19/2/10

TITANIC AIRLINES


ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑϊΚΟ "ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ" ΣΥΝΤΡΙΒΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΕΙΠΙΑ

Η Ελλάδα είναι σαν ένα αεροπλανάκι 300 θέσεων, ιδιωτικοποιημένης αεροπορικής εταιρίας όπου οι 10 ταξιδεύουν first class, οι 20 business class και οι υπόλοιποι 270 στην τουριστική, πληρώνοντας ακριβότερο εισητήριο από αυτό που θα έπρεπε για τις υπηρεσίες που τους παρέχονται, για να να είναι χλιδάτες οι υπηρεσίες της πρώτης θέσης.

Και επειδή στην τουριστική υπάρχουν και 40 θέσεις κενές (πράγμα ασύμφορο για τον επιχειρηματία-ιδιοκτήτη του αεροπλάνου) ανοίξαν τις πίσω πόρτες για να μπουν για τις 40 θέσεις αυτές χωρίς κανένα έλεγχο άλλα 150 άτομα - μεταξύ των οποίων και καμμιά δεκαριά επικίνδυνα κακοποιά στοιχεία- ΧΩΡΙΣ εισητήριο, υπό τον όρο να πληρώσουν στο αέρα βρίσκοντας το αντίτιμο όπως-όπως ή προσφέροντας τις υπηρεσίες τους σε χαμηλότερες τιμές από το νόμιμο προσωπικό της εταιρίας.

Και άλλοι καθαρίζουν τις τουαλέτες, άλλοι ετοιμάζουν τα φαγητά στην κουζίνα, άλλοι σερβίρουν τα ποτά, άλλοι τα φαγητά, άλλοι ανοίγουν τις σαμπάνιες στους επιβάτες της πρώτης θέσης, άλλοι τους κάνουν αέρα ή ότι άλλο προκύψει.

Αλλά επειδή οι κενές θέσεις είναι 40 και οι... "συννομοι λαθρεπιβάτες" υπεράριθμοι, άλλοι αρχίζουν να πλακώνονται μεταξύ τους για τό ποιος θα επικρατήσει σχηματίζοντας συμμορίες, άλλοι κλέβουν τα προτοφόλια και τις αποσκευές των επιβατών, άλλοι ξυλοκοπούν και τραβούν με την βία τους επιβάτες για να τους πάρουν την θέση και άλλοι υιοθετούν το δογμα live and let die ή μάλλον kill and let die.

Και επειδή οι νόμιμοι και κανονικοί επιβάτες της τουριστικής θέσης που έχουν πληρώσει και τόσα χρήματα για αυτην την αθλιότητα έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται προς την ιδιωτικοποιημένη ανώνυμη αεροπορική εταιρια για το χάος που επικρατεί και που θα οδηγήσει στην συντριβή του αεροσκάφους (ενώ τα σωσίβια αρκούν μόνο για την πρώτη και την business class) οι μέτοχοι βάζουν τους έμμισθους flight attendants να λένε στον κόσμο πως "δεν βέπουν κανένα πρόβλημα" και ότι ο μόνος λόγος που διαμαρτύρονται είναι απλά επειδή ως... ρατσιστές δεν γουστάρουν να κάθεται δίπλα τους ένας Πακιστανός.

Στο κατω κάτω, ιδιωτικοποιημένη είναι η εταιρία, ότι θελουνε την κάνουνε, κι όποιον θέλουνε βάζουν κι όποιον δεν θέλουμε κατεβάζουν. Αφού βρε κουτά και οι ελεγκτες ασφαλείας πτήσεων δικοί τους άνθρωποι είναι....

18 σχόλια:

Μαγνολίτης είπε...

Περίεργη ιστοριούλα.. δεν μπορώ να πω οτι την έχω ξανακούσει..

Μήπως πας και καλά να δώσεις σε περίληψη την Ελληνική πραγματικότητα αλλά τελικά το μόνο που κάνεις είναι να ασπάζεσαι απόψεις που ίσως ένας ρατσιστής θα είχε και να σφιχταγκαλιάζεις μερικές ξενοφοβικές κουλτούρες που μόνο ένας ακροδεξιός ανιστόρητος άνθρωπος θα διέδιδε μανιασμένος γιατί του φταίνε οι ξένοι πάνω που η Ελλάδα (μόνο στην φαντασία του)το 90 πριν τους αλλοδαπούς ήταν οικονομική αυτοκρατορία;

Είπαμε φίλε, καλά μας τα λες γενικά αλλά μην το παρακάνεις...

Theoprovlitos είπε...

Περιγραφω νέτα σκέτα μια πραγματικότητα για την ιδιωτικοποιημένη Ελλαδα. Τα γεγονότα δεν έχουν χαρακτηρα. Ούτε τα συμπεράσματα. Χαρακτηρα μπορει να έχουν οι λύσεις.

Δεν μπορω λοιπον να καταλάβω πως η περιγραφη ενός χρονικού μπορει να έχει ρατσιστικό χαρακτήρα. Εξ αλλου αυτο που λεω είναι οτι το συγχρονο δουλεμποριο που εχει στηθεί από το κεφάλαιο ωστε νε επελθει ο διαφαινομενος εισαγόμενος και ντοπιος εργασιακός Μεσαιωνας για να κλείσει τα στόματα στιγματιζει τους αντιφρονουντες με το στιγμα του ρατσιστη και... καθάρισε.

Αν θελεις να παρω συγκεκριμενες θεσεις, αν οι Ευρωπαίοι που αναλαμβαναν εργολαβία τα δημοσια εργα με τα δικα μας λαμογια και την ταξη των νεοπλουτων των μαιζονετουπόλεων και που ειχαν αναγκη από σκλάβους (σκασε και σκάβε) ενδιαφερονταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ για τους ανθρωπους αυτους θα μπορούσαν να τους είχαν δεχθεί αναλογικά στις πλουσιότερες χώρες τους και να μην είχε π.χ. η Φινλανδια μόνο 50.000 αλλοδαπους και να μας κουνάει εμας το δάκτυλο.

