19/1/09

THE INVASION OF THE BODY SNATCHERS


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ-ΚΟΥΚΟΥΛΙΑ

ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

Πολλοί θα αναρωτιούνται τι τον έπιασε ξαφνικά τον Κώστα Σημίτη και ήθελε να αλλάξουν οι ταυτότητες των Ελλήνων διαγράφοντας το θρήσκευμα. Δεν θα εξετάσω για το εάν η αλλαγή αυτή ήταν σωστή ή όχι, είτε αργά η γρήγορα αναπόφευκτη. Δεν με απασχολεί καθόλου. Θα σταθώ μόνο στο ποιοί ήταν εκείνοι οι άνθρωποι-κουκούλια, δηλαδή οι κουκουλοφόροι, που το επεδίωξαν εντός και εκτός Ελλάδος.

Σύμφωνα λοιπόν από ατομική και αποκλειστική έρευνα μόλις το θέμα ετέθη και πριν καν ακόμα βγαλει ο Χριστόδουλος τον κόσμο στους δρόμους, οι παράγοντες που απαίτησαν δυναμικά την αλαγή των ταυτοτήτων είναι εξωγενείς συνεπικουρούμενων βέβαια και της ιδεολογικής δεξιάς των, του Συριζα και των ομοϊδεατων τους σε όλα τα κόμματα.

Και για να μην σας κρατάω άλλο σε αγωνία, το ζήτημα το έθεσαν οι Αμερικανοεβραίοι μετά από επίσκεψη στην Ελλάδα και διαδοχικές συναντήσεις με τον Κώστα Σημίτη και τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Και ο μέν πρώτος ως απόλυτος χέστης ή Yesman στην καλύτερη περίπτωση ή εγκάθετός τους στην χειρότερη συμφώνησε, αφού τους ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά για τα Ίμια και τον ευχαρίστησαν και εκείνοι για την παράδοση του Οτσαλάν και την εκπαραθύρωση του Πάγκαλου από ΥΠΕΞ.

Και αυτή η είδηση είδε το φώς της ημέρας στα ψιλά κάποιας εφημερίδας πριν το θέμα σκάσει σαν βόμβα. Η έρευνά μας όμως το προχώρησε και παρά πέρα και επιβεβαίωσε την συνάντηση των υπευθύνων της American Jewish Commitee με τους δύο Έλληνες ηγέτες από την ιστοσελίδα των πρώτων με ημερομηνία (αν δεν απατώμαι) 19/3/2000.

Έτσι στην ιστοσελίδα του AJC όπου αναγράφονται τα πρεπαγμένα και η ατζεντα του κάθε μήνα, αναγράφησαν λεπτομερώς και οι δύο συναντήσεις. Από τον μεν Σημίτη απαιτήθηκε μεταξύ άλλων η διαγραφή του θρησκεύματος από δε τον Χριστόδουλο ζητήθηκαν δύο πράγματα, πάντα σύμφωνα με την ιστοσελίδα του AJC α) Να μην αντιδράσει η Εκκλησία στην διαγραφή του Θρησκεύματος και β) να εξασκήσει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών όση επιρροή διαθέτει στον Πατριάρχη της Μόσχας Αλέξιο ώστε να αμβλυνθεί ο αντισιμιτισμός των Ρώσων.

Και ενώ οι δημοσιεύσεις αυτές ευρίσκονταν σε πλήρη ανάρτηση ανά ημερομηνία στο ημερολόγιο της AJC, αμέσως μόλις ο Χριστόδουλος εκύρηξε το αντάρτικο η συνάντηση Αμερικανοεβραίων-Χριστοδούλου εξαφανίστηκε από την ιστοσελίδα τους, ενώ παρέμεινε η συνάντηση με τον Σημίτη αλλά και σε αυτή χωρις να γίνεται αναφορά στο θέμα των ταυτοτήτων.


Ο Χριστόδουλος τις επόμενες ημέρες για να μην κατηγορηθεί για αντισιμιτισμό αλλά και να μην στοχοποιηθεί, έσπευσε να επισκευθεί το Εβραϊκό Μουσείο των Αθηνών και να βγάλει σχετικά φιλοεβραϊκά λογίδρια για να αμβλύνει τις σε βάρος του εντυπώσεις.

