3/6/09

GREEN DEATH

Ο ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ "ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ"

Την περίοδο του 1989-1991 το κόμμα που ψήφιζα και που θα θυμούνται οι παλαιότεροι είναι οι "Οικολόγοι-Εναλλακτικοί". Τα τραύματα της ανθρωπότητας από την καταπίεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες του Ανύπαρκτου Σοσιαλισμού ήταν ακόμα νωπά για να ψηφίσω αριστερά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ είχε ήδη μετατραπεί σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα καιροσκόπων, απατεώνων, λαμόγιων, χαμαιλέοντων και μεταλλαγμένων σοσιαλιστών ενώ ο Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να με πείσει ούτε σαν ιδεολογία αλλά ούτε και ως εφαρμογή πως θα είχε να προσφέρει αυτά που η χώρα είχε ανάγκη.

Ο Καραγκιόζης είτε φορά πράσινο κουστουμάκι είτε γαλάζιο πάντα Καραγκιόζης παραμένει.
Παρ' όλα αυτά ψήφισα Νέα Δημοκρατία την τρίτη απανωτή εκλογική αναμέτρηση για να έχει τέλος πάντων η χώρα μια κάποια κυβέρνηση.

Οι θέσεις μου για τα λεγόμενα κόμματα εξουσίας όπως και οι σχέσεις μου είναι κάκιστες. Να το πω με δικά μου λόγια πρόκειται περί ομάδων φαύλων που προσπαθούν να διαχειριστουν την εξουσία προς όφελός τους αναπτύσσοντας γι αυτο και εκλογική πελατεία και δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανενας λόγος να εγγραφεί πλεον κανείς σε ένα κόμμα, τουλάχιστον εξουσίας, παρά μόνο ωφελιμιστικός.

Αλλά από την άλλη υπάρχουν επίσης επικίνδυνα μικρά κόμματα τα οποία ενώ στην ουσία αποτελούν την ιδεολογική δικαίωση της Παγκοσμιοποίησης, της διάλυσης της αυτοδυναμίας και ανεξαρτησίας των λαών και της επιβολής της Νέας Τάξης προσποιούνται ότι ΔΗΘΕΝ αντιμάχονται την εξουσία ενώ στην ουσία αποτελούν την ιδεολογική μπατσαρία της και το ιδεολογικό άλλοθι ώστε η Νέα Τάξη να μπορει να υλοποιεί τον σχεδιασμό της.

Τα κομματα αυτα δεν φοβάμαι να τα κατονομάσω. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τελευταία, ΑΚΟΜΑ χειρότερα, οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ των οποίων οι θέσεις ενώ σε σοβαρά ζητήματα είναι "τι κάνεις Γιάννη-κουκιά σπέρνω" σε εθνικά και κοινωνικά ζητήματα γίνονται και επικίνδυνοι, αφού στην ουσία πρεσβεύουν το σύστημα "αξιών" του George Soros και του Βαλιανάτου. Σύστημα το οποίο μέχρι πρότινος κάλυπτε "ιδεολογικά" ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μετά τα τελευταία Δεκεμβριανά και τον εξ επαγγέλματος ανθελληνισμό πρωτοκλασάτων στελεχών του και το ξεγυμνωμα του Τσίπρα ότι προκειται πέρι ενός ακόμα μεταμοντέρνου Καραγκιόζη (ούτε καν αυθεντικού), ευτυχώς για το κόμμα του οι δυνάμεις της αντίδρασης και της υστερίας διοχετεύονται προς τους Οικολόγους απαλλάσοντας από την παρουσία τους όσους έχουν καπελωθεί από τον Αλαβάνο και τους μπράβους του.

Το τι εστί "Οικολογία" και "Οικολόγοι" αλλά με οφφίκια και περγαμηνές (όχι βρε σαν κι εμάς που μας αρέσουν οι μολυσμένες θάλασσες, τα σκουπίδια και το καυσαέριο) νομίζω πως μπορει κανεις να ανακαλέσει στην μνήμη του τον περιβόητο πολεμοχαρή "πράσινο" υπουργό Γιόσκα Φίσσερ, τον άνθρωπο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, αλλα και τον Νεοταξίτη Al Gore που επίσης ενδιαφέρεται για τον πλανήτη (χα, χα, χα σε καλό μου).

