16/12/08

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΟΛΟΤΩΦ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΠΟΠ ΚΟΡΝ

Γεια σας φίλες μου και φίλοι μου!

Κατόπιν παλλαϊκου αιτήματος, εγώ η Βέφα σας και πάλι κοντά σας με μια επίκαιρη Χριστουγεννιάτικη συνταγή σύμφωνα με το εορταστικό πνεύμα των ημερών, που μας έστειλε ο φίλος μας κος Αλέκος Αλαβάνος.

Τα μαγαζιά και οι δρόμοι στολίστηκαν, ο κόσμος έχει ξεχυθεί στους δρόμους για ψώνια, οι νέοι μας συνωστίζονται στο Σύνταγμα και τις πλατείες προκειμένου να βρουν κάποιο μεταφορικό μέσον να φύγουν για το The Mall. Γιατί λοιπόν να μην προσαρμόσουμε και την κουζίνα μας σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών;

Η συνταγούλα που θα παρουσιάσουμε σήμερα είναι υπέροχη Γαλοπούλα με Ποπ Κορν, που σίγουρα θα κάνει πάταγο αν την σερβίρετε στους αγαπημένους σας φίλους.

Η συνταγούλα μας αντί για τα κλασσικά εντόσθια, κάστανα, κουκουνάρια, ρύζι και άλλα εμμετικά, θα έχει για γέμιση ποπ κορν, που αρέσει ιδιαίτερα και στην νεολαία! Είναι μάλιστα ιδανική γι αυτούς που νομίζουν πως δεν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν να παρουσιάσουν ένα Χριστουγεννιάτικο γεύμα που θα κάνει αίσθηση ή που αισθάνονται ανασφαλείς για το κατά πόσο η γαλοπούλα μας είναι ψημένη μέσα και εξω.

Ας δούμε λοιπον τα υλικά μας:

1 Μεγάλη Γαλοπούλα
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι άψητο καλαμπόκι για ποπ κορν
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Ζεσταίνουμε τον φούρνο μας καλά στους 220 βαθμούς.
Αλοίφουμε την γαλοπούλα μας με το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε το αλατάκι μας και το πιπεράκι μας. Γεμίζουμε την γαλοπούλα μας με το καλαμποκάκι μας.

Τοποθετούμε την γαλοπούλα μας στο φούρνο σε ταψάκι, με τον κώλο προς τα μέσα και τον λαιμό προς την πόρτα του φούρνου μας.

Δεν χρειάζεται να ανοιγοκλείνουμε την πόρτα του φούρνου. Περιμένουμε, και απλά ακούμε τα μπαμ, μπουμ από το καλαμπόκι στην κοιλιά της γαλοπούλας μας, χωρίς να ανησυχήσουμε πως είναι ταραχές στο δρόμο κάτω από το σπίτι μας, ξεκαθάρισμα διαφορών νονών νυχτερινών κέντρων, δολοφονία της γριάς στο πάνω διαμέρισμα που της κτυπάνε το κεφάλι στο πάτωμα, ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ Αλβανικής και Κουρδικής μαφίας, διάρρηξη στο προπό της γειτονιάς, ή έξυπνες ατάκες της Ράνιας Θρασκιά ή της Άννας Δρούζα από την τηλεόραση στην απογευματινή ζώνη.

Όταν ο κώλος της γαλοπούλας μας εκραγεί, η πόρτα του φούρνου θα ανοίξει αυτομάτως, το πουλί θα πετάξει κατα μήκος του δωματίου και η γαλοπούλα μας θα είναι έτοιμη και ψημένη μέσα-έξω!

Προσοχή όμως: Μην στέκεστε μπροστά στην πόρτα του φούρνου και φορέστε αν έχετε τα ειδικά γάντια και κουκούλα για να πιάσετε το πουλί στον αέρα ή να το προλάβετε να προσγειωθεί στην πιατέλα σας.

Βλέπετε που νομίζατε πως δεν θα τα καταφέρνατε; Κανείς δεν θα σας ξαναπεί κακονοικοκύρηδες!
_____________________________

Η ίδια συνταγή για τους πιό έμπειρους και γκουρμέ φίλους και φίλες μας μπορεί να γίνει και φλαμπέ με ουίσκυ, κατά προτίμηση Famous Grouse.

Δηλαδή η γαλοπούλα μας περιλούζεται από πριν με ουϊσκυ και έτσι κατά την ηρωϊκή έξοδο της από το φούρνο αναφλέγεται και προσγειώνεται στο τραπέζι μας φλαμπέ.

