18/7/08

ROOMS TO LET frau ANGELA


ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΟΣΜΕ!

Μέσα σε όλο αυτό χάος που επικρατεί με την ανεξέλεγκτη εισβολή λεγεώνων αλλοδαπών (συχνότατα δε με διόλου ειρηνικές προθέσεις και διαθέσεις) υπάρχουν και παράμετροι που τις ξεχνάμε ως το λιγότερο κακό.

Δεν είναι μόνο ότι το Ιστορικό Κέντρο των Αθηνών δεν είναι πιά Ιστορικό Κέντρο, αλλά ένα απέραντο γκέττο, τόπος ταφής της Αθηναϊδος γλαύκας που ψώφησε κάτω από μια άμορφη μάζα βίας, παρανομίας, βρωμιάς και αηδίας. 'Ενα γκέττο συγκερασμός όλων των γκέττο του κόσμου.

Δεν είναι ότι οι παλιοί κάτοικοι των Αθηνών το εγκαταλείπουν και φεύγουν για να σωθούν σε κατάσταση πανικού.

Δεν είναι ότι η Αθήνα, η πόλη-σύμβολο ΔΕΝ ειναι πια ούτε πόλη ούτε σύμβολο.

Δεν είναι ότι το Ελληνικό στοιχείο είναι πιά μειονότητα σε κίνδυνο.

Δεν είναι ότι ο ξένος περιηγητής έρχεται στην Αθήνα να βρει με μια διάθεση ρομαντισμού και νοσταλγίας την πάλαι ποτέ διαλάμψασα πόλη του φωτός και αντ' αυτής αντικρύζει ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης ενός ετερόκλητου και βάρβαρου - υπό κάθε έννοια -όχλου του οποίου το μόνο κοινό χαρακτηριστικό δεν είναι ούτε η πολιτισμική πανσπερμία, ούτε ένας - οποιοσδήποτε - κοινός πολιτισμός, αλλά η παντελής έλλειψη του.

Είναι και άλλα πολλά.

Όπως υπάρχουν Έλληνες αγροίκοι, άξεστοι και βάρβαροι υπάρχουν και τέτοιοι σε όλα τα κράτη και σε όλους τους λαούς της γης. Ε, αυτοί ακριβώς είναι εκείνοι που συσσωρεύτηκαν στην Ελλάδα (οι άλλοι πάνε αλλού ή κάθονται σπίτι τους) και εξακολουθούν να συσσωρεύονται ακαταπάπαυστα, επιβιώνοντας συχνά-πυκνά με το πλιάτσικο από το μόχθο του υπερδανεισμένου Έλληνα φουκαρά, από το λαθρεμπόριο και την παρανομία και από την καταλεηλάτηση ενός πάλαι ποτέ ακμάσαντος πολιτισμού.



Και δεν μιλώ μόνο για την παγκόσμια πλέμπα που διεκδικεί με τσαμπουκά και απαίτηση ακόμα και να ανέβει στο κρεββάτι μας ή διεκδικεί όσα ελάχιστα μας έχουν απομείνει. Μιλώ και για τους άλλους βαρβάρους, τους εκ Δύσεως και Βορρά. Γι αυτούς που έχουν μετατρέψει την Ίο, την Κέρκυρα, την Ρόδο και την Κω σε απέραντα κωλοχανεία θεωρώντας πως βρέθηκαν επιτέλους στην χώρα που όλα επιτρέπονται: Την χώρα που άλλος ειναι ελεύθερος να ξερνά έξω από την πόρτα της κυρά-Παναγιώτας, άλλος να σπάει μπουκάλια μπύρας στην πλατεία, άλλος να επιδεικνύει τον κώλο του στους περαστικούς, την άλλη να την χαμουρεύει δημοσίως ο κάθε μπαρόβιος, άλλη να κωλοτρίβεται με την λεσβία φίλη της δίπλα στις γιαγιάδες που κεντάνε, άλλος να επιδεικνύει τους όρχεις του στον παππού που πουλάει φρούτα στην παραλία κλπ.


Ε μέσα σε όλα, δεν καταλάβαμε και την άλλη κοσμογονική αλλαγή που έχει συντελεστεί. Μια άλλη αδικία, αν και λιγότερο οδυνηρή:

Ψάχνοντας να βρω να ενοικιάσω σπίτι για τις διακοπές (καθότι είμαστε και 6 άτομα + 2 μουσαφιραίοι) έπαιρνα διάφορα τηλέφωνα σε τουριστικούς προορισμούς και απαντούσαν οι ιδιοκτήτες τους. Μόνο που αυτοί δεν είναι αυτοί που θα περιμένατε να είναι. Γιατι τα δωμάτια και τα σπίτα αυτά τα έχει πλέον στην Νάξο ο Hans από το Βερολίνο και ο Ian από το Εδιμβούργο, στην Πάρο η Angela από την Φρανκφούρτη και η Birgit από την Ολλανδία όπως και ο Tomas στη Φολέγανδρο και ο Κoen στην Στουπα. Η Antonella βρεθηκε από την Ιταλια στην Τήνο, όπως και η Moira που για να την βρω πήρα στο κινητό της με αριθμό Λιβυής! Δυό-τρείς Αμερικάνοι νοικιάζουν τα σπίτια τους στην Λέσβο, ενώ στην Χάλκη τα καταλύμματα είναι όλα αγορασμένα από Άγγλους.

