29/4/08

SINGIN' IN THE RAIN

Πάσχα γαρ, και έψαχνα να βρω ενα θεμα που να δίνει χαρά. Δυσκολεύτηκα να βρω κάτι από την Ελλαδική επικαιρότητα, αλλά και την παγκόσμια. Ούτε ήθελα μετά από τα τσάμικα και καλαματιανά να πέσω σε περισπούδαστες θεολογικές αναλύσεις περί της χαράς του Πάσχα.

Δηλαδή αν η χαρά σου είναι βίωμα, δεν χρειάζεται να την αναλύεις. Χαίρεσαι με τους άλλους, χορεύεις, τσιμπολογάς και καμμιά πετσούλα από το αρνάκι που χαίρεται και αυτό που εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο και μάλιστα συμβολίζοντας την θυσία του Χριστού και δίνοντας χαρά σε τόσους ανθρώπους γύρω του.

Την έχουν την αρρώστεια αυτην οι χριστιανοί. Να χρειάζεται να αναλύουν τα πάντα στην σφαίρα της θεολογίας ενώ οι χαρές της ζωής που απλόχερα μας δίνονται δεν χρειάζονται ανάλυση.

Ανάλυση χρειάζεται το ποιός και τι μας τις κλέβει. Είτε ειναι ο εαυτός μας που συγχέει την χαρά με το πάθος, είτε είναι ο διπλανός που επειδή ως ψυχικά ανάπηρος δεν μπορεί να χαρεί ενίοτε στήνει και ένα blog κακίας προκειμένου να χαλάσει την χαρά των άλλων, είτε είναι ένας επίσης ανάπηρος πνευματικός ηγέτης που βαπτίζει τα πάντα στην ζωή ως εφάμαρτα, είτε είναι ενας άρρωστος προσκολημένος στο χρήμα και την ύλη και που καταστρέφει ανθρώπινες ζωές και τον πλανήτη τον ίδιο, προκειμένου να εξαγοράσει την λίγη χαρά που δεν του κάθεται, όσο και να της κουνά τα dollars και τελευταίως και τα euros.

Για να παραφράσω και το γνωστό ρητό, ατυχία είναι όταν ο Θεός βρέχει χαρά, εσύ να κρατάς ομπρέλλα.

[Top Photo: Yosemite Park waterfalls, California, from the Grand Tour of St Innocent's Academy, Kodiak island, Alaska, June-August 2007.]

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη Θεοπρόβλητε!
(μήπως σας λένε κύριο Νίκο;)

Ανάλυση νομίζω δεν χρειάζεται τίποτα. Όπως το λέτε. Ούτε ακόμα και οι αιτίες που κλέβουν τη χαρά.
Ανάλυση χρειάζεται από καμιά φορά ο εαυτός μας (:-), αλλά ας μην γίνει θέμα.

Η πρώτη σας φωτογραφία από ποιο μέρος είναι;

Μανιτάρι του Βουνού είπε...

Παρ' όλα αυτά, και πάλι και πολλάκις Χριστός ανέστη αδελφέ!

fvasileiou είπε...

Χριστός Ανέστη!

Όταν είχα πρωτοδεί το "Τραγουδώντας" στην τότε ΕΡΤ, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση. Ειδικά το περίφημο χορευτικό στη βροχή. Ευτυχώς υπάρχει σε DVD και το έχω δει ξανά...

Theoprovlitos είπε...

@ανωνυμος
Αληθως Ανεστη!