Όσον αφορα τους μετανάστες σε οικονομικά μεγέθη (αφηνω συνειδητα εκτος το ανθρωπιστικο ή το πολιτιστικό σκελος γιατι ειναι εκτος θεματος) η συμβολή τους για τον Ελληνικο λαο (την μαζα) ηταν καθαρά αρνητική για τους παρακάτω λόγους:

1. Τεχνητη αύξηση της ανεργίας με τεχνητή αύξηση της προσφοράς εργασίας

2. Εργασιακό μεσαίωνα λόγω της μαύρης εργασίας με αρνητικό αντίκτυπο στο ύψος των μισθων, στα Ταμεια και στις συνταξεις.

3. Τεράστια εκροή συναλλάγματος από παράνομες δραστηριοτητες διαφορων μαφιων (ΔΕΝ αφορα των συνολο αλλα δεν παυει να ειναι εισαγόμενο πρόβλημα)

4. Τεράστια εξαγωγή συναλλάγματος από νόμιμους και μη μετανάστες οι οποίοι στελνουν δυσεκατομμυρια ευρώ εκτός Ελλαδας και τα χρηματα αυτα δεν ανακυκλώνονται.

------

Σαφέστατα πιο κερδισμενοι είναι το κεφαλαιο που τους χρησιμοποιεί και κερδίζει ακομα περισσότερα από την υπεραξία της εργασίας τους. Αλλα και οι ιδιοι οι μεταναστες ειναι κερδισμένοι διότι τα χρηματα που αμοιβονται για τις χωρες προέλευσης τους είναι τεραστια ποσά που τους επιτρέπεουν να κτιζουν σπίτια πολλών τετραγωνικών. Οι μονοι χαμένοι από την υπόθεση είναι οι Ελληνες οι οποίοι και ανεργοι μένουν, και υποαμοιβόμενοι, και αδυνατουν να αγοράσουν σπίτια, και δεν επαρκουν οι μισθοι τους να επιβιώσουν και πληρωνουν και τους φόρους στο τέλος.

Όσον αφορά το πως ηταν η κατάσταση στην Ελλαδα πριν το 90 (παραβλέποντας το θεμα της εγκηματικότητας) θες να πεις οτι ο μέσος Έλληνας τώρα περνάει καλύτερα; Και αν όχι τότε πριν το 90 πως κρατιόταν η οικονομία μας απείρως καλύtερα ΧΩΡΙΣ μεταναστες, νομίμους και μη;

Και τότε ΠΟΙΟΣ τους έφερε και ΓΙΑΤΙ; Και ΠΟΙΟΣ δημιουργησε τις γενεσιουργούς αιτίες για να έρθουν τόσες χιλιάδες ανθρώπων άλλοι πραγματικά εξ ανάγκης και άλλοι από τυχοδιωκτισμο του Αμερικάνικο όνειρο του κονομημένου μικροαστού με την BMW με τις αεροτομές;

Και τέλος, αν η Γερμανία επέλεξε να ενσωματώσει την άρρωστη οικονομια της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ για λογους δαφεστατα εθνικιστικους γιατί δεν έδειξαν οι Ευρωπαίοι αναλογο ενδιαφέρον πχ.χ για τις Βαλκανικές χώρες και μας φόρτωσαν την ανάπτυξη της Βουλγαρίας, της Αλβανίας και της Ρουμανίας στην καμπούρα του κασίδη;

Και αφού τους έκοπτε τόσο πολύ να βάλουν την Βουλγαρία και την Ρουμανια στην ΕΕ γιατι δεν φροντιζουν ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και ταυτοχρονα να είναι οι μισθοί των Βούλγαρων 1000 ευρώ αντί για 200, ώστε να αναγκαζονται να έρχονται στην Ελλαδα για να βρουν πιο καλοπληρωμένες δουλειες και να διεκδικουν μετά από λιγα χρόνια και πληρηγ συνταξη από το Ελληνικό κρατος;

Που χωράει ο υποτιθέμενος ρατσιμός σε όλα αυτα; Δηλαδή το προβλημα εγκειται απλά και μόνο στο ότι καποιοι μεταναστες ακούνε Άτζελα Δημητρίου στα Βουλγάρικα;

Στέφανος είπε...

Theoprovlite, ν΄αγιάσει το στόμα σου(και η γραφίδα σου ) για όσα λες. Και μετά έχουμε οργανώσεις ελλήνων, "αντιρατσιστικά φόρουμ", "νεολαίες ενάντιον στο ρατσισμό" που υποστηρίζουν όλη αυτή την παθολογική κατάσταση(βλ. Αγιος Παντελεήμων Αχαρνών) που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία εξαιτίας του μεγάλου αριθμού αλλοδαπών(νομίμων και μη). Τελικά αν υπάρχει ρατσισμός είναι μονάχα εναντίον των Ελλήνων. Συμφωνείς?

Ανώνυμος είπε...

όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται. αν προτιμουν τα του καίσαρη, να τα χαίρονται. Εδώ είναι Ελλάδα, ούτε που καταλαβαίνουν τι σημαίνει Έλλην.

Ανώνυμος είπε...

Εχουμε μια εντελως αποβιομηχανοποιημενη χωρα με 13 τα εκατο ανεργια μεσουσης βαρειας εισαγομενης αλλα και δομικης οικονομικης κρισεως ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ και στο εσωτερικο και στο εξωτερικο οτι η ανεργια σε ενα χρονο θα ειναι κατ'ελαχιστον 20-25 τα εκατο... ΑΥΤΗ την ωρα ο φωστηρας μας ο γιωργακης διαλεγει να 'ελληνοποιησει' 1-1,5 εκατομμυρια ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ολοι τους σε ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ που θα εκτιναξουν την ανεργια πανω απο το 30-35 τα εκατο (του 'kainoyrioy' πληθυσμου..) επιπλεον η καταρρευση μισθων - επιδοματων ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ των συλλογικων εργασιακων συμβασεων ΘΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΒΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΜΕΝΩΝ 'ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ' ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ...

