4/1/12

ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΛΙΓΟΥΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ";

ΔΙΑΠΛΕΚΕΤΑΙ, ΣΚΕΥΩΡΕΙ ΚΑΙ ΦΙΜΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΓΝΩΜΕΣ 
Τα έργα και οι ημέρες του βαθέος κράτους δεν είναι κατι το νέο. Όπως επίσης δεν ειναι και απολύτως κρυφες οι υπόγειες διασυνδεσεις και διαδρομές μεταξύ των εξωθεσμικών και ξένων κεντρων τα οποία συνδιαλάσσονται και διαπλεκονται προκειμενου να επιβάλλουν την ατζεντα τους και να οδηγησουν την κοινωνία και την χωρα σε αυτη την θεση. 
Οπως επίσης δεν ειναι ασχετη η επιβαλόμενη κοινωνική και πολιτισμικη αλλοτρίωση από την οικονομικη διαπλοκή. Όπως επίσης είναι πλεον πασιφανές ότι δεν υπαρχουν όρια μεταξυ "φιλελευθερης" αριστερας και "φιλελευθερης" ακροδεξιας αφού ο ρόλος της πρωτης είναι να διαλύσει τον πολιτισμικό και εθνικό ιστό της χωρας μανιπουλάροντας τα λαϊκα στρώματα και ποδηγετώντας την εξαγορασμένη διανόηση, ώστε να μπορέσει η δεύτερη στο όνομα του "εκσυγχρονισμού" και του "διαφωτισμού" της κοινωνίας να δρασει ανενόχλητη. Με την ιδιωτικοποίηση (=οικειοποίηση και σφετερισμό) κάθε δημοσίου και κοινόχρηστου αγαθού αλλά και ιδιωτικού, με τον δανεισμό και την υπερχρέωση της μεσαίας και κατώτερης τάξης. Γι αυτό και χρησιμοποιώ και τον όρο ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ, αφού η ιδιωτικοποίηση είναι ο αντιποδας του κρατισμού ο οποίος χρεώνεται στην κομμουνιστική αριστερα του τυπου ΚΚΕ. 
ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ (ή ΔΕΙΞΕ ΜΟΥ ΤΟ ΦΙΛΟ ΣΟΥ)
Όμως τελευταίως το παρακρατος αποθρασυνόμενο εκδηλώνεται ολοένα και περισσότερο. Ναναι ότι επέβαλε άνευ εκλογών την δική του κυβέρνηση Rotschild; Ναναι οι νέες λυκοφιλίες με το κρατος -και οχι με τον λαό- του Ισραηλ; Του προτεκτοράτου δηλαδή που δημιουργηθηκε την εποχή που οι εβραιογενείς εκκοσμικευμένοι Τραπεζίτες-"επενδυτες" αρχισαν να ενδιαφερονται για τον ορυκτό πλουτο της Μέσης Ανατολής -συμφωνα με εβραϊκες πήγες- και χρειαζόντουσαν εκεί μια στρατιωτική βαση-στρατόπεδο συγκεντρωσης. Το οποίο δημιουργήθηκε σταδιακά με την βια και το αίμα Παλαιστινίων τε και Εβραίων αφού οι δεύτεροι προπολεμικά ήσαν ιδιαίτερα απρόθυμοι να εγκαταλείψουν οικειοθελώς το σπιτάκι τους και την δουλίτσα τους για να πάνε να εγκατασταθουν στην Αραπιά. Και δεν ειναι οι μονες βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών που έλαβαν χώρα καθ' υπόδειξη του ιδίου παρακρατους.
Ενα προβλημα που πρεπει να αντιμετωπίσουν βεβαια οι παρακρατικοί είναι η κατακραυγη του κόσμου και των εχόντων σας τας φρενας. Και γι αυτό υπάρχει λύση!
Περαν από την δημιουργία της αριστεράς-μαϊμού (κοινοβουλευτικής και εξωκοινοβουλευτικής) υπάρχει και η ακροδεξια-μαϊμου. Ρίχνονται στην αγορά απολύτως ελεγχόμενα "ακροδεξιά" κομματα τα οποία εχουν ως ρόλο να ελεγξουν όποιον αφελή ενταχθεί στους κόλπους τους αφ' ετέρου να τον ποδηγετήσουν ως πιόνι για να διαχειριστούν την κοινωνία με το σύστημα "κακός μπατσος-καλος μπατσος". 
