27/2/12

TO LIFESTYLE ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ


ΟΤΑΝ Η ΑΦΘΟΝΙΑ ΦΘΟΝΕΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

Αυτή η κρίση που επιμελώς ατημέλητα μετέτρεψε την Ελλάδα σε σκηνή αρχαίου θεάτρου είχε και τα θετικά της: Ξεγύμνωσε το φιλοθεάμον κοινό της Νέας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και διαχώρισε τους βαρβάρους από τους ανθρώπους, αυτούς του λίγους που εκλαμβάνουν τα τεκταινόμενα ως τραγωδία εν αντιθέσει με τους πολλούς που στα θέατρα συχνάζουν για να βλέπουν θηριομαχίες, μονομάχους και τελετουργικές μαζικές εκτελέσεις.

Ελληνορωμαϊκό θέατρο σου λέει ο άλλος αλλά –συγχωρέστε με αν κάνω λάθος- δεν νομίζω πως τα θεάματα στα θέατρα των Ελλήνων είχαν καμία σχέση με τα Ρωμαϊκά. Είτε στα θεωρεία των επισήμων κάθεται ο Αυτοκράτορας είτε ο πάπας της Ρώμης.

Σκέπτομαι τι είναι αυτό που μας μετέτρεψε σαν λαό ως μέρος του πολυθεάματος. Δεν εννοώ τους οικονομικούς και πολιτικούς λόγους. Εννοώ τι είναι αυτό που κάνει τον μέσο Γερμανό, Αυστριακό ή Ολλανδό να πληρώνει για να δει ανθρωποθυσίες στο βωμό της θεάς Ανάπτυξης, να βγάλει όλο του το φθόνο μετατρέποντας έναν λαό σε αποδιοπομπαίο τράγο -κατά την οικεία τους πρακτική. Στον άνισο αγώνα μεταξύ θηρίων και χριστιανών να παίρνει το μέρος των λεόντων.

Και αντί να τους μισούμε εμείς που κάποτε μας έκαψαν τα χωριά και τα σπίτια, που μας εξόντωσαν από την πείνα, που μας εκτέλεσαν σε πλατείες και σε σχολεία, που μας διέλυσαν την οικονομία και μας υποθήκευσαν το μέλλον, μας μισούν αυτοί. Δεν εκτίμησαν ούτε καν το κερασάκι γλυκό που τους πρόσφεραν με χαμόγελο οι  χαροκαμένες μάνες στα καφενεία των χωριών μας όταν ξαναγύρισαν σαν τουρίστες.


Τι θέλουν από μας;

Δεν τους αρκεί το μεταπολεμικό Γερμανικό θαύμα που επιτεύχθηκε χάρις στην αυστηρή πειθαρχία που επέδειξαν προς το κράτος τους ως πολίτες, ίδια με αυτήν που είχαν επιδείξει και ως ένστολοι; Δεν μας συγχωρούν την έμφυτη απειθαρχία μας προς την εξουσία είτε αυτή μας υπαγορεύει να πληρώνουμε φόρους για να αγοράσουμε τα καινούργια F16 είτε να φωνάζουμε ομοθυμαδόν Heil Hitler;

Μήπως μας ζηλεύουν;

 

ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Καθαρή Δευτέρα σήμερα – χθες αποκριά. Η τηλεόραση θα δείχνει ενσταντανέ από διάφορα λαϊκά ξεφαντώματα. Περιπλανώμενοι δήμαρχοι τρέχουν σαν τις άδικες κατάρες πάνω-κάτω στα χωράφια με τα τακούνια και τις κάμερες να τους κυνηγούν σαν τις ερινύες, και για να εκδικηθούν όσους δεν τους ψήφισαν κάνουν και δηλώσεις: Θέλω να  ευχαριστήσω το μπαμπά μου, τη μαμά μου, τη νονά μου και την καθηγήτρια μπαλέτου μου που με στήριξαν να βγω στη πολιτικη..

Τηλεόραση δεν θα δω. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος να πετύχεις το Πάγκακο ή τον Γιωργάκη να χορεύει ζεϊμπέκικο «κοντά στα στρατευμένα παιδιά μας» την ώρα του οικογενειακού τραπεζιού. Απλά δεν θα το αντέξω να ακούσω και αυτό το τριήμερο για το «Κλεινόν Άστυ» από το στόμα του κάθε εγκλωβισμένου στα διόδια δημοσιογράφου.

Αλλά ούτε και σε δημόσιες λαϊκές μαζώξεις θα σπεύσω. Μπορεί να είμαι λαϊκός τύπος αλλά δεν είναι ανάγκη να φαίνομαι κιόλας. Ούτε το καρναβάλι μου αρέσει. Δεν ταιριάζει στην αισθητική μου. Κάποτε μασκαρευόμασταν  με τις παρέες και καθημερινές για να κάνουμε πλάκες. Και τώρα ακόμα αν χρειαστεί. Αλλά είναι μια προσωπική επιλογή.

ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ

 Γιατί είναι και όλοι αυτοί οι αθεολόγητοι δεσποτάδες που τα βάζουν με τα καρναβάλια και τις απόκριες ότι δήθεν αλλοτριώνουν το «χριστεπώνυμο πλήρωμα» επειδή το διαφθείρουν βάζοντας του στο στόμα κακιές λέξεις όταν χορεύουν το «πως το τρίβουν το πιπέρι.». Ή ότι το να ντυθεί το παιδί σου καμπόης συνδέεται με την λατρεία της Εκάτης. Και ενώ ο λαός δεν συνδέει τις απόκριες με τον παγανισμό, του το θυμίζουν οι δεσποτάδες: Είστε παγανιστές, αλλά δεν το ξέρατε!

Άλλα λέει ο Απόστολος στην Α’ προς Κορινθίους Επιστολή, 8ο κεφάλαιο:
Σχετικά, λοιπόν, με το κρέας των ζώων που θυσιάζονται στα είδωλα, εμείς το ξέρουμε πως για μας δεν υπάρχει κανένα είδωλο στον κόσμο και ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος θεός παρά μόνο ένας.

Όμως τη θέση μας μπροστά στο Θεό δεν την καθορίζει κάποιο φαγητό, γιατί ούτε με το να φάμε κερδίζουμε πνευματικά τίποτε ούτε με το να μη φάμε χάνουμε τίποτε. Προσέχετε μόνο, μήπως το νόμιμο αυτό δικαίωμά σας γίνει εμπόδιο σ’ εκείνους που είναι αδύνατοι στην πίστη.

Δηλαδή, με απλά λόγια, δεν υπάρχουν παγανιστικές τροφές. Υπάρχουν μόνο παγανιστικές συνειδήσεις και πρόσωπα αδύνατα στην πίστη που τα συγχέουν. Ποιοι δηλαδή είναι οι αδύνατοι στην πίστη στην προκειμένη περίπτωση; Το ιερατείο;

 Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Που θέλω να καταλήξω με όλα αυτά, τα φαινομενικά ασύνδετα πράγματα.
Κι όμως συνδέονται αλλά το άφησα για το… δραματικό φινάλε -όπως γίνεται και στα θρίλερ.
Ο Έλληνας αιώνες τώρα έχει κατανοήσει πως το νόημα της ζωής βρίσκεται σε απλά πράγματα –πριν αλλοτριωθεί από την νέα Φράγκικη εισβολή του 81. Δεν είμαστε στην ίδια τη συχνότητα με κανένα Γερμανό ή Γερμανόψυχο. Τα όνειρα τους στηρίζονται σε αριθμούς και δείκτες.

Ο Έλληνας είναι αυτός που μετέτρεψε ακόμα και την νηστεία της Καθαρής Δευτέρας σε γιορτή και πανηγύρι, και τη στέρηση σε χαρά. Είναι αυτός μετέτρεψε την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση σε κατ’ εξοχήν εθνικό και πολιτισμικό δρώμενο.

Δεν μπορεί να κατανοήσει η γκλάβα του Γερμανόψυχου το πως μπορεί ο άλλος να γιορτάζει την στέρηση και την αποχή. Πως είναι δυνατόν να ταΐζει τσάμπα τόσο κόσμο κάθε χρόνο στην Παναγία τη Σκοπιανή στη Σέριφο και να μην ζητα ανταλλάγματα.

Ακουει τους Πορτογάλους να κάνουν κέφι με τα καταθλιπτικά fado κι απορεί. Βλέπει τους φτωχοδιάβολους της Νάπολης να ξορκίζουν τη μιζέρια από τα στενά σοκάκια του φτωχομαχαλά γύρω από μια πάστα με μελιτζάνα και σκόρδο και τα γέλια τους του τρυπούν το νευρικό σύστημα. Ή πάλι δεν αντιλαμβάνονται ότι η Ελληνικη κουλτούρα του μεζέ είναι το γκουρμέ του φτωχού που στο μικρό πιατάκι ξεγελά το μάτι.. Βλέπει ο Γερμανός τους άλλους, τους άνεργους στον καφενέ στη Μυτιλήνη να τρώνε ρεφενέ ή βερεσέ δυο σαρδέλες, μια λιαστή τομάτα και ένα αυγό βραστό στα τρία πίνοντας ουζάκι κι αγναντεύοντας την θάλασσα και σκυλιάζουν:

Κηφήνες! Οι Έλληνες είναι κηφήνες!

Ας το συνειδητοποιήσουμε λοιπόν κι εμείς ετούτο το εθνικό μας προνόμιο και ας αφήσουμε τους Φράγκους να ασφυκτιούν στη σπηλιά με τα χρυσά φλουριά σα σκελετοί ανάμεσα στα σεντούκια. Το «λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ’ αγόρι μου» δεν  είναι τίποτα παραπάνω από το lifestyle της φτώχειας που δημιουργεί αντισώματα στο φόβο του θανάτου. Δεν σχετίζεται με το ευρώ ή τη δραχμή, ούτε καν με την ανταλλακτική οικονομία.

Καλή Σαρακοστή λοιπόν. 

Όσο μεγάλη και να ‘ναι. Ο ορίζοντάς μας  είναι η Ανάσταση, και η νηστεία μάς είναι οικεία. Αλλοίμονο σ’ εκείνους που την δική τους συναισθηματική αναπηρία την φορτώνουν επί όσων αρνούνται να φορέσουν οικειοθελώς την στολή του Ρωμαίου λεγεωνάριου. Η ελευθερία μας τους θυμίζει την δική τους σκλαβιά.




