27/11/11

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΙΔΙΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ;


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ FORUM ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΚΑΙ... ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 13 / 10 / 2009

Και ενώ αρκετοί απορούσαν τι ήταν αυτό που έκανε τον Καραμανλή να αλλάξει την αρχική του γραμμή και να αρχίσει να κάνει νερά στον Ελληνορωσικό άξονα και ενώ είχαμε κάνει παρατηρήσεις-επισημάνσεις για το ποιοί ελέγχουν την Παγκόσμια σκακιέρα αλλά και την εξωτερική πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου, ξαφνικά η έρευνα μας προκάλεσε την παρακάτω έκπληξη:

O γνωστός σύμβουλος του Γεωργίου Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντος συνεργάτης της ομάδας Soros και σύμβουλος του αμερικανοκίνητου αντιρώσου Γεωργιανού προέδρου Saakashvili, ξαφνικά εμφανίζεται τον Μάρτιο του 2009 (επί Μπακογιάννη) ως εκπροσωπών την Ελληνική Κυβέρνηση σε έτερο άθλιο Forum, ανάλογο της λέσχης Bilderbeg, το Brussels Forum.




Alexandros Rondos

Advisor
Former Ambassador at Large

Government of Greece
Greek Ministry of Foreign Affairs

http://www.gmfus.org/brusselsforum/2009/participants.html


Όπως φαντάζεσθε -όπως και στην λέσχη Bilderberg- στο φορουμ των Βρυξελλων είχε μαζευθεί όλος ο καλός ο κόσμος:

Tι Παγκόσμιες Τράπεζες, τι ΝΑΤΑ, τι Ευρωπαϊκα Κυνοβούλια, τι Παγκοσμια Εβραϊκά Συμβούλια (όχι, το Παγκόσμιο Ιταλικο Συμβουλιο ΔΕΝ ειχε κληθεί , ούτε το Ελληνικό , ούτε το Φινλανδικό ούτε και κανένα άλλο, ούτε ο Οικουμενικός Πατριαρχης, ούτε ο Δαλάι Λάμα) και αρκετοί ομογενείς.

Όχι βέβαια δικοί μας.

Αλλά και η ατζέντα, ειχει από όλα τα "καλά":


Global Democracy Promotion: What Comes After the Freedom Agenda?
Προώθηση της Παγκοσμιας Δημοκρατίας!

Belarus: Isolation vs. Engagement
Έχουν βάλει στο μάτι ΚΑΙ την Λευκορωσία.

Ukraine: At a Crossroads Again
Που θα πάει, θα την βάλουν στο ΝΑΤΟ...

Afghanistan and Pakistan: What Will it Take to Get it Right?
Για να δουμε πως θα επιβληθεί μια Τάξις...

Battling the Crisis: High Time for Transatlantic Leadership
Διατλαντική Ηγεσία. Με αρχηγό;

Neighbor, Partner, Ally? Israel's Relations with the EU and NATO
(Off the Record and Closed to Press)
Ώπα, να και το Ισραηλ ως σύμμαχος, αλλά κεκλεισμένων των θυρών πάντως.

"Shared Destiny": How Relevant is Europe to the United States Under Obama?
Κοινό μέλλον με την Αμερική. Θα γίνουμε όλοι ομογενείς.

___________________

Την Ελλάδα εκπροσώπησε και επί Μπακογιάννη όπως και επί Papandreou ο ομογενής κος Rondos.

Οπότε μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι...

17 σχόλια:

Vater Panajiotis είπε...

Και τι σημασία έχει αν έχει Εβραϊκό background?

Ανώνυμος είπε...

Και τι σημασία έχει οτιδήποτε εμείς δεν θέλουμε να φαίνεται πως έχει σημασία; Προφανώς καμία. Όπερ έδει δείξαι!

Theoprovlitos είπε...

O Rondos ή ΟΛΟΙ "ομομογενεις" μαζι;

Μετα δεν ειναι Εβραϊκο το background. Ειναι Εβραιοαμερικανικο. Αρα αυτος ο ανθρωπος εχει μηδενικη ή ελαχιστη ελληνικη συνειδηση.

Μετα ειναι αλλο να εισαι Εβραιος υφασματεμπορος, ή Εβραιος μουσικος ή Εβραιος βιβλιοπωλης και αλλο να ανηκεις σε μια Διεθνη Γιαφκα που αποφασιζει κεκλεισμενων των θυρων για εμας χωρις εμας.

