3/11/08

ΕΚΚΛΗΣΙΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ: 0-0


ECCLESIA REAL ESTATE
ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΨΥΧΩΝ

ΜΕΡΟΣ Α'

Είπα να αντιπαρέλθω το ζήτημα της κακής διαχείρησης της Εκκλησιαστικής-μοναστηριακής περιουσίας γιατί δεν οικοδομεί κανένα. Αλλά πως να σε αφήσουν οι καταστάσεις να αγιάσεις όταν βλέπεις πως αυτούς στους οποίους ο λαός έχει αναθέσει την ευθύνη να οικοδομήσουν, γκρεμίζουν. Στην περίπτωση στην οποία θα αναφερθώ ΚΑΙ μεταφορικά ΚΑΙ κυριολεκτικά. Εκκλησιαστικοί τε άρχοντες και πολιτικοί.

Θα αναφερθώ λοιπόν σε πραγματικό περιστατικό, σε μια κοινωνική τραγωδία, η πιό πρόσφατη πράξη της οποίας έλαβε χώρα προχθές στην ενορία μου, με ηθικούς και πραγματικούς αυτουργούς (ναι θα τους κατονομάσω) τον ζάμπλουτο νεωτεριστή-κατεδαφιστή των πάντων, Αλαβάνο, το εγκάθετο τσιράκι του που δεν δούλεψε ποτέ (παρά ως μηχανικός εξειδικευμένος στις κατεδαφίσεις στην δουλειά του daddy) και που στα 34 χρόνια του (όταν εγώ είχα ήδη 3 παιδιά και 8 χρονια ένσημα) ψάχνει ακόμα να βρει τι θα κάνει όταν μεγαλώσει (εκτός από κηφήνας), και τέλος το θανατηφόρο γένος των καρριεριστών-αρχιμανδριτών του Κόσμου Τούτου, των οποίων η ματαιοδοξία και η φιλοδοξία τους σπρώχνει να συνωστίζονται στα Συνοδικά γραφεία μέχρις ότου διαγκωνίζοντες και διαγκωνιζόμενοι (και όχι διαγωνιζόμενοι) στρογγυλοκαθίσουν σε κανέναν αυτοκρατορικό μητροπολιτικό θρόνο, με ένα και μόνο στόχο: Να διαλύσουν την Εκκλησία διώxνοντας τον κόσμο από την Εκκλησία με τα τερτίπια τους, καταπιέζοντας και ευνουχίζοντας τους άξιους παπάδες τους, τοποθετώντας σε θέσεις-κλειδιά οικότροφα UFO και ανίκανα τσιράκια τους-απόκληρους της Κοινωνίας, που το μόνο που ξερουν να κάνουν καλά, είναι να λιβανίζουν τον αφέντη τους.

Τουτέστιν: Αλαβάνος-Τσίπρας-Χριστόδουλος-Δεσποτοκρατία, οι καλύτεροι συνεργάτες.

Επειδή μίλησα τις τελευταίες εβδομάδες όχι με έναν, αλλά με πέντε, άσχετους μεταξύ τους φίλους παπάδες, απο αυτούς που μπαινοβγαίνουν στα σπίτια του φυσιολογικού κόσμου και ουδέποτε στα Εκκλησιαστικά γραφεία, διέκρινα μια κεκαλυμένη ΟΡΓΗ, και μια χρόνια απογοήτευση την οποία επειδή φορούν το ράσο δεν αφήνουν να εκδηλωθεί.

Γι αυτό και θέλω να μιλήσω. Και για να εκφράσω την αγανάκτηση του π. Απόστολου, του παπά-Φώτη, του παπά-Δημήτρη, του π.Ιωάννη, του π.Θεότιμου [αλλαγμένα ονόματα δια τον φόβο των Φαρισαίων] αλλά κυρίως για να εκφράσω την οργή ενός Έλληνα πολίτη και ενός Ορθόδοξου πατέρα που βλέπει την κοινωνία να αποσυντίθεται αφ' ενός εξ αιτίας κάποιων εγκληματιών ειρήνης που έχουν βαλθεί να διαλύσουν ΚΑΘΕ θεσμό και αξία για να επικρατήσουν οι ίδιοι (ή τα αφεντικά τους) αφ' ετέρου εξ αιτίας εκείνων που αντί να φυλάσσουν το ποίμνιο κοιτάζουν είτε ως λύκοι πως να το φάνε οι ίδιοι, είτε ως μισθωτοί πως να την κάνουν για να σώσουν το τομάρι τους.

Η ιστορία που θα αναφέρω είναι πέρα ως πέρα πραγματική απλά αλλάζω το όνομα της ενορίας μου και των ιερέων για ευνόητους λόγους.

____________________________________

ΜΕΡΟΣ Β'

ΟΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ Η ΜΕΘΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ

Το θυμόσαστε το γνωστο βίντεο του Ευαγγελάτου με την πεολειχία μέσα στην τάξη από μαθήτρια; Ε λοιπόν έμαθα (και όχι από τα παιδιά μου) ότι στο δικό μας σχολείο γυρίστηκε! Στην κατά τα άλλα αξιοπρεπή γειτονιά μας.

Πέρσι πάλι με τις καταλήψεις, όταν ήρθε σπίτι η 11χρονη κόρη μου και μου ανακοίνωσε ότι ένα καθοδηγούμενο γκρουπούσκουλο Αλβανών που ειναι 300 χρόνια στην ίδια τάξη απεφάσισε και διέταξε να γίνει κατάληψη ΚΑΙ στο Γυμνάσιο ερήμην των παιδιών είδα κόκκινο. Μπούκαρα στο σχολείο, άνοιξα την κλειδαριά με τσαμπουκά και φώναξα την αστυνομία. Ένα ολόκληρο Γυμνάσιο σε ομηρία από μια Αλβανοπαρέα (το αρχηγό της οποίας μέχρι και ο πατέρας του τον έχει διώξει από το σπίτι) η οποία με καθοδηγητή ινστρούχτορα-κομματόσκυλο της "Αριστεράς" ΕΠΕΒΑΛΕ την κατάληψη παρα την διαφωνία των παιδιών. Δεν μιλάμε απλά για μια δικτατορία των ανηλίκων. Μιλάμε ξεκάθαρα για εξωσχολική δικτατορία, διάβρωση κάθε κοινωνικού θεσμού στο όνομα της υποτιθέμενης δημοκρατίας, και για εξωσχολική βία που εισάγεται στα σχολεία.

Φέτος παλι τα ίδια. Μόνο που προχώρησαν κι άλλο. Ένας 14χρονος Αλβανός συνεπικουρούμενος από την εξωσχολική εξω-ενδοκοινοβουλευτική αριστερά και συμπαρασύροντας άλλα 3-4 παιδαρέλια (το ένα 11χρονος εγγονός παπά το άλλο μια 13χρονη κοπελιτσα ) αποφάσισαν και διέταξαν πως το σχολείο θα κλείσει και μάλιστα κλείδωσαν μέσα σαν "αντίποινα" τους καθηγητές τους και τους συμμαθητές τους που ήθελαν να κάνουν μάθημα.