Κατ εμένα, η απαίτηση από τους Αμερικανοεβραίους, δηλαδή μια αλλοδαπής οντότητας, να διεκδικεί αλλαγή νομοθεσίας μιας τρίτης, άσχετης χώρας, όχι μόνο αποτελεί ξένη παρέμβαση και μοχλό αναστάτωσης στα εσωτερικά της, αλλά αποτελεί και τρανταχτή απόδειξη περί της παγκοσμίου Εβραιοκρατίας. Η δε εκ των υστέρων εξαφάνιση της ατζέντας από την ιστοσελίδα τους, ομολογία ενοχής.

Τα ωφέλη από την διαγραφή του θρησκεύματος είναι προφανή, με την σταδιακή προώθηση σε θέσεις-κλειδιά σε κρατικούς ή μη κυβερνητικούς οργανισμούς αλλά και στο Παγκόσμιο Εμπόριο, προσώπων Εβραϊκής καταγωγής χωρίς η ιδιότητά τους αυτή να είναι αναγνωρίσιμη, ώστε να φτάσουμε σε καθεστώς Αμερικής όπου Εβραιοκρατείται το σύμπαν, κυρίως η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.


Χαρακτηριστικό είναι πως το σλόγκαν του American Jewish Commitee είναι το A Century of Leadership (Ένας Αιώνας Ηγεμονίας ή Πρωτοπορίας) που προδίδει και τις προθέσεις τους και την κοσμοθεωρία τους.

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΙΩΝ

Στην σημερινή πολιτική σκηνή, ο εκλεκτός των Αμερικανοεβραίων είναι ο Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με το εγκώμιο που του πλέκουν εδώ από την εποχή που ήταν ΥΠΕΞ:



Χαρακτηριστικά αναφέρουν: “There is no better friend in Greece of the Jewish community, of Israel, and of the United States than you, Mr. Papandreou” και επί το Ελληνικότερον, "δεν υπάρχει καλύτερος φίλος στην Ελλάδα για την Εβραϊκή κοινότητα, το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες από εσάς, κύριε Παπανδρέου"

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρουν:


Our American Jewish Committee delegation was in the city for meetings with Foreign Minister George Papandreou (our third meeting with him in the past seven months), the American ambassador, and the leaders of the Greek Jewish community. With our luck, the hotel housing us fronted on none other than Syntagma Square. To make matters still more interesting, our hotel was named the Grande Bretagne, a not-so-subtle reference to the other "culprit" country.

Δηλαδη

Η Αμερικανοεβραϊκή επιτροπή μας ήταν στην πόλη (την Αθήνα) για συναντήσεις με τον ΥΠΕΞ κο Παπανδρέου (η τρίτη συνάντηση μαζί του μέσα στους τελευταίους 7 μήνες), τον Αμερικάνο Πρέσβη και τους αρχηγούς της Ελληνικής Εβραϊκης Κοινότητας.

Το πιάσατε λοιπόν το υπονοούμενο, γιατί αυτή η λύσα με τον Καραμανλή, η σκανδαλολογία διαρκείας που αφορά αποκλειστικά το άμεσο περιβάλλον του Έλληνα Πρωθυπουργού, η μια κρίση πάνω από την άλλη, και ο καθημερινός βομβαρδισμός με γκάλοπ που σαν σκοπό έχουν την ανάδειξη του Παπανδρέου;

Θέλει και μεγαλύτερη επεξήγηση για το ποιοί είναι οι άνθρωποι-κουκούλια που εισβάλουν στα ξένα κράτη με έμεσο ή άμεσο τροπο, και ποιοί οι γνωστοί-άγνωστοι κουκουλοφόροι;

16 σχόλια:

mnk είπε...

To '80 ποιοι έκαψαν το Μινιόν;
Ο ΕΛΑ δεν ήταν;
Ο Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας, δηλαδή.
(Αυτό το "Λαϊκός", τρε μπανάλ μου ακούγεται..
Πέρασε πια η εποχή του ταγαριού και του αμπέχωνου.)

Ο Χόντος πότε άνοιξε;
Πριν ή μετά τις εκλογές του ΄81;
Δεν θυμάμαι καλά.