Ερχονται ας πούμε ανεξέλεγκτες ορδες κακοποιών στοιχείων αλλα και διαχειριζόμενων λαθρομεταναστών μεσα από ένα καλοστημενο εγχωριο δίκτυο ωστε  να εχει π.χ. η ΕΛΑΚΤΩΡ φθηνο και υπάκουο εργατικό δυναμικό (ειδεμή raus) αλλα και για να χρησιμοποιηθεί η κατασκευασμένη πολυπολιτισμικότητα ως πατημα των σκοτεινων κεντρων (και οχι των ιδιων των ενδιαφερομενων) για να αποχρωματιστει εθνικά, ιστορικά, πολιτισμικά και θρησκευτικα η κοινωνία. 
Βγαινουν σε απόγνωση οι παλιοί κατοικοι που πολύ απλά δεν αντεχουν να κατοικούν από την μια μερα στην άλλη σε τσιγγανομαχαλά της Ρουμανίας, βλεποντας τις ζωες τους και τις περιουσίες τους να καταστρεφονται και διαμαρτυρονται. Βγαινουν τότε λοιπον οι ακροδεξιοί λαγοι να παρουν ενεργά το μερος τους με εθνικιστικές και ρατσιστικές κορώνες ωστε να ταυτιστεί ηθικά μαζι τους ο μέσος ανθρωπάκος. Και βγαινει στο γκραν φινάλε ο επιδοτούμενος "καλός μπάτσος", ο εκσυγχρονιστής φιλανθρωπος με το trendy image που αγαπά και την ethnic κουζινα, και ταυτιζει τον απεγνωσμενο Έλληνα με τον οργανωμενο ρατσιστή.
Ή πάλι φωνάζεις εναντιον των Εβραίων τραπεζιτών, αρχηγών κρατών και προεδρων διεθνων οργανισμών και σου κολλανε την ρετσινιά του αντισιμίτη. Λες και το συγκεκριμενο αυτό σινάφι διωχθηκε ποτέ από πουθενα.
Προσωπικά, έχω από τα γεννοφασκια μου τόσο την Ελληνική (και όχι την Ελλαδική) κουλτουρα του Έλληνα του εξωτερικού αλλα και την πολυπολιτισμική. Σπουδασα σε Ρωμαιοκαθολικό Γαλλικο σχολείο, παντρευτηκα Σκανδιναυή Προτεσταντισα και σε μεγαλες περιόδους της ζωής μου οι κολητοί μου -και όχι απλά φίλοι μου- ήταν εβραίοι. Ταξιδεψα αρκετα και φιλοξενηθηκα σε σπίτια -όχι σε ξενοδοχεία- από τα Σκόπια έως το Μπαγκοκ. Γνωριζω τι ειναι η αποδοχη της διαφορετικότητας. Και αυτο ακριβως μου δινει την δυνατότητα να γνωριζω και τι ειναι εκσυγχρονισμός και τι ειναι παρακρατος.
Δεν χρειαζεται παντα να επιχειρηματολογώ για να αποδείξω το τι ειναι οι άλλοι ή οτι εγω δεν ειμαι ελέφαντας. Αυτο που ξερω ειναι οτι πλεον ανοιγουν και πολλα στοματα και μιλουν. Όπως επίσης ότι ισχύει σε μεγαλο βαθμό και το δειξε μου το φιλο σου να σου πω ποιος εισαι. Εκτός από τους Λαϊκους Ορθοδοξους Συναγερμους, υπαρχουν και οι... παρακρατικοί. Αυτοί που με τις παρατραπεζες που διαθετουν εξαγοραζουν συνειδησεις (αν υπάρχουν) και εν συνεχεια τον Τυπο.
Σχολιασμος εναντιον της δημοσιογραφικής διαπλοκης προκαλεσε τον αποκλεισμο από γκρουπ για τη διασωση της "Ελευθεροτυπίας" του δημοσιογραφου κου Νικου Ρούσση ενω σχολιασμος κατα του πρωθυπουργικου περιβαλλοντος από τον κο Πανο Καμμενο προκαλεσε συναγερμο σε ΙΔΙΑ ακριβως κεντρα (βλεπε φωτο άνω).
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΚΟ ΡΟΥΣΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
Τι γυρεύουν τέτοια ώρα, οι Ψαράδες μές την χώρα

Ας το διακομωδήσουμε λίγο το θέμα. Δεν πειράζει, μέρες πούναι.
 