Αλλά προχώρησαν και άλλο. Διέρρηξαν το κυλικείο και έκλεψαν χρήματα και τρόφιμα από έναν φουκαριάρη βιοπαλαιστή. Αποτελέσμα: Τα παιδια αυτα απομακρυνθηκαν με χειροπέδες από το σχολείο ξεκινώντας την ζωή τους μέσα από την βία και την παρακμή.

Ποια είναι αυτά τα κοινοβουλευτικά καθάρματα που διδάσκουν στα παιδιά την ασέβεια στον συμμαθητή, στον καθηγητή ή στον μεγαλύτερο; Ποια ειναι τα καθάρματα αυτά που φουσκώνουν το ανώριμο μυαλουδάκι ενός παιδιού μετατρέποντας το σε δικτατορίσκο και κακοποιό; Ποιοί είναι αυτοί που διδάσκουν την αλλαζονία και την Ύβρι προς τους πάντες και τα πάντα, σαν σκοπό της ζωής. Ποιοι είναι αυτοί οι ινστρούχτορες που διδάσκουν στα παιδιά την βία και την παραβατικότητα σαν τρόπο ζωής και σαν τρόπο διεκδίκησης; Ποιά είναι αυτά τα καθίκια που πλασάρουν την παραβατικότητα και την αποσύνθεση σαν λύση, σαν ιδανικό και σαν ζητούμενο.

Διοτι δεν ξερω αν ο Ρουσόπουλος ή ο Παπαντωνίου ή ο Τσουκάτος οι κάποιοι πολιτικοί τα άρπαξαν. Μα ό,τι και να έκαναν, στην συνείδηση του κόσμου ή αλλά και την δική τους, έκαναν μια παράβαση στα μουλωχτά παίρνοντας και το ρίσκο να απαξιωθούν. Εδω όμως μιλάμε για την καταξίωση της βίας και της παραβατικότητας στην συνείδηση των νέων. Εδώ μιλάμε για πολιτικούς που πλασάρουν το έγκλημα σαν ιδανικό.

Να γιατί θεωρώ τους Αλαβανοειδείς χειρότερους εγκληματίες και από τον πλέον διεφθαρμένο πολιτικό του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας.

__________________

ΜΕΡΟΣ Γ'

ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΕΙΣ ΛΥΚΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΒΑΤΩΝ

Εδώ λοιπόν έρχεται ο σκοτεινός ρόλος των εκκλησιαστικών ταγών.

Διακόσια μέτρα από το συγκεκριμενο Γυμνάσιο και πίσω από τον ναό της Αγίας Παρασκευής (της ενορίας μου) ο Ερυθρος Σταυρός διατηρούσε οίκημα, παρατημένο για χρόνια. Οι ιερείς και συγκεκριμένα ο π. Φ. όταν τους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος του ζήτησαν να μεσολαβήσει για να παραχωρηθεί το οίκημα στην ενορία προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Νεότητας, σχεδόν δίπλα στο Γυμνάσιο που προανέφερα.

Η απάντηση του Χριστόδουλου:
- Να μην σπέρνεστε εκεί που δεν σας σπέρνουν.
- Μα Μακαριώτατε η εκκλησια είναι μικρή δεν υπάρχουν άλλοι χώροι
- Γκρεμίστε την και κάνετε άλλη με υπόγειο
- Μα Μακαριώτατε έιναι γεματη με εξαιρετικές τοιχογραφιες του Κόντογλου και του μαθητή του.
- Υπάρχουν συστήματα σήμερα που μεταφέρονται οι τοιχογραφίες
- Καλά, και το κόστος της κατασκευής; Πως θα μαζεψουν οι ενορίτες τόσα χρήματα για να ξανακτισθεί ένας ναός από την αρχή;
- Ε κάντε εκεί ένα σκάμμα και θα βρέθουν κάποιοι να δώσουν.

Ο π. Φ και ο π. Α (και οι δύο Μικρασιάτες από την Ιωνία) κατάλαβαν πως είχαν να κάνουν με έναν Αρχιεπίσκοπο εκτος τόπου και χρόνου που εν αντιθέσει με τα φαινόμενα ουδόλως τον ενδιέφερε πραγματικά η νεολαία, παρα μόνο να είναι ο ίδιος αγαπητός σε αυτήν.

Αποτέλεσμα: Μερικούς μήνες αργότερα το οίκημα κατελήφθηκε από αναρχικά στοιχεία και στοιχεια της εσωεξωκοινοβουλευτικής αριστεράς τα οποία Μεγάλη Πέμπτη την ώρα που έβγαινε ο Εσταυρωμένος έβγαζαν ηχεία με μουσική Metal στο προαύλιο και δεν άκουγε στον ναό κανενας. Ο ιερέας μόνος του έλεγε τα 12 Ευαγγέλια, μονος του τα άκουγε. Με οδύνη έστειλε έναν νεωκόρο και παρακάλεσε να έρθουν 2-3 από τα παιδια αυτά και τα ικέτευσε να σταματήσουν τη μουσική. Όχι επειδή είναι υποχρεωτικό να πιστεύουν στην Ημέρα αλλά από σεβασμό στα πιστεύω του άλλου. Οι "αριστεριστές" έφυγαν βρίζοντας, αλλά τελικά έκλεισαν την μουσική. Έκτοτε, ο π.Φ. ούτε τους ξαναενόχλησε.

Σκεφτηκα λοιπον και εγω: όπου δεν κτίζει η Εκκλησία Κέντρα Νεότητας τα κτίζει ο διάβολος.
__________________

ΜΕΡΟΣ Δ'

ΠΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΝΗΓΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΜΗ

Για ένα περίπου χρόνο το οίκημα τελούσε υπό κατάληψη από την παρακμιακή αυτή ομάδα περιθωριακών και είχε μεταβληθεί σε ιδεολογικό στρατηγείο για εξορμήσεις και στο παρακείμενο Γυμνάσιο. Οι δρομολογουμενες από τα κομματόσκυλα καταλήψεις και βανδαλισμοι είχαν και εξωσχολικούς συνεργάτες έξω από την πόρτα του ναού και του Σχολείου.

Μέχρι που το μυστήριο της άρνησης του Χριστόδουλου να παραχωρήσει το κτίριο στους ενορίτες και την νεολαία λύθηκε: Το κτιριο πουλήθηκε σε εργολάβο για την ανέγερση πολυτελών κατοικιών, προκειμενου να μαζέψει ο Μακαριστότατος παράδες (αλά Εφραίμ) για τα μεγαλεπίβολα σχέδια του.

Στο μεταξύ ο μεν π. Φ. μπήκε στην μαύρη λίστα της Αρχιεπισκοπής επειδη αρνηθηκε να γκρεμίσει τον ναό ενώ εκκλησιαστικοί ρουφιάνοι κατέδωσαν πως και ο π.Α. ( ο εξομολογος μου) δήθεν κατηγορεί την Αυτού Μακαριότητα στο ποίμνιο και εκλήθη εις απολογίαν από τον Αντ΄Αυτού της Αρχιεπισκοπής.

