31/7/11

MAZEL TOV, Κε ΚΥΡΤΣΟ


 Η "ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΡΙΑΚΗ" ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ

 Αντιγραφω από άλλη ιστοσελίδα:

Δεν είναι καιρός για βεντέτες! Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν η αρχηγός της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη και ο εκδότης της «Free Sunday», Γιώργος Κύρτσος και... έριξαν νερό στο κρασί τους, διαγράφοντας τις παλιές έχθρες. 

Για του λόγου το αληθές και για εκείνους που δεν το αντελήφθησαν να επισημάνουμε ότι στο φύλλο της 19ης Ιουνίου της καλής εφημερίδας φιλοξενήθηκε ολοσέλιδη συνέντευξη της προέδρου του νεότευκτου κόμματος με τίτλο, «Μόνος δρόμος οι εκλογές» που υπογράφει ο συνάδελφος Νίκος Παπαδημητρίου.


Βέβαια, σήμερα κανένας δεν ειναι πραγματικά ελεύθερος να γραψει αυτό που πιστεύει και αυτό που θεωρεί δίκαιο. Ετσι, πριν από δύο χρόνια που η κυβερνηση των Ισραηλινών απέκλειε την Γάζα και η εφημερίδα πήρε την θεση του αδυνάτου, η εν Ελλάδι Ισραηλινή πρεσβεία θεωρώντας ότι οι εφημερίδες υποχρούνται να δημοσιευουν τις ανακοινώσεις όλων των Γραφείων Τύπου όλων των πρεσβειών ή ακομα χειρότερα του Ισραηλ και μονον αυτού η Ελευθερη Κυριακή δεχθηκε έμμεσα απειλητική επιστολή από τον εκπρόσωπο της Ισραηλινής πρεσβείας:

Λυπάμαι κ. Κύρτσο αλλά από δική σας εφημερίδα δεν περίμενα τέτοια απόφαση. Θα τρίζουν τα κόκαλα του μεγάλου εκδότη της C.P. Scott που με οχτώ λέξεις έδωσε την πεμπτουσία της δημοσιογραφικής δεοντολογίας όταν είπε «τα γεγονότα είναι ιερά τα σχόλια είναι ελεύθερα» (Facts are sacred comments are free).
 
Κύριε Κύρτσο επιτρέψετε μου μία τελευταία ερώτηση: σύμφωνα με τη νέα πολιτική των εφημερίδων σας όπως διατυπώθηκαν από την διευθύντρια σας κυρία Στεβή, αν μία Ισραηλινή εταιρία από τις πολλές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ζητήσει να διαφημιστεί (δηλαδή προπαγάνδα) στις εφημερίδες σας θα τις απορρίψετε ή θα σκεφτείτε ότι τα Ισραηλινά λεφτά τα θέλουμε τις Ισραηλινές ειδήσεις δεν θέλουμε; Λέω αν.

Μαθαμε λοιπον δια στοματος της Ισραηλινης πρεσβειας ότι

Α. Στην Ελλαδα εδω και χρονια υπάρχουν "Ισραηλινες" (με την εβρύτερη έννοια του όρου) εταιρίες με μεγαλη οικονομική επιφάνεια, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. 
ΠΟΙΕΣ να ειναι άραγε;

Β. Οι εταιρίες αυτές εχουν την δύναμη και την εξουσία να παρέμβουν στην δημοσιογραφία και κατ' επέκταση και στην πολιτική ζωή τής χώρας και να διαμορφώνουν την κοινή γνώμη με έμμεσους εκβιασμούς αποδεικνύοντας όχι μόνο ότι η επιχειρηματικότητα διαπλεκεται με την δημοσιογαφία και την πολιτική αλλά καθορίζεται και απο εξωγενεις δυνάμεις εκτός των συνόρων.

Και για του λογου το αληθές αντιγραφω από άλλο blog την ομολογία Κυρτσου ότι στηριζει την πολιτικη του ΔΝΤ και αυτους που διαπλεκονται με αυτήν: Το "φιλελευθερο ΠΑΣΟΚ", την Μπακογιάννη, την "Δραση-Σκαϊ" τού Μάνου-Allatini, την Αριστερά-ντονμέ τού Κουβέλη και όλους αυτούς τους εντολοδοχους που καραδοκουν να τραφουν από το πτώμα μιας χώρας:

Ο Κύρτσος ομολόγησε την στήριξη των ΜΜΕ στην κυβέρνηση Παπανδρέου, για να περάσει «μαλακά» το ΔΝΤ, το μνημόνιο, τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα και η γενικότερη πολιτική που εφαρμόζει το ΔΝΤ στην Ελλάδα

“Ζωντανή” τηλεοπτική παραδοχή της στήριξης των ΜΜΕ προς την κυβέρνηση, έκανε χθες το βράδυ ο κύριος Κύρτσος στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, όταν απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου του είπε: «κυβερνάτε με την ανοχή του ελληνικού λαού, ανοχή που σας δίνουμε εμείς»!
 Λέτε γι αυτο η Κατοχική Κυβερνηση να παραχωρεί στον Κυρτσο και διαφημισεις για  υπό καταργηση οργανισμό ο οποίος μάλιστα προβαινει και σε προσλήψεις συμφωνα με δημοσιευμα;

Και τωρα σας αφήνω, γιατί έχω να ξεναγήσω δύο φίλους τού κουμπάρου μου, Εβραιοαμερικάνους, που ήταν ένα μήνα στο Ισραηλ και πέρασαν και από την Ελλαδα να τον δουν. Που να τρέχουν οι άνθρωποι μεσ' στη ζέστη χωρις ταξι.

17 σχόλια:

Theoprovlitos είπε...

Χαραλαμπε,

Δεν αντιλαμβανεσαι οτι εντεχνως αποκρυπτεται οτι ο μισθος των ιερεων ειναι ο βασικος; Και οτι οι μισθοι που περικοπτονται ειναι οσοι εχουν κυριως επιδοματα τα οποία ανεβαζουν τις αποδοχες τους σημαντικα προς τα πανω;

Θα θεωρησω τους ιερεις ως μια ακομα συντεχνια. Νομιμοποιουνται και να διεκδικουν και να αμυνονται όπως όλες οι αλλες ομαδες επαγγελματιων. Το αν η κυβερνηση θα ενδωσει στους ταξιτζηδες, τους εργατες της καθαριοτητας ή τους ιερεις ειναι αποτελεσμα είτε της ισχυος που εχει η εκαστοτε συντεχνια είτε της αδυναμιας της κυβενρησης να επιβήθει είτε αποτελεσμα ρουσφετολογιας.