Προφανως τον Rondo καποιοι μας τον καπέλωσαν όπως αντιστοιχως ετεροι Ροντοι καπελωσαν του Γεωργιανους κλπ.

Και αναρωτιεμαι ενας "ετεροθρησκος" Ελληνας πόσο Ελληνας ειναι αν αισθανεται ως πατριδα του το Ισραηλ και εργαζεται περισσοτερο για αυτο παρα για την Ελλαδα;

Και αντε να εχει και διπλη ταυτοτητα οπως τα παιδια μου. Σε περιπτωση που τα συμφεροντα του Εβραϊκου λομπυ ειναι αντιθετα με τα συμφεροντα της Ελλαδας, αυτος ο ανθρωπος ΤΙΝΟΣ τα συμφεροντα θα εκπορσωπησει και ποια θα μεθοδευσει;

Και ποιος του ανεθεσε να μας εκπροσωπει;

Vater Panajiotis είπε...

Διακινδυνεύεις να ολισθήσεις σε έναν άκρατο αντι-εβραϊσμό. Δεν ξέρεις ποια είναι η εθνική συνείδηση του καθενός πριν να συμβεί κάτι το οποίο θα δώσει ασφαλή δείγματα. Και ποια είναι η εθνική συνείδηση του συνόλου των Ελλήνων εφοπλιστών οι οποίοι ΠΟΤΕ δεν ωφέλησαν με έργα και επενδύσεις την πατρίδα;Μήπως κρυφοεβραίοι;Ποια είναι η εθνικότητα του Εφιάλτη;

Τον Ρόντο τον όρισε η ελληνική κυβέρνηση, νόμιμα εκλεγμένη από σένα και μένα στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που όλοι αποδεχόμαστε. Αν διαφωνείς, άλλο θέμα.
Και στο έπος του 1940, έδωσαν τη ζωή τους πολλοί Εβραίοι. Ανήκαν και αυτοί σε κάποια γιάφκα;

Όσο σιωνιστής είναι ο Ρόντος, άλλο τόσο είναι η Διαμαντοπούλου, ο Αδριανόπουλος, o Kohl και όλοι όσοι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση. Δε νομίζω να παίζει υποχρεωτικά ρόλο η εθνικοθρησκευτική καταγωγή-ακόμη και η Εβραϊκή.

Theoprovlitos είπε...

Τον Rondo δεν τον εξελεξε ο λαος, τα μονα συμφεροντα για τα οποια εργαζεται διαχρονικα ειναι τα εβραιοαμερικανικα (Σερβια-Ελλαδα-Γεωργια) και τα θεματα που ασχολειται δεν ηταν καν στην πολιτικη ατζεντα των εκλογων.

Τον βιο και την πολιτεια του την εχω επισημανει σε προηγουμενη αναρτηση οποτε δεν επιδεχεται αμφιβολιων.

Εγω διολισθαινω σε αντι-εβραϊσμο ή η πραγματικοτητα; Δηλαδη τοσοι πολλοι ΥΠΕΞ Εβραιοι ειναι απο συμπτωση;

Τοσοι προεδροι οργανισμων που εχουν να κανουν με την παγκοσμια επικυριαρχια ειναι Εβραιοι, ε μην με πειτε και φαντασιοπληκτο.

Απλα αναφερω τα γεγονοτα και τα δεδομενα. Αν τωρα η απλη αναφορα τους δημιουργει ακομα και σε εσας αντι-εβραϊκα συναισθηματα ή εντυπωση δεν φταιω εγω αλλα τα γεγονοτα τα ιδια και τα αβιαστα συμπερασματα.

Αλλα ειναι πορφανες οτι και η ατζεντα συζητησης του Forum απο τον διοργανωτη Ambram-son αποδεικνυει περιτρανα την παγκοσμια Εβραιοκρατια.

Εκεινη η αθλια Εβραικη ομαδα που δρομολογησε τα γεγονοτα στο Κοσοβο και ελεγε δια στοματος Ωλμπραιτ οτι δεν θα υπαρξει αλλαγη συνορων η ιδια ομαδα ψευτων και καννιβαλων 10 χρονια αργοτερα αποκαλυψε τα σχεδια που ειχε εξ αρχης.

Η δε λεωφορος που θα ενωσει την Πριστινα με τα Τιρανα εχει ηδη αρχισει να ετοιμαζεται εδω και 4 χρονια από εταιρια Κολοσο Αμερικανοεβραϊκων συμφεροντων.

