7/4/11

ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ


Επιστολή εκ Θεσσαλονίκης,
Λασκαρατου και Γεωργίου Παπανδρέου γωνία

Κον Gustav Wilhelm Wolff και Thomas Henry Ismay
Ληξούριον.

Θα ήμουν αγενής αν αμφισβητουσα στο χώρο σας τις καλες σας προθεσεις και την ανεξαρτησία σας από οικονομικες. πολιτικες και δημοσιογραφικες ηγεμονιες.

Ομως καπως αργα δεν το σκεφθηκατε; Οι αναρτησεις σας που σαφως εχουν ενιοτε αποδομητικο χαρακτηρα και συγκεκριμενους στοχους, δεν πειθουν για τις προθεσεις σας, διοτι δινουν την εντυπωση πως αποτελουν αυτοσκοπό. Η στοχοποίηση με γενικευσεις της πίστης ή της εθνικης υπόστασης του άλλου και μαλιστα επιλεκτικα, είτε αυτος ειναι αθεος είτε μουσουλμανος είτε χριστιανός δεν αποβλεπει σε κανενος είδους εξυγειανση της κοινωνιας. Περισσοτερο συμβολαια ηθικης εξοντωσης φερνει στο νου ή μισσιοναριους που φιλοδοξουν να διαφωτισουν ιθαγενείς. Εχει αυτο καμμια σχεση με ανθρωπους του λογου, του βιβλίου και της τεχνης όπως εσείς;

Ως αποτελεσμα, η γραφιδα σας είχε τα ακριβως αντιθετα αποτελεσματα από τα επιθυμητά (για σας). Συγκεντρωνει μεν μια περιορισμενη ομαδα ομοφρονούντων που ακουνε αυτο που θελουν να ακουσουν (εν ειδει ικανοποιημενων κλακαδόρων του Ανθιμου τεως Αλεξανδρουπολεως), όμως συσπειρωνει απεναντι εκεινους οι οποίοι δικαιως αισθανονται οτι απειλουνται, δημιουργουν αισθηματα ανασφαλειας και κινδυνου, αναζωπυρωνοντας την εθνικη ή θρησκευτικη συνειδηση του μεχρι προτινος χλιαρού Ελληνα.

Δημιουργει εχθροτητα και αντιπαλοτητα για θρησκευτικες, εθνικες και αλλες μειονοτητες των οποίων οι αυτοκλητοι ή οι επι χρήμασι υπερασπιστές επιδιδονται σε εναν αλλαζονικό και ανεξελεγκτο ρεβανσισμό δρομολογωντας νυχτες των κρυσταλλων σε βαρος εκείνων που υποτίθεται οτι υπερασπίζονται, με τον ιδιο ακριβως τρόπο που η συνειδητη αρνηση ή η ανικανοτητα του κρατους να προστατευσει τα συνορα του ή να αντιμετωπίσει την εισαγωμενη εγκληματικοτητα, δημιουργησε μεγαλυτερο ρατσισμό από αυτόν που υποτιθεται  πως προσπαθει να αντιμετωπίσει με επιδοτουμενους οργανισμους.

Τελος δε, δημιουργει ερωτηματικά και σε ατομα τα οποία ουδεμια σχεση ειχαν με την εκκλησια ή τον πατριωτικό χωρο οταν αντιλαμβανονται οτι οι προθεσεις των διαφορων εκσυγχρονιστων της χωρας ουτε τιμιες ειναι, ουτε καθαρες. Και δεν ειναι ο καθενας διατεθειμενος να συμπραξει με τους Βαρβαρους επειδη δεν θελει να συμπραξει με τους Συγκλητικους.

Ο δε χωρος της πραγματικης διανοησης  σαφως και αποστασιοποιείται (και δεν εννοω ως διανοηση την καθε αγαμον επαρχιωτοπούλα σπασικλα που κουτσα-κουτσα προωθηθηκε από μηχανισμους μιας κομματοκρατουμενης ανωτατης εκπαιδευσης σε πανεπιστημιακα πόστα, από τα οποια εκανε πλιατσικο εκατομμυριων όπως στο Παντειο για παραδειγμα ή έβγαλε τον 18ο μισθό της ως παρατρεχάμενη της εξουσίας)

Δεν με εχετε πεισει οτι ενδιαφερεστε για την εξυγειανση της κοινωνιας. Αν σας ενδιεφερε θα ενδιαφεροσαστε για την εξυγειανση της Εκκλησιας, όχι την υβρι στα πιστευω του άλλου. Και δεν εννοω μονο την λεκτικη υβρι αλλα και την Υβρι στην ανθρωπινη υποσταση.

Ο κος Βερεμης για παραδειγμα, ο πολιτικος του χωρος και τα οικονομικα διαπλεκομενα που εκπροσωπει (αν θελετε, να τα κατονομασουμε), με το αθλιο δημιουργημα του 1821 και τις αντιφατικες δηλωσεις του που τον απαξιωνουν ως υποτιθεμενο ερευνητη, αυτο που επετυχε ειναι να αποδειξει την επικινδυνοτητα και την κακοήθεια του χωρου στον οποίο ανηκει.

Πολλοι ειναι οι Ελληνες που γνωριζουν οτι η ιστορια δεν ειναι ακριβως ετσι όπως παρουσιαζεται. Όπως πολλοι γνωριζουν οτι και τα πραγματικα Χριστουγεννα δεν ηταν στις 25 Δεκεμβριου, αλλα μονο συγκεκριμενες χριστιανικές και παραχριστιανικές σέχτες το θεωρουν ως προβλημα και λειτουργουν ως αντικοινωνικη υποκουλτούρα ως οπαδοί του γράμματος που σκοτώνει το πνεύμα. Και αυτό γιατι στην ουσια το προβλημα τους δεν ειναι η ημερομηνια του εορτασμου των Χριστουγεννων (ας οριζαν αυτοι μια δικη τους) αλλα η γεννηση του Χριστου γενικότερα.

Και η ημερα του Ευαγγελισμου ειναι μάλλον σιγουρο οτι δεν ηταν στις 25 Μαρτιου. Αν ως λαος αποφασισουμε λοιπον να εορταζουμε συμβολικα την επανασταση μας στις 21 Μαρτιου προτεινω να μεταθεσει και η Εκκλησια την ημερα του Ευαγγελισμου για να συμπιπτει. Ετσι κι αλλιως η Ρωσσοι την εορταζουν στις 5 Απριλίου.

Το μονο λοιπον που έγινε σαφες ειναι το οτι ο κος Βερεμης και η ομαδα των Ρεθυμνιωτων υποτακτικών του στοχευε στην εθνικη υποσταση του Ελληνα, και επειδη αυτη συμπεριλαμβανει και την εκκλησια η οποία διαδραμάτησε και τεραστιο ρολο στην ομογενοποίηση των διαφορετικων εθνοτητων και την υπερβαση των εθνικισμων, επιχειρησε με μπαρουφολογιες περι ανυπαρξιας των κρυφων σχολειων και περι υποτιθεμενου σκοταδισμου της εκκλησιας να εξαφανίζει την συμβολή της, οταν μέχρι κι' εγω εχω στα χερια μου βιβλία ξενων συγγραφεων του 19ου αιωνα που μαρτυρουν την τεραστια συμβολη της εκκλησιας στις επιστημες, στην παιδεια, στον διαφωτισμό, και μεσω νομιμων, και μεσω κρυφων σχολειων κατα περιοδους και κατα τοπους. Ενω η οπτικη του συνεργείου Βερεμη προσπαθει να αναδειξει ξεχασμενους εθνικισμους (αλά Γιουγκοσλαυία) για να κατακερματισει την χωρα και να την παραδόσει στους μεγαλοεργολαβους που εχουν αναλαβει και την "ανοικοδομηση" τής Σερβιας, της Κροατίας, της Βοσνιας και των λοιπων συγγενών.

