31/1/12

Õnnis on inimene - Cyrillus Kreek



Õnnis on inimene,
kes ei käi õelate nõu järele. Halleluuja!
Sest Issand tunneb õigete teed,
aga õelate tee läheb hukka.
Teeniga Issandat kartusega
ja olge rõõmsad värisemisega.
Väga õndsad on kõik, kes Tema juurde kipuvad.
Tõuse üles Issand, päästa mind, mu Jumal.
Au olgu Isale, Pojale ja Pühale Vaimule,
nüüd ja igavest. Aamen.

Μακάριος ανήρ,
ός ούκ επορεύθη εν βουλή ασεβών
και εν οδώ αμαρτωλών ούκ έστη
και επί καθέδρα λοιμών ούκ εκάθισεν.
Happy is the man
Who does not take the wicked for his guide.
The Lord watches over the way of the righteous,
but the way of the wicked is doomed.
Worship the Lord with reverence,
and rjoice with trembling.
Happy are all who find refuge in him.
Rise up, Lord, save me, O my god.
Glory to the Father, the Son and the Holy Spirit.
Now and forever. Amen.

 

9 σχόλια:

e- είπε...

Αμήν! φευ!(δις)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ ξέρω ότι στόν Ροϊδη έχει στηθή τρελλός χωρός ανθελλήνων καί αντίχριστων καί κανείς δέν τού απαντάει. Κάτι πρέπει νά γίνει, έχουν βάλει στόχο τόν Γέροντα καί τήν ΟΟΔΕ. Κάποιος με μεγάλες γνώσεις να τούς ξεσχίση.

Theoprovlitos είπε...

Από οτι ριχνω καμμια ματια τους απαντουν αρκετοί και ικανοποιητικοτατα μαλιστα.

Αλλα ειναι αφελεια να νομισει κανεις οτι εκει γινεται διαλογος. Ειναι ενα blog σε εντεταλμενη αποστολη και η συνεχιση της χρηματοδοτησης του εξαρταται από την δημοτικοτητα του. Γι αυτο και εχει παρατρεχαμενους σχολιαστες που δημοσιευουν ηλιθια σχολια για να φαινεται μπουγιο.

Προσωπικα συμμετειχα παλιοτερα στο διαλογο όχι φυσικα για τους ιδιους - αν και δεν σου κρυβω η ψυχη τους ειναι τοσο μαυρη και σκοτεινη που για ενα διαστημα εκανα και προσευχη γι αυτους - αλλα για αλλους ασχετους που τυχον πεφτουν εκει μεσα και διαβαζουν το απαυγασμα της ανθρωπινης κακιας και μισαλλοδοξιας.

Ομως με απεκλεισαν. Οπότε κι εγω τους αφηνω στην τυχη τους.

Παντως, για να ξερεις, στη φυλλαδα που εκδιδουν αρθρογραφει και ο τεως εκπροσωπος τυπου της Ισραηλινης πρεσβειας - αν αυτο σου λεει κατι.

Ανώνυμος είπε...

H περίπτωση ο "Λασκαράτος" να είναι πρώην αρχιμανδρίτης που αυτοαποσχηματίστηκε παίζει καθόλου; Που τα ξέρει όλα αυτά που γράφει ;Διαβάζει (αντι)εκκλησιαστική ιστορία 24 ώρες το 24ωρο και δεν κάνει τίποτε άλλο;

Ανώνυμος είπε...

@1 Φεβρουαρίου 2012 μ.μ. Η OOΔΕ έχει στο παρελθόν ασχοληθεί έμμεσα μ΄ αυτούς τους κυρίους και τα φληναφήματα τους με δύο πολύ εύστοχες αναρτήσεις με θέμα "Ο θέμος Κορνάρος χωρίς μάσκα" και κυρίως με την ανάρτηση "Ανδρέας Λασκαράτος ο δωσίλογος λογοτέχνης" σε δύο μάλιστα συνέχειες. Αξίζει να τις διαβάσεις.

Theoprovlitos είπε...

Ο Λασκαρατος γνωριζει περι εκκλησιασιτκων γιατι εχει γραφει και το 666 Η μαστιγα του Θεου στην παρουσιαση του οποιου παρευρεθηκαν ο Κυρκος, Ο Μανος, Ο σιφουνακης, ο Σταθοπουλος και τα παιδια της Μπακογιαννη.

Προκειται για δικτυο πληροφοριοδοτων σχετιζομενων μαλιστα και με συγκεκριμενη πρεσβεια και οργανωσεις.

Οχι δεν κανει τιποτα άλλο. Η δουλεια του ειναι να μαζευει σαβουρα περι εκκλησιαστικων και να την αναπαραγει. Συντονιζει επισης και την υλη περι αλλων ανθελληνικων θεματων που δημοσιευονται σε διαφορες φυλλαδες.

Οι θεσεις του ειναι ακραια νεοφιλελευθερες ανηκουν στο χωρο του διαφωτισμου της ελευθρρομασονιας παρ ολο που καλυπτοναι αγαρμπα υπο τον μανδυα της εκσυγχρονιστικης αριστερας σπο την δεξαμενη της οποιας αντλουν ψηφους.

Καποιος μπορει να ειναι τεως αρχιμανδριτης αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ξαφνικα μετατρεπεται και σε φιλελευθερο καθαρμα.

Theoprovlitos είπε...

Εννοεις αυτο

http://www.oodegr.com/oode/sygrafeis/themos_kornaros_1.htm

και αυτο

http://www.oodegr.com/oode/sygrafeis/laskaratos_1.htm

http://www.oodegr.com/oode/sygrafeis/laskaratos_2.htm

Theoprovlitos είπε...

Επειδη δεν προλαβαινω να το μελετησω νυχτιατικα η αναφορα ειναι παντως κυριως στο ιστορικο προσωπο Λασκαραοτς και οχι στο κακεκτυπό του. (Δηλαδη το κεκακτυπο του κακεκτυπου της "διανοησης".

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκαιο. Η κριτική είναι έμμεση.Υποτίθεται ότι το κακέκτυπο αγωνίζεται για κάποια ανώτερα ιδανικά(δημοκρατία, ανεξαρτησία, δικαιοσύνη) όμως είχε την ατυχία να διαλέξει ένα διαδικτυακό ψευδώνυμο ενός λογοτέχνη(Ανδρέα Λασκαράτου) που υπήρξε συνώνυμο του δωσιλογισμού, της υποτέλειας στους ξένους κατακτητές(Άγγλους)και του φεουδαρχισμού. Τι ειρωνεία! Το κακέκτυπο έχει το θράσος να κατηγορεί την Εκκλησία για δοσιλογισμό! Δε βλέπει τα χάλια του λέω εγώ....