30/7/12

ΑΓΑΡΗΝΟΙ, ΣΑΡΑΚΗΝΟΙ, ΤΣΕΤΕΣ, ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ, Ο BARBAROSSA




KAI ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΧΟΤΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Στις Κυκλάδες, οι πόλεις κτίζονταν σε μέρη απόκρημνα και δυσπρόσιτα για λόγους αυτοπροστασίας και επιβίωσης των κατοίκων από εισβολές Αγαρηνών, Σαρακηνών, Τουρκαλβανών, πειρατών, πλιατσικολόγων, Τσετών κλπ. Τον ίδιο ρόλο έπαιζαν και τα κάστρα στις ορεινές περιοχές.

Σήμερα, ο εχθρός που ανοίγει την κερκόπορτα βρίσκεται ΕΝΤΟΣ των τειχών ως εξωτερικός συνεργάτης του στρατολόγου-εισβολέα. Στόχος του η συγκρότηση της κοινωνίας, το ανοσοποιητικό της σύστημα, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση, την αυτοδιοίκηση και την αυτοπροστασία. (εξ ου και "Ιός").

Στρατολογεί άλλοτε πεινασμένους χαμηλών ηθικών αντιστάσεων (αλοίμονο αν όλοι οι πεινασμενοι γινονταν βαποράκια, πουτάνες και φονείς συνταξιουχων) και άλλοτε εγκληματικές και τυχοδιωκτικές φύσεις για να επανδρώσει τις πειρατικές γαλέρες που θα αποκομίσουν τα λάφυρα στην βασίλισσα της Ολλανδίας για την οποία δουλεύουν οι πειρατές και σε θησαυροφυλάκια με ασπρομαυρα πλακάκια.



Την σφαγή της Χίου την έκαναν Τσέτες και την γενοκτονία των Αρμενίων Κούρδοι. Την βρώμικη δουλειά δεν την έκαναν οι Τούρκοι και ο στρατός του Δράμαλη ήταν επανδρωμένος από Αιγυπτίους. Τη Σμύρνη δεν την έκαψαν ντόπιοι Τούρκοι αλλά μεταφερθέντες ξενομερίτες. Τα πογκρόμ της Κωνσταντινούπολης κατά των Ελλήνων έγιναν από μεταφερμένους από την Ανατολία πρόσφορους επί χρήμασι και επί πλιάτσικοις τραμπούκους.

Οι Χριστιανοί Αρβανίτες της Ελλάδας και Arberesh της Ιταλίας κατέφυγαν από την γη τους σε άλλες χώρες για να γλυτώσουν από την μανία των ομόφυλών τους αυτομολημένων στο Ισλάμ Τουρκαλβανών. Τις φάρες δηλαδή που ανέκαθεν συνεργάστηκαν οικειοθελώς με τον εκάστοτε μοχθηρό κατακτητή, από τους Τούρκους και τους Ιταλούς φασίστες μέχρι τους Γερμανούς ναζί και τους Κινεζοκομμουνιστες του Χότζα με αντάλλαγμα το πλιάτσικο, σε χρήμα και σε είδος. Φάρες δηλαδή στις οποίες η κουλτούρα της βίας έχει επιφέρει... γονιδιακή μετάλλαξη.

Χρόνια τώρα η "βασίλισσα της Βρετανίας" και η βασίλισσα των ΗΠΑ στρατολογούν ως πλιατσικολόγους τον παγκόσμιο ηθικό απόπατο και πολιτισμικό κατιμά. Τους καμουφλάρει και τους προωθεί ανακατεμένους με τους απόκληρους και τους απελπισμένους του κόσμου τούτου από την κερκόπορτα του ανθρωπισμού κάποιων υπερανθρώπων.

