8/4/11

TAW-ΑΩ- אמת


Η ΣΩΤΗΡΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕΧΤΑ ΤΩΝ ΙΕΧΩΒΑΔΩΝ

Μια από τις χειρότερες πλάνες, προϊον της Αμερικάνικης ημιμάθειας - και οχι μόνον  ημιμάθειας- είναι το δόγμα των Μαρτύρων του Ιεχωβά, το οποίο ειναι ένα ποτ-πουρί αιρέσεων που έχουν απασχολήσει την εκκλησία και την επιστημονική έρευνα ανά τους αιώνες, διανθισμένο και με άλλες νεώτερες. Αν δεν ήξερε κανείς ότι η έδρα της Ανωνύμου Εταιρίας ευρίσκεται στην Αμερική, θα μπορούσε να υποθέσει  ότι το think tank της πολυεθνικής απαρτίζεται από θεολόγους της Θεολογικής Αθηνών που το μηχανογραφικό τους έριξε εκεί -αντί για την Σχολή Ιχθυοκαλλιεργιών Καρπενησίου- οπότε προκειμένου να μην διορισθούν ποτέ, άνοιξαν το δικό τους μαγαζάκι Και δόξα τω Θεώ πάνε καλά, αφού πληθαίνουν και τα γυναικάρια τα πεφορτισμένα αμαρτίας, τα συρόμενα υπό διαφόρων επιθυμιών, τα οποία πάντοτε μανθάνουσι, και ποτέ δεν δύνανται να έλθωσιν εις την γνώσιν της αληθείας (Β' Τιμ 3:9). Πεφορτισμένα με δικές τους  αμαρτίες αλλά και του Ορθοδοξου ιερατείου που μακάριο, αδιάφορο και ανίκανο, τα σπρωχνει στην φωλιά του λύκου και στην αγκαλιά του Σατανά μετασχηματιζόμενου εις άγγελον φωτός (2 Κορ 11:14). Εις διαφωτιστήν δηλαδή. (Η πεθερά μου υπήρξε για μιά περίοδο Μάρτυρας του Ιεχωβα και έχω ιδίαν αντίληψη από τα πέτρινα παιδικά χρόνια που πέρασε η γυναίκα μου. Αλλά γίνονται και θαύματα).

Μεταξύ των πλανών των ατυχών door-to-door dealers υπάρχει και μία η οποία στερείται κάθε λογικής για να ήταν σωστή. Και μάλιστα είναι τόσο ανισόρροπη και αδικαιολόγητη που πλέον εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει και σκοτεινές μεταφυσικές προεκτάσεις. Αφορά στον ισχυρισμό ότι ο Σταυρός του Χριστού δεν είναι σε σχήμα σταυρού αλλά απλά ένας πάσσαλος κάθετος, χωμένος στη γή και ότι όλοι οι χριστιανοί ανά τους αιώνες πιστεύουν σε μιά πλάνη.
Κατ αρχήν δεν μπορω να κατανοήσω τους λόγους γιατί θα έπρεπε κάποιοι πρωτοχριστιανοί να διοργανώσουν μια τέτοια τεράστια σκευωρία, άνευ λόγου και ουσίας, και να αλλάξουν το πραγματικό σχήμα του σταυρού. Υπήρχε δηλαδή κανένας λόγος να τετραγωνισθεί ο κύκλος; Τουναντίον η μεταγενεστερη εισαγωγή στο δόγμα των Ιεχωβάδων της θεωρίας ότι ο σταυρός είναι απλά ένας πάσσαλος, μου φέρνει στο νου τους ισχυρισμούς της εκκλησίας περί μεταφυσικής αντιπάθειας των σκοτεινών δυνάμεων προς το σημείο του σταυρού.

Βέβαια εκτός από την μεταφυσική αντιπάθεια υπάρχει και ο Σιωνιστικός δάκτυλος που έβαλε το χεράκι του ώστε ο ιδρυτης των Μαρτύρων του Ιεχωβά Charles Taze Russel να λειτουργήσει σαν πέμπτη φάλαγγα στον Χριστιανικό κόσμο. Το 1910 ο Russel διοργάνωσε συγκέντρωση στο Hippodrome Theater με την παρουσία και χιλιάδων Εβραίων στο ακροτατήριο όπου οι χριστιανοί ακροατές του έκπληκτοι τον άκουσαν να λέει ότι οι Εβραίοι δεν χρειάζεται να βαπτισθούν και ότι η Παλαιστίνη ανήκει αποκλειστικά στο έθνος των Ισραηλιτών!

