15/9/10

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ


Μιά Άδεια Παραμονης πεταμενη στο δρόμο του Σταθμου Λαρισης. Και μαζι της χρόνια κόπου κι αγωνίας, όνειρα και ελπίδες. Την μαζευω από κατω. Ενα κωλοχαρτο και τιποτα παραπανω. Ελληνικη Δημοκρατια σου λέει ο άλλος, σε ένα σκετο χαρτί με μια φωτογραφία κολλημενη πάνω. Σαν χειροτεχνία νηπιαγωγείου. Ένα όνομα, ένα πατρώνυμο, μια υπηκοότητα, ένα έτος γέννησης χωρις καν ημερομηνία, μια ημερομηνια ανανέωσης της άδειας χωρις καν να αναφερεται ποτε εγκατασταθηκε ο άνθρωπος στην Ελλάδα. Μια κουρελαρια την οποία για να αποκτησεις στηνεσαι σε ουρες σαν τον Εβραιο στο Νταχάου και συνωστιζεσαι σαν στην προκυμαια της Σμυρνης - όπως μαθαμε και στο σχολειο, σε αντιθεση με οτι μας έλεγε η μυθομανης γιαγιά μας. Α! και μια διευθυνση!
Αναγνωριζω την διευθυνση. Δεν χρειαζεται ούτε η βοήθεια του κοινού. Η βοηθεια 50-50 υπαγορευει οτι θα είναι η στον Αγιο Παντελεημονα ή στα Πατησια. Δεν υπάρχουν πρασινες και ροζ καρτες με έδρα την Βουλα και την Εκαλη αγάπη μου.
Γνωριζω την συγκεκριμενη πάροδο των Πατησιων. Στην παλια ξεπεσμένη γειτονιά μου. Πολυ κοντα και στο σημειο που έσκασε η βομβα της ένοπλης λαϊκης πάλης που σκοτωσε το Αφγανόπουλο και τυφλωσε την αδελφη του. (Aλήθεια τι να εγινε αυτη η ψυχή; Χάθηκε! Ούτε ένα ευχαριστώ που της συμπαρασταθηκαμε τοσο θερμα στο facebook.)
Ψαχνω τα ξενικα ονοματα στα κουδουνια προσπαθωντας να αναγνωρίσω την εθνικοτητα. Τα εις -ov Βουλγαρικα. Τα εις -ic Σερβικα. Τα εις -villi -dze Γεωργιανικα. Τα εις -u Ρουμανικα. Επομενως ψαχνουμε για κατι πιό εξωτικό. Κτυπώ ενα ξενικό επώνυμο. Στο υπόγειο βγαινει μια αρκετα μεγαλη σε ηλικία Βουλγαρα που με πολυ σπασμενα Ελληνικά προσπαθει να μου πει σε πια διαμερισματα μενουν καποιοι αλλοδαποί. Ειναι και η κουφαμάρα της ηλικίας κατι και οι αρχές Alzheimer (αυτος να δεις θα ήταν Γερμανος -από το επώνυμο) που δεν κάνει φυλετικες διακρισεις. Αυτό τουλαχιστον να του το αναγνωρισουμε.
Καλώ το ασανσερ στο υπόγειο για να ανέβω στα υπερκοσμια προς αναζητηση της διαχειρίστριας. Στο Ισογειο μια γυναικεια φωνη διαμαρτυρεται. Η πορτα του ασανσερ ανοίγει και εμφανιζεται μια προφανέστατα άγαμος δεσποινις ετων 39, Ελληνις, με ξυνισμένη μούρη σαν ξυνισμενη Amita Λεμονι -που ετσι κι αλλιως μου φερνει καούρες.
-Τι το θελετε το ασανσερ στο υπόγειο; E; E; που τραγουδαει και η Αννα Παναγιωταρεα σε μουσικη Σταματη Κραουνάκη.
Μπαινω στο ασανσερ και με προσποιητη ευγενεια που δεν θα προξενουσε την απελαση μου από την πολυκατοικία ως παρεισακτου στοιχειου εξηγω κρατωντας πάντα την αναπνοη μου (διοτι η σκορδίλα, η ξυνίλα και η κλανιά στο ασανσερ είναι ο,τι χειροτερο) πως ψαχνω την διαχειριστρια. Τελος δε, ρωτω σε ήχο πλάγιο δεύτερο αν γνωριζει να μενουν στην πολυκατοικία τιποτα Ιρανοι, για να παρω την απάντηση σαν σε δημοσια υπηρεσία και μάλιστα από υπάλληλο διορισμένη επί ΠΑΣΟΚ (αυτες δεν ειναι μονο αθλιες αλλα ως Πασοκες εχουν και τον τσαμπουκα του εκανε-κι-η μυγα-κωλο...): Ξερρρρω κι εγω; Εχουμε γεμισει πια αλλοδαπους στην πολυκατοικια...