Όσο για το Κέντρο Νεότητας του Διαβόλου; Ήρθε ο εργολάβος που "πήρε την δουλειά" να ζητήσει από τους ιερείς να τον συνδράμουν ωστε να ξεσηκώσουν διαμαρτυρίες κατά των παιδιών και να τους πετάξουν έξω για να αρχίσει η ανοικοδόμηση. Ο π. Φ εδήλωσε πως ΔΕΝ προκειται να το κάνει, ούτε να μεσολαβήσει εξ ονόματος κανενός ώστε να διωχθουν τα παιδια από το κτίριο, διοτι εκτος των άλλων δεν αφορά την ενορία.

Μερικές μέρες αργότερα πλάκωσαν τα ΜΑΤ και οι μπουλντοζες και με δακρυγονα έξω από το προαύλιο της Εκκλησίας απομάκρυναν τους αριστεριστές και γκρέμισαν το οίκημα, το οποίο παραμένει για πάνω από ενα χρονο τωρα θλιβερό απομεινάρι ενός Κέντρου Νεότητας που δεν έγινε ποτέ.

Όσο για τους Αριστεριστές; Έκτοτε έχουν επιδοθεί σε βανδαλισμούς και σε φθορές κατά του ναού νομίζοντας άδικα πως πίσω από όλα είναι ο π.Φ. ενώ ισχύει ακριβως το αντίθετο. Μέχρι που προχθες το βράδυ έβαλαν και φωτιά στο παρεκκλήσιο των Αγ Αναργυρων την παραμονή της εορτής των. Ο π. Φ. κατεβηκε τη νύχτα στο δρόμο με τις πυτζάμες. Ο ναός σώθηκε χάρη στην παρεμβαση της πυροσβεστικής. Δυο μέρες τώρα τον καθαρίζουν νεωκόροι και εθελοντες.

Λέτε τελικά να την πάρει την χαρά τόσο ο Αλαβανότατος εν ζωή, όσο ο Μακαριστότατος μετά θάνατον και να τον δουν τον ναό καποια μέρα γκρεμισμένο από τα χέρια των νέων που οι ίδιοι όπλισαν; Όπως ακριβώς το ονειρεύτηκαν;

Και τους νέους θα τους σκεφθει ποτέ κανένας Εκκλησιαστικός Άρχων, όταν βρει χρόνο ανάμεσα στις αγοραπωλησίες ακινήτων;

30 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θλιβερό... Μην πω τραγικό...

Ανώνυμος είπε...

Ε τί να πω πια! Ότι υπερβάλλεις; Μάλλον λίγα λες.
Από χρόνια το λέω ότι οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων θα πρέπει να ανάβουν κάθε μέρα κεράκι να έχει ο Θεός (ή μήπως ο διάβολος;) καλά τον πάμπλουτο "επαγγελματία επαναστάτη" αλητο-Αλαβάνο, ώστε να διώχνει κόσμο από τη δημόσια εκπαίδευση και να τον στέλνει σ' αυτούς. Δεν υπερβάλλω: Ξέρω πολλές περιπτώσεις γονιών που πήραν τα παιδιά τους από τα δημόσια σχολεία εξαιτίας των καταλήψεων.
Κάτι άλλο: Το πρόσεξες που αποφεύγουν επιμελώς να πουν τα ΜΜΕ ότι πολλοί πρωτεργάτες των καταλήψεων είναι Αλβανοί;
Επειδή έχω πάει πολλές φορές στη γείτονα χώρα, σε πληροφορώ ότι αν ένας και μόνο Έλληνας μαθητής το έκανε αυτό σε 1 και μοναδικό σχολείο της Αλβανίας, οι εφημερίδες εκεί θα είχαν πρωτοσέλιδους πηχυαίους τίτλους "ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ". Δεν είμαι καθόλου αντι-αλβανός, αλλά η πραγματικότητα αυτή είναι. Επειδή τον ξέρω τον τύπο τους, το λέω αυτό.

Είδες πάντως που τελικά τα άκρα (Χριστόδουλος και Αλαβάνος) συναντιώνται άθελά τους;
Τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ο Θεός ας τον αναπαύει, αλλά τελικά αναρωτιέμαι αν έκανε καλό στην Εκκλησία η όλη του πολιτεία. Άλλο ο σεβασμός στη μνήμη ενός τεθνεώτος, που μάλιστα έζησε βήμα προς βήμα το τέλος του, και άλλο η αποτίμηση του έργου του.

Theoprovlitos είπε...

@MArko

Στην κηδεια του Χριστοδουλου πηγα και εγω δακρυσμενος. Αν και με πικρανε, και προσωπικά αλλά και σαν Έλληνα Χριστιανό, τον συγχωρησα.

Επισης τονιζω χωρις καμμια προκαταληψη και τα οποια χαρισματα του, όπως για παραδειγμα την καυστικοτητα του και την σταση του σε εθνικα θεματα. Κατα τα αλλα ομως... άστα καλυτερα.

Για την δραση Αλβανων μαθητων στα σχολεια ειναι οπως το λες και ακομα χειροτερα. Ακου και το αλλο: Στο ιδιο σχολειο έκαναν τα παιδακια εκδηλωση-χορο και δωροεκθεση για να μαζεψουν χρηματα για την εκδρομη τους και στο τελος πήδηξαν τα καγκελα εξωσχολικοί Αλβανοί και με την βοηθεια εσωσχολικων έκλεψαν το ταμειο με τις εισπραξεις την ωρα την γιορτης! Το ακουσατε ποτε στις ειδήσεις; Και οπως λες και εσυ δεν ειμαι αντιαλβανός ετσι για ναμαι. Ας πουμε στο θεμα της σημαιας ειμαι υπερ του να ειναι ακομα και Αλβανοι ή και Κινεζοι σημαιοφοροι.

Με το θεμα καταπιαστηκα γιατι με ποναει να βλεπω την ενορια μου καμμενη, τα παιδια να μην μπορουν να βρουν ενα χωρο κοντα στην Εκκλησια που και να τους ανηκει και να τους ψυχαγωγει και να παραδιδονται στις σκοτεινες δυναμεις και τελος επειδη ο π.Φ δεν αντεξε αλλο, έσπασε την σιωπή του και μίλησε ανοικτα την Κυριακή στο Εκκλησιασμα μετα την Λειτουργια τον λογο της αληθειας.

Και να σκεφτεις τοσα χρονια πως ειχα τους παπαδες της ενοριας μου ως αποτυχημενους που "οχι μονο δεν κατωρθωαν να κανουν ενα κεντρο νεοτητας αλλα έστειλαν και στα καημενα τα περιθωριοποιημενα παιδια και τα ΜΑΤ με δακρυγονα."

Που ναξερα πως πίσω από όλα αυτα ήταν ο Χριστοδουλος και τα τσιρακια του.

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτομαι όμως πόση οργή πρέπει να νιώθει αυτός που έγραψε αυτές τις λέξεις πάνω στην εικόνα στη φωτο!Και είναι υπεύθυνη η κοινωνία μας και οι απογοητεύσεις που βιώνουμε όλοι και λόγω εγωισμού και λόγω της μη συνειδητοποίησης της θέσης μας και των δυνατοτήτων μας.

Theoprovlitos είπε...

