21/9/11

KOLOS GAS: Η ΝΕΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΦΘΗΝΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ!

Στα πλαίσια τών άοκνων προσπαθειων της κυβερνησης Papandreou και Σια να αναδείξει το κοινωνικο της προφιλ στοχευοντας παράλληλα στην ανάπτυξη με την εκμεταλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγων της χώρας, πληροφορίες μάς αναφερουν ότι είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση από μέρους της, μεγάλης και πολυεθνικης συνεργασίας στον τομεα της Ενεργειας.

Συγκεκριμενα, μετά το παγωμα του αγωγου Μπουργκας-Τσαντορ-Αγ.Παντελεήμονα επίκειται νεα Ελληνοβουλγαρικη συνεργασία στην οποία στρατηγικοί επενδυτές θα είναι οι γνωστοί και απο τις ιδιωτικοποιήσεις και τις συγχωνευσεις των πετρελαϊκων εταιριων των χωρών τους, Σαρκοζι και Καμερον. Μετά τις επιτυχημενες συμφωνιες για τα πετρελαια της Λιβυης και της Αιγυπτου με τις ανυπαρκτες πλεον εξουσιες των χωρών αυτών, το Κονσορτιουμ των λαοπρόβλητων ηγετών της Εβρώπης προχωρά και σε συμφωνία και με τις ανύπαρκτες κυβερνήσεις της Ελλαδας και της Βουλγαρίας.


Προκειται για τον αγωγό Kolos που θα προμηθευει με φτηνο γκαζι και θα καλυπτει τις ενεργειακες αναγκες των νοικοκυριών στην Ελλαδα, τη Βουλγαρία και στις ενδιαφερόμενες χωρες.Η εδρα της εταιρίας θα είναι στην Βέλικο Τυρνοβο της Βουλγαρίας (βλεπε φωτο ιστοσελιδας) και το δίκτυο θα διακλαδώνεται σε καθε Ελληνικο σπίτι.

Η απόφαση παρθηκε σε διυπουργικο συμβουλιο των Υπουργων τέως Εθνικης και τέως Αμυνης, Οικονομικων και Ενεργειας και θα ξεκινησει πειραματικά απο τον Ελληνικο στρατό. Αφορα στο γνωστό φανταρίστικο αστειάκι με την ανάφλεξη της πορδής τού κλανιάρη τού θαλάμου, μονο που αν όλη αυτη η ενεργεια απο καθε στρατευμενο μας συσσωρευθει, θα μπορεσει να καλύψει τις ενεργειακες αναγκες ενός νησιού του μεγεθους της Μυκονου - που ειναι και "ανοικτή" σε νέες ιδέες.


Οι εγκαταστάσεις θα θυμίζουν κατά πολυ τις γνωστές Κερκυραϊκες κλανιόλες ενω το κεντρο διανομης καθοριστηκε στη Βουλγαρία λογω του φθηνοτερου - προς το παρον -  εργατικου δυναμικου. Υπολογίζεται οτι η παραγωγή φυσικου αερίου θα αυξηθεί καθετα στην Ελλαδα στο προσεχες διαστημα καθότι  λογω οικονομικης κρισης αναμενεται υπερκατανάλωση οσπρίων - που ειναι και φιλικα προς το περιβάλλον.

Χορηγοι σε αυτη την προσπαθεια σταθηκαν άμεσα ο τηλεοπτικος σταθμος ΣΚΑΪ - γνωστος και για τις οικωλογικες του ευαισθησίες και το Mega που μαλιστα προτιθεται να "θερμανει" με το νεο συστημα και την τηλεοπτικη του "Πολυκατοικία" προωθώντας ετσι ακομα πιο δυναμικά τον εκσυγχρονισμο της κοινωνιας.Νάναι καλά οι άνθρωποι, περνάνε καλά μεταξύ τους και αυτό βγαίνει και προς το κοινό.

Η όλη ιδέα πάντως, όπως και η ονομασία της νέας εταιρίας προέκυψε όταν στο υπουργικο συμβούλιο προσήλθε ο κος Ευάγγελος Βενιζελος με τον κο Papandrew οπότε ένας εκ των παρισταμένων τους κοίταξε, αναφώνησε "Eureka" (Γιωρίκα) στα Αγγλικά και εριξε στο τραπεζι την ιδέα που θα ξελασπώσει τα νοικοκυριά που ανησυχουν για το πως θα βγαλουν το χειμώνα.


9 σχόλια:

e- είπε...

Απίθανα ευρηματικό τ'ονοματάκι!
της εταιρείας...
(eklag)

Δον Κιχώτης είπε...

Πες τα γιατι ομολογω κοιμομαστε.
Ολα αυτα θα ηταν χρησιμα και στα γαλλικα και στα αγγλικα.
Παρε επισης χρησιμο Λινκ να δεις το δικτυο τους
http://www.ogri.fr/

Theoprovlitos είπε...

Eklag

Το βρηκα αυτουσιο. (Για να μην με λενε οι κακοηθεις vulgaire)

http://www.kolos-gas.com/en/index.php

Theoprovlitos είπε...

Δον Κιχωτη,
περα απο τη πλακα ολο αυτο που γινεται με τα πετρελαια και την Λιβυη και το Αιγαιο δεν ειναι καθολου αστειο και ειναι δρομολογημενο μαζι με τη δικη μας πτωχευση

http://theoprovlitos.blogspot.com/2011/03/thn-oypa-toy.html

e- είπε...

άστους να λένε
άστους να πουν
αυτοί δεν ξέρουν ν'αγαπούν!

Theoprovlitos είπε...

Eklag

Επειδη διαβασα τον διαλογο σου στο κακοφημο blog του Ροιδη, απλα σε ενημερωνω οτι η μονιμα διαφαινομενη αναμεσα στις γραμμες προταση του κυριου αυτου ειναι απολυτως εναρμονισμενη με την πολιτικη του ιδιοτητα. Ηταν υπευθυνος των ιδιωτικοποιησεων - ως δεξι χερι του Υπουργου Στεφανου Μανου - επί κυβενρησης Μητσοτακη. Πάντα... ανυστεροβουλα φυσικα...

Πως λεγεται το πλιατσικο στα Γαλλικα;

e- είπε...

Δεν έχω λόγια!
ούτε γαλλικά ούτε άλλα!
τώρα μόλις έπαθα ΜΟΥΓΚΑΦΟΝ!

Theoprovlitos είπε...

A! Μουγκαφον δεν είναι τίποτα! Εδώ ολόκληρος Καραμανλής έπαθε VODAFONE - με εδρα το Λονδινο. Και τα άπαντα του Ζαχοπουλου τα κυκλοφόρησε και η Audiovisual.

e- είπε...

Υπάρχει αντίδοτο!
για τη VODAFONE!
όπως και για τη MOUGAFON...