και ο ομοφυλοφιλος και ο ετεροφυλοφιλος μπαινουν στο ιδιο τσουβαλι. Και τον ιδιο αγωνα εχουν για να συναντησουν καποτε τον Θεο. Και μαλιστα οι ομοφυλοφιλοι θα κριθουν με ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ επιεικεια γιατι εχουν να κουβαλησουν στην πλατη τους ενα σταυρο παραπανω.

Αλλα προς Θεου! Μην μετατρεψουμε τον σταυρο μας σε... μπαντιερα επειδη ετσι θα μας φαινεται πιο ελαφρυς. Διοτι ΤΟΤΕ ειναι που θα πεσει να μας πλακωσει αντι να μας οδηγησει στην Ανασταση.

Ανώνυμος είπε...

Den eipa oti to keimeno einai ratsistiko. Apla o tropos poy einai grameno(lexsilogio) dinei thn ais8ish se kapion ratsisth oti edw exei enan symaxo.
Ta ths ekklhsias ligo me apasxoloun, sigoura sto melon 8a mas prosegisei apo thn apopsh oti xanei pelates.
Kai kati akoma h omofilofilia den einai epilogh, einai sth fysh mas apo thn hmera pou geni8ikame.
Epishs den pisteyw oti einai kati pou prepei na krivw, etsi geni8ika.
Zw axsioprepws me ton syndrofo mou xwris na peirazw kanenan.
Den me endiaferei o gamos sta plaisia ths ekklhsias oute toy dhmarxiou, ena synfwno synviwshs mou arkei, etsi wste otan arwsthsw na mporei o an8rwpos mou na me paei sto giatro kai na enhmerw8ei gia thn ygeia mou.
Filika Kwstas

Theoprovlitos είπε...

@Kwstas

Ε καλα τωρα, μην μου πεις πως χρησιμοποιησα πρωτη φορα τετοιο λεξιλογιο ειδικα για αυτην την αναρτηση. Το θεμα του λεξιλογιου μου με απασχολει γενικοτερα στα κειμενα μου. Απο την μια σκεφτομαι να γραφω οπως μιλαμε στην καθημερινοτητα μας. Απο την αλλη ισως ο γραπτος λογος να πρεπει να φιλτραρεται. Ξερω μαλιστα πως εξ αιτιας της γλωσσας που χρησιμοποιω στα κειμενα μου (γιατι στο σπιτι μου δεν μιλαω σαν... νταλικερης) μερικοι που δεν συμφωνουν με το υφος ή με την καυστικοτητα μου αποφευγουν να γραφουν εδω για να μην εκτεθουν. Οτι δηλαδη να γραφεις σε ενα τετοιο blog δεν ειναι comme il faut.

Αλλος παλι ντρεπεται να συνοδευεται απο εναν υπερβαρο, εναν αναπηρο, εναν ομοφυλοφιλο, απο έναν θρησκευομενο γιατι η φιλαρεσκεια του δεν του επιτρεπει να τον ταυτιζουν με αυτον που συνοδευει. Του χαλα το image. Ε λοιπον επειδη συνειδητα προσπαθω να καταστρεψω το image μου αλλα και ταυτοχρονα να γινουν αυτα που γραφω πιο δυεισδυτικα χρησιμοποιω αυτο το στυλ.

Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω λιγο με αυτο που λεγεται πως η ομοφυλοφιλια ειναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην φυση μας και δεν ειναι επιλογη. Διοτι οπως προαενεφερα υπαρχουν εντελως διαφορετικοι δρομοι και λογοι που ο Α εγινε καπως σε σχεση με τον Β. Για πολλους η ομοφυλοφιλια δεν ειναι ενα ενστιγκτο αλλα μια έκφραση πανηδονισμου και σεξισμου. Για αλλους ειναι μια ταση που διαμορφωθηκε αργοτερα, στην παιδικη ηλικια για διαφορους λογους.

Χωρις να ειμαι απο εκεινους που κατηγορηματικα θα πουν πως ΟΧΙ δεν ειναι θεμα γονιδιακο ή ορμονων (μιλωντας παντα για ΜΕΡΙΚΕΣ περιπτωσεις) δεν μου αρεσει καθολου η ταση να απενοχοποιουνται τα παντα λογω... DNA. Απο τοτε που ανακαλυφθηκε το DNA υπαρχει μια προσαπθεια να του φορτωσουμε ολες μας τις αδυναμιες και τις ενοχες ενω ειναι σαφες πως καποια πραγματα ειναι και θεμα και ψυχολογικων παραγοντων (και οχι γενετικων) αλλα και θεμα δικων μας ιδεων, ιδεολογιων και επιθυμιων.

Αλλα και αυτο το στη φυση μας χριζει ερμηνειας. Ας πουμε εγω εχω προδιαθεση για στομαχι και φαλακρα. Βεβαια αυτο ειναι φυσικο αποτελεσμα και γονιδιακο αλλα ουτε το στομαχι ουτε η φαλακρα ειναι ενδειξη υγειας. Ειναι ενδειξη μιας αρρωστημενης φυσης για την οποια παντως όντως δεν μπορουμε να κατηγορηθουμε.

Αν λοιπον την ομοφυλοφιλια την παρουσιασουμε σαν κατι το φυσιολογικο και την καταστησουμε και κοινωνικο προτυπο (που αυτο επιχειρειται) τότε ειναι σαν να παρουσιαζουμε πως η κοιλιτσα, η φαλακρα ή η μυωπία ειναι επισης κατι το ιδεώδες.

Βεβαιως υπαρχουν και γκομενες που γουσταρουν φαλακρους επειδη το βρισκουν σεξυ, ή αντρες με κοιλιτσα. Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Αλλα παντως η σαμπρελα στην κοιλια φυσιολογικη κατασταση ΔΕΝ ειναι.

Επειδη ειμαστε ολοι μας αρρωστες φυσεις ο καθενας κουβαλα τα κουσουρια του. Φυσικο ειναι λοιπον αλλος να ειναι γκομενακιας, άλλος κρυοκωλος, άλλος ανικανος, αλλος υπερσεξουαλικος αλλος ομοφυλοφιλος. Φυσικο ειναι, δεν ειναι ομως φυσιολογικο.

Για τα δικαιωματα των συμβιων εχεις καποιο δικιο. Το βλεπω και το αναγνωριζω. Αλλα οι παρατηρησεις μου ειναι οι εξεις.

Α. Ας μην το αποκαλεσουμε γαμο. Εξευτελιζεται ενας θεσμος που για αιωνες ηταν ιερός. και

Β. Τετοια προβληματα δεν αντιμετωπιχουν ΜΟΝΟ οι ομοφυλοφιλοι. Ισχυουν για τον καθενα. Για ανθρωπους που δεν εχουν συγγενεις. Για γριες που τις γηροκομουν άλλοι. Για απλους συγκατοικους. Το ξερεις οτι οταν ημουν ανεργος η γυναικα μου δεν μπορoυσε να με ασφαλισει;

Απο εκει και περα νομιζω πως οποιοσδηποτε ομοφυλοφιλος κανει την ζωη του με σεμνοτητα και διακριτικοτητα (το οποιο ισχυει για ΟΛΟΥΣ) υπολογος στον Θεό θα ειναι πρωτιστως αυτος που θα τον κατακρινει.

Προσωπικα επειδη εχω συνυπαρξει σε φιλικους και επαγγελματικους κυκλους με ομοφυλοφιλους τους οποιους μαλιστα αγαπω και εκτιμω ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΔΕΝ με ενοχλησαν ποτε ουτε οι ίδιοι ουτε οι επιλογες τους. Απο την στιγμη ομως που βλεπω μια ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΜΕΝΗ προσπαθεια επιβολης νεας ηθικης και δογματικης στην κοινωνια ή την Εκκλησια απο άτομα που ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ θα σιχαινομουνα ανεξαρτητως των σεξουαλικων τους επιλογων αισθανομαι οτι ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΙ. Το ιδιο και η κοινωνια πιστευω. Και το αποτελεσμα θα ειναι τελικα να ακους gay και να παιρνεις δρομο.

Οσο για την εκκλησια, δεν μπορω να σου επιβαλλω το να σε ενδιαφερει. Τι να σε ενδιαφερει δηλαδη με αυτα τα χαλια. Κατηγορουμε τον Βαλιανατο και... καμαρωνουμε για τον Εφραιμ.

Αλλα ομως αν οντως ο Θεος σε έκανε διαφορετικο θα πρεπει να τουλαχιστον να ψαξεις να τον βρεις kai να τον ρωτησεις το γιατί;

Η Εκκλησια σημερα ειναι ένα ΑΘΛΙΟ βρωμομαγαζο, με χαλια βιτρινα. Αν μπεις μεσα όμως και σκαλισεις τα ραφια με τις αραχνες θα βρεις πολλους ξεχασμενους θησαυρους σε τιμες τσαμπα.

Ανώνυμος είπε...

Από τους Φιλανδούς όλα να τα περιμένεις. Εδώ οι άνθρωποι εορτάζουν το Πάσχα σύμφωνα με το λατινικό καλενδάριο καταπατώντας βάναυσα την απόφαση της Α'Οικουμενικής Συνόδου και τον 7ο κανόνα των Αγ.Αποστόλων περί εορτασμού του Πάσχα.Είναι αιρετικοί οι άνθρωποι είναι ξεκάθαρο...

Ανώνυμος είπε...

Η Εκκλησία δεν μπορεί να αλλάζει τη διδασκαλία της για να μαζεύει "πελάτες" (όπως νομίζουν ότι κάνουν οι "Ορθόδοξοι" επίσκοποι της ατυχούς Φινλανδικής Εκκλησίας), για έναν απλό λόγο: Δεν πρόκειται για μία εξωτερική ηθική, που πρέπει να αναπροσαρμόζεται διαρκώς, αλλά έχει οντολογικό χαρακτήρα. Άρα, αν αλλάξει τη διδασκαλία της σε ουσιώδη ζητήματα, για τα οποία υπάρχει ομοφωνία στην εκκλησιαστική παράδοση από την εποχή του Χριστού και των Αποστόλων, προδίδει τον Χριστό και τον άνθρωπο, αδυνατεί να θεραπεύσει τα τραύματα του ανθρώπου, παύει να είναι Σώμα Χριστού και γίνεται μία ψευδεπίγραφη χριστιανική κοινότητα, όπως οι δυτικές ομολογίες, που μόνο καταχρηστικά μπορούν να αποκληθούν "Εκκλησίες". Ο γέροντας Σωφρόνιος είχε πει ότι μέσα στις εντολές του Χριστού κρύβεται ο ίδιος ο Χριστός. Μου είναι τελείως αδιάφορο να αρχίσει να μαζεύει κόσμο η Εκκλησία, όταν αυτός ο κόσμος πηγαίνει εκεί επειδή υπάρχει ωραία ατμόσφαιρα (κάτι σαν ανατολίτικη παραθρησκεία), ενώ οι υποτιθέμενοι ποιμένες του χαϊδεύουν τα αυτιά και τον αφήνουν να χαίρεται τα πάθη του, κοροϊδεύοντάς τον (μέχρι το κατώφλι του θανάτου βέβαια, γιατί μετά οι ψευδοποιμένες στυλ Φινλανδών "Ορθόδοξων" επισκόπων θα βρεθούν ενώπιον των φοβερών ευθυνών τους και τότε καμία "πολιτικώς ορθή" μαφία δεν θα μπορέσει να τους σώσει).
Αν καταντήσει έτσι μία τοπική Εκκλησία, καλύτερα να εξαφανιστεί. Η "Ορθόδοξη" Εκκλησία της Φινλανδίας, αν συνεχίσει στο δρόμο αυτό, θα προσέφερε ίσως μεγαλύτερη υπηρεσία στο ποίμνιό της αν οι κληρικοί της σταματούσαν να λειτουργούν και οι εκκλησίες της παρέμεναν ως μουσεία ανοιχτά στο κοινό, που θα μπορούσε έτσι να πάρει μία ιδέα για το εσωτερικό ενός ορθόδοξου ναού.

Υ.Γ. Είμαι περίεργος αν το κείμενό σου και τον διάλογο που επακολούθησε τον διαβάζει κανείς δικός μας επίσκοπος ή κανείς από την Φινλαδική "Ορθόδοξη" Εκκλησία...Αν το Φανάρι είχε εκκλησιαστική συνείδηση θα συγκαλούσε αμέσως σύνοδο και θα παρέπεμπε σε αυτήν τους σεβασμιωτάτους κυρίους Αμβρόσιο και Λέοντα, τους εκ Φινλανδίας.

SkyWatcher είπε...

Είδα το βίντεο για το οποίο έγραψε ο ανώνυμος.
Είναι απίστευτο το τι συμβαίνει σήμερα στις ΗΠΑ.

Έγραψα πρόσφατα για την "gay προπαγάνδα" σε νηπιαγωγείο! Και είναι τόσα άλλα...

Η έννοια της "μειονότητας" και της "ευπαθούς ομάδας" μοιάζει κακόγουστο ανέκδοτο πλέον.
Στην Καλιφόρνια, τις προάλλες, οι αστυνομικοί φυγάδευσαν μια ομάδα νεαρών χριστιανών και τους γλύτωσαν στο παρά πέντε από το έξαλλο gay πλήθος!

Μου ΄ρχεται στο μυαλό μια παλιά "προφητεία" του Χάρρυ Κλυνν.
Αλλά περί τούτου θα γράψω προσεχώς ..

Εννοείται ότι αυτό το κύμα "σεβασμού της διαφορετικότητας" θα έρθει σύντομα και στην ψαρωκώσταινά μας. Αμ, πώς!
Προς το παρόν αρκεστείτε στην "Βαλλιανατιάδα".

Theoprovlitos είπε...

@Skywatcher

Μα ήδη εχει ερθει. Εχω σκεφθει μαλιστα προ καιρου να κανω μια αναρτηση με μια λιστα σειρων και εκπομπων στην τηλεοραση που παρουσιαζουν εμμεσως ή σαφως στην θεματολογια τους την ομοφυλοφιλια ή εκπομπες στις οποιες συμμετεχουν και προυσιαστες του στυλ "Ανεγκεφαλης κουτσομπολας αδελφης". Αλλα δεν το εκανα για να μην θεωρηθει πως τα βαζω με τους ομοφυλοφιλους γενικοτερα.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ
ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ Η ΕΚΘΕΣΗ,ΔΗΛΩΝΩ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,ΕKΘΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΟΣ,ΚΑΙ ΕXΟΝΤΑΣ ΠΛΗΡΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.
ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΦΕΡΕ Η ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ,ΚΑΠΟΤΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ Ο ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ,ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΟ ΔΕΣΠΟΤΙΚΟ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΕΤΟ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΙΛΟΡΘΟΔΟΞΟΣ[ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΙ ΟΡΟΘΟΔΟΞΟΣ]ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.
ΟΤΑΝ Ο ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ,ΑΥΤΟΣ ΑΠΗΝΤΗΣΕ ''ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ''.Ο ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ
''ΑΑ,ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ,ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ''.
ΕΠΕΚΡΑΤΗΣΕ ΑΜΗΧΑΝΗ ΣΙΩΠΗ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΕ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΙΚΟ ΤΟΝΟ''ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΑΚΕΡΑΙΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥΣ''.
ASLAN

Theoprovlitos είπε...

