29/1/09

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ


ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Παρατηρώ τον αγώνα κάποιων συμπολιτών μας να απαξιώσουν με νύχια και με δόντια την Ορθόδοξη Εκκλησία, ώστε "να επικρατήσει επιτέλους η Ανεξιθρησκεία" σύμφωνα με τα πρότυπα της "σύγχρονης Δημοκρατίας" και να γίνει ο χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους που κατ' εμέ μεταφράζεται και ως χωρισμός Κοινωνίας-Κράτους όπου ένα κράτος-δυνάστης θα νομοθετεί και θα λειτουργεί σύμφωνα με μια ηθική διαφορετική από αυτήν του Δήμου και της Κοινωνίας των πολιτών.
Και τώρα γίνεται αυτό βέβαια αλλά τώρα δεν υπάρχει τουλάχιστον ιδεολογική κάλυψη, όπως θα είχε σε μια κατακερματισμένη κοινωνία φυτών και ζιζανίων.

Μάλιστα όσοι υπερασπίζονται των αξιώσεων αυτών, το κάνουν με τέτοιο πάθος - ή μάλλον εμπάθεια είναι η λέξη που ταιριάζει καλύτερα - σε σημείο που διαμετρικά αντίθετες ομάδες να συμπορεύονται ενωμένες από το κοινό μίσος προς την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Έτσι βλέπουμε το φαινόμενο Προτεσταντικές παραφυάδες να συνεργάζονται με αιρέσεις όπως οι Ιεχωβάδες ή με ομοφυλόφιλους, (την στιγμή που ο Προτεσταντισμός είναι η αποθέωση του πουριτανισμού), ομοφυλόφιλοι να επικαλούνται τους Ρόμα, ενώ είναι γνωστό που είτε ομοφυλόφιλοι Τσιγγάνοι δεν υπάρχουν είτε αν υπάρχουν καταπιέζονται φρικτά, άθεοι να συμπλέουν με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία κοκ. Δηλαδή, ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου, και όπως είχε πεί ο Αρχιδιακονος του Αρχιεπισκόπου των Σκοπίων Στεφάνου, "και με τον δίαολο θα συμμαχούσαμε προκειμένου να έχουμε την δική μας Εκκλησία".

Αν περιμένετε από μένα να πω πως όλοι οι παραπάνω δεν έχουν το δικαίωμα να διεκδικούν την αυτοδιάθεση τους στην ίδια τους την χώρα και πως σώνει και καλά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ορθώς επιβάλεται στην κοινωνία, κάνετε λάθος. Η Εκκλησία συναγωνίζεται την Πολιτεία σε έλλειμα Δημοκρατίας και τα αποτελέσματα εκλογων είναι κατά κανόνα προϊόντα Βυζαντινισμών και παρασκηνιων.

Ο στόχος μου λοιπόν δεν είναι να υπερασπιστώ την Ορθόδοξη Εκκλησία αλλά να καταδείξω την αμετροέπεια, τον φανατισμό και τις μεθοδεύσεις των υπολοίπων.

Κατ αρχήν θα έπρεπε να διερευνήσουμε α) ΤΙ σημαίνει Δημοκρατία β) ΑΝ η Δημοκρατία είναι όντως το καλύτερο σύστημα διακυβέρνησης και συμβίωσης (φιλοσοφικά μιλώντας, μην πάει το μυαλό μερικών ανοήτων ότι τάχα εισηγούμαι ολοκληρωτικά καθεστώτα και γ) ΑΝ η Δημοκρατία μας όπως λειτουργεί σήμερα είναι πραγματική Δημοκρατία.

Για να προχωρήσουμε λοιπον παρά κάτω ας υποκριθούμε πως όντως η Δημοκρατία μας είναι το καλύτερο σύστημα, και πως σημερα λειτουργεί τέλεια σε Ελλαδικό, Ευρωπαϊκο και Αμερικανικό επίπεδο.

Κατά την κρίση μου λοιπόν τρείς είναι οι επιλογές στην Δημοκρατία και τις αναφέρω από το ανώτερο επίπεδο στο κατώτερο.