Δεν βρισκω απολυτως καμμια παρατυπια στο να επιτυχει η Εκκλησια να μην πεσουν κατω απο το βασικο οι αποδοχες των ιερεων. Το μονο που βλεπω ειναι μαι κακεντρεχεια στο γιατι δεν εξαθλιωνονται ΟΛΟΙ οι κλαδοι εξ ισου. Ειναι δυνατον να διαμαρτυρωμαστε επειδη δεν εξαθλιωνονται ολοι το ιδιο;

Οσον αφορα δε την εκκλησιαστικη περιουσια ιδου προς επιβεβαιωση των προηγουμενων γραφομενων μου. Με ενημερωσαν οτι στις Σπετσες η κυβερνηση ετοιμαζεται να εκποιήσει ολοκληρο το νησι στα Παγκοσμια λαμογια των Αγορων και στην συντεχνια των τοκογλυφων. Προς επιβεβαιωση δε βρηκα ακι αυτο στο διαδικτυο

http://spetses.wordpress.com/2011/07/10/oxi/

Στις εκτασεις προς πουλημα συμπεριλαμβανονται και ΔΑΣΙΚΕΣ εκτασεις, ανευ αξιας, παρθενες για αιώνες οι οποίες ανηκουν σε μοναστηρι. Αντιλαμβανεσαι λοιπον το ΠΟΙΟΙ και το ΓΙΑΤΙ φλεγονται να δημευθει η εκκλησιαστικη περιουσια; Για να ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ (οπως παει να κανει τωρα ο Γερουλανος), και να εκποιηθει εν συνεχεια σε trust στα οποία είτε αμέσως είτε εμμεσως συμμετεχουν και οι παρατρεχαμενοι των κυβερνωντων και εκεινων των πολιτικων κομματων που τριβουν τα χερια τους για το ξεπουλημα που γινεται και που εχουν τις ιδιωτικοποιησεις των παντων ως προγραμματικό σχεδιασμό. Συγκοινωνουντα δοχεια ειναι ολοι αυτοι. Θες παραδειγμα; Ο Στεφανος Μανος ξεπουλησε κοψοχρονια στο Σαλλα την Τραπεζα Πειραιως και τοποθετησε τον γυιο του, Αλεξανδρο Μανο, ως Διευθυνοντα Συμβουλο.

Συνεπως ας μη διολισθαινουμε στο παιχνιδι που παιζουν στρεφοντας μια επαγγελματικη ταξη εναντιον μιας άλλης ή στοχοποιωντας κοινωνικες ομαδες. Την κονομα και τα συμφεροντα τους κοιταζουν. Το ΜΟΝΟ που ενδιαφερονται ειναι το πως να βαλουν στο χερι εκκλησιαστικες δασικες εκτασεις για τον ΕΑΥΤΟ τους και για την τσεπη τους. Αν τους ενοιαζε δηθεν ο κοσμακης δεν θα εκαναν αυτ απου κανουν ουτε θα ελεγαν αυτα που λενε ουτε θα αποκαλουσαν τους αγανακτισμενους απο αυτην την αθλιοτητα "πελατες" ή "αλητες" που χαλανε την ευπρεπεια της Πλατειας Συνταγματος.

Διοτι οι πλατειες τούς ενδιαφερουν γιατι λογιζονται με το τ.μ. Το Συνταγμα το ίδιο, το εχουν ηδη καταστρατηγησει σε τετοιο βαθμο που να αφαιρουν και τις παραγραφους που δεν τους αρεσουν απο την ιστοσελιδα της Βουλης εκεινοι που την διαχειριζονται όπως και την ιστοσελιδα του ίδιου τού πρωθυπουργου Κατοχης,

Theoprovlitos είπε...

ΑΠΟΛΥΤΩΣ υποκειμενικα αυτα που γραφετε. Και ως προς τους χαρακτηρισμους που χρησιμοποιειτε και ως προς την αυθαιρετη ερμηνεια οτι η εκκλησια υπαρχει ουτε λιγο ουτε πολυ ως στρατος κατοχης ενος αγανακτισμενου πληθους (ενω η δικη σας ομιγυρις διαπνεεται από δημοκρατικα φρονηματα) και ως προς το οτι οι οπαδοι της εκκλησιας ειναι ανελευθερα πνευματα (ενω εσεις ειστε δηθεν ελευθερο πνευμα αν και τα γραφομενα σας αποδεικνυουν το αντιθετο, και μαλιστα προδιδουν ενα σταλινικο υποβαθρο μιας ομαδας υπερανθρωπων που δηθεν δεν πιαστηκε στην παγιδα του πόπολου) οραματιζεστε δικτατοριες μειονοτητων παρακαμπτοντας την βουληση των πολλων.

Επιπλεον δε κρυβομενος πισω από μια ιδεολογικη ανωνυμια που μπορει να υποκρυπτει συντεχνιακα συμφεροντα αλλων δογματων, απο οπαδους ανατολικων θρησκειων (οι οποιες παντως στις χωρες τους θα μπρουσαν να κατηγορηθουν για τα ιδια ακριβως για τα οποια εσεις κατηγορειτε την εκκλησια) μεχρι μασωνιες, αρχαιο"ελληνιστες" που λατρευουν την εκ βαβυλωνος εξελληνισθεισα Ασταρτη, μεχρι θρησκευτικα λομπυ κλπ.

Και στην ουσια ΜΟΝΟ ως τετοιος θα νομιμοποιουσασταν να εκφερεται γνωμη η οπια αφορα καποιος ΑΛΛΟΥΣ και ενα κοινωνικο συνολο. Η Εκκλησια ειτε σαν αρεσει ειτε οχι εκφραζει ενα κοινωνικο ΣΥΝΟΛΟ. Ακομα ακομα και η Εβραϊκη κοινοτητα ή η Εταιρα "Σκοπια" εχει ενα συγκροτημενο σωμα ή συνολο το οποιο εκφραζει καποια πλειοψηφια ή μειοψηφια και μια ΟΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ που αφορα στην κοινωνια. Οι δικες σας ατομικες κοσμοθεωριες ουτε αξιοπιστες ειναι, ουτε υπολογισιμες, ουτε αφορουν το κοινωνικο συνολο για να θελετε να τις επιβαλετε μονο και μονο επειδη θεωρειτε ότι ειστε πιο έξυπνος από τους άλλους.

Και οι διαφορες ανιερες συμμαχιες που διαμορφωνονται μονο και μονο απο μισολλοδοξια ή τεμνομενα συμφεροντα εναντιον της Εκκλησιας σαν ΘΕΣΜΟ και σαν ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ (κατα το ο εχθρος του εχθρου μου φιλος μου) δεν αποτελουν ΘΕΣΗ αλλα αντιδραση και σκοταδισμό.

Δυστυχως για σας, ο λαος αυτος ΕΙΧΕ την ευκαρια να αλλαξοπιστησει επι 400 χρονια Οθμανικης κατοχής αλλα και άλλων ξενων κατοχων. Και παρα τις πιεσεις δεν το εκανε ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ. Ενταξει, ομολογω όχι και όλοι. Παντα υπαρχουν και εκεινοι οι οποίοι ειναι αρεκτα "έξυπνοι" να συνεργαζονται με τον εκαστοτε στρατο κατοχης...

Theoprovlitos είπε...

Κωστα εχεις δικιο

Προσωπικα ειμαι εντελως παντος καιρου. Και σε εβραιΙκα σπιτια μπαινοβγαινω, και εντελως πολυπολιτισμικος ειμαι (γι αυτο και θελω να διατηρησω την ελληνικη μου ταυτοτητα) και αθεους φιλους εχω που επισης διαθετουν χιουμορ ωστε να πεταμε και ειρωνικα σχολια, και τα εκκλησαιστικα περιβαλοντα ειρωνευομαι με φιλους που επισης πιστευουν και ανηκουν στην Εκκλησια (π.χ λεω σε ενα φιλο με μουσια να κοτσαρω την φωτογραφια του σε εξωφυλλο βιβλιο με τιτλο "Τα αποφθευγματα του Γεροντος Παφνουτιου, του κρυφου ασκητη των Αθηνων" για να κονομησουμε.

