16/1/10

TO HELSINKI WATCH ΨΗΦΙΖΕΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ




ΕΠΑΙΝΕΙ "ΙΟ" ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ ΚΑΙ "ΖΟΥΓΚΛΑ" ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΒΡΑϊΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΛΕΥΡΗ

ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΛΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ

Γνωστός μου άθελα του συμμετείχε στο facebook σε διάλογο φίλου του, εβραϊκής καταγωγής, σχετικά με το αντιεβραϊκο βιβλίο του Κώστα Πλεύρη. Όπου ξαφνικά ανακάλυψε ότι ο μηχανισμός που στήνεται πίσω από την εξόντωση του Πλεύρη για μια υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει (ασχέτως αν διαφωνώ μαζι του, αν και δεν έχω ιδίαν γνώμη για το βιβλίο του την ύπαρξη του οποίου πάντως έμαθα από αυτούς που προσπαθούν να το αποσύρουν) προέρχεται από τον Περιβόητο Παναγιώτη Δημητρά του Helsinki Watch.

Όπου εκεί φρίκαρε διότι συνειδητοποίησε πως:
Ο κος Δημητρας έχει αναλάβει εργολαβία την "υπεράσπιση" της Εβραϊκής κοινότητας προσπαθώντας να κλείσουν στην φυλακή κάποιον για ένα βιβλίο του.
Ο κος Δημητρας εκθειάζει το ρόλο του "Ιού" της Ελευθεροτυπίας και την "Ζουγκλα" του Τριανταφυλλόπουλου.
Ο κος Δημητράς φακελώνει το δικαστικό σώμα (ίσως εμπνευσμένος και από την Σαϊαντολογία με την οποία είχε άριστη συνεργασία στο παρελθόν).
Ο κος Δημητράς φαινεται ως ασκών επιρροή ή πίεση σε δικαστές προκειμένου να έχει το ποθούμενο -για εκείνον- αποτέλεσμα.
Ο κος Δημητράς εξασκεί από θέσεως αφανούς εξουσίας πίεση προς κυβερνητικά στελέχη διώκοντάς τους δικαστικά προκειμένου να επιβαλλει την γραμμή του, η οποία ειναι ταυτόσημη με αυτήν του George Soros.
Τέλος δε, ο κος Δημητρας τυγχάνει και υποστηρικτής του κόμματος των Οικολόγων-Πρασινων καθως και του προέδρου τους κου Τρεμόπουλου, συμπατριώτου του προέδρου του Ουράνιου Τόξου, κου Βοσκόπουλου, με τα Ελληνοποιημένα επώνυμα.
Επισυνάπτεται μέρος του διαλόγου με το όνομα του πληροφοριοδότη μου αλλαγμένο σε "Θεοπρόβλητος" και των άλλων αλοιωμένα με mosaic.





Προς δε τους Εβραίους φίλους που προσπαθουν να δικαιωθούν, έχω να πω πως χειρότερο και από το να κανεις το συνήγορο του διαβολου είναι να έχεις τον ίδιο το διαβολο για συνήγορο.

Ας αναρωτηθούν δε και οι ίδιοι πως ο κος Δημητράς μπορεί να παιρνει το μερος τον Εβραίων και την ιδια στιγμή να παίρνει το μερος Δωδεκαθεϊστών που μισούν τον Εβραϊσμό και μαλιστα θεωρούν τις Ιουδαϊκες ρίζες της Ορθοδοξιας ως μομφή.

Μίσος για την Ορθοδοξια που δημιουργει ανίερες συμμαχίες ή σκοτεινά συμφέροντα;

10 σχόλια:

Vater Panajiotis είπε...

Δηλαδή, ποιο κόμμα περίμενες να υποστήριζε ο Δημητράς; Όπου εθνική μειοδοσία η Μαλάμω πρώτη...

Το βιβλίο του Πλεύρη είναι μια μπαρούφα εν πολλοίς-δεν έχει όμως δικαίωμα κανείς να επικαλείται τη φίμωση κανενός.

Προτιμώ το κλάσεις ανώτερο "Οι θεμέλιοι μύθοι της Ισραηλινής πολιτικής"του Γκαροντύ. Το έχεις διαβάσει;

Τι στο καλό με αυτά τα "απαγορευμένα"! Ούτε ρεμπέτικα τραγούδια να ήταν!Που ζούμε πια!

Theoprovlitos είπε...

