30/11/11

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΡΟΖ


TA... ΚΑΝΕΙΣ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΑ ΙΣΦΑΧΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΥΡΕΛΟΥΔΕΣ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ 2/3/2011

Δεν μας έφταναν όλοι οι προϋπάρξαντες -ισμοί πού εφεραν την ανθρωπότητα σε αυτά τα χάλια, απέκτησε και η... επιχειρηματικότητα την κοσμοθεωρία της. Αυτη του φάε, πίε και εφραίνου ή επί το λαϊκότερον, η ζωή είναι ότι φάμε, ότι πιούμε κι ότι αρπάξουμε (αυτολογοκριθηκα). Ξεχνώντας βέβαια ότι σε ενα πεπερασμένο χώρο και χρόνο το ότι αρπάξουμε, δεν ειναι ο κομήτης του χάλεϋ που ετυχε να περνά από δίπλα και τον βούτηξε ο πιο καπατσος. Η πίτα ειναι συγκεκριμένη. Και εαν αρπαξω εγω δυό κομμάτια ή την τεμαχισω έτσι ώστε το δικό μου κομμάτι να ειναι μεγαλύτερο κάποιος άλλος θα μείνει νηστικός. Ιδιαίτερα αν εγω είμαι βουλιμικός και ξεσπάω τα υπαρξιακά μου κενά στο φαγητό. Γιατί τοτε είμαι ικανός να φάω και ολόκληρη πίτα.

Ακόμα και εαν ο πλούτος είναι προϊον εργασίας και παραγωγικότητας οι πρώτες ύλες δεν ειναι ανεξαντλητες. Όποιος λοιπον τα οικειοποιείται, τα στερεί είτε από τους ανθρωπους τριγυρω του είτε από τις μελλοντικές γεννεές.

Να ξεκαθαρισω ότι δεν είμαι εξ ορισμού κατα του πλουτου. Και ειναι ουτοπία να πιστευουμε ότι θα υπαρξει ποτέ συστημα δίκαιης κατανομής του πλουτου. Κατι τετοιο μονο σε κανένα χαζοφυλλάδιο των Mαρτύρων του Ιεχωβα μπορεις να το συναντησεις ή στo αιθεροβάμον μυαλό καποιων ιδεολογων της αριστερας. Όλες οι ανθρωπινες προσπαθεις απέτυχαν παταγωδως Ακόμα και η Εκκλησία, παρ' όλο που στα πρωτα χριστιανικά χρόνια είχε γίνει μια απόπειρα, απέτυχε τραγικά από τη στιγμη που ανταλλαξε την Άνω Ιερουσαλήμ με Βατικανά και Βασιλεύουσες.

Γι αυτο και η κοσμοθεωρία της συμβιβαζεται με την υπαρξη πλουσιων και φτωχων, όχι γιατί συμφωνει με την αδικία αλλα επειδη γνωρίζει οτι καθε προσπαθεια επιβολής μιας καποιας κατά κόσμον δικαιοσύνης είναι καταδικασμένη να αποτυχει σε αυτη τη ζωη. Είναι κατ' αντιστοιχία σαν να πιστευαμε ότι όποιος παει σε talent show τραγουδιστων είναι και φωνάρα.

Γι αυτο και η Χριστιανικη εσχατολογία μιλάει για Αποκατάσταση στην μέλλουσα ζωή ενώ ανάλογη θεση κρατουν και αρκετές ανατολικες θρησκείες με την μετεμψύχωση. Αυτό όμως δεν σημαινει οτι η σταση της Εκκλησιας (χρησιμοποιω τον όρο Εκκλησια σχηματικά) προς τον πλουτισμό, ιδιαίτερα τον άδικο την αφηνει αδιάφορη. Δεκαδες εδάφια της Αγιας Γραφής αλλά και των Πατερων της Εκκλησιας καταφερονται κατά της αδικίας που προέρχεται από την οικειοποίηση - και οχι την διαχειρηση - τού πλουτου.

Δυστυχως δεν ισχύει το ίδιο με την Σιωνιστική εσχατολογία σύμφωνα με την οποία τα Σολομώντεια πλουτη αποτελουν απόδειξη ευλογίας από το Θεό (όπως και στο νεοπροτεσταντικό τερατούργημα του Prosperity Gospel), η τάξη και η δικαιοσύνη επί της γης ειναι κατι που αφορά σε αυτόν τον αιώνα, ενώ ο Μεσσίας θα ειναι αυτός που κρατώντας τον παγκοσμιο πλουτο στα χερια του, θα τον χειριστεί προς όφελος του λαού του πρώτα, αλλά και των υπολοίπων λαών που θα έχουν αποδεχθεί την εξουσία του.

Σε καμμια περίπτωση η πραγματική Εβραϊκη κοσμοθεωρία δεν ισχυρίζεται κατι τετοιο κι' ας μην ξεχναμε οτι η Χριστιανική κοσμοθεωρία θεωρηθεί εαυτήν ως εκπλήρωση της Ιουδαϊκής, όντας σαφεστατα δικό της παιδί. Και ναι, σε μια εποχή όπου η παρακμή των εθνών είχε προχωρήσει σε αφανταστο βαθμό - που θυμιζει την σημερινή, οι Εβραίοι δια ροπάλου κρατησαν μια παρακαταθήκη.

Για να μην θεωρηθει πως υπερβαλω όμως - μιας και υπαρχουν και οι μεταπουριτανοί που το πιστός ή το εκλεκτός το ταυτίζουν με το αναμάρτητος και το αδιάφθορος-  αυτο δεν ίσχυε διαχρονικά. Υπήρχαν περίοδοι και μεγαλης αποστασίας που οδηγουσαν σε Βαβυλώνιες αιχμαλωσίες ή σε εποχές που όποιος δεν ήθελε να γινει συμμετοχος  της Εβραϊκης ηθικής παρακμης (των άλλων λαων την θεωρω δεδομένη) έπρεπε σαν τον προφήτη Ηλία να πάρει τα όρη και τα βουνά.