_________________

Μες στα στενά τα παιδιά τραγουδούν 
στο μπαλκόνι να βγω. 
Φεγγάρια ρίχνουν, χρυσάφι στο δρόμο 
να βγω να πνιγώ. 
Όμως μου φτάνει, μου φτάνει, μου φτάνει 
που έχω εγώ 
λίγο κρασί, λίγο θάλασσα 
και τ' αγόρι μου. 

Πόρτα έχω στο φως 
κι' ο καημός αδερφός, 
και μου δίνει ο Θεός 
λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου. 

Ο κόσμος τρέχει, ζητώντας αγάπες, 
τιμές και λεφτά. 
Και το μπουζούκι τη νύχτα το κλάμα του 
δε σταματά.
 Όμως εμένα, εμένα, εμένα 
μου είναι αρκετά 
λίγο κρασί, λίγο θάλασσα 
και τ' αγόρι μου.

Πυθαγόρας Παπασταματίου - Γιώργος Κατσαρός

LINKS http://meligesarades.blogspot.com/2012/01/blog-post_7489.html

54 σχόλια:

e- είπε...

ακορντεονάκι!
αυτά είναι!
και τα κορίτσια να μαζεύουν σήμερα,
τις στάχτες από τις χτεσινές φωτιές,
να τις βάλουν στον ύπνο τους,
να δουν ποιον θα παντρευτούν!
Ελλάδα!
παντρεύει αρμονικά τ'αντίθετα και τα κάνει δικά της σε πείσμα των εχθρών της!
εβίβα!

mnk είπε...

Καλή Σαρακοστή!

και...

Καλή Ανάσταση!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θεοπρόβλητε, καλή Τεσσαρακοστή και ας μας φωτίσει ο Θεός να πλεύσουμε στο πέλαγος της μετανοίας σκεπτόμενοι την Ανάσταση (τη δική Του & τη δική μας) και μόνο αυτή.

Θα ήθελα να σχολιάσω λίγο το κείμενό σου. Πάντοτε γράφεις με πίστη Χριστού, ακόμη και όταν τα χώνεις στην Εκκλησία. Κάποιες φορές όμως, φρονώ, ότι απλά ξεφεύγεις σε οίστρους δυσανάλογους με την πραγματικότητα. Δεν το κάνεις από μίσος αλλά θεωρώ πως για να γράψει κάποιος σχετικά με τον χαρακτήρα ενός λαού, πρέπει να τον έχει ζήσει πρώτα-και μάλιστα από κοντά.

Δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο θεωρείς την αυστηρή πειθαρχία ως μειονέκτημα. Για να σου αναποδογυρίσω το ζήτημα, σε πληροφορώ πως για αυτήν την αυστηρή πειθαρχία οι περισσότεροι Γερμανοί εμποτίσθηκαν έχοντας ως πρότυπο το αρχαίο ε λ λ η ν ι κ ό (και όχι γερμανική ή αυστριακό ή ολλανδικό) πνεύμα. Πλείστα τα παραδείγματα. Ακόμη και πριν λίγο σε δελτίο ειδήσεων του ZDF, ο παρουσιαστής ξεκίνησε λέγοντας: «Όπως λένε οι ¨Έλληνες, παν μέτρον άριστον». Ούτε μπορώ να διανοηθώ ποια ή αμαρτία να θες να είσαι συνεπής στο να πληρώνεις φόρους σε ένα κράτος που σου τους επιστρέφει με έργα.

Ακατανόητη μου ακούγεται επίσης η επεξήγηση του όρου «Γερμανός ή γερμανόψυχος». Δηλαδή, τα όνειρα των Ελλήνων δεν αποτελούνται από αριθμούς; Πόσοι Έλληνες δεν την έκαναν στο εξωτερικό εδώ και αιώνες με μοναδικό σκοπό να ικανοποιήσουν τους αριθμούς και τους δείκτες τους; Γιατί δεν έκατσαν στο κρασί, στη θάλασσα και στο αγόρι τους; Για ποιο λόγο θεοποίησαν αυτούς τους αριθμούς τόσο πολύ ώστε να τους παρακαλώ να μιλήσουν δυο λέξεις ελληνικά και να μην ξεχάσουν από πού προέρχονται; Για ποιο λόγο φοροδιαφεύγουν από την εποχή του Καποδίστρια; Αν δεν είναι οι Έλληνες υλιστές, ποιοι είναι;

Η γερμανική γκλάβα καταλαβαίνει μια χαρά τον τρόπο να γιορτάζει την στέρηση και την αποχή. Είναι μια χώρα η οποία πέρασε τρομακτικές περιόδους φτώχιας (περίεργο, έ;) και (οι παλιοί τουλάχιστον) γνωρίζουν πως είναι να είσαι φτωχός. Απλά αναφέρω ενδεικτικά πως στο Μεσοπόλεμο, επί Βαϊμάρης, όλοι (πλην Εκείνων) έτρωγαν με τα λεγόμενα Brotschein (δελτίο ψωμιού) μια φρατζόλα ανά οικογένεια την εβδομάδα (!!) και κονσέρβες που έστελναν ως βοήθεια χώρες της Λατινικής Αμερικής (!!).
Στην περίοδο μετά τον πόλεμο έτρωγαν όποιο άτυχο μουλάρι, άλογο ή γαϊδούρι είχε επιζήσει. Ιδίως ανατολικά η πείνα κράτησε δεκαετίες. Είναι άδικο να τους ταυτίζουμε με μια υπεροπτική αφθονία.

Ο γείτονάς μου είναι από τη Μυτιλήνη & η σύζυγός του Γερμανίδα από την Κολωνία. Είναι μαζί 14 χρόνια και περνάνε 3 μήνες ετησίως στο νησί. Ποτέ δεν μου είπε για κηφήνες, το αντίθετο μάλιστα.

Φοβάμαι πως λαϊκίζεις σήμερα. Αντί να εστιάζεις στο αίτιο (Bild, Rössler, Τράγκας, ΚΚΕδικα σύνδρομα), εστιάζεις σε μια γενίκευση που στηρίζεται σε αυτό που ακριβώς στηρίζεται και η Bild και τα χολεριασμένα της σχόλια: στην ανανέωση σκουριασμένων προτύπων, τα οποία είναι απαρχαιωμένα μεν αλλά χρήσιμα για λαϊκισμό δε.

Τι φταίει; Μήπως η μικρή, σχετικά, χρονική απόσταση της γερμανικής εισβολής; Γιατί δεν ξεσπαθώνεις εναντίον των..Σέρβων; Μπορείς να τους πεις κάθε καλοκαίρι που κατακλύζουν την Πιερία: «Ουστ, ζηλιάρηδες βρωμοσλάβοι, δεν θα πάρετε ποτέ την Θεσσαλονίκη μας! Και αυτόν τον τσάρο που έχετε άγαλμα στο Βελιγράδι και δείχνει την πόλη μας, να τον βάλετε στον απαυτό σας, άξεστοι πίθηκοι, που πριν μάθετε που πέφτει η Κωνσταντινούπολη, τρώγατε χαρούπια και επικοινωνούσατε με μουγκρητά!» Γιατί δεν το λες; Επειδή πέρασαν πολλά χρόνια ή μήπως οι Σλάβοι (αδελφοί μας, ντε) έπαψαν να θέλουν την πόλη μας; Ή μήπως επειδή δεν γυρίστηκαν αρκετά έργα του Spielberg για το θέμα; Ή φταίει η Μέρκελ για το 1204;

Για την μιζέρια μας φταίμε ΜΟΝΟ εμείς και κανένας Γερμανός. Αντί να ανασυνταχθούμε ως έθνος, καθόμαστε σαν διακορευμένες πρώην παρθένες, οι οποίες κράζουν «με κορόιδεψε».

Εμένα δεν μου αρέσει το Lifestyle με το κρασί και το αγόρι. Προφανώς θα είμαι υπέρ του δέοντως γερμανόψυχος 

Τα σχόλιά σου για τον Καρνάβαλο και το ιερατείο υπέροχα! Σε τρεις γραμμές είπες όσα δεν μπορώ να πω χρόνια..

Theoprovlitos είπε...

e

εβιβα! και ειμαι και στο σταδιο της αναρωσης. Με φαγανε τα συμφεροντα - που λεει και ο Πανούσης.

Theoprovlitos είπε...

mnk

Καλην Ανασταση. Ευχομαι ναναι ολα καλα στο σπιτικο σου.

Theoprovlitos είπε...

P Panos

Ευπροσδεκτα τα σχόλια. Αλλα το βλπεω το θεμα πιο πολυδιαστατα από οτι ίσως φαινεται. Μην ξεχνατε οτι εχω γυναικα Φινλανδη και φιλιες εκεί και γνωριζω επίσης και την "Γερμανικη" νοοτροπία των Φινλανδων. Απλα αναφερομαι στη Γερμανια γιατι από εκει ξεκινα το ενα διπολο του κακου. Θα μπορουσα να αναφερομαι και στη Φινλανδια.

Οσο και να αγαπω τη Φινλανδια και πολλους από τους ανθρωπους εκει δεν παυει να μην βλεπω και την προβληματικη τους ψυχοσυνθεση.

Οι Φινλανδες που ζουν στην Ελλαδα δυσκολευονται πια να γυριζουν πισω με ευκολια. Γιατι εχοντας αποστασιοποιηθεί από τον μεσο όρο ακομα και οι συγγενεις τους τους φαινονται σαν άρρωστοι. Αρκει να πω οτι από τα 5 κοριτσια του πεθερου μου η μονη που τους τηλεφωνει τακτικά ειναι η γυναικα μου από την Ελλαδα.

Η εικονα που επιμελως κτιζουν στην κοινη γνωμη των βορειων κρατων τα ελεγχομενα από συγκεκριμενα κεντρα ΜΜΕ ερχεται και κουμπωνει στην δικη τους συναισθηματικη αναπηρια και την μεταβαλει σε φθονο. Οι βορειοι εχουν μαθει να πορευονται σε σιδηροτροχιες και σε συγκεκριμενα δρομολογια.

Η ζωη στις "προηγμενες" χωρες ειναι η ζωη της ανθρωπομηχανης. Ελεγα μηπως κατι δεν αντιλαμβανομαι καλα, αλλα μολις ειδα και ενα γαλλικο ντοκυματερ στα Ιμαλαϊα και ενας σοφός χωρικος, οικογενειαρχης, με δυο λογια περιεγραψε την παρανοια της δυσης που θελει τους ανθρωπους ρομποτ.