@Μαρκο

"μουσεία ανοιχτά στο κοινό, που θα μπορούσε έτσι να πάρει μία ιδέα για το εσωτερικό ενός ορθόδοξου ναού"

Σωστη η αναλυση και η τοποθετηση. Να σου πω τι βλεπω και διαισθανομαι; Πως πολλοι κληρικοι "εξ εθνικων" της Φινλανδιας εγιναν Ορθοδοξοι επειδη μαγευτηκαν απο την Τεχνη και την Κουλτουρα της. Αλλα κατα βαθος στην δογματικη και την εκκλησιολογια τους την βλεπουν ως ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ εκκλησια αναμεσα στις άλλες. Αυτο ειναι 100% η προτεσταντικη αντιληψη περι του τι ειναι Εκκλησια.

Η υποθεση αυτη ειναι παλιά. Θυμαμαι οταν το 1995 ειχα παει στο Αγιον Ορος και είχα ενημερωσει τον ηγουμενο της Ξηροποταμου για άρθρο του ομοφυλοφιλου διευθυντη "Ορθοδοξου" περιοδικου (αντιστοιχου της Πειραϊκης Εκκλησιας) στο οποιο αναφερε πως η Εκκλησια ευλογει τις ομοφυλοφιλικες σχεσεις και υπαινισσοταν ομοφυλοφιλικη σχεση μεταξυ του Ιωαννη του θεολογου και του Χριστου!

Με ρωτας αν τα εχουν δει στην Φινλανδια. Μερικοι τα βλεπουν και με ενημερωνουν. Άλλοι μου στελνουν μηνυματα στο email μου. Το ιδιο και απο την Εσθονια (για τους Φινλανδους). Ο κοσμος το χει τουμπανο και αυτοι κρυφο καμαρι. Οι μισοι απο δαυτους μπαινοβγαιναν και στο σπιτι μου. Τους ταϊζα και τους κοιμιζα. Αλλα τωρα ηρθε η ωρα να πουμε το στωμεν ΚΑΛΩΣ. Διοτι οσοι τολμουν να νατιδρασουν και να αντισταθουν ΔΙΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ και ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ κανονικα. Οι κακες αδελφες ειναι και σκατοψυχες σαν τον Βαλιανατο.

Ομως λυπηθηκα οταν ενας Φινλανδος γνωστος μου και φιλος του κουμπαρου μου τηλεφωνησε πανικοβλητος και ρωταγε τον κουμπαρο μου ΜΕ ΑΠΟΡΙΑ, τι τον έπιασε τον Θεοπροβλητο και εβαλε αυτην την αναρτηση. Το παιδι αυτο ΔΕΝ ανηκει στην συγκεκριμενη μαφια αλλα ειναι παντως συνεργατης του Αρχιεπισκοπου. Το θλιβερο ήταν οτι απο ενα ολοκληρο κειμενο δεν καταλαβε τι θελει να πει ο ποιητης! Δεν κατανοουσε γιατι αντιδρω στο να "προσαρμοσθει η Εκκλησια συμφωνα με την σημερινη πραγματικοτητα".

Παντως ενας αλλος Φινλανδος καρδιακος νεαρος φιλος μου, ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ, όταν πηγε πισω στην Φινλανδια στην αρχη θυμωσε επειδη κατεκρινα την συγκεκριμενη παρεα. Οταν είδε λοιπον πως η Αρχιεπισκοπη του Ελσινκι ειναι μια ΓΙΑΦΚΑ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ που πηδουν εαυτους και αλληλους και τρωει η μια τον γκομενο της άλλης, ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ απο την Αρχιεπισκοπη και έπιασε δουλεια στην Κυπριακη Πρεσβεια.

Ειναι σαν αυτο που είπε (ξεχασα ποιος το ειπε) πόρνος είμαι, μοιχος είμαι, κλεφτης είμαι (ομοφυλοφιλος είμαι). ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ παντως ΟΧΙ!

Theoprovlitos είπε...

@Μιχαλη

Το Πασχαλιο ειναι ακομα ενα αγκαθι. Εγω δεν θα σταθω σε Συνοδους και αποφασεις. Δεν ειμαι δε και ημερολατρης. Αλλα ιδου τα αποτελεσματα οταν καποιοι προτιμουν να συνεορτασουν με ετεροδοξους ενω ΟΛΟΙ οι Ορθοδοξοι τουλαχιστον το Πασχα το γιορταζουν μαζι: Αρχιζουν να ταυτιζονται περισσοτερο με τους πρωτους παρα με τους δευτερους.

Theoprovlitos είπε...

@Ασλαν

Ομελετα χωρις αυγα δεν γινεται. Κι ας σου πεσουν και δυο τρια κατω.

Theoprovlitos είπε...

@Ασλαν

Παντως το να υιοθετεις ενα στυλ ανατρεπτικο ή αντισυμβατικο εχει και το ΤΙΜΗΜΑ του. Αλλιως σε δεχεται ο αλλος αν κυκλοφορεις σαν Jesus Freak και αλλιως σαν σοβαρος κυριος με κουστουμακι και γραβατα.

Επαγγελματικα εχω χασει πολλα απο αυτο. Εχω φαει πορτα πολλες φορες. Μου εχουν τραβηξει την καρεκλα που καθομαι. Σε βλεπουν με το άρβυλο και σε κλανουν. Βλεπουν τον αλλο με το λουστρινι και του κανουν τεμεναδες. Ακομα και μοναστηρια.

Μολις δουν κουστουματο που μιλαει με το στυλ ιατρου ή δικηγορου αποφοιτου Χριστιανικης Οργανωσης λενε "Α αυτος ή το φυσσαει ή καποια υψηλη θεση θα έχει και μπορει να μας φανει χρησιμος."

Αυτο το όλο στυλ μου δημιουργει ενιοτε τετοια αλεργια να μην πω και αηδία. Εχει τυχει να βρεθω σε "Χριστιανικο περιβαλλον" και να σκεφθω "τι δουλεια εγω εγω εδω μέσα. Και να βρεθω στα Εξαρχεια σε gay friendly εστιατοριο κα να βλεπω απο το παραθυρο αναρχικους, αδελφες, μεταναστες, φρικια, φοιτητες, πρεζονια κλπ. και να νοιωθω πως ΕΔΩ βρισκομαι πιο κοντα στον εαυτο μου. Και να λυπαμαι αφανταστα που ολοι αυτοι αγνοουν τον πραγματικο Χριστο και την πραγματικη Εκκλησια.

Και δεν θα το πιστεψεις: ΕΚΕΙΝΗ την ώρα ήθελα να γινω ΠΑΠΑΣ! Ενω τουναντιον, συχνα βρισκομαι σε μοναστηρια και εκκλησιαστικα περιβαλλοντα και το συναισθημα που μου ερχεται ειναι το ΦΕΥΓΟΥ ΚΑΙ ΣΩΖΟΥ!

Φιλαλήθης είπε...

Ώστε ταύτα ποιούν εις την Εσπερίαν;
Είθε να επανέλθω ίνα συμμορφωθώ με τας νέας αντιλήψεις!
Τα σέβη μου πάτερ!

Theoprovlitos είπε...

@Φιλαληθης

Καλωστονα! Να ρωτησω -έτσι διακριτικα- tinousishishi;

Vater Panajiotis είπε...

Ενώ οι Ρώσοι είναι άντρακλες!!Δεν έχουν καμιά αδελφή, δεν είναι εθνοφυλετιστές αιρετικοί,ξέρουν από Κανονικό Δίκαιο και εκκλησιαστική δικαιοδοσία και προπαντώς: ΔΕΝ είναι (η....υψηλή Εκκλησία)υπάλληλοι των υπηρεσιών του κράτους.Τι να τους κάνουμε μωρέ τους Φινλανδούς...ούτε έναν στάρετς δεν έχουν.

Αν κάποιος από τους θεματοφύλακες της Ηθικής (πόρρω απέχει η Ορθοδοξία από το να είναι Ηθική)ήθελε να είναι συνεπής με τον (ορθόδοξο) εαυτό του, θα άφηνε την κρίση στον Θεό.

Theoprovlitos είπε...

@Vater Panajiotis

Δεν υπεραμυνομαι των Ρωσσων ουτε καν τους συγκρινω. Ουτε ειναι θεμα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ αμαρτιας καποιων μελων της Φινλανδικης Εκκλησιας.

Εδω εχουμε μια πληρη αλλοτριωση του Ορθοδοξου πνευματος και αλλοιωση των δογματων της Εκκλησιας.

Απο το 1995 που εχει ξεκινησει το θεμα και ιδου τωρα τα αποτελεσματα. Η Gay μαφια εχει πλεον παρεκτραπει. Ανεξελεγτη ελεγχει πλξηρως την Εκκλησια. Και οχι μονο την ελεγχει σαν ενα ατυπο αδελφατο, αλλα αλοιωνει ΚΑΙ την δογματικη της.

Οσο γι αυτο που λετε πως δεν εχουν σταρετς ειναι απολυτως σωστό. Διοτι η συντριπτικη πλειοψηφια των Φινλανδων σημερα δεν ειναι Ορθοδοξοι απο κουνια και δεν έχουν αλλα ουτε και ΜΠΟΡΟΥΝ να εμβαθυνουν στο Ορθοδοξο πνευμα. Ειναι ΑΛΛΗ ΜΙΑ προτεσταντικη Εκκλησια, με ρασα και εικονες. Οι μονοφθαλμοι προσπαθουν να καθοδηγησουν τους τυφλους, συμφωνα μαλιστα με τα παθη τους. ΔΕΝ υπαρχουν πνευματικα αναστηματα, ΔΕΝ υπαρχουν εξομολογοι με την εννοια του καθοδηγητη. ΔΕΝ υπαρχουν ιερεις που να εχουν γαλουχηθει ως Ορθοδοξοι από μια μαννα ή μια γιαγια, ακομα και εαν ηταν αποφοιτοι του Δημοτικου.

Άνθρωποι προσυλητοι και θεολογικα ημιμαθεις και πνευματικα ατελεις παριστανουν και τους διδασκαλους. Αν δεις το Θεολογικο βιβλιο-εγχειριδιο που χρησιμοποιειται για την κατηχηση των Ορθοδοξων παιδιων στα σχολεια το ποσες αιρεσεις περιεχει θα φριξεις. Την συγγραφη του ανελαβε ενας απο τους προτεργατες της gay μαφιας. Βαλανε το λυκο να φυλαει τα προβατα. Μα ειναι δυνατον ΤΕΩΣ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗΣ να συγγραψει βιβλιο ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ;

Η κατασταση στην Φινλανδικη Εκκλησια με εκανε να αναθεωρησω σημαντικα την θεση μου περι κακως εννοουμενου διεθνισμου της ορθοδοξιας. Τωρα πια πιστευω πως θα πρεπει να περασουν ΠΟΛΛΑ χρονια πριν ενα εθνος μπορεσει να εχει Αυτονομη Εκκλησια. Διοτι λογω πολλων αντικειμενικων παραγοντων που ξεκινουν απο την γλωσσα μεχρι και την ερμηνευτικη λαοι που προσηλθαν προσφατως στην Ορθοδοξια ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ να αυτοδικοικηθουν πνευματικα. Δεν μπορεις να αφηνεις μαθητες της πρωτης Δημοτικου να φυλαξουν τα παιδια του Νηπιαγωγειου.

Ως εκ τουτου ειμαι ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πλεον υπερ του να υπαρχουν παλαιοι και εμπειροι μητροπολιτες ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ή ΡΩΣΣΙΚΗΣ καταγωγης στις Δυτικες χωρες διοτι ο χθεσινος μαθητης δεν μπορει να γινει μεσα σε μια νυχτα καθηγητης πανεπιστημιου. Οι ανθρωποι αυτοι εχουν αδυναμια να αντιληφθουν στο βαθος της την Ορθοδοξη δογματικη και θεολογια. Ειναι προτεσταντες με... εικονες. Για μενα, απο πολλους απο αυτους ΚΑΛΥΤΕΡΑ οι Ρωμαιοκαθολικοι. Ειναι πιο κοντα στο Ορθοδοξο πνευμα.

Στην Φινλανδια αν μιλησεις για ασκηση και εγκρατεια σε κοιτουν σαν χαζοι. Τρωνε πρωϊνο και πανε να κοινωνησουν. Τις νηστειες τις εχουν καταργησει. Παραμονη Δεκαπενταυγουστο στο ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ και σερβιραν στους προσκυνητες αρτησιμα φαγητα! Και οχι μονο αυτο, ρωτησα για κατι νηστησιμο και ΔΕΝ ΕΙΧΕ.

Παπας να διοργανωνει σε Λουθηρανικη Λειτουργια για ομοφυλοφιλους που ακουστηκε. Ορθοδοξο περιοδικο που να γραφει πως ο Χριστος και ο Ιωαννης ειχαν... ιδιαιτερη σχεση που ακουστηκε. Ιερεις νεοτητας που την πεφτουν σε νεαρους και βρισκουν το laptop τους γεματο με νεανικο πορνογραφικο ομοφυλοφυλικο υλικο και να ψευτοαπομακρυνονται για να επανερθουν ως πρωτοπρεσβυτεροι στον καθεδρικο ναο που ακουστηκε;
Μεθυσμενοι διακονοι να λενε πως εκαναν σεξ με τον δεσποτη τους που ακουστηκε. Και όποιος τολμα να διαμαρτυρηθει διωκεται και ως ομοφοβικός.

Πρεπει να δοθει ενα τελος. Γιατι αν δεν δοθει, θα φυγουν ολοι οι πραγματικα Ορθοδοξοι και θα πανε με τους Ρωσσους και θα μεινουν στο Οικουμενικο Πατριαρχειο όλοι οι ημιμαθεις και οι έκφυλοι. Εγω παντως τον κωδωνα του κινδυνου τον κρουω. Και για να μην εχω παει να ζησω τοσα χρονια στην Φινλανδια και να περναω σαν άνθρωπος με την οικογενεια μου ΚΑΤΙ θα ξερω.

Εσεις στην Γερμανια εισθε στο ΜΗΔΕΝ. Αυτοι ομως ειναι στο ΜΕΙΟΝ. Διοτι νομιζουν πως τα ξερουν ολα ενω ειναι ημιμαθεις, και οτι δεν χρειαζονται κανεναν "φουνταμενταλιστη" να τους κανει υποδειξεις.

Theoprovlitos είπε...

@Vaterpanjiotis

Ο π.Ελπιδοφορος στο Πατριαρχειο τα ξερει ολα. Τον εχω ενημερωσει και τηλεφωνικως και γραπτως. Εξεμανη οταν τα ακουσε και επε πως "ο Ελσινκιου εχει τελειωσει". Εν συνεχεια εστειλαν την επιστολη μου στην Συνοδο της Φινλανδιας και η Συνοδος εστειλε στο Πατριαρχειο μια απαντητικη επιστολη (μου την προωθησε το Πατριαρχειο) καταπτυστη και γεματη ανακριβειες, ψεματα και κουκουλωματα. Το Πατριαρχειο δεν μπορει να την αμφισβυτησει, εγω όμως μπορω. Οι ανθρωποι αυτοι λενε ψεματα ακομα και προς το Πατριαρχειο. "Τι μπορουμε να κανουμε τωρα;" ερωτηθηκα και απαντησα πως δεν ξερω. Ειλικρινα δεν θα ηθελα να ειμαι στην θεση του Πατριαρχη.

