14/5/11

ΤΟ ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ


ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ "ΜΕΣΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ"

Δημοκρατική Συμμαχία: Μια απόπειρα ανάλυσης του λογότυπου.

Δεν θα κανω εδω ανάλυση του μυστικισμού της Kabbalah. Αφ ενος το θεμα θα ήθελε πολύ μελέτη, αφ ετερου και πολύ σεβασμό, καθότι έχει να κανει και με το όνομα του Θεού -σύμφωνα με τον Ιουδαϊσμό. Γεγονός ειναι ότι ο μυστικισμός των θρησκειων όταν προσεγγίζεται με ασέβεια και αποστεωμένος από καθε ιερότητα, διολισθαίνει σε σκοτεινά μονοπάτια και μετατρέπεται σε new age δοξασία ή σε 'υβρι και βλαστήμια.

Η new age προσεγγιση του Εβραϊσμού (όπως και άλλων θρησκειων) ειναι δημοφιλής σε εκείνους που ζητουν μια spirituality κομμενη και ραμενη στα μετρα τους, που δεν δημιουργεί υποχρεωσεις αλλά ουτε και συνειδησιακό έλεγχο. Ο εξασκών κάνει την ζωούλα του και εν συνεχεία μεσω τεχνικών positive thinking, αγαπητισμών, φιλανθρωπιών καλής ελπίδος και άλλων πρακτικών που αγοράζονται σε συσκευασία από Extra Small μεχρι XXL, (αρκει ο πελατης να μεινει ικανοποιημένος) βαυκαλίζεται ότι ειναι καλός άνθρωπος συμφωνα με τα δικά του κριτηρια. Άντε και σύμφωνα με του common sense, που ειναι κατι αντιστοιχο με τον μεσο τηλεθεατή της AGB. (Κατα ενα περιεργο τρόπο η AGB μονο τα γουστα του μεσου τηλεθεατή καταγραφει).

Τωρα το πως μπορει να ειναι κάποιος καλος άνθρωπος (όσο και να ξεπλένει ως philanthropist τα κρίματα του με αγαθοεργίες) ενας μεγαλοκαρχαρίας του πλούτου, κάποιος ο οποίος εκμεταλλευεται φτωχες χωρες για να προσθεσει στα πλούτη του, εκεινος που εχει σαν σλογκαν "το μεγαλο ψαρι που τρωει το μικρο", εκείνος που δημιουργει επαναστασεις και συρραξεις για να επωφεληθεί και μετα να ξεπλενει τα χερια του από το αίμα στην κολυμπήθρα του Siloam, αυτό ειναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο και αλλουνού ραββίνου Torah.

Εν πασει περιπτώσει σημερα οι θρησκειες απαξιωνονται και πολεμουνται λυσσαλέα από καποιους που τις θεωρούν εμπόδιο στην παγκοσμιοποίηση και στην μεσσιανική προοπτική τους, που ειναι ανθρωπινο δημιουργημα. Καλό ειναι να ξερουμε από ποιούς και γιατί.

___________________

Το ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (Etz haChayim) [link] ειναι καμπαλιστικο-ιουδαϊκο συμβολο και αναφερεται στον εσωτερικό συμβολισμό του δενδρου του Παραδείσου. Τα δε ιερα χρωματα του ιουδαϊσμού ειναι το γαλαζιο, Tekhelet (όπως και στην σημαια του Ισραήλ) και το πασιγνωστο από διαφορες "επαναστασεις" πορτοκαλί, Tola'at Shani.

Ευνοητο ειναι οτι για τους οπαδους του "φιλελευθερισμου" δεν υπαρχει ούτε Ιαχβε, ούτε ιερό, ούτε όσιο αλλα τα συμβολα εχουν μια new age εσχατολογία. Στην Ελλαδα οι κυριοι φορείς του αποχριστιανισμού, του αντιχριστιανισμού και της εκκοσμικευσης ειναι τα κομματα του "μεσαιου χωρου" σε μπλε και πορτοκαλί αποχρωσεις...

Την εικονα του Χριστου ως δενδρου της ζωης την εβαλα για να μην παρασυρθει κανεις σε αντιεβραϊκες σκεψεις. Ειναι προφανες όμως ότι οι ανθρωποι αυτοί δεν εχουν καμμια σχεση με Χριστό ή με τον Θεό των εβραίων. Ο μεσσιανισμός τους άλλου τυπου παγκοσμια εξουσία οραματιζεται.

Αν παρακολουθησει κανεις το πως απαξιωνονται οι θρησκευομενοι εβραίοι - ακόμα και οι μετριοπαθεις- από εκκοσμικευμένους εβραίους και τους παρατρεχάμενούς των σε εβραϊκα blogs, θα καταλάβει...

 ________________

Το πορτοκαλι ιερό χρώμα Tola'at Shani [link]

To γαλάζιο (indigo blue) Tekhelet [link]

Η νέα εποχή "αγάπης" και "ομόνοιας" που θα φερει στον κόσμο ένας πανθρσηκειακός - αθρησκειακός μυστικισμός, μια Καμπαλά που καμμια σχεση δεν έχει με τον Ιαχβέ. [link] Γι αυτό και την ακολουθεί μεχρι και η πόρνη, η φέρουσα το όνομα της παρθένου Μαριάμ, Madonna.
“Kabbala is popularly mistaken as religion or mysticism, but the people attending this convention have delved deeper into Kabbala and understand that it is a method with the sole aim of developing connections of love among people,” convention manager Avihu Sofer said.

“The need for love is a point all people share, no matter what their faith, nationality, age or gender,” he went on. “Those attracted to Kabbala are those who found it increasingly difficult to fulfill this need in modern society, and the convention will serve to express this need.”
Φυσικά δεν εχω τιποτα με την χρηση των συμβολων και των συμβολισμων (ιδιαιτερα ως χριστιανος ορθοδοξος). Αλλα τόσο για τους εβραίους όσο και για τους χριστιανούς ισχύει και το "Ου λήψει το όνομα Κυρίου του Θεού σου επί ματαίω".

Όταν λοιπον συμβολα του Θεού χρησιμοποιούνται από συμβολα πολτικών κομματων μεχρι και για το φεστιβαλ της Eurovision, αυτο δεν αποτελεί ύβρι; Ή μηπως αυτό ακριβως είναι το ζητούμενο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: