7/10/08

ΟΙ ΟΜΟΡΦΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...


ΟΜΟΡΦΑ ΑΥΤΟΑΝΑΦΛΕΓΟΝΤΑΙ

Προς: Μεσολαβητη Τραπεζικων Επενδυτικων Υπηρεσιων
Κοινοποιηση: Ινστιτουτο Καταναλωτων


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Θα ήθελα να καταγγείλω την απαραδεκτη αντιμετωπιση της Alpha Bank οσον αφορα τον τροπο που υπολειτουργει λογω ελλειψης προσωπικου και παρα τις επανειλημενες διαμαρτυριες των καταναλωτων.

Συγκεκριμενα στο υποκαταστημα της Alpha 357

Στις 08/09/2008 περίμενα να εξυπηρετηθω από τα ταμεια 50' λεπτα της ώρας μεσα σε ενα κλίμα δυσφορίας και αγανάκτησης από μερους των ατυχων πελατων της Τραπεζας.

Στις 26/9 προσηλθα και παλι και η ουρα των 30 και πλεον ατόμων με εκανε να αποχωρήσω χωρις να εξυπηρετηθω

Στις 30/9 προσηλθα και πάλι και περιμενα σε ουρα 30 και πλεον ατομων ενω δεν λειτουργουσε ουτε το ΑΤΜ της τραπεζας. Περιμενα 40 λεπτα για να εξυπηρετηθω.

Στις 3/10 προσηλθα στην τραπεζα το πρωι και ουταν ειδα την απαραδεκτη κατάσταση εφυγα. Επανήλθα και παλι το απογευμα και περιμενα περι τα 45 λεπτα ενω ο κοσμος διαμαρτυροταν αγανακτισμενος και λειτουργουσαν και παλι μονο 2 ταμεια. Σαν αποτελεσμα ηταν να χασω επαγγελματικο ραντεβου.

Στις 06/10/2008 έφτασα μεχρι την πόρτα και έκανα μεταβολή και εφυγα χωρις να εξυπηρετηθω όταν ειδα την ιδια κατάσταση

Σημερα 07/10/2008 αφού περίμενα 35 λεπτα για να εξυπηρετηθούν μολις 2 ατομα από τα 2 ταμεια που υπολειτουργουν, εφυγα χωρις να εξυπηρετηθώ σε ενα κλίμα ύβρεων και φωνασκιων από τους 31 πελατες που περίμεναν στην ουρά, πολλοί εκ των οποίων απεχωρησαν χωρις να εξυπηρετηθουν.

Ολα τα καταγγελομενα ειναι φυσικα καταγεγραμμενα από τις καμερες ασφαλειας του υποκαταστηματος και μπορουν να ελεγχθουν.

Παρα τις επανειλημενες εγγραφες και τηλεφωνικες διαμαρτυριες μας προς την διοικηση της Alpha για την κατασταση που επικρατει στο συγκεκριμενο υποκαταστημα οι καταναλωτες αλλα και οι διευθυντες του υποκαταστηματος αγνοουνται επιδεικτικα.

Ως εκ τουτου θα ηθελα

α) Να ρωτησω εαν η ποιοτητα των παρεχομενων υπηρεσιων διασφαλιζεται και η τραπεζα υποχεουται να παρεχει τις υπηρεσιες της με βαση καποια standards ή μπορει ενα καταστημα να λειτουργει και με εναν ταμία, μια καθαρίστρια και εναν περαστικό και σε οποιον αρέσει;

β) Να ζητησω παγωμα χρεωσεων και τοκισμων για οσο διαστημα η τραπεζα και το υποκαταστημα στο οποιο διατηρω τους λογαριασμους μου αδυνατει να με εξυπηρετησει και αδυνατω να καταβαλω τις οποιεδηποτε ωφειλες μου ΛΟΓΩ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και οχι δικης μου, διοτι ειναι προφανες πως ο καθε επιχειρηματιας ΔΕΝ ειναι υποχρεωμενος να χανει σε καθημερινη βαση εργατοωρες, να αμελει επαγγελματικες υποχρεωσεις και να υφισταται ΖΗΜΙΕΣ επειδη η τραπεζα λειτουργει με συνθηκες υπαιθριου αργυραμοιβου σε πανυγηρακι.

