15/10/08

ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ - Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ

ΑΣΤΑΘΗ ΒΑΡΟΜΕΤΡΙΚΑ ΕΚ ΔΥΣΜΩΝ

Καί μετά το καθημερινό δελτίο χρηματιστηρίου και το καθημερινό δελτίο καιρού από τον Alpha, ακολουθεί το καθημερινό δελτίο καιροσκοπήσεων, (με συγχωρείτε ΔΗΜΟσκοπήσεων ήθελα να πώ) από τον καιροσκόπο μας κο Λαφαζάνη.

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι, θα παρακολουθήσουμε το δελτίο δημοσκοπήσεων για αύριο Τρίτη. Μετά την ξαφνική παραίτηση δύο δικαστικών, ένα βαρύ βαρομετρικό που θα επιρρεάσει το πολιτικό βαρόμετρο, θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους λάτρεις του χιονιού που έχουν ήδη προετοιμαστεί και εξοπλιστεί.

Η βαρειά ατμόσφαιρα οφείλεται και στο φαινόμενο του θερμοκηπίου που προκαλείται από τις αναθυμιάσεις των σκατών αυτών που μας κυβερνούν αφανώς, των 300 εμφανών εκπροσώπων τους και των δημοσιογραφικών spokesman τους.

Έτσι σύμφωνα με την σημερινή δημοσκόπηση -κατά την οποία μας έβρισε το 50% των ερωτηθέντων, ενώ ένα 30% μας απάντησε "δεν ξέρω δεν ξέρω -δεν απαντώ"- από το υπόλοιπο 20% που απάντησε βλέπουμε προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας (που σημαίνει πως τα λαμόγια ποντάρουν πλέον σε άλλο άλογο), ενώ προετοιμάζεται η αυτοδύναμη κυβέρνηση του τζόκεϋ Syriza (προφέρεται Σάιριζα), που με 9% θα κυβερνήσει άνετα, ιππεύοντας το πτώμα του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι λοιπόν για αύριο Τρίτη προβλέπεται:

ΠΑΣΟΚ 29% (του 20% που απάντησαν)

ΝΔ 28% (του 20%)

ΣΥΡΙΖΑ 9% (του 20%) - (Σχηματίζει ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ κυβέρνηση με 1,8% [9% x 20%] του συνόλου του Ελληνικού [και του μη Ελληνικού] λαού. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!

ΛΑΟΣ 5% (του 20%)

ΚΚΕ 7% (του 20%)

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3% (του 20%)

Το άθροισμα βεβαίως μας δίνει μόλις 81% αλλά αφαιρούμε εμείς ένα 19% ως περιθώριο σφάλματος (στις επιλογές των ερωτηθέντων φυσικά), ώστε να καταστεί η δημοσκόπηση ΑΛΑΝΘΑΣΤΗ).

Το 80% που δεν απάντησαν ή μας έβρισαν ΔΕΝ προσμετράται. Εμείς πάντως τους ρωτήσαμε, οπότε δικό τους πρόβλημα.

Από το δελτίο μας συμπεραίνουμε αβίαστα την άνετη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη την χώρα εν μέσω ενός βιοκαλλιεργούμενου κλίματος αστάθειας.

Ας δούμε λοιπον και την καρτέλα με επί μέρους προγνώσεις:


1 Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο κος Καραμανλής

2. Καλύτερος για πρωθυπουργός ο κος Παπανδρέου

3. Ωραιότερος για πρωθυπουργός ο κος Τσίπρας

4. Πιο τετράγωνους ώμους και θεληματικό σαγόνι και ο κος Αλαβάνος

5. Βραβείο ανερχόμενου ταλέντου, η κα Μπακογιάννη

6. Βραβείο Αντιρατσισμού, για την αγάπη του προς την Condoleezza Rice και τον Colin Powell, ο κος Αλαβάνος

7. Βραβείο Φωνητικών, ο κος Άδωνις Γεωργιάδης

8. Το βραβείο "Φωνή βωόντος εν τη ερήμω" μοιράζεται μεταξύ της κας Παπαρήγα και του κου Καρατζαφέρη.

9. Βραβείο Τρίτου Αντρικού ρόλου, ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος

10. Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκοτεινού Ρόλου, στους " 'Οικολόγους' ".