Και μην πειτε παλι εκεινο το ας ηταν και οι αλλοι λαοι το ιδιο ικανοι γιατι απλα οι αλλοι λαοι δεν ΘΕΛΟΥΝ να γινουν παγκοσμιοι επικυριαρχοι και ουτε αναλωνονται σε μεθοδευσεις να προωθησουν παντου τα δικα τους παιδιά. Απο τα διαφορα ΥΠΕΞ μεχρι τον διευθυντη του Φεστιβαλ Κανων που μοιραζει βραβεια σε εβραικες ή σε αντιχριστιανικες ταινιες κλπ

Γιατι να ερμηνευουμε τα δεδομενα ντε και καλα με αλλους τροπους περαν του προφανους; Για να αυτοενοχοποιούμαστε; Μεχρις εκει καταντησαμε να πρεπει να εχει και ενοχες ο βιαζομενος;

Οποιος διαβαζει την ατζεντα και τα αναμεσα στις γραμμες το υπονοούμενο το πιάνει...

Vater Panajiotis είπε...

1. Δε νομίζω να υπάρχει χώρα που να εκλέγονται οι διπλωμάτες που θα την εκπροσωπούν.

2. Πόσοι ΥΠΕΞ ποιών χωρών είναι Εβραίοι;

3. Το ότι άλλοι λαοί δε θέλουν την παγκόσμια κυριαρχία δυσκολεύομαι να το πιστέψω. Δηλαδή οι Γερμανοί το 1939-45 δεν ενδιαφέρονταν να κάνουν το ίδιο; Το Ηνωμένο Βασίλειο; Οι ΗΠΑ μέχρι σήμερα; Οι Κινέζοι;Μπορεί τα μέσα να διαφέρουν και ο τρόπος, ο σκοπός είναι ο ίδιος όμως. Ε, οι Σιωνιστές αυτόν βρήκαν, τι να κάνουμε, όχι τόσο "καθαρό" και φανερό όπως οι άλλοι.

Εν ολίγοις, γιατί να ξεχωρίσουμε τους Εβραίους από τους λοιπούς wannabe αυτοκράτορες της Οικουμένης;Γιατί δεν σε ενοχλεί που οι Ρώσοι μαφιόζοι αγοράζουν τη μισή Χαλκιδική ας πούμε με τον αυτοκράτορα Πούτιν και θέλουν να ξαναγίνουν αυτό που ήταν επί Τσάρου, επειδή είναι το "ξανθὀ γένος" και Ορθόδοξοι;

Theoprovlitos είπε...

Μα τους αναφερω στο αρθρο. Τοσοι πολλοι ΥΠΕΞ και πρωθυπουργοι (της Γαλλιας) μαζεμενοι ε ΔΕΝ νομιζω να ειναι συμπτωση. Αλλα και αλλοι που δεν ειναι (εμφανως τουλαχιστον) εβραιοι ειναι υπαλληλοι τους.

Οπως επισης ΔΕΝ ειναι συμπτωση επι πολεμων Γιουγκολαυιας συσσωμοι η Αμειρκανικη ηγεσια ηταν Εβραιοι πλην του Κλιντον.

Οι Γερμανοι του 1940 πρωτον ειναι παρελθον (με εξαιρεση καποιους αρρωστους) αλλα μην το παμε πισω και στον Ιουλιο Καισσαρα.

Δευτερον εδω εχουμε μια υπουλη, γυναικουλιστικη και καθολου αντρικια μεθοδευση καταληψης της εξουσιας με ιντριγκες, δολοπλοκιες κλπ. Δηλαδη οτι χειροτερο θα υπηρχε σε εναν ανθρωπο το βλεπουμε σε μια ομαδα.

Τριτον αυτη την φορα μιλαμε για πργαματικα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ κυριαρχια η οποια ομως ειναι συνιφασμενοι με βαθυτατα σκοτεινες μεθοδευσεις στην καθημερινοτητα των ανθρωπων.

Τεταρτον οι ανθρωποι δεν εχουν που να αποτανθουν διοτι οι κυβερνησεις τους ειναι ελεγχομενες και αλλοτριωμενες, ενω παλιοτερα ο εχθρος ηταν εχθρος και ο φιλος φιλος

Και πεμπτον ο Ναζισμος ή ο Φασισμος εχουν καταδικαστει ηθικα. Ο Πανεβραϊσμος ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΘΕΙ;

Διοτι αν καποιος βρει τροπους να δικαιολογησει ηθικα αυτο που γινεται από την παγκοσμια δικτατορια του Εβραικου πλουτου τοτε γιατι να μην δικαιολογησουμε και τον χιτλερ; Δεν μπορει να εχουμε δυο μετρα και δυο σταθμα ή καποιοι να ειναι στο απυροβλητο επειδη εχουν ενδυθει την στολη του θυματος (εχει στηθει ολοκληρη βιομηχανια θυματoποιησης) ενω ειναι σαφεστατα θυτες.