@Nona

Εχεις δικιο. Σημερα ολοι γαλουχουν τα παιδια είτε με την ψευδαισθηση οτι ολοι θα ειναι νεοι, ωραιοι, πλουσιοι και διασημοι είτε πως ειναι παντοδυναμοι και ικανοι να αλλαξουν τον κοσμο. Και οταν το συνειδητοποιουν πως δεν ειναι ετσι οργιζονται.

Αυτο που δεν κανουν συνηθως, ειναι να οργισθουν εναντιον εκεινων που τους διδασκουν την οργη οταν συνειδητοποιησουν πως ΚΑΙ εκεινοι τους λενε ψεμματα.

Ανώνυμος είπε...

Ήθελα να κάνω ένα σχόλιο ακόμα:
Η στάση του Χριστόδουλου απέναντι σε έναν ιστορικό ναό ("γκρεμίστε τον και φτιάξτε άλλον με υπόγειο") δεν δηλώνει και τη στάση μεγάλου μέρους του κλήρου απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά, που είναι πολιτιστική κληρονομιά ΚΑΙ της Εκκλησίας; Θυμάσαι τα περί νέου καθεδρικού ναού; Όχι το να γίνουν ενορίες σε περιοχές που υπάρχει ανάγκη, αλλά νέος καθεδρικός ναός στην Αθήνα. Τη στιγμή που ο παλιός και ιστορικός καθεδρικός ναός έχει άμεση ανάγκη αναστήλωσης. Αφήνω και τα άλλα φαιδρά περί νέου συνοδικού μεγάρου...

Να κάνω και μία παρέκβαση: Αν δεν είχαν υπάρξει όλες οι υπερβολές Χριστόδουλου και όλη αυτή η έξαλλη αυτοπροβολή και εξωστρέφεια, ίσως τώρα δεν θα είχαμε φτάσει στο σημείο να έχουμε έναν φοβικό αρχιεπίσκοπο, που δεν τολμά ούτε για το θέμα της καύσης των νεκρών να πει ξεκάθαρα στο ποίμνιό του ποιά είναι η στάση της Εκκλησίας. Δεν λέω να αντιδράσει σε ίδρυση χώρων καύσης, αυτό δεν αφορά στην Εκκλησία, είναι ζήτημα της Πολιτείας αποκλειστικά. Όμως, ως ποιμένας οφείλει να πει τί πιστεύει η Εκκλησία πάνω στο ζήτημα.

Theoprovlitos είπε...

@Ο Χριστοδουλος δυστυχως, ήταν κλασσικο παραδειγμα ανθρωπου που αυτοαναιρείται και αυτοακυρώνεται ενω θα μπορουσε να παραξει ουσιαστικο έργο.

Αλλα φοβουμαι πως οι συγκεκριμενη φάρα ανρθωπων που εχουν θεσει σαν στοχο ζωης να γινουν δεσποταδες ειναι οι πλεον ακαταλληλοι. Διοτι δεν ειναι ούτε πνευματικοι να εγκλεισθουν σε έαν μοναστηρι ή ασκητήριο ή να αυτοαναλωθουν σε αγαθοεργίες και θυσίες αλλά ούτε κοσιμκοι, άνθρωποι της πιάτσας, περπατημένοι, εγκυκλοπαιδικά μορφωμένοι που να εχουν αποκτησει τουλαχιστον την σοφία της ζωής και του γηρατος. Ζουν σε ενα ψευτικο γυαλινο κόσμο με άγαμα (ενίοτε μονο τύποις) παπαδοπαίδια και παρατρεχαμενους. Ειναι δηλαδη εξ ορισμου η προσωποποίηση του Χλιαρού που λεει και το Ευαγγελιο. Ζεστοι ή κρύοι δεν θα γινουν ποτε εκτος σπανιων εξαιρεσεων όπως ο μακαριστος Σισανίου, Αντωνιος.

Επομενως τι να περιμενει κανεις από ανθρωπους σεξουαλικα, κοινωνικά και πνευματικα ερμαφρόδιτους;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Θεοπρόβλητε, αν όσοι είμαστε "της Εκκλησίας" (που λένε) αρχίζαμε και γράφαμε τεκμηριωμένα τα όσα έχουμε μαζεμένα κατά των άγαμων κληρικών που ζουν στον κόσμο - γιατί αυτή είναι η ρίζα του κακού, με εξαιρέσεις φυσικά - θα έπρεπε πολλοί από αυτούς να τρέξουν να κρυφτούν. Αρχιμανδρίτες 25 χρονών, απαίδευτοι, πήχτρα στις κολώνιες τελευταίας κυκλοφορίας (γιατί άραγε;;;) και με αγορασμένα ήδη τα εγκόλπια σε περίπτωση "προαγωγής". Τραγικές καταστάσεις. Αλλά έχει επιβληθεί στο ζήτημα αυτό σιωπή στον εκκλησιαστικό χώρο, κατά το "οι άλλοι τό'χουν τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι". Βγήκε μόνο ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, αν θυμάσαι, στην "Καθημερινή" το 2005 με το άρθρο του "Ο αρχιμανδριτισμός" και τάραξε τα νερά και είπε αυτά που λέμε όλοι οι σκεπτόμενοι Χριστιανοί εδώ και χρόνια.

Theoprovlitos είπε...

Η Αθεϊα του Αλαβανου δεν επιρρεαζει και πολλους αυτη καθ εαυτη. Τουναντιον, επειδη ο άνθρωπος ειναι αρρωστημενα δογματικος, ο Αλαβανος συσπειρωνει πολλους ΠΡΟΣ την Εκκλησια.

Ο κινδυνος προερχεται από τον ανώτερο κλήρο που ζουν σαν να μην πιστευουν στο Θεο αλλα σαν να ειναι το σλογκαν τους In GOLD we Trust. Είτε το χρυσο αυτο ειναι άμφια, είτε πολυέλεαιοι, είτε ακινητα, είτε καταθέσεις.

Το άρθρο που λες δυστυχως δεν το διαβασα. Αλλα καποια στιγμη ο κοσμος θα πρεπει να ξεσηκωθει. Αλλα δυστυχως ματαια όλα. Προκειται περι κυκλωματος.

Ανώνυμος είπε...

ΟΝΤΩΣ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΓΟΡΑΣΜΕΝΑ ΕΓΚΟΛΠΙΑ,ΕΙΧΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ,ΟΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΔΙΑΚΟ ΤΟΥ ΕΠ'ΑΥΤΟΦΩΡΩ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΕΔΥΜΕΝΟΣ ΠΛΗΡΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΕΡΟΤΡΙΚΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ,ΕΚΦΩΝΟΥΣΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ''ΚΥΡΙΕ ΚΥΡΙΕ ΕΠΙΒΛΕΨΟΝ ΕΞ'ΌΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ ΙΔΕ,ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΟΝ ΤΗΝ ΑΜΠΕΛΟΝ ΤΑΥΤΗΝ''Κ.Λ.Π.
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΥ,ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΓΙΝΕ ΔΕΣΠΟΤΗΣ.
ASLAN/82

Theoprovlitos είπε...