Το ότι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τους αναξιοπαθουντες είναι προφανές και από την κτηνώδη οικονομική και εργασιακή εκμετάλλευση και από τις βόμβες που τους πετούν στα κεφάλια στις χώρες τους. Τους είναι χρήσιμοι μόνο ως καμουφλάζ για το πλιάτσικο. Ως κάλυψη για το πλήρωμα της γαλέρας. Είναι οι δούλοι που τραβούν το κουπί την ώρα που οι Αγαρηνοί εξορμούν. Είναι τα άβουλα και τα δύστυχα πιόνια που συμμετέχουν εκόντες-άκοντες στην πολιτισμική μας γενοκτονία με αντάλλαγμα την επιβίωση τους, την ώρα που οι Σαρακηνοί καίνε τη Άνω Σύρα και η υπερατλαντική Αυτού Μεγαλείοτης τρίβει τα χέρια της. Νάναι άραγε τυχαίο που τόσες off shore "ανθρωπιστικές" και "αντιρατσιστικές" οργανώσεις χρηματοδοτούνται αδρά;

Δουλοπάροικοι πάντα υπήρξαν. Και αναλόγως το που και πότε έζησαν αξιώθηκαν μιας καλύτερης και χειρότερης τύχης. Οι Σαρακηνοί όμως και οι πειρατικές γαλέρες, οι εξ επαγγέλματος σφαγείς είναι  ίδιοι παντού και πάντα. Αυτονόητο είναι το δικαίωμα στο να αυτοπροστατευούμε ως κοινωνία και να τους αντιμετωπίσουμε. Αυτό που δεν είναι πλέον σήμερα ευνόητο για πολλούς πάσχοντες από πολιτικό δογματισμό και ιδεοληψία είναι η αυτοπροστασία μας από τους αυτομολημένους θυρωρούς της κερκόπορτας, από τους Εφιάλτες της πολιτισμικής μας αλλοτρίωσης, από τους ανθρώπους της Αυτής Ατλαντικής Μεγαλειότητος (εκ του Άτλαντος, του αδελφου του Προμηθεα) η οποία που αφού ολοκληρωσε το πλιάτσικο στη Γιουγκοσλαυία, τον Καυκασο και τη Βορεια Αφρικη σαλπαρε γι' άλλες "αγορές". Μιας άθλιας σέχτας αυλικών που το μόνο που βρήκε να παρουσιάσει στην Ολυμπιάδα ως απαύγασμα του πολιτισμού που εκπροσωπεί είναι διαβόλοι, τριβόλοι, σοκ και δέος και ο τρόμος στις ψυχές καθηλωμένων στο κρεβάτι παιδιών.

Αρκετά με δαύτους. Η αυτοάμυνα στους προδότες και τους δοσίλογους είναι επιβεβλημένο καθήκον. Πιο επείγον και από την αντιμετώπιση του Μπαρμπαρόσα. Διότι αν εκλείψουν οι δοσίλογοι, οι δουλοπάροικοι αντί διαχειριζόμενοι να αποτελούν μοχλό αποδόμησης, τουναντίον θα ενσωματωθούν σε όλα αυτά που ο πολιτισμός μας πρεσβεύει, όπως έγινε και με όλους τους προηγούμενους, μη φυλετικά Έλληνες, που ξέμειναν στα χώματα αυτά. Από τους δοσίλογους πρέπει να αρχίσει κάποτε το ξεκαθάρισμα αν θέλουμε να επιβιώσουμε ως πολιτισμός. Διότι καλύτερα Έλληνας ακόμα και με σπαστά Ελληνικά παρά Ελληνόφωνη Κυρία επί των Τιμών της Αυτής Εξοχότητος - κα Ρεπούση μου και κύριε Βαλλιανάτε μου. 

Ο πολιτισμός αυτός ΔΕΝ ειναι ανθρωπιστική εκπομπή του ΑΝΤ1 που την παρουσιάζει η σύζυγος του καναλάρχη, αμέσως μετά τη Στιγμη της Αληθειας και το Big Brother σε σκηνοθεσία Βορίδη. Κι ας μη ξεχναμε πως δεν πεθαινει κανεις ακριβως από AIDS αλλά από σωρεία ασθενειών αφού πρωτα καταστραφεί το ανοσοποιητικό του σύστημα. Και αλοιμονο σε αυτόν που μολύνει την κοινωνία με τον ιό του AIDS από προθεση.

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν περίμενα να έγραφες ποτέ ένα άρθρο στο οποίο ουσιαστικά να έγραφες ότι μπούχτισες. Θυμάμαι που είχες αναφέρει παλιότερα ότι ήσουν έτοιμος να αποχωρήσεις με την γυναίκα σου από την Ελλάδα, αλλά έχω την εντύπωση πως πλέον βλέπεις ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι.

Τώρα νομίζω βλέπουμε όλοι μας πως όχι μονο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλον τον κόσμο η επέλαση των ξεπλυμάτων αφήνει πτώματα, στάχτη και μιζέρια πίσω της. Και ακόμα δεν έχουμε φτάσει στον πάτο του βαρελιού.