Δεν ειναι θεμα επικρατησης το ενος σε βαρος του άλλου. Το ζητουμενο ειναι η Αληθεια και το μη χειρον συστημα συνυπαρξης. Οι γραφοντες εδω αυτο που προτεινουν οχι μονο δεν ειναι το μη χειρον, αλλα ειναι αποδεδειγμενα αποτυχημενο σε εφαρμογες του κατα το παρελθον. Η εφαρμοσμενη αθεϊα και ΟΧΙ ανεξιθρησκεια όπως υποκριτικα το αποκαλουν ειναι ταυτισμενη ως συστημα στην Αλβανια του Χοτζα. Κατω από εναν μανδυα ψευδεπιγραφης δημοκρατιας εφαρμοζεται σταδιακα στην Αμερικη, όπου οι μεν χριστουγεννιατικες φατνες θεωρουνται θρησκευτικα συμβολα ενω κατι μενορες να - με το συμπαθειο - εξω απο το Λευκο Οίκο δεν θεωρουνται προσβολη για τις θρησκευτικες πεποιθησεις των άλλων.

Να το πω παραστατικα, ανεξιθρησκεια σημαινει σε μια αιθουσα μουσειου να υπαρχουν πινακες που να παριστανουν σε πληθυσμιακη αναλογια τις διαφορες αποψεις. Και για τους αθεους ας υπαρχει ενας πινακας κενος (ή και δυο) που να εχει τιτλο ο Θεος εναι μια βλακεια.

Αυτο που ζητουν υποκριτικα οι δηθεν "ανεξιθρησκοι" ειναι στην αιθουσα αυτη να υπαρχει μονο ο πινακας, των αθεων, επιβαλλοντας ετσι την δικη τους αποψη επι των υπολοιπων όπως και στα παρελθοντα Σταλινικα καθεσωτα ή όπως γινεται σημερα στη ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ με συμβολο στη σημαια της το Αστερι, κοινο συμβολο της ανατελουσας Νεας Εποχης τοσο στον κομμουνισμο όσο και στον συγκεντρωτικο καπιταλισμο (π.χ το 85% της παγκοσμιας αγορας κρουαζιερας ανηκει σε 2 εταιρίες) και της πακοσμιοποιημενης ενοτητας. Η μονη διαφορα ειναι οτι στον μεν κομμουνισμο η νομενκλατουρα θα καρπουται τα κατασχεμενα αγαθα ως "διαχειριστες" της "κοινοκτημοσυνης" στο δε καπιταλισμο η ΙΔΙΑ νομεκλατουρα τα συγκεντρωνει ως μονοπωλειακη ιδιοκτησια και εν συνεχεια πετα τα κοκκαλα στο πόπολο υποδυόμενη την "Φιλανθρωπο" (υποννοώντας οτι η ιδια ειναι ΥΠΕΡανθρωπος). Εξ αλλου, αν δεις ολους τους βαρωνους του καπιταλισμου ΟΛΟΙ κοτσαρουν και την ιδιοτητα του philanthropist στα βιογραφικα τους. Και περιεργως πως, η πλειοψηφια τους εχει και το ιδιο μεν εθνικο υποβαθρο αλλα το θρησκευτικο τους υποβαθρο ειναι εντελως άλλο απο αυτο που δηλωνει η εθνικη τους ταυτοτητα. Πολυ απλά γιατι μισουν όλους τους λαους του κοσμου εξ ίσου.

Εγω παντως δεν απορω πως ξεφυτρωσαν από μια σοσιαλιστικη χωρα, την ΕΣΣΔ, απο την μια μερα στην άλλη ΤΟΣΟΙ βαρωνοι δισεκατομμυριουχοι (Αμπρααμ-οβιτς κλπ).

Theoprovlitos είπε...

Και ποιος σου ειπε Χαραλαμπε οτι ο Ιερωνυμος δεν ανηκει στο Στρατο Κατοχης; Ολο σχεδον το εκκλησιασμα τον βριζει πλην καποιων αυταρεσκων κουλτουριαρηδων Ορθοδοξων που προσεχουν περισσοτερο το image τους παρα τα πιστευω τους. Προσωπικα τον βριζω εδω και δυο χρονια.

http://theoprovlitos.blogspot.com/2008/06/blog-post.html

Εχεις πεσει και εσυ στην εξης παγιδα: Θεωρεις την εκκλησια ως ενα ιδρυματικο οργανισμο τον οποίο επισης διοικει μια νομεκλατουρα η οποια εχει κατσικωθει στις θεσεις εξουσιας. Εκκλησια λοιπον ειμαι και εγω και χιλιαδες άλλοι. Ειναι και ο Κραουνακης για παραδειγμα που πήγε και αναψε κερι στον Αγιο Νεκταριο. Μεθαυριο μπορει να ειναι και η Τζουλια Αλεξανδρατου ή και ο Ροϊδης (Αμην Παναγια μου, κι εγω στη Χαρη σου θα δεις). Αν θες να κατφερεθις λοιπον κατα της Εκ-κλησιας (αρχαιοτατη λεξη) μπορεις να το κανεις αλλα χωρις να γενικευεις και -ακομα χειροτερα- χωρις να ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ της αναφορες σε αυτην αναφερομενος μονο στα αρνητικα. Οχι οτι δεν εχεις το δικαιωμα να το κανεις, αλλα το bullying ειναι θεμα πρωτιστως ηθικο.

Ο Ροιδης και ο Ιερωνυμος εχουν το εξης κοινο: Αμφοτεροι αρεσκονται στο να προσδιοριζουν ως εκκλησια την εξουσια της. Ο μεν δευτερος για να μην χασει την καρεκλα (εδω ευνουχιστηκε ο ανθρωπος για να καθισει σε αυτην) ο δε πρωτος γιατι βολευεται με τα κακεκτυπα ωστε να μπορεσει και να κανει την στρατευμενη προπαγανδα του και να πορωσει την συνειδηση του.

Δυστυχως τα πραγματα ουτε τυποις ουτε κατ ουσιαν ειναι ετσι. Διοτι για να μπορεις να κανεις κριτικη σε ενα θεσμο με βασει τον ΔΙΚΟ του κανονισμο και να ΗΘΙΚΟΛΟΓΕΙΣ πρεπει πρωτα να ανηκεις σε αυτον και να εχεις αποδεχθει τις αξιες του. Διαφορετικά, τι με νοιαζει εμενα αν το καταστατικο των Μαρτυρων του Ιαχωβα τηρειται ή οχι, ή αν γινονται ατασθαλιες ή οργια μεταξυ των μελών του Συλλογου Κρητικων Νομου Φλωρινης.

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε μου,

ΕΣΕΙΣ διαστρεβλωνετε τα λεγομενα σας, πλατιαζοντας. Και κοτσαρετε την Εκκλησια ακομα και στην ταφρο του ΠΑΣΟΚ. Εγω απλα το επισημαινω. Γιατι αφου το γυρνατε τεχνιεντως παντα περι την εκκλησια σε ο,τι και αν γραφετε, ο καθενας μπορει να συμπερανει οτι ολα τα άλλα τα γραφετε για ξεκαρφωμα...