Τοτε θα καταλαβει η καθε ξετσιπωτη συριζαια και ο καθε κοπριτης διεθνιστης της πορδης (και της εκαλης βεβαιως - βεβαιως..) ΤΙ ΕΣΤΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΗ...

ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ - ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΑΟΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ 'ΚΟΛΩΝΑΚΙ' των ΑΠΟΚΤΗΝΩΜΕΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΑΠΑΤΡΙΔΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΕΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ που δυστυχως κυβερνα απο διαφορα ποστα σημερα το ατυχο ΕΘΝΟΣ μας...

Περιμενετε Δημητραδες, Γιωργακηδες, Μπιστηδες, χαμερπη Τσιπροειδη , τυχαρπαστοι Αλαβανιαρηδες ,Σωμεριτηδες και διαφορες μπλεξοΒουγιες με Σαλεχο-αφραδες..

Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΦΤΑΝΕΙ - ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΦΡΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ , ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ...

Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ....ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ, μεσα στην λυπη μας για αυτα που θα γινουν ΤΟΛΜΩ να πω θα ειναι μια ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΑΡΑ να δουμε να σας εξολοθρευει ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ Η ΑΘΛΙΑ ΜΗΤΡΑ ΣΑΣ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ... ναι τον ΡΑΤΣΙΣΜΟ... διοτι αυτος 'συλλαμβανεται',επωαζεται και γεννιεται ΠΑΝΤΑ μεσα απο τα βρωμερα αντεθνικα σας σπλαχνα ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΚΑΤΑΒΡΟΧΘΙΖΕΙ ΣΑΝ ΤΕΡΑΣ ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΟ ΤΟΥ... δηλαδη εσας..

Αυτη τη φορα ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ σε 'αγωνιστες' του ΚΩΛΟΥ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΣΑΤΕ..

ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ - εμεις οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΑΜΕ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ - ΑΘΛΙΕΣ ΚΑΤΟΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ στην μακραιωνο ιστορια μας ..θα τα καταφερουμε και αυτη τη φορα γλυφοντας τις πληγες μας ... ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν θα επιβιωσετε ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ τους ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ που λεγανε 'ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ'.... το ΚΑΛΟ θα ειναι η φυσικη σας εξοντωση..αιντε μετα σαν πτωματα να ξαναπαιξετε τον αγαπημενο σας ρολο ...αυτον του ΕΜΠΟΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ... αμ δε.. κλανει ο πεθαμενος ?

Υπογραφη:

Ο ερχομενος εκ του παρελθοντος.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Και όμως ! Φταίνε οι έλληνες αγαπητοί μου! Καί όταν λέω έλληνες δεν εννοώ τον λαό, αλλά αυτούς πού άνοιξαν ξέφραγα τις πόρτες να μπούνε όλοι χωρίς διάκριση.
Για να καταλάβουμε τον μετανάστη ας μπούμε στο πετσί του ρόλου.
Ο μετανάστης προέρχεται από μια χώρα-όποια χώρα- φτωχή,εμπόλεμη, με ανθρώπους πολιτικά ανώριμους, με διαφορετική ή ανύπαρκτη παιδεία, σαν φάντασμα μέσα από τα χαλάσματα της πείνας και της κακομοιριάς. Όταν έρχεται σε μια Ελλάδα πού είναι γη της επαγγελίας για τους εξής βασικούς λόγους:

Α)Έχει ψωμί,ζεστά ρούχα,καπιταλισμό,άσπρες γυναίκες, μια θέση στο λεωφορείο... χαρτί υγείας κτλ
Β) όλοι ειναι ασύδοτοι και καθένας κάνει ό,τι γουστάρει ατιμώρητα, ζώντας με το ωχαδερφέ και αρπάζω ό,τι θέλω γιατί είμαι μάγκας!

ξαφνικά ξυπνάει σε έναν κόσμο παραδεισένιο όπου η κοιλιά του είναι χορτάτη και μπορεί να ζήσει την ελευθερία της ασυδοσίας ατιμώρητα.
Ο μετανάστης ό,τι κάνει καλώς το κάνει γιατί το κάνει με λανθάνουσα ασυνειδησία. Μήπως κάποιοι πρέπει να του διδάξουν την αξία ή τις αξίες της πολιτισμένης συνύπαρξης;

Γιατί πιστέψτε με: τον βολεύει ο ρατσισμός μας, αν και το καθετί σαν ρατσισμό το βλέπει,ακόμα και την νόμιμη άμυνα ή την αξιοπρέπεια μας.

Είμαι σίγουρος πώς βλέπει τους έλληνες να τον στριμώχνουν και σκέφτεται:"Τί τους καβάλησε τώρα; Αφού περισσεύει γαιδουριά και ασυδοσία για όλους μας! βρε τους ρατσιστές τους ... απολίτιστους!"


Α, ναι ! Καλησπέρες!

Theoprovlitos είπε...

Φιλε ανωνυμε αντιλαμβανομαι την οργη σου και συμεμριζομαι τις ανησυχίες σου.

Ναι συμφωνω οτι ο Ελληνας ΔΕΝ ειναι ουτε ηταν ρατσιστης. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ να τον κανουν ρατσιστη προφανως για καποιους λογους.

Υπαρχουν καποια πραγματα που μενουν χαραγμενα στην μνημη μου. Ενα απο αυτα είναι οταν κατεβαιναν οι πρωτοι Αλβανοι στην Ελλαδα γιαγιαδες και κυραδες τους ψωνιζαν σακουλες από το σουπερμαρκετ. Μεχρι που καταλαβαν πως υπαρχουν και άνθρωποι που ζουν διαχρονικα από το πλιατσικο και δαγκωνουν το χερι που τους ταΙζει.