11. Το Βραβείο Τύπου της ΕΣΗΕΑ "Δεν ξέρω-δεν απαντώ" απονέμεται για την συγκλονιστική ερμηνεία του στο ρόλο του κωφάλαλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.


Αυτά για σήμερα και ραντεβού στο αυριανό Δελτίο Καιροσκόπων με την Όλγα Τρέμη.

Ακολουθεί το καθημερινό σήριαλ "Μονή Βατοπαιδίου" και εν συνεχεία σε επανάληψη η πολυβραβευμένη με το βραβείο "Roufianos" ερωτική σειρά "Ελεύθερη Πτώση" με τον Χρήστο Ζαχόπουλο, που κυκλοφορεί και σε DVD. Προλογίζει ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Το Δελτίο ήταν μια προσφορά των

SKY TV
Alafouzos S.A.
Vardinogiannis S.A.
Bobolas S.A.
Tegopoulos S.A.
DOL S.A.
και
Eleftherotypia C.I.A.

10 σχόλια:

expaganus είπε...

Διευκρίνισε λίγο αγαπητέ, τι εννοείς με το "Βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκοτεινού ρόλου, στους Οικολόγους"; Γιατί σκοτεινού εννοώ.

Theoprovlitos είπε...

Γιατι πιστευω πως ο αρχηγος τους, (κατα πάσα πιθανότητα Σλαβομακεδονας ο ίδιος ων) απλά μεταλλαξε το "Ουρανιο Τοξο" και αλλες σκοτεινες δυναμεις που σκαλιζουν ζητηματα μειονοτητων και ακολουθουν την γραμμη της Νεας Ταξης στα Βαλκανια και το βαπτισε "Οικολογοι" για καμουφλαζ.

Οι θεσεις του περι οικολογιας ειναι ανωδυνες, τουναντιον ειναι απολυτως αντεθνικες και αντεκκληισιαστικες.

Ειχα ακουσει πως εδω και χροναι ετοιμαζοταν ενα εκλογικο σχημα το οποιο θα συστρατευε τις σκοτεινες και ανθελληνικες δυναμεις. Επειδη δεν θα μπορουσε να πλασαριστει σαν μειονοτικο κομμα πλασαρεται σαν οικολογικο ωστε να εξαπατησει για τις προθεσεις του και να υφαρπαξει ψηφους.

Ας πουμε προκειται περι της σκοτεινης ιδεολογικης πλευρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Katerina είπε...

σωστος ακομα και όταν επισημανες το ρόλο του Ιερώνυμου.

Cacofonix είπε...

Πολυνίκης ο κ Αλαβάνος! Μάλιστα...

Ανώνυμος είπε...

Eisai foveros, opws panda,...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Θεοπρόβλητε, για τον ρόλο των οικολόγων υπερβάλλεις. Έχω γνωρίσει άτομα από τον χώρο αυτό και έχουν πραγματικές οικολογικές ευαισθησίες. Δεν θα ήταν κακό ένα κόμμα οικολογικό στη Βουλή με τόσα περιβαλλοντικά προβλήματα που έχουμε και τόση αφασία εκ μέρους της Πολιτείας. Πολύ πιο ακίνδυνοι είναι οι οικολόγοι για την Ελλάδα από τον άθλιο Σουφλιά. Δηλαδή, τί θα κάνουν; θα μας πουλήσουν στις ξένες δυνάμεις; Ή δηλαδή αν η Ελλάδα αναγνωρίσει επισήμως ότι ομιλούνται και άλλες γλώσσες στην επικράτειά της, τί θα γίνει; Ας μην υπερβάλλουμε. Εδώ επιβάλλουμε στους Πομάκους να διδάσκονται τούρκικα και τους εκτουρκίζουμε και γι' αυτό δεν τρέχει τίποτα!