Αν αυτο το τελευταιο δεν ισχυει, τοτε αδικειτε τον εαυτο σας...

Προσωπικα δεν με ενδιαφερεουν τα εργα και οι ημερες του εκαστοτε δεσποτα ή παπαδισκου. Αυτο που επισημαινω ειναι η δικη σας αμετροέπεια στο να κρινετε προσωπα και πραγματα με δυο μετρα και δυο σταθμα άλλοτε στοχοποιωντας την εκκλησια ( και αφηνοντας αλλα δογματα και δοξασιες στο απυροβλητο) και άλλοτε εξιδανικευοντας κοσμοθεωριες (μεταξυ των οποίων την αθεϊα) οι οποίες κατα το προσφατο παρελθον εχουν να επιδειξουν μεγαλυτερες θηριωδιες από αυτες που καταγγελετε. Και τελος παντων θα πρεπει καποτε να αποφασισετε αν το να σηκωνει κανεις μια σημαια ειναι πραξη εθνικισμου ή οχι. Διοτι οι σλαβικες σημαιες στη Φλωρινα δεν σας ενοχλουν αλλα σας ενοχλουν οι Ελληνικες σημαιες στο Συνταγμα.

Σχετικα με τον Παϊσιο, η προβλεψη για το τι ενδεχεται να συμβει δεν αποτελει μισος. Ουτε η αναμνηση των θηριωδων που εγιναν στην Μικρα Ασια για τις οποίες διαισθανομαι οτι επιχαιρετε. Ουτε η καταργηση ενος καταπιεστικου καθεστωτος που υποχρεωνει χιλιαδες ανθρωπους να παριστανουν τους Μουσουλμανους. Και γνωριζω πολυ καλα και απο προσωπικη εμπειρια για το αν υπαρχουν στην Τουρκια κρυπτοχριστιανοι.

Οσον αφορα δε την αγιοτητα του Παϊσιου (η οποια παντως δεν ειναι αποτελεσμα καποιου μονοφυσιτισμου όπως θα περιμενατε) καλον ειναι να μην την θιγετε. Διοτι σας πληροφορω οτι το 1995 κατοπιν δικης μου επικλησης εμφανιστηκε οχι σε μενα, αλλά στην τετραχρονη -τοτε- κορη μου που δεν τον ειχε καν ακουστα. Την μικρη την ανακριναμε επι δυο ημερες για να δουμε αν θα πεσει σε αντιφασεις αλλα γινοταν ακριβως το αντιθετο. Αποκαλυπτε και περισσοτερες λεπτομερεις.

Αυτα που της ειπε δε, επιβεβαιωθηκαν. Η μαρτυρια μου εχει υποβληθει εγγραφως στην μονη την οποια όπως γνωριζετε από τα κειμενα μου την εχω κατηγορησει αργοτερα για εκκοσμικευση λογω των ορδων που συρρεουν εκει και νεοπλουτισμο.

Φυσικα επειδη ειστε και κακοπιστος και προκατειλημενος δεν περιμενω να γινουν τα λογια μου πιστευτα. Μου αρκει το βιωμα το οποιο μοιραζεται με εκεινους που δεν φορουν παρωπίδες. Τετοιες ωστε η μεν διαλυση της Γιουγκοσλαυιας να τους χαροποιεί ενω η ενδεχομενη διαλυση της Τουρκιας να τους θλιβει.

Κατι μου λεει όμως οτι ΑΝ ποτε συμβει αυτό η Ελλαδα δεν θα ειναι ο ενοχος της διαλυσης της Τουρκιας. Για ψαξτε καλυτερα στην γεωστρατηγικη σκακιερα ποια χωρα της Νοτιοανατολικης Μεσογείου μισει θανασιμα την Τουρκια εσχατως...

Theoprovlitos είπε...

Ωου!

Και πως νομιζα οτι ΕΣΕΙΣ θα οφειλατε να αντικρουσετε με προτασεις και αντεπιχειρηματα τον κο Σεραφειμ. Εγω το μονο που εκανα ειναι οτι ανεφερα το ξεμπορστιασμα της Ελευθεροτυπιας και το συχρωτισμο του ψευδοαριστερου αμεταστατου με το ΡαλλοΜανοΜητσοτακαίϊκο & cia. Και κατι μου λεει οτι ΑΥΤΟ ακριβως σας ενοχλησε. Διοτι ο σεβασμος στους νεκρους ΔΕΝ ειναι το δυνατο σας σημειο ως blog, μιας και εχετε καθιερωσει την Υβρι ως σημαια.

Αν θελετε την γνωμη μου και για το κειμενο του Σεραφειμ, ήταν ΑΡΙΣΤΟ. Γι αυτο και οι κλακαδοροι σας απαντουν άλλα αντ' αλλων.

Περι ορεξεως κολοκυθοπιτα βεβαια, και ο καθενας μπορει να υιοθετησει ως κοσμοθεωρια το μεγα φιλοσοφικό αποφθεγμα (επι το λαϊκοτερον) "Η ζωη ειναι οτι φαμε, οτι πιουμε και οτι αρπαξει ο απαυτός μας" (γι αυτο και η κρυφη σας ζηλεια για τους κιναιδους παπαδες κατα το "στο βαθος το ζηλευουμε αυτο που ρεζιλευουμε και γι αυτο περναμε στην αντεπιθεση και διοργανωνουμε και gay pride").

Αλλα και μια φιλικη συμβουλη: Πεταξτε πια από πανω σας αυτο το στενο ρουχο του μακαρίτη. Οσο και να προσπαθειτε να υιοθετησετε το image του αριστερου και οσο και να τσιμπανε ολα αυτα τα χάπατα που σας χειροκροτανε (ελπιζω αμισθι) δεν σας ταιριαζει βρε παιδια. Τωρα τελευταια που ειναι πλεον προδηλο και για τον κατοχο ενος minimum iq οτι ειστε ομοτραπεζοι με τους τοκογλυφους εχετε παραπαχυνει απο τη μασα και πετάγονται ένα ένα τα κουμπια. Θα γινετε ρεζιλι σε καμμια soiree.

Theoprovlitos είπε...

Και την Ασταρτη, ξεχασατε την Ασταρτη. Αυτη και αν ειναι απολυτως συγκεκριμενη. Αλλα και ο Διας-δεν λεω. Και αυτοι που εγραψαν τα απομνημονευματα του.

Επειδη όμως μπορει και να μας διαβαζει και κανενας αγραμματος (που να ξερει π.χ. ο ταξιτζης απο το Αστρος ποιος ηταν ο Γανυμηδης και οτι η Αφροδιτη ειναι η Ασταρτη) διευκρινιζω οτι ο συγκεκριμενος κος Διας ειναι εκεινος ο νταβραντογερος με το μουσι και το θεληματικο σαγονι, που μενει στον Ολυμπο... στο Λιτοχωρο.. πανω από το φουρνο του Σταματη και την επεφτε σε ολα τα θυληκα και αν δεν του καθοντουσαν τα βιαζε και αν παλι δεν τα καταφερνε ειχε και κανενα παρατρεχαμενο αγορακι για καθε χρηση.

Α γεια σας! Τον θυμηθηκατε; Εχει αφησει ιστορια στο Λιτοχωρο. Οι παλιοι τον θυμουνται.

