25/3/08

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ

Ο ΝΕΟΣ ΥΜΝΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ (Τερι,τεριρεμ)

Βλεπω την ταση να αποδεχονται πολλοί νεοορθοδοξοι την θεση οτι οι πολλές και ποικιλες σχεσεις εκτος γαμου δεν ειναι αμαρτια, ουτε φυσικα πορνεια, αλλα εκφρασεις αγαπης. Φανταζομαι δε πως όσο πιο πολλές τόσο το καλυτερο.
Επισης βλεπω σε διαφορα ορθοδοξιζοντα blogs να χαρακτηριζεται ο θρησκευτικος γαμος ως μια εξωθεν επιβεβλημενη κοινωνικη τελετη καθολου απαραιτητη για να ερθει η Θεια Χαρη στο ζευγαρι.
Τελος επειδη ο όρος πορνεια ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ απαλειφεται απο την εκκλησιαστικη ορολογια ως ηθικο παραπτωμα, τελικα με πεισατε. Εχετε δικιο.

Για να μην χαρακτηρισθω δε ως συντηρητικος και οπαδος του Ανθιμου, εχω ΚΑΙ προταση για την εισαγωγή νεων ακολουθιων και ψαλμων στην Εκκλησιαστικη ζωη που θα αντικατοπτριζουν την σημερινη πραγματικοτητα και θα εκσυγχρονισουν την εκκλησιαστικη ποιμαντικη.
Προτεινω δηλαδη το ακολουθο ασμα σε μελος Λουκιανου (του επωνομαζομενου Κηλαηδόνη) και σε ήχο πλαγιο τριτο, τεταρτο, πεμπτο κ.ο.κ

Τα 'φτιαξε ο Μηνάς με την Ανέτα
Που τα 'χε με το Δήμο τον τρελό
Χώρισε ο Χρηστάκης με την Τέτα
Και τα 'φτιαξε ξανά με την Ζωζώ

Και τα' φτιαξε η Μάρι με τον Άρη και τον Χάρη
Που τα είχε με την Ρένα και μετά με την Νανά
Κι ο Μιχάλης με την Άννυ που τα είχε με το Γιάννη
Μπερδεύτηκαν και τα φτιάξανε ξανά

Τα 'φτιαξε η Μαίρη ξαφνικά με το Λευτέρη
Που γουστάριζε την Νένα πριν γνωρίσει τη Γωγώ
Που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με την Μάρη
Και που κάποτε τη γούσταρα κι εγώ

Τερι, τεριρεμ, τεριρεμ νεανώ
Τερι, τερι , τερι τεριρέμ


Τα 'φτιαξε κι η Ρέα τελικά με τον Ανδρέα
που τον ήθελε και η Νίνα πριν γνωρίσει το Θαλή
που τα είχε με τη Λόλα και φλερτάριζε τη Στέλλα
λίγο πριν να γνωριστούν με τη Λιλή

Έφαγε η Μαρούλα τον Μανώλη από τη Ρούλα
που του άρεσε και η Μίνα που του γνώρισε η Γωγώ
που τα είχε με τον Άρη πριν τα φτιάξει με την Μάρη
και που ίσως να την πήδηξα κι εγώ.

Σημ. Θα πρεπει να προβλεφθει και κατι σαν "ταφτιαξε ο Λευτερης με τον γκομενο της Μαιρης που τα ειχε με τον Άρη πριν γνωρίσει τον Μηνά" αλλα αυτο ειναι πια θεμα της Νεας αρμοδιας Συνοδικης Επιτροπης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και μην ξεχάσεις και τον κλασσικό ύμνο :

αλλαξ'ο κολιές
αλλαξ'ο κολιές
αλλαξ'ο κολιές
...και έγινε βραχιόλι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε, θεοπρόβλητε/Νίκο,
Βρήκα το ΜΠΛΟΓΚ σου από τα σχόλια που είχεσ αναρτήσει στο ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ σχετικάμε τις θεολογικές παπάρες περί συμβίωσης του Χρ. Γιανναρά στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να υπάρχουν πολλοί να έχουν πιάσει το τί παίζεται τον τελευταίο οκαιρό στα εκκλησιαστικά και θεολογικά του τόπου, εκτός των "συντηητικών" και των άνετων "ερωτευμένων κ υπεράνω γήινων προβληματισμών Νεορθοδόξων κ.λπ. χριστιανών. Σε συγχαίρω για το σύνολο των απόψεων σου στο ΜΠΛΟΓΚ σου και για τα υπόλοιπα κοινωνικοπολιτικά θέματα. Τ οπρόβλημα είναι πώς όλα αυτά εκτός από σχολιασμό προς δούλεμα, θα μπρέοσουν επιτέλους να εκφράσουν ια συλλογική φωνή στον εκκλησιαστικό και κοινωνικοπολιτικό χώρο, αντιστάθμισμα της βλακείας και της ηλιθιότητας που κυκλοφορεί. Είδα και πώς αντιμετωπίστηκαν τα σχόλιά σου στο ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ, μη τυχόν και θίξουμε το "ερωτικό αλάθητο"του κ. Γιανναρά και το "θείο ερωτικό βίωμα των απελευθερωμένων χριστιαούληδων". Πραγματικά. έτσι όπως πάμε, έχω αρχίσει και συμπαθώ τις οργανώσεις και τη στάση τουσ σε διάφορα θέματα του παρελθόντος και του παρόντος. Τουλάχιστον ό,τι είναι και σκέφτονται το παραδέχονται δημοσίως και αυτό πράττουν και σκέφονται, χωρίς να υποννούν αλλα ή να ζουν αλλιώς... Όλοι οι υπόλοιποι "χριστιανοί" πλέον πάνε όπου φυσά ο άνεμος.... Αυτά φίλε μου, να μη σε κουράζω, διότι καλή η ηλεκτορνική επαφή, αλλά ποτε δεν θα υποκαταστήσει πλήρως την προσωπική επαφή και τη συλλογική αντίδραση. Θα χαρώ να έχω κάποια απάντησή σου, έστω και χαιρετισμό, στo pdimitrios_hellas@yahoo.gr