Ξέρεις γιατί δεν διδάσκονται τα πομάκικα στους Πομάκους; Γιατί φοβόμαστε ότι τότε θα ζητήσουν και οι σλαβομακεδόνες κάτι αντίστοιχο! Εδώ οδηγούν οι παρωχημένες πολιτικές, σε αδιέξοδα και τελικά σε πραγματικά εθνικά προβλήματα, όπως αυτό της Θράκης.
Δεν το κρύβω ότι είμαι υπέρ της διδασκαλίας στοιχείων ολιγότερο ομιλούμενων γλωσσών, ως στοιχείο πολιτισμού. Όχι υπέρ της υποκατάστασης της κύριας γλώσσας εκπαίδευσης που είναι και πρέπει να είναι η ελληνική, ούτε καν υπέρ δίγλωσσων σχολείων. Αλλά το αν σε ένα σλαβόφωνο χωριό διδάσκονται 2 ώρες την εβδομάδα τα σλαβομακεδόνικα ως στοιχείο τοπικού πολιτισμού (και κάτι αντίστοιχο για άλλες ολιγότερο ομιλούμενες γλώσσες, όπως τα αρβανίτικα και τα βλάχικα), είναι τραγικό αυτό; Είναι εθνικά επικίνδυνο; Δεν το βλέπω με κανένα τρόπο.

Επίσης, δεν σου κρύβω ότι στις προηγούμενες εκλογές τους ψήφισα τους Οικολόγους-Πράσινους και δεν το μετανοιώνω. Μου ήταν αδύνατο με την Πάρνηθα καμμένη να ψηφίσω Καραμανλή. Κατάλαβα τότε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι πολύ λίγος για πρωθυπουργός, είναι ένας δεύτερος Λιάπης, στο λαϊκότερο και το πιο "ελληναράδικο". Για να μην θεωρήσεις ότι υπερβάλλω, σου θυμίζω ότι η Πάρνηθα κάηκε αποκλειστικά εξαιτίας Καραμανλή, που πήρε απόφαση να μην στείλει αεροπλάνα μήπως γίνει μπλακ-άουτ και τί θα πούνε τα κανάλια (είχε γίνει σύσκεψη στο Μαξίμου, αν θυμάσαι, και αποφασίστηκε αυτό, ενώ οι πυλώνες ΔΕΝ είχαν ρεύμα, όπως αποκάλυψε εκ των υστέρων η ΔΕΗ!!!). Ακολούθησε φυσικά η Πελοπόννησος...

Αυτό για τον Ιερώνυμο, πολύ καλό. Τύφλα νά' χει η Εκκλησία στη σοβιετική Ρωσία. Τέτοιος φοβικός αρχιεπίσκοπος δεν είχε ξαναφανεί. Ας όψεται ο Άνθιμος και τα πνευματικοπαίδια του που έκριναν την εκλογή και τώρα τό' χουν μετανιώσει! Δεν ήθελες κύριε Άνθιμε Ευστάθιο ε; Πάρε τώρα μουγκαμάρα και Εκκλησία-καρπαζοεισπράκτορα να μάθεις.

Theoprovlitos είπε...

@MArko

Οικολογους εχω ψηφιζει και εγω δυο φορες τουλαχιστον. Τους Οικολογους-Εναλλακτικους το 89. (Παρενθεση: Θελει ΠΟΛΥ θρασος απο τους Πασοκους να αποκαλουν την Εθνικη Συμφιλιωση ως "Βρωμικο 89" για να κουκουλωσουν την διαπλοκη εξουσιας με τους μεγιστανες του Τυπου, σπορ στο οποίο επιδιδεται ειδικα το ΠΑΣΟΚ με τεραστια επιτυχια).

Αλλα εχω ενσταση απο θεσεις που εχουν παρει σε διαφορα θεματα οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ Οικολογοι. Θεωρω πως ΔΕΝ ειναι οικολογοι (παρα μονο ως καμουφλαζ) παρα υιοθετουν στο 100% τις θεσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ολα τα επιπεδα. Δηλαδη θεωρω πως ειναι ενας καμουφλαρισμενος ΣΥΡΙΖΑ, στον οπιον μαλιστα εχουν ενταχθει ανθελληνικοι κυκλοι, ενω καπηλευονται και τον όρο του "Οικολογου" επειδη ειναι ουδετερος και της μοδας.

