8/12/09

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

Κυβερνητικό πλιάτσικο στους πολύτεκνους ξεκίνησε η ΝΔ και το... τελειοποιεί το ΠΑΣΟΚ εξομοιώνοντας τα πολυτεκνικά πολυθέσια van με τα πανάκριβα Jeep, Mercedes, Chayenne κλπ.

Φαίνεται πως το ΠΑΣΟΚ την ανακάλυψε τελικά την τρύπα της εθνικής οικονομίας και ήταν ακριβώς αυτή: Οι φοροαπαλλαγές στους πολύτεκνους!

Έτσι, ενώ πέρσι κατήργησε την φοροαπαλλαγή η ΝΔ (κωφεύοντας μάλιστα στις διαμαρτυρίες) και αύξησε σημαντικά τα τέλη κυκλοφορίας, φέτος το ΠΑΣΟΚ ορκίστηκε να κυρήξει διωγμό στα van των πολυτέκνων και φούσκωσε τα τέλη στο ποσό των 671 ευρώ για τα 2000 κυβικά!

Παράλληλα, είχε προηγηθεί και αύξηση των ασφαλίστρων ούτως ώστε " να εξομοιωθούν τα ποσά των αποζημιώσεων με τα ευρωπαϊκά επίπεδα". Για εξομοίωση μισθών βέβαια ούτε κουβέντα! Θα πληρώνει δηλαδή ο φουκαράς ο Έλληνας τον μισθό του Δανού και του Σουηδού ασφαλιστή που είναι πολλαπλάσιος του δικού του.

"Ενωμένη Ευρώπη" κατά τα άλλα.

Επειδή λοιπόν δεν ειμαι διατεθημένος να το καταπιώ και αυτό, απέστειλα επιστολή στον Υπουργό Οικονομίας, στην κα Κανέλλη, στον κο Πάγκαλο και τον κο Καρατζαφέρη να δω αν κανένας από αυτούς θα φιλοτιμηθεί να απαντήσει και να ανταποκριθεί.

Παρεμπιπτόντως, επιβεβαιώνοντας την γενική διάλυση της χώρας, και οι Σύλλογοι Πολυτέκνων είναι υπό διάλυση, έχοντας υποβιβασθεί σε επαίτες του "ότι έχετε ευχαρίστηση" και σε διανομείς μακαρονιών. Από το πρωί έχω κάνει καμμια δεκαριά τηλέφωνα σε ομοσπονδίες πολυτέκνων και οι πρόεδροι είναι όλοι φευγάτοι στον κόσμο τους.

_____________________


Προς: Υπουργό Οικονομίας
Θέμα: Ρεσιτάλ Κοινωνικής Αναλγησίας

Αθήνα 8/12/2009

Κύριε Υπουργέ,

Επί σειρά ετών η πολιτεία αναγνωρίζοντας ότι οι πολύτεκνοι έχουν έναν δυσανάλογο αγώνα να φέρουν εις πέρας - ιδιαίτερα σε μιά χώρα που η Παιδεία κάθε άλλο παρά δωρεάν είναι - φρόντιζε να τους απαλλάσει από κάποιες υποχρεώσεις.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οικογένειες των οποίων ο αριθμός υπερβαίνει τα 5 άτομα, για να μην κυκλοφορούν αντίθετα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να προβουν σε αγορα αυτοκινήτων περισσότερων θέσεων, και κατα συνέπεια μεγαλύτερου κυβισμού.

Από τότε που η προηγούμενη κυβέρνηση εχάρισε αφορολόγητα ΙΧ σε τρίτεκνους και γεμίσαμε με τριτεκνικές BMW, Mercedes και 4x4, για να βγάλει τα σπασμένα στράφηκε κατά των πολύτεκνων, χρεώνοντας τους με τέλη κυκλοφορίας ΙΧ μεγάλου κυβισμου, (ενώ παλαιότερα είχαν απαλλαγή) λες και είναι οι πολύτεκνοι οι έχοντες και κατέχοντες σε αυτην την χώρα.

Δυστυχώς η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ, αντί να διορθώσει το λάθος και να φορολογήσει αυτούς που πρέπει να φορολογηθούν, φορολογεί εκείνους που αγωνίζονται να επιβιώσουν μόνο και μόνο επειδή έχουν πολυτεκνικά van. Με αποτέλεσμα να μου έρθουν σήμερα τα τελη κυκλοφορίας 671 ευρώ!