Theoprovlitos είπε...

Ευχαριστω για τα καλα σου λόγια. Γεγονος ειναι οτι επικρατει μια πλήρης αποσάθρωση της κοινωνιας (και δεν το λεω ηθικιστικα). Εννοω πως ο καθενας χορευει στο δικο του σκοπό.

Και αντι οι χριστιανοι να πουνε το στωμεν καλως αλλα με συγχρονο λόγο και με την οικονομια και τη διακριση που απαιτειται, παριστανουμε το τελευταιο βαγονι στο συρμο του εκσυγχρονισμου της κοινωνιας. Ας ειμαστε το πρωτο τουλαχιστον. Αλλα δεν ειμαστε ουτε αυτό.

Καλα οι ξεπουλημενοι δημοσιογραφοι των καναλιων. Καλα οι ξανθες που σε μια ΝΥΚΤΑ απεκτησαν δικο τους show στην τηλεοραση. Καλα ο κοσμος που δικαιλογει τα παθη του για να "περνά καλά". Αλλα αυτα που λενε και γραφουν μερικοι νεοορθόδοξοι πως να τα χαρακτηρισεις; Προφασεις εν αμαρτίαις ή μαϊμουδισμο; Ή συμπλεγμα κατωτερότητος και ανασφάλεια;

Μου θυμίζουν την κα Λουκα που μερικοί την κανανε καρναβαλο και τωρα αισθανεται μοντερνα. Βεβαια εξωτερικα μονο, διότι η Λουκα με αυτα που λεει -και εξω από τα δοντια σαν τον Ιωαννη τον Βαπτιστη - ειναι σταθερη στην πιστη της. Σαλή ειναι (το λέω τιμητικα) που φωναζει στα αυτια που εμεις χαϊδεύουμε. Και ποιος ξερει μηπως τελικα σωσει και καμμία ακόλαστη TV περσόνα.

Είχα δεχτει παμπολλες επιθέσεις από θρησκευόμενους επι διαφορων θεματων σε blogs. Εμεινα άφωνος. Λεω και εγω, μπας και εγινα οργανωσιακός στα γεράματα; Και να ειχα περασει από εκεί να πω οτι ξαναξύπνησε ο ζηλωτισμός μεσα μου. Αλλα ο φουκαρας προερχομαι από ενα κοσμικο παρελθον το οποίο μαλιστα δεν το αποκηρύσσω (πλην των αμαρτιών). Τωρα που το καλοσκεφτομαι, από αμειγώς εκκλησιαστικούς κυκλους δεν εχω κάνει παρά ελάχιστες γνωριμίες. Διότι είτε ήταν πολύ συντηρητικοί και μονοχνωτοι είτε πολύ "εκσυγχρονισμένοι".

Δηλαδη δεν μπορει να υπαρχει ισορροπία; Για να γινουμε φίλοι αμαρτωλών και πορνων θα πρεπει πρωτα να γινουμε και εμεις αμαρτωλοί και πόρνοι; (εννοώ με την έννοια της απενοχοποίησης).

Τελικα μήπως οι "αμαρτωλοί" θα κριθουν επιεικέστερα; Το λέω γιατι εγραψα σε ορθοδοξιζοντα blogs και μου επιτέθηκαν και έγραψα και στον Συριζα για να τους κράξω και αντ αυτου μου απάντησαν θετικα και με ενεθαρρυναν να ξεκινησω αυτο το blog.

Και οι εσχατοι έσονται πρώτοι.

Ggian είπε...

Φίλε μου,

σου ξαναφήνω σχόλιο. Πέστα Χρυσόστομε!!! Μην απογοητεύεσαι. Έτσι με το ωραίο καυστικό και απολαυστικό χιούμορ σου, με την κοφτερή ΟΡΘΟΔΟΞΗ ματιά σου, σφάξε όλους αυτούς τους ορθοδοξίζοντες-εκσυγχρονιστές με το βαμβάκι, μπας και ξυπνήσει κανένας τους.

Y.Γ
Βλέπω πως είσαι και πολύτεκνος σαν κι εμένα. Τς τς τς τς τς. Τώρα αποκαλύφθηκες, πόσο μονόχνωτος οργανωσιακός είσαι κατά βάθος. Ντροπή!!! Άκου τέσσερα παιδιά...Δεν σου μίλησε κανένας για αντισύλληψη;