Ακουω και συγκρινω τη ζωη των Βορειων σε συγκριση με τη ζωη την δικη μας εδω. Σε συναντησεις της Σκανδιναυικης Εκκλησιας που μαζευονται οι Σκανδιναυες συνεχεις το φασμα του εκπατρισμού-επαναπατρισμου πλαναται από πολλες οικογενειες λογω επιβιωσης. Φυσικα τα κουτσομπολια για το χαος που επικρατει στην Ελλαδα ειναι σε ημηρεσια διαταξη εδω και χρονια. Παρ ολα αυτα οταν τιθεται το ερωτημα αν θα γυριζαν πισω στη Σκανδιναβια με χαρα η απαντηση ειναι αρνητικη.

Βλεπω πως ζουν οι κουνιαδες μου με τους αντρες τους. Μια ζωη μιζερη και συντηρητικη. Και από λεφτα; Υπολογιζω οτι σε καθε σπίτι πρεπει να μπαινουν τουλαχιστον 4000 το μηνα, και αν δεις πως ζουν ειναι να του λυπασαι. Τους λεμε παρτε μια φτηνη πτηση και ελατε φετος το καλοκαιρι να σας δουμε (σημ υπαρχει εβδομαδα στην Κρητη με 300 ευρω διαμονη και αεροπορικα) και απαντουν αποκλειεται, επρεπε να το ειχαμε προγραμματισει ενα χρονο πριν.

Οταν βλεπουν λοιπον μια μπατηροπαρεα ελληνων να λιαζεται και να τρωει μεζεδες ζηλευουν. Σου λεει αυτοι ειναι τζιτζικες και εμεις μερμηγκες. Ποσοι Γερμανοι ομως κανουν δυο δουλειες για να επιβιωσουν ή για να αποκτησουν καποια αγαθα; Και στην τελικη γιατι το Γερμανικο μοντελο ειναι καλυτερο; Επειδη δινει καλυτερους δεικτες αναπτυξης; Μα αν δεν υπηρχαν οι Ελλαδες, οι Πορτογαλίες και οι Ιρλανδιες να αγοραζουν τα προϊοντα τους και οι Βουλγαριες να λειτουργουν ως νομιμα off shore δουλεμπορικα κεντρα σε ποιον θα πουλαγαν τα προιοντα τους;

Theoprovlitos είπε...

Να παρουμε μετα τα δανεια? Ιδια μεταχειρηση ειχαν αυτοι και εμεις αν και εμεις ειμασταν τα θυματα και εκεινοι οι θυτες?

ΝΑ παρουμε την διαφθορα? Ναι μπορει να ειναι στον μεσο ορο μικροτερη - ισως γιατι το συστημα ειναι πιο οργανωμενο ωστε να μην αφηνει περιθωρια και παραθυρα αλλα οχι οτι οι Γερμανοι δεν ειναι διεφθαρμενοι.

Θυμαμαι ο κοινος μας γνωστος οταν πρωτοεγκατασταθηκε στη Γερμανια και εργαστηκε σαν οδηγος νταλικας, δουλευε μαυρα, με μισθο τρεις κι εξηντα και με αθλιες συνθηκες εργασιας.

Εδω φωναζουμε για το σκανδαλο Siemens αλλα γιατι ο χρηματιζομενος ειναι πιο διαφθαρμενος από τον χρηματιζοντα? Γιατι δεν πιστευω οτι καποις Ελληνας σηκωσε το ακουστικο, πηρε τη Ζημενς τηλεφωνο και της ειπε αν θελετε να δωροδοκησετε καποιον προσφερομαι εγω.

Να παρουμε και τις νομιμοφανεις κομπινες μεγατονων? Την Γερμανιδα επιτροπο για τα αγροτικα προιοντα που εδωσε πηρε, εδωσε πηρε περασε την μεταλλαγμενη πατατα από την ΕΕ και αμεσως μετα βρεθηκε διευθυντρια στην BASF που παρασκευαζει μεταλλαγμενους σπόρους. Ενω τουναντιον ο Δημας, ο Ελληνας επιτροπος ειχε αντιδρασει και απομακρυνθηκε από τη θεση του.

Οσον αφορα δε για το χρημα που λετε, αλλο ειναι να ξενοδουλευεις για να επιβιωσεις και αλλο να πλουτιζεις ζωντας παρασιτικα από τις αδυναμες χωρες. Δεν το βλεπετε οτι η Γερμανια σημερα εχει την θεση που ειχε η Ρωσσια στην ΕΣΣΔ?

Λετε για τη φοροδιαφυγη. Υπαρχει ενα πραγμα στην Ελλαδα για το οπόιο τα ωφελη να ειναι οντως ανταποδοτηκα? Να σας δωσω ενα παραδειγμα? Η γυναικα μου εχει 20 χρονια ΙΚΑ και 4 χρονια ΤΕΒΕ ως παραλληλη ασφαλιση. Ξερετε που θα πανε αυτα τα 4 χρονια για τη συνταξη της? Στα σκουπίδια! Οταν λοιπον εχεις αναγκη να κανεις δυο δουλειες και ξερεις οτι θα δωσεις ενα σκασμο εισφορες που θα πανε στα σκουπίδια, ε γιατι να μην δουλεψεις μαυρα? Να παρουμε την επιστροφη ΦΠΑ σε οσους ασχολουνται με εξαγωγες? Ξερετε ποτε και πως θα παρουν τα λεφτα του πίσω? Ποτέ!

Τις προαλλες εμαθα την τραγικη ιστορια ενος γνωστου που επαθε εγκεφαλικο στα 45 του και εμεινε παραλητος γιατι μπήκε στο γραφειο του η ΣΔΟΕ και του εβαλε για κατι γελοιες παρατυπίες (μεταξυ των οποίων και οτι ειχε φερει για οικονομια δυο μεταχειρισμενες καρεκλες από το σπιτι του και δεν ειχε... τιμολογιο) προστιμο 60.000 ευρω!

Θελω να πω, πως όποιος ειναι εξω από το χορο, πολλα τραγουδια λεει. (Αναφερομαι στα Γερμανικα ΜΜΕ και στο ποπολο). Η εκστρατεια απαξιωσης της Ελλαδας ειναι βεβαιως εκ του πονηρου αλλα η αποδοχη της ομως δεν ειναι. Οταν βομβαρδιζαν οι Εβραιοι και οι Γερμανοι τη Γιουγκοσλαυια για να διαμερισουν τα ιματια της τα ΜΜΕ δαιμονοποιούσαν τους Σερβους. Και οι Ευρωπαίοι χειροκροτουσαν. Ελαχιστοι διαμαρτυρονταν σε δαιμονοποιήσεις λαων ωστε να καταστουν τα εγκληματα κατα της ανρθωποτητας ηθικα νομιμοποιημενα. Σχεδον μονο οι Ελληνες.

Λυπαμαι, αλλα οι Γερμανοι ΔΕΝ ηταν αναμεσα σε αυτους, αν και η Γερμανια σιγουρα εχει και αντιμιλιταριστικες φωνες. Αυτη τη στιγμη ο μεσος Γερμανος το μονο που θελει ειναι να μην θιγει το παρασιτικο αυτο τερατουργημα από το οποίο ποτιζεται και ο ιδιος. ΚΑι σε αυτο το σημειο -τραγικη ειρωνια- δεν διαφερει και πολυ από το μεσο εβραίο, ο οποίος βλεπει την διεφθαρμενη και αδηφαγα οικονομικη ηγεσια του να εγληματεί αλλα σιωπά.

Δεν ειναι καιρος ολες αυτες οι ιμπεριαλιστικες χωρες που εγιναν αυτες που εγιναν καταβροχθιζονας εθνη και ηπέιρους ολοκληρες να κανουν την αυτοκριτικη τους αντι να ασχολουνται με το ποσο διαφθερμενα ή ανικανα ήταν τα θυματα των ανθρωποθυσιων τους και άρα τους αξιζε να θυσιαστουν;

Καλη Σαρακοστη.

Theoprovlitos είπε...

@ΠΠανος

Επειδη το θεμα εχει πολλες προεκτασεις απλα να εξηγησω τον ορο Γερμανοψυχος.

Κατ αρχην δεν μου αρεσει να γενικευω και γι αυτο εχω επικριθει. Αλλα εξ ισου δεν μου αρεσει να προσποιουμαι οτι οι λαοι δεν εχουν και συγκεκριμενα χαρακτηριστικα. Μη τρελλαθουμε κι ολας.

Ως Γερμανοψυχο (ισως και επιρεασμενος από το ιστορικο παρελθον καθοτι ειχαμε και ανθρωπινα θυματα στην οικογενεια μας και καταστροφη του σπιτιου μας στο Πηλιο) θεωρω τον απογυμνωμενο από συναισθηματα άνθρωπο που βαζει την τυφλη υπακοή σε αυτο που επιβάλεται άνωθεν ως "καθηκον" πανω από το αισθημα του δικαιου καθως επίσης και εκεινον που θεωρει ενα συγκεκριμενο προτυπο και στερεοτυπο ανθρωπομοντελου ως μοναδικη επιλογη.

Σε αυτο το σχημα, ο ψαρας της Μυτιληνης που βγαζει το μεροκαματο, τρωει ενα πιατο φαί και φιλοσφει διπλα στο κυμα, δεν εχει θεση γιατι ανηκει στην υπαναπτυξη.

mnk είπε...

Ως έχουσα άμεση συγγενική σχέση με (αναντάμ-μπαμπαντάμ) Γερμανούς, κι έχοντας φάει στην μάπα το σόι, τους φίλους και τους γείτονες τους, επί εικοσαετία, θα χρησιμοποιήσω έναν νεολαιίστικο νεολογισμό που τους περιγράφει απολύτως: Είναι ΆΝΟΙΩΘΟΙ!
(Α στερητικό+ νοιώθω, νοούμενον και ως αντιλαμβάνομαι)

Ο δε άντρας μου ο μακαρίτης, αναντάμ-μπαμπαντάμ Γερμανός κι αυτός, έλεγε πως στη θέση της καρδιάς έχουν ένα ρολόι και στη θέση του μυαλού ένα κομπιουτεράκι.

Ανώνυμος είπε...