Ας δούμε και καποια επιστημονικά δεδομένα και λογικά επιχειρήματα. Η Ελληνική λέξη σταυρός και τα παραγωγά της σημαινει αναμφιβολα την τομη δύο οριζοντίων γραμμών. Η λέξη διασταύρωση και σταυροδρόμι σημαίνει την τομή δύο οδών. Αν η λεξη σταυρος σήμαινε κατι άλλο ε τότε λογικά θα πρέπει να υπαρχει σε χρήση κάποια άλλη λέξη με το νόημα των δύο τεμνομένων σταυρών. Αλλα από όσο ξερω άλλη τέτοια λέξη δεν υπάρχει. Μερικοί ισχυρίζονται ότι η λεξη σταυρός προερχεται από το ίστημι αλλά προσωπικά δεν θεωρώ ως ικανή απόδειξη και μονο την ύπαρξη του φθόγγου ΣΤ. Εξ άλλου το ρήμα ιστημι προϋποθέτει τρεις διαστάσεις, ενω σχημα σταυρου έχουν και αντικείμενα ή  σύμβολα δύο διαστάσεων. Φυσικά η λεξη σταυρός υπάρχει και σε άλλες γλώσσες και αμφιβαλλω αν σε όλες έχει σχεση με την αντιστοιχη λεξη ίστημι ώστε να υπάρχει λογικη συνέπεια και να σημαινει πάσσαλος σε όλες τις γλώσσες.

Ο σταυρός κατ' εμέ έχει ρίζα από το γράμμα TAW στα Εβραϊκά ή ΤΑΥ στα Ελληνικά. Η παλιοεβραϊκη γραφή και η παλαιοελληνική εχουν ξεκάθαρα το σχήμα του σΤΑΥρου.

Δεν θα αναφερθω εκτενως σε προτυπώσεις του Σταυρού στην Παλαιά Διαθήκη, όπως ο κρεμασμένος όφις των Ισραηλιτων που όποιος τον έβλεπε σωζόταν από το δηλητήριο των φιδιών  (Ιωαν 3:14) ή την έκταση των χειρων του Μωϋσή η οποία χάριζε την νίκη στους Εβραίους έναντι στους Αμαληκίτες (Εξ 17:11). Υπάρχει και ένα εδάφιο στον Ιεζεκιήλ, το Ιεζεκιήλ 9:4, στο οποίο ο Θεός τον καλεί να κάνει ένα σημείον επί του μετώπου των δικαίων για να μην εξολοθρευτούν από τα επερχόμενα δεινά λόγω της ύβρεως των διεστραμένων και διεφθαρμένων ανθρώπων που καταστρέφουν την γη:
καὶ εἶπεν πρὸς αὐτόν δίελθε μέσην τὴν ιερουσαλημ καὶ δὸς τὸ σημεῖον ἐπὶ τὰ μέτωπα τῶν ἀνδρῶν τῶν καταστεναζόντων καὶ τῶν κατωδυνωμένων ἐπὶ πάσαις ταῖς ἀνομίαις ταῖς γινομέναις ἐν μέσῳ αὐτῆς
 Κάτι ανάλογο είχε προηγηθεί και στην Αίγυπτο όπου πριν την τελευταία πληγή επί των αμετανόητων ανθρώπων της Αιγυπτου και του σκληρόκαρδου ηγεμόνα τους (είχαν και αυτοί Mνημόνιο) ζητήθηκε από τους Ισραηλίτες να σφάξουν από έναν αμνό - το εσφαγμενον αρνίον της Αποκάλυψης - και να ραντισουν με αυτό τους παραστάτας (την κάσα) της εξώπορτας, έθιμο που διασώζεται και σημερα στην Ορθοδοξη Εκκλησία με το πασχαλιάτικο αρνί και το σημάδι με καπνιά πάνω από την εξώπορτα με την λαμπάδα της Ανάστασης. Φυσικά το έθιμο προέρχεται από το Εβραϊκό Πάσχα ασχέτως αν πολλοί Εβραίοι δεν αποκωδικοποίησαν τον συμβολισμό του Ιεζεκιήλ με την Σταύρωση του Χριστού ή πολλοί Έλληνες δεν αντιλαμβάνονται ότι ο πυρήνας της θρησκεία τους είναι καθαρά Ιουδαϊκός.