Φευγω απογοητευμενος. Η διαχειριστρια δεν ειναι σπίτι. Συναντω στην εισοδο μια άλλη κυρια, μεγαλης ηλικιας. Αυτη φιλοτιμειται να μου πει οτι στο δεύτερο όροφο μένουν καποιοι με καπως σταρατη επιδερμιδα. Ανεβαινω στρο δευτερο και χτυπαω τα κουδουνια. Δεν ειναι κανεις. Και ξαφνικα ακουω βηματα να ανεβαινουν στις σκαλες. Ενας νεος άντρας κατευθυνεται στην συγκεκριμενη πορτα.
-Μηπως είσαι από το Ιραν? Μηπως σε λένε Χαμπίμπ? Μηπως έχασες την άδεια παραμονης σου?
-Ναι από το Ιραν ειμαι και ειναι ενος φιλου μου η άδεια. Του σπασανε το αυτοκινητο στο Σταθμο Λαρισης και του τα κλέψανε όλα από μέσα. Αλλά τωρα ο Χαμπίμπ μένει στo Γαλατσι.
Μου δινει το τηλεφωνο. Επικοινωνω με τον Χαμπίμπ ο οποίος χαιρεται και με την γυναικα του που τα Ελληνικα της ειναι καλύτερα. Δεν ειναι μονο ολη η αγωνια να σε πιασουν χωρις άδεια παραμονης, δεν ειναι το μαρτυριο του να βγαλεις καινουργια. Ειναι και οι αλλοδαπες μαφιες που πουλουν κλεμμενα έγγραφα ή που κανουν διαφορες παρανομιες με κλεμμενα χαρτιά.
Δινουμε ραντεβου κοντα στο σπίτι. Ερχεται με το αμαξι του - μια μεταχειρισμενη citroen - και την γυναίκα του. Από το παραθυρο ξεπροβαλλει το κεφαλακι του και ενα αγορακι γυρω στα έξι. Στην ηλικια του γυιου μου.
-Να η άδεια παραμονής σου. Κι αυτο ειναι γι σένα. Ειναι στα Αγγλικα. Ειναι ο βιος του Αγιου Χαμπιμπ - που σημαινει Αγαπιος στα Αραβικα - και στα Ελληνικα τον λένε Άβιβο. Οι Ρωσσοι και οι Αραβες χριστιανοι ομως τον φωναζουν Χαμπίμπ, όπως κι εσενα.
Τον Άβιβο τον προσεξα γιατι γιορταζει στις 15 Νοεμβριου, την ημερα των γενεθλιων μου. Μαλιστα ήθελα να βαπτισω και τον γιο μου Χαμπιμπ αλλα τελικα αποφασίσαμε άλλο όνομα.
Ο Χαμπιμπ και η γυναικα του - μια νεα κοπελα όπως όλες, με παντελονι και χωρις μαντηλα - χαρηκαν που πήραν το συναξαρι και την εικονα του Αγιου Χαμπιμπ. Το καταλαβαινεις από την έκφραση του προσώπου αν καποιος χαιρεται ειλικρινα. Χαιρετιομαστε και φευγω.
Μετα από λιγο χτυπα το κινητο μου.
-Ξερετε συγγνωμη που φυγαμε βιαστικα χωρις να σας ευχαριστησουμε όπως έπρεπε. Ειναι και προχωρημενη η ώρα. Αν δεν εχετε αντιρρηση καποια στιγμη να σας κερασουμε και εναν καφε;
--------
Ναναι ειλικρινης ευγνωμοσύνη; Ναναι καποια χορδη που ο Αγιος Χαμπιμπ ακούμπησε; Ναναι ενα ειλικρινες ενδιαφερον για το απεταξάμην το Ισλαμ -Έχουν και μικρο παιδι που ζει στην Ελλαδα...
Το πονηρό μυαλο μου φτανει μεχρι και σε βαπτισεις συμφεροντος - αλλα η αλήθεια ειναι πως μονο Αλβανοι (οχι όλοι) εφήρμοσαν αυτην την πρακτικη, πολλοι αναβαπτιζομενοι 2-3 φορες για να κονομησουν και την facadoro, απαραιτητο αξεσουαρ εδω και χρονια για μια κομψη και ολοκληρωμενη βαπτιση που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας, μαζι με τα περιφερομενα μπαλονια και το βαπτιστικο φορεματακι-τσολιας αν προκειται για κοριτσι.
Αλλα τι κατηγορουμε τους Αλβανους για βαπτισεις συμφεροντος; Που τον θυμηθηκα τωρα κι εγω τον Μητσοτακη και τους λοιπους Μαυρογιαλουρους που βαπτιζαν εκατονταδες παιδιά για να εκλεγονται οι ίδιοι βουλευτες οι δε γονεις για να βολευτει το παιδι και ολο του το σόι. ( Η κλαδική του ΠΑΣΟΚ ανακαλύφτηκε αργότερα στα πλαισια του μεθοδευόμενου αποχριστιανισμού της χώρας) Αλλα τέλος πάντων, τα κινητρα του καθενος δεν τα ξερεις.
Ας κανει εκαστος το καλο κι ας το ριξει στο γιαλό. Και αν το ενδιαφερον ειναι ψευτικο θα παρασυρει στον βυθό σαν πετρα αυτον που το υποκριθηκε και θα τον πνίξει...