Η εργοδοσία της “Ελευθεροτυπίας” αποφάσισε να καταφύγει το άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, για να διαπραγματευθεί η να πετύχει (άγνωστον) την σωτηρία μιας ιστορικής εφημερίδας. 
Η συνέλευση των εργαζομένων σ' αυτή την εφημερίδα, που μας σέρνει εδώ και μία βδομάδα, σε κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, για την διασφάλιση της καταβολής των δεδουλευμένων μας, θ' αποφασίσει αύριο, τι στάση θα κρατήσει, απέναντι στα νέα δεδομένα που αναπόφευκτα δημιουργεί η υπαγωγή της επιχείρησης στον πτωχευτικό κώδικα. 
Δηλαδή? Τι στάση μπορεί να κρατήσει? Ν' απαγάγει την Μάνια και να ζητήσει λυτρα? Να κάνει κατάληψη στα κτίρια της εφημερίδας?  
Οχι βέβαια. Κατά τους φορείς του -αμφιλεγόμενου ως προς την εγκυρότητα και αντικειμενικότητα του- “Ιού” υπάρχει λύση. 
Για τον επικεφαλής αυτών των ..ιών που δεν επιδέχονται, ως θεραπεία, κανένα εμβόλιο, ο οποίος τυχαίνει, αυτόν τον καιρό, να είναι και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη, για όλα φταίει η ιδιοκτησία της εφημερίδας που δεν κράτησε καλό “τιμόνι” στη διαχείριση και φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Τα είπε, άλλωστε και δημόσια, στα τηλεοπτικά κανάλια που προθύμως τον φιλοξένησαν. 
Για τον έτερο φορέα του “Ιού” Δημήτρη Ψαρρά, το πρόβλημα το δημιούργησε η διευθυντική ομάδα της “Ε” η οποία, όπως είπε δημόσια πρόσφατα, θα πρέπει ν' αλλάξει. Θέτοντας, έτσι, υποψηφιότητα, για την αναληψη του διευθυντηρίου της εφημερίδας. 
Για την έσχατη φορέα του “Ιού”, κυρία Αντα Ψαρρά, φταίνε οι επιλογές της ιδιοκτήτριας, που κατήργησε την στήλη του “Ιού”, αποστερώντας από τους Δημητράδες και τα Ουράνια Τόξα, την πρόσβαση στη δημοσιότητα, μετατρέποντας εν μία νυκτί όλους τους φορείς του “Ιού” σε απλούς συντάκτες.
Οι οποίοι, όμως, τέσσερις μήνες τώρα, δεν έχουν δώσει στην εφημερίδα που τους πληρώνει ούτε ...μονόστηλο.
 
Αυτοί λοιπόν και οι ...συνοδοιπόροι τους, κατακρίνουν, εκ των υστέρων, για κακοδιαχείριση την ιδιοκτησία της εφημερίδας (λές και ήτανε συνέταιροι ή μέτοχοι), επικρίνουν τη διευθυντική ομάδα της “Ε” για μεροληπτική στάση και λογοκρισία, έναντι των εμπνευσμένων “αποκαλύψεων του καναπέ” από τους φορείς του “ Ιού” και μιλούν στο διαδίκτυο, για λογαριασμό των 800 εργαζομένων της “Ε” ενώ δεν εκπροσωπούν παρά μόνον την πάρτη τους. 
Ας δώσουν, λοιπόν, στη δημοσιότητα, το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει με την “Ε”, στο οποίο θα εμφαίνονται προφανώς, οι αποδοχές τους, για την σύνταξη και επιμέλεια αυτής της αμφιλεγόμενης-ως προς την εγκυρότητα της- στήλης του Ιού. Και στο οποίο θα εμφαίνονται και οι υποχρεώσεις που είχαν, τότε, αναλάβει. Κι' ας μας εξηγήσουν που οφείλεται αυτό το όψιμο μενος, έναντι της ιδιοκτησίας μιας εφημερίδας, από την οποία έφαγαν, πολλά χρόνια, όχι ψωμί αλλά παντεσπάνι.. 
Ποιός είναι ο ρόλος τους? Είναι ο δούρειος ...Ιός άλλων συμφερόντων και ποίων? 
ΥΓ 1 : Εργάζομαι, εδώ και τέσσερα χρόνια, ως ανταποκριτής της “Ε” στο Στρασβούργο, με μηνιαίες αποδοχές 1.300 ευρώ περίπου καθαρά, διατηρώντας μόνιμη στήλη ( “Προς Γνώση και συμμόρφωση...”) στην Κ.Ε, χωρίς να αμείβομαι γι' αυτό. 
ΥΓ 2: Δεν έχω καμία σχέση με την ιδιοκτησία ή την διευθυντική ομάδα της “Ε”, απλώς δεν μπορώ τα ...παράξενα
ΥΓ 3 : Ακόμη περιμένω τον Δημήτρη Τρίμη να μου τηλεφωνήσει και από την σύντομη αλληλογραφία που είχα, μέσω e-mail, με τον Δημήτρη Ψαρρά, συγκρατώ μόνο τη διαπίστωση του ότι, τις πληροφορίες που έχω τις βγάζω από την ...κοιλιά μου. 
ΥΓ 4: Χρωστάω ήδη 4 ενοίκια, ζω με δανεικά από φίλους και περιμένω τους ...Ψαράδες ν' αναλάβουν τη διεύθυνση της “Ε”, για να δώ και εγώ μία άσπρη μέρα

