9/1/10

ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΝ النبي محمد

ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜOΝΑΣ ΤΖΑΜΙ;

Κάποτε ο π. Προκόπιος Πετρίδης του Αγ. Παντελεήμονος, ο επωνομαζόμενος και προστάτης των μεταναστών, άνοιξε ένα Ορθόδοξο βιβλιοπωλείο απέναντι από την είσοδο της Εκκλησίας.

Υπήρχαν και τοτε βέβαια προβλήματα στην γειτονιά, αλλά ψιλοπράγματα. Καμμιά αιματηρή συμπλοκή με φαλτσέτες μεταξύ Αφγανικής και Κουρδικής μαφίας, κανά μακελειό-ξεκαθάρισμα λογαριασμών σε καφενείο μεταξύ Αλβανών με 3-4 νεκρούς μεταξύ των οποίων και δυό άσχετοι Ρουμάνοι που τα κουτσοπίνανε, κανένας φόνος από Αλβανό με μηχανάκι για το θέμα της προτεραιότητας. Τρίχες δηλαδή, που μπορεί να είναι και υπερβολές των ρατσιστών -αν και τα γράφουν και οι εφημερίδες.

Προσωπικά δεν είδα τίποτα από όλα αυτα με τα μάτια μου. Αυτό που συνέβη σε μένα ή στους κουμπάρους μου που μένουν στην περιοχή είναι να, την μια που πήγαινα σε στενάκι διπλής κατεύθυνσης που με το ζορι χωράει ένα αμάξι τσουπ, νάσου ο Αλβανός στην άλλη γωνία που αντι να περιμένει να φυγω για να μπει γκαζώνει και φτανουμε μουρη με μουρη και με απαίτηση και τσαμπουκά να κάνω εγώ όπισθεν, την άλλη ενας Πολωνος μεθυσμενος είχε βγαλει το πουλι του και κατουρούσε καταμεσής του δρόμου μπροστά στην εκκλησία, την τρίτη έτερος πιωμένος Πολωνός σε σουβλατζίδικο ρίχνει ροχάλα η οποία αφού περασε ανάμεσα από τα πρόσωπα των κουμπαρων μου που τρώγανε προσγειώθηκε στο μπουφάν της διπλανής κυρίας. A! και δυό φορές έχουν ληστέψει τα παιδιά των κουμπαρων μου.

Ε αυτά δεν είναι και τίποτα σοβαρό και εντάσσονται μέσα στην ευδαιμονία του πολυπολιτισμού. Αμαν πιά! Καιρός ήταν να φυγει αυτη η μονοτονία και η καταθλιπτική ομοιογένεια που είχαμε όταν είμαστε μικροί που τίποτα συναρπαστικό δεν συνέβαινε. Ενώ τώρα, είναι πιό exciting να ακούς στον ύπνο σου ξυλοδαρμούς, μπουκάλια να σπανε και πυροβολισμούς. Νομίζεις ότι ζεις στο New York ένα πραγμα.

Έκτοτε όμως τα πραγματα εξελίχθηκαν. Η γειτονιά έγινε πολυπολιτισμικότερη. Οπότε τι τα θελει τα βιβλιοπωλεία ο π. Προκόπιος; Σάμπως έμεινε και κανένας που να διαβάζει Ελληνικά στην γειτονιά; Αφού έχω την εντύπωση πως μεχρι και οι ενορίτες είναι μεταφερόμενοι από αλλού και βάζει η ενορία πούλμαν (όπως κάποτε στις προεκλογικές ομιλίες των κομμάτων) για να τους μεταφέρει για την Κυριακάτικη Λειτουργία από άλλες συνοικίες που έχουν καταφύγει ως πολιτισμικοί πρόσφυγες.

Ούτε παιδιά παίζουν πιά αφού και η παιδική χαρά του Αγ. Παντελεήμονα βανδαλίστηκε λόγω της διαμάχης professional αντιρατσιστών και κατοίκων που τους καπέλωσε η Χρυσή Αυγή, αφού το κράτος είναι ανύπαρκτο.

Οπότε τι να σου κάνει και το Ορθόδοξον Βιβλιοπωλείον απέναντι ακριβως από τα σκαλιά του Αγ. Παντελεήμονα; Αυτοκτόνησε και έγινε Πακιστανικόν μπακάλικον και μάλιστα χωρίς ίχνος Ελληνικής γραφής. Δηλαδή θα μπορουσε να γράφει στη τζαμαρία "είστε μαλάκες" και δεν θα το καταλάβαινε κανείς. Αλλά δεν πειράζει, διότι στον πολυπολιτισμό όλα συγχωρούνται αρκεί ο θύτης να μην μιλάει Ελληνικά.

