23/7/08

MONEY MAKES THE SERB GO ROUND


ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΑΝΤΟΒΑΝ

Μια ωραία πρωϊα οι Μεγάλες Δυνάμεις ας πούμε αποφασίζουν πως πρέπει να δημιουργηθεί αναξάρτητη Μακεδονία με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη και ανεξάρτητη Θράκη με πρωτεύουσα την Κομοτηνή.
Ρίχνουν λοιπόν χρήμα και όπλα και αναγάγουν σε ηγέτη -εκπρόσωπο των Βουλγαρομακεδόνων ας πούμε εκείνον τον ανεκδιήγητο στη Φλώρινα, τον Βοσκόπουλο ή τον άθλιο εκείνο δημοσιογράφο στην Κομοτηνή, τον Ντεντέ, στήνουν και ενα δημοψήφισμα στα Σκόπια που λέει ναι, θέλουμε ανεξαρτησία και ζητάνε από την Ελλάδα να το αποδεχτεί είτε θέλει είτε όχι.

Η Ελλάδα δεν το δέχεται. Στήνουν τότε και 1-2 προβοκάτσιες. Πηγαίνουν σε έναν Ορθόδοξο γάμο και σκοτώνουν 8 καλεσμένους - μεταξύ τους και τον γαμπρό για να εκφοβίσουν. Ρίχνουν και μια βόμβα στο παζάρι της Ξάνθης και λένε πως το έκαναν δήθεν οι Έλληνες εθνικιστές για να επέμβουν και οι Αμερικάνοι.

Όταν λοιπόν αντιλαμβάνονται οι Έλληνες τι πάει να γίνει, και πως σήμερα θα κοιμηθούν σαν Έλληνες πολίτες και αύριο θα ξυπνήσουν ως αλλοδαποί, με πράσινη κάρτα σε μια ξένη και μουσουλμανική χώρα με την στήριξη της Αμερικής και του Εβραιοαμερικανικού λόμπυ, εξαγριώνονται. Παίρνουν τα όπλα! Αρκετά έφαγαν επί αιώνες πότε τον Τούρκο αγά, πότε τον Βούλγαρο φασίστα στην μάπα.

Ψυχή της αντίστασης είναι ο Ψωμιάδης που ως υπερπατριώτης μετατρέπεται σε πολιτικό αρχηγό των Ελλήνων της Μακεδονίας και της Θράκης οι οποίοι συσπειρώνονται γύρω του αρνούμενοι να αποδεχθούν την Νέα Τάξη πραγμάτων.

Δυστυχώς χάνουν. Και άλλοι - αν και πλειοψηφία αριθμητικά - ζουν την επόμενη μέρα σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε μια γη που ξαφνικά τους έγινε ξένη, ενώ άλλοι, πάνω από 280.000, παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς με κάρα, με αμάξια και τρακτέρ, ενώ ο Βοσκόπουλος και ο Ντεντέ γίνονται πρωθυπουργοί νέων κρατών παρ όλο που τα τσιράκια τους κατέσφαξαν Ελληνικούς πληθυσμούς για να αφελληνίσουν την Μακεδονία και την Θράκη.

Όσο για τον Ψωμιάδη; Πήρε τον δρόμο των ηττημένων. Από κρυσφήγετο σε κρυσφήγετο, ενώ οι αντίπαλοι του απολάμβαναν τιμές αρχηγού κράτους. Και ας έσφαξαν περισσότερους. Ακόμα και δικούς τους, για να πετύχει η προβοκάτσια.

Και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να υποδουλωθεί και η Σερβία στην νέα αυτή Ευρωπαϊκή αυτοκρατορία με την αφανή κυβέρνηση, εκείνος που αντιστάθηκε πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά επειδή σήκωσε κεφάλι και επειδή αγάπησε τον τόπο του μέχρις θανάτου.

Ήταν πολλά τα λεφτά Ράντοβαν
.

Και τα όμορφα χωριά αφού καούν, χρειάζονται πολλά λεφτά για να ξαναγίνουν όμορφα. Για να ξαναμπούν όλα σε Τάξη. Χρειάζονται στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Χρειάζονται και Ευρωπαϊκά προϊόντα γιατί τα Σέρβικα είναι basse classe. Άσε που δεν έχουν και αρκετά Ε και συντηρητικά.