Και το χειρότερο; Ακόμα και επανάσταση να γίνει, το μόνο σίγουρο είναι πως θα καπελωθεί και απλά πρόσωπα θα αλλάξουν.

Από ό,τι φαίνεται, μόνο μία χειρουργική επέμβαση μπορεί αφαιρέσει το καρκίνωμα. Το παιχνίδι είναι στημένο!

Ανώνυμος είπε...

Καμία ενσωμάτωση δεν πρόκειται να γίνει. Καταστρεφόμαστε ήδη. Η ελληνική εξαφανίζεται από ολόκληρες συνοικίες των μεγάλων πόλεων και ως λαός δεν αντιδρούμε. Μόνο η φυλετική συγγένεια θα ήταν ικανός δεσμός συνοχής αλλά δεν υπάρχει. Αυτά για πολιτιστική ενσωμάτωση είναι κούφια λόγια, απλά τίποτε δεν είναι πραγματικά ελληνικό γύρω μας. Στις ΗΠΑ το λένε niggerfication, εδώ δεν ξέρω πως το λένε. Κανένας ¨Ελληνας δεν αισθάνεται κάποιον δεσμό με το υπόλοιπο σύνολο, κοιτάει μόνο την πάρτη του. Ούτε η ίδια θρησκεία κάνει κάτι, ούτε το ίδιο κόμμα, ούτε η φιλία, ούτε κάποιες αόριστες ελληνικές αξίες. Όλοι όσοι μένουν στη συνοριογραμμή, πηγαίνουν και ακουμπούν τα λεφτά τους στη Βουλγαρία, στους γυφτοσκοπιανούς και στους Τούρκους ενώ οι εγχώριοι που θα έπρεπε να τα λαμβάνουν, κερδοσκοπούν εις βάρος ακριβώς των συμπατριωτών τους.

Βαθειά μέσα σου, ξέρεις πως έχω δίκιο. Ο εχθρός που περιγράφεις, είναι ο ίδιος που περιγράφω και εγώ. Απλά εσύ έχεις πολύ μεγαλύτερο ταλέντο στο να γράφεις κείμενα.

Emeritus

Kubi είπε...

Έτσι γεννιούνται οι επόμενοι Breivik , αυτή είναι η λογική του εγκληματία που ψάχνει να βρει δικαιολογία για να σκοτώσει. Πετάμε ένα : "Η αυτοάμυνα στους προδότες και τους δοσίλογους είναι επιβεβλημένο καθήκον." και περιμένουμε πως ο κάθε ψυχοπαθής θα ερμηνεύσει τι σημαίνει αυτοάμυνα και ποιοι είναι οι προδότες.

Theoprovlitos , Colaphus , emaritus , σε ψυχαναλυτή και γρήγορα! όλη αυτή η μαυρίλα που περιγράφετε είναι μέσα σας και μέσα σας θέλουμε να παραμείνει.

Theoprovlitos είπε...

Kubi
Θα απαντησω και στους άλλους αλλα αργοτερα λογω υποχρεωσεων.

Εγινε μια αναφορα στους "προδοτες και τους δοσιλογους" και ξαφνικα εθιγης ΕΣΥ.

Προφανως όποιος εχει τη μυιγα μυγιαζεται.

Οσο για το τι σημαινει προδοτης και δοσιλογος ή πεπτοφαλαγγιτης, δεν ξερω αν θα πρεπει να το αποδωσω σε καποια κοσμοπολιτικη διεθνιστικη ή ελευθεροτεκτονικη ιδιοτητα ή εβραϊκη αποχρωση με βεβαρυμενο ιστορικο παρελθον, αλλα παντως οι λεξεις προδοτης, δοσιλογος ή πεμπτοφαλαγγιτης κανονικα θα έπρπε να εχουν καποια σημασία και στη γλώσσα που μιλατε στον κυκλο σας. Εκτος αν από επιθετικος προσδιορισμός εχει πλεον λαβει τον χαρακτηρα της (καλά αμοιβομενης) επαγγελματικης ιδιοτητας.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Επειδη καποιοι τυποι ανθρωπων ωσαν characters του σινεμα (όπως ο Αρτεμης Ματσας ή ο Δημος Σταρενιος) καθιερωνονται σε συγκεκριμενους ρολους και τελικα ασχολουνται μονο με αυτους και επειδη πιθανολογω πως όντως μπορει να αδυνατεις να καταλαβεις τι σημαινει προδοτης και δοσιλογος θα αναφερω ενα παραδειγμα.