Υπαρχει όμως και μια σημαντικότατη λεπτομέρεια που αφορά στο σημείο που ο Ιεζεκιήλ ζητήθηκε να κάνει επί των μετώπων εκείνων που μέλλουν να σωθούν δια πυρός και σιδήρου (όπως και οι Ορθοδοξοι ιερείς τελούν το Χρίσμα και το Ευχέλαιο). Η λέξη που αναφερεται ως σημεῖον ἐπὶ τὰ μέτωπα, στο πρωτότυπο κείμενο αναφέρεται ως ΤΑΥ πού στο παλαιοεβραϊκό αλφάβητο είχε σχήμα σταυρού. Δηλαδή ο Ιεζεκιήλ έπρεπε να σταυρώσει τα μέτωπα των δικαίων για να σωθούν.

Ραββινικές παραδόσεις (Hor. 12a, Ker. 5b) μάλιστα αναφερουν οτι ενώ οι βασιλεις κατά την χειροτονία τους εχρίοντο περιμετρικά στο κεφάλι σε σχήμα κορώνας,, οι Αρχερείς εχρίοντο στο μέτωπο χιαστί. Αργότερα, μετά την έλευση του Χριστού η ραββινική παράδοση αλλοιώθηκε για ευνοητους λόγους. Για τους ίδιους που οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά εξαφάνησαν και το σταυρό από τα βιβλία τους.

Αλλα η χρήση του ΤΑΥ δεν σταματα εκεί. Εχουμε και την χρήση των γραμμάτων Α και Ω ως συμβολισμό  του προσώπου του Μεσσία Χριστού στην Αποκάλυψη με τον ίδιο να ισχυρίζεται σε όραμα προς τον Ιωάννη πως ειναι ο Ων ο Ην και ο Ερχόμενος. Δεν ξερω αν είναι αυθαίρετος συνειρμός αλλά η Αλήθεια (אמת) στα Εβραϊκά είναι τριγράμματη και απαρτίζεται από το πρωτο γραμμα της Εβραϊκης Αλφαβήτου (Aleph), το μεσαίο (Mem) και το τελευταίο (Taw). Ο Αμνός της Αποκαλυψης είναι η Αρχή (εν αρχη ήν ο Λογος) το Μέσον και το Τέλος των καιρών. Το  σταυρόμορφο ΤΑΥ είναι το τέλος ( η τελείωση) του ανθρώπου.
 ________________________

ΦΩΤΟ: Μνημείο αφιερωμένο στον Αιρεσιάρχη Russel δίπλα στον τάφο του, σε σχήμα μασωνικής πυραμίδας. Τυχαίο; 
Ευνόητο είναι ότι οι Μαρτυρες του Ιεχωβα δεν αποτελούν χριστιανικό δόγμα αλλά ίσως την πρώτη προσπάθεια παγκοσμιοποιημένου σιωνιστικού μεσσιανικού συγκριτισμού αφού η σέχτα τους εμφανίστηκε παράλληλα με το Σιωνιστικό κίνημα.

πολλοὶ γὰρ περιπατοῦσιν, - οὓς πολλάκις ἔλεγον ὑμῖν, νῦν δὲ καὶ κλαίων λέγω, τοὺς ἐχθροὺς τοῦ σταυροῦ τοῦ Χριστοῦ. (Φιλ 3:18)

For, as I have often told you before and now say again even with tears, many live as enemies of the cross of Christ.
(Phil 3:18)

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Russel, όπως και ο αλλοδαπός Κοέν εν Θεσσαλονίκη, θεωρούσαν χτίστες της Πυραμίδας της Γκίζας τους Εβραίους (με απίστευτες ιστορικές ταρζανιές) και πως η Βίβλος είναι στην ουσία μια αποκωδικοποίηση αυτού του κτίσματος!! Εξ ου και ο τάφος/πυραμίδα. Αλλά όταν εγώ λέω πως πρέπει να γίνουμε και εμείς βίαιοι και αυταρχικοί, με λέτε φασίστα:)

Emeritus

e- είπε...