Πολλοι αναφερονται στην βασιλεια και στα πλουτη του Σολομώντα παραβλέποντας οτι τα πλουτη αυτα συμβαδιζαν με την σοφία του, η οποία έμεινε παροιμιώδης. Τουναντιον, μετα τον θάνατό του και τον κληρονομικό χωρισμο του κρατους του στα δύο, το μεν βασίλειο του Ισραηλ ήταν ενα καταπιεστικό φορομπηχτικό τερατούργημα που καταπίεζε τους κατοίκους του για να σφετεριστεί τον πλουτο μια άθλια κλίκα κυβερνώντων και παρατρεχάμενων, ενω τουναντιον το βασίλειο του Ιούδα διέσωσε αρκετη από την σοφία και την δικαιοσύνη του προκατόχου του.

Σήμερα λοιπον η ανθρωπότητα - και η Ελλαδα - υποφερει διότι τόσο η Ελληνικός λαός όσο και η παγκοσμια κοινότητα διαφεντεύεται από τους πνευματικους κληρονόμους του Ισραηλ και όχι του Ιουδα. Και για να μην παρεξηγηθουν αθέλητα ή ηθελημενα τα γραφόμενά μου, ΔΕΝ αναφερομαι φυσικά στο κρατος του Ισραηλ. (Πάω στοιχημα ότι ειναι πολύ πιο κατω στις λίστες διαφθορας από την Ελλάδα). Ουτε αναφερομαι αποκλειστικά στους Εβραίους. Αναφέρομαι στο πνευμα της συγκεντρωσης του πλούτου από εκεινη την παστα ανθρωπων που είναι στην ουσία άθρησκοι και απάτριδες ενίοτε δε και απάνθρωποι. Σε αυτους που απέριψαν τον νοητό ναό του Σολωμόντα και κατασκευασαν άλλους ναούς στολισμένους με χρυσούς ταύρους όπου εκτος από τον Γιαχβε λατρευουν και τον Βααλ ενώ ξεκοψαν και τους δεσμούς με την Ιερουσαλήμ.

Όλα αυτα βεβαια εχουν εκτός από ιστορικό και αλιγορικό χαρακτηρα, αφού όπως το βασίλειο του Σολομωντα σχιζεται στα δύο και  ο εαυτός μας και ένα μέρος μας επιθυμει να γινει πολίτης του Βασίλειου του Ισραηλ λατρευοντας στην ουσία τις ηδονές του Βααλ, ενω ενα άλλο επαναστατεί και ποθεί την δικαιοσύνη του Βασιλείου του Ιούδα.

Σημερα λοιπον, εκτος από την πραγματική εσωτερική διαμάχη του καθενός μας που δεν μας δίνει και πολυ το δικαίωμα να παριστανουμε τους επικριτες (ιδιαιτερα σε μια χώρα νεόπλουτων και υπερχρεωμένων λιγούρηδων) υπάρχουν και οι αυτοί που αν μη τι άλλο εχουν αποφασίσει ότι η κοσμοθεωρία τους αρχιζει και τελειωνει στο χρήμα και στο κυνήγι του. Αυτων που στην ουσία είναι δυστυχισμένοι γιατί τρεχουν σε ενα τροχό σαν τα χαμστερ στο κλουβί, μη συνειδητοποιώντας ότι όσο και να τρεχουν είναι ανελεύθεροι. Και όσο μεγαλωνει ο πλούτος τόσο μεγαλωνει η βουλιμία,  διότι τι μπορει να δωσει χαρά άραγε σε κάποιον που τα εχει αποκτησει όλα

Όσο για την ιδεολογία αυτή; Αυτοαποκαλείται "φιλελευθερισμός". Είναι ά-πατρις, α-πολίτιστος, ά-θρησκος, ά-καμπτος ενίοτε και αν-ήθικος ενώ ευαγγελίζεται την απελευθερωση από "περιορισμους" όπως έθνος, θρησκεία, ιστορία κλπ. Λειτουργει δε ως πεμπτη φάλαγγα του βασιλειου του Ισραηλ εντος του βασιλείου του Ιούδα.

Και τι τραγικά ανόητο. Οσον αφορα στην Ελλαδα, υποτίθεται ότι αποκυρήσσει με τα βδελυγμίας τον εθνικσμό και τον πολεμάει, αλλά πως; Αναδεικνυοντας και υποδαυλίζοντας επί μερους εθνικισμους όπως εγινε στην Γιουγκοσλαυία, και συγκροτώντας ΕΘΝΙΚΕΣ μειονοτητες, ενω τουναντιον καταφερεται εναντιον ενός Κρατους και της Εκκλησίας θεωρώντας ως μομφη οτι οι κατοικοί του ομογενοποιήθηκαν όχι με βαση τα εθνοφυλετικά τους χαρακτηριστικά αλλά με βαση μια κοινη πίστη.

Και φτανουν μεχρι του εκτρωματικου νεολογισμου να συνηγορουν υπερ ακραιων εθνικιστικων ομαδων - όπως οι Κομιτατζηδες - που προκαλεσαν μεχρι και αδελφοκτόνους πολέμους μεταξυ Χριστιανών, ενω τουναντιον προσπαθουν λυσσαλεα να ετεροπροσδιορίσουν τους Αρβανιτες ως ομοεθνεις των Τουρκαλβανων με βαση καθαρά εθνοφυλετικά κριτήρια την στιγμή που οι ίδιοι οι Αρβανίτες προτίμησαν να ταυτιστουν με τον αλλογλωσσο Έλληνα ακόμα και τον Σλαύο παρά να ανήκει στην ίδια ομάδα με αυτους που αυτομόλησαν προς τον κατακτητή προκειμένου να τυχουν προνομίων και του δικαιωματος να ζουν από το πλιάτσικο. 

Ο Φιλελευθερισμος για να ευδοκιμήσει καλυτερα χρειάζεται ερμαφρόδιτα κοινωνικοπολιτικά μορφωματα και κρατη-κουρελούδες. Φαίνεται δε πως συμφωνα με την ιδεολογια του, οι μόνοι υπήκοοι που δικαιουνται να ειναι πληρως εθνοφυλετιστες και να ταυτιζουν το εθνος με την θρησκεια (εν αντιθεσει με τον λεγομενο ελληνοχριστιανισμό που κατά τους ίδιους αποτελεί "τερατούργημα") είναι οι οπαδοί του Ιεροβοαμ.