Αποτελεσμα; Μεχρι και Αλβανοπουλα ακουσα να λενε οτι ολα αυτα ειναι μπαρουφες και οτι κρυφα σχολεια υπηρχαν.
 

Συγχαρητηρια!

Ο κος Βερεμης εδωσε εθνικη ελληνικη συνειδηση και στα Αλβανοπουλα τα οποια προτεινω να Ελληνοποιησουμε αμεσα και παραλληλα να αφαιρεσουμε την ελληνικη ιθαγενεια από τον Βερεμη για να χαρουμε και εμεις, και εκεινος. Ο Βερεμης κατωρθωσε να αναπαραγει την ιστορια σημερα αναδεικνυοντας τους μηχανισμους που εκαναν τους Αρβανιτες και τους Βλαχους να αποκτησουν Ελληνικη συνειδηση. Υπ' αυτην την εννοια μιλαμε για επιστημονικο θρίαμβο!


Αυτο που επίσης καταφερε ομως ο κος Βερεμης ειναι να απαξιωσει πολιτικά το κομμα του, να αναδειξει την επικινδυνοτητα του και τον σκοτεινό του ρολο, και να λειτουργησει ως τροχοπεδη στον αναγκαιο εκσυγχρονισμο της χωρας διοτι την προδοσίαν πολλοι ηγαπησαν, τον προδοτην ουδεις. Υπαρχουν βεβαιως και δυναμεις και στον αριστερό και στον πατριωτικό χώρο που θα μπορουσαν να αμβλυνουν ανουσιες αντιπαλοτητες με τον τουρκικο λαό, αλλα αυτες ουτε ειχαν ουτε εχουν προσβαση σε κεντρα εξουσιας για να μην αποκτησουν προσβαση και στο βαζο με το μελι στο οποίο απλα αλλαζει η ετικετα.

Διοτι κατα βαθος αυτο ειναι το ζητουμενο. Το βαζο με το μελι και οχι η εττικετα του εκσυγχρονισμου. Ειναι η διαχειρηση νοσοκομειακων αποβλήτων που ευκολα θα γινοταν και διαχειριση νεκρων αν οι παπαδες  - όπως και οι ραββινοι - δεν το θεωρουσαν ιεροσυλία (απλά οι ραββινοι ειναι στο απυροβλητο). Ειναι και η διαχειρηση των σκουπιδιων με εισαγωμενη τεχνογνωσία. Ειναι και το εισαγώμενο φθηνό εργατικο δυναμικο - όπως στο Καταρ. Ειδικα στο Καταρ. Ειναι και τα πετρελαια του Αιγαιου και της Κυπρου. Και πολλα άλλα, τα οποία χρειαζονται και μια ηθική επικαλυψη για να δρομολογηθουν και μια κριση-υπερπαραγωγή.

Προσωπικά δεν με απασχολει αν τα πετρελαια θα τα βαλει στο χερι ο Βαρδινογιαννης ή ο Σορος. Δεν ειναι ουτε χειροτεροι ούτε καλυτεροι απο τα κρατικοδιατα λαμογια ή τους αλλους κεφαλαιοκρατες. Ούτε περισσότερο απάτριδες. Δεν με απασχολει αν τα σκουπιδια θα δοθουν σε ιδιωτες οταν οι δημοσιοι εργατες πριν από 10 χρονια με την απεργια τους μεσα στα χριστουγεννα μου εκλεισαν επί 21 μερες το μαγαζι με ενα βουνο σκουπίδια. Ας γινουν και οι οδοκαθαριστες ιδιωτικοι υπαλληλοι προκειμενου να μην ξαναδω θραυσματα από σπασμενο παρμπριζ να μενουν πανω στο πεζοδρομιο μου επί 10 ολοκληρες μερες, που σημαινει οτι τοσες μερες δεν ειχε σκουπισει ο οδοκαθαριστης-φαντασμα. Οποιος  θελει να τον καινε όταν πεθάνει, ας τον καινε. Αλλον ας τον πετανε να τον τρωνε τα ορνεα όπως στο Νεπαλ.

Αλλα για να γινουν ολα αυτα γιατι να πρεπει να μην υπηρξαν κρυφα σχολεια; Γιατι πρεπει να χτυπηθει η εκκλησια προκειμενου να βαλουν στο χερι επιχειρηματίες των καζίνο μοναστηριακά οικοπεδάκια ή να αποκτησει πελατεία η βιομηχανια εξαναγκασμένης εμποριας δωρητων οργανων και νοσοκομειακων αποβλήτων; Γιατι να πρεπει να ελληνοποιηθουν οι σκλαβοι (τους);

Γιατι; Διοτι δεν υπαρχει ουτε ιερο ουτε οσιο, ουτε κανονες fair play, ουτε ελευθερος ανταγωνισμος, ουτε ελευθερη αγορα, ουτε ισοτιμη ενισχυση της επιχειρηματικοτητας, ουτε κρατος δικαιου, ουτε οικτος από τον επιχειρηματιανθρωπιστή (μια λέξη) για τον ανθρωπακο που αγωνιζεται να επιβιωσει, ουτε σεβασμος για την χωρα που εμπορευονται και εκμεταλλευονται, ουτε ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ στο βασίλειο του Φάουστ. Προφανως διοτι δεν τους ειναι διακριτοι οι ρολοι του επιχειρηματια και του παρασιτου.

Αν τώρα όλα αυτα δεν σας αφορουν, πάρτε το αλλιως. Καλλιο αργα παρά ποτέ. Η εποχη που το φαινεσθαι υπερτερουσε του εισθαι περασε ανεπιστρεπτί. Και τα γιαουρτια στους ηγεμόνες, στους υποτακτικους και στους οπαδους τού φαινεσθαι ειναι μονο η αρχή.

ΥΓ Το να αναθεωρεις, να αποδομεις και να ανασκευαζεις τον εαυτο σου ειναι ηρωϊσμός και μεγιστη Χριστιανικη αρετη.

19 σχόλια:

Theoprovlitos είπε...

Ε τώρα μας προκαλειτε να δημοσιευσωμεν το παρελθον της κας Ρουσεφ το οποίον χάνεται στα βαθη του επιχειρηματικου βαθεος κρατους της Γερμανιας το οποίον δικτυωθηκε παντού. Και στην Βαλκανική. Απλά αλλάζει επώνυμα.

Φαινεται πως η Βουλγαρα συμπατριωτισα του Benaroya δεν άλλαξε μονο κόμμα, χώρα διαμονής και στρατόπεδο (συγκεντρωσης) αλλα την κέρδισε και η επιχειρηματικοτητα που εχει να κανει με την πρασινη αναπτυξη και τον φυσικο πλουτο της Βραζιλίας.

Δεν γινεσαι προεδρος της Βραζιλιας από την μια μερα στην άλλη ανευ προσόντων. Κοτζαμ οικοσημο αλλαξε προσφατως η Βραζιλία με άλλο ωραιότερον. Αστέρι!