Για μεαν πιο τρανταζτη αποδειξη απο αυτο το συνεδριο δεν υπαρχει για το κατα που το πανε. Οποιος θελει αντισταθει ας το κανει. Οποιος θλει ας το υποστει παθητικα και οποιος θελει ας ενταχθει στο αρμα τους.

Theoprovlitos είπε...

Χωρες που να εκλεγονται οι διπλωματες δεν υπαρχουν αλλα η θεση της χωρας στην παγκοσμια κοινοτητα ειναι κατι που ο κοσμος θα ΕΠΡΕΠΕ να γνωριζει. Απο εκει και περα αφου τα συγκεκριμενα κομματα και ακομα λιγοτερο το ΠΑΣΟΚ δεν ειχε ξεκαθαρη ατζεντα βεβαιως και μπορει να τοποθετει σε θεσεις κλειδια ακομα και πρακτορες. Αν η ατζεντα ηταν αλλη απο αυτη που ειναι τοτε ο Rondos δεν θα ειχε καμμια δουλεια στο ΥΠΕΞ παρα θα πηγαινε να παιξει το σκοτεινο του ρολο σε καμμια αλλη χωρα περιξ της Ρωσσιας.

Theoprovlitos είπε...

Να επισημανω δε πως οι μηχανισμοι τους ειναι τετοιοι ωστε παρακολουθουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

Για παραδειγμα καθε φορα που αναρτω ενα θεμα που εχει σχεση με την γεωστρατηγικη τους ή την ατζεντα που πορωθειται, το blog δεχεται "επισκεψη" από συγκεκριμενη πολη της Αμερικης. Συνολικα εχουν μπει να δουν τι γραφω 99 φορες και παντα επι συγκεκριμενων αναρτησεων. Προφανως υπαρχουν λεξεις κλειδια που εντοπιζουν τι γραφεται.

Επισης -εδω μπορεις να ΦΡΙΞΕΙΣ- γνωστος μου δημοσιογραφος αρθρογραφος σε μεγαλης κυκλοφοριας εφημεριδα περι των εξωτερικων υποθεσεων εδεχθη τηλεφωνημα απο αυτους μεσα απο πρεσβεια και του ειπαν να μεταφερει σε αλλλον δημοσιογραφο κοινο φιλο μας και κουμπαρο μου την δυσαρεσκεια τους διοτι σε αρθρο του σε περιοδικο σχετικα με το Εβραϊκο ζητημα και τον Σιωνισμο οι θεσεις του σε αλλα σημεια ηταν ξεκαθαρα υπερ τους ενω σε αλλα ξεκαθαρα κατα, πραγμα που τους προκαλει συγχυση σε ποιο στρατοπεδο να τον ενταξουν. Ζητησαν δε να του μεταφερει να ξεκαθαρισει την θεση του...

Περαν απο την παρεμβολη και το αιτημα για να ενταχθει σε στρατοπεδο, το χειροτερο ολων ειναι οτι τα συγκεκριμενα προσωπα εχουν φιλικη σχεση ΑΥΣΤΗΡΑ σε προσωπικο επιπεδο και ουτε κυκλοφορουν δημοσιως μαζι, ουτε αρθρογραφουν στον ιδιο χωρο. Δηλαδη εχουμε να κανουμε με ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΖΩΗΣ.

Ονοματα διαθεσιμα αλλα μη ανακοινωσιμα εδω.

Ανώνυμος είπε...

O περίεργος ρόλος του Ρόντος έχει επισημανθεί από αρκετά ΜΜΕ. Δεν ήξερα ότι είναι Εβραίος, αλλά δεν με ενδιαφέρει, και Έλληνορθόδοξος να είναι το ίδιο μου κάνει. Με ενδιαφέρει η συμπεριφορά του. Εκπλήσσομαι (γιατί άραγε;...) που επί Μπακογιάννη ανέκαμψε. Είναι περίεργο πρόσωπο και πιστεύω ότι, ακόμα και αν δεν είναι υψηλόβαθμος πράκτορας της CIA, συμπεριφέρεται σαν να είναι.
Ελπίζω η Μπακογιάννη να μην εκλεγεί στην ηγεσία της ΝΔ. Πιστεύω, πέρα από θέματα γεωπολιτικής, πως είναι τελείως "ψεύτικη" ως πολιτικό πρόσωπο.
Το ότι ο Ρόντος ξεκίνησε την καριέρα του επί του αλήστου μνήμης Αμερικής Ιακώβου Κουκούζη το ξέρεις;

Ανώνυμος είπε...