Και εμείς που κουραστήκαμε να σκοντάφτουμε σε χαρτόκουτα με απλωμένες λαθραίες τσάντες και τσουμπλέκια που καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια.

Που θέλουμε να πιούμε τον καφέ μας χωρίς να μας ενοχλούν κάθε 2 λεπτά για να αγοράσουμε παράνομα CD.

Που δεν θέλουμε να αγοράσουμε κινέζικη πλαστικούρα σε κάθε φανάρι και που γουστάρουμε το παρμπρίζ μας να είναι σκονισμένο.

Που δεν θέλουμε να απαντήσουμε για 18η φορά εκεί που πάμε να χαλαρώσουμε σε κάποια παραλία, πως δεν θέλουμε να αγοράσουμε γυαλιά και παρεό.

Που δεν μας αρέσει να μας κατουρούν την εξώπορτα και που τα αιματηρά ξεκαθαρίσματα λογαριασμών δεν μας αγγίζουν ακόμα και εάν είναι... φορείς πολιτισμού.

Εντάξει να φύγουμε από το "πολυπολιτισμικό" μπουρδέλο αλλά να πάμε που; Στην επαρχία; Αφού και εκεί όλα αγορασμένα είναι, όχι από την απελπισμένη γενιά των 700 αλλά από την γενιά των 2000 και των 3000 ευρώ, όσα δηλαδή έβγαζε τον μήνα η Angela και ο Tomas στην Νορβηγία και στην Δανία.

Αλλά να σας πω την αλήθεια, τώρα που το ξανασκέφτομαι, αυτοί οι άνθρωποι συνήθως ΚΑΙ φορείς πολιτισμού είναι, και Ελληνομαθείς, ΚΑΙ φιλέλληνες, ΚΑΙ διατηρούν την δική μας παράδοση και πολιτισμό καλύτερα κι' από εμας τους ίδιους. Σε λίγα χρόνια αν αναζητήσετε τον πραγματικό Ελληνικό πολιτισμό σε αυτούς θα τον βρήτε.

Οπότε, προτιμήσατε τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της frau Angela και της Mrs Judith. Αφού έτσι κι αλλιώς εσείς δεν θα μπορέσετε να τα αποκτήσετε ποτέ. Το πολυπολιτισμικό σας μέλλον είναι να κατουράτε και εσείς τις εξώπορτες στην Κυψέλη πιωμένος, προσέχοντας να μην σας πετύχει καμμιά σφαίρα από το επόμενο ξεκαθάρισμα. Για ληστεία μην φοβάστε γιατί το πορτοφόλι σας θάναι άδειο.

Να λέτε τουλάχιστον στα εγγόνια σας εκείνο το όμορφο παραμύθι με τον πράσινο βασιλιά που φώναζε απ' το μπαλκόνι πως η "Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες" και όταν σας ρωτούν "τι ήταν οι Έλληνες παππού" να ξέρετε τι να απαντήσετε.



ΥΓ. Για τις ξένες πολυεθνικές τα ξέρετε.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Wreos..

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς δεν ανήκεις στους μαζανθρώπους που εμπιστεύτηκαν τον πράσινο βασιλιά.
Σωστά;

Theoprovlitos είπε...

@ Ανωνυμε

Οχι, δεν λαοπλανηθηκα από τον πρασινο βασιλια. Γιατι το ηξερα πως ολα αυτα ειναι μια ωραια ιστορια για αγριους. Κυριολεκτικα για αγρίους όμως και εγω άγριος δνε υπήρξα ποτέ ούτε κανιβαλος.

Εχω πολλα ραμματα και για την δικη του γούνα, γιατι η σημερινη κατάσταση ειναι και λιγο χρονικο ενός προδιαγεγραμμενου θανατου. Τα θεμελια για πολλα σημερινα δεινα μπήκαν από τοτε.

Εκ των υστερων βεβαια ειπα και δυο τρεις φορες θεός σχωρέσ' τον.

Γιατι πάντοτε από τα κακά υπάρχουν και τα χειρότερα. Που συνηθως και κατά κανόνα έπονται...

Ανώνυμος είπε...

Τώρα μάλιστα. Τώρα σε παραδέχομαι.
Να είσαι καλά...

Cacofonix είπε...

Οι ρουμτολετάδες είναι οι πολιτισμικοί μας πρεσβευτές. Το ξεκώλωμα είναι τρόπος ζωής. Και ποιός είσαι εσύ που θα τους πεις πως θα διαθέσουν την κορμάρα τους;

Theoprovlitos είπε...

@ Cacofonix

ΣΩΣΤΟΤΑΤΟΣ. Οι ρουμτουλεταδες πολιτισμικοι μας πρεσβευτες. Σε αυτο το επίπεδο και στο γκαρσονι στην ταβερνα παιζεται η παραδοση μας, οι αξιες μας και η εθνικη μας οικονομια.

Για καθε ρουμτουλετά ή γκαρσονι γαϊδουρι ή κλέφτη που δυσφημιζει την χωρα παθαινει ζημια η εθνικη μας οικονομια και αρα πληρωνεις εσυ και εγω περισσοτερους φορους!

(Μεχρι που το φτασα)