10 σχόλια:

pølsemannen είπε...

Δυστυχώς το ροζέ πατσαβουρόχαρτο δείχνει την ανοργανωσιά μας σαν κράτος!

Mπράβο που ενδιαφέρθηκες και του έδωσες τα χαρτιά του του ανθρώπου, θα έμπλεκε άσχημα χωρίς αυτά. :)

Theoprovlitos είπε...

Το εχω λουστει από την γυναικα μου, που ειναι και Φινλανδεζα. Και μαλιστα μια φορα ενω ηταν δεκαπεντε χρονια στην Ελλαδα πηγε να ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ την αδεια οδηγησης της και της λεει μια ηλίθια δημοσια γυνή στο υπουργειο συγκοινωνιων:
Aαααα, ΔΕΝ ειχατε το δικαιωμα να βγαλετε αδεια οδηγησης στην Ελλαδα! Ειστε εδω λιγοτερο από ενα χρονο συμφωνα με την αδεια παραμονης...
Τελικα πηγε ο δασκαλος από τη Σχολη Οδηγων και εγινε το σωσε. Ειχε δημοσιευθει το ζητημα και στα ΝΕΑ.

Αλλη φορα ειχαν βρει οι κορες μου σε κατι θαμνους στο παρκο μια κλεμμενη τσαντα μιας κυριας απο την Ουκρανια. Οταν την πηραμε τηλεφωνο μονο που δεν τους φιλουσε τα χερια η κακομοιρα.

zoro είπε...

