18/4/09

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ


ΑΝΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ OPENCALENDAR.GR

Πολλοί θα θεώρησαν πως η ιδέα του να σβήσουμε όλοι μαζί τα φώτα σε διάστημα μιας ώρας αποτελεί καινοτομία ή πρωτοτυπία. ΛΑΘΟΣ! Η ιδέα είναι καρακλεμμένη από την Ελληνοϊουδαιοχριστιανική μας παράδοση. Απλά την παράλλαξαν οι κουτόφραγκοι για να φανεί δική τους...

Διότι σας ερωτώ, τι καταναλώνει περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια σε μία ώρα; Πεντέξι λαμπτήρες που οι μισοί θα είναι και φθορισμού (εκτός από το σποτάκι στο mbar και την ροζ λάμπα του υπνοδωματίου που φτιάχνουν ατμόσφαιρα) ή ο φούρνος της κουζίνας;

Ε, λοιπόν ναι! Πρώτοι εμείς, το ανάδελφον έθνος με τους ζηλόφθονους γειτόνους αποδεικνύουμε διαχρονικά και σε πείσμα του εκμοντερνισμού που επιχειρεί δολίως να μας αλλοτριώσει με ανόητα τεχνάσματα του τύπου «απαγόρευση της ιεροτελεστίας του κοκορετσιού», ότι αν σε ένα ολόκληρο κράτος και δη με το μεγαλύτερο ποσοστό υπέρβαρων στην Ευρώπη των 15, 18, 24 (έχω χάσει πια τον μπούσουλα) επί 3 συνεχόμενες ώρες παραμείνουν όλοι οι ηλεκτρικοί φούρνοι κλειστοί, εξοικονομούνται τεράστιες ποσότητες ενέργειας.

Γι' αυτό έχει καθιερωθεί, μία φορά το χρόνο, σύσσωμο ένα ολόκληρο έθνος να κατεβάζει το γενικό της κουζίνας και ως πανστρατιά σηκώνεται από καναπέδες, ντιβάνια, κρεβάτια, πολυθρόνες, και με παλλαϊκή συμμετοχή και οικολογική συνείδηση διαμαρτύρεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη σχηματίζοντας ουρές χιλιομέτρων μέσα στα ΙΧ τα οποία δημιουργούν την μεγαλύτερη αλυσίδα διαμαρτυρίας, ορατή και από το διάστημα όπως και το Σινικό Τοίχος.

Εν συνεχεία, άπαντες ανάβουν φωτιές και θράκες απ' άκρου εις άκρον της επικράτειας και δημιουργούν τέτοιον καπνό και τσίκνα που ζαλίζουν και δορυφόρο της ΝΑΣΑ. Αν αποδειχτεί, δε, συνεπίκουρος και ο Στρατηγός Άνεμος, τότε είναι που θα τα παίξουν οι μεγαλύτεροί μας αντίπαλοι (στο ποσοστό υπέρβαρων), οι Αμερικάνοι. Και οι μεν Native Americans (δεν ξέρω πως γίνεται σε αυτήν την χώρα και όλοι οι υπήκοοί της παίρνουν μπροστά από έναν επιθετικό προσδιορισμό: African Americans, Jewish Americans, Greek Americans, Latin Americans) αναγνωρίζουν την τσίκνα από το Ανατολικό ημισφαίριο ως σήματα φιλίας οι δε υπόλοιποι καταλαμβάνονται από ένα απροσδιόριστο συναίσθημα ανησυχίας για το τι γίνεται «εκεί έξω» και επικαλούνται μετανιωμένοι τον Bush.