Το επομενο σταδιο θα ηταν να αντιπαρατεθω ανοικτα με την Συνοδο της Φινλανδιας και να καταθεσω ντοκουμεντα στο πατριαρχειο μεταφρασμενα στα Αγγλικα ή Ελληνικα. Μπορω να μπω εγω τωρα σε αυτη τη διαδικασια να αντιπαρατεθω εξ Ελλαδος με την Φινλανδικη Συνοδο; Το καθηκον μου το έκανα. Ας κανουν και οι Φιναλνδοι το δικο τους. Αλλα δεν το κανουν ειτε γιατι ειναι χαμηλων τονων (σαν τον Λαζοπουλο ως δημοσιο υπαλληλο στους Δεκα Μικρους Μητσους) είτε γιατι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. Οι μονοι που εχουν το θαρρος και το θρασος ειναι οι ΕΚΦΥΛΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Den eipa gia th glwsa pou xrhsimopieis genika. Egw xrisimopiw xeiroterh. Mhlw gia to sygekrimeno post.
Twra oso afora gia to an einai apla ena vitsio mas h omofilofilia h an geniwmaste etsi epetrepse mou na to gnwrizw apo idia peira.
Einai mesa mas apo tote poy geniwmaste.
Polloi malista kanoun to la8os na pane kodra sth fysh toys kai mplekoun me gynaikes kai ekei exoyme dramata.
Den xserw an einai dna i otidhpote allo. Egw sou lew ti synvainei se mena kai se aytoys poy gnwrizw.
Apo tote poy 8imame ton eayto mou den eniwsa pote sth zwh mou erwtikh elxsh gia gynaika, enw to andi8eto synevene me toys adres.
Pote kaneis den mou eixe milisei gia omofilofilia oute eixa pote mou eikona zwhs omofilofilou.
Den me phdixse kaneis otan hmoun mikros, megalwsa fysiologika se ena mikro xwrio ths voreiou Ellados.
Einai dyskolo file mou na apodexteis ton eayto sou kai na zhseis san omofilofilos.
Giati oloi se sprwxnoun me ka8e tropo sto str8 tropo zwhs enw mesa sou 8eleis alla.
Gia ayto ginonde ta pride, gia ayto vgainoume kai milame sto kosmo apo ta blog. Gia na stamathsoun na piezoun ton eayto tous kapioi an8rwpoi xwris logo.
Den yparxei periptwsh, sou to ypografw, na goustareis gomenes na eisai str8 kai na mpeis gia logous lifestyle se ayto to louki, giati sthn arxh einai megalo louki.
Xaneis toys filous sou kai polles fores kai thn oikogeneia sou.
Ayta den ka8ete kaneis na ta ypostei gia logous lifestyle...

Ανώνυμος είπε...

>Ο π.Ελπιδοφορος στο Πατριαρχειο τα
> ξερει ολα. Τον εχω ενημερωσει και
> τηλεφωνικως και γραπτως. Εξεμανη
>οταν τα ακουσε και επε πως "ο
> Ελσινκιου εχει τελειωσει". Εν
> συνεχεια εστειλαν την επιστολη
> μου στην Συνοδο της Φινλανδιας
> και η Συνοδος εστειλε στο
> Πατριαρχειο μια απαντητικη
> επιστολη (μου την προωθησε το
> Πατριαρχειο) καταπτυστη και
> γεματη ανακριβειες, ψεματα και
> κουκουλωματα. Το Πατριαρχειο δεν
> μπορει να την αμφισβυτησει, εγω
> όμως μπορω. Οι ανθρωποι αυτοι
> λενε ψεματα ακομα και προς το
> Πατριαρχειο. "Τι μπορουμε να
> κανουμε τωρα;" ερωτηθηκα και
> απαντησα πως δεν ξερω. Ειλικρινα
> δεν θα ηθελα να ειμαι στην θεση
> του Πατριαρχη

Ωραία(;) αλλα γραφτα απο την αρχή αυτά! Ετσι που το έγραψες φάνηκε πως είναι και το Πατριαρχείο "στο κόλπο" , ενώ τουλάχιστον τώρα γίνεται κατανοητο πως και αυτοί "τα έχουν χαμένα" και δεν ξέρουν τι να κάνουν...

Τι να πω πια...φωναξε οσο πιο δυνατά μπορείς. Εδώ δεν είναι απλά "αμαρτίες" είναι πλάνη, είναι Α_Ι_Ρ_Ε_Σ_Η

Ανώνυμος είπε...

Επειδή εγώ έγραψα ότι αν πήγαινα στο Ελσίνκι θα εκκλησιαζόμουν στο ρώσικο μετόχι, να πω στον πάτερ Παναγιώτη τα εξής (χωρίς να θεωρώ ότι πρέπει να τον πείσω, άλλωστε δεν θεωρώ ότι πρέπει να συμφωνούν όλοι μαζί μου ή ότι πρέπει να εγώ συμφωνώ με όλους τους κληρικούς):

Οι Ρώσοι και φυσικά άγιοι δεν είναι. Όμως ούτε η Ρωσική Εκκλησία, ούτε καμία Ελληνορθόδοξη Εκκλησία (συμπεριλαμβανομένου του Οικ. Πατριαρχείου, αν θέλετε να το διευκρινίσω) δεν διακήρυξε ανοιχτά αυτά που είπε ο "Ορθόδοξος" αρχιεπίσκοπος Ελσινκίου Λέων. Ποτέ! Άλλο οι προσωπικές αμαρτίες - έχω και εγώ πάτερ μου πάρα, μα πάρα πολλές στην καμπούρα μου, συμπεριλαμβανομένων και των "ηθικών" -, και άλλο να θέλω την αμαρτωλή κατάσταση να την κάνω καθεστώς και κανόνα και να θέλω να πείθω εαυτόν και αλλήλους ότι δεν τρέχει τίποτα.

Και για να το κάνω ακόμα πιο λιανά: Ο σαρκικά ΜΗ ΕΓΚΡΑΤΗΣ ιεράρχης είναι υπόλογος έναντι του Θεού μόνον εφ΄' όσον δεν σκανδαλίζει, δηλαδή εφ' όσον το πάθος του δεν το εκθέτει δημοσία. Ο ΕΓΚΡΑΤΗΣ, έστω, ιεράρχης που διακηρύσσει δημοσία ότι η ομοφυλοφιλία ή η οποιαδήποτε σοβαρή σαρκική αμαρτία δεν είναι αμαρτία, δεν αφορά τον άνθρωπο οντολογικά, είναι αιρετικός ψευδοποιμένας και πρέπει να αποβληθεί από την Εκκλησία. Άρα, δεν με ενδιαφέρει η προσωπική ζωή του κληρικού (άλλωστε μπορεί να μετανοεί για τις πτώσεις του), αλλά η δημόσια διδασκαλία του.
Αν η ιδιωτική ζωή βέβαια κατευθύνει και τη διδαχή του, τόσο το καλύτερο (αν είναι ενάρετος) ή το χειρότερο (αν δεν είναι).

Πάτερ Παναγιώτη, εδώ ο Θεοπρόβλητος έριξε ολόκληρη βόμβα με το ποστ του και εσείς βγήκατε να μιλήσετε για προτιμήσεις υπέρ των Ρώσων; Εκεί κολλησατε; Κρίμα...Καμιά φορά σκέφτομαι ότι ο μακαρίτης ο προπάπους μου ο παπάς πέθανε νωρίς...

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε, σωστό είναι αυτό που λες ότι εφ' όσον η Σύνοδος της Φινλανδικής Εκκλησίας διέψευσε την επιστολή σου, το Πατριαρχείο δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, όσο και να μην τους πιστεύει. Τώρα όμως ο ίδιος ο Λέων βγαίνει και λέει στην εφημερίδα ανοιχτά ότι δεν τρέχει τίποτα με την ομοφυλοφιλία, δεν αφορά τη μυστηριακή ζωή του πιστού, απλά αν δηλώσει κάποιος ότι συζεί επίσημα δεν μπορεί να ιερωθεί. Προφανώς, λέει ότι αν δεν το δηλώσεις, γίνεσαι και αρχιεπίσκοπος Ελσινκίου. Άρα, αφού τον ξέρεις τον Ελπιδοφόρο, στείλτου ένα mail με το link + το δημοσίευμά σου και από κει και πέρα δεν μπορεί να υπάρχουν προσχήματα. Εκτός και αν το Πατριαρχείο δεν μπορεί να ασκήσει κανέναν έλεγχο επί της Φινλαδικής Εκκλησίας, που δεν το νομίζω όμως. Έδαφός του είναι.

Ανώνυμος είπε...

Και για να μην κατηγορηθώ και για ομοφοβικός, να πω ότι ένας από τους πιο καλούς και έμπιστούς μου φίλους είναι ομοφυλόφιλος. Έχουμε συζητήσει πάρα πολύ πάνω σε αυτό. Τον προβληματισμό του Κώστα Αντωνίου, δηλαδή ότι δεν επέλεξε την ομοφυλοφιλία, τον συμμερίζομαι απόλυτα. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Δεν βγήκε ο φίλος μου να κάνει τον δογματολόγο βάση της προσωπικής του κατάστασης. Το να αποδέχεσαι με ταπείνωση μία αδυναμία, την όποια αδυναμία, όχι μόνο τη σαρκική, είναι ένα μεγάλο, ένα τεράστιο βήμα. Αυτό έκανε και ο Τελώνης του Ευαγγελίο και σώθηκε: Είπε "είμαι αμαρτωλός", δεν είπε "ήμουν αμαρτωλός, αλλά από δω και πέρα δεν θα ξαναμαρτήσω".

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ (πραγματικά)Μάρκο,
όσα έγραψε ο Θεοπρόβλητος είναι γνωστά σε μένα εδώ και καιρό.Δεν χρειάζεται να πω την γνώμη μου για τους ομοφυλόφιλους ιερείς.Σιωπώ, όπως πρέπει να κάνει κάθε ιερέας που σέβεται τον εαυτό του.Δεν είναι δική μου δουλειά να καυτηριάσω τίποτε.Φυσικά και πιάστηκα από αυτό που είπες.Αν υπάρχουν gay ιερείς αυτό δεν σημαίνει πως κάθε ορθόδοξος ναός που ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Φινλανδία είναι "βρώμικος".Από την μια μεριά γράφεις πως δεν σε αφορά ενώ από την άλλη απορρίπτεις τοπικά έναν χώρο λατρείας.Και ο Καλαμάτας είπε δημόσια πως είναι υπέρ των αμβλώσεων αλλά δεν νομίζω από αύριο να σταματήσεις να πηγαίνεις σε ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος.Δεν κατάλαβα το σχόλιο για τον παππού σου, ελπίζω να έχουμε την ευχή του.

Θεοπρόβλητε,
πολύ καλά έκανες αλλά σκέψου:Θα πετάξει ο Βαρθολομαίος συλλήβδην την φινλανδική σύνοδο;Έτσι απλά;Ξέρεις ότι μετά τα "συντρόφια" θα γίνουν απόλυτοι κυρίαρχοι.

Ανώνυμος είπε...

\Αυτό το "εσείς στην Γερμανία είσαστε στο ΜΗΔΕΝ" επίσης δεν το πολυκατάλαβα...

Theoprovlitos είπε...

@Kvsta

Προς Θεου δεν μπορω να ξερω ΕΓΩ καλυτερα απο εσενα τι συμβαινει μεσα σου. Ξερω επισης οτι συχνα τα πραγματα ειναι οπως ακριβως τα λες. Αλλες παλι περιπτωσεις ηταν ομως επειδη για παραδειγμα δεν υπηρχε αντρικο προτυπο στο σπιτι, ή υπηρχε μαι φρικτη μαννα που δημιουργησε υποσυνειδητα απεχθεια για το αλλο φυλο κλπ κλπ. Δηλαδη θελω να πω πως υπαρχουν και ψυχολογικοι παραγοντες που σχετιζονται με την πρωϊμη παιδικη ηλικια και δεν ειναι ΟΛΑ θεμα DNA.

Το θεμα της απορριψης ειναι σιγουρα ευαισθητο και μπορω να υποψιασθω το τι απορριψη εχουν φαει ομοφυλοφιλοι σε κλειστες ιδιαιτερα κοινωνιες. Εξ αλλου ολοι μας τρεμουμε την απορριψη και συμβιβαζομαστε για να ειμαστε αρεστοι στους αλλους.

Αλλα ομως ο αγωνας που κανουν μερικοι ειναι σε εντελως ΛΑΘΟΣ βαση. Και ως προς τον τροπο και ως το υφος και ως προς το ηθος. Θα μπορουσατε απλα να πειτε ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΣ! ΑΝΘΡΩΠΟΙ ειμαστε και εμεις. Ποιος λογικος θα μπορουσε να το αρνηθει αυτο.

Αλλα τωρα οταν ανθρωποι εμπαθεις, ερειστικοι, επιθετικοι, εκφυλοι, προκλητικοι, τυπου Βαλιανατου που αγονται και φερονται απο τα παμπολα παθη τους (και δεν εννοω ερωτικα) προκαλουν την κοινη γνωμη, φταιει μετα η κοινη γνωμη που εξανισταται;

Αμ αυτη η γκετοποιηση που ενιοτε μετατρεπεται απο γκετοποιηση σε μασωνια του στυλ, ολες μας οι φιλιες, οι παρεες, οι σχεσεις, οι συνεργατες, οι υπαλληλοι κλπ θα ειναι αδελφές, τεκνά και μεγαλοκοπελες.

Εισπρατουμε απο τους αλλους αυτο που καθρεφτιζουμε. ΑΝ καθρεφτιζουμε αξιοπρεπεια αξιοπρεπεια θα εισπραξουμε. Αν καθρεφτιζομυε μικροπρεπεια και κατινια τα αντιστοιχα θα εισπραξουμε απο τους αλλους. Ας μην ξεχναμε δε πως ο μεσος άνθρωπος ΔΕΝ εχει και τοσες ευασθησιες. Οι ανεγκεφαλοι ειναι η πλειοψηφια. Επομενως αν δεν τους πεισεις με την πειθω θα τους πεισεις με την προκληση; Το αντιθετο θα πετυχεις.

Εγω χαιρομαι που γραφεις εδω, γιατι ψαχνω να βρω ανθρωπους με αξιοπρεπεια και συναισθηματικη και λογικη νοημοσυνη.

Ο στοχος να γινεις αποδεκτος θα επιτευχθει οχι με εναν αγωνα ανταρτικο ή με ομαδοποιηση του τυπου φεμινιστκου κινηματος. Αλλα βρισκοντας τριγυρω σου ανθρωπους ανεξαρτητως φυλου ή σεξουαλικων προτιμησεων με τους οποιους θα σας συνδεουν ΤΟΣΑ κοινα που οι διαφορες θα ερχονται σε δευτερη και τριτη μοιρα.

Theoprovlitos είπε...

@Vaterpanajiotis

Εννοω πως εχετε να ξεκινησετε απο το μηδεν με φοβερα αντιξοες συνθηκες, χωρις χρηματα, χωρις συνεργατες, χωρις καμμια τεραστια ενορια κλπ. Όμως αυτο ειναι και μια προκληση και μια ευκαιρια να ξεκινησει κανεις κατι σε σωστα θεμελια. Και απο το μηδεν να φτασει στο ενα και Θεου θελοντος και στο δυο, τρια κλπ σε μια Ρωμαιοκαθολικη χωρα. Στην Φινλανδια ομως υπαρχει κατασταση διαμορφωμενη, αλλα σε εντελως λαθος θεμελια. Και ενω νομιζουν πς βρισκονται στο δυο στην πραγματικοτητα ευρισκονται στο ΜΕΙΟΝ δυο.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ και σεβαστέ (ειλικρινά επίσης) Πάτερ Παναγιώτη και πάλι δεν με καταλάβατε: ΔΕΝ είναι το πρόβλημά μου η ύπαρξη ομοφυλόφιλων ιερέων στην Φινλανδία. Θέλετε να σας πω εκκλησίες στην Αθήνα με ιερείς ομοφυλόφιλους; Δεν είναι εκεί το ζητημα. Το συνειδησιακό μου πρόβλημα είναι η αλλοίωση της Ορθόδοξης πίστης από την Εκκλησία της Φινλανδίας, γιατί το ζητημα είναι οντολογικό, άρα και δογματικό. Δηλαδή, οι διακηρύξεις των επισκόπων της και των ιερέων της. Σε τέτοια εκκλησία δεν θα εκκλησιαζόμουν, όχι.
Συμπτωματικά εκκλησιάστηκα στην Καλαμάτα τον Σεπτέμβριο, όταν πήγα για το γάμο ξαδέρφου μου. Να σας πω όμως ευθαρσώς ότι, αν ήμουν Καλαματιανός και ο συγκεκριμένος μητροπολίτης ερχόταν να χοροστατήσει στην ενορία μου, θα πήγαινα σε άλλη ενορία εκείνη την ημέρα. Εμείς οι καημένοι οι λαϊκοί έχουμε τόσα λίγα δικαιώματα στην Εκκλησία που, τουλάχιστον, αναγνωρίστε μας το δικαίωμα να αλλάζουμε ενορία αν θεωρούμε ότι ο επίσκοπος με αυτά που έχει πει δημοσία μας σκανδαλίζει...Άλλο τρόπο διαμαρτυρίας δεν έχουμε, πλέον.