Νίκος Ρούσσης
Δημοσιογράφος (Με κεφαλαία παρακαλώ και δεν δέχομαι αμφισβήτηση)

12 σχόλια:

Theoprovlitos είπε...

Πρεμουρα παντως ο Δημητρας να υπερασπιστεί το Νικο Παπανδρεου ε;;;;;;

Και η Αντα Ψαρρα να ενημερώσει το... συντονιστικό κέντρο.

Ανώνυμος είπε...

Α Θεοπρόβλητε, εδώ θα τα χαλάσουμε! Όχι και παρακράτος ο Δημητράς! Κράτος, επίσημο και με την βούλα. Την μία μέρα τους σφυρίζει το παρασύνθημα, την επομένη φοράνε βραχιόλια στον Εφραίμ!

Πάντως ο άνθρωπος είναι τέτοιο λιγδερό υποκείμενο, τέτοιος υποκριτής ώστε όχι θα πήγαινε σε συναυλία για τους Εβραίους, μέχρι που θα πήγαινε σε εκδήλωση συμπαράστασης στα θύματα της χούντας (όποιος ξέρει ποιος είναι ο συγκεκριμένος κύριος).

0987654321.

Theoprovlitos είπε...

Ατζεντηδες ειναι αυτοι μωρε. Ξεκινησαν πουλωντας τη ψυχη τους στο διαολο και μετα επεκταθηκαν στον Τυπο, τα Ανθρωπινα δικαιωματα, τα Πετρελαια, την διαχειριση σκουπιδιων κλπ. Οτι αποδιδει.

Η φασιστικες νοοτροπίες εκδηλώνονται οσο και να καμουφλαριστουν. Υπογειες διαδρομες, διαπλοκή, "αγνωστου" προελευσης χρηματοδοτες, λυκοφιλίες, φιμωση την αντιθετης γνωμης. ΜΙα κατασταση μεταξυ Σταλινισμου και Φασισμου.

Απλα δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να υπαρχουν ΤΟΣΟΙ πολλοι αφελείς που δεν εχουν καταλαβει οτι ο άλλος οχι μονο δεν ειναι αυτο που δηλώνει αλλα ακριβως το αντιθετο.

Γεωργία είπε...

"Απλα δεν μπορω να καταλαβω πως μπορει να υπαρχουν ΤΟΣΟΙ πολλοι αφελείς που δεν εχουν καταλαβει οτι ο άλλος οχι μονο δεν ειναι αυτο που δηλώνει αλλα ακριβως το αντιθετο."

Αυτό έχει πολλές εξηγήσεις, σαν γνήσιο πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Εγώ θα αναφερθώ μόνο σε 1 εξήγηση, από την δική μου σκοπιά.

Κάποια πράγματα είναι ηλίου φαεινότερα στα μάτια μου (πχ οτι το μεταμοντέρνο κλίμα μηδενίζει, απαξιώνει, ισοπεδώνει τις παραδόσεις (πες τες κληρονομιές, ρίζες, Ιστορία), και δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να μην το βλέπουν αυτό κάποιοι.