Δοσιλογος ειναι για παραδειγμα ο εβραιος της Αγγλοσαξονικης φιλελευθερης Στοας ο οποίος κατεδιδε οικογενειακως επί ναζιστικης κατοχής τους ομοεθνεις του και ξαφνικα βρεθηκε ζαμπλουτος και με τοσα λεφτα (με θεμιτους παντα τροπους) ώστε να εξαγοραζει συνειδησεις σε εκπτωση ή σε πόρωση που προσφερονται με το αζημιωτο να παρουσιασουν τα οικονομικα του συμφεροντα και την σαπια ιδεολογια του ως "ανθρωπινο δικαιωμα".

ΥΓ2 Πήρα χθες κατι σωβρακακια από τα H&M μουρλια. Κοιταζω που λες και βλεπω πανω στη συσκευασία ΣΟΥΗΔΙΚΗ φιρμα και Πορτογαλικα, Ισπανικα, Ελληνικα κλπ κειμενα. Κοιταζω και πιο κατω και βλεπω Made in Bangladesh.

Εδω ειμαστε λοιπον λεω. Η Σουηδία των Wallenberg πουλα στην ιδια τιμη το ιδιο προϊον σε χωρες με κατεστραμενη παραγωγη και οικονομια (εξ αιτιας των πολυεθνικων) και ασχετως του κατα κεφαλην εισοδηματος του πολιτη κατα χώρα. Και το φτιαχνει το προΙον που; Στο Bangladesh εκμεταλλευομενη τον Τριτο κοσμο ΑΙΣΧΡΑ, αντι να το παραξει στις χωρες τις οποις απομυζα και σε βαρος των οποιων ζει ως γιγαντιαιο παρασιτο. Τους δε Μπαγκλαντεσιανους τους οποιους εκμεταλευεται δεν τους θελει παρα τους στελνει πεσκεσι στις ψωροκοσταινες.

Φιλελευθερισμος λοιπον, ανοικτες αγορες και ανοικτα συνορα. Ελευθερο δουλεμποριο και ελευθερη εκμεταλευση λαων και ανθρωπων. Ξεχνω το ιδεολογικο κολημα που εχετε εσεις οι ελευθεροτεκτονες και την απληστια που χαρακτηριζει πολλους μεγαλοεβραιους που αυτοαναγορευονται σε θεους. Αλλα επειδη ο Θεος μωραινει ον βουλεται απωλεσαι δεν το βλεπετε οτι το πραγμα σας εχει ξεφυγει και οτι η ανθρωποτητα καταρρεει εξ αιτιας της απυθμενης ανοησιας σας, της ακορεστης απληστιας σας, της υπερφίαλης ματαιοδοξιας του ταγματος των υπερανθρωπων και συμπαρασυρει τους παντες στην καταστροφή;

ΥΓ3 Ο Εντυ γιατι σταματησε το blog και απoσυρθηκε από το facebook;

Ανώνυμος είπε...

Κουμπί,

ο Breivik είναι φανατικός φιλοσιωνιστής. Υποθέτω το ξέρεις. Μάλλον ήθελες να πεις "έτσι γεννιούνται τα επόμενα παληκάρια της Irgun".

Jedem das Seine

Emeritus

Kubi είπε...