Επισης και ο Μινωταυρος ειναι υπαρκτο προσωπο και μην ακουτε οτι δηθεν τον σκοτωσε ο Θησεας. Το τερας απο την Κρητη με την μοσχαροκεφαλή εξακολουθει να τρεφεται με τις σαρκες των νέων από άλλες περιοχες που ξενιτευονται.

Μπορει απο την Καλυμνο να ξενιτευτηκαν 3.000 ατομα τον τελευταιο χρονο, μπορει καποια νησια των Δωδεκανησων να εχουν απο την Blue Star (με σημα το άστρο) αθλια και πανακριβη συγκοινωνια (ενω πριν επί ΔΑΝΕ ειχαν καθημερινη) αλλά.. όλα κι' όλα! Πινουνε νερό απο την Κρητη και μαλιστα παραγωγης 3εω. Ενω τοσα χρονια χωρις Κρητικο νερό διψουσαν τα νησια. Αυτες ειναι επενδυσεις! Να πως το φιλελευθερο όραμα βοηθα στην ανάπτυξη!

Theoprovlitos είπε...

Δεν ειναι κομμουνισμενοι κε Ιορδανογλου. Ακραια φιλελευθεροι ειναι. Απλα και οι μεν και οι δε ως πνευματικα τεκνα του Σαινσιμονισμου εχουν σαν οραμα την συσσωρευση του παγκοσμιου πλουτου στα χερια τους με άλλοθι την ψευδομεσσιανιζουσα ΔΗΘΕΝ ανακατανομή του.

Οι μεν μεσω μιας ΔΗΘΕΝ σοσιαλιστικης διαχειρισης μιας άλλοτε δηθεν ιντελεκτουαλ άλλοτε λαϊκης νομενκλατουρας που... περνάνε καλα μεταξυ τους και αυτό βγαινει προς τα έξω και στο κοινό, οι δε μεσω μιας δηθεν φιλανθρωπης ολιγαρχιας. Ψαξτε λιγακι στο google. Το καθε καθαρμα-καρχαρίας κοτσαρει διπλα στο ονομα του και την ιδιοτητα του philanthropist. Φυσικά ειναι τοσο φιλανθρωποι όσο ειναι πραγματικά φορεας ελευθεριας ο Φιλελευθερισμος που στην ουσια προκειται περι κεκαλυμενης Φεουδαρχίας-Ολιγαρχίας.

Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι ο Μαρξ και ο Φιλιπς (της γνωστης εταιριας) ήταν πρωτα ξαδελφια. Ουτε η ευκολια με την οποία διαφοροι αθλιοι τυποι μεταπηδουν από κομμα σε κομμα και απο τον ενα ιδεολογικο χωρο στον άλλο.

ΥΓ Ως προς την φιλοσοφικοθρησκευτικη τρους ιδιοτητα μην αυταπαταστε ότι προκειται περι δηθεν αθεων ιδεολογων. Ο ιδεολογος δεν στρεφεται εναντιον των άλλων ουτε αναλωνεται σε ξεκατινιασματα. Προκειται περι Προμηθεϊστων. Εκεινων δηλαδη που εχουν την ψευδαισθηση πως θα φερουν το φως (του Εωσφορου) στον κοσμο ως διαφωτιστες (διαφωτισμος) ενω οι ιδιοι ζουν σε τετοιο σκοτος που δεν τους επιτρεπει να εχουν ουτε ψυγμα αυτογνωσιας και ταπεινωσης. Οι δε διαδρομες του "διαφωτισμου" και το σκοτεινο τους υποβαθρο ειναι απολυτως δεδομενες και συγκεκριμενες για όποιον τις ψαξει και εχουν και ονοματεπώνυμο.

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε Σαλονικιε,

Σου γραφω χωρις καμμια διαθεση αντιπαραθεσης. Τουναντιον! Αλλα - επιτρεψε μου - ο καθενας απο μας δεν μπορει να ειναι αντικειμενικος και δικαιος κριτης του ευατου του. Χρειαζεται μια αντιπαραβολη προς το τελειο ή το κοιταγμα μεσα από έναν τελειο καθρεφτη για να συνειδητοποιησουμε την κατασταση μας. Απολυτα δικαιος δεν ειναι κανενας και ουδεις εχει το δικαιωμα να αυτοδικαιωνεται.

Μετα παλι τι εννοεις ως ανθρωπια; Εδω μεσα βλεπουμε την απανθρωπια να παρουσιαζεται ως ανθρωπια σαν ενα στοπ καρρε και απο αυτα που γινονται στον κοσμο. ΠΟΙΟΣ ειναι αυτος που θα καθορισει με τροπο απόλυτο και αντικειμενικο σε μια κοινωνια το τι ειναι σωστο και τι λαθος. Οι νομοι ερχονται και παρερχονται, ο καθε διαβρωμενος, διαπλεκομενος και διεστραμενος πολιτικος (και οι παρατρεχαμενοι του) νομοθετεί κατα το δοκουν. Το είπε και ο Βουλγαρακης " το νομιμον ειναι και ηθικον". Κατα συνεπεια η πολιτικη και οι εναλλασσομενες ή οι μεταλλασσομενες κοσμοθεωριες δεν μπορουν να δωσουν στην ανθρωποτητα ενα συστημα διαχρονικο, καθολικο και αμεταβλητο.

Αυτο το προβλημα ερχεται να λυσει η θρησκεια ως συστημα -οχι ως πιστη. Ο Μωυσης υποχρεωθηκε να νομοθετήσει επειδη η πλειοψηφια των ανθρωπων διαμορφωνε μια ηθικη άλλοτε συμφωνα με την περιορισμενη της αντιληψη και άλλοτε συμφωνα με τα συμφεροντα της - καλη ωρα. Η θρησκεια ως συστημα ειναι αναγκαιο ΚΑΚΟ σε μια κοινωνια πτωτικων ανθρωπων. Αλλα ειναι το προτιμωτερο συστημα από καθε άλλο (ιδιατερα πολιτικο) διοτι ειναι καθολικο, αποκαλυπτικο και διαχρονικο. Και αποδειξη ειναι οτι και ο πλεον διεφθαρμενος ακομα και εκκλησιαστικος ηγετης εχει να δωσει αναφορα με βασει αυτο που ο ιδιος θεωρητικα πιστευει (και να βρεθει αποβλητος σε τουτη ή στην άλλη ζωη) ενω τουναντιον η βουλη νομοθετει συνεχως προσαρμοζοντας την νομοθεσια συμφωνα με τα δικα τους συμφεροντα ωστε αν και ανηθικοι να ειναι τουλαχιστον νομιμοι.

Σε εποχες που οι ανθρωποι ηταν περιορισμενης μορφωσης, ευφηιας και αυτογνωσιας ηταν αναγκαιος ο Νομος. Καπως επρεπε να γινει αντιληπτο οτι π.χ. οι ανθρωποθυσιες και η εξαναγκασμενη πορνεια στην αιμοβορα Ασταρτη ήταν ανηθικοτητα. Οταν ηρθε ο Χριστος απευθυνθηκε προς όλους και υπερεβη τον Νομο. Ο Νομος και οι θρησκευτικες διαταξεις ειναι απλα ενας μπουσουλας που βοηθα στην σωτηρια μας δια της αυτογνωσιας. ΔΕΝ ειναι αυτοσκοπος. Και εκει φαινεται η υπεροχη του Χριστιανισμου απέναντι σε άλλα θρησκευματα και αιρεσεις - ασχετως αν καποιοι υπερορθοδοξοι προσπαθουν με βασει τον ψυχισμο τους να τον μετατρεψουν σε Νομο. Τις Τεταρτες και τις Παρασκευες δεν νηστευουμε γιατι ειναι αμαρτια να φαμε κρεας, αλλα γιατι πρεπει να εκπαιδευσουμε εαυτους στην εγκρατεια. Και οχι ατομοκεντρικα αλλά συλλογικα.