Μην ξεχναμε πως ο Al Gore πηρε Νομπελ για τις Οικολογικες του "Ευαισθησιες" (Αν ΕΙΝΑΙ δυνατον!) ο Προεδρος των Οικολογων στην Ευρωπη κατηντησε από στελεχος του Μαη του 68 να ειναι ενα ξεπουλημενο στελεχος της ΕΕ που στηριζει τον Bush και δηλωνει προς του Ελληνες "να το παρουμε απόφαση πως η γείτονα χωρα λέγεται Μακεδονία και να το καταπιούμε", ενω θυμαμαι και εκεινον τον ξεπουλημενο Γερμανο Οικολογο που μολις εγινε κυβερνηση του πεταγε ο κοσμος αυγα γιατι ηταν και υπερ των βομβαρδισμων της Γιουγκολαυιας ως τσιρακι του ΝΑΤΟ.

Για το συγκεκριμενο πολιτκο σχημα που ξαφνικα εμφανιστηκε με την ονομασια "Οικολογοι" εχω την αίσθηση πως ειναι κατι σαν το πολιτικο σκελος του χρηματοδοτουμενου από τον Soros Helsinki Watch.

Με τα αλλα που λες περι των μειονοτητων δεν θα διαφωνησω ακριβως. Ουτε θα με πειραζε να μαθαιναν στην Φλωρινα τα παιδια και Σλαβικα αλλα δεν μπορει να παρουσιαζονται ως "Μακεδονικη" μειονοτητα στην Μακεδονια, ουτε να αποδεχονται την παραμορφωση της ιστοριας τα τελευταια 20 ετη σε βαρος της χωρας που ζουν. Για μενα οσο επιμενουν να λενε πως η μειονοτητα τους ειναι η "Μακεδονικη" ειναι σαν να μην υπαρχουν, γιατι Μακεδονικη ειναι η πλειονοτητα των κατοικων της Μακεδονιας και μιλαει Ελληνικα ή Βουλγάρικα ή Αλβανικά. Ας ονομαστουν Ούγκα-Ούγκα, ή Βουλγαρομακεδόνες ή όπως αλλιως θελουν και μετα ας κανουν και ολοημερο σχολειο στην επίπλαστη γλωσσα τους που μεχρι τον προηγουμενο αιωνα δεν είχε καν γραμματικη και Αλφαβητο.

Από εκει και περα δεν εχω ΚΑΝΕΝΑ προβλημα να αποδεχομουν ακομα ακομα και οτι οι Βλαχοι ειναι Ρουμανοι, ή οι Αρβανίτες Αλβανοι και πως η γλωσσα τους θα πρεπει να διατηρηθει. Ας αναγνωρισθει επι τελους και η Πομακικη γλωσσα και τα τσιγγανικα για να μπορεσουν και οι Τουρκοι να αυτοαποκαλουνται ως Τουρκοι και να σταματησει και αυτη η οπερεττα και κυριως η καταπίεση των Πομακων.

Ο Ιερωνυμος ή επί ΤΟΥΤΟΥ εξελεγη για να ειναι στην ουσια ανυπαρκτος (μονο τις ξεφωνημενες Μητροπολιτισσες που αποτελουν τουλαχιστον το 1/3 της Συνοδου να εκβιασεις μπορεις να επιτυχεις την εκλογη μεχρι και του... Αλαβανου ως Αρχιεπισκοπο Αθηνων) ή τον κρατανε απο καπου και γι αυτο παραμενει μουγκος.

Εγω τον θυμαμαι παντως να συμμετασχει στο πανελ σε ημεριδα του New Age συγκρητιστικου περιοδικου "God and Religion". Το θυμαστε;