Δεν είναι απαραίτητο ότι ο καλοπληρωμένος είναι προδότης. Όταν κάποιος κερδίζει χρήματα δεν σημαίνει σώνει και καλά ότι εκμεταλλεύτηκε κάποιον . Η ανθρωπότητα δεν καταρρέει αλλά προοδεύει (δεν πως ζούσαν οι κάτοικοι της Ασίας -Κίνα , Ινδία και όχι μονο- πριν 30 χρόνια και πως ζουν τώρα) , μέσα από κρίσεις αλλα προοδεύει.
Δεν συνωμοτεί όλος ο πλανήτης εναντίον σου. Το να πιστεύει κανεις στην ελεύθερη ανοιχτή κοινωνία δεν σημαίνει ότι είναι δοσίλογος.
Τον Σεπτέμβριο θα είναι καλεσμένοι μου στην Αθηνα μια ομάδα Αμερικανων επιχειρηματιών που θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα παρα την κρίση. Αν από αυτό βγει κάτι θα έχω κάνει πολύ περισσότερα για την χωρα από την δικη σου στενόμυαλη αντιμετώπιση. Δαιμονοποιώντας το κέρδος και την επένδυση δημιουργείς φτώχεια και η φτώχεια οδηγεί στα άκρα και στην στέρηση της ελευθερίας του ανθρώπου. Εσύ είσαι ο προδότης τελικά. Άθελα σου αλλα είσαι. Θα σε χάλαγε να βρούν τρεις χιλιάδες άνεργοι δουλειά? Τους προτιμάς ανέργους? Εγώ προτιμάω να δουλεύουν για τον Σόρος.

Ανώνυμος είπε...

Κουμπή,

Εγώ ούτε μίλησα για Εβραίους, ούτε στόχευσα κάποιο συγκεκριμένο πληθυσμιακό υποσύνολο, αλλά μίλησα για χειρουργική επέμβαση.

Για να θίχθηκες εσύ και να παίρνεις το μέρος των δοσιλόγων, ε ρε παιδί, μην σκύβεις τόσο πολύ, φαίνεται το βρακάκι σου δεν το καταλαβαίνεις; Αλλά πού, για να το καταλάβεις, θα πρέπει να κατανοήσεις πως ο μόνος εκπρόσωπος της μαυρίλας εδώ μέσα είσαι εσύ προσωπικά.

Theoprovlitos είπε...

Kubi

Οταν βρω χρονο θα γραφω ενα αρθρακι κολαφο για τον ελευθεροτεκτονισμο και την ιδεολογια του τον φιλελευθερισμο. Ή μαλλον τον ΑΝελευθερισμο. Και επι της ουσιας αλλα και ως νοοτροπια.

Δεν εχω συναντησει πιο τραγικα ανελευθερα και δογματικα ατομα από τους ελευθεροτεκτονες. Και σαν πρακτικη αλλα και σαν νοοτροπία. Η κοσμοθεωρια τους την οποια καταπινουν αμασητη μονο με νοοτροπια Κνιτη ή Πασοκου των "παλιων καλων εποχων" μπορω να την παραλληλισω.

Κατ αρχην ουτε κρατιστης ειμαι ουτε ειμαι κατα της επιχειρηματικοτητας, ουτε πιστευω στο δογμα "οι κακοι πλουσιοι και οι καλοι φτωχοι κατ ΑΝΑΓΚΗΝ.

Εσυ απαντας με θεωρητικολογιες σε υπαρκτα ζητηματα και καταστασεις τα οποια καταγγελω ενω παραλληλα παρουσιαζεις εξιδανικευμενα την καθε κινηση που αφορα στην κοσμοθεωρια σου η οποια στην πλειοψηφια της ειναι σαπια. Εξ ισου σαπια με την θεωρια των Σοβιετ και αλλων ανελευθερων οικονομικων θεωριων που ακριβως επιδη θεωρουνται ως ευαγγελιο ειναι και ανελευθερες.

Το αν εσυ θεωρεις προοδο την εκμεταλλευση των φτωχων χωρων από τις πλουσιες που μαλισατ συγκροτησαν σωμα (G20) και αν θεωρεις αναπτυξη τον πλουτο που συγκεντρωνετε σε τριτοκοσμικες χωρες σε χερια ελαχιστων καποιας ελιτ ενω τουναντιον οι μαζες πενονται και γι αυτο ξενιτευονται σηκωνω τα χερια ψηλα!

Πιο πανω σου ανεφερα το παραδειγμα εκμεταλευσης της ανθρωποτητας και συσσωρευσης πλουτου στη Σουηδια σε βαρος των κατοικων του Μπαγκλαντες, της ελλαδας, της ισπανιας και της Πορτογαλιας. Επ αυτου δεν απαντας καθολου προσποιουμενος οτι δεν αντιλαμβανεσαι τι λεω.