Εγω επιλέγω να παραμεινω κάτοικος του κρατους του Ιουδα, με πρωτευουσα την νοητή Ιερουσαλήμ.Ακόμα κι αν δεν είναι όλοι οι κάτοικοι του Χριστιανοί Ορθόδοξοι. Τωρα το ποιοί θα παρουν τελικά την υπηκοότητα, ισχύει το έκαστος ο Θεός κι' η ψυχή του...

14 σχόλια:

e- είπε...

killer πάντως η Μοιραράκη!
κατέλαβε τα Πακιστανά!
με μια βόλτα!
τα Αμερικανάκια ακόμα παλεύουν!

Theoprovlitos είπε...

Ναι αλλα η Μοιραρακη ειναι ο absolut εχθρος του φιλελευθερου. Εχει πιασει ολα τα καλα τα πόστα στα Middle East ως το απολυτο Μεσογειακό sex symbol-φετιχ των πιστων λατρεων της πληθωρικης ομορφιας και το βλεπουν αυτό τα Αμερικανά και ΛΥΣΣΑΝΕ.

Σου λεει την Hilary και να την στειλουμε στα Ιρά (πληθυντικος του Ιρακ, Ιραν κλπ) τι να την κανουν; Ξυνόσουπα; Ασε που η αραβικη κουζινα ΚΑΜΜΙΑ σχεση με τα Magonacs και τα fish n Chips.

Οπότε αναπτυσσουν ενα μισος προς το Ελλαντα - την οποια εκπροσωπει επαξια η Μοιραρακη - ωστε να βαλουν πόδι στα χαλιά Oriental, από Ουζμπεκισταν μεχρι Μαροκκο.

Ολα τα άλλα για τα πετρελαια ειναι κακοήθειες των εθνικιστων πατριωτων δεξιων και των φασιστων της αριστερας.

Η ΑΠΟΛΥΤΗ αληθεια ειναι ΜΟΝΟ στο Πορτοκαλί που κανει και λιγο σε ροζ.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε,
εκεί που πάω να σε παραδεχτώ πλήρως για τις ιδέες και τον τρόπο που γράφεις, κάτι λες, κάτι εκφράζεις και μου χαλάς τη φαντασίωση!

Γιατί αγόρι μου έχεις ακόμη ψήγματα πολιτικής ορθότητας;Από που και ως που "μορφή" ο Προφήτης Ηλίας, ο σφαγέας καμιά 850αριά εθνικών που΄του πήγαν κόντρα στις προφητείες; (Βασιλειών Γ , ιη 22-40)

Από που και ως που παρόμοια η ιδεολογία, κοσμολογία, οντολογία του Εβραϊσμού με τον Χρίστιανισμό;Η ιδεολογία του Μωυσή και του Ιησού Ναυή, οι οποίοι ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ για 30 χρόνια ό,τι γυναικόπαιδο υπήρχε από Αίγυπτο ως Παλαιστίνη; Χτες μιλούσα με Ρωσίδα εξ Ουκρανίας η οποία μου έλεγε πως στα χρόνια της γιαγιάς της ΔΕΝ κυκλοφορούσαν τα παιδιά στο (ουκρανικό) χωριό όταν πλησίαζε το εβραϊκό Πάσχα και ο νοών, νοείτω!

Αλλά και ακόμη και αν τα αφήναμε όλα αυτα στο χώρο των εθνοφυλετικοθρησκευτικών τους φαντασιώσεων, σε τι διαφέρουν από την σημερινή πολιτική τους;Σφάζουν τους γύρω τους και βάζουν τους εθνικούς που ελέγχουν να σφάζονται μεταξύ τους! Κακώς ο Τίτος το 70μ.Χ δεν καθάρισε τον τόπο μια και έξω!

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Αν ειναι ενα πραγμα που αντιπαθω ειναι η πολιτικη ορθοτητα προς ΠΑΝΤΕΣ. Αλλα οσο αντιπαθω την πολιτικη ορθοτητα επισης προσπαθω να διακρινω το καθε προσωπο επι μερους με καποια ιδιοτητα του.

ΔΕΝ εγραψα εγω οτι η κοσμοθεωρια του χριστιανισμου ειναι ιδια με του εβραΙσμου. Ειπα οτι εχουν την ιδια προελευση.

Μην την πατας κι εσυ σας αυτους τους απατριδες οι οποίοι μεσα στον οιστρο τους εναντιον οτιδηποτε εθνικού και ελληνικου βριζουν από τον Μεγαλεξανδρο μεχρι τον Κωλοκοτρωνη ως σφαγεις συγκρινοντας το σημερα με το τοτε όπου οι πολεμοι και οι σφαγες ηταν ρουτινα και δεν υπαρχει λαος και εθνος που να επιβιωσε ιστορικα χωρις σφαγες (οι ιδιοι βεβαια "ανθρωπιστες" υπεραμυνονται των βομβαρδισμων των Αμερικανων εδω κι εκει).

Η ανθρωποτητα περασε και περνα ακομα απο περιοδους όπου η σφγαγη ηταν ισοδυναμη με την επιβιωση, πλην των κατακτητικων πολεμων.

Δεν μπορουμε να κατηγορουμε τους εβραιους μονομερως για σφαγες και να καυχιωμαστε για τις σφαγες των Ελληνων που συχνα ειχαν και ΕΜΦΥΛΙΟ χαρακτηρα.

Το προβλημα των εβραιων δεν αφορα στο παρελθον τους αλλα στο ΠΑΡΟΝ τους. Δηλαδη από τοτε που ο Χριστος κυρηξε μια μεταφυσικη σωτηρια προς ολα τα εθνη (επιλεγοντας μαλιστα το Ελληνικο για να το κανει αυτο αναγνωριζοντας το βαθος της γλωσσας και τον νοηματων) αυτοι που απεμειναν είτε ως συνειδητοι σταυρωτες είτε ως ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ όπως και ο περισσοτερος αποκοιμισμενος και βολεμενος κοσμος αντιμετωπίζουν σε ενα τεραστιο υπαρξιακο προβλημα.