Κριμας, κρίμας το βιβλιοπωλείο. Δούλευε εκεί και ένας γνωστός μου φοιτητής μάλιστα. Αλλά παιδιά μου λίγο ακόμα υπομονή. Και σε λίγο θα ξαναγίνει βιβλιοπωλείον, "ο Προφήτης Μοχάμμαντ", όταν και ο Αγιος Παντελεήμονας θα γίνει τζαμί.

Και έχει κι' έναν τρούλο, ότι πρέπει για τέμενος...
___________

Η Φωτό είναι από το πραγματικό κατάστημα, επί της οδού Αλκιβιάδου.

7 σχόλια:

Στέφανος είπε...

Θεοπρόβλητε, αυτά είναι τα "αγαθά" της λεγόμενης πολυπολιτισμικής κοινωνίας που ονειρεύονται οι σημερινοί κρατούντες και κάποιοι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως αριστεροί(τρομάρα τους). Και να φανταστείς είμαστε ακόμη στην αρχή.Τα χειρότερα 'ερχονται...

Theoprovlitos είπε...

Το αστειο ειναι οτι αυτο το πραγμα ΔΕΝ ειναι πραγματικα πολυπολιτισμικη κοινωνια. Το ξερω γιατι στο σπιτι μου μεγάλωσα εντελως πολυπολιτισμικά

mnk είπε...

Θεοπρόβλητε, αυτό που λες είναι πολύ μεγάλη αλήθεια!

Εγώ κατάγομαι απο 4 διαφορετικούς λαούς (=πολιτισμούς) κι ο γυιός μου από 8! Πράγματι, η πολλαπλότητα πολιτισμών είναι πλούτος τεράστιος, όταν μπορείς να τον χειριστείς και να τον αφομοιώσεις. Πάντα θεωρούσα τις πολλαπλές πολιτιστικές μου ρίζες ως πνευματικό πλούτο κι ένοιωθα τυχερή και περήφανη γι' αυτές. Είναι κάτι που διευρύνει την σκέψη και σου δίνει πολλαπλές επιλογές οπτικής, σ' εμποδίζει να γίνεις μονοδιάστατος και μισαλλόδοξος.

Στην πραγματικότητα, είναι το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που ζούμε σήμερα.
Αυτό που ζούμε σήμερα δεν είναι πολυπολιτισμός, αλλά Α-πολιτισμός, κατάλυση κάθε έννοιας πολιτισμού, καθαρός εκβαρβαρισμός. Και λίαν συντόμως θα ζήσουμε την (επίτηδες προκληθείσα) "σύγκρουση των πολιτισμών", αντί για την φιλία και το πάντρεμα των πολιτισμών.

Vater Panajiotis είπε...

Γιατί βρε Θεοπρόβλητε,
που είναι η ασχήμια του να ακούς κάθε πρωί καμιά 50αριά "Αλλάχουάκμπαρ" από το μιναρέ του (πρώην) Αγίου Παντελεήμονα;

Αυτά για να μην θάβουν εύκολα οι ημέτεροι αναλύσεις τύπου Χάντιγκτον!

Theoprovlitos είπε...

Οταν ειχαμε παει διακοπες στην Τουρκια στο Didim, ειχαμε ενοικιασει σε ενα συγκροτημα εξοχικων κατοικιων για Αγγλους ενα διαμερισμα με κοινοχρηστη πισίνα, δυο υπνοδωματια, εξι κρεββατια, κουζινα πλυντηριο / 50 ευρω την ημερα το 2007, το οποιο ήταν διπλα στο τζαμι.

Ενταξει, για μια βδομαδα το ειδαμε λιγο κουλερ λοκαλ. Αλλα να ακους στις 5 το πρωί εναν τηλεβοα να ορύεται στο μιναρε δεν ειναι και οτι καλυτερο.

Eponymous Anonymous είπε...