καλημέρα καλή βδομάδα.
δεν ξέρω φιλε μου ποιος άλλος θα το έκανε αυτό!
ίσως επειδή έχεις κι εσύ τέτοια περίπτωση στην οικογένεια σου να είσαι
ευαισθητοποιημένος.
όμως αναρωτιέμαι, μονο αν βιώνουμε κάτι το κατανοούμε?
δηλαδή αν δεν σπάσω κάποιο χέρι ούτε καν μπορώ να φανταστώ πως αισθάνεται κάποιος στον γύψο!

Theoprovlitos είπε...

Ζορρο

Οχι δεν το εκανα για αυτο.ΑΠλα επειδη εχω την γυναικα μου γνωριζω το αισχος της Ελληνικης γραφειοκρατιας και το τι περνας για να παρεις μια καρτα.

Εχω και σαν αρχη οτι μπορεις να κανεις να το κανεις μπας και γινει ο κοσμος καλυτερος.

Οι Ελληνες, το ξαναλεω για πολλοστη φορα, ΔΕΝ ειναι ρατσιστες. Απλα ΜΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. Αδιαφορουν, δεν μπαινουν στην θεση του άλλου, κοιτανε την παρτη τους πατωντας στον άλλο, οπου μπορουν θα παρανομησουν και οπως μπορουν θα σε ποδοπατησουν, ειναι ατομοκεντρικοι και εγωπαθεις.

Και επειδη και εγω ως Έλληνας μισω τους Έλληνες, προσπαθω να μην τους μοιασω και εξ αναγκης προσπαθω να γινω λιγο καλυτερος.

Βεβαια υπαρχουν και χειροτεροι από τους Ελληνες αλλα αν το πω θα με πουν ρατσιστη ενω το βλεπω το πραγμα εντελως εθνολογικα.

Οτι μπορει ο καθενας ας το κανει Και ποιος ξερει μπορει να λαβει ανταποδωση και σε αυτη την ζωη εκτος από την άλλη...

Ανώνυμος είπε...

Καταρχήν καλά έκανες που έδωσες το έγγραφο στον Ιρανό (αν είναι Ιρανός).
Δεύτερον, αποκλείεται να τον άγγιξε ο άγιος Άβιβος. Απλά ακόμη δεν νιώθουν "δυνατοί" για να εκφραστούν όπως θέλουν. Νιώθουν ακόμη "καημένοι". Αλλά όχι για πολύ.

Εν ολίγοις, εκτιμώ τον ανθρωπισμό σου αλλά βλέποντας το ζήτημα εθνολογικά, πολιτικά και οικονομικά, πρέπει να επιστρέψουν όμορφα στην πατρίδα τους.

Όσα έγραψες για τους Έλληνες τα προσυπογράφω. Η καλύτερη περιγραφή που διάβασα ποτέ.

Theoprovlitos είπε...

Δεν ειχε λογο να πει ψεματα. Μπορει καινα ηταν και απλη εκπληξη οτι υπαρχει τετοιο ονομα ή και χαρα οτι καποιος εδειξε ενδιαφερον.

Η κινηση μου δεν ειχε... πολιτικό χαρακτηρα. Οπως μπορει ο καθενας απλα ας φερεται ανθρωπινα προς οποιονδηποτε.

Αν διαβασεις παλιοτερες αναρτησεις μου θα δεις οτι ειμαι κατα της παγκοσμιοποιησης, την λαθρομεταναστευσης και της μεταναυστευσης επισης. Επισης θεωρω οτι εχουμε γεμισει καφρους και τα χειροτερα πολιτισμικα στοιχεια οχι μονο σε συγκριση με τους Ελληνες, αλλα και σε συγκριση με τον δικο τους λαο.

Οποιος ειναι μορφωμενος και καλλιεργημενος προφανως και δεν θα ερθει στην Ελλαδα. Θα παει στην Αμερικη, στην Ευρωπη ή την Αυστραλια. Εδω θα ερθει ο πλεον αγραμματος, ο ανειδικευτος αλλα και ο κακοποιος και ο τυχοδιώκτης, και το παρασιτο κλπ. Πολυ απλα γιατι σε αλλες χωρες δεν τους ΠΑΙΡΝΕΙ να κανουν αυτα που κανουν εδω. Επισης ο πιο ειδικευμενος και ο πιο φτωχος που επισης λιμοκτονει μενει στην χωρα του.