Όσο για τον ρόλο του Εφιάλτη; Έλα καϋμένε! Μια αγγελία για casting να βάλεις, να δεις πόσοι θα μαζευτούν. Τα αφεντικά πληρώνουν καλά!

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

THEOPROVLITE ,μην εξάπτεις τη φαντασία ορισμένων και τους ανοίξεις την όρεξη,γιατί δεν ξέρεις αν θα μας ξημερώσει μια τέτοια μέρα. Οι καημένοι οι Σέρβοι δεν το περίμεναν, όπως οι Μικρασιάτες αδελφοί μας πρίν 80 χρόνια. Ας κρατάμε πάντως και καμία πισινή δεν ξέρεις τι γίνεται. Αλλωστε παρέρρχεται ο κόσμος αυτός και ο θάνατος είναι αμείλικτος προς όλους και τότε θα υπάρξει ο κλαυθμός και οτριγμός των οδόντων. όλοι μαζί ο ένας μπροστά απο τον άλλον. ποιός είπε πως ο χρόνος είναι μακρυά?

fvasileiou είπε...

Έκαναν πολλά λάθη οι Σέρβοι κι απέφυγαν επιμελώς να κάνουν έστω και ένα σωστό σε αυτή την υπόθεση.

Απ' τη μια η κυβέρνησή τους δεν είχε άλλη επιλογή: Ακόμα και συναισθηματικό δέσιμο να έχεις με τον Κάρατζιτς, ακόμα κι αν πιστεύεις απόλυτα στο δίκιο του, δεν μπορείς παρά να τον παραδώσεις για να μπορέσεις να προχωρήσεις.

Από την άλλη είναι βέβαιο ότι η πληγή στην καρδιά των Σέρβωνπου άνοιξε στο Κόσοβο δύσκολα θα κλείσει. Βλέπουμε τα δικά μας: Τρεις γενιές πέρασαν από το κάψιμο της Σμύρνης κι ακόμα πονάει...

Theoprovlitos είπε...

@kakistos

Αχ κακιστε, το προβλημα της Σερβιας με πονα προσωπικά. Δεν είναι μονο οτι έχω ιδίαν αντιληψη αλλα εχω κανει και ερευνα για το μεγεθος της τεραστιας αδικιας σε βαρος τους και της διαστροφης της αληθειας απο τα ξενα ΜΜΕ.

Ο Καρατζιτς δεν αξιζε τετοιο τελος την στιμγη που αλλους αντιστοιχους τους έκαναν πρωθυπουργους ενω οι Αμερικανοεβραιοι ενορχηστρωτες ζουν και βασιλευουν και τον κοσμο κυριεύουν.

Όσο για τις ορέξεις που λες, από την στιγμη που η όρεξη των Αμερικανων είναι μονίμως ανοικτή δεν κινδυνευουμε από το δικό μου το blog.

Μερικες φορες παντως φοβαμαι τον εαυτο μου γιατι συχνα από αυτα που γραφω αποδεικνυονται προφητικά.

Theoprovlitos είπε...

@Fvasieliou

Δεν υπεραμυνομναι των εγκληματων των Σερβων. Αλλα α) δεν ηταν οι μονοι β) ειχαν δικιο γ) ευρισκονταν εν αμυνη δ) Ειναι οι πιο αδικημενοι απο τον πολεμο ε) εχουν στιγματιστει απο τα ξενα ΜΜΕ που παραποιουν την πραγματικοτητα..

Τα θυματα της Σρεμπρενιτσα ζητουν δικαιωση. Αλλα τα θυματα των Σερβων θα δικαιωθουν ποτε; Και πως θα δικαιωθουν οταν η χωρα τους κατασπαραχτηκε, διαμεριστηκαν τα ιματιά της, εχει τον μεγαλυτερο αριθμο πληθυσμου εκτος συνορων της και τον μεγαλυτερο αριθμο προσφυγων απο καθε αλλη χωρα;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά παθαίνουμε οι ορθόδοξοι όταν δεν είμαστε ενωμένοι...
Ας κάναμε κι εμείς καμιά "ιερή συμμαχία" και θα σού λεγα μετά εγώ για εβραίους και αμερικάνους...
Ας όψεται όμως η "οργανωμένη" δύση...
Φίλε γενικά αυτά που γράφεις στο μπλογκ σου χωρίς να θέλω να σε υποτιμήσω, τα λένε εδώ και χρόνια αναλυτές, ειδικοί και μη ας πούμε, δεν είναι άγνωστα.
Το θέμα είναι να ξυπνήσουμε έστω κι αργά μπας και δούμε το συμφέρον μας.
Και το κυριότερο, να μην φοβόμαστε.
Δεν ταιριάζει ούτε σε Έλληνες, ούτε και ορθόδοξους.