Η θρησκεια (η οποια ειναι υποσυνολο της Πιστης) ειναι ο μοναδικος φορεας που μπορει να διαμορφωσει κανονες ηθικης σε όποιον θελει να ζει σε ενα κοινωνικο συνολο. Και μην πει κανεις οτι δηθεν ειναι ελλειψη δημοκρατιας αυτο, διοτι και εγω διατηρω καθε δικαιωμα να αμφισβητω και να απορριπτω κατα το δοκουν καθε νομοθετημα που κατασκευαζεται στη Βουλη των Ελληνων. Για παραδειγμα, εγω θελω να μην διδασκονται τα Μαθηματικα και η Φυσικη στο Λυκειο και ουδεις μπορει να με πεισει για το αντιθετο.

Theoprovlitos είπε...

Ερχονται τωρα μερικοι αθεϊστες να ισχυριστουν οτι η ηθικη δεν ειναι προνομιο μονο της θρησκειας ή της πιστης αλλα ότι λιγο πολυ ενυπαρχει σε καθε ανθρωπο. Και εδω ακριβως ειναι το Βατερλω της επιχειρηματολογιας τους. Και αυτό γιατι ΠΡΩΤΟΣ ο Παυλος λεει στην προς Ρωμαιους Επιστολη:

"Όσο για τα άλλα έθνη (τους μη Εβραιοχριστιανους) που δεν γνωριζουν νομο, πολλες φορες κανουν απο μονοι τους αυτο που απαιτει ο νομος. Αυτο δειχνει πως, αν και δεν του δοθηκε ο νομος μεσα τους υπαρχει νομος. Η διαγωγη τους φανερωνει πως οι εντολες του νομου ειναι γραμμενες στις καρδιες τους και σε αυτο συμφωνει και η συνειδηση τους που η φωνη της τους τυπτει ή τους επαινει αναλογα με τη διαγωγη τους".

Δηλαδη οχι μονο το υποτιθεμενο επιχειρημα τους το εχει χρησιμοποιήσει πρωτος ο Παυλος αλλα ιδου και εναν ερωτημα που θα μεινει αναπαντητο από διαφορους πορωμενους που εχουν πάθη ή συμφερον να μην εχουν συνειδηση:

Η εμφυτη ηθικη και η συνειδηση που ενυπαρχει ακομα και σε νηπια που αισθανονται εμφυτη ντροπή, ενοχές ή τυψεις για καποια αταξια που εκαναν, συμφωνα με την θεϊστικη αντιληψη ειναι απολυτως ερμηνευσιμο. Μενει λοιπον στους αθεϊστες (τους πραγματικους -μην επιρρεαζεστε απο τους διαφορους σχολιαζοντες κουκουλοφορους-αντιχριστους) να ερμηνευσουν την υπαρξη της ηθικης ή των τυψεων συμφωνα με την υλιστικη αντιληψη και ακομα περισσοτερο την σκοπιμοτητα ή την αναγκαιοτητα της υπαρξης τους. Νάναι θεμα γονιδιακο, ριχνουν κατι μεσα στις βρεφικες τροφες; Η επιστημη σηκωνει τα χερια ψηλά! Γι αυτο και τελευταία συμβαδίζει με την Υβρι και την αλλαζονία που δημιουργεί φωσφορίζοντες σκύλους σε μια Βαβελική εποχή.

Μη κουραζεσθε. Υλιστική απαντηση ΔΕΝ υπαρχει. Και οταν η συνειδηση καποιου πορωθει (ως λογικα αχρηστη και συμφεροντολογικα επιζημια) αναλωνεται στο να αναμοχλευει τα βοθρολυματα των άλλων ωστε να μην αισθανεται μονος στο χοιροστασιο στο οποίο καταδικασε εαυτον και σε αυτη τη ζωη και στην άλλη.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Θεοπρόβλητε,

Χαίρομαι να σε διαβάζω. Πραγματικά. Η σκέψη σου (και όχι μόνο, ρε παιδί μου, εσύ ξέρεις ΠΟΛΛΑ για το παρασκήνιο, πώς και δεν σε έχουν πετάξει σε καμία καταβόθρα να σου βουλώσουν το στόμα) και ο τρόπος επιχειρηματολογίας σου είναι κατ' εμέ άψογοι.

Το μόνο που έχω να προσθέσω είναι πως επειδή ακριβώς υλιστική απάντηση δεν υπάρχει ούτε θα μπορούσε να υπήρχε, διάφορες σχολές ψευδοφιλοσοφίας και ψυχολογίας του *π*ώλου έχουν προσπαθήσει να αποδομήσουν την ηθική και την συνείδηση, όλως περιέργως έχοντας στο τιμόνι τους ανθρώπους από συγκεκριμένα θρησκευτικά δόγματα. Βέβαια και αυτός δεν ήταν ο μοναδικός ή ο πρώτιστος λόγος μεν. Νομίζω καταλαβαινόμαστε.

Επίσης θα ήθελα να σε παρακαλέσω ει δυνατόν, να αφήνεις τα διάφορα σχόλια των Σορο-Ποππερο-παπαρο-διανοητών και να μην τα διαγράφεις, αφού α) Δεν μπαίνω καθημερινά και έτσι δεν έχω την πολυτέλεια να τα διαβάζω για να ξέρω σε τι απαντάς (και φαντάξομαι δεν είμαι ο μόνος) και β) Έτσι νομίζω ξεβρακώνονται ευκολότερα αφού βλέπουμε ποιος και πότε θίγεται με το να ψέγουμε τον μεταμοντερνισμό και τα διάφορα αμπαλάζ με τα οποία μας εμφανίζεται.

Theoprovlitos είπε...

Κυριε Ροιδη,

Το λετε εσεις αυτο στην εποχη του internet και της κινητης τηλεφωνιας;

Όσον αφορα την περι ης ο λογος συζυγο, ως γνωστόν δεν εργαζεται η καθε εβραια στην Deutshbank και παραλληλα να ειναι (τεως) συζυγος πολιτικου. ΕΙναι δυσκολο, το αναγνωριζω. Ποιον να πρωτοκοιταξει. Το κομμα, το σπιτι της, τον εργοδοτη της ή την χωρα; Σε καποιο απο ολα θα πρεπει να κανει αβαριες. Εξ αλλου, δεν μας αφορα η συζυγος, αλλα Ο συζυγος και οι διασυνδεσεις του.