Δεν ξερω αν πληρωνεστε εσείς, οι φιλοι σας όμως; Και η αποκρατικοποιημένη επιχειρηματικότης είναι και αυτή μια μορφή διαπλοκής από την οποία η χώρα πολλά εχει υποφέρει.

Theoprovlitos είπε...

@ Ιερέα Χ

Aν επιθυμειτε να τον "δωσετε" τον κο Ροϊδη και μαλιστα στον χώρο του, θα μπορουσα να το κανω και εγω με μεγαλύτερη ευκολία ωστε να μην χρειαστεί να ανατρεχετε σε αλλότριες ιστοσελίδες και να μην κινδυνευετε να σας μείνει και η ρετσινιά του ρουφιάνου.

Αν παλι απλά ενδιαφερεστε για τα κείμενα μου, θα μπορουσατε εκτός από τα δημοσιευμένα εδώ και στην ιστοσελίδα μου να διαβασετε και τα αδημοσίευτα - αν μου το ζητησετε - τα οποία έχουν και περισσότερο αρτον και θεάματα.

Εκτος αν από θεάματα, πλην της interactive λειτουργίας σας καλύπτει και η eurovision την έκβαση της οποίας μπορείτε να διαμορφωσετε και με televoting ώστε να επιτυχετε τα αρεστά δια σας αποτελέσματα. Οπότε τα κείμενα μου περιττευουν.

Theoprovlitos είπε...

@Mefisto

Χαίρομαι που συμφωνειτε οτι η γνώμη δυο Αλβανοπαίδων είναι του ιδίου κύρους και της αυτής βαρύτητος με του κου Βερέμη.

Βέβαια η γνωμη των Αλβανοπαίδων, οτι υπήρχαν ΚΑΙ κρυφα σχολιά ενισχύεται και με κάποια γραπτά ντοκουμέντα (τινα εκ των οποίων υπάρχουν στην βιβλιοθηκη μου) αλλά και με την προφορική λαϊκη παραδοση η οποία επιστημονικα ειναι υπολογίσημη πηγή, ενω του κου Βερέμη πάλι - ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξαν - όχι.

Εξ αλλου και να υπήρξε καποτε ενα κρυφο σχολειο στο Elbassan ο κος Βερέμης θα μπορούσε να το ξέρει; Δεν υπήρχε τότε και το youtube και τα DVD που μας επιτρέπουν να μαθαινουμε σήμερα μεχρι και ποιος κρατικος υπάλληλος έχει ερωμένη.

Γι αυτο χρειάζεται ο εκσυγχρονισμός. Διότι αν ειχε ο Πηλιογούσης τα μέσα που διαθέτει σήμερα ο κος Βερέμης, θα τους είχε πιάσει στα πράσα εν ώρα μαθήματος και δεν θα διαφωνούσαμε τώρα εμείς.

Theoprovlitos είπε...

@κα Λουξεμπουργκ

Εχετε δικιο για αυτους στους οποίους αναφερεστε. Αλλα την ίδια εργολαβία κάνουν και μη πατριωτες (κυρίως αυτοί) και οι μη θρησκευομενοι.

Εξ αλλου δεν σε κανει θρησκευομενο το να τοποθετείς ως ντεκορ πίσω από την πλάτη σου αντιγραφον ιερας εικονος την ώρα που συνεντευξιάζεσαι εις την τηλεόραση, ώστε να τυφλωθουν από την αντανάκλαση οι -όχι και τοσο- αφελείς ψηφοφόροι και να νομισουν ότι ο σατράπης τους είναι εκτός από απατεών και θρησκευόμενος.

Μην υιοθετείτε και εσείς το επιχειρημα οτι οι καλοι ειναι εξω και οι κακοί στην φυλακή. Εγω γραφοντας είχα συγκεκριμένες περιπτωσεις κατά νου.

Υπαρχει μια ειδοποιος διαφορά μεταξύ θρησκευομενου - πατριωτη και αντιθρησκευομενου - αντιπατριωτη και νομιζω πως θα την αντιληφθείτε:

Για τους πρωτους ΔΕΝ ισχυει το εισαι ότι δηλώσεις , και μαλιστα ως δογματική τοποθέτηση ενώ για τους δευτερους ισχυει. Ο μεν θρησκευομενος μπορει να κοροιδεψει μονο τον εαυτό του και κανενα άλλο και θα κριθει αυστηρα συμφωνα με την ασυνέπεια της υποτιθεμενης δικης ΤΟΥ πιστης (δεκαδες τα σχετικά εδαφια του Ευαγγελιου) ο δε αντιθρησευομενος μπορει να γινει όσο καθικι επιθυμει, παραμενοντας πιστός στις αντιλήψεις του. Πολυ απλά γιατι ο ίδιος αποτελεί κλίμακα και σημειο αναφοράς του εαυτού του.

Ο "πατριωτης" καταδότης σύμφωνα με τα πιστευω του ειναι χαμενο κορμί. Ο αντιπατριωτης καταδότης όμως είναι απλά πιστός στον αντιπατριωτισμό του.

Επειδη όμως συμφωνα με την χριστιανικη πίστη υπάρχουν και χιλιαδες άνθρωποι που ζουν βιον χριστιανικον (με την πολυ ευρεία έννοια) ενω ισχυρίζονται οτι ειναι άθρησκοι ή αγιάζουν μια δεδομένη στιγμή, μηδένα προ του τέλους κατάκρινε.

Δεν είναι μονο η γνωστη παραβολή του ατίθασου δουλου που τελικά πήγε στην αποστολή του ενω στην αρχή αρνηθηκε, σε αντιθεση με τον πιστό δούλο που είπε οτι θα παει δεν πήγε ποτέ. Ουτε μονο του Καλου Σαμαρείτη. Είναι και η προμητωρ του Χριστου Ραχαβ η πόρνη η οποία εσωσε το λαο της στην κρισιμη στιγμή και ετσι αναφερεται στο γενεαλογικό δενδρο του Χριστου μαζι με των αγνωστων λοιπων στοιχείων συζύγό της.

Μέλλοντος Συμεώνος,
του παρόντος αιώνος,
μεθίστασθαι του απατεώνος

Στέφανος είπε...

Theoprovlite, πιστεύω δεν αξίζει τον κόπο να ασχολείσαι με τον...Ροϊδη και την ολιγομελέστατη παρέα του. Ο άνθρωπος είναι πορωμένος αντιχριστιανός, ποιος ξέρει τι σκοπούς εξυπηρετεί και μόνο αφελείς πιστεύουν ότι ασκεί μόνο κριτική στους ανάξιους κληρικούς. Ο Θεός να του δώσει μετάνοια...

Theoprovlitos είπε...

Στεφανε,

Θεωρητικά εχεις δίκιο. Δεν ξερω όμως, το ενδιαφερον μου ειναι και λίγο μεταφυσικό.
Ο Χριστιανός πρεπει να πηγαινει παντου αλλα σαν απολογητής ή σαν αποδομητης. Οχι σαν κατηγορος.

Ο Ροιδης και ο καθε Ροιδης ζει σε εναν ψέυτικο κόσμο μεταξυ Κολωνακίου και Γλυφάδας. Οι φιλιες του ειναι εξ ίσου ψεύτικες και ομογενοποιημένες. Το μονο που θελω για τον ιδιο σαν άνθρωπο ειναι να του βαλω μια μικρη αμφιβολία οτι αυτό που πιστευει δεν ειναι ετσι.