Theoprovlitos είπε...

@Επωνυμο Ανωνυμο
@Marko
@VaterPanajiotis

Σωστα λετε πως το Πατριαρχειο ευρισκεται σε δεινη θεση. Τρωει το ενα χαστουκι πισω απο το αλλο. Μεχρι και οι Ρουμανοι του την εφεραν πισωπλατα στην Ιταλια. Σωστη και η παρατηρηση του π.Παναγιωτη για το κατα ποσον ειναι δυνατο να πεταξουν εξω ολοκληρη συνοδο. Οι συγκεκριμενοι παντως δεν προκειται να πανε στους Ρωσσους εκτος πια αν οι Ρωσσοι ειναι ΤΟΣΟ υποκριτες που θα καλοδεχοντουσαν μεχρι και τον Καλιγουλα με ρασα αρκει να μνημονευε τον Αλεξιο.

Το Πατριαρχειο ομως ΦΤΑΙΕΙ γιατι δεν προσεχει τους συνεργατες του. Εχει ενα χαρισμα να βρισκει συχνα πυκνα τους χειροτερους και να τους βαζει σε θεσεις κλειδια. Ή να μην μπορει να αναγνωρισει την προσφορα καποιων. Αν ειχε μπει στον κοπο να ψαξει θα μαθαινε το τι συμβαινει στους κολπους του και θα επαιρνε μετρα πριν φτασουν τα πραγματα στο απροχωρητο. Εχω βαρεθη να μαθαινω απο εδω και απο εκει τις διαφορες κρισεις πριν ξεσπασουν και να βλεπω το Πατριαρχειο να χανει ευκαιριες ενω οι Ρωσσοι επελαυνουν.

Τωρα εχει πεσει με μια παιδικη κουλουρα στο Βοσπορο και φωναζει βοηθεια πνιγομαι. Και επειδη δεν εχει που να ξεσπασει, βαραει τους Εσφιγμενιτες. Το Πατριαρχειο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΕΛΕΧΗ. Και οσο αεροβατει ΟΥΤΕ προκειται να βρει.

Ανώνυμος είπε...

Και κάτι ακόμη περί μονοεθνικής Εκκλησίας, αυτού του αιρετικού εκτρώματος που τόσο σθεναρά υπερασπίζονται κάποιοι Ορθόδοξοι μουζαχεντίν, λησμονώντας από την Επιστολή Προς Διόγνητον και τον Γρηγόριο τον Θεολόγο μέχρι και Διόρθόδοξες συνόδους που καταδίκασαν τον εθνοφυλετισμό:-Εγώ λέω πως και οι Έλληνες και οι Ρώσσοι Μητροπολίτες είναι ανάξιοι να είναι επικεφαλής της Ορθοδοξίας.Προτείνω να βρούμε ΑΡΑΜΑΙΟΥΣ και ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ Μητροπολίτες ΜΟΝΟ, εφόσον-σύμφωνα με τα τρέχοντα κριτήρια-μόνο αυτοί είναι πιο κοντά στο "Ορθόδοξο" πνεύμα.Σωστά;;;

Λυπάμαι πολύ που η Ορθοδοξία έγινε συνέχεια εθνικών πόθων και κυριαρχίας,με Α'Εθνική και Β'Ερασιτεχνική,λυπάμαι που ζητάμε από τους "αιρετικούς" να γίνουν καθηγητές θεολογίας, να μάθουν απέξω και ανακατωτά το τριαδικό δόγμα και με λίγα λόγια να αποκτήσουν με κόπο όσα εμείς πήραμε ΔΩΡΕΑΝ.Λυπάμαι που κάποιοι βλέπουν την Ορθοδοξία σαν όχημα ανασυστάσεως για παλιές θεολογικές έριδες μη βλέποντας την μεγαλύτερη "αίρεση" που μας απειλεί, τον υλισμό.Το πρόβλημα δεν είναι ο Φινλανδίας.Είναι ότι αυτό που νομίζουμε ως "Ορθοδοξία" δεν το κατέχουμε και δεν μας ανήκει εργολαβικά. Από τις πέτρες μπορεί να γίνει ο χριστιανός, πόσο μάλλον από του Φινλανδούς.Άσε που είναι ασέβεια στους μυριάδες μυριάδων ΔΥΤΙΚΩΝ αγίων και κυρίων ΜΑΡΤΥΡΩΝ να λες πως μόνο οι Ελληνορώσσοι κατέχουν τα πνευματικά σκήπτρα...

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο
συμφωνώ μαζί σου (περίεργο,ε;)Συμφωνώ επίσης και για τον ρόλο των λαϊκών στην εκκλησία.Μία ερώτηση εκ του πονηρού:Μήπως οι Φινλανδοί κουνάμενοι ιερείς λένε αυτό που πολλοί στην Ελλάδα έχουν μύχιο πόθο;Χαίρομαι που διευκρίνησες πως θα είχες πρόβλημα με το πρόσωπο και όχι με τον χώρο.

Θεοπρόβλητε,
το άσχημο είναι μήπως ξαναγυρίσουμε στο μηδέν πάλι εδώ...Για το Πατριαρχείο δεκτά όλα.Ο Παππούς άλλωστε είπε κάποια στιγμή:Δεν έχω ανθρώπους να πορευθώ...Σαν μια κραυγή οδύνης...Αξιοπερίρεγο είναι για ποιο λόγο δεν επανδρώνεται με στελέχη από την Ελλάδα, όπως ο πανάξιος Ιεροδιάκονος Ιωακείμ από την Θεσσαλονίκη.Μήπως είναι πιο βολικό να είσαι στην ζεστασιά της πατρίδας παρά στην ιεραποστολή;
Α, και να μην ξεχνιόμαστε:τον κατάλογο ρεεεεε:)))

Theoprovlitos είπε...

@VaterPanajiotis

Πατερ παναγιωτη ΔΕΝ ειπα εγω αυτο. Εξ αλλου πιστευα και πιστευω ως ενα βαθμο αυτο που λετε και εσεις.

Ομως ειπα πως τελευταια το ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΑ λογω των δογματικων και θεολογικων εκτροπων που διαφαινονται σε χωρες που ειναι χωρις πνευματικη πειρα. Κρινετε δηλαδη πως η Χειροτονια του Αναστασιου ως Αλβανιας ήταν λαθος; Μα θα μπορουσε να υπαρξει Αλβανος Αρχιεπισκοπος;

ΔΕΝ ειναι το θεμα εθνοφυλετικο. Ειναι καθαρα θεμα ανθρωπινου δυναμικου. Οταν στην Φινλανδια μετα την αλλαγη Αρχιεπισκοπου επρεπε να καλυφθει μια Μητροπολιτικη θεση ΤΡΟΜΑΞΑΝΕ να βρουν αρχιμανδριτη να τον χειροτονισουν. Δια βοης και με το ζορι χειροτονησαν τον Αρσενιο απο την Μονη Βαλααμ ο οποιος ειναι ΚΑΙ αξιος ΚΑΙ φιλος μου (ειναι-δεν ειναι ομοφυλοφιλος).

Οταν λοιπον οι επιλογες σου για τις θεσεις των Μητροπολιτων ειναι τρεις και ο κουκος, στο τελος γινεται και ο κουκος Μητροπολιτης. Και μετα ο μπουφος, και μετα το παγωνι και μετα η καρδερινουλα. Και οταν ο κουκος γινει και Αρχιεπισκοπος τοτε τα σιχαμερα τσακαλια αλωνιζουν και κανουν στην Αρχιεπισκοπη οτι θελουν. Αυτοαναγορευονται σε υπευθυνο δογματικης και γραφουν Ορθοδοξα συγγραματα τα οποια βριθουν αιρετικων αποψεων, τοποθετουν σε θεσεις κλειδια τις αδελφουλες τους, και υποδεινυουν στον Αρχιεπισκοπο τι να κανει, τι να πει, που να το πει, που να δωσει συνεντευξη κλπ.κλπ. Δηλαδη παυει να διοικει ο Αρχιπισκοπος και διοικουν τα παγωνια και τα παραδεισια πτηνα.

Οταν δε αυτοι οι τυποι εκτος απο παραδεισια πτηνα ειναι χθεσινοι προτεσταντες που εγιναν ορθοδοξοι μονο και μονο επειδη τους αρεσε η τεχνη και η κουλτουρα της χωρις να μπορεσουν να εμβαθυνουν πραγματικα στα Ορθοδοξα δογματα ειναι εθνοφυλετισμος να τους θεωρω ακαταλληλους να γινουν και διδασκαλοι των αλλων;

Και γιατι ΔΕΝ ειναι εθνοφυλετισμος να μην μπορουν να εχουν στην Φινλανδια εναν Ελληνα Αρχιεπισκοπο, ή Ρωσσο ή Αραβα αν θελετε; Καλυτερα μονοφθαλμος και Φινλανδος παρα Ελληνας που να βλεπει καλα;

Δεν ειπα να βαλουμε Ελληνα Μητροπολιτη στην Βουλγαρια ή την Ρουμανια. Στην Φινλανδια και την Σουηδια ομως ναι. Οχι λογω εθνοτητας αλλα λογω ανεπαρκειας και αδυναμιας.

Theoprovlitos είπε...

@Vaterpanajiotis.

Μαλλον γραφουμε παραλληλα.

Αυτος ειναι και ο δικος μου καημος. Γιατι οι βολεμενοι ιερεις μοναχοι και λαϊκοι μας δεν αφιερωνονται στην ιεραποστολη; Ξερετε τι τραγωδια ειναι να σου παραχωρουν στην Ιταλια παλια μοναστηρια οι Δημοι και αυτα να κλεινουν ή να μην ανοιγουν επειδη δεν πηγαινουν ιερεις και μοναχοι απο την Ελλαδα; επειδη ειναι απασχολημενοι με τις αγοραπωλησιες ακινητων και με το κτισιμο του 13ου παρεκκλησιου του Αγιου Φουφουτου. Στην Εσθονια προσπαθουν να κανουν μοναστηρι.

Ας το παρουμε χαμπαρι οι Ελληνες: Η Ιεραποστολη ΔΕΝ μας ενδιαφερει. Οποτε ειμαστε αξιοι της τυχης μας. Στενοχωριεμαι και εγω για τους Ρωσσους αλλα μετα λεω. Χριστιανοι ας γινονται και ας κανουν την λειτουργια στα Ρωσσικα.

Ο Παππους αν δεν επιστρατευσει και δεν σταχυολογησει κοσμο ΔΕΝ προκειται να βρει συνεργατες ποτε.

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να πάρω μία ενδιάμεση θέση μεταξύ αυτής του Θεοπρόβλητου και αυτής του πατέρα Παναγιώτη. Καταλαβαίνω και οι δύο τί θέλουν να πουν και έχουν δίκιο και οι δύο, κατά ένα τρόπο.
Θα μιλήσω με ένα παράδειγμα: Ο μακαριστός πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ, προσήλυτος στην Ορθοδοξία, έδινε μεγάλη σημασία στην πνευματική διαδοχή. Δηλαδή, στη "σειρά" που θα λέγαμε σήμερα, με την έννοια του "έχει καλή σειρά". Ο ίδιος πώς είχε έρθει στην Ορθοδοξία; Ναι, όντως αρχικά εντυπωσιάστηκε από την ακολουθία του εσπερινού σε μία ρώσικη ορθόδοξη εκκλησία του Σαν Φρατσίσκο. Όμως δεν έμεινε εκεί. Γνώρισε "τυχαία" τον άγιο Ιωάννη τον Μαξίμοβιτς και αυτός ήταν πνευματικός του και όταν κοιμήθηκε είχε πνευματικό έναν π. Σπυρίδωνα, που προερχόταν πνευματικά από τους γεροντάδες της Όπτινα. Αρα, ο π. Σεραφείμ, προσήλυτος ο ίδιος και χτεσινός στην Ορθοδοξία (ΚΑΙ ομοφυλόφιλος, μέχρι τη στιγμή που άλλαξε ριζικά ζωή), πήρε "καλή σειρά" από ανθρώπους με βαθιές ρίζες στην παράδοση της Ορθοδοξίας και επιπλέον ανθρώπους με αγιότητα (έχω δει ο ίδιος, αναπάντεχα, θαύμα του αγίου Ιωάννη του Μαξίμοβιτς που αδυνατούσα και να το πιστέψω ακόμα...). Εμποτίστηκε στην παράδοση, όσο αυτό γίνεται. Και, τέλος πάντων, έγινε άνθρωπος του Θεού, αναμφισβήτητο αυτό.

Αν τώρα ένας καημένος Φινλανδός, προτεστάντης όντας, γοητευτεί από την Ορθόδοξη λειτουργία και θελήσει να γίνει Ορθόδοξος, αλλά πέσει πάνω σε κανέναν παπά ή δεσπότη στυλ Ελσινκίου Λέοντα, τί θα μάθει ο άνθρωπος; Θα στραβωθεί ακόμα περισσότερο. Και θα νομίζει ότι έτσι είναι η Ορθοδοξία και αυτήν την στραβή ψευτο-Ορθοδοξία θα την μάθει και σε άλλους. Λένε στα αρβανίτικα στο χωριό του πατέρα μου: "Ντόσα βάλλε νούκου ντι, κά τ' σίχ ντέρκου τ' ντζί;" ("Η γουρούνα χορό δεν ξέρει, από πού να δει το γουρουνάκι να μάθει;").

Οπότε, στις περιπτώσεις τύπου Φινλανδίας δεν υπάρχει συνέχεια της παράδοσης (αφού τρώνε αρτήσιμα σε μοναστήρι παραμονή Δεκαπενταυγούστου, τί να περιμένεις πια...). Εκτός και αν εμφανιστεί, με τη χάρη του Θεού, κανένας άνθρωπος του Θεού στη Φινλανδία και λειτουργήσει ως πνευματικός καταλύτης.
Τα ίδια λίγο-πολύ συμβαίνουν και στην Εκκλησία της Τσεχίας, που είναι και αυτοκέφαλη (τρομάρα της!).
Στην Αλβανία, που τα πράγματα τα ξέρω πολύ καλά, πολύ καλή και αθόρυβη πνευματική δουλειά κάνει και ο Βερατίου Ιγνάτιος, Αρβανίτης από τη Θήβα, άνθρωπος του Θεού. Είναι αρκετά νέα παιδιά Αλβανοί που τον έχουν πνευματικό και πραγματικά βλέπεις ότι τα παιδιά αυτά έχουν μία σωστή σειρά.