________

ΥΓ Επειδη πολλα γραφω και πολλα ξεχναω, σας το εχω αναφερει οτι ο πατερας μου εργασθηκε στην Αλεξανδρεια τις Αιγυπτου στις επιχειρησεις Carasso της γνωστης οικογενειας (εκμεταλλευση αγροτικων προϊοντων και αγορες και πωλήσεις συναλλαγματος) πριν παρουν ποδι απο εκει και εκεινοι και αυτός;

Μαλιστα τους βοηθησε και κατα την διαφυγη τους στο εξωτερικό διακινδυνευοντας και ο ίδιος. Παραστησε τον Αραβα για να παει λιγα χρηματα στο καραβι σε εναν διευθυντη του εβραιο που τον απελασαν με τα ρουχα που φορουσε και εκανε και ολοκληρη κινητοποιηση να παει ενα κομποδεμα στην κα Carasso που ειχε κλειδαμπαρωθει στη βιλλα τους με τα 14 δωματια όταν συνελαβαν τον άντρα της.

Μεσα στα κλαμματα του εδωσε χιλιες ευχες, οι οποιες επιασαν φαινεται γιατι στην Ελλαδα τακτοποιηθηκε αν και ξεκινησε παμπτωχος και με σπουδασε και εμενα σε Γαλλικα σχολεια ωστε να μπορω να μπαινοβγαινω και εγω με τη σειρα μου και σε Εβραϊκα σπίτια χωρις φοβον και χωρις παθος.

Κατα τα άλλα καλοι άνθρωποι, δεν λέω, κύριοι. Τους Ελληνες εργοδοτες να φοβασαι - λεει ο πατερας μου. Ειναι οι χειροτεροι που υπαρχουν.

Απλα εξεταζω τα πραγματα ανθρωπολογικά, ιστορικά, κοινωνιολογικά και λαογραφικά. Ειναι και αυτες επιστημες που ουδεμια σχεση έχουν με θρησκευτικούς φονταμενταλισμούς, και με εδρες μαλιστα σε πολλα εκπαιδευτικα ιδρυματα - ιδιωτικά και δημοσια. Μην κοιτατε τωρα που στην Ελλαδα το εργο αυτο το εχουν αναλαβει Τηλεοπτικά ιδρυματα. Πταιει οτι δεν εχει ανοιξει ακομα η αγορα της Ελευθερης Πανεπιστημιακης Εκπαιδευσης γι αυτο και αξιολογοτατοι ερευνητες καταντουν γυρολογοι τηλεοπτικων studios.

Theoprovlitos είπε...

Φιλε ανωνυμε

Κατ αρχην δεν διαγραφω κανενα απολυτως σχολιο. Τα σχολια που διαβαζεις ετσι ξεκαρφωτα ειναι σχολια δικα μου που κανω σε ΑΛΛΑ blog και συγκεκριμενα στου Ροϊδη.

Απλα κανω της εξης πονηρια: Επειδη καποτε αποπειραθηκε να με λογοκρινει καθε σχολιο που δημοσιευω εκει το αναδημοσιευω και εδω, ωστε αφ ενος να μην χαθει τοσος κοπος αφ ετερου να καταλαβει οτι τα κειμενα μου δεν λογοκρινονται.

Συνεπως όποτε διαβαζεις ξεκαρφωτα σχολια κατα 95% ειναι απο το γνωστο blog του Ροιδη . Γνωριζω ποιοι ειναι οι συγκεκριμενοι bloggers απλα σεβομαι την ανωνυμια τους.

Θα επεμβω μονο σε περιπτωση που η χωρα θα βρεθει σε κατασταση εκτατκου αναγκης όποτε πλεον μπαινουν σε εφαρμογη νομοι για εσχατη προδοσια κλπ. Αλλα βεβαια σε αυτη τη περιπτωση δεν θα το κανω απο ενα blog.

Εχεις δικιο για αυτα που ξερω και υπαρχουν και δεκαδες άλλα που δεν δημοσιευονται τουλαχιστον προς το παρον. Επίσης η ελειψη χρονου με αποθαρρυνει απο το να ανεβασω μεγαλα κειμενα στα οποια θα τεκμηριωνονται πληρως οι διαδρομες της εβραιομασωνιας και η σχεση της με το φιλελευθερο και με το μεσαιο χωρο.

Δεν φοβαμαι όπως λες, γιατι ειμαι ελευθερος άνθρωπος και παιρνω ρισκα, αφ ετερου, ολα αυτα που γραφω (και πολλα άλλα που δεν γραφω) εχουν καταστει γνωστα σε δημοσιογραφικους και άλλους κυκλους που παρακολουθουν το παιχνιδακι τους με ενδιαφερουν. Αν δηλαδη μου συμβει κατι θα δραστηριοποιηθουν οι κυκλοι αυτοι και οι εμπλεκομενοι θα βρεθουν με χειροπεδες.

Αυτο παντως που εχω να πω ειναι ότι βλεπω τους ανθρωπους αυτους με συμπονοια και οικτο. Ειναι απιστευτο που κατανταει ο ανθρωπος αγομενος και φερομενος είτε από την αλλαζονια του, είτε από την αναγκη ειτε απο τ απαθη του. Αντι να μεταμορφωθει πααμορφωνεται. Και η ψυχη των ανθρωπων αυτων όζει.

Τους εχω γραψει με αγαπη επανειλημενα. Αλλα προκειται περι ανθρωπων στην καλυτερη περιπτωση πορωμενων στη χειροτερη δε υπο δαιμονικη κατοχη. Δεν ειναι μικρο πραμα να εχεις πουλησει την ψυχη σου στο διαολο ακομα και εαν σου παρουσιαστηκε ως άγγελος φωτος (εξ ου και ο... διαφωτισμος)

Theoprovlitos είπε...

Αγαπητε κε Σταυρο,

για να γνωριζετε αυτο το καινοφανες βιτσιο προφανως ειστε πληρως ενημερωμενος και μυημενος στις διαστροφές. Η τελευταια που ειχα ακουσει ηταν gay καννιβαλισμος γεννητικων οργανων. Εσεις το εξελίξατε το θεμα. Η αληθεια ειναι οτι τωρα με το internet θα δεχεσθε και πολλες επιδρασεις. Δυστυχως η πορνογραφια ειναι επικερδης επιχειρηση γι' αυτό και δεν ειναι και λιγοι οι παροχοι ιστοσελιδων ακραίου πορνο που εχουν έδρα στην Κυπρο διαφθειροντας τα παιδακια που προσπαθουν να ανακαλυψουν την σεξουαλικοτητα τους.

Τωρα τι ακριβως εννοειτε ως συνομωσια δεν το γνωριζω. Επειδη ειστε όμως οπτικος τυπος και εγω βαριεμαι να γραφω, σας παραπεμπω σε μια ωραιοτατη φωτογραφία των Θεσσαλονικιων Λεβαντινοεβραίων Matarasso και σα Ragoussi με την κεφαλη του Σουλτανου που αρνηθηκε να παραχωρησει την Παλαιστινη στους "επιχειρηματιες" που του το ζήτησαν.

Δεν σας αφορα η villa βεβαια (ακομα και εαν η συγκεκριμενη υπήρξε κεντρο πολιτικων οργίων) αλλα σκεφθηκα ότι μπορει να σας εμπνεουν οι μουστακαλήδες με φέσι. Μακριά από μένα η προκατάληψη.

http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Abdul-Hamid_villa_Allatini.jpg

Ανώνυμος είπε...