Theoprovlitos είπε...

π. Παντελεημονα

περα από όλες τις ανησυχιες που διατυπωνονται υπαρχει και μια που την παραθεωρουμε και που ειναι βασικοτατη για μενα οσον αφορα την ποιοτητα ζωης μου. Και αυτη ειναι το πολιτιστικό χάος και των ανθρωπων αυτων αλλα ΚΑΙ των παιδιων τους.

Νομιζω ειχα αναφερει οτι στο βιβλιοπωλειο μου ειχα βαλει Αλβανικα βιβλια και μερικά Αλβανικα σημαιακια για διακοσμηση στη βιτρινα. Και οι Αλβανοι ερχοντουσαν και αγοραζαν... τα σημαιάκια. Ουτε ενα βιβλίο!

Προχθες εκανε ο γυιος μου εγχειριση αμυγδαλες στο Παίδων. Πάνω από τους μισους ήταν ξενοι, Αλβανοί. Είχα στο αμαξι συμπτωματικά κατι Αλβανικα βιβλία, και μαλιστα την Βιβλο εικονογραφημενη για παιδια στα Αλβανικα.

Παω να τα δώσω δωρεαν, να τα χαρισω στην ΑΛβανιδα μητερα και γιαγια. Εκεινες χωρις ΚΑΝ να δουν τι βιβλια ειναι λένε: Βιβλίιια; Α, πα, πα, πα! Εγω με δυο παιδια δεν έχω χρόνο για τίποτα θα διαβαζω και βιβλία; Και δεν τα πήραν που τους τα χαριζα τζαμπα.

Τι επίπεδο λοιπον να περιμενει κανεις και απο γονεις και από τα παιδα τους που ήταν και δυστυχως και θα παραμείνουν βάρβαροι. Το μονο που μένει ειναι το να εισαι σε Ελληνικο νοσοκομειο και να ακους τριγυρω σου Αλβανικα και να αισθανεσαι στην ΠΑΤΡΙΔΑ σου πως εισαι ΕΣΥ το ξενο σωμα (επειδη μιλας Ελληνικα) και πως εισαι ΕΣΥ ο παραξενος επειδη διαβαζεις στα παιδια σου βιβλία!

Βρεθηκαμε ξαφνικα 50 χρόνια πίσω!

Το ΜΟΝΟ που τους ενδιαφερει οπως περιγραφετε ειναι η ΚΟΝΟΜΑ και η συμμετοχη στο ΑΘΛΙΟ και ΜΙΚΡΟΑΣΤΙΚΟ Αμερικανικο όνειρο που διαφθειρει την κοινωνια και καταστρεφει την Ανθρωπότητα. Όλα τα άλλα ειναι φούμαρα.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Συμμερίζομαι την οργή του αποπάνω φίλου και δυστυχώς δεν είναι μόνο η ανεργία ή ο ρατσισμός που θα μας χτυπήσει την πόρτα. όπως επίσης δεν υπάρχει "θα". Ξέρετε πόσοι έλληνες έρχονται ήδη στις εκκλησίες για να μας "αναθέσουν" όλα τα οικονομικά τους προβλήματα; Έλληνες με επιχειρήσεις και μεροκάματο, όχι μόνο ενδεείς. Έχουμε καταντήσει μηχανήματα εξόφλησης ΟΤΕ,ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, σουπερμαρκετ,βιβλίων για τα παιδιά,ρούχων,ότι φανταστείτε. Η κρίση είναι υπαρκτή και μεγάλη.

Μαγνολίτης είπε...

