3/12/09

Η ΠΑΙΔΟΚΤΟΝΑ ΧΩΡΑ

Νομίζω πως δεν υπάρχει χώρα πιό παιδοκτόνα από την Ελλάδα.

Δεν νομίζω να κυριαρχούν σε οπιαδήποτε άλλη χώρα -της Ευρώπης τουλάχιστον- οι άχρηστοι, τα λαμόγια και οι ατάλαντοι όσο στην Ελλάδα προωθημένοι από τους κομματικούς μηχανισμούς, τόσο των αστικών κομμάτων όσο και της kommandatur της αριστεράς.

Δεν νομίζω να υπάρχει τόσο πολύ ανθρώπινο δυναμικό αναξιοποίητο όσο εδώ.

Για να πας μπροστά στη ζωή σου, μία επιλογή έχεις να ξενιτευτείς.

Θα μου πεις και Ανατολικοευρωπαίοι ξενιτεύονται, αλλά όμως προέρχονται από χώρες των οποίων τις οικονομίες διέλυσε ο κομμουνισμός και αποτελείωσε ο καπιταλισμός. Στην Ελλάδα, η κατάσταση αυτή ίσχυε ακόμα και από τότε που οι αγελάδες ήταν χοντρές.

Τα θεμέλια της διάλυσης της χώρας πάντως -ακριβώς την εποχή που η χώρα θα έπρεπε να εκσυχρονισθεί- τα έθεσε το Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ. Γι αυτό τόσο ο Σιμίτης όσο και ο Γιωργάκης προσπαθουν να το θάψουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ήταν η εποχή που η χώρα "στελεχώθηκε" από φαύλους με διαβρωμένη συνείδηση, που τοποθετήθηκαν μαζικά και συστηματικά στον δημόσιο τομέα - ο οποίος μάλιστα αναπτυχθηκε και υδροκεφαλικά για να διορισθουν οι πρασινοφρουροί, πορωμένα κομματοσκυλα δηλαδή που από κλητήρες βρέθηκαν σε μια νυχτα δήμαρχοι, διατηρώντας την κουλτουρα του κλητήρα. (Όπως για παράδειγμα κάποιος που ξέρω που με κάτι κουτσοαγγλικά διορίσθηκε στην Ολυμπιακή και πήρε σύνταξη στα 45 με βαρέα και ανθυγεινά!)

Και κοντά σε αυτούς, το κατακάθι της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή άτομα δίχως ίχνος ιδανικών, ιδεολογίας και ταυτότητας τα οποία προκειένου να επιπλεύσουν και να κινηθουν βαπτίσθηκαν πράσινοι σε μια νυχτα, με την ιδια ευκολία που θα γινοντουσαν ερυθροφρουροί του Τσαουσέσκου, ή γερμανοτσολιάδες επί ναζί. Το ΠΑΣΟΚ έδωσε την ευκαιρία σε όλους αυτούς να διοικήσουν την χώρα. Και φυσικά άνοιξε την όρεξη και στους γαλάζιους να κάνουν το ίδιο.

Κάθομαι και σκέφτομαι πάντως πόσοι γνωστοί μου ξενιτεύθηκαν.

Ο Νικος και η Kirsi, και οι δύο πτυχιούχοι. Έφυγαν το 1987 για την Φινλανδία και τωρα ο Νικος είναι καθηγητής πανεπιστημίου στην Φινλανδία.

Ο Νικος και η Ντέπυ. Έφυγαν το 1988 για την Ολλανδία και εγκαταστάθηκαν μόνιμα εκεί, αφού ο Νικος δουλεύει στον Παγκοσμιο Οργανισμό Πατέντας και νωρίτερα στο ΝΑΤΟ. Η Ντέπυ το 1982 είχε κανει τα χαρτιά της για γραμματέας στην ΕΡΤ αλλά της ζήτησαν εν ψυχρώ να γραφτει στην κλαδική του ΠΑΣΟΚ πρώτα. Για να βρει εν συνεχεια δουλεια γραμματέα στην... Αμερικάνικη Πρεσβεία! Ακατάληλη για το ΠΑΣΟΚ-κατάλληλη για την Πρεσβεια!

Ο Πέτρος και η Elina. Εκείνος μονιμος στην αεροπορία. Μόλις συνταξιοδοτήθηκε έφυγαν για την Φινλανδια. Εκείνη στην Αθηνα έπαιζε βιόλα στην ορχήστρα του Θεοδωράκη. Μολις ο αντρας της μετατεθηκε στον Αλμυρο του Βολου, πού να κάνει μαθηματα στο γουπατο της Ελληνικης επαρχίας; Έκανε τα χαρτια της στο Δήμο Αλμυρου αλλα ήταν τοτε που ο Τριανταφυλλόπουλος έβγαλε το σκανδαλο που ο Δήμαρχος πηδούσε κάτι κοπέλες για να τις διορίσει στο Δήμο.

Η Ελένη, Ελληνοσερβίδα. Ήρθε εδω με τον πόλεμο. Δεν άντεξε την μιζερια του Αγιου Παντελεήμονα, και να της κατουρούν μεθυσμένοι Πολωνοί την εξώπορτα και κατι αριστεριστες να προσπαθουν να την πείσουν ότι αυτο το πραγμα ειναι πολιτισμός και ξαναγυρισε στην Σερβία.

Η Τζούλια, η Αλβανίδα. Από τις μορφωμένες, τις καλλιεργημενες ( ο πατερας της ζωγραφος της Καλων Τεχνων) και τις πραγματικά Ορθοδοξες. Τα μάζεψε και εφυγε για Αμερική.

Ο Nebojsa και η Κατερινα. Μετά πολλών κόπων και βασάνων κατέληξαν στην Γερμανία.