Και επειδή τα Χριστούγεννα είναι μια εορτή αφιερωμένη στους φίλους αλλά και τους εχθρούς μας, στείλτε την ιπτάμενη φλεγόμενη γαλοπούλα α λα Μολότωφ στον μπάτσο της γειτονιάς σας που ήρθε με 98' λεπτά καθυστέρηση τότε που άγνωστοι σας έδεσαν και σας άδειασαν το σπίτι αφήνοντάς σας μόνο με τα εσώρουχα, στην πεθερά σας που σας πήρε προικώο διαμέρισμα δίπλα στο δικό της ώστε να μπορεί να μπαινοβγαίνει με τα κλειδιά όποτε θέλει, στον μαλάκα απέναντι που από τότε που του έβαλε με το αζημίωτο η AGB μηχανάκι στην τηλεόραση, την έχει μονίμως ανοικτή μέρα-νύχτα στο Mega Channel και σας βγάζει τον ύπνο κλπ.

Καλά Χριστούγεννα φίλες και φίλοι μας και ραντεβού στην πρωτοχρονιάτικη εκπομπή μας με μια εξαιρετική συνταγή, χοιρινό παραγεμισμένο με ρόδια και σκόρδα, που αυτή τη φορά μας έστειλε ο καλός μας φίλος κος Κώστας Μητσοτάκης.

Βέφα

9 σχόλια:

fvasileiou είπε...

Μετά το ρεπορτάζ μόδας τώρα και συνεργασία με την Βέφα! Τα σχόλια είναι πλέον περιττά

Theoprovlitos είπε...

Κυριε Φωτη μας

Ο κοσμος εξελισεται συμφωνα με τις νεες γραμμες του trendy. Εμεις δηλαδη ως blong διατι να μεινωμεν πίσω;

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλόοοο!!! Και για την Πρωτοχρονιά προτείνουμε για τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ γουρουνοκεφαλή στο φούρνο με μπουκάλι μολότωφ στο στόμα (ή πέτρα, αν δεν υπάρχει), αντί για μήλο ή λεμόνι.

Katerina είπε...

τελειο.

Ανώνυμος είπε...

:)))))))))) :0 :0 :0


"η ουσία του χιούμορ είναι το να είσαι κακός αλλά με καθαρή συνείδηση"
Φ.Νίτσε

Theoprovlitos είπε...

@Marko

Πιασε κοκκινο. Και του επίτιμου η συνταγη παρομοια είναι (την προσθεσαμε εκ των υστερων κατοπιν πλήθους τηλεφωνηματων που δεχθηκαμε) αλλα με ροδια και σκορδα (για την βασκανια). Η συνταγη του ΣΥΡΙΖΑ με την πετρα που λες πεφτει καπως βαρεια.

@Ocean Soul

Αυτες ειναι ωραιες συνταγες. Γαλοπουλες, ποπ κορν, ουισκια, Χρσιτουγεννιατικα ρεβεγιον με την Μπεζεντακου. Εξευρωπαϊσμος! Οχι αυτες τις αηδίες, χοιρινο στο φουρνο με πατατες στη χοβολη, τσιπουρα και κρασια κλπ που τρωτε στα Τρικαλα. Αν και απο οτι πηρε το ματι μου στην τηλεοραση, ειχατε και εκει εορταστικα happenings.

@Ηλιογραφος

Ευχαριστουμε τον φιλο μας για τα καλα του λογια.

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον αρθρο απο την εφημεριδα “Φιλελεύθερος” Λευκωσίας, σελ. 14 [10/12/2008]

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ

———————————————–

Συγγραφέας: Βασίλης Φίλιας, πρώην πρύτανης Παντείου, καθηγητής κοινωνιολογίας. Κατά τη δικτατορία του 1967 υπήρξε από τους συνιδρυτές της αντιστασιακής οργάνωσης “Δημοκρατική Άμυνα” - για τη δράση του φυλακίστηκε επί 5,5 χρόνια στις περισσότερες φυλακές της χώρας.

***

«Δεν τίθεται ζήτημα ότι υπάρχει μια κατηγορία αστυνομικών που ρέπει προς την άσκηση βίας, αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύει το σύγχρονο πνεύμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Επομένως, πιστεύω ότι η δολοφονία του 15χρονου ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Κατακριτέο, απαράδεκτο, αλλά μεμονωμένο.

Για το γεγονός, δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Διότι κανένας απολύτως στην κυβέρνηση δεν θα επιθυμούσε αυτήν την εξέλιξη, αφού και ο στοιχειωδώς σκεπτόμενος αντιλαμβάνεται ότι θα είχε ευρύτατες επιπτώσεις.

Σε σχέση με τις καταστροφές, πέρα από το τεράστιο πλήγμα που επέφεραν στην αγορά, είναι εμφανές ότι οι κουκουλοφόροι δεν χτύπησαν επιλεγμένους στόχους- σύμβολα του καπιταλισμού. Χτύπησαν μικρομάγαζα, μεσαίες επιχειρήσεις.