Ως προς το Πατριαρχείο, και εκεί υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Αυτός είναι και ο λόγος πιστεύω που πολλοί καλοί κληρικοί από εδώ διστάζουν να πάνε.

Ανώνυμος είπε...

Μία διόρθωση: Ο προκαθήμενος της Φινλανδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (το "Ορθόδοξης" άμα θέλετε βάλτε το σε εισαγωγικά) είναι ο μητροπολίτης Καρελίας Λέων, αυτός που εικονίζεται στη φωτογραφία της ανάρτησης και έδωσε τη "χαλαρή" συνέντευξη. Έδρα του είναι η πόλη Κουόπιο, επίσημη έδρα της Φινλανδικής Εκκλησίας. Άλλος είναι ο αρχιεπίσκοπος Ελσίνκι Αμβρόσιος (ο αρχιεπίσκοπος εδώ, κατά την παλαιά τάξη, που ισχύει και στα Ιεροσόλυμα, είναι κατώτερος τίτλος από αυτόν του μητροπολίτη, όμως επίσκοποι είναι αμφότεροι). Ο Θεοπρόβλητος γράφει για μαφία πέριξ του αρχιεπισκόπου Ελσίνκι Αμβροσίου, που ΔΕΝ είναι αυτός που έδωσε την επίμαχη συνέντευξη. Άρα, μπορώ να υποθέσω, ο αρχιεπίσκοπος Αμβρόσιος είναι ο αρχηγός της gay mafia και ο μητροπολίτης Λέων ο θεωρητικός απολογητής της "βαλλιανάτειας" θεολογίας. Πράξη και θεωρία!

Theoprovlitos είπε...

@Μαρκο
Για να μην αδικησουμε κανενα, ετσι ειναι οπως το λες. Απλα ο Λεων ειναι ερμαιο τους διοτι εξαρταται από τις γνωσεις τους, διοτι αντικειμενικα οι ανηκοντες στην μαφια ειναι πιο ταλαντουχοι απο τον ιδιο.

Και για να πουμε και τα πραγματα με το ονομα τους η μαφια απαρτιζεται απο τους κατωθι.

Α. Μητροπολιτης Ελσινκιου Αμβροσιος.
Ομοφυλοφιλος (διακριτικα) και μασωνος (φανερα). Εισηγητης της χειροτονιας γυναικων.

Β. π. Heikki Huttunen
Εγγαμος, προεδρος του Οικουμενικου Συμβουλιου Φινλανδιας, αμφισβητιας της παραδοσης και συνιδρυτης Ομοφυλοφιλικων Οικουμενιστικου και Ορθοδοξου συλλογων. Στην ενορια του μαζευει ολους τους ομοφυλοφιλους και τις λεσβιες τις οποιες κατευθυνει πνευματικα πως η ομοφυλοφιλια δεν ειναι καν προβλημα ή κολλημα. Μεταξυ των πνευματικων του παιδιων ειναι και παντρεμενο ζευγαρι Λεσβιων, η μια εκ των οποιων με αλλαγη φυλου. Συμμετεχει ενεργα σε οικουμενιστικες ακολουθιες και λειτουργιες ομοφυλοφιλων. Τον εχω ακουσει με τα αυτια μου να λεει το συμβολο της πιστεως ΜΕ το FILIOQUE στο Παγκοσμιο Οικουμενιστικο Συνεδριο που εγινε στην Αθηνα πριν απο 3-4 χρονια. Φανατικος υποστηρικτης των Lordi! Ως υπευθυνος νεοτητας τα πνευματικοπαιδια του εχουν αφησει εποχη για τις μεθες και τις κρεπαλες. Παρτυ που εκανε στο σπιτι του θυμιζε εκδηλωση σε gay club (συμφωνα με παρισταμενο).

Γ. Πρεσβυτερα Huttunen.
Εισηγητρια της χειροτονιας γυναικων και μελος του συλλογου ομοφυλοφιλων.

Δ. Tapani Karkainen
Ομοφυλοφιλος, πνευματικο παιδι του Huttunen, και αναδοχος του υιου του, παντρεμενος με αντρα με πολιτικο γαμο, εκδοτης του αντιστοιχου Εκκλησιαστικου περιοδικου "Τολμη" της Φινλανδιας στο οποιο εχει δημοσιευσει αρθρα παρουσιαζοντας τους Αγιους Σεργιο και Βακχο ως ομοφυλοφιλους προστατες Αγιους των Ομοφυλοφιλων και υπαινιγμους για "ιδιατερες" σχεσεις μεταξυ Χριστου και Ιωαννη Θεολογου και άλλων "ζευγαριων" Αγιων.
Το ιδιο "θεολογικο" περιοδικο εχει μετατραπει σε κεντρο ανοικτης ομοφυλοφιλικης προπαγανδας ενω φιμωνει και ολες τις επιστολες διαμαρτυριας.

Ε. Jyrki Harkkonen.
Δημοσιογραφος και κουμπαρος του Karkainen. Εγγαμος. Φανατικος υποστηρικτης των ομοφυλοφιλων και συνιδρυτης του "Ορθοδοξου" συλλογου τους. Πολυθεσιτης, στα χερια του εχουν παρασει η Αποστολικη διακονια της Φινλαδνιας, ο τομεας εκδοσεων, ο τομεας της Ανθρωπιστικης βοηθειας, ο τομεας σχολικης εκπαιδευσης και ο τομεας δογματικης και κατηχησης. Συνεγραψε το Ορθοδοξο σχολικο βιβλιο στο οποιο εχουν παρεισφυσει συνειδητα και αιρετικες αποψεις.

ΣΤ. π. Johannes Karhusaari
Ομοφυλοφιλος ιερεας. Απομακρυνθηκε απο την θεση του υπευθυνου νεοτητος οταν μαθευτηκε η αδυναμια του στους νεαρους. Μετετεθη σε επαρχιακη ενορια για να επανελθει ξανα ως υποψηφιος για την θεση του πρωτοπρεσβυτερου στον καθεδρικο ναο του Ελσινκι. Συγγραφεας Ορθοδοξου προσκυνηματικου οδηγου στον οποιο εχει συμπεριλαβει και τα gay club της Αθηνας και της Θεσσαλονικης κατοπιν επιτοπιας ερευνας (ποια συνιστωνται).

Ζ. π.Andreas Larikka
Ομοφυλοφιλος. Προωθηθηκε για την θεση του πρωροπρεσβυτερου στην μεγαλοπολη του Turkku αλλα δεν εξελεγη απο τους επιτροπους και τωρα προωθηθηκε για τον καθεδρικο ναο του Ελσινκι ως συνυποψηφιος του Karhusaari. Για την συγκεκριμενη θεση οι 2 τους 3 ειναι γνωστοι ομοφυλοφιλοι.

ΟΛΟΙ αυτοι και οι περι αυτων αλωνιζουν ξενδιαντροπα υπο το ωμοφοριο του Ελσνικιου, καταλαμβανουν σταδιακα εν ειδη μασωνιας ολες της θεσεις κλειδια της Φινλανδικης Εκκλησιας και επιτιθενται βαναυσα κατασυκοφαντοντας ως φουνταμενταλιστη, φανατικο και εξτρεμιστη οποιον τολμησει να διαμαρτυρηθει και διαβαλοντας τον στο Πατριαρχειο.

Θελετε κι αλλα; Βαρεθηκα!

Ανώνυμος είπε...

Αφού γνωρίζεις τον π. Ελπιδοφόρο, μάζεψέ τα αυτά και στείλε τα επώνυμα. Ας εξετάσει το Πατριαρχείο τα περιοδικά της Φινλανδικής Εκκλησίας αν είναι Ορθόδοξα. Δεν είναι δυνατό να αφορίζεται χωρίς απολογία ο Σωτηρόπουλος γιατί τσακώθηκε με τον Στυλιανό Αυστραλίας και εδώ να μην γίνεται τίποτα.
Είναι τραγικά αυτά που γράφεις, γιατί εμφανίζεται μία τοπική Εκκλησία να έχει πέσει στα χέρια μιας γκέι μαφίας που το μόνο που αφήνει από την Εκκλησία αυτή είναι ένα βυζαντινότροπο περίβλημα. Σαν να βλέπεις ένα άψυχο κέρινο ομοίωμα. Κρίμα, γιατί θυμάμαι εκείνο το πολύ καλό βιβλίο του Φινλαδού Τιτο Κολιάντερ, Ο δρόμος των ασκητών. Τί έγινε άραγε εκείνη η παράδοση; Ποιός οφείλεται για το ξεστράτισμα; Επί μητροπολίτη Παύλου έγινε ή επί Ιωάννη; Ή μήπως υπήρχε από παλιά το σαράκι; Η "Ζώσα Εκκλησία" δεν ρίζωσε μεν στη Ρωσία, όπου ήταν η 5η φάλαγγα των αθεϊστών, αλλά είχε υποστηρικτές εκτός, προερχόμενους κυρίως από τη φιλελεύθερη αριστοκρατία της Πετρούπολης.

Να σου πω, αν έκαναν σχίσμα οι πραγματικά Ορθόδοξοι Φινλανδοί δεν θα τους αδικούσα καθόλου. Ισως μία καλή λύση θα ήταν κάποια καλή αγιορείτικη μονή να φτιάξει μετόχι στο Ελσίνκι.

Theoprovlitos είπε...

@Marko

Ο π. Ελπιδοφορος μου ζητησε να μεταφρασω τα κειμενα και τα στοιχεια και να τα στειλω. Εγω δυστυχως ΔΕΝ μπορω να το κανω και για λογους χρονου αλλα και για λογους αδυναμιας. Μετα παλι καποια πραγματα δεν αποδεικνυονται ευκολα. Ας πουμε τον "προσκυνηματικο οδηγο" με τα gay club τον εδειξε ο ΙΔΙΟΣ ο συγγραφεας σε εμενα και στην γυναικα μου τοτε που τον φιλοξενουσαμε, και παθαμε σοκ. Αλλα δεν εχουμε αντιτυπο στα χερια μας. Θα πρεπει να υπαρξουν μαρτυρες που να καταγγειλουν επωνυμως και να τα βαλουν ανοικτα με την μαφια. Αλλοι παλι θα χασουν το ψωμι που τρωνε.

Η παραδοση χαθηκε οταν αρχισαν να πεθαινουν σιγα σιγα οι Ορθοδοξοι εκ γενετης, ή να συρρυκνωνονται λογω μεικτων γαμων και ταυτοχρονα να προσερχονται στην Ορθοδοξια μαζικα προτεσταντες οι οποιοι εγιναν Ορθοδοξοι επιφανειακα και κατοπιν και ιερεις. Ο Παυλος ηταν άριστος ενω ο Ιωαννης ελαστικος.

Μετα στην Φινλανια μην ξεχναμε πως ειναι ενας λαος σιωπηλος, υποταγμενος και υποτελης (ο αρνητικος αντιποδας του ευσυνειδητου και καλου πολιτη). Αν καποιος βγει και κανει σαματα για κατι ή απορριψει καποιον περιθωριοποιειται ο ίδιος.

Μην νομιζεις πως δεν υπαρχουν και παραδοσκιακοι και καλοι ιερεις. Υπαρχουν αλλα δεν μιλουν. Δεν αντιδρουν. Και ετσι αλωνιζουν οι λυσασμενες κακες αδελφες που εχουν παρει τα υνια στα χερια τους. Ο διαβολος τους δινει και περισση ενεργεια.

Οι καλοι μοναχοι ζουν στην Ελλαδα. Στην Καρακαλου, στην Σκητη Αγιου Ανδρεα, στα Κατουνακια, Στην Λογγοβαρδα στην παρο, Στον Αγιο Ιωαννη Καρεα, στα Μετεωρα κλπ.

Το γυναικειο μοναστηρι LIntula παντως παει καλα. Το αντρικο Valamo παραπαιει αν και ο ηγουμενος Σεργιος ειναι καλη ψυχη και ειναι παραδοσιακος. Αλλα αδυναμος. Σου λεει δεν ειναι πρεπον για εναν ηγουμενο να μπλεκεται σε προστριβες και να ξεσηκωνει ανταρτικο.

Η ιδεα για το Αγιορειτικο Μετοχι ειναι καλη. Αλλα ποιος θα το κανει; Ο π.Εφραιμ της Σκητης Αγιου Ανδρεα εχει κανει 2-3 περιοδειες και διαλεξεις με επιτυχια. Αλλα ποιος να παει να εγκατασταθει εκει;

Ενα αλλο Φινλανδικο μοναστηρακι - νεανικο κεντρο που το ανοιξε καποιος πατηρ Χριστοφορος (Φινλανδος) το εκλεισε η αστυνομια επειδη εγιναν καταγελιες για σεξουαλικες παρενοχλησεις σε νεαρους, και ο μοναχος πηγε φυλακη.

ΧΑΟΣ! ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΥΓΕΙΗΣ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ.

Αλλα γιατι δεν εγκαταλειπουν τα Βατοπαιδια και οι Σιμωνοπετρες και οι Ορμυλιες τα μεγαλεια τους και να εγκατασταθουν και μερικοι μοναχοι εκει; Φοβουνται μηπως χασουν τα μεγαλεια και τους θησαυρους; Ευρωπαϊκα προγραμματα θα βρουν και στην Φινλανδια πολλα. Αλλα ειπαμε, το θεμα ειναι να πανε ΣΩΣΤΟΙ μοναχοι.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή έχω ζήσει στη Γαλλία, μπορώ να βεβαιώσω το μεγάλο καλό που έχουν κάνει τα μοναστηράκια εκεί που είναι μετόχια της Σιμωνόπετρας. Τεράστιο έργο πνευματικό, έργο ουσίας, απολύτως αθόρυβο. Στην Αμερική το έργο που έχουν κάνει τα μοναστήρια του γέροντα Εφραίμ του Φιλοθεϊτη είναι επίσης πολύ μεγάλο. Επίσης αθόρυβο, παρά τα όσα άκουσαν από εκκοσμικευμένους κληρικούς (και οι εκκοσμικευμένοι κληρικοί της Γαλλίας, στυλ Λέοντος, δεν χωνεύουν τον π. Πλακίδα, ειρήσθω εν παρόδω...). Ξέρεις τί είναι, ας πούμε, να πηγαίνει τόσος κόσμος για πικ νικ την Κυριακή στο γυναικείο μοναστήρι της Παρηγορήτισσας, 1,5 ώρα έξω από το Μόντρεαλ, μέσα στο δάσος, να λέει μια κουβέντα με τις μοναχές (εξαιρετική η γερόντισσα, άνθρωπος ουσίας και έξω καρδιά), να κάνει την προσευχή του, να παρακολουθεί ενδεχομένως μια ακολουθία και μετά να γυρνάει σπίτι του; Αυτό που για εμάς φαίνεται ασήμαντο, για εκεί είναι εξαιρετικά σημαντικό και αυτό ακριβώς έλειπε πριν γίνουν τα μοναστήρια. Αφήνω πόσοι Γαλλοκαναδοί πηγαίνουν εκεί καθημερινά, από περιέργεια ή για βόλτα.
Το μοναστήρι είναι πνεύμονας για την εκκλησιαστική ζωή, δεν υποκαθιστά την ενορία, αλλά την ενισχύει. Εχω διαπιστώσει εδώ στην Ελλάδα ότι ενορίες χωριών που βρίσκονται κοντά σε καλά μοναστήρια έχουν ωφεληθεί πνευματικά, φαίνεται αυτό ακόμη και στη συμπεριφορά του εκκλησιάσματος. Το είδα αυτό και στην Πάρο όπου εργάστηκα ένα διάστημα: Η επιρροή των παλιών πατέρων της Λογγοβάρδας είναι μέχρι σήμερα ζωντανή και αντανακλάται στην ενοριακή ζωή.
Η new age ψευδο-Ορθοδοξία της επίσημης Φινλανδικής Εκκλησίας θα ξεφουσκώσει αν υπάρξει κάποιο πνευματικό αντίδοτο. Κακά τα ψέματα, δεν μπορουν να συνυπάρξουν στην ίδια ενορία κληρικοί με τη νοοτροπία αυτών που ανέφερες με συνειδητούς παραδοσιακούς πιστούς. Γι' αυτό είπα ότι δεν θα εκκλησιαζόμουν σε ενορία με τέτοιους παπάδες. Δεν μπορώ να πιέσω τη συνείδησή μου σε τέτοια θέματα.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε,

Δεν μεταφράζεις το αρχικό σου άρθρο, να το βάλεις εδώ: http://southern-orthodoxy.blogspot.com/


Αν μαθευτεί και στους αγγλόφωνους ίσως βγει κάποιος η γίνει αρκετό "σούσουρο" και να βοηθήσει.