Ο Γιώργος και η Olga. Μετακόμισαν προσωρινά στην Φινλανδια αλλά λογω οικογενειακών δεσμευσεων ξαναγύρισαν. Παντα θελουν να φυγουν εκτος Ελλαδος. Αγορασαν και γη στην Καλαβρια της Ιταλίας μήπως εγκατασταθουν εκει αφου τίποτα δεν συγκρινεται με το μπάχαλο της Ελλαδας. Τωρα βρισκονται στην Γερμανία για 4-5 μήνες. Η πίεση του Γιωργου έπεσε ως δια μαγειας στο φυσιολογικό!

Ο Θωμάς, γνωστός blogger. Πάει και αυτός κατά Αγγλία μεριά.

Ο Θόδωρος ο Νοτιοαφρικάνος. Εργάστηκε επί 10 χρόνια στην Αμερικάνικη Βάση του Σχοινιά, στης τηλεπικοινωνίες. Έκλεισαν οι βάσεις έμεινε άνεργος και έκτοτε έχει αλλάξει διαφορες δουλειες, οι περισσότερες κατώτερες των προσόντων του. Φυσικά μη ων κομματόσκυλο, πώς θα μπορουσε να εργασθει σε αντίστοιχο πόστο του Ελληνικού Δημοσίου; Ειδε και απόειδε, έφυγε και αυτός εχθές για το Κατάρ.

Καλή σου τύχη Θόδωρε.

Ρε παιδιά μη με αφήνετε μόνο...



8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ,ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ''ΠΛΕΡΙΑΣ ΔΙΑΛΕΧΤΙΚΗΣ ΣΚΕΣΗΣ''ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΟΛΥΘΡΟΝΑΣ,ΠΡΙΝ ΓΙΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΕ ΜΕ ΤΣΙΓΓΕΛΩΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΦ'ΕΝΟΣ Ο IMAGE MAKER ΤΟΝ ΕΠΕΙΣΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ,ΑΦ'ΕΤΕΡΟΥ ΔΕ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟ ΞΥΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΑ ΧΑΣΗ ΤΗΝ ΤΣΙΓΓΕΛΑ,ΤΙ ΕΚΑΝΕ?
ΕΒΓΑΛΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΦΙΣΣΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΚΥΡΙΛΕ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ.
ΑΛΛΟΣ ΠΑΛΙ ''ΕΥΠΑΤΡΙΔΗΣ''ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ,ΣΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΦΙΣΣΕΣ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ''ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ,ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ,ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ''
ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΗ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΟΥΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.ΑΝΤ'ΆΥΤΩΝ Η κα.ΑΝΤΖΕΛΑ[ΕΠΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΔΡΑΝ ΜΩΣΕΩΣ ΕΚΑΘΗΣΑΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ].
ASLAN

Theoprovlitos είπε...

Έεεεεελααα!

Έγινε η Αντζελα Δημητρίου Υπουργός;

Ανώνυμος είπε...

ΟΧΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΤΖΕΛΑ,Η ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
ΒΥ THE WAY,ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΑΣ ΤΗΝ ΦΙΛΑΝΔΙΑ?ΕΚΕΙ ΕΧΕΙ ΚΡΥΟ,ΟΜΙΧΛΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ.ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΩ ΕΓΩ ΝΑ ΠΑΩ,ΟΛΑ ΜΕΛΙ -ΓΑΛΑ[ΧΕ,ΧΕ,ΧΕ]
ASLAN

Vater Panajiotis είπε...

Θεοπρόβλητε,
αν μπορείς να πας Φινλανδία, κάνε το.

Ασλάν,
αν ποτέ θελήσεις να πας στην Κωνσταντινούπολη, συμβουλεύω να ιερωθείς. Υπάρχουν περίπου 82 ναοί τους οποίους απαξιώνουν οι Ελλαδίτες...

Vater Panajiotis είπε...

Με την ευκαιρία:
O Nebojsa και σύζυγός του, μακράν, από τα συμπαθέστερα ζευγάρια ever!

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
ΤΟΥΣ 82 ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ.
Η ΜΕΤΟΙΚΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΩΣΥΝΗ,ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΛΗΘΟΣ ΚΩΛΥΜΑΤΩΝ,ΟΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ ΜΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.
ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΩΝ ΝΑΩΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΗΟ.ΕΝΑΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΝΑ ΕΣΤΕΛΝΕ Η ΚΑΘΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΑ ΛΥΝΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ.
ASLAN

Theoprovlitos είπε...

Aslan

Εχω ονειρο ζωης να επισκευθω εναν εναν τους ναους της πολης.

Αφου δεν εχω παει ακομα στην Πολη (!) γιατι θα ηθελα να βιωσω μια τετοια εμπειρια του να χανομαι στα δρομακια.

Μαλιστα ηθελα να συγγραφει και ενας σχετικος οδηγος σαν αυτον που ειχαμε εκδοσει για την Ελλαδα με μια μοναχη φιλη μου, το Evlogeite

http://www.orthodoxgifts.com/index.php?main_page=product_info&products_id=617

Σχετικα με την ιεροσύνη αν και δεν εχω κανενα κολλημα (σοβαρο τουλαχιστον), η γυναικα μου με εκλιπαρουσε για χρονια να γινω παπας και μου εχουν κανει προταση τουλαχιστον 4-5 φορες, μαλλον με αυτον τον πειρασμο θα πεθανω.

Ανώνυμος είπε...

θΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ
ΑΝ ΘΕΛΗΣΗΣ ΝΑ ΤΡΙΓΥΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΘΗΣ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ,ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΟΔΗΓΟ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΥΦΛΟΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΗΣ.
Η ΠΟΛΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ,ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
ASLAN