Πέραν βέβαια των ανθελληνικών και Νεοταξικών θέσεων των δήθεν "Οικολόγων" τους οποίους θα συνιστουσα να μαυρίσουμε με νυχια και με δοντια στις εκλογές διοτι ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΟΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ αρχίζω να διαβλέπω πως όταν το Μεγάλο Κεφάλαιο και η εξουσία αρχίζει να καταπιάνεται με ένα θέμα κάποιο λάκκο θα έχει η φάβα.

Μήπως στο μέλλον κάποιοι κάπου κάποτε θα λαμβάνουν νέα μέτρα για μάς χωρίς εμάς με άλλοθι την "Οικολογία". Η "Ώρα της Γής" -όπου ενοχοποιήθηκαν τα νοικοκυριά για την κατανάλωση ρεύματος ενώ οι πραγματικοί ένοχοι που ευθύνονται και για την υπερθέρμανση του πλανήτη βρίσκονται μονίμως στο απυρόβλητο- μήπως ήταν απλά μια πρόβα τζενεράλε;

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΙ Π0ΣΟΣΤΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΘΑ ΔΕΙΧΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΑΚΡΙΣΙΑΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ,ΜΙΑ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΠΡΕΠΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΗ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ,ΑΦ ΕΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΥΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗΣ ΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΗ,ΚΑΙ ΑΦ ΕΤΕΡΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.[ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΗ ΑΡΧΗΓΟΣ?].
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΑΡΚΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΘΕΝ ΣΑΡΚΑΣΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ,ΑΝΑΜΙΚΤΟ ΜΕ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΧΙΟΥΜΟΡ[ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΑΜΦΟΤΕΡΟΝ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑΡΙ].
ASLAN

Ανώνυμος είπε...

απόλυτα σύμφωνος με τα λεγόμενα σας. όμως θα ήθελα να δω και τον αντίλογο, σοβαρό αντίλογο που εγώ δεν μπορώ να εκφράσω. ούτε που το διανοούμαι...

π Παντελεήμων Kρούσκος είπε...

Όταν είσαι οικολόγος, αυτό το αποδεικνύεις ευρισκόμενος στις επάλξεις ή και με τον καθημερινό τρόπο ζωής σου. Δίνεις μαρτυρία σαν να λέμε. Αφ'ης στιγμής οι οικολόγοι γίνονται κόμμα, υπηρετούν κάποια συμφέροντα, περιχαρακώνονται πίσω από ιδεολογήματα. Οικολόγος μπορεί να είναι κάποιος που ψηφίζει οποιοδήποτε κόμμα. Δεν είναι η οικολογία ιδεολόγημα, αλλά στάση ζωής. Απόδειξη της έκπτωσης τους ειναι πώς οι λεγόμενοι "οικολόγοι" πολιτικολογούν με χρώμα
και με σταθμά, ενώ η προέλευση τους είναι σε όλους γνωστή. Άλλωστε η λόγος τους δήλον αυτούς ποιεί.
Η αλήθεια είναι πώς οι πολίτες δεν θα τους ψηφίσουν λόγω οικολογικής ευαισθησίας, αλλά μόνο και μόνο για να τιμωρήσουν κάποια κόμματα. Άλλωστε οι κοινοβουλευτικές εκλογές θα δείξουν την αλήθεια.

Theoprovlitos είπε...

Ανωνυμε προσπαθησε!

Εδω δεν βαθμολογουμε ιδεες ουτε αποτυγχανουμε στις... πανελληνιες. Εν εχεις οντως καποιο αντεπιχειρημα το ακουω μετα χαρας.

Ασλαν

Η Βυζαντινοπρεπης Αριστερα που αναφερεις ενυπαρχει σε διαφορα πολιτκα κομματα και σχηματα. Απλα τα ιδια τα κομματικα αυτα στελεχη ειναι εγκλωβισμενοι στο συστημα χειροτερα και από τους ψηφοφορους τους.