Βάλτο ως απάντηση στην εκει ανακοίνωση των Ορθοδ. Επισκόπων κατα του Γάμου των gay... Είναι πιθανόν να είναι η κατάλληλη ώρα να γίνει παγκοσμίως γνωστό το θέμα.

Theoprovlitos είπε...

Μολις τους εγραψα. Ελπιζω να το εγκρινουν και τοτε ελπιζω να βρω χρονο να το μεταφρασω.

Επεισης δεν ξερω αν και πως γινεται να αναδημοσευσω στο blog μου την αναρτηση τους με την ανακοινωση των επισκοπων επι του ζητηματος.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε, σε βλέπω να σε...αφορίζει ο άγιος Ελσινκίου σε...νυχτερινή τελετή, ενδεδυμένος άπασαν την αρχιερατικήν στολήν και πλαισιούμενος υπό των..."κολλητών" αυτού.

Theoprovlitos είπε...

Να σου πω, αν και με ποναει εδω και 14 χρονια το θεμα, ελεγα να μην ανακατευτω. Αλλα όμως πηρα θεση οταν ειδα τους φιλους μου να υποφερουν, να εχουν παθει καταθλιψη, να το σκανε απο την Φινλανδια και να ερχονται εδω να ξεσκασουν, να κατασυκοφαντουνται απο την μαφια οτι ειναι φουνταμενταλιστες και φανατικοι εξτρεμιστες, και να απειλουνται.

Επισης τοσο το Αγιον Όρος όσο και Έλληνας Αρχηγος Ελληνοφωνης Εκκλησιας εχει δοσει μυστικη ευλογια αν ΔΕΝ σταματησει η μαφια την δραση της να φυγουν οι πιστοι απο την Αρχιεπισκοπη Φινλανδιας και να υπαχθουν στους Ρωσσους. Και το Φαναρι κοιμαται.

Ανώνυμος είπε...

Ο έλληνας αρχηγός ελληνόφωνης εκκλησίας δεν έχει καμιά δουλειά να δίνει καμιά ευλογία.

Ανώνυμος είπε...

Βεβαια και έχει ΑΝ υπάρχει θέμα αίρεσης. Μονο τότε. Εδώ μιλάμε για αίρεση. Αλλα καλύτερα θα είναι να μην φτάσει σε σχίσμα το θέμα. Γι'αυτό πρέπει να επέμβουν!

Αλλα, βρε Θεοπρόβλητε, μην τον δίνεις τον ανθρωπο στεγνά!!

Ελληνες αρχηγοι Ελληνόφωνης Εκκλησίας υπάρχουν 2. Και μάλλον καταλαβαίνουμε ποιος είναι..

Theoprovlitos είπε...

@Vaterpanajiotis

Σωστο κι αυτο. Αλλα η ευλογια ειχε περισσοτερο συμβουλευτικο παρα προτρεπτικο χαρακτηρα οταν ο ερωτων ηταν σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ και αδιεξοδο. Δηλαδη ειπωθηκε πως ΑΝ τα πραγματα πια φτασουν στο απροχωρητο ε τοτε να σταματησουν πια να πηγαινουν σε ενοριες που λειτουργουν προκλητικα και ανοικτα εκφυλοι και αιρετικοι ιερεις και να καταφυγουν στις Ρωσσικες ενοριες ως διαμαρτυρια.

@Επωνυμο

Για να ριξω σταχτη στα ματια οι υποψηφιοι ειναι οι εξεις

Πατριαρχης Αλεξανδρειας
Παριαρχης Ιεροσολυμων
Αρχιεπισκοπος Αθηνων
Αρχιεπισκοπος Σινα
Αρχιεπισκοπος Κυπρου
Αρχιεπισκοπος Κρητης
Αρχιεπισκοπος Αμερικης
Αρχιεπισκοπος Αυστραλιας

Σε μπερδεψα τωρα;

Ανώνυμος είπε...

@Theoprovlitos

Τι να σε πω βρε παιδία μου.. :-)

Επειδή όμως κ'εγώ είμαι τρελάρας πήρα την άδεια (απο την σημαία) και μετέφρασα το κείμενο σου (προσθεσα και μερικά απο τα μηνυματα που έκανες απο κάτω. Πάρτο , διορθωσέ το , φτιαχτο να κάνεις την δουλειά σου. Καλό...αφορισμό να έχουμε..

------------------------------

SIGNS OF THE TIMES


GAY MAFIA NOW SHOWING ITS TRUE FACE

The Orthodox Archbishop of Finland Leo has just recognized the political union of homosexuals!

According to an interview with him, as published in the newspaper of the Lutheran Church “Kotimaa” (Homeland) and in the 13/11/2008 edition, it says:

_________________________________

The registration of parishioners as same-sex couples does not constitute a problem, according to Archbishop Leo. [Note: In Finland, in order to officially belong to any church whatsoever, you need to register.]

And the newspaper continues, with the words of the Archbishop himself:

"To anyone who wishes to participate in parishional and liturgical life, no questions are asked about their family status.”
According to Leo, socio-ethical issues are to a large degree a matter of culture.

"Especially in Eastern Europe, the Church leaderships are obliged to maintain a balance, on account of the demands of noisy extremist fundamentalist organizations. Among these circles, liberalism is not fashionable.”
According to Leo, the Orthodox Church is very careful when handling matters pertaining to homosexuality.
"Those who are registered as a couple with a person of the same sex cannot be accepted in the ranks of priesthood. But for associates and workers from the laity, we do not place the same criteria."

__________________________

The interview gained publicity and preoccupied the widely-sold newspaper Helsingin Sanomat, 13/11/2008 edition.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Arkkipiispa+Leo+Ortodoksipappi+ei+voi+el%C3%A4%C3%A4+rekister%C3%B6idyss%C3%A4+parisuhteessa/1135241059236

The Finnish Orthodox Church has not only become fully estranged and to an unrestrained degree influenced by the spirit of Ecumenism, but has fallen entirely under the management of an Ecclesiastic mafia of homosexuals, which is now openly and unashamedly propagandizing, not only in favour of homosexuality (and not just the homosexual as a persona) as a normal state, but also the ecclesiastic acceptance thereof.



Characteristically, the generously remunerated president of the Ecumenical Center of Finland is the “Orthodox” priest Heikki Huttunen [photo above] who is also the co-founder of the Homosexual Ecumenist Christian Union “Yhteys” (http://www.yhteys.org/) (in which participate several orthodox priests and laypeople who have even preoccupied the fold with their lives) - whose aim is the full acceptance of homosexual “marriage” and homosexuality by Christian churches and society - also participates and organizes gay pride parades [since when has any kind of sexuality or one’s gender been the object of pride, and since when has pride become a Christian virtue?] and other frivolous things…
In fact, he had recently also officiated in a Lutheran Divine Liturgy for homosexuals! Did you know that there are Divine Liturgies adjusted to the characteristics of the participants? For example, I imagine there could equally be a liturgy especially for blondes, a liturgy for tall brunettes with square shoulders and prominent chins, a liturgy for trolley-drivers etc… Could it be that they have been inspired in the Lutheran church to compose special services in homosexual jargon, and our own glittery counterparts have become envious?
Are these the signs of the times? Without a doubt! Just like the absolute secularization and alteration of the Orthodox spirit and its dogmatics, which in no way correspond to the Orthodox acceptance of the other’s person, no matter how sinful they may be, but instead, it sees the world according to the Protestant, dualist, Western world view where people are exclusively good (where, in order to accept them, we need to de-incriminate their weaknesses also), or exclusively evil (and we reject them, on the basis alone of one characteristic of theirs).
Certain Orthodox (in name only) have therefore perceived the Church today as a kind of brochure like those of the Jehovah’s Witnesses: with an idiotic grin permanently plastered on their face, having accepted everything in the name of a misconstrued New Age love and a New Age spirituality, while certain others go around permanently pointing their index finger as though suffering from ankylosis, indicative also of their spiritual ankylosis.
While true love intimates that you should accept the other, not as supposedly “sinless” – and in fact declassifying his sin as not being one – but accept him as a sinner, and even discerning in his person not that which he now is (and under certain circumstances you could also have been), but that which he could have been, or that which he could become, if he previously reaches self-awareness.
The schism is standing before the gate. As is the End of the World – at least the way we used to know it for entire millennia.
____________________________________

Fr. Elpidoforos at the Patriarchate is aware of everything. I have informed him by phone and in writing. He was infuriated when he learnt of this and said “Helsinki’s is finished”. They then sent my letter to the Synod of Finland and the Synod sent a response to the Patriarchate (which the Patriarchate forwarded to me) – a reply worthy of being spat on and full of inaccuracies, lies and cover-ups. The Patriarchate cannot doubt them, but I can. These people tell lies, even to the Patriarchate. “What can we do now?” I asked myself, and I replied that I don’t know. Honestly, I would not like to be in the Patriarch’s place.

The next stage would have been to openly confront the Finnish Synod and to submit documents to the Patriarchate translated into English or Greek. Should I now involve myself in this procedure and confront the Finnish Synod from Greece? I have done my duty; let the Fins do theirs. But they don’t, either because they are low-key, or because they are AFRAID. The only ones with courage and audacity are the DEGENERATES.

___________________________________

Leo is prey to them, as he is dependent on their knowledge, because objectively, those who belong to the mafia are more talented than he is.

And to call things by their name, the mafia is comprised of the following:

Α. Metropolitan Ambrose of Helsinki.
Homosexual (discreetly) and Mason (overtly). Moves in favour of the ordination of women.

Β. fr. Heikki Huttunen
Married, president of the Ecumenical Council of Finland, doubter of tradition and co-founder of Homosexual Ecumenistic and Orthodox unions. In his parish, he invites all the homosexuals and lesbians, whom he directs spiritually that homosexuality is not in the least a problem or a handicap. Among his spiritual children are a married couple of lesbians, one of them having undergone a sex change. He actively participates in ecumenistic services and liturgies of homosexuals. I have heard him with my own ears reciting the Creed WITH the Filioque, during the International Ecumenistic Council that took place in Athens 3-4 years ago. As the person responsible for youths, his spiritual children have left their mark with their drunken revelries. A party that he hosted at his home was reminiscent of a gay club scene (according to one who had attended it).

C. Presbytera Huttunen.
She is in favour of the ordination of women and is a member of the homosexuals’ union.

D. Tapani Karkainen
Homosexual, Huttunen’s spiritual child and his son’s godfather, married to a man by political union, publisher of an official Orthodox magazine of Finland, in which he has published articles portraying Saints Serge and Bacchus as the homosexual patrons of Homosexuals, and with innuendoes about “special” relations between Christ and Saint John the Theologian and other “couples” of Saints.
This same “theological” magazine has been turned into a center for open homosexual propaganda, however, it stifles all letters that contain objections.


Ε. Jyrki Harkkonen.
Journalist and Karkainen’s best man. Married. Fanatic supporter of homosexuals and co-founder of their “Orthodox” union. Man of many posts; he has handled the Apostolic Ministry of Finland, the publications sector, the Humanitarian aid sector, the school education sector and the dogmatics and catechesis sectors. He authored the Orthodox school book in which certain heretic views have also infiltrated.

F. fr. Johannes Karhusaari
Homosexual priest. Removed from his post as the one responsible for the young, when his weakness for young boys was discovered. He was transferred to a provincial parish, only to return again as a candidate for the position of protopresbyter of the cathedral of Helsinki. Author of an Orthodox pilgrimage guide, in which he has included the gay clubs of Athens and Thessaloniki, upon a personal survey (as to which are recommended).

G. fr.Andreas Larikka
Homosexual. Promoted to the rank of protopresbyter in the major city of Turkku but was not elected by the vestrymen and is now being promoted for the cathedral of Helsinki as a co-candidate of Karhusaari. For the specific post, 2 out of 3 are known homosexuals.

ALL of the above and those around them are unashamedly flaunting themselves under the omophorion of Helsinki; they are overtaking all key positions of the Finnish Church in the manner of Masonry and they brutally attack (and slander as a fundamentalist, fanatic and extremist) anyone who dares to object, and vilifies them to the Patriarchate.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε:
Επαναλαμβάνω:Κανείς δεν έχει δικαίωμα να επέμβει στα εσωτερικά άλλης εκκλησίας.Η Φινλανδία ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.Ο μόνος που θα κρίνει αν υπάρχει αίρεση είναι η Ι.Σ του Οικ.Πατριαρχείου και ο Λέοντας-gayλάτρης ή μη, είναι ο μόνος κανονικός επίσκοπος εκεί-και το συζητάμε όποτε θέλετε αυτό.Οι Ορθόδοξοι της Φινλανδίας δεν είναι Έλληνες, ούτε εξαρτώνται από τον...ορθοδοξομετρητή κανενός Έλληνα ή ελληνόφωνου ιεράρχη.Η Εκκλησία του Χριστού δεν ανήκει σε κανένα έθνος ή γλώσσα.

Θεοπρόβλητε,
αν ο εν λόγω ιεράρχης περιορίστηκε σε συμβουλές, οκ ας το δεχτούμε.Η Ορθοδοξία βρίσκεται σε ένα τρομερό μεταίχμιο, είτε στην Ελλάδα είτε στον υπόλοιπο κόσμο.Αναγκάζομαι να σκέφτομαι πρακτικά,διοικητικά και όχι θεολογικά.Διότι η κοινωνία αποσυντίθεται ολοένα και περισσότερο-και η ήττα του χριστιανισμού (ως κοινωνικού πόλου)είναι το ζητούμενο των λυσσαγμένων αντι-χριστιανών.Φυσικά και η gay "κουλτούρα" βοηθάει τα μέγιστα.

Theoprovlitos είπε...

@Vaterpanajiotis

Και τι προτεινεται να γινει π.Παναγιωτη.. Αφου η Εκκλησια ΔΕΝ εχει εθνικο χαρακτηρα τοτε ο οποιοσδηποτε μπορει να διαμαρτυρηθει. Δεν μπορει σε μια χωρα να διδασκονται αλλα δογματα και αλλα σε αλλη.. Δεν μπορει σε μια εκκλησια οχι μονο να υπαρχει η ανηθικοτητα αλλα να ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ κι ολας.

Ο ΑΠοστολος Παυλος βεβαιως προσαρμοζε τις επιστολες του στα μετρα της εκαστοτε κοινωνιας αλλα δεν διδασκε και αλλα στους Ρωμαιους αλλα στους Γαλατες άλλα στους Κορινθιους.