Συμφωνω επισης πως οχι μονο θα πρεπει να δοθει τελος (περι ελληνοποιησεων των Πακιστανων δε, δεν το συζηταω) αλλα και να μαζεψουν μια ωραια πρωια π.χ. ολους τους Σομαλους που διακινουν ναρκωτικα και να τους στειλουν απο εκει που ηρθαν.

"Ευτυχως" εχουμε τετοια... ποικιλια εθνων και γλωσσων που αυτοματα η καθε μια ξεντροπιαζει της αντικοινωνικες συμπεριφορες της άλλης. Δηλαδη γιατι γεμισαμε Νιγηριανες πορνες και δεν γεμισαμε Πολωνες; Γιατι οι Ρουμανοτσιγγανες δεν καθαριζουν σπιτια αλλα ζουν από την επαιτια; Γιατι οι Πολωνοι μεθοκοπανε ενω οι ΑΛβανοι αυτο το κουσουρι τουλαχιστον δε το εχουν ενω τουναντιον ειναι τσαμπουκαδες, και βιαιοι ανθρωποι που οι Πολωνοι δνε ειναι. Γιατι οι Σομαλοι μουσουλμανοι ειναι κακοποια στοιχεια, βιααιοι και παραβατικοι ενω τουναντιον οι Αιθιοπες χριστιανοι που ειναι στην Ελλαδα 20 χρονια τωρα δεν ειναι;

Δικαιολογιες τερμα!

Απλα σαν ανθρωπος και σαν χριστιανος την στιγμη που του ανθρωπακου καλω η κακως του δωσανε αυτη την καρτα, σκεφτομαι την αγωνια του και την ταλαιπωρια του.

Για μενα οι θεσμοι και οι νομοι του κρατους και η προστασια του λαου και του πολιτισμου μας ειναι ενα θεμα και ειναι ετερο θεμα το να φερθεις ανθρωπινα σε οποιονδηποτε.

Στους Πακιστανους στα φαναρια ομως για παραδειγμα ΔΕΝ δινω γιατι προκειται περι οργανωμενης μαφιας.

zoro είπε...

η εξήγηση γιατί οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές ίσως παιζόταν σε καμια επιθεώρηση έτσι για να προκαλέσει το γέλιο. όμως αν είναι αλήθεια είναι αρκετά σοκαριστικό. πως καταντήσαμε έτσι? από την άλλη μήπως όλο αυτό έχει περάσει εντέχνως? δηλαδή η προβολή συνεχεια κακών και αρνητικών στιγμών της Ελληνικής κοινωνίας κάνουν μια εφυεστατη πλύση εγκεφαλου?
όλοι μας έχουμε τις καλές και τις κακές στιγμές μας. μπορείς να πεις ότι και τα γονίδια μας (όπως λέει και ο φίλος Λιακό) μας κάνουν όλους να θέλουμε να είμαστε αρχηγοί κι έτσι να υπάρχουν συνεχεια εντάσεις και συγκρούσεις ανάμεσα μας. κάπως έτσι γεννήθηκε και το "ολυμπιακό πνεύμα", τυχαίο?

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλά έκανες και επέστρεψες την κάρτα στον Χαμπίμπ. Και μακάρι η πράξη σου αυτή να ανοίξει μια "πόρτα" για τον άνθρωπο αυτό.

Η ένστασή μου όμως αφορά στο ελληνικό κράτος, δηλαδή, γιατί να δίνει άδειες παραμονής σε μουσουλμάνους Ασιάτες, όσο και αν οι Ιρανοί μου είναι εξαιρετικά συμπαθείς ως λαός και τους ξεχωρίζω από τους Πακιστανούς και λοιπούς.

Ανώνυμος είπε...