Ας κανουν καποτε ενα κομμα λαμογιων να παρουν το ποσοστο που τους αναλογει και να δουμε και εμεις οι υπολοιποι τι θα κανουμε.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΟΠΡΟΒΛΗΤΕ
ΚΟΜΜΑΤΑ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΙΣΩΣ.ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΩΝ ΕΠΙΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΩΝ?
ΠΟΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΔΙΝΕΙΣ Σ'ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ? 7,8,9%?ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΤΙΜΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΑΤΩΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ?ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΠΡΕΠΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ.
ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΑΛΗΓΩ ΣΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ,ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ [ΚΑΙ ΜΕ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ ΣΤΟΧΟΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΦΑΡΑΚΟΣ].
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ[ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ''ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΧΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ Κ.Λ.Π.'']ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΩ.
ASLAN

Theoprovlitos είπε...

π. Παντελεημονα

Προκειται περι ΑΠΑΤΗΣ διοτι όπως σωστα περιγραφετε οικειοποιουνται εναν τιτλο που ανηκει σε ολους.

@Ασλαν

Δεν εξω γιατι πατωνουν ολες οι σχετικες προσπαθειες απο την εποχη του Ψαρουδακη κλπ. Γενικα δεν ξερω γιατι πολλοι εκτιμουν ενα προσωπο αλλα τελικα δεν το ψηφιζουν.

Ας πουμε εγω ψηφισα δυο φορες κομματα που δεν μπηκαν στη βουλη για ελαχιστους ψηφους (ΔΗΚΚΙ, ΔΗΑΝΑ) αλλα οταν εγινε ο Στεφανοπουλος Προεδρος Δημοκρατιας ξαφνικα ΟΛΟΙ εγιναν οπαδοι του.

Δηλαδη το θελουμε το λαμογιο στο αιμα μας; Η μηπως πιστευουμε οτι ολοι αυτοι ειναι καλοι αλλα λιγοι;

345 είπε...

Η οικολογία στα καθ' ημάς έχει συνδεθεί με την Αριστερά, επειδή η ιδιωτική πρωτοβουλία-απληστία θεωρείται ο μεγαλύτερος εχθρός του περιβάλλοντος. Στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση ωστόσο, εχθρός του περιβάλλοντος θεωρούνταν το κράτος (Τσέρνομπιλ, Κασπία, Σιβηρία κλπ.) και τα οικολογικά κινήματα (που φυσικά διώκονταν) είχαν και έχουν πιο φυγόκεντρο-φιλελεύθερο προσανατολισμό.

Με τα παραπάνω θέλω να πω ότι συμφωνώ με το ότι η Οικολογία δεν θα έπρεπε να ταυτίζεται με καμία ιδεολογία.

Δυστυχώς στην Ελλάδα μας έχει φάει η "απαγωγή εννοιών". Κάθε κόμμα καπηλεύεται αυθαίρετα ένα τσιτάτο και απαγορεύει αυθαίρετα την επίκληση της ίδιας έννοιας από άλλους.

Έτσι η ΝΔ μας προέκυψε σαν το κατεξοχήν "Ευρωπαϊκό Κόμμα" (αλλά με ανύπαρκτες επιτυχίες στην ΕΕ), το ΠΑΣΟΚ αυτοαποκαλείται "Δημοκρατική Παράταξη" (όπως αποδεικνύει άλλωστε η διακυβέρνησή του και οι διαδικασίες διαδοχής), το ΚΚΕ "εργατικό κόμμα" (έστω και αν το ίδιο είναι στυγνός εργοδότης), ο ΣΥΡΙΖΑ "κόμμα των νέων" (εκτός αν θέλουν να κάνουν μάθημα), το ΛÁΟΣ "θεματοφύλακας των εθνικών αξιών" (με Μπουμπούκο και Βαΐτση) και εσχάτως οι Οικολόγοι σαν "η μόνη διέξοδος" (...των Σκοπίων προς το Αιγαίο).

Theoprovlitos είπε...

@345

Επεσες μεσα σε ολα και πολλα ξεχασες.