Απάντηση: Μα, επειδή, οι άλλοι βλέπουν πράγματα που εγώ δεν βλέπω. Είμαι τόσο βλήτο στην πολιτική και την οικονομία, που όσο προφανή και σαφή αν είναι κάποια δεδομένα στα μάτια του Θεοπρόβλητου, εγώ δεν μπορώ να τα μάθω αν ΔΕΝ διαβάσω το μπλογκ του Θεοπρόβλητου.

Τα μάτια του καθενός είναι εξασκημένα να βλέπουν διαφορετικούς τομείς γνώσεων. Είμαστε, ως σύνολο, πολύ μα ΠΟΛΥ λιγότερο απαίδευτοι από όσο θα χρειαζόταν να ήμασταν προκειμένου να αντιλαμβανόμασταν σωστά τον κόσμο.

Κατέληξα τελικά πως το ανεξήγητο δεν είναι οι άλλοι που δεν βλέπουν το πόση πλύση εγκεφάλου γίνεται στους ακαδημαϊκούς χώρους και το πώς βγαίνουν στρατιές επί στρατιών φοιτητών που παπαγαλίζουν εν αγνοία τους τις ιδέες της νέας εποχής, το ανεξήγητο είναι το πώς εγώ δεν ενημέρωσα τους άλλους για αυτά που εγώ βλέπω.

Theoprovlitos είπε...

Γεωργια

Πριν απο χρονια ειχα βρεθει περιπλανωμενος σε ενα ερημικο κελι στο Αγιον Ορος όπου ενας τρελλος μοναχος ειχε συγγραψει ενα πονημα, δυσνοητο για τον πολυ κοσμο, που αφορουσε στη στεροσκοπικη οραση και ελεγε οτι το οπτικο μας πεδίο ειναι πολυ περιορισμενο γιατι καδραρει σε εντος ορισμενων οριων.

Συμφωνω με αυτα που γραφεις με μια διαφορα. Υπαρχουν δεκαδες τομεις για τους οποίες δεν μπορουμε να δηλώσουμε ειδημονες. Οταν ο ανθρωπος εχει τουλαχιστον αυτο, το γνωθι σε αυτον και ταπεινωση με την εννοια του οτι δεν πετα πανω απο το εδαφος λογω φουσκωμενης αλαζονιας, τοτε ερχεται ο αλλος και ο αλλος και τον συμπληρωνει και ως κοινωνια πορευονται πλεον μαζι.

Οι συγκεκριμενοι τυποι και οι ομοιοι τους εχουν ενα κοινο χαρακτηριστικο. Ειναι ΑΛΑΖΟΝΕΣ, και ως τετοιοι αφ ενος τυφλώνονται ή ζουν στο ημιφως και οδηγει ο ενας τυφλος τον αλλο στο βαραθρο. Και επειδη κατεχουν και θεσεις εξουσιας (η αλαζονια εχει και τα συνοδευτικα της) διαφθειρουν και καταστρεφουν την ανθρωποτητα.

Ειναι δηλαδη σαν καποιον με 5 βαθμο μυωπία, που οχι μονο το εγω του τον κανει να πιστευει οτι δεν χρειαζεται να φορα γυαλιά, αλλα οδηγα χωρις γυαλια και αεροπλανο με κινδυνο να παρει στο λαιμο του επιβατες και πληρωμα.

Ετσι που το περιγραφεις λιγο φαινεται σαν η τυφλωση τους να ειναι "δικαιολογητέα". Ενω δεν ειναι, πολυ απλα γιατι δεν ειναι η παθηση αλλα το συμπτωμα μιας οικειοθελους ασθενειας.

Ανώνυμος είπε...

"Υπαρχουν δεκαδες τομεις για τους οποίες δεν μπορουμε να δηλώσουμε ειδημονες"

Πολύ σωστό αυτό που έγραψες Theoprovlitos , μακάρι να μπορούσες να το εφαρμόσεις και εσύ αυτό. Το Blog σου είναι γεμάτο από απόψεις σου για θέματα που εμφανίζεις τον εαυτό σου ειδήμονα χωρίς να είσαι.
Δάσκαλε που δίδασκες ....

Theoprovlitos είπε...