Ομως και αυτό να γίνει τού ειναι πολυ δυσκολο να απεμπλακει από διαπλεκόμενα υπογείων διαδρομών. Εχει στήσει όλη του την ζωή με βαση αυτες τις διαδρομές. Και εαν απεμπλακει από αυτές δεν θα καταρευσει μονο η κοσμοθεωρία του αλλα διακυβεύεται και η επαγγλεματική του σταδιοδρομία, και η οικογενειακή του επιβιωση κλπ.

Λεω ενα τυχαιο παραδειγμα. Αν καποιος ανηκει στην διαπλοκη της Μασωνιας (η οποία μισει την εκκλησια και τον χριστιανιμό από την εποχη της Γαλλικης επαναστασης). Και εχει κτισει την επαγγελματική του σταδιοδρομια με βαση την Μασωνια. μπορει νομιζεις να απεμπλακεί; Θα βρεθει στον δρομο την άλλη μερα. Δεν ειναι ευκολο ενας άνθρωπος εξαρτημένος να απελευθερωθεί.

Για τον ιδιο λογο και εγω δεν προσπαθησα να ενταχθω σε εκκλησιαστικά κυκλώματα όταν συντομα κατάλαβα τι παιζεται. Θα ήμουν σημερα ενας άθλιος παρατρεχάμενος ατάλαντων και απαίδευτων εκκλησιασιτκων ταγών οι οποίοι θα μου ελεγαν ως ημιμαθεις σηκω σηκω κατσε κατσε.

Αλλα τελος παντων από την εκκλησια ξεφευγεις. Δεν ειναι τα πραγματα σκοτεινα. Θλιβερά είναι. Οι ομαδες αυτες όμως (των σιωνιστων, των μασωνων, των επιχειρηματιων κλπ.) ζουνε είτε εν επιγνωσει είτε όχι με βαση τα σκοτεινα τους έργα. Αλλα γι αυτο και θα καταρρευσουν.

Θυμιζω και την κοσμοκρατορία των Μινωικών γραμμών που καποια ωραια πρωία ο αυτοκρατοράς τους -στου οποίου τα χέρια περασε με θεμιτά και αθεμιτα μεσα η μισή ναυτιλία- "αυτοκτόνησε". Ίσως για να παρει μαζι του μυστικό το πως φαγώθηκαν τα 6 καραβια του Βεντούρη. Δυστυχως για αυτον δεν ειχε τρόπο διαφυγης...

Theoprovlitos είπε...

Δηλαδη εκτος από την Μακεδονικη που μιλούσαν οι Αρχαιοι Μακεδόνες και την Μακεδονική που μιλανε οι νυν Μακεδονες που κατελαβαν τους Μακεδονες που μιλουσαν την Αρχαια Μακεδονικη υπάρχει και τριτη Μακεδονική που μιλανε οι Έλληνοφωνοι Μακεδονες οπότε στην Μακεδονια χρειάζεται και μεταφραση από την Μακεδονική στην Μακεδονική. Παγκοσμιο φαινομενο, τρεις γλώσσες με το ιδιο όνομα!

Αλλα επειδη τη σχωρεμενη την αδελφή του Αλεξανδρου την λεγανε Θεσσαλονικη, (Thessalo-nike you know) και προς τιμην της κτιστηκε η πολη στην γεωγραφικη περιοχή που ζούσαν οι Θεοί των Ελλήνων (Mt Olympus που το λεει και ο Soros) πριν πλακωσουν οι βαρβαροι και οι αναλφάβητοι με σοβαρο προβλημα δυσλεξιας ώστε να μην μπορουν να πουν καθαρα "Θεσσαλονικη" καλό ειναι να το συνηθίσεις σιγα σιγά όπως κάνουν στην Ελλάδα και τα παιδιά των Αφρικανών, των Πακιστανών, των Αράβων, των Κινέζων και των άλλων εθνοτήτων που απέκτησαν αλφάβητο πολύ νωρίτερα από σας.

Εσυ να μην μπορεις να το πεις τοσα χρόνια;

Theoprovlitos είπε...

Τον καημενο τον ιερομοναχο... Αφου ο νεαρός ήταν πάνω από 15!

Να γιατι ειναι χρησιμος ο αγωνας που κανουν οι παρατηρητες των αθνρωπίνων δικαιωμάτων - εκδότες - αρθρογραφοι - διοργανωτές παιδοφιλικών παρελάσεων ώστε να κατέβει το όριο μεχρι τα 15.

Εξ αλλου οι διανοητες συνεργατες τους εχουν εκφρασει και την τρυφερη απόψη τους και από τηλεοράσεως επί του θέματος, ως υποτιθέμενη καθολικη πρακτικη στην αρχαιότητα.

Τουναντιον ο καιάδας υπήρξε μονο στην Σπάρτη.

Theoprovlitos είπε...

mike rigo wolf

Στην Σκανδιναυία από σεβασμο στην ζωή η διαμορφωμενη ηθική θεωρεί την εκτρωση απαραδεκτη. Για αυτο και γινονται ελαχιστες χωρις να εχει συμβαλει ιδιατερα σ αυτό η εκκλησια εκτος αν ειναι καταλοιπο του παρελθοντος.

Η γυναικα μου ειναι Φινλανδη και εργαζεται στην Ελλαδα σε διαγνωστικο κεντρο, κανει τεστ παπ και παιρνει τα ιστορικά των ασθενων και εχει φριξει με αυτα που εχει ακουσει. 43 εκτρωσεις, 18 , 13 κλπ. Ενω στην Φινλανδια δεν εχει γνωρισει ουτε μια γυναικα που εχει κανει εκτρωση.

Η ανθρωπιστικη ηθικη της Σκανδιναυιας θεωρει την εκτρωση ηθικα θεμιτη μονο σε εξαιρετικες περιπτωσεις. Δεν ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να επιχειρηματολογησει η εκκλησια για το αν η εκτρωση ειναι εγκλημα διοτι ειναι παγιωμενο στην συνειδηση των Σκανδιναυων.

Εδω επιχειρείται η ηθικη καταξιωση της εκτρωσης ελαφρα τη καρδια, χωρις να επισημαινεται στις μαζες ότι Α. Η εκτρωση ειναι μια ηθικα επώδυνη και ιατρικα επικινδυνη πρακτικη με μεγαλες πιθανοτητες να δημιουργησει ακομα και στειροτητα και Β. Επιμελως υποβαθμιζεται και η ηθικη διασταση που αφορα στο δικαιωμα ενος ανθρωπου να υπαρξει και στην ζωη να συνεχιστεί.

Αυτα δε τα περι μοραλισμου της Εκκλησιας και πουριτανισμου ειναι κολοκυθια διοτι η εκκλησια αποδεχεται την ανεπιθυμητη εγκυμοσυνη και την ανυπαντρη μητερα εν αντιθεσει με την εκτρωση.

Απο την μια εχουμε ηθικα και ιατρικα τερατουργηματα με παρενθετες μητερες, δανεικες μητρες, παιδια-κλωνους ομοφυλοφίλων και αλλα Οργουελικα και ενω η στειρότητα στα ζευγαρια εχει φτασει στο 20% το κρατος δεν κανει καμμια ενεργεια να στηριξει την μητερα που δεν επιθυμει να κρατησει το παιδι προκειμενου να υιοθετηθεί από κάποιον ατεκνο. Αλλα περνά το μηνυμα της εύκολης και απενοχοποιημενης σφαγης χιλιαδων εμβρυων χωρις να μπορει κανεις να βαλει το χερι στην φωτια για το αν ενα εμβρυο ειναι ανθρωπος ή δεν είναι.