Theoprovlitos είπε...

@ανωνυμο

Η μονη ιερη συμμαχια που υπάρχει σήμερα ειναι το χρημα. Εξ αιτιας του μεχρι και πρωθυπουργοι αυτομολουν και λαοι αλλαζουν εθνικοτητα.

Οσο για τις "προφητειες", όταν αυτες εκπληρωνονται οι πολλοί κανουν τους αδιαφορους και τους περαστικους. Εχει σημασια αυτα που έλεγες πριν να τα λες και μετά, όταν πάντες οι άνδρες ξυλεύονται εκ της πεσουσης δρυός, ενω μεχρι προτινος το έπαιζαν... οικολόγοι.

Άτιμο πραμα η βολή.

24 Ιούλιος 2008 3:17 μμ

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να προτείνεις μήπως κάτι για χρηματοαπεξαρτοποίηση;

Theoprovlitos είπε...

Σε προσωπικό, σε εθνικο ή σε παγκοσμιο επίπεδο;

Ανώνυμος είπε...

Όλα από το προσωπικό δεν ξεκινούν;

Theoprovlitos είπε...

Καπως ναι. Αλλα όπως ειχε πει και καποιος γεροντας σημερα θα κολυμπας αντιθετα στο ρευμα και πάλι προς τα πισω θα πηγαινεις.

Τελος παντων εγω θεωρω πως η χρυση εποχη ήταν η δεκαετία του 70. Δηλαδη ειχαμε φτασει σε ενα επιπεδο εξελιξης χωρις να αλλοτριωθουμε τελειως. Μετα αρχισε η παρακμη.

Αν μπορει κανεις να αποσυρθει σε ενα περιβαλλον πιο κοντα στην φυση να εχει την δυνατοτητα να αγοραζει οσο λιγωτερα πραγματα μπορει ισως κατορθωσει ως ενα βαθμο να απεμπλακει απο το συστημα.

Περιεργως, οι Σερβοι το ειχαν πετυχει κατα την περιοδο των πολέμων. Πήγα δηλαδη 2-3 φορες σε χωριά σε επαρχιακες πολεις και στο Βελιγραδι. Στο Βελιγραδι πεινα. Γυναικες πουλαγαν τα κοσμηματα τους στο δρομο. Στις κωμμοπόλεις καλυτερα τα πραγματα ενω στα χωρια ειδα μεχρι και πλουτο! Έιχαν τα ζωα τους, τα λαχανικά τους κλπ. Ήταν αυταρκεις. Μονο τα φαρμακα ειχαν αναγκη που έπρεπε να αγορασουν και βενζινη. Εμεινα σε ενα σπιτι μια εβδομαδα και ειδα τι αγοραζαν και τι οχι. Γι αυτο και αντεξαν τοσα χρονια.

Τωρα αρχισαν και εκει τις πιστωτικες και τα δανεια...

Ανώνυμος είπε...

"Αν μπορει κανεις να αποσυρθει σε ενα περιβαλλον πιο κοντα στην φυση να εχει την δυνατοτητα να αγοραζει οσο λιγωτερα πραγματα μπορει ισως κατορθωσει ως ενα βαθμο να απεμπλακει απο το συστημα".

Να μια καλή σκέψη. Ίσως η αποκέντρωση βοηθήσει. Τώρα που η ζωή στις πόλεις έγινε κόλαση...

Katerina είπε...