Δεκτά όλα. Πως λέγεται και εκείνος που είναι έξω καρδιά αλλά νομίζει πως οι κακή ασφαλτόστρωση δεν έχει σχέση με την φοροδιαφυγή του, που δεν ενδιαφέρεται για 4 σακούλες σκουπιδιών που πετάει (ανοιχτές) με 38 βαθμούς Αυγουστο μήνα στο παράθυρο του άλλου, που νομίζει πως η οικουμένη του χρωστάει επειδή είχε πριν 400 γενιές μερικούς έξυπνους προγόνους, που δεν είναι σχεδόν ποτέ ακριβής στα ραντεβού και στα σχέδιά του..που..που. Δεν γενικεύω. Αλλά, όπως είπες, οι λαοί έχουν κοινά χαρακτηριστικά. (φυσικά στα παραπάνω βάζω και τον εαυτό μου). Τώρα, για το αν είναι "άννοιωθοι", δεν ξέρω. Πάντως περισσότερο ευθείς και λιγότερο τσαπατσούληδες. Και φυσικά, δεν θέλω να τους πλέξω το εγκώμιο αλλά οι γενικεύσεις είναι άδικες. Μπορώ να αναφέρω πάμπολλα παραδείγματα με εντελώς αντίθετα συμπεράσματα. Οπότε, φρονώ πως είναι καλύτερο, να μείνει ο καθένας με τις εμπειρίες του.

Theoprovlitos είπε...

Πατερ μου

Αναλογες εμπειριες θετικες και αρνητικες εχω και εγω με τους Φινλανδους και την Φινλανδια. Γνωριω οτι σαν ΠΟΛΙΤΗΣ θα ενιωθα καλυτερα στην Φινλανδια παρα εδω. Ειναι χιλιαδες τα καθημερινα μικροπραγματα που εδω με εκνευριζουν ενω εκει βαδιζουν ρολοι.

ΑΛλα τι σημαινει βαδιζουν ρολοι; Εφτασε η Φινλανδια να ειναι μια χωρα που δεν υπαρχουν φουρνοι και χασαπικα. Αγοραζουν ολοι σε συγκεκριμενες αλυσιδες σουπερμαρκετ. Ερχονται εδω στην Ελαλδα και εντυπωσιαζοντια που βλεπουν ακομα μαναβικα, χασαπικα και κυριως φουρνους. Τους επιβληθηκε ενα συστημα και αυτοι σαν υποταγμενα φυτα το αποδεχτηκαν αδιαμαρτυρητα.

Αν παμε σε ανθρωπινες σχεσεις δε η κατασταση ειναι τραγικη ως κοινωνια -ασχετως και αν ο καθενας θα δημιουργησει γυρω του ενα μικρο κυκλο ανθρωπων με τους οποίους σαφως θα βρει και κοινα στοιχεια.

Αυτο που προσπαθω να αναδειξω ειναι το γεγονος οτι το ΣΥΣΤΗΜΑ που επικρατει στις χωρες αυτες ειναι το απανθρωπο καπιταλιστικο που θελει του ςανθρωπους να κινουνται ως ρομποτ σε σιδηροτροχια και με το ρολοι στο μετωπο. Αυτο το συστημα επεβαλαν και εφαρμοσαν οι κυβερνησεις τους και ΑΥΤΟ θεωρουν πλεον οι Γερμανοι ή οι Φινλανδοι ως δεδομενο και ζητουμενο.

Θα σας εξομολογηθω οτι πολλες φρες η γυναικα μου με σκαει - και την σακω- γιατι καθε Παρακσευη μου ζηταει να τις ανακοινωσω ΄λο το προγραμμα του Σαββατοκυριακου. Τι θα κανουμε το Σαββατο πρωι, τι το μεσημερι, τι το αογρευμα τι το βαφυ, τι την Κυριακη κλπ. Λες και η ζωη μας ειναι προγραμμα στην τηλεοραση να ξερουμε τι θα κανουμε μαι εβδομαδα πριν.

Φετος που γινεται 50 ηταν να βρεθουν με τις αδελφες της. Αντι να παρουν αυτες μια πτηση -πακετο των 300 ευρω να την δουνε (ενω εχουν διπλασια εισοδηματα) τις λενε να παει εκεινη να γιορτασει στη Φινλανδια γιατι δεν το ειχαν προγραμματισει "νωριτερα". Εχουμε Φεβρουαριο και μιλαμε για Ιουνιο ενω το συζηταγανε ήδη από το Φθινωπορο. Ε ΔΕΝ ειναι ζωη αυτη!

Και επιμενω οτι ενω κατα βαθος και οι ιδιοι αυτοκαταπιεζονται για να ενταχθουν σε ενα καταπιεστικο για τον ανθρωπο μοντελο (φαινεται και από το ποσο αλλαζουν οταν εςρχονται για διακοπες στην Ελαλδα) απο την άλλη μας ψεγουν επειδη το δικο μας μοντελο δεν λειτουργει προγραματισμενα όπως και το δικο τους. Και θεωρουν το δικαιωμα σε μια φραπεδια στο Θησείο ως τεμπελια.

Και ξαναρωτω, μηπως τελικα μας ζηλευουν; Γιατι δεν γιναμε σαν τους ιδιους προεκειμενου να χωρσουμε στο δικο τους "αναπτυξιακο μοντελο";

Στάθης Κ. είπε...

Mιας και υποστηρικτές των roides και Laskaratos συχνάζουν κι εδώ τους απευθύνω το εξής μήνυμα :
Γειας σας φίλοι μου του blog Ροΐδη,

Γεια σου παμμέγιστε Ροΐδη, είσαι κι ο πρώτος. Μη σταματάς αυτό που κάνεις στη μπλογκόσφαιρα, έχω προβληματικό συκώτι και βοηθάς πολύ μα την Παναγία.
Με τις ανοησίες και τις χυδαιότητες που γράφεις και αναρτάς σχεδόν καθημερινά, γελάω όχι μόνο εγώ αλλά όλη η ιντερνετική Ελλάδα.
(Αληθεύει ότι τρία χρόνια πριν υπήρξες υποψήφιος σε εκλογές με αρχηγό υποψήφιο κομματάρχη-σωτήρα που έχει χόμπι να ιδρύει και να διαλύει, να ξαναιδρύει και να ξαναδιαλύει κόμματα και αποκόμματα;)
Παλαιότερα είχαμε τον Σπ. Καρατζαφέρη, τον Γ. Καρανικόλα, τον Γ. Γκίνη, πήρες όμως τη σκυτάλη και οδεύεις ακάθεκτος για καινούργια ρεκόρ γραφικότητας(αν και τώρα τελευταία προσπαθεί φιλότιμα και ο Βαξεβάνης, δε λέω)

Γεια σου κι εσένα Λασκαράτε, μεγάλε Διδάσκαλε.
Επί 10ετίες έχεις γεμίσει με μίσος και χολή τη ζωή σου και είπες τώρα να τα μεταδώσεις και στη νέα γενιά του internet και της νέας τεχνολογίας!
Συνέχισε, μη μας κόψεις τη διασκέδαση, έχει ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ όταν σε βλέπω τόσο μα τόσο ζορισμένο εναντίον της Εκκλησίας και του κλήρου.
Μόνο πρόσεχε λίγο την πίεση σου γιατί θέλει προσοχή στην ηλικία σου.Μη συμβεί και τίποτε και χάσουμε την διασκέδαση.
By the way , όπως έλεγε και μια γλυκειά κερκυραϊκή ψυχή, μένει αλήθεια και κανένα ψυχούλι για την ομάδα από τον Soros , ή μεροδούλι-μεροφάι;
Πάντως πρέπει να το παραδεχτείς :
Είναι μεγάλη κατάντια να βολοδέρνεις σαν κακομοίρης από εδώ και από εκεί στην ηλικία σου.
Τουλάχιστον οι γνωρίζοντες , αυτό λένε !

mnk είπε...

@ ppanosk
Αυτός ο τύπος Έλληνα, που περιγράφεις, είναι προφανώς ασυνείδητος, ατομιστής κι αντικοινωνικός.

Όπως οι άνθρωποι, έτσι κι οι λαοί έχουν προτερήματα κι ελαττώματα. Οι Γερμανοί, εκτός από άνοιωθοι, είναι επίσης φερέγγυοι, έντιμοι, ευθείς κι ακριβείς. Επίσης τσιγκούνηδες και μικροπρεπείς. :)

Theoprovlitos είπε...

mnk

Οι... παθοντες εγγαμοι με προσωπα από αλλες κουλτουρες αντλαμβανονται τι λεω. Προφανως οταν διαλεγεις εναν ανθρωπο κατι σου κανει κλικ. Βρισκεις σε αυτον και καποια πραγματα που σου λειπουν.

Αλλα αυτο που προταρχικα θελω να καταληξω ειναι το εξης:

ΠΡΩΤΟΙ οι Γερμανοι ξεκινησαν μια δυσφημιστικη βεντετα εναντιον μας η οποια εν πολλοις στηριζεται και σε κακοηθειες, και σε μυθευματα, και σε υπερβολες και σε γενικευσεις. Σε αυτα εχοθυμε υπορεωση να αμυνθουμε αντιστρεφοτας την επιχειρηματολογια τους και κυριως με το ο αναμαρτητος πρωτος τον λιον βαλετω. Διοτι οι Γερμανοι καθε αλλο παρα αναμαρτητοι ειναι. Διαφθορεις ειναι και καταστοφεις σαν ηγεσια και συμμετοχοι γινονται οταν αντι να αντιδορυν στην ηγεσια τους βολευονται και βριζουν εμας.

Δευτερον, υπαρχουν διαφορα κοινωνικα και εργασιακα μοντελα. ΕΝΑ από αυτα ειναι του ρομποτ που εργαζεται 9-5 και συνδυαζει την υπαρξη του συμφωνα με την παραγωγη. Αυτ το μοντελο το απεχθανομαι ιδεολογικά φιοτι το θεωρω απανθρωπο. Συν τοις αλλοις ο ανθρωπος δεν θα μπορεσει να αναταγωνισθει ποτε μια μηχανη ή καποιον αλλον ανθρωπο που αμοιβεται καπου αλλου με το 1/10 της αμοιβης του. Ειναι καταστροφη.

Οταν ο Φινλανδος ή ο Γερμανος λοιπον αυτοκαταπιεζεται και ερχεται στην Ελλαδα διακοπες για να νοιωσει λιγακι ανθρωπος (το εχω διαπιστωσει από πολλους ξενους που ελευθερωνονται οταν ερχονται εδω) γιατι από την αλλη μας λοιδωρει οταν εμεις αισθανομαστε καταπιεσμενοι και αντιδραστικοι στο να αποδεχθουμε αυτο το παγκοσμιο μοντελο που επιβαλεται ως προτυπο απο την εξουσια;

Theoprovlitos είπε...