Για αυτο και ο Εβραισμος σημερα εχει διαφορα παρακλαδια, όπου πριν των πολυ θρησκευομενων οι υπολοιποι ευρισκονται μεταξυ της συνειδητης αθείας και της εκκοσμικευσης. Δεν ειναι τυχαιο που οι σημερινοι εβραιοι ειτε ειναι κομμουνιστες αθεοι είτε μεγαλοκαρχαριες του πλουτου.

Η εσχατολογια και των δυο δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ μεταφυσικη χροια. Οι μεν κομμουνιστες αγωνιστηκαν να επιβαλλουν την Νεα Ταξη με την κρατικη δημευση του κοινου πλουτου και την υποτιθεμενη ανακατανομή του, οι δε "φιλελευθεροι" καπιταλιστες με την συσσωρευση του και την διαχειρηση του σε κεντρα του τυπου Bilderberg.

Γι αυτο και πολλοι θρησκευομενοι Εβαιοι ειναι αντιτιθεμενοι στο κρατος του Ισραηλ ως φρικτα εκκοσμικευμενου. Στην πραγματικοτητα το σημερινο Ισραηλ ειανι ενα υπερεθνικιστικο τερατουργημα. Αλλα οι κατοικοι του ειναι θυματα, και μαλιστα δικα τους, ειναι πιονια που τα μετεφεραν εκει για να υλοποιήσουν το όραμά τους.

Θα πρεπει η επιχειρηματολογια μας να ειναι ουδετερη και σταθερη για να θεωρειται και αποδεκτη και αντικειμενικη.

Δηλαδη αν δικαιολογησουμε σφαγες που εγιναν από χερια Ελληνων δεν μπορουμε να μεμφομαστε τους Εβραιους επειδη σε αναλογες περιπτωσεις εκαναν το ιδιο, ακομα και αν σε καποιες απο αυτες τα θυματα είμασταν εμεις. δεν ευθυνεται ο Σωκρατης για τους διωγμους των Χριστιανων ουτε ο χριστιανισμος εν γενει για την σφαγη της Υπατιας. Αυτες ειναι γενικευσεις και δαιμονοποιήσεις. Δεν ειναι επιχειρηματολογια που μπορει να σταθει.

Ο πολεμος ειναι πολεμος, και ο οχλος ειναι όχλος.

Οταν ειμαστε επικριτικοι σε ενα φαινομενο δεν χρειαζεται να το τραβαμε από τα μαλλια παρακάτω. Δηλαδη μπορεις να προσαψει κανεις στον σκληρό πυρήνα του μεταχριστιανικου σιωνισμου τόσα αρνητικα που ΑΡΚΟΥΝ.

Αλλα ομως δεν ειμαι υπερμαχος της θεωριας της συλλογικης ευθυνης. Μην ξεχναμε οτι ο ιδρυτης του Σιωνισμου, Σαμπεται Ζεβι διωχθηκε σαν πλανεμένος από τους ΕΡΒΑΙΟΥΣ της Σμυρνης και τον φορτωθηκαμε στην Θεσσαλονικη όπου αλλοτριωσε τον Εβραισμό με Μεσσιανικες ιδεες, οι δε πνευματικοι του ακολουθοι ευθυνονται από την διαλυση της Οθωμανικης Αυτοκρατορίας, το Μακεδονικό, την Μασωνία μεχρι ΚΑΙ το Ολοκαυτωμα.

Χαρακτηριστικο ειναι όπως εχω ξαναγραψει οτι ο Εβραιος χρηματοδοτης των Νεοτουρκων υπήρξε επίσης χρηματοδότης ΚΑΙ του φασιστικου κομματος της Ιταλιας του Μουσολινι.

Γι αυτο ας μην γενικευουμε γιατι μπορει να βρεθουμε στο ιδιο στρατοπεδο με τον... εχθρο μας. Αυτα τ αθθεματα επειδη ειναι πολυ λεπτα θελουν και μεγαλη ΔΙΑΚΡΙΣΗ.

Theoprovlitos είπε...

Ειναι και κατι ακομα και ελπιζω να το αποδωσω σωστα.

Ο χρονος ειναι σχετικος για τον καθενα από μας. Πολλα γεγονοτα που σχετιζονται και με την πιστη δεν ειναι γεγονοτα που εγιναν σε εναν συγκεκριμενο χωρο και χρονο. Δηλαδη ο Χριστος δεν σταυρωθηκε για αυτους που ζουσαν μονο τοτε. Σταυρωθηκε και για αυτους μετα από Αυτον και για αυτους πριν από Αυτον.

Θα το πω σχηματικα και μην φριξεις. Ο καθενας από μας γεννιεται "Εβραιος" και καποια στιγμη της ζωης του μετατρεπεται σε χριστιανό. Ο καθενας δηλαδη εχει την προσωπικο του Χρονο Ευαγγελισμου, κυοφοριας, διδασκαλιας, Σταυρωσης και Αναστασης. Αλλος την πρωτη ώρα άλλος την δωδεκατη που λεει και το ευαγγελιο.

Σε εθνικο επίπεδο άλλοι Εβραιοι δεχθηκαν τον Χριστό το 30ΜΧ άλλοι το 300ΜΧ, άλλοι ξερω γω το 1235 ΜΧ και αλλοι μπορει το 2015.

Επειδη ξερω πολλους Εβραιους που εγιναν Χριστιανοι Ορθοδοξοι για αυτους και την γενεά τους η Ανασταση ελαβε χωρα το 1998.
Ετσι κι αλλιως καθε χρονο δεν γινεται μια Ανασταση αλλα 24, μια για καθε ζωνη της γης: Τωρα για μας, στην Ρωσσια πριν μια ωρα, στην Αμερικη μετα από 6.

Αυτοι που σημερα βλεπεις Εβραιους μπορει σε 20 χρονια να ειναι χριστιανοί.