για όλα αυτά που λέτε φταίνε οι μετανάστες; το οτι δεν υπάρχει αποτελεσματική νομοθεσία και το οτι τα αφεντικά που ακόμα είν Έλληνες κατα 99% διαμόρφωσαν αυτήν την κατάσταση δεν παίζει ρόλο; και δε σου λέω για αυτούς με τισ μόνιμες δουλειές, σου λέω ακόμα και για τον παππού που πήρε για το χωράφι του έναν ξένο για μα περιστασιακή δουλειά..
Δεν σου φταίνε οι ξένοι θεοπρόβλητε (αλήθεια γιατί αυτοαποκαλείται έτσι ο μπλογκάρχης; μόνο ιδέες του θεού δεν διαδίδει και τον προβάλει ο θεός;).
Όταν καταλάβεις οτι δεν σου φταίνε οι ξένοι ίσως κοιτάξεις την ζωή σου και αφήσεις αυτό το μπλογκ με τις ξενοφοβικές ιστορίες και πας να ρωτήσεις οι βουλευτές που ψήφιζες πως έκαναν τις περιουσίες τους. "τότε πριν το 90 πως κρατιόταν η οικονομία μας απείρως καλύtερα ΧΩΡΙΣ μεταναστες, νομίμους και μη;" καλά που ζούσες το 90; με δανεια ζούσε η χώρα και τότε. Και όταν οι ευρωπαίοι μας τρίξανε τα δόντια με τις πιο απότομες ανατιμήσεις βγήκε η ΝΔ για να κάνει παρόμοια πράγματα εμ τα τωρινά. Που ζούσες; Δε διάβαζες καμιά εφημερίδα να δεις τι γινόταν;
και λες και κάτι άλλα απίστευτα κάπου "ξυπνάει σε έναν κόσμο παραδεισένιο όπου η κοιλιά του είναι χορτάτη και μπορεί να ζήσει την ελευθερία της ασυδοσίας ατιμώρητα.
Ο μετανάστης ό,τι κάνει καλώς το κάνει γιατί το κάνει με λανθάνουσα ασυνειδησία. Μήπως κάποιοι πρέπει να του διδάξουν την αξία ή τις αξίες της πολιτισμένης συνύπαρξης;" τι λες τώρα; οι Έλληνες που είν οι διδάξαντες όλων των κακών που τάχα οι ξένοι φέρνουν είν τώρα απ'έξω; οι έλληνες σαν μετανάστες καταγραμμένα στην αμερική κάναν τα ίδια και χειρότερα. Αλλά και μέσα στην Ελλάδα τα ίδια κάνουν αλλά σε άλλο επίπεδο.. μάλλον δεν έχεις ακούσει για τον κόσμο της νύχτας να δεις εκεί καφρίλα που καλύπτει όλους τους αλλοδαπούς μαζί σε βαρβαρότητα.
Αλλά φίλε... εκεί.. αυτό που θέλεις να πεις λες.. το θέμα είναι όμως ΓΙΑΤΙ; είσαι υποκινούμενος από κάπου ή "γνήσια αγανακτισμένος"; δεν μπορώ να σε ψυχολογήσω..
δυστυχώς υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων που κάνουν εκτιμήσεις για το ευρύτερο στάτους μέσα από τις πιο άμεσες επαφές τους με την φαινομενολογία που αποδέχονται σαν πραγματικότητα. Μέχρι ένα σημείο αυτό είναι αποδεκτό αλλά μετά χαρακτηρίζεται διαταραχή προσωπικότητας.
Με σιγουριά μπορώ να σου πω οτι αν ήξερες πράγματα από μέσα απ κάποιο υπουργείο θα παράταγες τον κάθε κακομοίρη ξένο και θα άρπαγες μερικούς μερικούς άλλους Έλληνες που ούτε σου περνάει απ το μυαλό οτι σου προκαλούν την δυστυχία που ζεις. Γιατί άμα τους ήξερες και ήξερες και τι παίζει γενικά δεν νομίζω να ασχοληθείς άλλο με τους πεινασμένους εγκληματίες που σε περιβάλουν επειδή απλά τυχαίνει να ζεις και συ ανάμεσα στους υπόλοιπους πληβείους.
να στο θέσω απλά.. τι σε πειράζει περισσότερο; το οτι ένας ασθενής αλλοδαπός πήγε να βρει την υγειά του στο νοσοκομείο και δεν ηθελε να πάρει τα βιβλία σου όπως δε θα τα έπαιρνε και κάθε
Ελληνίδα κατίνα, ή οτι κάποιοι πουλάν τα μηχανήματα και κερδίζουν δις και τρίς-- με στημένους διαγωνισμούς και τελικά τα μηχανήματα με τα ανταλλακτικά τους κοστίζουν πολύ περισσότερα και δεν χρησιμοποιούνται γιατί δεν υπάρχει προσωπικό. Πες μου εσύ αν ήξερες 2 ονόματα από αυτούς τους ημεδαπούς που τα έστησαν τι θα έκανες; θα έγραφες για τον πακιστανό εγκληματία; Αλλά κουκιά έφαγες, κουκιά μαρτυράς λένε στα χωριά οι σοφοί γέροντες.

Μαγνολίτης είπε...

"Ο ερχομενος εκ του παρελθοντος."
Σιγά ρε φίλε!! Η αποκάλυψη!! Εσύ και Ιωάννης!! μήπως είσαι ο "παραμένων στο παρελθόν";
Πες και άλλα τέτοια, εδώ έχουμε μια παρέα και έχουμε λιώσει στο γέλιο.
Ή ακόμα καλύτερα, πες μας που είσαι να βρεθούμε αθήνα αν είσαι εκεί να τα πούμε από κοντά. Κάτι τέτοιοι γραφικοί με κάνουν και περνάω την ώρα μου ενώ ταυτόχρονα μου δίνουν ιδέες για σενάρια.

Theoprovlitos είπε...

Οταν καποιος ΠΡΩΤΑ κατασκευαζει μαι ιδεολογια που τον βολευει και ΜΕΤΑ προσπαθει να ερμηνευσει την πραγματικοτητα μεσα απο αυτην τοτε τελικα μενει ΕΚΤΟΣ πραγματικοτητας.

Επειδη ακουω διαφορες συγκιρσεις κατα τη γνωμη μου ανοητες περι Ελληνων μεταναστων με τους εδω, κατ αρχην πρπει να αναλογιστουμε οτι οι Ελληνες ΑΝ τα κανανε αυτα τα εκαναν πριν από 80 ΧΡΟΝΙΑ. Εκτοτε ο κοσμος εχει προοδευσει, εχει ανακαλφθει η τυπογραφία σε ολες τις πολιτισμενες χωρες του κοσμου και οσον αφορα τα βιβλια, το να μην υπαρχουν βιβλια σε ένα Ελληνικο σπίτι ειναι σημερα η εξαιρεση ενω για τυος ΑΛβανους ο ΚΑΝΟΝΑΣ χωρις καμμια εξαιρεση.

ΑΝ λοιπον ο δικος μου ο περιγυρος σημερα το 2010 είναι ανάλογος με το 1950 προφανως έχουμε παει 60 χρονια πισω!

Οσον αφορα την βια όσα περιστατικά εχω δει ο ιδιος ή έχουν συμβει σε οικεια προσωπα τα οποια γνωριζω από πρωτο χερι ήταν ΟΛΟΙ αλλοδαποί. Ουτε ΕΝΑΣ δεν ηταν Έλληνας. Ουτε υπήρχε αγκληματικοτητα στην Ελλάδα πριν ανοιξουν τα συνορα. Συμπτωση και αυτό;

Μηπως οι Έλληνες στην Γερμανία έμεναν 20-20 σε διαμερίσματα και αν δεν ειχαν δουλεια ξυλοκοπούσαν γριες και γερους;