Σε συγχαίρω για την πραγματικά χριστιανική σου πράξη που σε τιμά.
Δεν έκανες βέβαια κάτι τόσο σπάνιο όσο νομίζουν οι "χριστιανοί"
φίλοι σου, έκανες το στοιχειώδες και το αυτονόητο.
Ξέρω πάνω από 10 άθεους που έχουν κάνει τα 100πλάσια ο καθένας τους για τους ξένους μας, και σε οικονομικό επίπεδο, χωρίς να έχουν ζήσει οι ίδιοι ως μετανάστες, αλλά έχοντας μια βαθειά ανθρωπιστική καλλιέργεια και καθόλου μίσος για τους εν Χριστώ δελφούς τους κάθε φυλής και θρησκείας. Μια φίλη μου έχει προοσφέρει πάνω από 100.000 ευρώ σε νομική υποστήριξη μεταναστών, αποφυλακίσεις κλπ -"εν φυλακή ήμην" κλπ-εξ ιδίων της βέβαια, όχι από εράνους, σαν τις κερδοφόρες "καλωσύνες" των παπάδων.

Οι φίλοι σου όμως εδώ που θέλουν να διώξουν τους ξένους και θέλουν άρειες καθαρές φυλές-"ουκ έστιν Έλλην" κλπ-, και που τον Χριστό θα τον κυνηγούσαν ως Εβραίο-ξεχνούν πως και αυτός που λένε πως πιστεύουν για θεό τους ήταν ξένος και λαθρομετανάστης στην Αίγυπτο και πως έχει με αυστηρότητα ορίσει να περιθάλπετε οι πιστοί του τους ξένους σαν να ήταν αυτός ο ίδιος -"...εμοί εποιήσατε" κλπ-
Ξεχνούν επίσης πως οι ίδιοι είναι απόγονοι Τούρκων, Αλβανών, Σλάβων, Βλάχων, Φράγκων, ίσως και Εβραίων κλπ -ας κοιταχτούν λίγο στον καθρέφτη τους-που κατοίκησαν στην Ελλάδα, ευτυχώς γιατί η Βιολογία εξηγεί πως οι διασταυρώσεις των λαών δυναμώνουν τους ανθρώπους βιολογικά.

Από μια καφετέρια της Δροσιάς
Σε χαιρετώ
Ο Λασκαράτος
που δεν τον πολυσυμπαθείς

Theoprovlitos είπε...

Χα, χα, χα

Λασκαρατε, δεν συμπαθω καποιες ΘΕΣΕΙΣ σου και αυτό οχι διοτι παντα δεν συμφωνω αλλά θεωρω ότι ταυτιζονται με τις θεσεις που η Νεα Ταξη Πραγματων προσπαθει να επιβαλει παρουσιαζοντας το μηλο της Χιονατης για καλο και το φαρμάκι για φαρμακο. Τουτεστιν ειμαι παρα πολυ υποψιασμενος και καχυποπτος.

Σκεψου και μονος σου, ειναι ποτε δυνατον η εξουσια να υποθαλπτει και να χρηματοδοτει μια κατασταση και να μην ΑΠΟΒΛΕΠΕΙ σε καποιον βραχυπροθεσμο ή μακροπροθεσμο σχεδιασμό.

Ελεγα και εγω, για να βγαινει ο Al Gore ως υποστηρικτης της οικολογιας καποιο λακο θα εχει η φαβα. Και πριν ο αλεκτωρ λαλησαι σιγα σιγα μας επιβαλλεται η οικοχουντα μεσω της αποκλειστικης κατοχης όλων των μορφων ενεργειας. Λες να μην με ενδιαφερει η διασωση του πλανητη; Αλλα διαβλεπω τα ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που κρυβονται πισω από το εδιαφερον ΤΟΥΣ.