Εγω την απαντηση την εχω ξεκαθαρη, αφου στο στενο οικογενειακο μου περιβαλλον εγινε ταυτοχρονη συλληψη 8 εμβρυων, τα δυο τοποθετηθηκαν στην μητρα, το ενα απεβληθη και το αλλο εγινε ενα υγειες παιδι. Τα υπολοιπα 6 καταψυχθηκαν. Δυο χρονια μετα αλλα 2 εμβρυα εμφυτευθηκαν και γεννηθηκαν άλλα 2 παιδια τα οποία ειχαν συλληφθει μαζι με το πρωτο. Επι δυο χρονια δηλαδη τα εμβρυα αυτα ηταν ΕΝ ΖΩΗ κατεψυγμενα, απλα με την καταψυξη ειχε παγωσει η ολοκληρωση τους. Οταν τοποθετηθηκαν στην μητρα απλα εγιναν και σχηματισμενοι ανθρωποι. Αυτη τη στιγμη στον καταψυκτη υπαρχουν ακομα 4 μωρά.

Στην Σκανδιναυια επίσης απαγορεεται να κυκλοφορουν οι τσοντες του Σειρηνακη στα περίπτερα, να προβαλλονται σεξιστικες διαφημισεις στην τηλεοραση, σεξιστικα περιοδικά κλπ. Εδω ο σεξισμος προβαλλεται ως lifestyle. αφηνω δε τα ντυσιματα των Ελληνιδων που κυκλοφορουν σαν πουτανες που μολις σχολασαν (για την ακριβεια ουτε ετσι γιατι έμενα καποτε απεναντι απο ενα μπουρδελο και την κυρια που δουλευε εκει οταν σχολαγε ουτε καταλαβαινες τι ήταν).

Οταν οι διαφοροι εκμαυλιστες εκδοτες με περιοδικα lifestyle καλλιεργουν την πουτανια σαν τροπο ζωής και σαν προτυπο για τα κοριτσια να γινουν μοντελες, γλαστρες, μπρελοκ σε γκαμπριο ή ευκατασταται συζυγοι επιχειρηματιών με 30 χρονια διαφορά και βαλε, τοτε οι εκπομπες του Ευαγγελατου με τα εκτροπα στις τουαλετες και τις σχολιεκς εκδρομες, οι ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες και οι εκτρωσεις ειναι φυσικα αναποφευκτες. Ειναι το συμπτωμα μιας βαθυτατα ΑΡΡΩΣΤΗΣ κοινωνιας η οποία εχει γινει ερμαιο στα χερια επιχειρηματιων που στερούνται ΚΑΘΕ ηθικης και οι οποίοι από το ξεχειλισμα του σκοτους της ψυχης τους (το οποίο αποκαλουν ευφημιστικα δια-φωτισμο) εκμαυλιζουν μια ολοκληρη κοινωνια είτε απευθυνομενοι στα κατωτερα ανθρωπινα ένστιγκτα είτε διαστρευλώνοντας τα ανωτερα (όπως το σεξ) προεκειμενου να κερδοσκοπήσουν μανιπουλαρνωτας και ελεγχοντας τα θύματά τους και ιδιατερα την ΝΕΟΛΑΙΑ μεσα από videoclip τυπου Lady Gaga ή Kalie Minogue τα οποία απευθυνονται σε ΑΝΗΛΙΚΑ -το επαναλαμβανω σε ΑΝΗΛΙΚΑ - και στα οποία το μηνυμα που περνά είναι πηδηξου με όποιον και ότι βρεις μπροστα σου. Κι αν αυτος ο καποιος τυχει να ειναι και ο παραγωγος του video clip και η παρεα του, ακομα καλυτερα. Κι αν αρπαξεις και κανενα μούλικο η κλινική ναναι καλά.

Theoprovlitos είπε...

Και ενω περνανε στην κοινωνια τοσα μυνηματα ερχεσαι τωρα και λες οτι δεν υπαρχει ΔΗΘΕΝ ενημερωση για την αντισυλληψη όταν προχθες ακουγα κατι κοριτσακια να λενε σε ενα δημοτικο σχολειο για το αν ο Χατζηγιαννης ειναι πούστης; (αυτολεξι).

The name of the game ειναι ο εκμαυλισμος της κοινωνιας και η αποχαυνωση. Αν το παω παραπέρα και δωσω και μεταφυσικη χροια θα με πειτε και συνωμοσιολογο, οπότε το σταματω εκει. Η πυραμιδα παντως ειναι σιγουρα Μασωνικο συμβολο και ο δια-φωτισμος (εκ του Εως-φορος / lucem ferre) το κουσoυρι της.

http://theoprovlitos.blogspot.com/2008/05/kiss-that-frog.html

Theoprovlitos είπε...

Η κριτικη του για την υποκρισία και την ασυνεπεια των συντηρητικων (αν και τις βομβες στην Γιουγκοσλαυια και το Ιρακ τις ερχιναν οι προοδευτικοι Κλιντον και Μπλερ) ειναι σωστη. Στα υπολοιπα παραπληροφορεί.

1. Η Ακουσια προκληση θανατωσης εμβρυου τρίτου διωκεται ποινικά. Επομενως το ηθικο ζητημα της διακοπης της εγκυμοσυνης περιοριζεται στην ΒΟΥΛΗΣΗ της εγκυου και οχι στο ίδιο το εμβρυο το οποίο ειναι ξενο σωμα στον οργανισμό της; Το αν ενα εμβρυο εχει η δεν εχει αξια εξαρταται από την βουληση ή οχι της μητερας του; Και γιατι να διωκονται οι μητερες που πετουν ενα ανεπιθυμητο νεογεννητο στα σκουπιδια; Επειδη ειχαν την ατυχια να το γεννησουν; Αφου είπαμε οτι η αξια του κυοφορουμενου εγκειται στην βουληση της κυοφορουσας και οχι στην αυτονομια του.

2. Σε περιπτωση εγκυμοσυνης ανεπιθυμητης από την μητερα αλλα επιθυμητης από τον πατερα το αστικο δικαιο δικαιώνει τον πατερα που εχει το δικαιωμα να εχει το παιδι του με την ολοκληρωση της κυοφοριας ή μεροληπτει υπερ της γυναικας θεωρώντας τον άντρα κομπαρσο οποτε της δινει το δικαιωμα να προβει σε εκτρωση ερημην του;

Και αν δεν δεχεται την επιβολη της συνεχισης της εγκυμοσυνης κατοπιν επιθυμιας του πατερα τοτε γιατι κυνηγανε τον καθε Πασχαλη ότι "την γκαστρωσε και την εγκατελειψε".

Μηπως κατι δεν παει καλα στο φεμινιστικό βασίλειο της Δανιμαρκίας όπου η αναπαραγωγη μετατρεπεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε ζητημα βουλησης της καθε εγωκεντρικης που δεν θελει να χαλασει την σιλουετα της ή δεν επιθυμει το παιδι του υδραυλικου επειδη φανταζοταν το μελλον της σε κατι ποιό glamorous, μετατρεποντας τον αντρα σε δωρητη σπερματος ο οποίος πλεον υποκαθισταται και από Τραπεζες;

Theoprovlitos είπε...