Και για ποια δικαιωματα μιλαμε οταν περιστατικα που εχουν καταγραφει από ανθρωπιστικες οργανωσεις που ΓΝΩΡΙΖΩ αναφερουν περιπτωση Αφγανου που επειδη ήθελε να βαπτισθεί χριστιανός ο ξαδελφος του σηκωθηκε το πρωί έβρασε μια κατσαρόλα νερό και τον εστειλε στο νοσοκομειο με εγκαυματα; Ή αλλη οικογενεια Αφγανων που επειδη ηθελαν να γινουν Χριστιανοι τους πέταξαν διχως έλεος οι αλλες δυο οικογενειες Αφγανων που εμεναν μαζι στο δρομο με τα πραγματα τους και τα παιδια τους;

Να μιλησουμε για μισογυνισμό των Κουρδων που το 37% κατοπιν ερευνας στο Ντιγιαρμπακιρ συμφωνει με φονο των γυναικων για λογους τιμής και ενα 22% με τον ακρωτηριασμο της μυτης ή των αυτιων;

Δηλαδη θα πρπει εγω το 2010 να ζω σε συνθηκες 1920 και να συνυπαρχω με ανθρωπους που η νοοτροπια και η κουλτουρα τους ειναι ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ;

Όσον αφορα δε τους Αλβανους, επειδη υπήρξα αρκετα ανόητος να ενθαρρυνω τα παιδά μου να κανου πρωτα παρέα με Αλβανάκια την δεκαετία του 90 το μετανοιωσα και τελικα τα παιδα μου απομακρυνθηκαν οχι γιατι ειναι Αλβανακια αλλα για την νοοτροπία που κουβαλανε.

Μπαινοβγαιναν στο σπίτι μας και με τα μας διασυρανε στο σχολειο στα αλλα παιδια. Η δε παρεξήγηση και το θρασος άνευ προηγουμενου. Παρεξηγηθηκε η μια και εκατσε και μαζεψε οτι δωρα της ειχαμε κανει τοσα χρονια τα έβαλε σε μια σακουλα και μας τα γυρισε πίσω.

Και ποιος σου ειπε εσενα πως επειδη τρωω σκατα από Έλληνες ειμαι υποχρεωμενος να τρωω ξαφνικά ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ και τα σκατα των αλλων;

Και τον Αλβανικό εθνικισμό και τσαμπουκα και απαιτηση, και το αλοολικι των ΠΟλωνών, και τον φονταμενταλισμό των μουσουλμανων, και να ζω σαν σε συνοικια του Καρατσι;

Οχι, ΔΕΝ ειναι υποχρεωμένος να ανεχομαι κανεναν και τιποτα. Αρκετους μαλακες εχουμε στην Ελλαδα ΔΕΝ χρειαζομαστε ΚΑΙ εισαγομενους.

Τον αλλοδαπό που ηρθε στο χωρίο για να δουλεψει και εκμεταλευεται ΕΚΕΙΝΟΣ την χωρα αυτη (διοτι 300 ευρω για το Παικσταν ειναι σαν να πας εσυ στη Νορβηγια και να αμοιβεσαι με 4000 ευρω το μηνα ακομα και αν ο Νορβηγος αμοιβεται με 8000) καθως και οι εργολαβοι των κυβερνουντων και των ξενων κοινοπραξιων που εχουν αγορασει τα παντα: Από το αεροδρομιο και τις εθνικες οδους μεχρι τα λιμανια. ΚΑι χρειαζονται εργατες β κατηγοριας για να σπασουν τα μεροκαματα να βαλουν περισσοτερα στην τσεπη.

Theoprovlitos είπε...

Κονομανε οι ξενες πολυεθνικες πληρωνοντας τους αλλοδαπους λιγοτερο κονομανε και οι αλλοδαποι πληρωνομενοι πολλαπλασια σε σχεση με την χωρα τους όπου κτιζουν σπίτια. Ο μονος που υποφερει ειναι ο ΕΛΛΗΝΑΣ που ειναι ο ΜΟΝΟΣ που καλειται να πληρωσει φορους και δανεια. Ολοι αυτοι που ζουν εδω παρασιτικά ΔΕΝ πληρωνουν. ΕΜΕΙΣ τους συντηρουμε.

Ποσο χρημα φευγει ΕΚΤΟΣ Ελλαδος καθε χρονο και ΔΕΝ ανακυκλωνεται είτε από τις Πολυεθνικες που εχουν αγοράσει τα ΠΑΝΤΑ και εξαγουν τα κερδη τους είτε από τους αλλοδαπους εργατες που εξαγουν τους μισθους τους με αποτελεσμα να εχει στεγνωσει η αγορα από χρημα και ανα εχουν αδειασει τα ταμεια του κρατους.

Ξεκολλα και δες τι γινεται περα από την μυτη σου περα από Νεοταξικα ιδεολογηματα που ψαχνουν να βρουν ωραιοποιημενα άλλοθι για να χρυσωσουν το χάπι ή να φιμωσουν τις φωνες που εχουν καταλαβει τι παιζεται ως ΤΑΧΑ ρατσιστες.

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ δεν ειανι αυτη που θα ΗΘΕΛΕΣ να ζεις αλλα αυτη που περιγραφω.

Theoprovlitos είπε...

Το Θεοπροβλητος -αν αντιλαμβανοσουν τα πραγματα σωστα- θα ειχες καταλαβει οτι ειναι εντελως ειρωνικό και αυτοσαρκαστικό.