@Aslan

Μπραβο το παλικαρι! Μηπως έμαθες αν την επόμενη χρονιά ντυθηκε καουμπόϋς;

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ,ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ,ΚΑΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΒΕΒΑΙΩΣ DE LA KATASTATION APELPISTIQUE ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ.ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ[ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ],ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ.
ASLAN/82

Ανώνυμος είπε...

"Οι ιερείς και συγκεκριμένα ο π. Φ. όταν τους επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος του ζήτησαν να μεσολαβλήσει για να παραχωρηθεί το οίκημα στην ενορία προκειμένου να δημιουργηθεί Κέντρο Νεότητας, σχεδόν δίπλα στο Γυμνάσιο που προανέφερα."

Εγώ με το φτωχό μου μυαλό, έχω την εντύπωση ότι τέτοια αιτήματα δεν γίνονται στο μιλητό, ειδικά όταν απευθύνεσαι σε άνθρωπο τέτοιας θέσης. Να κάνω λοιπόν κάποιες αφελείς ερωτήσεις:
- Υπεβλήθη ποτέ τέτοιο αίτημα εκ μέρους της ενορίας ΕΓΓΡΑΦΩΣ στην Αρχιεπισκοπή και απερρίφθη;
- Εάν όντως έγινε έτσι με ποιό σκεπτικό απερρίφθη;
- Υπάρχουν ΕΓΓΡΑΦΑ που αποδεικνύουν κάτι τέτοιο;
Και τώρα μερικές παρατηρήσεις:

@ιστολόγος
Διαβάζοντας το πόστ, έχω την εντύπωση ότι βάζεις τον Αλαβάνο με τον Χριστόδουλο στο ίδιο τσουβάλι. Ε όχι ρε φίλε δεν μπορεί να γίνει αυτό. Δεν μπορεί ο τυχοδιώκτης Αλαβάνος που άλλα έλεγε πριν από δέκα χρόνια και άλλα τώρα να μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο που υπερασπίστηκε ότι θεωερούσε σωστό με σθένος και αναλαμβάνοντας και προσωπικό κόστος.
Όσο για την προσφορά του στην Εκκλησία, το ότι έφερε τόσο κόσμο κοντά της, συνέγραψε τόσα βιβλία-συγγράμματα-μελέτες, το ότι βρισκόταν παντού όπου τον ζητούσαν και απαιτείτο από τις καταστάσεις, όλα αυτά δεν συνηγορούν υπέρ μεγάλης προσφορΆς στην Εκκλησία;

@νονά

"Σκέφτομαι όμως πόση οργή πρέπει να νιώθει αυτός που έγραψε αυτές τις λέξεις πάνω στην εικόνα στη φωτο!"

Εγώ πάλι σκέφτομαι πόσο αποκτηνωμένος, βάρβαρος, κάφρος και ασεβής είναι.
Λάθος κάνω;

Theoprovlitos είπε...

@Aslan/82

Ναι δεν αντιλεγω. Η αληθεια ειναι οτι με πολλους ιερομοναχους στον κοσμο δεν εχω και πολλες σχεσεις. Καποιον απο την Πατρα που γνωριζω συντηρει εναν εγγαμο πολυτεκνο συνεφημεριο του.

Αλλα εχω την αισθηση οτι αυτοι οι καλοι ιερομοναχοι οπως λες αποφευγουν να συνωστιζονται στα μητροπολιτκα γραφεια και γινονται σπανιοτατα μητροπολιτες, κυριως επειδη δεν ενδιαφερονται για "καριερα".

Ανώνυμος είπε...

Το άρθρο του Ζουμπουλάκη βρίσκεται εδώ:
http://www.phys.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/history/kathimerini_arximandritismos.htm

Και κοίτα να δεις τι θυμήθηκα τώρα...
Την εσωτερική αποδόμηση που είχε προκαλέσει στην βυζαντινή αυτοκρατορία το "συνδικάτο" των ευνούχων (με αποτέλεσμα να πέσει στα χέρια των εχθρών της ).

Χμμμμ...
Κάποια σχέση είχαν και οι παππικοί, αν δεν με απατά η μνήμη μου.

Για τη Μασονία να μιλήσουμε;
Μπααααα, άστο για άλλη μέρα.

50% (τουλάχιστον) ΙΟΥΔΕΣ!

Theoprovlitos είπε...

2mnka

Δεν το ήξερα πως οι ευνουχοι διαδραμάτιζαν ρόλο. Νόμιζα πως άμα τους τα κοψεις ηρεμούν. Αλλα φαίνεται πως γυναικοποιούνται.

ΟΙ Μασωνοι ειναι άλλο και μεγαλο κεφαλαιο.

Σε ευχαριστω για την παραπομπή

Ανώνυμος είπε...

Στον γιώργο.....Αλλἀ ποιός τον έκανε ασεβή,βάρβαρο και κάφρο;;Εκτός αν δεχτούμε ότι γεννήθηκε σαν κτήνος.Οπότε πάλι γιατί φταίει;Αφήστε τα, όλοι δίκηο έχουμε!

Theoprovlitos είπε...

@Γιωργο

Sorry, σε προσπερασα.

Και να υπαρχουν εγγραφα που αποδεινυουν κατι νομιζεις πως οι ιερεις του ναου θα επρεπε να τα επιδεινυουν στον πασα ένα;

Για τον π. Α το ήξερα γιατι μου εξομολογηθηκε τον πονο του την ωρα που με εξομολογουσε, οταν του εξομολογηθηκα πως επιδιωξα να συνεργασθω με την Αρχιεπισκοπη 2-3 φορες και με την Αποστολικη Διακονια και συναντηθηκα μαλιστα με τον Χριστοδουλο 2 φορες για να φαω πορτα. Στην Συνοδο οι διορισμοι γινονται απο το παραθυρο. Έχεις δει ποτε εσυ να προκυρησσονται θεσεις δημοσιου υπαλληλου στην Εκκλησια της Ελλαδος; Ολα στο μιλητό γινονται.
Εδω ολοκληρος πατηρ Κων/νος Στρατηγοπουλος τα βροντηξε απο την Αποστολικη Διακονια τον καθε π.Α και π. Φ θα ακουγαν;

Μετα, τα συγκεκριμενα μας τα ειπε την Κυριακη αμεσως μετα την Λειτουργια σε ολο το Εκκλησιασμα ο π.Φ και μαλιστα οπως αυτολεξι είπε "σας τα λεω και ακομα εχω την Θεια Κοινωνια στο στομα μου". Εγω γιατι να τον αμφισβυτήσω. Να βγαλω δηλαδη ψευτες 3 ιερεις για να υπεραμυνθω του περιβαλλοντος του Χριστοδουλου το οποιο ηταν ΑΘΛΙΟΤΑΤΟ και για το οποίο εκτος των άλλων ειχα και ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ εκτιμηση.

Ο π.Φ δεν μιλουσε τοσα χρονια σε κανενα. Αλλα οταν κοντεψαν να καψουν ολοκληρο ναό χρεωνοντας στον ιδιο και στην ενορια την αδιαφορια του Χριστοδουλου δεν αντεξε και μιλησε για να υπεραμυνθει και του εαυτου του απο την ρετσινια του ρουφιανου που φερνει τα ΜΑΤ.