α) Όλοι να είναι ελεύθεροι να εκφράζουν της θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ή θέσεις ( η Αθεϊα είναι ΜΙΑ από αυτές) χωρίς να καταπιέζονται και χωρίς να καταπιέζουν, με παράλληλη παιδεία αποδοχής του άλλου. Όποιος θελει κανει πρωϊνη προσευχη, όποιος δεν θελει δεν κάνει, άλλος κρεμάει εικονες, αλλος το Κοράνι και άλλος την φωτογραφία του Τσε Γκεβάρα ή του Δαλάι Λάμα και άλλος κάθεται σε ένα δωμάτιο με άδειους τοίχους.

β) Οι πολλοί να επικρατούν κατά κράτος και οι λίγοι προσαρμόζονται με την πλειοψηφία, συχνά ενοχλημένοι εως και καταπιεσμένοι, μια και εκ των πραγματων αποτελούν μειονότητα. ΔΕΝ καταπιέζονται πάντως στο να εκφρασθουν ελεύθερα ή στο να διαμορφωσουν τις δικες τους κοινότητες και υποκουλτουρες.

γ) Οι λίγοι να επικρατούν επί των πολλών με πρόσχημα την δημοκρατία και την πολυφωνία, να στερούν από τους πολλούς το δικαιωμα στην διαμορφωση της δικής τους κουλτουρας και κοινωνίας. Χαρακτηριστική είναι η απόλυση εργαζομενης από την Brittish Airways επειδη θεώρησε δικαίωμα της να φορά ακόμα και διακριτικά σταυρό.
Αν δε αναφερθούμε συγκεκριμενα στην Αθεϊα, τότε τα πραγματα γίνονται ακόμα πιο σκοτεινά, διοτι η Αθεία εχει την ιδιότητα να καμουφλάρεται ως Ανεξιθρησκεία και να πλασάρεται ως τέτοια και μάλιστα με τρόπο βαθύτατα αντιδημοκρατικό. Και για να γινω ακόμα πιο σαφής δεν έχει κανεις παρά να ανατρέξει στο ιδεολογικό μανιφέστο του Χότζα της Αλβανίας ή του Τσαουσέκσου της Ρουμανίας. Σήμερα μάλιστα, το ψευδεπίγραφο ιδεολογημα της Ανεξιθρησκειας που προωθείται από Αθεϊστικους κύκλους χρησιμοποιεί ως άλλοθι άλλα θρησκεύματα τα οποία είναι ακόμα πιό αντιδημοκρατικά και απολυταρχικά από την κρατούσα Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως οι Ιεχωβαδες, οι Μορμόνοι κλπ.

Μέχρι σήμερα η χώρα μας βρισκόταν και βρισκεται ακόμα στο επίπεδο Β. Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι οι όποιες μεθοδεύσεις και επιχειρηματολογίες χρησιμοποιούνται, είναι για να εκπέσουμε στο επίπεδο Γ αντί να προχωρήσουμε στο επίπεδο Α.

Ο Μαυρος Αιών της Παγκοσμιοποίησης θελει, τις κοινωνίες και τους λαούς κατακερματισμένους, σε εσωτερική σύγχυση και σε προστριβή, ώστε να επιβληθεί κατά κράτος παρουσιάζοντας την Αθεία ως Ανεξιθρησκεία, τον "Ανάπτυξη" σαν όραμα, την σέκτα ως θρησκεία, το φαρμάκι ως φάρμακο και τέλος ως Δημοκρατία την ουσιαστική αυτοκατάργηση της.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΟΡΦΟ.
Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ---ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΟΙ ΤΗΣ,ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ--ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΠΥΡΗΝΑ,ΜΙΑ ΝΗΣΙΔΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ.
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Ή ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ.
ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ!
ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ,ΤΟΥΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΩΘΗΣΕΙ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ...(ΤΡΕΜΕΤΕ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ...)
ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ...ΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΟΣ...ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ...
ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΘΑΥΜΑΣΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΩΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΟΙ...
ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΔΟΜΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΙΣΙΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ(ΟΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΑ Ή ΑΝΘΡΩΠΟΙ...)
ΝΑΙ,ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΗΣΕΙ...ΑΛΛΑ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ...ΠΟΥ...ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ!!!
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΨΟΓΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ...