Α μάλιστα! Έτσι εξηγείται λοιπόν! Σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Κι εγώ καμιά φορά συχνάζω σε σοροιστολόγια, κυρίως όμως για να δω προς τα πού οδεύει η προπαγάνδα και πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει κάποιος ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΕΝΑ σε όλα τα επίπεδα, από ηθική μέχρι νοημοσύνη προκειμένου να αγοράσει τα δικαιώματα στην αγοραπωλησία του καινούργιου σοροφρούτου.

Για το συγκεκριμένο ιστολόγιο δεν χρειάζεται να πω πολλά νομίζω, αφού η κυρία Αρμπελάιερ προσπαθεί να εξαπλώσει παρόμοιες Ρομανιδιστικές ιδέες, με ηπιότερο τρόπο βέβαια, αυτό τα λέει όλα αν γνωρίζει κανείς ποια ήταν η συγκεκριμένη οικογένεια.

Και μιλώντας για την Αλλατίνι(η), νομίζω γνωρίζουμε όλοι μας ποιος νυν αρχηγός κόμματος είχε το εργοστάσιο πριν το βυθίσει στα χρέη με τους έολους νεοφιλελευθερισμούς του. Τι σου είναι αυτές οι συμπτώσεις ρε παιδί μου!

Theoprovlitos είπε...

Κε Μπουρλοτιερη

Η απαντηση σας ειναι μαλλον επιμελως ατημελητα υποπτη και προσποιητη. Τιν τεχνικη αυτη την γνωριζω παρα πολυ καλα και εξ επαγγελματος όπως και ολες τις μηχανοραφίες εκεινου που λεει κατι χωρις να το λεει.

Ο γραφων ενα ποστ ΠΡΩΤΟΣ εκεινος πρεπει να το τεκμηριωνει και να κανει ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Κατι τετοιο δεν γινεται εδω μεσα. Απλα δυο αγνωστοι μασκοφοροι (στο κοινο τους - οχι σε μενα και πιθανον και σε σας) κρυβομενοι πισω απο την ανωνυμια τους χυδαιολογουν και πετροβολουν επιλεκτικα συμφωνα με τις επιταγες του χωρου τους. Η ιδεολογικη τους ασυνεπεια όμως τους προδίδει. Διοτι προκειται περι βαθυτατα φιλελευθερων που παριστανουν τους αριστερους και τους ΔΗΘΕΝ δημοκρατες ενω εισγουνται πρακτικες που ειδαν το φως τις ανθρωποτητας μονο σε ποικιλοχρωμα ολοκληρωτικα καθεστωτα.

Το συστηματικο πετροβολημα του Τσιπρα, του Ανταρσυα και του ΚΚΕ απο την στηλη αυτη εχει τον εξης κατωθι στοχο: Να στρεψει τους ελαχιστους αφελεις αριστερους που συμφωνουν με τα γραφομενα εδώ, στον χωρο της αυτομολημενης ψευδοαριστερας, δηλαδη της ΔΗΜΑΡ η οποία - και γιατι να το κρυψωμεν άλλωστε - ειναι θυγατρικη του Μανομητσοτακαίκου. Εξ ου και οι καθολου ενοχλιτικες για το blog συνεργασιες του Ακραιου Καπιταλισμου με τον Κουβελη στο Δημο Αθηνας, Σελανικ και αλλαχου.

Επιθυμουν δηλαδη οι γραφοντες να παρουσιασουν δια της εις άτοπον απαγωγης την ΔΗΜΑΡ ως μονο αξιοπιστο φορεα της Αριστερας, προφανως διοτι μοιραζονται τις ιδιες αντιχριστες και μισελληνικες θεσεις. Εξ αλλου δεν ειναι τυχαιον οτι ο κατ εξοχην εκπροσωποι της συγκεκριμενης αστοαριστερας light, oι Κυρκοι, ήταν ποτε βουλευτες του Φιλελευθερου κομματος μετά του Μητσοτακαϊκου, πότε της ελεγχομενης Αριστερας.

Λοιπον το δηλωνω και σε εσας που κανετε οτι δεν αντιλαμβανεστε τα σχολια μου ενω τα αντιλαμβανεστε πολυ καλα και μαλλον εχει πεσει γραμμη διαφοροι κλωνοι-σχολιαστες να με εγκαλουν οτι δηθεν απαντω άλλα αντ αλλων ή οτι δεν απαντω: Αν ΔΕΝ λαμβανω σαφη απαντηση στα δικα μου σχολια - ερωτηματα που αναφερονται στο κειμενο, σχολιασμο επι των σχολιων μου δεν προκειται να κανω. Τις απαντησεις παντως τις εχω και μπορω να τεκμηριωσω ότι γραφω ανα πασα στιγμη. Οι αποδεκτες των σχολίων μου ΞΕΡΟΥΝ τι εννοω. Αλλα πιστεψτε με, δεν θα συμφερει την ΔΙΚΙΑ σας ομιγυρι να γινω πιο σαφης. Γι αυτο καλυτερα να συνεχισετε να κανετε εσεις οτι δεν καταλαβενετε, ενω ΟΛΟΙ οι αλλοι που με/σας διαβαζουν εχουν καταλαβει πολυ καλα.

Και τωρα σας αφηνω να διαβασω το περιοδικο μου. Θα πρeπει να ειναι καποιος πολυ... αξιολογος για να του εμπιστευθουν ολοκληρη Ελληνικη εκδοση ολοκληροι Silvers και Epstein. Θα πρεπει να εχεις την αποσταθεροποιηση και τον πολεμο στο αίμα σου για να μπορεις να επιχειρηματολογείς γιατι ο πολεμος στα Βαλκανια έπρεπε να γινει. Δεν ειναι μικρο πραγμα μια χωρα-γιγαντα να την μετατρεψεις σε 7 υπερχρεωμενες σε σενα μπανανιες που εισαγουν τα παντα. Θελει και καποια "δημοσιογραφικη" δεινοτητα και πορωμενη συνειδηση. Πρεπει να ψαξεις στα εγκατα της γης για να βρεις τους καταλληλους συνεργατες.

Θα μου πειτε, στην άθεη Αλβανια του Χοτζα καρφωνε ο αδελφος τον αδελφο.... (Παλι πλατιασα και θα με εγκαλεσετε και πάλι).

Theoprovlitos είπε...

Ξερετε με προκαλειτε να γραφω χωρις να αυτολογοκρινομαι στις δικες μου σελιδες. Και καποιος θα πρεπει να εξηγησει στους συνδαιτημονες σας οτι τα παιδια δεν συλλαμβανονται από τον κώλο.

Επειδη λοιπον ειστε και καοηθεις, ουδεποτε μου ζητηθηκε κανενος τυπου πιστοποιητικο για να εγγραφο σε οποιονδηποτε πολυτεκνικο συλλογο της δικης μου επιλογης.

Εμενα μου αρεσει να εκτιθεμαι και να χαρακτηριζομαι ως αλήτης αρκει να shoκαρονται οι αξιοπρεπεις αναγνωστες σας. Μπορειτε λοιπον να με εκθετετε αφοβα. Και επειδη δεν εχετε ουτε ιερο ουτε οσιο αυτο προτιθεμαι να κανω και εγω και χωρις την αδεια σας.

Αντι λοiπον να ασχολειστε με τους πολυtεκνους δεν πατε να ασχοληθειτε καλυτερα με κανενα televoting μημως βγαλετε και κανενα φραγγο;