Η απαντηση "μην σπερνεσαι εκει που δεν σε σπερνουν" και η αποδεδειγμενη πώληση εκκλησιαστικου ακινητου σε εργολαβο μιλαει απο μονη της. Εσυ χρειαζεσαι ΚΑΙ χαρτια;

Τον Χριστοδουλο δεν τον δαιμονοποιω αλλα και δεν τον εξαγιαζω. Πολλες φορες γινομαστε αρεστοι για να καλυψουμε την ΔΙΚΗ μας συναισθηματικοι ανασφαλεια και αναγκη να αγαπηθουμε. Το ταλαντο που ειχε το χρησιμοποιησε μεν. Αλλα τελικα του γυρισε μπουμεραγκ. Σαν να διαφημισε επιτυχημενα μια παρασταση που στην συνεχεια αποδειχτηκε αποτυχημενη.

Ειδες εσυ στον περιγυρό του κανενα πνευμαtiκο άνθρωπο; Ολο Γιοσακηδες και Βαβυληδες τον πλαισιωναν. Εγω τουλαχιστον τους βρηκα μπροστα μου 2-3 φορες.

Το μονο που του βγαζω το καπελο ειναι οτι

α)Εβαλε την Εκκλησια από το περιθωριο στο προσκηνιο (για να την διασυρει όμως αργοτερα απο τις αθλιες επιλογες του και τις λιμουζινες του)

β)Κατήγγειλε ανοικτα τις αθλιες πολιτικες μεθοδευσεις κατα των παραδοσιακων κοινωνικων αξιων (συνεργαστηκε ομως με την κρατικη εξουσια ιδιαιτερα σε οτι φορουσε στην εισροη κονδυλιων)

γ)Μιλησε ανοικτα για τα Εθνικα θεματα.

Απο εκει και περα ιδιαιτερα στα τελευταια του η ολη σταση του ήταν απο αθλια έως παναθλια. Γι αυτο πιστευω πως τον πηρε και ο Θεος. Για να προλαβει να παρει τουλαχιστον τον μισθο του. Διοτι αν ζουσε ακομα λιγο θα τον εχανε και αυτον.

Με τον Αλαβανο δεν τον συγκρινω μεν, αλλα απο τον Αλαβανο ΔΕΝ εχω και απαιτησεις. Απο τον Αρχιεπισκοπο ομως έχω. Ιδιαιτερα αν δεν υπαρχουν Εκκλησιαστικοι φορεις να συσπειρωσουν την νεολαια.

Katerina είπε...

κατά τη γνωμη μου τα βλέπεις μονοσήμαντα. Εννοω ότι ουτε η υπαρξη νεανικών κέντρων θα εξαντλουσε τη παραβατικοτητα , ουτε οι καταλήψεις ειναι ολες υποκινουμενες απο πολιτικες θέσεις.Μάλλον συνηθειο ειναι για να χάνονται μαθήματα.
Τωρα δε λέω ότι έχεις άδικο απλά τα ζεις πολύ έντονα στη περιοχή σου. Στο θέμα του μακαρίτη του Χριστοδουλου μήπως υπερβάλλεις; Τον άκουσες να λεει έτσι;
και πως θα αποδειξει πλέον το αντιθετο απο αυτο που λες;

Ανώνυμος είπε...

Η μητέρα μου συνηθίζει να λέει ότι όποιος πιάνει στα χέρια του κάρβουνα πάντα χαμένος βγαίνει.Είτε είναι αναμμένα,είτε είναι σβησμένα.Στην πρώτη περίπτωση καίγεται,στην δεύτερη λερώνεται.Ε,οι ιερείς είναι τα κάρβουνα.

Ανώνυμος είπε...

"Τον άκουσες να λεει έτσι;
και πως θα αποδειξει πλέον το αντιθετο απο αυτο που λες;"

Αυτή ακριβώς είναι και η δικιά μου απόρία. Γι' αυτό θέλω και αποδείξεις.
Και επιπλέον δεν μ' αρέσει να καταγγέλεται άνθρωπος αποθανών (που δεν μπορεί πλέον ν' απαντήσει), επώνυμος (με όνομα και πρόσωπο γνωστό τοις πάσι) από ένα ανώνυμο ιστολόγο (έστω και με ψευδώνυμο), που επικαλείται την μαρτυρία κάποιων π.Φ. και π.Α των οποίων τα ονόματα έχουν αλλαχθεί "δια τον φόβο των Ιουδαίων", για κάτι το οποίο συνέβη σε μια ενορία χωρίς όνομα πάλι.
Λυπάμαι, αλλά η κοινή λογική μου, μου λεέι να μην πιστέψω τίποτα απ' όλα τα παραπάνω. ΤΕΛΟΣ.

@νονά

"Στον γιώργο.....Αλλἀ ποιός τον έκανε ασεβή,βάρβαρο και κάφρο;"

Νομίζω ότι την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν αυτοί που του χαϊδευουν τ' αυτιά και του λένε ότι για την κατάστασή του φταίνε οι άλλοι (η άτιμη κενωνία) και όχι ο ίδιος.

Ανώνυμος είπε...

THEOPROVLITE, τι γνώμη έχεις για την κριτική που ασκεί ο "Ροίδης" και το ιστολόγιο του στα κακώς κείμενα του εκκλησιαστικού χώρου? Είναι αντικειμενικός

Ανώνυμος είπε...

Είναι αντικειμενικός?

Ανώνυμος είπε...

Ο συγκεκριμένος δεν ασκεί κριτική στα κακώς κείμενα του εκκλησιαστικού χώρου. Κάνει πόλεμο στην Εκκλησία. Και νομίζει ότι θα τον κερδίσει κιόλας...ο αφελής.

Theoprovlitos είπε...

@Γιωργο

Τον ακουσα τι ειπε σε μενα οταν τον επισκεφτθηκα το 2000 και το 2001 στην Αρχιεπισκοπη Αθηνων με συγκεκριμενη αντζεντα καθως και τις υπεκφυγες και διακιολογιες και τα φουμαρα που μου σερβιρε.

Τον ξανασυνατησα οταν του κανονισα ραντεβου με στελεχος ΕΕ το οποίο ηταν αρμοδιο για προγραμματα ανθρωπιστικης βοήθειας. Κλεισαμε ραντεβου εγω, ο π.Τιμοθεος Ανθης, αρμοδιος της Ιερας Συνοδου για το Κοινωνικο Εργο της Εκκλησιας και η δημοσιογραφος του Ραδιοφωνικου σταθμου Σμαραγδη Καραγιωργα.

Στο ραντεβου ξαφνικα εμφανιζεται ουρανοκαταβεατος και κολλητος του Χριστοδουλου, κακης φημης, ο οποιος εμφανιστηκε επειδη μυριστηκε ψητό. Ή μαλλον τον εμφανισε ο Χριστοδουλος. Το ονομα του στην διαθεση σου αν επιμεινεις.