Αγνωστε

Μαλλον μπερδευεις τον μη ειδημονα με τον μη εχοντα άποψη.

Εκεινος που δηλωνει ειδημων - χωρις να ειναι - εμμενει σε καποιες απόψεις χωρις να δεχεται αντιλογο.

Όποιος βρισκει κατι συγκεκριμενο σε αυτα που γραφω λανθασμενο δεν εχει παρα να το αντικρουσει - χωρις αοριστολογίες. Προφανως θα το ειχε κανει αν υπήρχε. Γιατι αποφευγω να εκφερω γνωμη εκει που δε με παιρνει.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους η Ιερά Σύνοδος εξεφράσθη επισήμως με ανακοίνωσην υπέρ του Γέροντα Εφραίμ. Πήραν φωτιά τα σορράκια του Ροιδη και κάνουν τρομοκρατική επίθεση στον Ιερώνυμο βγάζοντας πάλι τον Γιοσάκη. Άλλη δουλειά δεν έχουν οι ξορκισμένοι. Ότι και να είναι ο Ιερώνυμος τώρα του βγάζω το καπέλο.
Να ενωθούμε όλοι να αποφυλακίσουμε τον Γέρονά μας μετά τα βρίσκουμε.
Όχι στην σιωνιστική δαιμονική λαίλαπα της Νεας Εποχής.
Χ.Μ.

Ανώνυμος είπε...

Τα έβαλαν οι θεομάχοι και αντίχριστοι σήμερα με τον μακαριστό Νύσσης. Που βρίσκουν τις πληροφορίες ποιός κρύβεται πίσω τους; Που τα γνωρίζουν αυτά και γιατί ενδιαφέρονται; Βγάλανε τώρα ενα βιβλίο του Σπύρου Κατρατζαφέρη. Που τα θυμηθήκανε; Ποιός τους βρήκε το βιβλίο. Να κοιτάξουν τη δουλειά τους και να μην ασχολούνται με την Εκκλησία ως άθεοι. Τι λόγος τους πέφτει τι κάνουν οι επίσκοποι. Είναι αυτοί άγιοι και μιλάνε; Ουδεις αναμάρτητος. Να κοιτάξουν τις δικές τους αμαρτίες. Ο Θεός θα κρινει τους ιερείς μας όχι οι βολταιριστές και οι μαρξιστές.
Α να χαθούνε οι γελοίοι που νομίζουν πως θα ανατρέψουν την πίστη των πατέρων μας. Την παράδοσή μας. Το καύχημα μας. Οι ξενοκίνητοι πουλημένοι.

Ανώνυμος είπε...

Ποιο Γιοσάκη;Εδώ ο ακατανόμαστος ούτε τους νεκρούς δε σέβεται. Είδατε τι αισχρότητες έγραψε εναντίον του μακαριστού Ελευθερίου Νύσσης με πηγή τον...Σπύρο Καρατζαφέρη για κάτι που μπορεί να συνέβη πριν ...43 χρόνια. Αν αυτό λέγεται προσβολή μνήμης τότε τι λέγεται.Θα μου πείτε λεπτομέρειες είναι γιαυτόν. Μιλάμε ότι ο άνθρωπος δεν παίζεται...

Ανώνυμος είπε...

To βιβλίο του Καρατζαφέρη κυκλοφόρησε πριν 32 χρόνια και είναι γνωστό. Το απορίας άξιο είναι πως, λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό, πήγαν και ψάξαν στο βιβλίο αυτό σαν να γνώριζαν ότι το όνομα του επισκόπου είχε αποσχολήσει στο παρελθόν την εκκλησιαστική δικαιοσύνη. Να έχουν τόσο καλή μνήμη; Να έχουν μάθει απ' έξω όλη την αντιεκκλησιαστική βιβλιογραφία των τελευταίων 40 χρόνων και κάτι τους θύμισε το όνομα του μακαριστού. Έχουν φακελούς για όλους και όλα στον εκκλησιαστικό χώρο; Μπροστά τους πάντως ο περιβόητος Μακάρθυ είναι παιδική χαρά.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα όμως είναι πως οι επίσκοποι δεν πρέπει να έχουν κάποια αμαρτήματα και μάλιστα που έχουν ακουστεί. Αυτοί που χειροτονούν πρέπει να επιλέγουν. Μήπως όμως ισχύει ότι επιλέγουν επίτηδες;