Αυτοι που ειναι οι ΠΛΕΟΝ καταδικασμενοι και η ψυχη τους όζει ΔΕΝ ειναι οι Εβραιοι εκ γεννετης αλλα κατι Αρνησίχριστοι και Αντιχριστοι "ΕΛΛΗΝΕΣ" που αυτομολησαν στα λεφτα. Κατι πορτοκαλοροζ bloggers του Μεσαιου χωρου (καλυτερα να ησουν θερμός ή κρυος αλλα επειδη είσαι χλιαρός θα σε εξεμέσω), κατι τυποι σαν τον Νικο Δημου που προαγει από τηλεορασεως την παιδεραστία, κατι Βαλλιανατοι που βιοποριζονται από την προαγωγη του παθους τους, κατι δημοσιογραφοι που πουλουν και την μαννα τους (και ακόμα ευκολότερα την μαννα του άλλου) για μια βιλλα αν τους ζητηθει, κατι καθηγητες που αφου γλυφανε διαφορα κομματοσκυλα τοποθετηθηκαν σε θεσεις δημοσιου υπαλληλου κλπ. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ υποκοσμος μενει στα ρετιρε. Ειναι η προσωποποίηση του Εφιάλτη. Και όσοι κανουν την Υβρι τροπο ζωης από Αρχαιοτάτων χρόνων συνηθως παραγνωριζουν την Νεμεση.

Και ακους μια φτωχεια γρια από την Τυνησια που της σκοτωσανε το παιδι και τις εδωσαν μετα αποζημιωση οι δικτατορες για να της κλεισουν το στομα να λεει, ολα τα λεφτα του κοσμου δεν κανουν οσο μια τριχα του παιδιου μου. Και ενας αλλος εκ των αθλιων και καταφρονεμενων της Τυνησιας είπε οτι "για τον Ηρωα ο Θανατος ειναι δωρο Θεού".

Ποιοι; ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ! Που εχουν περισσοτερη σοφία από τους ιντελεκτουελ των προαστείων. Που ειναι τοσο πλουσιοι που τα λεφτα τούς τα πετάνε στα μουτρα από το να επιλεξουν την Υβρι.

Και εκδιδει ο αλλος ο άπατρις, ο συνηγορος κατα κυριολεξιαν του διαβολου φυλλαδα που υπεραμυνεται των βομβαρδισμων των αμαχων. Και την προωθει στον Ελευθερουδακη και αλλαχου ωστε να καταστει η ΥΒΡΙΣ προτυπο στην κοινωνία.

Μην γινεσαι κι εσυ σαν και δαύτους. Γιατι όποιος βρισκει δικαιολογιες να στηριξει συνειδησιακα ενα ιδεολογημα ευκολα διολισθαινει και στο μισος και καταντά σαν αυτους.

Ο Θεος να ελεησει και αυτους και εμας.

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε,
διάβασα αρκετές φορές την απάντησή σου και νομίζω πως κατάλαβα που έγκειται η διαφορά μας. Εσύ σκέφτεσαι σε προσωπικό επίπεδο, στην προσωπική σωτηρία ή απώλεια του καθενός, εγώ σκέφτομαι με κανόνες ρεαλιστικής πολιτικής. Εγώ λέω πως 1000000 ισλαμιστές θα μας σφάξουν, εσύ σκέφτεσαι πως είναι άνθρωποι και αυτοί και ίσως κάποιοι είναι ΄..καλύτεροι από το μέσο όρο. Το ίδιο με τους JJJ. Μιλάς για κάποιους που έγιναν χριστιανοί. Καλά έκαναν. Δε μιλώ για αυτούς όμως. Μιλώ συνολικά για την άτιμη αυτή φάρα. To πόσο ευθύνονται για το αιματοκύλισμα των λαών. Δεν παραγνωρίζω τις προσωπικές μας ευθύνες. Βαλλιανάτοι, Δήμοι και άλλοι προδότες και καθάρματα θα συναντήσουν τη δική τους Νέμεσι αν δεν φύγουν από τα άγια τούτα χώματα. Και έχεις απόλυτο δίκαιο για αυτούς τους πουλημένους. Μόνο το χρήμα είναι το κίνητρό τους, εφόσον έχουν ξεπουλήσει τα πάντα.

Μόνο το φυλετικό ξεκαθάρισμα της φυλής μας άπό αυτούς μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Ή, όπως αναφέρει ο συγγραφέας Roger Dommergue, να υποστούν απαγόρευση να πράττουν περιτομή! Έχεις δει παραδοσιακή JJJπεριτομή;Μάντεψε πως βγάζει την κομμένη πόσθη ο ραββίνος από το μωρό! (σχετικό βίντεο με διάλεξη του Roger Dommergue http://www.youtube.com/watch?v=mQ46CJ8UPJU&feature=player_embedded )

Ούτε οι Ρωμαίοι ήταν χαζοί, ούτε ο Φερδινάνδος και η Ισαβέλλα, ούτε ο Αδόλφος, ούτε οι παλαιστίνιοι. Η Νέμεσις που αναφέρεις υπάρχει και για αυτούς. Θα τους την φέρουμε εμείς. Ο Θεός τότε να προφυλάξει τους φίλους σου.

Theoprovlitos είπε...

Εδω πρπει να σου πω οτι δεν διαφονω ακριβως με την ΠΟΛΙΤΙΚΗ σταση μας η οποια μπορει και να ειναι διαφορετική απο την ηθική τοσο προς τον αθωο αλλα ακομα και ρπος τον ενοχο.

Δηλαδη σαφως και πρεπει ως συντεταγμενη πολιτεια να αντισταθουμε στην εισβολη των μουσουλμανων στην Ελλαδα. Και ειμαι σαφεστατα υπερ της απελασης ολων των παρανομων με ελαχιστες εξαιρεσεις. Και αν ΚΑΠΟΙΟΙ χρειαζονται ας μεινουν μονοεκεινοι χωρις να τους βγαζουμε την πιστη αλλα και χωρις να δικαιουνται κανενα παραπανω δικαιωμα από ενα περαστικο τουριστα ο οποίος μας τα ακουμπαει στο τελος τελος.