το καλύτερο ποστ ,συγχαρητήρια Θεοπροβλητε . Και οι θέσεις σου σωστές . Ειχαμε πολλές φιλιες με Γιουκοσλάβους φίλους,μάλλον πρέπει να πω με Σερβους έτσι;
Πριν τον πόλεμο οι βόρειοι Σερβοι έβλεπαν με μισό μάτι τους νότιους Σερβους , φαντάσου οι Κροάτες. Δεν έχει να κάνει μόνο με το χρήμα. Τουλάχιστον όταν δεν υπάρχουν εσωτερικοί διαχωρισμοι ειτε φυλετικοί ειτε ταξικοι ,ειτε θρησκευτικοί δυσκολα κάποιοι μπορούν να υποκινήσουν έριδες.
Η κυνική εποχή μας δεν ευνοει τετοιου ειδους πολέμους.
Ο επόμενος πόλεμος ειναι οι αρρωστιες των εργαστηρίων που σπέρνονται σε διάφορες περιοχές του πλανήτη.
Η δοξα και η αλαζονεία οτι ελεγχεις τις καταστάσεις ειναι πιο κοντά σε αυτό που λέμε αναζήτηση χρηματος.Αυτο έρχεται μόνο του.

Ανώνυμος είπε...

ερώτηση... γιατί ο Χριστός δεν απάντησε στην απορία του Ποντίου Πιλάτου "τι εστιν αλήθεια?¨(Ιωαν.18/38
απάντηση...διότι ο Πιλάτος δεν περίμενε να μάθει τι είναι αλήθεια γιατί γνώριζε πως η αλήθεια είναι τελικά υποκειμενική, γιαυτό και παρουσιάζεται πάντα με πολλές όψεις.
Ο γέροντας Πορφύριος έλεγε πως η πεταλούδα και σε χωματερή να πετάξει στα λουλούδια θα πηγαίνει και όλα όμορφα θα τα βλέπει. Αντιθέτως η μύγα και σε ανθοκήπιο να βρεθεί πάντα στις βρωμιές θα βρίσκεται και όλα βρώμικα θα τα βλέπει. Η εμπάθεια των ανθρώπων είναι η πηγή όλων των κακών και Ο Ιησούς Χριστός η σωτηρία μας απο αυτά.

Theoprovlitos είπε...

@Kakistos

Το Πιλατο δεν τον εδνιεφερε η αληθεια ως υποκειμενικη ή απλα δεν τον ενδιεφερε ως Αληθεια;

Σε αυτον τον πολεμο παρωδία της αληθειας και ως προς την σύλληψη του ως ιδεα, και ως προς την εκτέλεση του και ως προς το δραματικο φιναλε, ο μεγαλυτερος νεκρός που παραμενει ακομα αταφος ειναι η αληθεια.

Παντα αληθεις κατασκευαζονταν ωστε να βολευονται συμφεροντα, αλλα επειδη ζουμε στην εποχη των ΜΜΕ μιλαμε για μαζικη διαστροφη.

Βεβαια και το Χριστον ή Βαραβαν και ενας οχλος που ούρλιαζε τον Βαραβαν, υποδηλωνει πως και στημενες δικες και αλοιωση της Αληθεα=ιας και του Δικαιου γινοταν από τοτε. Ομως ο χρονος δικαιωσε την Αληθεια.

Στην περίπτωση των Σερβων όμως, ενος λαου που του πεταγαν βομβες στα κεφαλια ανημερα το Πασχα για να υλοποιησουν τα άνομα συμφέροντά τους, εχουμε υπερπαραγωγη παραπληροφόρησης. Και πολύ φοβαμαι πως η αληθεια δεν θα λαμψει ποτέ.

Βρηκαν τωρα και οι ξεπουλημενοι Σερβοι πολιτικοι τον Καρατζιτς, του τα φορτωσαν ολα σαν αποδιοπομπαίο τραγο και ολοι ζουμε πια τρισχαρουμενοι στην New Age ευτυχια της Νεας Ταξης που κανει μεχρι και τα βιβλια των Ιαχωβαδων να φαινονται.. Πατερικα Κείμενα.

Ανώνυμος είπε...

O Χριστός δεν μίλησε γιατί η αλήθεια δεν είναι "υποκειμενική" αλλα Πρόσωπο. Μπροστά στον Πιλάτο στεκόταν ο Χριστός, η αυτο-αλήθεια. Τι αλλο να πει; Κοίταζε στα μάτια ο Πιλάτος την Αλήθεια και δε μπορούσε να την αναγνωρίσει.