Και τι συνεβη; Εκανε πάσα ο Χριστοδουλος τον άνθρωπο της ΕΕ στον κολλητο του ο οποίος δεν ειχε ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ εκκλησιαστικη ιδιοτητα, παρα μονο του "κολλητου", και τραβηξε την καρεκλα που καθοταν τοσο ο π. Θεότιμος Ανθης όσο και εγώ ως στελεχος Μη Κυβερνητικης Οργανωσης. Ο Ευρωπαϊκος παράς κατ ευθειαν στον κολλητο με αππ ευθειας αναθεση.

Θες κι αλλο; Επί ΠΑΣΟΚ οταν επί ΑΝδρεα ΛΟβερδου υποβαλλαμε προτασεις για ανθρωπιστικα προγραμματα στα Βαλκανια σε συνεργασια με τοπικους Εκκλησιαστικους φορεις ο καθ υλην αρμοδιος του ΥΠΕΞ μας ειπε: "Το προβλημα ειναι πως εσεις ειστε Ορθοδοξη Οργανωση που συνεργαζεται με εκκλησιες του εξωτερικου. Φοβαμαι πως αν το μαθει ο Χριστοδουλος αλοιμονο μας. Γιατι εχει στησει την "Αλληλεγγυη" και θελει να αποροφα όλα τα κονδυλια που εχουν σχεσει με εκκλησιαστικους φορεις.

Τωρα για την Αλληλεγγυη άστο καλυτερα.

Θες κι αλλο; Να αρχισω να λεω για τα προγραμματα Προσκυνηματικου Τουρισμου. ΑΝ τα αρχισω να τα λεω με λεπτομερεις οι οποιες δεν μπορουν να αμφισβητηθουν γιατι εχουν απασχολησει και τα ΜΜΕ και να κατονομαζω, τι θα πετυχεις; Να εκθεσω κι αλλα άτομα.

Αλλα επειδη ετσι και αλοιως οπ.Φ τα ειπε ανοικτα στο εκκλησιασμα και τα αμφισβητεις, ωραια να τους κατονομασω.

Η ενορια ειναι η Αγια Βαρβαρα Ανω Πατησιων και μπορεις να δεις ακομα τα ερειπια του σπιτιου που γκρεμιστηκε αλλα και τους βανδαλισμους στην Εκκλησια. Ο Ιερεας λεγεται π.Φωτιος και ο αλλος τον οποίον ρουφιανεψαν στην Αρχιεπισκοπικη Γκεσταμπο π. Αποστολος.

Αστο καλυτερα, γιατι οσο τα αμφισβητεις τοσο τα χειροτερευεις τα πραγματα. Ο Χριστοδουλος ηταν για το Θεαθείναι.

Θα δημοσιευσω σε αλλη αναρτηση την επιστολη μου στην Ωρα του Αρχιεπισκοπου που την ανεγνωσε ο π. Πολυκαρπος Μπογρης πριν την κανει ΚΑΙ αυτος απο τον σταθμο με ελαφρα πηδηματακια. Αυτη η επιστολη ηταν η αφορμη της συναντησης μας με τον Χριστοδουλο. ΑΝ την διαβασεις τωρα, 10 χρονια μετα, η πραγματικοτητα θα σοπυ φανει ακομα σκληροτερη απο οτι ειναι.

Theoprovlitos είπε...

@Ανωνυμε

Περι Ροϊδη και Λασκαρατου. οπως του εχω γραψει και του ιδιου στο blog του, πρεπει να ισχυει ενα απο τα παρακατω ή και περισσοτερα:

a) Προκειται περι πληρωμενου κονδυλοφορου με πλουσιο δημοσιογραφικο αρχειο, στρατευμενου κατα της Εκκλησιας

β) Εργαζεται σε καποια μυστικη υπηρεσια στον τομεα δυσφημισης της Εκκλησιας για ευνοητους λογους.

γ) Εργαζεται για καποια σεκτα (π.χ. Σαϊαντολοτζυ) ή οργανωση (π.χ. Helsinki Watch)

δ) Προκειται περί ψυχοπαθολογικης προσωπικοτητας με παραληρηματικες εμμονες (αντιστοιχη της κας Λουκα) η οποία εχει στρατευτει "να σωσει τον κοσμο από την Εκκλησια".

ε) Ειναι εμμισθο κομματοσκυλο αντεκκλησιαστικου κομματος (π.χ. Συριζα)

στ) Ανηκε στο παρελθον σε αρρωστημενα εκκλησιαστικα ή παραεκκλησιαστικα κυκλωματα ή οικογενεια και υπεστη... βασανιστηρια μικρος, ή καποιος του τον ακουμπησε, ή του έφαγαν την περιουσια οι παπαδες και τωρα εχει μισος.

ζ) Τελει υπο την καταληψη πονηρου πνευματος.

η) Του συνεβη καποια καντεμια στην ζωη του και επειδη δεν μπορει να τα βαλει με τον Θεο τα έχει βαλει με την Εκκλησια

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ενα απο τα παραπανω ισχυει στα σιγουρα. Αλλα μαλλον προκειται περι συμπλεγματος περισσοτερων.

Οποτε με ρωτας εαν ενα ατομο με ψυχοπαθογενεια ή στρατευμενο μπορει να ειναι υγειές. Ειναι σαν να γραφω εγω σε ΚΑΘΕ αναρτηση κατά των Μουσουλμανων ή κατά των Αλβανών ή κατά των Εβραιων. Και δικιο να ειχα, Θα ήμουν στα καλά μου;

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ειναι οι φουκαραδες να μην πω και ψυχικα.

Αλλα ομως ΟΥΑΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ δι ων ερχονται τα σκανδαλα. Διοτι ακομα και τρελλος να ειναι ο Ροϊδης δεν ειναι και ολα αυτα που γραφει ψεμματα.

Theoprovlitos είπε...

@Ocean Soul

Ο Χριστοδουλος και εν χωη να ηταν δεν θα χρειαζοταν ουτε καν θα επιχειρουσε να αποδειξη τιποτα. Ως γνωστον οι δεσποταδες ειναι αυτοκρατορες και δεν αισθανονται καν την αναγκη να αιτολογησουν ποτε τιποτα σε κανεναν.

Για τις καταληψεις εχεις δικιο αλλα φορα την πλειοψηφια των παιδων που ακολουθουν για να γλυτωνουν μαθηματα. Ο πυρηνας ομως που τις διοργανωνει ειναι πολιτικοποιημενος. Στο περιστατικο δηλαδη που ανεφερα οταν πηγα στο γυμνασιο και εκανα φασαρια επειδη οι Αλβανοι επεβαλλαν καταληψη, τσουπ! εμφανιστηκε απο το Λυκειο μαθητης γνωστο στρατευμενο κομματοσκυλο ο οποιος με μια αλλαζονια και σαν 18χρονος γενικος δερβεναγας ήρθε να με εγκαλεσει επειδη αντιδρουσα που 3-4 αλητες ηθελαν να κλεισουν το σχολειο.

Για τα Νεανικα Κεντρα που λες εγω λυπαμαι που δεν υπηρξε τιποτα να τραβηξει οχι μονο τα παιδια μου αλλα και τα αλλα παιδα σε καποιες δραστηριοτητες εκτος καφετεριας. Δηλαδη στην ενορια μου ελαχιστοι νεοι πατανε γιατι εχουν την αισθηση πως ιενι μερος για γριες και γερους. Τουναντιον στην Αγια Ειρηνη Γαλατσιου μεχρι και ποδοσφαιρκες ομαδες εχουν και δεκαδες αγορια και κοριτσια που περνανε σαν ΠΑΡΕΑ τον χρονο τους και εντος και εκτος εκκλησιας.