Στην Ηλεία γνώρισα πληθυσμούς χωριών
που προσήλθαν μαζικά στο...κίνημα.
Πολύ φτωχοί άνθρωποι που κάλυψαν έτσι
βασικές τους ανάγκες,
καθώς οι Μάρτυρες πληρώνουν αδρά
άλλους μάρτυρες!
προκειμένου να εξαπλωθούν και να
κυριεύσουν τη γη.
Ό,τι μείνει απ'αυτή τελοσπάντων...

Theoprovlitos είπε...

@Emeritus

Καλα ο καθενας μπορει να λεει οτι ειδε πρασινα ανθρωπακια με το άστρο του Δαυιδ στην καράφλα. Δεν ειναι να τον παίρενι κανεις στα σοβαρα. Ε και να την έκτισαν οι Εβριοι σκλαβοι τι έγινε. Την Αμερικη την έκτισαν μαυροι σκλαβοι κλπ.

Με το βιαιοι και αυταρχικοι δεν συμφωνω. Το μη ανεκτικοι και κυνικοί ναι. Αλλα με επιχειρηματα. Σημερα παντως που πηγα Κηφισιά βλεπω σε κεντιρκο σημειο εναν Ιεχωβα και ειχε στησει ολόκληρο τραπεζακι με βιβλία. Τον κοβω καλυτερα και ήταν ένας γέρος κακομοίρης και μίζερος με αντίληψη φυτού. Τι να επιχειρηματολογήσης με δαυτον.

Αυτο που μπορουμε να εχουμε απαιτηση ως κοινωνία ειναι να μην υπαρχει καμμια ανοχή για αυτες τις σέχτες. Στην ηγεσία τους μιλώ.

Αλλα εδώ βλεπεις κλάνει ο μητροπολίτης Χ και την κλανιά του την παιρνει στο στόμα του ο Καμπουρακης και η Τρεμη ενώ στις σεχτες γινονται όργια και καταφορες παραβιασεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τρεχει ο Λοβερδος και ο Ευθημίου ως μαρτυρας υπερασπισης στα δικαστηρια.

Theoprovlitos είπε...

Eklag

Με τους Ιεχωβαδες υπαρχει πολυ χρημα. Οι αιρεσεις δε έχουν και την συμπαρασταση Πρεσβειας του Νέου Κόσμου. Γνωριζω δημοσιογραφο που ειχε παει στον καδο απορριμάτων των Μορμόνων είχε αδειασει τα σκουπίδα τους και εχει κανει παζλ διαβαθμισμενα έγγραφα αλληλογραφιας με την πρεσβεια αυτη που ήταν ψιλοκομένα στον καταστροφέα εγγραφων.

Αυτο παντως ειναι γεγονος οτι κυκλοφορει υπογειο χρημα.

Τωρα ενω τελειται ενα εγκλημα κατά τις ιδωτικής ζωής, με το door-to-door φακελλωμα του ΚΑΘΕ Ελληνα πολίτη για το κατα πόσον ειναι φιλικά ή εχθρικα διακειμενος προς την σεχτα τους και η εισαγγελία ΔΕΝ επεμβαινει δεν ξερω αν αυτο οφειλεται στο οτι ειμαστε μια δημοκρατικη χωρα ή μια χωρα σε γυψο.

Ανώνυμος είπε...

http://thy-weapon-of-war.blogspot.com/search/label/Jewish%20Freemasonry

Ανώνυμος είπε...

http://www.mitchhorowitz.com/video.html

Ανώνυμος είπε...

http://www.usnews.com/opinion/articles/2009/09/14/masons-and-the-making-of-america?PageNr=1

e- είπε...

Η Γκιζέλα Ντάλι στην Μαγκουφάνα!
Μα πού τα βρίσκεις!
Ακόμα γελάω!

Theoprovlitos είπε...