Κατ αρχην

Α. Το βιβλιο του Πλευρη το εμαθαν και αυτοι που ΔΕΝ επροκειτο να το μαθουν πολύ απλά διοτι δεν ανηκουν στο χώρο του λογω της αντιδρασης εναντιον του. Κατι δηλαδη σαν την Τζινα Μαρωνη και το μασαζοκαλσόν (αν το προλαβες λογω ηλικίας)

Β. Οι ιδεες - ιδιαιτερα αν ειναι οντως νοσηρες- δεν καταπολεμουνται με δικαστικες μαχες. Αφ ενός διοτι δεν μεταπειθουν κανενα, τσιμενταρουν ακομα περισσοτερο εκεινους που τις πιστευουν και τελικα κανουν τον διωκώμενο συμπαθεστερο ενω μεχρι προτινος μπορει και να τους ήταν αντιπαθης.

Γ. Το να κανεις μυνηση για ενα βιβλιο αφ ενος ειναι η απόλυτη λογοκρισια (την οποια προφανως γουσταρει ο κος Δημητρας) αφ ετέρου αρχιζεις και μπαινεις σε υποψιες μηπως αυτα που γραφονται εχουν και μια δοση αληθειας και γι αυτο καποιοι καιγονται να τα κουκουλωσουν.

Ειδεμή φαινεται το ίδιο γελοιο σαν να κανεις μυνηση στο Λιακοπουλο για.... διασπορα ψευδών ειδήσεων.

Για να πω την αληθεια όμως, λυπαμαι που τελικα διαπιστωνω πως kai εντος του Ελληνικου ΕβραΙσμου υπαρχουν οντως πυρηνες που καταφευγουν σε σκοτεινα κεντρα για να επιτύχουν τι; Μετά φταίει ο κοσμος που δειχνει από επιφύλαξη και ανασφάλεια εως εχθρικοτητα προς την Εβραικη κοινοτητα;

Vater Panajiotis είπε...

Φυσικά και πρόλαβα το ιστορικό μασαζοκαλσόν!!Φοβερή διαφήμιση της Τζίνας!!

Εγώ πάλι ερωτώ:Τι επαγγέλεται ο Δημητράς;

Επίσης, δεν απάντησες αν διάβασες το εν λόγω βιβλίο-κλάσεις σοβαρότερο του Πλεύρη.

Theoprovlitos είπε...

Οχι δεν ετυχε. Μην νομιζεις οτι εχω καμμια ψυχωση με το θεμα και κανω διατριβη, οποτε αντλω ιδεες από βιβλία και κειμενα.

Οτι γραφω εδω ειναι απολυτως βιωματικό και αφορα σε περιστατικα και αποκαλυψεις στις οποίες πεφτω επανω τυχαια, στην καθημερινοτητα μου και άπλά δεν τα γουσταρω. Και ακομα περισσοτερο δεν γουσταρω να μας βγαζουν και τρελλους.

Ο ΔΗμητρας θεωρητικα επαγγελεται δικηγορος νομιζω. Ασχετως αν εργαζεται ως εργολαβος κατεδαφίσεων. Με πγιάνjεις;

mnk είπε...

Το περί ου ο λόγος βιβλίο:

http://www.mediafire.com/?dzzjjzjjjwm

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα.. με λενε θωμα.. ειδα τα σχολια σου που γραφεις οσον αφορα την κατασταση στην φινλανδια σε συγκριση με ελλαδα.. ηθελα αν μπορεις να μου δωσεις την δικη σου γνωμη..
τον νοεμβριο του 2008 απογοητευμενος απο την κατασταση στην θεσσαλονικη και γενικα σε ολη την ελλαδα και την ιδια στιγμη ανεργος, αποφασισα να φυγω στην φινλανδια..πηγα στην βαασα να μεινω με σκοπο να βρω δουλεια.. ειχα σχεση με μια φινλανδεζα η οποια μενει μονιμα εκει περα.. το κακο ειναι οτι πηγα σε περιοδο οικονομικης κρισης, εμεινα 3 μηνες και τελικα δεν αντεξα την αβεβαιοτητα και ξαναγυρισα στην θεσσαλονικη.. τωρα 1 χρονο μετα θελω να παρατησω την δουλεια που βρηκα με κοπο και να κανω αλλη μια προσπαθεια.. αλλα φοβαμαι οτι θα μου συμβει ξανα το ιδιο και πολυ πιθανο να βρεθω σε ακομα πιο δυσχερη κατασταση και αυτο με κανει απαισιοδοξο.. το θεμα ειναι οτι δεν ξερω τι πιθανοτητες εχω να βρω καποια στιγμη και ποτε, μια δουλεια.. τι να κανω ρε γαμωτι μου.... δυσκολα τα πραγματα.. δεν ξερω γιατι στα γραφω και δεν ξερω τι απαντηση να περιμενω αλλα εχω σπασει το κεφαλι μου με το τι να κανω... ευχαριστω, καλο βραδυ

Theoprovlitos είπε...