Ασχετο (;) μεν, ενδιαφέρον δε:
----------------------------


Defamation:
*************

Ενα χρήσιμο ντοκιμαντέρ, απο έναν Ισραηλινό, τον Yoav Samir, που βλέπει το θέμα του "αντισημιτισμού" και της υστερίας και της εκμετάλευσης του, με κριτικό μάτι. Πραγματικά μία φωνή που δίνει ελπίδα για το μέλλον. Πως μια αμερικάνικη Οργάνωση ελέγχει και καταπιέζει κάθε είδους κριτική ενάντια στο κρυφοφασιστικό ισραηλινό καθεστώς στο όνομα...του αντιρατσισμού!

Κατεβαίνει απο εδώ:
http://www.megaupload.com/?d=M7TMK4QV

(πάνω δεξια αντιγράψτε τον κωδικό που σας δίνει στο "κουτάκι" δίπλα και μετά πατήστε το κουμπάκι "download" για να κατεβάσετε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ.)

Ανοιγει με το πρόγραμμα winrar (παρόμοιο με το winzip)

Ζητάει κωδικό για να ανοίξει ο οποίος "tralala21" (χωρίς τα εισαγωγικά)

Αν το site γράφει να δοκιμάσετε αργότερα να το κατεβάσετε, κάντε το, μάλλον έχει μεγάλο φόρτο.

Κριτικές και τρέηλερ για την ταινία:

http://www.defamation-thefilm.com/html/synopsis1.html

http://www.youtube.com/watch?v=c5jsiLWXGYQ

http://www.imdb.com/title/tt1377278/

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Θεοπρόβλητε, το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό του GAP έχει ως βάση του τον αντιχριστιανισμό. Δηλαδή, θέλουν να στήσουν δίπλα στους χριστιανούς ή χριστιανικής παράδοσης κατοίκους της χώρας αυτής μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ μη αφομοιώσιμη αφροασιατική μουσουλμανική κοινότητα. Δεν τους ενδιαφέρουν ούτε οι Πολωνοί, ούτε οι Αλβανοί, ούτε οι Ρώσοι, γιατί όλοι αυτοί σε βάθος χρόνου θα αφομοιωθούν. Αυτό είναι διαπιστωμένο. Τους ενδιαφέρουν οι άλλοι, οι μουσουλμάνοι Αφροασιάτες, γιατί αυτοί θα ανατρέψουν το έθνος-κράτος, με την έννοια ότι το έθνος στην Ελλάδα προσδιορίστηκε ευθύς εξ αρχής με βάση τη θρησκεία ("Έλληνες είναι οι κάτοικοι της επικράτειας οι πιστεύοντες εις Χριστόν") και όχι με βάση τη γλώσσα (δευτερευόντως η γλώσσα).

Στο σκοπό του μουσουλμανικού εμφυτεύματος στην καρδιά του Ελληνισμού έχουν στρατευθεί όλοι οι έχοντες επιρροή: Αλαφούζος και τα τσιράκια του (Παπαχελάς, Καμπύλης, Κασιμάτης και Σία), ΔΟΛ και τα τσιράκια του, αδρά χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ, οι οποίες και έφτιαξαν το νομοσχέδιο (δες και την ανάρτησή μου), διάφοροι καθηγητές Νομικής και Παντείου που συμμετέχουν σε πολλές ΜΚΟ.
Είναι μία ΜΑΦΙΑ με εκτελεστικό όργανο έναν όχι ιδιαίτερα ευφυή και με ιδεοληπτικές αγκυλώσεις πρωθυπουργό.

Οσο για το πακιστανικό μπακάλικο, να θυμίσω ότι στο πολυπολιτισμικό Κεμπέκ οι επιγραφές είναι υποχρεωτικά εις την γαλλική, με δεύτερη γλώσσα και με μικρότερους χαρακτήρες την αγγλική. Εδώ, στον γιαλαντζί δήθεν πολυπολιτισμό μας ή μάλλον στο μπουρδέλο μας (συγγνώμη για την έκφραση), επικρατεί η πλήρης ασυδοσία.

Ο Factor X του Antinews θα οργανώσει μη κομματική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή την ημέρα ψηφοφορίας για το Ν/Σ. Θα πρέπει όλοι να την στηρίξουμε με την παρουσία μας.
Τελείωσαν τα ψέμματα, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει σε ό,τι καλό κουβαλάει πάνω της αυτή η ρημαδοχώρα τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και οι διάφοροι Αλιβιζάτοι θα απαντήσουμε παρομοίως! Τον θέλησαν τον πόλεμο οι υποψήφιοι δήμιοί μας, θα τον έχουν! Δεν θα καθήσουμε να μας επιβάλουν τον ολοκληρωτισμό τους!