Τα ανοικτα συνορα τα οποια εσυ οραματιζεσαι και επιδιωκεις ειναι σαν να λεμε σε ενα Ενυδρειο αντι να ειναι η μαριδα, οι τσιπουρες και οι καρχαριες στη γυαλα τους να μπουνε ολοι μαζι σε μια γυαλα ωστε να κατασπαραχθουν τα μικρα ψαρια απο τα μεγαλα και στο τελος οι καρχαριες να αρχισουν να τρωνε ο ενας τον άλλο. Το ενδιαφερον για τους φτωχους λαους του κοσμου ειναι εντελως υποκριτικο.

Λες για ομαδα Αμερικανων επιχειρηματιων. Για να ρωτησω λοιπον κι εγω θεωρητικα με το φτωχο μου το μυαλο:

H ομαδα αυτη θα επενδυσει στην Ελλαδα για να βαλει λεφτα ή για να ΒΓΑΛΕΙ λεφτα;

Θα εκμεταλλευτει αισχρα τον υπαρχοντα πλουτο και τον εργαζομενο λαο ή θα επενδυσει σε καινοτομες δρασεις που θα εχουν καθαρα ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ χαρακτηρα χωρις ομως να εκμεταλλευεται τους πορους της χωρας;

Theoprovlitos είπε...

Και για να γινω ακομα πιο κατανοητος με συγκεκριμενα παραδειγματα:

H Noυνου που εκανε εργοστασιο γαλακτοκομικων στην Πατρα

Α. Εισαγει πρωτη υλη (γαλα)απο την Ολλανδια ή χρησιμοποιει εγχωριο;

B. Τα παραγoμενα προϊοντα εξαγονται ή προοριζονται αποκλειστικα για την Ελληνικη αγορα;

Διοτι ειναι πορφανες οτι αν ΔΕΝ εξαγει προιοντα παρα μονο εισαγει απο τον ευατο της πρωτη υλη απο την Ολλανδια και επισης εξαγει και πολυτιμο συναλλαγμα ως νομιμα επιχειορηματικα κερδη προφανως η κατ ευφημισμον "επενδυση" ειναι μια τεραστια απατη των "ελευθερων" αγορων κανιβαλισμου της Ελληνικης αγορας και οικονομιας.

Και αυτο διοτι προφανως οι ΕΛληνες καταναλωτες θα επιναν γαλα ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ και στις ιδιες ποσοτητες. Η συγκεκριμενη εταιρια δεν μεγαλωνει την παραγωγη μεγαλωνοντας την πιτα της αγορας η οποια ειναι συγκεκριμενη και πεπερασμενη. Το μονο που κανει ειναι να εξαγει συναλλαγμα με καθε γιαουρτακι που αγοραζουμε, οπως ισχυει και με την Danone και με καθε ξενη ή εξαγορασμενη εταιρια.
Αυτο δεν ειναι "επιχειρηματικοτητα" ειναι σκετος ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΣ.

Και το εχω ξαναγραψει νομιχω οτι οταν καποτα διαφημιζα καποια Γαλλικη εταιρια τσιγαρων ο εμπορικος τους στοχος ηταν ξεκαθαρα ο κανιβαλισμος του μεριδιου της αγορας των Ελληνικων εταιριων όπως η Secap και ο Κερανης. Και φτασαμε σημερα η χωρα με τους περισσοτερους καπνιστες να μην εχει ελληνικες ετιαριες τσιγαρων και καθε παφ του καθε καπνιστει ισοδυναμει με εξαγωγη συναλλαγματος.

Να παρουμε τις μπυρες? Που εχουν εξαγοραστει 8 φιρμες από ενα κολοσσο στη ΣΚΩΤΙΑ και καθε ποτηρακι που πινουμε εξαγουμε συναλλαγμα στη Σκωτια και σε άλλες χωρες; Δηλαδη σε τι ωφελησε την ελληνικη οικονομια το ξεπουλημα του Μπουταρη και της Μυθος? Πινουμε τωρα μεγαλυτερες ποσοτητες? Μηπως η μυθος εξαγεται στο εξωτερικο και αποφερει συναλλαγμα? Η μηπως το μονο που γινεται ειναι να συντηρουμε απο την φτωχια μας τα πλουτη τους?

Επενδυση θα ηταν να γινει ενα εργοστασιο της ΙΚΕΑ στην Ελλαδα πχ ή μια αυτοβιομηχανια. Αλλα γιατι να ερθουν εδω αφου υπαρχουν εκατομμυρια εξαθλιωμενοι στην Ινδια και την Κινα? Εκτος αν εξαθλιωθουμε κι εμεις στο ιδιο επιπεδο.