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Βρε δευτερη γνώμη,αν δεν ήσουν τόσο προκατειλημμένος,μάλλον από θέση, θα καταλάβαινες πώς ό,τι έγραφα για τους μετανάστες ήταν μόνο από συμπάθεια και θετική διάθεση και όχι για να τους εξουθενώσω. Παπάς είμαι, έχω κατέβει στο πεζοδρόμιο, έχω προσπαθήσει να μπώ στο πετσί τους. Εσύ το επιχείρησες αυτό ή μιλάς από θέση; Δεν μπορείτε να εννοήσετε ότι ζούμε σε μια ασφυκτικά καταπιεστική κοινωνία στην οποία δεν υπάρχουν ρατσιστές έλληνες και καλοί μετανάστες, αλλά όλα είναι γκρίζα ή δίχρωμα;
Εγώ ότι βλέπω γράφω. Καλώς ή κακώς οι μετανάστες που έρχονται ούτε μπουμπούκια καλωσύνης,ούτε ανθοί διανοησης και καλής διάθεσης είναι. Ένας γνωστός μου αλβανός, μόλις μπήκε στο νόημα και στην κονόμα η πρώτη δουλειά που έκανε δεν ήταν να κλείσει θέση στη λυρική(εδώ ούτε έλληνας δεν το κάνει) αλλα να τιγκάρει τον καταψύκτη του με μπριτζόλες. Αυτό στερήθηκε και αυτό έκανε. Και αυτό δεν θ'αλλάξει ποτέ. Το αμερικάνικο όνειρο είναι πού τους στοιχειώνει και τίποτα άλλο. Αυτός ο άκρατος καταναλωτισμός που στοιχειώνει όλους μας. Τί νομίζεις; Ο ξένος σε φθονεί για τον Κολοκοτρώνη και τον Ελύτη ή επειδή είχες την τύχη να μεγαλώσεις με βούτυρο και μελι; Για απάντα με το χέρι στην καρδιά.
Δεν αμφιβάλω πώς και οι δικοί μας ίδια βλέπανε και θεωρούσανε τα πράγματα ως μετανάστες. Όλοι μας έχουμε έναν μπρούκλη θείο στην Αμέρικα και ξέρουμε.
Αλλά ο θεοπρόβλητος τί σου φταίει; Μιλά και γράφει εμπειρικά και δίχως εμπαθεια. Και αυτός απ'ότι καταλαβαίνω στην νομοθεσία και το κατεστημένο ρίχνει την ευθύνη. Εσύ όμως διάβασες "κακός ξένος" και μετανάστης , θίχτηκες αυτόματα από πολιτική προκατάληψη και τα είδες όλα κόκκινα.
Ας προσπαθήσουμε να τα δούμε ολα σφαιρικά και να βγάλουμε συμπέρασμα. Γιατί και ο φίλος "από το παρελθόν"έχει τα δίκια του. ¨Οταν κατεβούν οι εργάτες στους δρόμους και κηνυγάνε τους ξένους , τότε θα μιλήσουμε πάλι εύκολα και χρωματισμένα για λούμπεν εθνικιστές φασίστες ή θα κάτσουμε να σκεφτούμε τί πραγματικά έφταιξε;

Ψυχραιμία απαιτείται και όχι διακλεκτική χρωματισμένη και σκληροπηρυνικά ξύλινη.

Μαγνολίτης είπε...

Εσύ αυτοσαρκαζόμενε θεοπρόβλητε εκεί! Σταθερά να κάνεις συγκρίσεις χωρίς μέτρο. υπερβολή πάνω στην υπερβολή και φούσκωμα των δήθεν στατιστικών στοιχείων που δίνεις. Θέλω να μου δωσεις τις πηγές των στατιστικών στοιχείων που παραθέτεις. όπως σε βολεύει τα παρουσιάζεις.. Τι έγινε; σε πείραξαν οι αλβανοί; σε χάλασε που δεν έχουν βιβλία σπίτι; Εγώ τους περισσότερους μετανάστες που ξέρω τους βλέπω μια χαρά δουλευτές και νοικοκυραίους. Τώρα αν εσύ έτυχε να μένεις σε καμιά τόσο γκετοποιημένη πια περιοχή και να έχεις υποστεί τα πάνδεινα από δαύτους είν άλλο θέμα. Αλλά κράτα το σαν προσωπική σου μαρτυρία όχι σαν γενικό κακό.
Όσο για τους έλληνες της αμερικής μάλλον δεν έχεις ιδέα φίλε για ποια φάρα μιλάμε και το τι κάνανε τότε μερικοί πάλι αλλά τόσοι όσοι χρειάζεται να βγάλουν την κακή φήμη. Και ξέρεις κάτι άλλο; θέλω να σε δω να τα λες μπροστά τους όλα αυτά.. να βγεις σε μια γειτονιά που μένουν αλβανοί να τους τα πεις. Μπορεί να σου την πέσει και κανένας να σε δείρει αλλά αυτό είν το λιγότερο. Τον εξευτελισμό που θα υποστείς μόνο και μόνο απ τα βλέμματα των εργατών και των νοικοκυρών που κάνουν 100 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα και των παιδιών που στο σχολείο τα πάνε καλύτερα από πολλά ελληνάκια, αν έχεις πια αίσθηση του τι γίνεται γύρω σου, δεν θα τον ξεχάσεις εύκολα. Ούτε κουβέντα δεν θα σου πούνε, μόνο που θα σε κοιτάξουν θα το καταλάβεις οτι αδικείς αυτόν τον κόσμο.
Τους κακούς; ας τους τιμωρήσει το δικαστήριο.. ανεξαρτήτως εθνικότητας.. εσένα που σπιλώνεις το όνομα ολόκληρων κρατών και συκοφαντείς στο όνομα στατιστικών που δεν παραθέτεις τις πηγές ολόκληρες εθνότητες και θρησκείες ποιος θα σου χτυπήσει την πόρτα να σου δώσει το εξώδικο; ΚΑΝΕΙΣ. Ακριβώς. Αυτήν την στιγμή αυτό που φαίνεται να κάνεις μέσα από αυτό το μπλογκ είναι κάτι που θα μπορούσε κάλλιστα ένας δικηγόρος να σε στριμώξει σε μια κόλλα χαρτί για πολλά χρόνια. Γράφεις όπως και οι περισσότεροι ανώνυμα και μέσα από κει ξεφεύγεις απ τις ευθύνες των λεγόμενων σου. Εγώ αν δεν έχεις και εσύ αντίρρηση θα προωθήσω αντίγραφα των υπογραφόμενων σου σε οργανώσεις που ενδιαφέρονται για το φαινόμενο τις ξενοφοβίας και μετά θα μπορείς να τα λες σε άτομα που εκπροσωπούν τα δικαιώματα των αλλοδαπών και των μειονοτήτων που σίγουρα αυτά θα έχουν περισσότερα να σου απαντήσουν απο εμένα που απλά ζω σε μια λιγότερο ίσως πληγμένη απ τους "κακούς" μετανάστες μεριά της ελλάδας. Γιατί σε βλέπω ανένδοτο και με "επιχειρήματα" και "αποδείξεις" που μάλλον πρέπει να έρθεις πρόσωπο με πρόσωπο με αυτούς που είναι ειδικοί στο θέμα. Εγώ μάλλον δεν αρκώ για να σε αντικρούσω. Θέλεις να γίνει έτσι; Άντε, θα αποκτήσεις και αναγνώστες βρε.. θα ενδιαφερθούν και απ τα κανάλια και μπορεί να βγάλεις και κανα ευρώ απ τις διαφημίσεις της google μην το αφήνεις έτσι. Εδώ ο άλλος ο τραγουδιάρης είπε χτες οτι ο Χριστούλης μας ήταν αδερφή και πήρε όλη την μεσημεριανή ζώνη με όλους τους διαμαρτυρόμενους να ωρύονται. Έλτον, κάπως έτσι τον λένε αυτόν που το είπε. Εσύ που λες ακόμα πιο κραυγαλέα πράγματα για πολλούς και επί γης ακόμα να δεις τι επισκέψεις θα έχεις.
Πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω με τι συνείδηση τα λες όλα αυτά. Ελπίζω να είναι μόνο μια παροδική οργή σου και όχι συμφέροντα.