Χαιρετώ.
Πάω να πιπιλίσω το δάχτυλό μου και να δω κινούμενα σχέδια, στον γυάλινο δάσκαλο του γένους (tv). Αγκού!

fvasileiou είπε...

Έχεις απολύτως δίκιο, Νίκο: Η μάχη των ταυτοτήτων, όσο κι αν προσπαθούν διάφοροι να την γελοιοποιήσουν, να την υποβαθμίσουν, να την εξοστρακίσουν από την μνήμη, ήταν κομβικής σημασίας για την πρόσφατη ιστορία μας. Έδειξε πράγματα σε μας, τους εντός, αλλά έδειξε περισσότερα στους εκτός, οι οποίοι αναπροσάρμοσαν τις τακτικές τους.

Και πόσο μας λείπει ο μακαριστός. Ένας άνθρωπος, που με τα στραβά και τα ανάποδά του (δεν ήταν δα και πάπας), μπορούσε να κοιτάξει τον συνομιλητή του στα μάτια.

mnk είπε...

Αυτή τη φωτογραφία έπρεπε να βάλεις. :)

http://www.apodimos.com/Jpeg_4_TAYT.jpg

Theoprovlitos είπε...

@mnk

Οσο ψαχνεις βρισκεις

@Φωτης

Και εγω συγκινηθηκα οταν εψαχνα να βρω φωτογραφια του Χριστοδουλου. Εχεις διαβασει βεβαια το τι του καταμαρτυρω. Και ουτε ανακαλω τιποτα απο αυτα.

Αλλα να παρει η ευχη μου λειπει ο λογος του που εβαζε τα πραγματα στην θεση τους (σε σχεση με τον Αρχιεπισκοπο-Φαντωμά που εχουμε σημερα, πιο ανύπαρκτο και από τον Σεραφειμ) και η αγάπη του για την πατριδα. Αυτα δεν μπορει να τα αναμφισβητησει κανεις.

Γενικως κατα την τελευταια 10ετία δύο μονο προσωπικοτητες αποδειχθηκαν αρχιδάτοι σε σχεση με τις ευθυνες τους. Ο Χριστοδουλος και ο Καραμανλης ο νεωτερος με την σταση του στο σχεδιο Αναν και τις Ελληνορωσσικες συμφωνιες. Δεν λεω οτι ηταν καλοι στο συνολο ή οτι το περιβαλλον τους δεν ήταν από ανεπαρκες και ανίκανο εως άθλιο. Δεν λεω ότι συμφωνω με την εν γενει πολιτκη τους και την στρατηγικη τους. Σε εθνικα θεματα πάντως όρχεις είχαν. Γι αυτο και πολεμηθηκαν λυσσαλεα με χτυπήματα ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ.

SkyWatcher είπε...

Σχόλια για το κεντρικό μήνυμα του άρθρου δεν θα κάνω. Αυτά που λέει ο Theoprovlitos τα έχω ξαναδιαβάσει και τα γνωρίζω.

Έχω όμως μία απορία. Ωραία, "σκανδαλολογία" υπάρχει. Σκάνδαλα δεν υπάρχουν;

Και κάτι άλλο που με εξόργισε τελευταία.
Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επικύρωσαν την Συμφωνία Σύνδεσης και Σταθεροποίησης της ΕΕ με την Αλβανία, την ώρα που Ελληνες της Β. Ηπείρου διαμαρτύρονται συνεχώς για αρπαγές περιουσιών τους από το αλβανικό Δημόσιο, για κακοποιήσεις υποψηφίων τους στις αλβανικές δημοτικές εκλογές (και όχι μόνο), για νοθεία σε βάρος συνδυασμών τους, για παραβιάσεις δικαιωμάτων τους. ΒΛΕΠΕ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&tag=8777&pubid=2212800
Ο δε υφυπουργός Εξωτερικών, αρνήθηκε έστω και να αναφέρει τον όρο “Βόρειος Ηπειρος”, αναφέροντας την περιοχή ως “Nότια Αλβανία”!
Όλα αυτά σχετικά με το προηγούμενο σχόλιο του Theoprovlitou περί εθνικών θεμάτων.

Theoprovlitos είπε...