Οτιδηποτε αλλο δεν ειναι επενδυση ειναι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ. Την δε δουλεια δεν θα την δωσει ο Soros (με κλεμενα μαλιστα μεσω τοκογλυφιας και εκμεταλλευσης επενδυτικα κεφαλαια) θα την δωσει το ιδιο το ΠΡΟΪΟΝ ή ο υφισταμενος εγγενης πλουτος τον οποιο θα μπορουσε ειτε ενα εξευγιανθεν δια ροπαλου ελληνικο κρατος ειτε ελληνες επιχειρηματιες να το αξιοποιησουν.

Το οτι ο soros και οι τοιουτοι ΔΗΘΕΝ θα προσφερουν θεσεις εργασιας, φοβου τους philanthropists και δωρα φεροντες. Για πλιατσικο ερχεται. Αν παλι οχι, καλως να ορισουν. Αλλα αυτο θα αποδειχθει στην πραξη και κατα περιπτωση. Οι δογματισμοι και οι ανοητες κοσμοθεωριες οτι ταχα μου οι εξορυξη του ορυκτου πλουτου της Τανζανιας δεν αποτελει αθλια εκμεταλευση της χωρας και των κατοικων της ειναι εκ του πονηρου. Και ο Χιτλερ οταν εκαιγε εβραιους καποιον καλο λογο -κατ αυτον- θα ειχε.

Τωρα αν οι φιλοι σου ειναι τοσο καλοψυχοι και γενναιοδωροι και μας αγαπουν τοσο ωστε να επενδυσουν στην Ελλαδα μεσουσης της κρισης, ε στειλε κι από δω κανενα. Απο ιδεες διαθετω πολλες.

Theoprovlitos είπε...

Emeritus

Την Irgun τι την ανεφερς στον Κουμπη. Οσο και αν οι εθνικιστες συμπορευτηκαν καποιο διαστημα με τους globalists εβραιους μεχρι να ιδρυθει το Ισραηλ ως αποικια και βαση των δευτερων στη Μεση Ανατολη αποκλειστικα και μονο για οικονομικα συμφεροντα, αντε και με ολιγον φολκλορ, τωρα εχει ξεσπασει εμφυλιος σε σημειο που ο Σαρκοζι να τρωει τον Στρως Καν.

Οι globalists οδηγουν την ανθρωποτητα σε εναν ακομα πολεμο και οι Ισραηλινοι τρεμουν για οσα γινονται ερημην τους αφου αυτοι θα φανε τις βομβες. Μεχρι και η Clinton εχει σηκωσει τα χερια ψηλα για το τι σταση να κρατησει.

Βεβαια μερικοι οχι μονο το θελουν το παγκοσμιο χαος αλλα το επιδωκουν κι ολας. Να αραιωνει και ολιγον ο πλανητης. Οι Erev Rav παντως, που μου εγραψε καποτε ο Φριζης (αν και δεν εχει γραφει ακομα αρθρο επ αυτου παρ ολο που εχει συζητηθει) που ειναι και globalists δεν εχουν ουτε ιερο, ουτε οσιο.

Βασιλειον Ισραηλ vs βασιλειου Ιουδα σε sequel. Και οι οπαδοι της Ιεζαβελ εχουν αφηνιασει.

Kubi είπε...

Το μονοδικό σας κίνητρο και η μοναδική γνώση οικονομικών αρχίζουν και τελειώνουν στο μίσος προς το κέρδος.
Αυτό σας επιβάλει η παιδεία σας , η δικη μου από την άλλη παιδεία δεν μου το επιβάλει. Ας κάνει λοιπόν ο κάθε ένας μας την δουλειά του.
Τα σχόλια σας για συγκεκριμένες επενδύσεις αλλα και για αυτό που εγώ σας ανέφερα απλά αποδεικνύουν αυτό που πιστεύω εδώ και καιρό , ότι δηλαδή η αρνητές της ελεύθερης αγοράς έχουν ένα κοινό , την θεώρηση της οικονομίας ως παιγνίου μηδενικού αθροίσματος.
Δεν το χωράει το μυαλό σας ότι αν κάποιοι Αμερικανοι κερδίσουν λεφτά αγοράζοντας Ελληνικές υποδομές δεν σημαίνει ότι οι Έλληνες θα γίνουν φτωχότεροι. Θα μπορούσα να σας το αναλύσω αλλα μόλις γύρισα από ταξίδι και είμαι κουρασμένος οποτε βαριέμαι να εξηγώ σε αμαθείς φανατικούς , άλλη μέρα.