Ανώνυμος είπε...

@ theoprovlitos

Τώρα μάλιστα. Έτσι μιλάς με στοχεία και συγκεκριμένα. Και έζχει και αυτός που σε διαβάζει (ο οποίος κατά κανόνα είναι κάποιος τελείως άγνωστός σου από ένα μακρυνό μόνιτορ - οπότε θέλει και κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για να σε πιστέψει) κάποια βάση να διερευνήσει το θέμα.
Πάντως οφείλουμε να τονίσουμε ότι ουδείς αναμάρτητος και αλάνθαστος...εκτός από Έναν...

Ανώνυμος είπε...

>Προκειται περι πληρωμενου
>κονδυλοφορου με πλουσιο
>δημοσιογραφικο αρχειο,
>στρατευμενου κατα της Εκκλησιας



Ενα πουλάκι (γκουχ-γκουχ) μας είπε τα εξής (δεν ξέρω αν είναι αλήθεια, απλά αναμεταδίδω):

http://tinyurl.com/6s7k24

Γράφει:

"Παιδιά, έχω την εντύπωση ότι πίσω από τον Ροΐδη πρέπει να κρύβεται ένας νεαρός δημοσιογράφος με συνεχόμενα αντιεκκλησιαστικά άρθρα σε καθημερινή εφημερίδα. Δεν ξέρω, αλλά το ύφος του γραψίματος του εκεί με οδηγεί.

Αυτός είχε αναλάβει να υπερασπιστεί την κ. Ρεπούση με απίστευτα άρθρα,εντελώς ανυπόστατα και εκδιώχθηκε από άλλη εφημερίδα. Το Δεκαπενταύγουστο, μάλιστα, εξαπέλυσε φοβερή επίθεση κατά της Παναγίας στη Τήνο, υπονοώντας, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι η εύρεση της εικόνας ήταν “σκευωρία” των Ελλήνων για ανύψωση του ηθικού, γιατί έσβηνε η επανάσταση! Σημειωτέον ότι όταν βρέθηκε η εικόνα, η επανάσταση πήγαινε μια χαρά!

Το άλλο απίστευτο που γράφτηκε είναι ότι στις μουσουλμανικές χώρες υπάρχει ελευθερία έκφρασης των Χριστιανών! Μόνο ένας αγράμματος και αστοιχείωτος δεν γνωρίζει ότι στην Σαουδική Αραβία απαγορεύεται ο Χριστιανισμός, ότι σε πολλές ισλαμικές χώρες είναι αδίκημα η μεταστροφή μουσουλμάνου στο χριστιανισμό , ότι οι Άραβες χριστιανοί εκδιώχθηκαν από τη Βηθλεέμ και τη Γάζα, ότι είχαμε γενοκτονία στο Νταφούρ από φανατικούς ισλαμιστές, ότι , σχεδόν, καθημερινά έχουμε επιθέσεις φανατικών μουσουλμάνων κατά κοπτών χριστιανών στην Αίγυπτο και μύρια όσα, αποκρύπτουν. Το ζήτημα είναι ότι δεν μπορούμε να ασχοληθούμε με τις ΑΝΟΗΣΙΕΣ και τις ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΕΣ τους συστηματικά, γιατί έχουμε δουλειές, οικογένεια κλπ.

Να φανταστείτε ότι ο εν λόγω τύπος έγραψε άρθρο που λέει ότι οι Ορθόδοξοι στήριζαν την αντιπρόεδρο του Μακκειν, η οποία ανήκε ή ανήκει στον πεντηκοστιανό χώρο, στον ψευδοχαρισματικό! Πραγματικά ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου, σε σημείο αυτογελιοποίησης. Ποιοι Ορθόδοξοι να στηρίξουν τους ρεπουμπλικάνους ; Οι Ρώσοι Ορθόδοξοι που τους θεωρούσαν υπεύθυνους για τον πόλεμο με τη Γεωργία ; Οι Σέρβοι Ορθόδοξοι για το Κόσοβο; Οι Έλληνες Ορθόδοξοι για ότι έκαναν με Σκόπια και Τουρκία ;

Οι άνθρωποι έχουν αναλάβει εργολαβικά να χτυπήσουν την Εκκλησία. Και αυτογελιοποιούνται συνεχώς, γιατί αυτή τους η συμπεριφορά δείχνει μίσος, απίστευτο αντιθρησκευτικό φανατισμό και πολλά, πολλά απωθημένα.

Εμείς ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δικό μας έργο είναι το έργο της Εκκλησία, έργο Αγάπης, προσευχής και προσφοράς."

Theoprovlitos είπε...

@Anvnymos

Δεν το αποκλειω να ειναι δημοσιογραφος. Αλλα το γεγονος οτι διατηρει πλουσιο αρχειο με στοχο την Εκκλησια ειναι ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΗ ενδειξη πως ο ανθρωπος συνεργαζεται ή δουλευει για πηγες που φακελωνουν κοσμο. Και τετοιες πηγες μπορει να ειναι ειτε μυστικες υπηρεσιες ειτε χρηματοδοτουμενοι απο την Νεα Ταξη Οργανισμοι σαν αυτον για τον οποιο δουλευει και ο Βαλιανατος.

Δηλαδη υπαρουν δημοσιογραφοι του εκκλησιαστικου ρεπορταζ που παρουσιαζουν με ειλικρινια και αποστασιοποιημενα τα γεγονοτα. Αυτος ομως ειναι του ΑΝΤεκκλησιαστικου ρεπορταζ και ασχολειται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και με ΜΑΝΙΑ με αυτο.

Αν ΔΕΝ ισχυει οτι εργαζεται για καποια σκοτεινα κεντρα (οργανωση ή εφημεριδα) τοτε προκειται περι ψυχοπαθητικης προσωπικοτητας. Θυμιζει δηλαδη κατι θριλλερ που βλεπουμε, που ειναι ενας τρελλος που μαζευει με εμμονη αποκομματα για ενα συγκεκριμενο θεμα ή προσωπο; E τετοιο πραγμα θυμιζει ενας ανθρωπος που δεν εχει ΤΙΠΟΤΑ αλλο ή τιποτα καλυτερο να κανει στη ζωη του απο το να ασχολειται με σκανδαλα ρασοφορων.

Επειδη ομως υπαρχει και ο Λασκαρατος ενισχυεται η άποψη πως ειτε προκειται περι ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ γιαφκας στην οποια συμεμτεχουν περισσοτεροι του ενός είτε περι ψυχοπαθους ο οποιος μαλιστα εχει και διπλη προσωπικοτητα και γραφει άλλοτε ως Ροϊδης και άλλοτε ως Λασκαρατος.

Εξ αλλου το εικονιδιο που χρησιμοποιει για το πρόσωπό του στο blog του (ενας σκοτεινος τυπος με ενα μαυρο καπελο) θα ειχε να πει πολλα σε έναν ψυχολογο.