Αλλα δεν χρειαζεται να τους δαιμονοποιήσουμε για να θεσουμε πολιτικους ορους ουτε και να τους φερομαστε σαν να ειναι ζωα. Και 1.000.000 Σουηδεζες να ερχοντουσαν στην Ελλαδα παρανομα θα ελεγα να τις απελαθουν γιατι το θεωρω σιγουρο οτι αντιστοιχες Ελληνιδες θα εμεναν στο ραφι. Δεν χρειαζεται να βριζω τις Σουηδεζες κακονοικοκυρες και πουτανες για να στηριξω πολιτικα την θεση μου.

Ομως η αληθεια για το ΙΣλαμ ειναικαι η εξης: Ειναι μαι κα τεξοχην φονταμενταλιστικη θρησκεια με ακραιες εκφανσεις. Αλλος ενας λογος λοιπον που θα θεωρουσα αυτονοητο την μη εγκατασταση τους στην Ελλαδα ειναι και ο εξης:

Αν σε ενα αεροπλανο 300 θεσεων το 10% -δηλαδη 30 ατομα - ηταν μουσουλμανοι και εξ αυτων μονο οι 2 ηταν τρομοκρατες ενω οι υπολοιποι 28 εξαιρετικοί ανθρωποι και ΔΕΝ υπηρχε τροπος να εξακριβωθει ποιοι εξ αυτων ηταν οι τρομοκρατες θα του αφηνες να ταξιδεψουν μαζι σου; Θα εμπαινες στο αεροσκαφος αυτό;

Οχι βεβαια! Η χωρα λοιπον πρεπει να αυτοπραστατευθει από 1.000.000 εισβολεις χωρις να διολοσθαινουμε σε δαιμονοποιήσεις όλων. Το θεμα ειναι καθαρα πρακτικο και πολιτικο. Δεν χρειαζεται να το κανουμε εθνοφυλετικο. Ειναι εκτος των αλλων ΠΕΡΙΤΤΟ.

Οσον αφορα τους Εβραιους ισχυει η ιδια φιλοσοφια. Τωρα αν το ποσοστό ειναι σχηματικα 28 καλοι προς 2 κακους ή η αναλογια ειναι αλλη δεν το ξερω ακριβως. Το μονο που ξερω ειναι οτι οι "δυο" που διαφεντευουν τους υπολοιπους ειναι ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΙ. Τοσο ωστε δεν θα το ειχαν σε τιποτα να εξοντώσουν οι ιδιοι τους υπολοιπους 28. Οπως και το εκαναν αφου ο Μεγαλομασωνος Ιταλοεβραιος Carasso εκ Θεσσαλονικης χρηματοδοτησε τόσο την επανασταση των Νεότουρκων όσο και το κομμα του Μουσολινι.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι με αυτούς της διασποράς, ακριβώς γιατί έχουν τα χαρακτηριστικά του άπατρι, του "κοσμοπολίτη" που δεν αισθάνεται κανένα δέσιμο με τη χώρα όπου διαμένει. Επόμενως δεν έχει και κανένα ενδοιασμό να πλουτίζει από απάτες ή από ανήθικες δραστηριότητες και συγχρόνως να προωθεί τριτοκοσμική μετανάστευση σε αυτές, ώστε να νιώθει ο ίδιος "ασφαλής". Το σκεπτικό είναι ότι όσο λιγότερο ομοιογενής εθνοτικά είναι μια χώρα τόσο μικρότερη η πιθανότητα να επαναληφθεί το σενάριο της Γερμανίας του '30, δηλαδή να στραφεί η πλειοψηφία εναντίον τους. Τώρα αν προκειμένου να γίνει αυτό η χώρα καταλήξει τριτοκοσμικό μπορντέλο ε δικό της πρόβλημα. Αυτοί θα έχουν φύγει για την επόμενη.
Αυτή την λογική βέβαια την έχουν κι άλλες μειονότητες, το θέμα είναι ότι οι συγκεκριμένοι έχουν με διαφορά πολύ μεγαλύτερη ισχύ, οικονομική και άλλη, και επομένως ό,τι προωθούν μετά μανίας έχει άμεσες συνέπειες σε αυτούς πάνω στους οποίους τα εφαρμόζουν.

Αντιστοίχως οι του Ισραήλ είναι πιο φυσιολογικοί, για τα δικά τους δεδομένα πάντα, ακριβώς γιατί έχουν την δική τους χώρα που πρέπει να κοιτάξουν να τη συντηρήσουν και να επιβιώσουν σε ένα πολύ εχθρικό περιβάλλον. Άρα αυτά που προωθούν οι της διασποράς στις άλλες χώρες προφανώς οι ισραηλινοί τα απεχθάνονται για τη δική τους.

Συνεπώς το πρόβλημα δεν είναι στο σιωνισμό, με την έννοια της ύπαρξης του κράτους του Ισραήλ ή και της υποστήριξης προς αυτό, αλλά στον διεθνισμό που εκφράζει η ομάδα της διασποράς και τα διπλά στάνταρ που εφαρμόζει. Διότι αυτά που προωθεί με μανία στη χώρα που διαμένει δεν τα προωθεί και στο Ισραήλ, το οποίο αντιθέτως υποστηρίζει ως εθνικό κράτος, αφού φυσικά κάτι τέτοιο θα σήμαινε την εξαφάνισή του μέσα σε λίγο διάστημα μέσα στη λαοθάλασσα των Αράβων.

Theoprovlitos είπε...

Η αναλυση που κανεις ειναι σωστη. Και κατι ακομα που αφορα στον κατακερματισμο των κοινωνιων. Σε χωρες που εχουν καταντησει ανωνυμες εταιριες, μεταξυ μειονοτητων θ αεπικρατησει η ισχυροτερη, η πλουσιοτερη και η πιο συγκορτημενη εθνοφυλετικα.

Ξεχνουν ομως οτι αυτη η πλεμπα που μας επιβαλλουν (αυτο ειναι προφανες και μονο να δεις την ιστοσελιδα του Εβραικου Συμβουλιου Ευρωπης) ανα πασα στιγμη σε μια εβραιοαραβικη συγκρουση μπορει να μετατραπει σε ομαδα κρουσης η οποια με ΧΑΡΑ δεν θα αφηνε λίθου επί λιθου στις συναγωγες και στα Εβραικα σπιτια.