Παντως εν κατακλειδι και παρ ολα αυτα ψηφιζω ο,τι θεωρω σωστο κατα περιπτωση. Ειμαι εναντιον της αποχης, λευκου, ακυρου γιατι η βουληση μου μεταφραζεται ως βουληση καποιων αλλων ενω ως ψηφος αποτυπωνεται (π.χ σκομα και Οικολογοι Βεργης, Οικολογοι Παπανικόλας, Βασίλης Λεβεντης, μλ ΚΚΕ, Ενωση Κομμωτων Ελλαδας κλπ αν μη τι αλλο αποτυπωνουν ΞΕΚΑΘΑΡΑ την δυσφορία μου.)

Αν και αυτη την φορα θεωρω πως η ατζεντα που θα πρεπει να μας απασχοληση ειναι η σαφης αντι-ευρωπαϊκη σταση μας καθως και το ξεχαρβαλωμα των συνορων με απωτερο στοχο την de facto αλλαγη τους (Κυπριακο, Μακεδονικό, επέλαση σκληροπυρηνικου Ισλαμ, δημιουργια νεων εθνικω και θρησκευτικων μειονοτήτων).

SkyWatcher είπε...

Κοίτα να δεις..
Και εγώ εκείνη την περίοδο είχα πάρε - δώσε (να μην πω είχα ενταχθεί) με τους Οικολόγους - Εναλλακτικούς...
Δεν ξέρω αν διαβάσατε το άρθρο
"Ποιοι Πράσινοι Οικολόγοι;" του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ στην Ελευθεροτυπία, Σάββατο 30 Μαΐου. Λέει πολλά...
Το αναδημοσίευσα:
http://redskywarning.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html

Owain Glyndwr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Owain Glyndwr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
zoro είπε...

ποια ομάδα είναι η φιλικότερη?
μονο τον καρατζαφέρη θυμάμαι να τα χώνει στους ευρωπαίους :D

Theoprovlitos είπε...

@zoro

Δεν ειναι μονο ο Καρατζαφερης. Ειναι και το ΚΚΕ αλλα και άλλα Αριστερα κομματα (ΕΕΚ) κλπ εχουν σαφη αντιαμερικανικο προσανατολισμό.

Βεβαια εκει που την πατανε ειναι οτι εχουν καταπιει την ομπρελα του δηθεν "αντιρατσισμου" αδυνατωντας να καταλαβουν οτι αυτο που γινεται ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ με την ανεξελεγκτη εισβολη αλλοδαπων ειναι η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΔΟΥΛΩΝ ωστε αφ ενος να εχει το κεφαλαιο εργατικο δυναμικο τριτης και τεταρτης κατηγορίας, να βρισκει το βρωμικο χρημα και το λαθρεμποριο εργατικα χερια και τριτον για να υποβιβαστουν τα διακιωματα και οι απαιτησεις των Ελληνων εργαζομενων στο ναδιρ αφου πλεον αν ο Ελληνας τολμησει να ανοιξει το στομα του προς το κεφαλαιο, το μοναστηρι, ή μάλλον το τζαμί νάναι καλά.

zoro είπε...

δεν διαφωνώ. τις θύελλες κάποτε θα τις θερίσουμε, μάλλον έχουμε αρχίσει ήδη να θερίζουμε!
όσο για το ΚΚΕ (εκτος τους ότι έμεινε με την αντιπροσωπεία ενώ έχει κλείσει το εργοστάσιο) :D
μου δίνει την εντύπωση ότι αρέσκεται μοναχα στο ρολο του
αντιδραστικού που πολλές φορες χρήσιμος είναι αλλα στερείται
ρεαλιστικών λύσεων, μάλλον καθόλου λύσεων...
όπως διάβασα και κάπου, γενικά το ΚΚΕ έχει καταντήσει να
μισεί τους προύχοντες και ταυτόχρονα να αδιαφορεί για τους
μη - έχοντες. κάτι σαν τη "φάρμα των ζωων" με τι διαφορα ότι τα διαμαρτυρόμενα ζώα αποφεύγουν εντέχνως να ασχοληθούν με τη διοίκηση ;)
-μιλάω για το μυθιστόρημα, μη παρεξηγηθώ -

Owain Glyndwr είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.