@Σταθη Κ

Η υποψηφιοτητα με το συγκεκριμενο ακραιο Φιλελευθερο κομμα ειναι μονο το φαινεσθαι. Που να δειτε και το εισθε...

Επισης και ο ετερος Καππαδοκης υπήρξε και κειμενογραφος του ιδιου κομματος. Γι αυτο και συμπεθεριασανε. Κατα βαθος προκειται περι τραγικων προσωπικοτητων που εκαναν τον κιτρινισμό τρόπο ζωης ενω παριστανουν και τους θαμωνες των σαλονιων των Βορειων και Νοτιων προαστειων και τους φορεις πολιτισμού. Το υπογειο χρημα γαρ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θεοπρόβλητε,
ξαναγράφεις το ίδιο: οΙ Γερμανοί άρχισαν πρώτοι. Θα το ξαναπώ:ζω εδώ κάθε μέρα, όχι που και που. Οι μόνες πηγές ανθελληνισμού είναι σταθερά η Bild και το Focus. Το συγκεκριμένο άρθρο δε και το εξώφυλλο με το δάχτυλο, ήταν συγγραφής ενός μεταλλαγμένου βουλγαρόφωνου μακεντόνσκι, συμβούλου του Γκούεφσκι. Δε νομίζω μια εφημερίδα και ένα περιοδικό να ταυτίζονται με το σύνολο του γερμανικού λαού, όπως και ο Τράγκας δεν εκφράζει όλους τους Έλληνες. Πολλοί Γερμανοί φίλοι μου (ναι, είμαι κάτι σαν τον Αρτέμη Μάτσα) με ρωτούν αν θα μπορέσουν φέτος να έρθουν στην Ελλάδα διακοπές, διότι, νομίζουν, πως ίσως κινδυνεύσει η ζωή τους!! Τους λέω πως αυτά είναι χαζομάρες. Ελπίζω να είναι έτσι.
Δεν μπορώ να καταλάβω επίσης, γιατί να μην υπάρχει μια τομή:δεν μπορούμε να είμαστε και ακριβείς και να απολαμβάνουμε φραπέ στο Θησείο; Η εικόνα που υπάρχει εκεί για την κατάσταση εδώ είναι τελείως διαστρεβλωμένη πάντως.
4000 για Φινλανδία μου φαίνονται απλά...νορμάλ. Αυτό το "έπρεπε να το σχεδιάσουν από πέρυσι" μου φαίνεται λίγο αρρωστημένο. Ούτε οι Γερμανοί δεν είναι έτσι :))

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι,
έχετε μαύρα μεσάνυχτα για τις ταυτότητες του Ρο και του Λασκαράτου -δεν έχετε καν πλησιάσει. Αναρωτιέται κανείς, μα τόση χολή για ανθρώπους που δεν γνωρίζετε;

Αλλά τα μαύρα (κατάμαυρα) Μεσάνυχτά σας, δεν σταματούν στις δύο... προσωπογραφίες. Υπάρχουν διάχυτα στα "κείμενά" σας.

Αλληλούια.

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΝΙΚΟΛΑ,ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ?
ΕΜΕΙΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΕΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΒΟΘΡ-ΙΝΓΚΕΝ,ΣΤΟ ΠΛΑΓΚΤΟΝ-ΜΠΟΥΡΓΚ,ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΣΠΟΝ-ΧΑΙΜ.
ΛΙΓΟ ΤΟ'ΧΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕ Ο ΕΝΑΣ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΒΟΥΡΣΤ ΜΕ ΚΡΕΑΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥ,ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΓΑΥΡΟ ΤΗΓΑΝΗΤΟ ΜΕ ΜΥΔΟΠΛΑΦΟ?
ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΗΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΟΥΜΕ.
ASLAN

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Ηρθες να δημιουργησεις παραπετασμα καπνου οτι ο Ροιδης και ο Λασκαρατος δεν ειναι αυτοι που γνωριζουμε?

Αυτοι ειναι οι συγκεκριμενοι. Φιλευθεροι και σεσημασμενοι συνεργατες παρακρατικων και ξενων κεντρων.

Εχουν στησει φαμρπικα τον ιντερνετικο... Ριζοσπαστη της Εβραιομασονίας με στοχο την ορθοδοξη πιστη και την προβολή καθε παρακρατικου, ανθελληνικου και παραθρησκευτικου κεντρου.

Αν εσυ ισχυριζεσαι οτι ΔΗΘΕΝ ειναι καποιοι αλλοι δωσε τα ονοματα τους εδω και τωρα.

Theoprovlitos είπε...

ΑΣΛΑΝ οντως σε εχασα και αναρωτιομουν τι απεγινες.

Παντως για να μην αδικουμε και κανενα - αυτο παει και στον π. Παναγιωτη - εχει στηθει χορος δυσφημισης σε βαρος της Ελλαδας. Απλα ευκαιριας δοθεισης βγαζει ο καθενας τη ζηλεια του.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Γουχουυυυ

http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?cid=872&sec=194

H Eλληνική Πολιτεία έχει συνεπώς την υποχρέωση και συγγνώμη να ζητήσει δημοσίως από τις οικογένειες των 8.000 σφαγιασθέντων και να απαιτήσει να λογοδοτήσουν όσοι έλληνες «εθελοντές» συνέπραξαν στο μεγάλο έγκλημα και οι γνωστοί-άγνωστοι που τους ενέπλεξαν. Tο απαιτούμε.

H συλλογή υπογραφών συνεχίζεται μέχρι την Κυριακή 10 Ιουλίου το μεσημέρι.

Όσοι επιθυμούν να υπογράψουν να στείλουν e-mail στη διεύθυνση manvas@otenet.gr

Ένα μέρος από τις μέχρι στιγμής υπογραφές

Τάσος Αβραντίνης, Παύλος Αθανασόπουλος, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Γρηγόρης Βαλλιανάτος, Μανώλης Βασιλάκης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Βασιλική Γεωργιάδου, Ήλιος Γιαννακάκης, Γιάννης Γιανουλόπουλος, Γιώργος Γιαννουλόπουλος, Μανώλης Γκαζής, Διονύσης Γουσέτης, Παναγιώτης Δημητράς, Νίκος Δήμου, Κώστας Ζέπος, Πέρσα Ζέρη, Μυρσίνη Ζορμπά, Σταύρος Θεοδωράκης, Ηλίας Κανέλλης, Άννα Καραμάνου, Ηλίας Κατσούλης, Πέτρος Κουναλάκης, Αντύπας Καρίπογλου, Αντώνης Λιάκος, Νικήτας Λιοναράκης, Θάνος Λίποβατς, Πάσχος Μανδραβέλης, Στέφανος Μάνος, Νίκος Μαραντζίδης, Τάκης Μίχας, Ηρακλής Μήλλας, Μιχάλης Μητσός, Στρατής Μπαλάσκας, Νίκος Μπίστης, Σωτήρης Ντάλης, Στέφανος Παπαγεωργίου, Θανάσης Παπανδρόπουλος, Ναυσικά Παπανικολάτου, Γιώργος Σιακαντάρης, Ριχάρδος Σωμερίτης, Σταύρος Τσακυράκης, Θόδωρος Τσίκας, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης.

_______

http://www.epohi.gr/portal/arxeio/1004

Εκτός δημοκρατικού πλαισίου ο Χρ. Γιανναράς

Κυριακή, 22 Ιουνίου 2008 04:00
E-mail Εκτύπωση PDF
Ο Ελληνομέτρης θεολόγος Χρήστος Γιανναράς με το τελευταίο άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ξεπέρασε για μια ακόμη φορά τα εσκαμμένα. Ο συκοφάντης του Λεωνίδα Κύρκου (τον κατηγόρησε ότι «είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση αφελληνισμένης συνείδησης»!), ο συκοφάντης της Μαριέττας Γιαννάκου (την κατηγόρησε ψευδώς ότι: «Η πέραν πάσης πολιτικής λογικής «εμφύτευση» (…) μιας κυρίας καυχόμενης από τηλεοράσεως για την αθεΐα της στο υπουργείο Θρησκευμάτων (και Παιδείας)»),

Υπογράφουν: Γιάννης Γιανουλόπουλος, Παναγιώτης Θανασάς, Ριχάρδος Σωμερίτης, Άννα Καραμάνου, Μανώλης Βασιλάκης, Σοφία Νικολαΐδου, Βασίλης Σακελλαρίου, Στράτος Φουντούλης, Κώστας Δάρμος, Δημήτρης Σκάλκος, Φίλιππος Σαββίδης, Νίκος Σίμος, Χρήστος Λίκος, Άννα Δαμιανίδη, Διονύσης Γουσέτης, Κωνσταντίνος Παπαδάκης, Mανώλης Γκαζής, Κατερίνα Σχινά, Μαριανέλλα Κλώκα, Γεωργία Ζερβού, Θεοτόκης Ζερβός, Νεκτάριος Μπουγδάνης, Γιώργος Καβαδάκης, Γιάννης Μπασιάκος, Γιώργος Μιχαηλίδης, Σίσσυ Βωβού, Νάσος Θεοδωρίδης, Mάνος Σταυρουλάκης, Ξανθούλα Καρανίκα, Σπύρος Λυκούδης.

Όσοι επιθυμούν να υπογράψουν τη διαμαρτυρία να στείλουν e-mail στο manvas @ otenet.gr

_________


[*] Ο Μανώλης Βασιλάκης είναι συγγραφέας του βιβλίου «Η Μάστιγα του Θεού».

«Είμαστε όλοι εθνοκτόνοι με πριόνι»
_________________
Μανώλης Βασιλάκης
συγγραφέας του βιβλίου «Η Μάστιγα του Θεού»
manvas@otenet.gr


________

Theoprovlitos είπε...

http://mvasilakis.blogspot.com/2008_03_01_archive.html

Η αλήθεια είναι ότι σε πλήρη αντίθεση με το υποτιθέμενο ολυμπιακό πνεύμα βρίσκονται η ολοκληρωτική Κίνα που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ελληνικές αρχές που μετέχουν σε αυτό το φεστιβάλ υποκρισίας, καθώς και η ΕΣΗΕΑ, η οποία όχι μόνο δεν κατήγγειλε τη βία και τη λογοκρισία, αλλά ούτε καν συμπαραστάθηκε στους προπηλακιζόμενους και διωκόμενους συναδέλφους.
Καταδικάζουμε τη στάση των πρωταγωνιστών και των συνενόχων αυτής της κακής, για τη δημοσιογραφία και τη χώρα, ώρας και τους υποκριτές που τους καλύπτουν έστω και με τη σιωπή τους. Είμαστε αλληλέγγυοι με τους διωκόμενους ξένους συναδέλφους. Στη δίκη θα προσέλθουμε όλοι.