Για όσους συμπολίτες μας δε, δεν έχουν σπίτι σε χωριό, κουμπάρο στον Ωρωπό, αυλή ξεχασμένη ανάμεσα σε 3 οικοδομές ή ρετιρέ, μην ανησυχείτε! Η κρατική μηχανή είναι όπως πάντα συντονισμένη και καλοκουρδισμένη: Τροχονόμοι κατευθύνουν τους άστεγους στα Βλάχικα στη Βάρη, στη Λεωφόρο Καραμανλή (μεγάλη η χάρη του!) στη Πάρνηθα, στη Χασιά, στην Παλαιά Πεντέλη, στη Μάνδρα μέχρι και στα Δερβενοχώρια. Νοσοκομεία ευρίσκονται σε επιφυλακή για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πλύσεις στομάχου, διάρροιες -από την απότομη κρεοφαγία, υποψίες εμφράγματος, δηλητηριάσεις από λαϊκά άσματα, τσιμπήματα εντόμων -εμ, η φύση εκδικείται-, διαστρέμματα (τι τον ήθελες κυρά μου τον Μπάλο στα χωράφια με τα τακούνια) κλπ. Τα καράβια υπερπλήρη και με ενιαία θέση για να μην κάνουν διακρίσεις, μεταφέρουν με τις προγραμματισμένες καθυστερήσεις μεταξύ Αιγίου και Αιγαίου τους συνωστισμένους της εκστρατείας και όλα βαδίζουν ρολόι.

Θα ρωτήσει κανείς, μα καλά μόνο εμείς οι Έλληνες είμαστε τόσο ευαισθητοποιημένοι; Ούτε καν οι Ορθόδοξοι γείτονες μας; Ε λοιπόν, μην την πατήσετε και διανοηθείτε να πάτε για Πάσχα στην Σερβία όπως την πατήσαμε κι εμείς πριν από μερικά χρόνια. Με κοτόπουλο στη σχάρα και χοιρινές μπριζόλες θα την βγάλετε. Καμία οικολογική ευαισθησία οι Βαλκάνιοι γείτονές μας. Μόνον οι Σερβοβόσνιοι το τσικνίζουν με οβελία απ' ότι ενημερωθήκαμε και γι' αυτό οι Αμερικάνοι τους εκδικήθηκαν.

Αθάνατη Ελλάδα, πρωτοπόρα παντού! Και η κρίση θέλει καλοπέραση, κι ας τους υπόλοιπους της Ευρωζώνης να σιγοβράζουν νερόβραστοι. Αλλά βρε παιδιά, με τούτα και με ‘κείνα, μέσα σ' όλα ξεχάστηκα και ένα «Χριστός Ανέστη» δεν σας είπα. Αλλά θα σας πω ένα «Χρόνια Πολλά» που είναι και παντός καιρού κι είναι και πλύνε βάλε. Εξ' άλλου, μετά από τόσο φαί πολλοί από μας θα το χρειαστούνε...

Χριστός Ανέστη!

______________________________
ΦΩΤΟ: Από ομάδα Επίτροπης Αγώνα της Ώρας της Γης στην Γερμανία. Παιδιά ΒΑΣΤΑΤΕ!



http://www.opencalendar.gr/portal/resource/contentObject/id/350ed8a8-7ebb-441f-9a85-4f131b4ae8db

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

:)
Αληθώς Ανέστη!

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη! Χρόνια Πολλά Θεοπρόβλητε. Να' σαι πάντα καλά! με έκανες και γέεεεελασα :)

Cacofonix είπε...

Αληθώς Ανέστη Θεοπρόβλητε...

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ ΑΔΕΛΦΕ
ASLAN

Katerina είπε...

Αληθώς Ανέστη

Γεράσιμος είπε...

Θεοπρόβλητε. Ήμουν στη Ζάκυνθο για το Πάσχα.Ηταν το πιο κοσμικό και αντιπνευματικό Πάσχα που πέρασα. Το βράδυ της Ανάστασης στην κεντρική πλατεία της πόλης παρατήρησα το εξής:Το 90% των νέων γυναικών ήρθε με σκοπό να εντυπωσιάσει.Μίνι, δωδεκάποντη γόβα, αποκαλυπτικά ντεκολτέ και αρώματα-κόλαση.Κατάλαβα πως,αντί να φύγω εξαγνισμένος από την αναστάσιμη λειτουργία , αποχώρησα ακόμη πιο αμαρτωλός. Την επόμενη φορά σκέπτομαι να κάνω Πάσχα στο Αγ.Όρος! Χριστός Ανέστη σε όλους.

fvasileiou είπε...

Αληθώς ο Κύριος!!!

zoro είπε...

αληθώς ο Κύριος.
πες τα χρυσόστομε!

Theoprovlitos είπε...