@skywatcher

Σχετικα με την αναρτηση το ξερω πως το παρασκηνιο ειναι γνωστο. Δεν ξερω ομως κατα ποσον ειναι γνωστό ότι οι ίδιοι οι Εβραιοι το ειχαν δημοσιευσει και στην ιστοσελιδα τους. Επίσης δεν ξερω για το κατα πόσον μεχρι σημερα εχουν παρουσιασθει συγκεκριμενα στοιχεια για το οτι ο Παπανδρεου ειναι ο άνθρωπός τους όπως αναφερεται και στο παρον link.

Βεβαιως και υπαρχουν σκανδαλα. Και μαλιστα φανταζομαι πολυ περισσοτερα από αυτα που βλεπουν το φως της ημερας. Απο τον μεν Χριστοδουλο άπειρα. Αλλα και απο την παρουσα κυβερνηση επίσης.

Πλην όμως η πρατηρησή μου ειχε να κανει στην ΠΟΙΟΤΗΤΑ των σκανδαλων αυτων αλλα και την μεθοδολογια της ανάδειξης τους.

Δηλαδη για μενα ειναι προφανες πως εχουν στοχοποιηθει οι στενοτεροι συνεργατες και φιλικα προσκειμενοι του πρωθυπουργου (Ζαχοπουλος, Ρουσσοπουλος κλπ) με σκοπο να στοχοποιηθει ο ιδιος. Δευτερον ειναι η μεθοδολογια της αποκαλυψης. Δηλαδη εδω δεν εχουμε να κανουμε με ενα πασιφανες σκανδαλο όπως πχ. το χρηματιστηριο αλλα το να παρακολουθειται η ερωτικη και η ιδιωτικη ζωη του Χ Γενικου Γραμματεα από καποιους κυκλους και αορατα χερια να μοιραζουν DVD, ειναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ σκανδαλο από το εαν το Α ή το Β κυβερνητικο στελεχος ξενοπηδηξε ταζοντας διορισμο τον οποιο και δεν εκανε γιατι δηλωνει την ύπαρξη ενος ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ που παρακολουθει τους παντες και τα παντα και τα αναδεικνυει την καταλληλη ωρα με σκοπό να δημιουργηση πολιτικη ασταθεια.

Ας πουμε χρεωσανε στον Καραμανλη το σκανδαλο της Vodafon ενω ο Καραμανλης ειναι το θυμα και οχι ο θυτης ενος εγκληματος με νεκρους ("αυτοκτονια" στελεχους της Vodafon).

Η κυβερνηση του Καραμανλη ειναι κατακριτέα για το συνεχιζομενο εθνικο ξεπουλημα, για την ανεξελεγκτη ακριβεια, για την μη επανιδρυση του κρατους και για μυρια όσα. Αλλα δεν παύει ο Καραμανλης προσωπικά να εχει κατα την κριση μου ενδωσει σε πολυ λιγοτερα από όσο ειχε ενδωσει ο Σιμιτης και οσοι αλλοι ειναι ετοιμοι να παραδωσουν γη και υδωρ στην Αμερικανοεβραϊκη δικτατορια.

Και μετα η μεθοδολογια εχει και συνεχεια ως προς την διάρκεια της. Ε οχι το σκανδαλο Βατοπαιδίου ήταν αμελητεο μπροστα σε οσα εχουμε βιωσει την τελευταια 15ετια τουλαχιστον για να παιζει στις ειδησεις πρωτο θεμα επι τρεις μηνες. Ελεος!

Δηλαδη το εαν μια λιμνη ανταλαχτηκε με Ολυμπιακο ακινητο στην δικη μου τσεπη δεν εχει σχεδον ΚΑΜΜΙΑ επίπτωση, διοτι έτσι και αλλιως καποια λαμογια κανουν ουτως η αλλως τις χρυσες αγορες και βρισκουν τις "χρυσες ευκαιριες".

Για μενα το Βατοπαιδι ήταν μια κομπινουλα της σειρας (για τα Ελληνικα δεδομενα μιλω) που καποιοι ανεδειξαν προκειμενου να χτυπηθει 2 σέ 1 και ο Καραμανλης και η Ορθοδοξια. ΔΕΝ λεω οτι δεν πειραζει. Τον Εφραιμ και απο το παρον blog τον εχω κραξει επανειλημενα. Και μαλιστα ακομα και αν ολα ηταν συννομα, ηθικα και χριστιανικα ΔΕΝ ειναι, οτι και να ελεγε ο βλάκας ο Βουλγαρακης.