ΑΥΤΑ ΜΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΕΝΩΠΙΟΝ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ!

Ανώνυμος είπε...

H ΟΡΑΤΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΦΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ 3Ο
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΗΤΩΝ.ΤΟΤΕ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΑΣ.ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΟΡΘΟΤΟΜΟΥΝΤΕΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ,ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΙ ΚΥΡΙΩΣ,ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΠΡΟΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΙΑΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ,ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ,ΚΑΙ ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΑΝ ΛΥΣΣΑΛΕΑ.[ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΣ ΤΟΤΕ ΜΑΛΛΩΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥΣ]
ΟΤΑΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ,ΑΝΑΘΑΡΡΗΣΑΝ ΟΙ ΕΩΣ ΤΟΤΕ ΛΟΥΦΑΓΜΕΝΕΣ ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΤΙΚΕΣ ΥΑΙΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΦΑΝΕΙΣ ΝΕΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ,ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΑΣΟΜΕΝΕΣ ΣΕ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΑ ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ,ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΛΛΩΝΙΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ.
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ,ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥΣ,
ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ,ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ,ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΟΚΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ,Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΕΛΙΚΑ ΤΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΗΓΕΣ,ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΤΑ ΗΘΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΧΤΥΠΙΕΤΑΙ ΛΥΣΣΩΔΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ,ΤΟ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ[ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ]ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΞΕΝΟΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΥΦΛΩΣΗΣ ΝΟΟΣ.
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

theoprovlite, με αφορμή την γνωστή υπόθεση που παίζουν τα Μ.Μ.Ε. με τον αρχιμανδρίτη που φέρεται να είναι σε κύκλωμα παιδοφιλίας , κάποια μπλόγκ άρχισαν λυσσαλέες επιθέσεις εναντίον της Εκκλησίας. Ένας ανεκδιήγητος μάλιστα διαχειριστής ιστιλογίου έφτασε στο σημείο να πει ότι άνθρωποι σαν αυτόν τον αρχιμανρίτη είναι κανόνας και ότι λέει(άκουσον άκουσον) πρέπει να καταργηθούν οι γάμοι και οι βαπτίσεις στις Εκκλησίες. Οι νεοταξίτες, όπως καταλαβαίνετε, δεν αστειεύονται. Αν μπορούσαν κάποιοι να μας , θεπιστρέψουν στην περίοδο των διωγμών θα το έκαναν..

Katerina είπε...

Θεοπρόβλητε,
κάπως έτσι ειναι τα πράγματα.
Ομως στην Ελλάδα ειναι χειρότερα απο τις άλλες ευρωπαικές χώρες ,γιατί πολύ απλά απο τη γνησια παραδοσιακή κοινωνία περάσαμε απότομα "στους μοντέρνους καιρούς".
Δε προλάβαμε να ενσωματωσουμε στοιχεία να αλληλεπιδράσουμε να κτισουμε. Ξέρεις μου θυμίζεις το φοβο των Εβραιων απέναντι στο μόλυσμα των Σαμαριτών ..
Πϊστεψε με οτι η ψυχοσύνθεση του Ελληνα ειναι ο κοσμοπολιτισμος.
Οι Ευρωπαικές κοινωνιες ειναι πιο συντηριτικές για αυτο και τα ξένα στοιχεία ενσωματώνονται στα πατρωα ήθη.
Οποιος πει λογου χάρη οτι στη Γαλλια υπάρχει αθεια στο βαθμό που υπάρχει στην Ελλάδα δε ξέρει τι του γίνεται.
Η Ελλάδα ήταν και ειναι κομβος ιδεων και θρησκειων.
Ο χριστιανισμος ετσι επιβληθηκε στις συνειδησεις των Ελληνων...εδωσε μια πνοη παγκοσμιοτητος αγκαλιάζοντας κάθε στοιχειο και δινοντας του μια πνευματικοτητα ανάγοντας το στο όντως ειναι.
Απλά μας λειπουν οι μορφές , αυτες που θα αξιοποιησουν τη διψα και την αναζήτηση του κόσμου σε κατι μακρια απο τη κενότητα.