Εδω οπως ειναι η κατασταση στην Φινλανδια Γιαννης διδασκει Γιαννης πινει. Οι Τυφλοι οδηγουν τυφλους. Εχουμ γινει σεκτα. Και για να μην νομιζετε πως ο εθνοφυλετισμος ειναι προσον των Ελληνων και των Ρωσσων μονο, οι τυποι αυτοι εχουν ονομασει αυτο το τερατουργημα "Φινλανδικη Ορθοδοξια" και επιτιθενται στις αλλες Εκκλησιες. Νομιζω αυτο προκυπτει και απο τα λογια του Αρχιεπισκοπου του ιδιου. Ο βοηθος τουυ ειχε γραψει καπου για οσους διαμαρτυρηθηκαν πως προεκειται περι "ατομων με ακραιεες φουνταμενταλιστικες ιδες που προσπαθουν να καταστρεψουν την πολυπολιτιστικη κοινωνια μας." Και επειδη ως γνωστο λειτουργουν και ως μασωνια εχουν προωθηθει σε ΟΛΕΣ τις θεσεις κλειδια σαν Μασωνια.

Να το τονισω πως δεν με σοκαρει η με αφορα η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αμαρτια του καθενος. Οτι ο π. JH ήταν ομοφυλοφιλος αν και ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ το ΗΞΕΡΑ απο κουτσουμπολια που κυκλοφορουσαν τοσο στην Φινλανδια οσο και στην γειτονικη Εσθονια. Αλλα εκει που ειδα κοκκινι ηταν οταν εδινε στα παιδια ιδιογραφο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ οδηγο για την Ελλαδα που περιειχε και συνιστωμενα gay Club Και οταν καποιοι γονεις διαμαρτυρηθηκαν πως ειναι δυνατον να ειναι υπευθυνος νεοτητας ενας ομοφυλοφιλος ιερεας, ο ομοιδεατης του Μητροπολιτης ΑΜβροσιος τον εστειλε σε αλλη πολη και θεωρηθηκε αυτο ΔΙΩΓΜΟΣ.

Για ποσο ακομα μπορει ενας πιστος να ανεχεται να διαβαζει σε ορθοδοξα περιοδικα αρθρα υπερ της ομοφυλοφιλιας και βλασδημιες πως ο Χριστος τα ειχε με τον Aποστολο Ιωαννη; Να μην γραφονται συναξαρια και των Αγιων Σεργιου και Βακχου να δημιοσευεται πρωτελιδο ωςομοφυλοφιλων;

Και απο την στιγμη που αυτα καταγγελονται ΓΡΑΠΤΩΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΩΣ και η Συνοδος τους εμπαιζει το πατριαρχειο εχεις καιμμια παλυτερη προταση;

Το αν γραφονται αυτα μεσω Ελλαδας δεν αποτελει ανακατεμα ενος "αλλοδαπου" στα εσωτερικα "ξενης" Εκκλησιας. Κατ αρχην και τυπικα, 5 μελη της οικογενειας μου ειναι εγγεγραμενα ΚΑΙ στην Φινλανδικη εκκλησια. Απο την άλλη πολλοι Φιναλνδοι ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να μιλησουν γιατι μπορει να χασουν την δουλεια τους, να τους επιβληθουν επιτιμια απο τον κιναιδο Μητροπολιτη για να το βουλωσουν οι υπολοιποι κλπ.

Θεωρω τον εαυτο μου πως ακομα μπορω να διακρινω τα υγειη ορια μεταξυ υγειους και αρρωστου οικουμενισμου, μεταξυ υγειους και αρρωστης ανοχης και μεταξυ υγειους και αρρωστης νεωτερικοτητας. Στην Φινλανδια ισχυουν ολα τα ΑΡΡΩΣΤΑ.

Εχετε να προτεινετε κατι αλλο για να σταματησει αυτο; Αν ειναι να φερει καποια αποτελεσματα ευχαριστως να το ακουσω. Η σιωπη και η ανοχη παντως κανει τα πραγματα ΜΟΝΟ χειροτερα. Εκτος αν υιοθετησουμε το "απο πιτα που δεν τρως μη σε νοιαζει κι αν καει."

Theoprovlitos είπε...

@Επωνυμο

Ρε θηριο καθησες και εκανες τοση δουλεια; Θα το συζητησω ειτε να το στειλω σαν email σε γνωστους στο εξωτερικο ειτε σαν αναρτηση στα Αγγλικα. Θα ζητησω ευλογια ομως πρωτα γιατι αλλο να γραφεις κατι σε ενα blog, αλλο να ξεφωνιζεις καποιους διεθνως παρ ολο που το αξιζουν.

Γενικοτερα εχω ευλογια απο πνευματικο να γραφω εδω και διαφορα κριτικα και καταγγελτικα απο οσα συμβαινουν γυρω μας. Αλλα το θεμα αυτο ειναι ευαισθητο.

Περιμενω και την γνωμη του π.Παναγιωτη. Δεν θελω να το παιζω Δον Κιχωτης και καποια πραγματα στην Εκκλησια πρεπει να γινονται κατοπιον συλλογικων διεργασιων, προσευχης και ωριμου σκεψεως. Δεν θελω να μετατραπω σε Τρανταφυλλοπουλο. Αυτο που με νοιαζει ειναι νμα δοθει τελος σε μια ΑΡΡΩΣΤΗ κατασταση και να απομακρυνθουν οι σκανδαλοποιοί.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε, πολύ καλά κάνεις και το θέτεις το θέμα σε δημοσιότητα, γιατί δεν αφορά την προσωπική συμπεριφορά του ά ή του β΄ κληρικού, αφορά τη διδασκαλία της Εκκλησίας. Εδώ εμφανίζεται μία ολόκληρη τοπική Εκκλησία, τουλάχιστον οι ποιμένες που την εκπροσωπούν, να έχουν πέσει σε αίρεση. Ξεκάθαρα. Ακόμα και οι τοπικές Εκκλησίες δεν είναι στεγανά. Υπάρχουν παραδείγματα στην εκκλησιαστική ιστορία όπου ιεράρχης καταδικάστηκε συνοδικά από ιεράρχες άλλης τοπικής Εκκλησίας για αίρεση.

Ανώνυμος είπε...

Μάρκο,

όταν μια εκκλησία καταδικάζει ιεράρχη που ανήκει σε άλλη, εκτός από εκκλησιολογική μπαρούφα, αποτελεί και πρωτότοκο σχίσματος.Συμφωνώ όμως πως η καταγγελία πρέπει να γίνει δημόσια αλλά με σταθερά επιχειρήματα διότι οι "ταλαντούχοι" είναι καλά διαβασμένοι.

Θεοπρόβλητε,

θα πρότεινα μια λύση στα πλαίσια της εκκλησιολογικής ποιμαντικής.Θα μπορούσε το Πατριαρχείο να αντικαταστήσει κάποιους "κουνάμενους" με άλλους, έμπειρους και δοκιμασμένους στην διαποίμανση και στα διοικητικά, οι οποίοι θα έρθουν από άλλες περιοχές της πατριαρχικής δικαιοδοσίας.Μπορεί να στείλει τα golden boys από τις σάουνες στην ιεραποστολή της Τανζανίας ας πούμε, να βοηθήσουν το εκεί μητροπολίτη που χτίζει την τοπική εκκλησία κυριολεκτικά με τα χέρια του. Όλα όμως με διάκριση και σύνεση.Δεν χρειάζονται ούτε σχίσματα, ούτε αιρέσεις αλλά γενναίες αποφάσεις.

Ανώνυμος είπε...

@vaterpanajiotis

Δεν νομίζω να θέλει κανένας εδώ σχίσμα η αίρεση, Πατερ. Αν γίνουν τα όσα λέτε, προφανώς θα ανασάνει ο κάθε πιστος! Το πρόβλημα είναι πως μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει και αν δεν γίνει κάτι δεν ξέρουμε που μπορεί να οδηγηθεί το πράγμα...Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Υ.Γ.
Δεν ξέρω αν είναι καλό για τους ιθαγενείς να στείλουν τα golden... boys(?) εκει...ο νοών νοείτο.. μην έχει άλλα προβληματα ο εκεί Μητροπολίτης!

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε

είσαι απίστευτος!Γέλασα με την ψυχή μου:)))

Theoprovlitos είπε...

@Vater Panajiotis

Καλα εγω να τα βαλω με τον Ελσινκιου Αμβροσιο. Εσεις με την Εφη Θωδη γιατι τα βαλατε;

Ανώνυμος είπε...

Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, πριν διαβάσω τα σχόλια του ανώνυμου για την ιεραποστολή στην Αφρική και τα golden boys, τα ίδια σκέφτηκα και εγώ. Επί τη ευκαιρία, μου έλεγε θεολόγος που είχε συμμετάσχει σε σεμινάριο της Αποστολικής Διακονίας για την ιεραποστολή ότι είχε έρθει να τους μιλήσει μητροπολίτης από ιεραποστολική μητρόπολη της Αφρικής ο οποίος ήταν μέσα στα αρώματα...

Σχετικά με τη συνοδική καταδίκη: Δεν ισχυρίζομαι ότι μπορούν να καταδικαστούν πρόσωπα από άλλη σύνοδο, μπορεί όμως να καταδικαστεί ετεροδιδασκαλία συνοδικά από σύνοδο άλλης τοπικής Εκκλησίας.
Εντούτοις, και για την καταδίκη προσώπων από κληρικούς άλλης δικαιοδοσίας υπάρχουν παραδείγματα. Ο ίδιος ο Χρυσόστομος είχε καθαιρέσει επισκόπους στη Μικρά Ασία για σοβαρά ηθικής φύσεως παραπτώματα, τη στιγμή που τότε ακόμα η δικαιοδοσία της αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως δεν επεκτεινόταν de jure εκεί (η Μικρά Ασία ήταν μοιρασμένη μεταξύ των μητροπόλεων Εφέσου και Καισαρείας, σύμφωνα με το επικρατούν τότε μητροπολιτικό σύστημα). Η καταδίκη του Νεστορίου, αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως, προήλθε από πρωτοβουλία επισκόπων άλλων τοπικών Εκκλησιών. Θέλω να πω με αυτό ότι το σύστημα της "απόλυτης αυτοκεφαλίας" δεν ίσχυε στην πραγματικότητα, τα πράγματα ήταν πολύ πιο ρευστά από ό,τι σήμερα.

Στην περίπτωση της Φινλανδίας αυτό που μπορεί να κάνει μία σύνοδος άλλης τοπικής Εκκλησίας (π.χ. της Εκκλησίας της Ελλάδος) είναι να συνεδριάσει, να καταδικάσει τις ετεροδιδασκαλίες των φινλανδών κληρικών, όταν αυτές είναι διατυπωμένες γραπτώς (συνεντεύξεις, άρθρα, βιβλία κατήχησης κ.λπ.), χωρίς φυσικά να επιβάλλει επιτίμια στα πρόσωπα, αλλά για το τελευταίο ζήτημα να υποβάλλει υπόμνημα προς το αρμόδιο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Αυτή είναι και η πιο κανονική οδός. Ακόμη και μία επαρχιακή Σύνοδος μπορεί να υποβάλει ανάλογο υπόμνημα, π.χ. αυτή της Κρήτης.

Νίκος ο Μετανοείτε είπε...

Τα Golden Boys μήπως να ξυριστούν και να πάνε σπίτι τους;; Αρκετά έχει τραβήξει η Εκκλησία μας! Μόνο αιρετικοί στην Ιεραρχία μας λείπανε να παρασύρουνε ψυχές στην κόλαση!Και οπωσδήποτε όχι στην Αφρική... Εδώ έρχονται οι κακόμοιροι οι Αφρικανοί φοιτητές θεολογίας και βλέπουν εμάς τους "Ορθόδοξους" σκέτα μοσχάρια και κλυδωνίζεται η πίστη τους... Αν πάνε και οι γκέυδες της Φινλανδίας τότε αλίμονο στους νεοφώτιστους Αφρικανούς... θα χάσουν πάσα ιδέα και θα τους ψαρέψουν τίποτα αιρετικοί που απ' έξω θα φαίνονται ευσεβείς...

Theoprovlitos είπε...

Νικων, Νικων!
Τ,τ,τ,
Μην γινεσαι... "φουνταμενταλιστης"

Ανώνυμος είπε...

Νικων , κόψε την φούντα, την Μέντα και πάψε να είσαι υλιστής...

:-)

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει τέτοια έννοια, όπως "πρώην" Μασόνος.
Το λιγότερο να είναι "εν υπνώσει".

Σοβαρά τώρα, νομίζεις πως αν είχε πραγματικά θορυβηθεί κι ενδιαφερόταν να μάθει το Πατριαρχείο, δεν είχε άλλους τρόπους και κρεμόταν από τις δικές σου μεταφράσεις;

Οταν το Πατριαρχείο ακολουθεί το ίδιο Ουνίτικες πρακτικές και συμπροσεύχεται μέχρι και με ..Σαμάνους, νομίζεις πως θορυβήθηκε με τους gay του Ελσίνκι;
Εκεί στις διομολογιακές και διαθρησκειακές εμποροπανηγύρεις που συμμετέχουν αδιαλείπτως, δεν έτυχε λες να τους ανταμώσουν;
Μάλλον κόμισες γλαύκαν ες Αθήνας.

Μ΄αρέσει που -σε καιρούς μάλιστα που έχουμε φτάσει να μιλάμε για αποτειχίσεις και κατακόμβες- το σοβαρό μέλημα είναι οι... "δικαιοδοσίες" και το αν οι ενορίτες θ΄αλλάξουν ενορία ή Επισκοπή.

Μου φαίνεται (και αναφέρομαι κυρίως στον Ιερέα από Γερμανία, με όλο μου το θράσος αλλά και την αγανάκτηση) πως είναι καιρός να πάψουμε πια να ασχολούμαστε με τα κουνούπια και να δούμε με την κάμηλο τι θα κάνουμε.

Αγαπητοί Κληρικοί, δεν είστε πια φερέγγυοι, μόνο και μόνο επειδή φοράτε ράσο -όταν καταδέχεστε να το φορέσετε κι αυτό.
Ούτε εμείς, το πλήρωμα, είμαστε το δικό σας ποίμνιο, αλλά το ποίμνιο του Χριστού.
Αν ο Υπηρέτης είναι "κακός" κι υπηρετεί άλλους κυρίους, θα πάμε και σε άλλη χώρα αν χρειαστεί, θα πάμε εκεί που αναπαύεται η συνείδησή μας.
Νομίζατε πως μας έχετε δεμένους;

Ειλικρινά μου θυμίζετε τους πλασιέ των εταιριών, που χωρίζουν τους τομείς και τις "δικαιοδοσίες" κι επαγρυπνούν να μην τους κλέψουν οι συνάδελφοι την πελατεία!
Οι ψυχές της "πελατείας" δεν φαίνεται να σας απασχολούν και πάαααρα πολύ, αρκεί να μην ανακατεύεστε ο ένας στα "τσιφλίκια" του άλλου!

Theoprovlitos είπε...

2mnka

Αλλοτε θελω να πιστευω πως τα πραγματα δεν ειναι ετσι ακριβως και αλλοτε κανω πως δεν τα βλεπω. Παντως εχω αποφασισει για δυο πραγματα:

Το ενα ειναι να δινω ελαφρυντικα στον Πατριαρχη λογω της τραγικα δυσκολης θεσης του απο ολες τις αποψεις και διοτι ακροβατει σε τεντωμενο σχοινι. Μην ξεχναμε πως αν ειχε ανοιξει πολλαπλα μετωπα πιθανον το Πατριαρχειο να ειχε εξαφανισθει προ πολλου.