Αν αυτό δεν είναι εξώφθαλμη αδικία - δηλαδή η εξομοίωση των Mercedes και των 4x4 πολλών δεκαδων χιλιάδων ευρώ - με τα πολυτεκνικά van ε τότε τι είναι;
Δεν αρκούν τα εξοντωτικά ασφάλιστρα που πληρώσαμε φέτος 577.80 ευρω, δηθεν για εξομοιωση των ασφαλίστρων με την Ευρώπη ενω οι μισθοί στην Ελλάδα είναι οι μισοί;

Αν η πολιτεία έχει κηρύξει διωγμό στους πολύτεκνους ας μας το πει καθαρά.

Εγώ παντως ευθαρσώς δηλώνω πως ΑΔΥΝΑΤΩ να πληρώσω τέτοια τέλη κυκλοφορίας. Και γι αυτο προτιμώ να κυκλοφορώ στην παρανομία.

Ντροπή!

NK (Theoprovlitos@hotmail.com)

7 σχόλια:

Vater Panajiotis είπε...

Ξέρεις τι μου αρέσει σε σένα Θεοπρόβλητε; Που έχεις το κουράγιο και γράφεις επιστολές, λες και είσαι σε χώρα με σοβαρούς πολιτικούς. Θαυμάζω την επιμονή σου, μα την αλήθεια.

Theoprovlitos είπε...

Πατερ μου, εχω ενα ολοκληρο ντοσιε με επιστολες. Τις περισσοτερες φορες αποβαινουν ακαρπες, αν και μερικες εχουν δημοσιευθει και σε εφημεριδες. Καποιες λιγες ομως ειχαν αποτελεσμα. Οποτε, οσο εχω αντοχη και κουραγιο να προσπαθω να αλλαξω τον κοσμο λεω να μην σταματησω. Για να μην σκουριασω κιολας.

Vater Panajiotis είπε...

Εύχομαικαλή επιτυχία σε όλες τις επιστολές τότε. Α, και κάτι ακόμη: Ως πολύτεκνος είσαι στο στόχαστρο των οικοφασιστών, οι οποίοι θα ήθελαν να ξεκάνουν κανα δυο δις ανθρώπων για να "αναπνεύσει"η γη, όπως λένε.

mnk είπε...

http://redskywarning.blogspot.com/2009/12/andrew-revkin.html

Nicholas Karellos είπε...

Πατερ Παναγιωτη

Αρχιζει φαινεται το προγραμμα μειωση πληθυσμου και γινεται γνωστο. Εχθς μολις στο FB μου εστειλε Αμερικανιδα γνωστη ενα link που αναφερεται σε συμβουλο το Ομπαμα ο οποιος ειχε ήδη γραψει δεκαετιες πριν περι μειωσης του πληθυσμου με στειρωσεις, αμβλωσεις, φαρμακα σε τροφες και νερο που προκαλουν στειρωση κλπ.

Επισης πιστευω πως η επιβολη της ομοφυλοφιλίας αλλα και το AIDS μεσα σε αυτο το πλαισιο εντασσονται.

Τελος ως αποκυημα αρρωστημενης φαντασιας μου μου εχει περασει απο το μυαλο πως ολα αυτα τα οικονομικα σκαμπανευασματα (πτωση χρηματιστηριου και στην Ελλαδα και παγκοσμιως, σκαμπανευασματα δολλαριου, τιμης πετρελαιου, οικονομικη κριση, ανεξελεγκτη διακινηση ναρκωτικων, ανεξελεγκτο τραπεζικο συστημα κλπ αυτο που κανουν αυτην τη στιγμη ειναι να ξαφριζουν και να αποσυρουν το παγκοσμιο χρημα από την αγορα σε μερικες ελαχιστες τσεπες ουτως ώστε οταν θα γινει μια παγκοσμια συρραξη ή μια πανδημια το παγκοσμιο χρημα δεν θα χαθει μαζι με τους νεκρους, αλλα θα εχει μεινει στις τσεπες εκεινων που το απομυζησαν.

Αρρωστημενο σεναριο ναι. Απιθανο ομως;

Vater Panajiotis είπε...

Θυμήθηκα και εκείνον τον γραφικό Φινλανδό, τον Pentti Linkola, που προπαγανδίζει την γενοκτονία ως λύση στο οικολογικό πρόβλημα..Ωραίος.

zoro είπε...

μαζί σου στην παρανομία κι εγώ. ένας σύγχρονος πειρατής. αλλα τα του καίσαρι tw καίσαρι, η φράση που αδειάζει και ξεμπροστιάζει τους κρατούντες και τους έχοντες, αφού όπως είπαν και οι φίλοι μας προηγουμένως, δεν τους νοιάζουν τα λεφτά αλλα ο έλεγχος και μονο. και προσπαθούν με διαφορους τρόπους, μα δεν θα τους περάσει