Μα ποτε μπηκε εκει αυτη η Μενορα και δεν την προσεξαν τοσο καιρο;

Μήπως η κατεδαφιση της ειναι για αντιποινα για την απομακρυνση των σταυρων των χριστιανων θυματων στο στρατοπεδο του Αουσβιτς κατόπιν παρεμβασεως στην Πολωνικη κυβερνηση της American Jewish Commitee, που διεκδικουσε το αποκλειστικό δικαιωμα χρησης του Αουσβιτς (για να φαινονται οι ίδιοι μαζι με τους πεθαμενους πολλοι - όπως λενε και σε κατι ξεπεσμενα μοναστηρια);

Στο οποίο Αουσβιτς διετελεσε διοικητης ο κος Rudolf Hoess (πρωτοπαλικαρο του Γερμανοεβραίου στρατηγου Liman von Sanders) ο οποίος διοργανωσε εκτος από την γενοκτονια-εκτοπισμό των ΕΒραιων, και την γενοκτονια-εκτοπισμό των Αρμενιων και των Ελληνων για λογαριασμό του κινηματος των νεοτουρκων, χρηματοδοτες και υποστηρικτες του οποίου ήταν οι Λεβαντινοεβραίοι Carasso και Allatini, εγκατασταθεντες στην Θεσσαλονικη πολυ αργοτερα από την Εβραϊκη πλέμπα.

Theoprovlitos είπε...

Eklag

Εγραψες δια της παρουσιας σου ως προς την φυλετικη συνεχεια των Ελληνων (αν και δεν θεωρω απαραιτητη την γραμμη αιματος για την συνεχεια ενος εθνους εν αντιθεσει με τους Εβραιους οι οποίοι ειναι ακραιοι εθνοφυλετιστές και ρατσιστες εξ ορισμου με την εκ μητρος αποδοση της εβραϊκης ιδιοτητας -maternal lineage) και εγω λαμπω δια της απουσιας μου για να μην λαμψω δια της παρουσιας μου.

Αλλα στο σχολιο του ο Λασκαρατος εχει καποιο δικιο. Το οποίο ο ιδιος βεβαια ακυρωνει με την γνωστη αμετροέπεια του, που φυσικά είναι επιτηδευμενη προσπαθωντας να αναγαγει το λοφο του Στρεφη σε όρος και να κρύψει τις Άλπεις κατω από το χαλί.

Δεδομενης της αδιαμφισβητητης ομοιοτητας των επι μερους στοιχειων που συνθετουν την Ορθοδοξη εκκλησια -και μονον αυτην- με τον Ιουδαϊσμό ευνόητο ειναι ότι πολλες απο της πρακτικες της εκκλησιας μας εισηχηθησαν στην Εκκλησια προϊοντος του χρονου και επικρατησαν στο τελετουργικό της οι Εβραϊστες εναντί των Ελληνιστων, εν αντιθεσει με το πνευματικο σκελος το οποίο αποτελει θριαμβο της ελληνικης σκεψης επί του Εβραϊκου υποβαθρου.

Αν μπορουσα μαλιστα θα ειχα κοτσαρει και μια φωτογραφια του σεβαστου για τα εργα και της ημερες του Ραββινου του Βολου Μωυση Πεσσαχ ο οποίος αν ειχε κοτσαρει και ενα αρχιερατικο εγκολπιο θα μπορουσε να εκληφθει άνετα ως Ορθοδοξος Μητροπολίτης. Το καλιμαυχι του δε είναι πανομοιότυπο με το Σερβικό.

Συνεπως ο υποτιθεμενος ρατσισμός της Ορθοδοξης εκκλησιας όποτε και όταν απανταται ειναι ενα εκ των καταλοίπων που κατα εξοχην χαρακτηρίζουν τον Ιουδαϊσμό ο οποίος κοσμικά μιλωντας ανεκαθεν ειχε παραδοση στις γενοκτονίες και μεταγενεστερα και στις... αυτοκτονίες- με την καλη εννοια.

Theoprovlitos είπε...

Κε Κοραή

Το ποιος υιοθετει κατινιαρικες μπουρμπουληθρες ειναι ευκολα αποδειξιμο διοτι αν με πείσετε οτι η Υεμενιτισα Ofra Haza ειναι φυλετικά ίδια με την Doris Day εγω θα σκισω τα πτυχεια μου. Καραμπασταρδοι ειναι και οι Εβραίοι όπως και οι Ελληνες.

Με την διαφορά ότι η αδιαμφισβητητη maternal lineage ειναι απαραίτητη πορϋποθεση για να αποδειξει κανεις τον Εβραϊσμο του, ενω ο όρος Ελληνας συμπεριλαμβανει από Ελληνοφωνους χριστιανους, μεχρι αλλογλωσσους χριστιανους, μεχρι αλλοδοξους Ελληνοφωνους που απλά εχουν κρατησει ή ενσωματωσει στην κουλτουρα τους παππου προς παππον καποια στοιχεια του Ελληνισμου (ακομα και το αλληλοφάγωμα) στοιχεια που στερουνται οι διαφοροι ελληνοφωνοι ανθελληνες που αυτομόλησαν.

Η φυλετικη καθαροτητα προφανως ειναι ζητουμενο μονο για ΣΑΣ και την ομηγυρίν σας (παντα θυμαμαι την ορθογραφια αυτης της λεξης από την εμποροπανηγυρι).

Την φυλετικη καθαροτητα την υιοθετησαν οι διαφοροι παρεπιδημουντες γυρολόγοι του Μεσαίου χωρου που δημιουργουν και ιστορικα τερατουργηματα στα οποια η συσκευασία ειναι περισσοτερη από το περιεχόμενο το οποίο εχει και αρκετα προσθετα Ε, βλαβερα για την υγεια.

Τωρα ως στριβειν τι ακριβως ενοείτε; Οτι δεν παραθετω εδω στοιχεια και δεδομενα για τον βιο και την πολιτεια μερικων μερικων που σε κατασταση εκτακτου αναγκης της χωρας ειναι ικανα να τους στειλουν στο απόσπασμα για εσχατη προδοσία;

Τι απο τα δυο ζητα ο οργανισμος σας; Τον βιο και την πολιτεια μερικων ανωνυμων-επωνυμων ή τηλέφωνα και διευθύνσεις για να μην θεωρηθει υπεκφυγη;

Αρκετα σας υπομενουμε Στοϊκά...

ΥΓ Για το πόσων ειδων Εβραιοι υπαρχουν και σε ποιον ακριβως Θεό πιστευουν οι μεν και οι δε, σε μια άλλη εκπομπή.

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε ασχετε,

Μα φυσικα και εχουν υποθει τα μυρια όσα εναντιον του Χριστιανισμου και δεν εχει ανοιξει ρουθουνι. Φυσικα και ο χριστιανισμος εχει δεχθει επιθεσεις και δεχεται και σημερα και δεν γινονται εκτροπα του τυπου Σατανικων στιχων.

Βεβαιως και πιστευουν οι Ιαχωβαδες, οι Προτεστνατες και οι Καθολικοι οτι εμεις εχουμε αλλιωσει την πιστη μας και τα υπομενουμε σε επιπεδο διαλογου άντε σε επίπεδο αντιπαθειας.