Υπογράφουν:

Γιώργος Αγγελόπουλος, Πάνος Αϊβαλής, Δημήτρης Αλεξόπουλος, Νίκος Αμανίτης, Βάλυ Βαϊμάκη, Μανώλης Βασιλάκης, Νίκος Βατόπουλος, Ροζάννα Βούρτση, Διονύσης Βυθούλκας, Τριαντάφυλλος Γαβρινιώτης, Θανάσης Γεωργακόπουλος, Bένα Γεωργακοπούλου, Ρούλα Γεωργακοπούλου, Παναγιωτης Γιάνναρος, Δημήτρης Γκιβίσης, Dede Abdulhalim, Διονύσης Γουσέτης, Περικλής Δημητρολόπουλος, Σταύρος Δημόπουλος, Δημήτρης Δουλγερίδης, Αναστασία Καμβύση, Τάκης Καμπύλης, Ηλίας Κανέλλης, Λίνα Καπετάνιου, Γκαζμέντ Καπλάνι, Άκης Καπράνος, Στέφανος Κασιμάτης, Ελεάνα Κολοβού, Ειρήνη Κοντογεωργίου, Μιχάλης Κουντούρης, Βασίλης Κρισίλας, Έφη Κυδωνάκη, Κώστας Κυριακόπουλος, Αλέκα Κυφιώτη, Γιάννης Λοβέρδος, Ιωάννα Λουλούδη, Μήτσος Μανιάτης, Σερίφ Μεχμέτ, Μιχάλης Μητσός, Πάσχος Μανδραβέλης, Στρατής Μπαλάσκας, Αγγελική Μπούμπουκα, Ανδρέας Μπελιμπασάκης, Τάνια Μποζανίνου, Νάσος Μπράτσος, Αργυρώ Μώρου, Κίττυ Ξενάκη, Κατερίνα Οικονομάκου, Γιώργος Παγουλάτος, Aνδρέας Παπαγεωργόπουλος, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Τέτα Παπαδοπούλου, Ελένη Παπαθανασίου, Μαρίλια Παπαθανασίου, Κωνσταντίνα Παπασωτηρίου, Θανάσης Παπανδρόπουλος, Γιώργος Πέγιος, Δημήτρης Πελεκούδας, Πέπη Ραγκούση, Δημήτρης Ράλλης, Φίλιππος Σαββίδης, Τζέην Σαμπανίκου, Όλγα Σελλά, Σπύρος Σεραφείμ, Ήρα Σινιγάλια, Κώστας Σπυρόπουλος, Νίκος Σταθούλης, Ελένη Σταμούλη, Κατερίνα Σχινά, Ριχάρδος Σωμερίτης, Kατερίνα Τασσοπούλου, Τάσος Τέλλογλου, Iάσων Τριανταφυλλίδης, Δημήτρης Τρίμης, Γιώργος Τσιγκλιφίσης, Λάμπρος Τσουκνίδας, Αντώνης Φωκίδης, Δημήτρης Χαραλάμπους, Όλγα Χαραμή, Λεωνίδας Χατζηπροδρομίδης, Ευθύμης Χούτας, Τάκης Ψαρίδης.

Η συγκέντρωση υπογραφών δημοσιογράφων συνεχίζεται.
Να αποστέλλονται στο e-mail: manvas @ otenet.gr

Ανώνυμος είπε...

Θεοπρόβλητε,

Για κοίτα εδώ:

http://taxalia.blogspot.com/2012/03/blog-post_5362.html

Όπου εβραίοι ο Μπουτάρης πρώτος βέβαια, γνωστό...

Theoprovlitos είπε...

Γνωστη η λαμογια της εβραικης κοινοτητας σε καταπατημενες Οθωμανικες εκτασεις της οποίες διεκδικει η εβραιομασονια.

Ανώνυμος είπε...

(από Ανώνυμος από 3 Μαρτίου 2012 8:10 μ.μ.)

Θεοπρόβλητε μου απαντάς
Ηρθες να δημιουργησεις παραπετασμα καπνου οτι ο Ροιδης και ο Λασκαρατος δεν ειναι αυτοι που γνωριζουμε?

τι «προπέτασμα» να δημιουργήσω, αφού έως τώρα δεν έχεις ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ στοιχείο για την ταυτότητα των Ροϊδολασκαράτων, μόνο υποθέσεις έκανες και κάνεις.

Κι εγώ ξέρεις πόσες υποθέσεις μπορώ να κάνω;

Αν δεν έχεις τη δυνατότητα να φανταστείς το γελοίο των ισχυρισμών σου, χρειάζεσαι επειγόντως ιατρικές εξετάσεις.

Clue1: Τις ταυτότητες των Ροϊδολασκαράτων τις ξέρουν 5-6 μόνο άτομα. Ένας εξ αυτών είναι γνωστός Μητροπολίτης, μέλος της ΔΙΣ.

Clue2: Ένας από τους Ροϊδολασκαράτους, ήταν υπουργός ΠΑΣΟΚ και νυν υφυπουργός.

Βρες τους με στοιχεία και πάρτους.

(Παντελής από Περιστέρι)

Theoprovlitos είπε...

Παντελη

Θες να πεις οτι ολοκληρος υπουργος αυτοπροσωπως ασχολειται με το ιντερνετ και καθεται και γραφει υβριες, κακιες και ψευτιες ρισκαροντας μαλιστα την καριερα του λες και δεν εχει τι αλλο να ασχοληθει?

Και οτι υπαρχει μητροπολιτης ο οποίος το γνωριζει και κανει το βλακα, να μην πω οτι παιζει το ρολο του ρουφιανου. Αν ειναι ετσι για το δευτερο 2-3 ειναι οι υποψηφιοι. Ο Μεσσηνιας και ο Ζακυνθου.

Αλλ εκτος αυτου, καθεται ο "υπουργος" και διαφημιζει το Athens Review of Books του Βασιλακη, του παρατρεχαμενου του Μανου και της Μπακογιαννη -και παλαιοτερα του Δημητρη Ρεππα και του Σηφουνακη;

Και εχει ξωπισω του σχολιαστες που προσκεινται σε σκοτεινα κεντρα όπως η Σαιεντολογια, το Παρατηρητηριο του Ελσινκι και την Ισραηλιτικη κοινοτητα;

Μα στην τελικη ο σκοπος μου δεν ειναι να ξεμπροστιασω 2 μονο σαφεστατα διαπλεκομενα προσωπα (την ιστοσελιδα των Ολυμπιακων αγωνων και της Βουλης των Ελληνων ΔΕΝ την αναθετεις σε οποιον κι οποιον) αλλα ενα ΣΥΣΤΗΜΑ διπαπλεκομενων, παρακρατικων και σκοτεινων κεντρων που σαν στοχο εχουν την αποδομηση της κοινωνιας.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Σημειωνω οτι οι κατωθι ειναι απο το Ρεθυμνο

Νικος Σηφουνακης
Παντελης Σφηνιας
Γιαννης Σφηνιας
Σταυρος Θεοδωρακης
Κωστας Μπαξεβανης
Μανωλης Βασιλακης

Απο τα Χανια

Ντορα Μπακογιαννη
Κυριακος Μητσοτακης


απο το Ηρακλειο

Λεωνιδας Κυρκος

Ολος αυτος ο θιασος εργαζεται εδω και χρονια "αρμονικα".

Για την διαπλεκομενη επιχειρηματικοτητα (Βαρδινογιαννης, Σαλλας, Βασιλακης κλπ) καποια αλλη φορά.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος διαβάσει το βιβλίο-λιβελογράφημα η "μάστιγα του Θεού" και κάνει τη σχετική αντιπαραβολή με το ψηφιακό αντιχριστοδουλικό παραλήρημα του Λασκαράτου στο μπλόγκ την περίοδο ασθένειας-νοσηλείας στο Μαϊάμι, θανάτου και κηδείας του Χριστοδούλου(τέλη 2007-αρχές 2008) δεν θα δυσκολευτεί να καταλάβει ποιος είναι αυτός ο μασκοφόρος-λασπολόγος του διαδικτύου. Αμ το άλλο: Πέρσι τέτοιο καιρό πέθανε ο Μ. Έβερτ και όλοι, πολιτικοί φίλοι και εχθροί, βρήκαν να πουν μια καλή κουβέντα για τον μακαρίτη. Ο γνωστός blogger τι έκανε; Ανέβασε ένα λιβελογράφημα, από αυτά που συνηθίζει, αφού ξαναθύμισε στους αναγνώστες του την ύπαρξη βιβλίου με τίτλο "Άπαντα Έβερτ", εκδοθέν το 1996, πριν τις εκλογές, για να χτυπήσει τον Έβερτ και να στηρίξει τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη. Ποιος είναι συγγραφέας του βιβλίου αυτού; Ο ίδιος με αυτόν της "Μάστιγας"! Σαν πολλές "συμπτώσεις" δεν έχουν μαζευτεί;

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Εκτος απο τις παρατηρησεις σου, τα παρε δωσε του Λασκαρατου με το Παρατηρητηριο του Ελσινκι δεν ειναι συμπτωματικα. Κοινη ατζεντα εχουν.

Ανώνυμος είπε...

Παντελής από Περιστέρι

Θεοπρόβλητε, σε είχε πιο υποψιασμένο. Κοτζάμ υπουργός λες, θα καταδεχόταν να γράψει;

Κατ'αρχήν δεν γράφει συνεχώς ο ίδιος, παρά μόνο ορισμένες φορές (ζήτα τη γνώμη γραφολόγου)ανάμεσα στα 2000+ ποστ των ροϊδολασκαράτων. Γράφει συγκεκριμένος από το πολιτικό του γραφείο.

Γιατί ο Γαπ, ανάρτησε 2 φορές κείμενό τους; έτσι επειδή του κάπνισε;

Κι οι δυο, υπουργός και μητροπολίτης, δεν επιθυμούν τη θέση του κλήρου όπως είναι σήμερα (για δικούς τους λόγους)-με αυτή την έννοια είναι αντικληριστές.


Εμένα να με ακούς.