Γεια σου Θωμα

κατ αρχην σε κατανοώ πληρως και δνε εισαι και ο πρωτος που με εχει ρωτησει. Καποιος μαλιστα μεσω γνωσοτυ ηρθε και στο σπιτι και ρωταγε. Σε εκινον λεγοντας του τα πραγματα ως εχουν τον προσγειωσα λιγο και τον απογοητευσα.

Αυτο ομως ειχε σαν αποτελεσμα να μεινει στην Ελλαδα και λιγους μηνες αργοτερα βρηκε δουλεια στις φυλακες Δομοκου με την επιστημονικη του ιδιοτητα και με πηρε και με ευχαριστησε.

Το θεμα της μετοικεσιας στην Φινλανδια μας εχει απασχολησει οικογενειακως αρκετες φορες στα 24 χρονι απου ειμαι παντρμενος. Μαλιστα πριν 8 χρονια μονο βαλιτσες δεν μαζεψαμε. Αλλα παραλληλα καναμε προσευχη και ενω ολα εβαιναν "καλως" ξαφνικα μπηκε ενα εμποδιο και εληξε η θποθεση.

Παρ ολα αυτα ενιοτε μας απασχολει και δεν σου κρυβω πως και τωρα το ξανασυζηταμε. Το μεγιστο προβλημα ειναι η παιδεια γιατι λυπουμαστε τα παιδια αμς να περνανε αυτο το αίσχος που λεγεται παιδια και να καταστρεφονται τα παιδικα τους χρονια.

Απο την αλλη, στην Φινλανδια πλαι για τα παιδια μας δεν παμε γιατι η οικογενειακη επιδραση ειναι πολυ χαλαρη και τι να το κανεις αν μορφωθουνε μεν αλλα σου γυρνανε με τρυπημενα μουτρα και δεν μπορεις να πεις ουτε μιση κουβεντα.

Εν πασει περιπτωσει παραδεισος δεν υπαρχει πουθενα. Η αληθεια ομως ειναι οτι το κρατος μας ειναι ΑΘΛΙΟ οσο δεν περιγραφεται. Εγω υποφερω που ζω εδω. Θεωρω δε τους Ελληνες τερατα οφελημισμου και εγωκεντρισμου και ειναι οι ΕΛΛΗΝΕΣ που διαμορφωσαν ενα τετοιο κρατος και οχι το αναποδο.

Μην κοιτας που γραφω για τους εβραιους και τους μουσουλμανους. Δεν το κανω επειδη ειμαι Ελληναρας αλλα επειδη τα σκατα τους προστιθενται αθροιστικα πανω στα δικά μας σκατα τα οποια εχω μπουχτισει να τρωω τοσα χρονια.

Πολλοι παντως Ελληνες παντρεμενοι με Φινλανδεζες την εκαναν οικογενειακως και βρηκαν την υγεια τους στην Φιναλνδια από αποψη αποκαταστασης και κρατους. Επίσης πολλες χωρισαν και γυρισαν πισω επειδη δεν αντεχαν αυτο το χαλι στην Ελλαδα.

Εκει βεβαια τους τρωει η νοσταλγια και μετα απο λιγο αρχιζουν να τους τρωνε αλλα προβληματα αλλης φυσεως.

Οι μισθοι ειναι σαφως καλυτεροι, τα εξοδα λιφωτερα, οι κοινωνικη προνοια καλυτερη κλπ.

Θα σου ελεγα να πας αν ειχες επαγγελματικα κατι σιγουρο εκει ή αν ησουν πατρεμενος ωστε να εχεις κατι σταθερο. Αυτη τη στιγμη ομως γινονται απολυσεις, υποαπασχολησεις, μειωσεις μισθων και δεν το βλεπω να βρισκεις δουλεια εκτος αν ξερεις κατι εντελως εξειδικευμενο απο το οποιο εχουν αναγκη αυτη τη στιμη. Ειδε μη και εκει θα μεινεις μετεωρος.

Και δεν εισαι και Κοσοβαρος ή Ιρακινος για να σε ταϊζουν ή να σε ποτιζουν τζαμπα. Ως Ευρωπαίος θα εισαι επι ξυλου κρεμαμενος κι ας μην εχεις να φας, μεχρι να περασει ικανο διαστημα που να θεωρηθεις μονιμος κατοικος.

Αν εχεις εδω δουλεια μην την αφησεις και μην φυγεις εκτος αν εδω περνας μαρτυρικά ή αν σε έχει φαει η καψουρα για καμμια Φινλανδεζα.

Παντως αυτη τη στιγμη εχουμε και συγγενεις ανεργους και υποαπασχολουμενους στη Φινλανδια. Η μονη που θα εβρισκε δουλεια αμεσως ειναι η γυναικα μου σαν Τεχνολογος μικροβιολογικου εργαστηριου και με τα διπλασια λεφτα.