Το Δευτερο ειναι πως εχω ορισει μεσα μου (οπως πιστευω και πολλοι) μια κοκκινη γραμμη περαν της οποιας θα αρχισουμε να σκεφτομαστε σοβαρα την διαφοροποιηση μας απο την κρατουσα Εκκλησια και την αναζητηση αλλων λυσεων. Για μενα η κοκκινη γραμμη δεν ειναι μια συγκεκριμενη κινηση ή δραση του Πατριαρχειου αλλα συνδυασμος περισσοτερων. Στην Φινλανδια πιστευω πως τα ορια αυτα εχουν πλεον ξεπερασθει και οι Ορθοδοξοι ειναι σε αδιεξοδο. Πιστευω ομως πως το Πατριαρχειο παραπληροφορειται ή πληροφορειται ελλειπως. Για να μην υπαρξει λοιπον κανενα άλλοθι ετοιμαζω ανοικτη επιστολη προς το Πατριαρχειο με συγκεκριμενες αναφορες σε προσωπα και πραγματα την οποια θα κοινοποιησω και στην Εκκλησια της Φινλανδιας ωστε τουλαχιστον να μην υπαρχει πλεον το αλλοθι της προσποιητης ή πραγματικης άγνοιας και να παρουν οι ενδιαφερομενοι τα μετρα τους.

Οσον αφορα τον π.Παναγιωτη ας μην τα βαζουμε μαζι του. Αφ ενος γνωριζω αρκετους ιερεις στην Ευρωπη που εχουν τις ιδιες αγωνιες μαζι μας ή και εχουν τραβηξει των παθων τους τον ταραχο απο κακους επισκοπους και ενιοτε ειναι σε απογνωση.

ΑΝ το ήθελα θα ειχα την ευκαιρια 3-4 φορες να ήμουν και εγω σημερα ιερεας. Δεν το έκανα για 2-3 λογους (όχι παντως λογω κωλύμματος) που σχετιζονται με την δικη μου πνευματικη κατασταση, την δεσποτοκρατια (βλεπω τι τραβανε οι διαφοροι παπαδες φιλοι μου είτε από τους δεσποταδες, είτε απο τους συναδελφους τους) αλλα και την διαφαινομενη πορεια της Ορθοδοξιας σε θεματα Οικουμενισμου όχι σε επιπεδο συνυπαρξης και συνεργασιας αλλα σε επίπεδο ενιαιας λατρειας απο ενα υποτιθεμενο Κοινο Ποτηριο το οποίο αντι να περιεχει το Σωμα και το Αιμα του Χριστου θα περιεχει και τα πτυελα του καθενος. Δηλαδη να το πω κι αλλιως και ας σκανδαλισω. Προτιμω να δεχτω την ιερωσυνη και την Θεια Λειτουργια των Ρωμαιοκαθολικων ΩΣ ΕΧΕΙ παρα να δεχθω εναν ερμαφροδιτο αχταρμα. Το Αλαθητο του Πάπα είτε ισχύει είτε δεν ισχύει. Δεν μπορει να ισχυει και να μην ισχυει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.

Ας μην ξεχναμε πως σημερα το να γινει κανεις ιερεας ειναι γενναια αποφαση και οι ιερεις μας χρειαζονται την στηριξη μας σε ολα τα επίπεδα εκτος αν αρχισουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ να κυρησσουν ανοικτα αιρεσεις και ετεροδιδασκαλιες. Κατι τετοιο ο π. Παναγιωτης δεν νομιζω να το κανει. Απλα δεχεται την συνεργασια σε τοπικο επιπεδο με Ρωμαιοκαθολικους αφου ετσι κι αλλοιως ζει σε μια Ρωμαιοκαθολικη χωρα.

Και μια τελευταια σκεψη: Βρηκα τις Ορθοδοξοτατες θεσεις του σημερινου Γερμανου Πάπα Βενέδικτου σε θέματα ποιμαντικής και δογματικης σχετικα με την ομοφυλοφιλία και θα ήθελα πολυ να τις τριψω στα μουτρα των Ανορθοδοξων ιερεων της Φινλανδιας που κηρυσσουν την πλανη ενω στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ζητημα οι Ρωμαιοκαθολικοι εχουν 100% Ορθοδοξη σταση.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ θα ήθελα κι εγώ να μπορούσα να πιστέψω πως τα πράγματα πάνε καλά κι έχουν γνώσιν οι φύλακες.
Δυστυχώς όμως έχει εφευρεθεί η τέχνη του βίντεο και πρέπει να πιστέψω τα μάτια μου. Ακόμα και κείμενα ή δηλώσεις ανθρώπων του Πατριαρχείου, Επισκόπων της Ελληνικής Εκκλησίας ή και του ίδιου του Πατριάρχη, μ΄έχουν φέρει σε απελπισία.
Μοιάζει σαν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν χάσει πια κάθε συναίσθηση, κάθε κριτήριο κι έχουν περιπέσει σε κατάσταση αήθειας.

Οι πολιτικές δυσκολίες του Πατριαρχείου δεν αποτελούν δικαιολογία. Αλλο είναι η άσκηση διπλωματίας κι άλλο το γενικό ξεπούλημα.
Δηλαδή πουλάμε Ουρανό για ν΄αγοράσουμε γη;
Αν το Πατριαρχείο γίνει εστία μόλυνσης, τι το χρειαζόμαστε;
Αμφιβάλω αν αυτοί που τα κάνουν αυτά πιστεύουν πια σε Θεό!

Δεν είναι σαν τις άλλες φορές με τις διάφορες αιρέσεις και τους Ενωτικούς. Αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία κι έχει παγκόσμια έκταση.
Αν δεν γίνει κάτι πολύ γρήγορα, βλέπω να βαδίζουμε ολοταχώς για την εποχή που δεν θα πρέπει να μπαίνουμε στους Ναούς, επειδή εκεί θα τελούνται όλα τα βδελύγματα.

Πολύ καλά θα κάνεις να στείλεις την επιστολή, ώστε να μην υπάρχει άλλοθι, όπως λες.

Δεν θέλω να τα βάλω με τον π.Παναγιώτη -ούτε που τον ξέρω τον άνθρωπο.
Ομως με πείραξε ο τρόπος που αντιμετώπισε το θέμα. Δεν σκέφτηκε την απόγνωση των ανθρώπων εκεί, αλλά η άμεση έγνοια του ήταν οι δικαιοδοσίες!

Εγω σαν πιστός, να μην πω καλλίτερα τι τις έχω τις δικαιοδοσίες. Η Ορθοδοξία με νοιάζει, επειδή είναι ασφαλής Οδός σωτηρίας.
Κι αν ακόμα δεν τα καταφέρω εγώ, ο δρόμος πρέπει να παραμείνει ανοιχτός για τους άλλους που θα τα καταφέρουν.
Γι΄αυτό έχει σημασία η ύπαρξη της εγκαθιδρυμένης Εκκλησίας και την υπερασπιζόμαστε με νύχια και με δόντια. Αν γίνει άνδρο βλασφημίας και δρόμος για τον γκρεμό, τι με νοιάζει εμένα; δε πάει να τσακιστεί;

Η συνεργασία, σε κοσμικό επίπεδο, με τον οιονδήποτε δεν νομίζω να έχει κάτι το μεμπτό. Μέσα στον κόσμο ζούμε.

Πολλές φορές οι ιερείς, χωρίς να έχουν αιρετικό φρόνημα, έχουν όμως δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, ξεχνούν πως κουβαλάνε τις ψυχές μας στα χέρια τους. Λόγω μεγάλης τριβής κι εξοικείωσης χάνουν την αίσθηση του επείγοντος και τ΄ανακλαστικά τους στομώνουν.
Καταλαβαίνω πως βρίσκονται μεταξύ σφύρας και άκμωνος, όμως κι εμείς σ΄αυτούς προσβλέπουμε.

Αυτό με την ομοφυλοφιλία, και όχι μόνο, έχει φτάσει σε βαθμό γελοιότητας και τραγικότητας.
Στοιχειώδη πράματα, ξεκαθαρισμένα εδώ και 2000 χρόνια, τα βάζουμε ξανά προς συζήτησιν.
Η Εκκλησία έχει καταληφθεί από μέσα και χορεύουν οι διάολοι. Μήπως ν΄αρχίζαμε και τις ανθρωποθυσίες κι ύστερα να κουβεντιάζουμε αν ο φόνος είναι αμαρτία;
Μα τι λέω;
Η Κυπριακή Ορθόδοξη!; Εκκλησία δεν είναι υπέρ των εκτρώσεων για λόγους ευγονικής;!

Πάω να καβατζώσω καμιά καλή σπηλιά!

Theoprovlitos είπε...

Για την Κυπριακη Εκκληισα και τις εκτρωσεις δεν το ηξερα! Μονο το μπουμπουκι τον Μεσσηνιας ακουσα. Να δεις πως θα ρθει καιρος που θα θυμωμαστε τον Αττικης Παντελεημονα και θα λεμε τι καλος ανθρωπος που ηταν...

Και οντως ήταν κουστάρα (γι αυτο και εξελεγη, και οπως μου ειχε πει σε κατασταση καταρρευσης ο τοτε συνυποψηφιος του που δεν εξελεγη: Δυστυχως Θεοπροβλητε ειμαι άντρας. Αν ΔΕΝ ήμουν θα ειχα εκλεγει) και φιλοχρηματος πλην ομως ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ηταν σωστος τυπικα.

Δηλαδη ΚΑΛΥΤΕΡΑ μια κουσταρα ιερωμενος που δεν κυρησσει πλανες παρα ενας οικουμενιστης αντρακλας που κυρησσει πως η κουστια δεν ειναι αμαρτια και η εκκλησια την ευλογει.

Για τους πραγματικα Ορθοδοξους της Φινλανδιας χρησιμοποιησες μια σωστη λεξη που εκφραζει απολυτα στην κατασταση: ΑΠΟΓΝΩΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή απόγνωση νοιώθω κι εγώ μ' αυτά που γίνονται και μου είναι οικείο και αναγνωρίσιμο το συναίσθημα.
Ξέρω ακόμα και πολλούς άλλους, εδώ στην Ελλάδα, που νοιώθουν με τον ίδιο τρόπο.

Το διάβασα πριν από ενάμιση χρόνο περίπου (σε άρθρο εφημερίδας, δεν θυμάμαι σε ποια) πως η Κυπριακή Εκκλησία ανακοίνωσε την αποδοχή της διακοπής κύησης, εφ΄όσον ο προγεννητικός έλεγχος δείξει μεσογειακή αναιμία.
Ακόμα είναι γνωστό πως το 1974 επέτρεψε τις αμβλώσεις στις γυναίκες που είχαν υποστεί βιασμό κατά την εισβολή.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους...κάτι αλλάζει στην ψευτοχριστιανική Ορθόδοξη εκκλησία και η αρχή έγινε από τη μακρινή Φινλανδία...σας πονάει όλους σας και παρότι η εκδίκηση είναι λάθος όπως δίδαξε ο κύριος Ιησούς Χριστός δεν μπορώ να μην χαμογελάσω στην ιδέα και μόνο της ''επίσημης''συνύπαρξης λαικών και κληρικών του ψευτοχριστιανικού ομοφοβικού-ρατσιστικού κατεστημένου της εκκλησίας με ομοφυλόφιλους κληρικούς...ένα ψέμα 2000 ετών τελειώνει εδώ...!

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

ο καθενας με την καυλα του. Μερικοι νομιζουν οτι το συμπαν περιστρεφεται γυρω από μια κωλοτρυπίδα και τα παντα τα αναλυουν μεσα από αυτο το πρισμα.

Για τους ομοφυλοφιλους κληρικους -που σαφως υπαρχουν- και αυτοι ως ομοφυλοφιλοι απλα επιβεβαιωνουν τον ΚΑΝΟΝΑ του ποσο επικινδυνο μπορει να γινει ενα παθος οταν γινεται ΣΥΣΤΗΜΑ. Τωρα το φανερο ή το κρυφο ποσως ενδιαφερει. Σημασια εχει οτι προκειται περι οργανωμενης μαφιας που αναπαραγεται διαφθειροντας συνειδησεις. Ειτε αυτο λεγεται Εκκλησια είτε Mega Channel. Ουνα φατσα ουνα ρατσα.

Για ΕΞΟΥΣΙΑ διψανε και οι κωλοαδελφαρες είτε προκειται για δεσποτιλικια, ειτε για χρημα είτε για δοξα. Καλα του τα εχωσε του νταβατζη των ομοφυλοφιλων του Βαλιανατου ο Χατζηστεφανου.

Η εκκλησια παντως δεν εχει να φοβηθει από τους ομοφυλοφιλους αλλα από τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ πασης φυσεως. Και καποιος ο οποιος αγομενος και φερομενος από το παθος του φτανει στο σημειο να αλοιωνει την εκκλησιαστικη αληθεια και τον κοινωνικο ιστό για να αισθανεται εκεινος δικαιωμενος σαν την κολοβη αλεπου του Αισωπου, ναι ειναι επικινδυνος. Αλλα οχι γιατι ειναι ομοφυλοφιλος αλλα επειδη ειναι ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ.

Κανεναν δεν ενοχλησε ουτε ο Χατζηδακις, ουτε ο Γιωργος Μαρινος, ουτε ο Τσαρουχης ούτε καν ο Ζαχαρατος, ο Κωστετσος ή ο Χατζηστεφανου. Αυτος που ειναι πραγματικα εμμετικος ειναι ο Βαλιανατος και η φαρα του που με το αζημιωτο παριστανει τον εκπροσωπο των ομοφυλοφιλων και κατι πουστοπαπάδες οι οποιοι αλαφιασμενοι από τις αλλαξοκωλιες ειτε μεταξυ τους είτε με τα... πνευματικοπαιδια τους διαφθειρουν και την εκκλησια για να μπορουν να πηδιουνται αβερτα-κουβερτα πριν και μετα την Λειτουργια.

Το ποιος ειναι ψευτοχριστιανος ευκολα το βρισκει κανεις. Καλυτερα λεει να ησουν ζεστος ή κρυος, αλλα επειδη εισαι χλιαρος θα σε εξεμεσω.
Και αυτη η φαρα της Φινλανδιας την οποια γνωριζω ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ (αυτό που λενε κακιασμενη αδελφη) όπως και ο Βαλιανατος περί εμμετου προκειται. Καλυτερα να καναν πιατσα στην Συγγρου και μετα να ζητουσαν συγχωρεση και ας το ξανακαναν. Ενω ολοι αυτοι οι διαβολεμενοι παριστανουν τους ΔΗΘΕΝ comme il faut και τους ΔΗΘΕΝ αξιοπρεπεις κυριους, των οποιων το στομα συναγωνιζεται σε διαμετρο την κωλοτρυπίδα τους. Και από τα δυο πάντως βγαινουν σκατα γιατι εντερο και ψυχη εχουν γινει ενα.

Κι αν το καταλαβες, καταλαβες. Ειδεμη, εισαι δεν εισαι ομοφυλοφιλος θα καταντησεις στην καλυτερη περιπτωση παρουσιαστρια σε κανενα πρωιναδικο να αναπαραγεις συναμενη κουναμενη κουτσομπολια αναμεσα σε ανεραστες ευτραφεις μεγαλοκοπέλες ή θα τρεχεις ξωπισω από τον Βαλλιανατο και τους τραγους της Φινλανδιας.
Και να το φχαριστιοσουνα τουλαχιστον...

Ανώνυμος είπε...

Αίσχος!...
..Δεν έχει καμμιά δουλειά αυτός "ο εν λόγο ιερέας" να ποιμαίνει στην Ορθόδοξη Εκκλησία!..