Σε περιπτωση που αμφισβητηθουν τα γραφομενα μου για τις συνθηκες που επικρατουν στο 357 καταστημα παρακαλω να γινει χρηση των αρχειων απο τις καμερες.

Τελος δε αναλογα προβληματα προϋπαρχουν εδω και χρονια και παρα τις υποβολες παραπονων προς την τραπεζα για την κατασταση που επικρατει στο συγκεκριμενο υποκαταστημα, οι καταναλωτες αγνοουνται.

Ευχαριστω,
Theoprovlitos

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φιλε μου ο θεός σε έκανε να αναφερθείς ειδικά στην ALPHA bank! έχω δώσει στην συγκεκριμένη τράπεζα πάγια εντολή για ένα δάνειο που έχω ώστε να παίρνει από το λογαριασμό μου κάθε μηνα το απαραίτητο ποσο για τh δόση.τον προηγούμενο μηνα αυτό δεν έγινε!
το πήρα χαμπάρι 5 μέρες μετά και πήγα ο ίδιος να καταβάλω το ποσο και βεβαια με τον δικαιολογημένο τόκο αφού "καθυστέρησα" την πληρωμή.
σε ερώτηση ο υπάλληλος με ενημέρωσε ότι είχε ανακοινωθεί αυτή η "συμπεριφορά" στο χαρτί που έρχεται σπίτι κάθε μηνα με την εξόφληση. βεβαια ποτε δεν διαβάζω το χαρτί αυτό αλλα και μετά όταν το διάβασα δεν το είδα κάπου να το γραφουν.
βεβαια για 1,4 euro δεν κάνω φασαρία (δεν μ'αρεσοuν οι τσακωμοί) αλλα σκεφτείτε πόσοι την πάτησαν έτσι. δίνεις μια πάγια εντολή για να μην ασχολείσαι και βρίσκουν την ευκαιρία να στα πάρουν και από εκεί.
τώρα το έλαβα το μάθημα μου και θα προσέχω κάθε μηνα τις δόσεις. άλλος ένας μπελάς στο κεφάλι μου!

Theoprovlitos είπε...

@luffy

Μολις προχθες την ωρα που περιμενα στην Alpha για να διαμαρυρηθω μπροστα μου ηταν ενας πελατης ο οποίος διαμαρτυροταν για το ιδιο ακριβως πραγμα. Δηλαδη δεν πληρωθηκε αυτοματως η δοση του δανειου και εκαναν τηλεφωνα στα κεντρικα για να μαθουν σε περιπτωση που το πληρωσει τωρα αν θα υπολογισθει για την δοση που δεν πληρωθηκε ή θα το υπολογισουν σαν προκαταβολη απο την επομενη δοση και ετσι το δανειο θα τραβηξει περισσοτερο.

Νομιζω δε πως το εκαναν και σε εμενα παλιοτερα για δανειο αυτοκινητου με αποτελεσμα να το εξωφλήσω 2 μηνες αργοτερα, απλα δεν πηγα να ρωτησω. Τελικα φαινεται πως το κανουν συστημα!

Ανώνυμος είπε...

Την προηγούμενη εβδομάδα χρειάστηκε να ανοίξω 2 λογαριασμούς σε δύο διαφορετικές τραπεζες. CityBank και Alpha. Στην Alpha ήταν...σαν δημοσια υπηρεσία! Συμπληρώσαμε χαρτούρες και χαρτούρες..φάγαμε μιαμιση ώρα σκασαμε αλλα τον ανοίξαμε. Στην citybank μονο καφεδάκι που δεν μας κέρασαν με τάξη και ησυχία μας πήρε λιγότερο απο μισή ωρίτσα να ανοίξει ο λογαριασμός και πήραμε και την cashcard. Απο την αλφα ακόμα την περιμένουμε. Δεν ξέρω, αλλα μου έκανε άσχημη εντύπωση. Ενα μπάχαλο, ουρές κτλ...

Theoprovlitos είπε...

Εχω την αισθηση πως η Alpha ειναι μια Τραπεζα που ή καταρρέει και εμεις βιωνουμε την παρακμη της ή αισχροκερδεί.