Αν δεν εχεις ομως και εκει πλατες μην το επιχειρησεις. Δωσε εδω τον αγωνα σου. Αν και σε λιγο φευγει και αλλος φιλος μου για το Καταρ αφου εδω ειδε και αποιδε. Αλλα εκει θα εχει εξασφαλισμενη και καλοπληρωμενη δουλεια.

Ανώνυμος είπε...

γεια και παλι.. σημερα θυμηθηκα να δω την απαντηση σου.. γενικα ειμαι σε φαση τρελας..ωρες ωρες σκεφτομαι οτι τα χρονια αρχιζουν να περνανε πολυ γρηγορα και το μονο που αλλαζει ειναι το χρωμα στις τριχες εφοσον αυτες μενουν στην θεση τους..

η αληθεια ειναι οτι σημερα ειπα πως θα μεινω τελικα αλλα με βαρια καρδια.. δεν εχω βγαλει απο το μυαλο μου την βαασα και θα το σκεφτομαι για καμποσο καιρο ακομα.. ισως το καλοκαιρι να την κανω με ελαφρα πηδηματακια μετα τα μπανια στην χαλκιδικη..

με την φινλανδεζα το σχεδιο ειναι να παντρευτουμε για να αποκτησω δικαιωματα και να μπω σε ταμειο ανεργειας και να μπορω να εχω ιατροφαρμακευτικη καλυψη.. καπως ετσι μου τα ειπε η δικια μου πως εχουν τα πραγματα.

με ενοχλει ομως οτι θα αφησω και την οικογενεια και την παρεα μου πισω και ξερω οτι δεν θα τους ξαναδω γιατι αυτη τη φορα με φοβιζε η ιδεα στο να μεινω πολλα χρονια εκει.. ισως τελικα δεν εχω τα κοτσια ή ειμαι μπερδεμενος απο ολα τα προβληματα και τα εχω κανει αχταρμα μες στο μυαλο μου με αποτελεσμα να μην βρισκω ενα σημειο απο το οποιο πρεπει να ξεκινησω..

το σιγουρο ειναι οτι το αισθημα που ειχα οταν βρισκομουν εκει ηταν ενα εντονη σιγουρια οτι θα τα καταφερω και μου αρεσε το ''ξενο'' αρκετα μπορω να πω και ηταν και το πρωτο μου ταξιδι γενικοτερα στο εξωτερικο.. κριμα να μην ειναι και η ελλαδα καπως ετσι.. ελεος φιλε, εκει φευγουν απο το σπιτι απο τα 18-20 και εγω εχω φτασει 29 χρονων και ακομα στο σπιτι της μαμας να παλευω με τους λογαριασμους.. αμαξι εχω δανεικο του αδερφου μου και εχω μια δουλεια που καθημερινα μου κανει ψυχολογικο πολεμο..

τελος παντων, τουλαχιστον νιωθω τυχερος που εζησα αυτη την εμπειρια και ποτε δεν ξερεις τι ξημερωνει η επομενη.. για την ωρα περιμενω και βλεπω.. ευχαριστω για το χρονο που εδωσες να μου γραψεις.. το μεηλ μου ειναι thomar34@gmail.com μπορεις να μου απαντησεις εδω..

Υ.Γ. οταν ημουν βαασα μπηκα στο δημοτικο της περιοχης.. χα-ζε-ψα, τιποτα αλλο δεν εχω να πω..

χχ είπε...

γεια σας. στην κυπρο εχουμε ενα τυπο ο οποιος με εβριζε απο το φεις.οπαδος του ακελ ο τυπος.εβαλα καποιο δικο μου να γινει φιλος του.ανακαλυψε οτι ειχε τον δημητρα φιλο του,αυτος ο συμπατριωτης μου εκανε ενα σχολιο στο προφιλ του δημητρα που αφορουσε δικαιωματα αλλοδαπων στην ελλαδα.ο τυπος του ειπε....τουλαχιστον οι ξενοι εχουν εσας κυριε παναγιωτη οι ελληνες δεν εχουν κανενα...η απαντηση του παναγιωτη? ο κυριος......θα διαγραφει απο τους φιλους μου γιατι κανει παρεα με νεοναζι.

Theoprovlitos είπε...

Οτι ο κος δημητρας εκτος από πρακτορας ειναι και φασιστοειδες σταλινικο καταλοιπο φαινεται και ααπό το διαλογο του με το στελεχος της Δρασης Αντιπα Καριπογλου. Η Αλ Σαλεχ από διπλα επκροτει και γλύφει.

Πως αλλως βεβαια όταν ο πατηρ του κου Δημητρα ήταν χουντικος υπουργος. Τα βιωματα αναπαραγονται συνηθως....

http://theoprovlitos.blogspot.com/2011/05/blog-post_11.html