Αλλα ας ξεχωρισουμε το σκανδαλο αυτο καθ εαυτο, με την εξωτερικη πολιτικη ενος ηγετη. Αν εγω δηλαδη κατακρινω μια κυβερνηση δεν θα το κανω με αφορμη το εαν ο Ζαχοπουλος ξενοπηδηξε αλλα με την καθαρα πολιτικη της θεση σε συγκεκριμενα θεματα και την εν γενει πολιτικη της και εχουν αντικτυπο στην κοινωνια. Επ αυτου το ΚΚΕ εχει τηρησει μιαν αψογη σταση διαχωριζοντας περιστατικα που αφορουν σε μεμονωμενα προσωπα από το συστημα που τα παραγει γενικοτερα.

Και για να θεσω και ενα ερωτημα: ποτε ενα σκανδαλο αναδεικνυεται επιλεκτικα, ποιον στοχευει, γιατι και ποιοι αποκομιζουν ωφελη;

Σχετικα με την Βοριεο Ηπειρο, απο την στιγμη που ειμαστε αναγκασμενοι από την χουντα της ΕΕ να συνυπαρξουμε με το καθεστως των Τιρανων λιγα μπορουν αν γινουν. Παντως αν δεν ηταν ο Καραμανλης, η Μπακογιαννη θα συναγωνιζοταν τον Παπανδρεου σε επίπεδο εθνικης μειοδοσίας.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε συμφωνώ με τις επισημάνσεις σου (και να διευκρινίσω ότι στις προηγούμενες εκλογές δεν ψήφισα ΝΔ, ούτε και ΛΑΟΣ). Δηλαδή:
1. Η ιστορία του Ζαχόπουλου ήταν η ιστορία μίασ βλακείασ ενός χοντρού που ήθελε να το παίξει σούπερ γ... και μιας πανέξυπνης και ανακατώστρας νεαράς (το ξέρω από δικές μου πληροφορίες). Από το περιβάλλον του πρωθυπουργού πήγαν να μαζέψουν το DVD, όπου ο χοντρός μέσα στην κ...α του έλεγε διάφορα κουτσομπολιά, αληθή ή όχι αδιάφορο, και εκεί έγινε η ιστορία. Πού είναι όμως το μέγα σκάνδαλο;

2. Το Βατοπέδι είναι σκάνδαλο, με την έννοια ότι ένας καπάτσος ηγούμενος - τους υπνώτιζε όλους;;; - κατάφερε να κάνει μία επωφελέστατη επένδυση για τη μονή του εις βάρος τελικά του ελληνικού Δημοσίου. Αν θυμάστε, τις ανταλλαγές τις είχαν ζητήσει μετ' επίτάσεως ΚΑΙ οι Ξανθιώτες (μητροπολίτης, βουλευτές, κ.ά. παράγοντες) προκειμένου να πάψουν οι Βατοπεδινοί να κατέχουν τη Βιστωνίδα. Σκάνδαλο λοιπόν είναι το Βατοπέδι, αλλά όχι δα και το μεγαλύτερο της Μεταπολίτευσης, όπως ειπώθηκε. Έλεος!

3. Στις υποκλοπές, ο Καραμανλής ήταν θύμα. Η απελευθέρωση του Λάλας ήταν, από ό,τι λέγεται, το τίμημα προκειμένου η Ελλάδα να το βουλώσει.

4. Το μέγα σκάνδαλο, για μένα, είναι αυτό της Siemens. Και εδώ είναι μέγα σφάλμα του Καραμανλή που δεν δίνει εντολή να ειπωθούν ονόματα, είτε του ΠΑΣΟΚ είτε της ΝΔ. Και να δείτε ότι θα θαφτεί και οι μόνοι ηλίθιοι θα φανούν οι Γερμανοί που ξεμπρόστιασαν και ζημίωσαν μία δική τους εταιρεία, που στο κάτω-κάτω, στις διάφορες ανά τον κόσμο Μπανανίες χρησιμοποιούσε ανάλογες, μπανανίστικες μεθόδους για να παίρνει δουλειές. Αν χρησιμοποίησε τέτοιες μεθόδους και στην Ελλάδα, κάτι υποδηλώνει αυτό για την ποιότητα του πολιτικού μας πολιτισμού...