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που ο Κύριος είναι δίκαιος και θα κρίνει τους πάντες σύμφωνα με τη δικαιοσύνη Του. Βέβεαι απο τώρα έχουν κριθεί, απλώς τότε θα καταλάβει ο καθένας το άδικο που έιχε σε κάθε έκφανση της ζωής του. Ας επιζητήσουμε το ¨ελεος Του. Κάποια στιγμή και οι Σέρβοι και πολλοί άλλοι αδικούμενοι θα βρούν το δίκιο τους, όπως και εμείς, που ενώ μας είχαν στιγματίσει ως τρομοκράτες,κατα την επανάσταση του ΄21. τελικά αποδείθηκε πως είμαστε πραγματικά επαναστάτες. Ευτυχώς που διαβάζω πως πολλοί άγγλοι δημοσιογράφοι αρχίζουν να αναρωτιόνται ποιά η διαφορά της τρομοκρατίας και του επαναστατικού αγώνα. Και αυτό γιατί αρχίζουν να συνειδητοποιούν πως δεν είναι κάθε ένοπλη δραστηριότητα τρομοκρατία. και άρχισαν με τους 'τρομοκράτες' Εβραίους του μεσοπολέμου και πήγαν στους τρομοκράτες ¨ελληνες του 21 κοκ. Το κακό είναι πως πεθαίνουν τόσοι πολλοί πριν δουν τη δικαίωση να έρχεται και να γευτούν τους καρπούς των έργων τους.

Ανώνυμος είπε...

Εστι θα γίνει αλλα δεν ξέρω πότε.

Katerina είπε...

"Αναξιόπιστοι οι αμερικανοί Απατεώνες που δεν τιμούν τον λόγο τους, Άνανδρος υπάλληλος ο Χόλμπρουκ;"



"Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, κατά την τελευταία συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον γενικό εισαγγελέα, ισχυρίστηκε ότι ο Aμερικανός διπλωμάτης Ρίτσαρντ Χόλμπουργκ του είχε υποσχεθεί ατιμωρησία, αποκαλύπτει η Σερβική Ραδιοτηλεόραση (RTS).
Αξιόπιστες πηγές δήλωσαν στην RTS ότι ο Κάρατζιτς, λίγο προτού εγκαταλείψει τις φυλακές του... ειδικού δικαστηρίου στο Βελιγράδι, συναντήθηκε με τον γενικό εισαγγελέα και του είπε ότι το 1996 ο Ρίτσαρντ Χόλμπουργκ του υποσχέθηκε ότι δεν θα διωχθεί ποινικά από το δικαστήριο της Χάγης, εάν αποχωρήσει από την πολιτική και εγκαταλείψει το δημόσιο βίο. Τους ισχυρισμούς αυτούς του Κάρατζιτς επιβεβαίωσε, με δήλωση του, και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, Άλεξα Μπούχα.
"Η συμφωνία αυτή επετεύχθη τον Ιούνιο του 1996. Ήμουν εκεί. Όταν ολοκληρώθηκε η συνάντηση, ο Χόλμπουργκ μου επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την ατιμωρησία του Κάρατζιτς και μου έδειξε το σχετικό έγγραφο που υπέγραψαν", ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Μπούχα.
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας πρόσθεσε, επίσης, ότι η σχετική συμφωνία επιβεβαιώθηκε, έναν χρόνο αργότερα και με την Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Μαντλίν Ολμπράιτ.
Την ύπαρξη τέτοιας συμφωνίας διέψευσε πρόσφατα με δήλωσή του στην εφημερίδα του Σεράγεβου "Ντνέβνι Αβάζ" ο ίδιος ο Ρίτσαρδ Χόλμπουργκ. "Όλα αυτά είναι προϊόν φαντασίας, θα ήταν ανήθικο και παράνομο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Χόλμπουργκ παραδέχτηκε ωστόσο ότι του έδειξε "κάποιος ένα τέτοιο πλαστό έγγραφο".
Ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε πρόθυμος να ανταποκριθεί, εάν κληθεί να καταθέσει στη δίκη Κάρατζιτς.


ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ή ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Ο ΧΟΛΜΠΡΟΥΚ;



Η παραπάνω είδηση έρχεται να μας καταδείξει και να αποδείξει ουσιαστικά, την ασυμφωνία λόγων και έργων, αλλά και την ανεντιμότητα που υπάρχει στα υψηλότατα κλιμάκια της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Υποσχέθηκε ο Χόλμπρουκ ουσιαστική ατιμωρησία, αλλά μετά το θέμα ξεχάστηκε και κυνηγήθηκε ο Κάρατζιτς από αυτούς που άλλα τα είπαν και άλλα έκαναν. Σκοπός τους ήταν να «παραιτηθεί» και μετά να τον κυνηγήσουν σαν σκυλί προκειμένου να ικανοποιήσουν τον αρρωστημένο τους εγωϊσμό. Τους είχε εξευτελίσει, τους είχε διαπομπεύσει παγκόσμια αποδεικνύοντας την ανικανότητά τους να «λυγίσουν» την Σερβία παρά τις πιέσεις (οικονομικού περιεχομένου και στρατιωτικών επιχειρήσεων).
Δεν τήρησαν ούτε τα λόγια τους, δεν τίμησαν ούτε τις υπογραφές τους!!!
Ποιος άλλωστε ισχυρίστηκε ότι οι «ηγέτες» έχουν ηθική;
Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Κάρατζιτς είναι ψεύτης και ειλικρινής είναι ο Χόλμπρουκ και όλος αυτός ο συρφετός που δημιουργεί πολέμους, σκοτώνει, εξολοθρεύει τους ανθρώπους και τους αντιμετωπίζει σαν έντομα;
Ποιος μπορεί να δώσει άδικο στον Κάρατζιτς και στον κάθε Κάρατζιτς που έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα για την πατρίδα του και να δικαιώσει τους επαγγελματίες δολοφόνους που κλήθηκαν από διάφορα μέρη του κόσμου για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου που υπογράφηκε από τους Αμερικανούς;
Μπορούμε εμείς, οι απλοί άνθρωποι να γνωρίζουμε την αλήθεια; Σαφέστατα όχι! Αλλά γνωρίζουμε ήδη τους ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, τους πολεμοκάπηλους, τους ληστές και βιαστές εθνών, τους αλήτες που εκβιάζουν και σκοτώνουν εκ μέρους της «διεθνούς κοινότητας». Κι επειδή τους γνωρίζουμε, τους μάθαμε πολύ καλά, ξέρουμε πως ο Κάρατζιτς είναι ειλικρινής και αυτοί, γι άλλη μία φορά θρασείς, δειλοί και ξεδιάντροποι. Μισάνθρωποι που κρύβονται πίσω από ψέματα, συγκαλυπτόμενοι από την διεθνή συμμορία των ομοίων τους.
Δεν είναι ούτε καν άντρες!!! Γιατί, οι άντρες αποδέχονται τις ευθύνες τους, τηρούν τα λόγια και τιμούν την υπογραφή τους?
Τα τελευταία αλητάκια του πεζοδρομίου στο Μπρούκλιν διαθέτουν περισσότερο αυτοσεβασμό από τον Χόλμπρουκ και τον κάθε τσαρλατάνο που κατά καιρούς εμφανίζεται για να υπερασπιστεί τους ισχυρούς και όχι τους αδύναμους και τα συμφέροντα της παγκόσμιας συμμορίας και όχι της παγκόσμιας κοινότητας.
Θρασύδειλα ανθρωπάκια με βαρύτιμους τίτλους που χρησιμοποιούν ως περιτυλίγματα, η ανικανότητά σας (ή η ικανότητά σας άραγε;) αντικατοπτρίζεται στην καθημερινότητα των πολιτών σε κάθε σημείο του πλανήτη."

Theoprovlitos είπε...

Ocean Soul

Αν θυμαμαι καλα η Ωλμπραιτ ειχε επισης υποσχεθει πως το Κοσοβο ΔΕΝ θα γινοταν ανεξαρτητο, δηλαδη δεν θα αλλαζε το status quo αν ο Μιλοσεβιτς υποχωρουσε. Κι αλλο ενα ψεμα.

Αλλα αυτο που με ανυσηχει ειναι οτι η ιστορια αυτη που αρχισε το 1992 ΔΕΝ εχει τελειωσει ακομα και αυτην τη φορα ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.

Διαβασα προσφατα (με καθυστερηση η αληθεια ειναι) τα Ματωμενα Χωματα και την Αιολικη γη. Και δυστυχως διακρινω ποσες ομοιοτητες εχει η εποχη μας με την περιοδο 1914-1922.

Katerina είπε...

ναι ειδες;
γενικα τις θέσεις τις χρεώνονται οι εκάστοτε πολιτικοι ταγοί και ολα μετά ειναι μια χαρά.