Πάτερ Παναγιώτη, είχα παρουσιάσει στο ιστολόγιό μου, θα το θυμάστε, το βιβλίο του Νόρμαν Φίνκελστάιν, "Η βιομηχανία του Ολοκαυτώματος". Εκεί καταγγέλεται ουσιαστικά το εβραϊκό λόμπυ, για ένα συγκεκριμένο θέμα, και η καταγγελία γίνεται από έναν διαπρεπή εβραίο πανεπιστημιακό και αυτό του στοίχησε. Άν και δεν θεωρώ ότι η καταγωγή του Ρόντος (αν είναι όντως Εβραίος) είναι απόλυτο κριτήριο για τη στάση του, όμως ενδεχομένως δεν είναι και παντελώς άσχετη. Ερώτηση προς Θεοπρόβλητο: Εχει κάποια καταγωγή από Ελλάδα;

Theoprovlitos είπε...

O Ροντος; Εχει ελληνικο ονομα. Εχω διαβασει οτι ειναι εβραιοελληνοαμερικανος. Δηλαδη και μαθηματικα να το δει κανεις Ελληνας ειναι μονο κατα το 33%. ΑΛλα και ο Βαλαινατος τον αδειασε λεγοντας σε εκπομπη υπερ των μοιονοτητων οτι το πραγματικο του ονομα ειναι Rosenstein.

Η καταγωγη του σε ασχετα επαγγελματα μπορει να μην παιζει ρολο. Σε συγκεκριμενες θεσεις ΥΠΕΞ και με συγκεκριμενους ρολους και με συγκεκριμενους συνεργατες (Soros, Vejovda κλπ) νομιζω ειναι σαν εκεινα τα ηλιθια κουιζ στα trush καναλια που σε ερωτηση "τι κανει νιαου νιαου στα _ _ _;" παιρνει τηλεφωνο ο αλλος ο στημενος και απαντα "στα τραπεζακια";

Vater Panajiotis είπε...

Άντε πάλι με τη λατρεία του αίματος! Τι θα πει 33% Έλληνας; Είναι μετρήσιμο; Πατάς σε ναζιστικά χνάρια όταν μιλάς έτσι. Αυτοί είχαν νόμους (Νυρεμβέργης) όπου έπαιζαν ΠΡΟΠΟ με τα ποσοστά..γερμανοσύνης, μέχρι να κερδίσουν κάποιοι δωρεάν διακοπές στην Πολωνία!!

Theoprovlitos είπε...

Πατερ μου δεν με παρακολουθειτε. Επ αυτου εχω κανει ολοκληρη αναλυση περσι σε ξεχωριστη αναρτηση που αναφερεται ακριβως πανω σε αυτο που λετε.

Με την διαφορα που το θετω σε επιπεδο ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ για τον συγκεκριμενο τυπο διοτι δεν προερχεται από αιματολογικη επιμειξια (για να το θεσω ω θεμα ακομα και κακοπροαιρετα) αλλα απο πολιτισμικο αλλαλουμ.

Ηδη οι Ελληνες Εβραιοι εχουν μεικτη συνειδηση, το ιδιο και οι Ελληνοεμερικανοι. Σκεφθειτε καποιον του οποιου η Ελληνικη συνειδηση ειναι η μικροτερη των τριων, πραγμα που αποδεικνυεται και εκ των πραγματων.

Γιατι το πατε συνεχεια στο πονηρο και στο εθνοφυλετικο ενω ειναι ΣΑΦΕΣ πως δεν προκειται περι τετοιου ζητηματος; Το τι ρολο βαραει ο καθενας απο αυτους φαινεται απο τον βιο και την πολιτεια του και εκ των ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ.

Δεν το εχετε καταλαβει ακομα υστερα απο τοσες αποδειξεις οτι δεν ειναι ζητημα ιδεοληψιας αλλα τραγικης ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Theoprovlitos είπε...