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θεοπρόβλητε, νομίζω πως η κρίση σου για τους Οικολόγους είναι γενικευτική. Σίγουρα, ΔΕΝ συμφωνώ με όλη τους την ατζέντα, το ξεκαθαρίζω αυτό. Μάλιστα σε τοπική συνάντηση που διοργάνωσε ο δήμος της περιοχής μου παρουσία του Δημάρχου για τα προβλήματα της περιοχής, ήταν και κάποιοι Οικολόγοι, καλά παιδιά, και μίλησα μαζί τους και τους είπα ξεκάθαρα "Παιδιά, εγώ δεν ανήκω στην αριστερά". Νέτα. Από την άλλη, ας μην τους βαφτίζουμε ανθέλληνες. Την καλή δουλειά σε τέτοια θέματα την κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ήθελαν θα πήγαιναν εκεί. Έχουν ειλικρινές ενδιαφέρον για το περιβάλλον, χωρίς, το επαναλαμβάνω, να ταυτίζομαι μαζί τους. Όμως, πιο χρήσιμοι θα ήταν μερικοί Οικολόγοι στη Βουλή από κάποιες σταλινικές μούμιες του ΚΚΕ, κάτι Σουφλιάδες, Βουλγαράκηδες, Βαρβιτσιώτηδες και Λιάπηδες της ΝΔ, κάτι Πλεύρηδες του ΛΑΟΣ και κάτι αλητο-επαναστάτες του σαλονιού στυλ Αλαβάνου (ας μην μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ, γιατί εκεί πια ο μπαξές είναι πήχτρα στα φρούτα...). Οι Οικολόγοι στη Βουλή θα τσιγκλίσουν την όποια κυβέρνηση υπέρ μιας πολιτικής περισσότερο φιλικής στο περιβάλλον. Αυτό από μόνο του είναι σημαντικό.

Ως προς τις ολιγότερο ομιλούμενες γλώσσες: Στις παρατηρήσεις σου για τους "Μακεδόνες" συμφωνώ 100%. Δεν είπα ούτε ότι οι Βλάχοι είναι Ρουμάνοι, ούτε ότι οι Αρβανίτες είναι Αλβανοί. Αυτό δεν ισχύει, γιατί απλούστατα για τους μεν Βλάχους τα πράγματα είναι ασαφή, για τους δε Αρβανίτες, ενώ είναι ιστορικά βεβαιωμένη η αλβανική τους καταγωγή, δεν υπήρξε ποτέ σε αυτούς αλβανική εθνικη συνείδηση. Αυτό που είπα είναι ότι θα μπορούσε να γίνει αναγνώριση από την Ελλάδα της ανάγκης προστασίας των ολιγότερο ομιλούμενων γλωσσών, με ενδεχόμενη κάποια διδασκαλία ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ της γλώσσας αυτής στις περιοχές όπου ομιλείται ή όπου ομιλείτο μέχρι πολύ πρόσφατα, ως στοιχείο πολιτισμού. Κάτι δηλ. σαν την παλιά πατριδογνωσία, αλλά με χαρακτήρα διδασκαλίας γλώσσας. ΌΧΙ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Αυτά για να μην παρεξηγηθώ. Αυτή η στάση και θα έδειχνε μία πνευματική ανωτερότητα της ελληνικής πολιτείας και παράλληλα θα διευκόλυνε την κατάργηση της τουρκικής ως γλώσσας διδασκαλίας στα δημόσια μειονοτικά σχολεία στα Πομακοχώρια.

Επίτρεψέ μου να πω ότι έχω μία προσωπική ευαισθησία στο θέμα αυτό επειδή οι πολύ κοντινοί πρόγονοί μου, από την πλευρά του πατέρα μου, μιλούσαν μία από αυτές τις "ολιγώτερο ομιλούμενες γλώσσες", αρβανίτικα συγκεκριμένα, χωρίς ποτέ να διανοηθούν ότι ανήκουν σε άλλο έθνος πλην του ελληνικού (εδώ ο παππούς ήταν και κάργα βασιλικός, σκέψου!). Όμως, δάσκαλοι στα αρβανιτοχώρια μέχρι και τη δεκαετία του 1960 έδερναν αλύπητα όποιο παιδί τολμούσε να ψελλίσει μια λέξη στα αρβανίτικα. Αν αμφιβάλλεις και έχεις κανένα φίλο Αρβανίτη κάποιας ηλικίας, ρώτα τον.
Για τον Ιερώνυμο έχεις απόλυτο δίκιο. Από την αρχή τα έλεγα, αλλά η κατάσταση είναι χειρότερη από όσο φοβόμουν. Εχω γράψει και ένα σχόλιο σε σχετική ανάρτηση του Φώτη.

Ανώνυμος είπε...

γειά

Theoprovlitos είπε...

Νονα!

Εσυ εισαι; (Δηλαδη αυτη που υποψιάζομαι, από την Νέα Σμύρνη)