Κατ αρχην δεν με λενε κύριο.
Δεύτερον Νικος ειναι το ψευδώνυμο μου. Το Θεοπρόβλητος είναι το πραγματικό.
Ο εαυτος μας βεβαιως και χρειαζεται αναλυση. Αλλα η επιστημη δεν εχει προχωρήσει τόσο πολύ ακόμα.
Η φωτο ειναι από τας ΗΠΑ απο τον εκπληκτικο Εθνικο Δρυμο Yosemite (Γιοσέμιτυ) Park. Πως λέμε εθνικος Δρυμός Πάρνηθας; Ε καμμία σχέση.
Οι εικονιζομενοι ειναι καποια από τα παιδιά της Ακαδημιας του Αγ. Ιννοκεντιου της Αλασκας από το μεγαλο γυρο των ΗΠΑ περσι. Η μεγαλυτερη ατραξιον παντως ηταν τα ίδια τα παιδια και ο τρόπος που εδειχναν την αφαπη τους την αλληλεγγυη τους και την πρωτοχριστιανική κοινότητα που ειχαν διαμορφωσει. Κατι που στην Ελλαδα δεν εχω βρει οσο και εαν έψαξα.
Με ποιον Aνώνυμο έχω την τιμή να ομιλώ;

@μανιταρι
Αληθως Ανεστη!
Δεν σε κοβω παντως να κρατας και καμμια ομπρελα. Τωρα ε, κουβεντα να γινεται να περνα και η ώρα.

@Fvasileiou

Οταν ήμουν νεος ήθελα να γινω Gene Kelly. Αλλά από τοτε που βγηκαν τα DVD έπιασα και εγω τους καναπεδες και εγινα Gene BELLY.

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Προσυπογράφω το κείμενο,

Ως πρός τον αυτοσαρκασμό του σχολίου σου...

Μπορείς πάντα βέβαια να κάνεις και
Belly Dance ώς Gene Tembelly με μπύρες, σουβλάκια, και άφθονη εκμαυλιστική τηλεόραση!

Γιατί σε τάγισα ξυλοκέρατα την Μεγάλη Τετάρτη τεκνίον;

Γεώργιος Χοιροβοσκός είπε...

Εχεις ένα μέηλ να με προμηθεύσεις;

Theoprovlitos είπε...

theoprovlitos στο hotmail .com

Theoprovlitos είπε...

@Χοιροβοσκε

Γουελκαμ και χαίρε

Και το Tembelly Dance ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά πρεπει να πεταχτω πρωτα στο ΙΚΕΑ να αλλαξω καναπέ διαφορετικα δεν βγαίνει το euro 2008. Αυτοί οι σημερινοι καναπέδες είναι για ενα-δυο euro άντε και καμμια eurovision.

Τα ξυλοκερατα...

Παραπεμπεις σε καποιo blog με ιδιατερα γουστα. Και καλα μεχρις εκεί. Αλλα αν κανεις το λαθος να κοιταξεις και τις αλλες "καλλιτεχνικες δημιουργιες" του και αναζητησεις του μεσω τού προφιλ του, πέφτεις σε ακραίο και άρρωστημενο πορνογραφημα το οποιο μαλιστα φαίνεται και home made.

Δεν το παιζω και καμμια παρθενα, αλλά την ωρα που εβγαινε ο εσταυρωμενος και προσπαθουσα να συγκεντρωθω μου ερχοντουσαν σκηνες από το καλλιτεχνικο δημιουργημα.

Βεβαια το site του/της βοα από πόνο και είπα και ενα Κυριε ελέησον και για αυτον, αλλά δεν παυει να είναι μια άρρωστη κατασταση στην οποία πεφτει κανεις επάνω απροετοίμαστος.

Οποτε μηπως θα έπρεπε να ξανασκεφτεις την παραπομπή, όχι από διακριση σε εναν ομοφυλοφιλο αλλά επειδή όπως εκφράζεται η επιλογη του αυτη ειναι σαφεστατα παθος και μάλιστα καθόλου θείον.

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη!
και έχεις δίκαιο σε αυτό το δημοσίευμα!

Theoprovlitos είπε...

Γεια σου κουμμουνι
Χαίρομαι που περασες και από δω (αφου το θεμα μας ειναι η χαρα).

Κανε και εσυ οτι μπορεις γιατι πολύ μιζερια εχει πεσει σαν βαρυσυννεφιά