Μοιλς ομως τολμησει να ξεστομισει κανεις σκοτεινες πλευρες υποομαδων του βαθεως εβραϊσμου κινητοποιείται το συμπαν και στιγματιζονται όλοι. Βαριεμαι να αραδιαζω σημερα κατεβατά ολόκληρα για τον αντιχριστιανισμό της Εβραιομασωνιας.

Να αναφερθουμε δε στο ΚΑΠΕΛΩΜΑ που υφιστανται οι ιδιοι οι Εβραίοι που στομα εχουν και μιλια δεν εχουν διοτι ειναι κατ αναλογία σαν να προσπαθουσε ο Ιταλος μεταναστης στο Chicago να κατονομασει ποια ειναι τα προσωπα της Ιταλικης μαφίας στην περιοχη του.

Οι αναφορες στο ρολο που εχει παιξει η υπογεια Εβραϊκη ηγεσια ανα τους αιώνες δεν ειναι στην σφαιρα της φαντασίας. Ειναι γεγονος με χιλιαδες στοιχεια οτι οι συγκεκριμενοι εμπλεκομενοι εχουν διαδραματισει και διαδαματιζουν από τις σκοτεινοτερες πλευρες της ανθρωπότητας.

Αμφιβαλετε ότι υπαρχει ο Εωσφορισμός ο οποίος μεθερμηνευεται και σε διαφωτισμό; Δεν το λεω εγω. Το γραφει η ΠΑΛΑΙΑ Διαθηκη. Διαβαστε την.

Theoprovlitos είπε...

Η εκ μητρός εβραϊκη ιδιοτητα σημαινει οτι ειναι διασφαλισμενη εξ ΑΙΜΑΤΟΣ ενω εκ πατρος ειναι αναποδεικτη διοτι θεωρεί ως πιθανο ενδεχομενο ο εβραίος με αλλοφυλη γυναικα να ηταν κερατάς και το παιδί του εντελως ακάθαρτο, ενω το παιδι της εβραίας και ενος χριστιανου εξασφαλίζει την εθνοφυλετικη συνεχεια του είδους.

Ενδεχομενως να υπαρχει ως φαινομενο και σε αλλες φυλές αλλα παντως ισχυει αναμφιβολα σοτυς Εβραιους.

Τουναντιον στον Χριστιανισμό ορμωμενος από αυτη την παραδοση ο Παυλος καθησυχαζει τους χριστιανους που ειχαν παντρευτει ειδωλολατρες διοτι τα παιδια τους δεν θεωρουνται ακαθαρτα επειδη είχαν παντευτει αλλοδοξο.

Δυστυχως στην σημερινη Ορθοδοξη εκκλησια πολλοι ειναι αυτοι που θεωρουν ως ακαθαρτους τους μη ορθοδοξους και δεν τους επιτρεπουν να τρωνε ουτε μαζι τους στο ιδιο τραπεζι όπως σε πολλες μονες στο Αγιον Ορος.

Αυτος ειναι απαραδεκτος νεωτερισμός και οχι παραδοση και βλαβερος αντιλαλος του εβραΙσμου στην Ορθοδοξη εκκλησια. Και το δηλωνω κατηγορηματικα οτι οχι μονο δεν ειμαι οικουμενιστης αλλα θεωρω τον οικουμενισμο νεοταξικο μασωνικό τερατουργημα. Αλλα ετερον εκατερον. Το μονο σημειο που η εκκλησια αποτειχιζει εναν μη ορθοδοξο ειναι στο σημειο που στην λειτουργία λεει "τας θυρας τας θυρας".

ΥΓ Του Αβρααμ οχι μονο δεν αμφισβητω την ιστορικότητα αλλα αν οι σημερινοι εβραίοι αποκωδικοποιούσαν την παραλογη θυσία του μονογενους του υιού, αντιδωρο της οποίας ήταν η θυσία του μονογενους Χριστου, σημερα δεν θα υπήρχαν εβραίοι στο θρησκευμα παρα μονο μερικοι επιχειρηματίες που μαζευουν τόνους χρυσού μηπως και σκαρφαλωσουν επανω του για να βγουν από το σκοτεινο πηγαδι της ψυχης τους. Ισραηλίτες (λαος Ισραηλ) είμαστε όλοι οι χριστιανοι ακομα και αν μιλαμε Σουαχίλι.

ΥΓ2 Απο θεολογικη αποψη εχεις δικιο οτι η εκ μητρος ιδιοτητα σαν σκεπτικο εχει νοημα οτι μια αλλοδοξη γυναικα δυσκολα θα μπορεσει να περασει τα εθιμα και τα ηθη ττου λαου του αντρα της στα παιδια τους. Εχω παντρευτει αλλοδαπη η οποία αν και πολλα χρονια Ορθοδοξη και πιση μαλιστα και συνεπης, δυσκολευεται ακομα να κατανοησει ενστιγκτωδως καποια πραγματα διοτι στερείται παιδκων βιωμάτων. Ακομα και αλλοδαπους μοναχους θα τους κατατρεχει παντα ο παλιος προτεσταντισμος τους.

Ιδιαιτερα δε σε σπίτια κοσμικων ή αδιαφορων ελληνων που παντρευτηκαν Σκανδιναυή σε πολλα πραγματα επικρατεί ενα πολτιτιστικό νεφελωμα το οποίο συχνα οδηγει και σε διαζυγια πολυ πιο ευκολα από εκεινα τα σπιτια όπου ο συζυγος ή η συζυγος ακολουθει μια συγκεκριμενη παραδοση.

Στην Παλαια διαθηκη ενας εκ των προπατόρων παντρευτηκε Χαναναία και εμεινε ακληρος χωρις εγγόνια. Ο απογονος του -που ειναι και προπατορας του Χριστου- γεννηθηκε από την... χήρα νυφη του, η οποία μασκαρευτηκε πόρνη και πηγε στο κρεββατι με τον πεθερό της για να μεινει εγκυος και να αποκτησει παιδί.

Ουτε ηθικολογίες ουτε εξωραϊσμοι της ιστορικης αληθειας. Ο γερος ξενοπήδηξε μια πόρνη που ηταν η νυφη του. Αυτό εξασφαλισε την γενεαολγικη συνεχεια των εβραιων μεχρι τον Χριστό ο οποίος ηταν και ο πρωτος και ο μονος αληθινός διαφωτιστης του κοσμου αφου εδωσε τελος σε αυτες της αναγκαιες αηδίες και απευθυνθηκε προς όλους τους λαους

Theoprovlitos είπε...

Gryphon

Ο κος Ζουμπουλακης ειναι και υπευθυνος του χριστιανιζοντος μορφωματος Αρτος Ζωης, το οποίο συνεχιζει το εργο του καθηγητη Σάββα Αγουριδη, ομοτραπεζου του Παρατηρητηριου του Ελσινκι και τρομερων αιρεσεων που καταπατουν ανθρωπινα δικαιωματα όπως οι Μαρτυρες του Ιεχωβα, η Σαϊεντολογία και αλλα ιδεολογικα τερατουργηματα που εχουν σαν σκοπό να αποδομουν και να φακελωνουν τις τοπικες κοινωνιες και να συσσωρευουν εκτος Ελλαδας περιουσιες αφελων.

Ο Αρτος Ζωης χρηματοδοτειται από τον κο George Soros/Schwarz ο οποίος επί ναζισμου ανελαβε το ιερό καθηκον να παραδώσει στους ναζι λιστες με τους εβραίους της Βουδαπέστης για να τους... σώσει και επιβραβευτηκε για αυτην του την προσφορά.