Το αλλο στο οποιο λιγο διαφοροποιουμαι ως προς την πολιτικη αναλυση που κανεις ειναι το τι εστι Σιωνισμος.

Υπαρχει ενας κατ εμε και ο καλως εννουμενος Σιωνισμος ο οποίος ειναι αναλογος του Ελληνικου πόθου για ανοικτη Αγια Σοφια και Εκκλησιες στην Τουρκια και "ελευθερη Κωνσταντινουπολη" αναλογα πως το ενοοει ο καθενας.

Κατ αναλογια δεν εναι μεμπτο το να οραματιζεται ο Εβραιος να ξανακτισθει ο ναος του Σολομωντα, ή να υπαρξει ενα κρατος του Ισραηλ.

Το προβλημα ξεκιναει από την στιμη που αρχιζουν να γινονται τεραστιες συνωμοσιες και πλεκτανες για την υλοποιηση αυτου του σχεδιου ωστε να ερθει και ο ψευδομεσσιας τους. Και οτ δευτερο προβλημα ειναι οτι οι συγκεκριμενοι εβραιοι που το υλοποιουν ΔΕΝ ειναι πιστοι ανθρωποι, αλλα αισχροι εθνοφυλετιστες με πολλα λεφτα. Αυτος ειναι ο κακως εννουμενος σιωνισμος

Ουσιαστικα λατρευουν τον Βααλ ενω υποδιονται οτι λατρευουν τον Ιαχβε. Γι αυτο και ολα τα συμβολα τους ειναι γνωστικιστικά, βαβυλωνιακα και αλλα και δεν εχουν σχεση με τον εβραισμο. Το ΠΟΛΥ να εχουν μια ακαθοριστη πιστη στον Μασωνικου τυπου δημιουργο του συμπαντος και that's all.

Εσυ πισυτευεις δηλαδη οτι ο Ωνασης, ο Νιαρχος, ο Βαρδινογιαννης και οι λοιποι ειναι Ελληνες; Ελληνοφωνοι ειναι. Ε ισως που και που να θυμουνται και λιγο την δικη τους καταγωγη για λογους φολκλορ. Το ιδιο ισχυει και στους μεγαλοεβραιους. Ουτε θρησκευομενοι ειναι ουτε πατριωτες. Μια κλικα ειναι που θεωρεί το Ισραηλ σαν χωριο της.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλε, θα διαφωνήσω μόνο για τον Ωνάση! Τουλάχιστον επένδυσε στην Ελλάδα κάποια κεφάλαια, άφησε μεγάλο μέρος της κληρονομιάς του στο κράτος και έδειξε πως είχε ακόμη ελληνικό αίμα στις φλέβες, αίμα που το ξεφτύλισε η κόρη με την εγγονή. Οι υπόλοιποι κατάπτυστοι. Ποιος εφοπλιστής "Έλληνας" επένδυσε στην Ελλάδα;Έχουμε να δούμε τέτοιους από την εποχή του Αρσάκη και του Συγγρού! Να φύγουν και αυτοί, να πάνε στα νησιά Κεϋμάν, όπου αισθάνονται καλύτερα.
Η Γερμανία του 30 ξανάρχεται. Με άλλα μέσα, ιδέες κλπ αλλά ο στόχος θα είναι ο ίδιος!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός είναι κι ο παραλογισμός της υπόθεσης. Δηλαδή θα περίμενε κανείς από αυτούς της διασποράς, από τη στιγμή που κατά τα άλλα υποστηρίζουν το Ισραήλ που είναι διαρκώς σε πόλεμο με τους μουσουλμάνους, ότι θα ήταν τουλάχιστον επιφυλακτικοί με τη μουσουλμανική μετανάστευση που είναι πλέον και ο κύριος όγκος που έρχεται από Ασία και Αφρική. Γιατί όπως λες αν υπάρχουν πλέον επικίνδυνοι αντισημίτες βρίσκονται μεταξύ αυτών των ισλαμιστών, όχι μεταξύ των χριστιανών.
Κι όμως, βλέπεις, τους καλοδέχονται και φτάνουν στο σημείο να συμμαχούν μαζί τους και να τους υποστηρίζουν κατά της "ισλαμοφοβίας" (καινούριο φρούτο "αντιρατσισμού" αυτό) που έχουν οι κακοί χριστιανοί της Ευρώπης κι από την οποία πρέπει να θεραπευτούν. Ελάχιστοι είναι εκείνοι που μιλούν για τον ισλαμικό κίνδυνο που αφορά και τους ίδιους στο κάτω-κάτω πριν απ'όλους.