Χθες περασα από 3-4 τραπεζες με σκοπο να φυγω από την Alpha και σε ολες η αντιμετωπιση ηταν απειρως καλυτερη. Μαλιστα στην Eurobank εχουν ειδικο desk για επαγγελματιες το οποιο εξυπηρετει και συναλλαγες στις οποιες δεν παρεμβαλλονται μετρητά, χωρις να πρεπει να στηθεις στην ουρά.

Ανώνυμος είπε...

Το πιθανότερο είναι πως αισχροκερδεί.

Εχω δουλέψει σε μεγάλες εταιρείες. Πριν 2-3 χρόνια δούλευα για την "Ηλεκτρονική Αθηνών". Η 2η μεγαλύτερη αλυσίδα ηλεκτρονικών στην Ελλάδα ( η πρώτη είναι ο Κωτσόβολος..). Δεν μπορείς να φανταστείς τι ξεφτίλα που είναι στους πολιτές τους. Οχι απλά είναι "κακοπληρωμένοι , αλλα ούτε εκπαίδευση εχουν και τα μαγαζιά τους εχουν ΠΑΝΤΟΤΕ λιγότερους απο όσους χρειάζονται. Γιατί; Γιατί μπορούν. Μια φορά, σε ένα κατάστημα, βούλωσε η αποχέτευση...μια βδομάδα μετά δεν τα είχε φτιάξει ακόμα ΚΑΝΕΝΑΣ..πηγαιναν οι Πολιτές να κάνουν την ανάγκη τους και πατούσαν στα ΒΡΩΜΟΝΕΡΑ. Τελικά έφερε ενας απο τους πολιτές εργαλεία και τα έφτιαξε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Μεχρι πριν μερικά χρόνια στην ίδια εταιρεία οι υπάλληλοι δούλευαν αρκετά περισσότερο απο 40 ώρες την εβδομάδα (και μόνο μετά απο πολλές καταγγελίες και αγώνες κατοχύρωσε το 40ωρο.

Αυτή ήταν μια ιστορία, ενδεικτική του τι ΜΠΑΧΑΛΟ γινεται στις Ελληνικές εταιρείες λόγω του ότι ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΟΥΝ και έχουν ξεφτιλίσει κάθε έννοια επαγγελματισμού. Αν και δεν έχω δουλέψει στον τραπεζικό τομέα, δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να είναι διαφορετικά εκεί.. Γενικά οι Ελληνικές μεγαλοεπιχειρήσεις είναι σχετικά ανεξέλεγτες. Βγάζουν ένα ΣΚΑΣΜΟ χρήματα και δεν προσέχουν και τους υπαλλήλους τους...

Ανώνυμος είπε...

File mou h alpha einai periptwsh, einai san na phgaineis sto dhmosio, aporw pws einai akoma megalh trapeza..

Theoprovlitos είπε...

@Ανωνυμε

Αναλογα ειχε τραβηξει και φιλος που περασε απο τα emotion και τα ηλεκτρονικα της Careffour αλλα και αλλες εταιριες. Ολοι προσπαθουν να βγαλουν απο την μυιγα ξύγκι. Και αυτο γιατι οι Ελληνες επιχειρηματιες με το ιδιο σκεπτικο που ειναι αρπακτικα προς τον καταναλωτη ετσι λειτουργουν και με τους υπαλληλους τους. Αλλα εχουμε και ενα κρατος που ειναι πλεον δεδομενο ποως κυριαρχει η ατημωρησια και οι ελεγκτικοπι μηχανισμοι δεν υφιστανται.

Theoprovlitos είπε...

@homo-gr

Σωστα λες πως ειναι αποριας αξιον. Αλλα επειδη αγανακτησα και εκανα ενα περασμα και απο αλλες τραπεζες διαπιστωσα πως και πολλες μικρες απλα δεν ειναι ικανες να γινουν μεγαλες. Δηλαδη απο τις ανικανες υπαρχουν και οι ανικανοτερες. Απαρχαιωμενες αντιληψεις.
Νοοτροπια λογιστακου που αντιλαμβανεται τα παντα σαν νουμερα και φαντασια δυστυχως σπανια συνυπαρχουν, του λαχιστον στο Ελλαντα.