4. Στα εθνικά ζητήματα ο Καραμανλής έχει κρατήσει καλή στάση. Όμως, σε ζητήματα εσωτερικής πολιτικής (καρτέλ σούπερ μάρκετ και καυσίμων, περιβάλλον, χωροταξία, δημόσια διοίκηση, αστυνομία και ασφάλεια, καθημερινότητα) η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη και φαίνεται ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί. Δεν είναι ότι δεν θέλει, προφανώς είναι λίγος. Για τον λόγο αυτό αρνήθηκα να τον ψηφίσω στις προηγούμενες εκλογές, το ίδιο θα κάνω και τώρα, αν και ιδεολογικά ανήκω στον κεντροδεξιό χώρο.

Y.Γ. Οι διαπιστώσεις σου για το εβραϊκό λόμπυ είναι ορθές. Ουσιαστικά, τα ίδια λέει και ο αμερικανοεβραίος Νόρμαν Φινκελστάιν στη "Βιομηχανία του Ολοκαυτώματος".

fvasileiou είπε...

Με τον Χριστόδουλο μπορούσε κανείς να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει, με τη στάση του, με τις απόψεις του, με την σιωπή του ακόμα. Με τον Ιερώνυμο δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε αυτό: Δεν είναι μόνο το ότι δεν μιλάει ή ότι δεν έχει απόψεις ή ότι δεν εκφράζει μια συγκεκριμένη στάση: Ακόμα και η σιωπή του δεν σημαίνει τίποτα. Κενό. Μηδέν. -

Theoprovlitos είπε...

@MArko

Εγω αρνουμαι να ενταξω τον εαυτο μου στο ανθωθεν επιβληθεν σχημα αριστερα-δεξια. Στην πραγματικοτητα τετοιο σχημα δεν υπαρχει. Υπαρχουν ανθρωποι και υπανθρωποι. Υπαρχουν πατριωτες και απατριδες υπηρετες ξενων συμφεροντων. Προσωπικα εχω ψηφισει πολλα διαφορετικα κομματα, σπανιοτερα τα μεγαλυτερα και ποτέ μονο τον ΣΥΡΙΖΑ διοτι αν ο Soros εχει εναν εκφραστη στην Ελλαδα για να περασει με το μαλακο τις θεσεις των Εβραιοαμερικανων από την μια με βαση διαφορα σαθρα ιδεολογηματα που παρουσιαζουν το φαρμακι για φαρμακο και αφ ετερου σαν μοχλο αποσαθρωσης της χωρας με διαλυση της παιδειας και της εσωτερικης και εξωτερικης ασφαλειας αυτος ο μηχανισμος ειναι ο Συριζα.

Αλλα για να μην τα φορτωνουμε όλα σε αυτον το τριπτυχο ειναι Τσιπραλαβάνος-Παπανδρεβαλιανάτος-Μπακογιανανδριανόπουλος. Ας μαζευτουν ολοι αυτοι σε ενα κοινο κομμα να ξεβρωμίσει το πολιτικό τοπίο. Αλλα φυσικα δεν προκειται να το κανουν διοτι ως καμουφλαρισμενοι αντιφρονουντες διαβρωνουν τα κομματα εκ των εσω και κατευθυνουν πολιτικες όποιος και να ειναι στην κυβερνηση.

Τον Καραμανλη ενω δεν τον ψηφισα το 2004 (ψηφισα ΔΗΚΚΙ) και ενω δεν εχω ψηφίσει ΝΔ από το πεντακαθαρο 1989 (καποιοι εξακολουθουν να βαπτιζουν την εθνικη ομοψυχια βρωμια και την διαπλοκη των πολιτικων με το εκδοτικο κατεστημενο "καθαριότητα") τον ψηφισα το 2007 όταν ειδα πως καποιοι ριχνουν ελικοπτερα, παρακολουθουν τηλεφωνα, αυτοκτονουν κοσμο και καίνε την χωρα συντονισμενα επειδη ο Καραμανλης τα βρηκε με τον Πουτιν και είπε οχι στο σχεδιο Ανναν την ωρα που ο Παπανδρεου έγλυφε τους Αμερικανοεβραιους. Ας μην το ξεχναμε στις επομενες εκλογες.