Κατ αναλογια λοιπον θεωρω οτι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ του μεταναστευτικου προβληματος, ή μη ομαλη επιλυσή του και η χρησιμοποιηση του ως μοχλος μανιπουλαρισματος της κοινωνιας ειναι κατι ΣΚΟΤΕΙΝΟ και δεν εχει να κανει με τον σεβασμο στον άλλο όποιος και να ειναι αυτός. Πιστευω δηλαδη οχι εχει τεθει σε εφαρμογη ενα σχεδιο μετατροπης των κοινωνιων σε ακατεργαστη μαζα το οποιο για να υπαρξει χρειαζεται ενα διπολο ρατσιστων-αντιραστιτων.

Εγω πως να ξερω αν οντως τα γραφομενα σου προερχονται από τραυματικη εμπειρία ή πικρία ή από αγνο ενδιαφερον ή από σκοτεινα συμφεροντα;

Μετα παλι καταφερεσαι με τοση μανια προς μια συγκεκριμενη ομαδα (των ρασοφορων) που δημιουργει ερωτηματικα στον καλοπροαίρετο. ΕΓΩ να δεις τι τραυματικες εμπειριες εχω με πολλους από δαυτους. Διοτι αφησα πισω πραγματα του κοσμου τουτου για να ανακαλυψω οτι πολλοι ειναι πιο κοσμικοι και απο αυτους που αφησα πισω μου.

Αλλα ομως προσπαθω να μην πεσω στην ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ πραγμα που εσυ δεν καταφερες στα γραφομενα σου. Δεν μπορυμε απο την μια να προσπαθουμε να μην θεωρουμε τον καθε Αλβανο ως κλεφτη (ενω όντως υπαρχει μεγαλο ποσοστο Τουρκαλβανων βαρβαρων στην Ελλαδα) και από την άλλη επειδη υπαρχει μεγαλο ποσοστό ανάξιων ρασοφόρων να καταφερόμαστε ΣΥΝΟΛΙΚΑ εναντιον της εκκλησιας.

Για να καταστεις πρωτα ΕΣΥ αξιοπιστος και να πεισεις για τις ειλικρινες προθεσεις σου αλλα κυριως για να απαλλαγεις από αυτό που φαινεται ως να σε κυνηγα πρεπει ΕΣΥ για τον ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ να ξεπερασεις την πικρια σου που τεινει να γινει μονομανία.

Πρεπει να το παρουμε χαμπαρι ότι προϊοντος του χρονου - που λενε- τα ποσοστα του Ιουδα θα ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ από 1/12, σε 2/12 κλπ. Υπαρχει ενας ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. Και υπαρχουν οι ανθρωποι που αντιστεκονται ή που συνοδοιπορουν με τον εκφυλισμο. Μην πεταμε το μωρο μαζι με το νερό από την σκαφη.

Οσο για την εθνικη καθαροτητα και τα σχετικα, εγω οχι μονο ειμαι οπαδος του Falmerayer και θεωρω τους Αρβανιτες εξελληνισμενους Αλβανους και τους Βλαχους εξελληνισμενους Ρουμανους αλλα απο την άλλη θεωρω οτι και αυτος ειναι ο λογος της 'Ελληνικης' βαρβατιλας μας: Οι Αρβανιτικες φαρες της Πελοποννησου στην εξουσια.

Το ζητημα ειναι ξεκαθαρα ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ. Και υπαρχουν οι ανθρωποι που ειναι φορεις πολιτισμου (εστω καποιου άλλου) και αυτοι που δεν ειναι. Αν καποιοι ξενοι ειναι φορεις πολιτισμου ας μεινουν, αν ειναι φορεις βαρβαροτητας και βαρβατιλας δρόμο. Και σε διαβεβαιω ότι αν μπορουσα εδω μεσα στην Ελλαδα αν μπορουσα θα αρχιζα από τους ΕΛΛΗΝΕΣ το ξεκαθαρισμα (και ΔΕΝ εννοω φυλετικα). Και θα ειχαμε απομεινει 1-2 εκατομμυρια Ελληνες και καμμια 300.000 αλλοδαποι. Οι υπόλοιποι, έκαστος στην πολιτιστικη του Σπιναλόγκα να αισθανεται σαν στο σπίτι του...