Παντελής

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους, το ζητούμενον είναι η πολιτική ορθότης του lifestyle που δεν είναι γερμανικό,πολύ σωστά εθίγη αυτή η διάστασις υπό του πατρός Παναγιώτου με πολύ εύστοχο τρόπο, αναμφίβολα θίγονται τα πολιτισμικά αλλά και ανθρώπινα δικαιώματα του κυρίου Βεστερβέλε. Επειδή λοιπόν το ελληνικό lifestyle στερείται πολιτισμού αλλά και ευαισθησίας στο διαφορετικό με λαμογιές, σκουπίδια, μαγκιές,κομπλεξικές στρέιτ συμπεριφορές, το ορθώτερο είναι Θεοπρόβλητε να το μαζέψεις το άσμα στα ευρωπαϊκά δεδομένα μέσα στη γερμανική τους προοπτική.........λίγη Σπάτεν λίγο Μπρατβούρστ και το αγόρι μου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι μόνον το lifestyle του εγχειρήματος....είναι πως να το πω..
και το αντικείμενο του..άλλο το lifestyle της Μαρινέλας....και εντελώς άλλο του Γκίντο Βεστερβέλε..
θα μου πεις βέβαια..πως το αποτέλεσμα μετράει..το αγόρι τους είναι από δίπλα...άλλο όμως η γερμανική λιτότητα και σοβαρότητα...και άλλο η φτωχολαμογιά της λιγούρως και του λιγούρη...που το έριξαν στα Καγιέν
και τις μαιζονέτες...με το υστέρημα του κυρίου Βεστερβέλε και του αγοριού του.

Ανώνυμος είπε...

Και ασφαλώς συμφωνούμε με το πνεύμα
και την βαθυστόχαστη κριτική του πατρός Παναγιώτου,οι διάφοροι λαικιστές μόνον ταυτίζουν τον μέσο
γερμανό ψηφοφόρο με την κυβέρνηση του
αν είναι δυνατόν....

Ανώνυμος είπε...

Για όλα όμως μετράει το αποτέλεσμα
έζησαν αυτοί και αυτές καλά με τα αγόρια τους....για όλους έχει ο Θεός
κι ο καθένας με την σειρά του....

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΓΑΡΓΑΡΕΣ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ......ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ..

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΖΟΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΑΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΑΝ..ΗΛΙΘΙΑ...Η ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝ..ΗΛΙΘΙΟΥΣ...
ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΖΟΓΕΡΜΑΝΩΝ....
ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΑΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΜΕΝΗ ΛΑΖΟΓΕΡΜΑΝΙΑ..ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΗΝ
ΜΟΣΤΡΑΡΟΥΝ ΩΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.......ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΤΡΑΓΟΠΑΠΑ....

Ανώνυμος είπε...

Αλλος ένας ιερεάς παιδεραστής αυτή τήν φορά στό Μενίδι.
Πίκρα, σκέτη θλίψη, δώσανε τροφή πάλι οι ιερείς μας στούς εχθρούς τής πίστεως. Νά μάς λυπηθεί ό Θεός.
Χορόν τρελλό θα στήσουν είς τού Ροϊδη, δέν θέλω ούτε να τό δώ.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ
Ο ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ ΕΤΡΕΞΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ
ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ..ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ
ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ......ΚΑΤΙ
ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ PAN PAN ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ
ΛΑΖΟΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ....ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ
ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ....ΓΙΑΤΙ Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΙΧΝΕΙ
ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΥ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ....ΚΙΝΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΥΠΟΨΙΕΣ...ΓΙΑ
ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΟΥΝ
ΜΑΖΙ ΣΟΥ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ
ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ...ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΠΑΣ.....ΚΟΛΑΣΤΗΚΑ ΠΑΛΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ
ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ...ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ
Η ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ...ΘΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΟΥΝ ΥΠΟΠΤΟΙ.....ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΡΟΙΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ
ΚΑΜΩΝΕΣΕ ΠΩΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙΣ....

Theoprovlitos είπε...

Παντελη

Ο Σηφουνακης ειναι της αυτης γιαφκας με τον Βασιλακη, τη Σαϊεντολογια και το Παρατηρητηριο του Ελσινκι. Δεν αντιλεγω οτι πισω από το Λασακαρατο μπορει να βρισκεται ο Σηφουνακης, ο οποίος και παλι ως αχρειο πολιτικο υποκειμενο διαπλεκεται. Εξ αλλου ας μην ξεχναμε οτι η ξενοδοχειακη διαπλοκη της Κρητης εχει βαλει στο ματι μοναστηριακες εκτασσεις. Προφανως η Κηρτικη επιχειρηματικοτητα επενδυεει σε διαφορα πολιτικα ανδρεικελα για να μεθοδευσουν τα συμφεροντα τους.

Οπως για παραδειγμα το θεμα της καυσης των νεκρων σχετιζεται με τους αποτεφρωτηρες τους οποίους διαχειριζεται η Ελλακτωρ.

Ο Σηφουνακης απλα ειναι ο ενδιαμεσος κρικος. Ειναι προφανες οτι το blog του Ροιδη εχει αμεση σχεση και με το Athens News και με το Athens Book Review. Aν δεις ποιοι γραφουν εκει θα τους πετυχεις και ως σχολιαστες στο Ροιδη και ως κειμενογραφους και ως διαπλεκομενους με διαφορες αντιχριστες και ανθελληνικες οργανωσεις.

Η ευθυνει του Σηφουνακη δεν απαλλασει τους αλλους από τις δικες τους που πουλησαν την ψυζη τους στο διαολο.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε ποιο ακριβως ανθρωπινο δικαιωμα του κου Βεστερβελλε εθιγη; Toυ να κατακρεουργει εναν λαο προκειμενου να περνα πλουσιοπαροχα ο δικος του ζωντας παρασιτικα σε βαρος των φτωχοτερων ή του να επιδεικνυει την ερωτικη του ζωη;

Εγω παλι γιατι εχω την αισθηση οτι μια εγωκεντρικη και αυταρεσκη και ναρκισιστικη προσωπικοτητα σε ενα τομεα ακολουθει την ιδιο σκεπτικο σε όλους τους τομεις θεωρωντας τις κοινωνιες ως παραπλευρες απωλειες του δικου του ανθρωπομοντελου;

Ανώνυμος είπε...

θεοπρόβλητε πάνε να σε μπερδέψουνε! Σε άλλο ιστολόγιο(σχολιαστές χωρίς σύνορα, 24 Ιουνίου 2011) κάποιος που υπογράφει ως Γερο-Πατησιώτης σε αντίστοιχο διάλογο που είχε με τον Misha γράφει ότι ο Ροϊδης είναι ο γνωστός διανούμενος Μ και ο Λασκαράτος ο γνωστός Θεσσαλονικιός διανούμενος Γ. Τους γνωρίζει λέει αλλά δεν τους αποκαλύπτει επειδή σέβεται την ανωνυμιά τους. Καμία σχεση με αυτά που σου γράφει ο περιστεριώτης.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε ανωνυμε, ποια ακριβως σχολια σου εκανα γαργαρα; Εξ αλλου δεν ειμαι πανω από το κομπιουτερ να ασχολουμαι καθημερινα με το blog.

Οσον αφορα τον παπα, κατ αρχην οι χαρακτηρισμοι σου ειναι αθλιοι. Δευτερον μια αλλη αποψη ειναι παντα επιθυμητη αρκει να μην υποκρυπτοι συμφεροντα.

Οσον αφορα τον καταμερισμο ευθυνων εδω και 30 χρονια φωναζω για την Ελλαδιτικη αθλιοτητα της κομματοκρατιας και του συνδικαλισμου. Δεν ειναι και οι Ελληνες αμοιροι ευθυνων σε καμμια περιπτωση για να τους χαϊδευουμε τα αυτια. Και αυτο γιατι αλλοτριωθηκαν. Εγιναν νεοπλουτοι.

Η ενσταση μου με τους Γερμανους διαφθορεις - αλλα και με τους Ελλαδιτες διεφθαρεντες - ειναι οτι παρουσιαζουν το "Ευρωπαϊκο 'ορμαμα" και "αναπτυξιακο μοντελο" ως ζητουμενο και ως μονοδρομο. Ενω αποτελει μια αθλιοτητα για την ανθρωποτητα. Και τα εχω με τους Γερμανους γιατι μας επικρινουν επειδη δεν προσαρμοσθηκαμε εμεις στο δικο τους μοντελο.

Αλλα για πες μου ποσοι ειναι αυτοι οι Ελληνες που στην ουσια θελησαν να γινουν Γερμανοι στη θεση των Γερμανων και απλα κανουν κρεμασταρια αυτα που δεν εφτασαν. Λιγη αυτογνωσια δεν βλαπτει.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Περι Βεστερβελλε. Κανεις μεγαλο λαθος οτι τα Καυεν εγιναν με το υστερημα του Βεστερβελλε. Τα Καυεν ΕΙΝΑΙ δημιουργημα του Βεστερβελλε ο οποίος φροντιζε να παραμεινουν στην εξουσια διεφθαρμενοι πολιτικοι και μια κλειστη διαπλεκομενη παρεα επιχειρηματιων των οποίων το παρελθον σχετιζεται με την Γερμανια (Κοκκαλης, Χριστοφορακος κλπ) ωστε να μπορουν οι Γερμανοι (και οι Αγγλογαλοι Γαλλοι) να παιρνουν κολοσιαιες εργολαβιες με τοκογλυφικα δανεικα.

Μην ξεχνας, ο Ακερμαν ειναι προεδρος και στην Deutshcebank και στη Siemens. Με το ενα χερι μας δανειζε και με το αλλο μας τα παιρνε. Η δε συζυγος του Κυριακου Μητσοτακη Ma'arev Gabrovski εγαζοταν στη Deutschebank. Να σταματησει καποτε επιτελους αυτος ο μυθος περι υποτιθεμενης αθωοτητας των Ευρωτυραννων και οτι το θυμα τον ηθελε το βιασμο επειδη κυκλοφορουσε με μινι φουστιτσα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙΣ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΜΟΥ ...ΤΑ ΕΧΩ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ
ΔΩΣΕΙ....ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΡΩΝΙΚΟ ΤΟΝΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΜΟΥ....ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΑ ΕΞΕΜΑΝΗ....ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΣΥΡΑ
ΤΑ ΕΞ ΑΜΑΞΗΣ....ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ
ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΙΕΡΕΑ
ΠΟΥ ΙΕΡΟΥΡΓΕΙ ΣΤΟ ΛΑΖΟΝΤΟΙΤΣ....
ΕΙΜΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ...ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΑΥΤΕΣ
ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ...ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΨΥΧΗΣ.....ΡΙΞΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΑΝΑΘΕΜΑ,,,

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε

Ο "γερο-Πατησιωτης" να ειναι αραγε ο Φυσσας; Εν πασει περιπτωσει και μονο οτι περιγραφει το Ροιδη και το Λασκαρατο ως... "διανουμενους" - μη χέσω - αρκει. Πρακτορακια ειναι τα ατομα. Βλαχαδερα εκ Κρητης τα οποια διαβασαν κατι λιγα κολυβογραμματα για να προσδώσουν στον εαυτο τους το κυρος του διανοουμενου. Ασχολουνται βεβαια και επαγγελματικα με το χωρο της εμποριας βιβλιου και τρεφουν με επιλεγμενα σκουπιδια τα υπολοιπα βλαχαδερα από τα Γκραβαρα που τα εστειλε ο πατερας τους ο κατσικοκλεφτης να σπουαδσουν εις τας Αγγλιας και τας Αμερικας.