Υπ αυτην την εννοια αν και αντιπαθω τον Συριζα (όπως και το Πανελληνιο εξ αλλου) για τους λογους που εξεθεσα, δεν ειμαι ΚΑΘΟΛΟΥ σιγουρος πλεον πως αυτη η συντονισμενη προσπαθεια ενοχοποίησής του, ΚΑΙ με προβοκατσιες του παρακρατους τον περασμενο Δεκεμβριο, ειχε σαν στοχο

α) Την πτωση του Καραμανλή και
β) την εκλογικη πτωση του Συριζα υπερ του ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστικο ειναι πως μεχρι και ο συμπαθης σε εμενα αλλα παμπονηρος Παγκαλος λιγες βδομαδες πριν μιλουσε για συγκυβερνηση ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικα το γυρισε σε κατα μετωπον επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ μετα τα Δεκεμβριανά. Ακουσε απλά την αγανακτισμενη φωνή των ψηφοφόρων του, η απλά τα ενορχηστρωμενα Δεκεμβριανα ειχαν σαν στοχο ΚΑΙ τον Καραμανλή ΚΑΙ τον Αλαβανο προκειμενου να αναδειχθει από τα ΜΜΕ ως εθνικος σωτηρ ο Εθνικος μας Ατάλαντος; (κατα το εθνικος Σταρ)

Theoprovlitos είπε...

@Φωτης

Ανυπαρκτος! Ανυπαρκτος! Και μαλλον γι' αυτο προωθήθηκε στον Αρχιεπισκοπικο θρονο. Εκτος αν φιμωθηκε στην συνεχεια προκειμενου να μην εχει την τυχη του Θεοκλητου, του Καλλινικου και του Παντλεημονα. Με πιάνεις;

fvasileiou είπε...

Σε πιάνω. Αλλά πιστεύω ότι ήξεραν ποιον ανέβασαν. Φυσικά, μπορούμε να πούμε ότι προειδοποιητικές βολές έπεσαν (θυμάσαι κάτι δημοσιεύματα της "Ελευθεροτυπίας";)

mnk είπε...

Περί ταυτοτήτων, έχει κι εδώ κάτι ενδιαφέρον...

Έγγραφο του ΚΕΦΕ:
http://unchain.gr/040302.jpg

Με περισσότερες λεπτομέρειες:
http://unchain.gr/politicians.html

Ανώνυμος είπε...

Ενας...γόνιμος και διδακτικός διάλογος!

απο: http://politis-gr.blogspot.com/2008/04/blog-post_02.html


Ο Γ. Παπανδρέου, αντιδρώντας στις πιέσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, και στην απειλή τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, είπε στους συνομιλητές του:

«Μας ζητάτε άνευ όρων παράδοση. Μας λέτε ότι ή θα υποταγείτε ή θα γίνει εισβολή. Αλλά αυτό σημαίνει τελεσίγραφο. Τέτοια τελεσίγραφα έχει λάβει η Ελλάδα από τον φασισμό και τον ναζισμό. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα λαμβάναμε και από συμμάχους (.......)

Σας δίνω την απάντηση, την οποία υπαγορεύει η ιστορία και η τιμή του Έθνους μου. Όχι !».

Γεμάτος οργή ο πρόεδρος Τζόνσον κάλεσε τον Έλληνα πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον Αλ. Μάτσα, και του επανέλαβε τις προτάσεις για μια μορφή διχοτόμησης της Κύπρου και την παραχώρηση του Καστελόριζου στους Τούρκους.