Ααα όλα κι όλα. Η συχωρεμένη υπήρξε συμμαθητρια της μάννας μου και την εχει και σε φωτογραφίες από εκδρομη.

Αλλα την αγαπησα όταν έμαθα ότι είε εγκαταλήψει τα εγκόσμια και είχε αποσυρθεί ως Μαρια Αιγυπτία στο σπίτι της στην Μουτσούνα της Νάξου.

Καποτε μαλιστα που πλημμυρισε το σπίτι της και όλη η Μουτσούνα από νεροποντη έκανε από τις πιο αστείες περιγραφές στην εκπομπή του Τριανταφυλλόπουλου αν θυμαμαι καλά.

Θεος σχωρεστηνα.

ΥΓ Εχω αναλαβει την αποδόμηση chic περιοχων όπως η Μαγκουφανα, οι Κουκουβάουνες, το Δουργούτι, τα Σουρμενα και άλλες

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε,

Η λέξη σταυρός κατά τα Ομηρικά χρόνια σήμαινε πράγματι ένας πάσσαλος χωμένος στο χώμα. Μπορείς να φανταστείς ότι οι πρώτοι φράκτες αποτελούταν από αυτούς.

Με την εξέλιξη των ετών όμως, η συγκεκριμένη δομή φρακτών εξελίχθηκε και αντί για τον έναν χωμένο στο έδαφος, αυτό αντικαταστάθηκε από το αποτελεσματικότερο «Χ» (δύο πάσσαλοι χωμένοι στο έδαφος σε σχήμα σταυρού) και έτσι σταδιακά η λέξη σταυρός από το αντίστοιχο του πασσάλου άλλαξε νόημα σε αυτό που έχουμε σήμερα.

Είναι σίγουρο πως στα χρόνια του Ιησού η λέξη «σταυρός» ήδη είχε την ίδια έννοια με την σημερινή, αλλά θα ήθελα να να δώσω μερικές ακόμα πληροφορίες για να δείξω το γελείον της υπόθεσης (αφού πλέον όχι μόνο οι Ιεχωβάδες χρησιμοποιούν αυτό το παραμυθάκι, αλλά και οι γνωστοί αποδομητές). Είναι γνωστό πως το σύμβολο της πίστης όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει μέχρι τα μέσα του 4ου αιώνα μ.Χ., αλλά είχε γίνει μεγάλη διένεξη ώστε να δεχθούν όλοι τον σταυρό ως σύμβολο της πίστης αφού τον θεωρούσαν ατιμωτικό σύμβολο (οι περισσότεροι Χριστιανοί μάλιστα μέχρι τότε φορούσαν το πεντάγραμμο -το οποίο λανθασμένα αναφέρεται ως πεντάλφα, η οποία είναι το πεντάγραμμο αναστραμμένο- το οποίο εκτός από αρχαίο αποκρυφιστικό σύμβολο απεικόνιζε και τις 5 πληγές -κεφάλι, χέρια, πόδια)! Με λίγα λόγια, μιλάμε όχι απλά για θεωρίες συνομωσίας, αλλά για ταξίδια στον χρόνο, έλεγχο σκέψης και άλλες ενδιαφέρουσες θεωρίες.

Θυμάμαι μια φορά που διάβαζα τον «διάλογο» μεταξύ ενός δύσμοιρου που δεν ήξερε καλά την ιστορία της λέξεως και είχε πέσει όλο το κατεστημένο του Α.Λ., του Ν.Δ, του Ν.Α. και των άλλων γνωστών πίσω από την Ελληνική Βικιπαίδεια (αλλά και από τον καρκίνο που τρώει την Ελληνική παιδεία) και είχαν πέσει πάνω του να τον φάνε γιατί ήθελαν να γράψουν στην επίσημη σελίδα της σταύρωσης στην Βικιπαίδεια πως ο Ιησούς στην πραγματικότητα είχε σταυρωθεί σε έναν πάσσαλο. Τραγελαφικές καταστάσεις. Πού να τολμήσεις να ασχοληθείς με αυτά τα πνευματικά και ηθικά πίτουρα με κίνδυνο να σε φάνε οι κότες; Τον λυπήθηκα τον άνθρωπο αλλά από το να μου ρίξουν καμιά μολότωφ στο σπίτι μου...