και για του λογου το αληθες

http://theoprovlitos.blogspot.com/2008/07/blog-post_8554.html

Οι τυποι αυτοι δεν ειναι απλα ελαχιστα Ελληνες, ειναι εξωμοτες. Ειναι λιγοτερο Ελληνες απο αρκετους αλλοδαπους που ζουν στη χωρα μας και που παιρνουν ΞΕΚΑΘΑΡΗ θεση κατα των Σκοπιων.

Vater Panajiotis είπε...

Αγαπητέ Θεοπρόβλητε,
ποτέ δεν έχω "πονηρή" πρόθεση όταν γράφω κάτι. Η αλήθεια είναι πως μπορεί και να μη σε "πιάνω" βρε αδελφέ. Απλά, για τα δικά μου μάτια, δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται με τόση σιγουριά να μετράει κανείς και να υπολογίζει την ελληνικότητα ή μη κάποιων συνειδήσεων. Το υπογράφω αυτό, ως Έλλην του εξωτερικού. Βλέπω παιδιά που δεν ξέρουν να γράψουν πάνω από 3-4 λέξεις στα ελληνικά αλλά νιώθουν απόλυτα Έλληνες. Επίσης, οι Έλληνες της Γερμανίας, αποξενωμένοι από τα δυο περιβάλλοντα που ζουν (πότε εδώ, πότε Ελλάδα), με όλες τις "κακιές" γερμανικές συνήθειες, με όλη την "γερμανοποίησή" τους, μόλις υπήρξε ανάγκη (στις πυρκαγιές της Ηλείας ας πούμε) αμέσως κινητοποιήθηκαν!! Νομίζω είναι άδικο να είμαστε οι αποτιμητές του πόσο "Έλληνες" ή Έλληνες είναι κάποιοι, με μοναδικό κριτήριο τα αλλοιωμένα ή ανύπαρκτα ελληνικά τους ή κάποιο επίθετο. Το ξαναέγραψα νομίζω: υπάρχουν γεγονότα και καταστάσεις στα οποία φαίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ η εθνική συνείδηση κάποιου-άσχετα με το τι δηλώνει, άσχετα με το όνομά του ή κάποιο άλλο πρόσκαιρο χαρακτηριστικό. Ακόμη και ο Θουκυδίδης (δια στόματος Περικλέους) είχε γράψει πως κάποιοι τους οποίους θεωρούσανε περιθωριακούς και loosers της πόλης, αποδείχτηκαν οι καλύτεροι υπερασπιστές της. Υπάρχει μνημείο στη Γερμανία προς τιμή των 12.000 περίπου Γερμανοεβραίων πεσόντων στο Α' Παγκόσμιο Πόλεμο! Πως και αυτοί δεν είχαν "αλλοιωμένη" εθνική συνείδηση;

Ίσως δεν έγινε κατανοητό πως συμφωνώ σε όλα μαζί σου εκτός από την ταύτιση Εβραίων και Σιωνιστών. Υπάρχουν πολλοί Εβραίοι (οι περισσότεροι στην Αμερική) που δεν έχουν ντέρτι να βάλουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και να αμολήσουν πυραύλους στο Ιράν. Αν όμως μιλάμε για σκληροπυρηνικούς Σιωνιστές (τύπου Kahane), τότε πάω πάσο. Αν ο Ρόντος συμφωνεί και εργάζεται μαζί τους, δεν έχει σημασία το επίθετό του-ας είναι και Περδικόπουλος.

Με εκτίμηση

Υ.Γ. Το άρθρο στο οποίο με παραπέμπεις είναι πραγματικά εύστοχο.

Ανώνυμος είπε...

Συμπληρωματικά σε αυτό που γράφει ο π. Παναγιώτης για τους Γερμανοεβραίους πεσόντες στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να πούμε ότι οι Εβραίοι της Γερμανίας είχαν τόσο έντονη γερμανική συνείδηση που, όταν εγκαταστάθηκαν στο Ισραήλ, ήταν οι τελευταίοι που "καταδέχτηκαν" να μιλήσουν εβραϊκά (αυτό μου το είπε συνάδελφος Ισραηλινός, αλλά το έχω διαπιστώσει και από αλλού). Σχετικά με τους Εβραίους της Ελλάδας, ως προς τη συνείδηση, θα πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των ελληνόφωνων Εβραίων της Ηπείρου, Θεσσαλίας και νότιας Ελλάδας (Ρωμανιώτες) και των ισπανόφωνων Εβραίων (Σεφαρδίμ) της Θεσσαλονίκης που ήρθαν εδώ στα τέλη του 15ου αιώνα.