Theoprovlitos είπε...

Αφηνω κατα μερος το ενδεχομενο της συνειδητης παραπλανησης της κοινης γνωμης για λογους ατομικου συμφεροντος και δεχομαι οντι οντως αυτη ειναι η "ιδεολογια" σας η οποι αρχιζει και τελειωνει γυρω από το χρημα (για να δικαιολογει σε μερικους και το εθνικο σας υπόβαθρο και τα σχετικα ανεκδοτα).

Επιβεβαιωνομαι απλως οτι ολοι αυτοι οι σπουδαγμενοι στο Χαρβαρντ και στι Σιτυ ειναι βαθυτατα ανελευθερα ατομα και δογματικα. ΟΙ σπουδες τους - οπως προειπα - ειναι ενταγμενες σε ενα συγκεκριμενο οικονομικο συστημα σκεψης (όπως ισχυε και στα Σοβιετ απλα διαοφρετικη κσμοθεωρια), ειναι περιορισμενης αντιληψης των πραγματων και αν τους τοποθετησεις εξω από ενα συγκεκριμενο πλαισιο σκεψης βραχυκυκλωνουν. Ειναι σαν να τσιπαρονται ωστε να σκεφτοναι σε μαι συγκεκριμενη γλωσσα software.

Εγω σας εκανα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ερωτησεις τις οποιες αρνειστε να απαντησετε ή απλα δεν μπορειτε και υπεκφευγετε.

Και για να το πιο οσο πιο απλα γινεται. Οταν σε μια χωρα οπου η πιτα της αγορας για ενα προιον ή υπηρεσια ειναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ και ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ. Η ξενη επενδυση θα δημιουργησει κερδος ή θα απομυζησει από το υφισταμενο.

Για παραδειγμα οι ΜΗ ελληνικες μπυρες που δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα και εξαγουν τα κερδη τους εκτος Ελλαδας λογαριαζονται ως επενυση ή ως ΑΦΑΙΜΑΞΗ;

Διοτι πορφανως δεν δημιουργουν μεγαλυτερη καταναλωση ως προιον, αν δημιουργουν απλα αποσπουν μεγαλυτερο κομματι από το συνολο των καταναλωτικων αγαθων στην Ελλαδα (μεγαλυτερη καταναλωση μπυρας σε βαρος της καταναλωσης γαλακτος) και δεν δημιουργουν περισσοτερες θεσεις εργασιας απο το να ηταν η μπυρα ελληνικη.

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ περιπτωση που μια τετοιυ ειδους επενδυση θα ηταν καλη για τη χωρα θα ηταν εαν το προιον ηταν ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ και το ποσο του εισερχομενου συναλλαγματος θα ηταν υψηλοτερο του εξερχομενου προς το εξωτερικο κερδος.

Γι αν αμην κουραζεστε ομως αφου κι εσεις το ξερετε καλα πως εχουμε να κανουμε με μια παγκοσμια μαφια, ΤΕΤΟΙΟΥ ειδους επενδυσεις στην ελλαδα ΔΕΝ προκειται να υπαρξουν. Δηλαδη επενδυσεις που να αποφερουν συναλλαγμα ΠΡΟΣ την Ελλαδα ΑΠΟ τις χωρες όπου οι πολυεθνικες εχουν την εδρα τους.

Απλη οικονομικη αναλυση την οποια φανταζομαι αντιλαμβανονται όλοι εκτος από σας.


Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Προσπαθειστε να απεγκλωβιστείτε για λιγο από την δογματικη σας θεση του δυϊσμου όπου τα παντα ειναι είτε μαυρα ειτε ασπρα και δεν μπορουν να ξεφυγουν από ενα στενο και ανελευθερο δογματικο πλαισιο.

Οποιος δεν ειναι φιλελευθερος δεν σημαινει οτι ειναι κομμουνιστης ή κρατιστης κατ αναγκη. Υπαρχουν και χιλιαδες συνδυασμοι και προτασεις κατα περιπτωση που οι πραγματικα ελευθεροι νόες μπορουν να επιλεξουν κατα περιπτωση σε συγκεκριμενα προβληματα.