Παιδια, χρονια ευλογημενα (το Χριστος Ανεστη ΤΟ ΕΙΠΑ).

Χρονια πολλά 2mnka

Ανωνυμε: ΓΕΛΑΣΕΣ; Μα εγω εγραφα σοβαρα... :D

Cacofonix: νασαι καλα και ελπιζω τουλαχισοτν να ψελνεις ωραια

Ασλαν: Να εισαι ευλογημενος (εχεις καμμια σχεση με τους Ασλανιδηδες της ιερποστολής ή της ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ εκπομπης ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ;)

Theoprovlitos είπε...

@Ocan Soul

Χρονια πολλα. (Ασχετο: Ισυ εισι η Σισσυ του FAcebook?)

Katerina είπε...

no , πως σου ήρθε; ακου Σίσσυ.

Theoprovlitos είπε...

Ξερω γω πως μου ηρθε. Μαλλον επειδη η εν λογω δις ειναι απο την Καλαμπακα, αγνωστων λοιπων στοιχειων.

Theoprovlitos είπε...

@Γερασιμος

Γερασιμε συχνα οι θρσκευτικες εκδηλωσεις θυμιζουν χοροσπεριδαν. Καλα δεν διεσκορπισθησαν όλαι αυται αι κυριαι μετά των καμαρωτών συνοδών τους μετα το Χριστος Ανεστη? Στην Ζακυνθο παλι σε ενα χωριό που έκανα και εγω καποτε Ανασταση μετα την Λειτουργια το κλεισανε! Και κανανε την Λειτουργια το πρωί κανονικα και οχι το βραδυ. Τοπικο εθιμο μου εξηγησαν.

Παντως να παρηγοριεσαι με την ιδεα οτι στην Ελλαδα κουτσα στραβα εστω και με γοβα στυλετο πανε ακομασ την εκκλησια. Στας Ευρωπας να δεις που η αδιαφορια αγγιζει το 50%

Theoprovlitos είπε...

@Zoro

Φωνη βοωντος. Παντως καθε ανθρωπος εχει την ωρα του ή τουλαχιστον την ευκαιρια που δικαιουται να ανακαλυψει το βαθυτερο νοημα των πραγματων, εκτος αν επιλεξει να παραμεινει σκευος ευτελες, ακομα και εαν εκκλησιαζεται.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ
ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΗ[ΔΥΣΤΥΧΩΣ]ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΜΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ[ΕΥΤΥΧΩΣ] ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΩΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ,ΕΚΑΝΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ[ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ].ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΗΣ 12ΠΟΝΤΟ ΤΑΚΟΥΝΙ,ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ ΛΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΛΙΣΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΤΣΑΠΡΑΖΙΑ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΝ ΚΑΤΙ ΠΑΛΗΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΣΕΣ.
ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 90% ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΠΑΝΕΥΦΡΟΣΥΝΩΣ.ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΧΟΡΕΨΕ ΚΑΙ ΤΣΙΚΝΙΣΕ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΗΣΕ ΑΡΜΟΔΙΩΣ.ΟΠΟΤΕ ΕΔΩ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΄΄ΟΥΧ Ο ΤΡΟΠΟΣ,ΑΛΛ'Ο ΤΟΠΟΣ΄΄
ASLAN

manitari tou bounou είπε...

xaxaxaxaxaxaxa

Αληθώς ανέστη, εστω και τη βδομάδα του Θωμά....

Theoprovlitos είπε...

Manitari

Του χρονου περιμενουμε ανταποκριση απο την ΠΑΤΡΑ. Αλλα να ειναι ολοκληρωμενη, να εχει και ρεπορταζ από την λαϊκη για την ακριβεια και σε συγκριση με περσι, και το μποτιλιαρισμα στο Ριο και τσουγκρισματα αυγων των τοπικων αρχοντων και την ημερησια προεκλογικη δημοσκοπηση αφου αυτη η χωρα ευρισκεται ΜΟΝΙΜΩΣ σε παραμονες εκλογων. Και πουσαι! Βαλε και διο ξανθιες γλαστρες να λικνιζονται. Τι στην ευχη, εορτοαστικο προγραμμα ετοιμαζουμε!