Δηλαδη σε επιπεδο διανοησης κονταροχτυπιούνται με την Ατζελα και τις υποψηφιες των καλλιστειων.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ενος ανθρωπου ΔΕΝ ειναι ζητημα "μορφωσης" και ανακυκλωσης μαθησιακών σκουπιδιων. Εχει σχεση με την ΨΥΧΙΚΗ καλλιεργεια του ανθρωπου. Και αυτοι οι δυο και το κυκλωμα τους δεν εχουν ουδεμια σχεση με ευγενεια ψυχης σε κανενα επίπεδο. Σε τετοιο βαθμο δηλαδη που θα μπορουσε να εχει δικιο και ο Περικλης και να εργαζονται για τον Σηφουνακη, του οποίου η Κρητικοβλαχα συζυγος οταν τις προσφεραν ενα κουτι σοκολατακια για να δοκιμασει δοκιμασε το ενα δαγκωνοντας το και στην συνεχεια επανατοποθετησε το δαγκωμενο σοκολατακι μεσα στο κουτι.

ΑΘΛΙΟΙ ειναι ολοι αυτοι που εκαναν ως διαπλεκομενοι πολλα λεφτα ή βρηκαν προσβασεις σε ποικιλοχρωμες χρηματοδοτησεις, επι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Theoprovlitos είπε...

ΥΓ Μεσα στην ομηγυρι του Ροιδη ειναι και καποιος αντιχριστος σχολιαστης Σταυρος Βασδεκης από τις Σερρες. Μεγαλο ψωνιο και μεγαλος παγανας που ισχυριζεται οτι ο Χριστιανισμος "κατεστρεψε" τον Ελληνισμό ενω ο ιδιος ανατρεχει στις ριζες του "Ελληνισμου" και αλλα φαιδρα.

Βεβαια ο κος Βασδεκης θα επρεπε να γνωριζει οτι η ετυμολογια του ονομα τος του Basdek ειναι καρατουρκικη και οτι και ο ιδιος μαλλον ειναι εξελληνισμενος Τουρκοσπορος ή αν δεν ειναι και απλα του εμεινε το Τουρκικο επώνυμο ως κουσουρι- Ελληνος πραγματος - το οτι ΔΕΝ ειναι ονομα και πραγμα τουρκακι στο Εσκισεχιρ αλλα κυκλοφορει ως αρχαιολατρης -μαϊμου το οφειλει αυστηρα και μονο στην Ορθοδοξη Εκκλησια και μονο σε αυτη. Διαφορετικα αντι να γραφει ως ελληνοποιημενος σχολιαστης στο Ροιδη θα μας εγραφε και το Κορανι και τον Αλλαχ εις απταιστον Τουρκικην -να ταιριαζει και με το επωνυμο του.

ΑΥΤΟΥΣ ακριβως τους τυπους εννοω ως βλαχαδερα. Τους αρνησιπατριδες και αρνησιθρησκους που παριστανουν τους δηθεν μορφωμενους και ολους τους αλλους ως παιδια ενος κατωτερου θεού.

Ανώνυμος είπε...

Οι Ροϊδολασκαράτοι είναι ένα δείγμα του ποιοί άνθρωποι βρίσκονται στην εξουσία. Φυσικά πολεμούν την Εκκλησία. Θα έλεγα βέβαια πως κάνουν καλή δουλειά αν κρίνω από το επίπεδο αντίληψης μερικών. Όσον αφορά τον Βέστερβέλλε: Είναι γκαίη και τον καίει, ωραία. Δε νομίζω να φταίει αυτός όμως που οι ¨Ελληνες έχουν το ίδιο ΒΑΥΑΡΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΩΣ εκπαιδευτικό σύστημα από το 1834!! Δεν φταίει ο Βέστερβελλε που δεν μπορέσαμε να παράξουμε τίποτε εδώ και ενάμιση αιώνα παρά ήλιο, θάλασσα και το αγόρι της Μαρινέλλας. Ο εγωισμός και ο αυτισμός έχουν όρια.

Theoprovlitos είπε...

ppanos

Οι παθογενειες του Ελληνικου ρκατους ειναι γνωστες και δεν παραγνωριζονται. Πλην ομως τουλαχιστον για μενα και για πολλους ειναι επισης σαφες οτι η Ελλαδα και οι λεγομενες μεσαιες χωρες βασει ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ δεν προκειται ΠΟΤΕ ΤΩΝ ΠΟΤΩΝ να καταστουν ανταγωνιστικες προς την Γαλλια, την γερμανια, την Ολλανδια ή τη Βρεττανια. Ακομα και εαν δεν ηταν πρακτικα αδυνατο δεν επροκειτο εξ ορισμου να την αφησουν να αναπτυχθει περα από ενα προκαθορισμενο πλαισιο.

Το συστημα της ΕΕ εχει μονο δυο κατηγοριες. Ο πλουσιος βορρας όπου εχουν την εδρα τους οι πολυεθνικες κολοσοι και η φτωχη περιφερεια του τυπου Βουλγαρια, Ρουμανια, Λεττονια των οποιων ο ρολος ειναι να αποτελεσουν φθηνο εργατικο δυναμικο της ΕΕ και καταναλωτριες χωρες.

Αν εννοεις οτι δεν μπορεσαμε να καταστουμε Βουλγαρια δεν εχεις αδικο. Γερμανια δεν θα μας αφησουν να γινουμε ΠΟΤΕ διοτι οπως ξαναεγραψα η πιτα ειναι συγκεκριμενη και δεν ειναι τρελλοι να αφησουν τις Ελλαδες και τις Πορτογαλιες να ανεβουν κατηγορία. Εδω διελυσαν την Γιουγκοσλαυια για να την βγαλουν από τη μεση.

Οτι ολα δε γινονται με βαση σχεδιασμό φαινεται και απο το γεγονος οτι απεφασισαν και διεταξαν τις μονοκαλλιεργειες, ποιος θα παραγει που και τι ενω εδωσαν γη και υδωρ στους Κινεζους σε βαρος των φτωχων οικονομιων της ΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θεοπρόβλητε, μόνο σε ένα δεν θα συμφωνήσω: στο ότι ποτέ των ποτών δεν θα γίνει κάποια χώρα ανταγωνιστική ως προς μια άλλη χώρα. Ως ντετερμινιστής δεν πιστεύω πως υπάρχει μια φυσική κοινωνική εξέλιξη αλλά δυνατές βουλήσεις που διαμορφώνουν την πραγματικότητα. Κάθε χώρα μπορεί να γίνει όχι απλά ανταγωνιστική αλλά και κυρίαρχη. Αρκεί να υπάρξουν κάποιοι που πιστεύουν σε αυτήν και στη συνολική παρουσία της στην Υδρόγειο. Αν δεν πιστέψουμε εμείς στην πατρίδα μας, τότε θα καταντήσει μια ανάμνηση για μουσεία, όπως η Πρωσία, η Μοραβία κ.ά. Θέληση και πίστη, τίποτε άλλο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ..... ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ... ΕΔΩΣΕ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΠΑΣΑ Ο ΠΑΙΧΤΟΥΡΑΣ ΠΑΝ ΠΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΣ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΠΑΝ ΠΑΝ ... ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ...
ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ Ο ΠΑΝ ΠΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΛΑΖΟΓΕΡΜΑΝΙΑ ... ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ
ΟΣΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ..... ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ ???
ΝΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ....

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟ ΓΙΑ ΕΣΕΝΑ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΠΟ ΒΑΘΟΥΣ ΨΥΧΗΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ
ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ

Theoprovlitos είπε...

Ρε συ ανωνυμε, κουλαρισε λιγο. Τα βαζεις με μενα που καταγγελω και τον ιερεα που απλα επισημαινει και τις δικες μας παθογενειες; Μη τρελλαθουμε κιολας οτι οι Ελληνες υπήρξαν ολα αυτα τα χρονια αγιες περιστερες.

Εγω δεν θελω να αποποιηθω ις ευθυνες που υπαρχουν στα εγχωρια λαμογια. Απλα θελω να υπογραμισω ότι ΚΑΙ οι αλλοι ειναι λαμογια, απλα τις απατεωνιες τους τις κανουν ειτε στα μουλωχτα είτε νομιμοφανως.

Theoprovlitos είπε...

Ppanos

Αισιοδοξη την βλεπω αυτην την αποψη. Δεν ξερω αν ειμαι πεισμιστης ή απλα ρεαλιστης, αλλα πιστυεω ότι τωρα πια δυσκολα να αλλαξουν οι ρολοι στο γεωπολιτικο στερεωμα. Οι G7 θα παραμεινουν G7 με νυχια και με δοντια. Τωρα αν στους G20 φυγει η Αργεντινη και μπει στη θεση της η Μαλαισια, κατι τρεχει στα γυφτικα. Ειδικα σε πλαισιο ΕΕ εκει νομιζω οτι ο ανταγωνισμος παιζει από την 13η θεση και κατω.

Ασε που αναπτυξη κατ αυτους ειναι η αναπυξη και η ευημερια των αριθμων και των στατιστικων. Αν ειναι να επενδυσει εδω ο Χ Soros και να ανεβει ο κατα κεφαλην μεσος όρος αλλα ο δικος μου ο μισθος πεσει στα 400 ευρω, τετοια αναπτυξη να την βρασω.

Το ζητημα ειναι οτι τα φουμαρα που πουλαγαν στους φτωχους λαους οτι με το που θα μπουν στην ΕΕ θα αποκτησουν μισθους Σουηγδιας και Γερμανιας δεν ειναι τιποτα άλλο από την μεγαλύτερη κομπινα όλων των εποχων, αναλογα με την πυραμιδα της Αλβανιας.