Σημασία λοιπόν έχει να εξετάσει κανείς αυτοί οι λεγόμενοι αντί-εξουσιαστές τι άτομα είναι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, προέρχονται κατά κανόνα από ευκατάστατες οικογένειες, συνεπώς δεν υπάρχει το στοιχείο της φτώχειας, είναι δηλαδή «φραπεδάκι και επανάσταση». Επίσης, είναι άτομα που συγχέουν τις όποιες αντιθέσεις έχουν με τους ανθρώπους, και συγκεκριμένα τους γονείς τους, το μετατρέπουν σε εξέγερση κατά της κοινωνίας. Πρόκειται δηλαδή για άτομα που δεν έχουν ιδεολογία. Είναι ψεύδος το ότι πρόκειται για αναρχικούς, καθώς ουδέποτε στην ιστορία, οι αναρχικοί κινήθηκαν στη λογική «καταστροφή για την καταστροφή».

Πολλοί συγκρίνουν τα πρόσφατα επεισόδια με το Μάη του ‘68. Έχουν ξεχάσει ότι ο Μάης υπήρξε κινητοποίηση οργανωμένη που σταμάτησε με «εντολή» των δύο μεγάλων κομμάτων, κομμουνιστικού και σοσιαλιστικού, γιατί θα οδηγούσε σε στρατιωτικό νόμο. Οι ενέργειες του Μάη προκάλεσαν συντηρητική στροφή των μαζών, που δεν ανήκαν παραδοσιακά στη συντήρηση. Και που ξανάφερε τον ΝτεΓκολ στην εξουσία.

Μόνο ως προς αυτό μπορεί να συγκριθεί η ελληνική περίπτωση. Η κατάσταση εδώ είναι πιο «χύμα». Ούτε λίγο-ούτε πολύ, αναλαμβάνουν να εκφράσουν το αίτημα της ανατροπής άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα, ούτε ταξικά μπορεί να θεωρηθούν ότι αποτελούν πρόπλασμα επαναστατικών δυνάμεων.

Η κατάσταση όμως είναι κρίσιμη ως προς το εξής: εμφανίζεται ότι συντονίζεται πανελλαδικά. Αναρωτιέμαι πώς και γιατί. Και απαντώ: μήπως πρόκειται για προσπάθεια παρέμβασης των δυνάμεων που θέλουν να ανατρέψουν τον Καραμανλή; Τα τρία «διπλωματικά» ανοίγματα που έκανε πρόσφατα (προς τη Ρωσία, προς την Κίνα και η άρνηση της υιοθέτησης της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια) τον έχουν βάλει στο στόχαστρο… Και είναι σίγουρο ότι δεν είναι πια καθόλου ευχάριστος…»

***
το άρθρο το πήρα απο το "Μανιτάρι του Βουνού" (manitaritoubounou.wordpress.com)

Cacofonix είπε...

Σ' αυτή την επανάσταση γουστάρω να βλέπω την ιδεολογική γιόγκα των λεγόμενων "αριστερών" στην Ελλάδα, που και την επαναστατικότητα δεν την αρνούνται αλλά και καταδικάζουν τις όποιες βιαιότητες, ξεχνώντας βέβαια ότι δεν "κάνεις ομελέττα χωρίς να σπάσεις αυγά", για να είμαστε επίκαιροι με το Post...

Αλλά βέβαια θέλουν κα τη γαλοπούλα ολόκληρη αλλά και το μολότωφ ριγμένη, κι αυτό δε γίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Το χειρότερο είναι ότι μία γενιά αποτυχημένων ψευτο-επαναστατών, και συνήθως μεγαλοϊδιοκτητών - άσε χώρια τους ιδιοκτήτες καναλιών, που έχουν στην πλάτη τους διώξεις και καταδίκες με το τσουβάλι - χρησιμοποιεί για τους σκοπούς της μικρά παιδιά, που φυσικό είναι να έχουν τα νεύρα τους με την όλη κατάσταση ή τις κ@uλες τους ή να γουστάρουν χαβαλέ ή να είναι απλά κακομαθημένα. Και ο σπόρος της ανομίας μεταδίδεται σαν ιός από γενιά σε γενιά και πηγαίνει παραπέρα. Και σώσιμο δεν βρίσκεται πουθενά.
Λένε στο χωριό του πατέρα μου στ' αρβανίτικα (τό' χω βάλει και στο μπλογκ μου): Kata mëma, kata tata, kata mut edhe ljopata, δηλ. Κατά τη μάνα, κατά τον πατέρα, κατά τα σκατά και το φτυάρι.