Ο Αλ. Μάτσας απάντησε ότι «καμία ελληνική Βουλή δεν θα μπορούσε να δεχθεί ένα τέτοιο σχέδιο και το ελληνικό Σύνταγμα δεν επιτρέπει σε μια ελληνική κυβέρνηση να παραχωρήσει ένα νησί».( Τα ακούς Σημίτη ;)

Και η απάντηση του Τζόνσον (σελ. 257-258):

«Τότε ακούστε με, κύριε πρέσβη. Γαμώ τη Βουλή σας και το Σύνταγμά σας!
Η Αμερική είναι ελέφαντας. Η Κύπρος είναι ψύλλος. Και η Ελλάδα είναι ψύλλος.
Αν αυτοί οι δύο ψύλλοι εξακολουθούν να φέρνουν φαγούρα στον ελέφαντα, μπορεί ο ελέφαντας να τους ρουφήξει μια και καλή με την προβοσκίδα του (......).

Πληρώνουμε πολλά αμερικανικά δολάρια στους Έλληνες, κύριε πρέσβη.
Αν ο πρωθυπουργός σας μου μιλήσει για Δημοκρατία, Βουλή και Σύνταγμα, τότε εκείνος, η Βουλή και το Σύνταγμά του μπορεί να μην κρατήσουν για πολύ».

Ο απίστευτος διάλογος Τζόνσον - Μάτσα καταγράφηκε στο βιβλίο «Ι Should Have Died» του Φίλιπ Ντιν Τσιγάντες, όπως του τον αφηγήθηκε ο Έλληνας πρεσβευτής.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε, τον Γ.Α.Π. αποκαλείς "εθνικό μας ατάλαντο";
Εγώ θα τον έλεγα "εθνικό μας ζαβό", κατά τη φράση της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Ο άνθρωπος ούτε ελληνικά δεν έχει καταφέρει να μάθει, ενώ χρησιμοποιεί τελευταία λέξεις-κλισέ από την ξύλινη γλώσσα των δημοσιογράφων ("πλιάτσικο" αντί για την άγνωστη σ'αυτόν λέξη "λεληλασία", κ. ά. που έχω επισημάνει, αλλά δεν θυμάμαι).
Είμαι σίγουρος ότι αν πάει σε κανένα χωριό και ο μπακάλης τον κεράσει λακέρδα και τον πείσει ότι είναι οικολογική ρέγγα που παράγεται σε οικολογικό ιχθυοτροφείο στην περιοχή, αυτός θα τον πιστέψει. Μιλάμε για βούρλο. Περιμένω να γίνει πρωθυπουργός για να αρχίσω καταγραφή των γλωσσικών μαργαριταριών, να τα βγάλω σε βιβλίο και να τα κονομήσω (για πρώτη φορά στη ζωή μου).

Ανώνυμος είπε...

καλα ρε παιδια δεν παιζεστε!εσεις εχετε αποψη επι παντος επιστητου θρησκευτικοπολιτικου!ούτε οι γιοι μου που είναι φανατικοι με το ποδοσφαιρο δεν ξέρουν τόσα για τις ομαδες τους!Μπραβο συνεχιστε να παιζετε μπαλα!που ξέρεις?καποιος μπορει να σας προσεξει,να σας παρει καμια μεγαλη ομαδα και να γινετε καποτε και...πρωθυπουργοι.ποιος ξερει?μπορει.

Theoprovlitos είπε...

Φιλε ανωνυμε,

Από ποτε το να εχεις άποψη ειναι κατι το μεμπτο; Υποθετω πως οποιοσδηποτε εχει δικαιωμα ψηφου ΟΦΕΙΛΕΙ να εχει αποψη διοτι διαφορετικα σημαινει οτι το μελλον μου και των παιδιων μου ειναι στα χερια του καθε ασχετου και ανιδεου.

Αν τωρα το λες απαξιωτικα οτι στην πραγματικοτητα ΔΕΝ εχουμε αποψη απλα γραφουμε οτι μας κατεβασει η κουτρα, ο καθε μας ισχυρισμος τεκμηριωνεται με στοιχεια. (Υπαρχουν και αλλα). Επομενως παρακαλω ή αντικρουστε μας με επιχειρηματα και ντοκουμεντα ΕΠ' ΑΥΤΩΝ που γραφουμε ή απλα δεχθειτε μια ΣΚΛΗΡΗ πραγματικοτητα που χαλαει την ζαχαρενια εκεινων που αρεσκονται να ζουν και να δρουν στο παρασκηνιο.