Αυτά νομίζω μόνο με ψυχολογικούς όρους μπορεί να εξηγηθούν. Δηλαδή αυτό που δείχνει η στάση των περισσοτέρων είναι ότι ο αταβιστικός φόβος τους κατά των χριστιανικών κοινωνιών(επειδή έκαναν κάποτε το ολοκαύτωμα) είναι μεγαλύτερος ακόμα κι από τον σημερινό πολύ πραγματικό κίνδυνο των ισλαμιστών μουτζαχεντίν, όπου οι ίδιοι θα είναι οι πρώτοι στόχοι.
Κι έτσι προκειμένου να επιτευχθεί ο ανώτερος στόχος της πολυπολιτισμικοποίησης/βαβελοποίησης των χριστιανικών κοινωνιών είναι διατεθειμένοι να χρησιμοποιήσουν ακόμα και τους εν δυνάμει σφαγείς τους.
Ενδεχομένως να νομίζουν ότι θα μπορέσουν να ελέγξουν τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό σε "ανεκτά" επίπεδα, ακόμα δηλαδή κι αν χαθούν μερικοί δικοί τους από αυτήν την ιστορία είναι μια δικαιολογημένη θυσία προκειμένου να πετύχει ο ανώτερος σκοπός. Ίσως επίσης να υπάρχει και χρησιμότητα, ότι δηλαδή τα αντι-ισλαμικά αισθήματα των Ευρωπαίων να μεταφράζονται σε εντονότερη υποστήριξη προς το Ισραήλ, οπότε πρέπει να διατηρείται μια "ενόχληση" για να θυμούνται τον αγώνα που δίνει το Ισραήλ κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Για τον άλλου τύπου "σιωνισμό" αυτών της διασποράς που λες συμφωνώ, εγώ θα θα τον έλεγα σαμπαταϊσμό-φρανκισμό (από τους δύο ηγέτες αιρετικών ιουδαϊκών κινήματων του 17ου και 18ου αιώνα). Είναι μια σκοτεινή ιστορία μυστικιστικών σεκτών όπου μπλέκουν καμπαλικές δοξασίες, ιδέες του Διαφωτισμού αλλά με μια αρκετά διεστραμμένη έννοια κοκ. Το αποτέλεσμα είναι να παράγεται ένας ανθρωπότυπος που κατα την έκφραση δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, μια δαιμονική ιδιοσυγκρασία, όπου είναι άθεος, επιθετικός, προκαλεί για να προκαλεί, αρέσκεται να προσβάλλει τα χρηστά ήθη, τις πεποιθήσεις των άλλων, κυρίως των χριστιανών βέβαια κλπ.
Αυτό το βλέπεις στα σκουπίδια που παράγει το Χόλυγουντ (γνωστής ιδιοκτησίας όλες οι εταιρίες) και που κατά σύστημα προωθούν έναν ηθικοκοινωνικό εκφυλισμό λοιδορώντας συγχρόνως το χριστιανισμό δηλαδή της πίστης της συντριπτικής πλειοψηφίας των αμερικανών. Ακόμα και το περίφημο "χιούμορ" τους είναι συνήθως χιούμορ κακίας που βγάζει δηλαδή φανερή επιθετικότητα με στόχο τον εξευτελισμό του θιγόμενου.
Χαρακτηριστικό εμετικό παράδειγμα ένα "αστείο" του Larry David, διάσημου κωμικού σε μια σειρά που γράφει ο ίδιος, όπου "κατά λάθος" ουρεί πάνω σε μια εικόνα του Χριστού, το βλέπουν μετά αυτό δυο γυναίκες νομίζουν ότι η εικόνα δακρύζει και αναφωνούν "θαύμα!".
http://www.huffingtonpost.com/2009/10/28/catholic-league-angered-b_n_337199.html
Δηλαδή και κατούρημα του Χριστού και χριστιανοί=ηλίθιοι. Φυσικά ο τύπος τη γλίτωσε απλώς με κάποιες διαμαρτυρίες (καθολικών, οι προτεστάντες ούτε καν ασχολούνται πλέον), κανένα "αντίποινο", ούτε για τη ζωή του αν έκανε το ίδιο για το Ισλάμ, ούτε για τη θέση του, αν πρόσβαλλε οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Επρόκειτο απλώς για "χιούμορ", "σάτιρα" και τα γνωστά.

Theoprovlitos είπε...

Larry David? Τι επωνυμο ειναι αυτο;

Σε αυτους του Σιωνιστες ανηκει σημερα και η Coca Cola (Kent) κα τα γαλακτοκομικα της Danone αφου ο ιδιοκτητης τους ηταν θειος του Carasso του Εβραιομασσωονου Θεσσαλονικου που στηριξε την επανασταση των Νεοτουρκων.

Αλλα αλλο το ΕΞΥΠΝΟΣ αλλο το πονηρος. Η απληστια και η συγκεντρωση του πλουτου δεν τους αφηνει να δουν οτι οσο αυτοι συγκεντρωνουν πλουτο καποια στιγμη ακομα και σε οικονομικα μεγεθη θα αρχισει η αντιστροφη μετρηση διοτι οι πελατες τους δεν θα εχουν χρηματα να αγορασουν.

Γι αυτο και ισως μας οδηγουν στην αχρηματη κοινωνια όπου θα μπορουν να εκδιδουν οσο αεριτζηδικο χρημα θελουν χωρις να υπαρχει κατ αναγκη αντικρισμα σε χρυσό. Θα σε πληρωνουν μεσω καρτας με... αερα.

Εγω πιστευω οτι το τελος τους θα ειναι η αυτοκαταστροφη.

Το ολοκαυτωμα ΔΕΝ το εκαναν χριστιανοι και ενιοτε διαφορες κοινωνιες που τους εχθρευτηκαν ο λογος ηταν μαλλον οτι οπου και αν ζουσαν λειτουργουν σαν μια κλειστη κοινωνία η οποία απορροφουσε και συσσωρευε το χρυσο που επεφτε στα χερια της. Αυτος ο Χρυσος βεβαια δεν διαχεόταν προς όλους. Οι Εβραιοι τοκογλυφοι (δηλαδη εκεινοι οι Εβραιοι που ηταν τοκοφλυφοι) πρωτα πρωτα αφαιμαζαν με δανεια τους δικους τους και καρπονοντουσαν ετσι μερος του προϊοντος του μοχθου τους που μπορει να ηταν από τσαγκαρηδες μεχρι ασημοτεχνίτες οι οποίοι ειχαν μοιραια σχεσεις εξαρτησης και ομηριας. Ασε που επαιζαν και τον ρολο του Προστατη τους. Και μες την καλη και με την κακη εννοια.

Και αυτο ακριβως πιστευω οτι συμβαινει και σημερα.

Ο πατερας μου παντως στην Αλεξανδρεια εργαζοταν για τους Carasso (εμεναν σε σπιτι με 15 δωματια) οι οποιοι αφου βοηθησαν στην διαλυση της Οθωμανικης αυτοκατοριας εκαναν επιχειρησεις σε ολη την τεως επικρατεια της.

Και επιση ειχαν καλες σχεσεις (το εχω ξαναγραψει) τους βοηθησε κατα την απέλαση τους με την Αραβικη επανασταση του Νασερ η οποια ηταν και η καταστροφη της Αιγυπτου.

Δεν ειναι η επιχειρηαμτικοτητα το προβλημα, αλλα η ΑΠΛΗΣΤΙΑ που μετατρεπει τον ανθρωπο σε κτηνος. και τον μετατρεπει σε απάτριδα και αθρησκο.

e- είπε...

πραγματικά διαφωτιστική! στιχομυθία