Ο Ζουμπουλακης σαφως εχει και καποιες σωστες θεσεις για τα παρατραγουδα της Ελλαδικης και οχι μονο Ορθοδοξης εκκλησιας άλλα εχει και άλλες τόσες που επεισερχονται στην σφαίρα της πλάνης και της νοθειας υπερ της μαστιγας της εποχης μας που λεγεται political correctness (να ονομαζουμε τα πραγματα στην γλώσσα προελευσης τους). Αλλα μην φτασουμε στο σημειο να τους εβραιοποιούμε όλους. Εξ αλλου γνωριζω και παμπολλους εβράιους που δεν αισθανονται την αναγκη να υπερτονισουν τον εβραϊσμο τους και πολυ λιγοτερο την αναγκη να επιδοτηθουν για τις υπηρεσίες τους.

Απο την στιγμη που ο κος Ζουμπουλακης αλλα και οι υιοθετουντες το λιβανιστήρι υπερ των εβραιων ή τα λεκτικα πογκρομ σε βαρος των Χριστιανων και ακομα χειροτερα σε βαρος της ολοκληρωμενης αληθειας ακολουθουν αυτην τη γραμμη, ο πραγματικος αντισημιτισμός οχι μονο δεν θα ξεπερνιεται αλλα θα φουντώνει.

Εκτος αν το ζητουμενο ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό. Η δημιουργια εντασεων ώστε να επέμβουν δυναμικα οι "σωτηρες".

Εναλλακτικοι τρόποι υπάρχουν. Η οδός της Αληθειας. Αλλα αυτην δεν την θελουν ΠΟΛΛΟΙ. Και κυριως αυτοι που την επικαλουνται.

Διαφορετικά η Θεσσαλονικη ως πολιτιστική πρωτευουσα της Ευρωπης το 97 θα ειχε καταφερει να βαλει παπάδες, εβραίους, gay και πατριωτες στο ίδιο τραπεζι. Αλλα καποιο πολυ βαθυ, ΜΗ πατριωτικό κρατος ΔΕΝ ήθελε την Θεσσαλονικη πρωτευουσα των Βαλκανιων και κοινό τόπο συναντησης. Γιατι ειχε σαν στόχο την αποδόμηση. Και την περιόρισαν σε συναυλίες για το πόπολο.

Και τωρα εμφανιζεται ο Μπουταρης να μας σερβιρει περσινα ξινα σταφυλια ως αναπτυξιακο όραμα, με ιδεες που δεν ειναι καν δικες του αλλα κλεμενες από ανθρωπους που δεν χρειαστηκε να αυτομολήσουν για να αμβλυνουν τις ακροτητες.

Κε Μπουταρη μου, το μονο που σας αξιζει ειναι ο Ανθιμος, και ο Πανικας για την μπουγιαμπεσα που βραζετε και οι τρεις. Ευτυχως που υπρχει και το Real Estate και θαχετε και κατι ν' ασχοληθειτε μαζι με την διαχειρηση των σκουπιδιων.

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε κε Φυσσα,

Κατ αρχην σας συγχαιρω για την σταση ζωης σας σε μια χώρα "ανταλλακτηριο συναλλαγματος". Την ιδια σταση ζωής υιοθετησα κι εγω καποτε επιλεγοντας "τον δρομο της δυσκολιας" που αναφερεστε και σας κατανοω. (Αν και δεν ειμαι σιγουρος αν εχω σκυλομετανιωσει για την επιλογη μου αυτη, καθότι οταν την πήρα δεν ειχα φανταστει οτι το κρατος αυτό ειναι τόσο διεφθαρμένο, τόσο ανίκανο, τοσο διεστραμενο και τοσο κομματικα διαβρωμενο, πέρα από καθε φαντασία.) Η ζωή στην Ελλαδα είναι ένας λαβύρινθος με ΟΛΕΣ τις πόρτες κλειστές.

Δεν εχω διαβασει το βιβλιο σας αλλα θα αναφερθω σε αυτό σαν ένας υποψηφιος αγοραστης που το βλεπει σε καποιο ραφι και είτε το αφήνει, είτε το αγοραζει.

Δίνει την αίσθηση είτε ενός πονήματος ενός δημιουργού που προσπαθεί να επιλυσει το υπαρξιακο του προβλημα (το οποίο ειναι ΘΕΤΙΚΟ να υπαρχει) εξορκίζοντας τους δαίμονές που τον κατατρεχουν (οπότε απευθυνεται κυριως στο κοινο με τον αναλογο προβληματισμο) είτε μιας συγγραφής ιδεολογικά ενταγμενης στο χώρο των προσώπων που αναφερονται στο βιβλίο, πολλα εκ των οποίων είναι όντως αντιπαθέστατα και δεν χαιρουν καμμίας εκτίμησης και συμπαθειας στο αναγνωστικό κοινό το οποίο ενίοτε θα έχει εκφωνήσει και κανένα "όλοι αυτοί θέλουν κρέμασμα" χωρις να ανήκουν στην κατηγορία του ψυχικά διαταραγμένου.

Η ιδεολογικοποιημένη τέχνη εγκυμονεί και τον κινδυνο της απόρριψης. Τι να το κανεις αν ο ανδριαντας του Εμβερ Χότζα ήταν έργο τέχνης. Το μέλλον του ήταν προδιαγεγραμμενο και η συμπαθεια του κοσμου ανάλογη με αυτόν που απεικονιζε. Και δεν φταίει ο καλλιτέχνης γι αυτό.

Δυστυχως η κοινωνια έχει φτασει σε τετοια σημεια απαθειας και αδιαφορίας ώστε δεν ειναι μονο η θρησκεια που δεν την αφορά αλλά ούτε καν η απαξίωσή της!

Υπ' αυτην την έννοια τρεφω ακόμα κάποιες ελπίδες για τους εμμονικούς εκδότες σας οι οποίοι πέρασαν καποτε και αυτοί από το δρόμο της δυσκολίας...

Theoprovlitos είπε...

Αναγνωριζεις μεν το δικαιωμα μιας εποίκου να ζει οπως θελει εκεινη ως μειονοτητα σε ενα κοινωνικο συνολο αλλα δεν αναγνωριζεις το δικαιωμα της πλειοψηφίας να γαλουχεί τα παιδια της ή να νομοθετεί με βάση αυτο που αισθανεται η ΙΔΙΑ ως αρεστό και σωστό.

Σαν να υπαρχει ενας ΤΡΙΤΟΣ, άνωθεν φορεας, μη κατωθεν εκλεγμενος, μη εκπροσωπων ουτε την μειοψηφία ούτε την πλειοψηφία ο οποίος αποφασίζει ερήμην όλων το πως θα πρεπει να διακυβερνηθουν και τους το επιβαλει απολυταρχικά. Αναρωτιεμαι ποιος να ειναι ο φορέας αυτός που γνωρίζει το καλό μας καλύτερα και από μας τους ίδιους...

Όσον αφορά την αμφιεση (αν και δεν συμφωνω με τα ακραια ντυσιματα, κυριως με εκείνα που αφήνουν τα λίπη και την κυτταρίτιδα εκτεθειμενα στην πιο υπερβαρτη και κοντοχοντρη χωρα της Ευρωπης) η αμφιεση που ψαχνετε είναι η στολή του συγχωρεμένου του Μάο.