Ανώνυμος είπε...

Μια πνοή παγκοσμιότητας ή γκετοποίησης;

Katerina είπε...

Θεοπροβλητε σου έστειλα βραβείο , πρεπει να έρθεις να το παραλάβεις από το χώρο μου.

Ανώνυμος είπε...

VATERPANAJIOTIS
ΓΙΑΤΙ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΣΗΣ?
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

Στο ιστολόγιό μου έχω υποστηρίξει την κατάργηση της νομικής διάταξης περί "επικρατούσας θρησκείας" σε περίπτωση που το κράτος αποφασίσει κάτι τέτοιο. Θέλω να πω, δεν θεωρώ σωστό η Εκκλησία να ζητά την προστασία του κράτους και σε τελική ανάλυση να εμφανίζεται μία ζητιάνα, που τη φτύνουν και από πάνω οι διάφοροι αντιχριστιανικοί κύκλοι που ελέγχουν τα ΜΜΕ (πρόσεξε: δεν λέω αθεϊστές, λέω αντιχριστιανοί, έχει διαφορά και είναι πολύ χειρότερο).
Από την άλλη, είμαι βέβαιος ότι οι κύκλοι αυτοί είναι τόσο εμπαθείς κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας που ούτε και αυτό δεν θα τους αρκέσει. Θα συνεχίζουν να την χτυπούν με κάθε τρόπο με απίστευτο μίσος, όχι μόνο την Εκκλησία, αλλά οποιονδήποτε τολμάει να πει ότι είναι Χριστιανός.
Δημοσιογράφοι και αρθρογράφοι όπως ο Δ. Ψυχογιός, ο Ρ. Σωμερίτης και ο Σ. Κασιμάτης ("Βήμα"), ο Π. Μπουκάλας, ο Τ. Καμπύλης, αλλά σε μικρότερο βαθμό και ο Π. Μανδραβέλης ("Καθημερινή"), η Ελληνοφρένεια του Σκάι (Καλαμούκης), ο Πιτσιρίκος, έντυπα όπως η "Ελευθεροτυπία" και η "Athens Voice", αλλά και τα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (στο σύνολό τους - και όμως ο ΔΟΛ είχε καταφέρει να φτιάξει και Διοικητή του Αγίου Όρους!), κομματικοί σχηματισμοί όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, χύνουν συνεχώς δηλητήριο κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και μόνο και θα ήταν αστείο να πιστεύει κανείς ότι με έναν τυχόν χωρισμό Εκκλησίας και κράτους θα ησύχαζαν. Εδώ δεν ησύχασαν με έναν αρχιεπίσκοπο εκλεκτό τους και όμηρό τους σαν τον Ιερώνυμο... Οι παραπάνω έχουν πραγματικά παθολογικό μίσος ενάντια σε ο,τιδήποτε θυμίζει Χριστιανισμό και όχι μόνο κατά του "θεσμικού" Χριστιανισμού. Διαβάζοντάς τους έχεις την εντύπωση ότι θα ησύχαζαν μόνο αν ο τελευταίος Χριστιανός γινόταν έδεσμα...προστατευόμενων από το WWF λιονταριών.

sapphire είπε...

Εγώ πιστεύω ότι ο θεσμικός χαρακτήρας της Ορθόδοιξης εκκλησίας πρέπει να διατηρηθεί κι ας καταργηθούν τα οικονομικά βοηθήματα!οικονομικά βοηθήματα που η Εκκλησία τα απέκτησε αφού έδωσε στο Κράτος την μισή της περιουσία βέβαια...
Χαρακτηριστικό παράδειγμα σ'αυτά που λέει ο Μάρκο είναι η επίθεση στον ουσιαστικά υποχείριό τους Ιερώνυμο για το θέμα της Μ.Βατοπεδίου,ενώ η Εκκλησία της Ελλάδος και ιδίως η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν είχαν ούτε διοικητική αλλά ούτε ηθική ευθύνη!ενώ παράλληλα δεν είπαν τίποτα για τον χλιαρά ορθόδοξο Βαρθολομαίο που από κάθε άποψη έχει ευθύνη!