Theoprovlitos είπε...

Δευτερη Γνωμη η φλυαρια σου με κουραζει. Βαριεμαι και να επαναλαμβανω πραγματα που εχω ξαναγραψει σε προηγουμενες αναρτησεις.

Εν πασει περιπτωσει δεν βρισκω την αναγκη να αποδειξω στον καθενα τι ειμαι και τι δεν ειμαι. Δεν νοιωθω ανασφαλής. Ξερω ΑΚΡΙΒΩΣ που ειναι η χρυση τομη μεταξυ πατριωτισμου και κοσμοπολιτισμου ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ. Και επειδη το βιωμα δεν μετφερεται τι να κατσω να σου αναλυσω τωρα.

Αλλα ετσι ενδεικτικα για την βαρβαρότητα του Ισλαμ και των Κουρδων αφού δεν μπορεις να την αντιληφθεις ο ιδιος και επειδη δεν αερολογω ΠΟΤΕ παρε μια παραπομπή για εγκληματα τιμης σε βαρος γυναικων στο Κουρδισταν.

http://www.stophonourkillings.com/?q=taxonomy/term/73&page=14

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4546992.stm

Βαριεμαι να σου βρω και την στατιστικη την ιδια από Τουρκικο Πανεπιστημιο.

Αυτο σημαινει απλα οτι το 37% των Κουρδων που ζουν εδω θεωρει τη γυναικα υποχειριο που μπορει να την σκοτωνει. Εκτος αν εχεις την ψευδαισθηση οτι οι καλοι ερχοντια εδω και οι κακοι μενουν στο Κουρδισταν. ΑΛλα μαλλον δεν ισχυει γιατι εχουν γινει επανειλημενα περιστατικα ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στην Ευρωπη που δολοφονουν τις γυναικες ή τις κορες τους για λογους τιμης.

Ε οχι να συγκρινουμε τον πατερα σου ή τον παππου σου ή τον θειο σου το μεταναστη με αυτους τους ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ. Στην Ελλαδα ΑΝ ποτε γινοταν κανενας φονος τιμης (οχι παθους) σκοτωνε ο πατερας και ο αδελφος τον ΑΝΤΡΑ που προσβαλε την τιμη της κορης. Δεν θαβανε την γυναικα ΖΩΝΤΑΝΗ.

Theoprovlitos είπε...

Επειδη δε πολλοι εχουν την ΑΥΤΑΠΑΤΗ οτι αρκει μονο και μονο ενα παιδι να γεννηθει σε μια χωρα για να αποκτησει ΞΑΦΝΙΚΑ την νοοτροπία της χωρας αυτης, ενω ειναι σαφες οτι από το ΣΠΙΤΙ περνανε οι γραμμες στα παιδια δες αυτο το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ντοκυμαντερ για την Γιουγκοσλαυια και το Κοσοβο (προτεινω να δειτε και τα 6 μερη της σειρας) και δες προσεκτικά στο 2:51 στο πως εκπαιδευονται απο τους πατεραδες τους τα Μουσουλμανακια Αλβανακια να συμπεριφερονται όχι σε Ελληνακια ή Σερβακια αλλα στα ΑΛΒΑΝΑΚΙΑ που ειναι Χριστιανοι.

Θαυμασε ποιοτητα λαου στον 21ο αιωνα.

http://www.youtube.com/watch?v=779qk8ZbCKY

Και μετά γινεται ολοκληρο θεμα επειδη καποιοι ανεγκεφαλοι διαμαρτυρηθηκαν για να σηκωσει την σημαια Αλβανος. Το ιδιο ειναι ενας εστω ηλίθιος καυγας για μια σημαια με απειλες να τα σφαξουμε; Ε οχι και ιδιοι! ΕΛΕΟΣ.

Επειδη δε εχω γνωστό Καλύμνιο δάσκαλο, μουσικό, που διδασκε σε σχολειο του κεντρου με αλλοδαπα τα 19/22 παιδια μου 'ελεγε "κανω αγωνα να τους περασω καποιες αξιες εκτος απο τα Αλβανακια που πανε σπιτι και τα καταστρεφουν οι πατεραδες τους οι οποιοι εκτος των αλλων ειναι και διεκδικητικοι και απαιτητικοι αντι να ειναι ευγνομωνες."